Tyypit lisäaineita betonille

Betoni on rakennusseos, joka takaa viimeistellyn rakenteen kestävyyden, luotettavuuden ja kestävyyden minkä tahansa luonteen vaikutuksiin. Rakennusmateriaalien kasvava tarve on lisännyt ominaisuuksiensa parantamista. Erityiset betonin lisäaineet parantavat liuoksen ja valmiin betonin ominaisuuksia, nopeuttavat rakentamisen vauhtia, vähentävät materiaalien ja energiaresurssien kustannuksia. Seuraavassa kuvataan kysymys siitä, mitä lisäravinteita on olemassa.

Mihin niitä käytetään?

Kemiallisten lisäaineiden käyttö on yksinkertainen, edullinen ja tehokas tapa parantaa betoniratkaisujen laatua. Niiden käyttö on tärkeä, samoin kuin pääkomponentit. Betonin lisäaineet on tarkoitettu:

 • saavuttaa korkean suorituskyvyn sementti kivi;
 • kiihdyttää tai hidastaa kovettumista;
 • veden kestävyys parannuksia;
 • lisätä lämpötilan ääripään ja huurteen kestävyyttä;
 • eliminoimalla liuoksen annostelun tarve;
 • saada konkreettisia ominaisuuksia.

Niiden määrät tietylle seokselle valitaan kokeellisissa olosuhteissa käyttäen skytrade-tekniikkaa.

Tyypit lisäaineita betonille

Betonille on olemassa kahdenlaisia ​​lisäaineita: neste, jauhe. Useimmiten ne vaikuttavat tuoreen ratkaisun ominaispiirteisiin - työstettävyys, kiinteytymisen alku. Betonin lisäaineita on lisättävä joko sekoitusveteen tai valmiiseen seokseen.

Erilliset lisäaineet ovat erityyppisiä - ilmanvaihdunta, vaahtoaminen. Esimerkiksi betonin kalmatron d: n lisääminen. Tämän tyyppinen modifioija on ominaista monimutkainen toiminta. Se lisätään useita parametreja samanaikaisesti. Betonin lisäaine vähentää huomattavasti kustannuksia, mikä estää useiden erillisten lisäaineiden yhteensopimattomuuden.

Kiihdyttimet ja hidastimet ovat myös tärkeitä. Tähän luokkaan kuuluvat betonin lisäaineet, kuten kalsiumkloridi, natriumsulfaatti, kalsium ja natriumnitraatit, ovat suosittuja. Monikomponenttisia koostumuksia ovat: kalsiumnitriitti, kalsiumnitriitti, nitraatti, kalsiumkloridi. Alla on erityinen lisäaineiden luokittelu.

muokkaajia

Muokkausoikeudet - aineiden luokka, joka parantaa lujuutta, kestävyyttä ja alhaisissa lämpötiloissa kestävää. Ne vähentävät betonin läpäisevyyttä. On helpompaa työskennellä muokatun tuotteen kanssa, koska sen liikkuvuus paranee. Liuos asetetaan tasaisesti täyttämällä kaikki halkeamat ja urat.

Muokkaajat luokitellaan tuloksena olevan betonin tarkoituksen mukaan. Esimerkiksi betonin lisäaineita, jotka on tarkoitettu kaivojen, altaiden rakentamiseen. Toinen tyyppiset lisäaineet, joita käytetään julkisivujen rakentamiseen tai lattiamateriaalien muodostukseen. Tällainen säätölaite, joka parantaa rakennusmassan suorituskykyä, vähentää sen kosteuden läpäisevyyttä.

pehmentimiä

Tämä ryhmä on eniten kysyntää. Pehmittimiä on neljä:

 1. Vahva.
 2. Heikko.
 3. Keskimäärin.
 4. Uusimmat superplastiset.

Jälkimmäiseen luokkaan lisätään aineet kokonaisratkaisuun asetetuista tehtävistä, jotka lisäävät sementtimassan useita ominaisuuksia. Pehmittimistä riippuen prosessin konkreettisesta vaikutuksesta ja kemikaalista:

 1. Liikkuvuuden lisääminen jatkuvalla vedellä.
 2. Sementin kulutuksen vähentäminen jopa 10 prosentilla muuttamatta liikkuvuutta.
 3. Lisää voimaa jatkuvalla liikkumisella.

Edut ovat ominaisia ​​sellaisista eduista kuin:

 • säästötarvikkeet;
 • parannettu hiekkatehokkuus;
 • luotettavuuden kasvu 20-25%;
 • käyttökelpoisen massan tuotanto;
 • mahdollisuus kaatamaan ohutseinämäisiä tai tiheään vahvistettuja rakenteita;
 • sementin koostumuksen tiivistys;
 • huuruvastuksen ja halkeamiskestävyyden parantaminen;
 • säästää energiaa vähentämällä aikaa sementtimassan saamiseksi.

Pehmittimien puuttuminen - kovettumisen kiihdytysnopeus. Siksi suosittelemme lisää konkreettisia kemioita, mikä nopeuttaa tätä prosessia. Tuloksena olevia betoneita käytetään laajalti rakennuksissa, joissa ihanteellisesti lattiat ja seinät ovat tarpeen.

Antimoroznaya

Betonin ja laastien lisäaineita tarvitaan veden koostumukseen sisältyvän veden jäätymispisteen vähentämiseksi. Kemia, joka lisää näiden tuotteiden jäätymisominaisuuksia, helpottaa laastinvalmistusprosessia ja nopeuttaa betonitiiven rekrytointia kylmänä kautena. Näiden indikaattoreiden avulla voit säästää kulutusta ja pidentää valmiin tuotteen käyttöikää. Sementit saavat kylmänkestävät ominaisuudet. Natriumnitriitti on suosituin lisäaine. Myös muita ilmanottoaukkoja on tarjolla.

Liikkuvuuden sääntelijät

Nämä erityiset lisäaineet, joita lisätään säilyttämään liuoksen plastisuus haitallisissa olosuhteissa, käytetään aktiivisesti kuumassa kesänä. Betonin säätimet soveltuvat myös laastin kuljetukseen pitkään. Säätimet parantavat ratkaisujen sopivuutta lattiapäällysteiden levittämisen yhteydessä.

Betonin lisäaineet voimaa varten

Yksi monimutkaisen lisäaineen lisäaineista on kiihdyttimiä joukko linnoituksia tai betonivahvistimia. Ne on varustettu sekä superplasticisaattoreiden että kovettumiskiihdyttimien ominaisuuksilla. Niihin kuuluvat orgaaniset ja epäorgaaniset yhdisteet ilman emäksiä. Kiihdyttimillä on laaja käyttöalue rakennustyömailla, teollisuudessa, maanteillä ja liikenteessä kaupallisen tuotteen hankkimiseksi tai alueelle, jossa tarvitset aseeni-betonia.

Kemialliset lisäaineet

Kemiallisten lisäaineiden kohderyhmiä on useita, jotka sekoitetaan betonirakennukseen. Luokittelu tehdään niiden vaikutuksen mukaan.

 1. Betonimodifioijat liikkuvuus ja seoksen muovaus.
 2. Aineita veden haihtumisen vähentämiseksi liuoksesta.
 3. Vedenpitävät lisäaineet.
 4. Hiekka-sementin massaerotusprosessin betonivakaajat.
 5. Kovettajat.
 6. Grade retardants.
 7. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet.
 8. Vaahto- ja kaasunmuodostajat.
 9. Suoja-aineet.
 10. Ilmanottoyhteydet.
 11. Betonin lisäaineet, jotka parantavat korroosionkestävyyttä, elävän orgaanisen aineen vaikutusta (homeen, sienten).
 12. Vettä hylkivä.

Kemialliset aineet voivat vaikuttaa useisiin ominaisuuksiin, mutta vain yksi ilmenee. Lisäaineiden toimintaperiaate on samanlainen kuin pinta-aktiivisten aineiden vaikutus ja voi muodostaa materiaalin, jolla on spatiaalinen rakenne. Nitriittiyhdisteisiin perustuvat lisäaineet kuuluvat tähän luokkaan. Tällainen kemia on erittäin vaarallinen, joten sinun täytyy työskennellä sen kanssa huolellisesti, jota ohjaavat skytrade-ohjeet.

ruosteenesto

Tuotteen muuttaminen antaa konkreettista kestävyyttä, kun se altistuu tuorevesisuodattimelle, aggressiiviselle nesteenä, joka aiheuttaa materiaalin korroosiota. Nämä konkreettiset lisäaineet ratkaisisevat useita ongelmia:

 • estää valmiin kivien komponenttien liukeneminen;
 • häiritä betonin ja veden reaktiotuotteiden huuhtoutumista;
 • suojata pinnan kiteisiltä heikosti liukoisilta muodoilta, mikä johtaa kiven tuhoamiseen.

Korroosionkemikaalien vaikutuksen aikana suoritetaan vapaan kalsiumhydroksidin täydellinen tai osittainen sitoutuminen betoniin. Lisäaine sekoitetaan kiven tiheyden ja vedenkestävyyden lisäämiseksi vähentämällä rakenteen huokostilavuutta. Tästä johtuen sementteillä on hydrofobisuus.

NitCaL on erityisesti suunniteltu nitraatti, joka kiihdyttää lujuuden, halkeaman kestävyyden, korkealaatuisen monoliitin ja betonituotteiden tuotannon betonirakenteiden korroosioprosessien estämiseksi.

Lisäaineet itse tiivistysseoksiin

Erityisiä lisäaineita käytetään käytettäessä ohutseinäisiä rakenteita. Tämä luokka sisältää joitakin uusia superplasticisereita, jotka parantavat rakennusmassan liikkuvuutta ja luotettavuutta, tiheyttä valmiiden tuotteiden vedenkestävyyden kanssa. Betoni-säätimet voivat vähentää sementin kulutusta ilman tuloksena olevan rakenteen laadun heikkenemistä. Tämän tyyppiset kemialliset modifikaattorit nostavat seoksen laatua ja linnoituksen nopeutta kovettumisen alkuvaiheessa.

Monimutkaiset lisäaineet ohutseinäisiä ja tiiviisti vahvistettuja tuotteita varten yksinkertaistavat huomattavasti tarvittavien komponenttien valitsemista ja niiden yhteensopivuuden määrittämistä. Stabiloivien superplastikoiden tarkoituksena on ratkaista useita ongelmia lisäämällä vain yhtä ainetta. Niiden tavoitteena on saada suurin vaikutus vuorovaikutuksesta seoksen komponenttien kanssa.

Valmistajien esimerkkejä

Kotimarkkinoilla on laaja valikoima venäläisiä tuotemerkkejä kuten Polyplast, Superplast, Technotest, MetaPro, Coral, Master. Ulkomaisten valmistajien kemia ei ole kykenemätön lisäämään kotitalouksien rakennusteollisuudessa käytettävän betonin lujuutta. BASFin huolen tuottaminen mahdollistaa kotimaisille markkinoille kiinnostavien tuotteiden hankkimisen.

johtopäätös

Laaja valikoima muokkaavaa kemiaa antaa sinulle mahdollisuuden valita tuote, joka parhaiten täyttää jokaisen tapauksen vaatimukset, parantaa hiekosementtikoostumuksen tehokkuutta ja laajentaa valmiin tuotteen toimintaa. Sementin lisäaineita käytettäessä on kuitenkin tärkeää noudattaa tarkasti käytettyjä mittasuhteita koskevia suosituksia ja ohjeita, kuten skytrade-asiantuntijat ovat ilmoittaneet. Haluttua vaikutusta ei saavuteta, jos kypsennysjakso on epäsuhteessa tai häiritsevä.

Joka tapauksessa yhden tilavuuden käytettyjen lisäaineiden määrä ei saa ylittää 1,5 - 3 painoprosenttia sementtiä. Positiivisesta vaikutuksesta huolimatta modifikaattoreiden käyttö ei sulje pois sitä, että on tärkeää noudattaa täsmällistä valmistustekniikkaa, sekoittaen homogeenisuuteen, muuraukseen ja rakennusmassan ikääntymiseen.

Paras sementin lisäaine betonin lujuuden lisäämiseksi

Korkealaatuisen sementin ja korkealaatuisten täyteaineiden pohjalta valmistettu betoni on riittävän vahva ilman lisäaineita. On kuitenkin olemassa useita tekijöitä, kun käyttöolosuhteet edellyttävät betonin kovettumista tekemällä erityisiä lisäaineita.

Mitkä ovat täydennykset?

Suuritehoisten ja erityisten betonirakenteiden lujuuden lisäämiseksi käytetään erityisiä lisäaineita, jotka lisätään suoraan valmistettavaan sementtihiekkaan tai betoniin.

Asetuksen ja täydellisen kovettumisen jälkeen seokset, joihin kovettumisen lisäaineet lisättiin, hankkivat lisäominaisuuksia: veden kestävyys, korroosionkestävyys, pakkasenkestävyys ja huomattavasti suurempi puristus- ja taivutuslujuus.

Kun otetaan huomioon betonin ja sementtiastian suhteellisen korkea kustannus lisäaineilla, niiden käyttö on taloudellisesti mahdollista seuraavissa tapauksissa:

 • Lisääntynyt vaatimus pakkasenkestävyydestä ja vedenkestävyydestä betonirakenteissa;
 • Käytä paikkamerkkinä epästandardeille materiaaleille. Esimerkiksi erittäin hieno hiekka;
 • Tehokkaiden betonituotteiden valmistus. Esimerkiksi päällystyslautojen, pohjaseinäkkeiden jne. Tuotanto;
 • Hienorakeisen betonin valmistus;
 • Monoliittisten rakennusten ja rakenteiden rakentaminen, jotka käyttävät laajentavia lisäaineita.

Sementin kovettumisai- neiden tyypit

Pehmittimenä. Tällä hetkellä paras sementin lisäaine lujuutta lisää rakenteen lujuutta keskimäärin 125-140%. Pehmittimen päätehtävänä on lisätä liuoksen liikkuvuutta.

Tämäntyyppisten lisäaineiden käyttö mahdollistaa betonin jäätyvyyden lisäämisen 1,5 markalla, vedenkestävyyden 4 asteeseen ja vähentää sideaineen kulutusta 25%. Suosittu "suosittu" pehmittimen on tavallinen nestesaippua tai pyykinpesuaine.

Kiihdyttimen voimakkuus. Tämäntyyppisen lisäaineen tehtävänä on lisätä betonin asettamisen ja kovettumisen nopeutta ja sen tuotemerkin voimakkuuden lisäystä taivutukselle ja puristukselle.

Suosituin ja edullisin kestävyyskiihdytin on tavallinen kalsiumkloridi. Sitä käytetään seuraavien tuotteiden valmistuksessa: päällystyslaatat, vaahtobetoni-lohkot, seinät ja pohjapinnat, polystyreeni-betoni jne. Kiihdyttimien ansiosta kovettuminen vähentää huomattavasti aikaa, joka kestää. Niinpä tuottavuus kasvaa, tuotto nousee ja betonituotteiden vahvuus kasvaa usealla prosentilla.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet. Nimen mukaan pakkasnesteen lisäaineen tarkoituksena on mahdollistaa konkreettinen työ matalissa lämpötiloissa (miinus 25 astetta).

Samanaikaisesti betonin lujuus kasvaa, veden kestävyys lisääntyy, lopputuotteen kerrostuminen laskee kuljetuksen aikana sekä parannus työstettävyyteen. Suosituin jäätymisenestoaineen lisäaine on neutraloitu hartsi, joka on sekoitettu vettähylkivän Sofex-gelin tai Tiprom-C: n kanssa.

Monimutkaiset lisäaineet. Nopeuta kovettumista, lisää lujuutta, vähentää merkittävästi pölyn erottelua ja lisää roiskeenkestävyyttä. Erityisesti integroidun lisäaineen avulla voidaan saavuttaa: betonin lujuuden kasvu 70-110 prosentilla, samalla liikkuvuudella, kutistumisen väheneminen 60-70%: lla ja kaksinkertainen tai kolminkertainen veden läpäisevyyden kasvu. Yksi suosituimmista kotitalouksien monimutkaisista lisäaineista betonille on lisäaine "Elastobetoni": A, B tai C (betonituotteiden tai -rakenteiden mukaan).

Soveltamisala

Kaikenlaiset betonin lisäaineet pitäisi laimentaa tai liuottaa lämpimään veteen. Jos lisäaine sekoitetaan sementti-hiekkalaastiin nestemäisessä aggregaatiotilassa, se alkaa toimia heti lisäyksen jälkeen.

Kuiva lisäaine alkaa "toimia" vain täydellisen liukenemisen ja perusteellisen sekoittumisen jälkeen. Lisäaineiden annostelu riippuu valmistajan ohjeiden erityisestä materiaalista, erityisistä tehtävistä ja vaatimuksista. Yleensä lisäaineiden määrä ei saa olla suurempi kuin 1 paino-% sideainetta (sementtiä).

Mitkä ovat joitain lisäaineita vedenpitävään betoniin?

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita.
Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä.
Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.

Betonin lisäaineet: lajien yleiskatsaus, soveltaminen

Betoni on välttämätön rakennusmateriaali. Rakenteet, jotka on pystytetty sen käyttöön, ovat kestävyys, lujuus ja vastustuskyky kaikenlaisille vaikutteille.

Seoksen ja suunnittelun joidenkin ominaisuuksien parantamiseksi sekä materiaalin kustannusten vähentämiseksi käytä erityisiä lisäaineita betoniin. Tarkastele markkinoilla olevien lisäaineiden tyyppejä ja mitä konkreettisia ominaisuuksia ne voivat vaikuttaa.

Mikä on konkreettista

Betoni on keinotekoinen materiaali, joka saadaan sekoittamalla tiettyjä mate- riaaleja sideaineeseen, täyteaineisiin ja veteen, minkä jälkeen saatu seos valetaan, tiivistetään ja kovettuu. GOST 25192-2012 mukaisesti erilaisia ​​betonityyppejä valmistetaan sementtityyppisten komponenttien (sementti, kipsi, kalkki, kuona jne.) Ja aggregaattien mukaan (tiheä, huokoista ja erityistä) riippuen.

Betonit voivat vaihdella seuraavista ominaisuuksista:

 • vahvuus;
 • kovettumisolosuhteet;
 • aika rakentaa voimaa;
 • tiheys;
 • pakkasenkestävyys;
 • veden läpäisevyys;
 • poistuma.

Materiaalin ominaisuuksia, rakennusaikaa ja resurssien kulutusta voidaan vaikuttaa soveltamalla konkreettisia lisäaineita, jotka ovat taloudellinen ja tehokas tapa ratkaista eri ongelmat.

Lisäaineiden tyypit

Lisäaineet (lisäaineet) ovat tuotteita, jotka betonisekoitusten tai valmiin betonin pintakäsittelyn jälkeen lisäävät niiden teknisiä ja rakenteellisia ominaisuuksia.

 • Lisäaineet betonityypin vaikutuksesta sen rakenteeseen voivat olla kemiallisia ja mekaanisia, mukaan lukien kaikki lujittavat kuidut sekä hienoksi jauhetut täyteaineet.
 • Lisäaineet vapautuvat muodossa nesteen, jauheen, tahnamaisen ja rakeisen.
 • Lisäaineiden käyttötavat: seoksen tai päällysteen lisääminen kovetetun valmiin betonin pinnalle.
 • Lisäaineet betoniin ja laastiin voivat olla suunnattuja tai monimutkaisia, ja ne yhdistävät useita betonityyppejä.

Kaikki lisäaineet (GOST 24211-2008 mukaan "betonin ja laastin lisäaineet") jaetaan neljään ryhmään:

 1. Tuotteet, jotka säätävät betoniseosten ominaisuuksia. Näihin kuuluvat: pehmittimet, vedenpitävät, stabiloivat, lisäävät ilman (kaasun) sisältöä ja liuosten liikkuvuutta sääteleviä lisäaineita.
 2. Tuotteet betonin ominaisuuksien säätämiseen. Näitä ovat: lujuuden, pakkasenkestävyyden, suojausominaisuuksien, korroosionkestävyys, karkaisun nopeuden säätely, läpäisevyyden alentaminen ja laajenevien lisäaineiden lisääminen.
 3. Lisäaineet, jotka lisäävät betonia lisäominaisuuksilla: pakkasvaste, kosteuden läpäisemätön.
 4. Mineraalilisät.

Tarkastellaan tarkemmin, mitä lisäaineita käytetään betoniseosten ja raakabetonin ominaisuuksien korjaamiseen.

pehmentimiä

Parantaa betoniseoksen muovisuutta parantamalla betonin suorituskykyominaisuuksia, käytetään pehmittimiä. Nämä tuotteet asettuivat ensiluokkaisesti suosioihin täydennysten vuoksi niiden tehokkuuden vuoksi. Lisäksi koostumusten hinta on melko budjetti.

Mitä vaikutuksia pehmentimien käytöllä on:

 • Sementin kulutusta voidaan vähentää (jopa 15%).
 • Lisää betonin lujuutta.
 • Parannetut liimaominaisuudet.
 • Betonimassasta tulee enemmän nestemäistä ja muovia, on helpompi täyttää vaikeasti saavutettavia paikkoja.
 • Parantaa veden kestävyyttä ja kestävyyttä alhaisissa lämpötiloissa.
 1. Pehmittimen C3: parantaa seoksen homogeenisuutta, sen liikkuvuutta, kosteutta ja kuumuutta, parantaa lujuusominaisuuksia, vähentää halkeilua, betonin kutistumista.
 1. Relaksol.

"Relaksol" on lisäaine monimutkaiselle toiminnalle konkreettisille ratkaisuille. Se lisää seoksen liikkuvuutta, lisää sen työstettävyyttä ja huurteenkestävyyttä, vähentää irrotusvoimakkuutta, sementin kulutusta.

Saatavana nestemäisenä, liitä ja kuivaa. Liima ja jauhe laimennetaan vedessä ennen käyttöä (suhteessa valmistajan ohjeiden mukaisesti).

Lisäaineet säätää asetusaikaa

Suorittaessaan työtä tuotantoon monoliitti betonirakenteiden, on tärkeää varmistaa prosessin jatkuvuuden, koska muuten se on tarpeen käsitellä nivelet vanhojen ja tuoreen betonin, mikä johtaa ylimääräisiin työvoimakustannuksia.

Ulospääsy on lisäaineiden käyttö liuoksen kovettumisen hidastamiseksi. Toinen suunta, kun asetusta on hidastettava, on valmistetun seoksen pitkäaikainen kuljettaminen työmaalle.

Johdanto hidastavia lisäaineita voidaan hidastaa hydrolyysin ja hydratoitumisen klinkkerin komponenttien, ja lisää aikaa kovettumisen liuoksen, tai on toiminnallisesti liitetty olemassa olevaan osan vapaan kalkin.

 • Yksi aktiivinen hidastinta käytetään nitrilotrimetilenfosfonovaya hapon ja lisäaine SCR-500 (IBP-500), joka perustuu tämän hapon. Lisäaine ei sisällä alkalia, jonka läsnäolo johtaa raudoituksen korroosiota. Otettiin käyttöön 0,02... 0,15 painoprosenttia sementtiä.
 • Addimente OT 6. Nämä vaahtobetonia ja kevyitä liuoksia sisältävät lisäaineet vaikuttavat voimakkaasti hidastuvuuteen. Kulutus: 0,2... 0,7 paino-% sementtiä.
 • Natriumglukonaatti, melassi, hera.

On mahdollista, että käänteinen tilanne voi syntyä, kun on välttämätöntä lyhentää teknisen prosessin aikaa säilyttäen betonin luonnollisissa olosuhteissa. Näihin tarkoituksiin käytetään hybridiä, jotka aktivoivat hydraatiota.

Yleensä tällaiset tuotteet ovat elektrolyyttejä. Ne lisätään betoniseoksiin 0,5 - 3 painoprosenttia sementtiä kohden.

Käytetyt kiihdyttimet: Lisäaine BE 2, BE5, BE6, kaliumkarbonaatti, kloridi ja kalsiumnitraatti, Cementol Omega P.

sealers

Tiivistysaineet (joita kutsutaan myös tukkeudeksi) täyttävät betonin huokoset, jotka eivät liukene veteen. Ne lisäävät betonin tiheyttä, kestävyyttä, veden kestävyyttä ja aggressiivista mediaa.

Tällaisia ​​lisäaineita voivat olla hienojakoista mineraalista täyteaineita (sulfaatti, kloridi ja rauta nitraatti, kalsiumnitraattia - niiden annostus ei saa ylittää 3%), ja vesiliukoiset hartsit: dietyleeniglykolin hartsi °-1, polyamiinihartsit C-89, trietyleeniglykoli hartsi TEG-1 ( annos 1-1,6%).

Lisäaineet voimaa lisäämiseksi

Betonin kestävyyttä voidaan lisätä pehmittimien ja stabilisaattoreiden avulla. Myös vahvistavat lisäaineet, jotka ovat teräksestä, basaltista, selluloosasta, polypropeenista ja muista aineista valmistettuja kuituja, ovat tehokkaita betonin rakenteen vahvistamiseksi.

Mikrokuitupohjainen betoni on joustavampi, kestää mekaanisia vaurioita ja kulumista. Tällaisten rakenteiden käyttöikä kasvaa merkittävästi.

stabilointiaineet

Stabilointiaineiden syöttäminen betoniseoksiin auttaa vähentämään seoksen kerrostumista optimaalisen viskositeetin saavuttamiseksi, lisää sen homogeenisuutta ja estää väriaineen vuotoa. Näihin yhdisteisiin kuuluvat: Sika Stabilizer 100, Alphalith Stabilizer F1 (ST), MPD-10.

Lisäaineet betonin suojaominaisuuksien lisäämiseksi

Betonirakenteiden valmistuksessa käytettävät liitososat, joiden aika on syövyttävää. Lisätään lisäaineita, jotka lisäävät betonin suojaavia ominaisuuksia raudoituksen suhteen ja estävät metallin ja ympäristön reaktiot: natriumnitriitti, kalsiumnitriitti, kaliumdikromaatti jne.

Lisäaineet kaasutukseen, vaahtoamiseen ja ilmanottoon

Betoniin suljetun ilman huokosten muodostamiseksi, joita on tasaisesti levitettävä koko tilavuudelle, käytetään ilmassa kulkeutuvia lisäaineita. Tällaisia ​​lisäaineita ovat orgaaniset, maaöljy-, lignosulfonihapot, puu-hartsit, pesuaineet (synteettiset).

Ilman sekoittuminen voidaan suorittaa: saippuoitu pihkaa (annetaan määränä 0,005... 0,035 paino-% sementin painosta), saippuoitu hartsi (0,01... 0,08%) neutraloitua hartsia huokostusainetta (0,005... 0,05%), ja muut.

Aktiivisesti käytetyt lisäaineet, jotka vetävät ilmaa betoniin, lisäävät materiaalin roiskeita, krakkauskestävyyttä, vetolujuutta ja vähentävät sardidiittibetonin tiheyttä.

Kaasua muodostavien lisäaineiden avulla saadaan betonin mikrohuokoinen rakenne. Kaasutusta syntyy, kun betoniseokseen lisätään alumiinijauhetta ja silikonilisäaineita (NGL-94). Tällaisten lisäaineiden syöttönopeus vaihtelee 0,03-0,08 painoprosenttia sementistä.

Kaasua muodostavien lisäaineiden betonit ovat lisänneet kestävyyttä, veden kestävyyttä, suolojen vaikutusta, vetolujuutta. Vaahdon käytetyn proteiinin ja synteettisten vaahdotusaineiden valmistukseen.

Vaahtobetoniin lisätyt lisäaineet mahdollistavat betoniseoksen "vaahdon", jolloin saadaan suljetut solut. Toisin kuin ilmastettu betoni, jossa on suljetut huokoset, vaahtobetonilla on suurempi jäätymisvastus.

Kaasua ja vaahtoa koskevat lisäaineet voidaan tehdä myös käsin, mutta on parempi kääntyä valmistajan testattuihin ja sertifioituihin tuotteisiin.

pigmentit

Betonirakenteet ovat pieniä esteettisiä valintoja. Tarvittaessa (rakennusmateriaalien tuottamiseen ja pieniin arkkitehtonisiin muotoihin) voit käyttää pigmenttejä betonin maalaamiseen ja saada halutun värin tuote.

Tuotetut väriaineet jauheena, tahnana ja nestemäisenä.

Seuraavat pigmenttityypit eroavat toisistaan:

 • luonnollinen (saatu raaka-aineiden työstämisen jälkeen);
 • keinotekoisesti (niiden tuotantolämpökäsittelyn aikana);

Pigmejä valittaessa tulisi kiinnittää huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • jauheen hiomisen aste (hiukkaskoko vaikuttaa suoraan värin tasaisuuteen);
 • öljyn imeytyminen (värin kestävyys riippuu siitä);
 • ultraviolettisäteily (sitä korkeampi se on, sitä vähemmän todennäköisesti värillisten materiaalien esteettisten ominaisuuksien muutos auringonvalossa);
 • resistenssi emäksille (luonnehdittaa pigmentin riippuvuutta alkalin vaikutuksesta betonin koostumuksessa);
 • opasiteetti (pigmentin kyky limittyä betonin perusväriin).

Se on tärkeää! Jos on tarpeen saada kirkkaan värin tuotteesta, betonituotannossa tulisi käyttää valkoista sementtiä.

Betonimateriaalin maalaamiseen käytetään kahta menetelmää:

 • Värjäys on vielä valmistuksen vaiheessa. Tällöin tuote maalataan kokonaan koko tilavuuden ajan. Sen ulkonäkö ei muutu käytön aikana mahdollisista vaurioista ja hankautumisesta huolimatta. Tämän hoidon kustannukset ovat merkittävät, koska pigmentti tarvitsee paljon.
 • Värjäys betonista valmiiseen tuotteeseen. Käytetään tuotteita, jotka pystyvät tunkeutumaan betoniin 0,5... 2 mm. Tällaisia ​​materiaaleja levitetään rullalla tai ruiskulla ja hierotaan lastalla.

Aloof on betonituotteiden värjäys happopigmentteillä. Se on yksi halutuimmista tuotteista. Värjäys tapahtuu, kun väriaine reagoi sementin kanssa. Hapan materiaalin levittäminen on mahdollista aikaansaada anti-antiikkinen vaikutus betoniin.

Vettä hylkivä lisäaine

Nämä yhdisteet otetaan käyttöön laastin ja betonin vettä hylkiväksi.

Tuotetyyppiä on kaksi:

 1. Silikonates, liukoinen veteen. Niitä käytetään vesipohjaisten ratkaisujen muodossa.

Näihin tuotteisiin kuuluvat:

 • NGL-11 (betoniin syötetään 0,02 painoprosenttia sementtiä);
 • GCJ-10;
 • "Siakor" (kahden ensimmäisen nesteen jauheen analogi).
 1. Siloksaanit, silaanit, silikonit, jotka eivät liukene veteen. Niitä käytetään emulsioiden tai liuotinpohjaisten formulaatioiden muodossa.

Tämän segmentin suosituin tuote on hydrofobinen neste 136-41 (GOST 10834-76). Se voidaan suorittaa betonin pintakäsittelynä ja lisätä lisäaineen liuoksen koostumukseen. Annos: 0,02... 0,1 painoprosenttia sementtiä.

Vettähylkivien ominaisuuksien lisäksi tämä hydrofobinen lisäaine lisää betonin rippuvuutta ja sen plastisuutta.

Lisäaineet, joilla parannetaan pakkasenkestävyyttä

Alhaisissa lämpötiloissa betonin kovettumisprosessi hidastuu. Kun lämpötila laskee alle -3 astetta, betonissa oleva vesi jäätyy, sideaineen kosteus ja kovettumisprosessin pysäytys.

Lisäaineiden käyttö mahdollistaa veden jäätymispisteen pienentämisen ja betonin kovetin nolla-lämpötilassa. Jäätymisenestoaineina käytetään alumiinia ja rauta-sulfaatteja, kaliumia, kalsiumkloridia jne.

Kaikki nämä lisäaineet tuodaan betonin seokseen veden kanssa, jotkut, erityisesti viskoosiset tuotteet, sekoitetaan ensin yhteen kuivista ainesosista, minkä jälkeen seos lisätään liuokseen.

Se on tärkeää! On syytä huomata, että useiden lisäaineiden samanaikaista käyttöä on harkittava huolellisesti, sillä tämä ei ainoastaan ​​takaa positiivista tulosta vaan voi myös vaikuttaa negatiivisesti betonin ominaisuuksiin.

Erikseen haluan korostaa lisäaineita lattiapäällysteisiin käytettävien polymeerisementtibetonien valmistukseen. Tämän segmentin merkittävä edustaja tuottaa yhtiö "Teohim" Elakor "Elastobeton B".

Lisäaineen käyttö (1 kg / 5 kg sementtiä) mahdollistaa tasoitustasojen, suojaava impregnointien ja täytteiden poistamisen. Pinnoitteella on vahvuus, veden, kemian ja höyryläpäisevyyden vastustuskyky. Se on ¶ pölyttömiä, erinomaiset koristeelliset ominaisuudet ja lähes ikuinen.

Pigmenttien ja täyteaineiden syöttöön saadaan tällainen pinnoite (kuvassa):

Lue lisätietoja lisäaineista betonin vahvistamiseen.

Talon rakentaminen

Betonia kutsutaan erikoisrakentajaksi, joka sisältää usein useita pääkomponentteja - sementtiä, vettä ja erilaisia ​​aggregaatteja. Ratkaisun kovettumisen seurauksena muodostuu keinokivää, jota käytetään monilla alueilla, joilla tarvitaan vahvuutta, vakautta ja kestävyyttä. Hyvin usein betonin perusominaisuuksien parantaminen sekoituksessa lisää erilaisia ​​huumeita. Nämä aineet kykenevät myös nopeuttamaan rakentamisen vauhtia ja vähentämään rahan menoja. Erityisen tärkeää on käyttää lisäaineita asennettaessa pinnoitteita lentopaikoille, rakennusten laitureille, teiden rakentamiseen, altaiden tai muiden hydraulirakenteiden rakentamiseen sekä rakennettaessa monoliittisia teollisuuslaitoksia ja asuinrakennuksia. Artikkeli käsittelee betonin lisäaineita.

sisältö:

Länsimaissa betonin käyttöä erityisillä lisäaineilla koostumuksessa pidetään yleisenä käytäntönä. Venäjällä tämä ei ole tullut normi, mutta useimmat rakennukset ja rakenteet rakentuvat jo juuri tällaisen ratkaisun avulla. Lisäksi nykyaikaiset normit ja säännöt asettavat niin suuria vaatimuksia, että betonista ei ole mahdollista rakentaa ilman lisäaineita.

Betonin lisäaineita, on valtava määrä ja jokaisella on oma tarkoitus. Joitakin käytetään kuumassa ilmastossa hidastettaessa massan kovettumisprosessia, toiset ovat tarpeen ulkona käytettävän betonin ominaisuuksien parantamiseksi, toiset ovat tärkeitä rakentamisessa märässä ympäristössä, koska ne voivat merkittävästi parantaa laastin vedenkestävyyttä. Siksi on tärkeää aluksi tehdä oikea valinta kullekin erityistilanteelle. Tätä varten on tarpeen ymmärtää, mitä täydennyksiä on olemassa ja millä aloilla ne ovat tehokkaimpia.

Betonin lisäaineiden luokittelu

Betonilaastin lisäaineet voivat parantaa koostumuksen laatua välittömästi ja samalla ei tarvitse suuria kassakustannuksia. Suurin tehokkuus näkyy vain, jos käytetään asianmukaisesti valittuja osia. Lisätyt elementit voivat helposti lisätä lujuutta ja kestävyyttä, lisätä roiskeita ja vähentää läpäisevyyttä.

Yksi nykyaikaisista luokituksista jakaa lisäaineet kuuteen pääryhmään.

 • Muokkaajat - lisäävät seoksen lujuutta ja jäätymisvastusta, vähentävät läpäisevyyttä, pidentävät valmiin betonin käyttöikää, kun taas liuoksella voi olla huomattava liikkuvuus, jonka ansiosta voit työskennellä tehokkaammin.
 • Pehmittävä lisäaine betonille - auttaa vähentämään seoksen kulutusta vähentämättä voimakkuutta ja jopa päinvastoin lisäämään sitä. Se myös lisää laastin liikkuvuutta ja sen tiheyttä, lisäämällä komponentteja koostumukseen, on mahdollista saavuttaa erinomainen vedenkestävyys kovetetusta betonista.
 • Ratkaisun liikkuvuuden säätelijöitä - on käytettävä tapauksissa, joissa on välttämätöntä pitää plastisuus esimerkiksi kuumalla säällä tai pitkällä vaunulla.
 • Jäätymisenestoaineiden lisäaineet betonissa - sallivat rakennusmenetelmät betoniseoksilla jopa nolla lämpötilassa, ne kestävät lämpötiloja -15 asteeseen ja noin -25 astetta.
 • Lisäaineita kiihdytettävään kestävyyteen tarvitaan indikaattorin lisäämiseksi ensimmäistä kertaa päivässä, ja valmiin betonin lujuus kasvaa myös.
 • Lisäaineita itsetiivisteisiin seoksiin - on käytettävä, kun on kyse ohutseinäisistä rakenteista.

Valittujen kuuden ryhmän lisäksi on erillinen lisäaineiden tyyppi, ns. Kompleksi. Tällaiset lisäaineet voivat samanaikaisesti vaikuttaa useisiin ryhmiin kerralla erityisten betoniominaisuuksien saamiseksi. Ehkä tämä vaihtoehto mahdollistaa maksimoivan kaikkien tarvittavien ominaisuuksien käytön. Loppujen lopuksi, kun käytetään useita erilaisia ​​lisäaineita, tulos ei aina ole ennustettavissa. Komponentit eivät yksinkertaisesti toimi vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Ja tapauksissa, joissa käytetään korkealaatuisia monimutkaisia ​​valmisteita, mittasuhteet ja ainesosat laskettiin tehtaalla, ja siksi tasapainotettu asianmukaisesti.

 • Olisi myös otettava huomioon se, että tuotteet, jotka ovat osoittautuneet ulkomaille, eivät aina ole niin tehokkaita kotimaisen tuotannon koostumuksissa. Itse asiassa lännessä käytetään vain laadullisia ainesosia, vaikka hiekkaa ja raunioita koskevat vaatimukset ovatkin hyvin korkeat. Ei ole suositeltavaa tehdä kotimaisia ​​ja tuontituotteita konkreettisesti omilla käsilläsi.
 • Esimerkiksi Ruotsissa tuotetut superplastiset aineet eivät ole hyvin vuorovaikutuksessa venäläisten lisäaineiden kanssa, jotka tarjoavat jäätymisvastuksen koostumukselle. Tämä tarkoittaa, että samaa valmistajaa olisi käytettävä samassa ratkaisussa. Ja koska Euroopassa valmistetut huumeet maksoivat paljon enemmän kuin kotimaiset vastineet, on erittäin hyödytöntä käyttää vain tuontituotteita.
 • Lisäaineiden toinen luokitus on toinen. Ne on jaettu kemiallisiin ja hienoksi jauhettuihin aineisiin. Tavanomaisesti betonin kemiallisia lisäaineita lisätään koostumukseen pieneen määrään, ne ovat jauheiden, vesipitoisten liuosten ja emulsioiden muodossa. Toista tyyppiä käytetään silloin, kun tarvitaan sementtiteoriaa ja betoni on tiheää ja kestävää. Tätä tyyppiä kutsutaan myös mineraalilisäaineiksi, hienojakoiseksi jauheksi. Tällaisten aineiden hankkimiseksi käytetään teollisia jätteitä.

Betoniliuokseen lisätyt kemikaalit jaetaan niiden pääasiallisen vaikutuksen mukaan. Niinpä he ovat:

 • lisää seoksen liikkuvuutta ja plastisuutta;
 • vähentää nesteen erottamista liuoksesta;
 • konkreettiset lisäaineet vedenpitäviksi;
 • vakiinnuttaa, ei anna konkreettista päällystää;
 • kiihtyvä kovetusmassa;
 • hidastaa seoksen asettamisprosessia;
 • jäätymisenestoaineiden lisäaineet;
 • vaahto- ja kaasua tuottavat aineet, jotka lisäävät betonin huokoisuutta;
 • sääntelyn muodonmuutosprosesseja;
 • suojaavat aineet;
 • lisää korroosiota, bakteereja, aggressiivista materiaalia ja muita tekijöitä;
 • hylkivä.

Joillakin lisäaineilla voi olla samanaikaisesti useita ominaisuuksia, mutta vain yksi vaikutus on huomattavin.

Suosituimmat betonin lisäaineet

Pehmittimet betoniin

 • Suosituimpia ja suosituimpia lisäaineita ovat pehmittimien ryhmät. Ne on jaettu neljään luokkaan: vahvaan, heikkoon, keskitasoiseen ja superplasticisointiin. Ensimmäistä kertaa tällaisia ​​työkaluja käytettiin jo 40-luvulla, mutta nykyaikaisen tekniikan kehittymisen myötä he ovat saavuttaneet korkean tason ja pystyvät todella parantamaan betonimassan laadullista koostumusta.
 • Tähän mennessä yleisimmin käytetyt aineet ryhmästä superplasticizers. Ja suosituimpiin tällaisiin lisäaineisiin on huume "C-3", se tuottaa Venäjän "Polyplast" -yhtiön.

Tällaisella lisäaineella on monia etuja, joita ovat esimerkiksi seuraavat:

 • sementin taloudellinen kulutus;
 • lisää seoksen liikkuvuutta;
 • lujuusominaisuudet lisääntyvät noin 20-25%;
 • työstettävyys lisääntyy;
 • ohutseinäiset rakenteet tai tiheästi vahvistetut;
 • tuloksena olevan koostumuksen suuri tiheys;
 • seoksen korkea rikki kestävyys;
 • parannettu halkeamisvastus;
 • lisää puristuslujuutta;
 • energiasäästöt seoksen tuotannossa johtuen vähentyneestä valmistusaikasta ja alhaisemmasta lämpötilasta erityisissä betonikammioissa.

On huomattava, että pehmittimillä ei ole vain positiivisia ominaisuuksia vaan myös negatiivisia ominaisuuksia. Niinpä yksi haitoista on liuoksen lisääntynyt kiinteytymisaika. Tämän vaikutuksen välttämiseksi asiantuntijat suosittelevat erityisten lisäaineiden koostumusta nopeutetulle kovettumiselle. Yleensä optimaalisin vaihtoehto on monimutkaisten lisäaineiden käyttö, jotka perustuvat kahteen osaan - pehmittimiin ja kovettumiskiihdyttimiin.

Betoni kovettuvien kiihdyttimien avulla

 • Natriumkloridin, kalsiumkloridin ja muiden kloridisuolojen vesiliuoksia käytetään useimmiten kiihdyttimenä betonin kovettumiselle. Niiden vaikutuksesta betoniin kiinteytysprosessi on aktiivisempi. Tällaisia ​​lisäaineita käytetään esivalmistettujen teräsbetonirakenteiden asennukseen (ei suositella käytettäväksi alle 5 mm: n raudan läsnäollessa), ne lisätään myös liuokseen, kun käytetään ohutseinämäisiä tai tiheästi vahvistettuja rakenteita.
 • Hyvin usein näitä lisäravinteita vaaditaan tapauksissa, joissa täytetään epätyypillisiä muotoja. Esimerkiksi, kun vaaditaan alempien kerrosten nopeaa asettamista myöhempien kerrosten tuottavampaan täyttöön. Tyypillisin esimerkki tästä tilanteesta on täyttää altaan kulho. Loppujen lopuksi on välttämätöntä, että pohjalla oli suurin lujuus asennettaessa seiniä.
 • Joten rakentajien ei tarvitse odottaa kauan, kun betoni on saavuttanut halutun kovuuden, ja käytetään kovettumisen kiihdyttimiä. Ne ovat myös kysyttyjä rakennettaessa kylmällä säällä, koska koostumuksessa läsnä oleva suola ei salli nesteen jäädyttämistä alhaisessa subzero-lämpötilassa.

Betonin kovettumisen estäjät

 • Seuraavat tärkeät lisäaineet ovat kovettavia hidastimia. Toisin sanoen ne osoittavat päinvastaista vaikutusta edellisiin lajeihin pidentämällä seoksen elinkykyä. Useimmiten niitä tarvitaan kuljetuksen aikana, etenkin pitkillä etäisyyksillä. Hidastimet ovat välttämättömiä tapauksissa, joissa jatkuvaa betonitointia tarvitaan. Koska niissä tapauksissa, joissa rakenteen suuri paksuus on tarpeen, rakennuttajat useimmiten peittävät betonin, minkä seurauksena rakenteisiin muodostuu saumoja ja tämä tarkoittaa jo sitä, että rakenteella ei ole riittävää lujuutta.
 • Ilman tällaisten aineiden käyttöä on välttämätöntä vastata vanhan ja uuden kerroksen telakointiin. Erikoisvalmisteiden avulla on mahdollista saavuttaa maksimaalinen luotettavuus ja välttää kutistumisparametrien muodostumista tai minimoida niiden ulkonäkö. Valvojien päätehtävä on se, että ne kykenevät estämään sellaisia ​​prosesseja kuin hydrolyysi ja hydraatio, minkä seurauksena seos väistyy vähemmän. Tällöin tämä prosessi voi viivästyä jopa useita tunteja.

Betonin sisältämät lisäaineet

 • Seuraavaksi tärkeä ryhmä ovat lentoliikenteen lisäaineet. Niiden päätavoite on parantaa betoniseosten ja konkreettisen lopputuotteen suorituskykyominaisuuksia etenkin pohjoisten leveysolosuhteiden vallitessa.
 • Kun koostumukseen lisätään, liuos täytetään pienimmillä ilmakuplat ja muodostuu mikrohuokoinen rakenne, joka voi merkittävästi lisätä jäätymisvastusta. Tämä ilmiö on yksinkertainen selittää sen jälkeen, kun betonirakenne on vedellä vettä ja vesi jäätyy, betoni ei puhkeile eikä repeä, koska vesi on tasaisesti jakautunut olemassa oleviin huokosiin.
 • Myös tällaiset lisäaineet lisäävät betonirakenteiden vedenkestävyyttä ja mahdollistavat tarvittavien esineiden liittämisen varsin mukavasti ja helposti. Tietysti lisäaineita ei voida täysin suojata vaurioilta. Siksi niitä käytetään useimmiten päällysteen yläkerroksen asettamisessa ja rakennusten ulkoasun luomisessa, ts. Paksun seoksen kerrosta ei tarvita.

Kylmänkestävät lisäaineet

 • Liuoksen jäätymisvastus paranee parhaiten erityisillä aineilla - pakkasenkestävät lisäaineet betonissa. Tällaisten lääkkeiden toimintaperiaate on se, että ne pienentävät nesteen kaatopistettä ja betoniliuoksen kyky kovettaa nolla-lämpötilassa. Nämä lisäaineet mahdollistavat betonisekoituksen rakentamisen myös kylmällä säällä.
 • Jäätymisenestoaineina käytettiin erilaisia ​​nitraatteja, esimerkiksi natriumia tai kalsiumia ja natriumkloridia. Jäätymisenestoaineiden lisääminen auttaa vähentämään seoksen kulutusta ja vähentämään liuoksen erottamista. Vahvat lisäaineet mahdollistavat ilman ylimääräisen lämmityksen, jopa lämpötilassa -25 astetta.

Betonien modifioijat

 • Toinen suuri lisäaineiden ryhmä on erilaisia ​​betonilaitteita. Riippuen siitä, mitä käytetän betoniseoksessa ja millaisia ​​muunnelmia eri tavoin. Loppujen lopuksi kaivojen tai altaiden rakentamiseen käytetty seos eroaa merkittävästi rakennuksen julkisivun tai lattian täyttämiseen käytetystä ratkaisusta.
 • Muokkaajat voivat merkittävästi parantaa betonimassan suorituskykyominaisuuksia ja auttaa myös parantamaan rakentamisen tulosta - laajentamaan rakenteiden kestävyyttä, saavuttamaan suuren lujuuden rakenteet ja alentamaan kosteuden läpäisevyyttä.

Tämä ei tietenkään ole kaikkia ryhmiä ja tyyppejä konkreettisia lisäaineita tällä hetkellä saatavilla, koska niitä on valtava määrä. Suurin yritys, joka tuottaa laajan valikoiman kotimaisia ​​tuotteita betoniseosten ominaisuuksien ja ominaisuuksien parantamiseksi, on Polyplast.

Lisäaineet betoniyrityksessä "Polyplast"

Nykyään tämä venäläinen yritys on yksi suurimmista betonin lisäaineiden tuottajista. Tilalla on kolme tehdasta, jotka käyttävät vain uusimpia laitteita ja edistyksellistä teknologiaa. Polyplast-tuotteita myydään kaikkialla Venäjällä sekä naapurimaissa. Kaikilla tuotteilla on tarvittavat kansainväliset sertifikaatit ja täyttävät laatuvaatimukset.

Lisäaineet parantavat merkittävästi betoniseosten laatua sekä lisäävät valmiiden rakenteiden ja rakenteiden luotettavuutta ja käyttöikää. Yhtiö "Polyplast" tuottaa lähes kaikki suosittuneet huumeiden ryhmät.

Superplasticizers - aineet, jotka voivat lisätä seoksen plastisuutta. Jokainen "Polyplast" -tuotteen tuotevalikoima eroaa toisistaan ​​vaikutuksesta betonin ominaisuuksiin ja peruskoostumukseen. Suosituimmat tuotteet:

 • "C-3" - yleisin pehmittimien tyyppi, lisää betonin liikkuvuutta ja nostaa valmiiden rakenteiden lujuusindikaattoria, joka on välttämätön monoliittirakenteiden rakentamiseksi monimutkaisella kokoonpanolla;
 • "SP-1" on lisäaineiden yleismaailmallinen tyyppi, jota käytetään useimmin itse tiivistyvien betoniseosten valmistuksessa;
 • "SP-3" on monimutkainen lisäaine, jolla on seoksen viivästetty vaikutus, sitä käytetään optimaalisesti valmiin betonin valmistukseen ja esivalmistettujen rakenteiden kaatoon;
 • "P-1" - voimakkaiden pehmittimien ryhmään kuuluva lääke, jota käytetään valmiin betonin valmistamiseen;
 • "Lux" on lisäaineiden yleismaailmallinen tyyppi, joka koostumuksen vaihtelevalla määrällä pystyy muuttamaan tulokseksi saatua vaikutusta;
 • "Vibro" - lisäaine, jota käytetään tärinän ja vibropressoiden käyttämiseen käytettävien rakenteiden valmistukseen.

Hidastimet - lisäaineita, joita käytetään jatkuvatoimiseen betoniteräsrakenteiden rakentamiseen sekä betoniseoksen pitkän matkan kuljetuksiin. Polyplast-yhtiö tarjoaa kuluttajille monenlaisia ​​lisäaineita tuotemerkillä "Linamiks". Ne eroavat toisistaan ​​vaikutukseltaan, koostumukseltaan ja sovellukseltaan.

 • "Linamiks P120";
 • "Linamiks SP-180";
 • "Linamiks PC";
 • "Linamiks RS".

Betonitehon kiihdyttimet - viittaa ryhmään monimutkaisia ​​lisäaineita, joilla on samanaikaisesti superplasticisaattoreiden ja kovettumisen kiihdyttimien vaikutukset. Polyplast tuottaa useita tämän tyyppisiä lisäaineita tuotemerkillä Relamiks.

 • "Relamiksit" - käytetään orgaanisten ja epäorgaanisten natriumsuolojen perusteella, käytetään rakenteiden rakentamiseen, jotka ovat vaatimuksia maksimaalista lujuutta lyhyillä ajanjaksoilla;
 • "Relamiks-M" - käytetään valmisbetoniin samoin kuin sellaisissa rakentamisalueissa kuin teollisuus, liikenne, tie ja siviili;
 • "Relamiks Sporket" - lisäämättä alkalia koostumukseen (pääasiallinen elementti on alumiinisulfaatti), käytetään betoniliuoksissa, joita levitetään ruiskutusmenetelmällä.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet ovat tarpeen laastien osana olevan veden jäätymispisteen alentamiseksi. Yleensä nämä ovat yleislääkkeitä, jotka lisäävät sellaisia ​​indikaattoreita kuin työstettävyys ja kovettuutuminen negatiivisessa lämpötilassa. Sallikaa käyttää seosta taloudellisesti ja lisätä sen elinkelpoisuutta. Voit ostaa antifreeze-lisäaineita Polyplast-betoniin seuraavilla alueilla:

 • "Cryo-25" (tyyppi 2);
 • "Cryoplast 30";
 • Cryoplast Alpha;
 • "Cryoplast LN";
 • Cryoplast Lux;
 • "Cryoplast P25-1" (tyyppi 1 ja tyyppi 2);
 • "Cryoplast PC";
 • "Cryoplast Premium";
 • "Cryoplast SP15-1, 2";
 • "Cryoplast SP25-2";
 • "Cryoplast Extra";
 • Polyplast Nord;
 • "Polyplast PMP".

Betonimodifikaattoreita on saatavana kahdessa päätyypissä:

 • PFM NLC - naftaleenisulfonaattiin perustuva NLC lisää roiskeenkestävyyttä;
 • BF - säätelee kovien ja istumattomien seosten reologisia ominaisuuksia.

Suurten lujuusbetonien - lisäaineiden avulla voit lisätä liuosten ja lopputuotteiden vahvuutta, lyhentää lämpökäsittelyä tai jopa sulkea se pois.

Huonolaatuiselle betonille - lisää betonin massan suorituskykyominaisuuksia, antavat lujuutta myös käytettäessä heikkolaatuista aggregaattia.

Ilman ravintoaineiden lisäaineet - parantavat seoksen ominaisuuksia, erityisesti veden kestävyyttä, halkeamiskestävyyttä ja työstettävyyttä sekä huomattavasti lisääntynyttä roiskeenkestävyyttä.

Biosidien lisäaineet - tällaisia ​​lääkkeitä käytetään estämään sieni- ja homeformien muodostuminen. Yritys "Polyplast" tuottaa lisäaineen "Bioplast" - on vesiliuos, joka perustuu ammoniumsuoloihin ja polyheksametyleeni guanidiinihydrokloridiin.

Valtava valikoima lisäaineita auttaa löytämään täsmälleen tuotteet, jotka auttavat sinua mahdollisimman paljon jokaisessa yksittäisessä tapauksessa, lisäävät betonimassan tehokkuutta ja laajentavat myös valmiiden tuotteiden toimintaa.