Manuaalinen betonivalmistus: mittasuhteet, taulukko

Joka ei ole koskaan käsitellyt sementtiä, on vaikea ymmärtää, mikä konkreettinen ratkaisu on ja miten se valmistetaan oikein. Mutta edes kokeneet rakentajat eivät aina ole tietoisia kaikista hänen kanssaan työskentelevistä hienoista piirteistä. Tässä artikkelissa kuvataan paitsi betoniratkaisun valmisteluprosessi, mutta myös sen osien oikea valinta.

Betoniseos on helppo valmistaa säätiön kaatamiseksi, pienet raudoitetut betonirakenteet, raidat. Voit vaivattaa sen missä tahansa vanhassa kylpyammeessa, kylpyammeessa tai laatikossa tai koputtaa puulevy. Pienen laastirakenteen valmistuksessa prosessi voidaan koneistaa käyttäen erikoissuutinten porata. Jos tarvitset paljon betonia, sinun on käytettävä tavallista lapiota, pieniä puutarhakahkoja, kuokkia tai muuta sopivaa laitetta. Mutta ennen sekoittamisen aloittamista sinun on valittava laadukas sementti, murskattu kivi ja hiekka.

Betoniosat

Pääkomponentin laatu - sementti

Laastin vahvuus määräytyy ensisijaisesti sementin laadun vuoksi, joten sen oikea valinta on erityisen tärkeää. Venäjällä on monia tehtaita, jotka tuottavat tällaisia ​​tuotteita ja myyvät niitä yleensä naapurimaissa. Siksi painopiste ei ole niin valmistajan vaan sementin ulkonäkö.

Muista kiinnittää huomiota valmistuspäivään - ajan myötä, sen toiminta vähenee jyrkästi. Tuore sementti, kun sitä puristetaan nyrkkiin, ei muuttu kokoon, mutta helposti herää sormien väliin. Erityisen nopeasti menettää ominaisuuksia korkealaatuisen hienojakoisen tuotteen varastoinnin aikana.

Kun se on väärennös, käytetään dolomiittia, mineraalijauhetta, tuhkaa ja muita täyteaineita. Kun ne sekoitetaan luonnollisesti, betoni ei vain hitaasti asetettavaksi, mutta kovettumisen jälkeen se ei ole tarpeeksi vahva:

 • laatu sementti-jauhe väri on tummempi;
 • ratkaisu siitä pysyy hyvin ja nopeasti asettaa;
 • kuivattujen betonien väri on hieman kirkkaampi ulkopuolelta, mutta jos lyödään nurkkaan, sen sisäpinta on tumma;
 • täydellisen kuivauksen jälkeen (yksi kuukausi myöhemmin) on vaikea lyödä kynsi valmiiseen betoniin.

Liuoksen vahvuus riippuu sementtimerkistä. Nimikkeellä kirjainten M seisottamat numerot tarkoittavat kykyä kestää 1 ov: n kuormitusta. cm. Toisin sanoen M200-sementti kestää 500 kg kuutiosenttimetriä. Luonnollisesti, mitä korkeampi on, sitä vahvempi betoni on. Erikoisluokkia, joiden vahvuus on 600-700, käytetään harvoin, joten monimutkaisten tai monikerroksisten rakenteiden kanssa on parempi käyttää M500-sementtiä.

Numeron jälkeiset kirjainmerkit viittaavat lisäaineiden esiintymiseen siinä. Esimerkiksi brändin M500 B tuote on nopea kovettuminen, ARCC on vedenpitävä, BC on valkoinen, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Nimitys BTS20 tarkoittaa sitä, että se sisältää 20% sakeuttamattomia epäpuhtauksia. Tärkein lisäaine meille - sukellusvene - tekee siitä huurteisen, joten on toivottavaa käyttää sitä kadutustyössä, etenkin Siperiassa ja pohjoisessa.

Pitkäaikainen varastointi, sementti-jauhe koagulates, kondensoituu ja sen spesifinen paino kasvaa. Siksi, jos ostat sen etukäteen, muista säilyttää se kuivassa, vakiintuneessa paikassa. On suositeltavaa lisäksi kääriä paperipussit muovikelmulla. Harkitse, että puolen vuoden varastoinnin jälkeen sen laatu vähenee vähintään kolmanneksella.

Mikä hiekka on parempi

Paras hiekka - joki. Se pestään vedellä ja, toisin kuin ura, ei sisällä epäpuhtauksia. Kun työskentelet talvella, on parempi käyttää joki, joka on täysin vapaa savi sulkeumia. Lämpötilojen alapuolella niiden nukat eivät liukene hyvin veteen, vaikka ne kestävät pitkään, ja betonin pinta on epätasaista.

Rikkomisen valinta

Dolomiitti, kalkkikivi murskattu kivi on useimmiten käytetään luomaan pieniä kevytrakenteita, joiden laatu ei ole kasvanut vaatimukset. Sora- tai graniittimateriaali on kestävämpi ja kestää alhaisimmat lämpötilat.

Valmista ratkaisu

Seoksen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä, mitä merkkiä (eli mitä vahvuutta) tarvitsemme. Yleisin osuus käytettäessä M500-laatua on 1: 2: 3 (ts. Tarvitset sementtiä, kahta hiekkaa ja kolme raunioitusta). Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän sementti menee. Siksi M350: n mittasuhteet ovat erilaiset. Joka tapauksessa veden ja sementin suhde ei saa olla yli 0,5.

Taulukko - Betoni M500

Vaadittava betonin laatu

Sementin, hiekan ja soran osuudet (Tskhpshch), kg

Betoniosuudet kotona

Betoni on rakennusmateriaali, jolla on ainutlaatuiset ominaisuudet. Sitä ei käytetä rakennusten, esineiden ja rakennusten rakentamisessa, kun kaatetaan säätiötä tai rakennetaan katto, katot, väliseinät ja seinät. Betonia käytetään usein arkkitehtonisten ja rakennuselementtien, ulko- ja sisustuselementtien valmistuksessa. Nykyaikaiset tekniikat, miten tehdä betonia ja työskennellä sen kanssa oikein, asettavat tämän keinotekoisen rakennusmateriaalin samalle tasolle tällaisten raskaiden luonnonmateriaalien, kuten marmorin ja graniitin kanssa.

Betonin valmistus betonimyllyssä

Betonin esteettisyys jättää paljon toivomisen verrattuna samaan marmoriin, mutta sen etu on se, että rakentajat tietävät sen koostumuksen, mikä tarkoittaa, että ne voivat tehdä muutoksia voimaa tai kestävyyttä sekä tuotteiden ja rakenteiden ulkonäön suhteen. Yksittäisissä rakenteissa useimmiten ei ole tarvetta ostaa betonia valmistajalta - vaadittava määrä laastia voidaan tehdä itsenäisesti, sinun tarvitsee vain tietää, miten betonia voidaan käyttää oikein.

Vaatimukset betonin valmistamiseksi

Amatööri on helppo valmistaa betoniliuosta, jos otetaan huomioon eräitä valmisteen ominaisuuksia ja seoksen ominaisuuksia, jotka määrittävät betonin laadun, tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Betonimateriaalin käyttöolosuhteet määräävät sen koostumuksen ja valmistusmenetelmän.

Ratkaisun vaatimukset

 1. Portland-sementti;
 2. Puhdistettu tai joen hiekka;
 3. Täyteainetta (murskatut kivet, kivi-, sora-, räjähdys- tai tuhkakasvi);
 4. Joidenkin parametrien parantamiseksi pehmentimiä lisätään liuokseen.

Tärkein vaatimus betonille on riittävä puristuslujuus, joka mitataan MPa: ssa (megapaski). Tämä laite heijastaa paineita, joita betoni voi kestää. Lujuusindikaattoreiden perusteella määritetään materiaaliluku, jota merkitään B 7.5-B 80 -alueella olevilla symboleilla. Nimitysnumerot heijastavat paineen raja-arvoja, joita betoni voi kestää 95 prosentissa tapauksista.

Yksinkertaisin betoniliuos - sementin ja hiekan seos - käytetään usein perustuksen täyttämiseen. Betoniarvot, joilla on suurempi lujuus, kun käytetään suurta murto-osaa. Myös materiaalin lujuus riippuu ainesosien puhdistumisasteesta ja koostumuksesta.

Betonilevykomponenttivaatimukset - sementti

Sementti (Portland-sementti) - liuoksen tärkein ainesosa, joka sitoo kaikki aineet yhteen. Sitä kutsutaan sideaineeksi. CaSiO: n sisältö kasvaa Portland Cementissa.3 (kalsiumsilikaatit) jopa 78 - 80% parantamaan komponenttien tarttumista. Eniten kysytty sementtibrändi yksittäisrakennuksessa on M 500. Mitä alhaisempi laatu on, sitä vähemmän sementin kestävyys ja betonirakenteen lujuus.

Portland-sementti käyttäytyy hyvin negatiivisissa katulämpötiloissa, mutta ei alle -16 0 º. Jos on tarpeen työskennellä betonin kanssa kynnysarvon alapuolella, pehmittimiä lisätään liuokseen. Korkeammissa lämpötiloissa +25 ° C on parempi käyttää kuoria Portland-sementtiä.

Pidennetty sementtimerkintä sisältää tunnuksen "D", jonka numero osoittaa pehmittimien prosentuaalisen suhteen. Esimerkiksi sementtilajit M 500-D10 tai M 500-D25 sisältävät epäpuhtauksia 10 ja 25% vastaavasti.

Betonin koostumus ja ainesosien kulutus

Korkealaatuinen sementtityö on kuiva irtotavarana. Jos sementti on märkä kosketusnäyttöön, siinä on kokkareita, se ei sovellu työhön. Sementin laatuun vaikuttaa myös valmistuksen ja varastoinnin aika. Näin ollen sementin hankkiminen vaaditulla määrällä on parempi 10-14 päivää ennen käyttöä.

 1. M 600 - 90 päivää;
 2. M 500 - 180 päivää;
 3. M 400 - 180 päivää.

Muille tuotemerkeille säilyvyys ilman laadun heikkenemistä on ≤ 60 päivää. Sementit, joilla on nopeat kovettumisominaisuudet, voidaan säilyttää ≤ 45 päivän ajan.

Hiekan merkitys konkreettisessa ratkaisussa

Ilman hiekkaa sementtiä ei voida valmistaa, paitsi tietyissä tapauksissa, kun se saa käyttää pienen murto-osan makadamia tai soraa. Sopivimmat kokorakeet - 1,5-5 mm, ilman epäpuhtauksia ja liiallista kosteutta. Puhdistamatonta hiekkaa seulotaan hienon metalliseulan läpi.

Betonimassamerkin M 400 koostumus:

On suositeltavaa käyttää joen tai meren hiekkaa - se on jo pesty vedellä, sillä on optimaalinen koko fraktioille eikä se sisällä savi- tai silttiä (betoniliuoksessa, savipitoisuus ei ole missään määrin hyväksyttävissä). Jotta varmistetaan konkreettisen liuoksen suurin tarttuvuus suurella sora-aineella, joka määrää betonin kokonaislujuuden, on käytettävä vain puhtaita, pestyjä ja kiinteitä hiekkoja ja aggregaatteja.

Miten tehdä konkreettisia

Betonisementtimerkin M 500 koostumus:

Väliaikainen ratkaisu hiekan käyttöön - esimerkiksi keinotekoisen kovaa hiekkaa, esimerkiksi kivilouhoksesta. Tällainen hiekka saadaan murskaamalla tai räjäyttämällä kiviä, sillä on suuri tiheys ja suuri massa. Korkealaatuisen pesun ja seulonnan tapauksessa louhos hiekka ylittää joen tai meriveden eräissä ominaisuuksissa. Louhoshiekan käytön erityispiirteenä on, että betonista tulee paljon vaikeampaa - tämä on otettava huomioon rakennettaessa useita kerroksia talossa.

Betonirakenteiden rooli

Betoni tulee kestäväksi, koska se on lisätty raunioista tai soraa. Sileitä kiviä ei voi lisätä, koska se ei noudata ratkaisua. Parhaat täyteaineet ovat murskattu kivi ja sora, jolla on karkea karkea pinta. Vähemmän, täyteaineen rooli on sardeldi tai kuona.

Yksittäisessä rakenteessa käytettävän murskatun tai sora-aineen fraktiot voivat olla 8-35 mm, betonin teollisessa valmistuksessa käytetään suurempaa murskattua kiveä. Kuten hiekka, täyteaineen on oltava puhdas, epäpuhtauksia ja liiallista kosteutta. Täyteaineiden suuri karheus on tervetullut, koska se parantaa liuoksen sisällä olevien hiukkasten kiinnittymistä.

Betonin rakenne ja huokoisuus

Ennen kuin valmistat betonia, jonka mittasuhteet huomioivat sen käyttöpaikan, sinun on valittava täyteaine, jossa on erilaisia ​​jakeita, tai sekoita suuri ja keskisuuri sora (murskattu kivi). Jos betonin tamping tehdään manuaalisesti, niin aggregaattien sekoittaminen vain antaa lujuutta betoniin, koska liuoksessa jää vähemmän ilmaa.

On toivottavaa, että kaikki irtotavarana olevat rakennusmateriaalit säilytetään rakennustyömaalla. Jotta materiaalit eivät vedä kosteutta maaperästä, ne on asetettava vedenpitäviksi - suojapeite, polyeteeni jne. Jos hiekkaa, murskattua kiveä ja löysää sementtiä ei ole mahdollista suojata maaperän kosteuden vaikutuksilta, aluskerros irtotavaran rakennusmateriaaleja ei saa käyttää laastin valmistukseen.

Miten valita vettä betoniin

Vettä, jolla on ainutlaatuisia tai erityisiä ominaisuuksia, ei tarvita - riittää, että se on puhdas, normaalilla pH-tasolla. Ei ole suositeltavaa lisätä vettä joki, järvi tai lampi - happamuus rikkoo joka tapauksessa, ja tämä vaikuttaa betonin lujuuteen. Pääsääntö valittaessa: juomiseen sopiva vesi, sopii betonin valmistukseen.

Veden rooli konkreettisessa ratkaisussa

Lisäaineet ja pehmittimet

Kalkin lisääminen konkreettiseen ratkaisuun parantaa sen työstettävyyttä. Esimerkiksi kun tasoitetaan monimutkaista pintaa, tällainen lisäaine on edullinen. Mutta on välttämätöntä päättää, sekoitetaanko kalkkia vai ei, joka perustuu betonirakenteen toiminnalliseen ja käyttötarkoitukseen, koska kalkki voi vähentää komponenttien tarttumista. Sinun täytyy käyttää hydratoitua kalkkia, joka on myynnissä kaikkialla.

Betonin lisäaineet

Betoniratkaisun ominaisuuksien muuttamiseksi yhteen suuntaan (esimerkiksi nesteen tai viskoosin lisäämiseksi) seokseen lisätään erilaisia ​​synteettisiä pehmittimiä. Tällaiset lisäaineet vaikuttavat myös lisättävän veden määrään - se voi tarvita enemmän tai vähemmän riippuen lisäaineiden parametreista. Kun kaadetaan pohjaa, johon ei ole lisätty vaatimuksia, pehmittimiä voidaan lisätä ilman, mutta lujittavan hahlon monimutkaisella rakenteella tai geometrisesti monimutkaisella perustusmuodolla tällaiset lisäaineet ovat välttämättömiä - ne tekevät rakennetta vahvemmiksi ja luotettavammiksi. Nestemäinen liuos täyttää nopeasti aukot, siirtää ylimääräisen ilman, nopeuttaa säätö- ja kovetusprosessia.

Jos talvirakentaminen on käynnissä, jäätymisenestoaineiden lisäaineet parantavat merkittävästi betonin progressiivisuutta. On myös lisäaineita, joiden avulla voit työskennellä betoniliuoksella korkeassa kosteudessa tai kuumassa säässä. Eri tavoitteiden saavuttamiseksi ratkaisuun voidaan lisätä erilaisia ​​apuosia. Pakkausten, stabilisaattoreiden ja muiden keinotekoisten lisäaineiden käyttöä koskevat säännöt on aina ilmoitettava tavaroiden pakkauksessa. Lisäaineiden käyttö erilaisiin tarkoituksiin on välttämätöntä ja välttämätöntä, jos betonin käyttöolosuhteilla on paras kosteuden, lämpötilan tai paineen ominaispiirteet.

Lisäaineet vahvistavat täyteaineiden lujuusominaisuuksia - murskattua kiveä tai soraa. Esimerkiksi jos haluat tehdä ohuen mutta kestävän betonisidoksen, on suositeltavaa lisätä erityinen polyvinyylikloridi tai polypropeenikuitu. Sen läsnäolo betoniliuoksessa ei salli mikrokruunujen esiintymistä lattialevyjen liitoksissa eikä myöskään epävakaa pohja käytettäessä betonilattian pohjakerroksen rakentamista.

Osuudet betonin valmistamisesta kotona

Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

välineet

Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

Vaivata ratkaisu tarvitsee:

 • kouru tai betonisekoittimella;
 • lapio;
 • vasara (murskaus sementti);
 • kauhat;
 • seulan hiekkaa varten;
 • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

ainesosia

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

täyte

Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

hiekka

Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

sepeli

Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

 • graniitti - paras;
 • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
 • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

Sementtiä. jäykkyys

Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

jäykkyys

Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

sementti

Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

 • betonille B7,5 - 180 kg;
 • B10 - 200 kg;
 • B15 - 260 kg.

Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

vivahteet

Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

Manuaalinen ruoanvalmistusohje

Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

Miten tehdä konkreettisia itse?

Betoni - tärkein materiaali, joka antaa voimaa talolle. Perustan, seinien, kattojen ja lattian rakentaminen edellyttää konkreettista ratkaisua. Yksityisen rakentamisen tapauksessa kannattamatonta tilata betonia pieninä osina, suuria rakennemääriä tarvitaan suuria määriä. Aineiston käyttöaika on pieni, sinun on käytettävä sitä nopeasti. Voit helposti tehdä konkreettisia omia käsiäsi. Harkitse, miten tehdä konkreettisia kotona.

Pääkomponentit

Huolimatta siitä, että kypsentämisprosessi on yksinkertainen, on melko vaikea kestää useita piirteitä säilyttäen samalla ratkaisun laadun. Betoni - sideaineiden ja täyteaineiden seos. Pääkomponentit ovat:

Klassinen vaihtoehto on sementti-hiekkalaasti. Käytön laajuus on melko kapea, vahvuus on alhainen, mutta rakennusten uppoamisen suojakerroksena se sopii täydellisesti.

Komponenttivaatimukset

Moderni materiaalien tuotanto mahdollistaa erityisten lisäaineiden yhdistämisen liuokseen, pehmittimiin, mikä antaa konkreettisia poikkeuksellisia ominaisuuksia. Liuoksen koostumukseen kuuluu sitova komponentti, hiekka, sora, lisäaineet, vesi. Pidäthän jokaisesta yksityiskohdasta.

sementti

Liuoksen tärkein ja ainoa sideainesosa on sementti. Portland-sementti sopii parhaiten erinomaisiin tuloksiin. Sen erot johtuvat kalsiumsilikaatin lisääntyneestä sisällöstä, joka muodostaa voimakkaan komponenttien yhdistelmän. Muita mineraalijauheita käytetään, kaikki riippuu tavoitteista ja tavoitteista. Sopivampi betonin laatu on m500, m400: n käyttö on sallittua, mutta rakenteet ovat vähemmän kestäviä, mikä heikentää toiminnan kestoa.

Mineraalielementtiä on käytettävä kuivassa, irtonaisessa muodossa. Älä kosteita, paljaita jauheita. Merkittävän osan tärkeät varastointiolosuhteet edesauttavat merkittävän osan teknisistä ominaisuuksista.

Nykyaikainen merkintä sisältää kirjaimella "D" merkityn indikaattorin, jonka vieressä näkyy epäpuhtauksien määrä sementtikoostumuksessa. Enimmäismäärä on 20%.

hiekka

Liuokseen sisältyvät hiekkafraktiot ovat kooltaan 1,5-5 mm. Erinomainen tulos antaa fraktioiden sattuman, suurin poikkeama on 2 mm: n sisällä. Epäpuhtauksien sisältö irto-osan koostumuksessa ei ole hyväksyttävää: lika, pöly, roskat. Jotta hiekka olisi puhdas, sinun on seulettava se. Ihanteellinen - joen hiekka, sopivan kokoiset jakeet, ilman savenvalmistusta.

sepeli

Se on aggregaatti, joka antaa sementtilaastille tarvittavan lujuuden. Ihanteellinen murskattu kivi: sora, murskattu kivi. Parasta mahdollista kestävyyttä saadaan eri kokoisista täyteaineista: suuret ja pienet. Eri kokoja antavat komponenttien tiukan istuvuuden toisiinsa estäen aukkojen muodostumisen.

Puhdas roska on erittäin tärkeä. Kontaminaation estämiseksi kokoelma sijoitetaan maahan ennalta asetetulla suojapeitteellä, kalvolla.

Ensisilmäyksellä yksinkertainen komponentti - vesi ei saa sisältää happamia, emäksisiä yhdisteitä. Järvien ja jokiveden käyttöä ei voida hyväksyä. Kestävä betoniliuos kykenee tekemään selkeää, puhdasta vettä.

lisäaineet

Rakennuksen luonnollisista olosuhteista riippuen suunnittelutehtäviä lisätään ratkaisuun kalkin, pehmittimien, lisäaineiden ja lujittavien aineiden valmistuksessa. Ne auttavat parantamaan adheesiota, antamaan joustavuutta, vähentämään halkeilun prosenttiosuutta.

Oikea materiaalien suhde

Rakennuksen tarkoitus määrittää ratkaisun oikean kokoonpanon. Esimerkiksi rakennussäätiölle tarvitaan kiinteä, nestemäinen liuos, jossa on suuria fraktioita. Ennen kaatamisen purkamista kannattaa kuitenkin antaa peruspinnan tekniset ominaisuudet käyttämällä ratkaisun yksinkertaista koostumusta. Sisältää sementtiä ja hiekkaa. Johdonmukaisuus on paljon harvemmin kuin perusrakenne.

Betonirakenteiden rakenne ja prosenttiosuus säilytetään rakennusstandardien mukaisesti ottaen huomioon kaikkien komponenttien tiheys. On parasta mitata osien osia itse lapioilla, on tärkeää seurata yhtä monta materiaalia.

Veden määrä riippuu liuoksen halutusta koostumuksesta. On tärkeää muistaa, että paljon vettä vähentää voimaa, ei riittävästi vettä huononee betonin tilaan. Veden ja mineraalijauheen oikea suhde on suhteessa 5 - 10. Veden määrä on 50 painoprosenttia jauhetta.

Komponenttien prosenttiosuus mineraalituotteen juoksevan merkinnän mukaan on seuraava (sementti / hiekka / aggregaatti):

Lisäaineiden läsnäolo prosentteina ei sisälly, niiden määrä vaikuttaa hakemuksen tarkoitukseen ja kuntoon. Kiinnitä huomiota komponenttien laatuun, oikeisiin mittasuhteisiin, valmistustekniikkaan ja saada täsmälleen vaadittavan sideaineen merkki.

Ruoanvalmistusprosessi

Miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi? Kuinka vaivaa se? Tarvittavalta määrältä liuoksesta valitaan sekoitusmenetelmä. Kaksi vaihtoehtoa ovat käsikäyttöiset ja mekaaniset.

Manuaalinen tila

Miten betonia tehdään kotona, jos rakennussuunnitelmissa ei ole betonisekoittimen kustannuksia? Vanha kylpy, lapio, voit käyttää omia käsiäsi. Tämä menetelmä ei sovellu suuria määriä, se on korvaamaton pienille. Ratkaisua voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • Ensimmäinen. Hiekka, sementti sekoitetaan kuivassa muodossa, sitten lisätään vettä, loput komponentit. Materiaalit jakautuvat tasaisesti, mutta veden lisäämisprosessiin tulee kiinnittää erityistä huomiota. On mahdollista, että osa kuivista komponenteista voi jäädä pohjaan, ei päästä liuokseen, rikkomalla prosentuaalinen suhde. Huolellisesti, mutta ei kauan, sekoita komponentit, älä anna betonin kovettua. Ratkaisun ulkoisista ominaisuuksista tällaisia ​​vihjeitä ei näytetä, tekniset ominaisuudet eivät ole vähäisiä, mutta vaarana on voimaa menettää.
 • Toinen. Tarvitaan tarvittava määrä vettä, lisätään sementtiä, hiekkaa, aggregaattia ja lisäaineita. Toinen menetelmä on paremmin yhdistetty pieneen määrään betonia. Voit vapaasti käyttää sitä itse.
Takaisin sisällysluetteloon

Betonisekoittimet

Rakentaminen betonilla betonisekoittimella kääntyy nopeasti ja tehokkaasti. Laite on jaettu gravitaatioon ja mekaaniseen. Laite sijoitetaan 40 metrin etäisyydelle paikasta, jossa tarvitset betonia. Pienellä etäisyydellä voit tehdä laadukkaan ratkaisun ja toimittaa sen rakennustyömaalle nopeammin, ennen kuin se alkaa kovettua. Betonisekoittimet eroavat toisistaan ​​toisistaan.

Valmistusmenetelmä on seuraava:

 • Kytke kone päälle, kaada vettä (10-15% lähteä) ja aseta sementti siihen (jos jätämme jonkin verran vettä, jätämme sideainejauheen määrän yhtä suurina määrinä).
 • Lisää hiekka vähitellen. Sekoitusprosessi kestää 3-4 minuuttia. Puuhiukkasten välttämiseksi mineraalijauhe yhdistetään hiekkaan, sitten lisätään vettä.
 • Valmiissa sementtilaastissa kiinnitetään tarvittavat pehmittimet, vahvistavat komponentit.
 • Asettamme rauniot viimeiseen paikkaan. Tarvittaessa lisää nestemäistä vettä sekoitetaan jauheen ja sementtihyytelöä kaadetaan lähes valmiiseen liuokseen.

Betonisekoittimen kustannukset eivät oikeuta sen kertaluonteiseen käyttöön. Jos jatkuvaa käyttöä ei tarvita, on parempi vuokrata laite.

Yleiset virheet

Pääasialliset virheet tehdään ratkaisun komponenttien valinnassa:

 • Ei ole välttämätöntä vähentää sideaineen määrää, se voi johtaa lujuuden vähenemiseen, alhaisempiin jäätymisvastukseen ja lisääntyneeseen kosteuden läpäisevyyteen. Pintojen lukumäärän kasvu lisää betonin kutistumista.
 • Hiekassa oleva savi sisältö edistää halkeamien muodostumista ratkaisun plastisuudesta huolimatta.
 • Suuri määrä vettä johtaa sellaisten huokosten muodostumiseen, jotka vaikuttavat voimakkuuteen.
 • Huono sekoittaminen kuivien aineiden kanssa vähentää materiaalin lujuutta.
 • Veden yhdistäminen supistavalla komponentilla johtaa kohoumien muodostumiseen.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Mistä valmistella konkreettisia kotona, harkitaan. Jos käytät oikeita materiaaleja itse, pidä komponenttien suhdetta, pystyt tekemään kestävää, laadukasta betonia, joka on oikea.

Älä unohda kostuttaa pintaa lujittamalla betonia ensimmäisinä päivinä, kunnes se on vahva.

Betoni: miten tehdä omia käsiäsi

Betoni on monipuolinen materiaali eri rakennustöihin. Siksi sinun on kyettävä tekemään konkreettisia omiin käsiinsä. Tätä varten sinun on tutustuttava materiaalin laatua koskevien sääntöjen ja vaiheittaisten ohjeiden vaivaamiseen sekä erilaisten lisäaineiden käyttämiseen.

Vaaditut materiaalit

Ennen betonin vaivaamista sinun täytyy olla suhteessa:

 • Vesi (0,5 osaa).
 • Hiekka (3 osaa).
 • Mikä tahansa täyteaine (esimerkiksi murskattu kivi) - 5 osaa.
 • Sementti (osa 1).

Hiekka on valmistettava ilman epäpuhtauksia. Sen on oltava puhdas. Hiekkakoko on sallittu 1,5 - 2,5 mm.

Täyteaine on valittava ilman lisäosia. On suositeltavaa käyttää murskattua graniittia, jonka osuudet ovat 5-20 mm - sillä on hyvä lujuus ja vahva rakenne kiinteytymisen aikana.

Normaali juomavesi sopii (1 osa sementistä, 5 osaa raunioista ja 3 osaa hiekkaa kestää 0,5 osaa nestettä). Mutta se ei saisi sisältää epäpuhtauksia. On huomattava, että merivesi ei sovellu näihin tarkoituksiin.

Voidaan myös lisätä pehmittimiä, jotka antavat konkreettisia ainutlaatuisia ominaisuuksia (juoksevuus tai viskositeetti). Myös erilaisia ​​jäätymisenestoaineita tai kovetteita voidaan käyttää.

Vaaditut työkalut

Työkaluista, joita tarvitset:

 • Kapasiteetti sekoitusratkaisulle.
 • Seula, jossa on hyvin pieniä soluja, jotta hiekka voidaan hiomuttaa.
 • Shovel sovkovaya.
 • Kauhat.
 • Lastaa.
 • Hammer.
 • Betonisekoittimet

Betonin säiliön tulee olla kouru, joten liuoksen sekoittaminen on kätevää. Sen sijaan voit käyttää betonisekoitinta, joka yksinkertaistaa prosessia.

Seulaa tarvitaan hiekan puhdistamiseen ja sekoittumiseen tarvitaan lapio. On myös tarpeen varastoida useampia kauhoja, joissa on mahdollista kuljettaa irtotavarana liuosta tai vettä. Kiillotus on hyödyllistä betonin seinien puhdistamiseksi betonista. Vasaralla voi olla tarvetta hiomaan sementtiä, joka on koaguloitu.

Kuinka valmistautua haluttuun betonimerkkiin?

Riippuen siitä, mitä betoniä tarvitaan, laastille käytetään eri määrä komponentteja. Mitä vähemmän nestettä lisätään, sitä kestävämpi materiaali on. Käyttämällä soraa (Lue lajeista ja jakeet soraa voi olla täällä), hiekka ja sementtiä brändi M400, voit saada eri betoniluokka: M100 lisäämällä 0,85 litraa vettä 1 kg sementtiä ja betonin M400 - 0,4 litraa.

Betonimerkki määrää kuorman 1 cm 2: n alueella. Rakennetyypistä riippuen erityislaskelmat tehdään sopivan merkin määrittämiseksi. Tärkeimmät betonimerkit:

 • Pienellä lujuudella.
 • Keskimäärin.
 • Suuri lujuus.

Miten valita betoni merkki?

Halutun betonimerkin tekemiseksi kannattaa harkita sen tarkoitusta.

Keskisuuret brändit (М200, М250) - perustusten luominen yhden tarinan rakennuksissa sekä portaat ja portaat.

Korkea lujuus (M350) - luoda monimutkaisia ​​rakenteita, jotka altistuvat suurelle kuormalle. Sovelletaan teollisuusyrityksissä. Betoni M400 käytetään sillanrakentamiseen.

Suhteita betonin sekoittamiseen

Betonin valmistukseen otetaan sementtihiekka ja sora suhde 1: 3: 5, sitten 0,5 osaa vettä lisätään. Hiekka näihin tarkoituksiin on toivottavaa käyttää kuivaa. Jos tämä materiaali on märkä, sinun on lisättävä hieman enemmän ja vähemmän vettä.

Mutta tämän yleiskaavan mukaan ei ole täysin oikein vaivata ratkaisua. Se riippuu edelleen sementtimerkinnästä. Kokeellisesti laskimme laastin tarkat mittasuhteet laastin sekoittamiseen sementtibrändillä M500, joka esitetään taulukossa.

Pöytä. Vaaditut mittasuhteet M500, sora ja hiekka halutun betonipitoisuuden saavuttamiseksi.

Betonin tekeminen kotona

Konkreettinen tekeminen kotona tarkoittaa, että työ on tulossa:

 • omakotitalon rakentamisesta;
 • autotallin rakentaminen;
 • kellarin järjestäminen kasvismyynnin alle;
 • asuinrakennusten asennus;
 • talon talon täyttämistä ja monia muita töitä, joissa vaaditaan betonia.

Kotimaisen tuotannon organisointi johtuu useista tekijöistä:

 • pieni työmäärä;
 • halu säästää rakennusmateriaalia valmisteltaessa;
 • betonitehtaiden puuttuminen liikenteen esteettömyydestä rakennuskohteiden tuotantopaikalta.

Betoni - keinotekoisesti luotu kivirakennusmateriaali, jota käytetään erilaisten rakenteiden rakentamiseen. Koostuu sideaineista, mineraalitäyteaineista ja vedestä. Monissa sementtipohjaisissa liuoksissa on usein elinolosuhteissa betonia, esimerkiksi lattiaan sementtiä, sementin, laastin ja veden seosta.

Teollisuudessa betoni on nimetty:

 • puristuslujuusluokat, joita merkitään kirjaimella B ja numeroilla, - osoittavat materiaalin tilapäisen resistanssin, kun se altistuu aksiaalisille kuormille;
 • konkreettinen puristuslujuusluokka, jota merkitään kirjaimella M ja numeroilla, tarkoittaa suurinta kuormitusta, jonka materiaali kestää ennen murtumista.

Indikaattorit "B" ja "M" riippuvat betonin koostumuksesta, sen valmisteluolosuhteista, positiosta ja altistumisajankohdasta suurimman lujuuden saavuttamiseksi. Teknisen dokumentaation mukaan 98% vahvuudesta hankitaan altistuksen päättyessä 28 päivän ajan.

Esimerkkejä betonilaaduista ja betonityypeistä

 • Luokka B5 vastaa merkkiä M75;
 • B10 - M150;
 • B15 - M200;
 • B20 - M250 ja niin edelleen.

Luokka B20 tarkoittaa, että kuutio, jonka mitat ovat 150 x 150 x 150 mm, kykenee kestämään 25 MPa: n kuormitusta tuhoamatta.

Esimerkiksi vastuullisen rakennuksen käyttämälle betonille on tunnus M50... M200 tai lujuusluokka B3.5... B15.

Kaikki nämä tiedot annetaan referenssitietoihin, jotka kotona valmistetulle betonille voivat toimia oppaana. On paljon tärkeämpää tietää betonin koostumuksessa käytettyjen komponenttien likimääräiset mittasuhteet.

Betoniseokset käytettävän sementin määrällä ovat:

 • huono, laiha, - sementin massaosuus on 5... 15% koko koostumuksesta; tavalliselle kuluttajalle suhde on 1: 8... 1: 5 vastaavasti;
 • standardi, kaupallinen, - seoksen koostumus vastaa valtion teknistä dokumentaatiota; jokapäiväisessä elämässä tämä suhde määritetään suhteissa 1: 3... 1: 4;
 • rasva, - suhde on 1: 2 tai enemmän.

Näistä tiedoista on selvää, että betonin koostumuksessa olevan sementin määrän kasvu lisää jälkimmäisen vahvuutta, mutta johtaa myös lopputuotteiden hinnan merkittävään kasvuun.

Käytetyistä täyteaineista betonin särmäys vaihtelee erityisen kevyestä erittäin raskaaseen.

Betoniseoksen valinta

Betonin koostumus ja sen lujuus liittyvät suoraan toisiinsa, joten ensisijainen tehtävä on työn kohteen määrittely. Esimerkiksi betoniseosten koostumus talon tai jalkakäytävän perustukselle on erilainen johtuen havaitusta kuormituksesta.

Tärkeimmät betonin osat

 • sementti;
 • kvartsihiekka;
 • mineraali kivi täyteaine;
 • vesi;
 • pehmentimiä.

sementti

Kodin olosuhteissa riittää, että sementtiä käytetään tavallisimmin M400-merkin tai kuten se on nimetty pakkauksissa, "Portland cement 400 D-20 GOST 10178-85". Pienempi merkki on heikko betoni, suurempi - vahvempi mutta kalliimpi.

Merkinnät ja epäilyttävän alhainen hinta merkitsevät:

 • väärennettyjä tuotteita, jotka on vapautettu kaikenlaisista poikkeuksista GOST-järjestelmästä;
 • Pakkauksessa on jauhemaisia ​​metallurgisia jätteitä laimennettua sementtiä - niillä on suunnilleen sama väri ja paino;
 • varastetuista tuotteista.

On parempi ostaa sementtiä, jonka tuotantoaika on enintään kolmen kuukauden virstanpylväs - yhden kuukauden varastoinnin jälkeen tuote menettää jopa 10% sen ominaisuuksista; yli 6 kuukauden säilyvyys osoittaa, että yli 50% teknisistä ominaisuuksista on menetetty.

Kvartsihiekka

Ihannetapauksessa on parasta pestä, ilman epäpuhtauksia, hiekkaa, jonka karkea osuus ei ole yli 5 mm. Jos on mahdotonta käyttää tällaista hiekkaa tai säästää, on mahdollista käyttää tavanomaista jokirappaa tai "kauraa" materiaalia.

Hienorakeinen hiekka sitoo sementtiä ja täyttää välimatkan mineraalitäyteaineen suurien jakeiden välillä. Ennen tällaisen hiekan levittämistä on suositeltavaa seuloa seulan läpi, jotta irtoavat suuret savi- tai roskasisällöt.

Huom. Viime vuosikymmeninä dresva on otettu käyttöön kotitekoisen betonin - sedimenttikiven koostumukselle, jonka murto-osa on 2... 15 mm. Tällaisia ​​betonipintoja voidaan käyttää tukirakenteisiin tai paikallisiin voimansiirtolinjoihin sekä vahvistamiseen, talon sisäisiin kattoihin tai talonrakennukseen.

Mineraalinen kivi täyteaine

Suurten jakeiden täyteaineena käytetään soraa murskattua kiviä - vuoristoiset sedimenttikivet tai mekaanisesti hajanainen kivi. Betonin kotimaisessa tuotannossa on suositeltavaa käyttää murto-osaa 5... 30 mm, suurempien kokojen käyttö vaikeuttaa seoksen suoraa sekoittumista.

Kuiva seoksen sekoittaminen sallitaan puhdas, ilman saastumista, vettä, jossa on neutraali happamuus ja emäksinen reaktio, eli lähellä näitä parametrejä juomaveteen.

Esimerkiksi "pehmeällä" vedellä on lisääntynyt emäksinen komponentti - pestään hiuksia pyyhkimällä, on tunne, että saippuaa ei voida pestä pois.

"Kova" vedellä on hapan koostumus, puhdistaa saippuaveden hyvin, mutta kuivumisen jälkeen vaaleat purot jäävät lasille.

Rakennettaessa paikoissa, joissa on vaikea vesihuolto, se saa käyttää sadeveden tai veden luonnollisista säiliöistä, joita on puolustettava missä tahansa.

On välttämätöntä kaataa tällaisia ​​astioita varovasti niin, että kiinteä lika ei nouse alhaalta. Mutta tällaisissa tapauksissa betoniseos on tehtävä suuremmaksi - kompensoimaan veden kemiallisen koostumuksen poikkeamia.

pehmentimiä

Kemikaalit, jotka antavat betoniseokselle tiettyjä ominaisuuksia:

 • liuoksen viskositeettiominaisuuksien nousu tai väheneminen;
 • laskee lämpötila-asetusta, mikä on tärkeää, kun työskentelet pakkasessa;
 • parantuneita hygroskooppisia ominaisuuksia ja monia muita ominaisuuksia.

Huom. Betonin lujuuden ja sen halkeamien kestävyyden parantamiseksi on suositeltavaa käyttää metallirakenteisia kuituja, - pieniä halkaisijaltaan enintään 1,5 mm: n ja enintään 50... 70 mm: n pituisia lankoja. Tämä on tärkeää tasomaisille rakenteille, kuten lattialevyille tai portaille tikkaille.

Betonimassan suositeltu koostumus

Betonimassan valmistus ja teoreettinen, tässä tapauksessa teollisuustuotannossa käytettävien mittasuhteiden suositukset, asiat ovat hieman yhteensopivia.

Tämä johtuu siitä, että tehdasolosuhteissa lähdekomponenttien vaatimukset täyttyvät:

 • massa- tai tilavuusfraktiot määritetään mekaanisilla laitteilla, joilla on suuri tarkkuus;
 • teknisiä olosuhteita ylläpidetään betoniseoksen valmistuksen aikana, - rummun pyörimisnopeus, sekoituksen kesto ja lämpötilaolosuhteet.

Kenttäyksikkö on usein lapio lapio tai rakennusvaunu. Betonin koostumus, joka vastaa suurin piirtein betonilaatuja M200... M250, on sementti-hiekkakiven murskatun kiven suhde 1: 3: 4: n suh- teessa, mikä tarkoittaa, että kolme kauhoa hiekkaa otetaan yhteen kauhaan ja 4 murskattua jyvää. Tähän tilavuuteen sovelletaan 1... 1,5 kauhan vettä.

Betonin sekoittaminen

Seoksen valmistus on yksi tärkeistä vaiheista. Jos kyseessä on epämiellyttävä lähestymistapa, on olemassa riski saada sekoittamaton betoni sekoitus vahva lujuusominaisuuksia.

Kotimaisissa olosuhteissa on mahdollista käyttää kahta päätyyppiä:

 • mekaanisesti, betonisekoittimella tai pienille tilavuuksille voimakas porakone erityisellä suuttimella;
 • manuaalinen menetelmä - bajonetti ja ihmisen lihasvoima.

Mekaaninen menetelmä

Sähkötyökalujen käyttö edellyttää sähköverkkoa tai kaasugeneraattoria sähkön lähteenä.

Latausjakso betonisekoittimessa:

 • betonisekoitin sammutetaan vedellä, enintään 75... 80% vaaditusta tilavuudesta, jonka jälkeen mekanismi alkaa;
 • tarvittava määrä sementtiä syötetään tasaisesti, - muodostuu sementtimaitoa;
 • hiekkaa lisätään;
 • tarvittaessa betonisekoittimelle lähetetään pehmittimiä, teräskuituja ja muita lisäaineita;
 • viimeinen on sora-murskattu kiven täyteaine, 2... 3 minuutin kuluttua siitä tulee selvää, on tarpeen lisätä vettä tai ei;
 • sekoitus loppuvaiheessa suoritetaan vähintään 10 minuuttia.

Valmis seos voidaan syöttää suoraan muottiin tai kaataa välisäiliöön, jonka jälkeen esine jakautuu.

Manuaalinen tila

Erittäin aikaa vievä prosessi. Tällä menetelmällä tarvitset valmiin alustan, johon prosessisäiliö on sijoitettu seoksen sekoittumiseen, esimerkiksi puolet leikatusta 200 litran tynnyristä. Tällaisen puuttuessa on mahdollista muodostaa muotokappaleet estämään nestemäisen betoniseoksen leviäminen.

Päinvastoin kuin mekaaninen menetelmä, kuivat komponentit ladataan välittömästi vaadittavissa mittasuhteissa, minkä jälkeen ne sekoitetaan, kunnes saadaan tasaista yhtenäistä sävyä - likimain vaalean harmaa, kuten kuivassa sementissä.

Lisäksi vettä kaadetaan, - ensimmäisen osan on vastattava puolet vaaditusta määrästä. Veteen sekoittamisen aikana lisätään vähitellen - kunnes liuos hankkii tarvittavan koostumuksen.

Aineosat on mahdollista sekoittaa avoimeen vaakasuoraan alustalle, mutta silloin kun lisäät vettä, sinun on toimittava korkealla tahdilla, jotta veteen, joka ei ole päässyt liuokseen, ei ole aikaa levittää.

Kun komponentit on valittu oikein ja betonisekoituksen huolellinen valmistelu ja asentaminen on mahdollista, ne voivat muodostaa rakenteita, jotka ovat vertailukelpoisia tehtaiden kanssa, mutta ovat paljon halvempia.