Mitkä ovat perusta tuhoamisen syyt? Millä merkkeillä voidaan määrittää?

Kaikki syyt tuhoamisen säätiö voidaan jakaa kahteen ryhmään.

Ensimmäinen ryhmä on kielteinen ulkoinen vaikutus säätiöön.

Toinen on se, mikä liittyy työn laatuun.

Ensimmäinen syy-ryhmä, joka myötävaikuttaa säätiön tuhoamiseen, voi sisältää esimerkiksi seuraavia tekijöitä:

 • Maaperän koostumuksen heterogeenisuus.
 • Marshlandin maasto.
 • Pohjaveden korkea esiintyminen jne.

Kaikki nämä luonnolliset tekijät on luonnollisesti otettava huomioon suunnitteluvaiheessa ja perustyyppien valinnassa. Tässä, kuten he sanovat, geologia auttaa.

Toinen ryhmä - se koskee säätiön rakentamisen vaiheita ja on aina varmistettava. Säästä säästöön - maksaa enemmän. On olemassa seuraavia syitä:

 • Ylimääräinen kuormitus säätöön.
 • Käyttämättä tarpeeksi hyvää tavaraa.
 • Vahvistetun betonin käytön estäminen tai raudoituksen asteen väheneminen.
 • Vesitiivistyksen puute.
 • Riittämätön perusta syvyys (maaperän jäädytyskerroksissa).

Säätiön hävittämisen merkkejä ovat:

 • Ohuiden halkeamien läsnäolo rakenteen kellarissa ja seinissä.
 • Ulkopuolen (eikä pelkästään säätiön)
 • Lattian putoaminen.
 • Osittaisten romahtamisten ilmaantuminen.
 • Koko kellarialueiden tuhoaminen.
 • Maaperän tason mahdolliset muutokset, tiheys lähellä kellarissa (maaperän putoaminen).
 • Vääristyksen läsnäolo.

Säätiön palauttaminen nykyisen talon alle - tuhoutumisen ja korjauksen syyt

Alusrakenteiden halkeamien ilmaantuminen ja ikkunoiden tai ovien aukkojen lievän epätasapainon osoittaminen osoittavat rakennuksen perustan muodonmuutoksen, joka edustaa tietynlaista riskiä, ​​joka uhkaa vanhan talon kantavien seinien romahdusta. Riippumatta päättää, onko talon perustan pysyvä muodonmuutos vai onko se pysähtynyt, kipsi-majakan laite auttaa. Niitä levitetään halkeamien yli ja jos tarkistusmerkkien pinta ei ole tuhoutunut useita viikkoja, voidaan katsoa, ​​että muodonmuutosprosessit ovat päättyneet. Tällöin kustannus on tiivistää syntyneet pienet halkeamat sementtilaastilla. Kuitenkin, jos aukot ovat syviä, niin perus säätiön peruskorjaus on välttämätöntä.

Perustamisen tuhon syyt ja tyypit

 • ylimääräisen kerroksen rakentamisessa aiheutuva ylimääräinen kuormituksen kasvaessa;
 • maaperäliike sen jäätymisen vuoksi;
 • talon kellarin vedenpitävyyden rikkominen;
 • maanpäällisen viestinnän onnettomuudet;
 • korkea vesipöytä.

Pohjaveden kausivaihtelu on yleisin syy tukikohdan asteittaiseen tuhoamiseen, joka ilmenee pystysuuntaisten halkeamien ja maanalaisen korkeuden murtumina. Tällöin tarvitset laitteen ohittavan viemärijärjestelmän talon ympärillä. Toinen syy voisi olla juuri pystytettyjen säätiöiden täyttö jäätyneellä maalla. Kun syklinen sulatus ja jäädytys ilmenevät sen tyypillisestä turvotuksesta, joka vaikuttaa tiettyyn paineeseen pohjaseinän pinnalle. Tällaisen ilmiön poistamiseksi on välttämätöntä valita ja korvata kohoava maa, joka aiemmin täytti murtumapisteet betonilla.

Syynä kellarikerroksen erottamiseen on sen riittämätön lujuus johtuen siitä, että siinä ei ole lujittavaa ligaatiota tai vanhan talon ylimääräisen kerroksen rakentamisen vuoksi. Tässä tapauksessa tehokkain menetelmä vian poistamiseksi on kuorman jakaminen säätiölle järjestämällä ulkoiset palkit ja lisäämällä sen vertailualuetta.

Useat onnettomuudet lähistöllä maanalaisissa yhteyksissä johtavat tämäntyyppisiin perustusten tuhoamiseen, kuten betonin huuhtoutumiseen, johtuen siitä, että emäksinen tai suolavesi on jatkuvasti vaikuttanut siihen. Aggressiivisen ympäristön poistaminen kotoa on melko ongelmallinen tehtävä, mutta ratkaistavissa. Tätä varten perustuksen ympärillä maata poistetaan erillisillä osilla, minkä jälkeen betonipinta puhdistetaan huolellisesti ja pinta-alat täytetään sementtilaastilla. Alapuolella rakennetaan tiiliseinä, joka on eristetty talon vanhasta pohjasta kateaineella. Tiili on kyllästetty polymeeri-bitumimastilla ja päällystetty rasvaisella savi. Työn lopullinen vaihe käsittää vedenpoistojärjestelmän rakentamisen säätiön ympärille aggressiivisen veden määrän vähentämiseksi.

Klassinen tapa palauttaa nauha-pohja

Tämä tekniikka on suunniteltu vanhan talon pohjan itsenäiseen rekonstruointiin. Se koostuu toisen, vahvistetun betoninauhan yhdensuuntaisesta rakenteesta, joka on jäykästi yhdistetty laskosalustaan. Niiden integrointi yhdeksi monoliittirakenteeksi sisältää useita vaiheita.

 1. Vanhan talon kullekin pohjalle muodostuu kuoppa, jotta maanalaiset seinät voidaan altistaa. Kaivon leveyden pitäisi olla riittävä tekemään töitä siinä ja syvyys - vähintään puolet metrin alapuolella.
 2. Rakenteeltaan koottu kolmiulotteinen runko tuodaan tunneliin talon nurkkaan.
 3. Kaivo asennetulla rakenteella kaadetaan betonilla.

Ei ole sallittua edetä seuraavaan työvaiheeseen, kunnes liuoksen lopullinen kiinteytys!

 1. Betonin lujuuden jälkeen jatkaa rakennuksen perimenteen säätämistä, jonka rakenne on jaettu enintään 2 metrin ehdollisiin alueisiin. Säätiön lisäkorjaus tehdään osissa jokaiselle segmentille. Tällainen varotoimi auttaa estämään talon tukiseinien mahdollisen romahtamisen.
 2. Valitussa paikassa pitkin kellarissa he kaivaavat kaivannon, jonka syvyyden on vastattava sen tunkeutumisen merkkiä.
 3. Perusnauhan rungossa porataan porat teräsvahvistuksen myöhemmäksi asentamiseksi niihin. Reikien koon on oltava 2-3: n halkaisijaltaan asetettua metallitankoa sen täydellisen sementoitumisen varmistamiseksi.
 4. Vanhat säätöön asennetut ja sementoituneet nastat on yhdistetty jäykästi kaivannossa olevaan irtotavarahyllyyn hitsaamalla.
 5. Muotoilun valmistuksen ja asennuksen jälkeen valmistettu osa täytetään betonilla.

Niinpä, jakso jaksoittain, säätiö palautetaan koko talon ympärille. Työtä tehtäessä ei pidä unohtaa, että se saa jatkaa maanalaisen rakenteen vahvistamista vierekkäisen kappaleen kohdalla vasta sen jälkeen, kun betoni on asettanut tarvittavat lujuusominaisuudet.

Säätiön pohjan restaurointi

Vanhan talon perustusten kutistumisen pysäyttämiseksi joissakin tapauksissa on tarpeen laajentaa pohjan pohjan alaosaa. Tällaiset restaurointityöt ovat työvoimavaltaisempia, ja ne mahdollistavat lujitettavan betonilaatan särmäysosan tai betonipatjan sijoittamisen.

Ennen kuin palautat säätiön, useimmiten sinun on purettava se. Tätä varten vanhan talon yläosan ylätason yläpuolella (ulkoseinän alaosassa) 2-3 2-3-metrillä lävistetään 2-3 reikää. Heillä on metalliset I-palkit. Seinän molemmin puolin asennettujen ristipalkkien alla on järjestetty tukirakenteet, joihin laakerikuorma on lähetetty. Samanaikaisesti suoritetaan pohjakerroksen osittainen purku talon seinien sisäpuolelta. Jos niiden tila jättää paljon toivomisen varaa, tarvitaan alustava vahvistus suojarakenteiden kanssa satunnaispalkkeihin.

Vahvistettu betonilaatta vaatii runsaasti maanrakennustöitä. Louhittuun kaivon mittojen tulisi varmistaa sen esteetön asennus valmistettuun pohjaan, joka on kohdistettu ja tamped. Välttämättömän pohjan pohjan ja levyn vakiintuneen pinnan väliin tarvittava välilevy on sementoitu laastilla.

Vanhan säätiön yksittäisten elementtien sopivuuden määrittämiseksi on ehdottoman tärkeää arvioida sen voimaa!

Betonityynyn rakentamisen yhteydessä lujitustangon verkko asetetaan pohjapohjan pohjaan, joka on painettu pohjapohjan alapuolelle ja rakenteeltaan rakenteeltaan. Betonin kaatamisen jälkeen vielä jäätynyt liuos tiivistetään ja poistetaan seoksen sisältämät tyhjät tilat. Betonointi suoritetaan 100-150 mm: n tasolle vanhan pohjan yläpuolelle, jotta pystytään luomaan yksi monoliitti.

Perustusten palauttaminen sementoimalla tai silikonilla

Vanhan talon pohja, joka on vuorattu tiilillä tai kivellä, heikentää sementtilaastin tuhoutumista, joka johtaa muurauksessa olevien aukkojen ja halkeamien muodostumiseen. Tässä tapauksessa talteenotto suoritetaan sementoimalla tai silikaatilla. Tämä menetelmä vaatii kompressorilaitteita.

Tarvittaessa avataan pohjakerroksen maaperä ja tehdään maanpinnan rungossa olevien kaltevien reikien poraus. Teräksiset rei'itetyt putket asetetaan porrastettuihin reikiin ja liitetään ruiskutusyksikköön, jonka läpi valmistettu hiekosementti- seos pumpataan vahvistettuun seinään. Sen kulutus riippuu muurauksen tiheydestä ja kulumisasteesta.

Silisaatio suoritetaan samanlaisella menetelmällä kahdessa vaiheessa. Ensin syötetään nestemäistä lasia, kunnes kellarin tyhjät ovat täysin kyllästettyjä paineen kasvattamiseksi asteittain. Sitten ruiskutetaan kalsiumkloridia, ja kahden toimenpiteen välinen aika ei saa olla yli 6 tuntia.

Säätiön kunnostus talon alapuolella on aikaa vievin ja kalliin korjaus- ja rakennustyön tyyppi. Tietenkin on olemassa muita tapoja palauttaa säätiö, mutta ne edellyttävät teollisuuslaitteiden saatavuutta, erikoistuneiden ryhmien osallistumista ja merkittäviä taloudellisia investointeja. Ennen kuin ne alkavat, kannattaa tarkkailla huolellisesti etuja ja haittoja, koska restauroinnin lopulliset kustannukset voivat merkittävästi ylittää vasta rakennetun rakennuksen hinnan.

Miksi pohja romahtaa ja halkeamat näkyvät seinissä

Seinämien halkeamien ja asuntojen tuhoutumisen yksinkertaisin selitys (miljoonien menetykset) ei vastaa todellisuutta. Puhuminen siitä, että huurteinen turpoaminen osoittautui odotettua voimakkaammaksi tai "ei niin laadukas" betoni, on yksinkertaistettu näkemys ongelmista ja yksinkertaisesti peittää todelliset syyt. Tarkastelkaamme tarkemmin, mistä syystä insinööri paljastaa tarkastellessaan taloja tuhoutuneiden perustusten ja säröillä seinillä.

Mitkä muodot ovat sallittuja

Itse seinämä ei ehkä ole laadukasta, mikä aiheuttaa sen tuhoutumisen. Erityisen suuri rooli, jota vääristä ikkunoiden aukkojen suunnittelusta tai herkkien lohkojen käytöstä (vaahtobetoni, huokoinen keramiikka), ei noudata sääntöjä. Tällaiset tapaukset liittyvät virheisiin seinien rakentamisessa. Ja sitä ei pidetä enää.

Säätiön kriittinen muodonmuutos tapahtuu, kun talon paino ylittää maaperän resistanssin tai kun pakkanenvuoto vaikuttaa merkittävästi rakenteeseen.

Asiantuntijat uskovat, että tiilen ja voimakkaiden lohkojen seinien sallitut muodonmuutokset ovat arvo 0,0005.

Tämä on säätiön sileyden suhde jossain paikassa h tämän säätiön pituuteen.
Tai, toisin sanoen, - "muodonmuutosten erotus taipuma-nuolen suhteeseen".

Seinien tyypillinen tuhoutuminen istutuksen ja kallistumisen aikana

Seuraavaksi luvut osoittavat tyypillisiä loukkauksia, joita esiintyy seinissä seuraavissa tilanteissa.

 • Luonnos sarake säätiö.

 • Sedimenttiliuske.

 • Taivutuksen muodonmuutos seinään ikkunan kanssa.

 • Vaikutus, joka kimmoilee kiinteälle seinälle.


  Syyt, miksi näin tapahtuu, voidaan jakaa kolmeen suureen ryhmään - lisää...

  Geologisia tutkimuksia ei tehty.

  Tai ne ovat huonompia.
  Tämän seurauksena oletetaan väärä maaperän kestävyys puristukselle. Riittämätön nykyiseen maaperän perustaan ​​lakkaa.

  Toinen tapausryhmä, joka liittyy ottamatta huomioon kastelun vaikutusta. Pohjaveden taso voi vaihdella merkittävästi sateiden, tulvien tai ihmisen toiminnan vuoksi. Samanaikaisesti maaperän kestävyys muuttuu dramaattisesti (vesiliukoisuus, viemäröinti), jota ei oteta huomioon tutkimuksissa ja suunnittelussa.

  Ei projektia

  Tai siinä on virheitä.
  Suunnittelua (pylväsnauhan sijaan) ja tukipinnan pinta-alaa ei ole valittu oikein.

  Projektin mukaan laskemat ja määrittämät tärkeät tekijät ovat pohjan syvyys sekä kuopan koko, maaperän eristykset, täytön laatu ja murtolujuus. Tärkeä sokea alue ja toimenpiteet vedenpoistoon.

  Jos projektissa ei tehdä oikeita päätöksiä tai toimivaltaisen suunnittelun puuttuminen, se johtaa siihen tosiasiaan, että talon perustus ei täytä ehtoja, se antaa luonnoksen, seinään ilmenee halkeamia.

  Huono suorituskyky

  Tai suunniteltujen teosten suorittaminen.
  Tehtäessäsi työtä, mahdollisesti säästämiseksi, täysimittaisen sokean alueen, tyhjennysjärjestelmien, sadevesivirtojen rakentamista... Paikka katoaa ja maan vastustus putoaa voimakkaasti.
  Tai syvä tyhjennys suoritetaan suurella viivytyksellä - kun lattia on ladattu laatikossa kotona. Sitten pohjaveden pinnan muutos johtaa sademäärään...

  Säätiön alapuolella oleva hiekkakivi ei ole laadullisesti kohonnut - tyypillinen subquality, joka johtaa epätasaiseen kutistumiseen.

  On myös mahdollista, että perustusseinän fragmenttiin liittyvä työ on viivästynyt, mikä heikentää viestinnän perustamista, peruskorjauksia.

  Pienennetty maaperän kestävyys johtaa kutistumiseen.

  Estä rouhitus

  Samat syyt (tutkimus, projekti, toteutus) voivat johtaa siihen tosiasiaan, että talo tuhoutuu maaperän pudotuksen seurauksena.

  • Maaperän purausominaisuuksia, mukaan lukien nauhalevyn korkeiden seinämien tangentiaalinen vaikutus, ei oteta lainkaan huomioon.

 • Pohjakehyksen riittämätön jäykkyys, pienempi koko, vahvistus tai jopa rakenne on tehty lohkoista...

 • Ei ole sakkaa, ei ole sokea alue, ei sateita, seurauksena puenicheskie maaperän ominaisuudet ovat lisääntyneet.

 • Määritellyt toimenpiteet maaperän eristämiselle eivät täyty, jäädyttäminen pohjasta sallitaan...

 • Maaperän jäädyttäminen laatikon sisäpuolelle, sisäpohjan tai -laatan turvotus asianmukaisin seurauksin.
 • Mitkä ovat virheiden tulokset

  Seuraava on yksi tyypillisistä tilanteista, joissa rakentaminen on suoritettu, kun puolet työstä ei ole vielä valmistunut.

  "Rakennetaan tavallista taloa, rakentajien ryhmä neuvoo asiakkaan asettamaan kevyt säätiö, joka on paljon nopeampi ja edullisempi rakentaa. Säästämisen vuoksi he tekivät. Kaudella he rakensivat pohjan ja laatikon. Mutta keväällä säätiö "ilmestyi", kellari säröi, seinät särkyivät. Talo on purettava. "

  Täällä tavalliset virheet - ilman geologisia tutkimuksia, jotka eivät noudata hanketta.

  Viemäröinti, viemäröinti, vedenpoisto - ajoissa

  Se ei myöskään ole harvinaista, kun myöhemmin ihmisen toiminnan seurauksena maaperän ominaisuudet muuttuvat.

  "Säätiö ja talo ovat melko pitkät, mutta omistajat eivät pidä kellarikerroksen kosteutta. Päätä maadoittamisjärjestelmä, tyhjennä alue. Kellari kuivui, mutta maaperän tiivistyminen tapahtui ja sen seurauksena säätiön epätasaiset sedimentit. Halkeamat menivät seinien läpi. Minun piti palauttaa kaiken sellaisenaan, niin että halkeamat eivät kasva. "

  Samankaltaisessa tilanteessa, kun sadeveden valuma- ja jätevesijärjestelmät eivät olleet ajoissa valmiita, maaperän vedenpaine muuttuu asteittain ja vedenpitäväksi, maaperän ominaisuudet muuttuvat, niiden kantavuus laskee ja säätiö antaa lisää vedoksia joissakin paikoissa.

  Älä häiritse maata huomattavasti.

  "Päätetään asettaa syvä vesijohto, osittain ääriviiva kulkee pitkin säätiötä, sitten kaivaa on tehty laitokseen talon kehäksi. Työvaiheessa murtumia seinälle. He tekivät kiireellisen täytön ja kaatoivat maan takaisin. "

  "Päätimme rakentaa kellarin, kellarit, joita ei rakennettu etukäteen. Ne poistivat osan maaperästä, mikä vähensi perussyvyyttä kahdesti. Tämän seurauksena maaperän kestävyys väheni, epätasaista saostumista tapahtui ja halkeilivat seinämiä pitkin. Jotta he eivät kasvaisi, he kaatoivat maaperän, hylkäsivät suunnitelmat. "

  Suorita kaikki turvotusta koskevat päätökset.

  "Pieni säätiö perustettiin projektin mukaan. Mitään toimenpiteitä ei kuitenkaan toteutettu talon lämmittämiseksi talon toiselle puolelle, koska työn suorittamisen valvonta menetettiin. Vahva talven talvella johti talon äskettäin pystytetyn seinän tuhoamiseen. "

  On myös mahdollista esimerkiksi säätiön valinta, joka ei vastaa maaperän olosuhteita (ulkoisten suunnitteluratkaisujen ulkopuolella). Käytetään syvään istutettua täyteainepohjaa, jossa on paikallinen raskas sulatusaluke. Jäätymisen tangentiaalisten voimien vaikutuksesta korkeisiin seiniin syntyy epätasaisen pohjan säätely...

  Eristetään ennen jäätä, lämmintä talvella

  Rakennetun laatikon sisälle tunkeutuvan maaperän jäätyminen voi vaikuttaa rakenteisiin merkittävästi. Erityisesti jos sisäseinät ovat tukipohjat, jotka liittyvät vahvikkeisiin seinillä, kellarilla jne. Varsinkin jos käytetään levytilaa ilman lämpöeristystä.

  Maaperän turvotus kylmälevyn alla johtaa sen epätasaiseen liikkeeseen ja halkeiluun. Liimattu vahvike välittää liikkeet muihin rakenteisiin, ja halkeamat näkyvät seinissä. Poistetaan toteuttamalla suunnitteluratkaisuja eristyksille sokean alueen ympärillä talon ympärillä, kuumentamalla sisätilaa pakkasella. Kannettavat kaasupolttimet, joita käytetään pullotetulla kaasulla, voidaan myös käyttää tässä...

  Miten estää halkeamia seinissä

  Johtopäätökset tehtiin aikaisemmin, kun tarkasteltiin seinien halkeamien syitä ja tyypillisiä talorakenteiden halkeilua.

  Yleensä rakenteet säilyttävät eheyden, jos...

  • Suoritettu tekniset ja geologiset tutkimukset. On järkevämpää toteuttaa ne syksyllä, jolloin maaperä on kyllästynyt vedellä ja pohjavesien määrä nousee.

 • Talon veto, joka vastaa todellisia olosuhteita. Suunnittelu kyselyjen perusteella on helpompaa suorittaa talvella ennen päärakennustöiden aloittamista.

 • Ammattimaista rakennustyöryhmää otettiin palvelukseen, riippumaton tekninen ja tekninen valvonta teosten toteuttamiseen kunkin vaiheen hyväksynnällä (objekti, kerros...). Talvella tai keväällä, sinun täytyy löytää kunnollinen urakoitsija seuraavaan rakennuskauteen....
 • Merkit ja syyt alun perin tuhoutumiseen

  Mikä tahansa rakenne, sen rakentaminen alkaa aina perustuksen rakentamisella, joka on perusta. Rakennuksen käyttöajan lisäämiseksi on tärkeää, että se rakennetaan laadukkaasti ja kaikkien sääntöjen mukaan.

  Kuitenkin hyvin tehty säätiö ei aina takaa sen loukkaamattomuutta. Se voi myös tuhota väärin valittu tyyppi, valumenetelmän noudattamatta jättäminen ja virheet rakentamisen aikana. Tämän seurauksena kaikki nämä puutteet johtavat koko rakennelman tuhoamiseen kokonaisuutena.

  Siinä tapauksessa, että perusrakenteessa on havaittu vikoja tai muodonmuutoksia, kaikki mahdollinen on tehtävä viipymättä niiden poistamiseksi. Lisäksi näiden ongelmien ratkaiseminen edellyttää rakennusalan ammattitaitoa, lisävarusteiden saatavuutta, vaivaa, aikaa ja rahaa.

  Merkkejä kellarikerroksesta

  On olemassa useita merkkejä, jotka auttavat selvittämään, miksi säätiö tuhoutuu. Jotkut niistä ovat selkeitä, toiset piilevät. Näkyvästä silmästä lähtien ensisijaiset merkit selvästi erottuvat:

  • ohuiden halkeamien ja kynsien ulkonäkö rakennuksen seinämiin, mukaan lukien kellari;
  • lattian muodonmuutos tai sen epäonnistuminen;
  • rakennuksen joidenkin osien romahtaminen;
  • osa kellarista tuhoutuu;
  • putoava maa pohjan lähellä.

  Hävittämisen syyt

  Näennäisesti havaitsemaan piilotettuja merkkejä perustuksen tuhoamisprosessien alusta on melko vaikeaa. Niiden havaitsemiseen tarvitaan erityisiä tutkimuksia ja mittauksia. Säätiön muodonmuutoksen käynnistämiseen on useita syitä, joista yksi on aggressiivinen ympäristö. Säätiön tuhoutumista edistävät sellaiset luonnolliset tekijät kuin:

  • äkillinen lämpötilan muutos;
  • kosteus- ja kosteusvaikutukset;
  • heiluttavat tai löysät maaperät;
  • dynaamisuutta ja heterogeenisyyttä.

  On mahdotonta ennustaa, mitä vaikutuksia ympäristöllä on perustaksi. Tästä eteenpäin on otettava huomioon tämä tekijä, kun luodaan projekti tulevalle säätiölle. Tärkeä rooli on myös ihmisen tekijä. Ihmisen vikaantuminen voi olla:

  • Vakavat virhearvioinnit projektin luontiin.
  • Tulevaisuuden rakentaminen vaatii erilaisen perustan. Hänen valintansa oli tehty väärin.
  • Kun valua ei ole vedeneristys.
  • Säätiö kaadettiin ilman vahvistusta.
  • Käytettyjä pienikokoisia materiaaleja.
  • Tietämyksen ja kokemuksen puute.
  • Teknisten toimenpiteiden noudattamatta jättäminen.
  • Rakennussekvenssin noudattamatta jättäminen.

  Jo jokin näistä tekijöistä tai niiden yhdistelmä voi olla riittävä perustan poistamiseksi käytöstä, mikä johtaa vahinkoon ja sen tuhoutumiseen. Siksi sinun on aika ajoin tarkistettava säätiö havaitsemaan kaikki muodonmuutoksen alkamisen merkit. Peruskorjaus alkoi ajoissa, mikä estää koko rakenteen tuhoisat prosessit.

  Kuinka suojata säätiö tuhon alkamisesta?

  Kosteus ja kosteus eivät toimineet säätiöön niin tuhoisasti, ensinnäkin on välttämätöntä käsitellä tiiviisti vedenpitävyys, muuttaminen tai muuttaminen radikaalisti. Koska työ on melko vaikeaa ja turvallista, hyvä säätiö voi olla erinomainen vaihtoehtoinen tapa. Tämän varmistamiseksi ei tule vuotaa jätevettä ja tukkeutumista. Sokean alueen laajeneminen ja kaltevuuden kallistus lisäävät myös pohjaan kohdistuvan veden kulkeutumista.

  Jos perustan epätasaista kutistumista on tapahtunut, korotus tapahtuu sen aluetta, jolla sen aluetta nostetaan. Epämuodostuneissa tiloissa lisätään pohjaan vahvistettua betonia, joka kiinnitetään kiinteästi vanhaan alustaan. Putoavien maalien kohdalla pysäytys pysäytetään asentamalla lisäpylväät valettuihin olemassa olevaan laajennettuun pohjaan.

  Jos säätiö romahtaa katastrofin laajuuteen (esimerkiksi "jättäen" seinät), ongelma ratkaistaan ​​asteittaisella betoniteräksellä. Tällöin säätiö korvataan kokonaan paikoista, joissa on suuri kuorma, eli kulmat, ikkunat, käytävät, välit ja muut osat. On tärkeää, että varaosat, jotka edellyttävät vaihtoa, on vahvistettava, koska korjauksen päätyttyä tämä tekee säätiöstä monoliittisen.

  Jos perustana ei ole suurta tuhoutumista ja vain halkeamia on olemassa, ongelman lähteet ovat väärällä laskennallisella maksimikuormalla. Tällaisen säätiön vahvistaminen tapahtuu laajentumisen kautta lisäämällä ja sitomalla alkuperäistä alustaa.

  Korjaus tulee tehdä äärimmäisen varovasti. Vahingoittunut säätiö on hätärakenne, mikä tarkoittaa, että sen palauttaminen voi olla erittäin vaarallista. Ennen kaikkea on tarkasteltava perusteellisesti koko toimintasuunnitelmaa ja tarjottava vakuutuksia käyttämällä liittimiä, tukia jne. Paras ratkaisu olisi antaa korjaus ja rakentaminen ammattilaisille. Vain he pystyvät tekemään työn laatua ja mahdollisimman lyhyessä ajassa, mikä antaa säätiölle uuden elämän.

  Säätiön tuhoaminen: syyt ja merkit

  Säätiö on perusta rakennuksen rakentamiselle. Kuinka hyvin ja tehokkaasti se tehdään, riippuu rakennuksen elämästä. Kuitenkin perusasetuksen vääränlainen valinta, sen täyttöteknologian rikkominen sekä rakennusvirheet aiheuttavat säätiön tuhoamisen, joka johtaa koko rakennuksen tuhoamiseen.

  Kun olet löytänyt virheen tai muodonmuutoksen perustusrakenteessa, sinun on välittömästi aloitettava niiden poistaminen. Lisäksi näiden ongelmien korjaamiseksi tarvitset ammattitaitoa rakennustöiden alalla sekä lisävarusteita, puhumattakaan hukkaan ponnistuksista, ajasta ja taloudellisista resursseista.

  Säätiön tuho: merkit, syyt ja seuraukset

  Jotta määritettäisiin alku tuhon kellarissa voi olla useita merkkejä: sekä selkeä ja piilotettu. Eksplisiittinen (määritetty visuaalisesti) sisältää seuraavat ensisijaiset ominaisuudet:

  • rakennuksen seinämissä ja sen pohjalla olevat ohuet halkeamat;
  • ulkoisen ja sisäisen sisustuksen koskemattomuuden tai tuhoutumisen rikkominen;
  • lattian näkyvät muodonmuutokset tai sen epäonnistumiset;
  • rakennusrakenteen osittainen romahtaminen;
  • orjaosien muodonmuutos tai tuhoutuminen;
  • tasonmuutos tai maadoitteet lähellä pohjaa.

  Kellarin tuhoutumisen piilotetut merkit ovat visuaalisesti vaikeasti havaittavissa, ja ne havaitaan erikoistutkimuksilla ja mittauksilla.

  Rakennuksen perustan muodonmuutos on mahdollista useista syistä, joista yksi on ympäristön haitalliset vaikutukset: kosteus ja kosteus; vedetön (veteen kyllästetty) ja löysät maaperät; äkilliset lämpötilan muutokset, maaperän dynaaminen heterogeeninen koostumus ja niin edelleen. Ympäristö on ennalta arvaamaton, joten tätä tekijää on otettava huomioon suunniteltaessa tulevaa säätiötä.

  Et myöskään saa unohtaa inhimillistä tekijää, joka sisältää:

  • karkea virhearviointi suunnitteluvaiheessa;
  • vääriä rakennustyyppejä tulevalle rakennukselle;
  • raudoituksen ja vedeneristyksen puuttuminen täyttövaiheessa;
  • heikkolaatuisten materiaalien käyttö;
  • alhainen ammattitaito;
  • teknologisten operaatioiden rikkominen ja rakentamisen järjestys.

  Yksi tai useampi tekijä riittää siihen, että säätiö ei pääse selviytymään sille määrätyistä tehtävistä. Tämän seurauksena hän menettää voimaa ja alkaa tuhoa. On tarpeen suorittaa säännöllisin väliajoin ulkoiset tutkimukset, joilla tunnistetaan kaikki merkit, jotka suoraan tai epäsuorasti osoittavat säätiön muodonmuutoksen alkamisen, jotta korjaukset voidaan aloittaa ajoissa ja jotta koko rakennuksen hävittäminen ei onnistu.

  Kuinka suojata säätiö tuholta?

  Säätiön tuhoutumisen estämiseksi kosteuden ja kosteuden aiheuttamilta haittavaikutuksilta on ensinnäkin tärkeää muuttaa tai muuttaa vedenpitävyyttä. Koska tämä on kova ja vaarallinen työ, on suositeltavaa varmistaa hyvä kuivatus säätiöltä vaihtoehtoisena menetelmänä. On tarpeen tarkistaa kaikki luumut ja viemärit vedestä katosta, laajentaa sokea alue, lisätä sen kallistuskulmaa ja täysin vedenpitävä se.

  Epätasaisen kutistumisen tapauksessa kellarikerroksen alaosan pinta-ala kasvaa tukehtumispaikoissa. Paikoissa, joissa on muodonmuutos, vahvistettu betoni voidaan lisätä pohjaan ja sen jälkeen jäykkä kiinnitys vanhaan pohjaan. Maaperässä, jonka pohjasta puristetaan, maaperästä puristetaan ylimääräisillä valupylväillä, joissa on laajennettu pohja.

  Perusrakenteen tuhoaminen katastrofaalisesti vakavasti, jonka seurauksena seinämien "poistuminen" korjataan vahvistuvan betonin asteittaisella valulla. Tämä menetelmä tarjoaa säätiön täydellisen korvaamisen. Ensin vaihdetaan voimakkaasti kuormitetut osat: kulmat, ikkunat, käytävät ja katot ja sitten jäljellä olevat osat. Korvatut osat on vahvistettava niin, että korjauksen päätteeksi muodostuu monoliittinen säätö.

  Jos säätiö ei tuhoutuisi, mutta vain murtautunut, se tarkoittaa sitä, että se on suunniteltu virheellisesti maksimaaliseen kuormitukseen. Tätä perusta vahvistetaan laajentamalla sitä täyttämällä ja kytkemällä vanha säätiö.

  Tehdessään rakentamis- ja korjaustöitä säätiön kanssa, ole erittäin varovainen, koska työskennellä riskialttiiden hätärakenteiden palauttamiseksi. Ennen kuin teet jotain, ajattele tarkasti toimintasuunnitelmaa ja tarjoa vakuutuksia (liittimet, rekvisiitta jne.). On kuitenkin parempi antaa säätiön palauttaminen asiantuntijoille, jotka voivat tehdä tämän nopeasti ja tehokkaasti, ja sitten säätiösi paranee uusi elämä.

  Rakennussäätiön kunnostustekniikat

  Rakenteiden ja rakenteiden muodonmuutos käytön aikana on melko yleinen ilmiö. Siksi säätiön ennallistamista, vahvistamista tai palauttamista koskevat työt ovat jatkuvasti kysyttyjä. Säätiön toiminnan palauttamiseen vaikuttavista tekijöistä huomataan talon rakenteelliset piirteet, maaperän kunto ja työtä tekevän organisaation laitteet. Nykyään on monia tekniikoita, jotka tukevat yksityiskohtaisesti, miten säätiö palautetaan. Se riippuu rakennuksen nykytilasta, riskitasosta, joka liittyy säätiön mahdolliseen tuhoamiseen, talon seinämiin.

  On olemassa tapauksia, joissa vanha rakenne alkaa laskea säätiön ja syynä tähän ovat maaperässä tapahtuvat muutokset. Tällaisissa tapauksissa säätiö on korjattava.

  Ensimmäisessä vaiheessa laskenta tehdään geoteknisten tietojen perusteella. Nykyaikainen tietotekniikka mahdollistaa parhaiden vaihtoehtojen simuloinnin jälleenrakennukseen.

  Joka tapauksessa valitun tekniikan pitäisi varmistaa rakennuksen pitkäaikainen toiminta ottaen huomioon tekniset kuormitukset ja ekologia.

  Ympäristönäkökulma liittyy maaperän parantamiseen käytettävien kemiallisten menetelmien käyttöön.

  Perusteet peruskorjauksen tärkeimmille syille

  Tärkeimmät syyt perunan tuhoutumiselle (voimat: a - painovoima, b - maaperän kestävyys, c - pakkasenkestävyys): 1. maaperän sade; 2. Pohjaan työntäminen; 3. Frosty turvotus; 4. Kallistetaan säätö.

  Oikein tunnistettu syy rakennuksen perustusten tuhoamiseen vaikuttaa suoraan tekniikan elpymisen valintaan. Lukuisat laboratoriot suorittivat sarjan tutkimuksia, joissa todettiin perusperiaatteiden tuhoutumisen pääasialliset syyt:

  • kuorman nousu;
  • virheet rakennuksen suunnittelussa;
  • muuraus muodonmuutos sen vedenpitävyysominaisuuksien menettämisen vuoksi;
  • vaurioituminen kellariin tai huonolaatuisen materiaalin käyttäminen sen vuoraukseen;
  • sokean alueen hävittäminen tai vedenpitävyyden väärä sijainti (10-15 cm sokean alueen alapuolella);
  • toisen vedeneristyskerroksen puuttuminen alustalle;
  • rakenteiden liikkeiden jatkuva kehittäminen;
  • pohjan säätämisen pysyvyyden menetys maaperän muodonmuutoksen vuoksi;
  • uusien rakennusten rakentaminen vanhojen rakennusten läheisyydessä ja rakenteiden asentaminen syvyyteen (autotallit, siirtymät);
  • maaperän jäädyttäminen ja sen jälkeinen sulaminen;
  • onnettomuudet lähialueiden teknisissä verkostoissa;
  • pohjaveden pinnan muutos.

  Vesitiivistyksen puute - syy, joka on helpoin poistaa. Tätä varten riittää suorakaiteen muotoinen reikä pohjaan korkeudeltaan pari tiiliä, tasoitetaan pinta laastilla ja asetetaan päälle kaksinkertainen vedeneristys. Sitten kaikki maalaavat tiilet. Muiden vahinkojen korjaaminen vie aikaa ja liittyy suuriin työvoimakustannuksiin.

  Peruslajin hävittämislajit ja perinnän tärkeimmät menetelmät

  Kellarin vahvistaminen kehällä: 1. hiekkavyöhyke; 2. vanha säätiö; 3. metalliverkko; 4. ankkuri; 5. hävityspaikka; 6. muottipesu; 7. betoni.

  1. Betonin vuotaminen tai sen kiteytymisen tuhoaminen. Tällaisen tuhoutumisen syynä on jatkuva vaikutus emäksisen, suolaliuoksen tai pehmeän veden rakenteeseen. Siksi tärkein asia, joka on tehtävä tällaisessa tilanteessa on välttää aggressiivista vettä kotona tai ainakin vähentää niiden tasoa järjestämällä viemärijärjestelmää. Seuraavassa vaiheessa sinun on poistettava maaperä pohjan ympärille sen pohjaan (tarttuu, 0,8 metrin alueet). Haavoittuneet alueet puhdistetaan perusteellisesti. Säätiön aukot ovat täynnä laastia samalla, kun rakennetaan pystysuoraa tiiliseinää pohjaan nähden. Tiili on kyllästettävä bitumilla, joka on eristetty talon pohjasta kateaineella. Kun korjaus on suoritettu, vapaata tilaa täytetään rasvaisella savi.
  2. Kerrostuneisuus. Syynä tähän ilmiöön on muotojen puuttuminen muurauksessa, sen riittämätön lujuus tai liian suuri kuormitus, joka johtuu esimerkiksi korirakenteen rakentamisesta. Tällaisen virheen poistamiseksi säätiö palautuu useimmiten täyttämällä halkeamat ratkaisulla tai sitä vahvistetaan järjestämällä ulkoiset palkit, joihin kuorma jakautuu uudelleen.
  3. Kaistan korkeus. Syynä voi olla säätiön epäasianmukainen rakentaminen (täytteen täyttäminen maaperällä, joka on altis turvotukselle); sokean alueen tuhoaminen, joka johtaa tulviin tai pohjavesien nousuun. Tällaisen vian poistamiseksi on välttämätöntä poistaa talteen maaperä rakenteen ympärille ja täyttää murtumapiste liuoksella. Sinus nukahtaa nukkaamattomassa alukkeessa, tarvittaessa sokea alue on palautettava. Pohjaveden palautumisen ja tarpeettoman korjauksen estämiseksi on tarpeen järjestää viemärijärjestelmä.

  Perinteiset vahvistusmenetelmät

  Kuva 1. Pääkorjausmenetelmät ja säätiön vahvistaminen.

  Klassiset teknologiat perustusten korjaamiseen ja vahvistamiseen liittyvät pääosin pohjan alueen kasvamiseen, mikä vähentää paineita maahan. Tämä saavutetaan vahvistamalla betonisäiliöitä tai juhlia, jotka voivat olla yksi- tai kaksipuolisia. Korjausrakentamisen pitäisi alkaa vahvistamalla säätöpalkkeja. Seinän romahtamisen estämiseksi on välttämätöntä kaivaa pohja pois kokonaan, mutta haarukoilla (erilliset osat). KUVA 1 esittää perusmenetelmät, joilla korjataan ja vahvistetaan säätiö. Numerot:

  1. seinään;
  2. Foundation:
  3. poikittainen purkuelementti (I-palkki tai kanava);
  4. kiilaura ura;
  5. betoni;
  6. pituussuuntainen purkuelementti (kanava, I-palkki);
  7. ankkuripultti;
  8. raudasta valmistettu runko;
  9. monoliittinen tyyny;
  10. teräsbetonipalkit;
  11. tylsät paalut;
  12. teräsbetonipalkit (vuorovesit);
  13. teräsbetonilaatta (monoliitti).
  • a) säätiön yksinkertainen laajennus.
  • b) laajentuminen samanaikaisen syventämisen kanssa.
  • c) laajennus betoniterästen avulla.
  • d) ja e) kuorman jakautuminen seinämästä paikkoihin (ajettava, tylsä) molemmilta puolilta (D) tai yhdeltä (D).
  • e) kuormituksen uudelleenjakaminen vahvistetuille vuorovesialueille.
  • g) tyynyjen muuttaminen keskeisten linkkien järjestelyllä.

  On tarpeen kaivaa kaappauksia yhdellä. Tuoreella kaivannolla tehtyä työtä ei voida aloittaa ennen kuin edellinen on haudattu. Pituus, leveys kaappaus yleensä ei ole yli 1 m. Jos radikaali vahvistaminen nauhan pohja on tarpeen, niin se muuttuu laatoitettu, käyttäen liittimiä. Avoimissa olosuhteissa maa on jätettävä luonnollisessa tilassaan.

  Epätyydyttävä tapa vahvistaa tai korjata säätiötä

  Kuva 2. Menetelmä kiven perusteet.

  Menetelmän ydin, perustuksen lujittaminen on luoda ylikuorattu leike, joka osittain lievittää pohjaa. Tämä on esitetty kaavamaisesti kuvassa 2. Ensimmäinen osa vanhan perustan (1) ympärillä on jaettu erillisiin tarttujiin. Kummassakin niistä talon pohja on kaivettu molemmilta puolilta ja maaperä poistetaan pohjan alta. Sen alapuolella on asennettu teräsbetonivasara (4), johon hitsataan pystysuorat vahvikekaaret (5). Niiden yläpäät kiinnitetään väliaikaisesti pinnalle sijoitettuihin kiinnityspalkkeihin. Seuraavaksi täytä vapaa tila betonilla, jolloin syntyy vuorovesi (6). Kun ne kovettuvat, asenna konsoli (7) ja mutterit (8) ruuvatetaan tankoihin, mikä tuottaa ylijännitteen. Kun tilapäiset palkit on irrotettu, syntyy ylisuuri lujitettu holkki (9), joka siirtää osan kuormasta vuorovesiin.

  Tämä menetelmä on patentoitu menetelmä, joka parantaa vanhoja säätiöitä. Sen tärkein etu on alustan jäykkyyden, kestävyyden ja kantokyvyn lisääntyminen. Betonipäällysteinen holkki pystyy suojaamaan pohjaa pohjavedestä. Tällainen "sarkofagi" pakkaa kivipohjan, jonka seurauksena sekä pohja että pidike toimivat yhdessä. Uudistettu pohja saa laajemman pohjan, sen syvyys kasvaa ja maaperä tiivistyy. Kaikki tämä lisää suuresti rakennuksen perustan kantavuutta.

  Kemiallinen menetelmä maaperän vahvistamiseksi säätiön alapuolella

  Säätiön vahvistaminen kaksipuolisella jakkulla: 1 - nykyinen perusta; 2 - kantopalkin juhla; 3 - purkauspalkit; 4 - juhlat monoliittisesta betonista; 5 - vahvistava silmäkoko; 6 - kuopan kaltevuus; 7 - shtraba palkin asennuksessa; 8 - makaama tiivisteen pohja.

  Maailman käytännössä käytetään kemiallisten reagenssien käyttöä maaperän turvaamiseksi rakennuksen rakenteeseen. Tekniikka kehitettiin 60-luvulla. Maaperän kemiallinen konsolidointi auttaa vahvistamaan nauhan pohjaa, joka sijaitsee hiekkapohjaisessa maaperässä. Esimerkiksi Pietarissa sijaitseva Mariinsky-teatteri -maalauksellinen osa oli kiinteä. Tätä menetelmää käytetään suunnitteluvirheissä, kun peruskorjausta tarvitaan, koska se on varustettu matalammalla syvyydellä maaperän jäätymispisteeseen verrattuna.

  Maaperän konsolidointi ureahartsilla, suolahappo (3% liuos). Injektio suoritetaan pumppujen avulla 0,3 MPa: n paineessa. Ensiksi suihkutetaan suolahappo, sitten vettä ja lopuksi karbamidihartsia, jonka tiheys on enintään 1,08 g / m3. Katso kuitenkin, että kemikaalien ruiskuttaminen maaperään on täynnä muutoksia ekologisessa tilanteessa huonompaan suuntaan. Siksi viime vuosina useimmat asiantuntijat kieltäytyvät käyttämästä tätä maaperän vahvistamismenetelmää. Poikkeuksena ovat silikaatit, jotka eivät aiheuta vaaraa ympäristölle.

  Perustan vahvistaminen laitteen ankkureilla ulosteessa: 1 - nykyinen perusta; 2 - shtraba palkin alla; 3 - saada palkki; 4 - purkauspalkki; 5 - kaksipuolinen "juhla"; 6 - ankkurointipisteet 25-30 mm, l = 150 mm; 7 - makaama tiivisteen pohja.

  Silikoinnin prosessin ydin on injektio maaperään hiilidioksidin paineen alaisena (on tarpeen aktivoida maaperässä olevat mineraalihiukkaset) ja nestemäisen lasin liuos. On jopa silikaatista, johon liittyy sähkön käyttö, mikä lisää geeliseoksen määrää, joka muodostuu.

  Kuitenkin edullisin silikoitumismenetelmä on tavallisen portlandsementin käyttö, joka koostuu pääasiassa kalsiumhydrosilikaatista. Prosessin ydin on heikon maaperän sekoittuminen sementtisuspensioon. Kotitalouden tasolla käytännöllisesti katsoen ei käytetä samankaltaisia ​​säätämiskeinoja. Säätiön tuhoutuessa sen korjaus ja vahvistaminen tarjoavat usein mekaanisia menetelmiä, jotka mahdollistavat puurakenteen tai -rakenteen pohjan osittaisen tai täydellisen korvaamisen.

  Maa-talon perustamisen jälleenrakentaminen

  Perustan vahvistaminen monoliittisella levylaitteella: 1 - nykyinen perusta; 2 - saada levy; 3 - shtraba levyn vahvistamisen lopettamiseksi; 4 - levytiivisteen vahvistaminen seinään; 5-levyiset jäykisteet; 6 - laitekilven maaperän kehityksen taso; 7 - murskattujen kivien valmistus laatan alla; Rakennuksen 8-kantava seinä; 9 - levyjen vahvistuskehysten sähköhitsaus.

  Vähiten kallis olisi korjata tai vahvistaa vanhan puutalon tai lisärakennuksen pylväsperusta. Pylväät ovat puiset sauvat, nimeltään tuolit. Ensin sinun on porauduttava osittain pohjaan ja kaivaa kuoppaan korvattavan tuolin lähellä. Lähellä, noin 1 metrin etäisyydellä, tilapäinen tuki tehdään. Nyt tarvitset jackin (vähintään 10 tonnia nostamalla) tai voimakkaan vivun kiinnittämään seinää niin, että alempi kruunu tulee ulos vanhan tuolin piikistä. Samaan aikaan väliaikainen tuki tuodaan seinän alle, korkeampi. Jälleen on luotava uusi puheenjohtaja; parempi, jos se on tiiliä tai betonia.

  Korjaus, vahvistaminen, tiilen osan uusiminen, kiven perusteet edellyttävät ratkaisun valmistelua. Heikentyneiden alueiden vaihto tapahtuu vuorotellen. Se käyttää yhtä mahdollisia tapoja vahvistaa tai korjata talon perustuksia.

  Laakereiden seinämien kasvavan kuormituksen ansiosta säätö yksinkertaisesti laajenee ja lisää sen pinta-alaa. Tee näin kaivaa reikiä molemmilta puolilta ja osittain upottaa vanha pohja sivuilta. Tämä tehdään, jotta saadaan aikaan monoliittinen yhteys talon ja vanhan uuden perustuksen kanssa. Hiekka tyyny kaadetaan maahan ja kaikki on täynnä laastia. Joskus suuremmalle lujuudelle, tanko asetetaan vanhaan pohjaan suurien halkaisijoiden tangoilla (15-20 mm). Niitä voidaan vahvistaa kummallakin puolella tai kulkea pohjan läpi. Jälkimmäisessä tapauksessa on huolehdittava, muuten liian suuret reiät voivat johtaa tuhoutumiseen.

  Monoliittisen häkän vahvistaminen: 1 - nykyinen perusta; 2 - "pinottava" vahvistettu kehys; 3 - Teräsvahvista valmistettu "Korotysh", joka on tarkoitettu runkorakenteiden liittämiseen; 4 - rungon työtangojen sähköhitsaus; 5 - monoliittiset "paitoja"; 6 - "avain" vahvistamisen altistamiseen; 7 - "Korotysha" ja 3 tankoa 12-16 mm; 8 - paidan runko.

  Toinen vaihtoehto, johon kuuluu peruskorjaaminen tai vahvistaminen, on laajentaa aluetta pohjaan. Tämä on aikaa vievää työtä, joka yksin ei voi selviytyä. Meidän täytyy kaivaa säätiö ja rakentaa sen alle monoliittinen teräsbetonilaatta.

  Uuden säätiön vuoraus, sen korjaus tai vahvistaminen, restaurointi alkaa heikommista paikoista tai seinien alapuolella aukkoineen (ovi, ikkuna). Työn päätyttyä on tarpeen tiivistää maaperä perusteellisesti koko säätiön kantavuuden lisäämiseksi. Helpoin tapa tehdä tämä on murskata kerroksia 10-15 cm. Maaperän tiivistäminen on välttämätöntä, kunnes kalkkikivi murtuu.

  Jos seinät eivät näytä olevan riittävän vahvoja, ne vahvistetaan metallipalkkien avulla. Ensinnäkin lävistetään vaakasuora rangaistus säätöön, jossa I-palkki tai kanava johtaa. Jotta ne eivät päätyisi pois, palkit asennetaan poikki, jonka asentaminen reikien läpi lyödään talon pohjalla. Ristipalkit on hitsattu vaakasuoraan. Tuloksena oleva rakenne täytetään sementti-hiekkalaastilla (1: 3).

  Kun vanha muuraus puretaan, on tarpeen arvioida sen yksittäisten elementtien sopivuus. Yksinkertaisin tapa on kovuusarviointi. Voit tehdä tämän pyyhkäisemällä tavaratilan tai tiilen pinnalla palan liuskekiveä tai fragmentin asbestisementistä. Jos ei ole merkittävää naarmuja, materiaali sopii jatkokäyttöön. Kun valitset tiilen, kiinnitä huomiota lusikan reunaan: niissä ei saa olla 3 cm syvempiä halkeamia.

  Keskeytyksen halkeamien poistaminen

  • epoksiinjektiolla. Sen ydin on täyttöaikoja betonilaatoissa, seinissä, jalusta synteettisessä tai epoksihartsissa. Ensinnäkin pinta on valmistettu, kaikki irtotavarat poistetaan siitä. Täytteen täyttämisen jälkeen ongelma-alue on nito- tettava;
  • sitominen. Se toteutetaan erityisten hihnojen, nauhojen avulla. Niiden koostumus sisältää kuitua Kevlar - vahvistavaa hiiltä. Menetelmää käytetään useimmiten silloin, kun näkyvät vaakasuorat aukot, jotka osoittavat liiallisen kuormituksen. Sitoutumista käytetään epoksiinjektion yhteydessä.

  Kuinka suojata säätiö tuholta

  Kun korjaus tai vahvistaminen on päättynyt, on ryhdyttävä toimenpiteisiin estääkseen pohjaveden tunkeutumisen talon alapuolelle, mikä on erityisen tärkeää puurakenteelle. Tätä varten sinun on laadittava laadukas sokea alue, suojattava pohja pakkasenkestävillä viimeistelyaineilla. Tarvittaessa tee tyhjennys. Maaperän lämpösuoja vähentää myös talon perustan tuhoutumisen todennäköisyyttä. Lämpöeristeenä käytettiin sardeniittiä, sahanpurua, kuonaa ja jopa olkea. Jos mahdollista, rakennuksen lähellä olevaa maata voidaan kuumentaa johtamalla höyryä ja kuumaa vettä maahan sijoitettujen putkien kautta. Tämä estää maaperän turvotusta.

  Porausmenetelmän perustan vahvistaminen.

  Jos puurakenteelle tyypillinen paalusäätiö voidaan vahvistaa, palauttaa tai korjata käyttämällä jotain muuta menetelmää, joka vähentää jäätymisen aktiivista vyöhykettä. Tästä noin 2/3 jäätymisen syvyydestä kaivaa reiän paalun ympärille. On parempi tehdä tämä syvällä syksyllä tai jopa talvella jäädyttää maaperä peräkkäin (näin ollen pohjavesi ei virtaa). Sitten kasa päällystetään bitumilla useita kertoja tai päällystetään erikoisella, ei-jäädyttävällä rasvalla. Sitten se on käärittävä kahdella kerroksella kalvoa tai kateainetta. Lisäksi kerrosten välissä on myös sijoitettava bitumi tai rasva. Kehittynyt kuoppa on täytettävä kallioisella maaperällä.

  Korjaa kivitalon perusta.

  Kun perustuksen silmämääräinen tarkastus vaatii korjausta tai vahvistamista, sinun on ensin selvitettävä vian syyt. Vain silloin voit valita optimaalisen jälleenrakennustekniikan.

  Myös maaperän tiivistyminen pohjan ympärille, sen eristys ja kellarin vuori ovat tärkeitä. Älä unohda viemäröintiä. Jos toteutat kattavia toimenpiteitä talon alaosan säilyttämiseksi, rakennuksen perustuksen pitkäikäisyys taataan ja korjaukset eivät ole välttämättömiä. Säätiön luotettavuudesta riippuu kodin vahvuus ja sen kestävyys.

  Teemme säätiön vahvistamisen omilla käsillämme

  Talon perustuksen vahvistaminen on ongelma, jonka useimmat yksityiset talot kohtaavat. Tällaisia ​​rakennuksia rakennetaan usein nauha-pohjaan, jota ei erota suurta suorituskykyä. Jotta perusta lujitettaisiin omilla käsilläsi, sinun on noudatettava tiukasti kaikkia tällaisen työn suorittamista koskevia vaatimuksia ja sääntöjä.

  Perusteet tuhoutumisen säätiön

  Ulkoiset merkit, kuten pystysuorat halkeamat seinillä tai talon huomattava kutistuminen, huomattava seinän kallistaminen tai ikkunan aseman muutos, osoittavat rakennuksen pohjan tuhoutumisen alkamisen. Ennen kuin päätetään talon perustan vahvistamisesta, on syytä selvittää syyt, jotka johtivat sen heikentymiseen ja tuhoamiseen, kun heidät hävitti sen, joka on herkimmin herkkä.

  Tähän on useita syitä:

  • huono suojelu pohjavedeltä;
  • väärä rakentaminen pohja itse;
  • prosessin rikkominen työn aikana;
  • maaperän pilaantuminen;
  • juuret puiden kasvaa lähellä taloa;
  • muutokset maaperän koostumuksessa ja laadussa.

  Tietenkin yksi vanhojen talojen perustavanlaatuisista tekijöistä jää aikaiseksi. Rakennuksen pitkä käyttöikä johtaa väistämättä koko rakenteen heikentymiseen, myös sen perusta.

  On tärkeää myös lähialueiden uusien rakennusten syntyminen. Tämän yhteydessä toteutettuja maanpäällisiä töitä voidaan kutsua yksi niistä ratkaisevista tekijöistä, joilla on kielteinen vaikutus talon perustamiseen. Emme saa unohtaa ruuhkaisen liikenteen aiheuttamaa tärinää läheisillä moottoriteillä. Toinen syy, miksi säätiön tuhoaminen alkoi, voitaisiin kutsua uudistukseksi, joka suoritettiin itsenäisesti teknisen prosessin tai alkuperäisten suunnitteluvirheiden vastaisesti.

  Perustuksen heikentymisen ja tuhoamisen syyn selvittämiseksi on tarpeen määrittää tarkasti maaperän koostumus ja sen homogeenisuus. Näin voit välttää täydellisen muodonmuutoksen sekä pohjan ja rakennuksen itse.

  Maaperän kosteuden määrittämisen jälkeen on tehtävä päätös tehokkaan vedenpoistojärjestelmän luomisesta, sokeuden rakentamisesta ja suoraan säätiön vahvistamisesta.

  Mikä voisi olla yksityisen talon perustan vahvistaminen

  Ennemmin tai myöhemmin jokainen yksityisen talon omistaja ajattelee, kuinka vahvistaa säätiötä. Hänen on tutkittava tarkasti ja yksityiskohtaisesti tällaisten teosten ominaisuuksia, kuten paalujen tiivistymistä ja tunkeutumista, vahvistamista tai asentamista.

  On mahdollista vahvistaa säätiötä tiettyjen teosten avulla, mukaan lukien koko kehä- ja kulmien vahvistaminen sekä seinät ja sateet.

  Nykyään yksityisten talojen rakentamiseen käytetään yhä enemmän kiviä. Tämä voi olla tiili, lohkot ja laatat. Lohkojen käyttö on perusteltua niiden stabiilisuuden vuoksi ympäristöhaittojen, toiminnan helppouden, pitkän käyttöiän ja suhteellisen alhaisen hinnan vuoksi.

  Suurin osa lohkoista pystytetyistä taloista on rakennettu nauhakiinnikkeelle, ja sen vahvistaminen voidaan tehdä omilla käsilläsi. Nauha-ala on luokiteltu matalaksi ja kuorma jakautuu tasaisesti sen ympärille, mutta se on huonosti suojattu maaperän talteenotosta johtuen pohjaveden läheisestä sijainnista ja heikosta maaperän tiivistämisestä.

  Kellarin tuhoaminen voi johtaa seinien tuhoutumiseen

  Tämä voi johtaa alusnauhan, seinien kellarikerrokseen tai jopa talon seiniin. Myös puiden juuret tuhoavat matalan pohjan. Tästä syystä, jopa paikan valmistelun vaiheessa, on välttämätöntä päästä eroon kasvillisuudesta tahallaan tuhoamalla sen juurihakemisto. Tällöin puiden juuret eivät voi haitata rakennetta, tarkemmin sanoen sen pohjaa.

  Tuhoutumisvaara voidaan määrittää käyttämällä paperirainoja, jotka on liimattu paikkoihin, joissa halkeamia esiintyy talon pohjalla tai seinillä. Kymmenen päivää sen jälkeen, kun nauhat kiinnitettiin pohjan pintaan, tarkista niiden tila. Suurella vaaratilanteella paperiset nauhat eivät kestä kireyttä ja ovat repeytyneet. Tämä osoittaa, että on välttämätöntä ryhtyä välittömästi työskentelemään perustaksi lujittamiseksi, lohkojen rakennettujen kulmien ja seinien vahvistamiseksi maaperän tiivistämiseksi.

  Suosittelemme katsomaan videota siitä, miten tukikohdan rakenne vahvistetaan hävittämisen alkuvaiheessa.

  On mahdollista vahvistaa säätiötä lisärakenteiden ja betonilajikkeiden rakentamisen avulla. Mutta tällainen työ auttaa unohtamaan nykyisen ongelman vain 2-3 vuotta.

  Keinoja vahvistaa

  Vanhan talon nauhan pohjan vahvistaminen suoritetaan seuraavilla tavoilla:

  1. Ammunta on keino vahvistaa rakennuksen pohjaa, mikä parantaa merkittävästi veden kestävyyttä. Ennen työn aloittamista sinun täytyy kaivaa kaivanto koko kehällä, jonka syvyys antaa sinulle mahdollisuuden päästää alustatyyny ja leveys on vähintään kaksi metriä. Vanhan säätiön koko pinta on puhdistettava huolellisesti eri epäpuhtauksista, poistettava kasvien juuret, kiinnitettävä vahvistusverkko ja jatkettava betonikerroksen levittämistä. Tätä varten on parasta käyttää betonipistoolia.
  2. Pohjan pohjan laajennus. Tärkeä tehtävä tämän toimenpiteen toteuttamisessa on maan tiivistyminen valmistelutyön aikana. On mahdollista verrata tätä toimenpidettä laatoituksen levittämiseen perustuksen laajentamiseksi, mutta pohjan laajentamisen yhteydessä on välttämätöntä, että maaperän tiivistämisen jälkeen tiivistetään kosteutta kestävä materiaali, jotta ne voisivat muodostaa epätasaisen ja sitovan solmun. Tiivistys on välttämätöntä, kun maa on poistettu sekä pohjan sisä- että ulkopuolelta. Nyt he asentavat vanhan talon nauhan pohjaan kiinnitetyt koukut varusteineen. Kaivannon seinämien ja epäsuoran välissä on aukko, joka on välttämätöntä täyttää maaperä ja suorittaa sen laadukkaan tiivistymisen.
  3. Suojaavat tiiliseinät. Kaivantoa kaivetaan pohjan kehän ympärillä, nykyisen vanhan perustuksen perusteellinen puhdistus likaa suoritetaan, maaperän tiivistys suoritetaan. Nyt on tärkeää tiivistää kaikki olemassa olevat vioitukset ja vahinko alustalle sementtilaastilla, sulkea se vedeneristysmateriaalilla, jossa voidaan käyttää laadukasta katemateriaalia ja varustaa niin kutsuttu paita. Se ei ole mitään kuin tiilimuuraus. Voit rakentaa konkreettisen paidan tai puseron. Joka tapauksessa töiden päätyttyä viimeinen kerros on öljyinen savi.

  Katso videota yksityisen talon perustamisen vahvistamisesta.

  Jos perustan vahvistaminen on välttämätöntä vanhan talon, jonka seinät ovat tiilistä, lohkosta tai puusta, ja se tehdään käsin, on parempi saada yksityiskohtaisia ​​neuvoja kokeneelta asiantuntijalta, joka pystyy oikein arvioimaan maaperän tilan ja säätövaurion asteen sekä määrittämään tarkasti sen, mikä on tapahtumassa.