Julkisivun luonnonkiven lajit

Kivirakenteet ovat aika ajoittaneet halvempia (käytännöllisiä, ympäristöystävällisiä ja niin edelleen) veljiään, mutta itse kivi, joka liittyy voimakkaasti vahvuuksiin, varallisuuteen ja luotettavuuteen, ei ole antanut asemaa esikaupunkirakentamisessa. Vain muutti soveltamisalaa, josta tuli suosikki viimeistelyaineisto.

Tutkijoilla on noin 9000 luonnonkiveä, mutta kaikki eivät ole sopivia "rakentamiseen". On monia syitä tähän, ja jotta vältytään tarpeettomilta kysymyksiltä, ​​suosittelemme tänään tutustumaan sisustusalan yleisimpiin rotuihin.

graniitti

Komposiitti koostumuksessa luonnonkivestä; välttämätön rakennus ja viimeistely materiaali, kestävä, kova ja kestävä, se tekee kvartsin läsnäolosta; on voimakas rakeinen-kiteinen rakenne, jyvien koko jakautuu hienoksi, keskisuureksi ja karkeaksi.

Fysikaaliset ominaisuudet: kestävyys ja lujuus; se on hyvin kiillotettu pitäen peilin kiilto pinnasta pitkään; se on helppokäyttöinen, joten saat erilaisia ​​tekstuureja; on korkea kulutuskestävyys ja pieni veden absorptiokerroin; ei menetä koristeellisia ominaisuuksiaan kaikissa käyttöolosuhteissa.

Väripaletti on harmaa eri sävyistä (yleisimpiä), vaaleanpunaisesta, punaisesta, oranssista, sinertävästä harmaasta ja sinertävän vihreästä (amazonitista), joskus sinisestä kvartsikivestä.

Haitta: karkea pinta, nopea halkeilu ja haketus tulipalossa.

 • edessä socles ja julkisivut
 • lattiat ja seinät rakennusten sisällä
 • minkä tahansa tyyppisiä valmistusvaiheita
 • tyynyt ja kappaleet
 • pienet arkkitehtoniset muodot, myös suihkulähteet
 • kuten buta ja rauniot rakentamisen aikana

Sienite (egyptiläinen graniitti)

Syvä kivi, joka on samanlainen kuin graniitti, eroaa siitä vähemmän selkeässä raekoko ja kvartsin puuttuessa (jälkimmäinen tekee syeniiteistä sopivamman jalostukseen). Rakennuksessa niitä käytetään samalla tavoin kuin graniitit.

Väripaletti: yleensä tummemmat kuin graniitit, harmaat, harmaat, vaaleat, vaaleanpunaiset harmaat värit; väri riippuu koostumuksen tummanväristen mineraalien (pyroksiinin, hornblende jne.) läsnäolosta.

Fysikaaliset ominaisuudet: syeniitit ovat korkeita paineita ja rasituksia kestäviä, sietää lämpötilanvaihteluita, ovat tulenkestäviä, niukkaa veden absorptiokerrointa ja ovat hyvin kiillotettuja. Tiheys on 2600-2800 kg / m?, Kestävyys on 150-300 MPa.

Haitta: ei kovin kestää särkyä.

 • pöydät ja julkisivut, lattiat ja seinät rakennusten sisällä
 • minkä tahansa tyyppisiä valmistusvaiheita
 • tyynyt ja kappaleet
 • pienet arkkitehtoniset muodot, myös suihkulähteet
 • kateaineina

gabbro

Syvä (kova) kiteinen kallio, tavallisesti suuret ja keskikarkot; on sama rakenne ja laajuus kuin graniitti.

Väripaletti: tummasta harmaasta vihreästä mustaan; vihreitä lajikkeita kutsutaan olivine gabbroksi.

Fyysiset ominaisuudet: se on helppo työstää, se kiillottaa hyvin ja säilyttää pintakiillon pitkään; kiillotettu hankkii syvyyden, mikä erottaa gabbron muista mustista kivistä. Suuri lujuus, sietää pakkasaa, se on erittäin kestävä särkyä vastaan.

Haitta: paikoissa, joissa on raskas liikenne, gabbro lattiat menettävät nopeasti kiillotuksen.

 • julkisivupäällyste, rakennuksen ulkopinta
 • lattiapäällyste yksityisissä kodeissa
 • monumentaalinen taide, monumentit

LABRADORITE (riikinkivi)

Magmaattinen rakeinen kiteinen kivi.

Väripaletti: yleensä musta ja harmaa, joskus kevyt. Koristeellinen vaikutus annetaan kiven sateenkaaren lähelle sinivihreän, harvemmin kultaisen-keltaisen tai oranssin sävyn pinnalla.

Fysikaaliset ominaisuudet: korkea lujuus, kulutus ja huurteisuus; veden imeytyminen ei ole yli 0,21, tiheys 2,71; Kivi on kohtalaisen kova, hauras, hyvin kiillotettu, erittäin koristeellinen.

 • rakennusten ulkopinta
 • lattiat, pylväät, seinäpohjat
 • monumentaalinen arkkitehtuuri

porfyria

Porfyyrirakenteiden kallioiden yleinen nimi: epätasaisesti rakeinen, kun irtotavarana (tavallisesti - tulivuorilasista) on suuria kiteitä, mineraalien välisiä ristiriitoja (porfyriittierityksiä). Porfyyrin kemiallinen koostumus ja ominaisuudet ovat lähellä graniittia. Nimi on eräänlainen punainen kivi, jossa on valkoisia ortoklaasin fenokristioita (yksi maasälpälajike), sitä käytettiin muinaisessa Roomassa ylellisyystuotteiden ja Caesarsin patsaiden valmistuksessa.

Väripaletti: tummanpunainen, violetti porfyyri on erittäin koristeellinen ja sitä käytetään monumentaalisessa taiteessa; on myös harmaa, keltainen, vaaleanpunainen ja ruskea eri sävyjä.

Fysikaaliset ominaisuudet: kiinteä, erittäin koristeellinen, karkeasti kestävä; hyvin antaa kiillotukseen; on alhainen veden absorptiokerroin. Yksilölliset ominaisuudet riippuvat kiven koostumuksesta.

 • lattiat, pylväät, seinäpohjat
 • monumentaalinen arkkitehtuuri
 • terassit, jalkakäytävät, kulkutiet, autojen sisäänkäynnit

kvartsiitti

Hienojakoinen sedimenttikivi; joka on muodostunut piipitoisten hiekkakivien muokkauksen tuloksena. Tunnettu pitkään, voit nähdä sen Vapahtajan kirkon kirkossa Veressä ja Leninin mausoleumin yläosassa.

Väripaletti: harmaa, vaaleanpunainen, keltainen, kaikkein koristeellisimpia ovat karmiininpunainen ja tumma kirsikka, joskus valkoista kvartsiittia; väri määräytyy silmänpohjan läsnäolon perusteella.

Fysikaaliset ominaisuudet: sillä on erittäin kova kovuus, mutta sitä voidaan kiillottaa erittäin korkealaatuiseksi, joten sitä pidetään erittäin koristeena viimeistelyaineena. Erittäin kestävä, haponkestävä, pakkasenkestävä, puristuslujuus 100-450 MPa, alhainen veden absorptiokerroin ja tiheys noin 2,7 g / cm3.

 • monumentaalinen rakentaminen
 • edessä julkisivuja ja socles
 • sisustus
 • terassit, pihat, seinät

marmori

Metamorfinen kivimuuri, joka muodostuu korkeiden lämpötilojen ja paineen vaikutuksesta ja joka koostuu vain kalsiitista. Rakentamisessa marmoria kutsutaan paitsi tämän kiven lisäksi myös muille samankaltaisille kiveille - marmorista kalkkikiveä, dolomiittia, karbonaattibräkeää.

Väripaletti: "puhdas" marmori, yleensä vaalea yhtenäinen väri - valkoinen, harmahtava, kellertävä; silikaatti- marmorit, joihin muiden mineraalien (hematiitti, limoniitti, mangaanioksidit, grafiitti jne.) epäpuhtaudet antavat värisävyjä, ovat vihreitä, punaisia ​​ja jopa mustia.

Marmori on usein kuvio - monipuolinen, laikullinen, vino, moire; kiillotus paljastaa kuvion ja värin, jauhatus vähentää kirkkautta ja terävyyttä, jakautuva tekstuuri piilottaa kuvion ja kirkastaa yleistä taustaa.

Fysikaaliset ominaisuudet: hyvin työstettävä, helppo kiillottaa, erittäin koristeellinen; keskikovuus, tiheys noin 2,7, hyvä dielektrinen, on hyvä lämmönkestävyys.

Haittana: arvokkain hienorakeinen valkoinen marmori, joka on kuuluisa lämpimästä sävyestään ja "läpikuultavasta" rakenteesta, on hyvin oudon, koska se on altis värjäämiselle ja kellastumiselle haitallisissa olosuhteissa.

 • sisätilojen lattiat
 • seinäverhous, portaiden, takkojen, saunojen
 • parvekkeet
 • veistosten, mosaiikkiseosten ja bas-reliefien luominen

SLATE

Kerroksellinen hienorakeinen kivi, joka muodostuu savista, sedimenttisistä kiveistä ja joskus kvartsista. Ominaisuus on kyky pilkkoa ohutlevyille. Erittäin suosittu nykyisin kiviraakaslaji.

Väripaletti: tummanharmaa, musta, harmaa-ruskea, keltainen, punaruskea, usein pilkullinen.

Fysikaaliset ominaisuudet: yhteinen kaikenlaisille paljouden ominaisuuksille - kestävä rakenne, riittävä vedenkestävyys (veden absorptio 0,1-3%), routa ja palonkestävyys, esimerkillinen lämpö- ja äänieristys. Se on helppo käsitellä, se leikkaa hyvin ja ei murene, se on kestävä ulkoiseen ympäristöön. Kovuus, veden imeytyminen, väri ja rakenne riippuvat kiven tyypistä, koska se on hyvin heterogeeninen. Vain musta, vihreä ja harmaa palat voidaan kiillottaa; Liuskekiviä on yleensä jäljellä luonnollisella, hieman epätasaisella pinnalla, harvemmin kiillotettuna.

 • seinien ja lattian ulkopuolinen ja sisäinen vuori
 • edessä olevat takat, portaat, yksittäisten vyöhykkeiden valinta, kaarien suunnittelu, ristikot jne.
 • maisemakoostumukset; päällystäminen ja maisemointi
 • kateaineina

travertiini

Kalkkikiveäinen tuff, kiven ja kiven kiven välinen kiven muoto. Ihanteellinen materiaali esineisiin.

Väripaletti: tavallisimmat sävyt vaaleasta beigistä pähkinäpohjaan; tummempien, ruskeampien sävyjen travertiinit kohtaavat harvemmin; On myös voimakkaasti värisiä travertiineja - punaisia ​​ja keltaisia ​​kivia Iranista.

Fysikaaliset ominaisuudet: pieni kulutuskerroin, korkea lämmönjohtavuus ja lämmönkestävyys, keveys; sopii hyvin leikkaamiseen, hiontaan ja kiillotukseen; Ei laskeudu, kun vesi tulee sisään. Travertiinin ominaisuudet riippuvat kiven alkuperistä: sen sisältämät orgaaniset sulkeumat (kuoret, lehdet jne.), Sitä huokoisempi se on; tiheys määräytyy kiven syvyyden mukaan. Kiven ominaisuus on sen ominaisuus muuttua uuttamisen jälkeen: vaaleat lajikkeet voivat muuttua keltaiseksi raudasuolojen hapettumisen vuoksi ja sen kovuus lisääntyy ajan myötä.

Tummemmilla travertiineilla on paremmat tekniset ominaisuudet. Valkoiset travertiinit jäävät yleensä kiillottamattomiksi: niiden lämmin väri vertaa suotuisasti kiillotetun marmorin viileän valkoisen värin kanssa.

 • julkisivut ja ulkoseinät
 • lattia päällystys
 • porraskäytävät, portaiden valinta, kaarien suunnittelu, ristikot jne.
 • kylpyhuonetarvikkeet, saunat

dolomiitti

Samankaltaisesta kivennäisestä koostuva sedimenttikivi; "Suhteellinen" marmorista.

Väripaletti: väritön tai valkoinen, kellertävä, ruskehtava (johtuen rautahydroksidien ja savipartikkeleiden seoksesta), loistava - lasista mattapintaan ja helmiäiseen; usein on hieno kuvio. Joskus on arvokkaita vaaleanpunainen dolomiitit sekä läpikuultava ja läpinäkyvä.

Fysikaaliset ominaisuudet: kestävyys, pakkasenkestävyys, lujuus, palonkestävyys; helppo käsitellä; kovat lajikkeet - kiillotettu.

Dolomiittien rakenne on mänty, huokoinen ja tiheä. Jälkimmäiset on tehty julkisivuille rakennusten ulkokäyttöön. Nämä ovat kuuluisia shlyachkovskiy, Kovrov ja korpcheevskie dolomiitit, koska antiikin ajoista venäläisten arkkitehtien käytti valkoisten kivikirkkojen rakentamista. Huokoisia lajikkeita käytetään puutarhan suunnitteluun.

 • sisä- ja ulkokoristelu
 • maisemasuunnittelu (kuivat seinät, tuet)
 • polkujen ja alustojen päällystäminen

breccia

Karkea kivi, joka koostuu yhdestä (monomiktisesta) tai useasta (polymiktisesta) kivestä, jotka on liitetty toisella mineraalisella aineella (sementti). Se eroaa konglomeraatteista (silloitetut pyöristetyt kivet) kallioiden ja raunioiden kulmakuvion ja sen alkuperästä.

Fysikaaliset ominaisuudet: keskimääräinen tiheys - 2600-2850 kg / m3, puristuslujuus - 50-160 MPa. Eri kovuuden sisältämien sulkeutumisen vuoksi kiven leikkaaminen hiomakoneella on vaikeaa. Breccias kiillotetaan epätasaisesti, koska sementointiaineita ei voida kiillottaa.

Väripaletti: punaiset, ruskeat, harmaat, mustat, vihreät, keltaiset lajikkeet ovat suosittuja, mutta käytetään myös melko monokromaattisia ruskeankeltaisen tai punaruskein lajikkeita. Erilaisten sulkeutumisen ansiosta breccias on hyvin koristeellinen kivi.

 • lattianpäällyste
 • sisäseinänpäällyste (vain kiillotetut rakennelevyt)
 • polkujen ja alustojen päällystäminen

HIEKKAKIVI

Sedimenttikivi; mineraalisen aineen (sementti) sitomien hiekkojen homogeeninen tai kerrostettu kerääntyminen. Materiaalin lujuus riippuu tästä elementistä: kestävimmät ovat piipitoiset hiekkakivet, jos sideaineosa on helposti liukeneva (kipsi tai savi), hiekkakivi on lyhytaikainen.

Kvartsihiekkakiviä käytetään rakentamisessa ja sisustuksessa sekä arkosaa (maagasta maalta) ja greywackea (monimutkainen koostumus, jolla on suuri osa kivenhiekkakappaleista).

Väripaletti: harmaa, harmaa-vihreä, keltainen, punaruskea, ruskea. Hienorakeista punaista, ruskeaa ja vihreää hiekkakiveä pidetään koristeena.

Fysikaaliset ominaisuudet: tiheys (2250-2670 kg / m3), kestävyys, suuri kulutuskestävyys; veden imeytyminen 0,63-6,0%; huokoisuus riippuu kiven koostumuksesta ja vaihtelee välillä 0,69 - 6,70%.

Hiekkakiviä ei voida kiillottaa, joten hiekkakiven suosituimmat tekstuurit hiotaan, sahataan, joskus maahan. Jalostuksen asteen mukaan hiekkakivi on jaettu kolmeen ryhmään:

 • sahattu hiekkakivi (nuudelit) - kerroksittain sahattu kiinteä kivi;
 • karhea hiekkakivi (muovi) - epäsäännöllisesti muotoiltu luonnollinen kerros, joka erottuu eri koosta ja paksuudesta;
 • louhos hiekkakivi - karkeat kivet, saatu räjäyttämällä; jota käytetään maisematoiminnassa ja rakennusten perustana.
 • pihdit, seinät, aidat, pylväät
 • (erityisesti tulisijat) ja portaat
 • polkuja, terasseja
 • maisemasuunnittelu (suihkulähteet, purot, kaskadit, kivipuutarhat)

KALKKIKIVI

Sedimenttikivi, yleensä orgaanista alkuperää, koostuu pääasiassa kalsiitista, usein sekoittaen kvartsi-, savi- ja hiekkahiukkasia; sisältää usein fossiilisten organismien luurankoja.

Materiaalin fysikaaliset ominaisuudet määräytyvät sen koostumuksen ja rakenteen perusteella.

Rakenteesta riippuen kalkkikivet on jaettu seuraavasti:

 • tiheä - hienorakeisesta kalkkikivestä ja kalkkikiven kuoresta; tällaisia ​​kalkkikiveä käytetään ulkopintojen ja sisävuorien levyjen valmistukseen;
 • huokoinen - kalkki tuffi, travertiini, kaikenlaiset koristeellinen kuori rock;
 • marmori kaltainen
 • maanläheinen (liitu)

Puristuslujuuden osalta kalkkikivet, kuten dolomiitit, tavanomaisesti jaetaan kolmeen ryhmään: vahva, keskikova vahvuus ja alhainen lujuus.

 • Kestävä (marmori) - hyvin kiillotettu, antaa peili kiiltoa, käytetään ulko- ja sisätilojen viimeistelyihin sekä lattiaan.
 • Keskikova vahvuus antaa kiiltävän pinnan - valon, ei peilun loistoa. Soveltuu kivirakenteisiin ja lattiaan yksityisissä kodeissa ja huoneistoissa.
 • Matala lujuus ei hyväksy kiillotusta, vain kiillotus on mahdollista. Niitä ei suositella lattiapinnoille, mutta ne soveltuvat hyvin kivenveistämiseen, pieniin arkkitehtonisiin muotoihin ja pystysuuntaisiin kivirakenteisiin.

Kalkkikivilannoitteilla on hyvä jäätyvyys (40-100 sykliä), ne voidaan helposti työstää ja kiillotetut ovat erittäin koristeellisia.

Väripaletti: useimmiten ne ovat valkoisia, kellertäviä, vaaleanharmaita, harvemmin - vaaleanpunaisia ​​värejä. Sisustuksen kannalta arvokkain on valkoinen kalkkikivi, jolla on keltainen ja vaaleanpunainen sävy; musta kalkkikivi tunnetaan antraconite.

 • rakennusten ja tilojen sisäinen ja ulkoinen
 • seinien muodostaminen maisemasuunnittelussa muurattujen kivien muodossa

Seinäkoriste luonnonkivellä

Monet suunnittelijat ovat äskettäin yhä useammin käyttäneet luonnonkiviä sisätilojen seinämille. Tällainen materiaali on saanut suosionsa houkuttelevan ulkonäön, hyvän tekstuurin ja ylellisyyden ansiosta.

Tällainen koristelu ei tietenkään ole sopiva jokaiseen huoneeseen, vaan se sopii erinomaisesti olohuoneeseen tai käytävään. Tässä artikkelissa kerromme lisää tällaisten verhoustapojen tyypeistä ja kerromme sen käytöstä eri tyyleissä ja sisustuksissa.

Ominaisuudet ja kivityypit päin

Luonnonvarainen kivi soveltuu melkein mihin tahansa huoneeseen. Sen ominaisuudet ovat:

 • hyvä yhdistelmä muihin huonekaluihin ja huoneen koristeluun. Kiven avulla voit valita sisätilojen yksittäisiä osia;
 • korkea lujuus. Korkean lämpötilan kestävyyden vuoksi kivi on melkein välttämätön ratkaisu tulisijojen edessä;
 • monenlaisia ​​kivi- tyyppejä, joiden avulla voit valita vuorauksen vaihtoehdon henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.
Kiviseinillä on pitkä käyttöikä.

Yleisimmät seinäverhoukset ovat:

 • paasi;
 • hiekkakivi;
 • marmori;
 • graniitti;
 • kuori rock;
 • eräät lajikkeet kalkkikiveä.

Tällaisten pinnoitteiden käyttö ei ainoastaan ​​anna antiikin vaikutusta vaan myös pinnoitteen korkean käyttöiän. Kivi ei pelkää kosteutta, tulta ja äkillisiä lämpötilan muutoksia. Sitä voidaan käyttää pinnoitukseen:

 • seinät;
 • porrashuoneet;
 • takat;
 • oven aukot;
 • erilliset huoneen osat.

Simpukat sisätiloissa

Tämä kivi sisustus on yksi suosituimmista. Sitä käytetään usein koristeluun kylpyhuoneessa. Tällaisten viimeistelyn edut ovat:

 1. Edullinen materiaali. Se on merkittävästi alhaisempi kuin sen tärkeimpien kilpailijoiden hinta, kun taas laatu on käytännöllisesti katsoen sama.
 2. Houkutteleva vuori erikokoisilla ja väreillä olevilla kivillä. Erilaisten materiaaliominaisuuksien ansiosta voit valita vaihtoehdon henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.
 3. Lähes jokainen kivi yhdistyy täydellisesti monien suunnittelutyökalujen ja ratkaisujen kanssa. Tämän sisustuksen avulla voit luoda ainutlaatuisen sisustuksen, mutta myös korostaa tiettyjä alueita.
 4. Luonnonvarma on melko helppo sijoittaa, joten jopa aloitteleva rakennusrakenne kykenee selviytymään tällaisesta työstä.
 5. Viimeistely tehdään erityisellä liimaliuoksella, joka kiinnittää kiven lujasti käsitellylle pinnalle. Katso esimerkki kuoren kiven tästä videosta:

Muista, että harvoin tarvitset materiaalia tai työkaluja, kun olet edessään. Sisustuksessa kiven avulla satunnaisuus ja poikkeaminen standardiratkaisuista arvostetaan.

Seinän sisustus sääntöjä

Tällaista materiaalia voidaan käyttää seinien tai julkisivujen viimeistelyyn milloin tahansa vuoden aikana. Se on kestävä ja pystyy piilottamaan seinien epäsäännöllisyydet, mikä eliminoi esiasennuksen.

Kun katsot luonnonkiviä olevia seiniä, harkitse seuraavia tekijöitä:

 1. Nykyään monet suunnittelijat käyttävät luonnonkiveä projekteissaan. Sen avulla koko seinää käsitellään tai tietyt alueet eristetään.
 2. Jotta kivi näyttää houkuttelevalta, suosittelemme käyttämään erityistä valoa.
 3. Tällaisen materiaalin verhousmateriaaleilla olisi oltava lisäominaisuuksia. Maalin muotoilu ei ole melko vakio, mikä voi aiheuttaa komplikaatioita.
 4. Kun käytät kiviä huoneessa ilman ylimääräistä valolähdettä, luodaan luonnollisessa huoneessa oleva vaikutus.
 5. Monissa huoneissa kasvaa sisätiloja. Tällaisten kasvien oikea yhdistelmä vuorauksella parantaa merkittävästi vaikutusta. Näin voit luoda luonnollisen tyylin. Tärkeintä on, että kasvit ovat luonnollisia ja eivät erottele ympäristöstä.
 6. Hyvä materiaali luonnollisten viimeistelyjen yhdistämiseksi on lasia tai seoksia. Hyvä ratkaisu olisi käyttää lasiovia huoneessa, pöytiä tai muuta. Lue lisää videon viimeistelysäännöistä:

Muista, että on parempi käyttää tällaista materiaalia pienten tilojen viimeistelyyn. Tämän vuoksi lisäät vain kouristelun vaikutusta. On parempi käyttää tällaista vuorausta suurissa huoneissa, joissa on korkeat katot.

Ei paras ratkaisu olisi käyttää tällaista viimeistelyä olohuoneisiin, mutta käytävän, keittiön tai kylpyhuoneen materiaali on täydellinen.

Seinien viimeistely

Riippuen valitusta materiaalista, käytetään eri liimaa. Seinäpäällyste luonnonkivillä on seuraavat vivahteet:

 • sitä raskaampaa kiviä, sitä vahvempi liimausratkaisu on sovellettava. Sovituksen tekemiseksi kohdistustoimenpide ei ole välttämätöntä;
 • lähes kaikki pintavikoja voidaan poistaa liimaliuoksella, jonka paksuus voi nousta 5 mm;
 • liimaa voi ostaa lähes kaikissa rautakaupoissa. Ohjeet sen valmistukseen ja käyttöön on merkitty pakkaukseen seoksen kanssa. Riippuen käsiteltävästä alueesta tarvitaan eri määrä seosta. Kulutusta on parasta laskea etukäteen.

Liiman lisäksi tarvitset pienen määrän työkaluja. Näitä ovat:

 • tavanomainen ja lovettu lasta;
 • kumimetsät;
 • rakennustasolla.

Viimeistä työkalua ei aina tarvita. Kuten aiemmin mainittiin, kiviä voidaan tehdä eri suuntiin rakennustason indikaattoreista riippumatta. Pääasia on varmistaa, että liimakerros on mahdollisimman tasainen seinämän koko pinnalle.

Luonnonkiven viimeistelymenetelmä koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Yhdistä ensin liima liitteenä olevien ohjeiden mukaan. Sen jälkeen se levitetään seinälle.
 2. Liimaa levitetään pienissä osissa, jotta päästään pintaan ennen kuin se kuivuu.
 3. Aluksi liima asetetaan tavallisella sileällä lastalla ja sitten se levitetään materiaalille, jossa on hammastettu laite.
 4. Kiinnittyvä kivi työntyy lujasti jalostettuun pintaan.
 5. Kun viimeistely on päättynyt, suosittelemme, että pese käsitelty osa seinästä ja irrota liimajäännös kivistä ja saumoista. Lisätietoja kiven käsittelystä on tässä videossa:

Voit järjestellä huoneita eri sääntöjen mukaan. Esimerkiksi erilaisten kivien mosaiikkityyli sopii kylpyhuoneeseen. Olohuoneessa päinvastoin on parempi käyttää samaa muotoa ja väriä. Kulman käsittely kiven kanssa voidaan tehdä seuraavan kaavion mukaan.

Kuten näette, seinäpäällyste luonnonkivellä on useita ilmeisiä etuja. Etkä vain luo ainutlaatuista houkuttelevaa sisustusta, mutta tarjoavat myös kiinteän pinnan suojauksen. Lisäksi tämä viimeistely ei ole liian kallista.

Jalusta luonnonkivestä

Yksityisten talojen rakentamisessa kiinnitetään paljon huomiota kestävän, luotettavan perustan järjestelyyn. Kellari - pohjan yläosa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Tämän rakennuksen päätehtävänä on suojata talon seinämät saostuksesta. Rakennuksen kellarissa on myös melko suuri arkkitehtoninen kuorma. Siksi on syytä vastata vastuullisesti viimeistelyaineiston valintaan. Luonnonkivi nykyajan suosituimman materiaalin kellarista.

Luonnonmateriaalien lisäksi muita materiaaleja voidaan käyttää viimeistelyyn: keraamiset laatat, keinotekoinen komposiitti, sivuraide, koriste-kipsi. Jokaisella materiaalilla on sen edut ja haitat, kuten luonnonkivi. Mutta jos talon omistaja haluaa saada paitsi vahvan, myös näkyvän rakenteen, kannattaa pysäyttää valinta luonnonkivellä.

Lähellä kellarikerros luonnonkivellä on tilaisuus antaa talolle kunnioitettava ja kaunis ulkonäkö.

Luonnonkivi jalustan viimeistelyyn

Luonnonmateriaalien käyttö rakennusten viimeistelyyn antaa sinulle mahdollisuuden antaa kunnollisen ulkoasun rakennetta varten, luoda alkuperäistä muotoilua luovaa lähestymistapaa käyttäen. Viimeistelyä varten on suositeltavaa antaa routavarattomia lajeja, jotka eivät ole alttiita halkeilulle lämpötilan vaihtelun vuoksi. Viimeistely on parempaa tuottaa tummia sävyjä mineraaleja - niiden ylläpitämiseen kestävässä muodossa on oltava mahdollisimman pieni vaiva. Yleisimmin käytetyt luonnonketjut ovat:

Luonnonkivi kellarin koristeluun käytetään kahta muotoa:

 • luonnollinen (käsittelemätön);
 • käsitelty tehtaalla.

Raaka-ainekerrosten, kiviä, mukulakiviä käytettäessä voit saavuttaa alkuperäisen suunnittelun, luoda kuvioituja tekstuureita. Mutta meidän on muistettava, että tällaisen aineiston käyttäminen vaatii taitoa sekä taiteellista makua. Matching raakakivet ovat työläs ja fyysisesti vaativa.

Frost-resistentti, tiheä luonnonkivi soveltuu jalustaan

Luonnollisesti käsiteltyjä luonnollisia mineraaleja käytetään yleisemmin. Ne on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • kaakeloitu vaihtoehto. Lähdemateriaali leikataan samanpaksuisiksi elementteiksi. Pituus ja leveys voivat olla mielivaltaisia;
 • runkokivi Erikoiskoneiden avulla terävät reunat ja kulmat ovat pyöristettyjä;
 • viimeistely tietyn leveyden omaavien nauhojen muodossa. Luonnonmassiivi on murtunut ja leikattu kaistaleiksi erikoistyökaluilla.

Plinth koristelu luonnonkivellä - edut ja rajoitukset

Luonnon kiven koristeluun liittyy useita etuja verrattuna muihin nykyaikaisiin materiaaleihin:

 1. Kestävyys.
 2. Pakkasvaste.
 3. Koriste.
 4. Ympäristöystävällisyys.
 5. Kestää mekaanisia vaurioita.
 6. Kyky korvata yksittäisiä esineitä.
 7. Helppokäyttöinen viimeistely.

Ominaisuuksiltaan maagiseen alkuperään luonnonkivi - gabbro, labradoriitti, graniitti ja sen sukulaiset - sopii parhaiten tähän tehtävään.

Muutamia haittoja ovat:

 • korkea hinta. Luonnonmateriaalin kustannukset eroavat merkittävästi keinotekoisesta vastineesta;
 • asennusprosessin monimutkaisuus. Epäsäännöllisten geometristen mittasuhteiden vuoksi elementtien asentamiseen kuluu paljon aikaa.

Materiaalin valinta ja perusehdotukset

Valitsemalla vuori vaihtoehto sinun täytyy realistisesti arvioida taloudellisia mahdollisuuksia. Rajoitetun budjetin avulla sinun ei pitäisi etsiä kalliita graniitteja tai raunioita. Houkuttelevan ulkonäön saavuttamiseksi voit käyttää kalliota ja hiekkakiveä. Resistenssin suhteen ne tietenkin ovat huonompia kuin magmamaisen alkuperän mineraalit, mutta asianmukaisella hoidolla ja hoidolla ne kestävät kauan. Älä päästä pois marmorista - ajan myötä se menettää houkuttelevuutensa, tarvitsee lisäkäsittelyä.

Maalin väri valitaan omistajan makuelämysten mukaan. On syytä muistaa, että tumman värin pinta vaatii vähemmän huoltoa. Kevyessä viimeistelyssä näkyvät muta tahrat.

Tärkeä vivahde on materiaalien yhteensopivuus. Et voi käyttää samassa muurauksessa karbonaatti- ja silikaattikiviä. Niiden sisältämien aineiden vuorovaikutus johtaa louhintaan ja näin ollen pinnoitteen nopeaan tuhoutumiseen.

Ei ole suositeltavaa käyttää kivi - kuori rock, dolomiitti, kalkkikivi

Luonnonkivi - valmisteleva vaihe

Rakentamisen tulee alkaa työkalujen valmistelusta. Kellarikerrokseen tarvitaan:

 • lastalla;
 • rakennustaso ja neliö;
 • lastalla;
 • kumitiiviste tiivistämiseen;
 • Bulgaria viimeistelyyn;
 • sähköporakone, jossa suuttimet muurauslaastin sekoittamiseksi;
 • metalliset harjat;
 • harjalla tai sumutuksella, jolla pinta kastuu.

Valmistele tarvittava työkalu tarkasta huolellisesti käsiteltävä pinta ja suorita seuraava työ:

 • Irrota epäsäännöllisyydet, tahrat, sementti virtaa metallisella harjalla.
 • Käsittele koko alue primerillä. Kun asetat kiven, se luo lisätaulun. Levitä koostumus maalilla tai suuremmilla alueilla, käytä rullaa.

Kun viimeistelet socle luonnon kivi, erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tiivistää muuraus nivelet

Kaikki kellarinpinnan valmistelutoimet toteutetaan sokea alueen koko rakennuksen kokoonpanon jälkeen, joka on suunniteltu suojaamaan kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Luonnonmukainen luontainen tekniikka

Yleensä kallioon päin luonnonkivi on tehty vasemmalta oikealle ja alhaalta ylös. Voit työskennellä itsenäisesti, tärkeintä ei ole kiirehtiä, jotta voitte lähestyä kunkin elementin valintaa tarkasti. Prosessitekniikka on yksinkertainen ja se koostuu seuraavista kohdista:

 • Valitse sopiva koko ja muoto. Levitä ennen pintaan, tarkista mahdolliset aukot.
 • Poista hiomakone terävät ulkonemat, epätasaisuudet.
 • Levitä muurauslaasti päällystysmateriaaliin, aseta elementti valittuun paikkaan. Varmista, että kunkin seuraavan elementin ulompi osa on samassa tasossa kuin edellinen.
 • Työnnä kumimetsäkotelo irti ilmakammioista ja tiukemmin sovitetusta.

Suurin uhka luonnonkivelle on kosteus, joka tunkeutuu yksittäisten kappaleiden välisiin aukkoihin.

Lisätyöt suoritetaan kuvatun algoritmin mukaisesti keräämällä mosaiikkia päin olevista kivistä. Elementtien asennus on vaikein hetki, joka vaatii luovaa lähestymistapaa. Suurten fragmenttien väliset aukot voidaan täyttää pienemmillä tai käyttää muita viimeistelykiviä.

Pohjan yhden sivun asettaminen, sinun on puhdistettava saumat välittömästi, poista ylimääräinen muurauskoostumus. Vain sitten jatka seuraavalle puolelle. Päivä myöhemmin, kun liuos tarttuu, mene läpi metalliset sauvat. Tämä antaa socle-pinnan tekstuurin ja tilavuuden, tekee piirtämisen ilmeisemmäksi. Kuumana ajanjaksona suoritetaan säännöllisesti runsaasti kostutusta, jotta parannetaan asetusta ja estetään liuoksen halkeileminen.

Lopulliset tapahtumat

Luontainen mineraali on kaikkein kestävin aine negatiivisille tekijöille. Kuitenkin sen ympäröimä jalustan pinta vaatii lisää hoitoa ja hoitoa. Ratkaisun täydellisen asettamisen jälkeen on välttämätöntä:

 • Liiallisen muurausmassan loppusiivouksen suorittaminen. Käytä loppusiivousta nestemäisten sementinpoistoaineiden kanssa. Vältä mekaanista puhdistusta, jotta vältät päällysteen kasvojen vaurioitumisen.
 • Puhdista luonnollisten mineraalien pinta veden pilaantumiselta lisäämällä pesuaineita, jotka auttavat säilyttämään taulukon luonnollisen ilmeen.
 • Prosessissa käytetään huokoisia materiaaleja, joilla on erityisiä yhdisteitä, jotka estävät lian ja kosteuden pääsyn matriisiin.

Voit estää ylimääräisten kustannusten välttämisen. Erikoisastian, pinnoitteiden ja lakkojen käyttö auttaa säilyttämään vuorien alkuperäisen ulkonäön useiden vuosien ajan ja suojaamaan kellarista suolavärjättyjen tahrojen, muotin ja sammalta.

Yhteenvetona

Kellarin viimeistely luonnonkiven kanssa ei ole täysin yksinkertainen ja vaatii tiettyjä rakennusvalmiuksia. Mutta vähän vaivaa, huolellisuutta, taiteellista makua, voit tehdä vuori itse, lopulta ottaa vankka, luotettava säätiö, joka suojaa talon ennenaikaisesta ikääntymisestä ja tuhoamisesta.

Luonnonkivi edessä: mitä tapahtuu ja hienovaraiset munat

Laitteen, jolla on tämän tai tämän yksityiskohtia kauniin pinnan sisäpinta ja ulkopinta, nykyään ei harvemmin kuin keinotekoisesti, sovelletaan myös luonnonkiviä. Tällainen luonnonmateriaali on vanhin lajissaan, sitä on käytetty vuosisatojen ajan rakennusten rakentamisessa eri tarkoituksiin. Nykyään se on turvallisuuden symboli ja jossain määrin ylellinen. Nykyään luonnonkivi vuoraukseen on kuitenkin vain varakkaille kansalaisille edullinen, koska sen kustannukset ovat täsmälleen samat, sillä sen kustannukset ovat varsin korkeat.

On kuitenkin olemassa useita tämän materiaalin lajikkeita, jotka poikkeavat kustannuksista ja muista ominaisuuksista, puhumme siitä tänään.

SISÄLTÖ:

 1. Luonnonkivi edessä: mitä kiviä käytetään
 2. Missä muodossa tarjonta kivi verhous
 3. Luonnonkivi julkisivu koristelu - työn vivahteet
 4. Luonnonkivi leikata valokuvan
Luonnonkivi edessä valokuva

Luonnonkivi edessä: mitä kiviä käytetään

Luonnonkiviin kohdistumista haetaan myös se, että se on loistava tilaisuus antaa julkisivuille ainutlaatuisuus, olipa kyseessä sitten talon tai sisustuksen yksityiskohdat. Tähän tarkoitukseen käytettävät kivityypit eivät ole kovin monta, mutta ainutlaatuisen ulkonäön vuoksi ihmiset eivät edelleenkään hylkää niitä.

Seuraavat rodut ovat suosituimpia väestön keskuudessa:

 • Hiekkakivi, joka johtuu kvartsin koostumuksesta, voi kestää yli 50 vuotta. Ja rautamalmit siinä tekevät siitä erittäin houkuttelevan. Asettamisprosessissa se ei ole tasaisesti kiinnitetty, asettelu on kaoottisesti, kivi kiviin. Sisustettu julkisivu talossa tällaisella kivi näyttää siistiltä ja kauniilta.

Kivestä luonnollinen kuva

 • Liuskekivi on nykyään yksi kysytyimmistä luonnonkivistä, sen tärkein etu kovassa kovuudessa. Se säilyttää täydellisesti lämpöä kylmänä kauden aikana ja antaa viileyden kuumina kesäkuukausina. Tällaiseen rotuun ei muodostu sieniä, eikä sammakko ole myöskään kasvanut. Käyttöikä kestää jopa 300-400 vuotta.
  • Kalkkikivi on vähemmän tiheää kuin muut, helposti läpäisevä vesi ja ilma. Koostumus sisältää pääasiassa kalsiumia, joka on kyllästetty kosteudelta, se tuhoutuu helposti. Siksi julkisivun viimeistely tällaisen luonnonkiven kanssa edellyttää sen alustavaa käsittelyä erityisessä hydrofobisessa koostumuksessa. Tämä tekee siitä vastustuskykyisemman ympäristön vaikutuksille.

   Luonnonkivikuva

  • Dolomiitti on hyvä luonnonmateriaali, jota käytetään rakennusseinien ulkopintaan jo jonkin aikaa. Suhteellisen alhainen hintalappu houkuttelee monia luonnonmukaisuuden ja ympäristöystävällisyyden ystäviä. Dolomiitti on erottuva muista upeista lasista loistavalla reunalla. Sen väri vaihtelee valkoisesta vaaleanpunaiseen.

  Lisää jaloja ja kalliimpia ovat kiviä, kuten marmoria, graniittia, onyksiä jne. Niitä käytetään lähinnä erilaisten sisätilojen yksityistämiseen.

  Missä muodossa tarjonta kivi verhous

  Luonnonvarainen kivi voidaan toteuttaa kolmessa päätilassa:

  • Täysin jalostamaton - miten se louhittiin tällaisessa valtiossa ja myydään. Kaikista vaihtoehdoista se on halvin, samassa lajiryhmässä. Mutta tosiasia on, että tällainen kivi, kuten sanotaan "loppuun", on tehtävä omilla käsilläni. Ja tähän tarvitaan huippuluokan erikoislaitteita. Leikkaaminen ja tuoda haluttuun muotoon vaatii kivenleikkurin, joka ei ole halpa ja kertaluonteinen käyttö tällainen osto on täysin perusteeton.
  • Jalostettu luonnonkivi, vaihtoehto valmis julkisivujen viimeistelyyn. Sitä voidaan myydä yhden koon mukaan ja siistinä eri kokoisina laatan muodossa.
  • Strukturoitu - kivi, joka kerätään tiettyyn kuvioon erillisellä pohjalla, on yksinkertaisin ja nopein kohtaama.

  Lisäksi joissakin vaihtoehdoissa voi olla lisäkäsittelyä - viisteen, kiillotetun pinnan jne. Muodossa. Luonnonkivipäällyste

  Julkisivun koristelu luonnonkivellä - vivahteet työstä

  Tärkein ongelma talon luonnonkivien ulkoseinien suhteen on niiden suuri paino eikä yksinkertaiset toimintaolosuhteet kadulla. Lumi, sade, talvi pakkaset, kesäkuumennus, tuuli - sen on kestettävä kaiken eikä pudota vuoden tai kymmenen vuoden kuluttua seinistä. Siksi korjataksesi sen tarvitset laadukkaan erikoisliiman. Liima luonnonkivestä

  Lisäksi tarvitset laadukasta pintavalmistusta - kuten tällaisten töiden yhteydessä, on ensin kohdistettava seinät niin, että kiviä painetaan seinää vasten mahdollisimman lähellä ja samalla tasolla muiden kivien kanssa. Tarvitaan vielä se, että kiven etupuolella on epätasainen pinta, joten se ei toimi tasaamaan sitä ulkoiselle tasolle suhteessa muihin.

  Samalla on parempi valita liima, joka kiinnittyy mahdollisimman lähelle kiven väriä. Jos kyseessä on yksittäisten fragmenttien välinen suuri aukko, se ei eroa yleisestä taustasta. Mutta olisi parempi, jos yksittäisten fragmenttien väliset liitokset ovat mahdollisimman pieniä, jotta ne eivät pääse silmään. Itse asiassa, kuten laatat, laastia ei käytetä täällä, koska työn suuri monimutkaisuus.

  Luonnonkivipinta on täysin perusteltu, koska talon seinät on luotettavasti suojattu ulkoisesta altistumiselta haitalliselle luonnolliselle ympäristölle. Talon ulkoasu ei myöskään näytä vain kauniilta, vaan erittäin jaloilta eikä aiheuta vääriä luotettavuutta ja kestävyyttä.

  Kynnys. Pintakiven kuvaus, tyyppi, sovellus ja hinta

  Millaista materiaalia on valittava rakentamiseen niin, että se on luotettava, kestävä ja puhdas ympäristönäkökulmasta? Tietenkin luonnonkivi, se ei ole vain ainutlaatuinen ulkonäöltään, vaan sillä on myös maan itsensä parantava energia.

  Kaikki tietävät, että muinaiset esi-isämme rakensivat kivirakennuksia, joten he puolustivat vihollisia, eläimiä ja huonoa säätä. Kivitalo voi seistä yli vuosituhannen. Luonto on itse antanut meille rakennusmateriaaleja hiekkakiven, mukulakivikiven, kalkkikiven, marmorin, graniitin ja niin edelleen.

  Ominaisuudet ja tekniset tiedot

  Karsintakivi voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: keinotekoinen ja luonnollinen. Luonnollisia ovat:

  * Felsit on luontaista alkuperää oleva kivi. Se on erittäin vahva ja lämmöneristetty. Siinä on erinomaiset ulkoiset tiedot, jotka soveltuvat sisustukseen sekä ulko- että sisäpuolella.

  * Hiekkakivi on luonnonkivi, jossa on paljon kvartsia, mikä tekee siitä vahvan ja tulenkestävän. Se ei käytännössä absorboi kosteutta, sillä se on voimakas vastustuskyky äkillisistä lämpötilan muutoksista. Luonnossa on erilaisia ​​värejä: vihreästä-keltaisesta punaiseen.

  * Graniitti on luontainen kivi, kvartsi, sarveiskalvo ja bioriitti hallitsevat sen rakennetta, se on erinomainen materiaali vuoraukseen. Graniitilla on suuri osuus kovuus, tiheys ja lujuus. Se on vahvempi kuin marmori kahdesti, kestävät matalat lämpötilat, korkea kosteus ja lika.

  * Kalkkikivi - luontaista alkuperää oleva kivi, on periaatteessa orgaanista ainesta hajonneista merenolentoista (simpukoita, kuoria, kuoria). Sisältää runsaasti kalsiumkarbonaattia mangaanin ja rikin seoksilla. Kalkkikiveä graniittia tai marmoria sisältävien lisäaineiden kanssa käytetään aktiivisesti rakentamiseen.

  * Marble - ainutlaatuinen luonnonkivi. Ajan ja korkean lämpötilan vaikutuksesta muodostui dolomiitti kalkkikiven ja marmorin kanssa. Siinä on kestävyys, kestävyys ja kaunis ulkonäkö. Marmorilla on sileä kiiltävä pinta ja helppo työskennellä.

  * Liuskekivi - luonnollinen alkuperäkivi, joka on syntynyt tulivuoren laavan vaikutuksesta ja se on kerrostettu. Koostumuksessaan löydät monia mineraaleja, joita hallitsevat kvartsi ja spar. Siinä on runsaasti ominaisuuksia: matala lämmönjohtavuus, ei kulje kosteutta, ei syty eikä kestä ulkoisia negatiivisia tekijöitä.

  Keinotekoisilla kivillä päin kiviä ovat:

  * Tiiliseinä - rakennusmateriaali, joka on tarkoitettu ulkoseinien ulkonäköön ja pinnan reunaan ja rakennusten perustuksiin. Tiili on ainutlaatuinen, koska se voidaan antaa monenlaisille väreille, muodolle ja rakenteelle.

  Sen tehtävänä on suojata julkisivut negatiivisilta ulkoisilta vaikutuksilta ja mekaanisilta vaurioilta. Se kestää huurua, ei absorboi kosteutta eikä vaipua.

  Erityisen tuotantoteknologian ansiosta muodostuu vastakkainen tiili nimeltä "rikkoutunut kivi". Sen epätavallinen rakenne auttaa palauttamaan vanhojen rakennusten julkisivut tai päinvastoin antamaan vintage-ilmeen uudelle rakennukselle.

  * Keinotekoinen kivi - teollisuuslaitoksissa luotu rakennusmateriaali. Koostumuksessaan on erilaisia ​​hartseja, erilaisia ​​synteettistä alkuperää olevia kivituotteita, joskus on luonnonkivien muruja lisäaineita. Tätä materiaalia käytetään useimmiten koristepintakivenä.

  Tämän materiaalin etuna on se, että se on kevyt, helppo käsitellä, antaa erilaisia ​​muotoja, täysin jäljittelee erilaisia ​​tekstuureita. Nykyaikaiset tekniikat antavat sille palontorjunnan kykyjä, keinokivi ei anna kosteutta läpi ja on liimattu nopeasti.

  Tiheä ja kiinteä rakenne mahdollistaa tämän materiaalin levittämisen eri pinnoille. Lujuuden suhteen se ylittää monenlaiset puut, mutta se luonnollisesti on huonompi kuin luonnonkivi tai teräs.

  Carpenters rakastavat häntä siitä, että se on helppo käsitellä klassisissa koneissa ja antaa erilaisia ​​muotoja. Kemikaaleja tai kontaminoituneita aineita ei voi vahingoittaa.

  Tekokivillä ei ole huokoset, joten se ei ime kosteutta, mutta ilman kosteus ei ole kauheaa sille. Se on kaunis esteettinen ulkonäkö, lisäksi se on aina lämmin kosketukseen. Kestävyyden suhteen käyttöikä on satoja vuosia.

  Kaltevan kiven tyypit

  Kiven kiven tehtävä ei ole pelkästään tämän tai kyseisen pinnan suojaaminen vaan myös houkutteleva ilme. Riippuen siitä, mihin pohja on ja mitä kiveä käytetään, käytetään muurausmuotoa.

  * Puhdistaminen levyn alle. Usein käytetään viimeistely taloja, käyttäen hiekkakiveä ja liuskekivi. Niillä on erinomaiset ominaisuudet, eivätkä ne ole raskaita, niiden kanssa on helppo työskennellä, niitä pidetään halvimpina kivinä ulkokäyttöön.

  * "Castle" kohtaaminen - luistamalla luonnonkivi laatat. Luodaan linnoituksen seinät keskiajalta, jolloin pinta saa kavennuksen ja helpotuksen. Muurausta käytetään laajalti julkisivuihin, mate- riaaliin, marmoriin, hiekkakiviin ja kalkkikiviin.

  * "Plateau" edessä - suorakaiteen tai neliön muotoiset laatat. Laattojen pinta voi olla tasainen (samanlainen kuin taso) ja helpotus. Useimmiten niitä käytetään kellariin, marmorilla, liuskekivellä, hiekkakivellä tai kalkkikivellä kuin kivi.

  * Sivut "Shahriar" - sijoittelu suorakulmaisia ​​laatat luonnonkivestä. Kun asennus ei vaadi paljon työtä, tässä voit laskea tarkasti materiaalin määrän. Täydellinen jäljitelmä keskiaikaisten ja antiikkisten rakennusten pintaan.

  * Facer "Assol" - laittaminen avulla ohut relief rectangular materiaaleja. Mahdollistaa ainutlaatuisen ulottuvuuden, syvyyden ja omaperäisyyden. Mestareita on joskus vaikea arvailla materiaalin määrällä, kaikki tehdään itsekseen.

  * "Rondo" -tyyppinen muuraus on suunniteltu erilaisille julkisivuille. On ilo työskennellä heidän kanssaan, koska ne ovat erikokoisia ja ne on jo jaettu.

  hakemus

  Viimeistelevää kiveä käytetään rakennusten ulkoisiin ja sisäisiin pintoihin, yksittäisiin huonekalujen / sisustusten osiin ja restaurointityöhön.

  * Rakennuksen ulkoseinän ennalta tai myöhemmin on rekonstruoitava tai vahvistettava suojaava kerros negatiivisista ulkoisista vaikutuksista. Usein vuorausta käytetään tavallisena sisustuksena. Kellarin tai pohjan suorien toimintojen tehostamiseen sovelletaan viimeistelyä luonnonkiven kanssa.

  * Tiloissa käytetään useimmiten keinokivää. Erityisen hyvin todistettu kivi "valkoiset kukkulat". Se on valtava määrä värejä, epätavallinen rakenne, kevyt ja helppo työskennellä. Valmistaja on kehittänyt vastakkaisen kiven viereen ja ulkoiseen käyttöön: polkujen, jalkakäytävien, paviljongien, säätiöiden ja niin edelleen.

  * Sisätilojen tavaroista useimmiten heitä tulivat takka, portaat, uunit, sisustusseinät.

  * Kun ennen kuin se tuli arkkitehtonisten rakennusten restaurointityöhön, päällikkö pisti päätä. Heidän täytyi muodostaa manuaalisesti puuttuvat elementit uudelleen. Nyt markkinat ovat täynnä erilaisia ​​viimeistelyaineita: väri, koko, muoto ja rakenne.

  Mitkä ovat luonnollisen kiven pääominaisuudet?

  * Luonnonmateriaalin ulkonäkö on Mother Naturein itse maalannut, joten kuva ei koskaan toistu. Joten jokainen kivi on luonnostaan ​​ainutlaatuinen.

  * Kestävyys. Mikään planeettamme luoma materiaali ei voi kestää niin pitkä elämä kuin kivi. Ajan myötä hän vain himmenee, mikä antaa hänelle aatelia.

  * Ehdottomasti puhtaana ympäristönäkökulmasta. Joillakin kivillä on bakterisidisiä, parantavia ja maagisia ominaisuuksia.

  * Kestävyys. Tämä ominaisuus johtuu kiven kovettumisesta tuhansien vuosien ajan, tiettyjen kivirakenteiden rakenne on niin tiheää, että se voidaan sulattaa vain korkean lämpötilan vaikutuksesta.

  * Tällaiset negatiiviset ulkoiset tekijät, kuten sateet, kosteus, lämpötilan muutokset ja huurre, eivät ole lainkaan hirveitä luonnonkiville.

  * Omistaa inertti suhteessa muihin materiaaleihin. Ei reagoi kemikaalien kanssa ja epäpuhtauksien rakentamiseen.

  Ennen kuin olet edessä julkisivu, sinun täytyy analysoida, millainen kivi kestää sopii, mitä muuraus soveltaa ja kuinka paljon materiaalia tarvitaan. Viimeistely on vastuullinen ja kallis askel.

  Osta päin oleva kivi voi olla suoraan valmistajalta tai kauppakeskuksilta. Sinun on valittava tunnetuin brändi, jolla on laatustodistukset.

  Kivenhinta hinta

  Jos vertaat vastakkaisen kiven hintoja, luonnollinen on aina kalliimpaa kuin keinotekoinen. Hiekkakiven kustannukset ovat 100-200 ruplaa neliömetriä kohden. Tiheydestä riippuen kalkkikivi maksaa 800 ruplaa 2-3 tuhatta ruplaa neliömetriä kohden. m.

  Graniittilohkot maksaa 1 tuhat ruplaa neliömetriä kohti ja edellä. Marmorilohkot ovat 10 tuhatta ruplaa neliömetriä kohden. m. Hinta liuskekiven alkaa 500 ruplaa neliömetriä kohti ja edellä.

  Koristeellinen kiveä, jossa on yhteinen liitos tai ilman sitä, maksaa 600 ruplasta 1,5 tuhatta ruplaa neliömetriä kohden. Pinnoitusmenetelmä nimeltään "jälkikiven jälkikäsittely" maksaa 650 ruplasta 1,6 tuhanteen ruplaan neliömetriä kohden. m.

  Arkkitehtoniset elementit ovat kooltaan 1 100-150 ruplaa neliömetriä kohden. m. Hinta on ilmoitettu vain kiven päälle. Muita töitä, kuten metalliverkkoasennusta, pohjamaalausta, rappausta ja lämpenemistä, käsitellään erikseen.

  Luonnon- tai koristekivistä vastapäätä katsotaan yksinomainen työ. Kaikki riippuu asiantuntijan taidoista, kokemuksesta, taidoista, mielikuvituksesta ja luovuudesta.

  Tärkeä rooli ei pelkästään työkaluilla vaan myös sitovilla elementeillä, kuten liimalla, laastilla tai lakalla. Asiantuntija on velvollinen suorittamaan työn "erinomaiseksi" vahingoittamatta yksittäistä elementtiä, varsinkin kun käytät materiaaleja kuten graniitti tai marmori.

  Luonnon kivi julkisivulle

  Joskus haluat, että talo ei ole moderni, vaan päinvastoin näyttää vanhasta rakennuksesta keskiajalla. Samalla hänen ulkonäönsä tulee olla houkutteleva ja virheetön. Tämä auttaa saavuttamaan tämän kaukana uudesta, mutta ei menettämästä viimeistelyaineiston suosioa, kuten julkisivun luonnonkivestä. Tämä kallis, mutta ainutlaatuinen ja kaunis materiaali ansaitsee erityistä huomiota.

  Luonnon kivi julkisivulle

  Villi kivi yhdessä dolomiitin kanssa

  Kalkkikivi julkisivu koristelu

  Luonnonkivien ominaisuudet viimeistelyaineina

  Villi kivi, koska sitä ei ole vaikea arvata - on itse luoma materiaali. Se muodostettiin pitkään - tuhansia vuosia - erilaisten luonnollisten tekijöiden vaikutuksesta. Siinä on runsaasti värivalikoimaa, jonka avulla voit luoda rakennuksen julkisivun epätavalliset yhdistelmät ja muunnelmat. Tämäntyyppinen luonnollinen viilumateriaali on valmistettu suurista kivilaaduista, jotka rikkovat monia pieniä kappaleita. Kaikilla tuloksilla saaduilla palasilla on täysin erilai- set muodot ja koot, repeytyneet reunat, niiden pinta on karkea ja epätasainen. On mielenkiintoista, että tällaisessa kivirakenteessa ei ole edes pari identtistä - ne ovat kaikki hieman eroja toisistaan.

  Vihje! On erittäin kätevää kuljettaa villikivi painostaan ​​huolimatta, koska se on tasainen ja helposti varastoituna.

  Luonnonkivi päällystysmateriaalina on useita ominaisuuksia, jotka erottavat sen merkittävästi muista viimeistelytavoista:

  • sen tuottaja on luonto itse, jalostuslaitoksissa se yksinkertaisesti hajoaa osiin;
  • materiaalilla on paljon käyttömahdollisuuksia;
  • kivi on ainutlaatuinen. Vaikka käytät saman tyyppisiä kappaleita, ne ovat edelleen eroja toisistaan;
  • Teknologisen kivilevyn mitat ovat 30 * 60, 30,5 * 30,5 tai 40 * 40 cm ja sen paksuus on noin 1-3 cm;
  • villin kiven rakenne on erikoinen - ei yksi tapa viimeistellä julkisivu voi jäljitellä tätä.

  Luonnonkivi

  Vahvuudet ja heikkoudet

  Luonnonkivi viimeistelyaineena on sen etuja ja haittoja. Ja ennen kuin päätetään talon viimeistelystä, heidän pitäisi tuntea sen ominaisuudet. Tämä auttaa tekemään oikean valinnan.

  Miten kivet näkyvät luonnossa?

  Luonnon kiven edut julkisivujen viimeistelyyn:

  • koska kivi on luonnonmateriaali, se on täysin turvallinen ympäristön ja ihmisten terveyden kannalta, eli se on ympäristöystävällistä;
  • kyky luoda ainutlaatuinen kuvio seinälle;
  • Luonnolliselle materiaalille on ominaista korkea kestävyys, se ei haalistu ja se ei romahda;
  • kaikki viimeistelyaineet voivat kadehtia luonnonvaraisten kivien suojaavia kykyjä - tuuli, sade, lumi eivät ole kauheita kiville;

  Asettaa villikivi ulkona

  Kalteva kiviseinä

  Vihje! Uskotaan, että tietyntyyppiset luonnonkivet ovat radioaktiivisia. Tämä on kuitenkin kaukana tapauksesta - tämä tarina keksittiin kilpailijoilta, jotka myyvät muita viimeistelyaineita. Joten voit turvallisesti ostaa villin kiven ja koristella talosi sen kanssa.

  Nyt muutama sana luonnonvaraisten kivien puutteista. Tämä materiaali on melko voimakas ja raskas. Ensimmäinen, tietenkin, on samalla sen etu, mutta tämä suuresti vaikeuttaa käsittelyä, leikkaamalla tarvittaessa. Ja raskaat eivät ole kaikentyyppisiä viimeistelykiviä. Mutta luonnollisen luonnonmateriaalin hinta on melko korkea - esimerkiksi marmori tai graniitti (1 m 2) ohittaa vähintään 1400 ruplaa ja hiekkakiveä - 230 ruplaa.

  On syytä muistaa, että mikään keino keinotekoinen jäljitelmä ei voi välittää luonnollisen materiaalin kauneutta ja kauneutta. Kivi sai sen piirustuksen ja tekstuurin johtuen vuosisatoja vanhoista "työvoimasta" vettä, ilmaa, korkeita lämpötiloja maan suolistossa ja muita luonnollisia tekijöitä. Siksi tällaiset päällysteet ovat aina ainutlaatuisia ja niitä pidetään kodinomistajan maun indikaattorina. Tällainen sisustus ei koskaan ole muotia.

  Keinotekoinen kivi ei kykene välittämään kauneutta ja kauneutta, jota luonnonmateriaali hallitsee.

  Kivityyppejä

  Asuinrakennusten ja muiden rakennusten julkisivujen viimeistelyyn käytetään runsaasti luonnonvaraisia ​​kivilajia. Ne eroavat toisistaan ​​käsittelyn monimutkaisuudessa, voimakkuuden, ulkonäön ja monien muiden tekijöiden indikaattoreilla. Jokaisella lajilla on omat edut ja haitat.

  Pöytä. Julkisivuilla käytettävät villisikojen lajit.