Miten tehdä päällysteen kaakeli päällysteen ympärillä yksityiseen taloon - laite suojaa vettä vastaan

Hyvä vaihtoehto tavalliselle, mutta ei ilman puutteita, betonipäällyste oli jalkakäytävä tai jalkakäytävä. Helposti asennettava ja edullinen laatta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä työtä itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokean alueen ympärillä talon päällysteen laatat lisäksi suojella säätiö vedestä voit luoda kaunis ja mukava kävellä ympärille yksityisen talon tai mökki. Harkitse laitteen asianmukaisen kaihtimen tekniikkaa vaiheittaisten ohjeiden muodossa.

Miten tehdä päällystysalue päällystyslaatat

Sokean alueen rakentaminen koostuu kahdesta kerroksesta: sisemmästä, käsityöläiset kutsuvat sitä alustaksi, vuodevaatteeksi tai tyynyksi. Sekä ulkokäyttöön, meidän tapauksessamme käytetään päällystyslaatat. Jotta jokainen kerros voi suorittaa sille määrätyt toiminnot, ne on tehtävä sääntöjen mukaisesti.

Materiaalit talon päällystämiseen

 • (tai päällystekivi). Valinta riippuu halutusta kuvioista. Mutta aloittelijoille on parempi ottaa tavallinen laatta kuin "tiili". On sitä mieltä, että mitä suurempi laatta, sitä yksinkertaisempaa ja nopeampaa asennusprosessi on (käytännössä päinvastoin, on vaikeampaa tasoittaa ja laatia suurikokoisia laatat). "Tiilen" (kivilohkojen) koot vaihtelevat rajoissa: paksuus 40-60 mm, leveys 60-120 mm, pituus 100-280 mm. Sokea varten sopivat laatat, joiden paksuus on korkeintaan 40 mm (jalankulkualue) tai enintään 60 mm (ajokeskus). Kipsilevyt voidaan tehdä käsin;
 • hillitä. Kun seisoo ulkokehällä, ei ole tarvetta jalkakäytävään;
 • vedenpitävä kalvo, PVC-kalvo tai kattohuopa;
 • eristys (tarvittaessa);
 • savea. Tarvitaan hydraulisen lukon aikaansaamiseksi.

 • hiekka, on toivottavaa seuloa osa;
 • raunioista. Sora vastaa sen varmistamisesta, että tyyny, joka on suoraan laattojen alla, on kuiva. Murskattu kivi, jonka murto-osa on 20-30 mm;

 • sementti;
 • putki tiedonsiirtoon, sekä putket ja jakotukit, jos on suunniteltu viemärijärjestelmä.

työkalu:

Lapio, hankaus, kumivasara, taso, sekoitusvalmistussäiliö, bulgariini timanttisylinterillä (leikattujen laatat leikataan kokoon).

Käyttäjien arvion mukaan sokean alueen sijoittaminen vie vähän aikaa (riippuen alueesta). Ja suurin osa annetaan pohjan ja tampingin valmistelulle.

Suositeltava! Ohjeet putkenlaskualusten asettamiseksi, kuvaamalla koko prosessia vaiheittain. Seuraavassa keskitymme sokean alueen laatta-asennuksen ominaisuuksiin.

Vaihe 1 - Sokean alueen alla olevan paikan valmistelu

Talon ympärillä olevan sokean alueen rakentaminen alkaa paikan, niin kutsutun lohkon, valmistelusta. Jos vanha sokea alue on, se on poistettava. On myös tarpeen puhdistaa säätiön / jalustan osa, joka "piilottaa" tyynyn alle. Jos uusi rakenne - sinun on poistettava kerros maaperän. Jos on suunniteltu myrskyjen viemäröintijärjestelmä, on syytä sijoittaa putki putken pohjaan vastakkaiselle puolelle.

Sokean alueen valmistelu - merkintä Ruoppaus sokeiden alla

Sängyn leveys määritetään ottamalla huomioon rajan parametrit. Se on kätevää, kun sen leveys on moninkertainen laatta kokoon. Tässä tapauksessa sokea alue talon ympärillä päällystyslaatat tehdään ilman leikkauksia. Pienentynyt työaika ja ei edellytä hiomakoneiden käyttöä.

Sängyn syvyys määritetään pohjan kerrosten suunnitellulla korkeudella. SNiP 2.02.01-83 mukaan se ei saa olla pienempi kuin 150 mm. Käytännössä suositeltava syvyys on kuitenkin 400 mm.

Huomaa, että kaivettaessa vuodejärjestelyyn muodostuu vankka maaperä, joten sinun on harkittava etukäteen, mihin se sijoitetaan. Muussa tapauksessa maanmurtaja häiritsee paikan päällä olevaa liikettä.

Sängyn pohja on hyvin kaareva. Täyttö on välttämätöntä, kunnes maa pysäyttää sen liikkeen työkalun vaikutuksen alaisena.

Vaihe 2 - merkitsemällä talon sokea alue

Talon sokean alueen merkitseminen Muodostettujen sängytangojen kulmat on asetettu. Köysi ulottuu niiden väliin. Hänen nimitystään toimii oppaana työssä. Siksi sinun on tarkistettava etukäteen sen oikeellisuuden taso.

SNiP III-10-75: n mukaan tulevan suljetun alueen ulkoreunan yli 10 mm: n kaarevuus ei ole sallittu. Tämä koskee tietysti suoraan osia, ja yksityisessä rakentamisessa annetaan pinoamiskyky.

Vaihe 3 - laitteen pohja sokean alueen alla

Koska päällystyslaatan päällystys on pehmeä päällystyslaatta, se tarvitsee laadukasta substraattia. Se on eräänlainen kerros kakku, jonka rakenne on esitetty kuvassa. On huomattava, että säästämiseksi ja maaperän tyypin huomioon ottamiseksi voit muuttaa kerroksen paksuutta, mutta ei ole suositeltavaa sulkea pois mitään kerroksia.

Layout of päällystyslaatat jalkakäytävä

Ensimmäinen kerros - hydraulisen lukon luominen

Sokean alueen laite on savi kerros, joka kertyy 50-100 mm: n paksuiselle savi- kerrokselle. Kuten jo todettiin, sokea alue laattojen päällystämisellä vaatii kaltevuuden syntymisen, se voidaan tehdä saven täyttämisen vaiheessa ja sitten kaikki kerrokset asetetaan rinteeseen. Ja voit tehdä kaltevuuden vain, kun asetat viimeisen kerroksen ennen laatan.

Muuten jotkut käyttäjät ovat korvanneet savi betonilla. 100-150 mm: n betonikerros myös tyhjentää veden hyvin.

Huom.
Jotta säästettäisiin lateraalisen kuormituksen, sinun tulisi tehdä aukko sen ja sokean alueen välillä. Ero on täynnä hiekkaa tai taitettua ruberoidia kahdesti.

Hyvä vaihtoehto on asentaa vaahtoa, mikä lisää lämmitystä.

Geotekstiilit, kattopyyhkeet, PVC-kalvot tai vanha mainospalkki voivat toimia hydrolockina. Aseta kalvo, älä venytä sitä. Ja lähellä säätiötä yleensä, sinun on luotava taitettava. Tämä lähestymistapa varmistaa kalvon liikkuvuuden maaperän lämpötilavaihtelujen vaikutuksen alaisena ja varmistaa sen eheyden koko palvelusaikana. Banneri tai kalvo tulee asettaa päällekkäin alapäässä. Liikkeen estämiseksi kalvon yläreuna painetaan kiskolla tai kulmassa.

Sokea alue hydraulinen lukituslaite - vahvistettu kalvo Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit 200

Jos sadevesijärjestelmä on suunniteltu, putki asetetaan kalvon päähän rakennuksen seinää vastapäätä ja putki peitetään rauniolla. Se suojaa putkea tukkeutumiselta. Asennetaan myös tyhjennysaukko ja asetetaan sadeveden putket.

Tyhjennys sokea alueelta - tyhjennysaukot tyhjennys sokea alueelta - viemärijärjestelmä tyhjennys sokea alueelta - tuloveden tyhjennys.

Toinen kerros on hiekkaa

Sokean alueen laite on kerros hiekkaa. Hiekoituksen paksuus on 50 mm. Hiekka tasoitetaan, kaadetaan veteen ja kaadetaan.

Mitä kasteluun on, on vivahde. Vesi on tehtävä vain suuttimella - suihkulla tai puutarhan kastelulla.

Kastelu suoritetaan ennen lokeroiden muodostumista, sitten hiekka kuivuu ja syöksyy. Tämän kerroksen tarkoituksena on suojata vedenpitävyys ja savi vahingoittumiselta.

Huom. Tässä vaiheessa sinun on laitettava putkiviestintä, jos sellainen on.

Asennetaan jalkakäytävän jalkakäytävä

Sokean alueen jalkakäytävän asettaminen Jalkatuki asetetaan tiukasti jännitetyn johtoa pitkin ja tasataan tasolle. Rajan kiinnittäminen tässä vaiheessa on tilapäistä, se on kiinnitetty puisilla tapilla. Ulkopuolelta se on sementoitava sokean alueen suojelemiseksi rönsyiltä. Koska betonijyrsin on melko kallis ja raskas materiaali, se voidaan menestyksekkäästi korvata muovirajoilla, joka asennetaan myöhemmin viimeistelyvaiheessa.

Kolmas kerros - murskattu kivi

Talon sokea alue - kerrostumisraja Sora-altaan paksuus vaihtelee 50-100 mm. Tarkka arvo riippuu alueen sademäärästä.

Kun murskattu kivi on täynnä, voit poistaa puiset tapit, jotka pitävät jalkakäytävän. Seuraavaksi viedyt rauniot tasoitetaan, rypytetään ja peitetään hiekalla.

Sokean alueen lämmitys Sokean alueen lämpeneminen

Neljäs kerros - sementtihiekka (viimeistely)

Tehokkaalla kuormitussuhteella: 1 osa hiekkaa 4 osaan sementtiä tai hiekkaa (minimi kuormituksella), johon laatta asetetaan. Jos vaadittua esijännitystä ei muodosteta aiemmissa vaiheissa, se olisi tehtävä siinä.

Jos jalkakäytävää ei ole asennettu, sinun on asennettava muovi jalkakäytävä ja muodostettava jalkakäytävä (aseta laatat pystysuoraan), asenna tyhjennysaukko tai laatoitettava.

Tulevaisuudessa muovinen jalkakäytävä on täynnä maata.

Muovinen reunus päällystyslautojen päälle Muovinen raja esimerkillään asetetut päällystyslaatat Viemärit Livnevka

4 vaihetta - maalauslaatat (päällystystekstiilit)

Päällystyslautojen valmistus alkaa kellari seinästä. On helpompaa laittaa kaakeli menetelmällä itsestään. Niinpä sementti-hiekkasten tyyppisen puristetun päällysteen eheys ei häiriinny.

Jokainen kaakeli asennetaan nimetylle paikalle ja tasoitetaan kumitaksetasolla. Tällöin on suotavaa ohjata puhalluksia suoraan laattaan, se voi halkeilla, mutta laattojen päälle asetetun levyn päälle. Jos laatta laskee tason alapuolelle, se on tarpeen kaataa seoksen kanssa.

Viereisten laattojen välinen rako on 2 mm. Se varmistetaan etälukon läsnäollessa useimmissa laattojen tyypeissä. Viimeisimmät asennettujen leikattujen laatat tai reunus (jos ei ole asennettua jalkakäytävää).

päällystyslautojen asentaminen päällystyslautojen päällysteen päällystämiseen

Vaihe 5 - Tiivistetään liitokset putkien välissä

Seinämää varten sovelletaan samaa seosta, joka muodostaa viimeistelykerroksen. Toisin sanoen, kun sementti-hiekkalaatta on toivottavaa käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta samassa suhteessa 4: 1.

Seos kaadetaan laattoon, joka tasoitetaan luudalla niin, että täyte täyttyy laattojen väliin. Sitten pinta kastellaan. Tämä mahdollistaa sementin kytkemisen ja asennus on kiinteä.

Betonipäällysteiden levyt

Luotettavuudestaan ​​huolimatta betoninen sokea alue ei ole iankaikkinen, se voi kaatua kaatamisen tekniikan rikkomisen vuoksi. Se voi yksinkertaisesti romahtaa tai peittää pienet halkeamat. Sokean alueen korjaus on tavallista ja ajanjaksolla kustannukset ovat enemmän kuin uusi laite. Lopulta sokea alue, jossa laatat ovat, on tehokas tapa koristaa piha ja juoni alkuperäiseen tapaan.

Kuinka laittaa päällystyslaatat betonialustalle

Vaihtoehto 1 - Aseta päällystyslaatat betonipohjalle

Betonia käytetään uudena tukikohdana.

Tämä menetelmä käsittää konkreettisen ratkaisun käyttämisen hydraulisen lukon muodostamiseksi ja sokean alueen vahvistamiseksi. Käyttää sitä esimerkiksi ajaa autoa.

Teosten sarja:

 • maaperän louhinta haluttuun syvyyteen;
 • muottien asennus;
 • polystyreenin (tai vaahtomuovin) asentaminen pohjan pinnalle (talon kellari), se suorittaa eristeen tehtävän ja kompensoivaa rajaa perustan ja betoniperustan välillä;
 • täyttöä hiekkaa. Monet pinosta geotekstiilien tai kalvot betonin alla. Tämän jälkeen kalvon tulee olla kahden kerroksen hiekkaa, jonka paksuus on 30-50 mm. Tämä paksuus riittää soraa tai murskattua kiveä varten, jotta se ei repäisi vedenpitävää kalvoa. On muistettava, että säädetyn kalvon ei tarvitse venyttää. Muodostetut taitokset mahdollistavat sen muuttavan kokoonpanoa maaperän liikkeen vaikutuksen alaisena;
 • roskien täyttö;

  Huom. Älä unohda, että kaikki kerrokset ovat paikoillaan.

 • rebar-asennus. Pinta-alan betonin laadullista jakautumista varten raudoitusta on nostettava 20-30 mm: n raja-arvojen yläpuolella (käytetään välilevyjä).
 • puukotelojen asennus kompensoimaan laajennusliitintä. Toisin kuin viimeistelyvaihtoehto, tällaiset tiivisteet voidaan asentaa jopa 6 metrin etäisyydelle toisistaan. Edellytys on kuitenkin asennus kulmissa ja taivutuspaikassa;
 • betoniliuoksen kaataminen. Kun kaatat betonia, sinun on tehtävä kaltevuus, koska sen laite viimeistelykerroksen muodostusvaiheessa ei enää ole haluttua vaikutusta. Jos betonia sekoitetaan työn prosessiin, on tärkeää tarkkailla sementin osuuksia halutun lujuuden liuoksen saamiseksi;

Betonikomponenttien mittasuhteet on esitetty taulukossa.

 • muottien poisto. Jos muotti on vähäinen, se voidaan jättää, mutta voit poistaa sen ja sijoittaa sen paikalle tyhjennyskerroksen;
 • tarvittaessa asenna jalkakäytävä;
 • viimeistelykerroksen muodostuminen betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen. Tällöin on käytettävä vain sementti-hiekka-kuivaseosta;
 • jotka asettavat betoni- ja tiivistysliitoksia.

Vaihtoehto 2 - Aseta päällystyslaatat jo olemassa olevaan betonirakenteeseen

Ennen työn aloittamista suoritetaan:

 • olemassa olevan (vanhan) betonipinnan tilan arviointi;
 • kaikkien virheiden poistaminen:

  - sokean alueen halkeamien tiivistys. Enintään 3 mm: n sementtiliima sopii (mittasuhteet: 1 osa sementistä 1 osaan vettä). Yli 3 mm - sinun on valmisteltava uusi betoniliuos tai käytettävä tiivistettä esimerkiksi TEKTOR 103 (225 ruplaa / kpl), ISOSEAL P-40 (280 hankaa / pala);

  - sokean alueen kerrostumisen poistaminen. Tätä tarkoitusta varten pienemmät delaminaatiot kattavat koostumuksen, joka sisältää nestemäistä lasia (liuoksen suhteet: sementti, vesi ja nestemäinen lasi - 1: 1: 1). Merkittävä vahinko poistetaan ja paikalleen kaadetaan uusi sokea alue.

 • jalkakäytävän asennus. Tässä tapauksessa tämä on pakollinen vaihe. koska vanha sokea alue on jo maanpinnan yläpuolella ja viimeistelykerroksen myöhempi täyttö ja laattojen asettaminen nostavat sitä vielä suuremmaksi. Vähintään 100 mm. (40 mm kerros + 60 mm kaakeli). Toisin sanoen, jotta voit poistaa laattojen ristiriitaisuuden, sinun on korjattava se jotain. Vaihtoehtoisesti voit ehdottaa täyttöä ylimääräiselle sokea alueelle. Se toimii rajoittajana. Mutta tämä on melko pitkä ja työläs prosessi.
 • piirustus pohjustusliuoksen sokean alueen palautetulle pinnalle. Sopiva AURA Unigrund KRAFT (90 ruplaa) tai Ceresit CT-17 (450-500 rupla / 10 l);
 • viimeistelykerroksen muodostaminen, betonilaattojen ja tiivistysliitosten asettaminen.

Sokea aluetta kattojen ympärillä - video

Sokean alueen tekeminen kotona

Kauneuden ystäville huomaamme, että voit suunnitella kauniin muotoilun päällystyslaatat ja tehdä siitä täydellisen kukkapuutarhan.

Kukkapenkki sokea alueelle Laitevuorojen täytyy rajoittaa laattojen reunustajia. Ja tuloksena olevat urat täyttävät maaperän ja istuttavat kasvit.

On tärkeää siirtää vettä syvennyksistä (sängyt), koska se voi vahingoittaa säätiötä. Kussakin syvennyksessä on vedenpoisto ja vedenpoisto sivulle.

Sinun pitäisi myös ruokkia pensaat ajoissa, koska heillä ei ole pääsyä avoimeen maaperään. Kiipeilykasvit voidaan ohjata seinää pitkin ikkunaan, joka tarjoaa kauniin näkymän ikkunan ulkopuolelle ja luo varjon lämpimässä kaudella.

Teollisuustyökalujen kustannukset satelliittipaikkojen sokean alueen rakentamisessa m2: aa kohti ilman materiaalia

Johtopäätöksenä on muutama sana siitä, mitä säästöjä saavutetaan tekemällä työ omalla kädelläsi. Laskeeko kuinka paljon sokea alue maksaa päällystyslaatat talon ympärillä, jos palkitset ammattilaisia.

Taulukossa esitetään vuoden 2016 arvioidut hinnat tiimin palveluille, se auttaa määrittämään kannattavuuden ja tekemään oikean arvion.

Taustalevyjen sokea alue: asiantuntijoiden suositukset, askel askeleelta video

Talon rakentamisen päätyttyä on tarpeen jatkaa sen parantamista. Tähän kuuluu julkisivun viimeistely, maisemasuunnittelu, myrskyviemäröinti ja niin edelleen.

Tärkeä askel on sokea alueen valmistus. Tässä artikkelissa tarkastellaan sen päätavoite ja miten se tehdään. Erityisesti, miten sokea alue on valmistettu päällystyslautasta omiin käsiinsä.

Miksi sitä tarvitaan

Talon sokea alue hoitaa useita toimintoja:

 • Suojaa pohjan kosteuden tunkeutumiselta. Kadulta puolelta se kohtaa sadevesiä, sulaa lunta ja muita ilmakehän ilmiöitä. Sokea alue poistaa kosteuden sivulle.
 • Lämmitysaineet. Sokean alueen valmistuksen tekniikan mukaisesti se estää perustan jäätymiseltä. Sen kustannuksella maaperän turvotusta ei oteta huomioon, ja pohja testaa huomattavasti pienempiä kuormituksia.
 • Liikkua. Voit helposti päästä mihin tahansa talon julkisivuun sen ympärillä.
 • Esteettinen ilme. Ulkopuolella talossa on viimeistelty ulkoasu. Vaikka koristeellinen tarkoitus ei ole tärkein asia, sen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Talon ympärillä olevat päällystyslaatat sokea alue antavat rakennuksen ulko- puolelle tietyn iskunkestävyyden.

Astelevyjä - miksi hän on?

Useimmissa tapauksissa sokea alue on betonista - se on halvempaa, helpompaa ja nopeampaa.

Mutta päällystyslautojen talon ympärillä on sen positiiviset puolet:

 • Kaunis näkymä koko käyttöiän ajan.
 • Rakennustyöhön ei tarvitse sisällyttää erikoislaitteita.
 • Lujittavan kehyksen valmistusta ei tarvita.
  Tarvittaessa voit helposti tehdä korjauksia. Riittää korvata useita erillisiä osia ja sokea alue taas on kaunis ulkonäkö.
 • Kyky valita haluamasi väri rakennuksen julkisivun alla.
 • Voit tehdä omalla kädellä sokean alueen talon ympärillä, mikä säästää perhebudjetin.
 • Likainen betonointi on suljettu pois.

Mitä pitäisi olla

Ennen kuin tarkastelemme askel-askeleelta ohjeita, selvitämme sokeiden alueen vaatimukset:

 1. Talon ympärysmitta, sen pitäisi olla keskeytyksettä.
 2. Seinästä on oltava vähintään 600 mm. Räystäsulkuneuvojen perusteella sen pitäisi olla 200 mm leveämpi. Tarvittaessa, ja sitä voidaan lisätä.
 3. Muista piirtää puolueellisuutta talosta. Sovituslautojen tarpeeksi kaltevuus 3 astetta.

Teknologinen prosessi ja tarvittava materiaali

Kaikissa teoksissa on seuraava järjestys:

 1. Maaperän poistaminen.
 2. Puuttaminen.
 3. Eristyksen ja vedenpitävyys.
 4. Jalkojen asennus.
 5. Myrskylautojen asennus.
 6. Päällystyslaatat.
 7. Täyttävät liitokset.

Näiden työvaiheiden suorittamiseen tarvitaan joukko seuraavia materiaaleja:

 • Kiertokivi
 • Rulla vedeneristys.
 • Geotekstiilit.
 • Jäitä.
 • Sementti M300.
 • Lastuja.
 • Savea.
 • Määritä myrskyviemäri.

Myös seuraavia työkalupakkia tarvitaan:

 • Rulettia.
 • Merkkijousi ja tappi.
 • Tasolla.
 • Lapio.
 • Kumi-vasara.
 • Putki betonin sekoittamiseen.
 • Lastaa.

Yksittäisten olosuhteiden perusteella laitepakkaus voi poiketa hieman. Luettelo on jotain, jota ilman ei pitäisi tehdä.

Askel askeleelta

Nyt tutustumme askel askeleelta opetukseen, jossa on yksityiskohtainen kuvaus jokaisesta työvaiheesta.

koulutus

Ennen sokea aluetta sinun on tehtävä useita töitä valmistelualueella. Ensimmäinen vaihe on vanhan sokean alueen purkaminen. On välttämätöntä puhdistaa osa säältä, joka on piilossa mistään lian.

Seuraavaksi poistettiin hedelmällinen maaperän kerros. Jos myrskyjätevesi asennetaan, putkien ja aluslauttojen syvennykset louhitaan.

Tarvittaessa se voidaan kaataa. Jos kiirehdit, sokea alue yksinkertaisesti laskeutuu ja rikkoo sen koskemattomuutta. Tässä vaiheessa on tarpeen laskea sokea alueen leveys.

No, jos se sopii päällystyslautojen kokoon. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden laittaa leikkaamatta. SNiP 2.02.01-83 mukaan sängyn syvyyden tulisi olla vähintään 15 cm.

Asiantuntijat suosittelevat 40 cm: n syvyyttä. Jos maaperä on savi, niin savi linna on poistettava. Syvyys voidaan pienentää 30 cm: iin.

Kun kaivoi syvennyksen säätöalueen ympärillä, pohja on pakattava ja tasoitettava. Jotta rikkaruohojen kasvua voidaan pitää pois, on suositeltavaa käsitellä sänky herbisidien kanssa, esimerkiksi Agrokiller, Tornado ja muut.

merkki

Seinästä ja säätiön kulmasta mitataan ennalta määrätty etäisyys ja vasaran tapit maahan. Vedä myös merkkijono. On suositeltavaa tasata köysi.

Tämä tehtävä yksinkertaistaa lasertasoa. Suurin sallittu poikkeama on enintään 10 mm pitkä.

Making kakku sokea alue

Talon ympärillä oleva sokea muistuttaa "kerros kakkua". Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tiukasti noudatettava kerrosten järjestystä. Vaihe 1 - hydraulinen lukko. Tämä kerros on välttämätön, jos maaperä ei ole savi.

Kaadettuun pohjaan kaadetaan kerros 100 mm: n saviä. Välittömästi muodostunut bias pois talosta. Lisäksi kaikilla kerroksilla on jo tarvittava kaltevuus.

Savien sijaan käytetään myös PVC-kalvoa, geotekstiilejä ja vastaavia materiaaleja. Tämä vedeneristysmateriaali on päällekkäin toistensa kanssa ja soittamalla pohjaan. Poistaa jännityksen.

Osittaiset taitokset ovat sallittuja, joten maaperän liikkumisessa vesieristysmateriaali ei murota. Kalvon vastakkaisessa päässä seinään kaadetaan soraa soraa, johon myrskyputki ja viemäri on asennettu.
Video-ohjeet - laatan oikeanlaisen valmistuksen laatoille

2. vaihe - hiekka

Hiekkakerros on tehty jopa 50 mm: n paksuiseksi. Hiekka on tasaisesti tasoitettava, hieman kostutettava vedellä ja täytettävä. Hiekka on välttämätön hydrovarren suojelemiseksi seuraavalta kerrosaltaalta. Tässä vaiheessa on tarpeen asettaa kaikki tarvittavat tiedot ja asentaa tyhjennysaukot.

3. vaihe - rajojen asentaminen

Jalkakäytävän asennus tehdään venytetyllä langalla. Ulkopuolelta reunus on betonoitu. Kellarin puolelta, se pidetään tilapäisesti tapilla. Jäykisteen asennus on tehtävä tiukasti tasolla. On myös tarpeen tarkkailla etäisyyttä seinältä.
Videosuositukset, joilla asennetaan jalkakäytävä sokean alueen valmistukseen

4. vaihe - murskattu kivi

Tässä vaiheessa vuodevaatteet on täynnä soraa. Paksuus voi olla 50-100 mm. Sora pitää pitää jalkakäytävän, jotta köydet voidaan poistaa. Runkomateriaalikerros tasoitetaan tasaisesti ja räjähtää. Nukkumisen jälkeen pieni kerros hiekkaa.

5. vaihe - sementti-hiekka

4 osaa sementistä vastaa yhtä osaa hiekasta. Jos seinämän kaltevuutta ei ylläpidetä, se muodostuu tällä viimeistelykerroksella. Tee näin yksipuolisen taso asennettuun jalkakäytävään, ja toinen puoli on suunnattu seinälle. Talon kaltevuuden tulee olla sama. Myös tässä vaiheessa tapahtuu myrskyn keräämisen lopullinen asennus. Sen on oltava tasainen jalkakäytävän kanssa. Ulkopuolella reunus on ripoteltu pohjamaalilla, jotta se olisi vakaampi.

6. vaihe - päällysteen päällystäminen

Nyt laatta on sijoitettu sokeille alueille. On aloitettava seinältä. Asennettu laatta tulee painautua kumi-vasaralla. Samalla tasolla ja puolueellisuutta syrjään talo on valvottu.
Kuinka laittaa päällystyslaatat - videokäsky

7. vaihe - täyttöliitokset

Viimeisessä vaiheessa on vielä täytettävä kaikki kaistaleiden väliset aukot. Sementti-hiekkaseoksen täyttöä varten käytetään. Kaada seos ohut kerros koko laatta päälle ja tasoita se luudalla.

On tärkeää varmistaa, että kaikki aukot täytetään tasaisesti, joten ei tarvitse kiirehtiä. Sen jälkeen kaakelilevy kaadetaan vedellä niin, että sementti tarttuu.

Vihjeitä ja temppuja

Jotta sokea alue talon ympärillä toimi pitkään aikaan, on noudatettava edellä kuvattua tekniikkaa.

Huomaa myös seuraavat vinkit ja temput:

 • Voit kuulla mielipiteen, että tällaista rakennetta on vahvistettava. Mutta tämä on tarpeetonta, koska autot eivät aja sokea alueelle. Valmistettu muoto täydentää täysin henkilön painoa.
 • Määritä sokean alueen leveys laattakoon mukaan. Tämä poistaa tarpeen leikkaamisen.
 • Karkeasti kumpaankin kerrokseen poista vedosta.

johtopäätös
Kuten olemme nähneet, tehden päällystyslaatat talon ympärillä omilla kädillä on aivan todellista. Tässä artikkelissa voit oppia oikein ja paremmin tekemään sen niin, että sokea alue toimi pitkään aikaan, ja se täytti sen päätavoite. Toivomme, että tämä materiaali on auttanut sinua ymmärtämään teknisen prosessin ja on herättänyt halu työssään.

Seinälevyn sokea alue tekee sen itse

Sokea alue on nimeltään tietty leveys, joka ympäröi taloa kehällä. Tämä pinnoite tehdään lopullisessa rakennusvaiheessa, välttämättä sen jälkeen, kun se on upotettu kellariviin. Käytetty materiaali on betoni, asfaltti, klinkkerilevyt. Yksi suosituimmista materiaaleista on päällystyslaatat. Laattojen laatoilla on suuri lujuus, huurteen ja kulumisen kestävyys, valtava valikoima pintoja, värejä, erilaisia ​​tekstiilejä, houkuttelevaa ulkonäköä ja kohtuullista hintaa.

Talon ympärillä oleva sokea alue ratkaisee seuraavat tehtävät:

Säätiö suojaa sademäärästä ja sulavedestä. Päällysteen muotoilun takia saostuminen ja sula vesi eivät ole pitkään kosketuksissa pohjaan eikä niillä ole negatiivisia vaikutuksia siihen. Vesi virtaa sokea alueelta pois kellarista.

Muut kellarineristeet. Oikein järjestetyn sokean alueen läsnäolo vähentää maan ja jäädyttämisen itse. Lisäksi maaperän jäädyttämisen vähentäminen talon ympärillä pienentää maaperän turvotuksen vaaraa, ja säätö altistuu maanjäristyksen vuoksi vähemmän stressille.

Järjestetään kätevä pääsy mihin tahansa pisteeseen talon ympärillä. Tämä on käytännöllinen toiminto, joka on tärkeä talon toiminnassa. Samanaikaisesti sokean alueen hoito ei vie paljon aikaa, mutta erilaisten taloudellisten tehtävien ratkaisu tulevaisuudessa on paljon helpompaa.

Antaa täydellisen ja kauniin ulkonäön kotiisi. Koristeellinen toiminto on tärkeä mutta ei tärkeä toiminto, jota sokea suorittaa. Hänen mielestään ihmiset pitävät tärkeintä.

On olemassa useita vaatimuksia, jotka on täytettävä kattavuuden asettamisen yhteydessä:

Sokean alueen on oltava jatkuvasti koko talon ympärillä.

Sen leveyden ei tulisi olla alle 60 cm, mutta joka tapauksessa sen tulisi olla vähintään 20 cm leveä kuin räystäsulkureitit. Jotta säätösuoja voitaisiin suojata paremmin saostuksesta ja sulavedestä, on suositeltavaa lisätä kannen leveyttä.

Sokea alue on järjestettävä 3-5% talon kaltevuudella. Kaltevuuskulma riippuu päällystämiseen käytettävän materiaalin tyypistä. Päällystyslautojen riittämättömyys on 3%. Se on asianmukainen bias, joka suojaa talosi perustusta ja tyhjentää veden pois siitä.

Taustalla olevan kerroksen tehtävänä on luoda kiinteä alusta yläkerroksen alle. Taustalla oleva kerros voidaan levittää raunioista, hienoista sorista ja hiekasta. Savi käyttäminen alla olevassa kerroksessa tarjoaa lisää vesitiivistystä. Käytännössä tavallisesti esiintyy betonin aluslevyä (kuten jalusta perustettaessa taloa tai tien rakentamiseen). Betoni itsessään ilmasto-olosuhteissamme ei ole kovin käytännöllinen sokean alueen yläkerroksen järjestämiseksi. Betonipinnoite menettää nopeasti ulkonäköään ja vaatii jatkuvasti korjausta. Yläkerroksen laitteelle, jonka on oltava vesitiivis, käytä asfaltti-, päällystystekniikkaa, klinkkerilevyä (kauniisti, luotettavasti mutta edullisesti) ja päällystyslaatat.

Laitteen alla oleva kerros

Työt alkavat laitteen alapuolella olevasta kerroksesta ja kaivetaan talon ympärillä. Tavallisille maaperäille riittää poistamaan maapallo pikku-bajonetista, mutta niiden kallistamiseksi tarvitaan maapallon poistaminen 30 cm: n korkeudelta. Maaperä poistetaan, kun muodostuu kallistuma pohjaan. Se riittää tekemään 3%: n kaltevuuden. Puhdista puiden ja kasvien juuret varovasti.

Kaivannon leveyden tulee olla yhtä suuri kuin sokean alueen leveys. On muistettava, että tämä leveys ei saa olla alle 60 cm, vähintään 20 cm leveämpi kuin ristikkopäällykset.

Savi asetetaan kaivannon pohjalle ja tiivistetään tiiviisti. Kaivannon seinämien ongelmien välttämiseksi voit vahvistaa niitä yksinkertaisella muotti- tai jalkakivellä. Savi voidaan korvata vahvalla vedeneristyskalvolla. Tässä tapauksessa kalvon pitäisi olla päällekkäisiä, jotta pääset talon pohjaan kattavuuden yläpuolelle.

Tällöin hiekka täyttyy, suljetaan geotekstiilillä ja sitten kerrostumalla. Geotekstiilit eivät salli hiekkakerroksen tuhoutumista sääilmiöiden vaikutuksesta. Lisäksi roskat yhdessä geotekstiilien kanssa suorittavat tyhjennystoiminnon ja tyhjenevät vettä sokea alueen "kakusta".

On olemassa suosituksia herbisidien käytöstä kasvien torjumiseksi. Niinpä ruoho ja kasvien juuret eivät tuhoa päällystettä. Emme puhu tämän menetelmän tehokkuudesta, mutta rikkaruohomyrkkyillä voi olla paljon haittaa tontille. Maalla maahan joutuneen veden kanssa he aloittavat "matkansa", eikä kukaan tiedä, mihin he päätyvät. On mahdollista, että tonttisi porkkanoita tai omenoita sisältäisi rikkakasvien torjunta-aineita, joita itse olette tuoneet maahan. Aseta geotekstiilit kaivannon pohjalle ja ruoho, jossa on sokean alueen rikkaruohot, ei vaurioidu. Luotettavasti ja ilman kemiaa.

Päällysteen asettamiseksi kerrosraudan päälle pitäisi laittaa ohut kerros hiekkaa, esiseos jälleen geotekstiilejä. Geotekstiilit suojaavat hiekkakerrosta hiekasta estäen ja antavat sen tehokkaasti suorittaa salaojitustoiminnon. Kaikki kerrokset suoritetaan säilyttämällä 3%: n aseteltu kaltevuus.

Sokean alueen tyhjennyskanava on tehty raunioituneesta tyhjennysputkesta. Tällöin putki asetetaan talon poispäin olevan kerroksen reunaan. Putki voidaan sijoittaa päällystekerroksen "kakun" viereen murskattujen kivikerroksen alaosan tasolla. Pre-drainage putken kansi geotekstiili. Tämä estää maaperän ja hiekan hiukkaset pääsemästä putkeen eikä aiheuta tukkeutumista.

Taivutusalustat

On parempi asettaa päällystyslaatat pinnoitteeksi hiekan ja sementin seoksesta. Tällaista koostumusta kutsutaan virkattuksi. Veden vaikutuksesta hiekan ja sementin seos kytkeytyy ja sitä ei enää pestä pois. Sama seos on täynnä saumoja päällystyslautojen välissä. Laatat asetetaan seokseen, joka on vuorattu kumimetsällä ja tasoitettu yhteen tasoon. Älä unohda tarvetta säilyttää haluamasi bias talosta. Kun laatta on tehty, hartsovkan jäänteet pyyhkiytyvät pois ja laatta kaatuu vedellä. Päällysteen ympärys ympäröidään reunakiviä. Jalkojen korkeuden ei tulisi ulottua sokean alueen yläpuolelle ja estää siten veden virtaus.

Sokea alueella laatat on pinottu koko riviä. Pinnoitteen ei pitäisi sovi tiukasti talon pohjalle. Laajennusliittymä on jätettävä pois. Maan vaikutuksen alainen ja sokea alue rakenteen eri painosta johtuen käyttäytyvät eri tavalla ja laatta, joka on tiukasti tukipohjaan, voi vahingoittaa materiaalia, jolla socle on kasvot.

Pinnoituslautojen toinen etu päällystämismateriaalina on kyky korvata vaurioituneet alueet vaikuttamatta koko sokea alueeseen.

Eristetyt päällystyslaatat

Lämmitettävät sokeat alueet eivät kaikissa tapauksissa. Pakollinen lämpeneminen on matala perustus ja kallistusmaaperä. Muissa tapauksissa on toivottavaa. Lämmittimenä suositellaan käytettäväksi laajennettua savea tai laajennettua polystyreeniä. Suosituin laajennettu polystyreeni on penoplex.

Savi kerros ("savi lukko") tai pehmeä vedeneristys kaadetaan ohutta tasoituskerros hiekkaa, jonka päälle vaahtopaneelit asetetaan. Sokean alueen "kakun" muita kerroksia voidaan suorittaa, kuten yllä on mainittu, mutta penoplexia on suojattava vettä hylkivällä pinnoitteella.

Lämmitetty laajennettu savi tekee vielä helpommaksi. Hän nukkuu nukkumisasteen sijasta ja kuumenee sokea alueelle ominaisuuksien kustannuksella.

Asettamalla päällystyslaatat betonirakenteelle

Betonipäällyste valmistetaan kakun muodossa "savi linna" tai pehmeä vedeneristys, hiekka, joka toimii iskunvaimennin ja rauniot. Päällysteen eristämiseksi murskattu kivi voidaan korvata laajennetulla savella. Murskaavan kivikerroksen paksuus on 5 cm. Betonipäällyste on vahvistettu verkolla, jossa on 10x10 cm soluja. Laajennusliitokset, jotka suojaavat betonipäällystystä halkeilusta, on tehty ohuista puulaaduista, jotka on sijoitettu reunoille jalkakäytävän yli. Asennus on asennettu 2,5 m: n askelilla. On suositeltavaa ennen öljyä bitumia. Lautaset on asennettu betonipohjan korkeudelle talon rinteessä.

Betoni kaatui. Tasojen tasoittamisessa lautat toimivat majakoina. Betonikerroksen paksuus, kun se on vahvistettu verkolla, on 10 cm.

Asiantuntijat neuvoo zheleleznit kaatamalla betonia, murskaa sen märkä pinta sementillä ja tasoittamalla metallilastalla. Tämä menetelmä lisää betonin pinnan kosteutta. Betonipäällyste on suljettu ja ajoittain irrotettu vedellä. Tämä tehdään kunnes päällyste on täysin jähmettynyt.

Sementin brändin M100, enimmäismäärän M200 käyttämiseen tarvittavan sokean alueen rakentaminen. Ei ole mitään järkeä käyttää suurempaa tuotemerkkiä myös korkeamman hinnan takia.

Laattoja asetetaan konkreettiselle alustalle erityiselle liimalle (melko kalliille), vaunulle (tämä menetelmä vaatii tiettyjä taitoja ja kokemuksia.) Tarkastele lukuisia työtovereiden joukkoja, jotka yrittävät laittaa laatat karavaaniin, jonka jälkeen pinnoite on korjattava vuoden kuluttua) ja hiekan ja sementin tavanomaiseen märkäliuokseen.

Taulukot aluksi näytetään ja tarkastetaan piirustuksella. Paikoissa, joissa leikkaus on tarpeen, laatta on merkitty.

Sitten laatta poistetaan ja pohjaan levitetään 2-3 cm: n paksuinen kerros laastilla. Laatta asetetaan ja kiinnitys tehdään kumimetsästä.

Saumojen koon tarkkaa noudattamista varten käytetään erityisiä muovisia risteyksiä. On tärkeää seurata tarkasti laattojen kaltevuutta. Anna laastin asettaa ja jatka tiivistää nivelet 2-3 päivässä. Saumat kaadetaan pudottamalla ja kylmällä vedellä.

Tarkastelimme laitekokonaisuuden "kakun" sokean alueen päällystetyillä päällystyslaatoilla. Joku päättää, mitä voidaan tehdä helpommin, mutta sinun ei pidä unohtaa vedeneristys-, viemäröinti-, laajentamisliitoksia betonirakenteessa. Jotta ei muutu vuodessa. Kaunis ja kestävä ympäri aluetta!

Taivutusalustat

Sokea alue päällystyslaatoista. Taivutusalustat

Venäjän keskivyöhykkeen ilmasto-ominaisuuksista on melko suuri sademäärä. Siksi useimmat rakennukset, erityisesti yksityiset, on varustettu viemäröintijärjestelmillä. Monissa rakennuksissa ei kuitenkaan ole sokea alue. Se estää pesemästä pohjaa ja seuraa rakennuksen seinämien tuhoutuminen. Seuraavaksi ymmärrämme, mikä on yksityisen talon sokea alue, millaisia ​​materiaaleja sen rakentamiseen tarvitaan ja miten se tehdään itse.

Yleistä tietoa

Sokea alue, kuten edellä mainittiin, suojaa perustusta sulasta ja sadevedestä, joka virtaa katolta. Mutta tämä ei ole kaikkia toimintoja, joita tämä rakennuselementti tekee. Jos sen rakentamiseen käytetty materiaali on sama kuin telakan päällystys ja polut, tämä antaa erityisen kauneuden ja omaperäisyyden. On huomattava, että sokea alue ei ole vain jalkakäytävän polku talon ympärillä. Sinun on noudatettava tiettyjä ehtoja, jotta voit luoda sen. Tästä johtuen tämä elementti pystyy suorittamaan perustoiminnot.

Asennusominaisuudet

Sokea alue on tehty viimeisellä vuorolla, talon rakentamisen loppuvaiheessa. Tämä rajoitus johtuu siitä, että tällä elementillä on oltava tietty uloke julkisivusta. Etäisyys on yleensä 1-1,5 metriä. Sokea alue voidaan luoda vain julkisivun viimeistelyn jälkeen. Tämän elementin rakentamisessa on tarpeen kaivata kaivantoa. Sen syvyys riippuu maaperätyypistä. Esimerkiksi kaivanto on kaivettu jopa 30 cm: iin laajennetusta savimaasta. Jos maata ei ole, on maaperä samassa pohjassa. Tämä aiheuttaa pian sen vettä. Tässä tilassa, pakkasella, säätiö alkaa pilkkoutua tai kerrostua. Rakennuksen alemmat osat voivat myös vahingoittaa puiden juuria.

Hieman historiaa

Aikaisemmin sokea alueen rakentaminen toteutettiin saven avulla. Rakennuksen ympäryksen ympärillä he kaivoivat säätiön kuoppaan. Pohja peitetty saveilla. Lisäksi tämä kerros oli tamped alas, antaen sille kaltevuuden seinistä. Sen jälkeen savi kaadettiin runsaasti veteen. Siten muodostettiin vedenpitävä kerros. Perustoimintojen suorittamiseksi sokean alueen on oltava kiinteä, ilman halkeamia. Näin ylläpidetään komponentin vedenpitäviä ominaisuuksia. Usein betonia tai sementtiä käytetään sokean alueen rakentamiseen. Näillä materiaaleilla on useita haittoja. Ensinnäkin ne eivät siedä lämpötilavaihteluita ja ne tuhoutuvat nopeasti. Tällaiset kaihtimet siirretään kellariin nähden ja sen pohja sijaitsee tässä tapauksessa jäätymisen alapuolelle. No, ja lisäksi betonisen vedenpoiston ulkonäkö ei ole kovin houkutteleva.

Oikea sokea alue

Päällystyslaatoista muodostuu pääsääntöisesti rakennusten viereisen alueen polkuja. Tämä materiaali on varsin suosittu tänään, koska sillä on paljon etuja. Yhä useammat yksityisomistuksessa olevat omistajat haluavat häntä. Raiteiden lisäksi sokea alue on valmistettu päällystyslaatoista. Omistajien arviot osoittavat, että tämä materiaali on melko helppokäyttöinen. Lisäksi pienten arkkitehtonisten lomakkeiden rakentaminen sen avulla on melko yksinkertainen. Monilla päälliköillä on kuitenkin looginen kysymys: "Kuinka sokea alue päällystyslautasta, jolla on suuri määrä saumoja, suojaa pohjaa vedestä?". Vastauksena siihen on tarpeen tutkia tarkemmin vedenpoistojärjestelmän luomista.

Tärkeimmät työtavat

Nykyään on olemassa useita vaihtoehtoja päällystyslaattojen asettamiselle. Kuitenkin, kuten omistajat ja asiantuntijat ovat todenneet, kaikki ne eivät ole sopivia vedenpoiston rakentamiseen. Perinteiseen tekniikkaan liittyy hiekkapohja, joka tarjoaa liikkuvuutta. Ulkona samanaikaisesti laatta näyttää esteettiseltä. Mutta minun on sanottava, että hiekka ei tarjoa absoluuttista hygroskooppisuutta - kosteus silti imeytyy perustaan. Tämän seurauksena rakennuksen alaosa pysyy raakana. Jotkut mestarit suosittelevat myös kuivaa laastia jalkakäytävälaatassa. Jopa kuuma päivä, se kiinnittää kosteuteen ja lopulta kovenee, jolloin siitä tulee monoliittinen lohko. Tällöin tietenkin vedenpitävyys annetaan. Mutta se pysyy vasta jonkin aikaa. Kylmällä säällä on samat ongelmat kuin betonilla tai asfaltilla. Maaperän liikkeen vuoksi alempi kerros ja eriste rikkoutuvat. Tämän seurauksena pinta muuttuu epätasaiseksi.

Työkalut ja tarvittavat materiaalit

Päällystyslaatan päällystyslaite voidaan tehdä itsenäisesti. Tämä edellyttää seuraavia laitteita:

 • Lapio. Se on hyödyllinen kaivamaan kaivantoa.
 • Lastaa.
 • Tasolla.
 • Kapasiteetti sekoitusratkaisulle.
 • Vasara, jonka avulla päällystyslautojen asentaminen sokea alueelle suoritetaan suoraan.

Tärkeimmät materiaalit ovat:

Taivutusalustat konkreettisella sokea-alueella: kaatolaasti

Ensimmäinen kaivanto puhkeaa. Se sopii tyhjennyskerrokseen. Sen paksuus määräytyy viimeistelypäällysteen ja kuopan syvyyden mukaan. Viemäröintikerros on painettava huolellisesti ja tiivistettävä. Seuraavaksi valettu betoni kaadetaan. Samanaikaisesti asetetaan vahvistuskerros, jonka paksuus on 6-8 mm. Itse betoni on joustamatonta. Tältä osin, kun lämpötila laskee (sulamisen ja jäätymisen aikana), se alkaa halkeilla. Koko sisäinen kuormitus oletetaan ankkurilla. Tästä johtuen betoniperusta säilyttää kunnonsa useita vuosia.

Juotto ratkaisu

Ensimmäisen betonikerroksen tulisi olla 5 cm paksu, ja siinä on oltava noin 5 tai 10 cm vahvistuspalkkeja. Kokeneiden mestareiden mukaan on tarkoituksenmukaisempaa rakentaa verkko, jonka neliösolut ovat 10 cm: n sivuakselilla.. Liuoksen on annettava jäätyä. Tämän jälkeen hiekan ja sementin kuiva sekoitus täyttyy. Seuraavaksi asetetaan päällystyslaatat jalkakäytävällä.

Rakentamismenetelmä ilman ratkaisua

Sälekaihtopehmusteiden ollessa pitkään käytössä on tarpeellista kunnostaa pohja. Ensimmäisessä vaiheessa on välttämätöntä poistaa kasvillisuuskerros. Edelleen edellä kuvatulla tavalla oja vedetään ulos. On syytä tehdä syvyydestä 40 cm ja enemmän. Sitten kaivoon asetetaan tyhjennyskerros (pohjamateriaalina käytetään soraa tai murskattua kiveä). Voit myös täyttää hiekka (rakennus, keltainen) suuri osa. Kerroksen paksuus valmistetaan myös viimeistelypäällysteen kokoon. Eli se on yhtä suuri kuin laattojen korkeus. Loput tilasta tulee täynnä hiekkaa.

Sementtilaatan sokea alue olisi rakennettava kulmassa. Kaltevuus (vähintään 1,5% eli noin 8 millimetriä joka 0,5 metrin välein) voidaan tehdä tyhjennyskerroksen aikana ja sitten myös viimeistelyvaiheessa. Tämä muotoilu takaa optimaalisen vedenpoiston.

Jotkut vivahteet

Sokeat päällystyslaatat, joilla on omat kädet, olisi asetettava tiettyihin sääntöihin. Erityisesti rakennuksen viemärin ja seinän välissä on oltava aukko. Kiitos hänelle, sokean alueen vieressä olevan pinnan tuhoutuminen estetään. Muuten, kun lämpötila laskee, viemärijärjestelmä luo lisäksi sivuttaiskuorman kellarikerroksessa tai pohjalla. Tämä vain johtaa vedenpitävän kerroksen rikkoutumiseen. Paras vaihtoehto on jättää aukko pari senttimetriä. Se voidaan täyttää polystyreenillä tai tavallisella hiekalla. Jotkut mestarit tekivät useita kerroksia kateaineita. Pohjalla tulee olla korkeus, joka vastaa materiaalia, josta vedenpoisto on rakennettu. Jos sokea alue on valmistettu päällystyslaatoista, koko on oltava vähintään puoli metriä.

Savi ja vedeneristys

On olemassa erityinen tekniikka, jolla sokea alue rakennetaan talon ympärille laatoilla. Kaivettuun kaivoon kaadettiin savi kerros. Sen paksuus on noin kymmenen senttimetriä. Savi asetetaan välittömästi rinteeseen. Kerros on painettava tarkoin. Seuraavaksi savi tulee olemaan erinomainen vedeneristys. Joissakin tapauksissa tämä ei kuitenkaan riitä. Kosteuden tunkeutumisen poistamiseksi kokonaan pintakerros peitetään pehmeällä vedeneristyksellä. Yleensä materiaali on PVC-kalvo. Se ei käytännössä ole syövyttävää. Kalvon reuna on kiinnitettävä ja kiinnitettävä pohjaseinään. Seuraavaksi asetetaan kerros hiekkaa. Sen paksuus on vähintään 15 cm. Laatta on jo asetettu hiekalle.

Työn edistyminen

Päällysteen elementit hakataan toisiinsa erikoisvasaralla. Samanaikaisesti on suositeltavaa lisätä niiden väliin puutavaraa. Ennen töitä on tarpeen valmistaa ratkaisu. Se koostuu betonista (1 osa) ja hiekasta vedellä (4 osaa). Tämä liuos kaadetaan hiekalle. Seoksen tulee olla paksu. Aloita muniminen kulmasta. Liuos kaadetaan 3-5 cm: n kerrokseen. Laatta asetetaan päälle ja tarvittava kuvio muodostuu (jos se on oletettu). Työssä on huomioitava harhaa. Se tarkistetaan tasolta. Elementtien väliset saumat ovat täynnä hiekkaa. Kuivauslaatat kestävät vähintään kaksi päivää. Tämän ajanjakson aikana siirrytään siihen ja altista pinnoite mekaanisille kuormille. Saumat voidaan myös täyttää laastilla. Sokean alueen lopussa kaadetaan vettä letkusta. Sen jälkeen sinun on annettava sen kuivua vielä kaksi päivää.

Miten tehdä päällysteen kaakeli päällysteen ympärillä yksityiseen taloon - laite suojaa vettä vastaan

Hyvä vaihtoehto tavalliselle, mutta ei ilman puutteita, betonipäällyste oli jalkakäytävä tai jalkakäytävä. Helposti asennettava ja edullinen laatta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä työtä itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokean alueen ympärillä talon päällysteen laatat lisäksi suojella säätiö vedestä voit luoda kaunis ja mukava kävellä ympärille yksityisen talon tai mökki. Harkitse laitteen asianmukaisen kaihtimen tekniikkaa vaiheittaisten ohjeiden muodossa.

Miten tehdä päällystysalue päällystyslaatat

Sokean alueen rakentaminen koostuu kahdesta kerroksesta: sisemmästä, käsityöläiset kutsuvat sitä alustaksi, vuodevaatteeksi tai tyynyksi. Sekä ulkokäyttöön, meidän tapauksessamme käytetään päällystyslaatat. Jotta jokainen kerros voi suorittaa sille määrätyt toiminnot, ne on tehtävä sääntöjen mukaisesti.

Materiaalit talon päällystämiseen

 • (tai päällystekivi). Valinta riippuu halutusta kuvioista. Mutta aloittelijoille on parempi ottaa tavallinen laatta kuin "tiili". On sitä mieltä, että mitä suurempi laatta, sitä yksinkertaisempaa ja nopeampaa asennusprosessi on (käytännössä päinvastoin, on vaikeampaa tasoittaa ja laatia suurikokoisia laatat). "Tiilen" (kivilohkojen) koot vaihtelevat rajoissa: paksuus 40-60 mm, leveys 60-120 mm, pituus 100-280 mm. Sokea varten sopivat laatat, joiden paksuus on korkeintaan 40 mm (jalankulkualue) tai enintään 60 mm (ajokeskus). Kipsilevyt voidaan tehdä käsin;
 • hillitä. Kun seisoo ulkokehällä, ei ole tarvetta jalkakäytävään;
 • vedenpitävä kalvo, PVC-kalvo tai kattohuopa;
 • eristys (tarvittaessa);
 • savea. Tarvittavat hydraulilukon aikaansaamiseksi. Työkalu:

  Lapio, hankaus, kumivasara, taso, sekoitusvalmistussäiliö, bulgariini timanttisylinterillä (leikattujen laatat leikataan kokoon).

  Käyttäjien arvion mukaan sokean alueen sijoittaminen vie vähän aikaa (riippuen alueesta). Ja suurin osa annetaan pohjan ja tampingin valmistelulle.

  Suositeltava! Ohjeet putkenlaskualusten asettamiseksi, kuvaamalla koko prosessia vaiheittain. Seuraavassa keskitymme sokean alueen laatta-asennuksen ominaisuuksiin.

  Vaihe 1 - Sokean alueen alla olevan paikan valmistelu

  Talon ympärillä olevan sokean alueen rakentaminen alkaa paikan, niin kutsutun lohkon, valmistelusta. Jos vanha sokea alue on, se on poistettava. On myös tarpeen puhdistaa säätiön / jalustan osa, joka "piilottaa" tyynyn alle. Jos uusi rakenne - sinun on poistettava kerros maaperän. Jos on suunniteltu myrskyjen viemäröintijärjestelmä, on syytä sijoittaa putki putken pohjaan vastakkaiselle puolelle.

  Sokean alueen valmistelu - merkintä Ruoppaus sokeiden alla

  Sängyn leveys määritetään ottamalla huomioon rajan parametrit. Se on kätevää, kun sen leveys on moninkertainen laatta kokoon. Tässä tapauksessa sokea alue talon ympärillä päällystyslaatat tehdään ilman leikkauksia. Pienentynyt työaika ja ei edellytä hiomakoneiden käyttöä.

  Sängyn syvyys määritetään pohjan kerrosten suunnitellulla korkeudella. SNiP 2.02.01-83 mukaan se ei saa olla pienempi kuin 150 mm. Käytännössä suositeltava syvyys on kuitenkin 400 mm.

  Huomaa, että kaivettaessa vuodejärjestelyyn muodostuu vankka maaperä, joten sinun on harkittava etukäteen, mihin se sijoitetaan. Muussa tapauksessa maanmurtaja häiritsee paikan päällä olevaa liikettä.

  Sängyn pohja on hyvin kaareva. Täyttö on välttämätöntä, kunnes maa pysäyttää sen liikkeen työkalun vaikutuksen alaisena.

  Vaihe 2 - merkitsemällä talon sokea alue

  Talon sokean alueen merkitseminen Muodostettujen sängytangojen kulmat on asetettu. Köysi ulottuu niiden väliin. Hänen nimitystään toimii oppaana työssä. Siksi sinun on tarkistettava etukäteen sen oikeellisuuden taso.

  SNiP III-10-75: n mukaan tulevan suljetun alueen ulkoreunan yli 10 mm: n kaarevuus ei ole sallittu. Tämä koskee tietysti suoraan osia, ja yksityisessä rakentamisessa annetaan pinoamiskyky.

  Vaihe 3 - laitteen pohja sokean alueen alla

  Koska päällystyslaatan päällystys on pehmeä päällystyslaatta, se tarvitsee laadukasta substraattia. Se on eräänlainen kerros kakku, jonka rakenne on esitetty kuvassa. On huomattava, että säästämiseksi ja maaperän tyypin huomioon ottamiseksi voit muuttaa kerroksen paksuutta, mutta ei ole suositeltavaa sulkea pois mitään kerroksia.

  Layout of päällystyslaatat jalkakäytävä

  Ensimmäinen kerros - hydraulisen lukon luominen

  Sokean alueen laite on savi kerros, joka kertyy 50-100 mm: n paksuiselle savi- kerrokselle. Kuten jo todettiin, sokea alue laattojen päällystämisellä vaatii kaltevuuden syntymisen, se voidaan tehdä saven täyttämisen vaiheessa ja sitten kaikki kerrokset asetetaan rinteeseen. Ja voit tehdä kaltevuuden vain, kun asetat viimeisen kerroksen ennen laatan.

  Muuten jotkut käyttäjät ovat korvanneet savi betonilla. 100-150 mm: n betonikerros myös tyhjentää veden hyvin.

  Jotta säästettäisiin lateraalisen kuormituksen, sinun tulisi tehdä aukko sen ja sokean alueen välillä. Ero on täynnä hiekkaa tai taitettua ruberoidia kahdesti.

  Hyvä vaihtoehto on asentaa vaahtoa, mikä lisää lämmitystä.

  Geotekstiilit, kattopyyhkeet, PVC-kalvot tai vanha mainospalkki voivat toimia hydrolockina. Aseta kalvo, älä venytä sitä. Ja lähellä säätiötä yleensä, sinun on luotava taitettava. Tämä lähestymistapa varmistaa kalvon liikkuvuuden maaperän lämpötilavaihtelujen vaikutuksen alaisena ja varmistaa sen eheyden koko palvelusaikana. Banneri tai kalvo tulee asettaa päällekkäin alapäässä. Liikkeen estämiseksi kalvon yläreuna painetaan kiskolla tai kulmassa.

  Sokea alue hydraulinen lukituslaite - vahvistettu kalvo Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit 200

  Jos sadevesijärjestelmä on suunniteltu, putki asetetaan kalvon päähän rakennuksen seinää vastapäätä ja putki peitetään rauniolla. Se suojaa putkea tukkeutumiselta. Asennetaan myös tyhjennysaukko ja asetetaan sadeveden putket.

  Tyhjennys sokea alueelta - tyhjennysaukot tyhjennys sokea alueelta - viemärijärjestelmä tyhjennys sokea alueelta - tuloveden tyhjennys.

  Toinen kerros on hiekkaa

  Sokean alueen laite on kerros hiekkaa. Hiekoituksen paksuus on 50 mm. Hiekka tasoitetaan, kaadetaan veteen ja kaadetaan.

  Mitä kasteluun on, on vivahde. Vesi on tehtävä vain suuttimella - suihkulla tai puutarhan kastelulla.

  Kastelu suoritetaan ennen lokeroiden muodostumista, sitten hiekka kuivuu ja syöksyy. Tämän kerroksen tarkoituksena on suojata vedenpitävyys ja savi vahingoittumiselta.

  Huom. Tässä vaiheessa sinun on laitettava putkiviestintä, jos sellainen on.

  Asennetaan jalkakäytävän jalkakäytävä

  Sokean alueen jalkakäytävän asettaminen Jalkatuki asetetaan tiukasti jännitetyn johtoa pitkin ja tasataan tasolle. Rajan kiinnittäminen tässä vaiheessa on tilapäistä, se on kiinnitetty puisilla tapilla. Ulkopuolelta se on sementoitava sokean alueen suojelemiseksi rönsyiltä. Koska betonijyrsin on melko kallis ja raskas materiaali, se voidaan menestyksekkäästi korvata muovirajoilla, joka asennetaan myöhemmin viimeistelyvaiheessa.

  Kolmas kerros - murskattu kivi

  Talon sokea alue - kerrostumisraja Sora-altaan paksuus vaihtelee 50-100 mm. Tarkka arvo riippuu alueen sademäärästä.

  Kun murskattu kivi on täynnä, voit poistaa puiset tapit, jotka pitävät jalkakäytävän. Seuraavaksi viedyt rauniot tasoitetaan, rypytetään ja peitetään hiekalla.

  Sokean alueen lämmitys Sokean alueen lämpeneminen

  Neljäs kerros - sementtihiekka (viimeistely)

  Tehokkaalla kuormitussuhteella: 1 osa hiekkaa 4 osaan sementtiä tai hiekkaa (minimi kuormituksella), johon laatta asetetaan. Jos vaadittua esijännitystä ei muodosteta aiemmissa vaiheissa, se olisi tehtävä siinä.

  Jos jalkakäytävää ei ole asennettu, sinun on asennettava muovi jalkakäytävä ja muodostettava jalkakäytävä (aseta laatat pystysuoraan), asenna tyhjennysaukko tai laatoitettava.

  Tulevaisuudessa muovinen jalkakäytävä on täynnä maata.

  Muovinen reunus päällystyslautojen päälle Muovinen raja esimerkillään asetetut päällystyslaatat Viemärit Livnevka

  4 vaihetta - maalauslaatat (päällystystekstiilit)

  Päällystyslautojen valmistus alkaa kellari seinästä. On helpompaa laittaa kaakeli menetelmällä itsestään. Niinpä sementti-hiekkasten tyyppisen puristetun päällysteen eheys ei häiriinny.

  Jokainen kaakeli asennetaan nimetylle paikalle ja tasoitetaan kumitaksetasolla. Tällöin on suotavaa ohjata puhalluksia suoraan laattaan, se voi halkeilla, mutta laattojen päälle asetetun levyn päälle. Jos laatta laskee tason alapuolelle, se on tarpeen kaataa seoksen kanssa.

  Viereisten laattojen välinen rako on 2 mm. Se varmistetaan etälukon läsnäollessa useimmissa laattojen tyypeissä. Viimeisimmät asennettujen leikattujen laatat tai reunus (jos ei ole asennettua jalkakäytävää).

  päällystyslautojen asentaminen päällystyslautojen päällysteen päällystämiseen

  Vaihe 5 - Tiivistetään liitokset putkien välissä

  Seinämää varten sovelletaan samaa seosta, joka muodostaa viimeistelykerroksen. Toisin sanoen, kun sementti-hiekkalaatta on toivottavaa käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta samassa suhteessa 4: 1.

  Seos kaadetaan laattoon, joka tasoitetaan luudalla niin, että täyte täyttyy laattojen väliin. Sitten pinta kastellaan. Tämä mahdollistaa sementin kytkemisen ja asennus on kiinteä.

  Betonipäällysteiden levyt

  Luotettavuudestaan ​​huolimatta betoninen sokea alue ei ole iankaikkinen, se voi kaatua kaatamisen tekniikan rikkomisen vuoksi. Se voi yksinkertaisesti romahtaa tai peittää pienet halkeamat. Sokean alueen korjaus on tavallista ja ajanjaksolla kustannukset ovat enemmän kuin uusi laite. Lopulta sokea alue, jossa laatat ovat, on tehokas tapa koristaa piha ja juoni alkuperäiseen tapaan.

  Kuinka laittaa päällystyslaatat betonialustalle

  Vaihtoehto 1 - Aseta päällystyslaatat betonipohjalle

  Betonia käytetään uudena tukikohdana.

  Tämä menetelmä käsittää konkreettisen ratkaisun käyttämisen hydraulisen lukon muodostamiseksi ja sokean alueen vahvistamiseksi. Käyttää sitä esimerkiksi ajaa autoa.

  • maaperän louhinta haluttuun syvyyteen;
  • muottien asennus;
  • polystyreenin (tai vaahtomuovin) asentaminen pohjan pinnalle (talon kellari), se suorittaa eristeen tehtävän ja kompensoivaa rajaa perustan ja betoniperustan välillä;
  • täyttöä hiekkaa. Monet pinosta geotekstiilien tai kalvot betonin alla. Tämän jälkeen kalvon tulee olla kahden kerroksen hiekkaa, jonka paksuus on 30-50 mm. Tämä paksuus riittää soraa tai murskattua kiveä varten, jotta se ei repäisi vedenpitävää kalvoa. On muistettava, että säädetyn kalvon ei tarvitse venyttää. Muodostetut taitokset mahdollistavat sen muuttavan kokoonpanoa maaperän liikkeen vaikutuksen alaisena;
  • rämeiden täyttö; Älä unohda, että kaikki kerrokset ovat paikoillaan.

   Betonikomponenttien mittasuhteet on esitetty taulukossa.

   • muottien poisto. Jos muotti on vähäinen, se voidaan jättää, mutta voit poistaa sen ja sijoittaa sen paikalle tyhjennyskerroksen;
   • tarvittaessa asenna jalkakäytävä;
   • viimeistelykerroksen muodostuminen betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen. Tällöin on käytettävä vain sementti-hiekka-kuivaseosta;
   • jotka asettavat betoni- ja tiivistysliitoksia.

   Vaihtoehto 2 - Aseta päällystyslaatat jo olemassa olevaan betonirakenteeseen

   Ennen työn aloittamista suoritetaan:

   • olemassa olevan (vanhan) betonipinnan tilan arviointi;
   • kaikkien virheiden poistaminen: - sokeiden halkeamien sulkeminen. Enintään 3 mm: n sementtiliima sopii (mittasuhteet: 1 osa sementistä 1 osaan vettä). Yli 3 mm - sinun on valmisteltava uusi betoniliuos tai käytettävä tiivistettä esimerkiksi TEKTOR 103 (225 ruplaa / kpl), ISOSEAL P-40 (280 hankaa / pala);

   - sokean alueen kerrostumisen poistaminen. Tätä tarkoitusta varten pienemmät delaminaatiot kattavat koostumuksen, joka sisältää nestemäistä lasia (liuoksen suhteet: sementti, vesi ja nestemäinen lasi - 1: 1: 1). Merkittävä vahinko poistetaan ja paikalleen kaadetaan uusi sokea alue.

   Sokea aluetta kattojen ympärillä - video

   Sokean alueen tekeminen kotona

   Kauneuden ystäville huomaamme, että voit suunnitella kauniin muotoilun päällystyslaatat ja tehdä siitä täydellisen kukkapuutarhan.

   Kukkapenkki sokea alueelle Laitevuorojen täytyy rajoittaa laattojen reunustajia. Ja tuloksena olevat urat täyttävät maaperän ja istuttavat kasvit.

   On tärkeää siirtää vettä syvennyksistä (sängyt), koska se voi vahingoittaa säätiötä. Kussakin syvennyksessä on vedenpoisto ja vedenpoisto sivulle.

   Sinun pitäisi myös ruokkia pensaat ajoissa, koska heillä ei ole pääsyä avoimeen maaperään. Kiipeilykasvit voidaan ohjata seinää pitkin ikkunaan, joka tarjoaa kauniin näkymän ikkunan ulkopuolelle ja luo varjon lämpimässä kaudella.

   Teollisuustyökalujen kustannukset satelliittipaikkojen sokean alueen rakentamisessa m2: aa kohti ilman materiaalia

   Johtopäätöksenä on muutama sana siitä, mitä säästöjä saavutetaan tekemällä työ omalla kädelläsi. Laskeeko kuinka paljon sokea alue maksaa päällystyslaatat talon ympärillä, jos palkitset ammattilaisia.

   Taulukossa esitetään vuoden 2016 arvioidut hinnat tiimin palveluille, se auttaa määrittämään kannattavuuden ja tekemään oikean arvion.

   Toivomme, että tämä tieto on sinulle hyötyä hauskalla ja palkitsevaa rakennettaessa sokea alue ympäri taloa päällystystäi laatat käsin.

   Miten tehdä päällystyslaatat

   Taivutusalustat

   Yksi talon ulkoisen järjestelyn elementeistä, joka on asennettu vahvistetulle betonipohjalle, on sokea alue. Se on litteä nauha, joka sijaitsee koko talon ulkopuolella. Tänään puhumme siitä, miten päällystyslautojen päällystysalueet tehdään omilla käsillä.

   Sokean alueen tarkoitus

   On huomattava, että sokea alue ei ole pakollinen elementti rakennuksessa. Se voidaan jättää huomiotta siinä tapauksessa, että talon pohja on pylväs- tai paalusäätiö. Vahvistettu betoni ei aina sovi.

   Sokea alue talon ympärillä

   Seinälevyn tai minkä tahansa muun materiaalin talon ympärillä oleva sokea alue ratkaisee koko joukon tehtäviä, joiden tarkoituksena on parantaa koko rakennelman suorituskykyominaisuuksia ja erityisesti sen tärkeä osa. Tämän nauhan avulla voit saavuttaa seuraavat tulokset:

   1. estää talon pohjan tuhoutumisen kosteuden vaikutuksen alaisena. Loppujen lopuksi talon sokea alue käytävälaatat, betonia tai asfalttia viime kädessä, käytetään valua vettä sateelta ja lumelta mahdollisimman seinistä talon, ja joka suojaa säätiö.
   2. vähentää lämpöhäviöitä pohjan läpi maanalainen rakenne osan siitä, jos eristys tehdään sokea alue käytävälaatat.
   3. Luo käytännöllinen käytävä polku talon ympärillä, joka yhdistää suojaustoiminnot ja sisustaa rakennuksen ulkoasua ja koko sivuston.

   Tietenkin kaikki edellä mainitut tulokset voidaan saavuttaa vain, jos tämän tyyppisen työn tekniikkaa ja laadukkaiden materiaalien käyttöä noudatetaan. Prosessin ominaisuuksista pidetään yksityiskohtaisemmin.

   Sokean alueen rakentaminen

   Ennen yksityiskohtaista kuvausta valmistusprosessista, harkitse, mitä osia päällystyslaatan päällysteen rakenne koostuu. Osassa on kerros kakku, joka koostuu useista vaadittavista kerroksista, järjestettynä alhaalta ylöspäin seuraavassa järjestyksessä:

   • Savi kerros;
   • Hiekkakerros;
   • Runkomateriaali;
   • Jälleen kerros hiekkaa tai hartsovkaa;
   • Taivutusalustat.

   Kaikkien näiden osien kosteudeneristysominaisuuksien parantamiseksi on syytä murtautua kunnolla. Voit tehdä tämän manuaalisesti ja yksinkertaisimmalla laitteella, mutta on parempi käyttää erityistä rakennustyökalua - tärisevää levyä. Listattujen materiaalien lisäksi vaaditaan riittävä määrä geotekstiilia tai kosteutta eristävää kalvoa tällaisen sokean alueen rakentamiseksi.

   Järjestys laattojen sokea-alueen järjestelyistä

   Sinun on valmisteltava tarvittavia työkaluja aloittaessasi työtä sokea alueen tuotannossa kotona. Tarvitset:

   • lapio;
   • lapio;
   • Tamper tai tärisevä levy;
   • Kiyanka kuminivelellä.

   Valmisteltuasi kaiken tarvitsemasi, alamme tehdä sokean alueen. Alla on suoritettu työ.

   Merkintä kaivosta sokea alueelle

   Aloitamme työn tekemällä merkinnät niin, että laatan sokealla alueella on oikeat geometriset parametrit. Kuten jo todettiin, se on nauha pitkin koko talon pohjaa. Sen leveys valitaan vähintään 300 mm enemmän kuin seinien poikki, mutta vähintään 900 mm. Näin varmistetaan myrskyveden poistaminen kellarista ja kävelyn helppous.

   On mah- dollista tehdä merkinnät teräsvahvikkeilla, joiden halkaisija on 10-12 mm tai puupalkit. Heitä ajetaan tulevan kaivon kulmiin ja peitetään vahvalla rakenteella, jolla on riittävä jännitys, jotta vältyttäisiin saggingilta. Köysi on parempi poimia valkoisia tai punaisia ​​- ne näkyvät paremmin maan taustaa vasten.

   Kuten huomautettiin, päällystyslaatikoiden sokea alue koostuu useista kerroksista, joiden paksuus on 10-15 cm. Yhdessä tämä antaa tarvittavan ja halutun kaivamisen syvyyden. Keskimäärin tämä luku on 400 mm. Noin samoja parametrejä noudatetaan, kun sokea alue tehdään paitsi laattojen, myös asfaltin, kiviä, lohkareita ja muita materiaaleja käyttäen.

   Kaivaa kaivanto sokeille alueille

   Kaivannon hankkimiseksi tilan sisäpuolelta merkinnöistä talon pohjaan on välttämätöntä poistaa maakerros määrätylle syvyydelle. Paras työkalu tähän on pikalippa. Kaikkien rakennuslaitteiden käyttö on epäkäytännöllistä. Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen pohtia uutetun maaperän sijoittamista edelleen. Se voidaan jakaa alueen kautta, tehdä korkeat vuoteet tai kukkapenkit, rock garden.

   On toivottavaa tarkkailla sokean alueen kerros kakkua ontelon pohjaa lapion avulla ja kompakti se. On suositeltavaa antaa sokea alue ja jokainen rivi sen rinteeseen ulospäin talosta pienellä kulmalla. Standardi on viiste 5 cm jokaisella rakenteen leveydellä. Valmistetussa syvennyksessä sijoitetaan kaikki sokean alueen kerrokset.

   Savi lukot

   Ensimmäinen kerros on laadukas savi, jossa on vähimmäismäärä hiekkaa. Rakentajat kutsuvat sitä "öljyiseksi". Se on paras vedeneristysominaisuus. Siinä tapauksessa, että paikat, joissa sokea alue on asetettu savipäällystyslaatoista, tehdään tekemällä varovasti kaivannon pohja. Kaikille muulle maaperälle on tarpeen täyttää tämä kerros.

   Savi-savi lukko sokeille alueille

   Hydraulilukon paksuus on noin 100-150 mm. Materiaalin esikostutus on sallittua - tämä helpottaa jälkikäsittelyä ja parantaa sen laatua. Savi on pakattava edellä mainitun kaltevuuden mukaan, mikä antaa luotettavamman sulan ja myrskyveden poistamisen talosta ja sokea alue talon ympärillä päällystekivestä kestää kauemmin.

   Parhaan vedenpitävyyden saavuttamiseksi levitä 200 mikronin paksuinen muovikalvo ensimmäisen kerroksen päälle. Jotta se ei pääse liukumaan, sen sisäreuna kiinnitetään säätöön kiinnittimen avulla, joka on kiinnitetty naulan tapaan tai erityiseen tiivistysaineeseen. Seinämän päällekkäisyyden on oltava vähintään 200 mm. Päinvastaisen reunan tulisi olla alas savikerroksessa niin, että sokea alue, joka on tehty omilla käsilläsi, suorittaa laadullisesti sen perustoiminnon.

   Seuraavien kerrosten asettaminen

   Kaksi hiekkakerrosta ja vuorotellen murskattujen kivien kerros olisi asetettava hydraulisen lukon päälle. Tämä on välttämätöntä, jotta luotiin vankka pohja laatoille. Suoraan kalvolle kostuta 10 cm: n kerrosta ja hellävaraisesti märkää hiekkaa. Sen päälle asetettiin kerroksen murskattua kiveä keskimääräisen jaon ja myös tiivistää käsin tai tärisevän levyn.

   Koska päällystyslaatan päällyste ei ole betonikerroksella, rikkaruohojen itäminen sen läpi käytön aikana ei välttämättä paranna pinnoitteen ulkonäköä. Jotta vältetään tämä ja estetään alemman kerroksen pilkkominen yli romu, on suositeltavaa asettaa kerros toisen rulla rakennusmateriaali - geotekstiili.

   Seuraavaksi viimeinen kerros hiekkaa kaadetaan substraattiin keinotekoisesta kankaasta. Se on pohja kuorimattomille laatoille. Usein tätä tarkoitusta varten ei käytetä puhdasta hiekkaa, vaan sen seosta sementillä, jota käytetään ilman myöhempää kostutusta. Hän sai hartsovin nimen. Soveltavuuden etuna on se, että sokea alue asetetaan ja kiinnitetään laattapiiristä estämällä elementtien uutto.

   Asennus viemärijärjestelmään

   Pohjakerroksen valmistuksen tärkeä elementti on pohjaveden purkaus paikan päällä. Tätä varten käytä järjestelmää, jossa on viemärikaivoja ja viemäriputkia. Järjestelmän tyhjennysjärjestelmän asentaminen on suoritettava ennen kuin päällystyslaatat asennetaan.

   Viemärikaivoihin asennetut tyhjennysputket suoraan tyhjennysputkien pistorasiaan. Tämä estää painevettä pääsemästä sokea alueeseen ja heikentää saumoja, mikä on täynnä laattojen poistamista käytön aikana. Kuopista kallistuskulmassa sokea alue on asennettu tyhjennysputkiin. Tyypillisesti näihin tarkoituksiin käytetään muovisia viemäriverkkojen maantiet oranssi väriä.

   Samat putket tai betoniventtiilit sijoitetaan maaperään laattojen reunaa pitkin, sulkemalla kanavat päälle erityisillä säleillä, jotka estävät niiden tukkeutumista. Tyhjennysjärjestelmä suoritetaan viemärijärjestelmässä, septiseen säiliöön tai maalta, alueen luonnollisen kaltevuuden suuntaan.

   Päällystyslautojen asennus

   Ei voida sanoa, että päällystyslaatat ovat edullisimpia materiaaleja keskimääräiselle henkilölle. Kohteiden keskimääräinen hinta vaihtelee eri alueilla 10-15 ruplaa. Jotta tällainen sokea alue olisi edullisempi, päällysteen yksityiskohdat voidaan tehdä käsin hiekan, sementin ja veden seoksesta. Prosessitekniikka ei ole monimutkainen, riittää hankkimaan tai valmistamaan riittävä määrä lomakkeita leikkaavista levyistä.

   Päällystyslautojen koot ovat erilaisia. Muoto vaihtelee myös yksinkertaisesta suorakulmaisesta tai romahtisesta monimutkaisempaan. Erityistä huomiota on kiinnitettävä osien paksuuteen. Jalkakäytävien järjestelyyn tai päällystyslautojen pohjaksi on sopiva 40 mm: n paksuinen materiaali, kulkuteiden päällystämiseen on tarpeen käyttää 60 mm: n paksuisia osia.

   Tekniikan päällystyspäällystys alkaa materiaalin valinnasta ja asettamisesta. On parasta laittaa ensimmäinen rivi päällystyslaatat omilla kädet talon seinältä, vähitellen siirtymässä jalkakäytävän reunaan. Päätytyö on kumisakset. Ei ole suositeltavaa käyttää muita lyömäsoittimia, koska ne voivat vahingoittaa päällystyslevyjä.

   Työn päätyttyä talon ympärillä oleva päällystetty valaistus herää valssiin saumojen täyttämiseksi ja se vuodatetaan vedellä kastelemalla kastelupulloon tai letkuun. Jos haluat saada koristeellisia "vihreitä saumoja" laattoina omilla kädilläsi, voit kaataa hiekan tai maaperän sekoituksen nurmikon ruohoa. Mutta tällaiset ilot vaativat tulevaisuudessa lisähuoltoa.

   Joten, erityisesti on laatoituksen sokea alue omilla käsillään. Prosessitekniikka ei ole monimutkainen ja on kaikkien saatavilla. Jos et ole täysin luottavaisia ​​kykyihinsä, tutustu naapurialueiden ammattilaisten työskentelyyn.