Sokea alue talon ympärillä - miten?

Jotkut uskovat, että kosteutta kestävän sokean alueen, esimerkiksi betonista, toteuttaminen ohjaa tehokkaasti sadeveden seinältä. Toiset väittävät, että tämä elementti on rakennettu yksinomaan esteettisistä syistä, ja se suorittaa kapeiden "jalkakäytävien" toiminnon julkisivuun nähden.

Kolmas suosittu mielipide - sokeiden alueen tärkein tehtävä on pitää talon puhtaana, koska se auttaa välttämään saastumista sateessa.

Joten, miten yksinkertainen sokea alue ympärillä talon kivi, laatta ja muut materiaalit, mitä etsiä, miten valmistella säätiö ja mitä materiaaleja valita - tätä käsitellään artikkelissa.

Sokea alue talon ympärillä - miten ja mitä se on?

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, kuinka sadevesi vaikuttaa rakennuksen ulkoseinään. Sateen aikana vesi imeytyy maaperään (nurmikon tai läpäisevän kaistaleen ympärillä, jossa on raunio, laatta tai muu materiaali). Osa vedestä imeytyy pohjaveden tasolle. Kuitenkin osa siitä kohoaa maaperän kapillaareihin ja haihtuu pinnalta, jota joskus kutsutaan maaperän "itsekuivaukseksi". Vedenpitävästä sokea alueesta, esimerkiksi betonista, saattaa jatkuvasti kostea maaperä näkyä suoraan talon alle, joka on kosketuksissa pohjan seinämiin. Käytännössä tämä vaikuttaa haitallisesti säätiön seinämiin, kosteus voi tunkeutua rakennukseen, edistää sienten esiintymistä, varsinkin jos talossa on kellari.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä - video

Diffuusion kalvon membraanit

Monet asiantuntijat ovat viime vuosina suositelleet eristää pohjat vedeneristyskalvolla. Diffuusiokuoren kalvot mahdollistavat seinien "hengittämisen" ja parantavat veden tehokkaamman veden muodostumista (putkijärjestelmän rakenteensa kautta). Tämä pätee vain silloin, kun vedellä on paikka, jonka läpi se kulkeutuu haihtumaan. Jos laitetaan kalvokalvo vedenpitävän sokean alueen alle, se ei tee työtä.

Tässä tapauksessa sokea alue on oltava läpäisevä, esimerkiksi koristekivestä tai laattoista, jotka on asetettu hiekka-, sora- tai sora-alueelle (ei ole mahdollista käyttää betoni- tai sementti-hiekkakiviä). Myös sokea alue rajalla, esimerkiksi betonivanteella tai muovirenkaalla, on tehtävä.

Sokean alueen toiminnot

Useimpien asiantuntijoiden mukaan sokea alue kotona tekee kaksi päätoimintoa:

 1. Ensinnäkin sen avulla voit jättää julkisivun puhtaana, koska sadevesi roiskuu, kimpataan laattoja tai kiveä, mikä aiheuttaa mutaista roiskua seinille.
 2. Toinen toiminto - parantaa rakennuksen esteettisyyttä (tietenkin tämä on jo jokaisen meistä maku).

Tämä ei ole ainoa mahdollinen sovellus. Tämä rakennuselementti voi toimia myös ylimääräisenä polut talon ympärille sekä tukea portaita tai rakennustelineitä julkisivujen ylläpitämiseksi tai ikkunoiden puhdistamiseksi. Joka vuosi se tulee entistä tärkeämmäksi, koska mekaaninen ilmanvaihto on yleistynyt, jossa talossa on usein avaamattomia ikkunoita. Tällöin ainoa pääsy niihin on rakennuksen ulkoseinä.

Kuinka valita sokea leveys?

Jotta sokea alue pystyy suorittamaan nämä toiminnot, se ei voi olla liian kapea. Kuitenkin leveys 40-60 cm käytetään useimmin, se riittää suorittamaan päätehtävän, mutta se ei toimi mihinkään edellä luetelluista lisätoiminnoista. Leveys 80 - 90 cm tekee sokea alueet suhteellisen mukavaksi. Kaksi ihmistä kulkee tämän leveyden kasvaessa vähintään 120: een, mutta paremmin 150 cm: iin. "Talon kävellä" -toiminnolla käytännössä sillä ei ole paljon käytännön käyttöä, koska on paljon helpompi liikkua suoraan rakennetuilla reiteillä puutarhassa kuin julkisivun kapeilla jalkakäytävillä.

On syytä muistaa, että rakennukset, jotka ovat liian lähellä seinää, johtavat rakennuksen sisäänkäynnin kulkuun, johtavat merkittävästi julkisivun pilaantumiseen. Samasta syystä sinun ei pidä liittää sokea aluetta pääviestintälinjan ryhmään. Jos tilaa on riittävästi, on parempi erottaa se kapealla viheralueella jalkakäytävältä. Tämä parantaa huomattavasti käytettävyyttä ja auttaa ylläpitämään puhtautta.

Lopuksi sokea alue sovitetaan valitun kaakeli- tai kiviformaatin moduuliin. Esimerkiksi olemme päättäneet käyttää 18,2 x 18,2 cm: n laattoja - silloin ei ole järkevää luoda 70 cm leveää nauhaa, koska se vähentää lähes kaikkia elementtejä ja lisää merkittävästi työ- ja jätemaksuja. Sen sijaan on parempi valita 55 cm (18,2 × 3), 73 cm (18,2 × 4) tai 91 cm (18,2 × 5). Tämä vähentää jätteen määrää lähes nollaan (levyn elementit asetetaan kokonaan tai leikataan puoliksi). Samasta syystä valitaan trapetsiolevy tai muut epätasaiset muodot, on parempi sijoittaa ne julkisivuun.

Kuinka tehdä sokean alueen talon ympärille laatta tai kivi?

Tiedämme jo, miten valita sokea alueen muoto ja mitä toimintoja sen pitäisi vastata. Siksi ainoa kysymys - kuinka tehdä sokea alue? Tämä ei ole erityisen vaikeaa, koska se ei ole rakenteellisesti erilainen kuin muut kalliot tai päällystyslaatat.

Paras valinta on päällystyslaatan tai kiven päällystys, se voi olla koristekivi, kiviä tai suosittuja päällystyslaatat. Suunnittelun päätehtävä on suojata julkisivulta likaa ja likaa sekä suojata pohja kosteudelta.

Suosituimpia ovat kivipuut luonnonkivi, sora ja päällystyslaatat.

Työ alkaa kaivosta (on tärkeää poistaa kaikki humus, joka on melko yksinkertainen), sitten perustus tehdään, tasoittaa tyyny ja pinnan laatta tai kivi. On kuitenkin joitain lisäehtoja.

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että suunnitellun nauhan taso on alapinnan pystysuoran eristyksen yläreunan alapuolella. Muussa tapauksessa rakennuksen seinät voivat märätä. Jotta lumi suojautuu, on suositeltavaa suorittaa pystysuora eristys vähintään 30 cm: n päähän keskilistan yläpuolella.

Toinen tärkeä näkökohta on bias. Sen on toimitettava kuivatus rakennuksesta. Normaaleissa olosuhteissa kaltevuuden tulee olla 2%. Tämä merkitsee 2 cm: n korkeuseroa 1 m: n nauhalle. On myös tärkeää, että reunan yläreuna ei ulotu laattojen yläpuolelle. Sen on oltava tasainen sen alareunan kanssa.

Kuva Sokea näyte

 1. Rakennuksen ulkoseinä.
 2. Sokea alue.
 3. Laatta, kivi.
 4. Ground.
 5. Rakennuksen pystysuora eriste.
 6. Sand-vuodevaatteet.
 7. Täytteen täyttö kallistuksella.
 8. Rakennuksen pohja.

Miten sokea alue kivi talon ympärillä?

Tämä muotoilu on erittäin yksinkertainen toteutuksessa eikä vaadi tarkkaa korkeuseroa. Tämä johtuu siitä, että vesi tunkeutuu nopeasti kiven kerroksen läpi maaperään. Mikä on paras tapa tehdä sokea alue koriste-kivitalon ympärillä? Yläkerros voidaan tehdä koristekivillä tai karkealla soralla. Suurin esteettinen ratkaisu on valkoinen kivi, mutta samaan aikaan se voi nopeasti likaantua.

Suosittelemme, että päällyskerroksen paksuus on noin 15 cm. Kivet tulisi levittää tasaiselle hiekkakerrokselle, jonka paksuus on noin 10-15 cm. Tämä ratkaisu varmistaa sadeveden nopean tunkeutumisen maahan ja substraatin nopea kuivaus.

Rakenne on suljettava betoni- tai graniittisillan avulla. Rajojen puute johtaa nopeasti puutarhojen "leviämiseen". Kaikki nurmikkoon kuuluvat kivet voivat vahingoittaa ruohonleikkuria.

Sora- ja kiviraidoille asenna reunus niin, että se työntyy noin 2 cm korkeammalle kivien tasolle. Näin suojataan sokea alue putoamiselta kiviltä tai soraa ruoho. Samaan aikaan sinun on varmistettava, että nurmikon takana on myös noin 2 cm: n alapuolella, mikä estää lian levittämisen kivikerroksessa.

Jotta vyötärö pysyisi vakaina ja keskilinjan jatkuva leveys monta vuotta, on syytä vahvistaa sitä betonin kanssa tai rakentaa tukea. Lisäksi tämä muotoilu antaa mahdollisuuden jatkaa työskentelyä puutarhassa suoraan talon lähellä (esimerkiksi kaivaa kaivantoa tai kaapelin asentamista jne.) Vahingoittamatta sitä.

Seinämaalaus, jossa päällystyslaatat ja graniitti

Laattoja on paljon helpompi säilyttää hyvässä kunnossa kuin kivirakentaminen. Kivien tapauksessa muutaman vuoden kuluttua on usein tarpeen korvata yläkerros (noin 5 cm) uusilla, puhtailla kivillä haluamassasi värissä (useimmiten nämä ovat valkoisia kiviä). Samanaikaisesti ei pidä unohtaa, että betonin tai sementin / hiekkaseoksen käyttäminen ei ole toivottavaa, koska tämä estää veden liikkumisen ja veden haihtumisen.

Voit käyttää kattojen sohva-alueita 4-6 cm: n paksuilla laatoilla tai graniitilla. Ei ole tarvetta käyttää 8 cm: n tiilikiviä, koska ei ole liikennettä tai muita äärimmäisiä vaikutuksia.

Laatoituksen ja hiekan alla voit geotekstilöitä. Tällaisen rakenteen luomisen kustannukset riippuvat pääasiassa sen yläkerroksen materiaalista.

Levyjä asetetaan tasaiselle hiekkakerrokselle, jonka paksuus on noin 15 cm. Lisäksi voit sijoittaa noin 10-15 cm: n hiekkakiviyhdistelmää ja sitten ohutta 5 cm: n paksuista hiekkakerrosta, jonka jälkeen vain kiviraudat tai päällystyslaatat. Lue lisää artikkelistamme - miten päällystyslaatat asetetaan hiekkaan.

Toiminnallisuuden kannalta molemmat ratkaisut ovat samankaltaisia. Siksi on parempi tehdä päätös pääasiassa rahoituskysymysten kannalta, sillä kullakin alueella hiekka- ja hiekkakiviseoksista aiheutuvat kustannukset ovat erilaiset, samoin kuin näiden materiaalien läsnäolo rakennusmarkkinoilla.

Jos kyseessä on päällystyslaatta, on tärkeää säilyttää sokean alueen oikeat korkeudet nurmikolle. On suositeltavaa, että tämä ero on 1-2% tai jopa 2-4%, mikä tarkoittaa, että nauhan leveys on 0,5 m - tasoero on 1-2 cm. Korkeuseroa ei voida kallistaa rakennuksen seinämään, jotta vesi ei kestä seinät ja pohjat (vesi tunkeutuu paljon hitaammin laattojen väliseen kuiluun kuin kivireittien kautta).

Laatoitettaessa on erittäin tärkeää tiivistää hiekkakerroksen perusteellinen kerros, koska jos hiekkaa ei tiivisty, laatta asetetaan epätasaisesti. Jos sokea alue on valmistettu koristeellisesta kivestä, hiekan varovaista tiivistymistä ei tarvita (vain pieni pintapinta on pakollinen).

Laattojen on välttämättä rajoitettava sivulle. Betoniraudan tapauksessa on suositeltavaa olla hieman matalampi kuin laatta (0,5-1 cm), mikä parantaa sadeveden virtausta nurmikolle.

Raja betonista, graniitista tai muovista?

Kivirakenteisen kivirakenteen tapauksessa 6 tai 4 senttimetrin paksuinen betonipintainen jalkakäytävä on paras ratkaisu. Graniittiversio on myös saatavana. Kierroslaattojen tapauksessa voit käyttää betoni- ja muoviraudoitusta myös laattojen päällystämiseen.

Geotekstiilien sijoittaminen talon sokean alueen rakentamiseen

Geotekstiilien sijoittaminen hiekkaan (eli ns. Läpäiseviin agrofibreseihin) rajoittaa rikkaruohojen ja muun kasvillisuuden kasvua. On kuitenkin tärkeää, että kangas on läpäisevä vesi molemmissa suunnissa (ylhäältä ja alhaalta). Tässä paikassa ei saa olla ilmatiiviitä eristäviä kalvoja.

Geotekstiilit voidaan sijoittaa talon sokean alueen koko pituudelle, ja seuraavien kaistaleiden päällekkäisyys on noin 30-50 cm. Tämä materiaali ei rajoita täysin kasvillisuuden kasvua, vaan vähentää merkittävästi tämän ilmiön laajuutta. Käytännössä tämä yksinkertaistaa rakenteen hyvän ulkonäön ylläpitämistä.

Ulkosuunnittelu

Voit parantaa ulkonäköä elementtien välissä päällystyslaatat tai kivi, voit merkitä valaistus, monipuolistaa muotoilu kukkapenkkien ja muiden puutarhojen koristeet.

Estetiikan osalta väri on ensiarvoisen tärkeä. On muistettava, että talon ympärillä oleva sokea alue ei ole kaikkein tärkein osa koko, joten sen ei pitäisi hallita ympäristöä. Se olisi yhdenmukaistettava julkisivun kanssa, mutta sen pitäisi sulautua siihen, koska se voi pilata rakennuksen mittasuhteet. Jos meillä ei ole paljon kokemusta värien valinnasta, ja pelkäämme kokeita, "hieman turvallisempi" väri on hieman tummempi kuin talon julkisivu. Se on myös hyvä, jos se on valmistettu materiaalista ja väreistä, jotka soveltuvat puutarhojen polkuihin talon ympärillä.

Talon rakentaminen on vaikea prosessi. Se koostuu useista perusvaiheista, joista useimmat ovat ilmeisiä ja tarpeellisia. Mutta on muutamia asioita, jotka voidaan jättää huomiotta, mutta jos näin tehdään, ne parantavat merkittävästi rakennuksen esteettisyyttä ja mukavuutta. Näihin kuuluu sokea alue talon ympärillä. Ensinnäkin se suojaa julkisivuosuuden alaosasta likaa ja myös varmistaa talon esteettisen erottumisen puutarhasta. Jotta rakennuksen arkkitehtuuria voidaan täydentää eikä heikentää, on tärkeää harkita huolellisesti mallia ja valita sopiva materiaali.

Sokea alue talon ympärillä: askel askeleelta opetusta siitä, miten oikea paikka nykyaikaiseen rakentamiseen (100 kuvaa)

Koko talonrakennus on tärkeä, se sisältää monia yksityiskohtia, jotka luovat eheyttä ja täyttävät tehtävänsä. Nyt puhumme henkilökohtaisen asumisen rakentamisen loppuvaiheesta. Suurin osa siinä on suojapäällysteen asianmukaisen asennuksen yhteydessä.

Jos se laaditaan laadullisesti, niin säätiö yhdessä maan kanssa saa riittävän suojan, mikä mahdollistaa elävän tilan käytön pitkään aikaan. Sokea alue muodostaa kodin käyttömukavuuden kosteudensuojan muodostumisen, joka ilman sitä voi vuotaa pohjalle ja vahingoittaa sen vakautta.

Tämän takia on erittäin tärkeää tietää, miten sokea alue ympärillä talon ympärillä, jotta se voi toimia monien vuosien ajan. Sen roolia pidetään tärkeänä, koska kosteus voi merkittävästi heikentää perustan ja johtaa minkä tahansa rakenteen tuhoamiseen.

Tällaisen viimeistelyn arvo kasvaa, kun käytetään matalaa pohjaa rakennukselle. Vesi voi vahingoittaa sitä entistä nopeammin ja saavuttaa pohjan nopeammin, mutta korkealaatuisen sokea-alueen avulla mahdoton ja talo pysyy vahvana.

Jos joku jostain syystä razmoknet, rakenne alkaa laskea huomattavasti. Jos pohjan jalka syvä upotetaan, hän tarvitsee myös esteen veden tunkeutumiselle. Se on asennettava joka tapauksessa riippumatta pohjan luotettavuudesta, maaperätyypistä ja muista siihen liittyvistä olosuhteista.

Tutustu luotettaviin näkemyksiin talon ympärillä olevasta sokea alueesta, jonka ammattilaiset ovat tehneet eri hankkeisiin. He esittävät erilaisia ​​lähestymistapoja polttoprosessiin, sopivia arkkitehtien ja suunnittelijoiden ajatuksiin, ottaen huomioon talon valitut tyylit.

Yhteenveto artikkelista:

Miksi lisätä sen projektiin kotona?

On tärkeää muistaa, että oikea sokea alue auttaa suojaamaan rakennusta vakavilta ongelmilta omistajien toiminnan aikana. Ensimmäinen asia, jonka sinun tarvitsee tehdä, on valita sopiva materiaali asentamistasi varten. Jotta ominaisuudet olisivat mahdollisimman hyödyllisiä, sinun on valittava alueesi muodostavien laattojen oikea leveys.

Asiantuntijat eivät suosittele sen rajoittamista. Jos se osoittautuu enemmän, niin se on parempi kuin vähemmän tilaa sijoittelulle. Vesi haihtuu sen pinnalta tai pystyy imeytymään maapallon kaukaiseen etäisyyteen kellarista vahingoittamatta sitä.

Tärkeää: On suositeltavaa peittää rakennuksen sokea alue vähintään 80 cm etäisyydeltä. Muussa tapauksessa se voi olla hyödytöntä. Ja älä unohda tällaisen päällysteen koristeellisia mahdollisuuksia. Se voidaan liittää koko suunnitteluun.

Se on erilainen tarkoitus, sitä käytetään talon kävelytie. Se on satoi ja siellä on paljon kosteutta, ja se auttaa pääsemään maaseudun osaan mukavissa olosuhteissa. Tämä on erittäin tärkeä asia, koska on suositeltavaa ottaa tämä osa projektia vakavasti ja tehdä mieleen sokea alue riittävän suuren koon perusteella.

Jos se on liian kapea, sinun täytyy liikkua sivusuunnassa pitkin sitä, mikä ei ole erityisen miellyttävää hauskaa asukkaille. Asiantuntijat uskovat sen olevan kooltaan 1,2-1,5 metriä leveä. Tämä avaa kaiken sen toiminnallisuuden ja varmistaa veden riittävän eristämisen vesihäiriöistä.

Mikä laite on?

On tärkeää ottaa huomioon kaltevuuden läsnäolo veden suuntaamiseksi seiniltä, ​​eikä niiden alle. Rakentajat laskivat, että optimaalinen kulma on 50-100 mm 1 metrin leveydelle. Mutta liikkuminen sen suhteen ei ole kovin kätevä, joten sinun on tehtävä valinta - luotettava suoja tai parannettu ohjattavuus.

Kompromissin koko on 15-20 mm 1 metrin leveydelle. Joten vesi virtaa pienemmällä nopeudella, mutta jokainen voi helposti päästä päällysteen yli.

Päättää, on tärkeää ymmärtää kaikki vivahteet ja tehdä sopiva sokea alue ympäri taloa kaikille perheenjäsenille. Tämä auttaa estämään tämän oleellisen tuotteen uudelleenrakentamisen, joka muodostaa kaupungin ulkopuolelle asumisen oikeat ominaisuudet.

Lisäksi on syytä noudattaa kehittyneitä pitkän aikavälin toimintaedellytyksiä:

 • Leveyttä ei voida tehdä pienemmäksi kuin ulkoneman koko katolla, koska vesi virtaa kauemmas siitä, ja tämä vähentää hyödyllisiä ominaisuuksiaan nollaan;
 • Sitä ei saa keskeyttää, vaan se on tehtävä talon ympärillä.

Mitä sen luomiseen tarvitaan?

Käänny ammattilaisille ja näe, miten he tekevät kaiken lyhyessä ajassa. Tai tee se omat ponnistelut. Toisessa tapauksessa sinun on löydettävä oikeat materiaalit. Saatavilla on erilaisia ​​muunnoksia, mutta betonin sokea alue tunnistetaan kaikkien suosittujen lajien yksinkertaisimmaksi ja laadullisemmaksi. Ei ole vaikeaa antaa millekään alueelle.

Aluksi puhdistetaan alue, jolla tarvittava pinta putoaa. Sitten käytetään armoria, sen tangot asetetaan ruudukon periaatteen mukaan. Niiden on oltava läpimitaltaan vähintään 6 mm riittävän toiminnallisuuden aikaansaamiseksi. Ne on helppo liittää käyttämällä melko irtotavarana olevaa neulontankoa.

On tullut aika asentaa muottien muoto pitkien puulautojen muodossa. Kaikki voidaan täyttää muotilla, sopivalla betonityypillä.

Prosessin oikein suorittamiseksi sinun on käytettävä useita työkaluja ja materiaaleja:

 • Lapiota tarvitaan kaivamaan reikää päätyöhön;
 • Hydraulinen taso auttaa luomaan saman asennuskulman koko talon alueella;
 • Kottikärryt tarjoavat jätteen yksinkertaistetun poistamisen ja tarvittavan raakamäärien toimittamisen;
 • Manuaalinen kiristys on tarpeen tasaisten epätasaisuuksien tasoittamiseksi.
 • Vedeneristys varmistaa suunnittelun luotettavuuden;
 • Eristys takaa sokean alueen kestävyyden.
 • Murskattu kivi vahvistaa sitä ja tekee siitä monoliittisen;
 • Savi sitoo kaikki osat yhteen;
 • 10 x 10 solun perusteella vahvistettu verkko voi korvata lujitustangot.

Tärkeimmät betonin käytöstä perustuvat työt

Se koostuu kahden kerroksen muodostamisesta - pentueesta ja kannesta. Selitämme nyt, miten täyttää sokea alue ilman komplikaatioita omilla kädillä, ottaen huomioon kaikki rakennusperiaatteet.

Pohja tai alustakerros auttaa muodostamaan tasaisen pinnan päällystystasolle, jota kutsutaan viimeistelyvaiheeksi. Ensimmäiselle tasolle on hiekkaa, raunioita ja savea. Ja edellä on tärkein betonirakenne.

Tämän koostumuksen kautta aikaansaadaan voimakas vesieste. Tiedetään, että se kykenee tunkeutumaan hyvin syvään, mutta tässä tapauksessa sen on tyhjennettävä ja tehtävä toisella tavalla pois kellarista.

Mutta ennen tätä osaa on tarpeen poistaa maaperä syvyyteen noin 20-30 cm ympärysmitan ympäri taloa. Sitten aloitamme tukipohjan pienentämisen niin, että se on valmis toiseen työhön. Jos kasvien juuret löytyvät, ne voidaan jättää yksin eikä poistaa.

Mutta niiden kasvun estämiseksi on suositeltavaa hoitaa kaikki versot herbisidien avulla. Jos ne kasvavat, ne varmasti vahingoittavat sokea aluetta.

Meillä on irrotettava muotti, jossa on puiset lankut. Me muodostamme savi-kerroksen ja peitämme sen hiekalla noin 10 cm: llä. Hiekka on tiivistettävä räystämällä. Sitten hän kaada vähän vettä. Rohkenetusaika tulee, se asetetaan 6-8 cm kaivettuun pohjaan.

Rakenteen vahvistamiseksi käytetään vahvistettua verkkoa tai lujittavaa sauvaa. Tällöin luodaan kompensoiva versio sauman pohjan ja sokean alueen pääosan välillä. Tämän hyvän hiekka- ja soraelementin, kateaineen, tiivisteen, valssivanteen vaahtomuoviin.

On aika täyttää perusmateriaali. Betonipäällyste ei ole vielä valmis, mutta se on jo toteuttamassa täydellistä muotoa. Ennen laastin kaatamista on tarpeen asettaa puulevyt 2 - 3 metrin välein. Ennen asennusta ne käsitellään märkäpinnoitteella.

On tärkeää seurata sijoituksen oikeaa kulmakerrointa. Ne auttavat luomaan oikean muodon. Sitten se tulee betoniin. On välttämätöntä käyttää laatutyyppiä, kuten M 250 tai M 300, joka sopii erilaisiin tienrakennustöihin.

Päällysteen vahvistamiseksi päästään sallimaan silitysmenetelmä käyttäen kuivaa tai märkää lähestymistapaa. Se koostuu lisäämästä toinen hieno kerros 2-3 mm kuivausbetoniin.

Ensimmäinen koostuu kuivasta betonista, joka on painettava kevyesti pääkerrokseen napauttamalla.

Märkä versio sisältää nestemäisen lasin, seulottun sementin ja veden liuoksen. 7 - 10 päivän kuluessa tuloksena oleva massa kovettuu. Nyt voit käyttää tuotetta.

Näemme, että koko prosessi on melko yksinkertainen, mutta vie paljon aikaa. On myös tärkeää ajatella riittävästi varoja sen täysimääräiseen täytäntöönpanoon. Sokean alueen täyttämisen kokonaiskustannukset voivat olla vaikuttavia, mutta riippuvat sen koosta ja laadusta.

Luonnollisesti sitä voidaan pienentää ja käyttää yksinkertaistettua asennusvaihtoehtoa, mikä säästää, mutta vaikuttaa laatuun ja kestävyyteen.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä omalla kädelläsi

On omistajien etujen mukaista, että talo on pitkä eikä vaadi suuria korjauksia. Tämä edellyttää sokeata aluetta, jonka pääasiallinen tarkoitus on suojata kotia saostuksesta. Jos laiminlyödät sen, pohjavesi nousee ja voi vapaasti päästä perustaan.

Sokean alueen laite

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä kätesi lyhyessä ajassa? Sokea alue suoritetaan kahdessa kerroksessa - alapuolella ja päällekkäin. Pohjaosa vaaditaan tiivistetyn, tasaisen alustan muodostamiseksi päällysteen asettamiseksi. Tämä kerros on tehty raunioista, hiekasta, hartsovasta tai savesta. Viimeinen vaihtoehto pidetään parhaimpana.

Pohjaosan materiaali valitaan päällysteen mukaan. Paksuus - 20 - 30 senttimetriä.

Pinnoitteen on oltava vedenpitävä. Se on valmistettu päällystyslaatoista, betonista, savesta, pienistä kivistä ja asfaltista. Sattuma tapahtuu sokea ja hiekkaa, tai savi rikki. Paksuus - 5 - 15 senttimetriä.

Sokean alueen tyypit

Valmistusaineistosta riippuen on olemassa useita tyyppisiä sokeita alueita:

 • betoni;
 • mukulakivi;
 • betonilaatoista;
 • likaa;
 • tiili;
 • asfaltti.

Työtehokkuustekniikka

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä omalla kädelläsi? Aloita kaivaus. Kaivanto kaivetaan rakennuksen kehän ympäri, sen syvyyden on oltava noin 30 cm.

Sokean alueen eheys voi rikkoa kasvien juuria, joten maaperä on esikäsiteltava herbisideillä. Sitten irrotettava muotti tai reunakivi asetetaan sokean alueen leveydelle. Kaivannon kaltevuuden alla tehdään alla oleva kerros.

Betonipinnan asennus

Betonirakenne on yleisin päällystetyyppi.

On huomattava, että vahvan pakkasen tapauksessa sokea alue voi epäonnistua. Jotta tämä ei tapahdu, sokea alueen reunaan, levyt asennetaan 3 metrin välein, niitä on käsiteltävä bitumilla etukäteen. Seuraavaksi laasti kaadetaan betonilla ja tasoitetaan.

Betonin vahvistaminen auttaa lisäämään sokea alueen toimintakautta. Tässä tapauksessa betoni tuottaa puristusta ja metallia jännityksestä. Metallikotelo asennetaan 100 x 100 millimetrin välein. Seuraavaksi taso kaadetaan sementtilaastia.

Valmis pinta täytetään kuivalla betonilla ja tasoitetaan. Sitten se peitetään tummalla kalvolla ja jätetään viikon ajan, juotetaan säännöllisesti.

Kuinka halpaa tehdä sokea alue talon ympärillä? Jos halutaan alentaa kustannuksia, on syytä antaa etusija vahvistamattomien levyjen sokea alueelle. Niiden muoto valitaan riippuen katon rakenteellisista ominaisuuksista ja alueen ominaisuuksista. Paras vaihtoehto on 60x60 senttimetriä.

Käytettäessä viimeisteltyjä levyjä päällystettäessä työ on paljon helpompaa. Kun ne on asetettu aikaisemmin valmistetulle pinnalle, saumat täytetään laastilla. Jos tämä on välttämätöntä, sokea alue eristetään lämpöeristetyillä materiaaleilla.

Ja tässä artikkelissa kerrotaan puutavaran alta.

Kaltevuus ja leveys

Sokean alueen rakentamista varten on tarpeen noudattaa vaadittua kaltevuutta ja leveyttä.

Maaperässä, leveys voi olla yli 1 metriä, keskimäärin 80 senttimetriä. Sen pitäisi kuitenkin olla 20 senttimetriä enemmän verrattuna kehyksen reunaan.

Kaltevuus rakennuksen seinästä myrskyn tyhjennykseen tulisi n. 5 °. Myrskynpoisto on ura pitkin tyhjennysaukon tarvitsemaa sokea. Sen sijaan voit rakentaa kanavan, joka kerää vettä myrskyn hyvin.

Vedeneristys ja eristys

Siinä tapauksessa, että omassa talossa on kellari tai pohjakerros, on tarpeen suorittaa vedeneristys ja eristäminen sokea alue. Tähän tarkoitukseen sopivia vedenpitäviä materiaaleja ovat bitumiseokset, PVC- ja polyeteenikalvot, kateaineet.

Vedenpitävyyskerroksen alapuolella maadoitetaan eristys.

Sokean alueen päätoiminnot

 • Käytännön toiminta. Jos sokea alue toimii jalankulkualueena, se on toteutettava ottaen huomioon kohteen ja suunnittelun kuormitukset.
 • Suojatoiminto. Korkealaatuinen sokea alue luotettavasti suojaa rakenteen perustan sulavedeltä, saostuksesta ja muodonmuutoksesta. Se kuljettaa vettä riittävälle etäisyydelle säältä.
 • Koristeellinen toiminto. Sokea alue on looginen jatko rakennukselle. Viimeistelykerros valitaan talon tyylin ja maisemasuunnittelun perusteella.
 • Lämpenemistä. Rakennuksen eristysominaisuudet, jos on sokea alue eristeen suunnittelulla, lisääntyvät.

Ja tässä on artikkeli sokean alueen rakentamisesta kotona.

Tässä osastossa http://ru-house.net/stroitelstvo/krysha/metall/ kerätään kaikki tiedot metallityyppisistä kattoista.

Vinkkejä stagingille

Jotta sokea alue täyttäisi täysin tavoitteensa, on noudatettava joitain sääntöjä:

 1. Kaltevuus muodostuu sekä pinnoituksen aikana että alapuolisen kerroksen asennettaessa.
 2. Kiinnitä huomiota talon seinän ja sokean alueen risteykseen. Tällöin pitäisi olla kompensoiva sauma. Paras tulos saadaan, kun on olemassa kaksi kerrosta erityistä tiivistysainetta tai kateainetta ja tiivistysainetta.
 3. Sokea alue kannattaa tehdä koko talon ympäri jatkuvasti. Vain tässä tapauksessa alusta on luotettavasti suojattu.
 4. Edullisin vaihtoehto kattamaan - sora, joka on asetettu tampingilla. Luotettavin - kaadetaan murskattu kiviainetta sementtilaastilla.

Joten, oikean sokean alueen rakentaminen talon ympärille omilla käsillä on kaikille.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä?

Sokea alue on nimeltään suojarata, jossa kova tai irtotavarana oleva päällyste on järjestetty vierekkäiseen seinään rakennuksen koko kehän ympäri. Sen päätavoite on sateen ja sulaveden tyhjentäminen kattokerroksesta lähellä kellarikerrosta ja sen ennenaikaisen tuhoutumisen.

Lisäksi sitä käytetään käytännöllisenä jalankulkuväylänä ja sisustussuunnitteluna talon vieressä olevan alueen parantamiseksi. Tiheiden tai irtotavarana toimivien eristeiden käyttö sokean alueen rakentamisessa suojaa säätiötä alhaisten lämpötilojen vaikutuksilta ja vähentää lämmönkestävyyttä rakennuksen kuoren läpi.

Tällaisen suojapinnoitteen melko yksinkertainen laite samanaikaisesti ratkaisee useita tärkeitä suojeluun ja parantamiseen liittyviä tehtäviä ilman suuria taloudellisia investointeja. Tässä tapauksessa voit tehdä sen itse ilman kutsumatta tätä ammattimaista rakentajaa.

Laite on sokea talon ympärillä heti rakennuksen ulkoseinien viimeistelyn jälkeen, mutta ennen kellarin viimeistelyä. Tämä johtuu siitä, että seinän ja päällysteen peitteen välinen kompensoiva sauma on katkaistava sadeveden sisääntulosta johtuen kellarin ulkonevan pinnan ylityksestä.

Sokean alueen läsnäolo ei ole pakollista paaluille, syväpylväisille ja ruuveille, mutta se on usein tehty maisemointiin ja mukavaan kävelypolkuun.

Sokean alueen rakentaminen

Kerrostus tulee tehdä talon ympärillä, koska koko perusmassan suojaaminen on välttämätöntä. Perusvaatimukset siitä, miten sokea alue rakennetaan talon ympärille omilla kädillä, esitetään SNiP 2.02.01-83 kohdassa, jossa sanotaan, että tavallisilla maaperällä sen leveyden on oltava vähintään 600 mm ja vähäisempi - vähintään yksi metri. Yleensä päällysteen leveyden tulee ulottua vähintään 200 mm ulkonevan kattoosan yli. Maksimi leveyttä ei säädetä.

Yleinen piirtämisalue.

Kova päällyste on asetettava tiheälle pohjalle, jonka paksuus on vähintään 15 cm. Sokean alueen kaltevuus rakennuksesta on vähintään 0,03% ja yläreunan yläpuolella yli 5 cm: n tason merkin yläpuolella.

Hyvin tehty eristetty sokea alue koostuu kolmesta pääkerroksesta:

 • pinta vedenpitävä;
 • taustalla olevan soran tai hiekan ja hiekan sekoittaminen;
 • lämmittämällä polystyreenivaahtoa.

Lisäkerroksena voidaan käyttää geotekstiilejä, jotka ovat varsin luotettavia pohjaveden noususta keväällä ja estävät rikkakasvien mahdollisen itämisen.

Päällysteen pinnoitemateriaalit

Materiaalit, joita käytetään ylemmälle kerrokselle sokea alueen rakentamisessa, ovat melko erilaisia ​​ja niillä on omat erottuva piirteensä. Yksinkertaisin ja edullisin on tavallinen savi. Sen avulla voit luoda melko luotettavan hydraulilukon. Tällainen suoja on usein maaseutualueilla. Nykyaikaiset kehittäjät ovat kuitenkin pitkään luopuneet tällaisista alkukantaisista materiaaleista ja käyttäneet tehokkaampaa teknologiaa.

Yleisin vaihtoehto on tehdä sokea alue - betonirakenteen laite. Se voidaan helposti ja nopeasti asentaa itsenäisesti sijoittamatta suuria varoja. Samanaikaisesti betoni on erinomainen vahvuus ja kestävyys, ja sen ansiosta myös se voidaan peittää päällystyslaattoilla parantaakseen sen ulkonäköä.

Päällysteen päällystäminen päällystyslaatalla tehdään sementti-hiekkaseoksella tai laastilla. Useimmiten sitä käytetään luomaan yksittäinen väriyhdistelmä, jossa rakennuksen koristelu tai sen koristeelementit. Se on myös helppo asentaa ja kestää tarpeeksi.

Cobblestone voidaan asettaa hiekkainen pehmustettu ram. Se on kaunis ulkonäkö, mutta kalliimpia laatat ja hieman vaikeampi asettaa. Käytettäessä päällystekiviä, on välttämätöntä tarjota korkealaatuisia nivelten tiivistämistä ylemmän kerroksen täydelliselle tiivistämiseksi.

Sementin betonisuojan rakenne.

Luonnonkivestä valmistettu sokea alue näyttää hyvin kauniilta ja palvelee korjaamatta monta vuotta. Materiaalin korkeat kustannukset kuitenkin pienentävät sen laajamittaisen käytön mahdollisuutta.

Harvoin käytetään harvoin epämiellyttäviä hajuja aiheuttavaa asfaltti kuumalla säällä. Lisäksi tällaisella kotitekoisella materiaalilla ei ole suurta lujuutta, ja tehtaan kustannusten ostaminen on paljon kalliimpaa kuin betonipinnoituslaite.

Sokean alueen ulkokehälle on suositeltavaa sijoittaa keraamiset tai asbestisementtilaatikot järjestettyyn vedenpoistoon rakennuksen sijaintialueelta. Myös hyvin tärkeä salaojitusjärjestelmä on erittäin tärkeä rooli.

Tee konkreettinen sokea alue omalla kädelläsi

Betonin suojapinnoitteen tekemiseksi tarvitset seuraavia materiaaleja:

 • sementtimerkki PTs400 tai PTs500;
 • joki tai pesty hiekka;
 • sora tai murskattu kivifraktio enintään 40 mm;
 • eristyslevyt, jotka on valmistettu polystyreenivaahdosta;
 • aluksella ja bitumilla sen käsittelystä mätä;
 • vahvistusverkko solun kanssa 100x100 mm;
 • savi tai geotekstiilit.

Työkaluista ja rakennuslaitteista sinun on valmisteltava:

 • betonisekoitin;
 • tärisevä levy tai manuaalinen jyrsin;
 • bajonetti- ja lapio-lapiot;
 • leveä betoniputki;
 • rakennustaso;
 • rappaus sääntö;
 • mason nosto;
 • haavasaha ja vasara.

Työ alkaa merkitä tulevaa kattavuutta. Sen koko oli mainittu edellä. Rataosan leveyden lopullisen merkinnän jälkeen maaperän yläkerros poistetaan syvyyteen 25-30 cm, ja pohja tiivistetään.

Seuraavaksi sinun on levitettävä geotekstiilikangas kaivannon pohjalle tai järjestettävä hydraulinen lukko 5-7 cm paksua tiivistettyä savea. Kaada hiekkakerros 4-5 cm geotekstiilille tai saviin ja pistä se myös. Hiekkaa tarvitaan varmistamaan, että raunioiden terävät reunat eivät vahingoita vedeneristyskerroksen eheyttä.

Nyt levyistä tai muusta levymateriaalista on asennettava ja asennettava irrotettava muotti kaivannon reunalla. Sen korkeuden on oltava 5 cm viereisen alueen suunnittelumerkin yläpuolella. Tämän jälkeen on välttämätöntä peittää ja hieroa hiekkakerros soraa 7-8 cm paksulla ja ripottele hiekalla hieman. Tätä hiekkakerrointa tarvitaan niin, että kun betoniseos kaadetaan, sementtilaasti ei mene kivien väliin jääviin tyhjiöihin.

Rakennettaessa betonirakennetta on välttämätöntä säätää 1-2 cm: n leveydeltään laajentavia liitoksia, jotka kompensoivat betonikerroksen lämpölaajenemisen kuumalla säällä ja estävät sen mahdollisen murtumisen voimakkaan jäähdytyksen aikana. Tehdäksesi tämän talon seinää pitkin talon pohjan ympärillä bitumia, sinun täytyy liittää kerros katemateriaali tai vedenpitävä 1-2 cm paksu. Valssattujen materiaalien sijasta voit käyttää huokoista polyeteenistä valmistettua köyttä.

Lisäksi joka 2-3 metriä, sekä kaikkiin rakennuksen kulmiin, on asennettava 2-3 cm: n paksuisiin levyihin, jotka betonin kaatamisen jälkeen kompensoivat mahdolliset laajennukset.

Ennen puun asentamista puuta on käsiteltävä bitumikomponenteilla kosteutta ja roiskeita vastaan. On tarpeen asentaa poikittaiset laajennusliuskat siten, että niiden yläreuna vastaa tulevaa betonipintaa.

Betonin merkki ja kaatamalla se muottiin

Betonikerroksen lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa vahvistaa sitä metallisella verkolla, jonka silmäkoko on 10 x 10 cm. Jos sinulla on vanha tanko tai viira, jonka läpimitta on 5-8 mm, voit käyttää tätä materiaalia, mutta kaikki yksittäiset elementit on yhdistettävä toisiinsa.

Kun muotti on asennettu, vahvistusverkko asetetaan ja irtotikerrokset tiivistetään, voit jatkaa betoniseoksen ja sen kaatamisen valmistusta. Kestävä ja kestävä pinnoite mahdollistaa betonilaatujen M200-250 käytön.

Se voidaan ostaa valmis toimitettavaksi tai valmistaa itse, sekoittamalla 1 osa sementistä, 2,5 osaa hiekkaa ja 4 osaa soraa betonisekoittimessa. Sekoittajan vettä kaadetaan viimeiseksi ja lisätään vähitellen, kunnes saavutetaan tasainen tiheyden omaava homogeeninen massa.

Valmiit betoniseokset sijoitetaan muottipesän sisäpuolelle vahvistusverkon yli niin, että sen reuna nousee hieman maanpinnan yläpuolelle ja sokea alueen kaltevuus on vähintään 3% rakennuksen suuntaan, ts. 1 metrin leveydeltä tulisi olla 3 cm: n tason nousu.

Betonin tiivistämiseksi on suositeltavaa käyttää tärinää, ja jos se puuttuu - käyttää bajonettia. Tällainen käsittely on välttämätöntä kaikkien ilmakuplien purkamiseksi liuoksesta ja tiivistää seos niin paljon kuin mahdollista.

Pinnan tasoitus tulisi tehdä kipsisäännöillä ja lastalla. On tarpeen tarkistaa aina kaltevuuden läsnäolo rakennustasolla.

Betonimassan mittasuhteet.

Kestävämpi pinta saadaan silitystä käyttämällä. Tätä varten märkäbetonin pinta, joka ei ole vielä asetettu, on sprinklöitettävä kuivalla sementillä ja laastilla hankaamalla sitä liuokseen. Jos tällaisen sokean alueen viimeistely tapahtuu sementin seulomisen avulla seulan läpi, ei tarvitse hieroa sitä, se jaetaan tasaisesti tasaisesti.

Kun sää on kuivaa ja kuivaa, on suositeltavaa peittää betonikerros märällä liinalla ja vettä säännöllisesti sen varmistamiseksi, että materiaalia ei kuivata eikä kuivata. Betoniseoksen alkuperäinen asetusaika on 72-96 tuntia. Sen jälkeen voit jo seisomaan se vahingoittamatta pintaa.

Taivutusalustat

Koska päällystyslaatan päällyste ei ole yhtä voimakas kuin betoni monoliitti, sen päällysteen pohjasta tulee tiheämpi, sillä sen pohjapohjalla on melko paksu kerros tiivistettyä savea ja sementti-hiekkaseoksen päälle, johon laatta asetetaan.

Sokean alueen valmistukseen käytettävien kaivukoneiden syvyys on tässä tapauksessa kauha syvemmälle kuin konkreettiselle sokea alueelle. Jotta kivun kerrokset saataisiin vakaiksi, tarvitaan kaivanto 40-45 cm.

Sokeripinta 20-30 cm paksu, joka suojaa pohjaa pohjaveden nousevan pohjaveden lävistymiseltä, asetetaan ja rypytetään sen pohjalla. Jalkakäytävän reunalla olevaan savikerrokseen asetetaan jalkakäytävä, jonka yläreuna ei ylitä sileäpintaan kuuluvaa laatan tasoitustasoa.

Tämän jälkeen kaadetaan ja murskataan murskattua kiveä tai soraa 10-15 cm paksu. Soran yläkerroksen pitäisi olla suunnilleen maanpinnan tasolla. Geotextilikerros leviää kiviä suojaksi rikkakasvien itävyyttä vastaan, ja jo se päällystyslaatat asetetaan sementti-hiekkaseoksen kerrokseen.

Jalkakäytävä

Erottaessa päällystyslaatoista, joilla on suurempi paksuus ja parempi vakaus, päällystystekit voidaan asettaa yksinkertaisesti tiheälle hiekkavyöhykkeelle. Tällöin riittää kaivaa 15 cm: n syvyinen kaivo, levitä geotekstiilit alareunaan, asentaa reunus ja täyttää hiekkakerros, joka ei pääse kaivannon yläosaan. Tämän jälkeen sinun on tehtävä kellertäjät tarvittaessa kaatamalla hiekkaa.

Ylemmän kerroksen tiiviyden takaamiseksi kaikki kivien väliset saumat on tiivistettävä tiiviisti sementti-hiekkaseoksella tai sementtilaastilla. Jalkakäytävä ei saa ylittää kattavuutta.

Pehmeä sokea alue

Pehmeät päällysteet sisältävät murskattuja kiviaineita ja muita monikerroksisia pinnoitteita, jotka ovat päällyskerroksena mukulakiviä, soraa, kiviä ja muita irtotavaraa, joissa on muovikelmulla päällystetty savi tai hiekka. Tämä on edullisin päällystetyyppi, ja se tehdään hyvin yksinkertaisesti, mutta tällaista särkyvää raunioita käytetään enintään viidessä vuodessa. Tämän jälkeen on tarpeen ratkaista kysymys säätiön uudestaan.

Erittäin tärkeä kohta pehmeän rakenteen rakentamisessa on polyeteenistä tai savesta valmistetun vedenpitävän kerroksen kaltevuus. Tämä on välttämätöntä, koska tässä järjestelmässä vettä ei poisteta pinnoitteella, joka kulkee sen läpi vaan vedeneristyskerroksella.

Lämmitetyn järjestelmän laite

Eristetty sokea alue suojaa säätiön rakennusten rakenteita alhaisten lämpötilojen vaikutuksilta ja vähentää merkittävästi rakennuksen lämpöhäviötä. Koska lämmitysmateriaalia, joka on riittävän tiheää, vahvaa, hydrofobista eikä aiheuta mätä, tulisi käyttää. Parhaimmillaan nämä olosuhteet täyttävät vaahto ja polystyreenivaahto.

Kuva kunnolla eristetty sokea alue talon.

Lämpenemismenetelmä koostuu kolmesta vaiheesta, jotka sisältyvät rakennuksen sokea alueen yleiseen työhön. Ensinnäkin kateaineen tai vedenpitävyyden muodossa oleva vedeneristyskerros on ohut ohut hiekkalaatikko tai savi, jossa osa materiaalista on sijoitettu sivuseinille.

Sitten pystysuora kellari seinä eristetään kiinnittämällä siihen lämpöeristyslevyt. Levyjen pystysuoran asennuksen aikana on välttämätöntä muodostaa yhteys niiden väliin ulkonevassa raossa. Jos tämä ei ole mahdollista, saumat on suljettava vaahdolla.

Eristeen vaakasuora kerros sijoitetaan saven tai hiekan pohjan kerrokseen. Voit vähentää materiaalien ostamista, lämmittimenä, käytä ensimmäistä vaahtokerrosta ja lisää siihen kestävämpää polystyreeniä. On varmistettava, että yksittäisten levyjen väliset saumat eivät ole samansuuntaisia.

Sokean alueen oikeanlaisen sijoittelun järjestys ei eroa edellä kuvatusta.

On sitä mieltä, että tällaisen rakenteen lämpeneminen voidaan taata nukahtamalla siihen nukkumaan sijasta kerrostettua saviä. Tämä näkymä ei ole täysin totta. Laajennetun saven kerroksessa on edelleen ilmarakoja, joissa kosteus kertyy ajan myötä ja tämän kerroksen eristysominaisuudet vähenevät huomattavasti. Jos käytämme laajennettua savea, niin kerroksen tarvittava paksuus on erittäin suuri ja kaikki säästöt häviävät.

Sokean alueen toiminta ja korjaus

Ajan myötä betonikerroksen pinta voi aiheuttaa halkeamia tai muita vaurioita. Tämä tapahtuu useimmiten maaperän samentumisen, laajennusliitosten väärin valittujen leveyden, huonolaatuisten materiaalien ja muiden syiden vuoksi. Tällaisen vahingon korjaaminen voidaan suorittaa käyttämällä bitumipohjamaalia, asbestia ja hiekkaa.

Palvelujen markkina-arvo sokeilla.

Aluksi halkeama hieman kasvaa ja tyhjennetään vesisuihkun avulla roskista ja likaista. Sitten sinun on annettava sen kuivua ja kaataa valmistettu seos.

Liian paljon vaurioita on laajennettava haluttuun kokoon, kostutettava vedellä ja korjattava kaatamalla uutta betonia. Tarvittaessa vahinkojen määrä vahvistetaan teräslangalla tai palkilla. Betoniseoksen kovettumisen jälkeen kunnostetut paikat on käsiteltävä alukkeella.

Sokea alue talon ympärillä omilla käsillään - miten

Talon ympärillä oleva sokea alue on laaja "nauha", jossa on kova tai irtopäällyste. Mutta tämä on vain näkyvä osa melko monimutkaista rakentamista. Monet näkevät talon sokean alueen jonkin tyyppisenä kävelytietä pitkin seinää, ja vaikka tällainen käyttö voidaan sisällyttää toimintojen luetteloon, suunnittelun päätavoite on muualla.

Sokea alue putoamisen laattojen talon ympärillä

Miksi tarvitaan sokea alue

Sääntelyasiakirjoista ei ole erillistä standardia, SNiP: tä tai sääntöjä siitä, miten sokea alue rakennetaan talon ympärille oikein. On olemassa useita asiakirjoja, jotka määrittelevät sen tarkoituksen, vaatimukset kaltevuuden leveydelle ja kulmalle sekä vuorovaikutuksen muiden ilmakehän vedenpoiston elementtien kanssa rakennuksen sijainnista.

Rakennuksen ympäröivien säädösten mukaan vedenpitävä sokea alue, joka luodaan osana pakollisia veden suojelutoimenpiteitä paikallista maaperän maaperää vastaan ​​talon pohjan alueella.

Se tarkoittaa, että kyse on maan suojelusta, ei perustasta. Pohjan materiaalien suojaamiseksi pohja on vesitiivis, koska ilmakehän veden lisäksi on myös pohjavesi, joka nousee korkealle sadekauden aikana ja lumen sulamisen aikana (niin sanottu supervesi).

Maaperä on suojattava kostutukselta, koska kosteuden vaikutuksesta monet maaperälajit (savi, liepeet) menettävät osan kantavuusominaisuuksistaan ​​ja eivät yksinkertaisesti kestä kotelon rakennekuormitusta. Estää maaperän eroosio ja järjestää sokea alue, joka kuitenkin rinnakkain myös suojaa pohjaa, poistaa osan kuormasta vedeneristyskerroksesta, joka suojaa talon betonipohjaa märältä.

Lisäksi talon ympärillä oleva sokea alue on osa rakennuksen arkkitehtonista ulkoasua ja osaa alueen maisemasta. On olemassa monia valmiita suunnitteluratkaisuja peittää sokea alue, ja kun käytetään kovaa pintaa käyttää sitä radan.

Kaunis sokea alue kulkee rataan osana maisemasuunnittelua

Sokean alueen vaatimus

Mitään säädöstekstiä, johon sokea alue ulottuu katon ylitse, ei ole vaatimus. Lisäksi ei ole vaatimuksia, jotka ylittävät sokean alueen leveyden 20-30 cm: n suhteen verrattuna ristikkopalkin projektioon. Sokean alueen rakentaminen talon ympärille betonista omilla käsillä ei ole tarpeen ohjata näitä lukuja.

Asetukset sisältävät vain kaksi vähimmäisleveyttä. Ja ne riippuvat maaperästä:

hiekalla - 70 cm;

savesta - 100 cm.

Tämä täsmennetään tarkasti käsikirjassa, joka koskee valvontapalveluiden rakentamisen ohjausjärjestelmää.

Epäjärjestyskaasun tapauksessa kahden kerroksen kattojen kattojen on oltava alle 60 cm. Jos talo on hiekkaisella maaperällä, sokea-alueen ja kattoverhousmallin ero voi olla 10 cm eikä ristiriidassa standardien vaatimusten kanssa.

Toisin sanoen käy ilmi, että parametri 20-30 cm on vain todistus kahden kokoluokan todellisesta suhdeluvuudesta useimmissa tapauksissa. Mutta ei kaikille.

Selvästi videota koskevat vastatoimet:

Jos maaperä lakkaa, tyypistä riippuen standardit asettavat leveydelle muita vaatimuksia:

Tyyppi I - yli 1,5 m;

Tyyppi II - yli 2 m.

Joka tapauksessa sokea alue olisi 40 cm leveämpi kuin kuopan nousu.

Kaltevuuskulma voi olla alueella 1-10%, mutta maaperän ollessa kyseessä vähimmäiskulma on 3 °, mikä on 5,2%.

Sokean alueen ulkoreunan korkeuden yläpuolella on oltava yli 5 cm.

Sokean alueen tyypit

Ennen kuin teet sokean alueen talon ympärillä omiin käsiisi tai tilaa sen rakentaminen, sinun on määritettävä tyyppi. Yläpäällystyslaitteelle on kolme vaihtoehtoa:

Kova päällyste. Se on monoliittista teippiä betonista tai asfalttibetonia. Ensimmäisessä tapauksessa, luomalla sokea alue omilla käsiään, ne tekevät pakollisen vahvistuksen, toisessa tapauksessa sitä ei vaadita, koska asfalttibetonin vastustus taivutuskuormaan.

Pohjaosan sovittaminen ja sokean alueen kaataminen talon ympärillä suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin raiteille, mutta ottaen asianmukaisesti huomioon pakollisen vaatimuksen täyttymisestä kaltevuudelta.

Vedenpuhdistus tapahtuu molempien betonityyppien vedenkestävyyden vuoksi. Siksi on tärkeää, että pinnoilla ei ole pinnoitteen halkeamia tai kyyneleitä. Toinen piirre on, että aukon ja sokkelin välissä tarvitaan aukko, joka kompensoi monoliittisen pinnoitteen lämpötilan laajenemista.

Betonipäällyste, jossa on tukeva aukko pohjassa, täynnä tiivistysainetta

Puolikiinteä pinnoite. Tee päällystyslaatat, klinkkeritiilet tai päällystekivet. Laite ja valmistusmenetelmä tehdään analogisesti jalkakäytävällä ja alustalla, joka on valmistettu näistä materiaaleista ja pakollisen vedenpitävän kerroksen muodostaminen osaksi sokea alue:

vedenpitävä geomembraani, kun se asetetaan kuivaan hiekkasaastiseokseen;

betoninen monoliittinen emäs.

Semi-kova klinkkeripinnoite

Pehmeä pinnoite. Klassinen versio on tiheän (vesitiivis) saven päällyskerroksen järjestely. Monet ihmiset tietävät, kuinka tehdä tällainen sokea alue: se tehtiin ennen kylän talojen ympärillä, ja tätäkin ratkaisua käytetään säännöllisesti "talouksien vaihtoehtona" pienten maalaistaloiden ympärille, mutta ylimmällä kerroksella koristeellisia (värillisiä) soraa. Vedenpitävyyden parantamiseksi saven ja soran välillä voit asettaa vedenpitävän kalvon. Sinun täytyy ymmärtää, että sokea alue ei ole vain sisustus, sinun ei pitäisi säästää paljon sitä.

Murskattu kivi taloudellisena vaihtoehtona

Nyt suosio on uudentyyppinen pehmeä sokea talon ympärillä muotoillun kalvon pohjalta. Yleinen työjärjestys on seuraava:

Kalvo asetetaan kaivantoon, jonka syvyys on 25-30 cm.

Kaivannon pohja on upotettu pohjasta kallellaan.

Geotekstiilin suodatuskerros kääritään kalvon päälle ja tunkeutuu talon pohjan seinään.

Sitten kaada kuivatus kerros raunio ja hiekka, ja sen päälle - hedelmällinen maaperä, joka kylvetään nurmikkoa ruohoa tai istutettuja koristekasveja.

Tätä sokeaa aluetta kutsutaan myös piiloksi. Tämä on kaunis ratkaisu, mutta merkittävä haittapuoli - ei ole suositeltavaa kävellä pehmeillä pinnoilla. Voit kuitenkin järjestää myös polun.

Piilotettu sokea alue koristekasveilla

Tavallisia virheitä, kun luot sokean alueen

Virheet voivat olla missä tahansa vaiheessa. Siksi on hyvin tärkeää tietää, miten asianmukaisesti täytetään sokea alue talon ympärillä. Mutta vaikka omistat teknologian, sinun on oltava varovainen.

Esimerkiksi maaperän riittämättömästi täytetty täyttö johtaa "epätahdistuneeseen" kutistumiseen ja vedenpitävän kerroksen tai kovan päällysteen eheyden hävittämiseen. Samat seuraukset tapahtuvat, jos työntekijät ovat huolimattomia, jotka täyttävät rakennusjätteet.

Poikittainen halkeama sokea alueella virheen seurauksena

"Kourun" pohjan tiivistämisen vaiheessa on tarpeen tarkkailla kaivon pohjan tasoa ja sen kaltevuutta. Tämä on yksi tärkeimmistä olosuhteista sokean alueen muodostamiseksi talon ympärillä. Pohjan epätasaisuus johtaa epätasaisen paksuudelle kerrostumakerroksesta, eroa sen laakeriominaisuuksista eri alueilla, mikä voi olla syynä halkeamiin betonissa. Ja jos kaivannon profiili on väärin kallistunut sadekauden aikana tai kun lumi sulaa, ylivuotos kirjaimellisesti virtaa alas kellarista kosteutta kyllästetystä maaperästä.

Toinen virhe on se, että betonipohjan ja jalustan välissä ei ole kompensoivaa saumaa. Kun ilmalämpötila on korkea, seinän lähellä olevaan betoniin syntyy sisäisiä rasituksia, jotka johtavat halkeamien ilmenemiseen. Sama tapahtuu, jos teräsbetonipäällyste ei aseta tai leikkaa poikittaislämpötila-liitoksia.

Betoniliuoksen valmistuksessa ei ole hyväksyttävää hiekkaa, joka sisältää saviä ja likainen vesi. Tämä heikentää betonin laatua ja pienentää sokean alueen elämää.

Jos yksityisen talon kellarissa on kasteluhana, sen alle on sijoitettava erillinen kouru. Se on tarpeen, jotta vettä ohjataan sokean alueen yli, jos venttiilien vuoto tai vuotava letkuliitäntä joutuvat.

Toinen virhe, kun asennetaan sokea alue videoon:

Sokean alueen suurin kaltevuuskulma on 10%. Järjestelmällinen vedenpoisto katolla on sijoitettava tyhjennysaukot alle 15%: n kaltevuudella. Tätä vaatimusta ei toisinaan oteta huomioon.

Sokean alueen paksuuden määrittäminen

Yksityisen talon tiloissa käytetään betonia, esivalmistettua puolikiinteää tai pehmeää pinnoitetta. Osittain jäykkän pinnoitteen paksuus määräytyy talon ympärillä olevan materiaalin avulla: klinkkerilevy, kaakeli tai päällystekivi. Betonipäällysteen koko on kuitenkin laskettava. Ainakin laskemalla liuoksen määrä ja kaivannon syvyys kaikille kerroksille.

Sokean alueen vakioleveyden tuntemus ja ulkoreunan korkeuden vähimmäistaso alueen yläpuolella voidaan laskea ainoa parametri, jota standardit eivät kata - kovan päällysteen paksuus ottaen huomioon sen kaltevuus.

Vähimmäispaksuus teräsbetonista on noin 70 mm - kahden tangon paksuus lankahihnoilla ja kaikilla puolilla betonin kerros yli 30 mm.

Mitkä ovat videon kovan ja paksun sokean alueen ominaisuudet:

Tämä koko on kerrottava kaltevuudella kerrottuna nauhan leveydellä jaettuna 100: llä. Tämä on korkeuskorkeus ulkoreunan ja pohjan välillä. Ja nyt on tarpeen lisätä eron korkeus reunan paksuuteen paksuuden saamiseksi pohjasta.

Jos reunan paksuus on 70 mm, kaltevuus on 5%, sokea alue on 1000 mm, kannen korkeus alustassa on 120 mm.

Betonipäällysteknologia

Askel askeleelta ohjeet siitä, miten tehdä sokea alue talon ympärillä, näyttää tältä:

Kaivannon ("kouru") valmistelu sokean alueen alla. Hedelmällinen kerros poistetaan koko leveydeltä (20 - 30 cm). Yhdistä kaivannon pohja ja muodosta kaltevuus. Ole erityisen varovainen, että pohjan alapuolella olevan alueen pinta-ala täyttyy täytettynä ja kaatamalla paikallinen maaperä - tiivistetyn kerroksen paksuus tässä paikassa on vähintään 15 cm. Kaivon syvyyden tulisi olla riittävä kovan pinnan maanalaiseen osaan, tyynyn paksuuteen (vähintään 10 cm, suositeltava 15 cm) ja eristyksen päällysteen ympärillä talon perään maaperään. Jos hedelmällisen maaperän louhinnassa olevan kaivon osoittautui syvemmälle kuin laskettu, eroa kompensoidaan täyttämällä joko paikallisen maaperän tai savi kerroksen (toinen vaihtoehto on edullinen).

Ovenvarsi sokean alueen alapuolella

Tyyny. Heikkoon maaperään on suositeltavaa muodostaa sora-alusta alemmaksi kerrokseksi. Aluksi he nukkuvat, tasoittavat ja pienentävät keskimmäisen murto-osan murskakiviä (40-70 mm). Sitten - pieni murskattu kivi (5-10 mm) täyttämään edellisen kerroksen aukot. Kun tiivistys ryöstö se kaadetaan yli vedellä. Seuraava hiekka kaadetaan, mikä myös tasoitetaan, juotetaan ja rypytetään. Se on hiekkaa, joka standardien mukaan toimii perustana sokea alueen laitteelle. Makadamavalmisteen pitoisuuden tulisi olla enintään 15 mm 2 m, hiekka - 10 mm 3 m.

Vedeneristys. Hiekka päällä on vedeneristyskalvo. Se ei suojaa maata, vaan suojaa betonilta kosteudelta kasaantumisen aikana. Asetuksissa tätä kerrosta kutsutaan "erotteluksi". Tätä tarkoitusta varten käytetään geomembraania tai polyeteenikalvoa, jonka paksuus on 200 um.

Voit myös käyttää sisäänrakennettua vedenpitävyyttä - esimerkki videosta:

Lämpenemistä. Kovaten maaperän luotaessa rakennetta lämmitetään ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Jos kaksi kerrosta asetetaan, ylälevyjen saumat siirretään alempien saumojen suhteen.

Muotti. Se on valmistettu sahattujen levyjen ja palkin muodosta. Samanaikaisesti aseta lamellit poikittaislämpötila-liitoksille. Tyypillisesti nämä kiskot on asennettu sokean alueen pinnan muotoiluun tietyllä kallistuskulmalla, ja niissä, kuten majakoissa, ne kaatavat betonia. Levyjen leveys on 20 mm, poikkileikkauksen korkeus on yli 25% sokean alueen paksuudesta. Saumojen välinen etäisyys lasketaan kertomalla kerroin 25 betonin paksuudella pohjalla. Yleensä betonipinnoille lämpötila-liitokset yhdistetään teknisiin liitoksiin (yksi osa valua säleiden välillä). Kellarissa olevan lämpötilan sauma on muodostettu kattoai- neista, joiden kokonaispaksuus on noin 5 mm.

Kaikki on valmis kaatamaan betonia

Vahvistaminen. Helpoin tapa on rakentaa tieverkko 100x100 mm: n kennolla ja 4 mm: n läpimitaltaan. Naapurikortit (raidat) on päällekkäin yhden solun (tai enemmän) kanssa ja sidottu langalla. Vedenpitävyys tai eristys on vähintään 30 mm. Tätä kokoa on säilytettävä suhteessa kaikkiin pintoihin - etuosaan, reunan päihin ja pohjaan nähden.

Betonoinnin. Käytä betonia M200. Sen jälkeen kun betoni on kaadettu neljän tunnin kuluessa, betoni on peitettävä. Ja 14 päivää - kosteuttaa.

Suojaa tuhoa vastaan. Voit parantaa kulutuskestävyyttä ja pinnan lujuutta sateenvaralta. On olemassa kaksi tyyppiä: kuiva - kaatamisen jälkeen, märkä - samanaikaisesti täyttölämpötilojen kanssa tiivisteen kanssa. Kun kiskot on irrotettu (14 päivää betonin kaatamisen jälkeen), saumat täytetään bitumimateriaalilla lisättämällä mineraalitäyteainetta.

Huom. Pintamateriaalina ja houkuttelevana koristekuviona voit käyttää leimattua betoni teknologiaa.

Leimattu betoni sokealta alueelta kävelyteelle

Jos sokea alue on korjattava

Jos betoni alkoi hajota, vahinkojen mukaan korjaustekniikka on seuraava:

(jopa 30% pinta-alasta) ja kapeat halkeamat - ne kaadetaan sementtipastalla (sementin ja veden osuus on 1: 1);

paikallisen korjauksen ja laajan halkeaman tapahtuessa - ne on kirjoittanut, näkyvä vahvike käsitellään korroosionestoaineella, joka on tiivistetty korjauspolymeerilastalla;

murenemisen ja delaminaation aikana heikot alueet puhdistetaan ja sementti- ja hiekkalaastieristekerros kaadetaan talon koko kehän ympärille (alustava asennus uudella reunusalueella ja vahvistuskehyksen asennus).

Kun suoritat jokaisen korjaustyypin, sokean alueen pinta on puhdistettava likaa ja roskia käsiteltävä syvälle läpäisevällä pohjamaalilla.

Tämän seurauksena. On tärkeää muistaa, että sokea alue on vain osa vesiensuojelutoimenpiteitä. Tehokkain sokea alue myrskyjäteveden yhteydessä, kun vettä kerätään erityisissä vastaanottimissa ja putkissa, on poistettu pohjasta.

Storm-viemärijärjestelmä

Tämän seurauksena säätiö saa luotettavan suojan paitsi sateelta tai sulavalta lumelta myös pohjavedestä.