Tee-se-itse-säätiön vedeneristys: menetelmät ja työtapasäännöt + Video

Viisaasti kokeneet ihmiset ajattelevat taloja, joissa on nolla kerros, jossa voit sijoittaa kaikki viestinnät, putkikokoonpanot ja keräilijät, tehdä varastohuoneen, kuivaushuoneen (monet emännät unelmoivat tästä). Ja täällä kaikki hauskat alkavat. Kuten ymmärrät, talon perusta on perusta ja vedenpitävä säätiö on yksinkertaisesti välttämätöntä.

Jotta voisit olla viihtyisä, mukava ja optimaalinen mikroilmasto kellarissa, sinun kannattaa tehdä vedenpitävyys säätiön omilla käsillä. Tämä koskee paitsi taloja, joissa on nollakanta, mutta myös rakennukset, jotka on pystytetty paaluun ja nauhan perustuksiin.

Oikeasta vedeneristysalueesta riippuu koko kotelon käyttöiän. Tässä artikkelissa puhumme siitä, miten perustasoksi saadaan vedenpitävä.

Kosteuden vaikutus säätöön

Monet voivat sanoa, että tämä on kaikki hölynpölyä, koska vedestä betoni saa vain voimaa ja tulee vahvemmaksi. Ja se voi saada ja ylläpitää tätä voimaa monien vuosien ajan. Mutta kaikki ei ole niin ruusuinen, kostealla on kielteinen vaikutus koko säätiöön.

Millainen vaikutus vesi on talon perustalle?

 1. Kaikki tietävät, että betonirakenteilla on kapillaarisuus. Toisin sanoen kosteus tunkeutuu pienimpään betonin huokosiin ja levittyy koko tilavuudelta. Ja vähitellen vesi siirtyy betonipohjasta lattialle ja seinille (kapillaari nousu). Tämä puolestaan ​​johtaa kosteuden, sienen ja homeen ulkonäköön.
 2. Kuten me kaikki tiedämme, betonin perustana on rakenteessa vahvistavia elementtejä, jotka lisäävät koko rakenteen lujuutta ja lisäävät kykyä kestää raskaita kuormia. Yleensä lujittavat elementit ovat metalliliittimiä. Jos suuri määrä kosteutta tulee betonirakenteeseen, vahvistaminen alkaa ruostua ja ruostetta kasvaa tilavuudella 2-3, mikä johtaa suuriin sisäisiin paineisiin. Kun nämä sisäiset jännitykset saavuttavat suurimman mahdollisen, ne alkavat tuhota rakenteen sisältä.
 3. Ja missä olemme ilman talvia? Jäätymisen aikana myös vesipisarat lisäävät tilavuutta, mikä puolestaan ​​johtaa myös pohjan tuhoamiseen sisältä. Lisäksi liikkeellepaneva prosessi tapahtuu kentällä ja se alkaa painostaa säätiötä.
 4. Vesi sisältää erilaisia ​​suolojen ja happojen liuoksia, jotka vaikuttavat aggressiivisesti betoniin. Ja se lopulta hajoaa (betoni korroosiota).
 5. Pitkäaikainen altistuminen veteen pinnalle alkaa pestä pienillä hiukkasilla, mikä johtaa kuorien ja ontelojen ulkonäköön.

Nyt ymmärrät, mitä vaikutusta kosteus on konkreettisella pohjalla. Se vaikuttaa kaikkien komponenttien ja rakenteellisten elementtien tilaan.

Materiaalit vedenpitävälle pohjalle

On heti sanottava, että säätiö suojaa kosteudelta kahdella tavalla.

Ensimmäinen on vedenpitävien materiaalien käyttö säätiön seinien suojaamiseksi. Keskustelemme jäljempänä.

Toinen on erityisten betonityyppien (jalkakäytävien) käyttö.

Tätä vaihtoehtoa käytetään paljon harvemmin useista syistä:

 • Betonin kustannukset nousevat 30-50%.
 • Kaikki valmistajat eivät pysty tuottamaan näitä tuotemerkkejä ratkaisuista.
 • Tämän tyyppistä betoniliuosta ei voida kuljettaa kauas, koska se nopeasti asetetaan.

Kaikki vedeneristysmateriaalit on jaettu 6 ryhmään. Tarkastelemme niitä erikseen.

Teemme pienen selityksen, että rullalle (kun liimaus), kipsiin, maalaukseen ja ruiskutettuun vedenpitävyyteen vaaditaan alusta.

Näitä alukkeita kutsutaan alukkeiksi. Tärkein vaatimus on betonin kosteuspitoisuus enintään 4%, TechnoNIKOLin orgaanisesti perusteltu aluke No01 ja No03 on ihanteellinen tällaisille pinnoille.

Pintoja, joiden kosteus on 4-8%, on mahdollista käyttää pohjamaalia, joka on vesiliukoista No04 Technonokolista. Kulutus noin 300 ml., 1 neliö. m. Suuremmalla kosteudella (eli betoni ei ole vanhentunut), vedeneristys on kielletty.

 1. Päällystysmateriaalit. Nämä ovat vesitiiviitä materiaaleja bitumipohjaisten bitumien perusteella. Voit käyttää niitä rullalla tai maalilla. Bitumi-mastasia myydään valmiiksi metallikauhain, laimennetaan liuottimella ennen käyttöä. Yksityiskohtaisempia tietoja, kuin kasvien, mainitaan etiketissä. Se myös seuraa ostaessaan huolellisesti luettavia ominaisuuksia ja laajuutta, jotta ei ostaisi esimerkiksi kattotiiliä. On sanottava, että tämä menetelmä vedenpitävyyden säästämiseksi on halvin. Mutta erittäin energiaa säästävä tekniikka, joka vaatii paljon aikaa, bitumimastista tulisi soveltaa 2-3 kerroksessa.

Bitumi pohjustuksen kipsiin voidaan valmistaa itse. Tätä varten ostaamme tavallisesta bitumista kappaletta (bitumiöljy BN 90/10 25 kg - keskimääräinen hinta on 500-700 ruplaa brikettia kohden).

Ota sitten metallisäiliö (pannu, kauha), jossa sulatamme bitumin. Välittömästi on huomattava, että säiliö tulee käyttökelvottomaksi sen jälkeen, kun sitä käytetään bitumiin.

Laita pannu tulipaloon (tulipalo, kaasuliesi), laita bitumi ja sula. Kun bitumi sulatetaan, siihen lisätään kerosiini tai käytetty moottoriöljy, noin 20-30% tilavuudesta.

Me voimme sekoittaa voimakkaasti puukappaleeseen ja materiaali on käyttövalmis. Tällaisen materiaalin käytöstä on huono käyttöikä noin 5 vuotta, minkä jälkeen bitumin pinta alkaa halkeilla.

Pinta puhdistetaan lian ja pölyn avulla. Kuivauksen jälkeen levitä harjalla seos seoksen päälle. Ja niin toistamme 2-3 kertaa. Nurkat tulisi vahvistaa vahvistuselementillä (lasikuitu).

 1. Ruiskutetut materiaalit. Tämä on "nestekumia", se luo saumattoman ja yhtenäisen kerroksen pohjan pinnalle, jos käytät bitumi-lateksiemulsiota ja erikoisruiskutuslaitetta.

Jos materiaalia käsitellään manuaalisesti, käytetään tätä tarkoitusta varten elastomexia ja elastopatiaa, jotka ovat "nestekumia" yksiosainen koostumus. Arvioitu kulutus per neliö. m. - 350 gr.

Elastopazia myydään 18 kg: n kauunoissa. Käytetään kahdessa kerroksessa, kuivuu päivällä. Käytön jälkeen jäämiä voidaan säilyttää kauhalla.

Elasstomixia myydään 10 kg: n kaupeissa sarjassa on adsorbentti, joka toimii aktivaattorina. Tämä aktivaattori kiihdyttää kovettumisprosessia ja kahden tunnin kuluessa koostumus muuttuu kumiksi. Laita yhteen kerrokseen, kuivuu 2 tunnissa. Jäteaineita ei varastoida.

"Nestekumin" käytön haitta on se, että tällä materiaalilla käsiteltävä pinta olisi suojattava kiviltä ja roskista täytettäessä säätiötä. Tätä varten se tulisi peittää geotekstiilillä tai rakentaa paine-seinä.

Puhdistamme seinän pölystä ja liasta. Maadoita pinta. Kun alusta on kuiva, levitä koostumus suihkulla (mieluiten) tai harjalla ja telalla.

 1. Rappausmateriaalit. Sitä käytetään tavallisena kipsiä käyttäen haavasäiliötä, jota käytetään vertikaalisen kellari seinämän saumojen kohdentamiseen ja sinetöimiseen. Asiantuntijat suosittelevat kipsirakenteiden käyttöä voimaa lisäämällä. Kosteuden kestävyys voi olla osa seosta, joka koostuu komponenteista (asfalttimastista, polymeeristä tai hydraulisesta betonista).

Lisäksi tämä tekniikka on helppo soveltaa ja miinus pieni käyttöikä. Tyypillisesti kipsiä käytetään tasoittamaan ja valmistelemaan pintaa ennen bitumin tai rullan vedenpitävyyden käyttämistä.

 1. Näyttömateriaalit. Nämä ovat bentoniittimattoja, joiden pääosa on savi. Pohjat kiinnitetään pohjan pystysuoraan seinään, jossa on tylliä, päällekkäin 10-15 cm. Tätä menetelmää käytetään harvoin. Jotta materiaali ei paisuisi, on tarpeen rakentaa betonin kiinnitysseinä. Ajan myötä paperikääre putoaa, ja savia painetaan pohjan pinnalle.
 2. Läpäisevät materiaalit. Tätä tekniikkaa käytetään useimmiten seinien käsittelemiseen sisäpuolelta. Läpäisemättömän vedenpitävyyden ydin on se, että materiaali tunkeutuu betonirakenteeseen 10-20 cm: n etäisyydellä ja kiteytyy siihen, mikä estää kaikki mikrohuokot ja ontelot. Se puolestaan ​​pysäyttää kapillaariliikkeen betonirakenteissa, lisää roiskeita ja estää betonin "korroosiota".

Tunnetuimpia materiaaleja ovat hydrotex, penetron ja aquatron-6. Paremman otteen saavuttamiseksi ne on levitettävä märälle betonipohjalle. Käytä useita kerroksia.

Tätä menetelmää käytetään laajalti korjauksena. Toisin sanoen silloin, kun se on jo toiminnassa, on välttämätöntä poistaa vuodot pohjasta. Erittäin kallis vedenpitävä teknologiaperusta.

 1. Roll-materiaalit. Yleisin on ruberoidi paperipohjaisesti. Mutta moderni vedeneristys rullissa on polymeerimodifioitu materiaali, joka on kerrostettu lasikuitu-, polyesteri- tai lasikuitumateriaalin pohjaan. Nykyaikainen vedenpitävä vedeneristys on kalliimpaa, mutta parempaa ja kestävää. Modernien valssattujen materiaalien tapaan ovat mm. Rubiteks, Gidrostekloizol, Tekhnoelast, TechnoNIKOL ja muut.

Materiaalia voidaan levittää kahdella tavalla, liimaamalla ja kiinnittämällä. Liimana käytetään erilaisia ​​bitumimastisia. Materiaalin sulaminen tapahtuu lämmityksen seurauksena polttimella (kaasu tai bensiini).

On suositeltavaa käyttää kahta kerrosta. Etuja ovat laatu ja pitkä käyttöikä. Haittoihin, pitkä prosessi ja ilman avustajia ei voi tehdä.

Viime aikoina rakennusmateriaalien markkinat ovat ilmestyneet. Itseliimautuva rullaneristysmateriaali.

Puhdista pinta liasta ja pölystä. Levitä kerros bitumimateriaalia. Sitä ei pidä huolellisesti käyttää, sillä mastinen on liitoselementti sulatettaessa kateaineita.

Sitten ruberoidia kuumennetaan polttimen avulla ja levitetään kuumaksi bitumimateriaalikerrokseksi. Levyt asetetaan päällekkäin 10-15 cm. Jos liimaustekniikkaa käytetään, pintaa tulee käsitellä pohjamaalilla ennen mastiksi.

Vedenpitävät pohjatyypit

Vain kaksi tyyppiä, tämä on vaaka- ja pystysuora vedeneristys.

Säätiön vaakasuora vedeneristys on tehtävä vain rakennuksen rakentamisen aikana. Rakentamisen jälkeen ei ole mahdollista tehdä sitä.

10-20 cm: n kerrosta savea ja ramia kaadetaan kaivettuun kaivoksiin, eikä savi, käytä soraa hiekkalaatikkoa (10 cm hiekkaa + 10 cm soraa).

Sitten kaada kerros 10 cm. Betoniesteri. Et voi vahvistaa ja tehdä liuoksen "laiha" koostumusta (1 osa sementistä + 3 osaa hiekkaa + 4 osaa raunioista). Odota, kunnes betonipinta on täysin kuiva (14-21 päivää).

Sitten betonin pinta peitetään vedeneristyskerroksella. Materiaalin valinta on sinun. Asiantuntijat suosittelevat, että he eivät pyöritä ja käytä valssattua materiaalia kahdessa kerroksessa, ja tarvittavat tunkeutumiset saumoihin.

Tämän jälkeen asetetaan betonikerros betonilla. Asiantuntijat suosittelevat myös valmiiden betonipäällysteiden käyttöä paikoissa, joissa seinät ja väliseinät on pystytetty, ja tämä koskee erityisesti hirsirakennuksia.

Kellarin pystysuoran vedenpitävyyteen kuuluu rakennetun talon jo valmiiden seinien käsittely. Tämäntyyppiset vedeneristysmateriaalit.

Ennen vedenpitävyyden levittämistä pinnan on puhdistettava likaa ja pölyä. Kulmille tulee ottaa varovasti. Bitumieneristys kulmissa ja kynsissä käytetty vahvistus.

Lasikuitua tai lasikuitua käytetään vahvistavana elementtinä. Levitä ensimmäinen kerros mastista, aseta vahvistuselementti ja rullaa se rullalla, kun se kuivuu, käytä heti 2 kerrosta bitumimastaria, jos tarvitset jopa 3 kerrosta.

Kun kyseessä on rullaneristys kulmissa, valmistetaan lisää laastariosuuksia koko pituudelta, jotka myös hitsataan tai liimataan. Yleensä mahdollista materiaalien yhdistämistä vedenpitävyyteen.

Suuri osa vedeneristysmateriaalin valinnassa on säätiön ulkonäkö. Joten sarakkeen kellarille vedeneristys tehdään vain valssatulla materiaalilla.

Ne on kääritty putkella, jonka halkaisija ja pituus on kiinnitetty rakennusteipillä ja laskettu valmiiksi kaivoon. Aseta sitten raudoituksen runko ja kaada betonia.

Ja jos käytät paaluja tai pylväitä metallia, asbestia, ne peitetään kahdella pinnoitemateriaalikerroksella ennen käyttöä. Ja asennuksen jälkeen ylimääräiset pilarialueet, jotka nousevat maanpinnan yläpuolelle, kulkevat toisen kerroksen läpi.

Kun kyseessä on matalan liuskan perustuksen järjestäminen, sinun on vain käsiteltävä sitä bitumimastilla tai kateaineella, koska tällaiset perustukset sijaitsevat tavallisesti pohjaveden yläpuolella.

Toisin sanoen perustuksen alla on 10-20 cm: n tyyny, joka on tehty soraa ja hiekkaa, ja 2 kerrosta kattohuopaa asetetaan. Kaada betoniteräksiä. Sitten kaksi kerrosta katemateriaalia tai kerros bitumi mastista ja rakentaa seinät. Sivulta myös päällystämme kaksi kerrosta bitumimastia.

Jos kyseessä on upotettu nauhalappu (ilman kellarissa), käytetään samaa tekniikkaa kuin edellä on esitetty.

Pieni nuoli on siinä tapauksessa, että muottien sijasta käytetään kaivauksen reunoja, niin kaikki kaivon pohjat ja kaikki reunat on peitettävä valssaamalla vedeneristys liimasaumoilla. Aseta sitten vain vahvistuselementit ja valettu betoni.

Tapauksessa, missä meillä on syvyysnauhan pohja, jonka seinä on kellarin seinät tai nollaperros. Vain nykyaikaisia ​​valssattuja vedeneristysmateriaaleja tulee käyttää. Ne on sijoitettava kahteen kerrokseen. Tämä on säätiön luotettavin ja pitkäaikainen suoja.

Korjaus seinätasolla

Rakennuksen toiminnan aikana voi näkyä halkeamia kellarin tai pohjakerroksen seinissä. Tällaiset halkeamat tulisi korjata, sillä näin tehdään urat koko pituudeltaan 25-30 mm leveä. ja syvyys 20-30 mm. Jos pohja on tehty lohkoista, vanha laastirakenne on poistettava saumoista.

Halkeamien tiivistämiseksi voit käyttää vesitiiviitä yhdisteitä. Asiantuntijat suosittelevat "Penektrit" - kuivaa vedeneristysseosta, jolla on korkea tarttuvuus ja plastisuus.

On mahdollista käyttää sitä lähes millä tahansa pinnalla, ja mikä tärkeintä, se ei kutistu sovelluksen jälkeen. Kaikki sai vain pölyltä ja lialta puhdistettuja aivoja, joita käsiteltiin alukkeella.

Koostumuksen valmistaminen ohjeiden mukaan. Ja täytä saumat mahdollisimman tiiviisti. Heti kun korjausyhdiste tarttuu, se on kostutettava runsaasti vedellä. Sitten se käsitellään alukkeella.

Tämä korjausyhdiste auttaa palauttamaan säätiön suojaustoiminnot, mutta asiantuntijat suosittelevat lisäksi käytön tunkeutuvien yhdisteiden käyttöä.

johtopäätös

On huomattava, että säätiön täydellinen suojaus on säätiön pystysuoran ja vaakasuoran vedenpitävyyden yhdistelmä. Ja mikä materiaali on sinun valintasi, tärkeintä on noudattaa tekniikkaa.

Ja mikä tärkeintä, ei eristyksessä kestää pitkäaikaista suoraa altistumista kosteudelle, joten sinun pitäisi tarjota kattokaivoja, myrskyjärjes- telmiä, muotti- ja viemäröintijärjestelmiä sekä maanpinnalla että maan alla.

Pohjan vedenpitävyys - materiaalit, teknologiat, vinkit.

Pohjan vedenpitävyys nykyaikaisissa matalarakenteisissa rakenteissa on lähes integraalinen osa nollavaiheen rakentamisprosessia. Tämä johtuu kosteuden esiintymisestä maaperässä valtaosassa maamme alueista. Itse vesistä betoniin ei ole erityisen kauheaa, päinvastoin, hieman kosteassa tilassa betoni jatkaa vahvuutensa vuosien varrella. Kuitenkin on olemassa kolme suurta "MUTTA".

Ensinnäkin betonilla on kapillaarisuus. Tämä on veden nousu pienimmillä huokosilla materiaalin sisällä. Yksinkertaisin esimerkki tästä ilmiöstä on sokerin kastuminen, joka on hieman kastettu lasin teetä. Rakentamisessa veden kapillaarinen nousu johtaa (ellei tietenkin ole vesitiivistynyt) kosteuden tunkeutumiseen, ensin betonin ulkokerroksista sisäpuolelle ja sitten pohjasta seinille, jotka seisovat sitä. Ja raa'at seinät ovat lämpöhäviöiden lisääntyminen, sienten ja muotojen ulkonäkö, sisustusmateriaalien vahingoittuminen.

Toiseksi nykyaikainen säätiö ei ole vielä konkreettinen. Tämä on vahvistettua betonia, ts. siinä on ankkuri, joka alkaa kosteudessaan kosteuttaa. Samanaikaisesti rauta valmistetaan rautahydroksidiksi (ruostumaan), ja sen tilavuus kasvaa lähes kolme kertaa. Tämä johtaa voimakkaan sisäisen paineen muodostumiseen, joka myös tuhoaa betonin sisältä, kun se saavuttaa tietyn rajan.

Kolmanneksi emme asu tropiikissa, ja ilmastomme lämpötilat subteroilla talvikaudella ovat normi. Kuten kaikki tietävät, vesi muuttuu jääksi, kun se jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan. Ja jos tämä vesi on betonin paksuudessa, syntyvät jääkiteet alkavat tuhota säätiön sisäpuolelta.

Edellä mainittujen lisäksi on toinen vaara. Ei ole harvinaista paikka, jossa pohjavesi sisältää kemiallisia elementtejä (suolat, sulfaatit, hapot...), joilla on aggressiivinen vaikutus betoniin. Kun näin tapahtuu, niin kutsuttu "betonikorroosio", joka johtaa sen asteittaiseen tuhoamiseen.

Säätiön korkealaatuinen vedeneristys voi estää kaikki nämä negatiiviset prosessit. Ja miten se voidaan tehdä, ja sitä käsitellään tässä artikkelissa.

Yleensä suojasta säätiötä kosteudelta voidaan tehdä kahdella tavalla:

1) käytä kaatamalla niin sanottua sillan betonia, jolla on suuri vedenkestävyyskerroin (eri betonimerkit ja niiden ominaisuudet käsitellään erillisessä artikkelissa);

2) peittämään pohja vedeneristysmateriaalin kerroksella.

Tavalliset kehittäjät käyvät useimmiten toisella polulla. Mikä on syy? Ensisilmäyksellä tuntuu siltä, ​​että se voisi olla helpompaa - tilasin vedenpitävän betonin tehtaalla, kaadetaan sen sisään ja se on se, istu ja iloitse. Mutta todellisuudessa kaikki ei ole niin helppoa, koska:

 • betoniseoksen hinnan nousu veden kestävyyskertoimen kasvaessa voi olla jopa 30% tai enemmän;
 • ei jokainen kasvi (erityisesti pieni) voi tuottaa konkreettista tuotemerkkiä, jolla on vaadittu vedenpitävyyskerroin, ja yrittää itse valmistaa tällaista betonia, voi johtaa odottamattomiin seurauksiin;
 • hyvin, ja mikä tärkeintä, tällaisen betonin toimittaminen ja asettaminen on vaikeaa (sillä on erittäin vähäinen liikkuvuus ja nopeasti tarttuu itsestään, mikä useimmissa tapauksissa rajoittaa sen käyttöä).

Vedeneristyspäällysteen käyttö on kaikkien saatavilla ja tietyillä taidoilla voidaan tehdä jopa omilla kädilläsi.

Materiaalit vedenpitävälle pohjalle.

Kaikki materiaalit, joita käytetään suojaamaan säätiöitä kosteudelta, voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

 • Obmazochnaya;
 • Ruiskutettava;
 • rullaa;
 • levinneisyys;
 • rappaus;
 • vedeneristys.

Jatkakaamme tarkemmin jokaiselle niistä.

I) Obmazochnaya -vesieristys on bitumiin perustuvaa materiaalia, jota levitetään pinnalle (usein 2-3 kerroksella) harjalla, rullalla tai lastalla. Tällaisia ​​pinnoitteita kutsutaan yleensä bitumimastteiksi. Ne voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa lopulliseen tilaan, joka kaadetaan kauhain.

Resepti kotitekoiselle bitumimateriaalille: Osta bitumipitoisuus, leikkaa se pieniksi paloiksi (pienempi, sitä nopeammin sulaa), nukahtaa metallisäiliöön ja poltetaan, kunnes sulatetaan kokonaan. Poista sitten ämpäri kuumuudesta ja lisää siihen käytetty öljy, ja parempaa dieselpolttoainetta (20-30% mastista) sekoita kaikki perusteellisesti puupullan kanssa. Miten tämä tehdään näkyy seuraavassa videossa:

Valmis bitumimastia myydään kaupeilla. Ennen käyttöä, sitä on tavallisesti sekoitettava lisäämällä liuotinta, esimerkiksi liuotinta, valkoista alkoholia jne. Tämä on aina ilmoitettu etiketin ohjeissa. Tällaisia ​​mastisia valmistajia on useita valmistajia eri hinnoilla ja valmiin pinnoitteen eri ominaisuuksilla. Tärkeintä ostaessaan niitä ei pidä erehtyä eikä ottaa materiaalia esimerkiksi kattoihin tai muuhun.

Ennen betonirakenteen levittämistä betonipinta suositellaan puhdasta likaa ja pohjustettua. Aluke valmistetaan erityisellä yhdisteellä, niin sanotulla bitumipitoisella alukkeella. Sitä myydään myös myymälöissä, ja se on nestemäisempää koostumusta kuin mastista. Levitä pinnoitetta vedenpitäväksi useissa kerroksissa, joista jokainen - edellisen jälkeen. Pinnoitteen kokonaispaksuus on 5 mm.

Tämä tekniikka on yksi halvimmista verrattuna niihin, jotka kuvataan alla. Mutta sillä on myös sen haitat, kuten päällysteen vähäinen kestävyys (erityisesti itse valmistellut), työn pitkä kesto ja korkeat työvoimakustannukset. Mastin ja harjan levitysmenetelmä on esitetty seuraavassa videossa:

II) Ruiskutettu vedeneristys tai ns. "Nestekumi" on bitumi-lateksiemulsio, jota voidaan levittää perustukseen erityisellä ruiskulla. Tämä tekniikka on progressiivisempi kuin edellinen, koska voit tehdä työtä tehokkaammin ja melko lyhyessä ajassa. Valitettavasti työmekanisoituminen vaikuttaa merkittävästi sen arvoon.

Nestekumin ominaispiirteet ja sen kerrostumisprosessi esitetään seuraavassa videossa:

III) Valssattu vedeneristys on bitumipitoista tai polymeerimodifioitua materiaalia, joka on aiemmin talletettu mihin tahansa pohjaan. Yksinkertaisin esimerkki on tunnettu ruberoidi paperipohjalla. Nykyaikaisempien materiaalien valmistuksessa käytetään lasikuitua, lasikuitua, polyesteriä.

Tällaiset materiaalit ovat kalliimpia, mutta myös paljon parempia ja kestävämpiä. Roll-vedeneristystyötä voidaan tehdä kahdella tavalla - liimaamalla ja kiinnittämällä. Liimaus suoritetaan alustalle, joka on aiemmin pohjustettu bitumipitoisella alukkeella käyttämällä erilaisia ​​bitumimastetteja. Hitsaaminen suoritetaan kuumentamalla materiaalia kaasu- tai bensiinipolttimella ja sen jälkeen liimaamalla. Miten tämä tehdään näkyy seuraavassa videossa:

Valssattujen materiaalien käyttö lisää huomattavasti pohjan vedenpitävyyden kestävyyttä verrattuna esimerkiksi päällystysaineisiin. Ne ovat myös melko edullisia. Haittoihin kuuluu työn monimutkaisuus. Ei kokenut henkilö tekemään kaikkea laadullisesti melko hankalaa. Älä myöskään selitä töitä yksin.

Itsekiinnittyvien materiaalien tuominen markkinoihin muutama vuosi sitten helpotti huomattavasti rullan vedeneristystä. Säätiön suojeleminen heidän avustuksellaan näkyy seuraavassa videossa:

IV) Vedenpitävä pinnoite on betonin päällystäminen erityisillä yhdisteillä, jotka tunkeutuvat 10-20 cm paksuuteen huokosten läpi ja kiteytyvät sisäänpäin estäen siten kosteuden kulkuväylät. Lisäksi se lisää betonin roiskeita ja sen turvallisuutta kemiallisesti aggressiiviselta pohjavedeltä.

Nämä yhdisteet (Penetron, Hydrotex, Aquatron jne.) Ovat melko kalliita eivätkä ole löytäneet laajaa levityskerroksen täydellistä vedenpitävyyttä ympyrässä. Niitä käytetään useimmiten vuotojen poistamiseen jo rakennetuissa ja toimivissa kellareissa, jolloin vedenpitävyyttä ei ole enää mahdollista korjata ulkopuolelta muilla menetelmillä.

Yksityiskohtaisemmin tunkeutuvien materiaalien ominaisuuksista ja niiden oikeasta soveltamisesta kuvataan seuraavassa videossa:

V) Vedeneristys kipsi on yleensä eräänlainen pinnoituseristys, mutta tässä vain ei käytetä bitumimateriaaleja vaan erityisiä kuivia seoksia, joissa on vesitiivis komponentteja. Keitettyjä laastareita levitetään lastalla, lastalla tai harjalla. Voimakkaampaan lujuuteen ja halkeamien estämiseen voidaan käyttää kipsilevyverkkoa.

Tämän tekniikan etu on materiaalien käytön yksinkertaisuus ja nopeus. Haittapuoli on vedenpitävän kerroksen alhainen kestävyys ja vähemmän vedenpitävyys verrattuna edellä mainittuihin materiaaleihin. Vedeneristyslaastareiden käyttö on suositeltavaa perustusten pintojen tasoittamiseksi tai esimerkiksi FBS-lohkojen perustusten tiivistämiseen ennen niiden myöhempää pinnoitusta bitumilla tai rullalla.

VI) Vedenpitävä vedeneristys - joskus sitä kutsutaan suojaamaan perustuksia kosteudelta käyttämällä erityisiä turpoavia bentoniittimattoja. Tämä tekniikka, joka on olennaisesti korvaava perinteinen savi linna, on ilmestynyt suhteellisen hiljattain. Mats kiinnitetään pohjaan, jossa tyljet ovat päällekkäin toistensa kanssa. Yksityiskohtaisemmin siitä, mitä tietomateriaali on, ja sen ominaisuudet kuvataan seuraavassa videossa:

Kuinka valita vedenpitävyys säätiölle?

Kuten näet, tällä hetkellä on olemassa valtava määrä erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja säätiöiden suojaamiseksi. Kuinka ei eksyä tähän lajikkeeseen ja valita tarkalleen, mikä sopii erityisiin olosuhteisiisi?

Ensinnäkin katsotaan, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota valittaessa vedenpitävyyttä:

 • lattian läsnäolo tai puuttuminen;
 • pohjaveden taso;
 • pohjan tyyppi ja sen rakentamisen menetelmä

Näiden kolmen tekijän erilaiset yhdistelmät määräävät, mitä vedenpitävyys olisi tässä tapauksessa suositeltava. Tarkastele yleisimpiä vaihtoehtoja:

1) Pilarin perustukset.

Pylväsporausta voidaan suojata vain rullalla vedellä. Tällöin vaaditun halkaisijan sylinterit esilelautuvat siitä, kiinnitetyt nauha- nauhalla, lasketaan kaivoihin, vahvistushäkkeihin asennetaan ja betonia kaadetaan.

Halvin vaihtoehto on käyttää tavallista ruberoidia. Jos se on pureskeltava, on parempi kääriä se sileä puoli ulospäin niin, että talvella, kun se jäätyy, vähemmän maaperä pysyy kiinni siitä. On toivottavaa tehdä niin, että vedenpitävyys koko ympärysmitta ympäröi vähintään kaksi kerrosta.

Käytettäessä asbestia tai metalliputkia pylväsperustaan, ne voidaan esipäällystää vähintään kahdella kerroksella varustetulla bitumipitoisuudella.

Jos aiot rakentaa grilliä pylväät, ennen sen kaatamista, luotettavuuden vuoksi pylväiden yläpinnalle tulee päällystää myös vesitiivis pinnoite (edes parempi kuin alla olevassa kuvassa, mutta suoraan maasta). Tämä estää veden mahdollisen kapillaarisen nousun maasta kiillotukseen.

2) Matala-jalkainen nauha-pohja (MZLF).

MZLF sen ydin on aina oltava pohjaveden yläpuolella. Sen vuoksi sen vedeneristys on melko tarpeeksi tavallista ruberoidia ja bitumimateriaalia, joka estää kosteuden kapillaarivuodon maaperästä.

Kuvassa näkyy yksi toimintavaihtoehto. Ennen kuin asennat muottiin, taitettu ruberoidi pienellä irrotuksella levitetään hiekkalaatikon päälle. Sen jälkeen betonin kaatamisen ja asettamisen jälkeen nauhan sivupinnat päällystetään vedeneristyspäällysteellä. Sokean alueen yläpuolella, riippumatta siitä, onko sinulla pohja (betoni tai tiili kuten kuvassa), katkaisuvesieristys tehdään tarttumalla 2 kerrosta katemateriaalia bitumiin.

3) Upotetut nauhalistat (talo, jossa ei ole kellari).

Maanalainen kaistaleen pohjustus riippumatta siitä, onko se monoliittinen tai FBS-lohkosta, kun talossa ei ole kellaria, voidaan suorittaa edellä esitetyn mallin mukaisesti MZLF: lle, ts. pohja on valssattua materiaalia, ja sivupinnat pinnoitetaan pinnoituseristyksellä.

Ainoa poikkeus on, kun säätiö ei kaadeta muottiin, vaan suoraan kaivettuun kaivantoon (kuten ymmärrät, rappaus ei toimi). Tässä tapauksessa ennen asennustyön aloittamista ja betonin kaatamisen yhteydessä kaivojen seinät ja pohja peitetään silloitetulla vedeneristelyllä liimaamalla tai kiinnitysliitoksilla. Työ ei todellakaan ole kovin kätevää (varsinkin kapeassa kaivannossa), mutta ei ole paikka mennä. Tätä käsiteltiin artikkelissa "Ribbon säätiö - laskenta ja rakentaminen omalla kädelläsi."

Älä myöskään unohda suljetun vedeneristyskerroksen sokea alueen yläpuolella.

4) Upotetut nauhalistat, jotka ovat kellari seinämiä.

Käyttö pinnoitusseinien vedenpitävyyden ja pinnoituksen ulkopuolelle on sallittua vain kuivissa hiekkateoksissa, kun pohjavesi on kaukana ja vesiputki kulkee nopeasti hiekan läpi. Kaikissa muissa tapauksissa, erityisesti pohjaveden mahdollisen kausittaisen nousun vuoksi, sinun on tehtävä rullaneristystä 2 kerroksessa käyttäen nykyaikaisia ​​materiaaleja, jotka perustuvat lasikuituun tai polyesteriin.

Jos pohja on tehty FBS-lohkoista, ennen yksittäisten lohkojen välisten saumojen vedenpitävyyttä on toivottavaa peitellä kipsiä vedeneristysseosta samaan aikaan tasoittamalla pintaa.

5) Laattojen perustukset.

Pohjalevyt (pohjakerrokset) on perinteisesti suojattu kosteuden pohjalta tarttumalla kaksi kerrosta vedenpitävyyteen betonista valmiiksi täytettyyn betonivalmistukseen. Toinen kerros levitetään kohtisuoraan ensimmäiseen. Tätä käsiteltiin yksityiskohtaisemmin artikkelissa "Laattaperusta - laskeminen ja omien käsien rakentaminen".

Jotta ei vaurioittaisi vedeneristyskerrosta myöhempää työtä, yritä käydä sitä mahdollisimman vähän, ja heti asennuksen jälkeen sulje se pursotettua polystyreenivaahdosta.

Artikkelin lopussa kiinnitämme huomiota kahteen muuhun pisteeseen. Ensinnäkin, kun pohjaveden taso nousee pohjakerroksen tason yläpuolelle, on tarpeellista tehdä viemäröinti (talteenottoputkien järjestelmä, joka on asetettu pitkin talon reunaa ja kaivoja veden tarkistamiseksi ja pumppaamiseksi). Tämä on suuri aihe, josta keskustellaan erillisessä artikkelissa.

Toiseksi kerroksen pystysuoran vedeneristyskerroksen on suojattava vaurioilta, joita voi esiintyä täytön aikana ja maaperän tiivistämisen aikana, sekä talvella talven aikana, kun se tarttuu vedenpitävyyteen ja vetää sen ylös. Tällaista suojaa voidaan tarjota kahdella tavalla:

 • pohja peitetään ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon kerroksella;
 • kiinnitä erityisiä suojamembraaneja, jotka ovat parhaillaan myynnissä.

Useimmat rakentajat haluavat ensimmäisen menetelmän, koska hän antaa sinun välittömästi "tappaa kaksi lintua yhdellä kivellä". Epps ja suojaa vedenpitävyyttä ja eristää pohjan. Säätiöiden eristämisestä tarkemmin tässä...

Talon rakentaminen

Säätiö on talon perusta. Rakenteen koko kestävyys riippuu sen lujuudesta ja turvallisuudesta. Säätiöön vaikuttaa sadevedet, pohjavesi ja kapillaarinen vesi, minkä seurauksena se sags ja deforms. Betoni pystyy keräämään kosteutta, joka kasvaa kapillaarien läpi, tunkeutuu seiniin ja lattiaan ja tarjoaa ihanteelliset olosuhteet muotin ja muiden sienten esiintymiselle. Tärkeää on myös meriympäristöön liittyvien betoniperustusten toimintaan liittyvä ongelma, jossa veden pakastus ja sulatus ilmenevät vuosittain. Vesi, joka tunkeutuu betonin huokosiin, joka jäätyy ja sulaa sisään, johtaa säätiön eheyden tuhoamiseen. Rakenteen suojelemiseksi veden tuhoisalta vaikutukselta vaaditaan peruspohjan hyötysuhdetta. Suoritetut rakennusvaiheessa vedenpitävät toimenpiteet varmistavat talon turvallisuuden. Jos kärsit epäilemättä siitä, tekisikö se vai ei, pidä sitä, että säätiön korjaaminen maksaa tulevaisuudessa enemmän kuin kodin rakentaminen kotona eikä ole tarpeen puhua työn monimutkaisuudesta ja monimutkaisuudesta.

sisältö:

Talon pääkanta-elementti vaatii erittäin tarkkaa huomiota rakennuksen kaikissa vaiheissa, laskelmista ja asennuksesta lähtien ja päättyen hydro- ja lämpöeristykseen. Sanomalla, että vedenpitävä säätiö omilla kädillä on yksinkertainen asia, ja se tarkoittaa kuuntelua. Itse tekniikka vaatii jonkin verran tietämystä ja ymmärrystä maaperässä ja betonissa esiintyvistä prosesseista sekä tietyissä vedeneristysmateriaaleissa. Kokemus on myös tärkeä, joten ennen kuin teet vedenpitävän pohjan, älä satu kuulemaan asiantuntijan kanssa ja ottamaan huomioon hänen suosituksensa.

Vedenpitävä teknologia

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on päättää eräistä vesieristysmääräyksistä. Voit tehdä tämän harkitsemalla useita lähtöolosuhteita:

 • Pohjaveden taso;
 • Maaperän "turvotuksen" voima jäätymisen jälkeisenä aikana;
 • Maaperän heterogeenisuus;
 • Rakennusolosuhteet

Jos pohjaveden enimmäispinta-ala on alapinnan alapuolella yli 1 m, riittää, että pystysuora vedenpitävyys ja vaakasuora rappaus tehdään katemateriaalin avulla.

Jos pohjaveden taso on korkeintaan 1 m pohjan pohjasta, mutta se ei saavuta kellarikerroksen tasoa tai saavuttaa erittäin harvoin, niin korkealaatuisen vedenpitävyys edellyttää monimutkaisten toimenpiteiden laajentamista. Vaakasuora vedeneristys kahdelle kerrokselle, jossa on tiiviste niiden välissä. Pystysuoraa eristystä varten on välttämätöntä käyttää sekä pinnoitusmenetelmää että liimaustelamateriaalia. Säätiön vedenpitäviksi tarkoitetuista materiaaleista suunnitellun budjetin mukaan on mahdollista käsitellä lisäksi kaikki pohjan ja kellarin betonielementit läpäisemällä vedenpitävyys ja estämällä veden kulkeutuminen kapillaareihin.

Jos pohjaveden taso on kellarikerroksen ja kellarikerroksen yläpuolella tai talon rakentamisalueella, se on kuuluisa usein ja runsaasta sademäärästä, joka on pitkä ja vaikea päästä maaperään, ja sen lisäksi edellistä toimenpideluetteloa varten on tarpeen varustaa kuivatusjärjestelmä koko talon ympärillä.

Kellarin vedenpitävyyteen hinta riippuu käsiteltävästä pinta-alasta, toimenpiteistä, vedenpitävien materiaalien tyypistä ja määrästä. Helpoimmassa tapauksessa sinun on käytettävä rahaa vain bitumiin. Ja kaikkein vaikeimmin - samaan aikaan liimaukseen, rullalle, läpäisemään vedenpitävään materiaaliin ja työn tekemiseen tyhjennys- tai paine-seinän järjestämiseksi.

Vaakatasoinen pohja vedeneristys

Nauhat ja monoliittiset (kiinteät) perustukset vaakasuoraan vedeneristys tehdään kahdessa paikassa:

 • Pohjakerroksen taso 15-20 cm: n tasolla tai alapuolella;
 • Kellarissa ja säätiön risteyksestä seinään.

Se on tärkeää! Vaakasuora vedeneristys voidaan tehdä vain talonrakentamisen aikana, joten huolehdi siitä ajoissa.

Ennen kuin aloitat kaiken työskentelyn säätiön ja kellarijärjestelyn yhteydessä, on täytettävä savesta 20-30 cm kerros kuopan pohjassa ja paina sitten varovasti alas. Yläpuolelta betonia kaadetaan 5 - 7 cm kerroksella, joka on tarpeen vedenpitävyyden varustamiseksi perustuksen alle. Ennen vesitiivistyksen asettamista betonin on kuivuttava ja se on kunnostettava vähintään 10-15 päivän ajan. Seuraavaksi betoni on huolellisesti pinnoitettu bitumimastilla koko alueelle, ja ensimmäinen kerros kattohuopa asetetaan sille. Sitten pinta pinnoitetaan uudelleen mastilla ja asetetaan toinen kerros katemateriaali. Yläpuolella kaadetaan 5-7 cm kerros betonia, joka on tasoitettava ja silitys.

Se on tärkeää! Ironnage viittaa myös vesisuojaa tuottaviin toimenpiteisiin. Tämä tehdään tämän tekniikan avulla: 2-3 tunnin kuluttua 1-2 cm: n sementtiä levitetään ohut seulan läpi juuri valetun betonin päälle. Sitten tasoitetaan. Jonkin ajan kuluttua sementin tulee kastua betonin sisältämästä kosteudesta. Lisäksi pinta käsitellään samalla tavoin kuin perinteisellä betonipinnoilla - se kostuu aina veteen, kunnes betoni saavuttaa voimaa ja kuivuu.

Kun nauha- tai paalusäätiön järjestely on saatettu päätökseen, sen on myös oltava vesitiivis, jotta kosteus ei nousisi ylöspäin - seinämiin. Tällöin pinta avautuu bitumimateriaalilla, ja kateaine tai muu valssattu materiaali asetetaan päälle. Menettely suoritetaan kahdesti saadaksesi kaksi kerrosta. Pohjasta ripustetun kierretyn materiaalin reunat eivät ole leikattuja, mutta ne on käännetty alaspäin ja painettu sitten pystysuoraan vedenpitävyyteen.

Laitteen tyhjennysjärjestelmä

Pohjaveden pintatasosta ja maaperän rakenteesta riippuen perustuksen vedenpitävyys voi edellyttää vedenpoistojärjestelmän läsnäoloa, joka kerää ja purkaa ylimääräistä ilmakehää ja pohjavettä erilliseen kaivoon. Pohjimmiltaan tällainen tarve syntyy, kun pohjavesi ja maaperän huono läpäisevyys.

Jätevesijärjestelmän järjestämiseksi on välttämätöntä kaivata kaivantoa kohteen ympärille noin 0,7 metrin etäisyydelle siitä. Syvyys riippuu vesipesun tasosta. Leveys - 30 - 40 cm. Ovenkaivojen on sijaittava hieman vastoin keräyskaivoa tai kaivoa. Geotekstiilit asetetaan pohjaan ja kääritään reunat kaivantoihin 80-90 cm. Peitämme soraa tai murskattua kiveä 5 cm: n kerroksella kaivannon koko pituudelta. Sitten asetetaan rei'itetyt tyhjennysputket, joiden kaltevuus on 0,5 cm per lineaarinen. Me täytämme soraa 20-30 cm kerroksella, joka on pesty ensin, jotta putket eivät tukkeudu. Tällöin kääritään kaikki geotekstiilien jäljellä olevat reunat. Lasketaan putket keräyskaivoon. Nukahtaa maata.

Viemäröintijärjestelmä voidaan suorittaa talonrakentamisen päätyttyä tai jopa jonkin aikaa käytön aikana, jos tällainen tarve tunnistetaan.

Pystysuora pohja vedeneristys

Voit säätää pohjan pystysuoran pinnan vedenpitävyyttä käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja yhdistämällä ne toisiinsa. Alla olevista vaihtoehdoista voit käyttää yhtä tai useampaa kerralla yksittäisten rakennusolosuhteiden mukaan.

Bituminen kellarin vedeneristys

Halvinta tähän päivään on mahdollisuus päällystää pohjustuksen vedeneristys bitumihartsilla. Tätä varten ostamme bitumia, useimmiten sitä myydään baareissa.

Suuressa säiliössä (potti, kauha, astia) kaada 30% jäteöljystä ja 70% bitumista. Säiliö on lämmitettävä, jotta voimme sytyttää sen alle tai asettaa sen kaasuliesiin. Kun bitumi kuumennetaan nestemäisen seoksen tilaan, voit aloittaa sen levittämisen pinnalla, joka on esitelty.

Levitä bitumi pohjan pinnalle rullalla tai harjalla, yrittäen voitele kaiken perusteellisesti. Aloitamme päällystää pohjan pohjan kanssa ja lopuksi 15 - 20 cm maanpinnan yläpuolella. Levitä 2 - 3 kerrosta bitumia siten, että kokonaispaksuus on 3 - 5 cm.

Se on tärkeää! Koko tämän ajan bitumisäiliön on oltava kuumaa niin, että se ei jäätyy.

Bitumi tunkeutuu ja täyttää kaikki betonin huokoset estäen kosteuden pääsyn siihen. Se kestää viisi vuotta - suhteellisen pitkä. Sitten se alkaa sortua ja halkeilla, kulkee vesi betoniin.

Voit pidentää hankaavan vedenpitävyyden käyttöikää käyttämällä bitumipolymeerimaisia ​​aineita, niissä ei ole puhtaan bitumin haittoja ja kestävät. Markkinat voivat tarjota mastisia sekä kuumaa ja kylmää käyttöä että polymeeriliuoksia, joilla on kova tai nestemäinen koostumus. Tällaisten materiaalien levittämismenetelmät voivat olla erilaisia: käyttämällä rullaa, laastaria, rakeita tai suihkeita.

Okleechny vedenpitävä kellari rulla materiaaleja

Valssattuja vedeneristysmateriaaleja voidaan käyttää sekä erikseen että pinnoitusmenetelmän lisäksi.

Yleisin ja suhteellisen halpa eristyseriste on kateaine. Ennen sen kiinnittämistä pohjan pinnalle se on käsiteltävä bitumipesulla tai mastilla kuten edellisessä menetelmässä.

Sitten katelevy voidaan lämmittää kaasujousella ja levittää pohjan pystysuoralle pinnalle 15-20 cm: n päällekkäin. Tätä menetelmää kutsutaan fuusioiksi. Mutta myös ruberoidia voidaan kiinnittää erityisten liima-aineiden avulla. Ylhäältä katumme jälleen bitumimastilla ja liimataan toinen kerros katemateriaalia.

Se on tärkeää! Ennen ruberoidin kiinnittämistä on tarpeen kääriä vaakasuoran vedeneristeen reunat alas ja puristaa sitä, sulauttamalla valssatun materiaalin ylhäältä.

Ruberoidin sijaan voit käyttää nykyaikaisempia valssattuja materiaaleja: TechnoNIKOL, Stekloizol, Rubiteks, Gidrostekloizol, Tekhnoelast tai muut. Niiden polymeerinen pohja on polyesteriä, mikä parantaa elastisuutta, kulutusta ja parantaa suorituskykyä. Huolimatta korkeammasta hinnasta kattohuopaan verrattuna, näitä materiaaleja suositellaan käytettäväksi pohjaeristyksen vedeneristykseen. Mutta ne eivät kykene antamaan pinnoitteelle riittävää lujuutta ilman mastikäsittelyä, koska ne eivät tunkeudu huokosiin.

Nestemäisen kumin pohjaeristys

Okleechnoy vedenpitävyyden sijaan voit käyttää nestekumia, jolla on hyvä tartunta pohjaan, kestävä ja helposti syttyvä. Ja mikä tärkeintä, pinta on saumaton, mikä tarjoaa paremman suojan. Jos perustan vedeneristys tehdään manuaalisesti, niin yksikomponenttinen nestekumi, kuten Elastopaz tai Elastomiks, tekee sen.

Aineenkulutus / m2 on 3 - 3,5 kg.

Elastopazia levitetään kerroksittain, kahdessa kerroksessa, kestää vähintään 24 tuntia +20 ° C: n lämpötilassa kuivua. Myydään kaupeina 18 kg, halvempaa kuin Elastomiks. Jos kauhaa ei käytetä kokonaan, se voidaan tiivistää tiukasti ja käyttää myöhemmin.

ElastoMix levitetään yhdellä kerroksella, sen kuivuminen kestää enintään 2 tuntia +15 ° C: n lämpötilassa. Myydään kauha 10 kg, Elastopaz kalliimpia. Jos ElastoMix-kauhaa ei käytetä kokonaan, seosta ei voida säilyttää, koska seokseen, joka lisätään seokseen ennen käyttöä, aiheuttaa ämpärien sisällön muuttuvan kumiin 2 tunnin kuluessa.

Valittava materiaali riippuu isännän mieltymyksistä ja toteutusaikataulusta. Ennen nestekaalin levittämistä pinnan on oltava pölyttömiä ja käsiteltävä pohjamaalilla. Tunnin kuluttua, käytä pakkauksessa annettuja nestekumia telalla, lastalla tai harjalla.

Nestekumilla käsitelty pinta voi vaatia suojaa ulkopuolisilta vaikutuksilta, jos täyteaine maaperässä sisältää kivet tai roskat. Tässä tapauksessa pohjan on peitettävä geotekstiilillä tai varustettava paine seinään.

Pohjamaalaus vedenpitäväksi

Vedenpitävyys tunkeutuu materiaaleihin, joiden aineet pystyvät tunkeutumaan betonin rakenteeseen 100 - 200 mm: n tarkkuudella ja kiteytyvät sisälle. Hydrofobiset kiteet estävät veden tunkeutumisen betonirakenteeseen ja nostavat sitä kapillaareihin. Myös betonin korroosiota estetään ja sen roiskeenkestävyys lisääntyy.

Materiaalit kuten Penetron, Aquatron-6 ja Hydrotex viittaavat tunkeutumiseen anti-kapillaariseen vedenpitävyyteen, eroavat tunkeutumissyvyydestä ja käyttötavoista. Useimmin samanlaisia ​​materiaaleja käytetään kellarin, sisäpohjan tai kellarin sisäisten betonipintojen hoitoon.

On parasta käyttää läpäisevää vesitiivistystä märällä betonilla. Tee näin ensin puhdista pölyn pinta ja kostuta sitten perusteellisesti. Levitä materiaali useaan kerrokseen. Kun se imeytyy, ulompi kalvo voidaan poistaa.

Kipsi vedenpitävä pohja

Säätöpinnan pystytason tasoittamiseen ja vedenpitävyyteen voidaan käyttää erityisiä kipsiseoksia lisäämällä kosteutta kestäviä komponentteja: betoni-, betoni- tai asfalttimastia.

Kipsi suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin kipsiseinät majakkaissa. Jotta halkeamat eivät näkyisi pitkään, on suositeltavaa käyttää sitä kuumalla tavalla. Kuivauksen jälkeen kipsikerros on suojattava täyttämällä savilukko ja täyttö savella.

Pohjan vedeneristys

Itse asiassa tämä menetelmä on moderni korvaaja savi linna. Pohjaveden suojelemiseksi aggressiivisilta painevesiltä käytetään bentoniittimattoja, jotka perustuvat saveen. Muuten niitä voidaan käyttää muiden vedeneristysmenetelmien lisäksi. Savi-matot kiinnitetään käsiteltyyn pohjaan tikkaiden avulla. Ne asetetaan 15 cm: n päällekkäin. Sen jälkeen seinään asennetaan betonista valmistettu paine-seinä, joka toimii esteenä, joka estää mattojen paisumisen.

Käytön aikana mattojen paperiosa tuhoutuu ja savia painetaan pohjan pinnalle ja suoritetaan suojatoiminto.

Savi linna

Savi linna on myös suunniteltu olemaan antamatta painevettä pohjaan. Tätä varten kaivetaan noin 0,6 m kaivantoa. Pohjaan kaadetaan kerros ryöstöä. Sitten pohjan ja seinän kaivanto on tamped kanssa paksua savea useita kerroksia kuivumista taukoja. Jäljelle jäävä tila on täynnä joko soraa tai saviä ja yläosassa on sokea alue.

Kevään tulvissa savesta ei päästetä vettä pohjaan, ja alempi kosteus lähtee törmäyskerroksen läpi.

Vedenpitävä säätiö - vastuullinen asia. Tässä artikkelissa olemme tarkastelleet vain yleisimpiä menetelmiä. Jos päätät tehdä kaiken työn itse, muista, että yrityksen menestyksen tärkein asia on valita oikeat materiaalit ja tarvittavat toiminnot. Sitten säätiö kestää kauan ja ei vaadi kalliita korjauksia.

Maaperän viemäröinti - tärkein rakennusvaiheen valmisteluvaihe. Kuivatusputkien käyttö nopeuttaa merkittävästi ja yksinkertaistaa vedenpoistojärjestelmien asennusta. Jätevesiputkia tarvitaan veden poistamiseksi korkealla pohjaveden pinnalla.

Vedenpitävät toimenpiteet säätiön suojaamiseksi

Betoni on perusaineisto säätiön asettamiselle. Se ei aiheuta veden vahingollisia vaikutuksia ja toimii erinomaisena johtajana, antaen veden talon sisällä. Talon sisältämä kosteus puolestaan ​​luo ympäristölle sienten ja homeen ulkonäön. Säätö on usein vahvistettu vahvistavalla silmällä, joka voi olla korroosi kosteuden vuoksi. Tällainen vahvistaminen voi aiheuttaa halkeamia, ja säätiö menettää lopulta lujuuden ja kestävyyden. Joskus kehittäjät laiminlyövät säätiön vedenpitävyyden. Tämä voidaan tehdä säästämiseksi tai huolimattomuudesta rakentamisen aikana. Mutta lähitulevaisuudessa uuden talon asukkaat näkevät henkilökohtaisesti epärehellisen työn surkeat seuraukset. Epäpuhtaalla vedeneristyksellä alkaa romahtaa talon, pohjan ja katon pohja, lattia ja seinät. Listaa voidaan jatkaa listalla lähes kaikki rakennuksen elementit. On kohtuullinen kysymys, kuinka vedenpitävä vedenpitävä perusta ja muut elementit talossa.

Estämään kertyminen kosteutta kellarissa maaperästä ja estävät haitallisia vaikutuksia hometta ja homeen, sinun täytyy suorittaa vedeneristys säätiön.

Kaikkien talojen ja rakennusten vedeneristyskerroksen on oltava täydellinen ilman puutteita ja halkeamia. Suojakerros levitetään ulkopinnalle perusta, seinät, kellarissa, koska se on tällä puolella reaktio tapahtuu kotona kosteutta. Joten miten tehdä vedeneristys?

On olemassa kahta tyyppiä vettä, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti säätiöön. Näihin kuuluvat pinta- ja pohjavesi.

Sateen ja sulaveden suojaamiseksi rakennuttajat käyttävät vedenpitävää sokea aluetta. Ja koska sataa kaikilla alueilla, sokea alue on aina tehtävä. Pohjaveden suojausta ei kuitenkaan aina voida asentaa. Vedenpitävyys on aina suoritettava rakennuskohteissa, joissa on korkea pohjavesi. Ottakaa myös huomioon pohjaveden nousu kausiluonteisen lämpenemisen aikana. Siksi perustus vedenpitäväksi vaaditaan, jos:

Vedenpitävä teknologia.

 1. Pohjavesi sijaitsee alle metrin etäisyydellä pohjan alapäästä. Jos kausivaihtelun aikana vesitaso nousee pari metriä korkeammalle, pohja voidaan käsitellä pinnoittamalla vedenpitävyys. Näin ollen talon perustukset ja seinät voidaan suojata luotettavasti veden kapillaarista veden imeyttämiseen betoniin.
 2. Pohjavesi sijaitsee alle 1 metriin. Täällä vedeneristys on vapaaehtoista, mutta ottaen huomioon ajankohdan nousu vedessä, läheisyys joen ja läsnäolo tyhjennyslaitteita ja sokea alue lähialueiden asiantuntijat neuvovat tekemään edullisia pinnan vedeneristys.
 3. Korkea pohjavesi. Tällöin pohjavesi saavuttaa yhden tason tai pohjan pohjan yläpuolella. Samanaikaisesti on laadittava laadukas ja perusteellinen vedeneristys, projektissa on otettava käyttöön vedenpoistojärjestelmä säätiön rakentamiseksi. Dräneringsanordning tällainen maa on tarpeen, koska vesi kohdistaa painetta perusta, ja samalla vähentää emäksen vahvuus tukea maahan. Tämän seurauksena voi tapahtua kellarikerros, ehkä jopa sen kaatumisen. Siksi vedenpitävyyden lisäksi sinun täytyy tehdä valuma-alue pohjaan. Se vähentää merkittävästi pohjaveden määrää ja suojaa liiallista kosteutta vastaan.
 4. Vedenpitävän maaperän perustaminen. Savi ja maaperä, jossa maaperä, joka kykenee absorboimaan vettä (hiekkaa), voi johtua vedenpitävästä tai vedenläpäisevästä maaperästä. Tällainen maaperä ei anna veden virrata alueelta, ja tunkeutuu ja alkaa liikkua lainkuuliaisuudestaan ​​vähiten vastustusta, puolelle perusta.
 5. Aggressiivinen pohjavesi. Pohjaveden koostumus on tarpeen tietää ennen perustuksen rakentamista. Koska aggressiivinen vesi voi yksinkertaisesti tuhota betonipohjan eli johtaa betonin korroosiota. Kaikkien säätiön rakentamisessa tarvittavien materiaalien on oltava sää- dettävissä pohjaveden aggressiivisten ominaisuuksien kannalta. Vaarallisimmat ovat aggressiivinen painevesi, joka luo perustan.

Kaikki maanalaiset vedet voidaan jakaa suspendoituun, ei-paineisiin, matalapaineisiin ja paineveteen.

Joka tapauksessa sinun pitäisi tehdä pohjan alla läpäisevä kerros hiekkaa ja murskattua kiveä. Tällainen tyyny eristää pohjaveden kapillaarista imeytymistä.

Kuinka vedenpitävä säätö on oikein?

Monoliittisten pohjalevyjen vedeneristys

 • valssattu katemateriaali;
 • eristys;
 • betoniliuosta.

Levyn vedeneristyskäyttöön käytetään valssattua katemateriaalia. Pohjalevyä on tasoitettava betonipinnoilla ja sen päälle vedenpitävä. Sitten eristys asetetaan ja pinta peitetään betonipinnoilla. Odota, kunnes betonipinta on kuiva, ja aloittaa sitten vain lattian asentaminen.

Nauhan pohja ja sen vedeneristys

Päällystäminen bitumimastilla.

 • bitumimaali;
 • EPS-eristys tai geotekstiilit;
 • hiekkaa.

Vedeneristysnauhan perustus.

Talon pohjan pinnoitetta bitumimastilla pidetään perustan edullisin vedenpitävyys. Se luotettavasti estää pohjaveden tunkeutumisen kapillaariin. Painevesi helposti ohittaa tällaisen suojan, ja niiden vaikutuksesta vesieristys voi vaurioitua. Myös mastilla ei kestää muutoksia eikä se tarttua.

Ennen levyn levittämistä pitää huolellisesti pinnan tasata ja kuivaa se hyvin, ja säätiön kulmat on pyöristettävä. Useimmiten tällainen vedeneristys vaurioituu maapohjan täyttämisen aikana. Tämä maaperä sijaitsee kellarikerroksen ympärillä ja siinä on paljon roskia: kivet, varusteet, lasi jne.

Voit suojata kitti mastiksi, voit käyttää eristys EPS, geotekstiili tai tiiliseinä.

Eristys EPPS asetetaan usein pohjaan, joka seisoo maassa melko korkealla jäätymisasteella. Suojattu tiiliseinä on kallis ja melko työläs prosessi.

Suosittelemme täyttöä puhtaalla hiekalla. Tällöin eristäminen tarvitaan vain talon perustan kulmien suojaamiseksi.

 • valssattu katemateriaali;
 • bitumimuovia.

Vedenpitävä kerros ruiskulla levitetään seiniin täyttäen kaikki halkeamat ja aukot seinissä.

Kattotiili on kalliimpaa kuin bitumimateriaali. Mutta tällaisen vedenpitävyyden edut ovat kestävyys ja lujuus. Kun aukko täytetään puhtaalla hiekalla, voidaan suojautua vedeneristyskerrokselle.
Ennen kuin pohjaseinät peitetään vedeneristämällä, tasoita pinta ja käsitellään kuumalla bitumimastilla. Sitten kiinnitetään 2 kerrosta kateaineita, joiden päällekkäisyys on 10 cm.

Kuinka vedeneristää pohjatason nauhan tyyppi ruiskulla?

 • erikoisruisku;
 • kapasiteetti materiaalin lämmittämiseksi;
 • nestemäistä bitumia.

Seinille levitetään ruiskumaalauskerros. Pohjan pinta ei pysty kohdistamaan, sinun tarvitsee vain puhdistaa se pölystä. Vedenpitävyyden jälkeen on vahvistettava yhdessä geotektilny-vaihtoehdon kanssa. Tämä menetelmä voi johtua edullisista vaihtoehdoista vedenpitävyyden käytölle. Bitumi on helppo levittää, täyttää kaikki halkeamat ja aukot seinissä säätiön.

Säiliössä tulisi kuumentaa öljyn ja bitumin seosta. Heti kun seos muuttuu homogeeniseksi, voi alkaa pölyttää pinta. Tämä vedeneristys soveltuu parhaiten, jos säätiö on monimutkainen, tai se sijaitsee vierekkäisen talon vieressä. Näissä tapauksissa on vaikea soveltaa menetelmää tarttumaan ruberoidiin, joten ruisku olisi kätevin vaihtoehto.

Toinen tapa on käyttää 25 mm: n sementtilaastia pohjan ulkopinnalle, jos vedenpaine on 20 metriä.

Käytä kipsikerrosta omilla käsilläsi

Suunnittelu kipsi vedeneristys.

Valitsemalla kipsiä vedeneristysmateriaalina, kaksi ongelmaa ratkaistaan ​​kerralla: tasoittaminen ja pohja säästäminen kosteudelta. Tämä seikka tekee kipsikerroksesta varsin houkuttelevan, kun pohjustus on vedenpitävä.

Kaikki tarvittavat materiaalit voidaan ostaa ilman paljon rahaa. Tällaisen suunnitelman vedeneristys on erittäin helppo valmistaa.

Työn suorittamiseen tarvitaan:

 • kipsi;
 • jotka kestävät veden kestävyyttä;
 • lastalla;
 • astia seokselle;
 • kitti verkko;
 • ruuvit, tapit;
 • ruuvitaltta (parempi ruuvimeisseli);
 • iskijän.

Ensimmäinen vaihe on seoksen valmistaminen, joka koostuu kipsinestosta, jossa on erityisiä vedeneristyskomponentteja. Sitten pohjaseinille levitetään kipsiastiasto. Teokset tehdään samalla tavoin kuin kipsin asentaminen seiniin. Viimeisessä vaiheessa kittiverkko kiinnitetään pohjaan ruuveilla ja tukipuilla.

Ristikko on välttämätön kipsikerroksen parantamiseksi. Teoksia tehdään, jotta putki ei pääse putoamaan käytön aikana. Kipsikerros toimii hyvin perustusten seinämien suojaamiseksi ja tasoittamiseksi.

Mutta tällä menetelmällä on myös haittoja, jotka vähentävät lähes kaikkia etuja nollaan. Alhainen vedeneristyslaasti voidaan käyttää vain kuivalla ilmastoalueella. Tämä vaihtoehto on lyhytikäinen ja melko epäluotettava, jolle on ominaista halkeamien ilmaantuminen.

Erityisen ratkaisun käyttö.

Pohja vedeneristys tällä tavalla on melko korkea laatu. Merkittävä piirre on kestävyys. Suihkussa ei tarvita erityisiä taitoja.

 • ratkaisu;
 • kasvojen, käsien suojelu;
 • spray-pullo.

Levypilareiden vedeneristys.

Liuos ruiskutetaan siististi ja kuivauksen jälkeen lisätään seuraava kerros. Se vie 4-5 kerrosta.

Tämän vaihtoehdon pääasiallinen ero on liuoksen tunkeutuminen suoraan perusrakenteeseen. Läpäisykyky on 15 cm. Suojaus tapahtuu sisäpuolella, ei pinnalla.

Kuitenkin tällaisen vedeneristyskustannukset ovat korkeat. Tämän menetelmän ansiosta talon pohja on todella laadukas vedenpitävä.

Vedenpitävät talon pohjaa kapillaarien lävistykselle

Tällainen vedeneristys tulisi tehdä pohjalla. Se asennetaan yleensä jopa 50 cm: n korkeudelle maasta. Ennen työskentelyä pohjapintaa on tasoitettava ja kuivata. Tee sitten pinnoite bitumimastilla ja kattopuhalluksella. Tällainen vedeneristys tunnetaan tiivisteeksi ja peittää kokonaan pohjan pintaa.

Paalun ja pylvään perustuksen vedeneristys

Pile-pohja, kuten pylväskappale, on paljon vaikeampaa eristää, joten kosteutta kestävää betonia tulisi käyttää koostumuksessaan. Aggressiiviselle vedelle voit käyttää tuotemerkkiä W6. Puupinoille on käytettävä korroosionestoainetta. Mutta tyhjennys tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä. Viemäröinti voi merkittävästi vähentää puupöytien elämää.

Kuinka tehdä kellarin vedeneristys

Sulaveden vaikutuksen vähentämiseksi kellari seinämille on välttämätöntä tehdä vedenpitävä sokea alue. Talon lattia ja seinät on peitetty vedeneristyskerroksella. Voit kattaa kateaineen tai käyttää bentoniittia, joka on bentoniittia, joka on sijoitettu tekstiilimateriaalin väliin. Se on helppo kiinnittää pintaan ja se voi korvata mittarikerroksen savesta.

Vedenpitävä kellari ja kellari - tämä on erittäin tärkeä työvaihe. Jos rakennustehtävä on mukana töissä, on huolehdittava siitä, että työ suoritetaan oikein. Säätiön rakentaminen on rakentamisen päävaihe. Kun kosteus tunkeutuu taloon, on vaikea korjata virheitä rakentamisen jälkeen. Säätiön halkeamat ja aukot johtavat lisärakentamiseen ja kustannuksiin.

Materiaali ei sovellu vedenpitävyyteen

Katonfilmejä ja UV-kalvoja ei tule käyttää pohjan vedenpitävyyteen. Kalvo on hyvin ohut ja hauras, eikä sitä ole suunniteltu toimimaan vuorovaikutuksessa säätiön kanssa sen siirtyessä maan noston aikana. Ja vielä enemmän ei kestä kestämään pohjaveden paineita.

Kalvot ovat myös hyödyttömiä. Materiaali on kallista ja sillä on samat ominaisuudet kuin UV. Käytä sitä maan alla ei ole sen arvoista.