Betonin lisääminen miinuslämpötilassa

Useimmissa maamme maissa kylmät tai viileät lämpötilat pysyvät yli puoli vuotta. Jos katsomme, että konkreettisessa työssä "talvi" alkaa laskea lämpötila +5 o C, niin "ikkuna" konkreettista työtä varten on hyvin pieni. Kuitenkin sitä voidaan laajentaa ja merkittävästi käyttämällä erilaisia ​​keinoja. Nämä ovat ns. Talvella betonivaluteknologiaa.

Mitä tapahtuu betonissa jäädyttämisen aikana

Normaalissa betonin kovettumisprosessissa kosteus toimii sementtihiukkasten "liimaus" -elementtinä. Kun se menee kiinteään tilaan, kaikki prosessit pysähtyvät.

Mutta tämä ei ole ainoa ongelma. On tunnettua, että jäätymisen aikana veden tilavuus kasvaa noin 9%. Tämän seurauksena betonin massan sisällä muodostuu lisääntynyt paine. Jos sementin jyvät eivät ole vielä saavuttaneet jonkinasteista voimaa ennen tätä kohtaa, ne tuhoutuvat paineella ja tuhoutuvat. Ramerzaniyan jälkeen he eivät saavuta ominaisuuksiaan kokonaan ja betoni ei ole tarpeeksi vahva.

Jotta talven betoni olisi vahva, on tarpeen luoda olosuhteet tai lisäaineet sen ikääntymiselle.

Talvella valettujen perustusten kaataminen on toinen epäsuotuisa hetki. Teräs on erinomainen lämmönjohde ja se edistää lämmön poistamista betonin paksuudesta. Hyvät lämpöä johtavat ominaisuudet, sauvat nopeasti jäähtyvät. Niiden ympärillä vesi jäätyy ensin. Jää työntää betonipartikkeleita, eikä niiden paikassa ole vielä jäätynyttä vettä vielä lämpimistä kerroksista. Se myös jäätyy, työntäen betonia kauemmas. Tämän seurauksena taulukko ei ole enää monoliitti: kehys ei liity betonikiviin. Tällaisen pohjan lujuus sulatuksen ja lopullisen kovettumisen jälkeen on useita kertoja alhaisempi.

Kaikista näistä prosesseista seuraa, että vähemmän vettä irrallisessa tilassa on jäädyttämisen aikana, sitä vähemmän tulee vahvuus. Erilaisilla kokeilla ja laskutoimituksilla määritettiin lujuuden raja-arvot, joilla betoni voidaan jäädyttää. Niitä kutsutaan kriittiseksi voimakkuudeksi. Rakennuksen käytön tyypistä riippuen betoniluokasta ja rakennustarkoituksesta riippuen on odotettava, että jotkut yhdisteet kypsyvät 20%, muille se kestää 100%.

Luotettavuus betonista sen tuotemerkin mukaan

Vahvistettu betoni, jossa ei-rasitettu lujitemuoto (yksityisrakennuksen rakentaminen) on 50%, perustuksille, joihin kohdistuu vaihtoehtoinen sulatus / jäätyminen (kylvyt ja kesämökit ilman lämmitystä) - 70%. Tämän kohdan saavuttamisen jälkeen säätiö voidaan jäädyttää. Sulatuksen jälkeen kaikki sen prosessit jatkuvat. Voimakkuus tässä tapauksessa ei ylitä 6%.

Betonin talteenotto tapoja talvella

Kovettumisprosessin nopeus riippuu liuoksen lämpötilasta. Veden aktiivisuus lisääntyy merkittävästi, ja kovettumisnopeus kasvaa. Siksi kun talvella tehdään konkreettista työtä tai alle +5 o C: n lämpötiloissa, on tärkeää luoda ja ylläpitää tarvittavaa lämmitystapaa. Ikääntyvän liuoksen optimaalinen lämpötila on +20 o C: sta +30 o C: aan. Tätä varten on useita tapoja:

 • liuosta kuumennetaan;
 • muottien eristäminen;
 • käytä lisäaineita ja lisäaineita, jotka nopeuttavat kovettumista ja / tai laskevat veden jäätymispistettä;
 • lämmittää jo täytetty betonipaino.

Kaikki nämä menetelmät toimivat hyvin. Niitä käytetään yksinään tai yhdistelmänä.

Talvikauden täyttäminen on lämmitettyä ratkaisua

Ensinnäkin on välttämätöntä valita oikea sementti talven betonirakentamiseen. On tunnettua, että betonireaktioiden kovettumisen aikana, jossa lämpö vapautuu. Talvella - erinomainen ominaisuus. Samanaikaisesti suuri määrä lämpöä tuottaa nopeasti kovettuvaa Portland-sementtiä ja korkealaatuisia koostumuksia. Sen vuoksi sekoittaminen alhaisilla tai nolla-lämpötiloilla on järkevää ostaa ne.

Ainoastaan ​​tämän avulla voit täyttää säätiönauhan tai laattojen pohjan positiivisilla lämpötiloilla päivällä ja pienillä pakkasilla yöllä. Mutta samanaikaisesti on tarpeen tehdä erä lämpimästi (lue alla), ja säätöä kaatamisen jälkeen on eristettävä muotti: peitä se matolla, oljella jne. Jos olet jo hankkinut lämpöeristeen, voit käyttää sitä, sinun on vain seurattava sen tilaa, peitettävä se kalvolla tai muulla kosteudeneristysmateriaalilla.

Lämpötilan nousu annostelun aikana

Säätiön talven kaatamisen aikana liuoksen lämpötila säädetään 35-40 o C: n lämpötilaan. Kuumenna vesi ja täytä se täyttämällä. Sementtiä ei missään tapauksessa voida kuumentaa: se "valmistaa" ja tulee käytännöllisesti katsoen hyödytön.

Talvella vaivaamista varten käytä kuumaa vettä ja kuumennettua täyttöä. Sementtiä ei voi kuumentaa

No, jos on mahdollista käyttää betonisekoitinta sähkölämmityksellä: se sisältyy verkkoon ja rumpu kuumenee. Toisessa tapauksessa on suositeltavaa lämmittää se aikaisemmin, suorittamalla lämmitettyä vettä.

Vauhtelematta vettä kuumennetaan 90 o C: n lämpötilaan. Kaatopaikka ja hiekka on lämmitettävä 60 o C: een. Tämä tapahtuu puhaltamalla kuumaa ilmaa kuumentamalla erityisissä uuneissa. Uunit ovat yksityisen rakentajan mielikuvitukselle, mutta voit kuumaa ilmaa puhaltaa. Esimerkiksi uunista tai tulipalosta, venytä useita putkiputkia kaivoksen tai hiekan sisältä.

Jälleen kerran kiinnitämme huomiota: sementti ei lämpöä. Se voidaan ottaa lämpimään huoneeseen niin, että se saavuttaa huonelämpötilan, mutta sitä ei voi lämmittää.

Ratkaisun talvikäsittelyn aikana komponenttien järjestystä muutetaan: vettä kaadetaan, kaatetaan hiekkaa ja hiekkaa. Muutaman kierroksen jälkeen sementti lisätään.

Lisäksi on lisättävä vaivausaikaa. Sen pitäisi olla pidempi 20-50%: paremman sekoituksen ansiosta reaktiot aktivoituvat ja lämpötila kasvaa kovettumisen aikana.

Lämmitys- ja lämmitysratkaisu

Betonin jäähdytysaikaa on pidennettävä, joten lämpöä on pidettävä maksimissaan. Siksi kaikki mahdolliset keinot ja käytettävissä olevat materiaalit käyttävät muottien seinämää. Voit käyttää tarranauhoja, mattoja, joitain vanhoja lämpimiä asioita, tukkia muottien seinämien ja maaperän, oljen välisen raon. Kyllä, mikä tahansa, jos vain lämpö ei pääse ilmalle.

Yksi tehtävistä on pitää ratkaisu lämpimänä.

Tällöin laajennetun polystyreenin muotti voi olla hyödyllinen - sillä on huono lämmönjohtavuus, joka näissä olosuhteissa on selvä plus. Tyypillisesti tämä muotti ei ole irrotettava, ja kun betoni on vanhentunut, saat kosteuden ja lämmöneristetyn perustan. Lue lisää muotojen tyypeistä tässä.

Teollisessa mittakaavassa rakennuksessa käytetään myös sähkölämmitys erilaisten elektrodien avulla. Ne voidaan sijoittaa pinnalle, kiinnittää muottiin tai panna betoniin. Menetelmä on tehokas, mutta toteutuu yksityisessä rakentamisessa harvoin. Erittäin kallis on ilo: sähkön kulutus kuutiometriä kohti on 60-80 kW / tunti. Samanaikaisesti lämpötilaa on valvottava tarkasti: mitataan joka toinen tunti (tai useammin) ja sammuta se, kun saavutat +30 o C: n merkin. Sitten jonkin ajan kuluttua, käynnistä uudelleen. Ohjauksen pitäisi olla kellon ympäri.

Kun kaadat säätiötä omilla kädillä talvella, käytä vain lämmityskaapeleita. Ne kiinnitetään muotin sisäpuolelle ja sen poistamisen jälkeen puretaan. Toinen vaihtoehto on "hukuttaa" lanka betoniin. Molemmat menetelmät toimivat hyvin, mutta vain, jos seinät on eristetty kylmältä.

Lattialammut asetetaan betonin pinnalle ja sisällytetään verkkoon.

Myös erityisiä lämmitysmattoja betonin lämmittämiseen. Ne on sijoitettu pinnalle, ne sisältyvät verkkoon. Sen kustannukset ovat 2,5 tuhatta ruplaa / m2.

Lämpötilan säästämiseksi ne ovat kasvihuoneilmiön yläpuolella. Nämä ovat rakenteita, jotka ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin kasvihuoneet. Ja heidän tehtävänsä on samanlainen: pitää lämpimänä. Kehys on pystytetty, se peitetään kalvolla tai muulla vastaavalla materiaalilla. Sisällä ne laittaa liesi, lämpö-ase, jne., Joiden avulla he säilyttävät positiivisen lämpötilan. Mutta on myös välttämätöntä unohtaa kosteus, jotta liuoksesta peräisin oleva kosteus ei haihdu.

Toinen tapa lämmittää betonia - käyttää infrapunalähettimiä. Tämä menetelmä on hyvä, koska aallon vaikutuksen alaisena itse liuos lämmitetään suoraan. Emitterit peitetään alumiinikuorilla, mikä luo suuntavirtauksen. Tehokkaaseen lämmitykseen tarvitaan kuitenkin suuri määrä lamppuja.

Lisäaineet ja lisäaineet

Toinen menetelmä betonin kaatamiseksi alhaisissa lämpötiloissa - kemikaalien käyttö. Jotkut niistä nopeuttavat kovettumista prosessin alkuvaiheessa. Massan osuus kaikista lisäaineista - enintään 2 painoprosenttia sementtiä. Suuri määrä voi vaikuttaa haitallisesti betonin laatuun, joten noudata reseptejä.

Yksi talven betonitoimista on lisätä erityisiä jäätymisenestoaineiden lisäaineita sekoitukseen.

Yleisin lisäaine, joka lisää betonin "jähmettymistä" ja kiihdyttää sen kovettumista, on kalsiumkloridi. Myös potashia ja natriumnitraattia käytetään. Jos lisäät ne tavalliseen erään, jäätymislämpötila laskee -3 ° C: een.

Yksi "MUTTA". Kloridia ei voida käyttää betoniin - ne aiheuttavat teräksen nopean tuhoutumisen. Joten yleisin betonin kovettumisen kiihdytin - kalsiumkloridi - ei sovellu säätöön.

Betonin läpivienti miinuslämpötilassa on mahdollista, jos liuosta kuumennetaan samoilla lisäaineilla. Tässä tapauksessa voit työskennellä -15 o C. Mutta säätiön normaalin laadun vuoksi sinun on eristettävä täyttö ja noudata yksinkertaisia, mutta pakollisia sääntöjä.

Säännöt talven betonivuotoa varten

Liuos kaadetaan valmistettuun muottiin. Valmistelu koostuu jäiden ja lumen poistamisesta, lämmön vahvistamisesta ja pohjan pohjasta. Tämä on vaikein vaihe. Kaavin pakkanen on puoli vaivaa, ja lämmön vahvistaminen ja koko säätimen kehä on ongelma. Lämpötilan ei pitäisi olla korkea, mutta sen positiiviset arvot on saavutettava.

Vaihtoehtoisesti voit harkita laitteen kannettavia tulipaloja, jotka lasketaan kaivoon ja syttyvät. Kaasupulloilla toimivia lämpö-aseita voidaan käyttää. Muiden työkalujen käyttö on hankalaa niiden korkeiden kustannusten vuoksi.

Ennen lämpimän liuoksen kaatamista on tarpeen lämmittää pohja ja vahvistus positiivisiin lämpötiloihin.

Tästä syystä talvella olevat betonirakenteet ovat ongelmallisia: tällaisia ​​alueita ei lämmitä. Tämäntyyppiselle pohjalle "talvi" rajoittuu yön pakkasvaaleihin ja positiivisiin päiväkohtaisiin lämpötiloihin. Täyttö voi alkaa, kun ankkuri ja pohja ovat positiivisessa lämpötilassa.

Nauhateos voidaan myös kaataa pakkasen tapauksessa: tällainen pohja ja raudoitus voidaan lämmittää rajoitetulla tilavuudella. Ei helppoa, mutta mahdollista.

Voit järjestää kaiken vaiheittain. Ratkaise koko nauha pieniksi osiksi, käynnistä lämmitys samaan aikaan tai tiettyyn aikaväliin useampaan niistä (kaksi tai kolme riippuen kaivamisen sekoittamisesta ja lämmityksestä). Aloita kaatamalla yksi osa, työntäen parranajokoneen edelleen. Kun ensimmäinen kuumennettu osa kaadetaan, seuraava kerää vaaditun lämpötilan. Tulvialue sulkeutuu välittömästi eristävillä materiaaleilla ja etenee seuraavaan, ja liikkuu koko kehällä.

On välttämätöntä kaataa pakkanen ja lämmittää raudoitusta - vain niin, että säätiö on vahva

Mekanismi on selvä. Joten voit kaataa pohjan betonilla -15 o C: ssa (mutta sopivilla lisäaineilla, "kuumalla" erällä ja toimenpiteillä lämmön säilyttämiseksi).

Toinen tärkeä edellytys - työ on suoritettava jatkuvasti. Talvella säätiötä ei voida kaataa osiin. Tämä on 100% totta. Täyteaineiden välisen kuilun on oltava sellainen, että kalvolla ei ole aikaa muodostaa edellisen osan pinnalle ja vielä enemmän, ettei kosteus jäätyy. Teokset on suoritettava jatkuvasti valun loppuun saakka. Tulvatut osat on välittömästi peitettävä lämpöeristetyillä mattoilla. Kuten näet, tarvitaan useita ihmisiä tähän tehtävään. Yksi, jolla on kaikki tehtävät, ei voi selviytyä.

Teokset on suoritettava jatkuvasti.

Huomaa, että liuoksen maksimilämpötila on 35-40 o C. Ylimeneminen hidastaa kovettumisprosessia. Tilanne on tietenkin parempi kuin jäädyttäminen, mutta ei paljon.

tulokset

Säätiön täyttäminen talvella ei ole helppo tehtävä, mutta se on mahdollista myös omin käsin. Avustajia ja huolellista valmistelua tarvitaan, mutta on mahdollista tehdä normaali pohja nolla-lämpötilassa. Missä lämpötilassa voit kaataa betonia? Se riippuu sen koostumuksesta, mutta yksityisille omistajille se on todellinen, vaikkakin suuria kustannuksia, normaalin laadun saavuttaminen lämpötiloissa, jotka eivät ole alle -10-5 o C. Täyttäminen positiivisissa lämpötiloissa päivällä ja huurre yöllä johtaa alhaisempaan kustannukseen.

Onko mahdollista upottaa betonia talvella?

Talvella jäähdytys on vakava haitta rakentajille betonitoimintaan liittyvien toimintojen toteuttamisessa. Liuokseen jäänyt vesi jäähtyy jäähtymään, jolloin tilavuus kasvaa. Monoliitti menettää voimaa ja on peitetty verkon halkeilla. Kuitenkin betonin kaataminen talvella on mahdollista erityisten betonitusmenetelmien ansiosta. Ammattimaiset rakentajat ja yksityiset mestarit käyttävät niitä menestyksekkäästi. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti konkreettisten ominaisuuksien talvenrakentamisen aikana.

Talon konkreettinen työ - suorituskykyominaisuudet

Talvikuukausia on vaikea kutsua myönteiseen aikaan monoliittirakenteiden betonointiin, kaatamalla perustuksia ja muodostamalla tylsistyneitä tukia. Tämä johtuu veden kiteyttämisestä. Se vaikeuttaa hydraatioprosessia, mikä johtaa voimakkaiden sidosten muodostamiseen molekyylitasolla. Veden laajenemisen kiteytymisen seurauksena huokoisuus kasvaa, lujuusominaisuudet vähenevät ja massakrakkaus tapahtuu.

Jotta talven betoni olisi vahva, on tarpeen luoda olosuhteet tai lisäaineet sen ikääntymiselle.

Betonoitumisen jälkeen tapahtuu seuraavat prosessit:

 • asetus. Tämän vaiheen kesto on enintään 24 tuntia, jonka aikana siirtyy nesteestä kiinteään faasiin. Lujuusominaisuudet ovat melko alhaiset;
 • karkaisu. Tämä on pitkä prosessi, jonka tuloksena käyttöominaisuudet hankitaan koko kuukauden ajan. Ne riippuvat liuoksen merkistä, modifioijista ja ympäristön lämpötilasta.

Useat kehittäjät ovat kiinnostuneita siitä, mihin lämpötilaan betoni voidaan kaataa talvella. Asiantuntijat uskovat, että normaaliprosessi korkeimman lujuuden asettamiseksi ja saavutta- miseksi tapahtuu lämpötilassa, jossa on plus 3 - plus 5 astetta. Kovuusnopeus on suoraan verrannollinen lämpötilaan ja kasvaa Portland-sementin laajennetuilla tuotemerkeillä.

Nesteytysmenetelmä normaalin kovuuden aikana on seuraava:

 • pintaan muodostuu ohut kerros natriumhydrosilikaattia;
 • sementtijyvät vähitellen absorboivat vettä, sitovat kaikki seoksen komponentit;
 • matriisin ulkokerrokset tulevat tiheämmiksi, kun ne haihdutetaan vesiliuoksesta;
 • kovetusprosessi vähitellen menee syvyyteen array;
 • kosteuspitoisuus pienenee käyttövoiman saavuttamiseksi.

Vastaamalla kysymykseen, mihin lämpötilaan betoni jäätyy, ilmoitamme, että hydrausprosessi voi edetä vain positiivisessa lämpötilassa. Jääkiteiden muodostuminen vaikeuttaa betoniseoksen komponenttien liittämistä. Nesteytyksen aikana liuosta kuumennetaan. Tämä mahdollistaa hieman jäähdytyksen suorittavan konkreettista työtä, edellyttäen, että käytetään lämpöä säästävää muottipesää tai erikoismattoja.

Ensinnäkin on välttämätöntä valita oikea sementti talven betonirakentamiseen.

Talvella betonisoituna käytetään erilaisia ​​menetelmiä jäätymiskynnyksen muuttamiseksi ja lyhentää asetusaikaa:

 • käyttöön modifioivia lisäaineita, jotka vähentävät kiteytymisen kynnystä. Asiantuntijat määrittävät erikseen, kuinka paljon suolaa on lisättävä betoniin talvella, sekä kuinka mittasuhteita lisätään modifioijia;
 • lämmitä liuos käyttäen erilaisia ​​menetelmiä. Betoniratkaisun lämmittämisen optimaalinen vaihtoehto toteutetaan riippuen työn yksityiskohdista ja valitun menetelmän toteuttamiskustannusten tasosta;
 • jota käytetään korkea-asteen sementin betoniliuoksen koostumuksessa. Tällainen sementti saavuttaa tarvittavan lujuuden toiminnan lyhyessä ajassa ja imee kosteutta voimakkaasti.

Kiinnittäkäämme vivahteita kaatamaan betonia talvella.

Täytä betoni talvella - talven talteenoton edut

Negatiivisissa lämpötiloissa työskentelyllä on tiettyjä etuja:

 • mahdolli- sesti täyttää löysät maaperät. Tällaisilla mailla on vaikeata suorittaa maanrakennuksia lämpimän ajan, koska maa on murentumassa. Maaperän kovuuden lisääminen jäädyttämisen aikana helpottaa teosten toteuttamista;

Talvella vaivaamista varten käytä kuumaa vettä ja kuumennettua täyttöä. Sementtiä ei voi kuumentaa

 • vähentää merkittävästi arvioitua työmäärää. Tämä saavutetaan vähentämällä rakennusmateriaalien kustannuksia talvella. Kausittaisten alennusten ansiosta kustannukset voivat olla huomattavasti alhaisemmat;
 • vähentää rakentamisen ajoitusta. Epäsuotuisissa luonnonolosuhteissa rakentajat joutuvat työskentelemään nopeammin, mikä mahdollistaa rakentamisen nopeutetusti.

Lisäksi on tilanteita, joissa rakennuspaikka sijaitsee kylmällä ilmastovyöhykkeellä, ja talvella betonisointi on ainoa mahdollinen ratkaisu.

Onko mahdollista kaataa konkreettisia talvi - ongelma-hetkiä

Useat kehittäjät uskovat, että on suositeltavaa pidättäytyä talven betonoinnista ja täydentää koko työn laajuus lämpimillä kuukausilla.

Niitä ohjaavat seuraavat näkökohdat:

 • jäätymisenestoainetta sisältävien lisäaineiden hankinta lisää kustannusten määrää;
 • lämmitysmenetelmien käyttöönottoa ja soveltamista koskevien erityisehtojen luominen aiheuttaa lisäkustannuksia;
 • talvipäivän vähentynyt kesto edellyttää talon valaistuksen ja lämpöeristykseen liittyvää lisärahoitusta;
 • monimutkaisten lämmitysmenetelmien käyttö vaatii asiantuntijoiden osallistumista ja erikoislaitteiden käyttöä;
 • kun lämpötila laskee merkittävästi, kestää kauemmin aikaa käyttövoiman saamiseksi;
 • pienin poikkeama todistetusta tekniikasta ja voimakas muutos sääolosuhteissa ovat syynä epävakauden lisääntymiseen.

Ratkaisun talvikäsittelyn aikana komponenttien asennuksen järjestys muuttuu: vettä kaadetaan, kaatetaan kaatopaikka

Monimutkaisten ongelmapisteiden analysoinnin jälkeen voidaan päätellä, että alhaisen laatuisen betonin saatavuus on suuri ja kustannusten yleinen taso kasvaa voimakkaasti.

Käytetyt talvisäilytysmenetelmät

Käytettäessä konkreettisia toimenpiteitä talvikaudella käytetään seuraavia menetelmiä:

 • betoniseoksen lämpötilan nousu johtuen esilämmitetyn veden käytöstä;
 • pehmittämällä lisäaineiden ja modifioijien ylläpito, jotka vähentävät huomattavasti veden jäätymiskynnystä;
 • liuoksen lämpötilan nostaminen erityisillä sähkö- ja infrapunalämmitystekniikoilla.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti kunkin teknisen menetelmän ominaisuuksia.

Betoni betoni talvella kotona

Tämä menetelmä sisältää seoksen lämmittämisen eri tavoin:

 • lisätään liuokseen, joka kuumennetaan 70-80 asteen lämpötilaan;
 • yhdistetyn, esilämmitetyn lämpö-aseen käyttöönotto;
 • betoniliuoksen lämmittäminen sekoittimessa, kuumennetaan sivulta.

Esilämmitetty seos on yksinkertaisin menetelmä talvella kaatamalla. Tämän tekniikan käyttöehdot:

 • pienien työmäärien toteuttaminen;
 • betrementointi elinolosuhteissa;
 • lievä jäähdytys yöllä.

Toinen menetelmä betonin kaatamiseksi alhaisissa lämpötiloissa - kemikaalien käyttö

Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • sovellettava portlandsementtiä M400 ja sitä edellä;
 • käyttöön pehmitettä, joka kiihdyttää kovuusprosessia;
 • Älä ylitä sallittua enimmäislämpötilaa.
 1. Kaada vesi, joka kuumennetaan 80 ° C: seen sekoittimeen.
 2. Kaada täyte ja hiekka tarkkailemalla tarvittavat suhteet.
 3. Syötä sideaineena käytetty Portland-sementti.
 4. Lisää erityisiä lisäaineita, jotka nopeuttavat kovettumisratkaisua.
 5. Sekoita ainesosat haluttuun koostumukseen ja täyttämään.

Betonisoinnin jälkeen materiaali tiivistetään värähtelijällä ja suojataan jäähdytykseltä lämpöeristysmateriaalin avulla.

Onko mahdollista lisätä suolaa betoniin talvella ja muuttaa lisäaineita

Erityisten pehmentimien käyttöönotto voi vähentää veden jäädyttämistä. Tällöin nesteytys suoritetaan vakiojärjestelmän mukaisesti huolimatta alhaisemmasta ympäristön lämpötilasta.

Yleisin lisäaine, joka lisää betonin "jähmettymistä" ja kiihdyttää sen kovettumista, on kalsiumkloridi.

Käytä valmiita valmisteita, joita voi ostaa myymälöissä, käytä seuraavia ainesosia:

 • kalsiumkloridi:
 • potaskaa;
 • natriumkloridi;
 • natriumnitraatti.

Useat kehittäjät lisäävät suolaa (natriumkloridi), mikä sallii hieman pienentää jäädytyskynnystä, mutta ei takaa betonin ominaisuuksien säilymistä. Asiantuntijat suosittelevat teollisuustekniikan muokkaajia ja kokeilematta käytettävissä olevia lisäaineita.

Onko mahdollista kaataa betoni teknisesti monimutkaisiin tapoihin talvella?

Rakennusteollisuudessa talven betonitoimintaa käytettäessä käytetään seuraavia progressiivisia menetelmiä:

 • eristyspinnoituksen asennus, joka suorittaa termisen toiminnon ja joka on rakennettu muotin ympärille;
 • lämmityskaapelin asentaminen, joka liitetään muuntajaan ja lämmittää matriisin;
 • käyttää lämmittämään juuttuneita elektrodeja, jotka on juuttunut betoniin, jotka ovat jännitteellisiä;
 • lämmitys infrapunalämmittimillä, jotka vaikuttavat suoraan betoniin;
 • matriisin induktiokuumennus, jossa magneettikenttä muunnetaan lämpöenergiaksi.

Näiden tekniikoiden käyttö edellyttää alustavia laskelmia, erikoislaitteiden käyttöä ja korkeaa pätevyyttä.

johtopäätös

Päättäessäsi betonirakentamisen toteuttamiskelpoisuudesta talvella sinun on analysoitava huolellisesti, miten valuprosessi toteutetaan, sekä arvioimaan kokonaiskustannustasoa. Jos on mahdollista, kannattaa siirtyä talven betoniin lämpimän vuoden aikana.

Säännöt betonin kaatamiseksi talvella: 5 tosiasiaa

Talvella tarvitaan betonia vain hätätilanteessa. Jokaisen vuodenaikaan kylpyyn meneminen pysyy edelleen merkityksellisenä henkilölle, sillä kovan työajan jälkeen, mikä auttaa rentoutumaan? Kylpykompleksit eivät ole rakenteeltaan ja toimivuudeltaan yksinkertaisia, koska samassa rakennuksessa on useita eri tyyppisiä materiaaleja eri pintojen valmistuksessa, samoin kuin epätavalliset ilmasto-olot, joilla on paljon tärkeitä vaikutuksia kaikkiin pintoihin, mukaan lukien.

Onko mahdollista säätää säätiö talvella?

Betonin täyttö missä tahansa kylpyläkompleksissa voidaan toteuttaa talvella, mutta tämä prosessi ei kestä paljon pidempään ja sen rakenne ei edes tule kovin kapriisiksi, koska säätiön pohja kuivuu pitkään.

Kuitenkin kesällä ennen säätöjen kaatamista on parasta asentaa autokatos ennustetun paikan yläpuolelle.

Lämpö on erittäin tärkeää betonilattian oikeaan kaatamiseen kylvyssä talvella, koska betonin on kuivuttava ja kiviä riittää ostamaan tai vuokraamaan lämmitin, joka lämmittää tasaisesti koko huoneen, käsittelee kylmää ilmaa kulkemalla sen sisäänrakennetulla lämmittimellä konvektorin sisällä.

Täytä säätiö talvella:

 1. Betoni on melko kapriogista materiaalia, eikä se vaikuta erittäin alhaisiin lämpötiloihin, joten negatiivisen indikaattorin vaikutuksesta jo näennäisesti kovettunut materiaali alkaa romahtaa tai antaa siruja sen perustana. Tämä on yksi haastavista syistä säätiön kaatamiseen talvikaudella, mutta jo olemassa olevan mallin asianmukaisella toteutuksella betoni voidaan kuivata melko nopeasti.
 2. Pohjarakennus, joka on tärkein osa koko rakennustöitä, koska itse rakennus perustuu siihen, ja on epätodennäköistä, että sen rakenteessa on mahdollista muuttaa mitään. Ja koska talvikaudella tiedetään, erityisesti alhaisten lämpötilojen vaikutuksesta, maan kyky jäädyttää ja sen seurauksena koventaa, mikä huomattavasti vaikeuttaa tai rasittaa rakennustyötä.
 3. Upea tapa asettaa betonipohjaksi talvella kylvyssä on esilämmittää betonisekoittimen sisältö tai ostaa laitteisto jo asennetulla toiminnolla liuoksen lämmön ylläpitämiseksi. Myös jotkut kokeneet rakentajat ovat turvautuneet tällaiseen menetelmään kuin veden esikuumennus, jossa betonia sekoitetaan edelleen.
 4. Suurin suositus jo valetun betonilevyn kunnossapidolle on sen eristys, nimittäin peittäminen paksulla rakennuskalvolla, peitteillä jne.
 5. Toinen osa kokeneista ihmisistä on betonin kaataminen esilämmitettyihin, valmistettuihin osiin, jotka on valmistettu ja asetettu säätöön.

Talvella on mahdollista kaataa betonia, mutta on ehdottomasti noudatettava tekniikkaa.

Betonityyppi ei myöskään ole merkityksetön talvella, joten RRM: n merkinnällä varustettu tuote soveltuu ihanteellisesti käsiteltävään vaihtoehtoon, koska se on tehty erityisesti kestämään matalia lämpötiloja.

Miten kaadetaan pohjaa kylpyyn

Jotta perustus täyttyisi oikein, on tärkeää paitsi tietää kaikki säännöt, betonin kaatamisen tekninen suorituskyky, mutta myös käyttää tuotteita, jotka täyttävät GOSTin kaikki parametrit tai ovat ainakin ulkomaisten yritysten edustajia rakennusmarkkinoilla. Koska betonitointi ei ole helppo prosessi, rakennusmateriaalien markkinat tarjoavat ehdottomasti kaikenlaisia ​​vaihtoehtoja lattian kattamiseksi missä tahansa talossa, missä tahansa olosuhteissa ja missä tahansa vuodessa.

Säätiön tyypit:

 • vyö;
 • Erityisesti valmistettu pohja aidan rakentamiseksi edelleen;
 • columnar;
 • Kylpy-tilojen pystytys;
 • Nauha - monoliittinen;
 • Lähiöalueilla;
 • kiinteänä aineena;
 • ruuvi;
 • Ei paljon syvyyttä;
 • kelluva;
 • Laatoitettu.

Sementin kaataminen on melko kiehtova prosessi, jota voidaan kuvata voidaksemme jakaa kokemuksia tulevien tulokkaiden kanssa tulevaisuudessa tai tallentaa sen muistoksi ohjeeksi lisätoimille.

Betoni talvella

Ihmiset usein miettivät, mitä tehdä, jos sinun täytyy kaataa betonia lattialle, kotona omalla kädelläsi, ja kannattaa panostaa tällaiseen kovaan työhön ratkaisussa?

Betonin kaatamista talvella lisätään siihen erityinen neste.

Pour betonilattia talvikaudella auttaa erityistä antifrosty neste:

 • Se ei salli liuoksen jäädyttämistä;
 • Se ei kuitenkaan sovi kaikenlaisiin betoniin;
 • On parempi ostaa ratkaisu samalta valmistajalta.

Nuance: jos kaatunut betoni on edelleen jäädytetty, se on mahdollista sulattaa, jos huoneen lämpötila on vähintään 10 astetta.

Lämmittely: on mahdollista kaataa betonia talvella

Talvikauden rakenteiden rakentaminen vaatii vielä lisää lämmitystä, mikä tahansa asiantuntija kertoo tästä.

Olisi parempi, jos varmistat:

 • Osta jäätymisenestoainetta
 • Se lisätään betoniseokseen;
 • Ei salli betonin jäädyttämistä.

Ennen betonin kaatamista kaivantoihin ne luovat melkoisen korkean ja rypytetyn kerroksen erilaisia ​​hiekkamääriä makean veden säiliöissä. Suositus: Jos säilyvyys on jäädytetty, se on peitettävä paksulla muovikelmulla.

Avainkohdat: on mahdollista tehdä säätiö talvella

Nykyaikaisessa rakentamisessa, etenkin säätieteen alalla, nauha-pohja, joka ei ole pelkästään halvempaa kuin kiinteät betonipäästöt, on saanut erityistä suosiota, mutta on myös paljon luotettavampi.

On parempi antaa talvella betoni kaataa ammattilaisille

Tämä vaihtoehto on ihanteellinen niille, jotka suunnittelevat rakennuksen rakentamista useisiin huoneisiin tai huoneen pohjakerroksessa.

Nauhateollisuudessa tehty lattia betonoitua on paljon helpompaa myös talvikaudella, koska lattiaa kuumennetaan nopeammin etukäteen ja betonista, joka voi sisältää lisäaineita muista materiaaleista.

Avainkohdat liuskan perustamisesta:

 1. Geodeettinen analyysi. Jokainen suunnittelu- ja rakennusalan yritys antaa asiakkaalle yhteenvedon maaperän maaperästä, talven jäätymiskertoimesta ja lähimpien maanalaisten lähteiden saatavuudesta. Ja tämä on ehdottomasti oikein, sillä jos et ota huomioon kaikkia luonnollisia tekijöitä, voit vain mennä pieleen. Kuitenkin vaikeimpiin fysiologisiin olosuhteisiin perustuvat hankkeet luotiin ja toteutettiin.
 2. Rakentamisen etuja edustava yritys kehittää projektia tai useampia malleja ehdotetusta pohjasta, paksuuden syvyydestä ja kaikista tarvittavista laskelmista.
 3. Yksinkertaisen kylvyn rakentamiseksi laskelmat ja asettelut voidaan suorittaa itsenäisesti, jos luotat SNIP 2B.1-61: n, mutta tätä ei aina suositella.
 4. Ennen työn suorittamista itse maaperä valmistetaan alustavasti: se puhdistaa alueen roskatavaroista, poistaa vähintään 15 cm maaperää, jotta maaperä ei pysty tuottamaan mitään orgaanisia prosesseja.
 5. Sitten, kun sivusto on valmis ja poistettu roskasta, rakentajat tekevät merkkejä nauhojen ja tapien avulla, joita ohjataan ja vedetään hankkeen laskelmien mukaan.
 6. Merkinnän jälkeen kaivetaan kaivoja eräänlaisena valmistusaineena säätiön kaatamiseksi ja se, että kaivantojen syvyys vaihtelee jokaisen hankkeen kohdalla ja riippuu suoraan ensimmäisessä kappaleessa mainituista tekijöistä, on ominaisuus.

Kaivostoimintojen alku on alimmalla kulmalla, jos esineen päästö ei ole yhtenäinen, koska talo voi leikata edelleen. Alustavien kaivojen tukiseinät yrittävät tehdä sen pystysuoraan, mutta kaikki maaperät eivät läpäise ja kirjaimellisesti romahtaa pienimmästä kosketuksesta, sitten rakentajat asentavat tuet.

Säätiön täyttäminen (video)

On tärkeää ymmärtää, että lattian kaataminen kylpykomplekseihin betonipohjalla, kylpyamme on luotettavasti suojattu kaikista ulkoisista ympäristöistä ja erilaisista sääolosuhteista johtuvista negatiivisista tekijöistä sekä materiaalisen rakenteen hävittämisestä itse höyryhuoneen ilmasto-osien vaikutuksesta, sillä lattia on minkä tahansa rakennuksen ja säätiö ensin.

Säännöt betonin kaatamiseksi talvella

Betonin betonisekoituksen ja kaatamisen aikana talviolosuhteita pidetään sellaisina, että keskimääräinen päivittäinen ulkolämpötila putoaa + 5 ° C: een, ja päivän aikana lämpötila laskee alle 0 ° C. Ne eivät ole riippuvaisia ​​kalenterista, vaan vaiheen siirtymisestä veden kiinteään tilaan, koska se on yksi strategisesti tärkeistä rakennusmateriaaleista. Venäjän federaation pohjoisilla alueilla tämä kausi voi kestää suurimman osan vuotta. On selvää, että tällä hetkellä pääoman rakentamisen kustannukset kasvavat, mutta sen jäädyttäminen suorana ja kuvitteellisena, jopa lyhyemmäksi ajaksi, johtaa mittaamattomasti suurille ja perusteettomille tappioille.

Klassisen rakentamisen betoniseos koostuu perusteellisesti sekoitetuista osista:

 • Sementtiside
 • vesi
 • Karkea aggregaatti - halutun fraktion kivimurska
 • Hieno aggregaatti - hyvälaatuinen rakennushiekka
 • Eri lisäaineet, joita vaaditaan betoniseoksen levittämiseksi ja betonin saavuttamiseksi asianmukaisilla ominaisuuksilla

Betoniseoksen takavarikointi johtuu sideaineen hiukkasten hydratoinnista - tässä tapauksessa alumiinisilikaattiportland-sementistä. Termodynaamisista syistä minkä tahansa kemiallisen reaktion nopeus, mukaan lukien hydraatio, laskee noin kaksi kertaa, kun lämpötila laskee 10 o C: n lämpötilassa.

Alle 0 ° C: n lämpötilassa kemiallisesti sitoutumaton vesi muuttuu jääksi ja lisää tilavuutta noin 9%. Tuloksena syntyy rasituksia betonin paksuudes- sa, mikä tuhoaa sen rakenteen. Pakastetulla betoniseoksella on jonkin verran lujuutta, mutta vain jääkiteiden tarttumisen takia. Sulatettaessa sementtidratiointimenetelmää jatketaan, mutta rakenteellisten katkosten vuoksi betoni ei voi saada rakenteellista lujuutta, ts. sen lujuusominaisuudet ovat huomattavasti alhaisemmat kuin betonilla, joka ei ole jäätynyt. Kokeet ovat osoittaneet, että kovettumisolosuhteet vaikuttavat merkittävästi betonin lujuuden kehitykseen. Jos betoni on ennen jäätymistä, on aikaa kerätä 30-50% suunnittelun lujuudesta riippuen sen paksuudesta, ylimääräinen vesi puristuu sen paksuudesta ja edelleen altistuminen alhaisille lämpötiloille ei vaikuta sen fysikaalis-mekaanisiin ominaisuuksiin. Lisääntymistä tapahtuu kuitenkin useita kertoja hitaammin kuin normaaleissa olosuhteissa. On muistettava, että kuormitusrakenteita (palkit, kattopalkit, pultit, lattiat jne.) Voidaan lastata vain, kun 70%: n voima saavutetaan. Jos monoliittivahvistus ainakin yhdellä suunnalla oli esijännitetty, niin kaikki 100% suunnitteluvuodesta vaaditaan.

Kuinka sitten pystyt saavuttamaan monoliittisen betonin korkealaatuista laatua, kun asetetaan betoniseos talviolosuhteissa? Vastaus on ilmeinen - sellaisten termodynaamisten olosuhteiden tarjoaminen, joissa kemiallisessa prosessissa mukana oleva vesi on nestemäisessä faasissa. Periaatteessa tämä voidaan saavuttaa kahdella tavalla - joko lisätä reaktiovyöhykkeen lämpötilaa tai laskea veden kiteytymislämpötilaa. Harkitse keinoja saavuttaa molemmat vaikutukset yhdessä betoniseoksen komponenttien kanssa ja samassa järjestyksessä kuin ne on lueteltu yllä.

 1. Normaaliin olosuhteisiin klassisen Portland-sementin vakiosäätöaika on 28 päivää. Yhdessä sen kanssa on erittäin aktiivisia nopeasti kovettuvia sementtejä, jotka pystyvät varmistamaan betonin täydellisen kypsymisen 2-3 päivän kuluessa tai jopa nopeammin. Jos monoliitti on riittävän massiivinen, sen jäädyttäminen tänä aikana ei tapahdu veden suuren lämmönkapasiteetin ja hydratointireaktion eksotermisen vaikutuksen vuoksi. Esimerkiksi kyseessä on tällainen sementti, jota käytetään kuivaseoksissa "Cast betonimerkki 300". 4 tunnin kuluttua voit kävellä sen rakenteista (laatat, siteet, askelmat jne.). Haitat - korkeat kustannukset ja puutteellinen aika toimituksen ja valmiin betoniseoksen levittämiseen. Tämän seurauksena nämä betonit eivät löytäneet suuria määriä sovelluksia.
 2. Kuten tiedetään, vesi merenpinnalla kiehuu +100 o C: ssa. Näyttää siltä, ​​että +99 o C: n lämpötilassa betoni kovenee lähes välittömästi. Kuitenkin, kuten kokemus osoittaa, sen kovettumisnopeus laskee jyrkästi + 50 ° C: n jälkeen, vaikka prosessi jatkuu. Tätä lämpötilaa pidetään teknisesti optimaalisena. Jos se on mahdollista saada aikaan klassisen betonin paksuudelle jollain tavalla, useimmissa tapauksissa on mahdollista irrottaa muotit 1-2 päivässä. Valmisvalmisteisen betoniseoksen vaivaamisen yhteydessä valmistajat käyttävät vettä, joka lämmitetään +50 ° C: een. Vettä tarvitaan ei ainoastaan ​​kemialliseen reaktioon vaan myös seoksen työstettävyyteen. Negatiivisissa lämpötiloissa muodostuu jääkiteitä juuri ylimääräisestä vedestä. Sisällön vähentämiseksi imuaukkoa käytetään jäykkien kilpien tai joustavien mattojen avulla. Jotain samanlaista tapahtuu luonnollisesti kapillaarivoimien vuoksi, kun asetetaan kerros muurauslaastia huokoiseen tiiliin. Siksi rakennuskoodien avulla voit betoni ja betoni. Tällainen sementti-hiekkalaasti saa lopullisen lujuuden sulamisen jälkeen. Suurin osa jäädytyksestä kärsii haavoittuvasta teräsbetonista. Teräsvahvistustangot ovat erinomaisia ​​"kylmäsiltoja" ja voimakkaasti poistavat lämpöä betonin paksuudesta. Niiden ympärillä oleva vesi jäätyy, ja jäinen, laajeneva, siirtää muovisen betoniseoksen takaisin. Uusi vesi virtaa kiteiden välisiin aukkoihin, mikä vuorostaan ​​jäätyy ja prosessi toistuu, kunnes kaikki vesi jäätyy, lähinnä sauvojen ympäri. On selvää, että kun se sulatetaan, vahvistettu betoni menettää komposiittimateriaalin ominaisuudet.
 3. Liekkikivien valmistajat käyttävät erikoisrekistereitä, joiden kautta ne kulkevat lämmitettyä vettä tai jopa höyryä.
 4. Sama koskee hiekkaa. Lämmitetty sementti on kielletty välttämään sen "panimista".
 5. Pehmittimiä lisätään betoniseokseen, sekä kivennäisöljyyn (esimerkiksi kalkkiin) että orgaaniseen (eri polymeerigeelit, dispersiot jne.) Lisäämällä plastisuutta ja sen seurauksena betonin työstettävyys talvella. Ehkäpä esimerkiksi erityisten lisäaineiden käyttö - vähentää huokosten muodostumista betonin paksuuteen. Tällä on positiivinen vaikutus betonikiven veteen ja pakkasvasteeseen. Lisäaineita, kuten kuituja - polymeeriä, metallia tai mineraaleja, lujittavia ja strukturoivia lisäaineita lisäävät betonikiven lujuusominaisuuksia. Tässä kysymyksessä mielenkiintoisimmat ovat jäätymisenestoaineiden lisäaineet tai, kuten niitä kutsutaan myös, lisäaineita. Näissä olosuhteissa, kun lämmitys on mahdotonta ja riittävästi aikaa betonin rakenteen säilyttämiseen, on mahdollista vähentää veden jäätymispistettä lisäämällä elektrolyyttisiä reagensseja. Yleisimpiä rakenteita ovat kaliumkloridi, kalsiumkloridi, natriumsuolat - sulfaatti, nitraatti ja nitriitti, kloridi ja vastaavat. On kuitenkin huomattava, että kun lämpötila kohoaa ja veden sulatus ympäristössä, nämä suolat osmoottisten prosessien ansiosta hajoavat betonin pinnalle ja muodostavat ns. Efflorescences. Lisäksi betonin kypsymisnopeus putoaa kriittiseksi nestemäisen faasin alhaisen lämpötilan (-20 o C: n) ja suolaliuoksen ionivahvuuden kasvun vuoksi. Elektrolyyttiset lisäaineet ovat kiellettyjä betonirakenteissa, joissa on kireät tai termisesti vahvistetut raudoitukset (sähkökemiallisen korroosion vuoksi) sekä rakenteet, jotka sijaitsevat paikoissa, joissa kulkuvirrat ovat peräisin (sähköistetyt esineet - rautatiet jne. Johtuen lisääntyneestä johtavuudesta).

Jos betonirakenteessa ei ole negatiivisia lämpötiloja, komponentteja ei esikuumentaa talvella betonisoimiseksi, niin halutun lämpötilan saavuttamiseksi betoniseos voidaan valmistaa pakko-aktiivisissa betonisekoittimissa, joissa on höyrylämmitys, samalla kun uhrataan tietty määrä aikaa, joka voidaan käyttää toimitukseen ja asennukseen. On muistettava, että +40 o C: n lämpötilassa hydraus on vähintään neljä kertaa nopeampi kuin normaaleissa olosuhteissa. Siksi talvella olosuhteissa kaikki betonisekoittamistyöt olisi suoritettava mahdollisimman nopeasti. On parasta valmistaa esilämmitettyä betoniseosta suoraan paikalle. Se soveltuu parhaiten betonirakentamiseen talvella "termos" -menetelmällä, jossa betonirakenne ja pinta ovat passiivisesti eristettyjä. Useimmissa betoniseoksissa lisätään 2% kalsiumkloridia, joka on jo tuttu meille, mikä nopeuttaa alkuasetusta samalla, kun veden kiteytymislämpötilaa alennetaan -3 ° C: seen. Muita lisäaineita, jotka nopeuttavat betonin asettamista talvella. Tärkeintä on se, ettei se tapahtunut kokonaan betonimassan valmistuksen tai kuljetuksen aikana lisäaineiden yliannostuksen vuoksi.

Betonin lämmitys, lämmitys ja lämmitys talvella betonisoitumisen aikana

Betoniseoksen vaaditun lämpötilan ylläpitämiseksi keinotekoisissa olosuhteissa eniten käytetty on pakotettu lämmön syöttö betonirakenteeseen. Kovetetun betonin lämmitys, lämmitys ja lämmitys ovat lämpimiä.

 • Betonin lämmitys talvella toteutetaan tuomalla lämmityselementit betonin paksuuteen. Nämä voivat olla putkia, joissa on jäähdytysaine (vesi, höyry tai ilma), mutta PNSV-tyypin eristetyt sähkölämmityskaapelit ovat yleisimpiä. Ne on kääritty ryhmiin teräsbetonirakenteen kolmiulotteisessa kehyksessä jo ennen betoniseoksen levittämistä ja sen valmistuttua - ne on kytketty vaihtovirta- tai tasavirtaisen turvallisen jännitteen (muuntajan) lähteeseen. Käämityksen vaihe määräytyy johtimen poikkileikkauksen mukaan ja sen on oltava sellainen, että viiran ohminen vastus aikaansaa tarvittavan lämmöntuotannon. Liitettäessä on välttämätöntä varmistaa, että muottipesästä tulevien johdinten päät ovat lyhyitä, muuten ne polttavat ilmassa ilman lämmön ulosvirtausta.
 • Lämpöä betonille talvella betonitoimessa lämmitysrakenteina käytetään kasvihuoneita. Pohjimmiltaan nämä ovat kasvihuoneita tai kudottuja materiaaleja, jotka on rakennettu rakenteen ympärille, jonka sisällä on lämpö-ase tai tuuletin. Elektrodit (levyt, sauvat, kaistaleet ja jouset - suunnittelusta riippuen) käytetään betonin paksuuden sähkölämmitykseen. Vastakkaisten elektrodien kytkemiseksi vaihtovirran eri vaiheisiin sähkömagneettinen kenttä muodostuu betoniseoksessa, jonka vaikutuksesta massa lämmitetään haluttuun lämpötilaan ja sen lämpöä ylläpidetään vaaditun ajan. Levyjä ripustetaan sivuseinän sisäpuolelle, betonipaksuus on 6-12 mm halkaisijaltaan mitoitettu asennuspaikka. Strip-elektrodit voidaan sijoittaa rakenteen yhdelle puolelle tai molemmille. String-elektrodeja käytetään tehokkaimmin sarakkeiden talvella betonoitavaksi.
 • Monoliitin päiden ja alaosan lämmittämiseen käytetään toisinaan lämpöä aktiivista muottia, joka koostuu teräspaneeleista (tai monikerroslevyistä), joihin on asennettu lämmityselementit ja lämpöeristys. Betonin pinnan suoraan lämmitystä käytettäessä käytetään infrapuna-generaattoreita - metallinen putkimainen tai karborundumainen. Lämmönjohtavuudesta johtuva pinnalta saatu lämpöenergia leviää koko karkaisun monoliitin tilavuuden. Joskus infrapuna lämmitys suoritetaan muottiin, josta se peitetään mustalla lakkakalvolla. Tämän säteilyenergian lisäksi sähkömagneettinen (induktio) on löytänyt laajan sovelluksen. Induktiolämmitys suoritetaan käyttämällä peräkkäisiä eristettyjä lankoja (induktori), jotka on asetettu pinnalle ja jotka on lämmitettävä. Kiertojen lukumäärä ja lämmönvoimakkuus ennalta lasketaan laboratoriossa tähän tapaukseen ja ne ohjataan huolellisesti koko prosessin ajan. Lujitetun betonin induktiokuumennuksen tehokkuus lisää suljettua teräskehystä.

Kuumennetun monoliitin puhaltaminen kuumennetulla höyryllä tai ilmalla on tehokasta vain ohutseinäisille rakenteille eikä ole löytänyt laajaa levitystä.

Jokaisella lämmitys- ja / tai lämmitysmenetelmällä talven betonitointi suoritetaan seuraavasti:

 • lumi ja huurre poistetaan muottipinnoilta
 • vahvistuskammio kuumennetaan samaan tarkoitukseen
 • valittua menetelmää vastaava laite asennetaan
 • betoniseos asetetaan ja tiivistetään
 • rakennuksen pinnat, jotka ovat kosketuksissa ilman kanssa, on eristettävä

Sitten kaivojen järjestelyvaihe sopii lämpötilan mittaamiseen ja vasta sen jälkeen alkaa itse lämmitys, joka pysähtyy heti lasketun lämpötilan saavuttamisen jälkeen. Ensimmäisten kahdeksan tunnin aikana sinun on hallittava kahden tunnin välein asetettua betonin lämpötilaa ja sen jälkeen vähintään kerran vuorossa (kiinnittämällä lokiin).

Isometrisen lämmityksen lopussa ei missään tapauksessa saa olla suunniteltua jyrkästi jäähdytettyä, sillä se voi olla täynnä vakavaa vahinkoa monoliitille. Terävä jäähdytys aiheuttaa valtavaa stressiä betonissa ja johtaa halkeiluun. Lämmityslämpötila voi ylittää lasketun vain 5 ° С. Betonin jäähdytysnopeus lämpenemisen päättymisen jälkeen ei saisi ylittää 15 ° C / tunti, mutta raudoitetuille monoliiteille se on 2-3 ° C / tunti.

Rakenteen purkaminen (hajoaminen) suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan lujuuden. Se vaihtelee 40 prosentista 70 prosenttiin ja jopa 100 prosenttiin betonityypistä ja rakenteen tarkoituksesta riippuen.

Joka tapauksessa on muistettava, että vain teknisten vaatimusten noudattaminen voi taata monoliittisen rakenteen asianmukainen laatu.

Mikä on erilainen talven talteenotto ja betonirakenteet lämpimässä kaudella

Betoniyhdistelmä on ihanteellinen rakennusmateriaali monoliittisten seinien ja tukirakenteiden rakentamiseen kaikentyyppisille rakennuksille ja rakenteille.

Muovisen ja liikkuvan rakenteen ansiosta juuri valmistettu seos pystyy täyttämään aukot ja ottamaan minkä tahansa muodon asennettujen muottien ääriviivojen mukaan, minkä ansiosta pystyt luomaan lähes kaikki monimutkaisten rakennusten rakenteet.

Monoliittisen levyn täyttäminen talvella.

Monoliittinen betoni voi kovettua ilman pääsyä ilmaa, ja jotkin rakennusten seokset voivat saavuttaa voimansa jopa täydellä upottamalla veteen, mutta tämän materiaalin käytössä on yksi merkittävä rajoitus.

Nestemäisen betoniseoksen normaali kiinteytyminen voi tapahtua ympäristön lämpötilassa, joka ei ole alle +5 ° C, ja negatiivisissa lämpötiloissa liuosmassaa esiintyy rakenteellisia muutoksia, mikä johtaa koko rakenteen vahvuuteen, mikä vaikeuttaa sen käyttöä talvella.

Kylmäkauden betonisoitumisominaisuudet

Jotta voitaisiin käsitellä kysymystä siitä, miten konkreettisia talviaikoja negatiivisissa lämpötiloissa, tässä artikkelissa käsitellään nestemäisen betonin käyttöominaisuuksien rikkomisen tärkeimpiä syitä ja kuvataan myös erilaisia ​​menetelmiä tällaisten ilmiöiden käsittelemiseksi.

Lisäksi lukijalle annetaan yksityiskohtaiset ohjeet, jotka kuvaavat yleisimpiä konkreettisia töitä talvella.

Kuumavesisäiliöiden asettaminen betonin pinnalle.

Syyt voiman vähentämiseen

Nestemäisen betoniseoksen jähmettämisprosessi tapahtuu hydraation, toisin sanoen sideaineen, tässä tapauksessa sementin, reaktion veden kanssa. Hydratoitumisprosessissa sementtihiukkaset ovat sidoksissa toisiinsa, sitomalla näin aggregaattihiukkaset (hiekka, sora, seulonta), minkä seurauksena muodostuu monoliittista betonimassaa.

Alhaisissa lämpötiloissa vallitsevaan valmiiseen rakennusseokseen, joka kaadetaan muottiin, erityisistä olosuhteista riippuen, seuraavat prosessit voivat tapahtua:

 1. Alle +5 ° C: n lämpötilassa hydratointireaktio hidastuu merkittävästi, mikä vähentää merkittävästi työseoksen kiinteytymisen nopeutta.
 2. Negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa liuoksen kaikki vesi muuttuu asteittain kiinteäksi tilaksi, minkä seurauksena hydraatio pysähtyy kokonaan.
 3. Veteen muodostuu kiinteä tila, jonka volyymi kasvaa noin 9%, kun taas sementin ja aggregaatin hiukkaset hajotetaan, mikä alkoi sitoa toisiinsa ja siten hajottaa rakenteen ja vähentää betonin lujuutta.

Ajan myötä mikrokreät voivat tuhota rakenteen.

 1. Jäädytetty vesi muuttuu jääksi, työntää laastin taikinan lujitemuodosta, kasvaa tilavuudeltaan, luo paikallisen rasituksen, ja sulatuksen jälkeen se muodostaa kuoret ja aukot monoliittirakenteessa.
 2. Pitkäaikainen altistuminen negatiivisille lämpötiloille vesi jäätyy täysin laastista, minkä seurauksena myöhempi nesteytyminen tulee mahdottomaksi.

Kaiken kaikkiaan kaikki nämä prosessit johtavat paitsi valmiin betonin laadun heikkenemiseen myös koko rakennuksen lujuuden, kantavuuden ja kestävyyden vähenemiseen, jotka eivät myöskään ole SNiP: n mukaisia ​​normeja.

Ribbon säätiö, joka tulvii voimakkaassa pakkasessa.

Suunnittelun voimakkuuden riippuvuus kylmän altistumisasteesta

Kuitenkin, vaikka otetaan huomioon kaikki edellä esitetyt seikat, on kysymys: onko mahdollista tehdä konkreettisia talvella, sinun on vastattava kyllä, koska on periaatteessa mahdollista tehdä konkreettista työtä kylmäkaudella tietyin edellytyksin.

Tosiasia on, että alhaisten lämpötilojen vaikutus rakennusosan sekoittumisen laatuun ei tapahdu välittömästi. Jos betonilaastilla on aikaa saada kriittinen lujuus ennen edellä kuvattujen ilmiöiden esiintymistä, sen jähmettyminen voi tapahtua normaalissa, vaikkakin hieman hitaammin, ilman epämiellyttäviä seurauksia.

Kriittisen katsotaan olevan sellainen lujuuden arvo, jolla matalalämpöti- lojen vaikutus ei vaikuta haitallisesti kovetusliuokseen. Yleensä rakennustyöt, tämä arvo on 50% suunnittelun lujuudesta ja kriittisten solmujen rakentamisen aikana voidaan lisätä jopa 70%.

Portland-sementin betonin kovettumisen aikataulu eri ympäristön lämpötiloissa.

Suunnittelun lujuus riippuu alhaisten lämpötilojen vaikutuksesta kriittisen lujuuden saavuttamisen jälkeen.

 1. Liuoksen täyteen jäätymiseen asti, kunnes se saavuttaa kriittisen eli 50% suunnittelun lujuudesta, rakenteiden jatkokäyttö ei ole sallittua. Jopa sulamisen jälkeen tällainen ratkaisu ei ole sopiva.
 2. Kun liuos jäätyy 50% suunnitteluarvon saavuttamisen jälkeen, sisäiset rakenteelliset muutokset näkyvät vähäisessä määrin ja sulamisen jälkeen hydraatio etenee normaalisti. Viimeisen lujuuden pienentäminen voi olla enintään 10% suunnitteluarvosta.
 3. Liuoksen jäätyminen sen jälkeen, kun se saavuttaa 70% suunnittelun lujuudesta, ei aiheuta muutoksia sen rakenteeseen, vaan vain lisää täydellisen jähmettymisen aikaa. Sulatuksen jälkeen hydraa- tiota jatketaan normaalissa tilassa, kunnes asetettu muotoilu vahvuus.

Täten, kun betoni on kylmä kausi, on tärkeää välittömästi kaatamisen jälkeen estää laasti jäätymisestä, kunnes se saavuttaa tietyn lujuuden. Lisäksi harkitaan erilaisia ​​menetelmiä betonimassan varhaisen jäätymisen estämiseksi.

Kaavio, joka osoittaa hydrausprosessia nopeuttavien lisäaineiden vaikutuksen..

Kiinnitä huomiota!
Rakenteeltaan betonirakenteiden työstöä, joka on saavuttanut sen suunnitteluvahvuuden, voidaan käyttää vain betoniteräksen leikkaamiseen timanttivanteilla käyttämällä erityistä työkalua.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet

Yksi tavallisimmista alhaisten lämpötilojen torjuntakeinoista on pakkasnestevalmisteiden käyttö, jotka lisätään laastille valmistuksen aikana käyttöohjeiden mukaisesti.

Tämän menetelmän tärkein ominaisuus on suhteellisen alhainen kustannus sekä helppokäyttöisyys, jonka avulla voit suorittaa betonitoiminnan omilla käsillä ilman erityisiä laitteita.

Kaikki jäätymisenestoaineiden lisäaineet toimintaperiaatteella voidaan jakaa kolmeen ryhmään.

 1. Lisäaineet, jotka lisäävät plastisuutta ja hidastavat hieman hydrausreaktiota, mikä osaltaan edistää seoksen tasaista jakautumista ja nopeuttaa sementin asettamista. Niitä käytetään pääasiassa alhaisissa positiivisissa lämpötiloissa.
 2. Aineet, jotka nopeuttavat merkittävästi hydratoitumisprosessia ja joilla on lisäksi voimakas jäätymisenestojärjestelmä, mikä vähentää merkittävästi sementin pitoaikaa ja estää veden jäätymisen. Tällaisia ​​lisäaineita voidaan käyttää ilman rajoituksia olosuhteissa, joissa on merkittäviä negatiivisia lämpötiloja.
 3. Kolmas ryhmä sisältää modifioijia, joilla on lievä pakkasnestovaikutus, mutta nopeuttavat suuresti hydrausprosessia. Niitä voidaan käyttää alhaisissa negatiivisissa lämpötiloissa työskentelemään avoimilla alueilla.

Kuva esittää nestemäisiä jäätymisenestoaineita.

Vihje!
Kolmannen ryhmän pakkasnesteen lisäaineet, koska ne ovat erittäin lyhyitä, eivät ole suositeltavia käytettäväksi vaikeasti tavoitettavissa paikoissa ja piilotetuissa syvennyksissä, esimerkiksi betonityöpaaluissa.

Lämpövaikutus

Tätä menetelmää käytetään useimmiten massiivisten betonirakenteiden valmistuksessa, esimerkiksi valettaessa liuskajohto alhaisissa positiivisissa tai negatiivisissa negatiivisissa lämpötiloissa.

Sen olemus on siinä, että hydraatio on eksoterminen reaktio eli sementti, kun se vuorovaikutuksessa veden kanssa, päästää tietyn määrän lämpöä, joka tietyin edellytyksin voi olla riittävä liuoksen saamaan tarvittava voima, kunnes se jäätyy.

Näiden ehtojen täyttämiseksi turvaudutaan seuraaviin toimiin.

 1. Ensinnäkin lämmönsiirron pienentämiseksi on välttämätöntä suorittaa muottirakenteen lämpöeristys sekä valmistella päällystysmateriaali täytetyn liuoksen seuraavalle lämpöeristykselle.
 2. Työliuoksen valmistaminen on suoritettava suoraan työpisteessä käyttämällä kuumennettua vettä sen valmistukseen.
 3. Jos tällaista mahdollisuutta on olemassa, betonisekoittimen kauhaa voidaan lämmittää työvaiheessa kaasupolttimen avulla.
 4. Liuoksen jäähdytysaikaa lisää- mään myös palkin metalliset elementit kuumennetaan positiiviseen lämpötilaan.
 5. Esilämmitä betoniseos kerralla kaadetaan muottiin, levitetään tasaisesti koko tilavuudelle estäen aukkojen ja ilmakuplia muodostumisen, peitetään sitten eristävällä materiaalilla ja jätetään täysin kovettuvaksi.

Lämpöeristysmuottijärjestelmä talvella työskentelyyn.

Vihje!
On muistettava, että laastin kuumennettaessa sen liikkumiskyky ja plastisuus vähenevät huomattavasti, joten liuokseen on lisättävä pehmittimiä veteen liuoksen valmistamiseksi.

Lämmin muotti

Edistyksellisempää, verrattuna edelliseen menetelmään, kaatetaan rakennusseosta eristettyyn muottiin sähkölämmityksellä. Tällä menetelmällä voit tehdä rakennustöitä kausia ja ilmasto-olosuhteista riippumatta, eikä vaadi erityisiä pakkasnesteen lisäaineita.

Kuitenkin tällaisten muottijärjestelmien ostohinta ja toiminta ovat melko suuret, joten niiden käyttö on järkevää vain massasarjarakennuksen tapauksessa.

Lämmönkestävä muottijärjestelmä sähköllä.

Lämmitetty monoliittinen rakenne

Tietyntyyppisten pakkasnesteen lisäaineiden käyttö betoniin voi aiheuttaa korroosion vahvistusmetallien elementtejä, ja siksi usein käytetään alhaisten lämpötilojen haitallisten vaikutusten torjumiseksi, betonielementin keinotekoista lämmitystä, joka on jo asetettu muottiin.

Näihin tarkoituksiin käytetään tiettyjen olosuhteiden mukaan erilaisia ​​lämmönlähteitä.

 1. Sähkölämmitys liuosten paksuuteen upotettujen elektrodien avulla johtuu veden ja mineraalisuolojen sähkön johtavuudesta. Kaksi elektrodia upotetaan liuokseen tietyllä syvyydellä muottien eri osiin ja kun sähkövirta syötetään niihin, se kulkee liuoksen paksuuden läpi aiheuttaen veden lämmittämisen.
 2. Lämminhöyryn lämmitys suoritetaan höyrygeneraattoriasennuksella, joka syöttää lämmitettyä höyryä erityisen lämpöeristetyn kotelon sisäpuolelle, joka on asennettu suoraan muottiin.
 3. Joskus käytetään lämmityskaapelia, on kuitenkin ymmärrettävä, että tämä on äärimmäinen toimenpide, koska siitä ei ole mahdollista poistaa sitä, ja se pysyy siellä ikuisesti.

Lämmityskaapelin asennus.

 1. Suurten alueiden lämmitettäessä yläosaa yläpuolella on erityinen teltta, joka on valmistettu kankaasta tai pöydästä. Teltan sisäpuolelle asennetaan diesel- tai sähkölämmöntuulettimia tai vaihtoehtoisesti infrapuna-antureita. He lämmittävät betonin betonipinnan ja ilman teltan sisällä ja lämpö siirretään seokseen betonin lämmönjohtavuuden kautta.

Jälkimmäinen menetelmä on kätevä käyttää monoliittisten laattojen kaatamiseen asuinrakennuksen perustamisen aikana yksittäisen rakennuksen aikana. On huomattava, että kaikki välttämättömät viestinnät on suoritettava etukäteen, mutta jos näin ei tapahdu, monoliittisen levyn poraamiseksi voit käyttää betonissa timanttiporausaukkoja sen jälkeen, kun se on täysin kovettunut.

Manuaalinen asennus timanttiporaukseen.

Betonimerkin valinta

Taulukossa 1 esitetään sopivimmat betonimerkit yksittäisten asuntojen rakentamisen eri kohteille, jotka soveltuvat käytettäviksi talvikaudella.