Kuinka korottaa hirsitalon kulmaa eikä pilata geometriaa?

Semyonitch! Minulla on tämä kysymys. Talo kylässä hirsi istui yhteen kulmaan, kruunut merirosvot. Nostain se nostimella, pudotin betoniastian. Mutta se ei ole ongelma! Etukäytävän geometria on muuttunut. Hän johti! Ja julkisivun vieressä olevat seinät taipuneet. Mielestäni työntää jack, mutta en tiedä missä on parempi? Voitko kertoa minulle nurkkaan? Noin metrin etäisyydeltä kaltevasta kulmasta asensin puuta seinälle ja ommellut sen seinän avulla. Joten kun painetaan, lokit eivät avaudu. Voiko se työntää tätä puuta? Ja kuinka parhaiten kiinnität lopun seinälle?

Peter, Moskova.

Hei, Peter Moskovasta!

On vaikea sanoa yksiselitteisesti, missä paikassa on tarpeen painaa kunnolla, jotta vanhan hirsitalon geometria palautettaisiin täysin. Koska paljon riippuu seinien kunnosta. Ja liian työntäessäsi yhteen paikkaan, voit "taipua kiinni" ja kulma voi kaatua kokonaan. Voit yrittää työntää nurkkaan ja puuhun.

Yleensä kun hirsitalo laskee yhden kulman, kaikki viereiset seinät kiinnitetään suunnilleen periaatteesi mukaan. Ja ei vain toisaalta vakiintunut palkki. Se on ihanteellisesti kummankin seinän molemmille puolille pystysuorat telineet asennetaan suoraan vastakkain, jotta seinät voidaan kiinnittää. Räkit voivat olla joko puutavaraa (puutavaraa, reunakartonkia), jonka poikkileikkaus on riittävä kestämään hirsitalon osuuden paino ja voiman liittimestä (tai liittimistä) sekä metalliprofiilista (kulma, merkki, kanava, putki, profiiliputki) myös kunnollisen osan avulla. Telineiden määrä määritellään empiirisesti, usein intuition avulla, mutta yleensä ne voivat olla kahdesta kuuteen tai kahdeksaan riippuen seinien tilasta ja koosta.

Rämeissä ja seinissä poraa reiät suoraan vastapäätä niin, että kiinnittimet, jotka on tehty ruuveista tai napeista, joiden läpimitta on vähintään 10 mm, työntyvät näihin reikiin. On erittäin kätevää käyttää näitä tarkoituksia varten, joita ei ole tehty erikoisjärjestyksessä kalliilla suurikokoisilla pultteilla, mutta pikaliittimyymälöissä myydyt napit metriä pitkin. Ne voidaan leikata haluttuun kokohiomakoneeseen. Jos vastaavaa tapaa on, siirrä ne langan kohdalle leikkauksen kohdalla, sillä tässä langan langat ovat juuttuneet.

Ota sitten aluslevyt ja mutterit, jotka vastaavat kierrepultteja ja aseta telineen molemmille puolille. Tämän jälkeen ne kiristetään vääntiöillä. Joskus melko paljon vaivaa. Lisäksi kaikki tämä ei ole tehty erikseen jokaiselle telalle, vaan välittömästi kaikille ja vähitellen. Sitten tulee olemaan enemmän takuuta säilyttää seinien aikaisempi geometria.

Joskus sinun ei pidä rajoittua vain yhteen jackiin, voit hakea pari. Parempi raskailta kuorma-autoilta, joiden kuormitettavuus on yli viisi tonnia. Mutta näiden puuttuessa he voivat päästä pois henkilöautoista.

Joskus on välttämätöntä murtaa aukot mädäntyneisiin kruunuihin ja sijoittaa nippu niihin suoraan pohjan kellarille ja joko nostolaitteen nostotukeen kiinnitetään 40-50 millimetrin paksuus (vaneri 25 tai enemmän millimetriä) tai metallilevy. Sitten nousu suoritetaan tiukasti pystysuoraan. Mutta taas, varovaisesti ja vähitellen.

Joskus leikkauslevy, jonka paksuus on vähintään 50 millimetriä, työntyy tällaiseen aukkoon. Ja nosto suoritetaan samanaikaisesti kahdella seinän molemmilla puolilla. Vahva tausta.

Jos tällaisia ​​vaihtoehtoja ei jostain syystä voida käyttää, niin toimenpide suoritetaan yhdellä telineellä, joka on asennettu talon ulkopuolelle tietyllä kulmalla. Sen pohja on tuettu paksulle alustalle tai metalliprofiilille, joka on joutunut maahan (vähintään puolen metrin syvyyteen, jotta se ei pääse ulos). Ja ylhäällä ja kulmassa asetetaan puuta tai metallia. Hyvä tämä puupalkkiosuus 100/100 millimetriä.

Tällöin pienimmät vääristymät eivät ole hyväksyttäviä, koska jos ne ovat olemassa, koko "kaupunki" manipuloinnin aikana liittimen kanssa hajoaa ja kaikki on tehtävä uudella tavalla.

Jos seinämien kunto ei pääse liikkumaan suoraan edellä mainittua vipua vasten, se tarttuu pystysuoraan kiinnitystelineeseen. Mihin ruuveihin (tai ankkureihin, uurteisiin) kiinnitetään joko metallikulma (ostettu samassa myymälässä, joka myy kiinnittimiä tai kotitekoisia noin 75 millimetrin hyllyillä) tai puupalikka. Tärkeintä on, että tämä painopiste ei hajota työn aikana.

Mitä vaikeampi kulma on (seinän pinnan ja vipun välissä), sitä paremmin ja helpommin sagging seinä nousee.

Toistan vielä kerran, että tällaisissa epästandardeissa toimissa kaikki olisi tehtävä olosuhteiden mukaisesti. Pääperiaate - älä vahingoita.

Jos jotain tarinasta on hyödyllistä sinun tapauksessasi, käytetty aika ei ole turhaa.

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Kuinka nostaa talon kulmaa oikein: askel askeleelta ohjeita

Tarvitsemme seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • hydraulinen liitin, edullisesti kymmenen tai kaksikymmentä tonnia
 • palkit noin 150 x 250 mm, voit ottaa ratapölkyt
 • erilaisia ​​rakennusalan työkaluja
 • paksu teräslevy

Työjärjestys:

 • laske kullekin kulmalle laskeva kuorma
 • valitse paikka, jossa telakka pysyy paikallaan
 • laita jack
 • nosta jokainen seinä ja aseta se pysähtyy
 • kiinnitä korotettu seinä
 • korvata kruunut tai täyttää

Ensinnäkin, sinun on laskettava kullekin kulmalle laskeva kuorma. Tämä on talon kokonaispaino jaettuna neljällä. Tällöin valitaan palkit, joiden kohdalla kulma laskeutuu nostoon.

Seuraavaksi sinun on valittava paikka, jossa telakka pysyy paikallaan. Se riippuu siitä, mihin tarkoitukseen nostat. Jos haluat vaihtaa alhaisimmat vanteet, sinun on leikattava reikä niissä ennen seuraavaa lokia, niin se tulee tunkin tukeen. Rei'illä pitäisi olla leveys, joka riittää, että se itse sopii aukkoon, samoin kuin levyt, jotka tukevat taloa noston jälkeen.

Siinä tapauksessa, että noston tarkoitus on lisätä säätiön korkeutta, se on tarpeen, jos pohja on nauhatyypillä, tekemään sen syvennyksen tunkkiin. Jos se on pylväs, ei ole tällaista tarvetta.

Seuraavaksi sinun täytyy laittaa jack. Jos se seisoo maahan tai betoniin, kannattaa laittaa paksu levy alas, mieluiten leveämmäksi.

Liitinpään alla paksu teräslevy. No, jos sen keskellä on jyrsintä, pää ei pääse liukumaan.

Ei kaukana kulmasta, sinun on asetettava kisko ja kiinnitettävä se maahan. Sen päälle ja nurkkaan sinun täytyy tehdä merkki samalla tasolla. Näiden merkkien suhde nousun aikana ilmaisee, kuinka monta senttiä kulma nostetaan.

Työt alkavat liittämällä. On varmistettava, että teline on pystysuora. Jos hän poikkeaa sivusta, sinun on lopetettava työ ja asennettava pistoke oikein.

Nostaessasi noudata seuraavaa sääntöä. Nosto on tehtävä kahdella liittimellä, jotka ovat kulmassa. Yhden kulman nostaminen olisi suoritettava, jos se on aasi suhteessa muihin kulmiin ja on tarpeen tasoittaa se.

Jokainen seinä kerrallaan on nostettava 4-6 cm: n korkeuteen eikä enää. Sitten seuraa seistä pysähtyy ja jatka vastakkaisen seinän nousua.

On olemassa kaksi vaihtoehtoa jo korjatun seinämän korjaamiseksi. Ensimmäinen on asettaa levyt säätiön ja lokin välille. Toinen on tehdä "penkki", eli laudat seinän alapuolelle suorassa kulmassa siihen. Laudan päät on sijoitettava seinän molemmille puolille. Vaihtoehtojen valinnan tulisi johtua siitä, että sinun on tehtävä talon, esimerkiksi korvata vanteet, kaataa säätiö jne.

Kuinka korottaa puiset talot omilla käsillään. Säätiön rakentaminen

Vanhojen puutalojen usein ongelma on vioittunut säätely ja alempi kruunu. Tuhoutumisen estämiseksi on tarpeen tehdä korjauksia, mikä merkitsee talon alustavaa nostamista. Tässä artikkelissa tarkastelemme puun talon oikeaa nostamista ja toteutetaan kaikki tarvittavat toimenpiteet perustaksi.

Puuportaan nousu

Yleistä tietoa

Ennen kuin määrität työn monimutkaisuuden ja aloitat niiden suorittamisen, sinun on tarkastettava rakennusta.

Säätiön ongelmista ilmenee merkkejä, kuten:

 • Seinämien halkeamien läsnäolo;
 • Talon vääristyminen;
 • Rakennuksen ratkaiseminen - se voi olla joko täysi tai osittainen, esimerkiksi yhdestä kulmasta.

Rakennuksen tarkastamisen jälkeen sinun on tutkittava säätiö itsekin selvittämään, millaisia ​​korjauksia tarvitaan:

Alla on yksityiskohtainen katsaus molempiin korjausvaihtoehtoihin.

huolto

Nosta taloa

Ensin tarkastelemme puun talon nostamista ja kaatoa säätiö, jos vanha säätiö on täysin käyttökelvoton. Tätä toimintoa varten tarvitaan vähintään kaksi nostokapasiteettia, joiden nostoteho on 5 tonnia.

On suositeltavaa käyttää hydraulilaitteita. Tietenkin sen vuokra on kalliimpaa, mutta työ tässä tapauksessa on paljon yksinkertaisempaa ja nopeampaa.

Talonrakennusjärjestelmä

Joten tämän toiminnon suorittamista koskeva ohje on seuraava:

 • Ensinnäkin kulmat on varmuuskopioitu. Sinun pitäisi aloittaa eniten vääntyneellä puolella. Kuitenkin ennen tunkkiasennuksen asennusta on tarpeen betonilla laatoilla, joihin se asennetaan, tai betonilaatan asettamiseksi.
 • Seuraava on talon nousu. On välttämätöntä tehdä se hitaasti ja tarkkaavaisesti vinossa.
 • Kun nostat seinää yli 1-2 cm, sinun on asennettava rekvisiitta, jolla voit käyttää puupalkkeja. Tukia on sijoitettava kiinteälle, kiinteälle alustalle, kuten liittimiin. Askel niiden välissä on noin 30 cm.

Jos jompikumpi vipu epäonnistuu, talo laskeutuu jalkojaan.

 • Saman järjestelmän mukaan rakenne kohoaa koko kehälaitteeseen, kunnes se saavuttaa vaaditun tason.

Vihje! Ennen kuin nostat puutaloa, voit sijoittaa palkin palkkeihin, joiden avulla pystyt nostamaan seinän tasaisesti ja estämään myös sen puun osuuden vahingoittumisen, jota tunkki kiinnittyy.

Kuvassa - toteutus nauha säätiön alle puutalo

Säätiön rakentaminen

Talon nostamisen jälkeen voit rakentaa uuden säätiön. Useimmiten tämä toiminto suoritetaan segmentteillä, joiden leveys on enintään 1,5 - 2 metriä.

Teos suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Ensinnäkin on tarpeen purkaa vanhan säätiön kulma.
 • Seuraavaksi sinun tulisi valmistaa maaperä - täytä hiekka - ja sora - tyyny ja kaataa jalusta (tyyny ohuesta sementtilaastista).
 • Sitten sinun on tehtävä lujittavan runko, joka lisää huomattavasti pohjan kantavuutta.
 • Seuraava askel on muottien asennus. Suunnittelu on kiinnitettävä tukevasti.
 • Seuraavaksi sinun on valmistettava sementtilaasti yhdestä osasta sementtiä M400, kolme osaa hiekkaa ja viisi osaa soraa.
 • Valmis liuos kaadetaan muottiin ja kaadetaan.
 • Kun betoni on kokonaan kovettunut ja lujuus on asetettu, vedenpitävyys on asetettava pohjaan ja talon voi huolellisesti laskea.

Vihje! Pura vanhojen säätiöiden segmentit ja ne on korvattava uudella. Tällöin jäljellä olevat osat takaavat työn turvallisuuden.

Tämän järjestelmän mukaan puutaloa nostetaan säätiölle koko kehällä. On huomattava, että pohja voidaan myös sijoittaa tiili- tai roskakivestä, mutta tämä muotoilu on vähemmän kestävää.

Perustan osittainen korjaus

Osittainen korjaus

Katsokaa nyt, kuinka nostaa puutalon perusta omilla käsillä, jos hän upposi. Tämä menettely koostuu "perustamalla" pohja ja riippuu riippuvuuden tasosta sekä materiaalista, josta säätiö on tehty.

Usein voit nostaa säätiön asettamalla talon alle puuta tai vuoria. Voit myös kaataa betonin lokit, esiasennetut muottipesät.

Vihje! Peruskorjauksen yhteydessä voit myös korvata talon alareunat sekä osittain että kokonaan. Osittaisen korvaamisen yhteydessä mätänevät alueet leikataan ja korvataan vastaavilla, jotka telakoivat "puoli puuhun".

Usein kotisairaanhoitajat ovat kiinnostuneita siitä, miten puutalon särmäyskulma nousee, jos se on huonossa kunnossa ja onko sen tuhoutuminen mahdollista? Tämän ongelman ratkaisemiseen on useita vaihtoehtoja.

Talon alemman kruunun vaihtaminen

Useimmiten sahan leikkaamien aukkojen alemmat kruunut. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä vähintään kaksi liittimiä. Tuloksena painopiste on vahvoilla, ei mätäntyneillä tukkeilla tai puulla.

Jos alemmat vanteet eivät muutu, leikkausreikien sijasta asennetaan sopivan kokoiset lokit. Tällöin liitokset on tiivistetty mineraalivillalla, hinauksella tai muulla eristyksellä.

On myös toinen keino kasvattaa puutalo, joka on mätä. Tässä tapauksessa kehys on koottu, joka sopii liittimiin. Rungon ansiosta rakenteen nosto suoritetaan tasaisesti.

Puinen talo, jossa runko

Neuvonta Monet asukkaat ovat kiinnostuneita asuntojen jälleenrakentamisprosessista - kuinka korottaa kattoa puutalossa? Helpoin tapa on nostaa seinät ja asettaa ylimääräisiä kruunuja.

Täällä on kenties kaikki tärkeimmät kohdat, joilla nostetaan puutaloja korjaamaan perusta tai alemmat vanteet. On huomattava, että monet rakennusalan yritykset harjoittavat tällaista työtä, mutta asiantuntijoiden hinta on melko korkea.

Siksi monissa tapauksissa on parempi tehdä työ itse. Tärkein asia - aika tehdä korjaus, joka merkittävästi pidentää rakenteen elinikää.

johtopäätös

Puuportaan nousu on kuitenkin yksinkertainen menettely, joka vaatii kuitenkin äärimmäistä huolellisuutta ja huomiota. Siksi se olisi toteutettava hitaasti, noudattaen edellä mainittua tekniikkaa. Lisäksi on tärkeää rakentaa uusi vankka perusta estääkseen rakenteelliset vääristymät tulevaisuudessa.

Voit lukea joitain hyödyllisiä lisätietoja edellä mainitusta aiheesta tässä artikkelissa olevasta videosta.

Osta verkkokauppa, parhaat hinnat, edullinen toimitus

Voit valita minkä tahansa tavan mukaisten tavaroiden maksutavan / toimituksen. Prepay - toimitetaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun varat on vastaanotettu meidän nykyiselle tilillemme;

Viivästyneen maksusopimuksen mukaan - seuraavana päivänä toimitus tilausvahvistuksella, kunnes nykyinen päivä on klo 15.00. Tavaroiden maksaminen sen vastaanottamisen jälkeen 5 kalenteripäivän kuluessa

Käteisellä - seuraavana päivänä toimitus tilausvahvistuksessa klo 15.00 mennessä nykyisestä päivästä. Maksu tavaroiden vastaanottamisen jälkeen.

Olet täällä

Talon kulma: kuinka nostaa nosturi? Hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja talon nostamiseen jackilla

Korjaa, nosta ja viimeistele talon kulmat
Tarvitset

- hydraulinen 10 tai 20 tonnin liitin;
- puiset palkkiosat noin 150 x 250 mm tai ratapölkyt;
- rakennus- ja puusepäntyökalut (romu, lapio, kirves jne.);
- paksu metallilevy (liitin jackin alla).

Ohjeet puisen talon nurkkaan nupin nostamiseksi

Laske talon neliön likimääräinen kuorma (talon paino jaettuna 4: llä). Tämä parametri on tarpeen, jotta voidaan valita baarien koko, joka riippuu talon kulmasta sen nousun jälkeen. Huomioi viittaus: rautatiekulma, joka on asennettu reunaan ja jonka poikkipinta on 160 x 230 mm ja jonka pituus on 2,5 metriä, kestää keskimäärin 4,5 tonnia.

Määritä jalkapohjan paikka. Se olisi valittava erityistilanteen perusteella. Jos nostat talon, jotta alemmat rottuneet kruunut korvataan uusilla, leikkaa aukko näissä kruunuissa koko lokiin, johon tunkki on lepäävä. Avaus on leikattava riittävän leveäksi, jotta se sopii tunkkiin ja palkkeihin, joihin taloa tuetaan nostamisen jälkeen.

Jos talo nousee korotuksen tai jalustan korkeuden lisäämiseksi, niin jotta nostopää olisi nostettava tukin alapuolelle, on välttämätöntä ryöstää laminaatti - jos se on nauha. Jos talo sijaitsee pylväsperustaan, tarve rikkoa kapea katoaa.

Aseta teline lokeron alle. Jos maa on hänen kantapäänsä alla, paina se hyvin ja laita siihen laaja puu tai paksu levy. Jos tikun alla on betonipohjan pinta, pudota myös paksu levy, joka on tarpeen kuorman jakautumisen ja kantapään vakauden kannalta.

Laita paksu teräslevy noin 10 x 10 cm tikun päähän. On toivottavaa, että sen keskikohdassa on pieni koveruus tai jyrsintä - takaa pään liukumista vastaan. Podteshite kirjaudu asennusvuoren paikkaan - vaakatasossa.

Asenna kisko nurkan viereen tarttumalla maahan. Merkitse ratoja ja samalla talon kulmassa olevia linjoja. Näiden viivojen keskinäinen järjestely nostamisprosessissa ilmoittaa nostimen suuruuden. Tätä arvoa on mahdotonta ohjata tangon laajennuksella, koska sen kanta painetaan levylle ja maahan.

Aloita nostot kotona työskentelemällä nostokahvaa. Samalla kiinnität huomiota sen vertikaalisuuteen. Jos työkalu poikkeaa pystysuorasta, lopeta nostot ja asenna pistoke uudelleen.

Työskentelyn aikana on noudatettava tällaisia ​​sääntöjä. Nosto kotona on tehtävä samanaikaisesti kahden talon kulmavyöhykkeen alle asennetun liittimen kanssa. On mahdollista nostaa yksi kulma vain, jos se upposi suhteessa kolmeen muuhun ja on tarpeen kohdistaa se.

Yhden syklin nostaminen ei saa ylittää 4-6 senttimetriä, minkä jälkeen sinun pitää pysäyttää seinän alle ja nostaa vastakkaista puolta.

Nostettu puoli on kiinnitetty kahdella tavalla - paksujen levyjen vuoraus tukin ja pohjan tai ns. "Penkki" laitteen väliin. Jälkimmäisessä tapauksessa puu on suljettu seinään kohtisuoraan seinämään nähden, ja sen päät ovat tukien seinän vastakkaisilla puolilla. Valitse tietty menetelmä perustuu talon tekemän työn luonteeseen (kruunujen korvaaminen, peruskorjaus jne.).

Miten mitata talon kulma

Se, joka kaivaa kaivon.

Mitattaessa itsenäisesti useita senttimetrejä ei ole väliä. Lopulta kuoppaa ei myöskään kaivata suunnitelmien mukaan hiusten tarkkuudella. Mutta työskentele silti äärimmäisen varovasti. Jotta pystymme tekemään rakennuksen kulmien merkinnät, tarvitsemme ennen kaikkea rajakiviä. Näiden kiinteiden pisteiden paikat maastossa näkyvät virallisessa järjestelmässä (asteikko "1: 500" tai "1: 1000"). Mene nyt etsimään rajakiviä, joka monen vuoden ajan saattaa umpeutua humus ja vihreät. Jos et löydä mitään, tarkastajan pitäisi auttaa sinua, joka tässä tapauksessa asentaa uudet rajakivet. Maa-alueen rajoilta mitataan suorakulmaisia ​​etäisyyksiä suunnitellusta talosta. Mitat ovat myös virallisessa järjestelmässä.

Heti kun "löytää" talon ensimmäisen nurkan, aja puinen kiinnitys maahan tässä paikassa. Tee sitten kaikki muut mittaukset, kunnes kaikki rakennuksen tärkeät kohdat tulevat näkyviin kentällä (nämä sisältävät myös aukion ikkunat). Punavärillä peitetyt puiset tapit näkyvät selvästi. Huomio: kaikki mittaustyöt on suoritettava valvonnan alaisena. Suunnittele suunnitelma ohjausmittauksilla.
Ohjauskoko 1: esimerkiksi maa-alueen leveys on 15,70 metriä, rakennuksen leveys on 9,61 metriä. Etäisyys rajan puolelle on 3.00 metriä toisella puolella ja 3.09 metriä toisella puolella. Ensinnäkin mittaa etäisyys rajalta rakennukseen (3,00 metriä). Sitten rakennuksen leveys kiinnitetään maahan. Jos etäisyys maa-alueen vastakkaiseen reunaan ei vastaa 3,09 metriä, niin se tarkoittaa, että virhe on päässyt sisään, mikä on korjattava.
Ohjauskoko 2: heti, kun talon kulmat on määritetty, tarkista rakennuksen diagonaalien pituus.

Muuten: Pitkillä etäisyyksillä on parempi käyttää pitkätä mittanauhaa (noin 25 metriä). Mittauspaikka tuuman ohjaimella on liian väsyttävä. Rinteillä mittaa aina vaakasuoraan ja ei koskaan matkaa maaston kaltevuuteen nähden.

Maa-alueet rinteillä mitataan käyttäen tasoa

Hyvin jyrkät rakennuskohteet mitataan käyttäen tasoa. Jalustalla olevan maa-alueen keskellä mittauslaite asennetaan vaakasuoraan vaakasuoraan. Tämä auttaa sisäänrakennettua "tasoa". Mittaustanko asennetaan rajakiviin (pidä se pystysuorassa!) Ja näkyy tasolta. Kun mittakaava on kiinnitetty etsimeen, terävyyttä indusoituu ja merkkivalo luetaan (esimerkiksi 2 510 metriä). Sitten mittatanko asennetaan toiseen rajakiviin, ja seuraava indikaattori määritetään samalla menetelmällä (esimerkiksi 1.506). Kahden rajakivien välinen korkeusero on täsmälleen 1,004 metriä. Tällä periaatteella voit mitata koko rakennuspaikan. Seuraavassa on tärkeää merkitä kaikki pisteet suunnitelman mittakaavassa ja kirjata heti saadut arvot. Huom: Maastoon tasaisella kaltevuudella riittää, että maastosta on vain muutama mittauspaikka, jossa kaaosrakenteinen topografia, jotta maaston ääriviivat voidaan määritellä, tarvitaan lukuisia mittauksia. Tässä järjestelmässä voit tarkasti määritellä rakennuksen sijainnin rakennustyömaalla. Ja nyt on olemassa tärkeitä lähtökohtia kentällä, jonka avulla voit myöhemmin määrittää kuopan syvyyden. Muuten, monet esivalmistettujen talojen toimittajat vuokraavat tasoja.

Virallisessa yleissuunnitelmassa on merkitty rajakivet ja talon tarkka sijainti.

Korkeusero kaltevilla tontilla mitataan tasoituslaitteella. Asenna ensin.

Kuinka nostaa tiilitalon kulma

Jokainen, joka on kiinnostunut siitä, miten taloa nostetaan tunkilla, pitäisi lukea tämä artikkeli huolellisesti, koska se sisältää erittäin mielenkiintoista ja hyödyllistä materiaalia.
Nykyaikaisessa rakennusmaailmassa on hyvin erilaisia ​​taloja - asuinrakennuksia, mökkejä, toimistoja, ja nämä talot rakennetaan erilaisista rakennusmateriaaleista. Ne ovat savi, kivi, puu ja niin edelleen.

Kaikilla niillä on valtava määrä eroja - omat edut ja haitat. Mutta jos sinulla on maalaistalo, niin se on luonnollisesti puinen.

Tällainen mökin nopea yhdistäminen puutalolle johtuu siitä, että pitkään uskottiin, että puu on ympäristöystävällinen materiaali, jonka rakentaminen palvelee sinua jo useita vuosia, tietenkin huolella.

Menetelmä talon nostamiseksi liittimellä

Se voi olla tilanne, että sinun täytyy nostaa maatilaa jackilla, harkitse, miten se tehdään oikein. Tämä ohje sopii paitsi puurakenteisiin, myös kaikkiin muihin.

Ensinnäkin on tärkeää muistaa, että sinun tarvitsee vain nostaa taloa, jossa on vahvat kuormatulpat, joiden nostokapasiteetti on kymmenen tonnia. Ne ovat kestäviä, helppokäyttöisiä ja kestämään melkein minkä tahansa painon kotona.

Toinen tärkeä seikka on, että sinun on nostettava talon kahdelta sivulta, koska jos nostat taloa kahdelta puolelta, neljän liukukannen avulla tämä voi aiheuttaa talon siirtymisen toiselle puolelle ja johtaa siihen, että rasitusta. On ymmärrettävä, että on parempi nostaa hitaasti mutta varmasti.

Prosessi, jossa nostetaan taloa, on vaikeuksia, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota:

Ensinnäkin, ennen kuin siirrät puutaloa, sinun täytyy pisteet kaksi säleä jokaisen talon nurkkaan, sitten käyttää tasoa määrittää tarkan korkeuden talon säleet. Tämän menettelyn jälkeen valmistelemme paikat paikoilleen parhaiten, jotta olemassa olevalla maaperällä olisi suuri sopiva tukialue.

Sitten hitaasti alkavat nostaa taloa, mutta aina samanaikaisesti kahdelta puolelta. Kun olet nostanut tarvittavat korkeudet, siirry kaikkiin edellä mainittuihin toimenpiteisiin vasta vastakkaisella puolella. Joten on olemassa prosessi nostaa talon tukien jack.

Katsotaan nyt, mitä tämä on tehty. Ja tämä tehdään pääasiassa kodin talon korvaamiseksi tai korjaamiseksi.

Harkitse suosituin vaihtoehto - vahvistaminen, korjaaminen tai korvaaminen säätiö ruuveilla.

Säätö säätöruuveilla

Tämä menetelmä talon perustan säilyttämiseksi aikanaan on saavuttanut suosionsa sen kestävyyden, suhteellisen yksinkertaisuuden ja täysin perustellun arvon vuoksi.

Muista, että talon perusta on tärkein osa sitä, koska riippuu siitä, kuinka paljon maatalo tai mökki seisoo.

Joten, jos huomasit halkeamia, säätiö tai talon sirut alkoivat uppoutua, niin tämä on varma merkki siitä, että säätiö tarvitsee korjausta.

Äskettäin yhä useammat asunnon omistajat alkoivat mieluummin ruuveja säätämään tavallisesta betonilohkosta. Kuten yllä mainittiin, tämä johtuu siitä, että se on kestävyys ja edullisempi.

Tekniikka, jolla pohja korvataan ruuveilla, on varsin yksinkertainen erityisesti puurakennuksissa, koska olet oppinut noutamaan niitä oikein, jos luet tämän artikkelin alusta alkaen.

Tässä hän näyttää:

Ensinnäkin talon ominaisuuksien perusteella, johon talo sijaitsee, tyyppi valitaan ja tarkka vaadittu paalujen lukumäärä lasketaan tulevalle säätiölle.

Jo nostettujen talojen alla merkitse kehä, joka ruuvatetaan paaluun, sekä niiden sijainti.

Kun kaikki on tehty, alkaa paalujen ruuvaaminen. Tämä voidaan tehdä sekä manuaalisesti että erikoislaitteiden avulla.

Piles liittää kanavan ympärille kehyksen, joka rakentaa ruudukon.

Talo on laskettu tähän hyvin ristikkoon.

Mukava on viihtyisä maalaistalo. Mutta mitä pitäisi tehdä, kun puutavaran rakentamisessa puuta ei käsitelty, ja sen seurauksena se alkoi kaatua. Useimmiten tämä prosessi vaikuttaa alhaisiin vanteisiin, koska ne ovat lähinnä maata, ja siksi niillä on eniten kosteutta.

Puuportaan nousu
Puutaloiden nostaminen ei ole joissakin tapauksissa helppo tehtävä, jos turvallisuusmääräyksiä ei noudateta, jopa hengenvaarallista. Monet, kun oppivat, kuinka paljon se maksaa puusta taloon erikoistuneiden avulla, alkavat aktiivisesti selvittää kysymystä siitä, kuinka itse puukoristeita nostetaan. Ensin sinun on määritettävä sellaisten lokien määrä, jotka ovat kiireesti korvaavia. Koska kruunun korvaamiseen liittyvä työ on melko aikaavievä, on parempi korvata välittömästi kaikki lokit, jotka aiheuttavat pienintä epäilyä. Kruunujen sopivuuden määritysprosessi kulkee kukin erikseen. Jotkut ihmiset päättävät tämän äänen avulla, jonka loki tekee siihen aikaan, kun ne koskettavat sitä, toiset tuulettimien avulla, jotka, kun lokit ovat sopimattomia, vapauttavat sen vapaasti syvyyksiin. Kun olet määrittänyt tarvitsemasi lokit, sinun on valmisteltava uusia. Niiden on vastattava vanhaa pituutta ja paksuutta, kuivattava ja kuoren puhdistettava. Talon kummallakin puolella sinun täytyy kaivaa kaksi reikää, joiden pohja on tasoitettava, minkä jälkeen paksut levyt on asetettava. Hirsitalon aseman korjaamiseksi, ennen nostamista, sinun täytyy naulata kaksi vaakasuoraa lankkua seinään.

Jotta vältytään kokonaisten lokien siirtymiseltä, ne on kiinnitettävä levyjen väliin. Jos haluat nostaa puutaloa nostimella, sinun on oltava useita mekanismeja nostoa varten. Jänteet on asennettava kaivoihin niin, että ne sijaitsevat lokin vieressä, joka sijaitsee alemmissa lokeissa, ja sinun on asetettava tuki lähelle pistoketta. Kiinnitysalueen lisäämiseksi ja sen vuoksi, että telakka ei työnnä puuta, sen alla on asetettava rautalevy. Puuportaan nostaminen on toteutettava hitaasti, mikä auttaa parantamaan taipuman tasoa tarkasti. On varmistettava, että loki tuli alemmista lokeista. Siinä tapauksessa, että talo ei halua nousta tukien avulla, niin lokeron alapuolella täytyy laittaa tukia, joilla on tiivisteitä ja jatka nousua. Kun taloa nostetaan kaikilta puolilta 30 cm, alemmat lokit voidaan jo kääriä ulos. Sen jälkeen, kun puutalo nostettiin, se olisi laskettava tukipylväille ja mätänevät hakkuut olisi ruopattu. Mutta ei riitä, että saat vastauksen kysymykseen siitä, miten puutaloa nostetaan, sinun on vielä tiedettävä, kuinka korvata salonki.
Täydellinen korvaaminen salongin kruunu, sinun täytyy tehdä, ohjattu tiukka jakso. Ensinnäkin säätiön yläosa puretaan haluttuun korkeuteen, sitten rakennuksen toiselle puolelle, sinun on katkaistava ja katkaista toisen ja ensimmäisen lokin kulmaliitokset toisen tukin laskemiseksi alustalle. Tämän lokin sijaan on asennettu uusi vuorattu loki. Loki, johon materiaali on asetettu, nousee yläreunaan, jossa se kiinnitetään kiiloilla, jotka on asetettava vuorauksen ja pohjan väliin. Kun jälkimmäiset lokit on korvattu kaikilla sivuilla, korvataan leikkausrenkaan ensimmäinen loki.

Jos puutalo rakennettiin yli tusinan verran vuotta sitten, todennäköisesti se on heikko ja alhainen perusta, joten sinun pitäisi ehdottomasti pyrkiä nostamaan vanha puutalo uudistaa perusta. Jos vanhan puutalon korottaminen on mysteeri jollekin, ennen kuin aloitat ongelman ratkaisemisen, miten puutaloa nostetaan omilla käsillä, sinun on valmisteltava esineitä, kuten lokit tai palkit, kaksi lippaa ja leikkuulaudat. Ei riitä, että saataisiin tuntematon puurakennuksen tuntemus, sinun on vielä tiedettävä, kuinka puulastia korjataan oikein. Jos asetat tavoitteen, ei pelkästään säätiön uudistamista, vaan myös nostamaan hirsirakennusta maanpinnan yläpuolelle, sinun on tutkittava paljon kirjallisuutta, jossa kuvataan miten nostaa vanha puutalo tai hankkia neuvoja erikoislääkäriltä. Kun valitaan uuden pohjan muotoilu, on parasta mieluummin monoliittista perustusta, joka on valmistettu teräsvahvista, ja se on nauhan muodossa. Voit myös sijoittaa uuden pohjan vanhalle tiilen perustukselle. Kun haluat aloittaa hirsitalon nostamiseen liittyvän työn, ennen kuin nostat puutaloa, sinun on purettava väliseinät ja pura lattia. Talon talteenottotekniikan piirre kahden liitinlaitteen avulla on se, että rakennuksen kulman nousu voi johtaa alaosan leikkauksen tukkeuman tukkeutumiseen.

Käyttämällä menetelmää, joka sisältää ongelmanratkaisua koskevan menetelmän, siitä, miten puutalon kulma nousee, ei ole vaikea tehtävä. Ennen kuin nostat puutaloa, nimittäin sen kulmaa, kahden pistokkeen avulla, sinun on laskettava virheet, jotka kuuluvat siihen. Nämä parametrit ovat hyödyllisiä tuen valitsemisessa, jota tarvitaan talon kulman irrottamisen jälkeen muutama senttimetri. Tukeen kohdistuu vuoraus, joka vastaa nousun korkeutta ja sen jälkeen suoritetaan kulman pienentäminen itse. Tällä tavoin nostetaan seuraavat kulmat. Kun työskentelet hirsitalon korottamiseen, älä unohda vakuutusta, joka koostuu levyistä, jotka on asetettu palkin ja tuen väliin. Tällainen erityinen vuori auttaa siinä tapauksessa, kun odottamaton tilanne epäonnistuu. On myös tärkeää noudattaa sääntöä, jonka mukaan telakka on aina sijoitettava vain niille paikoille, joissa puu on kestävä eikä siinä ole merkkejä mätästä. Kun talo on nostettu haluttuun korkeuteen, voit siirtyä uuden säätiön asentamiseen, jonka jälkeen voit poistaa tarvikkeita ja muita apuelementtejä.

Opas, miten korotat talon omilla kädillä ilman monimutkaisia ​​mekanismeja

Rakentaminen puumateriaalien avulla on kasvamassa, ja tämä selittyy helposti ympäristöystävällisemmän ja miellyttävän asukkaiden mieltymyksissä ja elävissä materiaaleissa. Mutta joskus rakennuksen virheiden tai talon alapuolella sijaitsevan puun vahingoittamisen takia on tarpeen korjata, mikä on mahdotonta toteuttaa ilman koko laatikon nostamista. Onneksi siitä syystä, että yksitasoiset mökit, jotka on valmistettu tukkeista tai tukkeista, eivät ole yhtä raskaita kuin kivi-, tiili- tai vaahtoblockit, tällainen työ, jos tekniikkaa noudatetaan, voidaan tehdä ilman houkuttelemista kalliilta asiantuntijoilta tai työntekijöiltä.

Jos asut Pietarissa ja Leningradin alueella, etkä ole varma itsekunnostuksen tuloksesta kotona, voit ottaa yhteyttä Glav-Pvai -yhtiölle, ne nostavat talon riittävälle rahalle ja lyhyessä ajassa.

Asunnon valmistelu nousulle

Kaikki päälliköt, joilla on kokemusta talon omasta kädestä, suosittelevat ennen työn aloittamista valmistelemaan itse rakennetta ja suojelemaan sitä tuhoamiselta noston tai liikuttamisen aikana. Ensimmäinen asia on vahvistaa seiniä estäen heitä kallistamasta. Tämä tehdään metallilevyjen hihnoilla, jotka on kiinnitetty ruuveilla nurkkiin ja tukkien tai lohkojen riviin ja kiinnittävät siten koko laatikon. Jos uunissa on sisäänrakennettu uuni ja sen pohjalla on talon alla oleva piha, se on pakattava pölyn ympärille, jotta se ei vahingoitu työn aikana.

Sinun täytyy valmistaa nostolaitteet etukäteen, ja mitä laitat nostetun talon pohjalle. Nostokapasiteetit, joiden nostokapasiteetti on vähintään 7-10 tonnia, voivat olla mitä tahansa, mutta mekaaniset niistä ovat edullisimpia niiden luotettavuuden kannalta, mutta sinun on vain asetettava puupalkki, koska puu on mahdollisimman kestävä ja ei räjähtää kuin tiiliä. enemmän hiekkalaatan tai kuoren kallion kanssa.

Jos haluat vain nostaa koko rakennetta, mutta myös siirtää sen jonkin matkan, valmistaa ja kirjaa saman halkaisijan - ne eivät voi vain väliaikaisesti asentaa rakenteen vaan myös siirtää sitä mihin tahansa suuntaan melkein mihin tahansa matkaan. Ja lopuksi, ei ole tarpeetonta mainita, että on toivottavaa poistaa kaikki huonekalut ja asiat huoneista, koska tämä helpottaa suuresti päätehtävän toteuttamista.

Ohjeita talon omaksumiseen

Nousu alkaa yhdestä kulmasta. Enintään metrin etäisyydellä sen alusta on valmistettu kiinteä säätö, johon nostovivut asennetaan. Pohjana voi käyttää useita neliön tai suorakaiteen muotoisia puupaloja, joiden paksuus on vähintään 15 - 20 cm. Ne asetetaan seiniin siten, että ne muodostavat luotettavan perustan nostomekanismeille. Jos talon perustana on teräsbetoni, jolla ei ole merkkejä tuhoamisesta, sitä voidaan käyttää pohjana. Nostopisteiden vieressä valmistele prosessissa käytettävää hienonnettua puuta. Varmista, että kaikki talon elementit eivät enää liity perustukseen ja maahan, voit jatkaa päätehtävän suorittamista.

Kun kysytään, miten hoitaa talo omilla kädillä, on yksi oikea vastaus - hitaasti!

Kun olet asentanut tukipylväät tukevasti, alat nostaa niitä hitaasti - enintään 3-5 cm kerrallaan. Nosta hieman kulmaa, aseta lankku ja palkki seinän tason alle, laske sitten hissi ja siirry seuraavaan kohtaan. Vaarallisinta on talon erottelun hetki sen perusta, joten noudata tätä prosessia huolellisesti. Jos mitään varoitusta löydetään, hävitä se ensin ja jatka sitten.

Kun laatikko on onnistunut erottelemalla alustasta, voit nostaa jokaisen kulman 7-10 cm: n korkeudella ja kiinnittää sen jalustoihin siirtyäksesi seuraavaan kohtaan. Aluslevyjen tulee olla koko seinämää pitempään enintään 2 metrin etäisyydellä. Tämä ei salli rakenteen muodonmuutosta, ja lisäksi talo on kiinteästi kiinnitetty väliaikaisesti. Nosta sitä haluttuun korkeuteen, tasoita lattiataso vaakasuoraan ja kiinnitä tukevasti tukeen, siirrä kuluneiden kohteiden vaihto tai korjaus. Jos talon on nostettava omilla kädilläsi ja siirrettävä se mihin tahansa suuntaan, sen alle 30-50 cm: n etäisyydelle on asetettu saman osan pituiset lokit, joiden pituus on 2-3 metriä, ja koko mökki rullaa niitä oikeaan suuntaan.

Puisen talon nostaminen

Kun rakennetaan taloja, niiden rakenteet kuluvat ajan myötä. Tämä pätee suuremmassa määrin puusta valmistettuihin puutaloihin, joiden valmistukseen käytetyt materiaalit eivät ole suorittaneet erityistä käsittelyä. Huolimatta siitä, että puu on ympäristöystävällisin materiaali, jos rakennustekniikkaa rikotaan, sen käyttöominaisuudet voivat vähentyä.

Ennaltaehkäisyä varten on tarpeen korvata tai korjata säätiö kerran 15-20 vuoden välein.

Pitkän ajan jälkeen alhaisempi puupaneelirunko saattaa kosteuden vaikutuksen alaisena kaatua ja menettää kantokykyään. Talon tuhoutumisen estämiseksi mädätetyt palkit on korvattava uusilla materiaaleilla, ja tämän vuoksi on tarpeen nostaa koko rakenne. Siksi pohdimme, kuinka korottaa puutaloa kotona.

Kuinka korottaa talon vaippoja?

Vaihtokorvat kruunaa puutalo.

Talon nostaminen rikkoen sen koskemattomuutta on vaikeaa, koska virhe tai väärä toiminta voi johtaa koko rakennuksen tuhoamiseen. Nostettaessa on noudatettava mahdollisimman tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta sekä noudatettava tiukasti asiantuntijoiden ohjeita ja suosituksia.

Ensinnäkin sinun on laskettava kuorma, joka putoaa rakennuksen yhdelle kulmalle, jonka talon kokonaispaino on jaettava 4: llä. Saadun arvon perusteella sinun on valittava palkin poikkileikkaus, joka pitää talon sen jälkeen, kun se on nostettu.

Sitten sinun on valittava paikka, johon liitännät asennetaan. Riippuen talon nostamisen syistä, liittimien kiinnitysprosessi voi poiketa hieman. Esimerkiksi alemman palkin korvaamiseksi on välttämätöntä leikata murtuneilta tankoilta kaikki reiät vahvaan palkkiin, johon hydraulilaitteet lepäävät. Rei'ien on oltava sellaiset, että ne eivät ainoastaan ​​päästä nippua vaan myös tukipilarit läpi.

Puinen talo on mahdollista nostaa kellarikerroksen tai pohjan tasolle. Tällöin sinun pitäisi tehdä markkinarako, jossa teline asennetaan. Jos talon pohja on pylväskappale, niin ei ole tarvetta tehdä kapeaa kappaletta, se on välttämätön vain säätiön teipin versiolle.

Jack-asennusjärjestelmä.

Puutaloa nostettaessa on useita perussääntöjä:

 1. Puuportaat on nostettava samanaikaisesti kahdella liittimellä, jotka on asennettu vastakkaisiin kulmiin.
 2. Yhtä kulmaa kerrallaan voidaan nostaa enintään 6 cm, minkä jälkeen se kiinnitetään tukien avulla ja vastakkaista kulmaa nostetaan samalla määrällä.
 3. Yksi kulma voidaan nostaa, jos se on merkittävästi vähentynyt suhteessa muihin kulmiin. Tällöin se nousee erikseen, kunnes se saavuttaa muiden kulmien taso.
 4. Talon luotettava kiinnitys kohotetussa asennossa voidaan tehdä asettamalla kestäviä levyjä tai "penkkejä" kulmat. Yhden tai toisen kiinnityksen valinta riippuu siitä, mitä töitä tehdään noston jälkeen.

Liittimien oikea sijainti

Rakennusjärjestelmä talon nostamiseksi.

Liitin on asennettava pohjalevyn alle. Jos se on sijoitettu maahan, maata on tässä paikassa hyvin puristettava ja asetettava puun tai kiinteän levyn päälle. Nämä materiaalit on myös suljettava siinä tapauksessa, että tunkki asennetaan betoniselle pinnalle, mikä antaa sinulle tasaisemman kuorman jakamisen rakennuksen painosta ja antaa tunkille vakauden.

Terälevy, jonka mitat ovat 10x10 cm, sijoitetaan telan pään alle. Jotta kiinnitys olisi entistä parempi, keskellä tai jyrsimällä tulisi olla pieni koveruus, jossa pään voi levätä. Pylvään paikka, jossa pää lepää, on käsiteltävä hieman taltalla, niin että puupinta on sileä.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä hydraulilaitteen asentoon, jonka tulee olla täysin pystysuora. Kun pienintä kaltevuutta ilmestyy, hissin on pysäytettävä välittömästi ja kiinnitin on kiinnitettävä haluttuun suuntaan.

Jotta pystyt hallitsemaan talon korkeutta, maata lähellä kulma-asennettua rautatietä merkillä. Samaa merkkiä on sovellettava talon kulmaan. Hissin nostamisen yhteydessä merkkien erotus näyttää nostorakenteen korkeuden.

Nostokorkeuden hallitseminen nostokorvan jatkeen pituuden vuoksi on kiellettyä, koska tällä tavoin emme saa tarkkaa korkeuden arvoa, koska tunkki saattaa uppoutua maahan kuorman alla.

Puuportaan nostaminen palkkeihin

Nauhateollisuuden korjausmenetelmät.

Nostotyötä varten on välttämätöntä valmistaa tällaisia ​​työkaluja ja materiaaleja:

 • 2 liittimiä;
 • moottorisaha;
 • taltta;
 • rakennustaso;
 • vasara;
 • lapio;
 • rinnakkaiset palkit;
 • teräslevy 10x10 cm;
 • rautatie;
 • kestävät levyt;
 • kynnet.

Jokaisen seinän alle pitäisi kaivaa kaksi reikää 100 cm pitkin palkkia pitkin, 50 cm syvemmältä palkin alapuolelta ja 70 cm leveältä ja vetäytyä 50 cm: n etäisyydeltä rakennuksen kulmista. Kuoppien pohjan tulee olla litteä, särmäinen ja peitetty kiinteällä aluksella tai puutavaralla.

Kaaviomerkki liittimien asennuksesta.

Seinien kiinnittämiseksi tukkeihin on kiinnitetty kaksi vaakasuoraa nauhaa, jotka on peitetty levyillä. Tällöin koko rakenne voidaan liittää kiinteästi, mikä sulkee pois mahdollisuuden siirtää yksittäisiä elementtejä.

Talon nousu on suoritettava vähitellen, jatkuvasti ohjaamalla kallistuskulmaa rakennustason avulla. Nosta talon ylöspäin, kunnes ylempi palkki tulee ulos alemman palkin asennuksesta. Kaksi liittimiä on asennettu vastakkaisille puolille ja nostettava rakennusta useissa lähestymistavoissa. Jos nostat kerralla yhtä kulmaa haluttuun korkeuteen, taloa voi olla epämuodostunut.

Kun toinen puoli nostetaan haluttuun korkeuteen (noin 30 cm), se kiinnitetään epätasaisten palkkien avulla, minkä jälkeen voit siirtyä vastakkaiselle puolelle. Tällaiset toimet on toistettava, kunnes ylemmät lokit erotetaan alemmista.

Talon nostamiseksi voit käyttää useita rakennuksen kehällä sijaitsevia nostimia, joiden avulla voit nostaa talon haluttuun korkeuteen kerralla, vaikka tämä ei aina ole mahdollista, joten käytä usein yhtä tai kahta kappaletta. Tämä tekniikka vie paljon aikaa ja vaivaa. Lisäksi on tarpeen jatkuvasti seurata nostimen korkeutta, kaltevuuskulmaa, kiinnittimen luotettavuutta jokaisessa kulmassa ja tukien kiinnittäminen.

Puutaloiden nostaminen ei ole helppo tehtävä, eikä kaikkia rakennuksia voida korottaa, koska kaikki rakenteet eivät kestä raskaita kuormia. Siksi ennen nostoa kannattaa laskea oikein kaikki mahdolliset vaihtoehdot ja ota tarvittaessa yhteyttä asiantuntijaan.

Kuinka nostaa puutalo?

Tänä kesänä on aikomus nostaa puuportaan nurkkaan kylässä 20-30 cm, miten tehdä se halvemmalla?

Varastoi liittimiin, tiiliin, sementtiin, hiekkaan ja säädettävä taso. Plus, kädet ja suuri halu. Erikoismenoja ei tarvita, jos olet hammaslääkäri ja sinulla on käytetty tiilistä (mieluiten punaista) ruberiod-rullaa tai katoksen huopia. Tärkeintä on, että päällikön on tehtävä se - perusta on minkä tahansa talon perusta.

Ennen kuin nostat talon, sinun on tarkistettava lokit, jos ongelma loki ei kestä, koko talo on tehtävä uudelleen. Sinä lävistät lokin, jossa on awl ja jos nastuus menee puuhun ilman vastusta koko kymmenen sentin syvyydelle, on parempi poistaa ongelmalliset lokit ensin.

Jackit on asennettava neljään kulmaan vain siinä tapauksessa. Ja nostamaan korkeintaan 5-6 senttimetriä, työ suoritetaan kahdella liittimellä, jossa sinun on nostettava kulma. He nostivat sen - he katsoivat, paremmin hitaasti, mutta varmasti, koska se on nousu, eikä kaikkia muita teoksia, joita pidetään tärkeimpänä tässä prosessissa.

Katso videota, ehkä se on tarvittava tieto

Kuinka nostaa puutalot nostureihin

Puulattiat, jotka on rakennettu 20-30 vuotta sitten, perustuivat usein huonolaatuisiin tekniikan vastaisiin säätiöihin. Tämä ei ole yllättävää, koska tuolloin ei ollut niin helppoa löytää tarvittavat tiedot kuin nyt, ja korkealaatuisia rakennusmateriaaleja oli vaikea saada.

Tämän seurauksena talot on rakennettu häiriöttömästä puusta, jota ei käsitelty erityisellä kyllästyksellä hajoamista vastaan, ja säätiö on pystytetty omilla käsillään ottamatta huomioon pohjaveden läheisyyttä ja maaperän taipumusta muodonmuutokseen ja pakkasen heikentymiseen.

Nykyään vanhoiden puutaloiden omistajat kohtaavat usein ongelmia, kuten mädäntyvät alemmat palkit, säätiön tuhoutuminen, talon toisen kulmien sumentuminen. Tässä tarkastelussa kuvataan puun talon nostamista ja hirsitalon korjaamista vakaana asennustyön aikana.

Kuinka nostaa puutalo

Kun on tarpeen nostaa puutalo

Jos alemman kruunun puupalkit ovat mätä, on tarpeen laskea vaihdettavien lokien määrä. Tätä varten sinun täytyy koputtaa kaikki lokit: jos he tekevät kuuroa, he ovat varmasti märkiä ja mätä sisäpuolelta.

Voit myös lävistää epäilyttävät lokit, joilla on awl. Jos se tulee puuhun hyvin, sen sisällä on mätä ja hauraita. Suosittelemme, ettet tallenna ja korvaa kaikkia lokeja, jotka pelkäävät, että muutamassa vuodessa sinun ei tarvitse toistaa aikaa vievää korvaavan prosessin.

Jos lokit ovat märät kosteuden takia, älä unohda, että talo ei tarvitse vaihtaa puulattiaa. Voit yksinkertaisesti määrittää lattian ylemmän kerroksen levytilaa, vain lyödä niitä. Jos he tekevät tylsää ääntä, lattia on mätä ja se on vaihdettava. Tarkista lisäksi lattian alemman (luonnoksen) kerroksen levyt. Jos ne ovat mädät, sen jälkeen, kun olet korvanneet alemmat lokit, sinun on myös vaihdettava ne.

Alemmat lokit huonontuvat usein siitä syystä, että säätiö on rakennettu ottamatta huomioon pohjaveden läheistä sijaintia. Lisäksi puupohjaan on pystytetty taloja, jotka voivat nopeasti kaatua kosteuden vuoksi. Tässä tapauksessa suosittelemme, että nostat säätiön tasoa, kaatatte uuden säätiön tai tarkistat sen.

Lisäksi on tilanteita, joissa puutalo ei käytännössä kärsi kosteudesta ja seisoo laadukkaalla pohjalla, mutta sillä ei ole kellaria. Jos haluat rakentaa oman kellarikerroksen täydellä kellarilla, sinun on myös nostettava talosi ja kiinnitettävä se turvallisesti. Jos haluat tehdä lämpimän kerroksen talosta ilman kellarista, sinun on myös nostettava taloa.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Ennen kuin aloitat puutalolle omalla kädellä, sinun on laskettava koko rakennuksen massa, joka on kerrosten, seinien, palkkien, lattialautojen, putkien ja sisä- ja ulkotilojen massojen summa.

Seinien massa voidaan määritellä seinien tilavuudeksi kuutiometreinä tukkien tiheyden mukaan (se on noin 800 kilogrammaa kuutiometriä kohden). Laskettaessa, kierrä aina koko massa ylös. Huomaa, että kaikki raskaat huonekalut ja sisustustarvikkeet rakennustyön aikana on poistettava talosta.

Kun määrität talon massan, jakaa se neljällä, ja saat kuorman putoavan yhteen kulmaan. Tämän luvun perusteella voit valita ruuvi- tai hydrauliliittimen, jolla on sopiva nostokyky. Molemmat mallit ovat varsin luotettavia ja helppokäyttöisiä.

Suosittelemme, että kiinnität huomiota malleihin, joiden kantavuus on noin 20% enemmän kuin on tarpeen. Näin voit ottaa huomioon mahdolliset virheet laskutoimituksissa ja laitteessa - toimimaan ei mahdollisuuksien rajoissa. Ole erityisen varovainen, kun valitset kiinalaisia ​​telineitä, niiden todellinen kantavuus on usein pienempi kuin dokumentaatiossa todetaan.

Riippuen taloudellisista ominaisuuksista ja suunnitellun työn monimutkaisuudesta, voit ostaa yhden, kaksi tai neljä nostinta. Lisäksi sarjoja myydään useista liittimistä ja ohjauspaneelista. Tällaisten järjestelmien avulla voit nostaa talon kulmat samanaikaisesti määrätyn määrän mukaan, mutta ne ovat melko kalliita ja niitä käytetään pääasiassa ammattilaisten käytössä.

Sinun on myös valmistauduttava etukäteen seuraaviin laitteisiin ja materiaaleihin:

 • puiset säleet, joilla on merkinnät niiden hallitsemiseksi nousun korkeuden mukaan;
 • vahvoja levyjä, joihin liitännät asennetaan;
 • puupylväät tai churbak, joka suljetaan talon kulmien alle;
 • metsätulpat, joiden avulla lokit kiinnitetään;
 • teräslevy, jossa on pieni syvennys, joka asettuu nosturin päätä vasten;
 • käsitelty ja kuivattu kaistale vanhojen tilalle;
 • rakennusmateriaalit uuden säätiön rakentamiseksi omilla käsillään (tarvittaessa).

Harkitse yhdensuuntaisen toiminnan nostamisprosessia. Tätä menetelmää käytetään vain, jos olet laittanut talon yhden kulman.

Talon nostaminen yhdellä liittimellä: toimintasarja

 1. Määritä korkeus, jolla haluat nostaa talon korvataksesi murtuvat levyt tai säätiön rakenteen. Tee tarvittava korkeuskorkeus pylväs - laitat sen talon nurkkaan sen jälkeen, kun nostat hirsitalon.
 2. Yritä tehdä talosta mahdollisimman helppoa: kuljettaa raskaita huonekaluja ja laitteita, irrota ovi saranoista, purkaa lattia. Poista viestintä käytöstä.
 3. Vahvista metallikannattimilla kolmea alempana olevaa laatulokia, joita et aio korvata.
 4. Leikkaa reikä vanhoihin mädätettyihin lokeihin talon sagging-kulmassa, jossa voit sijoittaa telin ja sitten - tukipylvään.
 5. Aseta teline tukevalle puupaneelille ja aseta teräslevy, jossa on syvennys pään alle pään ja tukin väliin. Tämä sallii nosturin irtoamisen lokin alapuolelta nostoprosessin aikana.
 6. Nosta kulmaa napa. Hallitse hissin korkeutta merkityllä kiskolla.
 7. Aseta valmiiksi valmistettu puupylväs kulmaan.

Jos haluat nostaa koko hirsimökin ja täyttää uuden säätiön, voit käyttää kahta tai neljä nostinta. Toisaalta nosto neljän viikon päästä on huomattava, mutta toisaalta tämä menetelmä on kalliimpi, sillä sinun on hankittava neljä kappaletta kerralla tarvittavalla kapasiteetilla.

Nosta taloa kahdella liittimellä

Valmistelutyö nostettaessa taloa kahdella liittimellä suoritetaan samalla tavoin kuin edellinen menetelmä. Huomaa, että jokaisen kulman nousu kerrallaan on enintään 5 senttimetriä. Älä unohda hallita kaltevuuden korkeutta merkittyjä kiskoja ja kaltevuuskulmaa - rakennustason mukaan. Nosta vierekkäisiä nurkkoja yksi kerrallaan, älä yritä tehdä sitä samaan aikaan: pienimmällä virheellä talosi voi kiertyä.

Nosta taloa kahdella liittimellä

Nosta taloa neljältä nostimelta

Rakennetta voidaan nostaa neljällä nostolla. Voit nostaa talon kulmat samanaikaisesti käyttäen neljää napaa ja ohjauspaneelia. Voit yrittää tehdä ilman konsolia koordinoimalla kulmien nousua talossa matkapuhelimella tai radiolla.

Mutta hissin synkronoinnin pienimmässä virheessä talossa voi kuulostaa, joten usein käytetään muuta menetelmää. Jokainen nurkka puolestaan ​​nousee muutamia senttimetrejä omilla kädillä, ja nostoon ennalta määrätyn korkeuden mukaan nostimet vedetään ulos ja korvataan puisilla tukipuilla.

Puulämmitteisen talon nostamisprosessissa käyttäen jotain kuvattua menetelmää, älä unohda turvaohjeita, noudata suositusmme ja vaikeissa tapauksissa kysy asiantuntijalta. Älä unohda, että hirsitalon alemmat lokit, mutta myös puulattiat voivat vaatia korvaamista.