Tyypit lisäaineita betonille

Betoni on rakennusseos, joka takaa viimeistellyn rakenteen kestävyyden, luotettavuuden ja kestävyyden minkä tahansa luonteen vaikutuksiin. Rakennusmateriaalien kasvava tarve on lisännyt ominaisuuksiensa parantamista. Erityiset betonin lisäaineet parantavat liuoksen ja valmiin betonin ominaisuuksia, nopeuttavat rakentamisen vauhtia, vähentävät materiaalien ja energiaresurssien kustannuksia. Seuraavassa kuvataan kysymys siitä, mitä lisäravinteita on olemassa.

Mihin niitä käytetään?

Kemiallisten lisäaineiden käyttö on yksinkertainen, edullinen ja tehokas tapa parantaa betoniratkaisujen laatua. Niiden käyttö on tärkeä, samoin kuin pääkomponentit. Betonin lisäaineet on tarkoitettu:

 • saavuttaa korkean suorituskyvyn sementti kivi;
 • kiihdyttää tai hidastaa kovettumista;
 • veden kestävyys parannuksia;
 • lisätä lämpötilan ääripään ja huurteen kestävyyttä;
 • eliminoimalla liuoksen annostelun tarve;
 • saada konkreettisia ominaisuuksia.

Niiden määrät tietylle seokselle valitaan kokeellisissa olosuhteissa käyttäen skytrade-tekniikkaa.

Tyypit lisäaineita betonille

Betonille on olemassa kahdenlaisia ​​lisäaineita: neste, jauhe. Useimmiten ne vaikuttavat tuoreen ratkaisun ominaispiirteisiin - työstettävyys, kiinteytymisen alku. Betonin lisäaineita on lisättävä joko sekoitusveteen tai valmiiseen seokseen.

Erilliset lisäaineet ovat erityyppisiä - ilmanvaihdunta, vaahtoaminen. Esimerkiksi betonin kalmatron d: n lisääminen. Tämän tyyppinen modifioija on ominaista monimutkainen toiminta. Se lisätään useita parametreja samanaikaisesti. Betonin lisäaine vähentää huomattavasti kustannuksia, mikä estää useiden erillisten lisäaineiden yhteensopimattomuuden.

Kiihdyttimet ja hidastimet ovat myös tärkeitä. Tähän luokkaan kuuluvat betonin lisäaineet, kuten kalsiumkloridi, natriumsulfaatti, kalsium ja natriumnitraatit, ovat suosittuja. Monikomponenttisia koostumuksia ovat: kalsiumnitriitti, kalsiumnitriitti, nitraatti, kalsiumkloridi. Alla on erityinen lisäaineiden luokittelu.

muokkaajia

Muokkausoikeudet - aineiden luokka, joka parantaa lujuutta, kestävyyttä ja alhaisissa lämpötiloissa kestävää. Ne vähentävät betonin läpäisevyyttä. On helpompaa työskennellä muokatun tuotteen kanssa, koska sen liikkuvuus paranee. Liuos asetetaan tasaisesti täyttämällä kaikki halkeamat ja urat.

Muokkaajat luokitellaan tuloksena olevan betonin tarkoituksen mukaan. Esimerkiksi betonin lisäaineita, jotka on tarkoitettu kaivojen, altaiden rakentamiseen. Toinen tyyppiset lisäaineet, joita käytetään julkisivujen rakentamiseen tai lattiamateriaalien muodostukseen. Tällainen säätölaite, joka parantaa rakennusmassan suorituskykyä, vähentää sen kosteuden läpäisevyyttä.

pehmentimiä

Tämä ryhmä on eniten kysyntää. Pehmittimiä on neljä:

 1. Vahva.
 2. Heikko.
 3. Keskimäärin.
 4. Uusimmat superplastiset.

Jälkimmäiseen luokkaan lisätään aineet kokonaisratkaisuun asetetuista tehtävistä, jotka lisäävät sementtimassan useita ominaisuuksia. Pehmittimistä riippuen prosessin konkreettisesta vaikutuksesta ja kemikaalista:

 1. Liikkuvuuden lisääminen jatkuvalla vedellä.
 2. Sementin kulutuksen vähentäminen jopa 10 prosentilla muuttamatta liikkuvuutta.
 3. Lisää voimaa jatkuvalla liikkumisella.

Edut ovat ominaisia ​​sellaisista eduista kuin:

 • säästötarvikkeet;
 • parannettu hiekkatehokkuus;
 • luotettavuuden kasvu 20-25%;
 • käyttökelpoisen massan tuotanto;
 • mahdollisuus kaatamaan ohutseinämäisiä tai tiheään vahvistettuja rakenteita;
 • sementin koostumuksen tiivistys;
 • huuruvastuksen ja halkeamiskestävyyden parantaminen;
 • säästää energiaa vähentämällä aikaa sementtimassan saamiseksi.

Pehmittimien puuttuminen - kovettumisen kiihdytysnopeus. Siksi suosittelemme lisää konkreettisia kemioita, mikä nopeuttaa tätä prosessia. Tuloksena olevia betoneita käytetään laajalti rakennuksissa, joissa ihanteellisesti lattiat ja seinät ovat tarpeen.

Antimoroznaya

Betonin ja laastien lisäaineita tarvitaan veden koostumukseen sisältyvän veden jäätymispisteen vähentämiseksi. Kemia, joka lisää näiden tuotteiden jäätymisominaisuuksia, helpottaa laastinvalmistusprosessia ja nopeuttaa betonitiiven rekrytointia kylmänä kautena. Näiden indikaattoreiden avulla voit säästää kulutusta ja pidentää valmiin tuotteen käyttöikää. Sementit saavat kylmänkestävät ominaisuudet. Natriumnitriitti on suosituin lisäaine. Myös muita ilmanottoaukkoja on tarjolla.

Liikkuvuuden sääntelijät

Nämä erityiset lisäaineet, joita lisätään säilyttämään liuoksen plastisuus haitallisissa olosuhteissa, käytetään aktiivisesti kuumassa kesänä. Betonin säätimet soveltuvat myös laastin kuljetukseen pitkään. Säätimet parantavat ratkaisujen sopivuutta lattiapäällysteiden levittämisen yhteydessä.

Betonin lisäaineet voimaa varten

Yksi monimutkaisen lisäaineen lisäaineista on kiihdyttimiä joukko linnoituksia tai betonivahvistimia. Ne on varustettu sekä superplasticisaattoreiden että kovettumiskiihdyttimien ominaisuuksilla. Niihin kuuluvat orgaaniset ja epäorgaaniset yhdisteet ilman emäksiä. Kiihdyttimillä on laaja käyttöalue rakennustyömailla, teollisuudessa, maanteillä ja liikenteessä kaupallisen tuotteen hankkimiseksi tai alueelle, jossa tarvitset aseeni-betonia.

Kemialliset lisäaineet

Kemiallisten lisäaineiden kohderyhmiä on useita, jotka sekoitetaan betonirakennukseen. Luokittelu tehdään niiden vaikutuksen mukaan.

 1. Betonimodifioijat liikkuvuus ja seoksen muovaus.
 2. Aineita veden haihtumisen vähentämiseksi liuoksesta.
 3. Vedenpitävät lisäaineet.
 4. Hiekka-sementin massaerotusprosessin betonivakaajat.
 5. Kovettajat.
 6. Grade retardants.
 7. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet.
 8. Vaahto- ja kaasunmuodostajat.
 9. Suoja-aineet.
 10. Ilmanottoyhteydet.
 11. Betonin lisäaineet, jotka parantavat korroosionkestävyyttä, elävän orgaanisen aineen vaikutusta (homeen, sienten).
 12. Vettä hylkivä.

Kemialliset aineet voivat vaikuttaa useisiin ominaisuuksiin, mutta vain yksi ilmenee. Lisäaineiden toimintaperiaate on samanlainen kuin pinta-aktiivisten aineiden vaikutus ja voi muodostaa materiaalin, jolla on spatiaalinen rakenne. Nitriittiyhdisteisiin perustuvat lisäaineet kuuluvat tähän luokkaan. Tällainen kemia on erittäin vaarallinen, joten sinun täytyy työskennellä sen kanssa huolellisesti, jota ohjaavat skytrade-ohjeet.

ruosteenesto

Tuotteen muuttaminen antaa konkreettista kestävyyttä, kun se altistuu tuorevesisuodattimelle, aggressiiviselle nesteenä, joka aiheuttaa materiaalin korroosiota. Nämä konkreettiset lisäaineet ratkaisisevat useita ongelmia:

 • estää valmiin kivien komponenttien liukeneminen;
 • häiritä betonin ja veden reaktiotuotteiden huuhtoutumista;
 • suojata pinnan kiteisiltä heikosti liukoisilta muodoilta, mikä johtaa kiven tuhoamiseen.

Korroosionkemikaalien vaikutuksen aikana suoritetaan vapaan kalsiumhydroksidin täydellinen tai osittainen sitoutuminen betoniin. Lisäaine sekoitetaan kiven tiheyden ja vedenkestävyyden lisäämiseksi vähentämällä rakenteen huokostilavuutta. Tästä johtuen sementteillä on hydrofobisuus.

NitCaL on erityisesti suunniteltu nitraatti, joka kiihdyttää lujuuden, halkeaman kestävyyden, korkealaatuisen monoliitin ja betonituotteiden tuotannon betonirakenteiden korroosioprosessien estämiseksi.

Lisäaineet itse tiivistysseoksiin

Erityisiä lisäaineita käytetään käytettäessä ohutseinäisiä rakenteita. Tämä luokka sisältää joitakin uusia superplasticisereita, jotka parantavat rakennusmassan liikkuvuutta ja luotettavuutta, tiheyttä valmiiden tuotteiden vedenkestävyyden kanssa. Betoni-säätimet voivat vähentää sementin kulutusta ilman tuloksena olevan rakenteen laadun heikkenemistä. Tämän tyyppiset kemialliset modifikaattorit nostavat seoksen laatua ja linnoituksen nopeutta kovettumisen alkuvaiheessa.

Monimutkaiset lisäaineet ohutseinäisiä ja tiiviisti vahvistettuja tuotteita varten yksinkertaistavat huomattavasti tarvittavien komponenttien valitsemista ja niiden yhteensopivuuden määrittämistä. Stabiloivien superplastikoiden tarkoituksena on ratkaista useita ongelmia lisäämällä vain yhtä ainetta. Niiden tavoitteena on saada suurin vaikutus vuorovaikutuksesta seoksen komponenttien kanssa.

Valmistajien esimerkkejä

Kotimarkkinoilla on laaja valikoima venäläisiä tuotemerkkejä kuten Polyplast, Superplast, Technotest, MetaPro, Coral, Master. Ulkomaisten valmistajien kemia ei ole kykenemätön lisäämään kotitalouksien rakennusteollisuudessa käytettävän betonin lujuutta. BASFin huolen tuottaminen mahdollistaa kotimaisille markkinoille kiinnostavien tuotteiden hankkimisen.

johtopäätös

Laaja valikoima muokkaavaa kemiaa antaa sinulle mahdollisuuden valita tuote, joka parhaiten täyttää jokaisen tapauksen vaatimukset, parantaa hiekosementtikoostumuksen tehokkuutta ja laajentaa valmiin tuotteen toimintaa. Sementin lisäaineita käytettäessä on kuitenkin tärkeää noudattaa tarkasti käytettyjä mittasuhteita koskevia suosituksia ja ohjeita, kuten skytrade-asiantuntijat ovat ilmoittaneet. Haluttua vaikutusta ei saavuteta, jos kypsennysjakso on epäsuhteessa tai häiritsevä.

Joka tapauksessa yhden tilavuuden käytettyjen lisäaineiden määrä ei saa ylittää 1,5 - 3 painoprosenttia sementtiä. Positiivisesta vaikutuksesta huolimatta modifikaattoreiden käyttö ei sulje pois sitä, että on tärkeää noudattaa täsmällistä valmistustekniikkaa, sekoittaen homogeenisuuteen, muuraukseen ja rakennusmassan ikääntymiseen.

Mitä eräitä betonin lisäaineita on voimaa? Materiaalien tyypit ja ominaisuudet

Jotta betonirakenne saisi paremman lujuuden, on suositeltavaa käyttää erikoismateriaaleja, jotka lisätään suoraan valmistettavaan sementti-hiekkalaastiin. Kovettumisen aikana seos, johon betonivahvistin lisättiin, hankkii paljon käyttökelpoisempia ominaisuuksia, jotka osaltaan parantavat sen pitempää käyttöikää. Vahvuuden lisäksi ne voivat sisältää myös vedenkestävyyttä, korroosionkestävyyttä jne.

hakemus

Pääsääntöisesti betonielementtejä, joita tarvitaan lisäämään lujuuttaan, ei aina käytetä. Tällaisten aineiden käyttö on sallittua seuraavissa tapauksissa:

 • suuret vaatimukset betonille tai betoniteräksille vedenkestävyydelle tai roiskeille;
 • käytä nestemäisten aggregaattien, kuten hienojakoisen hiekan, liuos;
 • betonituotteiden valmistus, joka toimii suurella kuormituksella (esimerkiksi raskaan tai hienorakeisen betonin päällystyskivet);
 • monoliittien tyyppisten rakenteiden rakentaminen, joissa käytetään mineraaleja laajentavia lisäaineita.

Lisäaineiden luokitus ja ominaisuudet

Seosten ja betonin lisäaineiden vahvistaminen on erityisesti valmistettuja kemiallisia tuotteita. Ne lisätään rakenteeseen tai tuotteeseen valmistuksen aikana ja jäädytetään yhdessä tärkeimpien materiaalien kanssa.

Lisäaineiden suurin etu on kaiken betonin täydellinen suojaus tilavuuden mukaan. Haittapuolena on kyvyttömyys vahvistaa jo luotua rakennetta (tämä tehtävä toteutetaan vahvistamalla konkreettisia impregnointeja).

pehmentimiä

Konkreettisten ratkaisujen muodostavien pehmittimien tehtävänä on lisätä liikkuvuuttaan. Samanaikaisesti on mahdollista sekä tuloksena olevan betonin lujuuden kasvattaminen 120-140 prosentilla ja sen antaminen seuraaville ominaisuuksille:

 • pakkasenkestävyys lisääntyi 1,5 markalla;
 • Vedenkestävyys on 3-4 markkaa enemmän.

Myös pehmittimien käyttö vähentää sementin kulutusta jopa 25 prosentilla, mikä säästää rakentamistyötä.

Vahvistimet

Kovettumisen kiihdyttimiin on ominaista betonin kovettumisnopeuden kasvu sekä sen brändin voimakkuuden kasvu. Yksi näistä aineista on rakeistettua kalsiumkloridia, jota käytetään vaahtobetonin, päällystyslautojen, seinäkivien ja polystyreenibetonin valmistuksessa.

Sen avulla tuotantoprosessia kiihdytetään johtuen tuotteen vähemmän seisokkeista erityisessä muodossa ja vastaavasti tuotteiden määrä kasvaa. Samanaikaisesti betoni on vahvistunut useilla prosentilla. Ja tuotteissa vähennetään sirujen määrää, mikä heikentää niiden esittämistä.

Jäätymisenestoaineet

Hyödyllisiä ominaisuuksia, joita konkreettisella vahvistimella, jolla on jäätymisenestoainetta, lisää materiaalia, ei ainoastaan ​​voiman lisääntymisen vaan myös alhaisten (jopa 25 asteen) lämpötilojen vaikutuksen eliminointi jähmettymisprosessissa.

Yksi tämäntyyppisistä suosituimmista aineista on neutraloidut hartsit, joita käytetään yhdessä vedenpoistoaineiden kanssa (esimerkiksi Sofeksil-gel ja Tiprom-C).

Lisäaineen toinen etu on lisätä seoksen käsittelyn helppoutta.

Lisäksi tuloksena oleva tuote tulee vedenpitäväksi (ja siten ei vaadi vedenpitävyyttä). Ja kun kuljetetaan liuosta, sen kerrostuminen vähenee huomattavasti.

Betonimuokkaimet

Muokkaajat ovat lisäaineena betonissa lujuuden lisäämiseksi, mikä myös lisää koostumuksen pakkasvastusta ja liikkuvuutta. On modifioivia aineita, jotka voivat parantaa betonin syövyttäviä ominaisuuksia.

Monimutkaiset lisäaineet

Monimutkaiset lisäaineet betonin lujuuden lisäämiseksi tarjoavat lisä positiivisia vaikutuksia. Esimerkiksi jotkin aineet lisäävät betonin työstettävyyttä, sen rakennetta ja teknisiä ominaisuuksia (veden kestävyys ja pakkasenkestävyys), vähentää ruoanvalmistukseen käytettyä vettä ja vähentää sementin kulutusta. Tällöin kaikki lisäaineen komponentit toimivat täydellisesti keskenään.

Käyttötarkoitukset

Tietäen, kuinka lisätä betonin voimakkuutta, mikä lisäaine sopii paremmin tavoitteisiin, on edelleen ymmärrettävä työn oikea suorituskyky. Ensinnäkin aine laimennetaan lämpimässä vedessä, kunnes se on liuennut. Jos lisäaine sekoitetaan hiekkasementtilaastiin nestemäisessä tilassa, se alkaa toimia välittömästi. Kuiva materiaali vaatii jonkin aikaa täydelliseen liukenemiseen ja sekoittumiseen.

Lisäaineen arvioitu määrä riippuu valmistajan ilmoittamasta annoksesta, joka sen on ilmoitettava erityisessä materiaalissa, sekä vahvuuden lisäyksen asteesta, joka on saavutettava. Pehmentimien suositeltava määrä ei ylitä 1 painoprosenttia sementtiä.

Muita keinoja kovettua betonia

Vahvistumiseen eivät ole vain ne materiaalit, jotka lisätään betoniin sen luomisen aikana voiman lisäämiseksi. Kun rakenne on valmis eikä sitä voi korvata, käytetään muita aineita ja muita menetelmiä. Rakentamisessa ja korjaustöissä suosituin betonin vahvistaminen nestemäisten ja kiinteiden vahvikkeiden avulla. Yleensä ne sopivat parhaiten lattiat ja muut vaakasuorat pinnat.

Kovettuva kyllästys

Nestemäiset kovettajat tai kyllästys sisältävät vesiliukoisia epäorgaanisia yhdisteitä. Ne kykenevät tunkeutumaan tavalliseen betoniin (jota ei aikaisemmin käsitelty vedenkarkeilla) syvyyteen 3-5 mm. Materiaalin sisällä neste reagoi sen kanssa muodostaen liukenemattomia yhdisteitä, jotka toimivat vahvisteina.

Tällaista betonisuspensioa betonille sovelletaan sekä vanhoihin rakenteisiin että uusiin, joiden vahvuus ei ole ennakoitu valmistusprosessissa. Epäonnistuminen kyllästys on mahdottomuus soveltaa aggressiivisessa ympäristössä. Etu - antaa konkreettisille mahdollisuuden kestää voimakkaampia kuormituksia.

Kuivauskovetteet

Betonin vahvistamiseksi voit käyttää kuivaa kovetetta, joka sisältää sementtiä. Suunnittelu, jonka vahvuus kasvoi tällä tavoin, kestää jopa 70 MPa. Lisäksi betonin lujuus pienellä vetolujuudella ja kulumiskestävyys lisääntyy.

Ympäristön aggressiivisuus ei vaikuta kuivan kovetteen levittämiseen. Sitä kuitenkin käytetään (vedessä laimennetulla tilalla) vain sileällä ja pölyttömällä pinnalla. Samanaikaisesti rakenteen käyttöikä kasvaa vähintään 10-15 vuodella.

Paras sementin lisäaine betonin lujuuden lisäämiseksi

Korkealaatuisen sementin ja korkealaatuisten täyteaineiden pohjalta valmistettu betoni on riittävän vahva ilman lisäaineita. On kuitenkin olemassa useita tekijöitä, kun käyttöolosuhteet edellyttävät betonin kovettumista tekemällä erityisiä lisäaineita.

Mitkä ovat täydennykset?

Suuritehoisten ja erityisten betonirakenteiden lujuuden lisäämiseksi käytetään erityisiä lisäaineita, jotka lisätään suoraan valmistettavaan sementtihiekkaan tai betoniin.

Asetuksen ja täydellisen kovettumisen jälkeen seokset, joihin kovettumisen lisäaineet lisättiin, hankkivat lisäominaisuuksia: veden kestävyys, korroosionkestävyys, pakkasenkestävyys ja huomattavasti suurempi puristus- ja taivutuslujuus.

Kun otetaan huomioon betonin ja sementtiastian suhteellisen korkea kustannus lisäaineilla, niiden käyttö on taloudellisesti mahdollista seuraavissa tapauksissa:

 • Lisääntynyt vaatimus pakkasenkestävyydestä ja vedenkestävyydestä betonirakenteissa;
 • Käytä paikkamerkkinä epästandardeille materiaaleille. Esimerkiksi erittäin hieno hiekka;
 • Tehokkaiden betonituotteiden valmistus. Esimerkiksi päällystyslautojen, pohjaseinäkkeiden jne. Tuotanto;
 • Hienorakeisen betonin valmistus;
 • Monoliittisten rakennusten ja rakenteiden rakentaminen, jotka käyttävät laajentavia lisäaineita.

Sementin kovettumisai- neiden tyypit

Pehmittimenä. Tällä hetkellä paras sementin lisäaine lujuutta lisää rakenteen lujuutta keskimäärin 125-140%. Pehmittimen päätehtävänä on lisätä liuoksen liikkuvuutta.

Tämäntyyppisten lisäaineiden käyttö mahdollistaa betonin jäätyvyyden lisäämisen 1,5 markalla, vedenkestävyyden 4 asteeseen ja vähentää sideaineen kulutusta 25%. Suosittu "suosittu" pehmittimen on tavallinen nestesaippua tai pyykinpesuaine.

Kiihdyttimen voimakkuus. Tämäntyyppisen lisäaineen tehtävänä on lisätä betonin asettamisen ja kovettumisen nopeutta ja sen tuotemerkin voimakkuuden lisäystä taivutukselle ja puristukselle.

Suosituin ja edullisin kestävyyskiihdytin on tavallinen kalsiumkloridi. Sitä käytetään seuraavien tuotteiden valmistuksessa: päällystyslaatat, vaahtobetoni-lohkot, seinät ja pohjapinnat, polystyreeni-betoni jne. Kiihdyttimien ansiosta kovettuminen vähentää huomattavasti aikaa, joka kestää. Niinpä tuottavuus kasvaa, tuotto nousee ja betonituotteiden vahvuus kasvaa usealla prosentilla.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet. Nimen mukaan pakkasnesteen lisäaineen tarkoituksena on mahdollistaa konkreettinen työ matalissa lämpötiloissa (miinus 25 astetta).

Samanaikaisesti betonin lujuus kasvaa, veden kestävyys lisääntyy, lopputuotteen kerrostuminen laskee kuljetuksen aikana sekä parannus työstettävyyteen. Suosituin jäätymisenestoaineen lisäaine on neutraloitu hartsi, joka on sekoitettu vettähylkivän Sofex-gelin tai Tiprom-C: n kanssa.

Monimutkaiset lisäaineet. Nopeuta kovettumista, lisää lujuutta, vähentää merkittävästi pölyn erottelua ja lisää roiskeenkestävyyttä. Erityisesti integroidun lisäaineen avulla voidaan saavuttaa: betonin lujuuden kasvu 70-110 prosentilla, samalla liikkuvuudella, kutistumisen väheneminen 60-70%: lla ja kaksinkertainen tai kolminkertainen veden läpäisevyyden kasvu. Yksi suosituimmista kotitalouksien monimutkaisista lisäaineista betonille on lisäaine "Elastobetoni": A, B tai C (betonituotteiden tai -rakenteiden mukaan).

Soveltamisala

Kaikenlaiset betonin lisäaineet pitäisi laimentaa tai liuottaa lämpimään veteen. Jos lisäaine sekoitetaan sementti-hiekkalaastiin nestemäisessä aggregaatiotilassa, se alkaa toimia heti lisäyksen jälkeen.

Kuiva lisäaine alkaa "toimia" vain täydellisen liukenemisen ja perusteellisen sekoittumisen jälkeen. Lisäaineiden annostelu riippuu valmistajan ohjeiden erityisestä materiaalista, erityisistä tehtävistä ja vaatimuksista. Yleensä lisäaineiden määrä ei saa olla suurempi kuin 1 paino-% sideainetta (sementtiä).

Pehmennin sementtilaastille

Rakennustöissä ja korjaustöissä merkittäviä määriä käytetään betonia. On häpeä, kun pitkän, kallis ja työläs konkreettinen prosessi, lyhyen ajan kuluttua, betonipassi peitetään verkolla halkeilla ja vähitellen hajoaa. Tämän välttämiseksi on tarpeen lisätä sementtilaastin kimmoisuutta. Tätä varten käytetään erilaisia ​​lisäaineita.

Pehmentimen tekeminen ratkaisuun omalla kädelläsi voi merkittävästi vähentää arvioituja rakennuskustannuksia ja estää betonin halkeilua kovettumisen jälkeen. Joten, harkitsemme yksityiskohtaisesti, mikä on pehmittimiä, siitä, mitä ja miten se voidaan tehdä yksinään.

Asiantuntijat kutsuvat pehmittimen materiaalia polymeeripohjalla, joka toimii keinona lisätä laastien plastisuutta

Mikä se on - pehmittimen sementtilaasti

Sementin pehmitin on erityinen koostumus, joka muuttaa betoniseosta, mikä parantaa sen suorituskykyä. Tiettyjen lisäaineiden käyttöönotto voi esimerkiksi lisätä samanaikaisesti plastisuutta, lisätä roiskeenkestävyyttä ja vaikuttaa positiivisesti sementin hydraation prosessiin. Erityisten lisäaineiden käyttöönoton vuoksi kosteuspitoisuus pienenee, mikä helpottaa lohkojen asettamista ja parantaa betonin monoliitin laatua.

Sementin pehmittimen, joka on lisätty betoniseokseen, suorittaa useita vakavia tehtäviä:

 • lisää betonin liikkuvuutta;
 • häiritsee ratkaisun kerrostumista;
 • vähentää lisättävän veden määrää;
 • parantaa lujuusominaisuuksia;
 • parantaa kosketusta teräsvahvisteiden kanssa;
 • vaikeuttaa tuhoavan kosteuden joukon kylläisyyttä;
 • estää halkeilua;
 • edistää betonin stabiilisuutta lämpötilan muutoksiin;
 • lisää valmistetun sementtilaastin säilytysaikaa;
 • helpottaa lomakkeiden koostumuksen täyttämistä ja muninnan käyttöönottoa;
 • vähentää kutistumista hydratoitumisprosessissa.

Monet aloittelijat, jotka yrittävät säästää rahaa, turvautuvat materiaalin itsenäiseen tuotantoon ja käyttävät tätä varten "yksilöllistä" reseptiä.

Pehmittimen muodostaminen ratkaisuun omalla kädellä on tärkeää antaa seuraavat lisäaineen ominaisuudet:

 1. Myrkytyksen puute. Lisäaine ei saisi vaikuttaa haitallisesti ihmiskehoon.
 2. Kemiallinen vastustuskyky Koostumuksen ei pitäisi reagoida muiden sementtiseoksen ainesosien kanssa.
 3. Johdonmukaisuuden säilyttäminen. Lisäaine ei saa haihtua, kun betoni kovettuu.
 4. Käyttölämpötila Lisäaineen on täytettävä betoniseoksen käyttöönottoehdot.

Vaatimusten noudattaminen tuottaa sementilastan vaaditut laatuominaisuudet.

Mitä pehmittimen on tehtävä omalla kädellä

Sementtiä voidaan helposti valmistaa kotona käyttämällä käytettävissä olevia materiaaleja:

 • hydratoitunut kalkki;
 • säännöllinen shampoo;
 • pesu-jauhe;
 • nestesaippuan sakeus;
 • munanvalkuainen;
 • polyvinyyliasetaattiliima (PVA).

Formulaatio riippuu lisäaineen materiaalista.

PVA-liima on hyvä pehmitin

Sementin valmistusstandardeja

Pehmittimenä käytetään sementtiä tarvittaviin mittasuhteisiin:

 • Lisätään 0,2 litran nestemäistä saippuaa tai shampoota betonin valmistukseen 50 kilogrammaan portlandsementtiä. Lisäaineiden käyttöönotto sekoitusvaiheessa mahdollistaa jopa 3 tuntia betonin kovettumisen keston nostamiseksi. Tämä on kätevää betonisekoitusten lisäämisen ja kaatamisen lisäämiseksi.
 • Sakkautuneita kalkkia sekoitetaan betoniseokseen enintään 20 painoprosenttia sementtiä rakennusten julkisivutusten viimeistelyyn ja sisätyöskentelyn suhteessa 1: 1. Lisäaine parantaa betonin joustavuutta, tekee sen tahmeaksi, mikä mahdollistaa monimutkaisen työn, jotta voidaan varmistaa yhtenäinen levittäminen ja sileä liitos. Lisäetuna on saadun sementtilaastin korkeat bakterisidiset ominaisuudet.
 • Pesuaine laimennetaan etukäteen vedellä ja lisätään sekoitettaessa koostumusta nopeudella 0,1-0,15 kg sementtipussia kohden. Jauhepohjainen lisäaine hidastaa hydrausprosessia lisäämällä kovettumiskynnystä.
 • Polyvinyyliasetaattiliimaa (PVA) sekoitetaan valmiiksi valmistetulla betonilla. 0,2 litraa liimaa lisätään jokaiseen betonin kauhaan, mikä lisää sementtilaastin kestävyyttä kosteuden tunkeutumiseen.

Kananmunaproteiinin käyttö modifioijana on muinaisia ​​juuria. Injektoitu proteiini lisäsi merkittävästi rakennusten elämää, joista monet selviytyivät vuosisatoja myöhemmin. Resepti luovutettiin sukupolvelta toiselle, mutta nykyään se on menettänyt merkityksensä, kun kemianteollisuuden kehityksen ansiosta ilmestyi monia moderneja, teollisesti tuotettuja sävellyksiä.

Joten, jotta sementtiseokset lisää muovia, sinun on käytettävä hiusshampoo, nestemäinen saippua, nestemäinen pesuainetta ja kalkkia.

Teknologiset ominaisuudet

Haluavat säästää taloudellisia resursseja ja käyttää itsensä valmistettua pehmitintä, rakentajat kohtaavat ongelmallisia tilanteita:

 • suola- tahrojen ulkonäkö kovettamalla betonia. Tämä johtuu suolaveden suolasta betonimassan pinnalle, kun saippuaa ruiskutetaan;
 • betonin kovettumisaikaa on vaikea ennustaa. Saippuaineilla on erilainen vaikutus sementin kovettumiseen;
 • epäpuhtauksien puuttuminen konkreettisen monoliitin sisällä. Saippua sisältävä lisäaine hidastaa veden siirtymistä betoniin, häiritsee massan rakennetta, joka nopeasti imee kosteutta, joka edistää muotin muodostumista.
 • lisääntynyt sementtilaastin kutistuminen. Pesuaines ei muodosta mikroskooppisia huokosia monoliitin sisäpuolella, mikä lisää betonin tiheyttä ja lisää kuorman säätöön;
 • mikä ei ole toivottavaa vaikutusta modifioivan lisäaineen käyttöönotossa. Valmiin betonisaippuan esittely, joka on emäksinen väliaine, vähentää vaikutusta. On tarpeen lisätä saippuaa sekoittamisen alkuvaiheessa;
 • lisääntynyt vaahtoaminen. Kun liuos sekoitetaan voimakkaasti betonisekoittimessa pesuaineiden kanssa, vaahdon voimakas muodostuminen on mahdollista. Sinun on keskeytettävä sekoitus, odota vaahtoa liuottamaan ja jatka prosessia.

Jos tärkeitä rakennustöitä tehdään eikä ole riittävästi taitoja ja luottamusta, on suositeltavaa pohtia teollisesti valmistettujen pehmentimien käyttöä ja varmistaa koostumuksen vaaditut ominaisuudet.

johtopäätös

Näiden suositusten mukaisesti on helppoa valmistaa itsenäisesti erityinen koostumus - pehmittimen sementille, mikä parantaa liuoksen teknisiä ominaisuuksia. On tärkeää tarkkailla mittasuhteita, kun itsekiinnittyvät pehmitettävät lisäaineet otetaan betoniseokseen. Tämä mahdollistaa korkealaatuisen sementiseoksen saamisen tarvittaviin suorituskykyominaisuuksiin. Pehmentimen tekeminen ratkaisuun omalla kädellä on helppoa säästää kustannuksia. Voit varmistaa sen!

Talon rakentaminen

Sementtilaastin laatuominaisuuksien parantamiseksi siihen lisätään erityisiä aineita. Sementille on useita erilaisia ​​lisäaineita, jotka antavat sille tiettyjä ominaisuuksia. Seuraavassa tarkastellaan sementin lisäaineiden ominaisuuksia ja lajikkeita.

Sisällysluettelo:

Sementti lisäaineet: sementin lajikkeet ja ominaisuudet

Sementti ilmestyi niin kauan sitten, mutta onnistui saavuttamaan suosiota hyvin nopeasti. Saadakseen sen, savi ja kalkki liitettiin yhteen ja poltettiin erityisellä tavalla. Sementti on tärkein osa useimpien rakennusten koostumuksia. Lisäksi perustetaan polymeerisementtikoostumuksia.

Sementin koostumuksessa on myös aluminaattien ja silikaattien perustuvia aineita, joiden muodostumiseen käytetään raaka-aineita, jotka altistuvat korkealle lämpötilalle. Samalla kiinteytyksen jälkeen sementti tulee melko kovaa ja kestävää.

Sementille on useita vaihtoehtoja niiden koostumuksen suhteen. Jokaisella niistä on tietty ominaisuus kovuus, jonka tuotemerkin ja tuotteen laatu riippuu. Sementille on useita vaihtoehtoja, yleisimpiä tuotemerkkejä kaksisataa kuusisataa. Samalla tietyn sementityypin valinta määräytyy suoraan sen soveltamisalan mukaan. Tarjoamme perehtyä tärkeimpien sementtityyppien kanssa:

1. Portland-sementin käyttö on melko yleistä. Tätä materiaalia kutsutaan myös silikaatiksi. Se on ulkonäöltään hydraulinen sideaine, joka kovettuu normaalissa ympäristössä joko kosketukseen ilman kanssa tai liuottamalla veteen. Ulkonäköön tämä materiaali on harmaharmaa jauhe, joka on lisättävä veteen sekoittaen sitä. Sementtikoostumuksen asettamisessa se vähitellen kovettuu. Portland-sementti on tärkein komponentti lähes kaikentyyppisille sementtikoostumuksille.

2. Pehmitetyn sementin käytöllä on monia etuja. Tämä materiaali mahdollistaa liuoksen valmistuksen kustannusten pienentämisen, sementtiseoksesta ei aiheudu pakkasaa, kosteutta, haihtumista ja muita negatiivisia ympäristötekijöitä.

3. On olemassa toinen sementtityyppi, jota kutsutaan kuonaksi. Sen valmistukseen, murskattu klinkkeri ja masuunikuona. Tiettyjä aineita lisätään seokseen kipsin tai kalkin muodossa. Tätä ratkaisua käytetään rakennusmateriaalien sekoittamisessa.

4. Korkean alumiinioksidisementin muodossa oleva materiaali on ainutlaatuinen. Sen asettamisaika on enintään neljäkymmentäviisi minuuttia, ja jotta kokoonpano saisi voimaa, kymmenen tuntia riittää. Tämän koostumuksen tärkein etu on kyky nopeasti asettaa ympäristöstä korkeasta kosteudesta huolimatta. Jos lisäät tämän sementin version betoniin, sillä on ylimääräinen vastustuskyky kosteudelle, korroosiolle ja voimakkaalle lämpötilan muutokselle.

5. Jos natriumsilikloridia ja kvartsihiekkaa yhdistetään toisiinsa, saadaan happoa kestävä sementti. Yksinkertaista vettä ei käytetä tämän yhdisteen liuottamiseen. Näihin tarkoituksiin tulee käyttää natriumia sisältävää nestemäistä lasia. Tämän sementin positiivisista ominaisuuksista huomataan korkean resistenssin mineraali- ja orgaanisiin happoihin. Kuitenkin tämän liuoksen käytön aikana kaasu-tai märkäolosuhteissa sen käyttöaika lyhenee huomattavasti.

6. Värillisen sementin valmistukseen käyttäen tavallista Portland-sementtiä, johon lisätään erilaisia ​​pigmenttejä. Tällainen sementti jakautuu laajasti julkisivujen koristeluun. Se on myös pohjan teiden valmistukseen betonin pohjalta.

Portland-sementti, joka sekoitetaan veteen, muodostaa muovisen aineen, joka kuivatuksen jälkeen muuttuu kivirakenteeksi. Tämän aineen laaja käyttö johtuu sen eduista:

 • kyky kovettua ilman ulkopuolisia häiriöitä;
 • kivituotteiden muodostuminen, jolle on ominaista korkea lujuus ja kovuus;
 • kemiallisen vaaran vähimmäistaso;
 • ympäristönsuojelu;
 • paloturvallisuus;
 • edulliset kustannukset;
 • laaja soveltamisala - monipuolisuus.

Portland-sementin itsenäinen käyttö on harvinainen, koska useimmiten se on osa monenlaisia ​​komposiitteja, kuten kuivaseoksia, betonin rakentamista ja laastia. Portland-sementin seoksen määrittämiseksi on tarpeen vertailla sitä kolmeen kriteeriin:

 • alkuperäisten jauheeseosten laatu;
 • sementtitapa ja sen ominaisuudet;
 • saatu sementtikivi.

Sementin ja betonin lisäaineet - toimintaperiaate

Portland-sementin koostumus sisältää klinkkerin muodossa olevia aineita. Tämän tuotteen saamiseksi raaka-aineet, joissa on kalsiumaluminaatteja ja silikaatteja, ammutaan. Portlandin sementtiä, savea, marliä ja kalkkia käytetään. Reagoimalla veden kanssa sementti sopii kiteytymiseen. Tämän jälkeen aine muodostuu betonikiven muodossa, jolla on erityisiä ominaisuuksia.

GOSTin suhteen on tällaisia ​​lisäaineita sementissä:

1. Pääasiassa ne ovat seuraavat:

 • todelliset komponentit;
 • sääntelyviranomaisten;
 • elementtejä, jotka yksinkertaistavat hiomamassan prosessointia.

2. Todelliset elementit puolestaan ​​ovat:

 • aktiiviset mineraalit;
 • täyttökomponentit.

3. Aktiivisen sementin mineraaliset lisäaineet ovat:

 • hydraulinen toiminta;
 • Pozzolanin toimintaa.

4. Lainsäädännön täydennykset ovat:

 • ratkaisun asettamisajan määrittäminen;
 • kovettajat;
 • vahvistavat lujuusominaisuuksia;
 • pehmitetyt aineet.

Sementin ja betonin lisäaineiden avulla voidaan suorittaa tällaisia ​​toimintoja:

 • vähentää kosteuden vapautumista betoniliuoksesta, eli lisätä sen plastisuutta;
 • tehdä sementtilaastista vastustuskykyisempi kosteutta;
 • lisätä tai vähentää sementin kutistumista;
 • säätää lämpöä;
 • parantaa sementtilaastin koristeominaisuuksia;
 • säädä sementtitiheyspastetta;
 • tehdä sementtilaastista enemmän muovia.

Vedenpitävät ja polymeeriset sementin lisäaineet

Polymeerien lisäaineet toimivat pinta-aktiivisina aineina. Heidän avullaan on mahdollista parantaa betoniseoksen laatua. Tiettyjen yhdisteiden avulla on mahdollista parantaa betonin plastisuutta, vähentää sen kosteuden imeytymistä ja säätää kosteuden vapautumista. Siten betonin lujuusominaisuudet paranevat merkittävästi. Joissakin tapauksissa lisäaineiden avulla muodostuu materiaaleja, joiden sisällä on ilmaa.

Polymeeri-lisäaineiden siirtyminen on mahdollista sitomiskyvyssä. Heidän avullaan on mahdollista tukkia betoniruusut, lisätä betoniliuoksen adheesiota aggregaattien ja raudoituksen avulla.

Sementin lisäaineet tekevät siitä vedenpitävän, pakkasenkestävän, venytyskestävyyden, kaasutiivisyyden. Toinen lisäaine on orgaanisen alkuperää olevan piin aine. He aiheuttavat kaasuja betonin sisälle. Siksi heidän avunaan ilmaa otetaan ratkaisuun. Se muuttuu huokoisemmaksi ja kestää huurretta ja kosteutta.

Joillakin lisäaineilla on hydrofobinen vaikutus. Toiminnan periaate perustuu kapillaariplexusten tukkeutumiseen betonin sisällä. Näin ollen kosteuden siirtyminen. Kosteutta kestävien lisäaineiden avulla on mahdollista parantaa betonirakenteen rakennetta ja lisätä sen tiheyttä.

Sisältää sementissä jäätymisenestoaineita

Negatiiviset lämpötilaolosuhteet vaikuttavat haitallisesti betoniliuoksen suorituskykyyn. Tämä johtuu siitä, että alhaisessa lämpötilassa liuoksen sisältämä vesi alkaa jäädytyä. Lämpenemisen aikana se sulaa ja laajenee, mikä heikentää betonin laatua. Tehokkuus vastustaa lisääntynyttä kosteuspitoisuutta, nimeltään betonihuuhtelukestävyys.

Betoniliuoksen vastustuskyky pakkaselle määrittää sen kosteuspitoisuuden. Tämän ominaisuuden varmistamiseksi sinun tulisi käyttää erityisiä lisäaineita, useimmiten se on pinta-aktiivisia aineita.

Pehmittimillä on positiivinen vaikutus optimaalisen betonirakenteen aikaansaamiseen. Laastin rakenne on korkeampi tiheysaste, mikä tekee sementtipohjasta sedimenttistä. Jotkut lisäaineista on suunniteltu tekemään liuosta kyllästyneemmiksi, jotta vesi laajentuessaan täyttää huokoset ja ei vaikuta betonin laatuun.

Huomaa, että lisäaineen käyttöönoton myönteisen vaikutuksen aikaansaamiseksi sinun tulee valita vain laadukkaita materiaaleja, jotka ovat peräisin valmistajilta. Lisäksi ennen lisäravinteiden käyttämistä sinun tulee lukea valmistajan ohjeita ja noudattaa tiukasti kaikkia tiettyyn lisäravinteeseen suositeltuja mittasuhteita.

Kun lisätään pieni määrä lisäainetta, betoni altistuu samalle pakkaselle. Jos pehmittimen määrä on liian suuri, muotoilu menettää voimaa.

Sementin lisäaineiden muuttaminen: ominaisuus

Nämä yhdisteet tuodaan sementtiseoksiin niiden elastisuuden, halkeamien, muodonmuutoskyvyn parantamiseksi. Lisäksi niiden avulla on mahdollista lisätä betonin kiinnittymistä vahvikkeeseen ja mihin tahansa ei-imukykyiseen alustaan.

Tällaisten lisäaineiden käyttöönotto on mahdollista lisätä niiden tarttumista laattaan. Useimmiten näillä lisäaineilla on nestemäinen muoto. Ne tekevät sementtimateriaaleista joustavampia, vähentävät kutistumistasoa, käytetään sekä huoneen sisällä että sen ulkopuolella, ja ne erottuvat täydellisellä ympäristönsuojelulla.

Sementtiä ilman lisäaineita, vaikka sillä on omat toiminnalliset ominaisuudet, sitä käytetään kuitenkin harvoin, koska se altistuu erilaisille ulkoisille ärsykkeille.

Toinen sementin lisäaineiden lisäaine on aine, jolla on korroosionkestävyys. Näiden aineiden avulla on mahdollista sitoa vapaasti kalsiumhydroksidi betonikoostumuksessa. Lisäksi jotkut lisäaineista parantavat betonin tiheyttä, mikä tekee siitä paitsi korroosiota, myös kosteutta.

Kipsin lisääminen sementtiin lisää sen kovettumisaikaa. Lisäksi sen avulla pystytään parantamaan valmiin ratkaisun laatua, nimittäin sen lujuusominaisuuksia, pakkasenkestäviä ominaisuuksia ja sulfidiresistenssiä.

Aktiivisten mineraalivalmisteiden kanssa käytettävien sementtien valmistukseen käytetään murskattua klinkkeriä. Lisäaineita ovat granuloidut kuonat tai vaikuttavat aineet, jotka ovat sedimenttistä alkuperää. Betoni, johon näitä aineita on lisätty, erotetaan korkealla kosteudenkestävyydellä, erinomaisella lämmön vapautumisella ja pakkasvastuksella.

Erilaisia ​​sementti-lisäaineita

1. Käytä pehmittimiä kuivaseoksille tai erityisominaisuuksille. Se vähentää sementin ja veden kuluja betoniliuoksen valmistuksen aikana. Pehmentimet tekevät ratkaisusta enemmän muovia ja liikkuvia. Näin ollen sen avulla on mahdollista täyttää kaikki huokoset.

2. Vedenpitävät luontaiset lisäaineet esitetään tärkkelyksen tai selluloosan muodossa. Heidän avullaan on mahdollista saavuttaa betonin yhtenäinen sakeus. Lisäksi ne auttavat eroon betonin rajaamisesta ja sellaisesta vaikutuksesta kuin sementtimaito. Näiden lisäaineiden käyttö negatiivisella puolella on kuitenkin alustan vahvuus ja liikkuvuuden väheneminen.

3. Uudelleen dispergoituvien jauheiden käyttö on erinomainen sideaine sementin pinnoittamisprosessissa. Lisäksi nämä aineet ovat sementtiliiman perusta, koska ne antavat koostumukselle suuren adheesion.

4. Toinen tai kolmas paikkamerkki on polymeerityyppinen kuitu. Se tekee pohjasta kestäviä halkeamia, lisäksi tuloksena olevalle koostumukselle on tunnusomaista korkea liikkuvuus ja itsetasaus.

Veden tiukkuuden parantamiseksi käytetään hydrofysiikan muodossa olevia aineita. Kiihdyttimien tai kovettavien hidastimien avulla on mahdollista säätää tätä prosessia. Useiden lisäaineiden yhdistelmä auttaa antamaan sementille tämän tyyppisen tilan edellyttämät ominaisuudet.

Sementin lisäaineet

Sementin lisäaineita käytetään säätämään perusrakennetta ja teknisiä ominaisuuksia sekä antamaan erityisominaisuuksia betoni- ja sementtilaastille. Muuttamalla materiaalin koostumusta lisäaineiden avulla on mahdollista: parantaa plastisuutta ja työstettävyyttä, lisätä tiheyttä, lisätä kosteuden kestävyyttä, nopeuttaa tai hidastaa asetusta, vähentää kutistumista jne.

Erilaisia ​​sementti-lisäaineita

Sementin lisäaineet luokitellaan säännönmukaisen asiakirjan (GOST 24640-91) mukaisesti. "Sementin lisäaineet". Lisäksi jokaista yksittäistä lisäainetyyppiä käytetään rakennemateriaalin tiettyjen ominaisuuksien muokkaamiseen tai parantamiseen.

GOST 24640-91 identifioi seuraavat lisäaineiden tyypit:

 • Plastisoimisainetta. Esittämällä tämäntyyppinen materiaali betoniin tai laastiin on mahdollista merkittävästi lisätä betonin työstettävyyttä ja muovisuutta lisäten lisää todistajan osia (optimoida "vesi-sementti" suhde mahdollisimman paljon). Lisäksi pehmittimet lisäävät rakenteiden lujuutta ja jäätymisvastusta sekä säästävät jopa 15% sementtiä. Suositeltavat pehmittimet lisäaineet sementtiin: Polypast SP-1 (C-3), Lignopan B-2, Fort UP-4 sekä tunnettu elämässämme - nestesaippua, pesuaine "Fairy".
 • Ilmateippi. Lisäämällä betoniliuokseen lisäaineita lisätään betonin rakenteen huokoisuutta, mikä puolestaan ​​lisää rakenteen pakkasvastusta. Jäätymisen estävä vaikutus saavutetaan seuraavasti - ilman huokoset sallivat jäätymisvesien laajentumisen huokostilaan eikä betonin paksuuteen. Koska tämän lisäaineen yliannostus johtaa rakenteen lujuuden huomattavaan vähenemiseen, ilmansiirtovälinettä tulee käyttää tarkasti liitteenä olevien ohjeiden mukaisesti. Venäjän rakentajien käyttämät ilma-aineiden lisäaineet: "Micro Air 125", "Micropore 1", "TECHNONIKOL Aero S", "Aero 200".
 • Kiihdyttimet, jotka asettavat seoksen. Käytetään kahdessa tapauksessa - betonirakenteessa alhaisen ilman lämpötilan olosuhteissa ja kompensoiden muiden lisäaineiden haitallisia vaikutuksia, jotka estävät ympäristön. Kovettumisen kiihdyttimien käyttö mahdollistaa kerroksen kerroksen valun ja vähentää kaatumisaikaa. Suositeltavat kovettumisen kiihdyttimet: "Relamix M2", "Energy Admix", "Hard Plast" ja "Bisil FS".
 • Aseta hidastimet. Käytetään betonilaitoksilla ja rakentajilla lisäämään valmiin betonin tai laastin "selviytymiskyvyn" aikaväliä. Rakennusmateriaali, johon on lisätty hidastimia, voidaan kuljettaa pitkiä matkoja ja tuottaa vaiheittaista täyttöä tiettyjen rakennustekniikoiden mukaisesti. Suosituimmat hidastimien merkit: "Linamiks P-120", "Potash", "Bisil Retarder", viinihappo, "Neolas-P (1)".
 • Tiivisteen lisäaineet. Nämä ovat tehokkaita sementin lisäaineita betonirakenteiden vedeneristämiseen korkeissa kosteusolosuhteissa: vesisäiliöitä, maanalaisia ​​tunneleita, säätiöitä, kellareja, kellareja ja hydraulisia rakenteita. Lisäksi tiivisteet lisäävät rakenteiden veden kestävyyttä ja kerrointa. Suosittuja sementti-lisäaineita betoniliuosten vedenpitävyyteen ja tiivistämiseen: "D-5", "SIKAPAVER AE-1", "Microsilica MK-85", "Kalmatron".
 • Korroosionestoaineet. Niitä käytetään teräsvahvikkeiden tehokkaaseen suojelemiseen korroosiolta ja myöhemmästä tuhoamisesta. Lisäaineen tehon tekninen merkitys on suojaavan oksidikalvon muodostuminen lujittavien tankojen pinnalle. Tuotemerkit korroosionestoaineita: "MasterProtect 8000 Cl", "Sika® FerroGard®-901", kalsiumnitraatti.
 • Jäätymisenestoaineiden lisäaineet. Nimen mukaan ne antavat mahdollisuuden tehdä konkreettista työtä talvella, ympäristön lämpötilassa jopa 15-20 astetta. Jäätymisen estolaitteiden lisäaineiden toiminnan ydin on nopeuttaa saumauksen poistamista materiaalin paksuudesta. Suosittuja antifrosty-lisäaineita: "Armmix NORDPLAST M", natriumformiaatti, "Ultralite", "Frieze", "Irbis-PrM".
 • Polymeerien lisäaineet. Sementtiä, jossa on polymeeri-lisäaineita, käytetään kasvatettujen betonien valmistukseen: tiheys, veden kestävyys ja pakkasenkestävyys ja taivutuslujuus. Polymeerien lisäaineiden vaikutusmekanismi muodostuu komponenttien hiukkasten muodostumisesta (sementti, murskattu kivi ja hiekka) ohueksi polymeerikalvoksi, joka vuorostaan ​​vaikuttaa hiukkasten kestävään "liimaukseen" monoliittiseen ryhmittymään. Käytetyistä polymeerisista lisäaineista: DEG-1 ja TEG-1-hartsi, C-89-polyamiinihartsi, Mowilith Pulver, Vesiliukoinen metyyliselluloosa, tiloosi.
 • Sementin väriaineet. Nimeäsi käytettäessä niitä käytetään valmistettaessa värillisiä betoniliuoksia, joita käytetään seuraavien tuotteiden valmistuksessa: koristeelliset rakenteet, päällystyslaatat, veistoskoostumukset, maljakoita, kattiloita jne. Tavaramerkit: "Tekninen hiili P-803", "DuPont R-706 titaanidioksidi" FZR-50 "," FEPREN Y-710 "," BROWN 686 ".

johtopäätös

Ei-ammattimaiset kehittäjät kysyvät usein itseltään: mikä on paras sementti lisäaineilla tai ilman niitä? Vastaus tähän kysymykseen on erityisten vaatimusten läsnäolo tai puuttuminen valmistetusta rakenteesta tai valumenetelmästä.

Samalla sementti ja betoni lisäaineilla a priori maksaa huomattavasti enemmän kuin sementtiä ja betonia ilman lisäaineita. Kuten jo mainittiin, jokaisen lisäaineen tyyppi suorittaa erityisen tehtävän (lisää lujuutta tai veden kestävyyttä, säätää seoksen liikkumista, lisää sen stabiilisuutta alhaisissa lämpötiloissa jne.).

Tästä syystä, jos rakennusta ja rakennusteknologiaa ei ole asetettu erityisvaatimuksille, se on taloudellisesti kannattamatonta ja hyödytöntä hankkia sementtiä lisäaineilla.

SEMENTEN LISÄAINEET: SOVELLUKSEN OMINAISUUDET

Sementti ilmestyi niin kauan sitten, mutta onnistui saavuttamaan suosiota hyvin nopeasti. Saadakseen sen, savi ja kalkki liitettiin yhteen ja poltettiin erityisellä tavalla. Sementti on tärkein osa useimpien rakennusten koostumuksia. Lisäksi perustetaan polymeerisementtikoostumuksia.

Sementin koostumuksessa on myös aluminaattien ja silikaattien perustuvia aineita, joiden muodostumiseen käytetään raaka-aineita, jotka altistuvat korkealle lämpötilalle. Samalla kiinteytyksen jälkeen sementti tulee melko kovaa ja kestävää.

Sementille on useita vaihtoehtoja niiden koostumuksen suhteen. Jokaisella niistä on tietty ominaisuus kovuus, jonka tuotemerkin ja tuotteen laatu riippuu. Sementille on useita vaihtoehtoja, yleisimpiä tuotemerkkejä kaksisataa kuusisataa. Samalla tietyn sementityypin valinta määräytyy suoraan sen soveltamisalan mukaan. Tarjoamme perehtyä tärkeimpien sementtityyppien kanssa:

1. Portland-sementin käyttö on melko yleistä. Tätä materiaalia kutsutaan myös silikaatiksi. Se on ulkonäöltään hydraulinen sideaine, joka kovettuu normaalissa ympäristössä joko kosketukseen ilman kanssa tai liuottamalla veteen. Ulkonäköön tämä materiaali on harmaharmaa jauhe, joka on lisättävä veteen sekoittaen sitä. Sementtikoostumuksen asettamisessa se vähitellen kovettuu. Portland-sementti on tärkein komponentti lähes kaikentyyppisille sementtikoostumuksille.

2. Pehmitetyn sementin käytöllä on monia etuja. Tämä materiaali mahdollistaa liuoksen valmistuksen kustannusten pienentämisen, sementtiseoksesta ei aiheudu pakkasaa, kosteutta, haihtumista ja muita negatiivisia ympäristötekijöitä.

3. On olemassa toinen sementtityyppi, jota kutsutaan kuonaksi. Sen valmistukseen, murskattu klinkkeri ja masuunikuona. Tiettyjä aineita lisätään seokseen kipsin tai kalkin muodossa. Tätä ratkaisua käytetään rakennusmateriaalien sekoittamisessa.

4. Korkean alumiinioksidisementin muodossa oleva materiaali on ainutlaatuinen. Sen asettamisaika on enintään neljäkymmentäviisi minuuttia, ja jotta kokoonpano saisi voimaa, kymmenen tuntia riittää. Tämän koostumuksen tärkein etu on kyky nopeasti asettaa ympäristöstä korkeasta kosteudesta huolimatta. Jos lisäät tämän sementin version betoniin, sillä on ylimääräinen vastustuskyky kosteudelle, korroosiolle ja voimakkaalle lämpötilan muutokselle.

5. Jos natriumsilikloridia ja kvartsihiekkaa yhdistetään toisiinsa, saadaan happoa kestävä sementti. Yksinkertaista vettä ei käytetä tämän yhdisteen liuottamiseen. Näihin tarkoituksiin tulee käyttää natriumia sisältävää nestemäistä lasia. Tämän sementin positiivisista ominaisuuksista huomataan korkean resistenssin mineraali- ja orgaanisiin happoihin. Kuitenkin tämän liuoksen käytön aikana kaasu-tai märkäolosuhteissa sen käyttöaika lyhenee huomattavasti.

6. Värillisen sementin valmistukseen käyttäen tavallista Portland-sementtiä, johon lisätään erilaisia ​​pigmenttejä. Tällainen sementti jakautuu laajasti julkisivujen koristeluun. Se on myös pohjan teiden valmistukseen betonin pohjalta.

Portland-sementti, joka sekoitetaan veteen, muodostaa muovisen aineen, joka kuivatuksen jälkeen muuttuu kivirakenteeksi. Tämän aineen laaja käyttö johtuu sen eduista:

kyky kovettua ilman ulkopuolisia häiriöitä;
kivituotteiden muodostuminen, jolle on ominaista korkea lujuus ja kovuus;
kemiallisen vaaran vähimmäistaso;
ympäristönsuojelu;
paloturvallisuus;
edulliset kustannukset;
laaja soveltamisala - monipuolisuus.

Portland-sementin itsenäinen käyttö on harvinainen, koska useimmiten se on osa monenlaisia ​​komposiitteja, kuten kuivaseoksia, betonin rakentamista ja laastia. Portland-sementin seoksen määrittämiseksi on tarpeen vertailla sitä kolmeen kriteeriin:

alkuperäisten jauheeseosten laatu;
sementtitapa ja sen ominaisuudet;
saatu sementtikivi.
Sementin ja betonin lisäaineet - toimintaperiaate

Portland-sementin koostumus sisältää klinkkerin muodossa olevia aineita. Tämän tuotteen saamiseksi raaka-aineet, joissa on kalsiumaluminaatteja ja silikaatteja, ammutaan. Portlandin sementtiä, savea, marliä ja kalkkia käytetään. Reagoimalla veden kanssa sementti sopii kiteytymiseen. Tämän jälkeen aine muodostuu betonikiven muodossa, jolla on erityisiä ominaisuuksia.

GOSTin suhteen on tällaisia ​​lisäaineita sementissä:

1. Pääasiassa ne ovat seuraavat:

todelliset komponentit;
sääntelyviranomaisten;
elementtejä, jotka yksinkertaistavat hiomamassan prosessointia.

2. Todelliset elementit puolestaan ​​ovat:

aktiiviset mineraalit;
täyttökomponentit.

3. Aktiivisen sementin mineraaliset lisäaineet ovat:

hydraulinen toiminta;
Pozzolanin toimintaa.

4. Lainsäädännön täydennykset ovat:

ratkaisun asettamisajan määrittäminen;
kovettajat;
vahvistavat lujuusominaisuuksia;
pehmitetyt aineet.

Sementin ja betonin lisäaineiden avulla voidaan suorittaa tällaisia ​​toimintoja:

vähentää kosteuden vapautumista betoniliuoksesta, eli lisätä sen plastisuutta;
tehdä sementtilaastista vastustuskykyisempi kosteutta;
lisätä tai vähentää sementin kutistumista;
säätää lämpöä;
parantaa sementtilaastin koristeominaisuuksia;
säädä sementtitiheyspastetta;
tehdä sementtilaastista enemmän muovia.

Vedenpitävät ja polymeeriset sementin lisäaineet

Polymeerien lisäaineet toimivat pinta-aktiivisina aineina. Heidän avullaan on mahdollista parantaa betoniseoksen laatua. Tiettyjen yhdisteiden avulla on mahdollista parantaa betonin plastisuutta, vähentää sen kosteuden imeytymistä ja säätää kosteuden vapautumista. Siten betonin lujuusominaisuudet paranevat merkittävästi. Joissakin tapauksissa lisäaineiden avulla muodostuu materiaaleja, joiden sisällä on ilmaa.

Polymeeri-lisäaineiden siirtyminen on mahdollista sitomiskyvyssä. Heidän avullaan on mahdollista tukkia betoniruusut, lisätä betoniliuoksen adheesiota aggregaattien ja raudoituksen avulla.

Sementin lisäaineet tekevät siitä vedenpitävän, pakkasenkestävän, venytyskestävyyden, kaasutiivisyyden. Toinen lisäaine on orgaanisen alkuperää olevan piin aine. He aiheuttavat kaasuja betonin sisälle. Siksi heidän avunaan ilmaa otetaan ratkaisuun. Se muuttuu huokoisemmaksi ja kestää huurretta ja kosteutta.

Joillakin lisäaineilla on hydrofobinen vaikutus. Toiminnan periaate perustuu kapillaariplexusten tukkeutumiseen betonin sisällä. Näin ollen kosteuden siirtyminen. Kosteutta kestävien lisäaineiden avulla on mahdollista parantaa betonirakenteen rakennetta ja lisätä sen tiheyttä.

Sisältää sementissä jäätymisenestoaineita

Negatiiviset lämpötilaolosuhteet vaikuttavat haitallisesti betoniliuoksen suorituskykyyn. Tämä johtuu siitä, että alhaisessa lämpötilassa liuoksen sisältämä vesi alkaa jäädytyä. Lämpenemisen aikana se sulaa ja laajenee, mikä heikentää betonin laatua. Tehokkuus vastustaa lisääntynyttä kosteuspitoisuutta, nimeltään betonihuuhtelukestävyys.

Betoniliuoksen vastustuskyky pakkaselle määrittää sen kosteuspitoisuuden. Tämän ominaisuuden varmistamiseksi sinun tulisi käyttää erityisiä lisäaineita, useimmiten se on pinta-aktiivisia aineita.

Pehmittimillä on positiivinen vaikutus optimaalisen betonirakenteen aikaansaamiseen. Laastin rakenne on korkeampi tiheysaste, mikä tekee sementtipohjasta sedimenttistä. Jotkut lisäaineista on suunniteltu tekemään liuosta kyllästyneemmiksi, jotta vesi laajentuessaan täyttää huokoset ja ei vaikuta betonin laatuun.

Huomaa, että lisäaineen käyttöönoton myönteisen vaikutuksen aikaansaamiseksi sinun tulee valita vain laadukkaita materiaaleja, jotka ovat peräisin valmistajilta. Lisäksi ennen lisäravinteiden käyttämistä sinun tulee lukea valmistajan ohjeita ja noudattaa tiukasti kaikkia tiettyyn lisäravinteeseen suositeltuja mittasuhteita.

Kun lisätään pieni määrä lisäainetta, betoni altistuu samalle pakkaselle. Jos pehmittimen määrä on liian suuri, muotoilu menettää voimaa.

Sementin lisäaineiden muuttaminen: ominaisuus

Nämä yhdisteet tuodaan sementtiseoksiin niiden elastisuuden, halkeamien, muodonmuutoskyvyn parantamiseksi. Lisäksi niiden avulla on mahdollista lisätä betonin kiinnittymistä vahvikkeeseen ja mihin tahansa ei-imukykyiseen alustaan.

Tällaisten lisäaineiden käyttöönotto on mahdollista lisätä niiden tarttumista laattaan. Useimmiten näillä lisäaineilla on nestemäinen muoto. Ne tekevät sementtimateriaaleista joustavampia, vähentävät kutistumistasoa, käytetään sekä huoneen sisällä että sen ulkopuolella, ja ne erottuvat täydellisellä ympäristönsuojelulla.

Sementtiä ilman lisäaineita, vaikka sillä on omat toiminnalliset ominaisuudet, sitä käytetään kuitenkin harvoin, koska se altistuu erilaisille ulkoisille ärsykkeille.

Toinen sementin lisäaineiden lisäaine on aine, jolla on korroosionkestävyys. Näiden aineiden avulla on mahdollista sitoa vapaasti kalsiumhydroksidi betonikoostumuksessa. Lisäksi jotkut lisäaineista parantavat betonin tiheyttä, mikä tekee siitä paitsi korroosiota, myös kosteutta.

Kipsin lisääminen sementtiin lisää sen kovettumisaikaa. Lisäksi sen avulla pystytään parantamaan valmiin ratkaisun laatua, nimittäin sen lujuusominaisuuksia, pakkasenkestäviä ominaisuuksia ja sulfidiresistenssiä.

Aktiivisten mineraalivalmisteiden kanssa käytettävien sementtien valmistukseen käytetään murskattua klinkkeriä. Lisäaineita ovat granuloidut kuonat tai vaikuttavat aineet, jotka ovat sedimenttistä alkuperää. Betoni, johon näitä aineita on lisätty, erotetaan korkealla kosteudenkestävyydellä, erinomaisella lämmön vapautumisella ja pakkasvastuksella.

Erilaisia ​​sementti-lisäaineita

1. Käytä pehmittimiä kuivaseoksille tai erityisominaisuuksille. Se vähentää sementin ja veden kuluja betoniliuoksen valmistuksen aikana. Pehmentimet tekevät ratkaisusta enemmän muovia ja liikkuvia. Näin ollen sen avulla on mahdollista täyttää kaikki huokoset.

2. Vedenpitävät luontaiset lisäaineet esitetään tärkkelyksen tai selluloosan muodossa. Heidän avullaan on mahdollista saavuttaa betonin yhtenäinen sakeus. Lisäksi ne auttavat eroon betonin rajaamisesta ja sellaisesta vaikutuksesta kuin sementtimaito. Näiden lisäaineiden käyttö negatiivisella puolella on kuitenkin alustan vahvuus ja liikkuvuuden väheneminen.

3. Uudelleen dispergoituvien jauheiden käyttö on erinomainen sideaine sementin pinnoittamisprosessissa. Lisäksi nämä aineet ovat sementtiliiman perusta, koska ne antavat koostumukselle suuren adheesion.

4. Toinen tai kolmas paikkamerkki on polymeerityyppinen kuitu. Se tekee pohjasta kestäviä halkeamia, lisäksi tuloksena olevalle koostumukselle on tunnusomaista korkea liikkuvuus ja itsetasaus.

Veden tiukkuuden parantamiseksi käytetään hydrofysiikan muodossa olevia aineita. Kiihdyttimien tai kovettavien hidastimien avulla on mahdollista säätää tätä prosessia. Useiden lisäaineiden yhdistelmä auttaa antamaan sementille tämän tyyppisen tilan edellyttämät ominaisuudet.