Ohjeet sokean alueen lämmittämiseen talon ympärillä

Oikein eristetty päällyste on useasta kerroksesta koostuva rakenne: vedenpitävä materiaali, eristys, viemäröinti. Sokean alueen eristäminen estää talon pohjan ja seinämien tuhoutumisen, maaperän huuhtoutumisen sekä rakennuksen rakentamisen kallioperään, mikä auttaa estämään maaperän jäädyttämisen tuhoisat vaikutukset.

Sokean alueen lämmitysjärjestelmä
Jotta sokea alue eristettäisiin omin käsin, sinun on tiedettävä laite ja tarkkailla "kakun" kerrosten järjestystä.

 1. Pohjakerros on geotekstiilejä. Tämä on kerros, joka muodostaa koko rakenteen.
 2. Seuraava 10-15 cm kerros on hiekkaa.
 3. Eristyskerros asetetaan hiekkipäällysteen päälle.
 4. Seuraava kerros on taas 15 cm hiekkaa.
 5. Geotekstiilit uudelleen.
 6. Kerros hienoja raunioita.
 7. Koristeellinen laatta (tai muu materiaali).

Mikä on sokean alueen lämpeneminen talon ympärillä

Sokean alueen lämmitys on välttämätöntä, jotta se voidaan suojata ennenaikaiselta tuhoutumiselta, joka johtuu maaperän talvikauden heikentymisestä.

Tällä tapahtumalla on muita tärkeitä toimintoja:

 • Kotilämmityksen kustannusten vähentäminen;
 • Kohdepisteiden pienentäminen suhteessa rakennuksen kellariin.
 • Sokean alueen vedenpitävyyden parantaminen;
 • Kyky alentaa säätiön syvyyttä.

Rengasmaksujen syvyydellä on ratkaiseva merkitys säätiön vuodevaatteiden määrittämisessä, vaikka tekniset vaatimukset saisivat vähemmän syvyyttä.

Ja päinvastoin: alhaisen vuorauksen maaperässä pohjan säätämisen syvyys ei riipu siitä, kuinka paljon maaperän jäädyttäminen on syvää. Syvyyden sen esiintyminen sanelee suunnittelun piirteet talon.

Sokean alueen lämmittäminen omilla käsillään

Eristäen talon matalaan asumiseen perustuvan sokean alueen, maaperän jäädyttäminen on mahdotonta. Näin ollen säästöt ovat hyvin merkittäviä myös silloin, kun kulutetaan eristetyn sokean alueen laitteeseen.

Eristys on kallis yritys, mutta kohtuuttomat säästöt voivat johtaa kaikkien ponnistelujen turhaksi. Teokset ovat merkityksellisiä vain sokea alueen, soclen ja säätiön rinnalla, omilla käsillä.

Sokean alueen eristeen leveys ei saa olla pienempi kuin maaperän jäädyttämisen arvo.

Sokerin ja päällystyspinnan polystyreeni-vaahdon lämmittäminen (penoplex-levyt)

Paras vaihtoehto olisi lämmittää sokea alue ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Lämmityskylpytuotteet tuottavat paikoissa, joissa on mahdotonta käyttää muita lämmittimiä. Esimerkiksi liian märällä.

Lisäksi sillä on muita etuja:

 • korkea puristuslujuus;
 • nolla veden absorptio ja höyryläpäisevyys;
 • kestävyys;
 • helppous;
 • pakkasenkestävyys;
 • alhainen syttyvyys;
 • ympäristöystävällisyys.

Penoplexin lämpenemistä omilla käsilläsi sinun on levitettävä 50 mm: n levyjä kahdessa kerroksessa tai 100 mm: n levyinä yhteen kerrokseen. Polystyreeni-vaahtolevyjen liitokset suojaavat suuritiheyksistä polyetyleeniä. Tätä varten se asetetaan polystyreenilevyjen kerroksen päälle.

Lämmitys PPU

Polyuretaanivaahtoa voidaan soveltaa moniin monimutkaisiin pintoihin ja siksi asuntojen rakentamisessa sitä käytetään lähes kaikkialla.

PPU: n positiiviset ominaisuudet:

 • Se on alhainen lämmönjohtavuus;
 • Biologisesti kestävät;
 • Hajoaa hajoamiselta;
 • Sitä käytetään sekä alhaisissa että korkeissa lämpötiloissa.
 • Kestää 2-3 tuntia loppuun asti;
 • Sytytyskestävyys;
 • Sen veden imeytyminen on vähäistä;
 • Päällystekerroksella on eheys ilman aukkoja.

Haittana on aineen yhden komponentin toksisuus, joka vaatii suojaavia toimenpiteitä ruiskutusvälineiden yhteydessä.

Eristys laajennetulla savella

Tämä on yksi tavallisimmista materiaaleista talon eri omiin lämpenemiseen. Se on tehokas ja tulenkestävä. Erilaisia ​​rakeita (2 - 40 mm): soraa, murskattua kiveä ja hiekkaa. Laajennettu savi käytetään täyteaineena konkreettisille ratkaisuille. Laajennettu savi-sora on enemmän routavaratonta ja vesitiivis kuin hiekka ja roska. Sitä käytetään pääasiassa lämmittelyyn kellareihin, autotalliin sekä kellariin ja sokea alueelle.

Sokean alueen lämmittäminen laajentuneella savella ei vaadi suuria kuluja ja erityisosaamista. Sokean alueen kaivettuun syvennykseen, hiekka- ja droning-pohjaan sijoitetaan savi- ja vedeneristyskerros suojautumiseksi sakkautumiselta. Sitten savi ja jälleen kerros dronite ja hiekka. Top sora alueelle.

Laajennettu savi on täysin vaaraton ja suojaa perustan kosteuden tunkeutumiselta. Lisäksi se on erittäin halpa.

Tärkeä lämmitysvaihe on tyhjennyslaite. Pohjaveden pinta-ala on noin 1 metriä. Kun märkä slaydite menettää suurimman osan sen eristävistä ominaisuuksista, tästä johtuen vesi on tyhjennettävä talosta.
Etäisyydeltä talon pohjasta he kaivaavat kaivannon, geotekstilöitä, kerrostumia ja putkia siihen. Viemäriputket peitetään hiekkakerroksella, geotekstiilien reunat ja peitetty hiekalla.

Laiteholkki tekee sen itse

Eristetty sokea alue on tärkeä talojen rakentamiselle märkäpehmustetuilla mailla. Kosteutta aiheuttama maaperä, jossa on voimakkaita pakkasia, voi alkaa siirtyä, nousta ja tuhota säätiö. Lämpenemisen myötä syntyy vastaprosessi - maaperä laskeutuu, mikä myös vaikuttaa rakentamisen perustasoon.


Eristyksen päätehtävä - näiden prosessien estäminen. Jos tiedät kerrosten ja tärkeimpien työvaiheiden polttovaiheen, niin myös aloittelija voi tehdä eristyksen. Eristys penoplex on helppokäyttöinen ja suojaa tehokkaasti rakennuksen alemmat elementit kylmyydeltä.

Työprosessi sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Laite sijoittaa myöhempiin manipulointeihin. Paikka tyhjennetään, juuret poistetaan, maan yläpallo poistetaan kasvillisuuden avulla eristyskerrosten syvyyteen. Tämä arvo on oikein laskettava, riippuen lämpötehosta. Kaikki kasvillisuus poistetaan huolellisesti, koska tulevaisuudessa se tuhoaa sen kaksoisjuurijärjestelmän ja rakenteen sen juurihakemistoon.
 2. Tyhjennettyyn paikkaan rauniot asetetaan kuivatuskerrokseksi. On tarpeen laskea sen kerros vähentämällä vastakkaisen kaakeli- ja hiekkakivipaksuuden paksuuskerroksen korkeudesta.
 3. Tyvennys syvennetään muottien kehän ympärillä. Suojaus kosteuden läpäisevyydestä tulee tehdä savesta, joka levitetään koko ojaan ja levitetään 25 cm: n kerroksella.
 4. Seuraava kerros hiekkaa kaadetaan, jotta kutistuminen se kaadetaan vedellä.
 5. Hiekkakerrokselle asetetaan puristettua polystyreenivaahtoa.
 6. Levyjä tai muuta materiaalia asetetaan polystyreenin päälle.

Jos haluat työskennellä sokean alueen eristämisen omalla kädellä, sinun on valmistauduttava huolellisesti ja päätettävä lämmöneristysmateriaalin valinnasta. Mahdollisuus käyttää jotain tiettyä materiaalia päätetään erikseen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Jos kaikki tehdään laadullisesti ja oikein teknisesti, työn tulos ilahduttaa monta vuotta.

Oikea kakku on lämmin sokea alue. Teemme yhdessä foorumin käyttäjien kanssa.

Talon ympärillä oleva lämmin sokea alue on kypsennetty ruoan tavoin: oikeat ainesosat otetaan ja sekoitetaan oikeaan osuuteen. Ja miten tarkalleen, käyttäjät kertovat.

Monet aloittelevat kehittäjät ajattelevat, että sokeiden alueen päätavoite on suojata säätiöiltä sademäärä ja kävelyä sen ympärillä on helpompaa ja helpompaa. Mutta kuten forumhouse.ru-käyttäjien kokemukset osoittavat, oikein tehty ja eristetty sokea alue yhdistettynä viemäröintijärjestelmään voi ratkaista paljon suuremman joukon tehtäviä, jotka vaihtelevat vähentääkseen routaantumisvoimia, vahingoittaen pohjaa, pohjaveden tyhjentämiseen ja kellarin suojelemiseen.

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Siksi sokea aluetta sekä eristettyä kasaa ei voida tarkastella eri tavoin kuin monimutkainen järjestelmä, mutta jotta kaikki toimisi oikein, sinun on kuunneltava foorumin jäsentenne neuvoja.

Ohjeellinen on foorumin jäsenen lempinimi Felo:

- Aloitin talon rakentamisen seitsemän vuotta sitten, ja säätiön puristaminen tapahtui vasta viimeisten kahden vuoden aikana. Nauha-sarakkeen perusta. Haudutettu nauha on 40x20 cm, pylväitä 1,6 m. Ymmärrän nyt, miksi näin tapahtui: sokea alue ja salaojitus eivät tehneet ajoissa. Sokea alue eristämällä

Käyttäjä, jolla on lempinimi al185, suosittelee tässä tapauksessa lämmittämään alustaa ja sokea aluetta. On myös tärkeää tehdä pätevä vedenpoisto.

Jotta estettäisiin säätiön suulakepuristus tulevaisuudessa, on ensin välttämätöntä:

- Tänä kesänä minulla on sokea alue, jolla on eristys talon ympärillä ja pohjaveden alentaminen haluan liuottaa viemäriputket ojaan.

Lue artikkeli siitä, miten lähestytään säätiön valintaa.

Pohjaveden määrän vähentämiseksi oli mahdotonta jättää kaksi rikki putkea, jotka yhdistävät tienvarsien ojien keskenään, ja osallistuja päätti korvata ne.

Vesi meni turvallisesti kohti metsää ja vesitaso laski 20 cm.

Sitten tehtiin lämmin sokea alue, pohjan kuivatus ja myrskyviemärit. Ja kun kausi osoitti, kaikki edellä mainitut toimenpiteet antoivat meille mahdollisuuden välttää perustuksen jatkumista.

Lämmitetty sokea alue

Lämmitetty sokea alue koostuu puristetuista polystyreeni- vaahtomuovista tai vaahtomuovista valmistetuista arkeista, jotka asetetaan vaakasuoraan tai vaakasuoraan pieneen kulmaan alapinnan maanalaisen osan ympärillä. Eristyslevyt pinotaan 30-40 cm: n syvyydestä maanpinnasta pienellä kulmalla pohjasta poispäin, mikä tuottaa veden virtausta. Lämpenemisen ansiosta pohjan ympäröivä maa ei jäätyy läpi, ja siksi pakkasen voimakkuus vähenee merkittävästi.

Jotta eristetty sokea alue pystyy osoittamaan kaikki positiiviset ominaisuutensa mahdollisimman pitkälle, se on asennettava oikein ja tämän vuoksi erektioprosessi on jaettava peräkkäisiin vaiheisiin.

Valentine Penza:

- Kaivoin talon reunan 1,3 m: n seinälle sijoitetun lapion pistimellä. Neljännellä seinällä poistettiin vain kasvulliset kerrokset. Tuloksena oli noin 20 kuutiota maata.

Toisessa vaiheessa täytettiin CGS: n ensimmäinen kerros, jonka paksuus oli 10 cm, tasoittamalla se, punnitsemalla se ja asettaen EPSI: n paksuudeltaan 10 cm.

Valentine Penza:

- Vedin 14 kuutiometriä PGS: tä sokea alueelle. EPS-levyjen tiivis sovittaminen maaperään tasoitin täyttötulppa majakkain, räpyttelivät jalat, pylvääseen ja peitin sitten märällä hiekalla (nostaisin paljon letkua) ja tasoitin sen säännön kanssa. CBC: n päälle jäävän ohueen kerroksen ansiosta saavutettiin sileä pinta, jonka kaltevuus oli 3 cm metriä seinältä.

Lue, miten eristys valitaan. Suosittelemme myös lukemaan artikkelimme, josta saat selville, onko laajennetun savi käytön sokea alueella sallittu.

Mutta pinta oli todella sileä ja voimakas vasta sen jälkeen, kun se täytettiin kolme kertaa tärisevällä levyllä.

Valentine Penza:

- Sen jälkeen lähdin rakennustyömaalta kuukaudeksi, ja kun saavuin, pinta tuntui edelleen betonilta. Ainoastaan ​​ylempi ohut kerros hiekkaa pestiin osittain sateelta. Mutta vaahtomuoto on edelleen täydellinen. Ilman taukoja ja halkeamia.

Eppsissä meidän forumchanin laittoi pitkän sivun seinään, t. 1,2 m

Valentine Penza:

- Olin peittänyt vaahtomuovilevyjen paksumman polyeteenin, joka on vain myynnissä.

Sitten foorumin jäsen alkoi eristää osan säästä vaahdon yläpuolelle tasolle, jossa betoni loppuu. Ja jotta betonipäällyste voidaan erottaa seinistä, Valentin Penza, leikkaamalla EPSI 5 cm paksuisen, liimautunut nämä levyt seinään erityisellä liimalla.

Valentine Penza:

- Se osoittautui yhtenä jatkuvana osana muottirakennetta. Ja käärin polyetyleeni näiden kaistaleiden alle.

Tämän jälkeen kalvon päälle asetettiin toinen hiekka- ja sorapeitekerros, noin 12 cm. Materiaali tasoitettiin majakkaissa metalliputken avulla ja tampellaan alas värähtelevällä levyllä. Sitten tuli muottien kääntyminen.

Valentine Penza:

- Laitoin 10 k-levyn täysin tasaisen pakatun pään reunaan 1,1 metrin etäisyydeltä seinältä. Hän kiinnitti sen tällä tavalla: ristikkäisen nauhan ulkopuolella PGS asetti tangot maahan ja liitti muottiin levyjä, joissa oli lyhyitä levyjä ja ruuvien avulla.

Yhteensä 6 kuutiometriä betonia kaadettiin, ja kaadon prosessi kesti 1,5 tuntia. Pinnan tasoittamisen jälkeen Valentin Penza peitti sokean alueen kalvolla ja vei betonin kolme päivää, kunnes se kovettui. Tämän työn tulokset näkyvät alla olevassa kuvassa.

Valentine Penza:

- Sokea alue tuli tasainen ja sileä. Ja mikä tärkeintä, se oli korkea - pystyi nostamaan pinnan jopa 35 cm: n etäisyydellä ja nyt talo on kuin kukkulalla, ja kaikki vesi virtaa talosta. Tämä varmistetaan ukkosmyrskyn aikana.

Mutta on toinen näkymä sokea alueesta. Vladimir Tallin ei suosittele sokean alueen konkreettisuutta estääkseen rakenteen halkeilua, vaan yksinkertaisesti eristämään ja asettamaan päällystekiven päälle. Ja siksi: eristetyn sokean alueen päätehtävä on kuitenkin lämmitys; lämmönkestävyys kellarikerroksen alueella.

Katso aiheesta "sokea alue, se on sama raunio".

Anatoly L, Moskova:

- Minulla on eristyskerroksen paksuus sokea alueella 100 mm, ja pohjaan vain 50 mm. Täällä kaikki päättävät ja ajattelevat itsensä, mutta on tiettyjä kriteerejä, joita ei voida sivuuttaa. Tämä on maan lämpöä, joka on pidettävä mahdollisimman suurella alueella talon ympärillä ja joka ei salli kylmän tunkeutua syvälle pohjaan.

Lisäksi käyttäjä päätti asentaa 110 mm halkaisijaltaan tyhjennysputken, joka on kääritty ¾ vedeneristyskalvolla, jolloin kaikki ylä- ja ilmakehän saostumat poistetaan pohjasta.

Anatoly L:

- Minun tapauksessani päätehtävänä oli kerätä ylempi kerros sokea alueelta ja elokuvan ulkomailta. Vaikka putki kääritään kalvoon, se sijaitsee noin 30 cm: n syvyydessä, minkä vuoksi se kerää ylävesiä ja sen rajan yli. Lisäksi kalvon ja geofabristen käyttö ei salli putkisuodattimen murtamista.

Vedenpoistoa rakennettaessa on erittäin tärkeää kestää vaadittu kaltevuus, keskimäärin se on 1 cm viemäriputkiston lineaarimittarin kohdalla, mutta täällä ei myöskään ole selvästi määriteltyjä arvoja.

Anatoly L:

"Kestän noin 2-3 cm: n kaltevuus yhdellä p / m, ja putket yhtyvät yhdestä pisteestä purkautumassa. Ennen tyhjennysputken sijoittamista väsitin tulevan sokean alueen pinnan. Varmista, että vesi kulkee mihin minun on mentävä, laitoin putken alas, käärittelin sen geotekstiloihin, käärittelin sen vesitiiviin kalvoon, ripottiin hiekalla ja haudattiin.

Hiekan käyttöä samanlaisella sokea alueella voidaan merkittävästi minimoida, koska periaatteessa tarvitsee vain kohdistaa paikka eristämiseen. Ja on parempi käyttää sekoitushiekkaa ja siirappia - sitten se tiivistyy ja tulee jossain määrin vedenpitävänä.

Artikkelissamme opit itsenäisesti tekemään MZFL: n. Lue toinen artikkelimme nähdäksesi, kannattaa päättää sokean alueen eristämisestä laajennetulla savella.

Edellä mainittujen toimien seurauksena jäätymisen raja siirtyy pois säätiöstä. Sokean alueen lämmitys pienentää ja jopa sulkee pois maaperän, laattojen, betonivyöhykkeiden liikkeet alustalle.

Anatoly L:

- Kun lämmitin sokea, mitattiin lämpötila kadulla - 30-35 ° C viikon tai kaksi lämmittämättömässä talossa ilman sokea alue ja sokea alue. Talvella lämmitetyssä talossa se oli huomattavasti lämpimämpi sekä kellarissa että lattialla - keskimäärin kuusi astetta. Eikä tämä ole todiste eristetyn jalkakäytävän tehokkuudesta!

FORUMHOUSE-käyttäjät voivat oppia tekemään itsenäisesti lämmitetyn sokean alueen ja viemäröinnin ja mitä tehdä, jos pakkasen voimat nostivat talon kulman. Videomme oppii, miten ja miksi tehdä sivuston tyhjennys. Ja toisessa videossa selkeästi kuvataan, miten asianmukaisesti vahvistetaan matalan liuskan perustan muotti.

Lämmitä sokea alue omilla käsillä. Osa 2

Tässä artikkelissa toinen sykli, puhumme paremmin suunnitellun sokean alueen eristämisestä. Mitä tulee sokean alueen eristämiseen Internetissä, monet kopiot ovat rikki. Kuten tiedätte, teoria on todistettu käytännössä.

Henkilökohtainen kokemus osoittaa, että sokea alueen eristämisen eduilla on paikka. Varsinkin kun tekijällä on jotain vertailla.

Mitä tulee keskusteluun sokean alueen lämmittämisen tarpeesta, panen merkille seuraavat:

 1. Ensinnäkin sokean alueen eristämisen vaikutus voi esiintyä huonosti suunnitellun laitteen ollessa kyseessä. On esimerkiksi järjetöntä järjestää lämpimiä sokeita alueita, jos esimerkiksi talon kellarissa ei ole ulkoista eristystä tai jos majoitusta ei ole tarkoitettu ympärivuotiseen asumiseen.
 2. Toiseksi vakio- tai vakioeristettyjen jalkakäytävien laite, jonka lukuisat kuvaukset ovat Internetissä, on vakava puute, minkä vuoksi tekijä päätti tehdä ne erikseen, kun eristämme talon päällysteen. Tämä kokemus artikkeli ja kuvaa.

Yleiset ohjeet sokea alueen suunnittelusta ja eristämisestä

Kuten tiedetään, lämmittämättömät sokeat alueet toimivat sateen ja sulaveden poistamiseksi kellarista. Tästä johtuen sen toimintaedellytykset paranevat, koska tässä tapauksessa se on vähemmän altis kostean maaperän haitallisille vaikutuksille, joilla on lämpötilahäviöitä. Lämpimät sokeat alueet vähentävät lisäksi maaperän jäädyttämistä ja sileää lämpötilahäviötä, minkä vuoksi säätiö on vähemmän altis tuholle. Samalla rakennuksen energiatehokkuus kasvaa ja lämmityskustannukset pienenevät. Eristävien ikkunoiden järjestelyssä, ihanteellisesti niiden leveyden tulee olla yhtä suuri kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Käytännössä tällaisen sokean alueen tekeminen on ensinnäkin kallista, ja toisaalta tällaiset laajakulmaiset alueet havaitsevat huomattavasti kehityspaikan käyttökelpoista aluetta. Siksi tyypillisen sokean alueen leveyden oletetaan yleensä olevan 70-90 cm. Esimerkkinä laitteesta ja tyypillisen sokea-alueen toiminnasta on esitetty kuviossa 2. Nro 1.

Kuten kuviosta voidaan nähdä, tyypilliset sokeat alueet eivät tehokkaasti suojaa rakennuksen perustusta matalalta lämpötilalta, joka kulkeutuu maaperän läpi vaakasuoraan suuntaan (kuvassa maaperän pinnan Q1 alkulatauspaikka siirretään tarkoituksella pois sokea alueen reunasta graafisen havainnon helpottamiseksi).

Tekijä pyrkii minimoimaan rakennuseristyksen kustannukset ja samalla maksimoimaan eristyksen tehokkuuden, kirjailija päätti tehdä sokean alueen eristämisen käänteisellä G-kirjaimella, kuten kuviosta 2 ilmenee. Tässä tapauksessa sokea alue ei kasva, vaan sokea alueen lämpöä lisää kellarineristyksen tehokkuuden pitäisi kasvaa. Tämä saavutetaan sen takia, että sokean alueen ulkoinen lämmitys sisäänpäin heikentää alhaisten lämpötilojen vaikutusta ylempään, jäädyttävään maaperän kerrokseen.

Rakennuksen betonin sokean alueen parannetun rakenteen ominaisuudet

Meidän artikkelissamme yritämme keskittyä vain niihin vivahteihin, jotka eivät ole vaikuttaneet tällaisiin materiaaleihin, vaeltavat verkon ympärillä tai pidetään pintapuolisesti. joten:

Lämpöeristysmateriaalien valinta (TIM) sokea alueen eristämiseksi

 1. Ottaen huomioon "hinta-laatu" -kriteerin sekä käyttöolosuhteet (kadulla, maahan) optimaalinen TIM sokean alueen eristämiseksi ovat polystyreeni-vaahtoeristeet, jotka perustuvat vaahtomuoviin (PSB jne.) Tai ekstrudoituun polystyreeni-vaahtoon. Jälkimmäiset ovat parempia, mutta kalliimpia.
 2. Useimmissa tapauksissa, ainakin Venäjän keskiosassa, paksuus 50 mm TIM riittää sokean alueen lämmittämiseen.
 3. Muuten, melkein kysymyksessä olevan hinnan. Sokeripinnan sivusuuntaisen eristämisen kustannukset talon toiselle puolelle, jonka pituus on 10 metriä ja sivusuuntainen eristys syvyyteen (0,5 - 0,6), on: polystyreeni PSB: n - noin 500 ruplaa. talon toiselle puolelle ekstrudoitua polystyreenivaahtoa - noin 1 500 ruplaa.

Yleiset näkökohdat talon sokean alueen rakentamiseksi olivat seuraavat:

 1. Päätettiin käyttää betonisia sokeita alueita. Vaihtoehto ei ole halvin, mutta ottaen huomioon hinnan ja laadun suhde, luotettavuus ja kustannukset myöhempää käyttöä varten, se tuntui optimaaliseksi.
 2. Sokean alueen koon mukaan. Sokean alueen leveys päätettiin olla 1 m: n suuruinen TIM-levyn koon mukaan siten, että rajaus minimoitiin. Lisäksi katon talon ylitys on riittävän suuri - noin 60 cm talon sivuilla.
 3. Säleikköön ja sulaveteen vedonpoistoon rakennuksen perustuksesta sokea alue on varustettu ASB-putkesta, jonka DN = 100 mm. Tätä varten ASB-putkia saha- tettiin pitkin.

Seuraavaksi lyhyesti laitteen sokea aluejärjestys ja ominaisuudet.

Hydraulinen suojalaite betoniseurannalle talon pohjoispuolella

Koska talon pohjoispuolen kosteus, kuten rankkasateiden, ja lumen sulamisen, on riittävän pitkä, sokea alue vaatii ylimääräistä suojaa vedestä. Merkinnän ja kaivamisen jälkeen sivulta asetettiin PE-kalvolla käärittyjä litteitä liuskoja ja savi lukko asetettiin liuskan eteen noin 40 cm: n syvyyteen (märkä, tiheästi särkynyt savi).

Betonipäällysteen lateraalinen eristys tehtiin yhtenä kerroksena vaahtomuovia PSB-25, paksuus 50 mm (kuvassa alla). Hydraulilukko on tehty vain pohjoispuolella. Talon toisilla puolilla käytetään vain sivuttaista eristystä, kuten alla olevassa kuvassa näkyy.

Rakennuksen sokean alueen koko koostumus on esitetty alla olevassa kuvassa. Kakku alhaalta ylös osoittautui seuraavaksi:

Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy, että sokeainta olevan laitteen jälkeen talon kellariosan korkeus (ottaen huomioon TIM: n koko) laski noin 50 cm, eli tämä on oikeastaan ​​sokean alueen syvyys talon pohjassa.

Rakennuksen sokean alueen vaakasuora eristys tehdään kahdessa kerroksessa, joissa liitoslimiitit ovat. Tässä tapauksessa käytetään sekä polystyreenivaahtoa että polystyreeni-vaahtomuovia. Alla olevassa kuvassa näkyy.

Laitteen betonieristeen ominaisuudet

Levyn ensimmäinen kerros on tehty laajennetusta savesta. Katso kuva alla vasemmalta. On yksi syy. Lisälämpöeristimeksi se ei tuota hyötyjä, mutta helpottaa työskentelyä. Sitten kevyelle kiviainekerrokselle tehtiin sementtihiekkastaso hienolla sora-aineella. Välikerroksen välissä käytetään vahvistavaa muurausverkkoa 50 × 50, jonka paksuus on 4 mm.

On tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

a) Savi-sementti- ja sementti-hiekkastat tehdään talon kellarista riippumattomiksi, ts. vaimentimena käytettiin erottelukerrosta, joka oli valmistettu laajennetuista polystyreeni- tähteistä.

b) Lisäksi sokeassa (noin 12 m pitkin talon lyhytaikaista sivua) ei ollut erotuslämpötilan vaimentimia, jotka yleensä valmistetaan kuivilta levyiltä noin 2-3 metrin välein. Laattojen alapuolella on eristys kahdessa kerroksessa, sokea alueen ulkopuolelta ja talon kellarikerrokselta. eli kolmiosainen sokea aluslevy ympäröidään paitsi eristämällä, myös itse asiassa vaimentimella, koska polystyreeni-vaahteraneristys voi toimia tässä roolissa. Vahvistuksen (teräsverkko) ansiosta sokea alue on melkein monoliittinen levy, eikä sen kannattaa heikentää puupinnoitteilla. Lisäksi sokea alue talon toisella puolella on rakentava, ei liitetty sokean alueen toisella puolella talon, kuten kuvassa alla. Samoin, kun rakennetaan betonikuorta talon toiselle puolelle, se on myös itsenäinen suhteessa rakennukseen. Katso kuvaa oikealla.

Levyn lopullinen kohdistaminen tehdään metalliputken leikkaamalla. Käteviä työkaluja käytettiin oppaina. Ensiksi on välttämätöntä suojata sokean alueen sivueristys, jonka osa on maanpinnan yläpuolella. Tässä käytetään lasikuituverkkoa. Liima-aineena käytetään sementti-hiekka-seosta PVA-liiman lisäämistä. Lattian yleinen kaltevuus on noin 6 astetta, mikä on lähes kaksinkertainen vaadittuun kaltevuuteen verrattuna. Pieni kustannusten nousu maksaa tehokkaammin veden poistamiseksi sokeiden pinnalta, mikä lisää rakenteen yleistä käyttöikää.

Jotta tyhjennettäisiin vettä sokea alueelta, ASB-putkien avulla järjestetään viemäröintijärjestelmä. Sokean alueen lähellä, lähellä sitä, noin 2,5-3 asteen kulmassa horisontissa, asennettiin ASB-putket, leikattiin puoleen. Sokean alueen kulmissa viemäriputkien liitoksissa tehtiin yhteinen tyhjennys kiinteisiin ASB-putkiin, jotka on sijoitettu maahan ja jossa on tyhjennys kanteen.

On tärkeää huomata, että kun rakennat rakennuksen sokean alueen, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • valitse sokea alueen koko,
 • tarjota sokeille tarvittava kaltevuus talosta,
 • järjestää veden poistoa
 • varmista itse betonipäällysteen vedenpitävyys.

Lisäksi rakennuksen sokean alueen hyvän tilan kannalta on erittäin tärkeää, että vedenpoisto on järjestetty oikein katolta.

Pitääkö minun käsitellä weatherizationia ja miten?

Talon rakentamisen ammattilaisten on suositeltavaa varustaa sokea alue talon ympärillä. Loppujen lopuksi säätiö- ja kellarihuoneet ovat alttiina jäädytetyille maaperälle talvella ja runsaalla vedellä sateiden aikana. On tärkeää paitsi rakentaa ja olla varmoja tekemällä sokean alueen eristys. Tällöin talo suojataan vielä paremmin.

Miksi tarvitset

Usein sokea aluetta käytetään kävelykaduksi talon ympärillä, ja se myös suorittaa täydellisesti koristeellisia toimintoja. Siksi tämän talon osan järjestämiseen olisi valittava materiaaleja, jotka yhdistetään rakennuksen vuoraukseen.

Jos sokean alueen eristys talon ympärillä tehdään oikein, se auttaa:

 • Vähennä talon lämmittämisen kustannuksia.
 • Laajenna säätiön elämää.
 • Suojaa lisääntyneestä kosteudesta.
 • Aikana suunnitellun sokean alueen lämpeneminen auttaa vähentämään säätiön syvyyttä.

Mikä on tällaisten näkymien syy? Talvella maaperässä oleva vesi jäätyy, mikä lisää sen tilavuutta ja maaperä alkaa liikkua. Tällaiset muutokset ovat huonosti säätiölle. Tämän seurauksena pienikokoiset halkeamat voivat näkyä pohjassa. He puolestaan ​​voivat taas saada kosteutta ja jäädyttää. Mikä johtaa lisääntyneisiin aukkoihin.

Tällaisten reikien läpi lämpö alkaa lähteä talosta. Mutta tämä on vain pieni ongelma. Jonkin ajan kuluttua huomaat, että jo talon seinissä on jo haluttuneita halkeamia. Mutta jos ajoissa huolehditaan sokea alueen järjestelystä ja lämpenemisestä, tällaiset ongelmat tulevat näkyviin paljon myöhemmin.

Video toimii, tekijällä on tällainen näytönsäästäjä.

Milloin on parempi aloittaa työn?

Ammattilaiset suosittelevat sokean alueen, kun laatikko on täysin pystytetty kotona, eli seinät ja katto. Mutta jos tämä ei ole tehty rakennusvaiheessa, se voidaan pystyttää jo talon tilauksesta.

On suositeltavaa aloittaa työskentely kuivemmalla kaudella, jotta äkillinen sade tai läheinen pohjavesi eivät häiritse rakentamista. Loppujen lopuksi eristetyn sokean alueen laite vaatii kaivaa maata pohjan lähellä 30-40 cm: n syvyyteen.

Perusperiaate rakentamisesta

Ne, jotka kohtaavat tällaisen prosessin ensimmäistä kertaa, ihmettelevät, miten sokea alue eristetään? Jotta voit tehdä kaiken laadullisesti ja oikein, sinun on noudatettava yhtä sääntöä "eristetty kakku sokea alue". Se koostuu:

 1. Geotekstiilit. Se asetetaan aikaisemmin valmistetulle alueelle. Tätä varten paikka, jossa sokea alue on varustettu, puhdistetaan ylemmästä maapallosta kasvinjuurilla. Sitten ne kaivaavat kaivannon noin 30-40 cm syvyyteen. Kaivannon pohja on täytettävä, jotta estetään maaperän samentuminen, mikä voi johtaa sokean alueen tuhoamiseen.
 2. Hiekkaa. Se on asetettu paksuuteen 10-15 cm. On tärkeää tasoittaa ja tiivistää kerros. Se muodostaa koko sokean alueen tulevaisuudessa. Varmista, että teet parannuksen talosta. Pudotuksen tulisi olla noin 3 cm ja paljon muuta. Tämä on välttämätöntä, jotta sulata tai sadevettä ei pysy lähellä seiniä, vaan se virtaa kuivatukseen tai kukkapenkkiin. Jotta hiekkapuhallus voidaan nopeasti kostuttaa, se vuodatetaan vedellä, mutta sinun on oltava varovainen ja älä ylitäytä.
 3. Lämmöneristys. Voit tehdä tämän käyttämällä monenlaisia ​​materiaaleja. Alkaen laajennetusta savi ja viimeistely moderni polyfoam, polyfoam ja polyuretaani vaahto. Eri eristys ja niiden edut, ja haitta puhuu hieman myöhemmin. Eristeen paksuus riippuu käytetystä materiaalista. Slaydite tarvitsee yli 20 cm, mutta synteettiset materiaalit tarvitsevat alle 8-10 cm.
 4. Hiekkaa. Tässä tapauksessa tarvitset jälleen 10-15 cm: n ainetta, joka tasoitetaan ja täytetään. Taipumus jatkuu.
 5. Geotekstiilit.
 6. Murskattuja kivirappeja.
 7. Koristeellinen viimeistely.

Tällainen monimutkainen muotoilu ja muistuttaa monikerroksista kakkua. Mutta nämä materiaalit suojaavat säätiötä tai kellaria ja koko taloa kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta.

Eristeen valinta

On tärkeää paitsi tietää, kuinka asianmukaisesti varustetaan sokea alue, mutta myös valita sopiva eristys. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää vain ekstrudoitua polystyreeniä. Esimerkiksi, jos maaperän kosteus on liian korkea. Mutta harkitse useita vaihtoehtoja.

Penoplex

Sokean alueen eristäminen penoplexilla on monia etuja, joiden vuoksi tätä materiaalia pidetään suosituimpana. Näitä ovat:

 • Pitkä käyttöikä.
 • Vettä hylkivä ominaisuudet.
 • Alhainen lämpötila.
 • Pieni paino.
 • Heikko syttyvyys ja syttyvyys.

Sokean alueen lämmittämiseksi penoplexilla käytetään 5 ja 10 cm paksuisia levyjä. Jos valitaan ensimmäinen vaihtoehto, levyt asetetaan 2 riviin. Varmista, että liitokset on tiivistetty erityisellä kalvolla.

Levyt, joiden paksuus on 10 cm, pinotaan yhteen kerrokseen, mutta liitokset on myös käsiteltävä suojakalvolla.

Polyuretaanivaahto

Jos tämä materiaali on valittu eristys, niin et voi tehdä ilman ammattilaisten apua. Asennuksessa käytetään erityistä laitetta, joka on erittäin kallista ja tarvitset myös taitoja kaiken oikein. On toivottavaa lämmittää sekä sokea alue että säätö (socle) samanaikaisesti. Saada sitten kiinteä kerros, joka luotettavasti suojaa rakennetta. Miksi tämä materiaali on niin hyvä?

 1. Se on alhainen lämmönjohtavuus.
 2. Ei syty.
 3. Kestää biologisia vaikutuksia.
 4. Vastelee kosteutta.
 5. Levitä kaikkiin ympäristön lämpötiloihin.
 6. Sopii ilman halkeamia ja aukkoja.

Laajennettu savi

Tätä materiaalia on käytetty sokean alueen eristämiseen muinaisista ajoista lähtien. Se on ympäristöystävällinen materiaali, joka ei vahingoita ympäristöä tai veden asukkaita. Samalla se säilyttää täydellisesti lämpöä. Sinun täytyy tietää, että laajennettu savi on kolmesta osasta, jotka ovat kooltaan eroja:

Sokean alueen rakentamiseen käytetään laajennettua savi-soraa. Se kestää täysin alhaiset lämpötilat. Mutta laajennettu savi on suojattava liialliselta kosteudelta. Tätä varten varmista, että rakennat viemäröintijärjestelmän.

Talon seinistä valuu vesi, joka putoaa maahan sokean alueen lähelle ja voi päästä laajentuneeseen saviin. Kostutuksen jälkeen eristyskyky vähenee huomattavasti. Tämän välttämiseksi sokean alueen kehä asetetaan putkille ja vie ne noin metrin etäisyydelle.

He kaivaavat reiän, joka on vuorattu geotekstiilillä. Ylös nukkua rauniolla. Sitten tyhjennysputki asetetaan. Geotekstiilien päätä kaatettiin ja suljettiin yli rauniot. Peitä kaivo kokonaan hiekalla.

Kun olet oppinut kaikki sokeiden alueen järjestämisen ja lämpenemisen hienot yksityiskohdat, voit tehdä kaiken itse. Mutta ei ole väliä, jos talon omistaja tekee kaiken omasta tai käyttää ammattilaisten palveluita, kunhan sokea alue on tehty.

Asennetaan eristetty sokea alue omilla kädillä

Eristetty sokea alue on edellytys talon rakentamiselle, sillä vain tässä tapauksessa on mahdollista saavuttaa korkein säätiö talon ympärillä erilaisista ulkoisista vaikutteista.

Sokea alue ei ainoastaan ​​paranna talon laatua vaan myös lisää kestävyyttä.

On tärkeää paitsi tehdä se oikein, myös kunnolla kuumentamaan sitä käyttämällä vain korkealaatuisia ja tehokkaita materiaaleja näihin tarkoituksiin.

Talon ympärillä oleva sokea alue suoritetaan erityyppisille perustuksille, myös matalille.

Sokean alueen eristysmalli voi olla erilainen, mutta joka tapauksessa on tarpeen saavuttaa mahdollisimman suuri suoja talon pohjalle ja seinille.

Jos käytät päällystystekniikkaa, joka toimii sokeana talon ympärillä, sinun on myös harkittava eristyksen tekemistä.

Jotta kaikki työ tehdään käsin asianmukaisesti ja tekniikan mukaisesti, on kehitetty vaiheittainen opetus.

Työn suorituskykyä koskeva tekniikka sekä sokean alueen lämmitysjärjestelmä talon ympärillä on melko yksinkertainen eikä edellytä ammattitaitoa, joten voit tehdä kaiken itse ilman turvautumattomien pätevien rakentajien palveluita.

Sumean alueen lämmittelyn vivahteet

Yleensä sokea alue on tietyn leveyden omaava kaistale, joka kulkee talon ympärillä koko sen ympärysmitta.

Se voidaan tehdä betonilaattojen, betoniliuskojen tai muiden vastaavien materiaalien avulla.

Edellytyksenä sen toteuttamiselle sekä matalissa että muissa säätiöissä on korkealaatuinen eristys.

Näin voit maksimoida rakenteen perustan suojauksen kosteudelta ja alhaisten lämpötilojen vaikutuksilta, jotka voivat johtaa sen tuhoamiseen.

Eristyksen roolissa voi olla hyvin erilainen materiaali, mutta joka tapauksessa sen teknologiaan liittyy omien käsiensa toteutus useita eri kerroksia.

Joten varmista, että alla oleva kerros, kuten yläkansi, ja tähän tarkoitukseen, saa käyttää päällystyslaatat.

Tällainen erilaisten kerrosten kakku estää muotin muodostumisen ja niiden pohjamateriaalin rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien tuhoutumisen sekä pohjan.

Sälekaihtimen alla olevan lämmittimen avulla voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Polyuretaanivaahto auttaa suojaamaan säätiötä niin paljon kuin mahdollista.

Tämä vaahto on tehokas vedenpitävä aine, joka joustavuutensa ansiosta pystyy täyttämään kaikki aukot, mikä takaa hyvän tiivistymisen.

Tämä materiaali on asetettava vain aiemmin valmistettuun tukikohtaan, ja tämän vuoksi sinun on ehdottomasti tehtävä erityinen tyynyjoukko ja varustaa muotti.

Päällystyslautojen asettaminen on sallittua polyuretaanivaahdon päälle. Myös sokean alueen lämmittämiseen omalla kädellä talon ympärillä voit käyttää penoplexia.

Tämä materiaali myös suojaa tehokkaasti pohjaa ja jalustaa, ja lisäksi sen asennusprosessi ja -tekniikka ovat niin yksinkertaisia, että ne voidaan tehdä omin käsin.

Penoplekomin tulee peittää koko pinta talon ympärillä, työntäen levyt toisiinsa niin lähelle kuin mahdollista.

Voit myös käyttää tavallista vaahtoa, joka ominaisuuksissaan muistuttaa penoplexia. Päällystyslautojen asettaminen on sallittua näiden materiaalien päälle.

Viemäröinti sokean alueen alla

Ennen kuin lähdet suoraan talon sokean alueen hyvin sääsuojukseen, sinun on tehtävä sopiva kuivatus omiin käsiisi.

On erityisen tärkeää, jos pohjan ympärillä maaperä koostuu pehmeästä savesta, sillä on korkea kosteus, on olemassa tulvien vaara ja niin edelleen.

Joka tapauksessa tyhjennys sokea-alueen alla ei häiritse ja mahdollistaa talon pohjan suojaamisen.

Se olisi perustettava mille tahansa pohjalle, myös matalille.

Ensin sinun on järjestettävä tyhjennysaukko ja tähän voit käyttää tavallisia muoviputkia. Lisäksi talon ympärillä on tarpeen kaivaa oja, jonka syvyyden pitäisi olla jopa yksi metri.

Oven pohja on huolellisesti tasoitettu, ja sinun on tehtävä pieni kaltevuus kaivon suuntaan. Kaivon seinämät tulisi myös vahvistaa, varsinkin jos maa on pehmeää.

Esivalmistetut viemärit on käärittävä tiukasti erityisellä kankaalla, esimerkiksi geotekstiilillä. Näin varmistetaan, etteivät maaperä ja maa eivät pääse tyhjennysaukkoihin.

Sitten pitkin kaivon pohjaa, rungon muotoinen tyyny on varustettu ja varovasti tamped. Tämän jälkeen kaivon koko kehällä pitkin viemärit on asetettu tiettyyn sekvenssiin.

Sitten sinun täytyy täyttää ne maaperällä, kiinnittäen erityistä huomiota maaperän puristamiseen viemärien sivuilla sekä suoraan talon perustuksen tahtoon.

Sen jälkeen voit siirtyä laitteelle seuraavaan kerrokseen, joka toimii eräänlaisena eränä eristyksissä olevana jätteenä, jolloin muodostuu erilainen kakku eri kerroksista.

Pohjarakenteen järjestäminen ja eristäminen

Taustalla oleva kerros on edellytys, kun suoritetaan sokean alueen eristys rakennuksen ympärillä.

Oikea toteutus on kehitetty vaiheittaisilta ohjeiksi, minkä jälkeen voit tehdä kaiken tarvittavan työn omalla kädelläsi.

Aluksi on tehtävä merkintä talon vieressä olevasta alueesta. Sen jälkeen talon ympärillä, merkinnän mukaisesti, maaperä poistetaan piikkipaljonetista.

Sitten seuraa kaivetun ojan koko pohjaa keräämällä savi ja ram perusteellisesti.

Vedeneristyskerroksena voidaan käyttää rakennusmateriaalia, joka leviää kuopan pinnalle useissa kerroksissa päällekkäin.

Tämän jälkeen on välttämätöntä täyttää kuopan pohja pienellä hiekkakerroksella ja irrottaa runsaasti vettä, minkä jälkeen se tiivistetään tiukasti.

Sitten muotti muodostetaan, ja sen täytyy täsmälleen toistaa tulevan sokean alueen konfiguraatiota.

Sen jälkeen, kun muotti on kokonaan muodostettu kaivon ympäryksen ympärille, sen sisäpintaan on tehty tyynyjä.

Ennen kuin aloitat eristyksen asettamisen, kaivon pohjaa suositellaan käsiteltäväksi bitumilla tai muulla vastaavalla koostumuksella. Lisäksi lämmitin on asetettava mahdollisimman tiiviisti.

Kaikki sen väliset liitokset on suljettava. On parempi, jos eristysmateriaali asetetaan kahteen kerrokseen.

Tämä lisää sokea alueen suojatoimintoja ja suojelee säätiötä veden ja lämpötilan aggressiivisilta vaikutuksilta.

Sitten seuraa eristyksen päätä täyttämään hiekka, jonka paksuus on vähintään seitsemän senttimetriä.

Hiekkaa pitkin murskattu kivi asetetaan ja tiivistetään tiiviisti, minkä jälkeen metalliverkosta muodostuu vahvikekerros.

Vain tämän jälkeen voit aloittaa sementtilaastan kaatamisen paljaan muottipesän ympärillä.

On suositeltavaa kaataa betonia kerroksiin samanaikaisesti, mutta unohtamatta tarkkailtava tarvittavaa kaltevuutta suihkutetun veden suuntaan sadeveden alla.

Tämän jälkeen sokea alueelle on annettava aikaa sen varmistamiseksi, että liuos on kuivunut hyvin ja kypsynyt, minkä jälkeen voit edetä ylemmän kasvokerroksen muodostumiseen.

Kasvokerroksen muodostuminen

Kun eristetyn kaihtimen alue on kokonaan täydennetty omilla käsillään ja täytetty, on suositeltavaa varustaa yläpuolinen kerros koko kehällä.

Tietenkin ylempi kerros voidaan jättää tähän muotoon, mutta kasvokerroksen toteutus ei ainoastaan ​​paranna sokean alueen esteettisiä ominaisuuksia vaan myös suojaa sitä entistäkin enemmän.

Näihin tarkoituksiin käytetään päällystyslautojen sekä muiden koristeaineiden käyttöä. Siinä tapauksessa, että päällystyslautojen käyttö on oletettua, on välttämätöntä täyttää huolellisesti kaikki laattojen ja hiekan väliset aukot.

On huomattava, että ylempi kerros olisi varustettava koriste-elementtien avulla vain silloin, kun on varmuutta siitä, että sokean alueen vedeneristys ja eristys on tehty oikein ja tekniikan mukaisesti.

Yleensä päällystyslautojen käyttö sokean alueen etukerroksena on suosituin vaihtoehto ja tässä tapauksessa se ei saa olla sijoitettu betonialustalle.

Sinun ei pitäisi säästää sokean alueen eristämistä talon ympärillä.

Vain korkealaatuinen eriste, joka noudattaa kaikkia sääntöjä, auttaa suojaamaan säätiötä mahdollisimman paljon kosteudelta ja alhaisilta lämpötiloilta ja vastaavasti lisää sen voimaa.

Lämmittimeltä kannattaa valita korkealaatuisia nykyaikaisia ​​materiaaleja, jotka tarjoavat hyvän pohja- suojan jo vuosia.

Lämmittimestä valittava materiaali on asetettava vain pohjan valmistetulle pinnalle ja eristyslevyt suljetaan yhteen.

Sokean alueen ylemmän kerroksen toteutus auttaa suojaamaan eristystä aggressiivisilta ulkoisilta vaikutuksilta ja vastaavasti pidentää käyttöikää.

Tällöin, jos kaikki sokea alueen eristys tehdään oikein, talon kestävyys ja lujuus lisääntyvät merkittävästi.

Miten lämmittää sokea alue talon ympärillä

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Yksi betonipohjan talon pakollisista elementeistä on sokea alue, joka on noin puolitoista metriä leveä talo. Tämä muotoilu suorittaa useita tehtäviä, joista tärkeimmät ovat:

 • kosteuden poisto rakennuksen pohjasta;
 • aikaansaadaan kätevä kulku pitkin seinämiä;
 • lämpöhäviön vähentäminen kellarissa ja maanalaisissa osissa.

Nykyään pidämme enemmän, miksi on tarpeen lämmittää sokea alue talon ympärillä ja miten se tehdään oikein.

Yleinen sokea alue talon ympärillä

Toiminnallisten ja koristeellisten tehtävien ratkaisemiseksi talon perustalle kulkeva kävelytie voidaan peittää suurella määrällä erilaisia ​​materiaaleja. Yleisimmin käytetyt ovat seuraavat:

 1. asfaltti,
 2. betoni,
 3. päällystyslaatat,
 4. luonnonkivi.

Sokean alueen toimintapinta ei ole sen tärkein osa. Erityisen tärkeää on se, mikä on piilotettu näkökulmasta. Pie sokea alue, jossa on lämmitetty tai ilman sitä, on tarkoitettu oleellisesti lisätä koko talon käyttöikää huomattavasti. Pääkerrosten asettamiseksi tehdään kaivanto koko rakennuksen kehäksi, johon ne on asennettu. Jäljempänä käsitellään lisää kellarikerroksen ja sementtikentän ja muuntyyppisten eristysjärjestelmien eristysjärjestelmää.

Talotekniikka on monipuolinen ja monimutkainen. Jotkut rakentajat eivät pidä tarpeellisena tuottaa lämmitettyä sokea aluetta, koska tämä on tarpeetonta materiaalien ja vahvuuden kustannuksella. Uskotaan, että kattokerroksen lämpöhäviön pienentäminen helpottuu täysin säätiön viimeistelyllä eräänlaisella eristyksellä. Tarkastele tätä ongelmaa tarkemmin.

Pohjustuksen ulkopinnan liimaamiseen ympäröivä maa jäätyy kokonaan talvikauden aikana. Niinpä negatiiviset lämpötilat lähestyvät suoraan talon pohjaa, mikä lisää merkittävästi lämpöhäviötä sisätilasta. Jos talon ympärillä on eristetty päällystys, kellarikerroksen maaperä ei jäätyä, mikä vähentää lämmityskustannuksia, mikä on viime vuosina tullut yhä tärkeämmäksi.

Edellä esitetyn perusteella voimme varmasti sanoa, että sokea-alueen eristys tekniikka on paljon hyödyllisempi rakenteen lämpöhäviön vähentämisessä. Seuraavassa käsitellään yksityiskohtaisesti työn järjestystä. Kun olet lukenut arvostelusi, opit oikein lämmittämään säätiön ja tekemään päällysteen, käyttämään mahdollisimman vähän materiaaleja, aikaa ja vaivaa.

Materiaalit, joita käytetään lämpimässä sokeassa

Lämpöhäviön vähentämiseksi ja eristetyn kaihtovyöhykkeen valmistuksen yhteydessä käytetään useita materiaaleja, joihin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • niiden on oltava erittäin kestäviä kosteudelle, biologisille mikro-organismeille, eläimille ja hyönteisille;
 • on pidettävä eristäviä ominaisuuksiaan pitkään.

Monet nykyaikaiset lämmittimet eivät täysin täytä yllä mainittuja parametrejä. Laajimpia ovat seuraavat materiaalit:

 1. laajennettu savi;
 2. vaahto muovi;
 3. polyuretaanivaahto;
 4. polystyreenivaahto.

Harkitse kunkin näistä vaihtoehdoista tärkeimmät edut ja haitat.

Sokea alue, jossa on laajennettu savi

Saatavilla kustannuksella on toteutettu eristetty sokea alue talon ympärille tällaisesta materiaalista kuin laajennettu savi. Se on pyöristetty sintrattu savikerros, jonka matala massa ja korkeat lämmöneristysominaisuudet. Halutun lopputuloksen saavuttamiseksi levitetyn savikerroksen suositeltu paksuus on vähintään 500 mm. Materiaalin haitta on sen suuri vesikapasiteetti, mikä edellyttää ylimääräisen laadukkaan vedenpitävyyden toteuttamista.

Vaadittavien määrien osto ei ole vaikeaa. Sitä myydään koko maassa ja vapautetaan sekä pusseissa että irtotavarana. Tämä materiaali toimitetaan rakennustyömaalle tavaraliikenteessä, eikä sitä käytetä pelkästään sokea, vaan myös muiden rakennuselementtien lämpöeristykseen.

Lämpöeristeen vaahto

Polyfoam kuuluu myös edullisiin vaihtoehtoihin lämmöneristysmateriaaleista, joita sovelletaan tilanteessa, jossa talon ympärillä oleva sokea alue valmistetaan pohjan käsien lämmittämisellä. Tämä johtuu materiaalin saatavuudesta. Useimmilla ammattimaisilla rakentajilla on kuitenkin kielteinen asenne tähän lämmittimeen, erityisesti asennettaessa maahan. Tämä johtuu vaahdon seuraavista ominaisuuksista:

 1. se voi romahtaa kosteuden ja negatiivisten lämpötilojen vaikutuksesta;
 2. jyrsijät rakastavat häntä, jotka rakastavasti rakentavat pesänsä sisälle;
 3. Vaahto on hygroskooppinen eli absorboi ja kyllästynyt vedellä.

Edellä mainittujen ominaisuuksien perusteella kellarikerroksen ja päällysteen eristys ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (vaahtoa) voidaan suositella vain laadukkaiden vedeneristysvalmisteiden valmistuksessa.

Polyuretaanivaahto sokeassa

Viime vuosina lämmin sokea alue on tehty omilla käsillä käyttäen materiaalia kuten polyuretaanivaahtoa. Sen ominaisuutena on ruiskutus millä tahansa pinnalla, joten tätä eristystä voidaan käyttää kaikkiin rakennusteknisiin elementteihin - lattiat, seinät, katot, jalusta jne.

Sokean alueen polyuretaanivaahdon lämmitys

PPU: n monia positiivisia ominaisuuksia tasoittaa tarve käyttää erikoistarvikkeita ja suurta myrkyllisyyttä yhdestä seoksesta, joka vaatii suojavarusteiden käytön ja johtaa merkittävästi koko tekniikan kustannusten nousuun.

Penoplex - paras valinta

Sopivin vaihtoehto eristetyn päällysteen rakentamiseksi talon ympärille pidetään tällaisen levymateriaalin, kuten polystyreenivaahdon, käyttö. Ennen kilpailijoita se eroaa seuraavista eduista:

 • korkea kosteudenkestävyys;
 • pitkä käyttöikä yli 20 vuotta;
 • alhainen puristusaste, joka sallii kestää mekaanisia kuormituksia;
 • alhaiset levyt;
 • vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille;
 • ympäristöystävällisyys ja lämpöstabiilisuus.

Kodin ympärillä oleva penoplex-lämminverinen alue on käytettävissä myös muille kuin ammattimaisille rakentajille. Levyissä on erityinen ura-harjan telakointijärjestelmä, jonka ansiosta ne voidaan asettaa mahdollisimman tiukasti. Yksityiskohtaisemmin siitä, miten lämmitetty sokea alue talon ympärillä seuraa tässä artikkelissa.

Lämmin sokea-alueen tekniikka

Eristetyn sokea alueen laitteen askel askeleelta käsin ei ole monimutkainen käsissä, ja se on kaikkien kotitalousmestarien saatavilla. Ennen työn aloittamista suosittelemme seuraavien työkalujen valmistelua:

 • lapio ja lapio;
 • tärisevä levy tai manuaalinen särmäyslaite;
 • kotitalouksien sähkö-mikseri;
 • johto-merkintä saranalla;
 • vasara;
 • pora;
 • ruuvimeisseli.

Teosten yleinen järjestys on seuraava:

 1. Suorita tulevan sokean alueen merkintä. Määritä tulevan teipin leveys ennalta. Tätä varten laskemme pystysuoran katon yläreunan reunasta maahan ja vetäytymme ulkopuolelle vähintään 0,5-0,6 metriä. Aseta sitten johto haluttuun etäisyyteen ja vedä se maahan asennettujen tappien väliin.
 2. Louhintatyö on kaikkein työläs vaihe. Kaikkien helppokäyttöisten työntötyökalujen avulla poistamme kaikki maaperän pohjasta johtoon vähintään 500 mm: n syvyyteen laatta- ja PU-vaahtoa varten. Kun kyseessä on sardelliittieristys, tätä arvoa voidaan nostaa 1 metriin.
 3. Kaivannon pohjassa on tarpeen tehdä hydraulinen lukko. Saviä pidetään perinteisesti paras luonnonmateriaali tähän tarkoitukseen. Pohjaan kaadetaan noin 10-15 cm: n paksuinen kerros ja päällystetään perusteellisesti. Lannoitteiden ja savimaiden läsnäollessa rakennusvyöhykkeellä voit yksinkertaisesti purkaa kaivannon pohjan.
 4. Savi kerroksen päälle, aseta kuitukangas, jota kutsutaan geotekstiliksi. Se estää myöhempien kerrosten sekoittumisen ja kasvillisuuden itämisen niin, että eristetty sokea ei tule nurmikolle. Geotekstiilien päällä kaada hiekkaa 20 cm: n kerroksella, joka tasoittuu talon kaltevuudelta, kostutetaan ja täytetään 2-3 kulkulla koko alueelle. Tarvittaessa veden sisääntulot ja myrskyvesijohdot asennetaan hiekkakerrokseen.
 5. Seuraavana vaiheena on valittujen eristysmallien asettaminen. Laattojen alla pohjan on oltava tasalaatuista. Kun taipuma havaitaan, on tarpeen poistaa levyt ja kaataa puhdas keinotekoinen hiekka. Kun olet aikaisemmin laskenut vaaditun kerroksen paksuuden, ilmasto-olosuhteista riippuen, älä osta tiettyä paksuutta. Rakentajien on suositeltavaa sijoittaa kaksi kerrosta ohuempia levyjä, jotka toisiinsa ovat päällekkäin edellisen rivin nivelet. Tämä tekniikka antaa paremman lämmöneristeen.
 6. Laattojen eristyksen päällä on betonilevyjen asennus. Jos haluat rajoittaa sitä sokean alueen kehällä, asennetaan kiinteä muotti laudalta 150x50. Betoni kaadetaan ja tasoitetaan 25 mm: n paksuisen leikattujen puuosien pidennyksen jälkeen sijoittamalla se kohtisuoraan nauhalle. Tämä yksinkertainen tekniikka estää talon ympärillä olevan eristetyn päällysteen levytyksen halkeilua.
 7. Kun betoni on asetettu, on mahdollista asettaa valittu päällystetyyppi, jolloin pinta saa lopullisen koristeellisen ilmeen. Esitelty vaiheistokohtainen opetus sokea alueen laitteella eristyksellä ja vedenpitävällä omalla kädellä mahdollistaa työn tekemisen ilman palkattua työvoimaa, mikä vähentää huomattavasti kustannuksia.

Näin ollen säätiön ja sokean alueen eristys ja vedeneristys ovat melko helposti saatavilla, vaikka rakentamisen kokemusta ei olisi. Tärkein edellytys on vaiheiden järjestyksen ja niiden laadullisen toteuttamisen tarkka noudattaminen. Lopullinen valinta siitä, miten ja mitä lämmittää sokea alue talon ympärillä riippuu rakennuksen erityisolosuhteista.