Pigmenttien koostumus ja käyttö betonin maalaamiseen

Moderni rakentaminen ei toimi ilman koristeellista ilmaisua. Betonin pigmentit ovat jauheita, jotka voivat värjätä sen eikä liuottaa öljyyn, veteen ja muihin liuottimiin. Työnsä periaate perustuu valonsäteiden taittumiseen, kun taas toinen osa auringonvalosta imeytyy pintaan, ja toinen on heijastunut ja havaittavissa silmällä tietyssä värissä.

Värien väriaineet
Betonin maalaamiseen erikoispigmenttien koostumus sisältää rautaoksidia tai kupariftalosyaniinia, ja siksi ne on jaettu kahteen päätyyppiin:

 • Silitysraaka-aineena käytetään sementin sideaineita (betonia, päällystystekniikkaa, laatat, tiilet jne.) Ja polymeeristen materiaalien (maalit, emalit, kumi) valmistukseen.
 • Ftalosyaniini - elävät pigmentit, joilla on korkea tekninen suorituskyky. Ne ovat melko kestäviä ympäristövaikutuksille, niillä on korkea väritysteho ja rikas väri. Käytetään myös musteiden, muovien ja tekstiilien valmistukseen.

Alkuperäisvärit jakautuvat seuraavasti:

1. Mineraali (epäorgaaniset jauhepigmentit betonille):

 • luonnon - mangaani peroksidi, kalkki, kaoliini, okra, liitu, grafiitti, rauta miniumi, muumio, umber;
 • keinotekoinen - sinkki, titaani ja lyijyvalkoinen; palanut umber, sininen maali, kromioksidi, musta nokka, kruunut ja sinkki vihreät, lithopone kuiva.

2. Orgaaniset - keltaiset, punaiset, siniset, kirkkaanväriset väriaineet, keinotekoinen cinnabar.
3. Metalli - sinkkipöly, alumiini jauhe, kultainen pronssi.

ominaisuudet

Pigmenteilla on seuraavat tärkeät ominaisuudet:

 • valonkestävyys - kyky säilyttää väri ultraviolettisäteiden vaikutuksen alaisena;
 • lämmönkestävyys - voit kestää lämpötilan rasituksen ja olla vaarassa tuhota;
 • opasiteetti - väri täysin peittää alkuperäisen värin;
 • kemiallinen stabiilisuus (pääasiassa alkalivastus) - kyky säilyttää ominaisuutensa altistettuna sementtijärjestelmille;
 • korroosionkestävyys - pigmentti vastustaa korroosiota;
 • dispersio - jauhamisaste, joka vaikuttaa väriaineominaisuuksiin ja määrittää piilotuksen asteen;
 • öljyn imeytyminen - osoitus siitä, että tietty määrä öljyä on tämän näkökulmasta edullisempi, pieni kyky sitoa öljyä, koska kuivausöljy on suhteellisen kallis;
 • väritys - valkoisen värin siirtäminen seokseen.

Ennen kuin ostat pigmenttejä betonin maalaukseen, kiinnitä huomiota perusvaatimuksiin:

 • ei saa sisältää sellaisia ​​raskasmetalleja kuin sinkkiä ja lyijyä, jotka estävät sementin asettamasta;
 • on oltava resistenttejä UV-säteille ja emäksisille yhdisteille;
 • liukoisten aineiden määrä veteen ei saa ylittää vahvistettuja normeja;
 • tulisi noudattaa varastoinnin kestoajan mukaan, joka on 1 vuoden kuluttua valmistuspäivästä.

Ennen pigmentin käyttämistä on tarpeen tehdä laskelmia: yleensä valmistetaan 0,2-5 paino-% valmistettua sementtiä. Valmistaja määrittelee annostuksen halutun värin perusteella. Ennen kuin ostat pigmenttejä ja väriaineita betoniin, sinun on valittava sopiva sävy ja tutkittava huolellisesti seoksen valmistusmenetelmä. Rikkaampaan sävyyn voit lisätä maaleja, mutta tämä lisää kustannuksia. Menestyy oikein seuraavalla tavalla:

 • 1-2 kg pigmenttiä 100 kilogrammalta sementtiä - heikkoa väriä, pastellivärejä;
 • 3-4 kg / 100 kg - keskimääräinen intensiteetti;
 • 5-6 kg / 100 kg - voimakas väri.

Komponenttien sekoittamiseksi käytä pakko-action-sekoitinta ja toimi seuraavasti:

1. sekoitetaan väriaine ja aggregaatti kuivassa muodossa 15-20 sekuntia;

2. Sementin liittämisen jälkeen sekoitetaan edelleen sama määrä aikaa;

3. Lisää vettä ja sekoita vielä 1-1,5 minuuttia.

Kun betoni alkaa olla asetettu, syntyy kouristuksia, koska kalsiumhydroksidi tulee materiaalin pinnalle huokosten kautta, mikä muodostuu sementin ja veden vuorovaikutuksesta. Ajan myötä ne pestään sedimenteillä, mutta estääkseen liiallisen kuoren muodostumisen, on välttämätöntä pitää betonin mahdollisimman tiivis tiivistys.

Värjää betonia pigmenteillä ja väriaineilla

Värillisten pigmenttien ja väriaineiden käyttö betonirakenteiden valmistuksessa mahdollisti pahojen harmaiden värien pääsyn. Nykyaikainen betonivärjäysmenetelmä on tuonut kauneutta kaupungin kaduille. Yardit, polut, jalkakäytävät alkoivat leikkiä kirkkailla väreillä, ilahduttaen "kivi-viidakon" asukkaat erilaisilla väreillä.

Väriaineiden ominaisuudet (pigmentit)

Väriaineet ovat erityisiä betonin lisäaineita, jolloin lopputuote tai rakenne on haluttu väri tai varjostin.

Sementin väriaineet ovat:

 • Luonnollisia aineita saadaan hiomalla luonnonmateriaaleja (kaoliini, rautaoksidi, grafiitti, okra, kaliumpermanganaatti, liitu).
 • Keinotekoinen. Niille kivennäisraaka-aineet lämpökäsitellään (poltettu okra, umber, noki, kromioksidi, sinkki tai titaanivalkoinen).
 • Metallia. Se käyttää kultaista pronssia, sinkkipölyä, alumiinijauhetta sekä titaanin, kromin ja raudan oksideja.
 • Happoa. Tällöin betonin koostumuksessa olevat mineraalit muuttavat värejä happoa sisältävien liuosten vaikutuksen alaisena. Tällaiset värit ovat läpinäkyviä, sävyt vaihtelevat sinivihreästä mustaan.

Pigmentit tuotetaan kuivan jauheen, tiivistetyn tahnan, emulsion tai mikrokapselin muodossa.

Betonituotteiden tuotannossa käytetään seuraavia värejä useammin:

 • valkoinen (titaanioksidi);
 • musta, ruskea;
 • punainen, keltainen (rautaoksidit);
 • vihreä (kromidioksidi).

Väriaineiden tärkeimmät ominaisuudet

Käytettäessä väriaineita on kiinnitettävä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin.

 • Öljyn imeytyminen - sitä pienempi, sitä edullisempi ja kestävämpi tuote (arvot ovat 40-100 ml / 1 g pigmenttiä).
 • Dispergoituminen - hienompi hionta varmistaa betonin tasaisen värin.
 • Valonsuojaus on värin kyky olla haalistumatta auringonvalon vaikutuksen alaisena.
 • Alkalisen vastuksen - pigmentin vastustuskyky emäksisen väliaineen vaikutuksiin seoksen sisällä.
 • Tehon häivytys - sitä korkeampi tämä indikaattori, sitä parempi jauhemaali estää pinnan perusvärin.
 • Värjäyskyky - valitun värin kylläisyys riippuu siitä.

Värjäysmenetelmät

Ennen työn aloittamista sinun on päätettävä, minkä värin tuote on, ja riippuen siitä, valitse sementti. Esimerkiksi harmaasävyinen portland-sementti, kun se sekoitetaan vaalean sävyn kanssa, muovaa ja saastuttaa syntyvän sävyn. Siksi Portland-sementin väri on otettava tummaksi, ei pelkää alkuperäisen materiaalin tylsää.

Jos on tarpeen maalata tuote kirkkaammassa, tyydyttyneemmässä värissä, on välttämätöntä valita kipsiin perustuva valkoinen silikaattisementti.

Lisätään betoniseokseen

Helpoin tapa (halutun värin ratkaisu voidaan tehdä itse). Tässä tapauksessa betoniväriaineet sekoitetaan suoraan seokseen vaivaamisen aikana, tuote kiteytyy värjäämään kaikkialla, eikä pelkää naarmuja, iskuja, siruja. Väri pysyy vakiona koko toimenpiteen ajan.

Säästämiseksi voit laittaa 2/3 tuotteen maalaamattomaan liuokseen ja sekoittaa seos pigmenttiin yläosassa (1/3). Jos lisäät muutamia sävyjä väriaineita ja älä sekoita hyvin huolellisesti, saat mielenkiintoisen marmorivärin, jossa on juovia, tahroja ja tahroja.

Tuore betonivärjäys

Tätä menetelmää varten otetaan nestemäiset vesipohjaiset väriaineet tai laimennetaan alkydimaaleilla. Ne ruiskutetaan pinnalle ilmakuivilla tai levitetään rullalla. Koostumukseen tunkeutuvat ne tasoittavat seosta tasaisesti, kun ne kuivuvat, ne eivät vaadi puhdistusta, kulutusta kestävää, UV-säteilyä kestävää.

Toinen maalaus on värillisen sementin käyttö. Se hierotaan tuoreeseen pintaan lastalla. Haluttu väri on helppo valmistaa itseesi sekoittamalla eri värisävyn sävyjä.

Tällaista menetelmää voidaan soveltaa sekä tuoreeseen betoniin, täyteen asetukseen että vanhaan, mutta se vaatii pohjan perusteellista valmistusta tasaiselle väritykselle: puhdistus erilaisista epäpuhtauksista, porausten ja halkeamien upottaminen ja hionta.

Levitä happo väriaineita voi itsestään ruiskuttaa tai harjata, hankaamalla se pintaan pyöreässä liikkeessä. Koostumus tunkeutuu sisäänpäin 1 mm: n välein, jolloin värjäys sitoo tuotteen ylemmän kerroksen hiukkasia, estää pölyn muodostamisen ja kasvattaa pohjan vahvuutta. Sillä ei ole väliä alkuperäisestä väristä, voit jopa käyttää harmaa Portland-sementtiä.

Pintaan etsaamalla hapolla betonin heterogeeninen rakenne voi tulla varsin uskomattomia värejä, ja värin jokaisella uudella sovelluksella se muuttuu. Soveltuu oikein useisiin kerroksiin, värimaailma antaa betonille runsaan, "antiikkisen" sävyn. Kuivauksen jälkeen pohja pestään vedellä jäljelle jääneen hapon poistamiseksi.

Sementin maalaaminen omin käsin on melko mahdollista, se ei vaadi erityisiä taitoja, mutta työskentelysi happoväreillä on noudatettava tarkasti ohjeita.

Kuinka maalata sementtiä?

Silloin tapahtuu, että betonirakenteiden valmistuksessa on vaikea löytää oikea väri myynnissä. Sitten voit tehdä korkealaatuista sementtiä itsestään.

Jos käytät tekniikkaa oikein, ei ole vaikeuksia. Sinun on kuitenkin noudatettava useita pakollisia vaatimuksia.

 • On mahdollista sekoittaa vain väriaineita, joilla on samat ominaisuudet (ei ole suositeltavaa käyttää sekä nestemäisiä että jauheformulaatioita samanaikaisesti), varsinkin kun jotkut pigmentit eivät ole lainkaan vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.
 • Et voi väärinkäyttää hiekan määrää liuoksessa. Tästä pienentää seoksen lujuutta ja kovettuminen muuttaa pinnan väriä.
 • Kun väriaine sekoitetaan sementin kanssa, on otettava huomioon, että koostumuksen pigmentin tulee olla 2-5% - vain silloin väri kyllästyy. Sävyn lisääminen ei parane, mutta tuotteen laatu kärsii.
 • Värillisen sementin tasaista jakamista varten seos on sekoitettava perusteellisesti. Jos laastin määrä on suuri, käytetään betonisekoitinta, pienelle erälle voi porata erikoisuutin.
 • Jos käytät väriainetta, jolla on suuri kosteuden imeytyminen (esim. Noki), on suositeltavaa käyttää pehmitettäviä aineita murtumisvaaran poistamiseksi. Lisäaineita on kuitenkin suljettava varoen, ja suuri osa niistä on täynnä suolastasien esiintymistä pinnalla ja kirkkauden menetystä.
 • Ennen sekoitus sementtipigmenttejä tulee seuloa hienojakoisen seulan läpi liukenemattomien hiutaleiden muodostumisen välttämiseksi.

Jos noudatat suosituksia ja noudatat ohjeita oikein, voit itsenäisesti saada laadukasta värillistä sementtiä, joka ei ole tehtaalla ominaisuuksiltaan huonompi. Maalausmenetelmän soveltamisen jälkeen on suositeltavaa peittää tuotteen pinta erityisellä suojaavalla kyllästyksellä betoniin. Tämä tehdään paremman suojan säilyttämiseksi kulumiselta sekä värisyvyyden ja kirkkauden antamiseksi.

Värien vertailuhinnat

Tavarasta, alkuperämaasta, materiaalin kysynnästä ja myymälästä riippuen eri betonipigmenttien kustannukset voivat vaihdella huomattavasti.

Pigmentti betonille tekee sen itse

Monet meistä ovat tottuneet siihen, että betonilla on vakio harmaa väri. Kiitos innovatiivisesta kehityksestä rakennusalalla, tämä materiaali on löytänyt monipuolisen väripaletin. Betonipulveripigmentti lisätään sementtiliuokseen, mikä voi aiheuttaa minkä tahansa värin materiaalille. Tavallisesti väritys on levitetty päällystyslaattoihin, reunuksiin ja kivilohkoihin. Joskus värillistä betonia käytetään koristelemaan pieniä elementtejä rakennusten julkisivuihin.

Värjäysmenetelmät

Betonin väriaineita on kaksi. Jokaisella on omat ominaisuutensa ja vivahteensa, omat edut ja haitat.

Valmiin kohteen väritys

Tätä menetelmää käytetään pääasiassa sävyttämään valmiiksi valmiiksi kohteeksi, jolla on suuria alueita. Teknologiansa mukaan se muistuttaa seinien tavallista väritystä. Valmistettu koostumus levitetään tasaiselle kerrokselle koko pinnalle.

Pigmentit tunkeutuvat betoniin 1-2 mm sisäänpäin, joten maalilla tulisi olla erityinen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi seos koskettaa pohjaa, sitä pidempi se kestää. Väriaine ei saa pestä pois veden vaikutuksesta, polttaa suoraan auringonvalon vaikutuksesta.

Älä myöskään unohda betonin erityispiirteitä: ajan myötä jatkuvalla käyttökerralla betonin yläkerros altistuu hankautumiselle, joten ajan myötä tällaiset esineet tarvitsevat uutta värjäystä.

Värillisen betonin valmistus

Pigmentit johdetaan betoniin sen valmistuksen aikana. Maali on kiinteästi asetettu materiaaliin, joten se pysyy pitkään, käytännöllisesti katsoen koko käyttöjakson ajan.

Tämä pinta ei vaadi lisäväristä sävyä. Mutta tämän menetelmän suurin haitta on sen toteutuksen korkeat kustannukset. Pigmentaatiojauheet ovat kalliita ja runsaasti materiaalia tarvitaan betonin värin täydelliseksi ja kirkkaan ja kylläisen värin saamiseksi.

väriaineet

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on esitetty laaja valikoima pigmenttejä sementti-hiekkatuotteiden värjäykseen. Jokainen ei voi valita pelkästään tuotetta haluttua sävyä, vaan ottaa huomioon myös olosuhteet, joissa sitä käytetään. Oikein valittu väriaine kykenee pidentämään betonin käyttöikää ilman lisävärjäystä.

 • happo tai rautaoksidi;
 • akryyli,
 • kuiva;
 • yksinkertainen;
 • värikäs.

Jokaisella lisäaineella on omat valmistelu- ja käyttöominaisuudet, arvokkuus ja toimittamatta jättäminen käytön aikana.

Acid Väriaineet

Suosituin väriaine on happopigmentti. Se on läpinäkyvä jauhemaalaus. Materiaali on täysin turvallinen ihmisille ja ympäristölle.

Jauheseos tulee kemialliseen reaktioon betonin koostumuksella ja maalaa sen tietyssä varjossa. Värivaiheessa ei ole laajaa palettia, vain kahdeksan vakioväriä: valkoinen, punainen, keltainen, vihreä, sininen, musta ja muut. Sekoittamalla ne ja lisäämällä keskittymään syntyy uusia sävyjä.

Väriainevalmisteen valmistamiseen tarvitaan liuotin, liima-aine, kiinnityslisäaineet. Aluksi kaikki jauhe-elementit sekoitetaan, sitten neste lisätään.

Käytettäessä betonia puhdistetaan perusteellisesti ja päällystetään liuottimella. Käytä sitten ruiskupistoolia tai harjaa haponkestävällä harjalla, maalata koko pinta. Jotta rautaoksidipigmentti ei aiheuta epästabiileja esineitä, ne olisi poistettava tai suljettava ennen työn aloittamista. Kun maalataan omia käsiäsi, on suositeltavaa suojata itsesi haposta, joten käytä suojavaatteita.

6 tunnin kuluttua pigmentin kuivaamisen jälkeen kaikki tähteet on pestävä perusteellisesti ja kuivattava saatu rakenne. Se kestää noin 24 tuntia. Tällä tavoin käsitellyt betonista valmistetut elementit voidaan stilisoida luonnonkiveksi tai luoda antiikin vaikutusta.
Aineksen sekoittaminen tapahtuu suhteita kunnioittaen. Värjäykseen on välttämätöntä saada 250-350 grammaa jo laimennettua pigmenttiä neliömetriä kohden. m.

Valmistettaessa 50 kg: n painoisia värillisiä betonityyppejä tarvitaan 0,5-1 kg kuivaa jauhetta. Rautaoksidipigmentin määrä riippuu värjäytymisen voimakkuudesta. Tällaisen erän rakentamisen väri on lähes ikuinen, se ei haalistu auringossa eikä pyyhi.
Värillisen betonin valmistusosuudet:

 • hiekka - 2,5 osaa;
 • sementti - 1 osa;
 • sora - 4 osaa;
 • vesiosa;
 • pigmentti - 2 osaa.

Valmistettaessa rautaoksidiseosta on suositeltavaa antaa etusija valkoiselle sementille. Se imee pigmentin helpommin kuin tämä harmaa komponentti.

Akryyliväriaineet

Akryylipigmenttiä käytetään niissä esineissä, joiden kestävä pinnoite on tärkeä. Sitä käytetään usein lattian ja seinien viimeistelyyn. Rakennusliikkeissä esitettiin laaja valikoima tällaisia ​​maaleja.

Se on helppo käyttää kädet rullalla, työ voidaan tehdä ulkona ja sisätiloissa. Värjäysprosessin nopeuttamiseksi voit käyttää suihketta. Jotta kirkkaampi sävy saadaan, käytä pigmenttiä kahdessa kerroksessa.

Tämä pinnoite kestää pitkään, jos valitut materiaalit ovat laadukkaita. Maali kuivuu nopeasti ja ei aiheuta haitallisia myrkkyjä ilmaan.

Yksinkertaiset väriaineet

Yksinkertaisten väriaineiden tärkeimmät edut ovat laaja värivalikoima ja helppokäyttöisyys pintaan. Se on tämän tyyppinen, jonka avulla voit luoda kirkkaimmat esineet. Maalin tärkein haittapuoli on sen alttius ulkoisille vaikutuksille, joten on suositeltavaa käyttää sitä vain sisätiloissa. Kadulla ultraviolettivalon vaikutuksen alaisena se polttaa nopeasti.

Periaate yksinkertaisella väriaineella on samanlainen kuin happopigmentti. Se on jauheena. Ruoanlaittoa varten se on laimennettava vedellä tai erityisellä liuottimella. Tavallinen rulla tai sienellä sopii värjäämiseen. Maalauskerroksen levittämisen jälkeen kuivuu nopeasti.

Kuiva pigmentti

Tätä konkreettista väriainetta pidetään yhtenä parhaista materiaaleista. Siinä on myös suuri sävyjä. Korroosionkestävyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää sitä ulkona maalaamiseen. Pigmentti soveltuu vain uuteen betoniin, ilman käsittelyä.

Kuivaa väriainetta käytetään vain kohteen pinnan käsittelyyn, se ei sovellu sekoittamaan pigmenttiä betonin rakenteeseen. Hän levitti kätensä lastalla ja lastalla. Seos jättää tiheän yhtenäisen kerroksen pinnalle.

Väriravinteita

Tällaista maalia vaivautetaan märän betonin sisään. Ne voivat olla nestemäisiä ja kuivia koostumuksia. Väripalettia hallitsevat vaaleat värit. Suunnittelun sävy säilyy pitkään eikä käytännössä heikennä.

Suosituimmat valmistajat

Yksi suosituimmista maaleista on MAPEI-yhtiö, jonka tuotteet ovat korkealaatuisia. Pigmentit betonista tämän merkin on laaja valikoima sävyjä. Maalilinja Elastocolor Paint tekee lisätoiminnon - suojaa äkillisiä lämpötilan muutoksia vastaan. Se ei pilata, ei haalistu, piilottaa pienet epäsäännöllisyydet.

Betoksilivärien valmistaja NPP "GC" on yksinkertainen ja helppokäyttöinen, kuivuu nopeasti. Zinsser- ja TeoChem-tuotteilla on suuri kulutuskestävyys. WaterTite-linjalla on korkea vedenpitävyys.

Tee konkreettinen väriaine omiin käsiisi


Tänään värillistä betonia käytetään aktiivisesti paitsi asuinrakennuksissa myös teollisessa rakentamisessa. Betonoinnissa käytettävät värit suorittavat sekä koristeellisia että käytännöllisiä tehtäviä, nimittäin ne parantavat valmiin monoliitin ominaisuuksia. Erityisen suosittu konkreettinen värjäys on tullut yksityisten kehittäjien keskuudessa, jotka haluavat tehdä maaseudun talot ja tontit houkuttelevammaksi. Siksi monet taiteilijat ovat kiinnostuneita siitä, miten väriaine betonille tehdään omilla käsillään. Vastaus tähän ja muihin konkreettisia pigmenttejä koskeviin kysymyksiin löytyy tästä artikkelista.

Väriaineet: ominaisuudet ja lajikkeet


Betonin väriaineita (pigmenttejä) ovat koostumuksia, jotka sisältävät väriaineainetta liuokseen, jotta se värjätään. Jos työhön käytetään korkealaatuista väriä, niin vaikeat sääolosuhteet eivät voi vaikuttaa monoliitin varjossa. Kun betoni kypsyy, pigmenttiä ei voida poistaa.

Pigmenttejä on kolme päätyyppiä:

 • Orgaaniset väriaineet (pigmentit keltaisesta, vihreästä, sinisestä ja ruskeasta);
 • Metallivärjätyt aineet (jauhe alumiinista, kultaisen värin pronssi);
 • Mineraalipigmentit, jotka vuorostaan ​​voidaan jakaa keinotekoisiin väriaineisiin (tuoksu, kromioksidi) ja luonnollisia (liitu, kalkki, grafiitti).

On olemassa toinen luokittelu, jossa väriaineet erotetaan koostumuksella. Pigmentit ovat:

Betonipigmentit ovat saatavilla muodossa:

Usein kekseliäiset rakentajat tekevät väriaineita betonille omin käsin. Usein kotitekoisilla pigmentteillä on tahnamaiset ja emulsiomuodot.

Maalausmenetelmät


Betonilaastetta voidaan värjätä kahdella menetelmällä:

 • Seoksen valmistuksen vaiheessa;
 • Betonin kiinteytymisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä tunnustetaan tarkoituksenmukaisemmaksi, koska betonilla, joka on maalattu valmistushetkellä, on pidempi käyttöikä. Lisäksi maalikerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti.

Betonin maalaaminen toisella tavalla on samanlainen kuin rakennuksen seinien maalaus. On kuitenkin syytä muistaa, että työssä on käytettävä pigmenttejä, jotka voivat tunkeutua syvälle monoliittiin (vähintään 2 mm). Jos jätät tämän vaatimuksen huomiotta, värin laatuominaisuudet vähenevät huomattavasti.

Haitat ja ammattilaiset


Ainoa, mutta erittäin merkittävä haitta on pigmentin hinta. Kun otetaan huomioon, että huomattava määrä maaleja tarvitaan korkealaatuiseen värjäykseen, rakennusmestari ei pysty välttämään merkittäviä materiaalikustannuksia.

Kuitenkin päälliköt, jotka haluavat säästää rahaa, päättävät käsintehdyistä väriaineiden luomisesta. "Pigmentti konkreettisille omilla käsillä" - foorumit ja konferenssit, joilla on tämä nimi, löytyvät usein Internetistä.

Mahdollisuus tehdä pigmentti kotona kompensoi täysin edellä mainitusta haitasta. Lisäksi väriaineet ovat ominaisia ​​useille kiistattomille eduille. Betonin pigmenttien tärkeimmät edut ovat:

 • Korroosionkestävyys;
 • Lämpötilan ääripään kestävyys;
 • Ultraviolettisäteilyn kestävyys (väri ei haalistu auringossa);
 • Kyky täysin "vasara" betoniliuoksen väri (maali kattaa jopa seoksen harmaa väri);
 • Kemiallisen käsittelyn kestävyys (väri on edelleen kyllästetty betonin alkalisen ja betonin käsittelyn jälkeen).

Suosituin pigmentti


Kaikista edellä mainituista väriaineista se on betonipigmentti, joka tunnetaan suosituimpana. Materiaali on ympäristöystävällinen: sillä ei ole haitallista vaikutusta ihmisen kehoon eikä ympäristöön.

Väriaine valmistetaan jauheena, sen läpinäkyvä rakenne. Kun pigmentti tulee liuokseen, se reagoi sementtiin, jolloin tuloksena on värjäys.

Jos käytät happaman maalin valmistusta, voit tehdä musta betonipigmentin omin käsin, mikä on niin suosittua yksityisessä rakentamisessa.

Tämän tyyppisen värin valmistamiseksi sinun on ostettava tarvittavat komponentit etukäteen:

 • Liima-aineet;
 • Erityinen väriaine;
 • Liuotin;
 • Kiinnitykseen tarvittavat ratkaisut.

Pigmentin valmistuksen tekniikka on alkukantainen: riittää sekoittaa kaikki osat perusteellisesti kunnes massa tulee homogeeniseksi.

Kotitekoinen kloridipigmentti


Nykyaikaiset rakennustyöt ja markkinat tarjoavat asiakkaille laajan valikoiman erilaisia ​​pigmenttejä, mutta kaikki käsityöläiset eivät ole kiireisiä ostamaan tällaista tuotetta. Tosiasia on, että monien väriaineiden kustannuksia ei tuskin voida pitää hyväksyttävänä.

Jos kehittäjä tarvitsee värillistä betonia, mutta hänellä ei ole varaa ostaa väriaineyhdistelmää, älä epäusko. On aina mahdollista tehdä pigmentti betonilla omiin käsiisi.

Alkeistason rakennuttajat kokeneemmat kollegat suosittelevat hallitsemaan halogenoidun pigmentin valmistusta.

Ennen työn aloittamista huolehdit seuraavista osista:

 • Sammutettu kalkki (fluff) - 1,5 l;
 • Puhdas (parempi juominen) vesi - 7 litraa;
 • Kalsiumkloridi - 200 ml;
 • Kalkkimaali (kuiva) sopiva väri - 500 g;
 • Pyykinpesuaine - 30 g / 10 litraa valmistettua väriainetta.

Kun kaikki materiaalit on valmistettu, voit siirtyä suoraan maalin valmistukseen. Toimintalgoritmi on seuraava:

 • Sammutettu kalkki- ja kalkkimaali lisätään veteen. Materiaalit sekoitetaan perusteellisesti seoksen homogeeniseksi tekemiseksi;
 • Kalsiumkloridi kaadetaan tuloksena olevaan liuokseen;
 • Pyykinpesuaine on raastettu;
 • Valmiit sirut liukenevat kuumennetussa vedessä;
 • Saippualiuos kaadetaan säiliöön, jossa on tuleva pigmentti;
 • Väriaine sekoittuu jälleen ja kulkee juustoraastin läpi. Tämän manipulaation ansiosta voit saavuttaa haluamasi pigmentin sävyt.

On selvää, että väriaineen teknologia on melko yksinkertainen, ja jopa henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi selviytyä työstä. Ennen kuin käytät pigmenttiä betonille omalla kädellä, on otettava huomioon se, että erikoismyymälästä ostettu maali on yhä korkealaatuisempia kuin "kotitekoinen" vastapuoli.

Pigmentti betonille: väriaineiden tyypit, maalausmenetelmät, sementin valinta, miten se tehdään itse

Eri koriste-esineiden tekeminen konkreettiselta, haluan päästä eroon ratkaisun sortavasta harmaudesta. Tee kirkkauden ja näkyvyyden muotoilu pigmenttien käytöllä. Markkinoilla on monia väriaineita, mutta kaikki eivät ole yhteensopivia sementin kanssa. Artikkeli keskittyy sopiviin pigmentteihin betonille ja menetelmälle väriaineen valmistamiseksi kotona.

Mitä värejä betonille on olemassa

Aluksi on syytä ymmärtää paremmin pigmenttityyppejä. On aina mahdollista valita sopivin värisävy olemassa olevasta väriaineiden monipuolisesta valikoimasta ottaen huomioon olosuhteet, joissa ratkaisu on tarkoitus toteuttaa.

Tärkeimmät koostumukset, joita käytetään betonin maalaamiseen, on tavanomaisesti jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Kaikilla lisäaineilla on etuja ja haittoja, ruoanvalmistusominaisuuksia, joten ennen ostopäätöstä kannattaa tutustua valitun pigmentin teknisiin ominaisuuksiin niin, että käytön aikana ei ole ongelmia.

Happipigmentit

Tällaiset tuotteet ovat vaarattomia ihmisten terveydelle ja ekologialle. Materiaalissa on jauhemaista koostumusta, joka antaa nopean pääsyn reaktioon sementtiseoksen kanssa. Valikoiman värivaihtoehtoihin kuuluu 8 perusääniä. Sopeuttamalla annostusta saavutetaan halutun sävyn voimakkuus. Pigmenttinä käytetään betonipinnan värjäämistä ja valmistetaan sementtipohjainen värillinen liuos.

Väriaine valmistetaan liuottimesta, liimasta, kiinnittimestä. Levitä se puhdistetulle betonipinnalle, käsiteltävä esipesulla, joka on kastettu liuottimeen. Tuloksena oleva sävy tallennetaan tuotteelle pitkään aikaan (melkein koko rakenteen elinkaaren ajan).

Akryylipigmentti

Väriaine on tehty akryylin pohjalta, mikä mahdollistaa tuotteen käytön sisätiloissa ja ulkona. Tärkein etu on myrkyllisten savujen puuttuminen betonin käytön aikana. Koristepäällyste pysyy pitkään aikaan olematta värimäärän menettämättä kosteuden ja ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Tuotetta käytetään myös värin liuokseen.

Kuiva väriaine

Tämän tyyppistä tuotetta pidetään suosituimpana sen korkean suorituskyvyn ja monipuolisen värivalikoiman ansiosta. Ennen käyttöä jauhe on laimennettava vedellä tai liuottimella. Kun betonipinta maalataan nopeasti, se kuivuu nopeasti. Värjäysrakennetta saa käyttää sekä sisätiloissa että sen ulkopuolella.

Yksinkertaiset pigmentit

Jauhetuote on esitelty rikkaimmalla väripaletilla, mikä mahdollistaa mielenkiintoisten maalien ja alkuperäisten sävyjen korjaamisen. Työskentely hänen kanssaan on pelkkä ilo: yksinkertainen ratkaisuvalmistusmenetelmä ja helppo tapa soveltaa.
Monista eduista huolimatta tämäntyyppinen pigmentti ei sovellu käytettäväksi ulkona johtuen aineen alhaisesta resistanssista ulkoisiin tekijöihin.

Väriravinteita

Tuote on saatavana nestemäisenä ja jauheena. Sarjaa edustaa laaja värivalikoima, lähinnä vaalea tonaliteetti. Pigmentti viedään betoniliuokseen, toiminnan aikana ei häviä.

Värien ominaisuudet

Väriaineen koostumus määrittää ennalta tekniset ominaisuudet, mukaan lukien:
• kemiallinen kestävyys;

• lämpötilansuojaus;

• taipumus korroosiota vastaan.

Korkealaatuisen pigmentin tulee olla seuraavat ominaisuudet:

• hyvä pinnoituskyky, jonka avulla voit täysin peittää betonipinnan värin;

• dispergointi - pienten partikkelien läsnäolo, jotka voivat maalata betoniseoksen;

• inertti korroosiota vastaan;

• vastustuskyky emäksisissä olosuhteissa;

• öljyn imeytyminen, joka koostuu öljyaineiden pinnasta maalatun kerroksen sisälle (öljy, kuten tiedetään, vähentää värikylläisyyttä).

Betonin maalausmenetelmät

Asiantuntijat ovat kehittäneet kaksi perusmenetelmää betonin maalaamiseen.

• Viimeistetyn rakenteen maalaus

Tämä menetelmä käsittää betonipintaan levittämisen väriainetta, joka sisältää pigmentin lisäksi liuottimen ja kiinnittimen. Saadaksesi runsaasti väriä, sinun on luotava 2 tai 3 kerrosta rullalla tai leveällä harjalla. Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus kohtuulliseen tapaan maalata suuri betonipinta-ala.

Pigmenttimateriaalit tunkeutuvat betonin rakenteeseen vain kaksi millimetriä, joten maalilla tulisi olla erilainen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi väriaine sekoittuu pohjaan, sitä pidempi käyttöikä on sisustus. Tonaliteetti on säilytettävä kosteuden vaikutuksen alaisena eikä ultraviolettisäteilyä heikennetä.

Se on tärkeää! Koska betonipinnan herkkyys kestää ajan myötä, on tarpeen päivittää koristeellinen kerros.

• Betonivärjäys

Väriaineet lisätään liuokseen sekoittamisen aikana. Pigmentti tarttuu tiukasti sementtiseokseen ja säilyttää siten ominaisuutensa hyvin pitkään.

Tämän menetelmän pääasiallinen etu on se, että koristeellinen kerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti. On kuitenkin huomattava haittapuoli - korkeat kustannukset suunnitelmien toteuttamiselle. Siksi ratkaisu on järkevä pigmentti pienien betonituotteiden valmistuksessa tai pienen alueen rakenteiden rakentamisessa.

Sementin valinta

On vaikea kuvitella, mutta sementin alkuperäinen väri vaikuttaa värjäykseen värjäyksen jälkeen. Siksi ennen tämän pigmentin käyttöä on tärkeää ottaa huomioon tämä ominaisuus. Vaalean värin saamiseksi on suositeltavaa käyttää vain valkoista sementtiä laastin sekoittamiseen. Valitessasi tummempia värejä kannattaa harkita, että betonin rakeisuus voi vähentää sävyn voimakkuutta. Sementtiseoksen sävyyn keskittyä ei pitäisi kuivumisen jälkeen pigmenttiä 2-4 s vähempää. Asiantuntijat suosittelevat betonin valmistuksessa käyttämään tiettyjä suhteellisuusreseptejä tai luomaan oman empiirisesti.

Se on tärkeää! Kun sementtiin lisätään väriainetta, sitä ei ole tarpeen asettaa liikaa, muuten betonirakenne kuivumisen jälkeen tai käytön aikana saattaa peittyä halkeilla. Tämä vaikutus johtuu pigmentin kyvystä imeä kosteutta.

Pigmentti betonille tekee sen itse

Jos jostain syystä ei ole mahdollista käyttää lopullista väriainetta työssä, valmista itse itse.

Maalaustyön tehtävänä on valmistella:

• henkilökohtaiset suojavarusteet (kumihanskat, suojalasit, erikoisvaatteet);

• maalia ja harjaa varten;

Väriaine on valmistettu kalkin (kalkki) ja veden perusteella. Laita metallinen säiliö (ämpäri) muutama kalkkiosaa ja kaada se 5 litraan vettä (nesteen lämpötilan tulee olla 20-25 astetta). Suojaa säiliö kansiin, sinun on siirryttävä turvalliseen etäisyyteen ja sammutettava mineraalikuvat ja kiehuu. Kun kalkkipitoisuus on asetettu 1-2 tuntia, sinun on laimennettava saatu massa vedellä nestemäisen hapan kerman tasaisuuden saavuttamiseksi. Ulkomaisten hiukkasten poistamiseksi, kostuta seos seulan tai sideharsoon taitettuna 2-3 kerroksessa. Tuloksena on valkoinen väriaine. Se ei kestä ilmakehän tekijöitä johtuen erityisten lisäaineiden puutteesta, mutta ruoanlaittokustannukset näyttävät naurettavilta. Sininen on mahdollisuus saada sinut. Tätä varten kalkkikoostumuksessa lisätään sinistä tai kuparisulfaattia.

Apua! Kaikki aineosat sekoitetaan perusteellisesti, kunnes saadaan herkkä rakenne ilman hiukkasia. On parempi käyttää koostumusta välittömästi, pitkäaikaisen varastoinnin jälkeen sen ominaisuudet häviävät.

Vihjeitä / suosituksia

• Saat kauniin mehukas sävyn valitsemalla useita väriaineita, jotka sekoittamisen jälkeen antavat halutun vaikutelman.

• Ennen maalausta betonille on tarpeen huolellisesti valmistaa se, sillä se on aikaisemmin puhdistanut pinnan roskista, pölystä ja rasvaisista kerroksista. Tämä tehdään yksinkertaisesti liuottimen käsittelyllä.

• Käytä happamia liuottimia noudattamalla turvallisuusohjeita. Kaikki pinnat, jotka eivät ole mukana viimeistelyssä, täytyy peittää muovikalvolla.

• Pigmentin lisäyksellä valmistetun seoksen pitäisi seistä hieman. Tällä kertaa pienillä väriaineilla on aikaa liuottaa täydellisesti ja reagoida muiden komponenttien kanssa.

Valmistele kotitekoinen väri helposti, jos noudatat asiantuntijoiden suosituksia ja noudata kemikaaleja koskevia turvallisuustoimenpiteitä.

Reseptejä ja pigmenttien tekemistä betoniin

Nykyaikaisilla rakennusmenetelmillä voidaan välttää arkkitehtuurin harmaita lisäämällä pigmenttiä betoniin.

Värillistä betonia käytetään erilaisten rakenteiden rakentamisessa.

Pigmentin vaikutuksen lisäksi betonin ulkonäköön parannetaan myös materiaalin laatuominaisuuksia.

Teollisuustuotanto ja -tuotanto hyödyntävät myös laajasti eri tuotteiden värjäykseen käytettävää pigmenttiä, mutta se myös tekee betonista ja keinokivestä värjättäen omilla käsillään.

Ennen kuin aloitat värjäyksen, sinun on tiedettävä, mikä pigmentti on ja millaisia ​​ominaisuuksia se on.

Mikä on pigmentti?

Betonin pigmentti on lisäaine, jossa on väriaine, joka antaa väriä. Kun betoni on kuivunut, väriaineet eivät pysty liuottamaan mitään nestettä.

Jos pigmentti on hyvälaatuista, se kestää UV-säteiltä ja säältä.

Alkuperän mukaan pigmentit jaetaan seuraavasti:

 • orgaaninen: keltainen, punainen, sininen, vihreä, ruskea;
 • mineraali, joka on jaettu luonnollisiin (kaoliini, liitu, grafiitti, kalkki) ja keinotekoinen (kromioksidi, noki, maalaus, taivaansininen);
 • metalli: kullattu pronssi, alumiini jauhe.

Luonnonkuivien väriaineiden tuottaminen tuhoaa luonnollisia raaka-aineita ja keinotekoista pigmenttiä - mineraalimateriaaleja lämpökäsitellään.

Värillä voi olla muotoja: jauhe, emulsio, mikrokapselit ja tahnat.

Pigmenttien ominaisuudet ovat seuraavat:

 1. Korroosionkestävyys;
 2. Lämmönkestävyys;
 3. Valonkestävyys. UV säilyttää alkuperäisen värin;
 4. Hylkää tehoa. Kyky ohittaa betonin alkuperäinen väri (valkoinen tai harmaa);
 5. Hajaantuvuus. Kun hyvin hienojakoisiksi hienoiksi hiukkasiksi on korkea värityskyky;
 6. Kemiallinen vastustuskyky Pigmenttiä ei tuhota alkali ja sementti;
 7. Öljyn imeytyminen. Pigmentin kyky säilyttää öljy (sideainekoostumus). Mitä pienempi pisteet, sitä kestävämpi väri.

Betoni on värjätty kahdella tavalla: värjäys laasti sekoitus ja värjäys valmiin betonin. Valmiin betonin väritys on samanlainen kuin seinien tavallinen maalaus.

Tässä tapauksessa on syytä käyttää syvä tunkeutumis yhdisteitä, jotka voivat maalata betonia 2 mm.

Värillisestä betonilevystä tehdyt rakenteet ovat luotettavampia, koska materiaali on pitkäikäinen eikä vaadi sävytystä.

Haitta voi johtua korkeista kustannuksista, koska korkealaatuisen värin tarvitset suuren määrän väriaineita.

Siksi kustannusten pienentämiseksi ne käyttävät usein omien käsiensa väriaineen käyttöä.

Värien valmistus ja käyttö

Väriaineet voivat olla seuraavia tyyppejä:

Pigmenttien myyntiä harjoitetaan monissa erikoistuneissa myymälöissä, mutta korkean hinnan takia on tapana valmistaa väriaine omalla kädelläsi.

Tarkastellaan dikroaattisen väriaineen valmistusta, joka edellyttää seuraavia komponentteja:

 1. 7 litraa puhdasta vettä;
 2. 0,5 kg haluttua väriä kuivaa kalkkimaalia;
 3. 0,2 litraa kalsiumkloridia;
 4. 1,5 litraa kalkkia;
 5. pyykinpesuaine 30 g / 10 litraa valmiita maaleja.

Kalkki- ja kalkkimaali tulee sekoittaa hyvin veteen, minkä jälkeen seokseen lisätään kalsiumkloridia. Saippua jauhetaan ja lisätään liuokseen, joka liuotetaan lämpimään veteen.

Seos on sekoitettava ja kuljetettava juustoraastin läpi. Näin saat värin: ruskea, vihreä, punainen jne.

Itse valmistettu maali on varmasti erittäin kannattavaa, mutta teollisuuspigmentillä on edelleen korkeampi laatu.

Acid Väriaineet

Acid-väriaineet ovat suosituimpia betonin värjäykseen. Värin perustana on rautaoksidi. Rautaoksidipigmentit ovat väritön jauhe.

Kun liuokseen lisätään, jauhe siirtyy kemialliseen reaktioon betonin kanssa ja antaa halutun värin. On olemassa kahdeksan sävyä: musta, punainen, keltainen, vihreä, ruskea jne.

Happamuodon käyttämiseksi tarvitaan liuotinta, lisäaineita kiinnittämiseen, liima-aine. Ensin sinun täytyy sekoittaa kuivat ainesosat ja lisää sitten neste.

Levitä pigmentti puhtaalle ja kuivalle pinnalle ruiskupullon tai haponkestävän harjan avulla.

Lähiobjektien tulee olla suojattuja altistumiselta hapolle, joka tuhoaa hauraat esineet. Värjäystä tuottavan henkilön on oltava erityinen puku ja käsineet.

6 tunnin kuluttua ylimääräinen maali ja happo on huuhdeltava vedellä, minkä jälkeen käsiteltävä pinta on tarpeen kuivata huolellisesti 24 tunnin ajan.

Rautaoksidivärit voivat antaa betonille kiven tai antiikkiesineen.

Tuotannossa käytetään rautaoksidiväriaineita betonin värjäykseen betonilaattojen, päällystekivien, keinokivien, kattotiilet.

Rautaoksidikomponentit tuottavat väriä, joka kestää ikuisesti, koska sitä ei pestä pois eikä vaipua.

Myös rautaoksidipigmenttejä käytetään erilaisissa öljymaaleissa: epoksi, alkydi jne.

Vähintään 50 kg värillistä betonia valmistettaessa kuivan pigmentin kulutus on 0,5 - 1 kg. Kuinka paljon lisättävää pigmenttiä riippuu väritarpeesta: sitä kirkkaampi väri on, sitä enemmän pigmenttiä tarvitaan ja riippuu myös väristä.

Esimerkiksi jos väri on ruskea, väriaineen määrän tulisi olla 6% sementin määrästä liuoksessa.

Voit vaivata värillistä betonia omilla kädilläsi noudattamalla seuraavia mittasuhteita: 1 osa sementtiä, 2,5 osaa hiekkaa, ¼ osaa vettä, 4 osaa soraa ja 2% väriainetta. On suositeltavaa käyttää valkoista sementtiä.

Akryyliväriaineet

Akryyliväriaineita käytetään, jos tarvitaan kestävää ja kirkasta väriä. Ihanteellinen seinille ja lattioille. On olemassa laaja valikoima värejä.

Akryyliväriaineita voidaan käyttää maalaamaan betonia sisätiloissa ja ulkona. Voidaan käyttää keinokivelle.

Etuna on se, että akryylimaali kuivuu nopeasti ja kestää kauan, mutta tämän vuoksi on erittäin tärkeää valita hyvälaatuinen väriaine.

Pigmentin ja sopivan harjan, rullan ja sienen levittämiseen. Pienipaineinen ruiskutus voi kuitenkin tahrata hyvin nopeasti.

Kirkkauden lisäämiseksi voit käyttää kahta kerrosta pigmenttiä.

Yksinkertaiset väriaineet

Yksinkertaisilla väriaineilla on laaja valikoima värejä, ja ne ovat kirkkain. Jos huonolaatuinen väriaine valitaan, väri värittyy nopeasti auringonvalon vaikutuksesta.

Siksi näitä pigmenttejä käytetään parhaiten sisätiloissa. Esitetty jauheena, laimennettuna vedellä ja liuottimella. Voidaan käyttää keinokivelle.

Kuivat väriaineet

Kuivan pigmentin käyttö tarjoaa uskomattoman kirkkauden ja sopii erinomaisesti ulkokäyttöön. Keinotekoisen pigmentin väri on vastustuskykyinen kaikelle säälle, valolle ja kosteudelle.

Tällaista väriainetta voidaan kuitenkin käyttää vain sellaiseen uusiin betoniin, jota ei ole käsitelty. Myös kuiva pigmentti vahvistaa betonirakennetta.

Kun valitset kuivan väriaineen, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että jauheen väri oli yhtenäinen, ei ollut kokkareita.

Kuivasävyinen pigmentti ei liukene veteen, ja liuottimessa jonkin ajan kuluttua se laskeutuu pohjaan. Näitä ovat okra, valkaisu ja umber.

Seoksen käyttö kuivalla pigmentillä suoritetaan lastalla. Värjäyksessä liuoksen on jatkuvasti sekoitettava.

Väriravinteita

Lisäaineita käytetään värillisen materiaalin luomiseen. Ne ovat jauheita tai nesteitä ja lisätään yksinomaan raakaseokseen betonin valmistuksessa.

On pääosin kevyitä ja pastellivärejä. Koska koko materiaali on värjätty, väri ei muutu säällä eikä mekaanisella paineella.

Väri on yhtä paljon kuin koko rakenne.

Väri-lisäaineita voidaan käyttää keinokivelle, sitten väriaine lisätään kipsiliuokseen sekoittamalla.

Nykyaikaiset teknologiat ovat toistuvasti osoittaneet, että jokainen rakentaja voi tehdä värillistä betonia omilla käsillään.

Vaahto betonille: miten haluttu sävy saadaan aikaan?

Monilla tavoilla monipuolistaa jokaisessa askeleessa olevien betonirakenteiden luonnollista rakeisuutta. Vielä enemmän viitata kolmannen osapuolen materiaalien viimeistelyyn tai maalata pinta. Mutta työvoiman ja laitteiden lisäkustannusten lisäksi tällaiset toimenpiteet ovat keskenään yhteensopivia käyttöiän kannalta, sillä ne tukevat sitä: ajan myötä niiden ulkonäkö heikkenee ja vaatii uusimista.

Toinen tapa antaa rakennukselle esteettinen ilme - lisätä väriaine betoniin valmistusvaiheessa ja käyttää jo värjätyt tuotteet rakentamiseen. Mitä raaka-aineita tarvitaan tähän, mitä on tehtävä ja miten haluttu väri saavutetaan, käsitellään tässä artikkelissa.

Pigmenttien tyypit ja vapautumislomake

Betonimassan maalaamiseen käytettäviä koostumuksia kutsutaan pigmentteiksi.

On olemassa kaksi ryhmää:

 1. Mineral. Metallioksideihin perustuvien epäorgaanisten yhdisteiden joukosta on tullut suosituin. Ja tämä ei ole sattumaa. Niiden kohtuuhintaisten kustannusten lisäksi, jotka saksalaisen Lanxessin 25 vuoden tutkimukset osoittivat, betonilla, joka maalattiin oksidipigmentteillä, pidempään kuin toiset säilyttävät esteettisen ulkonäön.
 2. Orgaanista. Betonin betoniväriaineet, joita käytetään jo viimeisteltyihin pintoihin, laajenivat tästä ryhmästä. Lisätietoja tämän tyyppisen pigmentin käytöstä saat tutustuessasi katsomalla videota tässä artikkelissa.

Pigmentit ovat saatavilla seuraavissa muodoissa:

 • Suspensio - vesidispersio nestemäinen pigmenttiliuos. Tämä on kätevin sovellusmuoto, ja se on sallittua työskennellä ilman hengityselinten erityistä suojausta. Haitat ehkä ehkä kirjoittavat merkittävän osan vettä - eli tämän koostumuksen painosta sinun on käytettävä enemmän kuin kuiva pigmentti. Näin ollen kuljetuksen ja käsittelyn määrä kasvaa. Mutta yksityiseen käyttöön, tietenkin, sillä ei ole väliä.
 • Jauhe - tämä on ensimmäinen muoto, jota käytettiin sementtilaastujen sävyttämiseen. Klassinen versio on väriaine jauhe konkreettisia punaisia ​​tiilihiutaleita antaen tuotteelle vaaleanpunaisen sävyn. Sitten he alkoivat valmistaa jauhepigmenttiä metallioksideilla.

Mutta kyllästyneemmän värin saavuttamiseksi vaadittiin runsaasti väriainetta, mikä voisi johtaa itse betonin laadun heikkenemiseen. Kyllä, ja tällaisten pigmenttien sekoittamiseen liittyvien töiden mukana oli joitain tappioita, koska ne olivat hyvin pölyisiä ja hajallaan.

 • Loose - eroaa jauheesta, koska ne ovat vähemmän alttiita pölyn muodostumiselle ja parannetulle värityskyvylle.

Huomautus: lämpimän spektrin värit - punainen, keltainen, ruskea - pidetään vakaina, mikä ei käytännössä ole riippuvainen valmistajasta ja värin kustannuksista. Mutta siniset, vihreät ja mustat värit usein haalistuvat hyvin nopeasti, haalistuvat. Vihreä voi muuttua likainen keltainen tai muut ongelmat esiintyvät. Jos on tarvetta käyttää tällaisia ​​pigmenttivärejä betoniin - on parempi ottaa yhteyttä todistettuihin valmistajiin.

Mikä on väriaine?

Paitsi tuloksena oleva väri myös tuloksena olevan tuotteen laatu riippuu värin oikeasta valinnasta.

Mitä ominaisuuksilla pitäisi olla pigmentti:

 1. Resistiivisyys alkalisen betonin ympäristölle. Jos valinta kuuluu sementtiseoksiin tarkoitettujen koostumusten joukkoon, ei ole mitään syytä huoleen. Tämä on tärkeää tietää, jos yrität valmistaa kotitekoisia väriaineita betoniin.
 2. Kevyt ja säänkestävä. Ihannetapauksessa se ei sovi pigmentteihin: häivyttää ultraviolettivalon säteiden alle, pestävä ja heikennä sääolosuhteiden ja lämpötilan muutosten vaikutuksesta.
 1. Värinkyvyn tulisi myös olla korkea. Se on välttämätöntä, jotta betonin sisältämän väriaineen prosenttiosuus ei saa kasvaa, jonka yli voi vaikuttaa haitallisesti lujuusominaisuuksiin. Lisäksi pigmentin hienoisuus vaikuttaa väriaineksen indeksiin, sitä pienempiä hiukkasia, sitä paremmin niiden läpäisevä ominaisuus tulee olemaan.
 2. Toinen ominaisuus on. Väriaine ei saisi liukua sekoitusveteen, ja se kiinnittyy tiiviisti sementtisideaineeseen, joka ympäröi sen hiukkaset. Tämä lisää värin kestävyyttä. Tämä kriteeri on otettava huomioon, jos teet pigmentin omilla käsilläsi, koska kaikki tehdasvalmisteiset, erityisesti epäorgaaniset tuotteet ovat tämän ja muiden vaatimusten mukaisia.

Epäorgaanisten pigmenttien sävyt

Pohjimmiltaan väriaineiden värivalikoima rajoittuu peruspalettiin, joka on punainen, keltainen, sininen tai sininen, vihreä ja musta. Jos on tarpeen saada lisää sävyjä, päästä se sitten peruspigmenttien yhdistelmällä.

Valkoinen väri

Valkoinen pigmentti, joka selviytyy hyvin tehtävistään, ei ole olemassa.

Tuotteiden valkoinen väri saavutetaan soveltamalla:

 • Valkoinen Portland-sementti GOST 965-89: n mukaan standardin sijasta;
 • Valkoiset tai kirkkaat täyteaineet;
 • Joskus titaanidioksidia käytetään vähän harmaata betonia keventämään.

Huomautus: kun pigmentoituu tällaista betonia, saadaan puhtaimmat tahrat.

Varjoon vaikuttavat tekijät

Mutta kaikki ei ole niin yksinkertainen - monimutkainen eri tekijöitä vaikuttaa lopulliseen väriin. Ensinnäkin - tämä on konkreettinen, jolla on useimmiten harmaata väriä. Viimeinen sävy on aina tummempi kuin puhtaat värit, vaikka käytät korkealaatuisia väriaineita.

Alla olevassa taulukossa on luettelo eräistä ihmissuhteista, jotka Lanxess on tunnistanut monien vuosien ajan tutkimuksessa siitä, miten perusaineiston ja ympäristön ominaisuudet vaikuttavat lopputulokseen.

Päinvastoin totta pimeällä täyteaineella: keltainen väri heikkenee. Tämä ilmenee välittömästi tuotannon aikana, mutta se muuttuu vielä havaittavammaksi toiminnan aikana särkyvän vaikutuksen alaisena.

Kuva osoittaa selvästi, että ylempi rivi (vähemmän tyydyttyneenä veden kanssa valmistuksen aikana), indikaattorilla W / C = 0,3, on tummempi kuin pohja, kun W / C = 0,4.

Tämä on voimakkaampaa verrattaessa näytteitä, joiden kovettuminen tapahtui noin 30 asteen lämpötilaeroissa.

Kuvassa: vasemmalla näytteellä, joka kovettui + 2 ° С, oikealla + 35 ° С

Myös sävyyn vaikuttavan pigmentaation prosenttiosuus vaikuttaa väriin. On selvää, että vähemmän väriaine valetaan betoniin - himmennys on tulos. Sementtiseoksessa on kuitenkin enimmäisrajoja värillisten lisäaineiden pitoisuudelle. Ne ovat alueella 8-10%.

Voimakkaasti värjättyjen formulaatioiden osalta tämä prosenttiosuus on enemmän kuin riittävä, tavallisesti hyvä väkevä väri saavutetaan lisäämällä vain 5% pigmenttiä. Sen sisällön lisäys on jo taloudellisesti järjetöntä, koska väriero on vähäpätöinen.

Yksinkertaisten värikoostumusten kohdalla lineaarinen riippuvuus niiden lukumäärästä on kuitenkin havaittavissa melko pitkään, mikä ylittää 10% virtauksesta. Mutta tällainen laajamittainen, ei-sitovan aineen lisäys vaikuttaa betonin teknisiin ominaisuuksiin huonommin, joten pigmentin kulutusta on seurattava tarkasti.

Värtämättömyys ajan myötä

Oksidikomponentit näyttävät korkeimman värin kestävyyden. Mutta ei ole väliä kuinka hyviä väriaineita betonille on, tällaisten tuotteiden pinnalla olevia pigmenttejä ei voida välttää.

Ne ilmenevät kemiallisen prosessin seurauksena seoksen kovettumisen aikana. Tuloksena oleva vapaa kalkki kosteuden vaikutuksen alaisena istutetaan pinnalle.

Tämä on havaittavissa koristepinnoilla: tummalla betonilla, ja aivan huomaamatta valkoisella. Voit yrittää puhdistaa kukinta tai käsitellä niitä.

Mutta ajan mittaan (1-3 vuotta) vapaan kalkin pestään pois ja säästyy luonnollisten sääilmiöiden vaikutuksen alaisena ja pinta palaa itsestään näkyväksi ulkonäönä monta vuotta.

Värillisen betoniseoksen valmistuksen ominaisuudet

Epäorgaanisten väriaineiden täsmällinen annostelu ja dispersio (tasainen jakautuminen painon mukaan) on avain laadun tulokseen. Täydellinen tarkkuus on luonnollisesti melko vaikeaa.

Korkeasti värjäävien pigmenttien sallittu virhe on 5%, muuten tuotteiden erojen ero on hyvin havaittavissa.

Dispersio voidaan kuitenkin saavuttaa seuraavasti:

 1. Esieroitetaan kuivapigmentti hiekalla 20 sekunnin ajan automaattisella tavalla. Jos se on pakko-action-mikseri, sekoitusaikaa on pidennettävä 2 minuutiksi. Seoksen valmistaminen omilla käsillä - sinun tarvitsee vain sekoittaa kuivat aineet huolellisesti.
 2. Lisää sementti kokonaan ja sekoita vielä 20 sekuntia (2 minuuttia).
 3. Lisää vettä kuivaan seokseen, sekoita vielä vähintään 1,5 minuuttia.

Se on tärkeää! kullekin kuorma-autossekoittajalle on omat käskynsä, joissa määritetään vähimmäisvälien sekoittaminen, ensinnäkin sinun on ohjattava sitä.

Toteuttamalla tämä täsmällisesti annosteltavien komponenttien sekoitusjär- jestelmä värin laadullisin tasaisin jakautumi- nen saavutetaan koko betoniseoksen massaa kohti. Mutta kaikkien komponenttien lataaminen samaan aikaan on mahdotonta, ei väliä kuinka paljon niitä sekoitetaan myöhemmin - hajotusta ei voida enää saavuttaa.

Pinta Orgaaniset väriaineet

Pohjimmiltaan se on orgaaninen happoväriaine betonille, jonka ydin on värjäys olemassa olevan kivipinnan kemiallisella reaktiolla emäksisen sementin väliaineen kanssa. Tällä tavoin pinnoitteet hankkivat yhden tai toisen sävyn.

Sama metallioksidit, jotka ovat osa betonin happoväriaineita, tunkeutuvat sementtiin, joka on "avannut" hapon vaikutuksen alaisena ja maalaa sen. Tuloksena on melko kulutusta kestävä pintaväri, joka haluttaessa voidaan kiillottaa ja päällystää suojaavalla lakalla.

Värillisen betonin laajuus

Koristeellinen betoni on suosituin päällystyslaattojen valmistuksessa. Tällaisilla tuotteilla tulisi olla korkeat kulumiskestävyysominaisuudet, ja niiden käyttämien pigmenttien tulee olla korkealaatuisia.

Toiseksi suosituimmassa paikassa on koristekasvien tuotteiden käyttö rakennusten julkisivuihin. Vaikka tällainen materiaali on kallista, se toimii yhtä paljon kuin itse rakenne.

johtopäätös

Teknisten vaatimusten mukaisesti maalattu sementtiseos ei menetä vahvuuttaan ja muita ominaisuuksiaan, joten sitä voidaan käyttää kaikkialla, kuten tavallinen betoni. Käytä värillisiä paneeleja talojen rakentamiseen.

Aseta aidat ja arkkitehtoniset sävellykset. Tai jopa täytä heidät polkuja ja maalaa valittuja asfalttibetonipinnoille valittuja pysäköintialueita.

Tietenkin värillisten tuotteiden tuotanto on kalliimpaa, koska betonin värillä on omat, usein korkeat kustannukset. Mutta melkein kaikki pinnoitteet maalataan ennemmin tai myöhemmin, ja riippumatta siitä, kuinka kulutusta kestävää maalia käytetään - se loppuu tai irtoaa. Tältä osin kokonaan värjätty materiaali, joka monta vuotta säilyttää koristeellisen ulkonäönsä ilman korjausta, on ehdottomasti kannattavampi.