Ankkuroinnin päällekkäisyys liitoksen yhteydessä - SNiP: n mukaisen yhteyden normit

Vahvistaminen on olennainen osa kaikkien monoliittirakenteiden laitetta, johon kestävä ja luotettava tuleva rakenne riippuu. Prosessi on luoda metallivahvikehykset. Se asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tämän kehyksen luomiseksi ne turvautuvat neulomiseen tai hitsaukseen. Samalla oikealla lasketulla vahvistuksella on keskeinen rooli sitoutumisessa. Jos se ei riitä, yhteys ei ole tarpeeksi vahva, mikä vaikuttaa suorituskykyyn. Siksi on tärkeää selvittää, mitä tehdä päällekkäisyydestä parittelun aikana.

Yhdisteiden tyypit

Rakennusten koodeja ja sääntöjä (SNiP), nimittäin 8.3.26 kohta SP 52-101-2003, on kaksi pääasiallista tapaa kiinnityslaitteiden kiinnittämiseen. Siinä sanotaan, että tangon liitäntä voidaan suorittaa seuraavilla telakointityypeillä:

 1. Vahvistustankojen kiinnitys ilman hitsausta, päällekkäisyydet.
  • päällekkäisiä osia, joissa on taivut päissä (silmukat, kielekkeet, koukut), vain sileitä sauvoja käytetään vain silmukoita ja koukkuja;
  • jotka on sovitettu jaksollisen profiilin vahvojen sauvojen suorilla päihin;
  • päällekkäin suorat päät lujitustangoilla kiinnittämällä poikittainen tyyppi.
 2. Mekaaniset ja hitsatut liitokset.
  • hitsauskoneella;
  • ammattimaisen mekaanisen yksikön avulla.


SNiP: n vaatimukset viittaavat siihen, että betonipohja vaatii vähintään kahden erottamattoman vahvistuskehyksen asentamisen. Ne valmistetaan lukitsemalla sauvat päällekkäin. Yksityistä majoitusta varten tätä menetelmää käytetään useimmiten. Tämä johtuu siitä, että se on kohtuuhintaista ja halpaa. Jopa aloittelija voi huolehtia kehyksen luomisesta, koska tangot ja pehmeä neulelanka ovat tarpeen. Ei tarvitse olla hitsaaja ja kalliita laitteita. Ja teollisessa tuotannossa, yleisin hitsausmenetelmä.

Kiinnitä huomiota! Kohta 8.3.27 todetaan, että liitososat ovat päällekkäin lujittamatta ilman hitsausta, käytetään tangot, joiden työosuus on enintään 40 mm. Paikkoja, joissa maksimikuorma ei saa olla kiinnitetty päällekkäin, viskoosiin tai hitsaamalla.

Sauvojen liittäminen hitsaamalla

Tangojen päällekkäisyyttä hitsausmenetelmällä käytetään yksinomaan A400C- ja A500C-venttiileillä. Vain näitä merkkejä pidetään hitsautuneina. Tämä vaikuttaa tuotteiden kulutukseen, joka on tavallista korkeampi. Yksi yleisistä luokista on A400-luokka. Liitostuotteita ei kuitenkaan voida hyväksyä. Kuumennettaessa materiaali tulee vähemmän kestäväksi ja menettää korroosionkestävyytensä.

Paikoissa, joissa on vahvistuksen päällekkäisyyttä, hitsaus on kielletty huolimatta tangon luokasta. Miksi? Jos uskotte ulkomaisia ​​lähteitä, on todennäköisempää risteyksen puhkeaminen, jos raskaat kuormat vaikuttavat siihen. Venäjän sääntöjen osalta lausunto on seuraava: sallitaan käyttää sähkökaaren hitsausta liittymiseen, jos halkaisijoiden koko ei ole yli 25 mm.

Se on tärkeää! Hitsauksen pituus riippuu suoraan tangon luokasta ja sen halkaisijasta. Käytä elektrodeja, joiden poikkileikkaus on 4-5 mm. GOST 14098: ssä ja 10922: ssä säädetyt vaatimukset edellyttävät, että on mahdollista peittää päällekkäin hitsausta, jonka pituus on alle 10 halkaisijaltaan lujittavaa palkkia.

Telakointivälineiden kiinnitysmenetelmät

Tämä on helpoin tapa tarjota kestävä runkorakenne. Tätä työtä varten käytetään suosituinta tangotyyppiä, nimittäin A400 AIII. Vahvistuksen päällekkäisyyden liittäminen ilman hitsausta suoritetaan sitovalla langalla. Tällöin kaksi tankoa kiinnitetään toisiinsa ja sidotaan toisiinsa useilla paikoilla langalla. Kuten yllä mainittiin, SNiP: n mukaan on olemassa 3 vaihtoehtoa lujittavien sauvien kiinnittämiseksi viskoosiin. Kiinnitys jaksollisen profiilin suorilla päillä, kiinnitys suoratyyppisellä poikittaistyypillä sekä osien käyttö kaarteineen päissä.

Jotta lujituksen tangot voidaan liittää päällekkäin joka tapauksessa Näille yhdisteille on olemassa useita vaatimuksia, jotta ne eivät tule koko rakennelman heikoksi pisteeksi. Ja kohta ei ole vain päällekkäisyyden pituuden, vaan myös muiden hetkien kanssa.

Tärkeät vivahteet ja vaatimukset viskoosiselle liimaukselle

Vaikka liitosjohdoiden käyttö vaijeriin on helpompaa kuin liittää ne hitsauskoneeseen, sitä ei voida kutsua yksinkertaiseksi. Kuten mikä tahansa työ, prosessi edellyttää sääntöjen ja suositusten tiukkaa noudattamista. Vain silloin voimme sanoa, että monoliittisen rakenteen vahvistaminen on oikea. Koska kytkentä liittyy vahvistamiseen päällekkäisyydellä, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • sauvan pituus;
 • risteyksen sijainti rakenteessa ja sen piirteissä;
 • koska päällekkäisyydet sijaitsevat toisistaan.

Mainitsimme, että on mahdotonta sekoittaa runkorakenteella tehtyä liitosta, jolla on suurempi kuormitusaste ja stressi. Näihin alueisiin kuuluvat rakennuksen kulmat. On selvää, että sinun on laskettava oikein paikat yhteyksistä. Heidän sijainninsa pitäisi olla betoniteräsrakenteissa, joissa kuormaa ei ole, tai se on vähäistä. Mitä tehdä, jos teknisesti ei ole mahdollista noudattaa tätä vaatimusta? Tällöin sauvojen päällekkäisyyden koko riippuu siitä, kuinka monta halkaisijaa vahvistus on. Kaava on seuraava: liitoksen koko on yhtä suuri kuin 90 halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja. Esimerkiksi jos käytetään Ø20 mm: n raudoitusta, suuren kuormituksen omaavan osan päällekkäisyyden koko on 1800 mm.

Tekniset standardit säätävät kuitenkin selvästi tällaisten yhdisteiden kokoa. Ylimahdollisuus ei riipu pelkästään sauvojen halkaisijasta vaan myös muille kriteereille:

 • käytettävien liitososien luokka;
 • mikä betonimerkki käytettiin betonin kaatamiseen;
 • mitä käytetään betoniteräksen;
 • kuormitusaste.

Päällekkäisyys eri olosuhteissa

Joten mikä on päällekkäinen vahvistaminen sitomisessa? Mitkä ovat tarkat tiedot? Aloitetaan tarkastelemalla esimerkkejä. Ensimmäinen tekijä, johon päällekkäisyys riippuu, on tangon halkaisija. Seuraavaa kuvioa noudatetaan: mitä suurempi raudoituksen halkaisija on suurempi, sitä suurempi limitys tulee. Esimerkiksi jos käytetään 6 mm halkaisijaltaan asennettua armoa, suositeltu päällekkäisyys on 250 mm. Tämä ei tarkoita sitä, että sauvojen, joiden poikkileikkaus on 10 mm, on sama. Yleensä käytetään 30-40 kertaa vahvistusleikkausta.

Joten tehtävän yksinkertaistamiseksi käytämme erityistä taulukkoa, jossa ilmoitetaan, mitä päällekkäisyyttä käytetään eri halkaisijoille.

Armatura päällekkäisyyksissä - SNiP ja niiden perusvaatimukset

Vahvistuksen päällekkäisyys sidoksen aikana (SNiP 52-101-2003) on yksinkertaisin ja samalla aidosti luotettava versio vahvikkeen liitoksesta, joka takaa perustan tai muun betonirakenteen pitkäjänteisen toiminnan.

1 päällekkäiset vahvikkeet paritukseen - SNiP ja niiden tärkeimmät säännökset

Vuoden 2003 saniteettitasot ja -säännöt merkitsevät nykyään kaikkia rakenteita. Näihin kuuluvat mm. Mekaaniset ja hitsatut liitokset sekä kiertymät, jotka suoritetaan ilman hitsausta. Mekaaniset tuotteet valmistetaan kierteitetyillä tai puristetuilla kytkimillä erikoisyksiköiden avulla, hitsaaminen edellyttää hitsausta ja päällekkäisillä liitoksilla voi olla kolme tyyppiä:

 • tangot, joilla on suorat päät kiinnittämällä tai hitsaamalla tangon päällekkäisyyksiä (poikittainen);
 • profiiliprofiilit, joilla on suorat päät;
 • tangot tassuilla, koukkuilla, silmukoilla (niitä kutsutaan taipuiksi).

Ylijäämää suositellaan yhdistämään venttiili, jonka poikkipinta on enintään 40 millimetriä. Asiakirjassa, joka on samanlainen kuin meille kiinnostava SANNORM (ACI 318-05), sallitaan enintään 36 millimetrin levyinen poikkileikkaus. Tämä rajoitus johtuu siitä, että liitoksen luotettavuustestaus suuremmalla halkaisijalla ei ole käytännössä toteutettu, mikä tarkoittaa, että tästä pisteestä ei ole vahvistettuja tietoja.

Ankkuri on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat. Se on mahdollista suorittaa liitoksessa sekä neulomalla että neulomalla. Jälkimmäisessä tapauksessa johdinta käytetään vahvikkeen liittämiseen. Asiantuntijat neuvovat käyttämään puristusliitoksia tai ruuvauskytkimiä, kun työskentelet yli 25 mm: n poikkileikkauksineen. Tämä johtuu siitä, että tässä tapauksessa:

 • rakenteen turvallisuusaste kasvaa (nivelissä on betoniseoksen määrän rajoittaminen);
 • luottoriskin kustannukset pienenevät (päällekkäisyykset vaativat pääsääntöisesti huomattavia ylimääräisiä vahvistusmenoja - jopa 20-25 prosenttia).

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, joka on yhdistetty päällekkäisyydellä, vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa on oltava vähintään 25 mm. Tämän edellytyksen noudattaminen mahdollistaa betonin pääsyn helposti kehyksen "syrjäisiin" paikkoihin. Jos venttiilit, joiden poikkileikkaus on yli 25 mm, on suositeltavaa valita määritetyn etäisyyden arvo, joka on sama kuin sauvojen halkaisija. Mutta suurin etäisyys raudoituselementtejä pitkin leveys perustan nauhan pitäisi olla jopa kahdeksan osaa lujitemuotoja.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankoa, tangojen välinen etäisyys on usein yhtä kuin nolla, koska tässä tilanteessa se riippuu yksinomaan profiilin ulkonemien korkeudesta. Tällöin raudoituselementtien välinen suurin etäisyys valitaan siten, että se ei ole korkeampi kuin neljä halkaisijapulttien halkaisijaa. Niiden liitosten parien välillä, jotka sijaitsevat vierekkäin, päällekkäisillä liitoksilla oletetaan olevan vähintään 30 mm (vähintään kaksi halkaisijaltaan olevaa sauvaa).

2 Hitsatun päittäisliitoksen toteutuksen tekniset ominaisuudet

On välttämätöntä jakaa naapurustossa sijaitseviin yhteyksiin sekoitus. Lisäksi siten, että samaan aikaan yhteen osaan on kytketty jopa 50 (enintään) prosentti tangoista.

Lasketun (yhden) osan, joka on määritettävä määrittämään liitosnauvien lukumäärä, ymmärtää alueen, jonka pituus on 130% päällekkäisyyden kokonaispituudesta (mitattuna pitkin sauvoja). Tärkeää on ymmärtää täällä: suunnittelussa vahvistusliitoksia pidetään samassa osassa, jos niiden keskukset sijaitsevat täsmälleen määritellyllä alueella. Pienin etäisyys (pituus) SNiP: n liitosten välillä tulee olla 610 millimetriä.

ACI 318-05 ja Sanormin standardit, joita harkitsemme, neuvoisivat tekemään irrotettavia (eli löysät) bar-liitoksia rakenteissa, joita ei ole esijännitetty. Suositus on melko looginen, koska liitoskohdassa oleva betoni täyttää sauvat kaikilla sivuilla, mikä takaa jokaisen palkin erittäin luotettavan kiinnityksen, jota ei voida saavuttaa kaatamalla viereisen sauvan kanssa kiinnitetyn vahvistuselementin epätäydellinen ympärys neulomalla. Huomaa - sen pituuden päällekkäisyys ei saa olla alle 25 senttimetriä.

Toinen tärkeä terveysvaatimusten sanamuoto on se, että yhdessä osassa (laskettuna) nivelellä voi olla korkeintaan 50 prosenttia perusmetallirakenteeseen upotetuista metallista. Lisäksi sallitaan silmukoiden liittäminen kuvatulla menetelmällä hitsattujen silmien ja yksittäisten vahvistuselementtien kanssa ilman pakollista täyttöä. Mutta tämä lupa on voimassa ainoastaan ​​silloin, kun käytetään lujittamatonta käyttöä (ns. Rakentavaa) tyyppistä vahvistusta.

Jos vahvistus toimii sekä puristuksessa että jännityksessä, 30 cm: n (ja korkeampi) päällekkäisyys on mahdollinen. Useimpien ulkomaiden rakennusasiakirjoissa päällekkäisyys asetetaan 40 vahvistusosan liitoselementtien halkaisijalle. Kotimainen käytäntö, tämä indikaattori on 50 halkaisijaltaan (puhutaan liittimiä luokan A400).

Myös suositeltavan päällekkäisyyden indikaattori riippuu siitä, mitä betoniä käytetään betonin täyttämiseen. Esimerkiksi M300: n seokselle on 35 halkaisija, M250 - 40 halkaisija, M200 - 50. Mutta liittimien A-II ja A-I osalta limitys valitaan aina 40 halkaisijaltaan. On totta, että on tärkeää ymmärtää, että kaikki nämä lausunnot ovat totta lasketuille indikaattoreille. Käytännössä todelliset (ei vähimmäisvaatimukset) päällekkäisyydet ovat yleensä useita kertoja suurempia.

3 Venttiilit ovat päällekkäisiä - todellisia arvoja

Tangojen päällekkäisyyksien pituus ankkuroitumisen yhteydessä vahvistetaan keskittymällä siihen seikkaan, että lujarakenteeseen vaikuttava voima koetaan metallisten elementtien resistanssien voimilla ja betonin ja raudoituksen voimilla, joita havaitaan koko liitoksen koko pituudelta. SNiP päällekkäisillä vahvikkeilla, kun ne sitovat, antaa seuraavat suositellut arvot päällekkäisyyden pituudesta (kaikki arvot ovat millimetreinä):

 • 1090 vahvistusosalle 36;
 • 960 32: lle;
 • 860 28: lle;
 • 760 25: lle;
 • 680 22: lle;
 • 580 18: lle;
 • 480 16: lle;
 • 380, 12;
 • 300 10 mm: n palkkeihin.

Saniteettitasot sisältävät myös taulukoita, joissa suositellaan päällekkäisen pituuden ankkurointia eri betonilaatuille puristus- ja jännitystyöhön käytettävien vahvistuselementtien osalta. Näiden taulukoiden mukaan M450-betonien vähimmäisliitoksen pituus A400-tangon osalla on 6 millimetriä ja vastaa 20 senttimetriä. Mutta M250: n betoniseoksesta ja 40 mm: n poikkileikkaukseltaan tangosta pituusindikaattori on jo 158 cm.

Lisää muutamia tärkeitä SNiP-pisteitä, joita käsiteltiin tässä artikkelissa:

 • rakennuksen ankkuroitumispaikassa päällekkäisyydellä on asennettava poikittainen lisävahvistus (tämä edellytys on pakollinen);
 • viereisten palkkien ankkurointi on sallittua alle 61 senttimetriä;
 • ristinmuotoiset päällekkäisyydet olisi yhdistettävä muovimateriaaleista tai hehkutetulla viskoosilangalla oleviin kiinnikkeisiin tai kiinnittimiin.

Päällekkäiset vahvikkeet kiinnittymisen aikana (SNiP)

Vahvistettaessa säätiötä tai valmistettaessa minkä tahansa tyyppistä panssaroitua vyötä, lähes jokaisella ihmisellä on kysymys siitä, mitä päällekkäisyyden pituutta pitäisi olla ja miten se toimii oikein. Itse asiassa se on erittäin tärkeää. Oikein tehty teräsputkien liitos tekee vahvistusliitoksesta kestävän. Rakennuksen rakentaminen suojautuu erilaisista muodonmuutoksista ja tuhoutumisesta. Vaikutus säätöön minimoidaan. Tämän seurauksena ongelmaton käyttöikä kasvaa.

Päällekkäiset vahvikkeet, kun ne sitovat, ovat helpoin ja samalla luotettava versio vahvistamisen liitoksesta

Yhteystyypit

Nykyiset rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) kuvaavat yksityiskohtaisesti venttiilien kiinnittämistä kaikilla nykyisillä menetelmillä. Tähän mennessä tällaiset menetelmät tunnetaan liittymästä, kuten:

 • Hitsattavat liitokset:
 • päällekkäiset, kun ne on kiinnitetty kaarevilla osilla (silmukka, jalat, koukut).
 • päällekkäisyyksiä suorina tankoina, joissa on poikittainen kiinnitys;
 • päällekkäin tangon suorat päät.
 • Mekaaniset ja hitsatut pihdit:
 • hitsauskoneiden käyttö;
 • ammattimaisten mekaanisten yksiköiden avulla.

Ylijäämää suositellaan yhdistämään venttiili, jonka poikkipinta on enintään 40 millimetriä

SNiP: n vaatimukset edellyttävät, että betonialustalle on asennettava vähintään kaksi erottamatonta vahvistuskammaria. Ne suoritetaan kiinnittämällä lujitustangot päällekkäin.
Ylittävien oksojen kiertämisen muunnos on suosittua yksityisessä rakentamisessa. Ja tähän on selitys - tällainen menetelmä on käytettävissä, ja tarvittavat materiaalit ovat edullisia. On mahdollista sitoa päällekkäiset lujitustangot ilman hitsausta käyttämällä neulontankoa.
Teollisuustuotanto käyttää usein toista versiota vahvikankojen liittämisestä.
Liitosten liitännän aikana sallitut rakennusstandardit ovat päällekkäisiä eri osien (halkaisijoiden) sauvojen käytön kanssa. Ne eivät kuitenkaan saa olla yli 40 mm teknisten tietojen puutteen takia, mikä on vahvistettu tutkimuksella. Niissä paikoissa, joissa kuorma on maksimissaan, on kiellettyä kiinnittää päällekkäisyydet sekä parittelun että hitsauksen aikana.

Hitsauspuikot

Vahvistuksen päällekkäisyys hitsauksessa on sallittua vain А400С- ja А500С-asteilla. Tämän luokan liitososat katsotaan hitsatuiksi. Mutta tällaisten sauvojen kustannukset ovat melko korkeat. Yleisin luokka - A400. Mutta sen käyttöä ei voida hyväksyä, koska se kuumenee, vahvuus ja korroosionkestävyys vähenevät tuntuvasti.
On kiellettyä hitsata paikkoja, joissa on vahvistuksen päällekkäisyys, riippumatta siitä, minkälainen luokka on. Voi olla todennäköistä, että tangot murtuvat suurilla kuormituksilla. Joten sanoa ulkomaisia ​​lähteitä. Venäjän säännöt sallivat näiden paikkojen sähkökaaren hitsauksen, mutta halkaisijoiden koko ei saa olla yli 2,5 cm.

Kaapelointi on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat jännitettä

Hitsien ja vahvistusluokkien pituus liittyy suoraan. Käytämme elektrodeja, joiden poikkileikkaus on 4-5 mm. Hitsaustöiden päällekkäisyyden pituus on alle 10 halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja, jotka täyttävät vallitsevien valtion standardien 14098 ja 10922 vaatimukset.

Armopoyojen asennus ilman hitsausta

Kun liitokset ovat päällekkäin, suosituimman tuotemerkin - A400 AIII tangot käytetään paritukseen. Paikat, joissa päällekkäisyys on tehty, on sidottu neulomalla. SNiP: llä on erityisiä vaatimuksia, kun valitaan niput.
Kuinka monta vaihtoehtoa on kiinnityssauvat ilman hitsausta?

 • viimeisten sauvojen päällekkäisyys;
 • päällekkäiset sauvat, joilla on suorat päät poikittaisten sauvien ristisilloituksella;
 • kaarevilla päillä.

Jos tangoilla on sileä profiili, on mahdollista käyttää vain 2. tai 3. vaihtoehtoa.

Armeijan liitäntää ei saa sijoittaa keskittyneeseen kuormitustyöhön ja suurimpaan stressiin.

Olennaiset vaatimukset yhdisteille

Kun liitokset on tehty neulomalla päällekkäisillä menetelmillä ilman hitsausta, säännöt määräävät joitain parametreja:

 • Vuoren pituus.
 • Solmujen sijaintipaikan ominaisuudet suunnittelussa.
 • Päällekkäisyyksien sijainti suhteessa toisiinsa.

Kuten jo mainittiin, on kiellettyä sijoittaa päällekkäiset vahvikkeet paikoissa, joissa on suurin kuorma ja maksimijännite. Niiden on sijaittava betoniterästuotteiden alueilla, joissa ei ole kuormitusta tai se on vähäistä. Jos tällaista teknistä mahdollisuutta ei ole, liitoksen koko valitaan - yhdensuuntaisten poikkileikkausten (läpimitat) perusteella.
Tekniset määräykset säätävät selkeästi, mikä tällaisten yhdisteiden koko olisi. Kuitenkin niiden arvo voi olla riippuvainen poikkileikkauksesta. Myös seuraavat kriteerit vaikuttavat siihen:

 • kuormitusaste;
 • käytetty betoni;
 • lujuusluokka;
 • liitosten sijainti rakenteessa
 • betonituotteiden käyttöpaikka.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankoa, tangojen välinen etäisyys on usein nolla.

Päällekkäisyyden pituuden valinnassa on vahvistuksen läpimitta.
Seuraavassa taulukossa voidaan helposti laskea sauvojen liitosten koon neulomalla ilman hitsaustapaa. Yleensä niiden koko summataan 30 kertaa käytettyyn raudoituksen poikkileikkaukseen.

Mitkä ovat keinot vahvistaa ankkurointia?

Lujituksen ankkurointi on pakollinen elementti kriittisten betonirakenteiden valmistuksessa. Tämän näennäisesti vähäpätöisen vihan laiminlyönti tekee usein surkeasti myös kokeneille rakentajille.

Tässä artikkelissa tarkastelemme tärkeimpiä ankkurointimenetelmiä ja kiinnitystehosteita, jotka vahvistavat tuotekehikkoa (olipa kyse sitten sarakkeesta, tikasta tai nauhalevystä) sekä sääntöjä, jotka koskevat vahvistustarvikkeiden ankkurointia koskevia sääntöjä.

Taivuta ankkurointi

Vahvistuksen ankkurointi on menetelmä, jossa kiinnityspalkkien päät kiinnitetään betonin massaan, joka saavutetaan sijoittamalla palkin poikkileikkaus pituuteen, joka riittää voimien siirtämiseen raudasta betoniin.

Ankkurointivyöhykkeellä vetotangon tehtävänä on vetää raudoitus betonista kytkimen pinnan läpi, kun taas puristuselin päinvastoin siirtää voimat betoniin.

1 Ankkuroidun vahvikkeen tyypit

Lujituksen luokitus on melko laaja ja se voidaan laskea useilla indikaattoreilla. Joten, riippuen käytetystä lujitemuodosta, on olemassa erottuva ei-stressaava ja esijännitetty vahvistus. Tarkoituksensa mukaisesti raudoitus voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

 • (käsitys tällaisista ponnisteluista, jotka johtuvat ulkoisten kuormien vaikutuksista ja itse rakenteen vakavuudesta);
 • jakelu (kiinnittää kehyksen hitsaamalla suunnitteluasennossa);
 • ankkuri (käytetään sulautettujen osien kiinnittämiseen tuotteeseen);
 • kokoonpano (jäykistää lujitushihnan kokoonpanon ja kuljetuksen aikana rakennustyömaalle).

Vahvikkeen sijainnin mukaan vahvistetun betonirakenteen spatiaalisessa kehyksessä on pitkittäinen ja poikittainen vahvistus. Pitkittäinen estää pystysuuntaisten halkeamien esiintymistä betonissa olevien vetojännitysten pitoisuuden pitkittäisillä vyöhykkeillä.

Poikittainen estää vinon halkeamien muodostumisen, jotka voivat muodostua leikkausjännitysten vaikutuksesta, jotka esiintyvät pääasiassa betonituen lähellä.

Vahvistus voidaan toimittaa useilla eri muunnelmilla, jotka riippuvat teräksen halkaisijasta ja tarkoituksesta: johto (tavallisesti halkaisijaltaan 10 mm), sauva, kaapeli ja vahvistavat tuotteet.
valikkoon ↑

1.1 Ankkurointi säännöt ja vivahteet

Betonituotteessa on useita tapoja kiinnittää sauvat, ja voit valita pitkään, mikä on parempi, mutta on syytä erottaa neljä päätä:

 • suoraan ankkurointi tangon suorapäätä käyttäen;
 • taivuta sauvan päähän silmukan, jalan tai koukun muodossa;
 • hitsausmenetelmä poikittaisten sauvien asennuksella;
 • asennus erityisten ankkurointilaitteiden tangon päähän.

Vahvistuksen ankkuroinnin pituus on laskettava myös tuotteen suunnitteluvaiheessa, minkä vuoksi mitään puutteita ei voida hyväksyä. Tuote on riittävän luotettava vain, jos raudoitus suojaa riittävää betonikerrosta, joka suojaa sitä korroosiolta.

Kun tangon halkaisija on yli 16 mm, on toivottavaa tuottaa poikittainen vahvike standardin lisäksi. Käytettäessä taivutettua vahviketta, on kiinnitettävä erityistä huomiota jokaisen sauvan mutkan kokoon, jotta betonin mureneminen tai halkaiseminen paikassa, jossa taivutus sijaitsee.

Betonissa olevan raudoituksen suorat ankkurointi sekä ankkurointi koukulla varustetun mutkan kanssa sallitaan vain lujittamiseksi säännöllisellä profiililla. Laajennetun tyyppisten sileiden sauvien kohdalla on suositeltavaa käyttää erityisiä ankkurointilaitteita, lisäksi hitsattuja poikittaisia ​​sauvoja tai silmukoita ja koukkuja. Tällöin puristetun raudoituksen ankkurointi ei ole sallittua ankkurointimenetelmällä, jossa on mutka, paitsi tapauksissa, joissa käytetään sileitä sauvoja.

Tuurnan (taivutuksen) halkaisija ottaa vähimmäisarvon itse vahvistuspalkin halkaisijan mukaan ja on 2,5d tasapäisille tankoille, joiden halkaisija on alle 20 mm ja 4 d halkaisija suurempi kuin 20 mm.

Lue myös: mitä ja miten kunnostaa tiiliä tai hiilihapotettua betonia?

Jos olemassa oleva sauva on jaksottainen profiili, nämä indikaattorit saavat vastaavasti arvot 5d ja 8d. Lopullisen ankkuroinnin todellinen pituus ei saa olla pienempi kuin 15 d bar ja pituus 200 mm.
valikkoon ↑

1.2 Miten neuloa vahvistus? (Video)

2 Liimausmenetelmä

Ennen liiman levittämistä, teräsvahvistusta on oikaistava erikoiskoneella, puhdistettava lika ja ruoste, ja jos mahdollista, poista pinta. Ennen liiman valmistusta komponentit punnitaan, mitataan ja huolellisesti jauhetaan määritetyissä mittasuhteissa.

Sopivin hionta ja sekoittaminen tuottamaan värähtelevässä tehtaassa. Kuumennusmateriaalien lämpötila tärytyslaitoksessa hiomaprosessin aikana ei saa ylittää 80 astetta. Valmistettua liimaa voidaan säilyttää kolme vuotta kuivassa, tuuletetussa tilassa.

Liimaa kiinnitetään tangoilla erityisen asennuksen avulla. Liiman muodostavan kalvon paksuuden tulisi olla 1,5-2 mm vahvikkeen pinnan yläpuolella. Aallotetut urat levitetään liimalla rullien avulla, aallonkorkeus on 2 mm, piki on 6-8 mm.

Katso myös: pölkkyjyrsimen vahvistamista koskevat säännöt.

On järkevää suorittaa tällainen toimenpide laitoksessa, jossa liimaa levitetään tai välittömästi ennen kuin lujitustangot asetetaan muottiin, ennen kuin tämä kuumentaa vahvistusta 100 asteeseen.

Ankkurointi liimahartsi

Varustettaessa tangot liimalla, ne on suojattava kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Vavat ovat sallittuja millä tahansa kuljetuksella, käyttämällä pakkausta, joka suojaa iskuilta ja kitalta.

Jos liimakalvo vahingoittuu kuljetuksen aikana, se voidaan palauttaa soveltamalla ylimääräistä liimakerrosta, joka on pehmennyt 100 asteen lämpötilassa tai liuennut asetoniin. Kun epoksi liima-asennus on asennettu muottiin, sen mahdollinen kosketus muihin tankoihin tulee minimoida.
valikkoon ↑

2.1 Hitsatut liittimet

Kuumavalssattujen laitteiden, joiden sileä tai säännöllinen profiili on lujittavaa johtoa ja upotettuja osia, olisi voitava hitsata hunaja itseään ja tasomaisia ​​elementtejä valssattua terästä vastus hitsaamalla, joka voi olla paikallaan ja pehmeä.

Joissakin tapauksissa kaaren ja manuaalisen hitsauksen käyttö on sallittua, jos se ei ole ristiriidassa teräksen käytön ehtojen kanssa. Tätä varten sinun on ostettava hitsausluokan A500C varusteet. Armour A400 ei sovi tähän tarkoitukseen.

Sulautettujen osien hitsaukseen liittyvät tyypit ja menetelmät olisi annettava venttiileillä, ottaen huomioon rakenteiden toimintaohjeet, teräksen hitsattavuuden indikaattorit ja terästuotteiden valmistajat.

Ristin muotoiset liitokset, jos ne on tehty kosketuspistehitsauksella, on varmistettava, että verkot saavat jännitteen, joka ei ole pienempi kuin laskettu vastus. Tällaisia ​​yhdisteitä voidaan käyttää antamaan vankojen erityinen järjestely toistensa suhteen sekä kuljetuksessa että betonissa tapahtuessa.

Tehdasolosuhteet viittaavat mahdollisuu- teen valmistaa vahvikekohteita, ristikoita kosketuspistehitsauksella sekä päittäishitsausta. Sulautettujen osien valmistuksessa on suositeltavaa valita upotettava kaarihitsaus, jota käytetään T-liitoksissa. Päällekkäisyys voidaan luoda kosketukselta suojaavalla hitsauksella.

Valmistuvien tuotteiden asennuksessa on suositeltavaa käyttää puoliautomaattisia hitsaustyyppejä, jotka mahdollistavat lopullisten liitäntöjen asianmukai- sen laadunvalvonnan.
valikkoon ↑

2.2 Liitäntä

Liimattavien, liimattomien vahvikkeiden liitoksia käytetään kehysten ja ristikoiden kiinnittymisen ja liittämisen yhteydessä ja halkaisijan ei tulisi olla yli 36 mm. Päällekkäisten sauvojen päiden liitokset ovat sallittuja vain venyeviin taivutuselementteihin alueilla, joilla on täydellistä teräsvahvistusta.

Puristettujen ja kiristettyjen raudoitusten elementtien liitoksissa ja ristikoissa on oltava päällekkäisyys työstösuunnassa vähintään Lan arvo. Yhteen päällekkäisten hitsattujen ja neulottujen rakenteiden liitokset olisi sijoitettava razbezhkuin. Vavat ilman päällepuhallusta saa päällystää vain rakentavalla raudoituksella sekä alueilla, joissa raudoitusta käytetään alle 50%.

Katso myös: kuinka vahvistaa lattiapinnoitetta?

Sileän teräksen A1 päällekkäisyyksien liitokset on tehtävä niin, että liitettyjen verkkojen alueella päällekkäisyyden pituutta pitkin asennetaan vähintään kaksi poikittaista sauvaa. Tämäntyyppisiä liitoksia voidaan käyttää telakoissa päällekkäisissä kehyksissä, joissa venttiili on yksipuolisesti sijoitettu.

Ristikkoliitokset on sijoitettava pois päältä, kun päällekkäisyydet ovat äärimmäiset työtangot. Liittyessä päällekkäiset elementit tulee sijoittaa taivutus- ja vääntömomenttipisteisiin. Jos tällainen toiminta on mahdotonta, päällekkäisyysarvo on asetettava vähintään 90 läpimitan halkaisijalle. Ristimuotoista päällekkäisyyttä voidaan vahvistaa neulomalla tai erityisillä kiinnittimillä.

Lujituksen päällekkäisyys ja nippu

Päällekkäisyys ja sen pituus riippuvat suoraan käytetyn raudoituksen halkaisusta. Yleensä käytetään tällaisia ​​tarkoituksia varten aallotettua A3-raudoitusta, mikä mahdollistaa päällekkäisyyden pituuden laskemisen. SNiP-taulukon oletusarvo on seuraava:

Oikea päällekkäinen vahvike sidottuna

Betonirakenteiden vahvistamiseen liittyvien toimintojen yhteydessä on tarpeen yhdistää lujitustangot. Työskentelyn aikana on tarpeen tietää, mikä raudoituksen päällekkäisyys on, kuinka monta SNiP-halkaisijaa on palkkien päällekkäisyyksien määrä. Säätiön tai panssaroidun vyön lujuus riippuu päällekkäin oikein valituista pituuksista, joissa otetaan huomioon vahvikkeen poikkipinta-ala. Oikein suoritettu raudoitettujen betonielementtien laskenta, ottaen huomioon liitostyypin, takaa rakennuskohteiden kestävyyden ja lujuuden.

Lujittavien elementtien liitosten tyypit

Jotta ymmärtäisivät lujitustangojen mahdollisen telakoinnin, monet mestarit kääntyvät nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimuksiin. Loppujen lopuksi hyvin tehty yhdistelmä antaa tarvittavan turvatekijän puristukselle ja jännitykselle. Jotkut kehittäjät yrittävät löytää vastauksen SNiP 2 01: n mukaan. Muut tutkivat rakennuskoodeja numerolla 52-101-2003, joka sisältää suosituksia teräsbetonista valmistettujen rakenteiden suunnittelusta, jota ei ole korostettu teräsvahvikkeella.

Nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti teräsvahvistusta käytetään vahvistamaan jännittämättömiä elementtejä, toisin kuin korostetut rakenteet, joissa lujitettavien luokat K7 ja sitä korkeammat lujitemuuntot käytetään vahvistamiseen. Pysykäämme vahvistuspalkkien kiinnitysmenetelmiin.

Nykyiset rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) kuvaavat yksityiskohtaisesti venttiilien kiinnittämistä kaikilla nykyisillä menetelmillä.

Seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

 • päällekkäiset neulottimet ilman hitsausta. Kiinnitys suoritetaan käyttämällä muita kaarevuudeltaan olevia teräspalkkeja, jotka toistavat vahvikkeen kokoonpanon. SNiP: n mukaan on sallittua suorittaa suorien tangojen päällekkäisyys elementtien poikittaisella kiinnityksellä neulomalla langan tai erityisten kiinnittimien avulla.

Vahvistuksen päällekkäisyys kiinnittymisen aikana riippuu palkkien halkaisijasta. Betoniin kaadettuja neulottuja tankoja rakennetaan laajasti yksityisen talonrakentamisen alalla. Kehittäjä houkuttelee tekniikan yksinkertaisuus, yhteyden helppous ja rakennusmateriaalien kohtuulliset kustannukset;

 • vahvistuspalkkien kiinnittäminen kotitalouksien sähköhitsauslaitteiden ja ammattiyksiköiden avulla. Hitsausjärjestelmien liitososien tekniikalla on tiettyjä rajoituksia. Itse asiassa hitsausvyöhykkeellä esiintyy merkittäviä sisäisiä jännityksiä, jotka vaikuttavat haitallisesti vahvistuskoteloiden lujuusominaisuuksiin.

Liitäntälevyjen päällekkäisyydet sähköhitsauksen avulla ovat mahdollisia käyttämällä tiettyjä merkkejä, esim. A400C. Teräsvahvistusteknologiaa käytetään pääasiassa teollisen rakentamisen alalla.

Rakennuskoodit ja -säännöt sisältävät merkinnän siitä, että betonirakennetta on vahvistettava ainakin kahdella kiinteällä lujitussilmukalla. Tämän vaatimuksen toteuttamiseksi terästangot ovat yhteydessä päällekkäisyyksiin. SNiP mahdollistaa eri halkaisijoiden sauvan käytön. Samanaikaisesti palkin suurimman poikkileikkauksen koko ei saisi ylittää 4 cm: n. SNiP kieltää tangojen päällekkäisyyden käyttämällä neulontankaa ja hitsausta merkittävillä kuormituksilla, jotka sijaitsevat akselin ympäri tai sen poikki.

Näihin kuuluvat mm. Mekaaniset ja hitsatut liitokset sekä kiertymät, jotka suoritetaan ilman hitsausta

Lujitustangojen kiinnitys sähköhitsauksella

Sähköhitsausta käyttäviä telakointiosastoja käytetään teollisuus- ja erikoisrakentamisen alueilla. Liitettäessä sähköhitsauksen avulla on tärkeää saavuttaa vähimmäisetäisyys tangojen välissä ja kiinnittää elementit ilman rakoa. Liitäntävyöhykkeen lisääntynyt kuormituskapasiteetti saadaan aikaan käyttämällä akustoja, joissa on A400C- tai A500C-merkintä.

Ammattimaiset rakentajat kiinnittävät huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • käyttökelvottomuus yhteisten lujitettujen hitsattujen liitosten kanssa A400-merkinnällä. Lämmityksen seurauksena lujuus vähenee merkittävästi ja korroosion herkkyys lisääntyy.
 • lisääntynyt todennäköisyys, että sauvojen eheys rikkoutuu merkittävien kuormitusten vaikutuksesta. Nykyiset säännöt mahdollistavat sähkökaarihitsauksen käyttämisen vahvistamiseen, jonka halkaisija on enintään 25 mm;
 • hitsin pituus ja käytettävien sauvojen luokka ovat toisiinsa yhteydessä. Sääntelyasiakirjan taulukko sisältää kaikki tarvittavat tiedot sauvojen kiinnityksestä sähkökaaren hitsauksessa.

Sääntelyasiakirjassa sallitaan hitsaustoimenpiteiden toteuttaminen halkaisijaltaan 0,4 - 0,5 cm olevien elektrodien käyttö ja säädellään päällekkäisyyksien määrä yli kymmenen halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja.

Kaapelointi on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat jännitettä

Venttiilin päällekkäisyys ilman hitsausta käsihihnan asennuksen aikana

Rakenteeltaan suosivan merkinnän A400 AIII-tangoilla varustetut tangot ovat helposti päällekkäisiä vahvistamalla hehkutettua neuleliitintä.

SNiP sisältää suosituksia raudoituksen sidonnan toteuttamiseksi ja tarjoaa eri vaihtoehdot liitospuille:

 • liitoskappaleiden suorat päiden päällekkäisyydet;
 • kiinnityspalkit, jotka ovat päällekkäin lisävahvisteisten elementtien käytön kanssa;
 • sauvat tangoilla, joiden kummankin silmukoilla tai koukkuilla kaarevat päät ovat.

Johtimen avulla neulotaan voidaan liittää profiililohkon vahvistus, jonka läpimitta on enintään 4 cm. Ylimaalauksen koko kasvaa suhteessa sauvojen halkaisijan muutokseen. Tangojen päällekkäisyyksien määrä kasvaa 25 cm: sta (0,6 cm: n halkaisijaltaan) 158 cm: iin (sauvat, joiden läpimitta on 4 cm). Standardin mukaan päällekkäisyyden koon on oltava 35-50 kertaa tangon halkaisija. SNiP mahdollistaa ruuviliitosten käytön langan kanssa neulomiseksi.

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, joka on yhdistetty päällekkäisyydellä, vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa on oltava vähintään 25 mm

Vaatimukset vahvistamisasiakirjoista

Kun neulat on yhdistetty neulomismenetelmällä, on tärkeää pohtia useita tekijöitä:

 • raudoituksen suhteellinen asema spatiaalisessa kehyksessä;
 • päällekkäisten osuuksien sijoittaminen toisiinsa nähden;
 • päällekkäisen alueen pituus, joka määräytyy tangon poikkileikkauksen ja betonimerkin mukaan.

Kun tontti on sijoitettu päällekkäisillä tangoilla maksimikuormituksen alueella, on tarpeen lisätä päällekkäisyyksien määrää 90: een yhdistettyjen tangojen halkaisijan mukaan. Rakennuskoodit osoittavat selvästi telakointialueiden koon.

Yhteen pituus vaikuttaa paitsi poikkileikkauksen läpimitan lisäksi myös seuraaviin kohtiin:

 • nykyisen kuorman arvo;
 • käytetty betoni;
 • käytetty teräsvahvisteiden luokka;
 • paikkasolmujen sijoittaminen spatiaaliseen kehykseen;
 • nimittämisestä ja laajuudesta.

On huomattava, että päällekkäisyyksien määrä vähenee betonituotemerkin kasvaessa.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankaa, tangojen välinen etäisyys on usein nolla, koska tässä tilanteessa se riippuu yksinomaan profiilin ulkonemien korkeudesta

Tarkastellaan päällekkäisyyden suuruuden muutosta, joka havaitsee puristuskuormitukset lujitusluokalle A400 halkaisijaltaan 25 mm:

 • betonilaatuisille M250-sauvoille on kiinnitetty maksimaalinen päällekkäisyys, joka on 890 mm;
 • M350-brändiratkaisun avulla betonisoitava vahvikekaton mahdollistaa limityksen pienentämisen 765 mm: iin;
 • kun M400: een käytetyn betonin laatu kasvoi, palkkien päällekkäisyys laskee 695 mm: iin;
 • Valuraudan kaataminen betoni M450-liuoksella mahdollistaa päällekkäisyyden vähentämisen 615 mm: iin.

Vahvikotelon venytetyn alueen vahvikkeiden osalta määritetyn raudoituksen päällekkäisyys lisääntyy ja se on:

 • 1185 mm betonille M200;
 • 1015 mm betonille M350;
 • 930 mm betonille M400;
 • 820 mm betonille M450.

Vahvistukseen liittyvien toimintojen yhteydessä on tärkeää sijoittaa päällekkäiset alueet oikein ja ottaa huomioon rakennusmääräysten ja määräysten vaatimukset.

Noudata näitä ohjeita:

 • jakaa liitokset tasaisesti koko vahvistuksen häkissä;
 • pitää vähintään 610 mm: n välisten liitosten välinen vähimmäisetäisyys;
 • otetaan huomioon betoniliuoksen merkki ja lujitustangojen poikkileikkaus.

Rakennuskoodien vaatimusten noudattaminen takaa betonirakenteiden lujuuden ja luotettavuuden, vahvistetun häkän. Tutkittuaan yksityiskohtaisesti SNiP: n suositukset, on helppo valita itsenäisesti tarvittava määrä raudoituksen päällekkäisyyttä ottaen huomioon betonituotteen rakenteelliset ominaisuudet. Ammattimaisten rakennuttajien suositukset estävät virheitä.

Lujituksen päällekkäisyys - ominaisuudet ja tärkeät kohdat

Arkistoi "Uusia vinkkejä" aloitteleville suunnittelijoille. Numero numero 7.

Nykyään ei-toivotuissa neuvotteluissa aion jatkaa betonirakentamisen ja vahvistamisen liittymistä. Tarkemmin sanottuna olemme jo puhuneet saumoista, nyt puhumme liittymisestä.

Ei aina, vaaditun pituuden liittimet tulevat rakennukseen, minkä seurauksena syntyy kysymys siitä, että se on liitettävä. Kuten betonirakenteiden kysymyksessä, monet suunnittelijat yrittävät sivuuttaa tämän ongelman ja päättää rakentajille. Jokainen, joka tekee tämän, on suunnittelemassa suunnittelua vaarassa.

Rakennuttajaa ei tarvita tietää, mistä saa asentaa. Hän laittaa sen kätevästi paikkaan hänelle, mutta samalla rakennuksen vaarallisimmassa paikassa. DSTU 3760-98 -standardin mukaisissa suosituksissa raudoitettujen betonirakenteiden suunnittelussa ja valmistuksessa, jossa ei ole jännitteitä (ks. Luku 2.3.3) on esitetty hyvin yksityiskohtaisesti muutamia erityisen tärkeitä asioita, jotka annan täällä:

1. "Työhaaran päällekkäisyyden liitoksia ei suositella sijoitettavaksi venytettyyn taivutusvyöhykkeeseen ja epäkeskeisiin jännitteisiin elementteihin enimmäisvoimien vyöhykkeessä ja paikoissa, joissa vahvistus on täysin käytössä. Työvahvistimen päällekkäiset liitokset eivät ole sallittuja lineaarisissa elementeissä, joiden poikkileikkaus on täysin venytetty. " Selitän vähän. Meidän on ilmoitettava selkeästi rakentajalle, missä hän voi kiinnittää varusteet. On mahdotonta liittyä venytettyyn vyöhykkeeseen, toisin sanoen lautasen alempaa työvahvistusta ei voida liittää keskiosan keskiosaan, ja yläosa - tukien yläpuolelle (monivaiheisille levyille). Se on, että laatta venytetään, ja hetken juoni kertoo siitä, ja jopa vain yrittää kuvitella, miten päällekkäisyys taipuu lastausprosessissa: mitkä pinnat yrittävät venyttää ja mitkä kutistuvat. Piirustukselle on hyvin yksinkertaista tehdä seuraava järjestelmä:

Esitin esimerkin lattialevylle, mutta samanlaisia ​​järjestelmiä voidaan tehdä mille tahansa rakenteelle, jonka vahvistus, jossa tilataan juoksumittareita. Joskus suunnittelija asettaa heti tietyn pituisen sauvan asettelun telakointipisteiden mukaan. Täällä on vaarana hukkua kirjeenvaihdossa sopimalla kaikista uusista telakointiasemista, koska rakentajat voivat olla läsnä vahvistamisen aikana, ei ole lainkaan ennustettavissa olevaa pituutta. L / 4: n ja L / 3: n arvot otetaan tiettyyn laskentaan ja voivat poiketa antamistani arvoista.

2. "Hitsattujen verkkojen ja kehysten liitokset, sekä neulottujen runkojen ja päällekkäisten verkkojen vavat on sijoitettava razbezhkuun. Tässä tapauksessa työtangojen poikkipinta-ala, joka on liitetty yhteen paikkaan tai etäisyydellä, joka on pienempi kuin ohituksen l pituusl, ei saa ylittää 50% koko kiristetyn raudan poikkipinta-alasta.

Vavat on sijoitettava mahdollisimman pitkälle ilman aukkoa, jolloin suurin sallittu etäisyys yhdistettyjen sauvien välillä ei saa ylittää arvoa 4d tai 50mm.

Eri paikoissa olevien elementtien pituuden välisten liitosten välisen etäisyyden on oltava vähintään 0,5 ll, tai nivelöiden akselilla vähintään 1,5 ll.

Naapurien päällekkäiset liitokset tulisi sijoittaa vähintään 2 d: n ja vähintään 30 mm: n etäisyydelle. " Kuinka tuoda kaiken tämän rakentajalle? Suosittelen, että otat pohjan "suositukset..." -näkymän kuviosta 6 ja anna piirrokselle seuraava kaavio:

Huomaa, että levyn ylemmän ja alemman alueen työraudoituksen päällekkäisyys on erilainen (ks. Suositusten taulukon 12 kerroin). Esimerkissä annan kaavion, jonka halkaisija on 12 mm.

Kiinnittäkää aina huomiota siihen, että jossakin osassa ei saa olla enempää kuin 50% jännitysten koukkujen liitoksista. Joskus tämä vaatimus on erittäin vaikea täyttää, erityisesti rajoitetuissa olosuhteissa, ja on tarpeen muuttaa sauvojen halkaisijat ja niiden määrä.

Yleensä kehotan sinua tutkimaan suosituksia ylös ja alas ennen kuin alat suunnitella päällekkäisyyksiä tietyssä mallissa.

Haluan myös kirjoittaa raudoituksen telakoinnista sarakkeissa. Tämä on erityinen aihe, jonka ratkaisu ei ole vielä löydetty minulle. Kuten aiemmin ennen DSTU 3760: n mukaisten valssaustuotteiden käyttöönottoa, olivat vahvistetut palkit GOST 5781: n mukaan telakoituna? Tässä on piirustus käsikirjasta betonimateriaalien rakentamiselle:

Kuvasta käy selvästi ilmi, että puolet irrotustangoista ulottuu päällekkäisyydestä päällekkäisyyden pituudella, toinen puoli kahdella päällekkäisyydellä. Tämä takaa liitosten erottelun - enintään 50% yhdessä osassa. Mutta Gostovin varusteissa oli täysin erilaiset päällekkäiset pituudet - useita kertoja vähemmän (!) Kuin DSTU 3760: n mukaisista varusteista. Esimerkiksi me tarkastelemme: BST-betonissa olevan DSTU: n halkaisijaltaan 20 mm: n sauvan osalta päällekkäisyys on 1630 mm ("Suositukset... "). Kaksi pituutta päällekkäin - se on jo 3260 mm (joskus se on pienempi kuin lattian korkeus!). Mitä tehdä, säännöt ovat hiljaisia. Mitä suunnittelijat tekevät sen kanssa? Joko jokainen tanko vapautuu yhdestä päällekkäisyydestä (en sano, että tämä on totta), tai he valitsevat menetelmän liittymällä hitsaamalla päällekkäisyyksillä tai puristusmenetelmällä. Mutta kaikki nämä vaihtoehdot on sovitettava yhteen asiakkaan kanssa - loppujen lopuksi hänen rahansa ja kykynsä kanssa.

Ehkäpä kerron sinulle seuraavien numeroiden sarakkeiden vahvistamisen ominaisuuksista. Onnistunut muotoilu sinulle!

Kytkevän vahvistuksen päällekkäisyydestä

Vahva ja kestävä pohja on vahvistettu pohja. Mutta vahvistaminen on operaatio, joka vaatii tarkkuutta, ja neulomalla lujitustangot, joissa on päällekkäisyys tai päittäisliitos, edellyttää sauvojen pituuden tuntemista. Vahvistustankojen ylimääräiset senttimetrit voivat vääristää pohjaa sovitetuilla lateraalisilla kuormilla, rikkoa sen eheyttä ja yleistä luotettavuutta. Ja päinvastoin - lujittavan korin oikea asennus mahdollistaa betoniteräksen luistamisen ja halkeilun välttämisen, lisää säätiön käyttöikää ja luotettavuutta. Tieto teknisistä ominaisuuksista, tapojen pituuden laskentamenetelmistä, kiinnitysliitoksista ja vaatimuksista auttaa rakentamisessa useammin kuin kerran.

Toimiva päällekkäinen vahvistus

Sääntelyn perusta ja yhteystyypit

Vaatimukset snip 52-101-2003 edellyttävät jäykkyysolosuhteiden saavuttamista vahvistuspalkkien mekaanisille ja hitsatuille liitoksille sekä saumojen liitosten päällekkäisyydelle. Lujitustangojen mekaaniset liitokset ovat kierteitettyjä ja puristettuja kiinnikkeitä. Ei vain venäläistä SNIPiä ja GOSTia, joita sovelletaan rakennustöihin, materiaaleihin ja työkaluihin - maailman standardointi ACI 318-05 hyväksyy standardin sauvan poikkileikkauksen sitomalla ≤ 36 mm, kun taas Venäjän markkinoiden sisäinen dokumentaatio mahdollistaa sauvan poikkipinnan lisäämisen 40 millimetriin. Tällainen erimielisyys johtui suurta läpimittaisten venttiilien dokumentoitujen testien puuttumisesta.

Neulomalla vahvistustangot

Vahvistustankojen liittäminen ei ole sallittua paikallisilla alueilla, joilla on ylitettävät sallitut kuormat ja sovelletut jännitteet. Päällystäminen on perinteisesti neulottavaa Armorzhnei pehmeää teräslankaa. Jos perustan lujittamiseen käytetään Ø 25 mm: n vahvistamista, puristusliitosten tai kierreliittimien käyttö on käytännöllisempää ja tehokkaampaa lisäämään itse liitoksen ja koko esineen turvallisuutta. Lisäksi ruuvi- ja puristusliitokset säästävät materiaalia - sauvojen päällekkäisyyksiä, kun neulonta aiheuttaa yli 25%: n ylimääräisen materiaalin kulutuksen. Rakennusnormit ja säännöt nro 52-101-2003 säätelevät rakennuksen perustan lujuusvaatimuksia - pohjalla on oltava kaksi tai useampia irrotettavia raudoitustangon muotoja. Jotta tämä vaatimus toteutuisi käytännössä, oksojen päällekkäisyys suoritetaan seuraavissa tyypeissä:

 1. Limitysliitos ilman hitsaussaumaa;
 2. Liitos hitsaamalla, kierteillä tai puristamalla.
Päällekkäiset liitokset ilman hitsausta

Yhdistettä ilman hitsausta käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa johtuen menetelmän saatavuudesta ja alhaisista kustannuksista. Edullinen ja halpa liitin kehyksen kiinnittämiseen - luokka A400 AIII. ACI: n ja SNiP: n mukaan ei saa laittaa päällekkäisiä vahvikkeita äärimmäisissä kuormituspaikoissa eikä suurilla jännitteillä vahvistamiseen.

Haarniskojen liittäminen hitsaamalla

Yksityisen rakentamisen osalta raudoitustangojen hitsaaminen on kallista, koska luokassa suositellaan käytettäväksi hitsattavaa luokan A400C- tai A500C-vahviketta. Kun käytetään teriä ilman "C" -merkkiä merkinnässä, se johtaa voimakkuuden ja korroosionkestävyyteen. A400C - A500C -kaapeli on hitsattava Ø 4-5 mm: n elektrodeilla.

Kuinka asiantuntevasti tehdä päällekkäisiä vahvikkeita neulomisessa ja hitsauksessa

Terästangojen, vahvistusnauhojen, monilla on luonnollinen kysymys: miten päällekkäinen vahvistus toimii oikein ja kuinka kauan. Loppujen lopuksi metallisen tehon kehyksen oikea kokoaminen estää monoliittisen betonirakenteen muodonmuutoksen ja tuhoutumisen siihen vaikuttavista kuormista ja lisää sen häiriöttömää elämää. Mitkä ovat teknisten ominaisuuksien pommisuoran suorituskyvyn, pidämme tässä artikkelissa.

Päällekkäiset sovitustyypit

SNiP: n vaatimusten mukaisesti betonipohjassa on oltava vähintään kaksi jatkuvaa jatkuvaa vahvistuspiiriä. Tämän ehdon täyttämiseksi käytännössä sallitaan lujittavien sauvien telakointi päällekkäin. Tässä yhteydessä nivelissä voi olla useita erilaisia:

 • Lappu ilman hitsausta
 • Hitsatut ja mekaaniset liitokset.

Yhdistelmän ensimmäistä versiota käytetään laajalti yksityisissä asunnoissa yksinkertaisen toteutuksen, saatavuuden ja alhaisten materiaalien kustannusten vuoksi. Tässä tapauksessa käytetään yhteistä vahvistusluokkaa A400 AIII. Vahvistuspalkkien päällekkäisyyden kiinnittäminen ilman hitsausta voidaan suorittaa joko neulomalla tai ilman. Toinen vaihtoehto on useimmiten teollisissa asunnoissa.

Rakennussääntöjen ja -määräysten mukaan armatuksen liittäminen päällekkäisyyteen liitoksen ja hitsauksen aikana edellyttää vavat, joiden läpimitta on enintään 40 mm. American Institute of Cement ACI sallii tangot, joiden suurin poikkipinta on 36 mm. Vahvistustangoista, joiden läpimitta ylittää määritetyt arvot, ei ole suositeltavaa käyttää päällekkäisiä liitoksia kokeellisten tietojen puutteen takia.

Rakentamisen sääntelyasiakirjojen mukaan lujituksen päällekkäisyys ei ole päällekkäistä, kun ne sitovat ja hitsaavat suurimmalla kuormitustasolla ja metallitankojen suurimmilla rasituksilla.

Hitsin päällekkäisyys on päällekkäin

Maanrakentamisessa hitsauksen päällekkäisiä vahvikkeita pidetään kalliina iloina, koska A400C- tai A500C-metallivarret ovat korkeita. Ne kuuluvat hitsattuun luokkaan. Tämä lisää merkittävästi materiaalien kustannuksia. Vavat, joilla ei ole "C" -indeksiä, esimerkiksi: yleinen luokka A400 AIII, ei voida hyväksyä, koska metallin kuumennettaessa merkittävästi menettää lujuutensa ja korroosionkestävyytensä.

Jos kuitenkin haluat käyttää hitsatun luokan tankoja (A400C, A500C, B500C), niiden liitokset on hitsattava halkaisijaltaan 4... 5 mm: n elektrodeilla. Hitsauksen pituus ja päällekkäisyys riippuvat käytetyn lujitusluokan tyypistä.

Tyypit päällekkäisvahvistus ja liitäntävaatimukset

Teräsbetonituotteiden valmistus edellyttää metallikehysten luomista. Ne ovat tiettyjä "luurankoja", esimerkiksi kaistaleita tai betonipylväitä. Vahvistusta voidaan tehdä eri halkaisijoilla ja teräksillä.

Ne liittyvät toisiinsa tietyillä tavoilla:

 1. Mekaaninen pudotusmenetelmä
 2. Hitsattu päinvastainen versio;
 3. Liitokset, jotka on tehty päällekkäin ilman hitsausta.

Näitä yhteysmenetelmiä kuvataan alla yksityiskohtaisemmin.

Päällekkäiset sovitustyypit

"Ompelu" päällekkäislujitus vaatii useiden materiaalien ja asennusohjeiden noudattamista:

 1. Tätä menetelmää varten poikkileikkaukseltaan enintään 0,4 cm: n vahvikkeet ovat sopivia. Tämä johtuu siitä, että suuremmalle halkaisijalle ei suoritettu kestävyyttä.
 2. Ylimääräisiä etäisyyksiä on noudatettava.
 3. On tarpeen laskea oikein kierroksen pituus.

Lappu ilman hitsausta

Tämä metalli-tangojen liittämismenetelmä on yleisimpi yksityisten talojen perustusten rakentamiseksi.

Se on kiistämätön etu:

 • Työn helppous;
 • Tarvittavien sidosmateriaalien saatavuus;
 • Alhainen hinta.

Neulontankoja varten käytettiin erityistä neulontankaa. Voit myös tehdä "ompeleet" ja ilman sitä.

Kun neulotaan kierrosta ilman hitsausta, käytä yhtä tapaa:

 1. Päällekkäiset profiilipalkit.
 2. Liitoksen vahvistuspalkit.
 3. Menetelmä tangon silmukan tai lukitsemattoman renkaan päiden taivuttamiseksi.

Hitsatut ja mekaaniset liitokset

Mekaanisella kiinnityslaitteella on useita etuja:

 1. Työ ei vaadi paljon aikaa, ja se on myös niin yksinkertaista kuin mahdollista.
 2. Aineiston kulutus on paljon vähemmän. Jos verrataan sitä päällekkäisyyteen, jopa 30% tai enemmän materiaaleja menetetään ylityksille.
 3. Mekaanisesti koottu runko on vankka ja siksi luotettava.
 4. Rakenne voidaan rakentaa missä tahansa sääolosuhteissa, jolloin voit käyttää aikaa järkevämmin eikä odota, kun sade jatkuu.
 5. Kaikki halkaisijan tangot sopivat mekaaniseen liittämiseen, koska hydraulisessa puristimessa on irrotettavia muotteja.

Jotta pystyt yhdistämään mekaanisesti vahvistuspalkit, sinun on valmisteltava:

 • Hydraulinen puristin;
 • Puristetut ja kierteiset liittimet.

Asennustekniikka:

 1. Kytkin asetetaan yhden oksan päähän. Se on paine, joka on kiinnitetty sauvaan. Sama koskee toista sauvaa.
 2. Liitäntäkytkinten avulla lujitustangot kytketään.

Hitsaaminen voidaan suorittaa useilla hitsaussaumoilla:

 • pidennetty;
 • monikerroksinen;
 • piste;
 • Pakotettu ompelu.

Yhteysvaatimukset

Tasojen "ompeleminen" päällekkäiset asettavat joitain vaatimuksia, jotka liittyvät:

 1. Tangojen vuorauksen pituus.
 2. Metallirungon asennot betonissa.
 3. Ylityspaikat suhteessa toisiinsa.

Hitsausliitos

Hitsaustyö sallitaan vain ammattilaisille. Ne, jotka kykenevät asettamaan hitsaussaumoja laadullisesti, ja koko rakenne on vahva eikä se murtaudu betonirakenteen painon alle.

Hitsaustarpeet:

 • Monikerroksinen sauma suoritetaan käyttämällä yhtä elektrodia. Sauma asetetaan vaiheittain: ensinnäkin toisaalta on tarpeen asettaa sauma toiselle puolelle.
 • Pakotettu sauma edellyttää venttiilien käyttöä, joiden läpimitta on 1,4 cm - 40 cm. Tuotteet on koottu johtimiin, koska ne ovat paremmin vierekkäin.
 • Pienet tai keskisuuret hiiliteräkset eivät sovi pistehitsaukseen. Tämä selittyy sillä, että hitsaamalla putkistimien kohtaamiskohtien kohdalla lämpöä poistetaan nopeasti, minkä seurauksena jäähdytetty metalli muuttuu hauraaksi.

Viskoosinen yhdiste

SNiP: n normien mukaan saumojen liittäminen erityisen raskaan kuormituksen kohteisiin kiinnitysmenetelmällä ei ole sallittua. Liitokset ovat parhaimmillaan, kun kuormitus konkreettisesta ratkaisusta ja seinistä tulevaisuudessa on vähäistä.

Lisäksi ohituksia tehdään silloin, kun ei ole odotettavissa taivutuksia. Jos näitä ehtoja ei aina voida tehdä, ohitus tehdään niin kauan kuin mahdollista, jopa 90 halkaisijaltaan yhdistettyjä sauvoja. Esimerkiksi tangon halkaisija on 36 mm, mikä tarkoittaa 90 * 36 mm = 3240 mm tai 324 cm tai 3,24 m.

Päällekkäisyyden pituus

Ylimahdollisuus riippuu seuraavista indikaattoreista:

 1. Käytettyjen betoniterästen halkaisija. On olemassa erityisiä yhteenvetotaulukoita, jotka ilmaisevat, mitkä päällekkäisyydet koskevat yhtä tai toista sauvan halkaisijaa. Yleensä kannattaa huomata, että läpimittaa tulisi nostaa noin 30 kertaa. Esimerkiksi sauvan halkaisija on 10 mm, ohituksen tulee olla 30 halkaisijaltaan. On selvää, että päällekkäisyyksien määrä on 300 mm tai 30 cm.
 2. Käytetty betonimerkki. Mitä korkeampi betonipitoisuus, sitä pienempi päällekkäisyys on tarpeen myös palkkien halkaisijasta huolimatta. Mutta se riippuu myös siitä, mitä betonia käytetään rakentamiseen, puristettavaksi tai venytetyksi. Viimeisen päällekkäisyyden vuoksi tarvitset hieman enemmän.
 3. Teräs, joka on valmistettu sauvoista.
 4. Vastauspisteet.

Miten sijoittaa yhteydet

Jotta tuleva betonituotteen lujuus kestää raskaita kuormituksia, on tarpeen sijoittaa sijoitukset oikein rakennuksen tasoihin. Telakointiliitosten tulee olla vähintään 0,6 metrin etäisyydellä. Ihanteellisesti etäisyyden tulisi olla 1,5 ohituspituutta.