Matalien perustusten laskeminen

Jos päätät rakentaa minkä tahansa rakenteen, niin ilman laskelmia missään. Laskenta on aina tarpeen, eikä vain tavallista kustannuslaskentaa, vaan myös toinen. Esimerkiksi muodonmuutoksen voimakkuuden laskenta ja niin edelleen. Jotta voit jatkaa säätiön laskemista, sinun on ensin määritettävä rakennettavan säätiön tyyppi. Yleensä on kolme:

Kolme ensimmäistä perustetta voivat olla joko tavallisesti haudattu tai haudattu. Laattojen perustaminen sen rakentamisella yksinkertaisesti ei voi olla perusta syvälle pohjalle.

Nyt on hieman laskelmia itse. Pääsääntöisesti suoritetaan kaksi laskentatyyppiä:

Ensimmäinen laskelma, molemmat matalat perustukset ja perustukset normaali säätiöt, tehdään sen selvittämiseksi, onko säätiö kestämään koko kuorman rakennuksesta ja samanaikaisesti ei upota eikä katkaista.

Yleensä ne eivät laske itse säätiötä, vaan laskevat sen tukialueen ja laskevat sen perusteella paineen, joka on koko rakenne, mukaan lukien itse säätiö, tukikohtaisesti. Sitten tätä painetta verrataan maaperän kantavuuteen ja tehdään sopiva päätelmä.

Matala säätiö

Mitä tulee säätiön vahvuuden laskemiseen, se laskee, ja varsinkin kun kyseessä on yksityinen rakentaminen. Tosiasia on, että jopa tavallisella, vahvistamattomalla betonipohjalla on valtava turvallisuusmarginaali, joka riittää kestämään jopa erittäin raskas rakennus kahdessa ja jopa kolmessa kerroksessa.

Nyt on muutama sana laskelmat perustusten muodonmuutoksesta. Kaikentyyppisissä perustuksissa esiintyy erilaisia ​​muodonmuutostekijöitä, sekä matalissa perustuksissa että syvissä perustuksissa. Näiden tekijöiden luonne on sama.

Jotta laskettaisiin erilaisten epämuotoisten muodonmuutosten perusta, sinulla on oltava jonkin verran erikoistuntemusta rakentamisen alalla, joka kuuluu tekniikan alan koulutukseen. Yleensä tällaisten tietämyksen puutteen vuoksi laskelmia ei suoriteta.

Jos vielä todella haluat laskea pienen perustan muodonmuutoksen perustaksi, on parasta pyytää asiantuntijoiden apua - sinun ei pitäisi tehdä sitä itse.

Mitkä ovat matalat perustukset?

Matalan pohjan on yksi perustyypeistä. Kaikki matalat perustukset voivat olla ehdollisia, sanaa "ehdollisesti" olisi korostettava ja jaettava kolmeen luokkaan:

 • Matala perustukset;
 • Matala perustukset;
 • Ei-haudattuja säätiöitä;

Ei ole mitään eroa niiden välillä, samoin kuin niiden ja normaalisti syvien perustusten välillä. Joitakin eroja on vielä olemassa, mutta niillä ei ole vaikutusta laskentaan.

Matalaa perustusta kutsutaan yleensä perustaksi, jonka syvyys on enintään 70 senttimetriä. On vain yksi poikkeus - se on pylväsperusta, joka on tehty FBS-renkaista. Koska itse rengas on korkeudeltaan 90 senttimetriä, tällaisen perustuksen syvyys on 90 senttimetriä.

Matala perustus on pylväsperustainen, jossa pylvään pituuden suhde tukevan osan leveyteen ei ylitä 4.

Esimerkiksi pylväspohja, jonka pylvään pituus on 1,5 m ja tukileveys 0,6 m, on matala perustus, mutta perustus, jonka pylvästä on 0,9 m ja tukileveys 0,2 m, ei ole perusta matala.

Kaikki säätiöt pidetään hauttamattomina, joiden syvyys ei ylitä puolta metriä.

Matalien perustusten laskeminen

Kaivuri pohjan alla

Kuten jo mainittiin, pylväs- tai nauhan matala alakerroksen laskenta ei eroa samaa laskelmaa, vaan normaalisti sisennettyä pohjaa.

Jotta laskettaisiin sen tukikapasiteetin perustana, sinun on tuotettava:

 • Rakenteen massan laskeminen;
 • Tukialan laskeminen;
 • Maaperän kantavuuden laskeminen

Rakenteen massan määrittäminen

Koko rakenteen likimääräisen painon laskemiseksi on tarpeen määrittää kyseisen rakenteen kunkin elementin paino, mukaan lukien matalan perustuksen perustukset. Rakennuksen elementit ovat:

 • Säätiö itsessään on matala;
 • Paul;
 • seinät;
 • päällekkäisiä;
 • Rafter-järjestelmä ja katto;

Kokonaismassaan sisältyvät myös komponentit, kuten:

 • Lumikuorma;
 • Lataa sisäisistä väliseinistä, ihmisistä, huonekaluista, kodinkoneista ja niin edelleen;

Jokaisen rakenne-elementin massa lasketaan sen perusteella, että voit selvittää elementtien mitat, laitteen materiaalin ja siten myös tämän materiaalin tiheyden. Mitat antavat sinulle tiedoksi tilavuuden, joka kerrottuna tiheydellä antaa massan.

Kokonaismassasta on välttämätöntä vähentää niiden elementtien massaa, joissa järjestetään erilaisia ​​aukkoja, kuten esimerkiksi seinän massa, vähentää osien tai ikkunan rakentamiseen tarvittavan kappaleen massa.

Tukialueen määrittäminen

Tukialue määritetään säätiön koon perusteella. Jos matalalla pohjalla on saraketyyppi, on mahdollista määrittää vain yhden sarakkeen jalka-alue ja laskea sitten laskentamenetelmästä riippuen joko pilareiden lukumäärä tai jätä se niin.

Jos matalan pohjan perustana on nauhatyyppi, niin tukialue on pohjan pohjan alue ja laskelma tehdään niin kuin tavanomaisen suorakulmion alue löytyy.

Tukialue voidaan ilmaista millä tahansa mittausyksiköllä, joka on helppo laskea. On suositeltavaa ilmaista se kilogrammoina neliösenttimetriä, koska useimmissa viitekirjeissä maaperän kantavuus on annettu näissä mittayksiköissä.

Maaperäkapasiteetin määrittäminen

Kuten jo todettiin, yksityisten talojen rakentamisen aikana ei ole tehty lukuisia laskelmia, erityisesti kaikki laskelmat perustusten muodonmuutoksesta. Tämä johtuu siitä, että yksityisessä talossa on yleensä suhteellisen pieni koko ja siten pieni massa.

Laskenta matalasta laakerikapasiteetista edellyttää kuitenkin. Tätä varten sinun on tiedettävä maaperän kantavuus. Maaperän kantavuuden selvittämiseksi ei ole välttämätöntä ottaa yhteyttä geologiseen palveluun - tämä voidaan tehdä itsenäisesti.

Lähes kaikki maaperät kestävät tällaisen rakenteen, eli pienen yhden tarinan tai jopa kaksikerroksisen talon, lukuun ottamatta myrkyllisiä maita ja turvealueita. Jos tällainen maaperä on sivustossasi, sinun ei pitäisi edes laskea sitä, sinun täytyy vaihtaa sitä, eli poistaa kaikki maaperä ja toimittaa uusi tai muuttaa rakennustyömaata, mikä on paljon vaikeampaa.

Joten maaperän kantavuuden määrittämiseksi on syytä ottaa kourallinen maata syvyyteen, joka vastaa perustan laskemisen enimmäissyvyyttä. Koska puhumme matalasta perustasta, maaperän näyte on otettava noin 0,7 metrin syvyyteen, eikä sillä ole merkitystä, rakennetaanko nauha- tai sarakepohja.

Kun näyte on otettu, on tarpeellista kostuttaa se runsaasti vedellä, mutta vain siinä määrin kuin maa ei ole vielä hämärtynyt eli yksinkertaisesti niin, että se on märkä. Kämmenien välissä rullaamme maata pellettiin. Pelletin paksuuden tulee olla noin 12-15 mm ja pituus noin 15 cm. Ota sitten tämä pelletti ja yritä rullata se renkaaksi.

Nyt tämän yksinkertaisen toiminnan tuloksena on mahdollista määrittää maan tyyppi ja sen kantavuus. Jos pelletti putosi erilleen pieniin osiin, meillä on hiekkomaista kangasta meidän käsiimme, jos jäljellä on pari suurta osaa tai rengas on suuria halkeamia, niin meillä on taipaleita ennen meitä.

Ja lopuksi, jos rengas osoittautui tehtyä, ja käytännössä ei ole halkeamia, tai on olemassa, mutta ne ovat pieniä, sitten käsittelemme savea.

Nyt, kun kaikki tiedot ovat tiedossa, se pysyy vain matematiikassa. On syytä muistaa, että laskemalla matalaan perustan laskentakapasiteetin mukaan laskenta suoritetaan vain, kun maaperä pystyy kestämään rakennuksen painon samalla kun se palauttaa alkuperäisen muodonsa.

Jos lomaketta ei palauteta, maaperän muodonmuutos tapahtuu, on tehtävä laskelma maaperän muodonmuutoksesta tai, kuten edellä on mainittu, itse säätiö. Tällaiset laskelmat edellyttävät kuitenkin tarkkoja tietoja maaperästä, joka voidaan saada vain laboratoriokokein, mikä ei ole yksinkertaisesti mahdollista kotona.

Laskelmien suorittamisen yksityiskohtainen selvittäminen antaa esimerkin sellaisesta laskemisesta, joka on matalan perustan maaperän kantavuudelle.

Laskentayksikkö

Peruslaskentaa varten sinulla on oltava perustiedot.

Raakatiedot

Seinät ja väliseinät

Anna talon rakentaa vaahtopaloista yhdessä kerroksessa, kun se on mitoitettu seuraavasti:

Talossa on kaksi laakeri-väliseinää, jotka on myös valmistettu vaahtolohkoista, joiden mitat ovat seuraavat:

 • Kunkin pituus on 3 m;
 • Kunkin korkeus on 4 m;

Lattialla kaikkialla on sama laite - se kaadetaan betonilla eikä se levätä pohjalle.

Pohjakerros ja kattopäällyste

Ullakkokerros on valmistettu lattiapalkkeista ja puupaneeleista. Tässä tapauksessa säteenä käytettiin palkkia, jonka leikkaus oli 100 x 200. Yhteensä 11 sädettä, joista 5,3 metriä oli kulunut. Bruce, kuten kaikki levyt ovat mäntyä.

Crate kiinteä. Se on valmistettu levyt 3 senttimetriä paksu. Hiekkaa käytettiin eristeenä, joka on hajallaan koko ullakkokerroksen päällä yhtenäisen kerroksen 5 senttimetrin paksuisena. Käytettiin myös lasivillaa.

Rafter-järjestelmä koostuu palkkeista, joissa on jakso 50 * 100. Katolla on kaksi rinteä, ja kiskot on asennettu 50 senttimetrin välein. Kummankin sauvan pituus on 5 metriä. Laatikko on tehty shakkilautajärjestelyllä levyillä, joiden paksuus on 25 millimetriä. Pinnoite valmistetaan tavanomaisen aaltoliiman muodossa.

perusta

Säätiön tehtiin teippityyppi. Haavan pohjan leveys on 40 senttimetriä. Syvyys on 70 senttimetriä.

Koko säätiö on tehty betonista, vahvistettu. Samanaikaisesti käytettiin liittimiä, joissa oli 12 mm: n osa. Lujitushäkki on rakennettu vahvikkeesta, jossa on kaksi 5-vyötärää ja 25 cm pituista hyppää. Puskurit asennettuina 50 cm: n välein.

Hihnojen välillä on toisiinsa liitetty 40 cm: n pituisia vahvistusosia, jotka on asennettu molemmin puolin 50 senttimetrin välein.

tuotannon laskennassa

Joten, laskenta olisi aloitettava etsimällä peräkkäin massojen kaikki rakenneosat rakenne. Aloitetaan säätiöllä.

Säätiön massa

Sanotaan, että perustus nauha. Löydät sen massan, sinun täytyy tietää:

 • Geometriset mitat:
 • Ainetiheys;

Opimme geometriset ulottuvuudet. Säätiön pituus on yhtä suuri kuin rakennuksen ympärysmitta, eli kaikkien osapuolten pituus. Etsi kehä:

Kaksi metriä, kaksi viittä ja kaksi väliseinää on kaksi seinää, joiden alla myös säätiö kaadetaan.

Nyt, kun tiedät, että korkeus on 0,7 metriä ja leveys 0,4 metriä, voit löytää tilavuus kolmen sivun tuotteena:

36 * 0,7 * 0,4 = 10,08 kuutiometriä.

Tämä on kuitenkin koko säätiön tilavuus, mutta koska sanotaan, että säätö on vahvistettu, on välttämätöntä vähentää tästä tilavuudesta laskettavan raudoituksen määrä.

Sanotaan, että kehyksessä on kaksi hihnaa, joista kussakin on viisi vetoa. Vahvistussääntöjen mukaan vahvikehammas ei saa kulkea noin puolen metrin kulmassa. Joten meillä on vain 4 kehystä jokaiselle seinälle. Ei ole vaikeata laskea kunkin kehyksen pituutta:

10-0.5-0.5 = 9 metriä ja

5-0,5-0,5 = 4 metriä ja kaksi 2,5 metriä. Väliseinät on yhdistetty pääseinien vahvistuskoteloon, mutta väliseinän loppuun, vahvistaminen ei myöskään ole puolet metriä.

Sitten hihnojen kokonaispituus on yhtä suuri kuin:

Koska kussakin hihnassa on viisi sauvaa, sauvojen kokonaispituus on yhtä suuri kuin:

62 * 5 = 310 metriä.

Nyt lasketaan hyppääjien pituus.

Sanotaan, että ne asennetaan puoli metriä kohden. Tämä tarkoittaa, että isommalla seinän ylä- ja alareunalla on hyppyjä:

9 / 0,5 + 1 = 19 kpl, sitten pienemmällä pinnalla oleva seinä:

4 / 0,5 + 1 = 9 kappaletta ja väliseinissä:

Sitten yksi ylävyö sisältää täydellisen hyppykytkimen:

19 * 2 + 9 * 2 + 6 * 2 = 68 kappaletta. Lisäksi kumpikin on 0,25 metriä, ja kokonaispituus on:

68 * 0,25 = 17 metriä. Tästä eteenpäin saavutamme, että horisontaalisten hyppyjen kokonaispituus koko kehyksessä on yhtä suuri kuin:

Laske nyt pystysuuntaisten hyppyjen pituus. Toisaalta on yhtä paljon kuin horisontaalisia, koska sanotaan, että ne asennetaan samassa vaiheessa. Tämä tarkoittaa, että toisella puolella on 68 pystysuoraa hyppää ja toisella puolella.

Yhteensä on 136 hyppääjä, joista jokainen on pituudeltaan 40 senttimetriä. Näin ollen hyppääjien kokonaispituus on yhtä suuri kuin:

Nyt lasketaan raudoituksen kokonaispituus kaikkien pituiden summana:

310 + 34 + 54,4 = 388,4 metriä.

Nyt, kun tiedetään vahvistusosan osa ja pituus, voimme löytää tilavuuden, jota käytämme koulun kaavaa sylinterin tilavuuden selvittämiseksi, koska leikkausalue kerrotaan pituudella. Jotta saisit tietää poikkipinta-alan, sinun on käytettävä ympyrän alueen kaavaa. Lue alue:

3,14 * 0,000036 = 0,00011 neliömetriä.

Nyt moninkertaista koko ankkurin pituus ja saat äänenvoimakkuuden:

0,00011 * 388,4 = 0,04 kuutiometriä.

Vähennä tämä luku säätiön kokonaistilavuudesta, saamme:

10.08-0.04-0.04 = 10 kuutiometriä. Toinen luku, 0,04, otti huomioon, että kulmat vahvistetaan myös, mutta raudoituksen tankoja ei taivuta oikeaan kulmaan, vaan kaareutuvat ja syötetään kolmasosa kunkin seinän pituudesta, minkä vuoksi ne eivät saisi saavuttaa kulmaa itse kehyksessä.

Täten saimme selville, että säätiö koostuu 10 kuutiometriä sementistä, jonka tiheys on noin 2500 kiloa kuutiometriä kohti ja 0,08 kuutiometriä rautaa, jonka tiheys on 7800 kiloa kuutiometriä kohden. Tietäen tämän, voit helposti löytää sen massa:

10 * 2500 = 25 000 kiloa, ja

0,08 * 7800 = 624 kiloa, sitten säätiön kokonaismassa on 25624 kiloa.

Lattian massa

Koska sanotaan, että lattia on betonia, mutta se ei ole perustana, se tarkoittaa, että sen painoa ei pitäisi ottaa huomioon, koska se ei aiheuta painetta pohjan tukipinnalle. Useammin lattia riippuu perustuksista, toisin sanoen se riippuu niistä tai pohjasta, mikä puolestaan ​​siirtää kuorman säätiölle. Meidän tapauksessamme ei ole tarpeen ottaa huomioon lattian massaa.

Massseinät

Meidän tapauksessamme seinien massa koostuu kahdesta massasta:

 • Lohkojen massat;
 • Sementtilaastin massat.

Sementtilaastin massaa voidaan jättää huomiotta, koska se ei ole liian suuri verrattuna lohkojen massaan. Samalla tavalla oli mahdollista toimia säätiön laskennassa, jossa vahvistuksen massa otettiin huomioon. Lähinnä aina perustusten laskennassa ei myöskään oteta huomioon vahvistuspainoa, joka korvaa sen tilavuuden betonin tilavuudella.

Lohkojen massa havaitaan vaahtolohkojen lukumääränä kerrottuna yhden lohkon massalla. Sitten löydämme käytettyjen lohkojen kokonaismäärän, koska kaikkien seinien kokonaispinta-ala jaettuna yhden lohkon peittoalueella. Toinen arvo riippuu siitä, kuinka lohko menee.

Sen mitat ovat seuraavat:

 • Pituus 60 cm;
 • Korkeus 30 cm;
 • Leveys on 20 senttimetriä;

Jos lohko putoaa reunaan, sen peittoalue on yhtä suuri kuin:

0,6 * 0,3 = 0,18 neliömetriä, ja jos se on tasainen, niin se on yhtä suuri kuin:

0,6 * 0,2 = 0,12 neliömetriä.

Anna lohkon olla tasaiset. Sitten löydetään seinien kokonaispinta-ala, kun kunkin seinän pituus kerrotaan korkeudella:

10 * 4 + 10 * 4 + 5 * 4 + 5 * 4 + 3 * 4 + 3 * 4 = 144 neliömetriä. Koska yksi lohko, joka sijaitsee kulmassa, kattaa sekä yhden seinän alueen että toisen alueen, ei olisi syytä ottaa huomioon sitä, koska sementtiä ei otettu huomioon nivelissä, oletamme, että nämä ovat kahta eri lohkoa.

Nyt jaamme tämän alueen yhdellä korttelilla ja saamme lohkojen lukumäärän:

144 / 0,12 = 1 200.

Yhden vaahtolohkon paino on keskimäärin 17 kiloa, pyöristettynä 20: ksi, jolloin saadaan seinien kokonaispaino:

Päällekkäinen paino

Sanotaan, että kaikkiaan 11 palkkia, joiden leikkaus oli 200 x 100 senttiä, oli kulunut 5,3 metriä. Näistä tiedoista on helppo löytää palkkien tilavuus:

0,2 * 0,1 * 5,3 = 0,106 kuutiometriä - yksi palkki, sitten:

0,106 * 11 = 1,166 kuutiometriä kaikki palkit.

Etsi kaikki levyt. Sanotaan, että laatikko on kiinteä, mikä tarkoittaa, että koko talon pinta on peitetty levyt 3 tuumaa paksu, niin löydämme levytilaa:

10 * 5 * 0,03 = 1,5 kuutiometriä.

Sitten puuradan kokonaistilavuus on yhtä suuri kuin:

1,5 + 1,166 = 2,666 kuutiometriä, ja siten niiden levyjen massa, joiden tiheys on 800 kilogrammaa kuutiometriä kohden (koska kaikki puiset elementit ovat mäntyjä):

Nyt laskemme hiekan massan, ja laskemme sen tilavuuden. Sanotaan, että koko päällekkäinen alue peitetään hiekalla ja paksuus on viisi senttiä. Tiedät alueen ja paksuuden, löydät tilavuuden:

5 * 10 * 0,05 = 2,5 kuutiometriä. Hiekka-aineen massan tiheys on noin 1500 kilogrammaa kuutiometriä kohden, sitten lasketaan hiekan massa:

Tämän jälkeen ullakkokerroksen kokonaismassa on:

Katon massa

Sanotaan, että katto on kaksinkertainen, mikä tarkoittaa, että laite tarvitsee paria kattotuolia. Sanotaan myös, että niiden välinen etäisyys on 0,5 metriä, joten ei ole vaikeata laskea kuinka monta paria kattotuoleja se otti:

10 / 0.5 + 1 = 21 paria kattotuolia, jokainen raft on 5 metriä pitkä, mikä tarkoittaa, että telojen kokonaispituus on:

Raiteiden osuus on 100 * 50, joten kaikkien kannattimien tilavuus on yhtä suuri kuin:

0,1 * 0,05 * 210 = 1,05 kuutiometriä.

Laske nyt levyjen määrä. Sanotaan, että laatikko on tehty ruutupuutarhasta. Tämä antaa oikeuden olettaa, että puolet koko kattoalueesta katetaan levyillä eli puolet kahdesta rampista. Tämä tarkoittaa, että levyt kattavat kokonaan yhden katon kaltevuuden. Jäljellä on vielä tietää kaltevuuden koon.

Koska sanotaan, että sauva on pituudeltaan 5 metriä, voimme olettaa, että rinteen korkeus on täsmälleen viisi metriä, se on yhtä pitkä kuin suuremman seinän pituus, sitten verkko on 10 metriä. Sitten lasketaan kulmakerroksen alue ja vastaavasti kaikkien levytila:

10 * 5 = 50 neliömetriä.

Nyt löydämme levytilojen määrän, koska alue kerrotaan levyn paksuuden mukaan:

50 * 0,025 = 1,25 kuutiometriä.

Tällöin katon puisen osan kokonaistilavuus tulee olemaan:

1,25 + 1,05 = 2,3 kuutiometriä.

Tietäen mäntyjen tiheyden laskemme massan:

Laske nyt liuskan massa. Vakion kahdeksan aallon levyn arkki on pituudeltaan 175 senttimetriä ja leveydeltään 113 senttimetriä.

Tämä tarkoittaa, että samassa pystysuorassa rivissä yksi ramppi sopii kaikkiin:

5 / 1,75 = noin 3 lehtiä. On välttämätöntä pyöristää, jotta jäisi pohja senttimetriä 15: een ja jotta kaikki liuskekivet päällystettäisiin päällekkäin.

Sitten yksi vaakarivi tulee olemaan arkkeja:

10 / 1,13 = 10 arkkia. Täällä myös pyöristetty johtuen päällekkäisyydestä.

Sitten yksi arkki tarvitsee arkkeja:

10 * 3 = 30 arkkia, ja vastaavasti kahdelle:

30 * 2 = 60 arkkia arkkia.

Yksi tällainen liuskekivi, jonka paksuus on 5,3 millimetriä, painaa noin 23 kiloa ja laskee koko liuskekiven massan:

Nyt voit laskea katon kokonaispainon:

Rakenteen kokonaismassa

Kun kaikkien rakenteellisten elementtien massat löytyvät, voit määrittää koko talon kokonaismassan massojen summana

25624 + 24000 + 5882.8 + 3220 = 58726,8 kiloa, eli noin 60 tonnia.

Tukialueen määrittäminen

Alapatustukea määritettäessä on välttämätöntä ymmärtää, mitkä alue on laskettu. Jos säätiö on nauha, meidän on tarkasteltava suorakulmion alaa, jos sarakkeen, sitten yleensä alue on yhtä kuin neliösumien summa.

Jos perustus on pylväs ja tehty putkista, tukialue löytyy piireiden alueiden summasta ja niin edelleen.

Meidän tapauksessamme sinun on löydettävä suorakulmion alue, koska pituus kerrotaan leveydellä.

Säätiön pituus on yhtä suuri kuin ympärysmitta eli 36 metriä. Säätiön leveys on annettu ja se on 0,4 metriä, sitten löydämme tuen alueen:

36 * 0.4 = 14,4 neliömetriä tai 144 000 neliösenttimetriä.

Maaperäkapasiteetin määrittäminen

Koska olemme jo määrittäneet maaperän tyypin, meidän on vain tarkasteltava sen kantavuutta taulukossa. Oletetaan, että meillä on kangasta ja sen kantokyky on noin 2 kiloa neliösenttimetriä kohti.

Säätiön laskenta

Nyt kun tiedetään massa ja kantavuus, siirry laskentaan kantavuuden perustan. Sitä tehdään näin: tuloksena oleva massa otetaan ja jaetaan tukialueelle, me painetaan talosta ja lisäämme paineita huonekaluista, ihmisistä ja lumikuormituksesta.

Tuloksena saadaan kokonaispaine paikan päällä:

60000/144000 = 0,4166 kiloa neliömetriä kohden.

Lisätään tähän numeroon ihmisten huonekalujen massa ja niin edelleen, joka on noin 0,018 kiloa neliösenttimetriä kohti, saamme:

0,4166 + 0,018 = 0,4346 kiloa neliösenttimetriä kohti. Lisää lumikuorma:

0,4346 + 0,02 = 0,4546 kiloa neliösenttimetriä kohti.

Koska maaperän kantavuus on 2 kiloa, talon kohdalla oleva paine ei riitä aiheuttamaan luota tai muodonmuutosta, mikä tarkoittaa, että tällainen rakenne ja säätiö sekä talo voidaan rakentaa turvallisesti. Jos paine osoittautuu korkeammaksi kuin laakerikapasiteetti, peruskorjausalue yksinkertaisesti kasvaa yleensä.

Matalien perustusten laskeminen

Matalan pohjan laskeminen on välttämätöntä sen geometristen ulottuvuuksien selventämiseksi ja perustan tyypin valitsemiseksi. Se laskee kolmen tekijän laskemiseen: rakennuksen paineen suuruuden maaperään, maaperän paineen voiman ylikuulumisen seurauksena ja perustuskehyksen voimakkuuden määrittämisen.

Rakennuksen kuorma on joukko lähetettyjä kuormia yksinkertaistetussa laskelmassa - koko rakenteen massa, joka on yli 1 m 2 alapinnan alemmasta tasosta. Paisumisen muodonmuutosvoima määräytyy tietyn tyyppisen maaperän vertailuarvoksi. Kehyksen lujuus riippuu perustuksen ja käytettävän vahvikkeen geometriasta.

Rakennuksen kuormituslaskenta

Jotta rakennuksen massa laskettaisiin, on oltava hanke, jossa otetaan huomioon rakennuksen, materiaalien, rakentamisen ja sen muiden ominaisuuksien koon. Pohjaan kohdistuvan kuorman laskenta suoritetaan ottaen huomioon talven lumikuorma. Laskentamenetelmä on yksinkertainen: rakenteen yksittäisten rakenneosien massat lasketaan, tiivistetään ja jakautuvat kellarijalanjälkeen. Määritä tämäntyyppisen maaperän maaperän ominaiskäyrän kestävyys R0 ja vertaile sitä tietyn kuorman N saadun arvon kanssa. Jos R0

Esimerkki laskelmasta: tiilinen yksikerroksinen talo, jonka koko on 10x8 m, ja seinät ovat täyteläinen punatiilinen 0,4 metriä leveä seinät, joissa on vahvistettu betonilattia ja puiset katto-katot. Kattospoileri, peitetty ammattimaisella lattialla. Rakentaminen on suunniteltu raskas loemaiselle maaperälle, alue on Moskova.

Edellä olevan laskentamenetelmän mukaan kuorma on N = 23 t / m 2.

Frosty turvotus ja valikoima matala kellari

Käsiteltävä "karkottavaa maaperää" ohjaa monia. Yritetään selvittää, mikä se on. Eri maaperällä on erilainen kyky kerätä kosteutta. Karkea hiekka, kiviä ei pidä vettä, ja savi päinvastoin sitoo sen, muuttuu muoviksi ja pysyy kosteana pitkään. Jäätymisvesi laajenee, kun taas paljon kosteutta sisältävä maaperä kasvaa kokoa. Tätä ilmiötä kutsutaan "huurteiseksi turvotuksi".

Hiukkasten koostumuksesta ja koosta riippuen maaperä voidaan jakaa 5 ryhmään - ne luetellaan taulukossa 1.

Maaperäryhmästä riippuen matalan pohjan rakenne valitaan piirustuksen mukaan ja sen mitat, syvyys ja korkeus määräytyvät. Laske alapinnan alapinnan ala Af.

Matala perustuslaskelma

Kaistaleen leveyden laskeminen matala

Matala perustan kaistaleen laskeminen perustuu taloyhtiön yksikkökuormituksen määrittämiseen yksikköalueella ja maaperän kantavuuden perusteella säätiön alapuolella. Samaan aikaan maaperän kantokyvyn tulisi olla suurempi kuin talon erityinen kuormitus vähintään 30% (turvallisuuskerroin):

rakennuksen kokonaispaino * 1.3 = maaperän kantavuus

Maaperän kantavuus puolestaan ​​määritellään kaavalla:

maaperän kantavuus = pohjan leveys * perustan pituus * suunnittelu maaperän kestävyys

Niinpä matalimman perustan nauhalistan leveyden laskemiseksi on tarpeen laskea talon kokonaispaino, määrittää pohjan pituus ja maaperän rakenteellinen vastus.

Talon kokonaispaino koostuu itse talon painosta, huonekalujen ja laitteiden painosta, lumi- ja tuulikuormituksesta.

Koko talon paino koostuu seinien painosta (taulukko 1), lattian painosta (taulukko 2) ja katon painosta (taulukot 3,4,5)

Rakennuseinät, joiden paksuus on 150 mm

Lokit ja puutavarat

Solukerroksen lohkot, joiden tiheys on 500-600 kg / m 3, paksuus mm 200, 250, 300, 350

100-120; 125-150; 150-180; 175 - 210

Paksun savibetonin paksuus 350 mm

Kuonan betonipaksuus 350 mm

Vahvistettu betonipaksuus150 mm

Kiinteä tiili tiilet, 250 mm, 380, 510 mm paksu

450-500; 700-750; 900-1000

Esimerkki laskelmasta. Suunnitelmissa on rakentaa yksikerroksinen talo, jonka pinta-ala on 10 * 10 m ja sisäseinämä, katon korkeus on 3 m. Sitten koko talon seinät ovat:

S = (10 * 4) * 3 + 10 * 3 = 150 m 2;

Edellyttäen, että se on suunniteltu rakentamaan tiilitalon, jonka paksuus on puolet tiilistä, valitse sopiva arvo taulukosta. Saamme, että kaikki talon seinät antavat kuorman:

750 kg / m 2 * 150m 2 = 112500 kg

Kuormitusta talon seinistä lisää kuorma lattialta.

Päällekkäisyyksien tyyppi

Ominaispaino, kg / m 2

Alakerta puupalkkeihin, eristys, tiheys jopa 200 kg / m 3

Sama, eristys tiheys 300 kg / m3

Sama, eristys tiheys jopa 500 kg / m3

Säilytä lattiat puupalkkeihin, eristys, tiheys jopa 200 kg / m3

Sama, tiheys jopa 300 kg / m3

Sama, tiheys jopa 500 kg / m3

Esimerkki laskelmasta. Hyväksymme ullakkokerroksen, jonka tiheys on 300 kg / m 3 ja kellarikerroksinen betonilattia. Yhden kerroksisen talon pinta-ala on 100 m 2, kerrosten kokonaispaino on:

100m 2 * 150kg / m 2 + 100m 2 * 500 kg / m 2 = 65 000 kg

Talon painon lisäksi sinun on lisättävä kuormaa katosta, joka koostuu katemateriaalien painosta ja kateaineiden painosta. Laske ristikkojärjestelmän paino auttaa taulukkoa

Puun koko

Pituusmäärä m 3, pituus 6 m

Puun määrä, 6 m pitkä, m 3

Laitteen koko, mm

Levyjen määrä m3, pituus 6 m

Yhden levyn tilavuus, m 3, pituus 6 m

Katteen osuus materiaalista riippuen.

Kattotyyppi

kg / m 2

Galvanoitu teräs, ammattilevy

Katon painon laskemiseksi otamme pohjan 120 m 2: n projisointialueen katon kaltevuuskulmalla 30 0.

Esimerkki laskelmasta. Oletetaan, että ristikkojärjestelmä vaatii 32 levyä, joiden koko on 200 mm * 50 mm ja 10 palkkia 150 mm * 100 mm. Erikoispakan paino 500 -550 kg / m 3 lasketaan rautasien paino:

((32 * 0,06) + (10 * 0,09)) * 500 = 1410 kg.

Lisätään kateaineen paino, esimerkiksi onduliini:

150 m 2 * 4 kg / m 2 = 600 kg

Katon kokonaispaino:

1410 kg + 600 kg = 2010 kg

Talon lunta kuormitetaan rakentamisen ilmastollisen alueen (taulukko 6) mukaisesti.

Ilmastontuotantoalue

kaupunki

Lumikuorma kg / m 2

Astrakhan, Chita, Blagoveshchensk

Rostov-on-Don, Krasnodar, Khabarovsk

Moskova, Tambov, Yekaterinburg

Pietari, Yaroslavl, Kemerovo

Perm, Salekhard, Nizhnevartovsk, Magadan

Kamchatan itärannikolla

Yksityiskohtainen kartta lumikuormasta löytyy SNiP 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset"

Taloamme rakennetaan Rostov-on-Don (II ilmastoalueella), joten otat lumikuorman:

120 m 2 * 120 kg / m 2 = 14 400 kg

Tuulikuorman laskemiseksi käytä SNiP 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset" taulukot ja kaaviot tai käytä käytännössä usein käytettyä kaavaa:

rakennusalue * (15 * talon korkeus + 40) = tuulikuorma

100 m 2 * (15 * 7 + 40) = 14 500 kg

Seuraavaksi sinun on laskettava kuorma siitä, mikä täyttää talon - huonekalut jne. Tämä auttaa taulukkoa 7

rakennus

Kuormitus kg / m 2

Asunnot, makuusalit, hotellit, lastentarhat. loma-asuntoja

Hallintorakennukset, koulut

Tieteellisten, lääketieteellisten ja oppilaitosten toimistot ja laboratoriot

Kirjaston lukutilat

Kahvilat, ravintolat, ruokalat

Konsertti, urheiluhallit

Sovitetaan päälle mahdollisten väkijoukkojen kanssa

Rakennamme asuintaloa, joten hyödynnämme hyötykuormaa:

100 m 2 * 195 kg / m 2 = 19 500 kg

Joten saimme kaikki numerot, joita tarvitaan kaistaleen leveyden laskemiseen:

Talon seinämän paino 10 m * 10 m yhdellä poikittaisella nauhalla112500 kg

Lattian paino 65 000 kg

Kattokorkeus 2010 kg

Lumikuorma 14 400 kg

Tuulikuormitus 14 500 kg

Hyötykuorma 19 500 kg

Talon kokonaispaino on 227.910 kg.

Korvaa nämä numerot kaavassa:

kokonaispaino kotona * 1.3 = maaperän kantavuus (1)

Maaperän kantavuus puolestaan ​​määritellään seuraavasti:

maaperän kantavuus = pohjan leveys * perustapituus * suunnittelu maaperän kestävyys (2)

Näiden kahden kaavan avulla on helppo laskea nauhan pohjan leveys:

Säätiön leveys = (kokonaispaino * 1,3) / (pohjan pituus * suunnittelun maaperän kestävyys) (3)

Laskennallinen maaperänkestävyys otetaan taulukosta 8 (tiivistelmä taulukosta SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakennelmien perustukset"

Maaperän tyyppi

Arvioitu maaperän kestävyys, kg / cm 3

Karkeat soramakivet hiekka-aggregaatilla

Karkeat soramakivet (raunioina) silty-saviaggregaatilla

Karkea sora (puu) hiekka-aggregaatilla

Karkea sora (puu), jossa sitsi-savi-aggregaatti

Keskipitkä hiekka

Hieno kosteushiekka

Hieno märkä ja tyydyttynyt hiekka

Pölyinen kosteus hiekka

Pölyinen märkä hiekka

Jauhemaisen veden hiekka

Savi (riippuu huokoisuudesta ja juoksevuudesta)

Laippa (riippuu huokoisuudesta ja juoksevuudesta)

Savi on tiheää (juoksevuudesta riippuen)

Keskitasoinen savi (riippuvuudesta riippuen)

Muovisäiliö (riippuvuudesta riippuen)

Savi kyllästetty vedellä (riippuu juoksevuudesta)

Saadut tiedot korvataan kaavalla (3):

Pohjan leveys = (227,910 * 1,3) / (5000 (perusta pituus cm) * 1 kg / cm 2 (veden kyllästämiseen tarkoitetun saven arvo))

Saavutamme riittävän leveyden pohjan 59,6 tai 60 cm.

Muista, että säätiön leveyden on välttämättä oltava suurempi kuin seinämän leveys.

Edellä olevasta laskelmasta on selvää, että suurin vaikeus on maaperän suunnitteluvastuksen määrittäminen rakennustyömaalla. Jos kokemusta ei ole, niin on parempi tilata geotekninen tutkimus.

Syvyyden asettaminen nauhalevystä

Määritettäessä syvyyteen asettamista varten nauhan jalka voidaan ohjata taulukolla 9

maa

Pohjan syvyys cm

Kivinen maa

Hiekka, hiekkasauma, siipi

Alhaisen syvyyden syvyyden syvyys riippuu pohjaveden korkeudesta, maaperän kallistumisasteesta ja maaperän jähmettymisestä. Mitä suurempi maaperän jäädyttämisen syvyys on, sitä enemmän vettä maaperässä on ja mitä lähempänä sitä pinta on, sitä voimakkaammat pakkasteet ovat. Nämä voimat työntävät pohjaa pinnalle ja puristavat sen sivuilta. Näiden voimien vaikutuksen vähentämiseksi nauhalevy on syvennettävä. Mutta on olemassa kustannustehokkaampia tapoja käsitellä maaperän roiskua. Se on säätiön ja maaperän eristäminen, maaperän kuivatus säätiön ympärillä, ei-tulenkestävän materiaalin (karkean hiekan) tyynyn luominen perustuksen ja sen ympärillä.

Jos työmaallasi oleva maa on erittäin kuoppaista tai pohjavesi on liian korkea, voi olla syytä kieltäytyä käyttämästä matalaa pohjapohjaa paalun tai paalutuksen hyväksi.

Matala pohjan perustan laskeminen

VENÄJÄN FEDERATIONIN KOULUTUSMINISTERIÖ

Rakennusrakenteiden laitos, perustukset ja rakennusten luotettavuus

Suuntaviivat kurssille

ja valmistunut muotoilu

PIENI PESSION PERUSTEET

Matalan pohjan perustusten geometristen mittojen määrittäminen: kurssin ja asteen suunnittelun ohjeet.

/ Comp., koska ns., apulaisprofessorit - Volgograd: VolgGASA, 2003 - s.

Tämä työkalupakki on osa tietojärjestelmää kurssin suunnittelusta kurssille "Säätiöt ja säätiöt".

Lasketaan perusasetusten laskemisen tärkeimmät määräykset, pohjan laskennallinen vastus ja erilaisten geometristen muotojen matalien perustusten laskemisen perustekijät. Laskentalgoritmit on annettu.

4. ja 5. erikoiskurssien opiskelijoille: CBC, GS, KSH, AD, VK.

IL. Pöytä. Kirjallisuusluettelo. otsikot.

Suunnittele uch. menetelmällä. asiakirja. 2003, pos.

Allekirjoitettu vuonna 2003, painos 60x84 / 16.

Tulostus on tasainen. Sanomalehtipaperi, Uch.-ed. l.

Joht. Rintalihakset. l. t.200 kappaletta

Volgogradin osavaltion arkkitehtuurin ja rakennustekniikan akatemia.

Volgograd, ul, Akademicheskaya, 1.

Monistuslaitteiden laboratorio VolgGASA.

1. Lasketaan pohjan pohjan syvyys...................

2. Lasketun maaperävastuksen määrittäminen.......

3. Kellaremuutosten geometristen mittojen määrittäminen.........

3.1. Hihnan keskuslataus..........

3.2. Hihna epäkeskisesti ladattu säätö.............

3.3. Pylväät keskellä ladattu säätiö.............

3.4. Suorakaide epäkeskisesti kuormitetulla pohjalla

(hetki toimii yhdessä tasossa)..........

3.5. Suorakaide epäkeskisesti kuormitetulla pohjalla

(hetki toimii kahdessa tasossa).............

3.6. Pyöreä (kiinteä) säätiö.............

3.7. Sormus säätiö.............

4. Nauha epäjatkuvat perustukset....................

5. Heikon alla olevan kerroksen vahvuuden tarkistaminen....................

1. LASKEMINEN SÄÄTIÖJEN SYVYYSASEMAN

Perustan syvyys riippuu seuraavista päätekijöistä:

a) pystytettyjen ja jo olemassa olevien rakennusten ja rakenteiden suunnittelusta ja toiminnallisista ominaisuuksista eli rakennusten kuormituksen tasosta maanalaiset laitteet (kellarit, lattiat, tekniset viestinnät) ja vierekkäiset säätiöt;

b) alueen geologisista hydrogeologisista olosuhteista (maaperän kerrosten luonne, pohjavesi). Huomaa, että seuraavia maaperäjä ei suositella luonnollisina pohjina: hiekkainen, mureneva, silty-savi virtaava koostumus tai huokoisuuskerroin, joka ylittää hiekkasaumojen e> 0,7, loam e> 1,0 ja savi e> 1,1, sekä silt-, turve- ja irtomaan maaperä ;

c) rakentamisen alueen ilmastollisista olosuhteista (maaperän jäädytys ja nousu).

Perustusten syvyys määritetään kohtien.2.25-2.33 [1] mukaisesti.

Kausittaisen maaperän jäädyttämisen normatiivisen syvyyden oletetaan olevan yhtä suuri kuin kausittaisen maaperän jäädyttämisen vuotuisten enimmäissyvyyden keskiarvo avoimella, paljaalla lumisella vaakatasossa pohjaveden tasolla, joka on alle maaperän kausiluonteisen jäädytyssyvyys.

Pitkän aikavälin havaintojen puuttuessa jäämien normatiivinen syvyys määritetään kaavalla

missä on dimensioton kerroin, joka on numeerisesti yhtä suuri kuin keskimääräisten kuukausittaisten negatiivisten lämpötilojen absoluuttisten arvojen summa talvella tietyllä alueella (SNiP ilmastolle ja geofysiikalle);

d = 0,23 - lian ja saven osalta; 0,28 hiekkasaumaa, hienoa hiekkaa ja hiekkaa; 0,3 hiekkaranta, karkea ja keskikokoinen; 0,34 - karkeat maaperät.

Arvioitu syvä kausittainen maaperän jäädyttäminen

jossa - taulukossa määritetty kerroin.1.1.

Rakennuksen rakenteet

Kerroin arvioitua keskimääräistä päivittäistä ilman lämpötilaa huoneessa ulkoisten seinien ja pylväiden perustusten lähellä

Suunnittelupohjien järjestys on matala.

Suunnittelu-geologisten, hydrogeologisten ja geodeettisten tutkimusten materiaalien tutkiminen tulevan rakentamisen alueella. (Arkistomateriaalia on tutkittava etenkin kaupunkialueilla.)

Rakennuksen analysointi sen herkkyyden suhteen epätasaiseen saostukseen.

Määritä kuormitus perustuksiin.

Valitse maakerroksen maaperä.

Laske ehdotetut perusvaihtoehdot toisessa rajoittavassa tilassa (lujuus ja muodonmuutos).

Tee taloudellinen vertailu vaihtoehtoja ja valitse halvin.

Suorita valitun perustuksen täydellinen laskenta ja suunnittelu

FMZ: n laskeminen alkaa alustavalla valinnalla sen suunnittelusta ja perusmittauksista (tämä on pohjan syvyys ja sen pohjan koko).

Lisäksi laskenta suoritetaan kahteen rajoittavaan tilaan:

I - Lujuuden laskeminen (vakaus)

II - Muotojen laskeminen, jotka ovat perustavanlaatuisia ja pakollisia kaikille FMZ: lle.

Ja raja-arvojen ryhmän I laskeminen on ylimääräistä ja se suoritetaan jossakin seuraavista tapauksista:

Rakenne sijaitsee rinteessä (kaltevuus) tai lähellä sitä;

Merkittävät vaakakuormat lähetetään pohjaan;

Pohjalla on erittäin heikkoja maaperäjä (tai virtaavia ja virtaavia savimaita jne.), Joilla on alhainen leikkausvastus;

Pohjalla on päinvastoin erittäin vahva - kallioinen maaperä.

Kun perustuksen lopulliset mitat täyttävät raja-arvon kaksi ryhmää, ne siirtyvät rakenteeltaan (betonirakenteiden kulku).

1.3.a. Perustan syvyyden määrittäminen

On selvää, että matalampi säätiö on, sitä pienempi on käytetty materiaalin määrä ja sitä pienempi rakennuksen kustannus. Kuitenkin, kun olet valinnut perussyvyyden, yksi on ohjattava joukko tekijöitä:

Paikan geologinen rakenne ja sen hydrogeologia (veden läsnäolo);

Kauden maanjäristyksen syvyys;

Rakennuksen rakenteet, mukaan lukien kellarikerroksen läsnäolo, maanalaisen viestinnän syvyys, vierekkäisten perustusten läsnäolo ja syvyys.

1. Kirjanpito IGU -rakenne sivusto on valita kantajakerroksen maaperän. Tämä valinta tehdään maaperän lujuuden ja puristuvuuden alustavan arvioinnin perusteella. Geologisten osien mukaan. Kaikki maaperän kerrostumat voivat

Kun valitset säätiön tyypin ja syvyyden, seuraa seuraavaa yleiset säännöt:

Säätiön vähimmäissyvyys on vähintään 0,5 moottorin suunnittelumerkkiä;

Maaperän kantavan kerroksen syvyyden on oltava vähintään 10-15 cm;

Mahdollisuuksien mukaan asetetaan pohjat pohjaveden yläpuolelle, jotta vedenpoistotoimenpide ei enää riitä.

Kerrospohjissa kaikki perustukset on edullisesti pystytetty samaan maahan tai maaperään, jolla on samanlainen lujuus ja puristettavuus. Jos tämä ehto on mahdoton, niin perustusten mitat valitaan pääasiassa sedimentin tasaamisen ehdosta.

2. kausittaisen maaperän jäädyttämisen syvyys.

Ongelmana on se, että monilla vedellä kyllästetyillä savimassalla on kallistusominaisuuksia, ts. lisää niiden tilavuutta jäätymisen aikana johtuen jääkerrosten muodostumisesta niihin. Jäätymisen seurauksena pohjavesimuodostumat ovat alemmat makaavat kerrokset, joiden seurauksena jäävälikerrosten paksuus kasvaa entisestään. Tämä johtaa siihen kiihottavilla voimilla pohjan pohjalle. Mikä voi aiheuttaa nostolaitteita. Tällaisten maa-ainesten myöhempi sulaminen johtaa niiden voimakkaaseen kastumiseen, niiden kantokyvyn heikkenemiseen ja rakenteen samentumiseen.

Korkein paisuntaenergiaa alttiita maaperä sisältää lietettä ja savea. Kalkkikiveäiset maa-ainekset ovat: karkea hiekkapohjainen maa, jossa hiekkakiviä, hiekkahiekkaa, karkeaa ja keskikokoista, niiden perustusten syvyys ei riipu jäänläpäisyn syvyydestä (kaikissa olosuhteissa).

Kh - kerroin ottaen huomioon talon kellarin lämpöjärjestelmä.

dfn - kausittaisen jäädytyksen normatiivinen syvyys

MT - kerroin, joka on numeerisesti yhtä suuri kuin Σ talvien talvien lämpötilan absoluuttiset arvot (-).

dO- kerroin, kun otetaan huomioon maaperän tyyppi pohjan alapuolella.

3. Rakenteen rakenteelliset ominaisuudet.

Perusrakenteen syvyyteen vaikuttavan pystytetyn rakenteen tärkeimmät rakenneominaisuudet ovat:

Kellarin läsnäolo ja koko, laitteiden varastot tai pohjat;

Vierekkäisten rakenteiden perustekniikan syvyys;

Maanalaisten julkisten laitosten ja rakenteiden läsnäolo ja syvyys.

Säätiön syvyys on 0,2-0,5 m alapuolisen kerroksen (tai upotetun huoneen) alapuolella, ts. korkeudelle.

Säätiön rakenteet tai sen osasto pyrkivät olemaan samalle tasolle.

Muissa tapauksissa vierekkäisten säätöjen (Δh) sijoittamisen taso ei saa ylittää:

a on perustan välinen selkeä etäisyys;

p on keskimääräinen paine pohjan alapuolella olevan pohjan alapuolella.

Suunnitellun rakenteen perusteet on suositeltavaa sijoittaa suoraan perustekniikan viereen samalle tasolle tai pidettävä erityisiä tapahtumia (pylväslevyt).

Syöttöviestintä (vesiputket, jätevesi) on sijoitettava pohjien päälle

1.3.b Pohjan pohjan muoto ja koko

Lomake voi olla mikä tahansa (pyöreä, pyöreä, monikulmainen, neliömäinen, suorakaiteen muotoinen, nauha, tabra, ristin muotoinen ja monimutkaisempi muoto), mutta yleensä se toistaa rakenteensa, joka perustuu siihen.

Pohjan pinta-ala voidaan ennalta määrätä ehdosta:

PII - keskimääräinen paine perustuksen alapuolella suunnittelun kuormien pääyhdistelmästä laskettaessa muodonmuutosta;

R on pohjan laskettu maaperänvastus, joka määritetään SNiP-kaavalla.

Kuva 10.12. Keskitetysti ladattujen kellarien suunnittelijärjestelmä.

Reaktiivinen tontti hylätään laskemalla jäykät perustukset oletetaan olevan suorakulmainen. Sitten tasapainoyhtälöstä:

Vaikeus on, että lausekkeen molemmat puolet sisältävät säätiön halutut geometriset ulottuvuudet. Mutta alustavissa laskelmissa maaperän ja säätiön paino ABCD: ssä korvataan suunnilleen:

γm - säätiön ja maaperän osuuden keskiarvo pohjalla; γm= 20 kN / m 3;

d - säätiön syvyys, m

- vaadittu jalka-alue

Sitten pohjan leveys (b):

a) kaistaleen pohjalla; A = b · 1pm:

b) pylväsneliön neliösummasta; A = b2:

c) pylvään suorakulmaisen pohjan osalta:

- (l) pituuden suhde leveyteen (b) (koska perustus seuraa siihen perustuvan rakenteen ääriviivaa).

Alustavan valinnan jälkeen kellarin pohjan leveys b = f (RO) on tarpeen selventää maaperän suunnitteluvastusta - R = f (b, φ, c, d, y).

Tietäen tarkan R. Lue lisää b. Toista toimet, kunnes nämä kaksi ilmaisua antavat samat arvot R: lle ja b: lle.

Sen jälkeen. Kuinka säätiön koko valittiin, ottaen huomioon rakenteiden modulaarisuuden ja yhdistyksen, ne tarkistavat todellisen paineen maaperään pohjan pohjan alapuolella.

Mitä lähempänä P arvoaII R: lle, edullisempi ratkaisu.

1.3.v. Keskitetysti ladatut perustukset

Paine maaperälle epäkeskisesti kuormitetun kellarikerroksen pohjalla oletetaan vaihtelevan lineaarisesti, ja sen raja-arvot määritetään eksentrisen kompression kaavojen avulla.

Saavuaksemme kätevämmäksi lomakkeeksi laskemalla:

NII - pystysuoran kokonaiskuorman, mukaan lukien Gf ja Gg;

e on tuloksena olevan poikkeaman eksentrisyys suhteessa pohjan painopisteeseen;

b - kellarin pohjan koko ajan hetkessä.

Kahden numeron kaaviota yritetään välttää, koska tässä tapauksessa pohja erotetaan maasta.

Koska eksentrisen kuormituksen tapauksessa pohjaan kohdistuva maksimipaine toimii vain pohjan reunan alapuolella, säätäessä pohjan pohjan mittaa painetta saa ottaa 20% enemmän kuin laskettu maaperänkesto, so.

Niissä tapauksissa, joissa tuloksena olleiden ulkoisten voimien kohdistuskohta siirretään suhteessa säätimen molempiin akseleihin (kuva 10.14), sen kulmapisteiden alla oleva paine löytyy kaavasta:

Kuva 10.14. säätiön ei-keskeinen kuormitus suhteessa kahteen hitausmomentin päähän:

a on tuloksena olevien ulkoisten voimien siirtyminen; b - laite epäsymmetrinen säätiö.

Koska tällöin maksimipaine on vain yhden pohjan pohjan kohdalla, sallitaan, että sen arvo täyttää tilan:

, mutta ehdot tarkistetaan:

; - kuormitetusta osasta.

Menetelmä off-center ladattujen kellarien laskemiseksi

Pohjan mittasuhteet määritetään keskitetysti ladatulle pohjalle.

Pohjan hyväksytyille mitoille reunavyöt määritetään ei-keskitetyllä kuormituksella.

Jos voimien tulosta siirretään molempien akselien suhteen, myös reunan jännitykset perustuksen kulmapisteissä määritetään.

Säätiön laskeminen. Dokumentointi. Matalan pohjan erityispiirteet. Maaperän ominaisuuksien analysointi ja kirjanpito. Laskennan vaiheet

Ennen kuin vastaamme kysymykseen siitä, miten asianmukaisesti perustetaan talon perusta, muistutetaan niihin liittyvistä termeistä ja niiden määritelmistä:

 • perusta on rakenteen maanalainen osa, jonka pohja lähettää kaikki kuormituksensa maahan;
 • arvioitu syvyys läpäisevyydestä - yhteinen arvo laskelmiin, jotka on vahvistettu tietyn alueen sääntelyrakennuksen asiakirjoissa, osoittaa, kuinka syvästi maaperä jäätyy ylimpään tasoonsa;
 • Säätiön syvyys on etäisyys alapinnan alapinnasta ("pohja") maan pinnalle.

Kuva: Tee kaivanto pohjan alla niin, että sen pohja on alueen jäädytyssyvyys

Varoitus!
Säätiöitä tehdään joskus ylimääräisillä vuoteilla rakennuksen ympärillä. Sitten sen pohjan syvyys mitataan vuodevaatteen yläpinnasta, koska se myös jäätyy.

esittely

dokumentointi

Ennen talon perustamista, etenkin omalla kädellä, kehittäjän on tunnettava rakennusmääräykset ja -määräykset. Sääntelyasiakirjojen vaatimusten ja suositusten noudattamatta jättäminen rakennusten perustusten rakentamiseen ei ole niiden pitkäikäisyys, jatkuvat ongelmat käytön aikana, nopea tuhoaminen

On hyödyllistä tutustua seuraaviin asiakirjoihin:

 • GOST 25100 - 82 (95) "Maaperä. Luokittelu. "
 • GOST 20522 - 96 "Maaperä. Testitulosten tilastollisen käsittelyn menetelmät.
 • SN ja P 11 - 02 - 96. "Rakentamisen tekniset tutkimukset. Tärkeimmät säännökset.
 • SN ja P 2.02.01 - 83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet".
 • Käsikirja SN: lle ja P 2.02.01 - 83 "Käsikirja rakennusten ja rakenteiden perustuksista".
 • SP 50-101-2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen."
 • SN ja P 3.02.01 - 87 "Maanrakennukset, säätiöt ja säätiöt".
 • SP 45.13330.2012 "Maavalli, säätiöt ja säätiöt". (SN: n ja P 3.02.01 - 87: n päivitetty versio).
 • SN ja P 2.02.04 - 88 "permafrost-maaperän pohjat ja perusta."
 • GOST 27751 - 88 "Rakennusten ja alustojen luotettavuus. Laskennan tärkeimmät säännökset.
 • GOST R 54257 - 2010 "Rakennusten ja alustojen luotettavuus".
 • VSN 29 - 85 "Matala-maalaisrakennusten matalapalkkaisten pohjojen suunnittelu suurten maametallien kohdalla".
 • TSN 50-303-99 "Suunnittelu, laskenta ja laite matalat perustukset."

Matala perustukset (FMZ), laskelmat

mainos

Yksityiset kehittäjät kotiensa rakentamisessa keskittyvät yleensä kustannusten optimointiin. Mutta kun kysymys siitä, kuinka paljon se maksaa talon perustaksi, täytyy ennen kaikkea olla akuutti kysymys siitä, kuinka oikein laskea ja valita luotettava rakennusperusta, kuinka syvä se pitäisi olla.

Nykyään yksityiset kehittäjät käyttävät optimaalisia, kompromissivaihtoehtoja kirjanmerkkeihin, perustusten rakentamiseen. Nämä voivat olla perustyyppejä, jotka ovat jo testattuja pitkään niiden käytön ja käytön sekä melko uuden, kustannustehokkaan mutta luotettavan teknologian avulla.

Uusista ja vanhoista tekniikoista käytetään nykyisin yksityisessä rakentamisessa eniten:

 1. Matala säätiöt (FMZ);
 2. Yksittäisen rakentamisen tekniikan perusta (TISE);
 3. Pilariruuvi.

Maaperän ominaisuuksien analysointi ja kirjanpito

Maaperän jäätymisen erotus (syvyyden digitaaliset arvot on merkitty kartan oikealla puolella).

Maantieteellisen jäädytyksen syvyyden (alueellisiin keskuksiin, Venäjän kaupunkeihin) tarkempaan maantieteelliseen viittaukseen tehdään tabletti.