Kuumennetaan betonia talvella

Alhaiset lämpötilat vaikuttavat haitallisesti laastiin, mutta työ ei pysähdy ympäri vuoden. Siksi sen lujuus ja rakenteiden nopeus riippuvat betonin oikeasta lämmityksestä talvella. On tunnettua, että tämä materiaali saa optimaaliset olosuhteet lämpötilassa 20ºС, mikä voidaan saavuttaa vain erikoisteknologian avulla.

Rakentaminen talvella

Vesi on olennainen osa mitä tahansa betoniliuosta, mutta matalissa lämpötiloissa se jäätyy ja sementin hydraatio pysähtyy. Jääkiteet laajenevat ja monoliitti alkaa murentua. Jopa lämpöeristyksellä, teknologian asettamien 28 päivän sijasta betoni kovaa kovemmin, mikä heikentää työn kustannuksia. Optimaalinen teho on betonin sähköinen lämmitys, joka mahdollistaa työn nopeuttamisen ja tarvittavan lujuuden.

Tämä on taloudellisin tapa talvella betonin lämmittämiseen, mikä ei vaadi suuria kuluja. On tärkeää, että koko tilavuus lämpenee samanaikaisesti, mikä on vaikeaa saavuttaa käyttämällä muita tekniikoita monoliittisten rakenteiden lämmittämiseksi talviolosuhteissa.

Kuumennetaan betonia

Kylmänä talvella on monia tapoja lämmittää betonia. Ne edellyttävät lisäkustannuksia, jotka maksavat vähentämällä työajan loppuunsaattamista ja teknisten standardien noudattamista. Harkitse tehokkaimpia menetelmiä.

Lämmitysjohdin

Betoni sähköinen lämmitys tehdään useimmiten erikoisjohdolla. Tätä varten se kiinnitetään kiinnittimeen käärmeen kanssa, joka on samanlainen kuin lämmin kerros, erityisillä puristimilla, jonka jälkeen seos täytetään vähintään 5 asteen lämpötilassa. Päätetyt kaapelipäät on kytketty virtalähteeseen käyttämällä asteen muuntajaa.

Lue lisää muuntajista ja niiden tyypeistä täältä.

Lämpöä betonille, jossa on muuntaja, käytetään useimmin erilaisia ​​halkaisijaltaan teräs- tai sinkityt lankoja sisältävää PNSV-lankaa. Vaikeissa olosuhteissa on suositeltavaa käyttää kaksiytiminen PTPZh, mutta se kuumenee edelleen yhden vaurion jälkeen. Edullisten ja optimaalisen suorituskyvyn ansiosta suositeltavat langat, joiden halkaisija on 1,2 mm. Kaapelit КДБС ja ВЕТ voidaan liittää myös 220 V: n kotitalousverkosta, mutta ne ovat edullisempia, joten niitä käytetään pienissä esineissä. Johdon määrä lasketaan sen ominaisuuksien ja ulkoisten tekijöiden mukaan, mutta keskimäärin se on 50-60 m per 1 m³.

Langan asentamisen jälkeen laastari kaadetaan muottiin, sähkö johdetaan kaapeleiden läpi, ne lämmittävät massan 50-60º-asteeseen nopeudella korkeintaan 10 astetta tunnissa. Sitten lämmitetty monoliitti jäähtyy tasaisesti nopeudella 5 astetta tunnissa. On tärkeää jättää huomiotta aikaa, jotta lämpötila muuttuu tasaisesti, mikä takaa rakenteen vahvuuden. Viiran loppuun jää monoliitti. Tämän menetelmän etuja ovat:

 • Säästämisen ja sähkön aiheuttamat hyväksyttävät kustannukset, varsinkin jos käytät astia-muuntajaa;
 • Laitteiden oikean valinnan avulla voit lämmittää suuria määriä ja malleja;
 • Voit asettaa langan lämpötilaan -15 ºС ja pitää lämmin -25 ºС.

elektrodit

Yksi helpoimmista keinoista betonin lämmittämiseen on elektrodien avulla. Tätä varten kaapeli on sidottu kaapelilla, jonka läpimitta on 8 mm, joka on kytketty astiaan muuntajaan liitettyihin johtimiin. Elektrodien välinen etäisyys, riippuen lämpötilasta 0,6-1 m.

Elektrodien käyttö lämmitykseen on tehokasta niissä tapauksissa, kun ne on kytketty sarakkeisiin tai pystysuorat rakenteet, koska niille on riittävästi yhtä vaiheeseen kytketyt elektrodit.

Liitettäessä elektrodeihin johdin on vesi betoniin, mutta sen kuivumisen jälkeen liuoksen vastus kasvaa dramaattisesti, mikä johtaa sähkön tuhlaukseen - tämä on tämän menetelmän suurin haitta.

Infrapuna lämmitys

Betonirakenteiden infrapunalämmitystä suorittavat erityiset säteilijät. Niihin kuuluvat lämmityselementit tai muut lämmönlähteet ja heijastimet. Tässä betonin lämmitysmenetelmässä jäähdytin asennetaan noin 1,2 metrin etäisyydelle valuraudan pinnasta, joka on peitetty polyetyleenillä tai muulla materiaalilla, joka estää veden nopean haihtumisen.

Lämmitys suoritetaan kolmessa vaiheessa: monoliitin lämmitys, koko tilan lämmitys, asteittainen jäähdytys. Tämä tekniikka on täysin energiaa kuluttava, joten sitä käytetään kuumentamaan vaikeasti tavoitettavia paikkoja, monimutkaisia ​​rakenteita tai liittymällä betonirakenteisiin.

Thermos-menetelmä

Termi-menetelmällä betonin lämmittämisen tekniikka on yksinkertainen ja melko taloudellinen. Tehtaan seosta kuumennetaan lämpötilaan 25 - 45 °, mutta ei korkeammalle, niin että se ei käynnisty etukäteen. Valun jälkeen muotti on eristetty. Sementin hydraation aikana vapautuva lämpö riittää, että kiinteytysprosessi etenee normaalisti ja betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden. Tämän menetelmän etuja ovat:

 • Yksinkertaisuus, lämpöeristys voidaan tehdä käsin;
 • Halvalla, kuten suojakäsineitä, voit käyttää sahanpurua, olkia jne.;
 • Betonin teknisten ominaisuuksien varmistaminen.

Haittoihin kuuluu mahdottomuus käyttää menetelmää suurien alueiden kaatamiseksi, se on tehokas pienikokoisille rakenteille, joilla on rajoitetut pinnat.

Induktiolämmitys

Talvella betonin induktiokuumennus suoritetaan vaihtelevalla magneettikentällä, joka muodostaa vaihtovirtaisen sähkövirran. Betonin metallirakenteita lämmitetään, siirtämällä energiaa liuokseen.

Eristetty lanka (induktori) asetetaan rakenteen sisälle, jonka jälkeen se kytkeytyy ajoittain vahvistamaan lämpötilaa. Näin varmistetaan koko monoliitin yhtenäinen lämmitys. Induktiolämmityksen tärkein edellytys on, että vahvistuskammio on suljettava.

Muut menetelmät

On olemassa myös muita keinoja lämmittää betonia, joista suosituin lämmityselementtejä ja lämpö-aseiden käyttöä. Ensimmäisessä tapauksessa liuos kaadetaan esilämmitettyyn muottiin, mikä lyhentää kiinteytymisen aikaa ja estää rakenteen mahdollisen muodonmuutoksen. Suoraan kaatamisen aikana muotti on kytketty pois päältä ja vapaa osa välittömästi peitetään lämpöeristyksellä. Lämpötila nousee vähitellen 80 ° C: seen ja laskee sitten 60 ° C: seen ja pidetään kunnes se saavuttaa 80%: n vahvuuden.

Lämmitysteho lämmönkestävillä edellyttää ylimääräisten lämpöeristysrakenteiden rakentamista betonin yläpuolelle, jossa lämmitetty ilma ohjataan. Tämä tekniikka on perusteltu, jos sähköverkkoon ei ole luotettavaa yhteyttä. Tässä tapauksessa dieselmoottoria käytetään normaalin lämmityksen varmistamiseen. On pidettävä mielessä, että lämpö-aseen käyttö on kallista. Teollisuudessa betonia kuumennetaan höyryllä erityisessä kaksoisseinäisessä muottirakenteessa.

Kuinka paljon lämpöä betoni?

Säästää rahaa, betonin lämpenemisaikaa on vähennettävä minimiin. Mutta kussakin tapauksessa aika lasketaan erikseen, mikä liittyy tiettyihin tekijöihin. Tämä on ulkolämpötila, lämmöneristeen mahdollisuus ja laatu, lämmittimien teho.

Lämpökeräselementti riippuu siitä, miten se asetetaan rakenteeseen ja virrankulutukseen. Yleensä ajan laskeminen riippuu rakenteen lämpötilasta. Useimmissa menetelmissä monoliitti kuumennetaan 60 ° C: n lämpötilaan, mutta tämä tapahtuu hitaasti, enintään 10 astetta yhden tunnin lämmityksen aikana. Tämä varmistaa sen yhtenäisyyden lisäämällä materiaalin laatua. Kun seos saavuttaa 50% vahvuuden, se jäähdytetään vähitellen vielä alhaisemmalla nopeudella 5 ° C tunnissa käyttäen lämpöeristystä. Näin lämmitys voi tapahtua sekä muutamassa tunnissa että päivinä.

Kuumennetaan betonia: lämmitysmenetelmiä lanka, hitsauskone. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet. Thermos-menetelmä

Betoni on suosittu, edullinen ja laajalti käytetty materiaali, jota ilman rakennusten ja rakenteiden rakentamista ja korjaamista ei voida toteuttaa. Jotta tällainen ratkaisu voisi luoda korkealaatuisia, kestäviä ja tärkeimpiä kestäviä rakenteita, on tärkeää tietää paitsi valmistuksen resepti ja teknologia, mutta myös saada tietoja betonin lämmittämisestä ja millä lämpötilalla betonin lämmitys on tarpeellista ja tarpeellista.

Betoni lämmitys rakennustöihin talvella

Miksi lämmittää ratkaisu

Lämpömittarit lämmitykseen

Negatiivisella lämpötilalla on negatiivinen vaikutus betonimassan hydratointiin tai kovettumiseen. Tällainen liuos koostuu sementistä, hiekasta, vedestä ja murskakivestä.

Tässä seoksessa vesi on katalyytti liuoksen jähmettämisprosessille. Mutta negatiivisessa lämpötilassa kosteus jäätyy, mikä vaarantaa paitsi laastin lujuuden rakentamisen myös lisärakentamisen.

Liitinjärjestelmän kehittämisen päätehtävä on, miten betonin lämmittäminen betonituotannon aikana talvikaudella varmistaa optimaalisen lämpötilan kiinteyttämisprosessille.

Kiinnitä huomiota! Jos liuoksen kosteus vielä kiteytyy, ratkaisu ei säästä mitään. Älä odota sulamista, virheellisesti olettaen, että ratkaisu hankkii tarvittavat ominaisuudet, kun vesi siinä sulaa.

Suositeltavat mikrokliminaariset parametrit betonituotantoon talvella:

 • Optimaalinen lämpötila betonin asettamiselle ilman lisäaineita ja lämmitys + 10... + 20 astetta;
 • Betonisointi lämpötilassa -20... +10 astetta saa sinut ajattelemaan kuinka betonia voidaan lämmittää kunnolla.
 • Jos lämpötila on alle -20 astetta, kaikki ratkaisun tekeminen on kielletty.

Peruslämmitysmenetelmät

Lämmityskaapelin asennus

Ratkaisun lämmittämisessä on kolme päämenetelmää alhaisessa lämpötilassa:

 1. Langan käyttö;
 2. Kaapelilla;
 3. Hitsauskoneen avulla.

Lämmityslaskenta

Nyt kun tiedät, mihin lämpötilaan sinun täytyy lämmittää betonia, sinun on selvitettävä, kuinka laskea lämmitys.

Tämäntyyppisissä laskutoimituksissa olisi otettava huomioon seuraavat parametrit:

 • Betonirakenteen tyyppi;
 • Lämmityksen vaatima kokonaispinta-ala;
 • Liuoksen tilavuus;
 • Vaadittava sähköteho.

Lämpöliuos lanka

Valokuvassa - esimerkki halkaisijohtimista

Tämän lämmitystavan toteuttamiseksi tarvitaan PNSV-johto, jonka hinta on alhainen.

Tämä lanka koostuu vain kahdesta rakenneosasta:

 1. Yksijohtimen pyöreä johdin, terästä;
 2. Eristys PVC: stä tai polyetyleenistä.

Tämä menetelmä perustuu lämmön siirtämiseen betonimassaan kuumennetusta langasta. Johtimien lämmitys toteutetaan muuntajaseinojen avulla säätöjärjestelmällä. Tämä järjestelmä mahdollistaa ratkaisun käsittelyn lämmityslämpötilan säätämiseen ympäristön lämpötilasta riippuen.

Teknologia ratkaisun lämmittämiseksi lanka

Käyttöohje, jossa määritellään betonin lämmityksen liittäminen, mahdollistaa seuraavien työvaiheiden toteuttamisen:

 1. Lanka sopii suunnitteluun, ennen kuin se täytetään liuoksella, niin että se ei pääse kosketuksiin muotin kanssa. Lankaosan päiden tulee tulla ulos betonipinnasta, jotta ne voivat muodostaa yhteyden;
 2. Juotusmenetelmä tuottaa lämmitysjohdinten päiden tuoton;

Neuvoston. Juotospaikan lämpökentän säilyttämiseksi tulee kääriä metallikalvolla.

 1. Kuumennuslangojen lukumäärä ja niiden pituus otetaan laskelmista ja teknologisista karttoista.
 2. Yksittäisen kuormituksen varmistamiseksi lämmitysrakenteen testi tarkistetaan käyttäen megger-mittaria;
 3. Virta johdetaan johdolle asteen muuntajaseinän kautta.

Lämmityskaapelin sijainti

Tämän menetelmän toteuttamiseksi on tarpeen laatia vuokaavio jokaiselle yksittäiselle mallille.

Kaapelilämmitys

Lämmityksen etuna tällä menetelmällä on, että lisävarusteita ei tarvita. Lisäksi esitetty menetelmä ei edellytä suuria määriä sähköä.

Lämmityksen ratkaisun tekniikka kaapelilla

Kaapelin asettelu

Prosessi, joka vastaa kysymykseen siitä, miten lämmittää betonia kotona kaapelilla, koostuu seuraavista vaiheista:

 • Kaapeli sijaitsee betonirakenteen pohjassa juuri ennen liuoksen kaatamista;
 • Kaapeli kiinnitetään kiinnittimillä;
 • Asennuksen aikana kaapeli ei saa vahingoittua, eikä sen yksittäiset osat saa koskettaa;
 • Kaapeli on kytketty sähköisen pienjännitekaapelin kautta.

Kaapelijärjestelmä

Kiinnitä huomiota! Tätä menetelmää toteuttaessa on tarpeen kehittää kaapelisuunnittelujärjestelmä ja tuottaa lämpötilatestit.

Lämmitetty liuos hitsauskoneella

Menetelmän toteutus hitsauslaitteilla

Tietäen, missä lämpötilassa betoni on lämmitetty, on mahdollista käyttää hitsauskonetta lämmitykseen.

Tämän menetelmän toteuttamiseksi tarvitset seuraavat laitteet ja materiaalit:

 • Useita kappaletta raudoitusta;
 • Hehkulamppuja;
 • Lämpömittari.

Tässä tapauksessa armatura on sijoitettu rinnakkain suorista ja paluuvirroista koostuvan piirin kanssa. Niiden välillä on hehkulamppuja, joiden avulla tehdään jännitemittauksia. Lämpötilan mittaamiseksi käytetään tavallisinta lämpömittaria.

Liuoksen kiinteytymisen prosessi on melko pitkä ja voi kestää noin kuukausi. Liuoksen lämmittämisen ja kovettumisen aikana rakennetta ei missään tapauksessa saa täyttää vedellä ja kylmällä.

Tätä menetelmää sovelletaan silloin, kun on tarpeen lämmittää pieniä betonilaitteita ja hyväksyttäviä sääolosuhteita.

Betoni lämmitys talvella

Talvella kiireellisintä on kysymys siitä, miten ja millä lämpötilalla betoni lämmitetään. Tämä johtuu siitä, että tällä hetkellä veteen liukenemisen ilmiö useimmiten havaitaan, mikä sulkee pois sen osallistumisen massan jähmettymiseen liittyvään kemialliseen reaktioon.

Siksi betonin lämmitys talvella on erittäin tärkeä menettely, joka voidaan toteuttaa seuraavilla tavoilla:

 • Johdanto jäätymisenestoaineiden lisäaineiden liuokseen;
 • Lämmitetty Thermos-menetelmällä.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet

Jäätymisenestoainepohjaiset lisäaineet

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet kestävät voimakkaimman kylmän jopa -30 asteen lämpötilassa. Tällaisten lisäaineiden koostumus voi olla erilainen, mutta pääkomponentti on pakkasneste - aine, joka ei salli vettä jäädyttää.

Jokainen rakentaja omiin käsiinsä voi lisätä jäätymisenestoainetta liuokseen.

Vahvisteisiin betonituotteisiin tai vahvistuslevyihin on parempi käyttää lisäaineita lisäämällä nitriittiä tai natriumia. Nämä lisäaineet tarjoavat rakenteita fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksien säilyttämiseksi ja tulevat korroosiosuojaksi vahvistetulle betonille alhaisissa lämpötiloissa.

Neuvoston. Jos tällaisten monoliittirakenteiden jähmettymisen jälkeen sinun on porattava reikä tai tasoitettava reunat, voit käyttää sellaisia ​​menetelmiä kuin vinoneliöiden reikien poraaminen betonissa tai leikkaamalla vahvistettua betonia timanttipiireillä.

Thermos-menetelmä

Tämän menetelmän ydin on betonin sijoittaminen lämpimään kuumennettuun muottipesään, joka on koko kovettamisaika, jotta lämpötila pysyy 20-25 asteen lämpötilassa. Tämän lämmitystyön ansiosta ja sen vahvuus säilyy.

Neuvoston. Kovettumisprosessin nopeuttamiseksi voit kaataa lämmitettyä liuosta esilämmitettyyn muottiin.

Lopuksi

Betoni kaatamalla talvella

Talvikaudella lämmitetty betoniliuos on rakennusalan tarpeellinen osa. Betonimassan lämmitysmenetelmät voivat olla melko paljon, ja järjestelmän valinta on tehtävä jokaiselle rakenteelle erikseen sen perusparametrien mukaisesti.

Tämän artikkelin video paljastaa sinulle entistä enemmän ominaisuuksia ja vivahteita ratkaisun lämmittämisestä monoliittisten betonituotteiden luomiseksi.

Missä lämpötilassa betoni lämpenee?

Subzero-lämpötila vaikuttaa haitallisesti betonimassan hydratointiin. Tässä artikkelissa tarkastellaan yksinkertaisia ​​tekniikoita, jotka mahdollistavat konkreettisen työn talvella.

Maamme maantieteellinen asema sanelee omat säännöt ja teknologiat kaikentyyppisille kylmäkauden aikana toteutetuille rakennustöille. Kun negatiiviset lämpötilat ovat nousseet, betonitoiminta on mahdollista vain niissä paikoissa, joissa tekninen mahdollisuus sähkölämmityksestä tai muuntyyppinen lämmitys betoniseoksesta asetetaan etukäteen. Kuten olette arvannut, puhumme suurista rakennustyömaista, joissa sääolosuhteista riippumatta betoni on kaadettava tiukkoihin aikoihin.


Subzero-lämpötila vaikuttaa haitallisesti betonimassan hydratointiin (kestävyyteen). Muistan, mitä se koostuu: sementtiä, hiekkaa, vettä ja raunioita. Vesi on katalysaattori betonin asettamisen kemialliselle reaktiolle. Negatiivisissa lämpötiloissa kovettumisen kannalta olennaisen kosteuden jäädyttäminen, betonin lujuuden menetys vaarantaa kaikki jatkotyöt. Talven betonitoiminnan päätehtävä on säilyttää kosteus ja ylläpitää haluttua lämpötilaa betonin optimaaliselle asettamiselle. Jos betoniseoksen kosteus on kiteytynyt, tätä betonia ei enää voida säästää eikä sinun pidä odottaa sulattamista - tämä prosessi on peruuttamaton.

Suositellut vaatimukset talvella betonisoimiseksi:

· Betonipinnan optimaalinen lämpötila on + 10... + 20 ° C.

· Lämpötilassa -20... + 10 ° C on toteutettava toimenpiteitä betonin tavanomaiselle hydratoinnille.

· Alentamalla lämpötilaa alle -20 ° C, kaikki betonityöt ovat kiellettyjä.

Tapoja lämmittää betonia kotona

Lämpötilassa 0... + 10 ° C betonilla on sallittua käyttää, jos lisäaineita lisätään pehmittimiin, jotka eivät salli seoksen menettävän toivottua vahvuusluokkaa. Ympäristön lämpötilasta riippuen lisäaine laimennetaan tiukasti liitteenä oleviin ohjeisiin. Voit ostaa anti-frost lisäaineita missä tahansa rautakaupassa.

Pehmittimien puute on hitaampi lujuus, jos betoni saavuttaa +17 ° C: n brändinvoimakkuutensa 7 päivää, sitten +7 ° C: ssa pehmittimien avulla, prosessi voi kestää jopa 30 päivää. Betonin asettamisen nopeuttamiseksi sen kaatamisen jälkeen on tarpeen lämmittää se improvisoituilla tavoilla, joita voit helposti löytää tilallasi. Jos betonilaatta kaadetaan, on suositeltavaa täyttää se sahanpuru, joka vähentää hydrausprosessia lähes puoleen.

Vaahto ja penoflex ovat täydellisiä eristyksinä, mutta niiden täyttäminen ei ole kovin kannattavaa. On paljon halvempaa ostaa vaahtomaista murusia ja täyttää se laatikolla, jotta kevyt muru ei puhaltaa tuulelta, se on peitettävä öljypinnoilla tai suojapeitteellä ja painettava sitä kaadetun laattojen ympärille.

Pylväät ja seinät on suojattu laattoilla, mutta ei ole tarpeetonta peittää avoimia betonialueita samalla öljyllä tai kankaalla. Betonin kovettamisen aikana tapahtuu kemiallinen reaktio, jonka seurauksena betoniseos itse päästää tietyn määrän lämpöä, joka on säilytettävä ylimääräisinä eristeinä.

Jos lämpömittari on pudonnut nollan alapuolelle, syntynyt lämpö ei riitä. Teollisilla rakennustyömailla erikoismuuntajia käytetään betonin lämmittämiseen nolla-lämpötiloissa, joiden avulla ne lämmittävät betonia lämmitysjohdot.

Ostamaan erikoismuuntajan, jotta kaadetaan muutama kuutio betonia kylmänä, ajatus ei ole liian hyvä. Tällaisena muuntajana on käytännöllisesti katsoen käytännöllistä käyttää tavanomaista hitsausmuuntajaa 150-200 A. Alla on luettelo materiaaleista, joita tarvitaan pienen levyn lämmittämiseen hitsauskoneella:

· Hitsauskone 150-200 ampeeria.

· Johdin PNSV 1,5 mm.

· Alumiinilangasta AVVG 1x2.5mm.

· Eristysnauha HB (musta).

Valmistautuminen lämpenemiseen

Lämmityskaapeli PNSV on leikattava paloiksi, joiden pituus on 17-18 metriä. Saadut segmentit (silmukat) asetetaan tasaisesti ja sidotaan koko kaadetun rakenteen lujittavan häkän päälle. Aseta silmukat niin, että ne kaatamisen jälkeen ovat hieman ylälaatan yläpuolella, jos sarake tai seinämä kaadetaan, silmukoiden yläpuolella olevan betonikerroksen on oltava vähintään 4 cm. Liitä lämmityskaapeli parhaiten eristetyllä alumiinilangalla. Sen ei pitäisi olla venytys, mieluiten se olisi järjestettävä aaltoilla. Silmukoiden etäisyys ilman lämpötilan mukaan vaihtelee 10 - 40 cm. Mitä alempia negatiivisia lämpötiloja, sitä pienempi on silmukoiden välinen etäisyys. Lämmityssilmukoiden määrä riippuu hitsauskoneen tehosta. Yksi silmukka kuluttaa 17-25 ampeeria, mikä tarkoittaa 6-8 lämmityslenkkiä - tämä on maksimi, joka vetää hitsauskoneen 250 ampeeria.

Silmukoiden asettamisen yhteydessä on tärkeää merkitä päät, tai vaihtoehtoisesti kääritään nauhan kaistale jokaisen silmukan toisessa päässä ja jätä toinen pää vapaaksi.

Kun silmukat asetetaan ja sidotaan, sinun on rakennettava niihin alumiinipäitä, jotka sitten liitetään laitteeseen. Kylmien päiden pituus määräytyy itse hitsauskoneen sijainnin mukaan, mutta enintään 8 metriä. Kiinnitä silmukka ja kylmä pää 4-5 cm: n pituisella kierteellä, eristä HB-kierre varovasti sähköisellä nauhalla ja pinoa se niin, että se pysyy betonissa valun jälkeen, koska kierre polttaa ilmassa. Merkintä nauhalla on siirrettävä liitettävän silmukan kylmään päähän.

Liitä ja lämmetä

Kaatamisen jälkeen kaikki kylmät päät on yhdistettävä hitsauskoneeseen, päitä merkinnöillä ja istuttamatta laitteen eri pylväät. Kun kaikki on kytketty, tarkistamme koko lämmityspiirin ja kytkemämme laitteen tehonsäätäjän vähimmäiskuormituksella. Mitataan jokaisen silmukan erikseen nykyisillä pihdeillä, normaali on 12-14 ampeeria. Yhden tunnin kuluttua, lisää puolet laitteen virransäästöstä kahden tunnin kuluttua, ruuvaa säädin kokonaan. On erittäin tärkeää, että ampeeria lisätään tasaisesti lämmityslenkkiin, jokaisen silmukan pitäisi olla enintään 25 ampeeria. Lämpötilassa -10 ° C, silmukan 20 ampeeri antaa normaalin lämpötilan, joka tarvitaan betonin asettamiseen. Betonilaitteiden silmukan silmukka putoaa, mikä mahdollistaa sen asteittaisen lisäämisen hitsauskoneessa. Ennen kuin nousemme, me katsomme, laski tai ei ole arvoa saranoissa itse. Jos ampeeri ei ole muuttunut viimeisimmän tarkistuksen jälkeen, odotamme sen laskevan vähintään 10%, ja vasta sen jälkeen voimme kasvattaa virtaa.

Lämpenemisaika riippuu täyttötilasta ja ympäristön lämpötilasta. Sekä lisäaineiden betonoinnissa lämmitetään myös kaadettua rakennetta. Kun pakkanen on korkeintaan 10 astetta, on riittävästi 48 tuntia betonin tavanomaiselle hydratoitumiselle. Kun lämmityslenkit on kytketty pois päältä, ylimääräiset eristeet säilyvät vähintään 7 päivän ajan. Älä ylikuumenta betonia, koska se on täynnä kosteuden liiallista haihtumista, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen ja betonin lujuuden menetykseen. Eristeen alla oleva levy on hieman lämmin ja ei mitään muuta. Lämmittäminen betonilla hitsauskoneella kotona vaatii parannettuja sähköturvallisuustoimenpiteitä, ja se tulisi suorittaa vain tarvittavan sähkötekniikan ja ammattitaidon tuntemuksen kanssa hitsauskoneen kanssa.

Hitsauskoneen puuttuessa voit käyttää vanhaa lämmitysmenetelmää - "lämpö teltta". Kun kaadetaan pieniä rakenteita niiden yläpuolelle, teltta on tehty telineestä tai vanerista, jossa ilmaa lämmitetään lämpö-aseilla tai kaasulämmittimillä. Hyvin todistettu tällä menetelmällä "Miracle-stove" lämmittämällä dieselpolttoainetta. Taloudellisella polttoaineenkulutuksella (2 litraa 12 tunniksi) yksi uuni lämmittää 10-15 kuutioa lämpöä telttailmaa haluttuun betonin hydratointilämpötilaan.

Betoni lämmitys talvella: tavoite, tavanomaiset menetelmät ja kaataminen ilman lämmitystä

Talvella usein syntyy rakentamisen tarve, ja tässä tapauksessa rakentajien on ratkaistava betonin jäädyttämisen ongelma. Nykyään on olemassa useita tehokkaita tekniikoita lämmittää betonia talvella, ja sitten esitämme sinut tärkeimpiin.

Miksi kuumennetaan betonia

Betonin betonointi talvella alle nolla-asteen lämpötiloissa edellyttää tiettyjä lämpötilaolosuhteita, joissa laasti voi kovettaa normaalisti. Tämä tarve liittyy seoksen vesipitoisuuteen.

Rakenteen lämpötila ei saa laskea alle teknologisesti määritellyn vähimmäismäärän. Muussa tapauksessa seokseen muodostuu melko suuria jääkiteitä, jotka aiheuttavat paljon painetta sementin huokosissa.

Tämän seurauksena betonirakenne tuhoutuu ja sen seurauksena materiaali menettää ominaisuutensa, mikä erityisesti vaikuttaa sen lujuuteen. Erityisen vaarallinen on se, että betoni jäätyy asennuksen aikana.

On myös pidettävä mielessä, että kun aineen lämpötila laskee, sementin vuorovaikutus veden kanssa vähenee. Kasvavan lämpötilan vastaavasti vuorovaikutusnopeus kasvaa. On kuitenkin huomattava, että hidas kovettuminen parantaa betonin lujuutta.

Menetelmät betonin lämmittämiseksi

Monoliittisen betonin lämmittäminen talviolosuhteissa, kuten edellä on jo mainittu, voidaan suorittaa monin tavoin riippuen rakennetyypistä ja ympäristön lämpötilasta.

Useimmin käytetty:

 • Lämmitystyöstömenetelmä;
 • elektrodeja;
 • Induktio- tai infrapunamenetelmä (lämmitys kaasupolttimella ja muilla lämmittimillä);
 • Lämmitysjohdot.

Tarkastellaan nyt näiden lämmitysmenetelmien ominaisuuksia.

Seos lämmitetään elektrodien kanssa

Ehkä yleisimpi lämmitysmenetelmä kulkee sähkövirtaa betonin avulla elektrodien avulla. Virran syöttäminen seokseen tapahtuu eri tavoin, ja jokaiselle niistä on tietty kytkentäjärjestelmä.

Kiinnitä huomiota! Suora virta aiheuttaa veden elektrolyysiä betonissa, joten voidaan käyttää kolmivaiheista tai yksivaiheista vaihtovirtaa lämmitykseen.

Lämmityksen elektrodit voivat olla seuraavia tyyppejä:

 • Rod - vaijerista, jonka halkaisija on 6-12 mm. Ne sijaitsevat betonin paksuudella tiettyyn suunnitteluvaiheeseen. Samanaikaisesti äärimmäisen rivielektrodien tulee olla 3 cm etäisyydellä muotista.

Tällaisten elektrodien avulla on mahdollista lämmitellä minkä tahansa muodon rakenteita, jopa monimutkaisimpia. Menetelmän yksinkertaisuuden vuoksi voit tehdä yhteyden itse, mutta sinun on ymmärrettävä sähköiset ominaisuudet.

 • Lamellar - ripustettu sisäpuolelta. Levyjen muotoisten vastakkaisten elektrodien liittämisen seurauksena eri vaiheissa syntyy sähkökenttä betoniliuoksessa, joka lämmittää massan vaadittuun lämpötilaan ja pitää sen koko seoksen kovettumisen ajan.
 • Strip-elektrodit - voidaan sijoittaa rakenteen yhdelle tai molemmille puolille.

Lämmitetty johtoilla

Nykyään betonielämää lämmityslankojen avulla käytetään käytännössä myös käytännössä, koska tämä tekniikka on hyvin hallittu. Erityisesti sitä käyttävät monet suuret ulkomaiset ja kotimaiset rakennusyritykset.

Se koostuu tietyn pituisen lämpökaapelin asennuksesta lujittavan häkissä. Lämmitysjärjestelmän asennus suoritetaan välittömästi ennen kuin liuos kaadetaan muottiin.

Tällä lämmittelymenetelmällä käytetään PNSV-lankaa, jonka teräsydin on 1,2 mm. Kun virta johdetaan tällaisen viiran läpi, syntyy lämpöä, joka materiaalin lämmönjohtavuudesta johtuen jaetaan tasaisesti koko betonille. Tämä mahdollistaa betonin lämmittämisen +40 celsiusasteeseen.

PNSV-kaapeleiden virransyöttö suoritetaan pääsääntöisesti alijännitteillä, joissa on useita vaiheita, joilla on pienempi jännite. Yksi KTP-63 / OB-aluslaite riittää lämmittämään 20-30 metriä kuutiobetonia. Samaan aikaan yhden kuutiometrin betonin lämmittämiseen tarvitaan noin 60 metriä PNSV-lankaa.

Tämän lämmitystekniikan eduista on mahdollista korostaa sitä, että sitä voidaan käyttää moniin monimutkaisiin rakenteisiin. Minimi lämpötila, jolla se säilyy, on -30 astetta.

Johdinlämmitys

Erityisesti tätä menetelmää käytetään talvella levitettäessä. Samanaikaisesti kaapelin asennusohje on paljon kuin "lämmin kerros" -järjestelmän asennus.

Minun on sanottava, että usein rakentajat käyttävät yhdistettyä lämmitysmenetelmää.

Yhdistelmän soveltamisen toteutettavuus riippuu seuraavista tekijöistä:

 • Vaadittava rakenteellinen lujuus;
 • Rakenteen massiivisuus;
 • Meteorologiset olosuhteet;
 • Energian saatavuus.

Kiinnitä huomiota! Kun betoni on saavuttanut tiettyä voimaa, se voi vastustaa pakkasaa vaarantamatta voimaa. eli sulatuksen jälkeen hän jatkaa voimaa.

Valokuvan lämpövaikutteisessa muottipesässä

Lämmöneristysmateriaalilevy, jossa on vaneri tai teräspelto, on erinomainen tapa lämmittää betonia erektion aikana:

 • säätiöt;
 • Ei paksuja betoniseiniä;
 • Päällekkäisyydet jne.

Minimi lämpötila, jossa tätä menetelmää voidaan käyttää, on -25 astetta. Kaapelit, metalliristikot jne. Voivat toimia lämmittiminä.

Ennen kaatamista muotti on lämmitetty +18 astetta. Sitten kun seosta syötetään, sen lämpötilaa nostetaan +50 astetta. Lämpömuovaus on usein yhdistetty seoksen sähkölämmitykseen.

Täytä ilman lämpenemistä

Pidimme yleisimpiä vaihtoehtoja betonin lämmittämiselle, mutta voit tehdä talven betonitointia ilman lämpenemistä. Tämä menetelmä on hyvä, koska se ei vaadi sähkön toimitusta ja lämmitysjärjestelmien asennusta, mikä nopeuttaa rakentamista.

Tämän tekniikan periaate on käyttää erityisiä lisäaineita, joiden avulla voit vähentää veden jäätymispistettä sekä nopeuttaa betonin kovettumista, jotta liuoksella ei ole aikaa jäädyttää. Samalla materiaalin vahvuus ei kärsi lainkaan.

Betoni, joka kaatuu talvella ilman lämpenemistä - perustaa säätiön

Tämän tekniikan käyttämisen muiden etujen joukossa on estää kastelemisen esiintyminen.

Kiinnitä huomiota! Ennen kuin kaatat betonia talvella ilman lämpenemistä, sinun on tiedettävä, mihin vähimmäislämpötilaan voit suorittaa tämän toimenpiteen käyttämällä yhtä tai useampaa lisäainetta.

Esimerkki tällaisista koostumuksista on lisäaine "Frost". Seoksen huuruvastuksen varmistamiseksi sen avulla on tarpeen lisätä vain tarvittava määrä ainetta, joka on merkitty pakkaukseen. Tällaisen lisäaineen hinta on melko edullinen, joten konkreettiset kustannukset eivät käytännössä kasva.

Vihje! Kovettumisen jälkeen betoni muuttuu niin voimakkaaksi, että sen käsittely aiheuttaa tietyt vaikeudet. Näihin tarkoituksiin käytetään timanttityökaluja, ja erityisesti käytetään betoniterästen leikkaamista timanttipiireillä ja betonissa käytettävien reikien timanttiporausta.

Täällä on kenties kaikki tärkeimmät vivahteet, joita sinun tarvitsee tietää betonin lämmityksestä ja sen kaatamisesta talvikaudella, jos päätät harjoittaa rakentamista nolla lämpötilassa.

Nykyään betonin lämmitystekniikkaa hallitsevat hyvin rakentajat, koska ne eivät salli talkkimaisten rakenteiden rakentamisen keskeyttämistä. Tietyn tekniikan valinta tietyssä tilanteessa on asiantuntijan tehtävä ympäristöolosuhteiden ja rakennetyypin mukaan (myös oppia käyttämään betonilämmönsiirtimessä talvella työskentelyä).

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Lämpötila, kun betonia kaadetaan

Jotta valmiin betonituotteen valaistuksen jälkeen saadaan tarvittava suunnitteleva lujuus ja se kestää useita vuosia, on tarpeen tarkkailla lämpötilaa kovettumisen aikana. Betonin kovettumisen optimaalinen lämpötila on + 20 ° C, jolloin betonilla on voimaa 28 vuorokaudessa. Mutta mitä tehdä, jos kaadat säätiötä syksyllä, kun ilman lämpötila on hieman yli nolla? Nykyaikainen tekniikka voi selviytyä tästä ongelmasta. Lisäksi tietyin toimenpitein voidaan tehdä konkreettista työtä jo talvella.

Betonirakenteiden vahvistaminen

Vastauksena kysymykseen: "Missä lämpötilassa voi olla konkreettisia valoja?", On välttämätöntä ymmärtää, mitä betonille tapahtuu kovettumisen aikana. Betonimassan valmistuksen jälkeen tapahtuu veden ja sementin välinen kemiallinen reaktio. Tätä prosessia kutsutaan sementtidratsiksi, joka kulkee kahdessa vaiheessa:

Asettamisen aikana alumiinit (C3A) ovat mukana reaktiossa. Tämän seurauksena muodostetaan neulamaisia ​​kiteitä, jotka ovat toisiinsa yhteydessä. 6-10 tunnin kuluttua näistä kiteistä muodostuu luuston luuston samankaltaisuus.

Tästä hetkestä alkaa betonin kovettuminen. Tässä klinkkerimalmit (C3S ja C2S) reagoi jo veden kanssa ja silikaattirakenne alkaa muodostaa. Tämän reaktion seurauksena muodostuu pieniä kiteitä, jotka yhdistetään hienoksi huokoiseksi rakenteeksi, joka on olennaisesti betoni.

Negatiivisen lämpötilan vaikutus betonin kovettumiseen

Nesteytysnopeus riippuu suuresti lämpötilasta. Lämpötilan lasku +20 ° C: sta +5 ° C: seen lisää betonin kovettumisaikaa jopa 5 kertaa. Mutta reaktio hidastuu erityisen voimakkaasti ja laskee edelleen 0 ° C: seen. Ja negatiivisessa lämpötilassa nesteytys pysähtyy, koska vesi jäätyy. Kuten tiedätte, vesi laajenee, kun se jäätyy. Tämä johtaa paineen lisääntymiseen betoniseoksessa ja kiteiden muodostuneiden sidosten tuhoutumisesta. Tämän seurauksena betonirakenne tuhoutuu. Muodostunut jää myös ympäröi suuria seoksen aggregaattien elementtejä (murskattua kiveä, raudoitusta) ja tuhoaa niiden sementtipastan väliset yhteydet. Tämä johtaa rakenteen lujuuden heikkenemiseen.

Kun vesi on sulatettu, kovetusprosessi jatkuu, mutta jo deformoitu betonirakenne. Tämä voi johtaa paitsi raudoituksen irtoamiseen ja betoniseosten suurien aggregaattien myös halkeamiin. Luonnollisesti tällaisen betonirakenteen lujuus on paljon pienempi kuin laskettu.

On huomattava, että aikaisemmin betoni joutui pakastumaan, sitä vähemmän sen vahvuus.

Betoni talvella

Koska matala lämpötila vähentää merkittävästi kovettumisnopeutta ja pakkasella on haitallinen vaikutus koko rakenteeseen, se merkitsee sitä, että betonia on kuumennettava. Lisäksi on tarpeen varmistaa yhtenäinen lämmitys. Vähimmäislämpötila betonin kaatamiseksi on oltava yli + 5 ° C. Jos seoksen sisällä oleva lämpötila on korkeampi kuin seoksen ulkopuolella oleva lämpötila, se voi johtaa rakenteen muodonmuutokseen ja halkeamien muodostumiseen. Lämmitä betonia kunnes saavutetaan kriittinen vahvuus. Koska projektiasiakirjoissa ei ole tietoja kriittisen voimakkuuden arvosta, sen tulee olla vähintään 70% suunnittelun vahvuudesta. Jos pakkasenkestävyys ja veden kestävyys on määritetty, kriittisen lujuuden on oltava vähintään 85% suunnittelusta.

Kun betonia kaadetaan nollan alapuolelle, käytetään erilaisia ​​betonilämmitystekniikoita. Yleisimmin käytetyt menetelmät ovat:

Thermos-menetelmä

Tätä menetelmää käytetään massiivisiin rakenteisiin. Se ei vaadi ylimääräistä lämmitystä, mutta asennettavan seoksen lämpötilan on oltava yli + 10 ° C. Tämän menetelmän ydin on, että seos, joka on jäähtynyt, on onnistunut saavuttamaan kriittisen lujuuden. Betonin kovettumisen kemiallinen reaktio on eksoterminen, so. lämpö syntyy. Siksi betoniseos lämmittää itseään. Lämpöhäviön puuttuessa betoni voi lämmetä yli 70 ° C: n lämpötilaan. Jos muotti ja paljaat pinnat on suojattu lämpöeristysmateriaalilla, mikä vähentää kovettumisbetonin lämpöhäviötä, vesi ei jäätyy ja betonirakenne tulee vahvaksi.

Termos-menetelmän toteuttaminen ei edellytä lisälaitteita, joten se on taloudellinen ja yksinkertainen.

Sähkölämmitys betoniseos

Jos oikea-aikaisesti ei ole mahdollista saada aikaan kriittistä lujuutta termos-menetelmällä, käytetään sähkölämmitystä. On kolme päätavoitetta:

 • lämmitys elektrodien avulla
 • induktiokuumennus
 • sähkölämmittimien käyttö

Elektrodien lämmitysmenetelmä on seuraava, elektrodit viedään juuri asetettuun seokseen ja virtaa syötetään niihin. Kun sähkövirta virtaa, elektrodit kuumentavat ja lämmittävät betonia. On huomattava, että virran on oltava muuttuva, koska vakiovirralla tapahtuu veden elektrolyysi kaasun kehittymisen myötä. Tämä kaasu suojaa elektrodien pintaa, virran nousu ja kuumennus vähenevät merkittävästi. Jos rakenne käyttää rautaosat, sitä voidaan käyttää yhtenä elektrodina. On tärkeää varmistaa betonin tasaisuus ja lämpötilan säätö. Sen ei tulisi ylittää 60 ° C.

Sähkönkulutus tällä menetelmällä vaihtelee välillä 80-100 kWh / 1 m3 betonia.

Induktiolämmitystä käytetään harvoin, koska toteutus on monimutkaista. Se perustuu periaatteeseen johtavien materiaalien kosketuksettomasta lämmityksestä suurtaajuusvirtauksilla. Eristetty lanka kääritään teräsraudoituksen ympärille ja virta kulkee sen läpi. Tämän seurauksena induktio ilmestyy ja vahvistus kuumennetaan.

Energiankulutus induktiolämmityksen aikana on 120 - 150 kWh / m3 betonia.

Toinen menetelmä betonin sähkölämmitykselle on sähkölämmittimien käyttö. On olemassa lämmitysmattoja, jotka on asetettu betonin pinnalle ja jotka sisältyvät verkkoon. Voit myös rakentaa jonkinlaisen teltan betonin yläpuolelle ja laittaa sähkölämmittimet sisälle, kuten lämpö-aseen. Tässä tapauksessa on kuitenkin huolehdittava kosteuden säilyttämisestä betonissa ennenaikaisen kuivauksen estämiseksi.

Ympäröivän lämpötilan ollessa -20 ° C virrankulutus tällä menetelmällä on 100-120 kWh per 1 m3 betonia.

Betonihöyrylämmitys

Lämmitettävä betoni höyryllä on erittäin tehokas ja suositellaan ohutseinäisiä rakenteita varten. Muodostuskanavien sisäpuolelta luodaan höyryn kulku. Voit tehdä kaksoismuotoilun ja siirtää höyryn sen seinien väliin. Voit myös sijoittaa putken betonin sisälle ja ohittaa höyryn läpi. Betoni tällä tavalla kuumennetaan 50 - 80 ° C: seen. Tällainen lämpötila ja edullinen kosteus nopeuttavat betonin kovettumista useita kertoja. Esimerkiksi kahden päivän aikana tällä menetelmällä betoni saa saman vahvuuden kuin viikottaisen kovettumisen aikana normaaleissa olosuhteissa.

Mutta tällä menetelmällä on merkittävä haitta. Vaatii vaikuttavia kustannuksia sen organisaatiosta.

Lisäaineiden käyttö

Toinen tapa talvella betonisoinnissa on kemiallisten kiihdyttimien ja pakkasnesteen lisäaineiden käyttö. Näihin kuuluvat kloridisuolat, natriumnitriitti, kalsiumkarbonaatti jne. Nämä lisäaineet pienentävät veden jäätymispistettä ja nopeuttavat sementin hydratointia. Niiden käyttö mahdollistaa ilman betonin lämmittämisen. Jotkut lisäaineet lisäävät betonin roiskeita ja hydrataan jopa -20 ° C: ssa.

Lisäaineiden käytöllä on useita haittoja. Niiden läsnäolo seoksessa vaikuttaa haitallisesti varusteisiin, korroosioprosessi alkaa. Siksi niitä voidaan käyttää vain varustamattomassa rakenteessa. Lisäksi, kun käytetään antifrosty lisäaineita, talvikaudella, betoni kestää kestävyys enintään 30%. Positiivisen lämpötilan esiintymisen jälkeen tapahtuu sulatus ja voiman lisäkehitys tapahtuu. Siksi betonissa, joka toimii dynaamisissa kuormituksissa (perusta tärinälle, vasaraille jne.), Lisäaineita ei voida käyttää.

Betoni kuivassa kuumassa ilmastossa

Kylmän ohella betoni pelkää lämpöä. Jos ympäristön lämpötila ylittää 35 ° C ja kosteus on alle 50%, tämä lisää vesimäärän lisäämistä betoniseoksesta. Tämän seurauksena vesi-sementtitasapaino häiriintyy ja hydrausprosessi hidastuu tai pysähtyy kokonaan. Siksi on tarpeen soveltaa tiettyjä toimenpiteitä seoksen suojaamiseksi kosteudelta. Voit laskea vasta valmistetun seoksen lämpötilaa, jos käytät jäähdytettyä vettä tai laimenna vesi jäällä. Tämä yksinkertainen menetelmä mahdollistaa merkittävän veden menetyksen, kun seos asetetaan. Mutta jonkin ajan kuluttua seos kuumenee, joten on huolehdittava siitä, että rakenne on vielä tiukka. Muotti on tiivistettävä kosteuden menetyksen välttämiseksi halkeamien kautta. Muottien imukykyinen pinta on käsiteltävä erityisellä yhdisteellä, joka rajoittaa betonin kiinnittymistä ja kosteuden imeytymistä.

Suojaa betonin kovettumista suoralta auringonvalolta. Tätä varten peitä betonipinta kuorella tai telineellä. 3 - 4 tunnin välein on välttämätöntä kastella pinta. Lisäksi kostutusaika voi olla 28 päivää, so. koko voimaa.

Yksi keino suojautua vesipulasta on pystyttää ilmatiivis PVC-kalvo, jonka paksuus on vähintään 0,2 mm betonirakenteen pinnan yläpuolella.

johtopäätös

+ 20C betonilla saavutetaan voima 28 vuorokaudessa. Betoniyhdistelmä kovettuu ilman lämmitys- tai jäähdytysmenetelmää +5 ° - + 35 ° C lämpötilassa. Mutta aika määrittää suunnittelun vahvuus on erilainen. Mitä korkeampi seoksen lämpötila on, sitä nopeampi se kovenee. Betonin kaatamiseksi määritetyn lämpötilan alapuolella on tarpeen käyttää tiettyjä menetelmiä.

Negatiivisissa lämpötiloissa on välttämätöntä turvautua lämmitysmenetelmiin koko kriittisen voimakkuuden ajan. Seoksen kuumentaminen on välttämätöntä ilman suuria lämpötilahäviöitä keskiössä ja kehällä. Myös lämpötilaa on seurattava jatkuvasti.

Jos lämpötila on yli + 35 ° C, on tarpeen toteuttaa toimenpiteet seoksen jäähdyttämiseksi valmistuksen, kuljetuksen ja asennuksen aikana. Tämä on tehty estämään veden menetystä ja sen seurauksena vesi-sementtitasapainon rikkominen, mikä vaikuttaa haitallisesti betonirakenteen lujuuteen. Asennuksen jälkeen on joko kastettava betonia tai varmistettava rakenteen eheys.

Betonilämmitystekniikka

Yleistä tietoa

Rakentamisessa ja korjaustöissä alhaisissa lämpötiloissa betoni on lämmitettävä nopeuttamaan betoniliuoksen kovettumista. Se voidaan suorittaa erilaisilla laitteilla: matot, lämmityspaneelit, elektrodit, jotka on valmistettu teräsbetonista, erityiset elektrodit seinille ja lattioille.

Sinulla on oltava erityisosaamista, joka tekisi betonin lämmittämistä.

Betonilämmityksen menetelmän soveltamiseksi henkilön on oltava erityisosaamista. Jos lämmityslaitteen virheellinen asennus suoritetaan, on mahdollista, että liuos kuivuu elektrodien käyttöalueilla. Tällaisen tekniikan käyttämisessä on otettava huomioon, että betonin lujuus lämmön seurauksena ei ylitä 50% Rd: sta, koska materiaalin kuivuminen, rakennusvirta ja sen kanssa betonin lämmitys pysähtyy.

Sähkölämmityksen käyttö taloudelliselta kannalta on perusteltua melkein kaikissa olosuhteissa huolimatta siitä, että betonin lämmittämiseen ja teräsbetonin kulutuksen lisäämiseen on riittävän suuria kustannuksia.

Betoni voittaa voimaa 28 päivässä.

Betonin laatu on ensisijaisen tärkeää kovettamisaikaa laskettaessa. Tämä on ominaisuus, joka määrittää ratkaisun puristuslujuuden. Se mitataan kilogrammoina senttimetreinä.

Lujuuden arvo, joka julistetaan brändiksi, betoni voi saavuttaa 28 vuorokautta normaaleissa olosuhteissa. Siinä tapauksessa, että materiaalin lämpötilaa lisätään, tätä jaksoa voidaan merkittävästi pienentää. Jos betonilevy jäätyy, kovetusprosessi pysähtyy ja jatkuu vasta sulamisen jälkeen. Jos betoniliuoksella ei ole aikaa saada 70%: n vahvuus, ennen kuin kriittinen lämpötila laskee, sen brändin katsotaan menetetyksi.

Yhteydenottomenetelmä

Korjaus- ja rakennustöiden suorittamisessa käytetään useimmiten sähkölämmityksen kosketusmenetelmää. Tällöin lämpö siirretään betoniliuokseen johtojen pinnalta, jotka lämpenevät sähkövirran siirron aikana 80 ° C: seen. Tämän menetelmän käyttö on mahdollista betonin hyvästä lämmönjohtavuustasosta johtuen.

Sähkölämmityksen kosketusmenetelmää betonin lämmitykseen.

Betoniratkaisun lämmittämiseen ja vaadittujen tehotasojen saavuttamiseen on parasta käyttää kaapeleita, joissa on teräsydin, joka mahdollistaa kuorman, joka on 80 wattia 1 m: n ajaksi. Sähkön hinta lämmityksestä riippuu lämmönlähteen lämmön ja lämmitettävän materiaalin tilavuudesta. Lisäksi ympäristön lämpötila, koko rakenteen suojauksen taso jäähdytyksestä ja betonin lämmitystaso ovat tärkeitä.

Kosketuslämpö tarvitsee pienjännitettä suurella virralla. Tämän ehdon täyttämiseksi on suositeltavaa käyttää erityisiä sähköasemia, esimerkiksi TMOB-63 tai KTPTO-80. On huomattava, että tällaisten laitteiden asennuskapasiteetti määräytyy suurelta osin jännitteellä lämmityksen aikana.

Työpaikalla tarvit- tavien sähköasemien määrä määritetään rakennusmateriaalin laskostusmääriin ja lämmitykseen tarvittavan kapasiteetin päivittäiseen hintaan. Laitteisto, joka tarvitaan lämmittämään betoniin, on asennettava jokaiseen tarttumaan.

Aika, jonka kuluessa betoni on lämmennyt, ennen kuin se saavuttaa sen ilmoitetun voimakkuuden, määritetään perustuen liuoksen lämpötilan vakion mittauksiin ja kaikkien lämmityselementtien virran voimakkuuteen. Jotta betonia voidaan kuumentaa menestyksekkäästi, on noudatettava tiukasti tekniikkaa.

Valmistautuminen lämpenemiseen

Betonin lämmitys suoritetaan vasta betoniratkaisun loppuun saattamisen jälkeen.

Menettelyn valmistelu voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun upotetut osat ja liittimet on asetettu, sekä laitteiden sähköhitsaus. Lisäksi valmiita lämmityselementtejä on asennettava. On tärkeää välttää kuumennusjohdinten kireys vahvistuskoteloissa. Olisi paras laittaa niiden väliin. Jos suunnittelussa ei käytetä vahvistusta, on käytettävä valmiita varastomallipohjia. Asennusprosessin päätyttyä johdot on ympäröity konkreettisella ratkaisulla, jotta ne eivät kosketa rakenteen tai muottien puisia yksityiskohtia.

Lämmityselementtien prosessi on mahdollista vain tarkistuksen jälkeen. Sähköaseman alhaisen puolen vaiheiden kuormitus täytyy välttämättä olla yhtenäinen. Lämmityskaapelien johtimissa on oltava poikkileikkaus 2-3 kertaa suurempi. Jos jälkimmäistä tilaa ei voida täyttää, on suositeltavaa liittää alumiinilankojen segmenttejä kiinnityspisteen eristämiseen muoviputkeen.

Betonilämmityksen malli.

Betonilämmitys on suoritettava aikaisintaan, kun laastin täydellinen asentaminen valmistuu. Kaikkien lämmityselementtien on oltava kaikkien turvallisuusvaatimusten mukaisia. Rakenteissa, jotka lämpiävät, on tehtävä reikiä, jotka ovat tarpeen lämpötilamittausten suorittamiseksi. Lämmitettävien elementtien käynnistysvirta mitataan käynnistyksen yhteydessä ja 1 aika tunnissa kolmen ensimmäisen lämmitysajan aikana.

Jos luvut ovat normaaleja, lämpötilaa on sen jälkeen mitattava kerran vuorokausia kohti. Sähkölämmityksen seurauksena syntyvän betoniliuoksen pitäisi saada vähintään 50% väkevyydestä. Lähes kaikissa tapauksissa uusimman vaatimuksen noudattaminen määräytyy testausnäytteiden avulla.

Tietoa henkilöstön pätevyydestä

Sähköasentajan suorittama betonin, johdotuksen ja muiden sähkön liittyvien töiden lämmitysprosessi.

Turvallisuusmääräysten noudattamisen on oltava sellainen insinööri, jolla on vähintään neljä sähköturvallisuuskelpuutusta. Sähkölämmityksen järjestämisen on täytettävä kaikki SNiP 111-4-80 / ch.11 ja GOST12 vaatimukset. 1.013-78 / "Betoni- ja betonityöt sekä sähköturvallisuus".

Sähkötyöt, joilla on kolmas tai suurempi pätevyysluokka, on suoritettava kaikki betonin lämmittämiseen tarvittavat työt, kuten sähkölaitteiden toiminnan valvonta, sähkölaitteiden asennus ja järjestelmän käynnistäminen. Vain henkilöstö, jolla on toinen tai suuri pätevyysryhmä, voi sallia lämpötilan ja nykyisen mittauksen.

Muiden erikoistuneiden henkilöiden, jotka työskentelevät sähkölämmitystoimistossa tai sen välittömässä läheisyydessä, on välttämättä annettava ohjeet kaikkien sähköturvallisuusmääräysten mukaisesti. Sähkölämmityspiste on aidattu GOST 23407-78: n mukaisesti. Lisäksi se olisi varustettava valohälyttimellä ja hyvin valaistu.

Laitteen liittämisen prosessi on suoritettava yksinomaan irrotetulla virralla.

On erittäin tärkeää sulkea pois kaikki todennäköisyys, että kolmannen osapuolen henkilöitä ilmestyy töihin laitteen käytön aikana. Näiden vaatimusten täyttäminen voi auttaa estämään betonin kuumennuksen kannalta välttämättömiä työvaiheita.

Jäätymisen vaikutus

Betonityötä tehdään talvella 0 - +5 asteen lämpötilassa.

Konkreettista työtä tehtäessä talviolosuhteet eivät määritä kalenterin aikana. Uskotaan, että ne esiintyvät, kun keskimääräinen lämpötila päivässä laskee +5 ° C: een, ja päivän aikana lämpötilan pitäisi laskea enintään 0 ° C: seen. Jos lämpötila muuttuu negatiiviseksi, vettä, joka ei ole reagoinut sementin kanssa, muuttuu jääksi, joka kiinteänä aineena ei osallistu kemiallisiin prosesseihin. Tämän muutoksen seurauksena syntyy sementin hydrausprosessin päättyminen, joka on vastuussa kovettumisesta.

Samaan aikaan ratkaisussa syntyy sisäisiä painejoukoita, jotka liittyvät veden määrän lisääntymiseen tilavuudessa jäädyttämisen aikana noin 9%. Jos betonirakenne ei ole vielä vahva, se ei voi vastustaa tällaisia ​​voimia, minkä seurauksena se romahtaa. Jäätymisen jatkossa jää voi jälleen muuttua veteen, mikä edistää hydrausprosessin jatkumista. Rikkoutuneet sidokset betonin rakenteessa eivät kuitenkaan ole täysin kunnossa.

Jäätymisprosessissa sementtimaito puristuu vahvistuspinnasta. Kaikki tämä voi merkittävästi vähentää tulevien rakenteiden lujuutta, raudoituksen ja betonin tarttumista, vähentää laastin tiheyttä ja siten rakenteen kestävyyttä.

Betonointiolosuhteet

Lämpötilan säätelyllä on suuri merkitys betonin lujuudessa.

Jos laasti saa tiettyä voimaa ennen jäätymishetkeä, yllä kuvatut prosessit eivät toimi sen vaikutuksesta. Tämä kynnys riippuu brändistä. Vahvistetulle betonille ja betonille, jossa ei-rasitettu lujitettu luokkaan B15 saakka, se on 50% suunnitteluarvosta, merkkien B15 ja B22,5 - 50%, merkkien B30 ja B40 - 30%. Jos rakenteessa on esijännitetty vahvike, kaikkien betonityyppien kriittinen lujuus on 70%. Erikoisrakenteissa, jotka toimivat erityisolosuhteissa, samanlainen kynnys määritellään 100%: n muotoiluvuudeksi.

Kovettamiseen erittäin tärkeä on lämpötilajärjestelmä, jossa laasti säilytetään kovettumisen aikana. Kun lämpötila nousee, sementin ja veden väliset vuorovaikutusprosessit nopeutuvat, mutta alemmat lämpötilat hidastuvat. Tältä osin rakennettaessa monoliittisia betonirakenteita talvikaudella olisi luotava ja ylläpidettävä kaikkia määriteltyjä kosteus- ja lämpötilaolosuhteita, jotka mahdollistavat rakenteen saavan tarvittavan lujuuden mahdollisimman lyhyessä ajassa pienimmillä työvoimakustannuksilla ja energiakustannuksilla.

Thermos-menetelmä

Betonirakenne käyttäen termos-menetelmää.

Tämä menetelmä koostuu siitä, että betoniseos, jonka lämpötila on 15-30 astetta, on sijoitettava eristettyyn muottiin. Suunnittelu noutaa määritellyn lujuuden käyttämällä sementin eksotermistä jakamista sen ajan, kun se jäähtyy 0 asteeseen ja betonimassan alkulämpöön. Veden ja sementin reaktiossa vapautuvan eksotermisen lämmön määrä riippuu käytettävän sementtityyppistä.

Käytettäessä tällaista menetelmää betonin seoksen valmistamiseksi on suositeltavaa käyttää nopeasti kovettuvaa ja erittäin eksotermistä portlandsementtiä.

Yksi tämän menetelmän lajikkeista on termos lisäaineilla (kalsiumkloridi, kaliumkarbonaatti jne.), Jotka nopeuttavat kovettumisprosessia.