Betonimassan valmistusmenetelmä

Kohteen rakentaminen alkaa perustuksen rakentamisella, jonka osat ovat betonia ja vahvistavaa materiaalia. Betonin valmistuksessa käytettävälle laitokselle lähetetään yleensä vain yksi kuutio liuoksesta. Tämä johtuu korkeista toimituskustannuksista. Tämän perusteella seosta sekoitetaan usein rakennus- tai korjaustöihin manuaalisesti. On parasta laatia laasti betonisekoittimella: manuaalinen tai mekaaninen. Kuitenkin usein yksityisen kohteen rakentamisen rakentamisen aikana ongelmana on laitteiden louhinta. Siksi tässä artikkelissa tarkastellaan molempia sekoitusmalleja.

Betonin koostumus

Tämän materiaalin erityispiirre on sen monipuolisuus erityisesti luomien tuotteiden monimuotoisuuden suhteen. Rakentamistyötä voidaan näin ollen tehdä sekä pohjan, seinien, kattojen rakentamiseksi, että päällystyslautojen rakentamiseen, luomaan maljakoita ja keittiön työtasoja.

Ensi silmäyksellä betoniseoksen valmistus ei ole monimutkainen prosessi, mutta on otettava huomioon joukko kriteerejä, jotka määrittävät sen sopivuuden ja laadun. Riippuen materiaalin tarkoituksesta tulevat komponentit voivat vaihdella.

Betonimassan pääkomponentit ovat täyteaine, sementti ja vesi. Täyteaineena käytä murskattua kiveä tai soraa. Sementti jauhemaisessa muodossa saadaan hiomalla kalkkikiveä, liitu, kipsi ja marmeli. Tämä johdonmukaisuus on haitallista keuhkoille, joten inhalaatiota on vältettävä. Muista myös, että sementin ja ihon välinen vuorovaikutus voi aiheuttaa ärsytystä. Tämän perusteella betonin valmistamiseen liittyvät toimenpiteet toteutetaan käsineissä ja hengityssuojaimessa.

Materiaalin lujuudesta riippuen eri merkkejä on olemassa. Niiden nimeämistä varten käytetään numeroita - mitä suurempi ne ovat, sitä korkeampi on vahvuusindeksi. Yleisimmin käytetyt tuotemerkit ovat M400, M500. Komponenttien suhde on 1: 4 tai 1: 5 (sementti: hiekka). Hiekan luokittelu riippuu karkeudesta, joka on 0,5 - 2 mm. Joskus viskositeetin lisäämiseksi seokseen lisätään saviainetta. Hiekkapuhalluksen tapauksessa hiekka on puhdistettava ja kuivattu.

Murskattu kivi täyteaineena muodostuu murskaamalla graniittia. Saadun hiukkasen halkaisijaltaan enintään 5 mm. Edellytyksenä korkealaatuisen laastiradon saamiseksi on pestävä, eikä se saa koostua savesta ja maasta.

Betonin valmistusmenetelmä.

Veteen betonista ainoa ehto on sen puhtaus, nimittäin suolojen ja happojen puuttuminen. Tämä ominaisuus edellyttää vesijohtoveden käyttöä, eikä hyvin tai lähdevettä. Myös seoksen toiminnan ominaisuuksien parantamiseksi käytetään lisäaineita. Tärkeimmät muutokset ovat plastisuus ja juoksevuus. Lisäksi vaikutus betonin kovettumiseen on mahdollista, mikä on erityisen tärkeää kuumalla säällä. Toinen lisäaineiden tyyppi vaikuttaa rakennuksen vedenpitävyyteen ja pakkasvasteeseen.

Siitä, kuinka paljon olet vastuussa ratkaisun sekoittamisesta, myöhempi kohtalo ja lujuus riippuvat. Sinun on valittava kätevä tapa tuottaa, tehdä pääkomponenttien osuus oikein ja saavuttaa haluttu johdonmukaisuus.

Vaivattua tapaa

Rakennuksen ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen määrittää pääkomponenttien määrät. Betonin sekoittamiseen on useita tapoja. Käytä tarvittaessa suurta määrää käytettyä betonisekoitinta ja keskikokoisia ja pieniä määriä - manuaalista sekoittamista. Betonituotanteknologia koostuu seuraavista vaiheista:

 • kuivia aineita sekoitetaan: sementti, täyteaine ja hiekka;
 • tuloksena oleva sakeus sekoitetaan huolellisesti, kunnes se on sileä;
 • vähitellen lisää vettä.

Sen johdonmukaisuuden mukaan liuoksen pitäisi muistuttaa paksua hapankermaa eikä olla liian nestemäinen. Sekoittaminen tapahtuu yleensä nollan yläpuolella. Valmiustarkistus tapahtuu puristamalla pieni määrä seosta kädessäsi. Tässä tapauksessa betonin on muodostettava tietty muoto, jossa pieni määrä kosteutta havaitaan. Materiaalin kovettuminen vaatii positiivisia ympäristön lämpötiloja, koska se voi jäädyttää voimakkuuden. Sementin määrää betonissa olisi valvottava. Sen ylimäärä johtaa halkeamien muodostumiseen betonin kutistumisen aikana. Valmis seos on käyttökelpoinen useita tunteja sekoittamisen jälkeen. Ja nyt keskustelemme yksityiskohtaisesti jokaisesta konkreettisen ratkaisun valmistelumenetelmästä.

Ruoanlaitto käsin

Manuaalista sekoittamista on kaksi:

 1. Sementtiä lisätään vesisäiliöön tietyssä määrin. Sakeus sekoitetaan perusteellisesti ja täyteaine ja hiekka kaadetaan siihen. Sekoita uudestaan ​​huolellisesti sekoittaen homogeeniseen massaan asti;
 2. kuivat aineosat sekoitetaan säiliöön. Keskelle syntyy syvennys, johon vettä kaadetaan. Sekoittaminen tapahtuu asteittain reunasta keskustaan. Seoksen plastisuutta on jatkuvasti valvottava lisäämällä vettä.

Menettely on seuraava:

 • oikea määrä hiekkaa kaadetaan metallikoteloon tai 2 x 2 m: n tinapinnoille;
 • lisää tarvittava määrä portlandsementtiä riippuen betonimerkistä ja sen tarkoituksesta;
 • komponenttien perusteellisen sekoittamisen jälkeen lisätään vettä ja täyteainetta, riippuen betonirakenteesta;
 • sekoitetaan uudelleen lapioon siihen hetkeen asti, jolloin seos ei saavuta homogeenisuutta yhtenäisenä eikä se ole oksentavia.
Takaisin sisällysluetteloon

Keittäminen betonisekoittimessa

Betonin valmistuksen helpottamiseksi lapion sijaan voit käyttää manuaalista tai mekaanista betonisekoitinta. Ennen betonityön aloittamista on selvitettävä käytettyjen laitteiden työn periaatteet. Betonisekoittimella on suhteellisen yksinkertaiset käyttöominaisuudet. Luokittelun tärkein kriteeri on sekoitusmenetelmät. Laitteen pääkomponentit:

 • pohja - kestävä rakenne, jolla asennetaan laitteisto pinnalle;
 • kallistusakseli, joka on suunniteltu vahvistamaan sekoitussäiliö;
 • ruuvit, joissa terät sekoittamiseen;
 • moottori;
 • tyhjennysaukko.

Betonin valmistus käyttäen sekoitinta suoraan riippuu sen kyvystä yhdistää laastiosat. Painovoimaiset ja pakotetut asennukset erotetaan toisistaan. Toisessa tapauksessa vaivaus tapahtuu pyörivässä säiliössä, jossa on tavallinen ruuvi. Mitä tulee painovoimaiseen betonisekoittimeen, betonituotantoprosessi johtuu liikkuvista teriöistä stationaarisessa rummussa.

Pakotetun yksikön koko on paljon suurempi kuin painovoimainen, mutta tämä ei estä sitä pysymästä rakennusmateriaalimarkkinoiden johtajana ja suuressa kysynnässä. Suurin etu on homogeenisen seoksen saaminen työn tuloksena. Painovoiman tapauksessa niitä käytetään useammin yksityisessä rakentamisessa. Niiden etuja ovat helposti liikkuvat, pienet koot, erilaiset lajiluokat, jotka on suunniteltu tietyntyyppiseen työhön sekä tuotetun liuoksen tilavuudesta riippuen. Toimintojen järjestys on täysin erilainen:

 • Ennen käyttöönottoa laitteet ennen komponenttien lataamista;
 • lastausmateriaalit alkavat vedellä;
 • sementti kaadetaan;
 • sekoitus tapahtuu 2-4 minuutissa;
 • vaaditussa suhteessa vähitellen ja vähitellen lisää hiekkaa;
 • tasaisen koostumuksen muodostamisen jälkeen täytemateriaali ladataan;
 • Muista jatkuvasti seurata syntyneen liuoksen plastisuutta (lisää tiheyttä, lisää vettä) ja liuoksen kokonaistilavuus ei ylitä 80% betonisekoittimen kapasiteetista;
 • kun kaikkien komponenttien lataus on valmis, lopullinen sekoitus tapahtuu, jonka kesto on 5-8 minuuttia.

Jos kaikki edellä mainitut ohjeet suoritetaan oikein, saat konkreettisen ratkaisun, joka on käyttövalmis.

Muut vaihtoehdot

Jos on mahdotonta valmistaa konkreettisia rakenteiden perustamista käsin, kannattaa turvautua asiantuntijoiden apuun. Jos et ole varma mittasuhteista, paras tapa tulla ostamaan on valmis betonirakenne, joka on suunniteltu pienten rakenteiden rakentamiseen. Betoniliuoksen kuution hinta vaihtelee keskimäärin 2 400-3 200 ruplasta riippuen merkin korkeudesta. Täten betonin M400 hintaluokka on 3200 ruplaa. Kallein ja luotettavampaan materiaaliin kuuluu M600.

johtopäätös

Oikea betonintuotantotekniikka takaa betonirakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Erityisesti betonirakenteissa ne tarkoittavat pohjaa, seiniä ja lattioita. Koska tulos ei ole varma, jotkut rakentajat tilaavat valmiin betonin toimittamisen tehtaalta. Kuitenkin, jos haluat vähentää rahoituskustannuksia, paras ratkaisu olisi valmistaa ratkaisu omalla kädelläsi. Tärkeimmät valmistusmenetelmät ovat manuaaliset ja mekaaniset.

Tärkein erottuva laatu on betonisekoittimien käyttö. Molemmat vaihtoehdot takaavat laadukkaan materiaalin.

Manuaalinen betonivalmistus: mittasuhteet, taulukko

Joka ei ole koskaan käsitellyt sementtiä, on vaikea ymmärtää, mikä konkreettinen ratkaisu on ja miten se valmistetaan oikein. Mutta edes kokeneet rakentajat eivät aina ole tietoisia kaikista hänen kanssaan työskentelevistä hienoista piirteistä. Tässä artikkelissa kuvataan paitsi betoniratkaisun valmisteluprosessi, mutta myös sen osien oikea valinta.

Betoniseos on helppo valmistaa säätiön kaatamiseksi, pienet raudoitetut betonirakenteet, raidat. Voit vaivattaa sen missä tahansa vanhassa kylpyammeessa, kylpyammeessa tai laatikossa tai koputtaa puulevy. Pienen laastirakenteen valmistuksessa prosessi voidaan koneistaa käyttäen erikoissuutinten porata. Jos tarvitset paljon betonia, sinun on käytettävä tavallista lapiota, pieniä puutarhakahkoja, kuokkia tai muuta sopivaa laitetta. Mutta ennen sekoittamisen aloittamista sinun on valittava laadukas sementti, murskattu kivi ja hiekka.

Betoniosat

Pääkomponentin laatu - sementti

Laastin vahvuus määräytyy ensisijaisesti sementin laadun vuoksi, joten sen oikea valinta on erityisen tärkeää. Venäjällä on monia tehtaita, jotka tuottavat tällaisia ​​tuotteita ja myyvät niitä yleensä naapurimaissa. Siksi painopiste ei ole niin valmistajan vaan sementin ulkonäkö.

Muista kiinnittää huomiota valmistuspäivään - ajan myötä, sen toiminta vähenee jyrkästi. Tuore sementti, kun sitä puristetaan nyrkkiin, ei muuttu kokoon, mutta helposti herää sormien väliin. Erityisen nopeasti menettää ominaisuuksia korkealaatuisen hienojakoisen tuotteen varastoinnin aikana.

Kun se on väärennös, käytetään dolomiittia, mineraalijauhetta, tuhkaa ja muita täyteaineita. Kun ne sekoitetaan luonnollisesti, betoni ei vain hitaasti asetettavaksi, mutta kovettumisen jälkeen se ei ole tarpeeksi vahva:

 • laatu sementti-jauhe väri on tummempi;
 • ratkaisu siitä pysyy hyvin ja nopeasti asettaa;
 • kuivattujen betonien väri on hieman kirkkaampi ulkopuolelta, mutta jos lyödään nurkkaan, sen sisäpinta on tumma;
 • täydellisen kuivauksen jälkeen (yksi kuukausi myöhemmin) on vaikea lyödä kynsi valmiiseen betoniin.

Liuoksen vahvuus riippuu sementtimerkistä. Nimikkeellä kirjainten M seisottamat numerot tarkoittavat kykyä kestää 1 ov: n kuormitusta. cm. Toisin sanoen M200-sementti kestää 500 kg kuutiosenttimetriä. Luonnollisesti, mitä korkeampi on, sitä vahvempi betoni on. Erikoisluokkia, joiden vahvuus on 600-700, käytetään harvoin, joten monimutkaisten tai monikerroksisten rakenteiden kanssa on parempi käyttää M500-sementtiä.

Numeron jälkeiset kirjainmerkit viittaavat lisäaineiden esiintymiseen siinä. Esimerkiksi brändin M500 B tuote on nopea kovettuminen, ARCC on vedenpitävä, BC on valkoinen, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Nimitys BTS20 tarkoittaa sitä, että se sisältää 20% sakeuttamattomia epäpuhtauksia. Tärkein lisäaine meille - sukellusvene - tekee siitä huurteisen, joten on toivottavaa käyttää sitä kadutustyössä, etenkin Siperiassa ja pohjoisessa.

Pitkäaikainen varastointi, sementti-jauhe koagulates, kondensoituu ja sen spesifinen paino kasvaa. Siksi, jos ostat sen etukäteen, muista säilyttää se kuivassa, vakiintuneessa paikassa. On suositeltavaa lisäksi kääriä paperipussit muovikelmulla. Harkitse, että puolen vuoden varastoinnin jälkeen sen laatu vähenee vähintään kolmanneksella.

Mikä hiekka on parempi

Paras hiekka - joki. Se pestään vedellä ja, toisin kuin ura, ei sisällä epäpuhtauksia. Kun työskentelet talvella, on parempi käyttää joki, joka on täysin vapaa savi sulkeumia. Lämpötilojen alapuolella niiden nukat eivät liukene hyvin veteen, vaikka ne kestävät pitkään, ja betonin pinta on epätasaista.

Rikkomisen valinta

Dolomiitti, kalkkikivi murskattu kivi on useimmiten käytetään luomaan pieniä kevytrakenteita, joiden laatu ei ole kasvanut vaatimukset. Sora- tai graniittimateriaali on kestävämpi ja kestää alhaisimmat lämpötilat.

Valmista ratkaisu

Seoksen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä, mitä merkkiä (eli mitä vahvuutta) tarvitsemme. Yleisin osuus käytettäessä M500-laatua on 1: 2: 3 (ts. Tarvitset sementtiä, kahta hiekkaa ja kolme raunioitusta). Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän sementti menee. Siksi M350: n mittasuhteet ovat erilaiset. Joka tapauksessa veden ja sementin suhde ei saa olla yli 0,5.

Taulukko - Betoni M500

Vaadittava betonin laatu

Sementin, hiekan ja soran osuudet (Tskhpshch), kg

Betonin sekoittaminen

Betoniseoksen valmistus on yksi työvoimavaltaisimmista ja vaativimmista toimista monien rakennustöiden aikana - lattian kaatamisen, väliseinien asentamisen ja säätiön asennuksen aikana. Koko rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat valmistetun tuotteen laadusta.

Betonin valmistusmenetelmä.

Sellaisten erilaisten aineiden, kuten sementin, veden, hiekan, soran tai murskatun kiven betonisekoituksen valmistelemiseksi on välttämätöntä suorittaa useita toimintoja. On erittäin tärkeää noudattaa tuotannon ohjeita ja teknisiä sääntöjä. Vahva ja kestävä betoni voidaan hankkia korkealaatuisesta sementistä ja lisäaineista.

Materiaalit betoniseoksen valmistukseen

On mahdollista tehdä konkreettinen sekoitus useilla eri tavoilla, jotka voivat vaihdella komponenttien, jakeiden ja lisäaineiden, sementtimerkkien, suhteiden mukaan. Jokainen koostumus käytetään erityisiin rakennustöihin. Yleensä betoniseoksen valmistukseen käyttäen seuraavia komponentteja:

 • sementti;
 • vesi;
 • rauniot tai sora;
 • rakennus hiekkaa.

1 m3: n betonin valmistukseen tarvitaan noin 200 litraa vettä, 350 kg sementtiä (0,2 kuutiometriä), 0,6 kuutiometriä hiekkaa ja 0,6 kuutiometriä hiekkaa. Jos tarvitset 100 litraa tuotetta, komponenttien määrä on seuraava: sementti - 30 kg (3 kauhaa), hiekka - 70 kg (5 kauhaa), murskattu kivi - 100 kg (8 kauhaa).

Sementin 400-sementtiä käytetään useimmin sitovana aineena. Jos käytetään alemman laatan sementtiä, sen määrää on lisättävä. Esimerkiksi, kun käytetään M300-tuotemerkkiä M400: n sijasta, sementin määrää on lisättävä 30%.

Vettä betonin valmistamiseksi tulisi olla mahdollisimman puhdasta eli ilman epäpuhtauksia, aggressiivisia aineita tai öljyjä.

Taulukko betonin osien osuuksista käytettäessä sementtimerkkiä M400 (sementti, hiekka, murskattu kivi).

Jos betoniseos valmistetaan kuumalla säällä, voit ottaa kylmää vettä niin, että se ei kytkeydy ennenaikaisesti. On erittäin vaikeaa määrittää etukäteen tarvittava määrä vettä, sillä sementin kosteusvaatimus, hiekan ja raunioiden kosteuspitoisuus ovat tässä yhteydessä tärkeitä. Veden siirtyminen määritetään seoksen valmistusprosessissa.

Murskattu kivi on parempi käyttää hienoa fraktiota (2-20 mm). Paras tulos saadaan kun käytetään luonnonkivien, murskattujen tai pienien jokien soraa murskattua kiveä. On myös mahdollista käyttää keinotekoista murskattua kiveä, laajennettua savea, kuonaa, kalkkikiveä tai tiiliä. On kuitenkin huomattava, että tässä tapauksessa betonirakenteessa on vähemmän voimaa. Se johtaa myös betonin pakkasvastuksen vähenemiseen, mikä ei ole hyväksyttävää rakenteille, jotka ovat märällä alustalla alhaisissa lämpötiloissa.

Hiekka betoniseoksen valmistamiseksi on pidettävä puhtaana, suurena, ilman lisäosia - orgaanisia hiukkasia, siltaa, savea. Tällaisten hiukkasten poistamiseksi voit hiomata hiekkaa etukäteen. Betonin lujuus riippuu siitä, kuinka puhdasta se on ja likaisen hiekan käyttö voi johtaa sementin kulutuksen kasvuun (15-20% normaalista).

Menetelmät betoniseoksen valmistamiseksi

Jos tarvitset betonisekoitusta suuria rakennemääriä varten, on parasta käyttää betonisekoittimia, ja on kätevämpää vaivaa pieniä määriä käsin.

Manuaalinen betonivalmiste

Kulutuksen hinnat konkreettiselle sekoitukselle.

Jos päätät valmistaa konkreettisia sekoituksia omiin käsiisi, valmistakaa seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • sementtimerkki 400;
 • vesi;
 • sora;
 • hiekka;
 • kauhat;
 • lapio;
 • laatikko betonin valmistamiseksi.

Ensin sinun on valmisteltava astia, jossa on sivut valmistuksen valmistukseen. Tällaisia ​​tarkoituksia varten vanha kouru voi olla sopiva. Sementin tulee olla lähellä työtä. Kun otetaan huomioon se, että sementtikauha vaatii noin 7,5 litraa vettä, 4 kauhoa haudasta ja 2,5 haalia hiekkaa, näiden osien tulee sijaita myös työpaikan välittömässä läheisyydessä.

Materiaalien kuljettaminen ja kuljettaminen on pidettävä mahdollisimman pienenä suurien fyysisten ja ajankäytön kustannusten poistamiseksi. Betonimassan komponenttien varastointi- ja kuljetustekniikan tulisi sulkea pois mahdollisuus maaperän, rakennusjätteiden ja muiden kolmansien osapuolten saastumiseen. Epäpuhtaudet voivat vähentää betonin lujuutta, mikä aiheuttaa halkeamia.

Järjestelmä betonimassan plastisuuden määrittämiseksi.

Teknologia betoniseoksen valmistamiseksi on seuraava: ensin kuivat osat sekoitetaan - sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä, jotka sekoitetaan perusteellisesti kunnes homogeeninen massa, ja sitten lisätään vettä pienissä osissa. Valmis seoksen koostumuksen tulisi muistuttaa paksua juustoa, sen ei pitäisi olla liian virtaavaa.

Esimerkiksi irtotavarana useimmin suoritettujen komponenttien annostus mitataan kottikärryt, kauhat tai lapiot. Veden liuoksen valmistamiseen tarvittava kokonaismäärä korreloi tavallisesti sementin tilavuuden kanssa. Jos osoitetaan, että vesi-sementti-suhde on 0,5, tämä tarkoittaa, että puolet ämpäristä vettä on otettava sementtikauhalla. Kuivan seoksen ensimmäistä sekoittumista veden kanssa tarvitaan 1/3 kokonaistilavuudesta.

Ei tarvitse säästää sekoittamista, koska muutoin betoni voi menettää voimaa. Mitä vähemmän vettä käytetään seoksen muodostamiseen, sitä vaikeampi se on ja sitä kovempaa se laittaa. Toisaalta sitä kovempaa seosta, sitä suurempi on sen lujuus ja muut toiminnalliset ominaisuudet.

Tarkista seoksen valmius tällä tavalla: lapion selkä, kun se liikkuu sen suuntaan seoksen pinnalle, on sarja kylkiluita. Samanaikaisesti betonin pinnan on oltava sileä ja sen päiden on pysyttävä samassa muodoissa eikä pudota.

Betonituotanto betonisekoittimilla

Betonisekoittimessa yhden erän tavanomainen näyte vie tavallisesti 1 ämpärin vettä (15 litraa). Tämä arvo on likimääräinen ja sitä tulisi muuttaa ensimmäisillä erissä. Veden jälkeen lisätään murskattua kiveä, sitten sementtiä ja sitten hiekkaa.

Yhdelle erälle tarvitaan tämä komponenttien määrä:

 • 6 kaatopaikkaa;
 • 3 sementtipaalut;
 • 8 hiekka lapiot.

Sekoittaminen on suoritettava tämän tekniikan mukaisesti:

 1. Kytke sekoittimeen virta ja kaada vettä siihen.
 2. Lisää roskaa ja sekoita hyvin veteen.
 3. Lisää sementtiä ja anna sen sekoittua hyvin.
 4. Lisää hiekkaa, sekoita kunnes sileä.

Jos ratkaisu on liian kova, voit lisätä lisää vettä.

Ratkaisu on valmis. Työn aikana on tarpeen noudattaa turvatoimenpiteitä, sillä betonisekoittimessa on kiinteä verkko (220 V). Älä unohda, että betoni kovettuu nopeasti, joten sitä ei voi säilyttää betoni sekoittimessa pitkään.

Osuudet betonin valmistamisesta kotona

Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

välineet

Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

Vaivata ratkaisu tarvitsee:

 • kouru tai betonisekoittimella;
 • lapio;
 • vasara (murskaus sementti);
 • kauhat;
 • seulan hiekkaa varten;
 • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

ainesosia

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

täyte

Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

hiekka

Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

sepeli

Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

 • graniitti - paras;
 • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
 • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

Sementtiä. jäykkyys

Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

jäykkyys

Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

sementti

Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

 • betonille B7,5 - 180 kg;
 • B10 - 200 kg;
 • B15 - 260 kg.

Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

vivahteet

Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

Manuaalinen ruoanvalmistusohje

Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):

Itse valmistelu betoniliuoksesta

Materiaalien valinta

Betoniseoksen koostumus ei ole mikään salaisuus: se on kaiken, mitä tarvitaan hiekan, sementin ja soran sekoittamiseen, veden lisäämiseen ja sekoittamiseen. Tuloksena oleva ratkaisu on kuitenkin täysin erilainen kuin teollisuusbetonilaatat. Se on hauras, pelkää kosteutta ja ei kestä kylmää. Konkreettisen ratkaisun valmisteleminen ei muuttunut samanlaiseksi katastrofiksi, on tärkeää mitata mittasuhteet oikein, huolellisesti valittavat materiaalit ja ottaa huomioon asiantuntijoiden suositukset. Materiaaleilla aloitamme.

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Korkealaatuisen betoniliuoksen tekemiseksi sinun on otettava mukaan Portland-sementtimerkki M350-M500, ei enempää. Tämä on raskas ja erittäin vahva sementti, josta voit valmistaa korkealaatuista betonia. Sementtiarvot alle 350 ovat kevyempiä, ne soveltuvat kipsiin, mutta eivät raskaille ja kestäville rakenteille. On parasta valita Portland-sementti M500.

Seuraava osa on hiekkaa. On oikein tehdä konkreettista ratkaisua joesta, mutta ei meren hiekkaa. Viimeksi mainittu sisältää monia epäpuhtauksia, jotka voivat vaikuttaa koostumuksen laatuun. Älä ota ja saastuta orgaanista ainesta (öljy, levä) tai savihiekkaa. Voit käyttää ja ravistaa hiekkaa. Hiekka on vähemmän sileitä kuin joen, joten se sekoittuu paremmin seoksen komponenttien kanssa. Mitä hiekkaa valitset, se on pestävä ja puhdistettava.

Betonimassan koostumus.

Seuraava elementti on sora tai roska. Ne, jotka rikkovat soraa, eivät käytä kiviä, rikkoutuneita tiiliä, kipsiä, liituja tai muita soraa soran sijaan liuoksessa. Kiviä on huonosti kiinnitetty koostumukseen sileän pinnan vuoksi, rikkoutuneet tiilet mureneet voimakkaasti, absorboivat vettä ja rikkovat, muut sora eivät ole riittävän vahvoja. Betonilaastin valmistuksessa käytä graniittisoraa oikein.

Lisäaineet ja pehmittimet

Pehmittimet ovat aineita, jotka lisäävät betonimassan ominaisuuksia, lujuutta ja kestävyyttä. Betonilaastin valmistelu kotona ilman pehmittimiä on yksinkertaisesti mahdotonta.

Hyvä pehmitin voi tehdä konkreettista vedenpitävää, muovia, lisää tarttumista vahvikkeeseen ja pintaan.

Pehmittimet parantavat betonin lujuutta ja kestävyyttä.

Liuos, jossa pehmitin sekoittuu hyvin, täyttää kokonaan muodon, ei ole liukenemattomia sementtiä tai hiekkaa, ei muodostu tyhjiöitä. Vedenpitävyys antaa sinulle mahdollisuuden suojata parhaiten betoniseos tuhoutumisesta johtuen veden jäätymisestä ja sulatuksesta.

Eri valmistajien pehmittimistä ja lisäaineista on valtava määrä mitä tahansa väriä ja makua. On syytä noudattaa valmistajan ilmoitettuja ominaisuuksia, kustannuksia ja ammattimaista mainetta. Hyvä pehmitin lisää lujuutta, juoksevuutta, tarttuvuutta ja vedenpitävyyttä.

Kun erityislujuutta omaavaa koostumusta vaaditaan, on oikein käyttää lujittavia lisäaineita, jotka lisäävät materiaalin vetolujuutta. Tätä varten betoniliuosta valmistettaessa kuituja lisätään koostumukseen, joka lisäksi kiinnittää rakenteen. Tällaisina vahvistuskomponentteina käytetään lasikuitua, polymeerikuitua, basaltikuitua, metallilangaa, kuitua.

Valmistusalgoritmi

Taulukko komponenttien valmistuksesta betoniseoksen.

Vakiotasot betoniliuoksesta ovat seuraavat: 1 osa sementtiä: 2 osaa hiekkaa: 3 osaa soraa. Lisäksi, jotta liuoksesta tulee kestävämpi ja kestävämpi, lisäaineet ja pehmittimet asetetaan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Vettä on lisättävä äärimmäisen varovasti, mikä riittää koostumukseen juoksevuuden saamiseksi, joka tyhjennetään lastasta. Parasta on lisätä vettä useissa eri vaiheissa pienissä osissa. Hyvät ja nestemäiset liuokset eroavat toisistaan ​​vain 2% vesipitoisuudesta. Ole varovainen ja älä kiirehdi. Seoksen veden määrä on puolet sementin painosta, eli 50 kg sementtiä vaatii 25 litraa vettä. Osuus on likimääräinen, kun lisättäessä vettä tulisi keskittyä liuoksen johdonmukaisuuteen.

Seoksen homogeenisuus - avain laadukkaaseen betoniliuokseen. Koostumus ei saa sisältää kokkareita, hyytymiä, vesi- tai ilmakupleja. Täysin homogeeninen, homogeeninen koostumus - edellytys. Kunnes se on valmis, on mahdotonta edetä seuraavaan vaiheeseen. Betoni kovettuu nopeasti, joten on järkevää valmistaa seoksen tarkka määrä, jota käytetään välittömästi.

Keittäminen betonisekoittimessa

Sähköinen betonisekoitin helpottaa elämää rakentajille, sekä ammattilaisille että aloittelijoille. Laite ei ainoastaan ​​säästä aikaa vaan myös voimia, koska betonin manuaalinen tuotanto on hyvin, hyvin työvoimavaltainen prosessi. Lisäksi sähköinen betonisekoittimella voi suorittaa paljon suuremman työn kuin ihminen yhdessä yksikössä. Ja sekoitus, joka on valmistettu betonisekoittimessa, on homogeenisempi.

Prosessin tekeminen betoniseoksessa (1, 2, 3 - betonin liike).

Kuten käytännössä käy ilmi, koostumuksen lisäämisen järjestys koostumuksen homogeenisuudelle ei ole väliä. Edellyttäen, että mittasuhteita tarkkaillaan tarkasti ja sekoitetaan, 10-15 minuutin betonisekoittimen toiminta takaa koostumuksen täydellisen homogeenisuuden. Betonisekoittimen työ koostumuksen sekoittamisen erityisen perusteellisuuden vuoksi mahdollistaa 40-80% betonin lujuuden kasvamisen kuin manuaalisella sekoituksella. Siksi, jos on olemassa tilaisuus, on parempi tilata valmiin betonilevy valmistajalta, joka täyttää kaikki vaatimukset voimaa, luotettavuutta, yhtenäisyyttä ja mittasuhteita varten.

Klassinen betonin betonisekoittimen betonisekoitus on yksinkertainen: ensin kaadetaan vettä (noin 80% normista), jota seuraa sora ja sitten hiekka. Ne sekoitetaan muutaman minuutin ajan. Sementtiä ja muuta vettä lisätään, viimeisen komponentin määrää säädetään seoksen todellisen koostumuksen mukaan. Suorita sekoitusjakso uudelleen. Betonisekoitin on yksinkertaisesti välttämätön suuria määriä betonituotantoa, jota ei voida valmistaa kotona.

Betonin annostelu

Jos betoni on valmistettu käsin, tarvitset seuraavat työkalut:

Jos betonia vaivataan käsin, tarvitset neuvostoliittyyppisen lapion.

 • puinen kilpi tai laatikko, jossa on kattolevyn pohja;
 • lapiotyyppi;
 • ämpäri;
 • kastelukannu verkolla;
 • rake.
 • sementti;
 • hiekka;
 • sora (murskattu kivi);
 • vesi;
 • pehmittimiä ja lisäaineita.

Mikä parasta, jos puulattiat peitetään kattohelmillä. Sekoituksen helpottamiseksi on suositeltavaa nostaa suojus 30-50 cm maanpinnan yläpuolella. Betoniseoksen valmistusta ei ole suositeltavaa suoraan maahan, koska se sisältää epäpuhtauksia, jotka heikentävät betonin laatua. Kun betoniliuosta valmistetaan manuaalisesti, sekoita ensin sementti ja hiekka kuivassa muodossa. Hiekka kaadetaan puulattialle sängyn muodossa, jossa on masennus. Sementtiä lisätään siihen. Koostumus sekoitetaan perusteellisesti, kunnes väri ja rakenne ovat täysin yhtenäisiä, komponentit on sekoitettava vähintään 3 kertaa. Kuivasekoostumus on helpompi työskennellä liuoksen kanssa, joten yritä tehdä se mahdollisimman homogeenisesti tässä vaiheessa. Voit sekoittaa kuivan seoksen kädet, se on paljon kätevämpää tai lapio.

Betonin manuaalisen vaivaamisen järjestelmä.

Korkealaatuista saumausaineiden injektointia varten hiekkaa ja sementtiä on lisäksi ohennettava kuivaksi. Säädä sänky uudelleen uraan ja lisää soraa (murskattua kiveä) ja muita täyteaineita. Vaivaa koostumus uudelleen vähintään 3 kertaa. Lisää vettä ja sekoita uudelleen. Lisää vähitellen vettä pieninä annoksina, sekoitetaan perusteellisesti, kunnes se saavuttaa halutun sakeuden. On suositeltavaa lisätä vettä kasteluveden läpi verkolla siten, että vahva vesisuihku ei pese sementtihiukkasia. Betonin sekoittamisen helpottamiseksi on suositeltavaa kestää 5-10 minuuttia ensimmäisen kastelun jälkeen. Tänä aikana vedellä on aikaa tunkeutua koostumuksen alempaan kerrokseen.

Betonia voidaan myös tehdä laatikossa, jossa on kattolevyn pohja metallikaarilla. Tämä on yksi yksinkertaisimmista mutta samalla aikaa vievistä tavoista. Kuiva seos, kuten yllä kuvatussa menetelmässä, sekoitetaan pienen osan rake-osiin, siirtyen laatikon toisesta reunasta toiseen. Sitten lisätään vettä ja sykli toistetaan vielä kerran.

Hyödyllisiä vinkkejä

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa.

Sementin merkkien ja betonimerkkien välillä on suora suhde. Käyttötarkoituksen mukaan (pohjan, laattojen, kantavien seinien, koriste-rakenteiden kaataminen) betoni on jaettu merkkeihin. Mitä korkeampi laatu on, sitä vahvempi betoni. Sementin betonimerkin valmistuksen on ylitettävä luokan 2-3 kertaa. Esimerkiksi konkreettisen M150: n saamiseksi sinun tulee ottaa sementti M300-M400. Sama kestävyys riippuu myös rauniossa: sen merkin pitäisi olla noin kaksi kertaa suurempi kuin laskettu betonityyppi. Tosiasia on, että betonin suunnitteluasteikko, ns. 28 päivän, on aina alhaisempi kuin sen todellinen voima, jonka materiaali on 0,5-1 vuodessa. Murskattu kivi ei kykene lisäämään voimaa, toisin kuin betonilla, täten eron tasoittamiseksi tarvitaan vahvuusvalinta.

On suositeltavaa mitata mittasuhteet kaupeissa. Laitteiden asentaminen lapioon on täynnä epätarkoituksenmukaisten osuuksien noudattamista tai epäasianmukaisten osien käyttöönottoa. Jotta voisimme varmistaa, että koko liuos on sama lujuudeltaan ja tasainen väri kuivauksen jälkeen, on parasta mitata hiekkaa ja sementtiä kauhalla. Seoksen sekoittamisen jälkeen on suositeltavaa tarkistaa sen yhtenäisyys. Voit tehdä tämän jättämällä koostumuksen muutaman minuutin ajan ilmestymään pieniin ilmakuplia. Sitten seos kerätään lapioon, ravistetaan ja käännetään. Jos liuos on pudonnut, sen jälkeen lisätään hiukan kuivaa seosta tai vettä.

Betonin on oltava muovia, kohtalaisen nestemäinen, kohtalaisen paksu. Yhden kuutiometrin betonin valmistukseen tarvitaan noin 350 kg sementtiä, 0,6 m 3 hiekkaa, 200 litraa vettä ja 0,8 m 3 murskattua kiveä. Tämä kulutus on epätarkka, riippuu sementin tuotemerkistä, betonin tarkoituksesta, sekoittumisolosuhteista ja monista muista tekijöistä. Betonielementti tarkistetaan valmiustilaan seuraavasti: liuoksessa tehdään liu'uttamalla rivi, joka siirtää työkalun itselleen. Jos koostumuksen pinta pysyy sileänä ja tasaisena, harjanteet säilyttävät muodon ja eivät pudota, seos on valmis.

22. Betonimassan valmistuksen tekniikka

Betonirakenteiden tekninen prosessi sisältää betoniseoksen valmistamisen ja sen kuljettamisen rakenteeseen, toimitukseen, jakeluun, laskemiseen ja tiivistämiseen rakenteessa betonin huolella kovettumisen aikana.

Betoniyhdistettä ei voida valmistaa etukäteen ja kuljettaa pitkiä matkoja. Valmistuksen jälkeen se on toimitettava ja sijoitettava rakennuksen lohkoihin ennen asetusta (yleensä 1... 3 tuntia). Siksi betoniseos on valmistettava lähelle asennuspaikkaa niin, että sen matka-aika kesällä ei ylitä 1 tunti.

Betoniseos valmistetaan koneistettuun tai automatisoituun betonilaitokseen valmiissa muodossa toimitetaan rakentamiseen tai valmiisiin paikan päällä tehtäviin inves- tointeihin (liikkuviin) betoniseokkiloihin.

Betoniseoksen valmistus koostuu seuraavista toimista: aineosien (sementti, aggregaatit) vastaanottaminen ja varastointi, punnitus (annostelu) ja niiden sekoittaminen vedellä ja valmiin betoniseoksen toimittaminen ajoneuvoihin. Talvella tämä prosessi sisältää lisätoimenpiteitä.

Betoniyhdistelmä valmistetaan valmiiksi tai leikattuun tekniikkaan. Valmiin tekniikan avulla valmis- tetaan valmiin betoniseoksen tuote, kun seulotaan, saadaan annostellut komponentit tai kuiva betoniseos. Tärkeimmät tekniset keinot betoniseoksen tuottamiseen ovat kulutuspatterit, joissa on kytkinlaitteet, annostelulaitteet, sekoittimet, sisäisten ajoneuvojen järjestelmät ja viestintä, jakelukomponentti.

Kiinteätyyppiset tekniset laitteet betonimassan valmistukseen voidaan ratkaista yksivaiheisilla ja kaksivaiheisilla järjestelmillä.

Yksivaiheisessa (pystysuorassa) järjestelmässä (kuva 6.1, a) on tunnusomaista se, että betoniseoksen aineosat (sideaineet, aggregaatit, vesi) nousevat kerran teknisen prosessin yläpisteeseen ja siirtyvät sitten alaspäin omalla painovoimallaan teknisen prosessin aikana. Edut: kompakti, edullinen ja haitta - asennuksen monimutkaisuus (huomattavan korkeuden vuoksi, jopa 35 m).

Kaksivaiheisessa (parterre) kaaviossa (kuvio 6.1, b) betoniseoksen sisältämien materiaalien nousu tapahtuu kahdesti, ts. Betonimassan osat otetaan ensin syöttökoriin, sitten ne lasketaan painovoimalla, kulkevat omien mittauslaitteidensa läpi, tulevat yhteiseen vastaanottosuppiloon ja nousevat jälleen betoni- sekoittimelle. Tämän järjestelmän etuna ovat asennuksen alhaisemmat kustannukset ja haittapuoli on suuri rakennusalue.

Kun betonisekoituksen tarve on enintään 20 m 3 / h, käytetään tavallisesti liikkuvia liikkuvia betonisekoittimia, joissa on painovoimaisia ​​sekoittimia.

Kuva 6.1. Betonisekoittimien ja -laitteiden asennus: a - yksivaiheinen; b - kaksivaiheinen; 1 - yhteenlaskettu varastokuljetin

täyttösuppiloissa; 3, 9, 10 - pyörivä ohjain ja jakelu; 4 - kulutushyödykkeet; 5 - sementtiputkisto; 6 - sementtiannostelija; 7 - kerta-annostelulaite; 8 - veden annostelija; 11 - betonisekoittimet; 12 - annostelusuppilo; 13 - trukki; 14 - autocar; 15 - ohita hissi.

Betonisekoittimien suunnittelussa voit siirtyä työstä kuljetusasentoon yhden työvaiheen aikana ja kuljettaa ne perävaunussa seuraavaan kohteeseen. Tällaisten kasvien käyttö on suositeltavaa suurille hajautetuille esineille, jotka sijaitsevat paikallaan olevista betonilaaduista teknisesti hyväksyttävien etäisyyksien ylittävillä etäisyyksillä.

Betonilaitokset tuottavat yleensä kahdenlaisia ​​tuotteita - annosteltuja komponentteja ja valmisbetonia.

Koska laitteita tavanomaisten betonisekoittimien valmistamiseksi käytettiin syklisiä sekoittimia ja jatkuvaa.

Betonisekoittimilla suhdannevaihtelu eroaa valmiin seoksen tilavuudesta erän erän osalta.

Syklisen betonisekoittimen tuottavuus

jossa q on valmiin betoniseoksen tilavuus yhdelle erälle, l; n on erän määrä tunnissa; Kvuonna - betonisekoittimen käyttökerroin ajan funktiona (0,85... 0,93).

Erän sekoitin syklinen toiminta suoritetaan seuraavassa järjestyksessä: ensin syötetään sekoittimeen 20... 30%: n vesimäärän vaivaamiseen, ja sitten alkoi samanaikaisesti ladata sementin ja kiviainesten, keskeyttämättä vesihuollon tarvittava määrä. Sementti päätyy sekoittimeen aggregaattiosien välissä ja eliminoi sen dispergoitumisen. Betonimassan sekoittamisen kesto riippuu sekoitusrummun kapasiteetista ja betonisekoituksen vaadittavasta liikkuvuudesta ja vaihtelee välillä 45 - 240 s.

Jatkuvia betonisekoittimia tuotetaan 5, 15, 30 ja 60 m 3 / h, ja raskasekoittimilla varustetut painovoimakoneet, joiden kapasiteetti on 120 m 3 / h. Näissä sekoittimissa sekoittamisen kesto ilmoittaa koneiden passeissa.

Betoniyhdistelmää valmistettaessa erillistä tekniikkaa noudatetaan seuraavaa menettelytapaa: vettä, osa hiekasta, hienoksi jauhettua mineraalitäyteainetta (jos käytetään) ja sementtiä annostellaan sekoittimeen. Kaikki nämä komponentit sekoitetaan perusteellisesti, seos syötetään betonisekoittimeen, joka on valmiiksi lastattu muuhun hiekkaan ja veteen, karkeaan aggregaattiin ja jälleen kerran koko seos sekoitetaan.

Betonimassan koostumuksen tulisi antaa sille annetut ominaisuudet samoin kuin kovetetun betonin ominaisuudet.

Betonin sekoitukseen asetetaan tiettyjä vaatimuksia:

1) sen on säilytettävä yhtenäisyys (kuljetuksen aikana, uudelleenlastaus ja pinoaminen muottiin), mikä varmistetaan johdonmukaisuuden (ei-erotettavuuden) ja vedenpitokapasiteetin avulla. Kaikki tämä saavutetaan valitsemalla sopivasti seoksen koostumus, komponenttien annostuksen tarkkuus ja kaikkien komponenttien perusteellinen sekoittaminen;

2) käytettävyys. Työstettävyys on konkreettisen seoksen kyky virrata ja täyttää muodon värähtelyn vaikutuksesta. Se riippuu seoksen raekokoonpanosta, veden määrästä, raudoituksen asteesta, kuljetuksen menetelmistä ja seoksen tiivistämisestä.

Kasvava käyttö löytyy kuiva-laastista (CCC) - sideaineesta, täyteaineista, lisäaineista, pigmenteistä, annostellaan ja sekoitetaan tehtaalla ja suljetaan vedellä ennen käyttöä. Aineiden täsmällinen annostelu mahdollistaa valmiiden tuotteiden korkeammat tekniset ominaisuudet kuin rakennustyömaalla valmistettujen seosten suhteen. Kuivien seosten tärkeä etu on mahdollisuus lisätä kemiallisia lisäaineita ja mikrofillereitä niihin, jotka parantavat rakenteitaan ja ovat valmiita käytettäväksi kylmäkauden aikana.

Betonin sekoitustekniikka

Betoniyhdisteen kuljetus sisältää sen toimittamisen valmistuspaikalta rakennustyömaalle, seoksen toimituksen suoraan asennuspaikkaan tai sen siirtämisen muihin ajoneuvoihin tai laitteisiin, joiden kanssa seos toimitetaan betonisointiyksikköön. Betonointiyksikköä kutsutaan rakenteena, joka on valmistettu betonimassan tai sen osan asentamiseksi asennetulle muotille ja asennetulle vahvistukselle.

Käytännössä betonisekoituksen syöttämisprosessi betonilohkoihin toteutetaan kahden kaavan mukaan:

- valmistuspaikasta välittömästi purkautuvaan betoniyksikköön;

- valmistuspaikasta betonikuoren purkamispaikkaan ja sen jälkeen betonin syöttö betonisointiyksikköön. Tämä järjestelmä mahdollistaa betoniseoksen välivarastoinnin.

Betonisekoituksen kuljettaminen ja asentaminen olisi suoritettava erityisillä keinoilla, joilla varmistetaan betoniseoksen määrätyn ominaisuuden säilyminen.

Kuljetus betonin seos valmistamiseksi kannan purkupaikkaan tai suoraan betonimassan suoritetaan edullisesti tie- ja kuljetuksen päästöpaikka yksikössä betonointi - altaita, nostolaitteet, kuljettimet, koneet, vibropitateljami, kolmipyörä, betonin valu ja Pneumosupercharger.

Betoniseoksen kuljetusmenetelmä sen asennuspaikalle valitaan riippuen rakenteen luonteesta, asetettavasta betoniseoksesta, päivittäisestä tarpeesta, kuljetuksen etäisyydestä ja nousun korkeudesta. Kaikissa kuljetusmenetelmissä seos on suojattava saostuksesta, jäätymiseltä, kuivumiselta ja sementtimaidon vuotamisesta.

Kuljetuksen sallittu kesto riippuu seoksen lämpötilasta lähtiessä sekoittimesta: sen ei pidä ylittää 1 tunti lämpötilassa 20-30 ° C; 1,5 h - 19 - 10 ° C; 2 h - 9-5 ° С. Pitkäaikainen kuljetus huonoilla teillä johtaa sen delaminaatioon. Siksi ajoneuvoissa, jotka eivät aiheuta seosta kuljetettaessa, ei ole suositeltavaa kuljettaa yli 10 kilometrin etäisyydellä hyviä teitä pitkin ja yli 3 kilometriä pitkiä reittejä pitkin.

Rakenteilla olevan kohteen olosuhteiden perusteella tehtyjen ajoneuvojen valinta: betonityön määrä; niiden tuotantoaika; liikematka; rakennuksen koko ja korkeus; TEC (tuottavuus, liikkumisnopeus, kuljetuskustannukset). Lisäksi on otettava huomioon betoniseoksen ominaisuuksien säilyttämisvaatimukset - hajoamisen, yhtenäisyyden ja koostumuksen muutosten estämiseksi.

Seoksen kuljetus laitokseen on laajalti käytetty maantiekuljetuksia varten - yleiskäyttöiset kuorma-autot, betonikuorma-autot ja betonisekoittimet (sekoittimet).

Kuljetuskalusto sekoitus maansiirtoautot. Haitat: On vaikea suojata seosta jäätymiseltä, kuivumiselta, sementtimateriaalin vuotamisesta kehon halkeilla, kehon manuaalisen puhdistuksen tarpeellisuudesta.

Betonibetonikuorma-autojen kuljetus, joka on varustettu moniulotteisella muodolla varustetuilla tiivisteillä. Edut: Seoksen kuljetus on mahdollista jopa 25-30 km: n etäisyydellä, eikä sitä roiskua eikä sementtimääriä voi vuotaa.

Sekoita kuljetukset sekoittimilla. Tämä on tehokkain kuljetusväline. Betonisekoittimia kuormitetaan tehtaalla kuivilla osilla ja betoniseos valmistetaan tiellä tai rakennustyömaalla. Betonisekoittimien kapasiteetti valmiissa erässä 3 - 10 m 3. Komponenttien sekoittaminen vedellä alkaa yleensä 30-40 minuuttia ennen laitteen saapumista. Ajoneuvosekoittimissa on edullista kuljettaa valmiita betoniseoksia johtuen mahdollisuuksista kuljettaa kulkua rummun pyörimisen vuoksi. Edut: Seoksen kuivien komponenttien kuljetusväliaine betonisekoittimissa ei ole teknisesti rajoitettu.

Esineelle toimitettava betoniseos voidaan purkaa suoraan rakenteeseen (kun betonirakenteet sijaitsevat maanpinnan tasolla tai matalassa) tai ladataan uudelleen välivarastoihin myöhempää toimittamista varten betonin paikkaan.

Seos syötettiin betonoidaan rakenteita silmäkuopan venttiilit tai pyörivä kauhat tai kuljetinhihnat (kuljetin), betonin valu ja Pneumosupercharger (putkia pitkin) linkin ja vibrohobotami runkoja, vyö asfaltinlevittimen. Kääntökahvat, joiden kapasiteetti on 0,5-8 m 3, ladataan suoraan kippiautoista tai betonikuorma-autoista. Hihnakuljettimia käytetään, kun on vaikeaa tai mahdotonta toimittaa seosta asennuspaikkaan toimituksen tai kylpyammeissa. Kuljettajat, joiden pituus on enintään 15 m, syöttävät seoksen korkeuteen korkeintaan 5,5 metriä. Seoksen vapaan laskukorkeuden vähentämiseksi purkamisen aikana käytetään ohjailevyjä tai suppiloita. Haittana: betonitoimiprosessin kuljettimia on usein järjestettävä uudelleen.

Näin ollen, tehokkaampia tässä suhteessa, itsekulkeva kuljetin koneet on asennettu pohjaan varustetun traktorin ohittaa nosturi ja kuljettimen pituus voi olla jopa 20 m. Rehun seoksen rakenteessa sijaitsee ahtaissa tiloissa, ja alueilla, jotka eivät ole saatavilla muita kuljetusvälineiden käytetty betoni. Ne syötetään seosta, jossa teräksen irrotettavan putken (betonovod) on horisontaalinen etäisyys 300 m ja pystysuunnassa enintään 50 m. Myös besperegruzochnoy rehun seoksen ja sen käyttö Paineilmaruiskutuskoneet niputtamista. Suurin kuljetusetäisyys on 200 m vaakatasossa tai jopa 35 m pystysuorassa, kun annat 20 m 3 / h. Seoksen syöttöä ja jakelua suoraan asennuspaikassa 2 - 10 m korkeudella käytetään runkoja, jotka edustavat kapenevia metalliliitoksia ja yläsuppiloa; vibro-botit, jotka edustavat linkkipuuta vibraattorin kanssa. Syöttötankissa, jonka kapasiteetti on 1,6 m 3, ja 350 mm: n halkaisijaltaan värähtelevän rungon osia, 4-8 m: n kuluttua 4-8 m: n täryttimet ja vaimentimet asennetaan.

Rakenteessa olevan betoniseoksen syöttö ja jakelu jopa 20 m: n etäisyydellä 5-20 asteen kulmasta horisonttiin tuottavat tärisevän kourut yhdessä tärisevän syöttölaitteen kanssa, jonka kapasiteetti on 1,6 m 3. Ne voivat pinoa jopa 5 m 3 / h -seoksia 5 ° kallistuskulmalla ja 15 ° - jopa 43 m 3 / h kulmassa.