Kaivoksen rakentaminen veden talteenottoon kellarista

Oikea varustaminen omalla kuopalla kellarissa on helppoa, jos niiden toiminnallisuus otetaan huomioon sivuston geologisten ja ilmastollisten olosuhteiden mukaan. Joissakin tapauksissa heidän läsnäolostaan ​​oletetaan asennettavan prosessilaitteita. Hyvin sijoitetut pohjavedet tai niiden syklinen nousu vaativat entistä tarkempaa suunnittelumallia, jotta kellari voidaan käyttää aiottuun tarkoitukseen riippumatta kaudesta tai talon ulkopuolella olevasta säästä.

Kuoppien tyypit ja toiminnot

Suorita 2 päätehtävää:

 • veden keruu ja hävittäminen;
 • kellari luonnollinen valaistus.

Rakennuskoodit eivät säädä pakollista laitetta matalissa yksityisissä talouksissa, mutta tehokkaan suojan veden tuhoisalle vaikutukselle rakennuksen perustalle on syvällinen syventäminen välttämätöntä.

1. Pihdit ikkunoissa.

Kellarin laite ei ole useinkaan rajoitettu pienten varastojen luomiseen tuotteille - säätiön koko sisäinen tila on asettunut. Rakennusikkunan kellarikerroksessa, joka jäisi maanpinnan alapuolelle (sokea alue). Tätä tarkoitusta varten ne tekevät sisennyksiä maahan pohjan ulkoseinän lähellä. Niiden avulla voit päästä auringonvaloon, järjestää ylimääräistä luonnollista ilmanvaihtoa. Ne on rakennettu siten, että saostuminen ja pohjavesi eivät pääse ikkunaan ja jo vuotanut kosteus valutettiin viemärijärjestelmään tai kaivoihin.

Priyamki voi olla sellaisia ​​muotoja:

 • suorakulmainen;
 • puolisuunnikkaan;
 • puoliympyrän muotoinen.

Jotkut suorittavat lisäksi teknisten aukkojen toimintaa laitteiden ja suurien tuotteiden toimittamiseen kellariin. Vähimmäisetäisyys ulkoreunasta seinään ei saa ainoastaan ​​varmistaa huoneen valaistuksen, vaan myös siirtää paloletku taipuilla ilman murtumia.

Järjestäytynyt veden keruu on toivottavaa suojata materiaalien arvoja (työpaja, kuntosali, viinikellari, autotalli) luonnonkatastrofeista tai onnettomuuksista sisäisissä putkistoissa. Syvennyksen pohjan ikkunoiden alle pitäisi tehdä, jos aukot sijaitsevat alle 0,2 metrin etäisyydellä maanpinnasta. Tämä suojaa rankkasilta, sulaa lunta ja roiskuu, kun tippa putoaa rakennuksen sokea alueelle.

2. Viemäröintivälineet.

Ne tarvitsevat välttämättä, kun pohjavesi ilmestyy keväällä kellarissa muutaman vuoden kuluttua talon rakentamisesta. Tätä helpotetaan seuraavilla syillä:

 • teknologian rikkominen, huonosti käytettävien materiaalien käyttö rakennuksen rakentamisen aikana;
 • kuormien virheellinen laskeminen, säätöön liittyvien halkeamien muodostuminen, vedenpitävyys;
 • vedenpinnan huomattava lisääntyminen taustalla olevissa maissa (sedimenttien liiallinen saostuminen / sulaminen, uusien lähteiden syntyminen, uimarantojen synnyttäminen keinotekoisilla rajoilla uuteen rakentamiseen lähialueilla);
 • poistu vedenpoistojärjestelmän seisomasta (tukkeutuminen roskia, puristava maaperä, automaattinen tyhjennyspumppu).

Hankkeessa on sähköpumppu nesteen pumppaamiseksi, jos yksittäinen lämpöpiste sijoitetaan kellariin. Lattian kaltevuus tulisi suunnata tällaiseen syvennykseen.

Kuonan rakentamisen tekniset ominaisuudet

Helpoin ja nopein tapa on ostaa tehdasvalmisteinen muotoilu. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain kaivaa oikea kuoppa ja antaa veden tyhjennys.

Runko on valmistettu tällaisista materiaaleista:

 • Komposiitti (propeeni, polyesteri, lasikuituvahvisteiset). Ristikko pystyy kestämään auton painon. Niissä on käytännöllistä varustaa maanpinnalle asennetut urat ihmisten ja laitteiden mahdollisten liikkeiden paikoissa.
 • Galvanoitu teräs. Samaan säleikköön sisältyvä suoja suojaa ulkomaiselta läpäisykyvyltä pitkin kuoppaan ja maaseudulla, joilla ei ole pysyvää asuinpaikkaa.

Valmiit tuotteet voivat olla eri versioita määritetyissä olosuhteissa: autojen ja jalankulkijoiden kuormitukset, korkea pohjavesi (vahvistettu vedeneristys), asennus eristysalustuspinnoitteeseen.

Standardi sisältää seuraavat tuotteet:

 • asuminen;
 • kattaa verkko;
 • asennussarja.

Kellarin järjestelyn tällaisten tuotteiden ainoa haitta on niiden kustannukset, joten monet omistajat haluavat tehdä niistä itselleen.

Pitää ikkunan alla

Suunnittelu tulisi ottaa vaiheittain ottaen huomioon mahdollisuudet geologisten, ilmastollisten ja toimintaolosuhteiden muutoksiin. Kahden ensimmäisen luokan (pitkän aikavälin syklit ja kehityssuunnitelma) tiedot voidaan hankkia paikalliselta arkkitehtitoimistolta.

Kuonasuunnittelun yksilöllinen rakenne kehitetään seuraavien parametrien perusteella:

 • Kaivon leveys valitaan 1,5 kertaa samasta ikkunasta.
 • Viimeistetyn syvennyksen syvyys kuorimateriaalien ja verhousmateriaalin jälkeen tulee olla aukon alle 0,25 m.
 • Läpiviennin pohjatason pinta-ala on oikeassa suhteessa ikkunaryhmän pinnan kanssa. Suorakulmainen muoto säästää talon tilaa maanpinnalla. Etäisyys seinämästä saadaan välillä 0,8-1 m.

Tärkein vivahde on jäteveden purkautuminen. Jos vedet sijaitsevat hyvin kellarikerroksen alapuolella, vedenpoisto tapahtuu rei'itetyn putken läpi kaivoon, jonka syvyys on vähintään 1,5 m. Kosteuden leviäminen tehdään jalkapohjasta jalustan alapuolelta.

Suuri vesi maaperässä edellyttää putkien liittämistä viemärijärjestelmään tai erilliseen kaivoon, joka on poistettava paikan päällä. Ennen lattian asentamista vedenpitävä ja alapuolisen pohjan lämmitys suoritetaan. Alempi taso kulkee kaltevuudella kohti viemäriä.

Seinien kaatamisen vaiheessa betonilla muotti on tehty levyistä tai vanerista. Monoliitin paksuus valitaan vähintään 15 cm: iin. Jotta nestettä ei pääse saostumaan tai puhdistaa alue ja suuret roskat tulemasta voimakkaisiin tuulisiin, on suositeltavaa nostaa yläreunat kaivoista 0,15-0,2 m: n korkeudella sokea alueelta. Vahvistusta tässä rakenteessa käytetään harvoin - seinälle on tehtävä vain jäykkä liitäntä ankkureilla (esimerkiksi pitkät kynnet, jotka on asennettu puoliksi). Lisävastuu sadevedestä on koristeellinen visiiri.

Viemärikaivo

Jotta kellarissa oleva vesi voitaisiin pumpata yhdestä pisteestä, siihen on järjestetty valuaukot, joihin lattian kaltevuus ohjataan. Seinät ovat betonisia suorakaiteen muotoisia, joiden seinämän paksuus on 0,13-0,15 m.

Vaiheittaiset toimet toteutetaan tämän järjestelmän mukaisesti:

 • Kaivaa 1 kuutiometrin kuoppaan. m kellarikerroksessa kellarin keskustassa. Koko on suoraan verrannollinen maanalaiseen alueeseen.
 • Tee toinen syvennys tavallisen kauhan halkaisijan alaosaan. Aseta ruostumattomasta teräksestä valmistettu säiliö siihen - pumpun imusuutin tulee olemaan.
 • Seinät on asetettu kiinteästä punaisesta tiilestä (silikaatti on vähemmän vettä kestävä).
 • Tiili voidaan suojata 3 cm: n paksuisella tai keraamisilla laatoilla peitetyllä sementtilaastilla.
 • Yläosa suljetaan lujituksella, joka sallii letkun laskemisen, mutta ei putoa jalkaan.

Usein tulvissa kellarissa leirit voivat toimia maan kausivaihtelun nousun indikaattorina. Tätä varten tee-se-itse asenna ruostumattomat (alumiiniset) säiliöt, joiden kapasiteetti on noin 250 litraa, ja joissa on poratut reiät seinissä lattiatason alapuolella. Kun vesi tulee näkyviin, sähköpumppu, jossa on kelluva automaatti, kytkeytyy päälle ja se pumpataan ulos myrskyviemäriin. Tämä lähestymistapa estää tulvat varhaisessa vaiheessa. Ajan myötä kellariin tulleen veden määrä vähenee ja pumppu käy harvemmin useamman kerran.

tiivistysaineet

Kellarilla on tärkeä rooli jokaiselle asunnon omistajalle, eikä sillä ole väliä missä se sijaitsee: talon, autotallin tai tilarakennuksen alla. Sitä käytetään täydellisesti asioiden tallentamiseen, talven aihioihin. Jos tämä on tilava huone, niin he usein järjestävät työpaikan. Joskus rakennus rakennetaan taloudellisesti tai tekniikan vastaisesti, minkä seurauksena kellarissa näkyy kosteutta. Se vähitellen tuhoaa rakenteen, luo optimaaliset olosuhteet muotin muodostumiselle. Aspergillus (homeen sieni) ei pelkästään osallistu aktiivisesti pintojen heikentymiseen, vaan vaikuttaa myös ihmisten terveyteen kielteisellä tavalla. Artikkeli keskittyy suojaamaan kellarista vettä.

sisältö:

Mistä pohjavedessä oleva vesi tulee

Tuhoavien voimien torjunta alkaa tunnistaa syy sen esiintymiseen. Se asettaa ongelman lähteen, voimme puhua huoneen kosteuden katoamisesta. Asiantuntijat tunnistavat kolme kosteuden tekijää.

 • Pohjaveden tunkeutuminen kellarikerrokseen. Tällöin tulvat ilmenevät virheestä geodeettisessa tutkimuksessa tai virheellisessä käsittelyssä. On syytä huomata, että monet sivuston omistajat kieltäytyvät tekemästä tutkimustyötä toimimalla periaatteen mukaisesti - "naapurit ovat kunnossa, se tarkoittaa, että minulla on sama".
 • Sateen ja sulaveden läpivienti on yleisin syy. Puuttuva tai väärin varustettu vedenpoisto- ja viemäröintijärjestelmä mahdollistaa veden kertymisen kellariin ja tunkeutumaan kellariin.
 • LVI-putkien hätätilanne. Kosteuden helposti irrotettava alkuperä.

Kellarin tulvien todennäköisyys olisi laskettava rakentamisvaiheessa, täällä on välttämätöntä pyrkiä kaikin tavoin estämään. Työn aikana otetaan huomioon paikan vapautus, pohjaveden taso, kellarin syvyys ja niin edelleen. On muistettava, että ihminen ei voi vaikuttaa luontoon, joten sen ei ole syytä säästää.

Jotta vältetään kosteuden muodostuminen kellarissa voi olla luotettavaa vedenpitävyys- ja viemäröintijärjestelmien oikea-aikaista järjestämistä. On kuitenkin tilanteita, joissa talo on ostettu ja tämä ongelma tunnistetaan jo operaation aikana. Sitten tehdään työläs ja kalliita toimenpiteitä veden poistamiseksi kellarista ja estetään sen uudelleen ilmestyminen.

Tyypit kellarin vedeneristys

Tietenkin tänään markkinoilla on tarjolla monenlaisia ​​materiaaleja, joista jokainen on sen kannalta merkityksellinen. Ennen kuin siirryt laitteistokauppaan, sinun on tiedettävä, että on olemassa kolme erilaista vedenpitävyyttä:

 • Protivonapornaya. Tällainen vedeneristys tehdään pohjavedellä, joka sijaitsee lattian sijainnin yläpuolella. Sitä käytetään vain rakennuksen ulkopuolella. Täällä tarvitaan materiaaleja, jotka vastustavat veden positiivista paineita.
 • Painovoima. Tämä vedeneristys suojaa kellarista sulatetun ja sadeveden tunkeutumiselta. Pohjimmiltaan se on tarpeen, jos pohjavesi on syvä ja alhainen todennäköisyys nousta.
 • Protivokapillyarnaya. Tällaisen järjestelmän järjestelyä käytetään suojaamaan tiheitä ja huokoisia betonisia, tiilenrakenteita tuhoamiselta. Aikaisemmin bitumiin perustuvia materiaaleja käytettiin tähän tarkoitukseen, mutta etusijalle asetetaan tunkeutuvat yhdisteet.

Pohjaveden vedeneristysmateriaalit

Työssä voit käyttää eri materiaaleja, jotka jakautuvat tavanomaisesti soveltamisen periaatteen mukaan:

 • rullat tai levymateriaalit bitumissa tai polymeeripohjassa liimataan useisiin kerroksiin pinnoille. Näihin kuuluvat: kateaine, hydrobutyyli, stekloisoli ja muut. Ennen pinnan poistamista tasoitetaan, kuivataan ja käsitellään bitumipitoisella emulsiolla. Suuremman luotettavuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa muodostaa 120 mm leveiden tiili- tai betonilohkojen kiinnitysseinä. Sen välinen rako ja vedenpitävyys (enintään 15 mm) täytetään muurauslaastilla;
 • tunkeutuvat materiaalit, joita käytetään sisätöissä. Ne antavat betonipohjalle ominaisuuksia, jotka eivät salli veden tunkeutua siihen tietyn paineen alla. Se levitetään märälle pinnalle, tällainen ympäristö luo olosuhteet, joissa koostumus muodostaa kiteitä, jotka täyttävät kaikki huokoset ja halkeamat. Sinun tulisi tietää, että tätä seosta käytetään vain laadukkailla betonipinnoilla, joissa halkeamien syvyys ei ylitä 0,4 mm;
 • Pinnoitteet ovat melko laaja kategoria, johon kuuluvat mastit, tahnat ja muut vastaavat yhdisteet. Niinpä bitumia mineraalivalmisteilla käytetään vahvoille kostutetuille pinnoille klinkkeristä, betonilohkoista, luonnonkivestä jne. Tämä materiaali muodostaa vedenpitävän elastisen kalvon. Täysin kestää veden paineen, joten sitä käytetään vesitiivistyksen järjestämiseen vain rakennuksen ulkopuolelta. Usein bitumipitoisia materiaaleja käytetään usein ulkoiseen suojaukseen painevedeltä. Ne levitetään seiniin ja lattiaan (ennen kaatamista). Pinnat voivat olla onttoja lohkoja, betonia, kalkkikiveä, tiiliä jne. Polyuretaanipinnoitteita on myös suunniteltu ulkoisten pintojen käsittelyyn. Mutta tässä on välttämätöntä luoda olosuhteet, joissa pohja voi taata hyvän tarttuvuuden;
 • Vettä hylkivä aine rajoittaa pintaveteen vuorovaikutusta veden kanssa. Tällaisia ​​materiaaleja on käytettävä sisäiseen työhön, jossa on hyvin varusteltu paineenkestävä vesi.

Vesi kellarissa mitä tehdä?

Usein tulvien kellarien omistajat laiminlyövät työvoimavaltaiset maanrakennustyöt, jotka haluavat tehdä vedenpitävyys yksinkertaisemmalla ja taloudellisemmalla tavalla. Tällaiset tapahtumat johtavat kuitenkin väliaikaiseen ratkaisuun ongelmista.

Rakenteen korkealaatuinen suojaus voidaan taata vain tekemällä sopivaa työtä huoneen ulkopuolella. Ulkopuolisen suojauksen puuttuessa vesi, joka tunkeutuu seinien ja lattian paksuuteen, lopulta puristaa sisäisen eristyksen.

Pohjakerroksen suojaaminen pohjavedestä

 • Ensinnäkin kaivaus suoritetaan kellarin koko ulkokehän ympäri. Seinät puhdistetaan likaa. Suuret aukot, jotka on täytetty hiekkasementtilaastilla. Aina kun mahdollista, kaikki pinnat ovat mahdollisimman yhdenmukaisia.
 • Ulkopuolelle käytetään ensin bitumimateriaalia, jonka jälkeen valssatut materiaalit liimataan. On tärkeää varmistaa, että materiaalin päät ulottuvat seinämien yli vähintään 20 cm: iin.
 • Samaan tarkoitukseen voit levittää läpäisevää vedenpitävyyttä. Seos laimennetaan pakkauksessa ilmoitettujen valmistajan suositusten mukaisesti. Räjähdysaineita ei voida hyväksyä. Harja käsittelee huoneen ulkokulmat. Sitten seinät käsitellään rullalla, kerroksen paksuuden tulisi olla noin 1 mm.
 • Kuivauspintojen kuluminen kestää vähintään 2 päivää, tänä aikana koostumus tunkeutuu seinien paksuuteen 30-70 cm (valmistajan mukaan). Oikein tehty työ suojaa seinät veden sisäänpääsystä 40-50 vuoden ajan.
 • On olemassa tilanteita, joissa ei ole pääsyä ulkoisiin seiniin ja kaivaus on mahdotonta täällä (rakennukset sijaitsevat lähellä toisiaan), tässä tapauksessa injektio tulee pelastamiseen. Seinään reiät porataan tietyssä järjestyksessä, johon polymeerihartseja, mikrohiukkasia tai akryyligeelejä pumpataan paineen alaisena.
 • Myrskyveden nopea poisto johtaa veden talteenottoon rakennuksen tai kellarikerroksen varrella. Pienennä veden sisääntuloa kellariin ja viemäreiden ja myrskyn vedenottoaukkojen asennus. Tällainen järjestelmä palvelee kuivatusta, koska ainoa kosteuden suojaa huoneen sisätilaan ei käytetä. Sen käyttö on suositeltavaa vain muiden vedenpitävien töiden yhteydessä.
 • Kaikkien töiden päätyttyä kaivo nukahtaa ja rakennuksen sokea alue palautuu.

Kellarin sisäinen suoja pohjavedestä

 • Alkuvaiheessa sinun täytyy päästä eroon vedestä. Voit kaataa sen improvisoituilla välineillä, mikä on erittäin hankalaa tai käytä pumppua. Vedenpolttoaineen valintaa pumppaamaan vettä kellarista perustuu veden pilaantumisasteeseen. Jos se sisältää kuitumaisia ​​sulkeumia, lietettä ja muita suuria hiukkasia, on parempi käyttää ulosteen pumppua. Esimerkiksi perinteinen tyhjennyspumppu voi pumpata vettä kellarista, jonka hiukkasmäärä on korkeintaan 7 mm, sitten ulosteyksikkö selviää 50 mm hiukkasilla.
 • Seuraava on kuivaushuone. Voit yksinkertaisesti tuulettaa huoneen tai käyttää pakotettua kuivausta infrapunalämmittimillä, lämpö-aseilla jne.
 • Huoneen heikoimmat kohdat ovat kulmat. Niitä suositellaan asettaa vesitiiviin johto, turvotus, se tekee tiukka ongelma-alueet.
 • On suositeltavaa täyttää lattia uudelleen betonilla, ennen kaikkea vanhan pohjan aukot on suljettu. Täytetään kerroksella hiekkaa tai 5-10 cm paksua saviä, minkä jälkeen kaikki vedenkestävä rullattu materiaali asetetaan päälle. Bitumimastilla käsitellyn betonin jälkeen täyttöön lisätään vettä hylkivästi ja muunnetuilla kuiduilla, mikä antaa sille veden vastustuskyvyn. Betonisoinnin sijaan voit asentaa lokit ja niihin puulattian.
 • Myös likaa puhdistetaan pystysuorilla pinnoilla, kaikki suuret halkeamat tiivistetään muurauslaastilla. Muista käsitellä seiniä sienilääkkeillä. Pintaan levitetään bitumista tai muuta vastaavaa materiaalia rullalla tai harjalla.
 • Suuri huomiota tulisi kiinnittää tuuletukseen. Hänen tehtävänsä on normalisoida kosteutta tässä vaikeassa huoneessa. Se estää muotin ulkonäön, poistaa kosteuden, epämiellyttävän tuoksun.
 • Tulo- ja poistoilmanvaihto voidaan suorittaa yksinkertaistetussa versiossa. Yksi putki on sijoitettava seinämän suuntaisesti melkein lattiasta ulospäin ulospäin käyttämällä polvea, toinen on sijoitettava katon alle ja myös kadulle. Putkien ulkopinnat suojataan sulatetun ja sadeveden pääsemiseksi.

Jos rakennus on aika vanhana ja joissakin olosuhteissa ei ole mahdollista suorittaa kaikkia suositeltuja korjauksia, voit neuvoa seuraavia asioita:

 • täytä suuret aukot rätteillä ja kaatamalla bitumimastilla;
 • järjestää kuoppa, eli kaivaa noin puoli metriä syvä reikä, seinät on vahvistettava tiilimuodostuksella. Kaada pohjaan noin 10 cm: n suuruinen murskakivi. Asenna automaattisella käynnistysjärjestelmällä varustettu tyhjennyspumppu. Heti kun vesi saavuttaa tietyn tason, pumppu pumpataan ulos. Letkun tyhjennys pumpusta tulevasta vedestä on sijoitettava mahdollisimman kauas rakennuksesta.

Jotta lievennäisit aikaa vievää ja melko kallista työtä, suojaat asioita tai talvivalmisteita vesivahinkoilta, vedenkäsittelyn oikea-aikainen organisointi auttaa. Rakentamisprosessin aikana kaikki edellä mainitut toiminnot voidaan suorittaa erittäin mukavasti.

Vesi yksityisen talon kellarissa: mitä tehdä?

Vesi yksityisen talon kellarissa näkyy kesällä ja keväällä. Tämä voi tapahtua mihin tahansa rakennukseen, vaikka sitä ei olisi koskaan ennen tulvannut.

Tulvien syyt

Tulvia esiintyy kesällä rankkasateiden aikana tai kevään nopeassa sulamisessa keväällä, ja vesi myös hukuttaa maan alle kuivalla säällä. Syynä tällaisen ilmiön esiintymiseen on seulojen tai pohjaseinämän purkautuminen tai virtaus pintavedestä ja myrskyviemäreistä.

On tärkeää muistaa useita tekijöitä.

 • Kellarit ovat alttiita tulville. Tämä on rakennuksen alhaisin taso, joka on rakennettu osittain tai kokonaan maanpinnan alapuolelle.
 • Pohjavesi sijaitsee maanpinnan alapuolella. Pohjaveden taso voi olla korkeampi kuin kellarikerros.
 • Viemäri sijaitsee maan päällä. Tämä sisältää kaikki lajikkeet - myrsky, terveys ja yhdistelmä. Useimmissa tapauksissa viemäriverkko on alhaisempi kuin kellari, vesitaso viemärijärjestelmissä on korkeampi kuin kellarikerroksen taso.

Jos pohjaveden taso tai viemäröintijärjestelmä talon ympärillä on korkeampi kuin lattiataso, neste virtaa automaattisesti kellariin. Esimerkiksi pohjakerroksen halkeilu tarjoaa ihanteellisen tavan veteen mennä maan alla.

Jätevesiputkilla on aina suunta taloon ja takaisin siitä. Normaaleissa olosuhteissa vesi virtaa talosta viemäriin. Jos järjestelmä häiriintyy, on mahdollista käänteinen prosessi - neste kulkee taloon.

Tärkeimmät ongelmat:

 • maan kaltevuus edistää veden virtausta taloon;
 • tuhoutuneet sääkset - halkeamat, jotka mahdollistavat veden virtaamisen;
 • ongelmia putkien kanssa.

Tulvat kuivalla säällä

Suurin osa tulvista tapahtuu märällä säällä, mutta on mahdollista, että tulvia esiintyy kuivalla säällä. On kolme yleistä syytä:

 • Estetty tai rikkoutunut saniteettilaite. Viemäristö lopulta poistuu käytöstä. Esimerkiksi puiden juuret voivat tunkeutua putkeen ja asettaa sen muodonmuutokseen. Tällöin nesteen normaali purkaus pysäytetään ja kuivatusprosessien kerääntyminen ja estäminen tapahtuu. Tämä on yleensä talon jätevesi, joka tulvelee kellarissa. Nesteen vuotaminen suihkusta, wc: stä, pesuallas. Rikkoutunut rakenne vaatii kunnossapitoa ja sen seurauksena se on vaihdettava tai kunnostettava.
 • Likaantelupisteen tukkeutuminen. Toinen syy saniteettiventtiilien estämiseen on se, että se huuhdotaan käymälään. On luettelo asioista, joita ei saa heittää vessaan.

Jos tukos on tukossa, on parempi hakea apua asiantuntijalta. WC: t on suunniteltu ihmisjätteisiin ja wc-papereihin.

 • Perustojen tyhjentäminen epäonnistui. Osastoja kellareissa rakennetaan joskus alemmille alueille, jotka ovat yleensä kosteampia kuin muut. Tällaisissa tapauksissa pohjavedenpoistojärjestelmä, kuten pumppu, täytyy toimia jatkuvasti, jotta pohjaveden alapuolen pohjan pohjaveden taso säilyy. Jos järjestelmä epäonnistuu, neste täyttää kellarin.

Tulvia kosteissa sääoloissa

Kellarin tulva märällä säällä on yleisempi kuin kuumalla säällä tapahtuva tulva. Sade, sulavat vesikuormitusjärjestelmät, viemäriputket, jotka ovat maan alla. Tällaisella kuormalla pinnalla on syitä, miksi vettä vuotaa kellariin.

Pinnan maaperän virtaus tai tulva. Korkea sade tai sulavan lumen aikana pintavedet yhdistyvät talon ympärille tai kertyvät vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin, kuten kulkuteitä tai taloja vieressä oleviin teihin.

Vedeneristys katsotaan osaksi pohjavedenpoistojärjestelmää. Tässä luokassa on kolme pääasiallista syytä perustavat tulvat, jotka kaikki johtuvat yleensä pohjaveden liian suuresta pohjavedestä.

 • Kaada alas Jos pohjavesien määrä nousee, nestettä voi joutua kellariin halkeamien, reikien ja muiden polkujen kautta. Yleensä se on vanha talo tai hauras materiaali, erityisesti puurakenteet, joilla on huokoinen rakenne.

Jos vedenpoistoaineet ja putket ympäri säätä häiritsevät, vesi voi päästä myös pohjaan tai seiniin halkeamien ja reikien läpi. Tämä tapahtuu raskaiden sateiden, lumen sulamisen aikana, kun maassa on paljon vettä.

 • Pumpun vika Jos pumppu asennetaan kellariin, sitä on säädettävä toimimaan tehokkaasti. Pumput, joilla on asianmukainen toiminta ja hyvä pumppu, aiheuttavat ylimääräistä vettä talon pohjaan ja siitä. Tämä vesi on suunnattava nurmelle tai myrskyviemäriin. Jos pumput eivät pysty tukemaan toimintaa, mahdollisesti sähkökatkoksen tai toimintahäiriön vuoksi, pohjaveden pinnankorkeus nousee niin paljon, että se virtaa pohjasta pohjakerrokseen.
 • Täytetty viemäri. Tämä tarkoittaa, että putket täyttyvät ja luukkujen vedenpinnan taso voi nousta putken yläosan yläpuolelle. Tärkein syy tähän on viemärijärjestelmän ylimääräinen vesi, joka lopulta ylikuormaa viemäriin suurella määrällä vettä.

Miten päästä eroon?

Tulvien kellarissa sinun täytyy poistaa neste. Tärkeää on säilyttää maanalaisuuden eheys ja tarvittaessa poistaa veden asioita.

Tällaisella kellarilla ei ole vain epämiellyttäviä hajuja, vaan myös suuri vaara talon pelastamiseksi. Maanalainen kosteus tuhoaa lattiat ja seinät, edistää muotin ulkonäköä, jopa voi vahingoittaa kattoa.

On välttämätöntä käsitellä kosteutta välittömästi, koska sieni vahingoittaa asukkaiden ominaisuuksia ja terveyttä.

Joitakin kellarikerroksia on helppo kuivata, puhdistaa kourut ja tyhjentää vesi kellarista. Mutta jos ongelma tulee muista lähteistä - neste virtaa pinnalle taloon, joka tulee ulos maasta, sinun on ryhdyttävä aktiivisiin toimiin.

On olemassa useita tapoja päästä eroon nesteen kellarista:

 • Lisää kouru laajennus. Jos tyhjennysaukot vapauttavat vettä alle 1,5 kilometrin etäisyydellä talosta, sinun on ohjattava vettä lisäämällä muovi- tai metallikouruja. Pysyvä maanalainen viemäriputki on näkymätön ja voi siirtää suuren määrän jätevettä viemäriin paljon kauemmas kotoa.
 • Putken pinnan repeämä. Jos nestettä virtaa kellariin vesiputkien ympärillä olevien halkeamien tai aukkojen kautta, voit rei'istä manuaalisesti hydraulisella sementillä tai polyuretaanilla.

Jos neste nousee lattian läpi, ongelma on pohjavedessä ja reikien tukkeutuminen koostumuksilla ei auta.

 • Maapallon palauttaminen talon ympärille. Ajan myötä maaperä asettuu säätiön ympärille. Tämän alueen palauttamiseksi tarvitaan savi-karkea seos.
 • Viemäriputkien talteenotto. Jos vesi syö seiniin tai saumoihin alhaalla oleva osa, jossa seinät menevät lattialle, ongelma on hydrostaattinen paine, joka työntää vettä maasta. On tarpeen tarkistaa, missä maanalaiset putket on asennettu veden poistamiseksi pohjasta. Sinun on etsittävä kannella tai viemäriin kellarissa.

Jos viemärit ovat tukossa, puhdista ja huuhtele putket puutarhaletkulla. Jos tämä ei toimi, sinun tulee soittaa asentajaan, putkimiehen.

 • Pumppu. Jotta voit luoda sisäisen tyhjennysjärjestelmän, sinun on tehtävä kanava pitkin lattiaa, kaada betonia ja laita rei'itetty putki reikään. Tuote menee säiliöön alhaalla kellarikerroksessa.

Tällainen järjestelmä on paras ja vähiten häiritsevä vaihtoehto kellarille. Tämä on hyvä valinta, jos piha on täynnä kukkia ja vihreitä, jotka tuhoavat ulkoisen viemäröintijärjestelmän.

 • Vedenkestävä seinä. Sisäisen viemäröintijärjestelmän asentaminen poistaa veden, mutta se ei tee sitä vedenpitäväksi. Tämä edellyttää ulkoista järjestelmää - valua, joka vähentää hydrostaattista painetta ja ulkoista vedenpitävyyttä pohjan suojaamiseksi.

Tämä on erinomainen työ, joka vaatii kaivamista talon ympärillä. Haittana on kaivon poistaminen, jos pihalla on yksi.

Miten estetään tapahtuma?

On olemassa useita menetelmiä kuivumisen säilyttämiseksi ja kellarin kellojen välttämiseksi:

 • Keskity ehkäisyyn. Ennen tulvatilanteen syntymistä sinun on tarkistettava omaisuutesi sisä- ja ulkopuolelta ja määritettävä, mitkä ovat keinot saada sadevedet talosta.
 • Poista lehdet keväällä ja syksyllä kouruista. Estetyt kanavat pakottavat kaikki katon veden virtaamaan säätöön, mikä lisää kellarikerrosten todennäköisyyttä.
 • Vedä sadevesi talon ulkopuolelle, voit piilottaa sen kuoppaan. Osien kiinnittämistä varten vahvistaminen tehdään laastilla käyttäen pienellä betonitehtaalla, joka sijaitsee paikan päällä. Älä liitä tyhjennysputkia kuivaan maanalaiseen kaivoon. Tämä johtaa siihen, että katon vesi ravitsee maata entistä enemmän ja tulevaisuudessa nestettä ei pysäytetä, se tulee kellariin.
 • Raskaan suihkun aikana tarkkaile, kuinka vesi kerääntyy talon ympärille ja näkee nesteen päävirtauksen. Jos pintavesi on suunnattu rakennettuun asuntoon, ota yhteyttä paikalliseen urakoitsijaan ohjeesta pihan suojelemiseksi niin, että vesi ohjataan asunnosta.
 • Hätä sähkö. Asenna automaattinen generaattori sähkölaitteiden tarjoamiseksi tärkeille laitteille, kuten uunille tai sähkölämmitykselle, reikää pumppu, jääkaappi, pumppu septisiin tarkoituksiin, jos sähkökatkaisu tapahtuu. On tärkeää valita paikka, jossa nesteen täydellinen eristäminen on mahdollista. Ilman varmuuskopiointivalmiutta voit palata kotiin tulvaan kellariin, jäätyneisiin vesiputkiin ja rikkoutuneeseen saostussäiliöön.
 • Varmista omaisuus tulvia vastaan.

vinkkejä

Viemäriputket pyrkivät jatkuvasti tukkeutumaan, reikiä esiin esineiden pinnalla. Vesi virtaa niitä pitkin talon reunaa, ei kulmia ja taloa.

Pohjaveden pinta voi olla korkeassa maassa. Maapallon kosteus muuttuu, ja pinnalle muodostuu pudotuksia, ja jos talon pohjalla on halkeamia, neste imeytyy kellariin.

Monet ihmiset tietävät, että heidän kotinsa on tämän ongelman, ja he valitsivat asentaa tilan tilanteen korjaamiseksi.

Kuitenkin, jos kotelo alkaa vain murtaa alustansa, sinun on huolehdittava nopeasti ongelman ratkaisemisesta.

Mitä tehdä, jos kellari tulvia

Ratkaisemme ongelman ottamalla FORUMHOUSE-käyttäjien neuvoja!

FORUMHOUSE lukijat ovat hyvin tietoisia siitä, että kellarin tai kellarin rakentaminen on vastuullinen tapahtuma, joka edellyttää asianmukaista laskemista. Vaikka tason 0 laite tarjoaa monia etuja, niiden toiminta voi olla monimutkaista pohjaveden korkean tason vuoksi. Siksi, miettiminen siitä, miten vettä johdetaan kellarista tai kellarista, on tarpeen myös suunnitteluvaiheessa.

Lue FORUMHOUSE miten estää kellarista tulvia.

Kuitenkin, vaikka jo perustettu kellari on tulvannut säännöllisesti, tämä ei ole syytä luopua. Tämä kerrostalon kellarikerroksen tulva on käytännöllisesti katsoen ratkaisematon ongelma, ja maalaistalossa kaikki on meidän käsissämme. Sivustomme käyttäjien käytäntö viittaa siihen, että tilanteesta pääsee ulos!

Fresher, Moskova:

- minulla on talon alle 2,7 metriä syvälle kaivettu kellari. Kellarikerroksen lattia on savi. Geologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että GWL sijaitsee kellarikerroksen alapuolella. Joka kerta kovien sateiden jälkeen kellari on tulvilla vettä. Jos sitä ei pumpata, niin tämä on todellinen allas 1,5-1,7 metriä syvä. Pohja lohkojen halkeamien välissä nousee vettä -1,5 metrin syvyydeltään maasta. Pohjan vedenpitävyys tehtiin, mutta ilmeisesti se on tehotonta, mutta vielä ei ole viemäreitä. Mielestäni meidän on tehtävä salaojitus.

Itämeren tulvien ongelman ratkaiseminen

 1. Täysin kaivaa kellari ympäri kehä;
 2. Tee lisävesieristys kellari seinät;
 3. Aseta vedenpoistojärjestelmä säätiön pohjan tasolle;
 4. Tee savi linna.

Huolimatta tämän ratkaisun näennäisestä yleismaailmallisuudesta, käytäntö osoittaa, että kaikissa tapauksissa ei ole sopivia menetelmiä.

Valumajärjestelmän rakentamismenetelmän valinta riippuu hydrogeologisen tutkimuksen aikana saaduista tiedoista.

Tunnista tulvan syy

Lausunto Eugene Muravyev (lempinimi foorumilla evan):

- Ensinnäkin meidän on ymmärrettävä, että vesi täyttää asuntorakennuksen kellarikerroksen: maaperän tai yläveden.

Se tehdään näin - 2-3 kuoppaa porataan 2-3 metriä syvemmälle kellarikerroksen alapuolella.

Sitten he katsovat, millä tasolla vesi näkyy kaivoissa, ja onko se seistä ylä-tai alapuolella tasolla säätiön tasolla. Supershipia kerätään yleensä maaperään, jota käytetään pohjaseinojen täyttämiseen.

Siksi vedenpoisto- ja vedeneristyslaite, meidän on otettava huomioon monimutkainen, yksi ilman toista ei ole tehty.

Viemäröintijärjestelmä katkaisee veden altaan seinistä ja vesitiiviys ei anna kosteutta sisään.

On myös välttämätöntä siirtää vettä katolta, kun lumi sulaa kellarista, josta on järjestetty sokea alue, järjestetään valuma-alue ja järjestetään sademääriä.

Tämä artikkeli koskee oikean kakun lämpimästä sokea alueesta.

Jos nämä toimenpiteet eivät auttaneet, sinun on tehtävä seinän tyhjennys ja kellariin kerätty vesi pumpattava kuopan läpi.

Dodge45:

- Minulla on kellari talon alla. Jokainen paino, odotan sen tulvan ja tulvan sen. Vesi - noin 20 cm pohjan pohjasta. Siksi päätin tyhjentää sen järjestämällä kaivon, jossa kerätään vesi, joka voidaan pumpata ulos.

Foorumikammio teki tämän: hän otti 500 litran alumiinisäiliön ja leikkaa sen puoliksi. Säiliöön ilmestyi pohja, jonka korkeus oli 1,7 metriä ja halkaisija 90 cm. Säiliön pohjalle Dodge45 kiertyi 4 kulmaa, jotka ovat säiliön mittoja vasten. Ne toimivat ankkurina eivätkä salli säiliön pintaa. Sitten säiliön pohjassa, ympyrässä, foorumi jäsen kaivoi paljon reikiä, joiden läpimitta oli 20 mm. Ne ovat välttämättömiä paremman veden keräämiseksi.

Seuraava askel oli kaivaminen 1,5 metrin syvyisen kellarin kellareissa, joka oli 2 metrin etäisyydellä seinästä.

Dodge45:

- Kaivoin reiän, laitoin säiliön ja täyttin reiän graniittikiveä, jonka murto-osa oli 3-7 cm.

Sitten käyttäjä kaivasi kahta kaivaa kaivoon, jossa korkeusero oli 60-100 cm. Poraa kaivannon pohja graniittisakkelilla, asetti viemäriputket halkaisijaltaan 150 mm halkaisijaltaan 13 mm: n porareikiin ja peitti kaivannon kaatamalla. Tulivat ulos viemärit. Putkessa foorumi asettaa pumpun pumppaamaan kerättyä vettä. Sitten se sulautuu tieverkoston virtaan.

Aikataulu veden laskemisesta kellarissa:

 • 2006 Pumppu kytkeytyy päälle 20-30 minuutin välein;
 • Pumppu kytkeytyy päälle joka tunti 30 min - 2 h 30 min.
 • Pumppu kytkeytyy päälle joka 2. tunti 30 minuuttia - 4 tuntia;
 • 2009. Pumppu käynnistyy joka 4. tunti 30 minuuttia - 6 tuntia;
 • Pumppu kytkeytyy päälle 6-12 tunnin välein.
 • Pumppu on päällä vain voimakkaasti. Veden taso tynnyrin pohjassa on stabiili - 6 cm.

Vuotta myöhemmin foorchanin hautasili putken putkeen, johon hän asetti 150 mm: n halkaisijaltaan viemäriputkiputken ja teki ruostumattomasta teräksestä valmistetun vastaanottokuopan veden tyhjentämiseen.

Dodge45:

- Tämän jälkeen kosteus kellarikerroksessa on 73%. Nyt voit tallentaa kaiken, mitä aiemmin oli varastoitava vaatehuoneessa: työkalut, rakennusmateriaalit, tuotteiden varastot. Myös kellarissa on pumppaamo ja kaasugeneraattori.

Lue artikkelimme siitä, mitä tehdä, jos kellari tulvii ja miten estää sitä tulvasta enää.

Toinen vaihtoehto kaivosta veden tyhjentämiseen kellarista tarjoaa forumchanin, jonka lempinimi on da4hik:

- I-GW omalla alueella - piikkipaljonetissa, talon alla - akvaarion takia säätiö on lähes täysin peitetty vedellä. Pumpun pumppaus koko ajan on kallista. Joten tein tyhjennyksen.

Aluksi foorumi jäsen kaivettiin kellarikerroksessa 60 senttimetrin syvyyteen, pienen jääkaapin rungon reikään, jonka joku heitti kaatopaikalle.

Hän porasi runsaasti reikiä koteloon veden virtausta varten, ja säiliön pohjassa hän kiinnitti sifonin keittiön altaalta, jonka halkaisija oli 70 mm. Sitten da4hik kaivaa säätiön alapuolella suuren kaivannon, jossa on bias kohti varastointipaikkaa, joka sijaitsee kauas päällä.

Vuonna kuivatus kaivo johtanut muovinen putki ulos kuopasta. Geotekstiiliin päällystetyn rei'itetyn viemäriputken sijaan forumchanin naapureidensa neuvonnasta piirsi kaadettujen puiden rungot kaivannon pohjaan. Kellarissa oleva varastosäiliöön kerääntynyt vesi, luonnollisen kaltevuuden ohitse, tyhjennetään tyhjennysuunan kautta alueen ulkopuolella.

da4hik:

- Näin poistin veden talon alta ja lisäksi osittain kuivattiin alue.

FORUMHOUSE: ssa kerättiin valtava määrä tietoa GWL: stä, ylimmästä vedestä ja viemäristä. Lue FORUMHOUSE-tarina siitä, kuinka hän rakensi kellarin. Katso valokertomus kellarista itsevahtamisesta.

Ja tästä videosta opit rakentamaan kellarissa korkean GWL: n.

Pohjakerros kellarissa: mitä tehdä tällaisessa tilanteessa

Pohjakerros kellarissa

Pohjakerros kellarissa keväällä, kun lumi sulaa, ilmenee melko usein. Tällaisen ongelman välttämiseksi on tarpeen tiivistää huoneen lattia ja seinät huolellisesti, jotta nestettä poistettaisiin tehokkaasti rakennuksesta.

Kun pohjaveden tunkeutuminen kellariin pitäisi päästä eroon hyvin nopeasti. Nesteen pääsyn estämiseksi kellarista tulee olla varustettu viemäröintijärjestelmällä. Kuinka tehdä se itse kertoo artikkelista.

Mikä on pohjavesi

Pohjavesi muodostuu saostumisen tunkeutumisesta, läheisten jokien, järvien ja säiliöiden läsnäolosta.

Pohjaveden päätyypit:

 • Kyydissä. Sijaitsee syvyyteen maan pinnasta, joka vaihtelee kahdesta kolmeen metriin.
 • Paineettomat pohjavesi. Ovat korkeammat kuin ensimmäinen vedenpitävä kerros kiviä. Niiden päälähde on sademäärä. Niiden syvyys pysyy samalla tasolla, jolla ne ilmestyivät veden paineen puutteen vuoksi.
 • Artesia tai painevesi. Sijoitetaan vedenpitävien kerrosten väliin. Kuonan rakentamisen aikana tällaiset nesteet nousevat sen tason yläpuolelle, missä ne olivat aikaisemmin. Niitä voidaan käyttää vesihuoltoon mökin rakentamisessa.

Yläveden ja paineettoman pohjaveden välinen ero on se, että säästä riippuen ylävesi voi näkyä ja kadota, ja paineettoman pohjavesi on vakio samalla tasolla.

Rakennustöiden aikana nämä vedet on poistettava (ks. Kuinka tyhjennä paikka korkealla pohjaveden pinnalla). Ne edustavat melko suurta vaaraa, ja niitä on hyvin vaikea päästä eroon.

Paineettomat pohjavesi

Miten siirtää pohjavesi

Jotta pohjavesi ei pääse näkymään monikerroksisen rakennuksen kellarikerroksessa, käytä asianmukaisesti vedenpoistolaitetta. Hyvä vedenpoisto on syvä kaivanto, joka sijaitsee kellarisen kellarikerroksen alapuolella jopa 15 senttimetrin leveäksi, kuten kuvassa näkyy.

Viemärijärjestelmä talon lähellä

 • Ulkopuolella rakennuksen seinät puhdistetaan likaa.
 • Kellariseinien vedenpitävyys palautuu (ks. Pohjaveden vedeneristäminen pohjavedestä: vaihtoehdot ja työ).
 • Kaivanto on täynnä suurta murskattua murskattua kiveä, ja siinä on rei'itetty putki tai erikoiskouru.
 • Ylhäältä maasta täyttyy.

Viemäröintiominaisuudet ovat:

 • Se sijaitsee pienen kaltevuuden rakentamisessa, joka mahdollistaa nesteen virtauksen ja kosteuden poiston suuresta alueesta.
 • Kerätyn nesteen järjestetty poistuminen paikan päällä.
 • Kun talo sijaitsee rinteessä, viemärijärjestelmä tehdään kukkulan puolelta niin, että se kulkee rakennuksen ympärillä.
 • Lähdöt tehdään alimman osan sivustosta.
 • Rinteessä ei ole viemärikaivoa veden keräämiseksi paikalta.

Jotta pohjavesi ei pääse näkymään kellarikerroksessa, parasta poistamistapaa on kääntää tyhjennysputki ja tyhjennysputki, joka on sijoitettava maksimaaliseen kaltevuuteen pois paikalta.

Putki tähän on parasta käyttää halkaisijaltaan vähintään 14 senttimetriä. Tällöin laitteen kapasiteetti ei vähene, vaikka maaperä kasvaa huomattavasti ja jättää kouruun.

Kuinka suojata kellarista kosteutta

Vihje: Ennen kuin pääset eroon pohjavedestä kellarissa, sinun on asianmukaisesti ja asianmukaisesti suoritettava vedenpitävyys.

Pohjaan sulava ja pohjavesimuodostuma järjestelmällisesti syöttää maaperää, joten ajan myötä hydrostaattinen paine kasvaa ja kosteus imeytyy rakennuksen pohjan halkeamiin. Pohjakerros kellarissa, mitä tehdä?

Jotta vesi ei pääsisi kellarikerrokseen koko käyttöiän ajan, on talon rakentamisen kannalta myös tarpeen tehdä korkealaatuista vedenpitävyyttä.

Tätä käytetään useimmin:

Obmazochnaya -vesieristys levitetään kellari seinien ulkopinnalle. Valmistajat tuottavat mastisia aineita, jotka perustuvat pienimolekyylipainoiseen polyeteeniin tai maaöljybitumiin.

Ohjeet niiden käytöstä osoittavat, että nämä seokset on lämmitettävä ennen levittämistä, muuten eristys ei toimi. Tällaisten eristeiden pääominaisuudet ovat huomattavasti korkeammat kuin tavalliset bitumimastit.

Kohteiden suojaamiseen kosteudelta on kolme pääkomponenttia:

 • Eristekerroksen laite kellarissa ja korkealaatuiset seinien vedeneristys. Monoliittinen laatikko kellarissa sijoitetaan 30 senttimetrin paksuiselle sora- kerrokselle, mikä on välttämätöntä korkealaatuiselle betoniseokselle. Sen tehtävänä on olla vastuussa maaperälevyn tyhjennyksestä. Höyryeristysmateriaalit, kuten polyetyleeni, asetetaan raakakerrokseen. Höyrysulkutelat ovat päällekkäin 60 senttimetriä, kaikki näkyvät liitokset on suljettu rakennusteipillä.
 • Kosteuden keräämisestä vastaavan sisäisen viemäriverkon asennus.

Veden poistaminen lattian läpi

 • Korkealaatuinen ja tasaisesti pumppaava pumppu. Sen hinta on kohtuullinen, ja tämä on varsin tärkeä osa vedenpoistoa. Kun käytät sitä, voit poistaa kokonaan kosteuden tunkeutumisen kellariin.

Vinkki: Valitse pumppu, jotta se pumppaisi nesteen kiinteiden hiukkasten mukana.

Pumput (katso Pohjavesipumpun pumput: mikä on parempi) sijoitetaan vesisäiliöiden sisään, jotka keräävät ja suodattavat vettä. Valuma-alue on järjestetty kerroksen kerroksen kellarikerroksen alapuolelle. Kosteus pääsee tähän säiliöön sivuseinien läpi tyhjennysjärjestelmän kautta.

Vihje: Varmistaaksesi, että sähkökatkoksen tapauksessa kaksi pumppua on asennettava samaan säiliöön, joista toinen toimii akulla.

Kuinka vettä poistetaan jo käytössä olevasta kellarista

Talo on rakennettu monta vuotta sitten, ja kellarissa oleva vesi ei katoa, miten päästä eroon pohjavedestä kellarissa tässä tapauksessa?

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • Kellarissa, nykyisen kerroksen päälle, aseta tyhjennysputket, jotka voivat vähentää huoneen korkeutta. Tämä on erityisen epämiellyttävä matalassa kellarissa.
 • Viemäriputket on sijoitettava kellarikerroksen alle, mutta lattian osa on pudonnut.

Laitteen tyhjennysputki kellarikerroksen alle

Tällaisen vedenpoistojärjestelmän asentaminen mahdollistaa veden, joka oli aiemmin säilynyt kellarissa, putkien kautta, jotta se siirtyisi erityisen varattuun kaivoon. Mitä tehdä, kun vesi on pohjavettä puutalon kellarissa, mitä toimenpiteitä voidaan toteuttaa, tämän artikkelin video kertoo.

Kuiva kellari on takuu tuotteiden korkealaatuisesta ja pitkäaikaisesta varastoinnista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ennen perustuksen laskemista on tarpeen selvittää kaikki sen paikan ominaisuudet, joihin.

Suurimmat maapallon vesivarat, jotka voivat olla paitsi juutalaisia.

Ennen kuin puhutaan siitä, mikä on pohjavesijärjestelmää, sitä on selkeytettävä.

Kosteuden tiiviin läsnäolo maaperässä ei ole vain vaikea monimutkaistaa.

Kommentit

Tyhjennysputken sijoittaminen nykyiseen kellariin, sinun täytyy kaivaa kaivanto vähintään puolen metrin syvyyteen. Ongelma voi olla, koska emme tiedä, mikä maaperän luonne on. Ja millä perusteella se asetetaan, onko se sora?

Ostin mökin altaan rannalta, kummallakin tavalla - kellarilla. Kellarissa melkein koko vuosi oli vettä, rakenne on täysin rautabetoni. Viemäriputki oli epätodellinen. Hän jätti tilannetta juottamalla euroruberoidia kahdessa kerroksessa sivuseinämillä yhden metrin korkeudella päällekkäin. Euroruberoidille käytettiin betonikerroksen 40 cm käsittelyä. 7 vuotta on kulunut - kaikki on kunnossa.

Voit taistella niin paljon kuin haluat kellarissa, mutta ennen kuin teet normaalin vedenpoiston, eikä ole hyvä ulkoa vedeneristys. Yritin eri vedeneristysversioita, mutta pelastin vain ulkoiset.

Oleg, meillä on samanlainen tilanne mökillä ja kellarissa, voisitteko kertoa meille kaiken työn, jonka teit itse, vai kutsuttiin erityisjoukko? Ja kuinka paljon kustannuksia se tuli ulos?

Itse asiassa Olegin neuvo on juuri niin. Samat ongelmat olivat veden kanssa. Käytetty euroharboidi. Nyt ei ole mitään ongelmaa. Joten voit turvallisesti siirtyä kellariisi.

Ostin mökin kellarilla, ja joki virtaa läheltä. Aluksi kaikki oli hieno. Mutta kun menin alas kellariin ja siellä oli vettä, en muista täsmälleen kuinka kauan se on, mutta tietyssä vaiheessa kärsivällisyys päättyi. Aivan kuten Oleg, hän ratkaisi ongelman euroroofing-materiaalin avulla. Kuten ei vettä. Toivottavasti en enää.

Kotimme sijaitsee suolla alueella. kun kevät tulee, niin heti tulvia kellariin. Tapahtui, ei ollut aikaa vetää ulos perunoita, paljon tulvia. Pumpattakaa aina vesipumppu. En edes tiedä mitä tehdä, mitä sinä neuvot?

Joka kevät autotalliin kellari on tulvilla pohjavedellä. Mieheni viime vuonna teki seuraavat: hän osti poran ja paksun putken, halkaisijaltaan noin 20 cm. Hän porasi porakkeen, laittoi putken ja pumppasi kaiken veden pumpulla.

Ja ostin pumpun HOMA Sensoflat -yhtiön pumpputekniikan, se on vain, että ne ovat halvempia. Tämä malli ei edellytä priyamkovia, kytkeytyy automaattisesti, kun vesi saavuttaa 5 mm, pumppaa jopa 2 mm. Tietenkin tämä on väliaikainen toimenpide, aion vedenpitäväksi tänä vuonna, mutta ei mastiksilla, mutta geomembraanilla, jota käytetään uima-altaaseen, koska mastiksella voit ohittaa halkeaman, ja sitten kaikki smarka-teokset menevät.

Pumppaamalla vettä kellarista: miten käsitellä talon pohjaveden tulvia

Jos kellari joutuu ajoittain tulvaksi, ja ongelman ratkaiseminen juuressa ei ole mahdollista, sinun on ainakin järjestettävä veden pumppaus ja sen purku. Siksi suosittelemme lähempää tutustumista vedenpoiston kellareihin ja siihen käytettäviin laitteisiin.

Työskentele kellarikerroksella

Veden jatkuva saatavuus kellarissa ei ole pelkästään tukirakenteen ja sisäisten laitteiden haitta. Ensin sinun on ratkaistava käytännöllisyysongelma: poistaa lika ja edistää veden nopeaa valumista tietyssä yhteisessä kohdassa, josta se poistetaan. Kaikki työ on toivottavaa suorittaa pohjaveden korkeimman pudotuksen aikana: kesän kuivuudessa tai talvella, jos kellari on lämmin.

Ensiksi kellarikerroksessa on syvennettävä. Ihanteellisessa tapauksessa veden haitallisten vaikutusten vähentämiseksi seinille on syytä syventää niitä 25-30 cm: n välein niiden esiintymistiheyden alapuolella. Lattia on suunniteltava erityisellä tavalla, mikä luo oikean tason. Jopa pienet pitoisuudet voivat osaltaan vaikuttaa veden säilyttämiseen, minkä vuoksi kellarissa oleva kosteus ja haju tulevat näkyviin.

Kaikkien rinteiden alempi piste on helpompi sijoittaa kellarin nurkkaan tai lähempänä keskustaa, jos lattiapinta-ala ylittää 20 m 2. On suositeltavaa noudattaa enintään 5-6 m: n kulmakerroksen kaltevuutta. Kaltevuuden kaltevuuskulma on lähes aina diagonaalisesti. Ne asetetaan teräsputkiin, joita käytetään valokeilojen tapaan, kun kaadetaan lasia.

1. Pit. 2. Savi lukko koko lattian pinnalle kaltevalla kuopalla. 3. Kourut. 4. Talon perustaminen

Suunnitellun kerroksen pitäisi lopulta olla hydraulinen lukko, joka on valmistettu liotetuista ja huolellisesti tiivistetyistä savista. Vaikka hiekkasauma on jo mennyt nykyiseen syvyyteen, tulee olla kerros 15-20 cm: n savea, muuten sedimenttiset hiukkaset ja vesi ovat selkeästi julistettavissa. Seinistä 30-40 cm: n lukituksella lattia nousee äkillisesti 30-35 asteen kulmassa muodostaen eräänlaisen putkilon, jonka korkeus on 3-5 cm alapuolella.

Erityisen vaikea tapaus on emäkset, joissa on kiinteä lattia, joka on kadottanut vedenpitävyyden koskemattomuuden. Tässä tapauksessa rinteitä muodostetaan olemassa olevalle tasolle valmistelevan lasin avulla. On erittäin tärkeää varmistaa korkealaatuinen adheesio päärungolla, joten usein betonilattia on puhdistettava huolellisesti ja käytettävä erityisiä tarttuvuuden muokkaimia.

Kummassakin tapauksessa, jotta lattia sopii kävelyyn, on tarpeen sijoittaa hygroskooppinen 20-25 cm: n pituinen hienoinen sora tai päällystää kulkuväylät. Jotta soraa ei haljeta savi-kerroksen läpi, se olisi peitettävä geotekstilikerroksella. On tärkeää lisäksi suojata seiniä korkealta kosteudelta, josta voit käyttää kosteutta kestäviä kipsiseoksia tai "nestemäistä lasia".

Kuopion kuopan varustaminen

Rinteiden katoamispisteessä on järjestetty kuoppaan, jossa tyhjennysvesi kerääntyy. Sillä on yksi päämäärä: syvissä kellareissa leveä, haudattu "kaivo" auttaa poistamaan pohjaveden ylipaineen ja siihen liittyvän lattian turvotuksen.

Kaivoa ei välttämättä tarvitse järjestää ennen substraatin asettamista, vaan riittää kummuta alus etukäteen neliöön, jonka sivu on noin 80 cm. Pieni sisennys kaivuu tähän muotoon. Kuopan kokonaistilavuuden tulisi olla 0,5 m 3 tai enemmän, jos vesi virtaa aktiivisesti.

Kannen työosaa edustaa kotelo. Sen halkaisijan pitäisi mahdollistaa uimurin tyhjennyspumpun asentaminen veden pumppaamiseen noin 350-400 mm. Putki voi olla joko terästä tai asbestisementtiä tai polyeteeniä - ei ole olennaista eroa. Ruutukuvion seinissä poraa reikiä, joiden läpimitta on 12-14 mm ja etäisyys niiden välillä on noin 25 cm. Ennen asennusta on suositeltavaa kääriä putki useilla kerroksilla muovisia verkkoja, joiden silmäkoko on 5 mm.

1. Putken PND. 2. Pit. 3. Viemäripumppu. 4. Tyhjennysputki. 5. Soraa vuodevaatteet

Kotelon pohja on kuuro, se voidaan joko hitsata tai betonoitua noin 7-8 cm: n kerroksessa. Putken asentamisen jälkeen muotti poistetaan ja jäljelle jäävä tila kuopassa täytetään samalla roskiolla, jota käytettiin lattian täyttämiseen. Kotelo on asennettava siten, että yläreuna menee nuolen nollan merkin kanssa. Läpikulun helpottamiseksi vedenottoa peitetään irrotettavalla hitsatulla silmäkoolla.

Betonilattiassa kuoppa on järjestettävä niin, että lattian vaakasuora eristys ei häiriinny. Helpoin tapa täyttää on käyttää 20 kg: n kauhaa rakennusseoksista, joka on tilapäisesti täynnä vettä ja roskaa kelluvista. Jos kellarissa ei ole kaivoa, on tarpeen purkaa lattian osa ja heittää kasetti muokatulla betonilla, jonka veden imeytyminen on vähäistä.

Pumpun valitseminen pumppaamiseen

Pumppaamaan vettä, joka sopii useimpiin lietteenpumppuihin, jotka ovat upotettavat. Suorituskyky on avainasemassa: sen on oltava riittävän suuri käsittelemään tulevan veden määrää samalla kun tarpeettoman voimakas pumppu toimii toistuvasti, mikä vaikuttaa kosketusryhmän ja moottorin kestävyyteen.

Painopilarin korkeuden on täytettävä sivustosi olosuhteet ja valmisteltu vedenpoistokenttä. Yleensä nostokorkeus on 10-12 m, mutta sinun on aina tehtävä pieni voimavara, jos tyhjennysputki ei kulje suoraan tai sen pituus on pitempi.

Kaikenlaisten roskien pääsyä pumppuun ei voida sulkea pois, vaikka kotelon asianmukaisella järjestelyllä sillä on vähimmäisarvo. Pumpun on pystyttävä pumppaamaan hiekkalietettä, jonka murto-osa on enintään 3-5 mm. Erityinen koko riippuu kotelosuodattimen verkosta.

Kuinka ja mikä putki antaa

Veden ohjaamiseksi on toivottavaa käyttää putkia, joilla on vähiten hydrodynaaminen vastustuskyky. Saastuneen veden pumppaamiseen soveltuvat PND-putket, joissa on sileät seinät ja mahdollisuus laajentaa asennusta ilman liitoksia. Halkaisijan on vastattava pumpun suutinta.

Pumppua lähinnä olevassa paikassa putki on nostettava noin purkaustasoon, eli ensimmäinen putkisegmentti on asennettava mahdollisimman pystysuoraan ja ilman putkia. Putken poistaminen kellarista on tehtävä lähimmälle seinälle suorittamalla tunneli kääntöpuolelta. Kanava on tiivistetty perusteellisesti sementtilaastilla, rikki vedenpitävä rakenne palautetaan.

HDPE-putki voidaan asentaa ilman erillistä sänkyä ja jopa korkeampi kuin jäätymissyvyys, jos vähintään 1000: 5 kaltevuus on varmistettu. On kuitenkin suositeltavaa, että putki ei ole suojattu kallis maahan ja auki pinnalla.

Mistä pudottaa vettä

Pumpattavan veden täyttöpaikka valitaan pumppauksen tilavuuden ja tulvan voimakkuuden mukaan. Lyhyissä kausittaisissa tulvissa on menetelmä, jolla poltetaan vettä maahan / maaperästä yksinkertaisimmalla suodatuskentällä varustetulla laitteella. Kaivantoa, jossa putken rei'itetty osa on asetettu, on syvennettävä ja peitettävä suurella tiekerroksella ja hiekalla, vaihtuvien kerrosten kanssa kuitukangasmateriaalilla. Keskimäärin yhden kuutiometrin tyhjennettyä vettä varten kaivannon pituuden tulisi olla 6-8 m.

Suurempi purkaus vaatii oman kanavan sijoittamisen lähimpään kunnostus- tai viemärikaivoon. Rajoitettu määrä vettä voi myös ottaa itse varustetun suodattimen hyvin. Älä unohda, että ympäri vuoden veden virtaus kellariin, sen jatkuva pumppaus ei ole paras vaihtoehto hävittämiselle. Maaperän voimakas kosteuden virtaus johtaa sen eroosioon, joka heijastuu sekä matalan pohjan rakenteiden helpottamiseen että luotettavuuteen.