Luokat ja betonin laadut. Yhteenvetotaulukko (BM).

Rakennusteollisuus kuluttaa valtavaa määrää betonia ja se kasvaa jatkuvasti. Jokaiselle työlle on tarkoitettu oma seos, ne eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, teknisiltä ominaisuuksiltaan, hinnaltaan. Tärkeimmät parametrit ovat betonin luokka ja sen brändi - mikä osoittaa koostumuksen lujuuden sen täydellisen kovettumisen jälkeen.

Betonin luokitus on tarpeen tämän tyyppisen tietyntyyppisen työn laajuuden määrittämiseksi. Tarvittaessa otetaan huomioon veden kestävyys, pakkasenkestävyys ja muut ominaisuudet, jotka määräävät tämän materiaalin rakenteiden kestävyyden.

Mitä konkreettinen merkki tarkoittaa?

Betonin tasot määräytyvät puristuslujuuden perusteella, ja ne osoittavat, millaisen kuorman näyte voi kestää 1 cm²: n alueella, mikä ilmenee indeksillä kirjaimella "M". Esimerkiksi M200-brändi kestää 200 kg / cm2. Tämä indikaattori riippuu pääkomponenttien suhdetta sekä ratkaisun valmistelusta, jossa otetaan huomioon:

 • Sementin tulee olla mahdollisimman korkea, valmistuksessa liuoksen komponenttien suhde on täysin ylläpidettävä.
 • Liuoksessa oleva ylimääräinen vesi johtaa liialliseen huokoisuuteen, mikä heikentää koostumuksen ominaisuuksia;
 • Kiviainekset - hiekka ja murskatut kivet, on oltava tasalaatuista, ilman pölyä, savea, lieppeja, orgaanisia ja muita sulkeumia;
 • Kaikki aineosat on sekoitettava perusteellisesti seoksen yhtenäisyyden varmistamiseksi.
 • Ihanteellinen lämpötila, jossa jähmettyminen tapahtuu noin 20 ° C, jähmettymisen varmistamiseksi negatiivisissa lämpötiloissa lisätään erityisiä lisäaineita koostumukseen.

Rakennusmateriaalin poimimiseksi sinun on tiedettävä, mitä betonibrändejä on. SNiP 2.03.01-84 ja GOST 7473-2010 mukaan tämä indikaattori voi vaihdella M100: sta M500: een. Lisäksi on erikoistuneita seoksia, joiden kapea käyttöalue on. Betonin merkitsemisen salasanan avulla voit määrittää sen sisältämien komponenttien määrän. Tätä varten käytetään erityisiä taulukoita. Riippuen ominaisuuksista, materiaalin hinta määritetään. Mitä korkeampi laatu, sitä kalliimpi ratkaisu on.

Mikä on konkreettinen luokka?

Betoniluokka - kuormitus, jonka puristuslujuus takaa, jota ylläpitää, mitattuna MPa (megapaskeina). Tämä ominaisuus otettiin käyttöön selkeyttämään jäädytetyn liuoksen ominaisuuksia, koska ne voivat vaihdella yhden merkin osalta. Tämä parametri mahdollistaa sen todellisen voimakkuuden määrittämisen, koska se lasketaan tapauksille, kun se vahvistetaan vähintään 95%.

Betonin lujuusluokkaa merkitään kirjaimella "B", jonka indeksit ovat 5-60, jotka ilmaisevat paineen arvo MPa: ssa, jota materiaali ylläpitää murtumiseen asti. Tämä indikaattori korreloi brändin kanssa, joka on tuttu rakentajille.

Compliance-brändi ja luokka

Rakennusten tai muiden esineiden rakentamisessa sinun on kyettävä ymmärtämään käytettyjen betonien ja betoniluokkien suhde, joka poistaa virheet. Luokat ja tuotemerkit on lueteltu taulukoissa, jotka löytyvät erikoiskirjallisuudesta.

On otettava huomioon, että betonin tuotemerkin vahvuus mahdollistaa poikkeamat. Esimerkiksi M350 voi olla paine stabiilius MPa B25 ja B27.5, joten tätä ominaisuutta pidetään tarkempana. Joskus modernin betonin luokkiin ja merkkeihin määräytyy sen lujuus sallittavina parametreina ratkaisun laadun heikentämiseksi säilyttäen tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Tämän vaikuttavat liuoksen komponenttien mittasuhteet ja suhteet, jotka on suositeltava sen valmistamiseksi GOSTin mukaisesti. Esimerkiksi betonille, jonka keskimääräinen lujuus on M250 tai B20, tarvitaan sementin, hiekan ja murskakiven suhde 1: 4,6: 7,0.

Eri tuotemerkkien ominaisuudet ja käyttö

Betonimerkin ja vastaavan betoniluokan valitseminen on tarpeen ymmärtää, missä niitä käytetään. Rakenteen kuormitus, olosuhteet, joissa rakennuksia ja rakenteita käytetään, ja muut asiaan liittyvät tekijät otetaan huomioon.

Tärkeää tietää! Projektin dokumentoinnissa indikaattori B on useimmiten osoitettu tarkemmaksi parametriksi.

Lisäksi otetaan huomioon vedenpitävyys, merkitty kirjaimella W ja pakkasvaste, jota merkitään F: llä. Materiaalin näyte, W2: n vedenkestävyys ja F50: n jäätymisvastus vastaavat M100-M150-liuosta.

Betonin laatujen ja niiden ominaispiirteiden tärkeimmät soveltamisalueet:

 • M100 - laihdutusratkaisut, joita käytetään laitteiden tyhjennykseen, ohutlevyt, pohjan valmistuksen;
 • M150 - kevytbetoni, jota käytetään rakeiden, kulkuteiden ja tasoituskertojen tuottamiseen;
  M200 - sopii lattiapinnoille, pidätinelementtien, kerrostalojen perusteet;
 • M250 - joka on suosittu yksityisessä rakentamisessa, on riittävän vahva käyttää sitä yksityisten talojen rakentamiseen.
 • M300 - vakiintunut vakaus, jota käytetään putkilevyjen, portaiden rakentamiseen;
 • M350 - joka tarvitaan monikerroksisten rakennusten ja korkeiden rakennusten rakentamiseen, lattiamateriaalien tuottamiseen tyhjiöalueilla, laitemalleilla, kiitoratoilla ja muilla esineillä, joilla on suurempi kuorma;
 • M400 - erittäin raskas merkki teollisuusrakennuksille, talojen ja rakenteiden perustusten rakentaminen märkä- ja märkäpohjaan;
 • M450-M500 - käytetään hydraulisten laitteiden, tunnelien, siltojen ja muiden erikoisrakenteiden rakentamiseen.

Huolimatta siitä, että merkki on vähemmän arvokas indikaattori kuin luokassa, sitä pidetään tärkeimpänä voimakkuuden indikaattorina.

Betonin laatu ja niiden käyttö

Betoni on halpa ja kohtuuhintainen rakennusmateriaali, joka täyttää monoliittisten rakennusten kaikki toiminnalliset vaatimukset. Huolimatta kehittyvistä muutoksista, jotka eivät sisällä vain hiekkaa ja sementtiä vaan myös aggregaatteja, kuten laajennettua savea, standardi hiekosementtikoostumus on edelleen suosituin yksityisten rakentajien keskuudessa. Laadun ratkaisun saavuttamiseksi on otettava huomioon se, että erilaisia ​​betonityyppejä käytetään monenlaisten rakennusten rakentamiseen.

On olemassa standardeja, jotka määrittävät ja luokittelevat betonikoostumukset niiden lujuusominaisuuksien, pakkasenkestävyyden, vedenkestävyyden ja sideainekomponentin perusteella. Jokainen näistä indikaattoreista on merkitty tietyillä aakkosnumeerisilla ja numeerisilla merkinnöillä, joita tarkastelemme tarkemmin.

Betonin lujuus

Betonin merkistä riippuen ratkaisun puristuslujuus on enemmän tai vähemmän kestäviä kuormituksissa eri olosuhteissa. Tämä parametri on merkitty pyökki "M" ja numero 50-1000, mikä ilmaisee, millainen kuorma kgf / cm2 kestää tietyn koostumuksen. Tämän indikaattorin sallittu virhe (vaihtelukerroin) on 13,5%.

Pakkauksessa on myös konkreettista betonialuetta, joka mitataan MPa: ssä (megapikseleinä) ja merkitään kirjaimella "B", minkä jälkeen luvut ovat välillä 3,5 - 80, mikä ilmaisee paineen, jonka materiaali kestää 95 prosentissa tapauksista.

Betonin luokka ja sen brändi ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa, joten tunnet yhden indikaattoreista, voit helposti määrittää toisen.

Betonimassan ja betoniluokan määrittämiseksi on harkittava GOST 26633-91 -taulukkoa vastaava taulukko.

Näiden tietojen mukaan betoniliuoksen lujuuden merkki ja luokka määritetään.

Useimmin betoni M 400: a käytetään rakennusmateriaalien tuottamiseen perustavanlaatuisissa säätiöissä, mutta ei ole tarpeetonta ottaa huomioon muiden luokkien laajuutta.

M 50-100

Haurainta ja epäluotettavaa on koostumus merkinnällä 50. Useimmiten sitä käytetään täytettäessä tyhjiä rakenteissa, jotka eivät ole stressaantuneet. Noin samat voidaan sanoa seoksista M 75 ja M 100. Ns. "Ohut" betonia käytettiin kaatamalla rakennusseoksen luonnoskerrosta. Näitä yhdisteitä käytetään perustan alla olevan tyynyn (jalustan) valmistukseen perustuksille, tasoituskerroksille ja tieperusteiden asentamiseksi.

Se seikka, että betoniluokka puristuslujuudessa vastaa B 7.5: ta, tällaisen materiaalin indikaattori ei salli käyttää sitä vakavaan työhön.

M 150

Betonin M 150 ominaispiirteitä on hieman kevyempi, mutta kevytrakenteinen betoni, jota ei tule valita stressaaville rakenteille. Tällaisia ​​seoksia voidaan käyttää karkeaseen työhön ja kaatamaan perusta pienille kerrostaloille. Sillä on myös mahdollisuus käyttää sitä pesureiteen, puutarhaterassien, polkujen ja syiden vuoksi, joihin ihmiset kulkevat.

M 200-250

Kun merkin 200 suhde ja betoniluokka B 15, koostumus on kestävämpi. Sitä voidaan käyttää pitoseinien rakentamiseen portaiden, alustojen, polkujen, jalkakäytävien ja jalkakäytävien valmistuksessa. Usein M 200 kaadetaan teippityypin pohjaan (vain jos maaperä on vakaa) ja avoimilla terasseilla.

Betonin lujuus riittää laitemallien asentamiseen huoneisiin, joissa on pieni mekaaninen kuorma.

Betoni M 250 on lähes sama ominaisuus, koska se on usein valettu myös pienikokoisille laatoille.

M 300

Jos tarkastellaan betonimerkkiä ja niiden ominaisuuksia, niin nykyään M 300 on melko suuri kysyntä monoliittisten perustusten rakentamisessa, koska hinta ja laatu ovat optimaaliset. Tämäntyyppiset seokset soveltuvat myös kaatopaikkojen ja portaiden valmistukseen sekä ulkona että talon sisällä. Betoni M 300: lla on hyvä kosteudenkestävyys, joten märkäympäristössä ei ole tuhoisaa vaikutusta siihen.

M 350

Jos valitset betonimerkin, jonka luokka on B 27.5, saat kestävän materiaalin monoliittisten ja päällekkäisten rakenteiden rakentamiseksi. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään perustettaessa korkeita rakennuksia. Seoksen lujuuden ansiosta se soveltuu myös vakavampiin rakennuksiin: uima-altaat, tukipylväät, lentokenttälevyt ja paljon muuta.

M 400

Tällaisella ottelulla rakennusmateriaalin laatu ja palkkaluokka (M 400, B 30) on oltava melko kalliita. Tämän tyyppisen seoksen korkeat kustannukset eivät ole kovin suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Betoni M 400 kuitenkin nopeasti tarttuu, joten sitä käytetään usein isojen esineiden rakentamiseen: ostoskeskuksiin, urheiluareenoihin, pankkeihin, vesipuistoihin ja niin edelleen. Lisäksi tämä betoni soveltuu sillan, vedenalaisen rakenteen, raskaasti kuormitetun tuen ja hydraulirakenteiden valuun.

M 500 ja edellä

Tällaisia ​​koostumuksia voidaan pitää erittäin erikoistuneina, koska sementti- ja lujuusominaisuuksien tällaisella pitoisuudella ei ole järkevää käyttää M 500: tä asuinrakennusten rakentamiseen. Tyypillisesti tämän luokan betoniseoksia käytetään pankkien holvien, siltojen, patojen, patojen ja strategisten tilojen rakentamiseen.

Betonin lujuuden luokittelun ohella on myös otettava huomioon muut erot.

Vedenkestävä betoni

GOST 12730.5-84: n mukaan vedenkestävyyden betoniarvot on merkitty kirjaimella "W" ja numeroilla 2-20, jotka määrittävät veden enimmäispainon (MPa), jonka betonirakenne pystyy kestämään.

Jos tarkastelemme betonin merkitsemistä tuotemerkillä, perustuen koostumuksen veden imeytymisen indikaattoreihin, materiaalit eroavat toisistaan ​​seuraavasti.

Harkitse betonin tärkeimmät luokat W:

 • W2 - tarkoittaa, että valitulla materiaalilla on suuri läpäisevyys ja se ei absorboi suuria määriä kosteutta. Tämä betoni ei sovellu vedenpitävyyteen.
 • W4 - imee hieman vähemmän kosteutta, mutta sitä ei myöskään suositella vedenpitäviksi.
 • W6 - samankaltaiset seokset eroavat alentuneesta läpäisevyydestä ja keskimääräisestä veden imeytymisasteesta, minkä vuoksi niitä käytetään useimmiten asuinrakennusten rakentamisessa.
 • W8 - betonin luokittelu osoittaa, että koostumus imee korkeintaan 4,2% kosteutta.

Vesitiivisbetonin merkitsemisen ohella on myös otettava huomioon materiaalin kestävyys matalissa lämpötiloissa.

Betonin sulamisvastus

Toinen tärkeä betonin luokitus on sen jäätymisvastus. Tämä indikaattori on merkitty kirjaimella "F" ja numeroilla 50-300, mikä ilmaisee jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jota sementti-hiekkaseos kestää. Samanaikaisesti 5 prosentin vahinko on sallittu, mutta ei enää.

Tästä eteenpäin pakkasenkestävän betonin laatu on erittäin tärkeä indikaattori, jolla tätä tai mitä materiaalia voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.

Hyödyllisiä! On olemassa useita toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa betonin räykkyyttä: veden seoksen väheneminen seoksessa ja erityiset pehmitettävät aineet.

Jos puhumme siitä, miten määritämme betonin luokka sen perusteella, että se on alhaisissa lämpötiloissa, niin:

 • merkit M 100-150 vastaa indeksiä F 50;
 • M 200-250 - F 100;
 • M 300-350 - F 200;
 • M 400 - F

Rikkakestävyyden ja veden kestävyyden betonilaatujen lisäksi on olemassa betoniratkaisun parametri, joka määrittää koostumuksen toimivuuden mukaan.

Betonin työstettävyys

On olemassa useita GOSTia, jotka määrittelevät, mitä konkreettinen luokka on työstettävissä. Riippuen siitä, kuinka betoniseos täyttää muodonmuodon painonsa alla, valitaan yksi tai toinen koostumus.

Seoksen tiheys jaetaan seuraavasti:

 • Mobile. Niiden indikaattorit mitataan kartiomallilla.
 • Kova. Tällaisia ​​seoksia testataan värähtelevällä pöydällä. Koostumuksen ominaisuuksien määrittäminen perustuu seoksen pakottamisen ajankohtaan.

GOST 7473-94 määrittää konkreettisuuden työstettävyyden mukaan seuraavasti.

Ymmärtääksesi, miten valitaan konkreettinen ratkaisu tähän parametriin, pohditaan taulukkoa.

Valmistettavuuden luokittelun lisäksi on myös otettava huomioon GOST 23732, jonka mukaan sekoittumisvesi ja itse seos koskevat vaatimuksia.

Betonin suorituskyvyn muuttamiseksi voit aina lisätä pehmittimen laastiin, mikä tekee siitä enemmän muovia. Tällöin betoni täyttää kaikki standardit toimivuuden mukaan.

Jatketaan miettimään, mitä muut konkreettiset tekijät eroavat toisistaan, on vain selvitettävä, mitkä ovat sitovia osia.

Betonisidonnaiset komponentit

Jos luokittelemme betoniliuokset sideaineella, koostumukset jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savea.

Betonin rakenteesta riippuen betoni voi olla:

 • Erityisen helppoa. Tällöin materiaalin suurin paino on enintään 500 kg / m 2. Tällaisia ​​betoneita kutsutaan myös voimakkaiksi.
 • Helppoa. Käytettäessä betonia, jonka paino on enintään 1,800 kg / m 2, käytetään betonista, hiekkakivestä, hohkakivestä ja muista kevyistä huokoisista materiaaleista valmistettua täyteainetta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään aidojen ja pinnoitteiden rakentamiseen.
 • Raskas tai tavallinen. Tällöin materiaalin suurin paino on yli 1 800 kg / m 2. Tällöin täyteaineena käytetään kiinteää soraa, jota käytetään tavallisesti lujitetuilla teräsrakenteilla.
 • Erityisen raskas. Tämän tyyppisen materiaalin tilavuuspaino on yli 2700 kg / m 2. Erityisen raskaita seoksia varten käytetään aggregaatteja: baritia, rautamalmia ja metalleja. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään suojaamaan haitallista säteilyä, joten ne rakentavat ydinvoimaloita ja sotilastutkimuskeskuksia.

Näiden tietojen avulla tiedät nyt, miten määrität betonibrändin ja valitset projektiisi parhaiten soveltuva rakennusmateriaali.

Betonin voimakkuus

esittely

Yleinen rakennusmateriaali on betonin lujuutta ja sen muut ominaisuudet mahdollistavat sen käytön laaja-alaisten kohteiden rakentamiseen ja korjaamiseen - kiinteistöstä strategisiin tiloihin. Materiaalin korroosionkestävyys on suurempi kuin puu tai metalli, betoni kestää täysin kosteutta ja aggressiivista materiaalia edellyttäen, että luokka valitaan oikein ja muut parametrit lasketaan.

Tämä ottaa huomioon lujuuden, kosteuden läpäisevyyden, materiaaliluokan jne. Betonirakenteet pystyvät parhaiten kestämään puristuskuormitusta, joten jos betonipinnalle levitetään vetovoimaa, on tärkeää käsitellä betonisolmujen kovettumista muiden materiaalien kanssa.

Betoni luokka - mitä se on

Betonin lujuuden ominaisuutta kutsutaan luokaksi. Tämä parametri, mikä tarkoittaa teoreettisen heikkenemisen raja-arvoja, jos lujuus arvioidaan vakiona. Betoniluokka GOST: n mukaan ilmoitetaan projektin dokumentaatiossa objektille. Betonin ominaisuuksien suhde kuvastaa tarkasti erityistä vertailutaulukkoa, joka näyttää betoniliuoksen lujuuden riippuen komponenttikohteista ja sementtilisäaineen aktiivisuudesta.

Betonin lujuus määritetään tavanomaisesti kgf / h tai MPa. Kolmansien osapuolten tekijöitä ovat veden laatu, puhtaus ja hiekkapuhallus, mahdolliset poikkeamat betonituotteiden valmistuksesta, muninta- ja kovettumisolosuhteista. Tämä näkyy siinä, että yhtä merkittävä betoni voi erota voimaa.

Betoniluokan riippuvuus lujuudesta

Tyypit betonista

Betonilajikkeet voivat olla mahdollisimman paljon muutoksia komponenttien mittasuhteisiin ilman liuoksen ja lopputuotteen laadun heikkenemistä, mikä riippuu seoksen aineosasuhteen tarkkuudesta. Rakenteissa yleisin betoni on valmistettu Portland-sementtiasteella M 400 tai M 500. Ne luokittelevat betonityypit niiden käyttötarkoituksen ja sideaineen tyypin mukaan sekä korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta. Myös betonin ja tiheyden vahvuus vaikuttaa.

Koostumus on toimiva ja nimellinen. Nimellinen betoni sekoitetaan kuivissa komponenteissa, työkoostumus perustuu aggregaattien kosteuspitoisuuden kasvuun.

Betonin laadun fyysinen ja operatiivinen indikaattori on sen vahvuus.

Raskaat laadut luokitellaan seuraaviin alalajeihin:

 1. Betonielementtejä varten;
 2. Betoniseoksen nopean kovettumisen kohteille;
 3. Erittäin lujat betoniseokset;
 4. Betonin hienojen aggregaattien perusteella valmistetut seokset;
 5. Betoni hydraulisiin kohteisiin.
Tyypit betonista

Vähäisiin betoniin lisätään huokoisia aggregaatteja, kuten tufa, laajennettu savi, hohkakivi, kuona, agloporiitti jne. Näitä seoksen koostumuksen indikaattoreita pidetään välttämättöminä aidojen ja kantavien betonirakenteiden rakentamisessa ja niiden helpottamiseksi ilman vahinkoa. Rakenteen tiheys ja huokoisuus vaikuttavat betonin pääominaisuuksiin. Betonin tiheyden mukaan voi olla:

 1. Erityisen kevyt (tiheys ≤ 500 kg / m 3);
 2. Kevyt (tiheys ≥ 500-1800 kg / m 3).

Valo-seokset ovat:

 1. Huokoiset seokset, jotka valmistetaan suurten huokoisten aggregaattien perusteella ilman hiekan lisäystä. Huokoisuus saavutetaan tuomalla kaasunmuodostavat tai ilmaa vievät komponentit kaikkiin aukkoihin. Myös huokoinen koostumus tehdään etukäteen tuomalla vaahtoa;
 2. Suuri huokoinen betoni valmistetaan lisäämällä karkeita aggregaatteja, kuten laajennettua savea, luonnollisia hienoja ja suuria huokoisia aineita. Materiaalille on ominaista korkea jäykkyys ja ei-erotettavuus;
 3. Solulaatikko koostuu suuresta määrästä huokosia (85%). Kemiallisesti saatua sellulaarista betonia kutsutaan ilmastetuksi betoniksi, mekaanisilla keinoilla saatua betoniseosta kutsutaan vaahtobetoniksi.
Kevytbetoni

Tärkeimmät kriteerit ja parametrit betonista
Betonin luokittelua luokan ja brändin mukaan otetaan keskimääräinen lujuusarvo sekä aineen lämpötilaan, materiaalin kestoihin, liikkuvuuteen ja veden kestävyyteen liittyvät indikaattorit.

Kuinka käyttää luokkaa tai brändiä? Nämä parametrit merkitsevät sitä, että niiden arvojen avulla on mahdollista määrittää ajan laadusta riippuen materiaalin laatu ja lujuus.

Betonin tekniset ja toiminnalliset parametrit

Luokat ja betoniluokat

Nämä ominaisuudet riippuvat sideaineen määrästä työkoostumuksessa. Mitä suurempi nämä arvot, sitä nopeampi kokoonpano kovenee ja sitä vaikeampi on pinota. Setbetonin lujuus tarkistetaan laboratoriokokeilla, joilla ei ole tuhoavaa menetelmää betonin puristamiseksi puristimella tutkituilla näytteillä.

Käytetyn betonin tyyppi riippuu rakennuskohteen tyypistä. Esimerkiksi brändin keskimääräinen merkki, jossa talon rakentamista pidetään luotettavana ja kestävänä, on M 100, M 150. Suosituin merkki on M 200. Rakenteiden monoliittisten perustusten suunnittelussa betoni M 350 pidetään parhaimpana, koska se pystyy kestämään minkä tahansa suunnittelukuorman. Tällainen betoni kaadetaan monoliittisen rakenteen ja massiivisten rakenteiden perustuksiin.

Luokka - on materiaalin lujuus, mitattuna kg / cm2 tai MPa. Kestävyys on luokassa, joka ei ole alle 0,95 kaikissa B1-B60-arvoissa. Rakennuksen lujuusluokka voi vaihdella.

Merkki on vakioparametri, joka antaa betonin keskilujuuden kgf / cm2: ssä tai MPa x 10: ssä. Raskaslaatuisista betonista nämä arvot ovat välillä M 50 - M 800. Voimakkaampi betoni, sitä korkeammat merkit merkinnässä.

Tämä riippuvuus ilmaistaan ​​seuraavilla kaavoilla: B = R x 0,778 tai R = B / 0,778 edellyttäen, että betonin lujuusarvo voi vaihdella välillä n = 0,135 ja suojauskerroin t = 0,95 lämpötilassa 15 - 25 ° C. Kun pintalämpötila nousee, kovettuminen kiihtyy.

Fysikaalis-mekaaniset ja deformoitumisindikaattorit betonista

Betonin lujuus MPA-taulukossa

Betonin laatu ja laatu

Tärkein indikaattori, jolla betonin luokka ja merkki määritetään, on lopullinen puristuslujuus. Lisäksi taattu lujuus, jossa sallittu virhe 13,5% (ns. Variaatiokerroin), heijastaa materiaalin luokkaa, merkki on tarpeen voimakkuuden keskiarvon osoittamiseksi.

SNiP 2.03.01-84: n mukaan ensimmäinen indikaattori mitataan megapaskeina (MPa) ja merkitään latinaksi kirjaimella "B". Esimerkiksi nimike "B25" kertoo, että materiaali 95%: ssa kestää 25 MPa: n paineen. B: n koko alue on 3,5: stä 80: een, kun B 7.5-B40 -arvot ovat pääalueella. Betonin lujuus on määritelty "M" -merkillä ja vaihteluvälillä 50-1000, mikä heijastaa keskimääräistä puristuslujuutta (mitattuna kgf / cm²). Pääalue sisältää koostumukset M100-M500.

Mikä määrää betoniluokan

 • sementtiä. Mitä korkeampi sementin pitoisuus seoksessa, sitä suurempi on lopputuotteen vahvuus;
 • sementtiaktiivisuutta. Kestävämpiä sementtejä valmistetaan korkealaatuisista sementteistä.
 • vesi / sementti suhde. W / C-suhde pienenee, vahvuus kasvaa. Tämä selittyy koostumuksen rakenteella: ylimääräinen vesi edistää betonin liiallisten huokosten muodostumista ja pahentaa sen teknisiä ominaisuuksia.
 • aggregaattien laatu. Koostumuksen lujuuden pienentäminen vaikuttaa hienojakoisten täyteaineiden, pienten pölyfraktioiden, savi-, orgaanisten epäpuhtauksien käyttöön.
 • betonin massan tiivistymisaste ja sen sekoittumisen laatu. Koostumuksen suorituskykyominaisuuksien parantaminen käyttämällä turbo- ja tärinäseosta ja seoksen tiivistämistä.

Taulukko betonien ja betonityyppien suhteesta

Kun betonin lujuuslujuus lisääntyy puristettaessa, lopullinen vetolujuus kasvaa, mutta vetolujuuden lisääntyminen tulee vähäisemmäksi suuritehoisten tyyppien alalla. Materiaalin vetolujuus on 1: 10-1,17 lopulliseen puristuslujuuteen, kun taivutuslujuus on 1: 6 - 1:10.

Kunkin tuotemerkin koostumuksen suurin sallittu lujuus on yksilöllistä.

Koostumuksilla, joilla on korkeampi M-aste, on alhaisin kriittinen lujuus. Saavutetaan kriittinen suorituskyky ensimmäisenä päivänä seoksen kaatamisen jälkeen.

Ohjausnäytteet

Puristuslujuus testataan laboratorioissa valmistetuille näytteille GOSTin vaatimusten mukaisesti. On kuitenkin mahdollista tarkastaa tavaramerkin vaatimustenmukaisuus rakennustyömaalla.

Tätä varten tarvitset:

 • valmistaa puiset lomakkeet, joiden mitat ovat 100x100x100 mm: n sisäreunat;
 • otosta näyte betoniseoksesta sekoitusastiasta ja kaada muutama kuutio valmiiksi keitettyihin muotoihin;
 • tiivistää koostumus tarttumalla se useaan paikkaan tai koputtaen lomakkeeseen vasaralla. Tällä toimenpiteellä voit poistaa seoksessa muodostuneet ilmakuplat;
 • kestämään syntyvät kuutiot 90%: n kosteudessa ja +20 ° C: n lämpötilassa ilman suoraa altistumista auringon säteille;
 • 28 päivän kuluttua siirretään betoninäytteet laboratoriolle tarkastettavaksi. On mahdollista siirtää joitakin näytteitä kiinteyttämisen välivaiheissa (3., 7. ja 14. päivänä) alustavaan tutkimukseen.

Näiden tapahtumien suorittaminen määrää, minkä tyyppinen brändi ja betonityyppi olette toimittaneet rakennustyömaalle tilaustasi.

Betonin lujuus

Betonin tärkein ominaisuus on vahvuus. Betoni kestää kaiken pakkaamisen parhaiten. Siksi malli on suunniteltu siten, että betoni havaitsee puristuskuormat. Ja vain joissakin malleissa otetaan huomioon vetolujuus tai vetolujuus.

Puristuslujuus. Puristetun betonin lujuutta leimaa luokka tai brändi (joka määritetään 28-vuotiaana). Rakenteiden lastausajasta riippuen betonin lujuus voidaan määrittää toisella ikällä, esimerkiksi 3; 7; 60; 90; 180 päivää.

Sementin säästämiseksi vetolujuuden saavutetut arvot eivät saa ylittää luokan tai brändin vetolujuutta yli 15%.

Luokka on taattu betonin lujuus MPa: ssa, jonka suojaus on 0,95 ja sillä on seuraavat arvot: Bb1; Vb1,5; VB2; Vb2,5; Vb3,5; VB5; Bb7,5; Vb10; Vb12,5; Vb15; Vb20; Vb25; Vb30; Vb35; Vb40; Vb50; Vb55; Vb60. Merkki on betonin keskimääräisen lujuuden normalisoitu arvo kgf / cm2 (MPah10).

Raskasbetonilla on seuraavat puristustuotot: Mb50; Mb75; MB100; Mb150; MB200; Mb250; MB300; Mb350; MB400; Mb450; MB500; Mb600; Mb700; Mb800.

Betoniluokan ja sen keskivahvuuden välillä on riippuvuuksia betonin lujuuden vaihtelukertoimella n = 0,135 ja turvallisuustasolla t = 0,95:

Bb = Rb x 0,778, tai Rb = Bb / 0,778.

Rakenteiden suunnittelussa tavallisesti luokitellaan betoniluokka, joissakin tapauksissa - brändi. Taulukossa esitetään raskaiden betonin ja puristumislujuuksien suhde laatuluokkiin. 1.

Vetolujuus. Betonin vetolujuutta on käsiteltävä rakenteissa ja rakenteissa, joissa halkeamien muodostuminen ei ole sallittua. Esimerkkinä voidaan mainita vesisäiliöitä, patoja, hydraulisia rakenteita jne. Jännitteellinen betoni jaetaan luokkiin: Bt0,8; Bt1,2; Bt1,6; VT2; Bt2,4; Vt2,8; BT3.2 tai merkki: PT10; BT15; BT20; BT25; BT30; BT35; VT40.

Taivutusvetolujuus. Betonipalkkeja rakennettaessa teitä ja lentokenttiä varten betoniluokat tai -merkit on osoitettu vetolujuuteen.

Luokat: Bbt0,4; Vbt0,8; Vbt1,2; Bbt1,6; Vbt2,0; Vtb2,4; Vbt2,8; Vbt3,2; Vbt3,6; Vbt4,0; Bbt4,4; Vbt4,8; Vbt5,2; Vbt5,6; Vbt6,0; Vbt6,4; Vbt6,8; Vbt7,2; Vbt8.

Taulukko 1. Raskaaseen betoniin luokkien ja painoluokkien suhde puristukseen

Postimerkit: Рbt5; Rbt10; Rbt15; Rbt20; Rbt25; Rbt30; Rbt35; Rbt40; Rbt45; Rbt50; Rbt55; Rbt60; Rbt65; Rbt70; Rbt75; Rbt80; Rbt90; Rbt100.

Betonin lujuuteen vaikuttavat tek- nologiset tekijät. Useat tekijät vaikuttavat betonin lujuuteen: sementin aktiivisuus, sementtipitoisuus, sementti-vesi-suhde (paino / tilavuus), aggregaattien laatu, sekoituksen laatu ja tiivistymisaste, ikä ja betonin kovettumisolosuhteet, toistuvat värähtelyt.

Sementtitoiminta. Betonin ja sementin voimakkuuden välillä on lineaarinen suhde Rb = f (RC). Kestävämpiä konkreetteja saadaan lisättyjen aktiivisten sementtien avulla.

Sementtipitoisuus. Sementtipitoisuuden kasvaessa betonissa sen lujuus kasvaa tiettyyn rajaan asti. Sitten se kasvaa hieman, muut betonin ominaisuudet heikkenevät. Lisää kutistumista, ryömiä. Sen vuoksi ei ole suositeltavaa pistää yli 600 kg sementtiä per m3 betonia.

Veden / sementin suhde. Betonin lujuus riippuu V / C: stä. V / C: n laskiessa se kasvaa, lisäys laskee. Tämä määräytyy betonin rakenteen fyysisen olemuksen perusteella. Kun betoni kovettuu, 15 - 25% vettä vuorovaikuttaa sementin kanssa. Käytettävän betoniseoksen saamiseksi injektoidaan tavallisesti 40-70% vettä (W / C = -0,4, 0,7). Liiallinen vesi muodostaa betonissa huokosia, mikä vähentää sen voimaa.

Kun W / C on 0,4-0,7 (C / V = ​​2,5, 1,43), on lineaarinen yhteys betonin RV, MPa, sementtiaktiivisuuden Rc, MPa ja C / V lujuuden välillä ilmaistuna kaavalla:

Rb = RC (C / B - 0,5).

Kun V / C 2,5) lineaarinen riippuvuus rikkoutuu. Käytännön laskelmissa kuitenkin käytetään eri lineaarista suhdetta:

Rb = A1Rc (C / B + 0,5).

Laskelmien virhe tässä tapauksessa ei ylitä 2-4% edellä olevista kaavoista: A ja A1 ovat kertoimia, joissa otetaan huomioon materiaalien laatu. Korkealaatuisille materiaaleille A = 0,65, A1 = 0,43, yksityisille - A = 0,50, A1 = 0,4; alempi laatu - A = 0,55, A1 = 0,37.

Rbt: n, MPa: n taivutuksen betonin lujuus määritetään kaavalla:

Rbt = A`R`c (C / B - 0,2),

jossa Rc - sementtiaktiivisuus taivutuksen aikana, MPa;

A '- kerroin ottaen huomioon materiaalien laatu.

Korkealaatuisia materiaaleja A '= 0,42, luokassa ja tiedostossa - A' = 0,4, materiaaleja, joiden laatu on pienempi - A '= 0,37.

Paikkamerkkien laatu. Ei ole optimoitava aggregaattien rakeita, hienojen kiviainesten käyttöä, savea ja pieniä jauheita sisältäviä fraktioita, orgaaniset epäpuhtaudet vähentävät betonin lujuutta. Karkeiden aggregaattien lujuus, sementtikiven kiinnittymisen lujuus vaikuttaa betonin lujuuteen.

Sekoituslaatu ja betoniseoksen tiivistymisaste vaikuttavat merkittävästi betonin lujuuteen. Betonisekoittimien, värähtely- ja turbo-sekoittimien betonisekoittamisessa valmistetun betonin lujuus on suurempi kuin painovoimakoneissa valmistetun betonin lujuus 20-30%. Betonirakenteiden korkealaatuinen tiivistyminen lisää betonin lujuutta, koska tonni-seoksen keskimääräinen tiheys 1 prosentilla muuttaa voimakkuutta 3-5%.

Ikääntymisen ja kovettumisolosuhteiden vaikutus. Suotuisissa lämpötiloissa betonin lujuus kasvaa pitkään ja logaritmisen suhteen muutokset:

Rb (n) = Rb (28) lgn / lg28,

jossa Rb (n) ja Rb (28) ovat betonin viimeinen lujuus n: ssä ja 28 päivässä MPa; lgn ja lg28 ovat betoni-ikäisen desimaalin logaritmit.

Tämä kaava on keskiarvo. Se antaa tyydyttäviä tuloksia konkreettiselle kovettumiselle 15 - 20 ° C: n lämpötilassa tavallisilla alumiinisementaateilla, jotka ovat 3 - 300 päivän ikäisiä. Itse asiassa eri sementtien voima kasvaa eri tavoin.

Betonin lujuuden kasvu ajan myötä riippuu pääasiassa sementin mineraali- ja materiaalikoostumuksesta. Kovettumisen voimakkuuden mukaan Portland-sementti on jaettu neljään tyyppiin (taulukko 2).

Betonin kovettumisen voimakkuus riippuu W / C: stä. Kuten taulukossa esitetyistä tiedoista voidaan nähdä. 3, betonit, joilla on pienempi W / C-vahvistusvoima nopeammin.

Betonin kovettumisnopeuteen vaikuttaa suuresti ympäristön lämpötila ja kosteus. Ehtoehtoisesti normaalia pidetään ympäristössä, jonka lämpötila on 15-20 ° C ja kosteus 90-100%.

Taulukko 2. Portland-sementtien luokittelu karkeusasteen mukaan

Portland-sementin mineraali ja koostumus

K = Rbt (90) / Rbt (28)

K = Rbt (180) / Rbt (28)

Aluminaatti (C3A = 1 2%)

Alitovy (С3S> 50%, С3A = 8)

Monimutkaisen mineraali- ja materiaalikoostumuksen portlandsementti (Pozzolanic portland-sementti, jonka C3A-klinkkeripitoisuus on 1-4%, kuonan Portland-sementti, jonka kuona on 30-40%)

Belit Portland ja kuona Portland-sementti, jonka kuona on yli 50%

Vertailun vuoksi betonin vetolujuus, joka määritellään kaavalla: Rb (n) = Rb (28) lgn / lg28

Taulukko 3. W / C: n ja iän vaikutus betonin kovettumisnopeuteen sementtityypillä III

Suhteellinen vahvuus päivällä.

Kuten kuviossa 1 esitetystä kaaviosta voidaan nähdä. 1, betonin lujuus 28 vuorokauden ikäisenä, kovetettu 5 ° C: ssa, oli 68%, 10 - 85%, 30 ° C - 115% betonin lujuudesta, kovetettu 20 ° C: n lämpötilassa. Samaa riippuvuutta havaitaan aiemmassa iässä. Toisin sanoen betoni saa vahvuutensa voimakkaammin korkeammassa lämpötilassa ja päinvastoin hitaammin, kun se laskee.

Negatiivisissa lämpötiloissa kovettuminen pysähtyy käytännössä, jos veden jäätymispistettä ei vähennetä lisäämällä kemiallisia lisäaineita.

Kuva 1. Betonin lujuuden kasvu eri lämpötiloissa

Kovettumista kiihdytetään lämpötilassa 70-100 ° C normaalipaineessa tai noin 200 ° C: n lämpötilassa ja paineessa 0,6 - 0,8 MPa. Betonin kovettuminen vaatii ympäristön, jossa on korkea kosteus. Tällaisten olosuhteiden luomiseksi betoni on peitetty vesitiiviillä kalvomateriaaleilla, peitetty märällä sahanpurulla ja hiekalla, höyrytetty tyydyttyneen vesihöyryn ympäristössä.

Toistuvat tärinät lisäävät betonivahvuutta jopa 20%. Se on tehtävä sementin asettamisen loppuun saakka. Lisääntynyt tiheys. Mekaaniset vaikutukset repäisevät hydraatin kasvainten kalvon ja nopeuttavat sementin hydratoinnin prosesseja.

Luokkien ja merkkien suhde betoniseoksiin

Oikea materiaalivalikoima takaa rakennusten laadun ja kestävyyden. Tietenkin olette nähneet halkeamia uusien tai vanhojen talojen perustuksissa. Yksi syy tähän ilmiöön on vähäinen lujuus. Jos et tiedä mikä merkki betoni on sinulle sopiva, lue siitä. Emme kosketa monimutkaisia ​​rakennuskonsepteja ja kaavoja, vaan vain tarvittavat tiedot ostosta.

Mikä on brändi ja luokka?

On tärkeää ymmärtää välittömästi, että nämä käsitteet liittyvät erottamattomasti toisiinsa. Korkea merkki ei voi olla alhainen. Ainoa ero on, että brändi on osoitus keskimääräisestä paineesta, jota rakenne kestää, ja luokka - taattu. Nämä parametrit määräytyvät puristuslujuuden mukaan, ts. Jos paine on korkeampi, rakenne hajoaa.

Useimmiten projekteissa ja muissa sääntelyasiakirjoissa on konkreettinen lujuusluokka, joka on osoitettu. Tätä arvoa merkitään latinaksi kirjaimella B ja mitataan megapaskeina (MPa). Esimerkiksi B15 kestää paineita jopa 15 MPa ja vastaavasti B25 - 25 MPa. GOST: ssa todetaan, että betoni ei ehkä saavuta ilmoitettua voimaa 5 prosentissa tapauksista. Siksi älä yritä säästää materiaaleja rakentamisessa ongelmallisissa olosuhteissa.

Valmistajat ja tavarantoimittajat nimeävät tavaramerkkinsä (lisätietoja betoniseosten merkinnöistä, lue täältä). Numero M-kirjaimen jälkeen on pyöristetty keskimääräisen lujuuden osoitin. Ymmärtääksemme annamme suhdeluvun usein käytettyjen merkkien taulukossa.

Vaatimustenmukaisuusluokka ja betonin laatu:

Raskaaseen betoniin luokiteltujen laatuluokkien ja palkkaluokkien suhde on sama kuin kevyessä. Mutta rakentajat harvoin käyttävät laajennettua savea, vaahtoa ja hiutaloitua betonia M250: n yläpuolella. On ehdottoman mahdotonta rakentaa kevyiden lajien perustuksia, koska ne on tarkoitettu muuhun tarkoitukseen.

Seos on valmistettu sementistä, vedestä, hiekasta, murskakivestä ja erityisistä lisäaineista materiaalin ominaisuuksien parantamiseksi. Suurin osa tuotemerkistä vaikuttaa sementin määrään ja laatuun koostumuksessa.

Jos päätät tehdä ratkaisun itsestään, on tärkeää muistaa, että betonin ja sementin merkillä on erilaisia ​​ominaisuuksia. Esimerkiksi M200: n valmistukseen käytetään sementtiä M300 M400. Laadukkaan seoksen valmistamiseksi sinun on tarkkaava tarkasti kaikki mittasuhteet.

Valitettavasti jotkut yritykset huijaavat ostajaa myymällä tavaroita ilmoitetun brändin alapuolella. Jos olet pakko tilata betonia epävarmasta ja epäilyttävältä toimittajalta, suorita laboratoriossa tutkimus. Materiaalin valmistelu testausta varten kaadetaan neliömäiseen 10 tai 15 cm: n kokoiseen puulaatikkoon, sekoitetaan perusteellisesti ja jätetään pimeässä, viileässä huoneessa.

Betoniin on ilmoitettu tiheys, sinun on odotettava 28 päivää. Jos teet tentti aikaisemmin, saat väärän tuloksen. Varmista, että tarkistat kaikki tavaroiden dokumentaatiot ennen ostoa ja purkamista esineessä. Häikäilemättömät työntekijät voivat laimentaa seoksen vedellä. Visuaalisesti materiaali muuttuu suuremmaksi, mutta väitetty vahvuus menetetään.

Tärkeimmät ominaisuudet

Olemme jo selvittäneet, mitä betonin merkki ja luokka. Kääntäkäämme nyt muut parametrit, jotka vaikuttavat soveltamisalaan.

1. P - liikkuvuus, sedimenttikartio tai työstettävyys. Määrittää kyvyn täyttää lomake. Kapeita muottipalkkeja ja pylväitä käytettäessä liikkuvaa materiaalia käytetään 44 - P5 liikkuvuudella ja monoliittiselle kellarille ja laajoille rakenteille - P2P3. Betonin ja matalan liikkuvuuden aikaansaamiseksi muotin täyttämiseksi rakennuttajat värisemään sitä.

2. W - vedenpitävä. Tämä ominaisuus vaihtelee W2: stä W20: een. W4 - W6 sopii pohjaan ja korkeisiin pohjavesiin - W8: sta.

3. F - pakkasenkestävyys. Tämä parametri kertoo kuinka monta kertaa betoni jäätyy, ja sitten se sulatetaan menettämättä lujuuttaan. Yleensä rakennuksessa käytetään F100 - F200. Vahvuus alhaisissa lämpötiloissa on vastuussa erityisistä lisäaineista.

Mitä korkeampi luokka, sitä parempi betoni vastustaa kielteisiä ympäristövaikutuksia. Mutta sen hinta nousee myös. Voit lisätä vesitiiviyttä vedeneristysmateriaaleilla.

Suosittuja betoniseoksia

Betoni voi olla arvosana M50: stä M1000: een ja luokkaan - B7.5: sta B80: een. M50: ää käytetään kuitenkin harvoin rakennustöissä sen pienen lujuuden vuoksi, sillat, vesivoimatekniikka ja muut rakenteet, joilla on suuri kuorma.

 • M100: a käytetään betonituotteen kaatamiseen ennen talon ja sokean alueen perustamista, suojarakennuksen ympärillä. Tämä brändi on vähäinen vedenkestävyys ja pakkasenkestävyys, joten se ei sovellu muihin töihin.
 • M150 - aidojen, varsien, rautaarkkien varusteiden tai betonilattian kaatoon. Tämän aineen muut ominaisuudet ovat vähäiset.
 • M200 sopii talon rakentamiseen kuivalla tai kivisellä maaperällä tai raiteiden valu. Muut parametrit ovat W4, F100.
 • M250 on suosittu naapurimerkkien väliyhteys.
 • M300 - yksi käytetyimmistä betonimerkkeistä yksityisen talon perustamiselle. Siitä jopa tehdään portaita, polkuja.
 • M350: ta käytetään joskus suurien mökkien perustuksiin ongelmalliselle maaperälle, useammin monikerroksisten rakennusten rakentamiseen.

Mitä korkeampi valmiin betonin laatu on, sitä korkeampi hinta on. Graniittirastalla on paremmat ominaispiirteet kuin sora, mutta jäädytetyn seoksen lujuus määräytyy ensisijaisesti betonin laadun mukaan. Jotkut asiantuntijat puhuvat graniitin lisääntyneestä radioaktiivisesta taustasta. Muuten valmistajat harvoin tuottavat materiaalia soraa vastaan ​​luokan B25 yläpuolella.

Mitä muuta on tärkeää tietää ostaessaan?

1. Kaikki valmistajat eivät määritä raunioitumisluokkaa. Voit soittaa ja kysyä. Soraa koskeva koostumus on aina halvempi.

2. Älä unohda lisätä toimituskuluja kohteeseen.

3. Suuremman liikkuvuuden omaavat seokset ovat kalliimpia, samoin kuin suuremman vedenkestävyyden ja pakkasvastuksen. Vaikkakin useimmiten nämä indikaattorit on kiinnitetty tiettyyn betoniluokkaan.

4. Raaka-betoni on juuri se mitä tarvitset.

5. Jotkut valmistajat tarjoavat betonia kalkkikiven kanssa. Hänellä on vähän voimaa, joten et voi rakentaa hyvää perustetta.

6. Jäätymisenestoaineita tarvitaan, jos päätät rakentaa talvella. Mitä alhaisemmat lämpötilat ovat, sitä kalliimpia ne ovat.

7. Joillakin sivustoilla hinta on listattu toimitushetkellä ja muilla ei, joten lopulliset kustannukset vaihtelevat suuresti.

8. Monet yritykset tarjoavat laskea ilmaiseksi, kuinka paljon materiaalia tietylle luokalle maksaa ja sen kuljetus.

9. Ennen kuin ostat, muista tarkistaa laatutuotteiden varmenteet.

10. BGS tarkoittaa valmisbetonia.

11. Peskobetoni on kuiva yhdiste, jota käytetään murtumien ja muiden rakennustöiden tiivistämiseen.

12. Voit ottaa tavarat itse, mutta joka tapauksessa, sinun on palkattava betonipumppu.

13. PDM on lastaus- ja vetokone.

Nyt tiedät kaiken, mitä tarvitset ostamaan betonia. Valitse laadukas materiaali, niin luonnonilmiöt eivät tuhoa rakennuksia. Joten voit säästää aikaa, rahaa ja ennen kaikkea - hermoja, joita väistämättä käytetään, jos jotain menee vikaan vasta rakennetun talon kanssa.

Merkki betonista ja betoniluokasta. Betonipöytä

Rakentamisen betonin arvoa on vaikea yliarvioida. Betoniindikaattoreiden perustana on sen vahvuus. Nimittäin - puristuslujuus. Tämän seurauksena betonirakenteet lasketaan siten, että betoni voi ottaa puristuskuormia. Betonin lujuus määräytyy betonimerkin ja betoniluokan mukaan. Betonien ja betoniluokkien suhteen taulukko mahdollistaa oikean ratkaisun löytyvän rakennustöissä.

Betonituotteet - rakentamisen perusta

Betonin tasot ovat sen puristuslujuuden perusindikaattoreita. Mitä korkeampi aste on, sitä korkeammat betonivahvuusvaatimukset ovat korkeammat.

Betoniluokan vastaavuustaulukko ja sen käyttötarkoitus:

Komponenttien koostumuksen ja teknisten ominaisuuksien vaikutus betonin lujuuteen

Betonin lujuus riippuu seoksen valmistuksessa mukana olevista komponenteista:

 • sementtiä. Sementin määrä vaikuttaa betonin lujuuteen tiettyyn pisteeseen saakka. Tämän jälkeen vahvuusindekseistä tulee merkityksettömiä, ja muut betonin ominaisuudet (kouristus, kutistuminen) päinvastoin pahenevat. Tältä osin sementin määrällinen koostumus betonikupissa ei saisi ylittää 600 kg: a. Mitä korkeampi betonin sisältämä sementti on, sitä vahvempi se on;

Hyvä neuvoja! Valmistaessasi konkreettista sekoitetta itse, käytä arvokasta sementtiä kaksinkertaisesti betonin laatuun.

 • vesi sementti moduuli. Betonin kovettuminen sementillä tapahtuu veden mukana 15-25%. Seoksen työstettävyys on pääsääntöisesti mahdollista 40 - 70%. Ylimääräinen vesi edistää huokosten muodostumista ja sen seurauksena puristuslujuus vähenee. Betoni, jolla on alhainen vesi-sementtisuhde, saa vahvuutensa paljon nopeammin;
 • paikkamerkkien. Pienet aggregaattifraktiot, pölyn ja saven koostumuksen läsnäolo, orgaaniset sulkeumat vaikuttavat negatiivisesti betonin lujuuteen. Kiintoaineiden karkeiden fraktioiden adheesio sementillä vaikuttaa myönteisesti lujuuteen;

Betonimerkki on tärkeä betonirakenteiden vahvuudelle.

 • sekoitus. Puristuslujuus riippuu myös siitä, kuinka tarkasti betoniseoksen komponentit sekoitetaan ja mitä laitteita ne sekoitetaan. Viimeisenä tehtävänä ei ole tiivistys - lisäämällä keskimääräistä tiheysarvoa 1%, vahvuusindeksi nousee 5%: iin (per kuutiometriä seosta);
 • ikä ja lämpötilan kovettumisolosuhteet. Puristuslujuuden kasvu ajan myötä vaikuttaa sementin mineraaliseen rakenteeseen - erilaiset sementit vaikuttavat voimakkaasti erilaisiin voimaantuloihin. Betoniseoksen kovettamisen optimaalinen lämpötila on 15 - 20 ° C, kosteusaste on 90-100%. Kovettumisen riittävän kosteuden varmistamiseksi on suositeltavaa peittää betoni kalvolla. Alle 0 ° C: n lämpötilassa karkaisu lähes ei tapahdu. Jäätymislämpötilan alenemisen saavuttamiseksi voit käyttää erityisiä lisäaineita.

Sideainekomponentin seoksen käytön mukaan betoni on jaettu sementtiin, kalkkiin, kipsiin, asfalttiin, silikaattiin, saviin jne.

Täytepölyn ja orgaanisten epäpuhtauksien koostumuksessa läsnäolo vähentää betonin lujuutta

Tiettyjen täyteaineiden käyttö jakaa betonin luokkiin:

 • raskas (sora, murskattu kivi tiheiltä kiveiltä, ​​betoni- ja betoniteräsrakenteissa);
 • erityisesti raskas (rautamalmi, baritit, joita käytetään sotilaspiirissä, ydinvoimaloissa, kaatopaikoilla);
 • keuhkot (luonnollinen kuonakumihiekka, käytetty levittäminen peitteissä ja aidat);
 • varsinkin kevyt (vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni).

Betonin ominaisuudet jaetaan vedenpitäviksi, pakkasenkestäviksi ja tulenkestäviksi, betoniseoksen tiheysaste jakaa ne koviksi ja sitkeiksi.

Jokaisessa rakennustyypissä on tarpeen käyttää sopivan luokan ja brändin betonia

Oikean betoniseoksen valitsemiseksi on tarpeen tietää betonien ja betoniluokkien vaatimustenmukaisuus tiettyyn suoritettuun työtyyppiin. Käyttämällä konkreettia kestävämpää kuin malli vaatii, se on järjetöntä. Pohjimmiltaan betonia käytetään rakentamiseen, joka ei ylitä 500 merkkiä puristuslujuudessa.

Tarkastellaan taulukkoa "Betonin ja betoniluokan merkki lopullisen seoksen käytöstä riippuen":

Betonin lujuus MPa: ssa, pöydässä ja yksiköissä

Tietoa jo kirjoittaneista betonista viitetietokannasta. Ei ole järkevää, että tavallinen kehittäjä haudata sitä, riittää, että hän tietää, mikä konkreettinen vahvuus on MPa: ssa, taulukossa tämän indikaattorin erityisarvoista ja siitä, kuinka näitä lukuja voidaan käyttää.

Joten betonin (PB) puristusvoimakkuus - tämä on tärkein indikaattori, jolle on ominaista betoni.

Tämän ilmaisimen erityistä numeerista arvoa kutsutaan betonin luokaksi (B). Eli tässä parametrissa ymmärrämme kuution lujuuden, joka kykenee kestämään MPa: ssa vallitsevan paineen, jossa on kiinteä prosenttiosuus näytteen epäonnistumisen todennäköisyydestä enintään viidellä näytteellä sadasta.

Tämä on akateeminen sanamuoto.

Käytännössä rakentaja käyttää yleensä muita parametreja.

Myös tällainen PB-indikaattori on merkkinä (M). Tämä betonin vetolujuus mitataan kgf / cm2. Jos laitat kaikki tiedot betonin lujuudesta MPa ja kgf / cm2 taulukossa, niin se näyttää tältä.

Kuinka kestävyyskokeita yleensä tehdään? Betonikuutio, jonka mitat ovat 150x150x150 mm, otetaan ennalta määritetystä betoniseoksen alueesta, joka on kiinnitetty erityisellä metallimuodolla ja jännittynyt. Erikseen on sanottava, että tällainen toimenpide suoritetaan pääsääntöisesti 28. päivän kuluttua seoksen levittämisestä.

Mikä antaa kehittäjälle tämän konkreettisen lujuuden taulukon datan numeeriset arvot (ilmaistuna MPa tai)?

Ne auttavat määrittämään tuotteen laajuuden oikein.

Esimerkiksi tuote B 15 menee tiettyyn kuormaan suunniteltujen monoliittirakenteiden raudoitettujen betonirakenteiden rakentamiseen. B 25 - asuinrakennusten monoliittisten kehysten valmistukseen jne.

Mitkä tekijät vaikuttavat PB?

 • Sementtipitoisuus. On selvää, että PB on korkeampi (kuitenkin vain tiettyyn rajaan saakka), sitä korkeampi sementtipitoisuus seoksessa.
 • Sementtitoiminta. Tässä lineaarinen ja lisääntynyt aktiivisuus on edullinen.
 • Veden / sementin suhde (W / C). V / C: n laskiessa voimakkuus kasvaa, päinvastoin lisääntyy, laskee.

Mitä jos MPa: n muuttaminen on tarpeen kgf / cm2: een? On erityinen kaava.

0,098066 MPa = 1 kgf / cm2.

Tai (jos pyöritämme sitä hieman) 10 MPa = 100 kgf / cm2.

Seuraavaksi kannattaa käyttää betonivahvuuden taulukon tietoja ja tehdä tarvittavat laskelmat.

Merkki betoni v25

Rakennusprojektien kehittäminen viittaa siihen, että suositellaan betoniratkaisun tuotemerkkiä ja / tai luokkaa sekä valumuodon lujitemuotoa. Betonin tavanomaista käyttöä ja käyttöä varten sen lujuus on ehdotettu alueella B 15-B 20 (M 200-M 250). Samanaikaisesti sementin ja strategisten rakennusten rakenteisiin suositellaan betonin m350 koostumusta ja B 25: n lujuusluokkia. Hinnasta M350-luokan betoni on korkeampi, mutta kustannukset kompensoidaan lisääntyneen lujuuden ja tiheyden avulla ja mahdollistavat laastien ja koko rakenteen tilavuuden pienentämisen ja vähentävät siten kuorman alustan pohjalle.

Fysikaaliset mekaaniset ja deformatiiviset parametrit betonista

Betonin b25 ominaisuuksia ja sen valmistusmenetelmiä

Mikä on konkreettinen 25: ssä tai vanhoissa standardeissa konkreettinen laatu M350? Uudet standardit, joissa kg / cm2 korvattiin MPa: lla, myös voimakkuuden laskentamenetelmät muuttuivat. Aikaisemmin voimaa käytettiin betonin näytteeseen kuution muodossa, joka mitattiin kg / cm2 ja ilmoitti betonimerkin. Nyt testattaessa näytteeseen kohdistuu voima, joka mitataan MPa: ssa ja testitulokset viittaavat siihen, että 95% testeistä kuution, jonka sivut ovat 150 mm, on kestettävä suunnittelun kuormitus. Esimerkiksi vanhan nimityksen mukainen betoni B 25 on betonia m350.

Betoniparametrit b25:

 1. Materiaalin puristuslujuus - 327 kg / cm²;
 2. Työstettävyys (viskositeetti, juoksevuus, plastisuus) - P 2-P 4;
 3. Pakkasenkestävyys - F 200;
 4. Kosteudenkestävyys - W 6-W 8;
 5. Arvioitu tiheys ≤ 2500 kg / m².
Cube Testit

Betonin b25, W 6, F 200, P 4 ominaispiirteet määrittävät betonin raskas, joka täyttää vanhan standardin B 25 mukaiset merkinnät M 350, liuoksen P 4 liikkuvuus, sen jäätymisvastus ≤ 200 jäädytys- ja sulatusjaksot, vedenpitävä suhde W = 6 kg / cm2.

Betoniseosten lajikkeita on runsaasti, mutta kaikkien laatuluokkien ja luokkien tärkeimmät tekniset ja toiminnalliset parametrit sekä niiden toiminnan laajuus määräytyvät kosteuden läpäisevyyden, jäätymisvastuksen, tiheyden indikaattoreiden ja liikkuvuusominaisuuksien (työstettävyyden) kertoimella.

Koostumus betoni B25-merkkien M 350 parametrien vahvuus 327 kgf / cm 2 levitetään kaatamalla seuraavat rakenteet: monoliittinen pohjan rakennusten ja rakenteiden, kannattimet, pohja-allas ja muut ihmisen tekemät säiliöt, täyttö ja muodostumista paalujen ja päällekkäisyyksiä laakeri seinien ja monoliittinen sarake.

Tavarabetoni m350 luokkaa B 25 pidetään raskaana johtuen seoksen suuresta ominaispainosta. Merkintä B25 tarkoittaa, että liuoksen tiheys 1 m 3: ssä pystyy kestämään 250 atm: n paineen ilman hävitystä. Liikkuvuus - P 2-P 4, mutta tätä lukua voidaan muuttaa lisäämällä synteettisiä komponentteja.

Betoniratkaisujen koostumus ja parametrit

Pakkasvaste, jossa on konkreettisia M350 - 200 jäädytys- ja sulatusjaksot. Vesitiiviys tarkoittaa, että tätä betonia ei ole kyllästetty kosteudella paineessa ≤ 0,8 Atm. Vastaavan brändin ja betoniluokan irtotiheys (tiheys) - 1800-2500 kg / m 3. Betonin tiheys määräytyy sen mukaan, kuinka tämä on betoniliuoksen massan suhde sen tilavuuteen.

Betonibrändi M 350 valmistetaan yleensä Portland-sementin ja kiinteiden aggregaattien seoksena - graniittina tai murskattuna, soraisena tai rakennusaineena. Erityisten parametrien parantamiseksi ja laajentamiseksi pehmittimiä ja muita synteettisiä komponentteja lisätään liuokseen.

Betonin B20 tai betonin B25, joka tuotemerkin on täytettävä hanke, valmistamiseksi seokseen lisätään seuraavat aineosat:

 1. Portlandsementti (osa 1);
 2. Murskattu kivi tai sora (3 osaa);
 3. Joki-hiekka tai louhos pestiin (3 osaa);
 4. Murskattu kivi- tai sora-seulonta (pienen osan kiinteistä aggregaateista) -1 osa;
 5. Pehmittimet, stabilointiaineet, kovetusaineet, viskositeetin parantajat, jäätymisenestoaineiden liuokset jne. - tietyn aineen käyttöohjeiden mukaisesti;
 6. Vesi - vaaditun liuoksen viskositeetin mukaan.

Tulevan ratkaisun kaikkiin osiin voi olla erilaisia ​​fysikaalisia, teknisiä ja kemiallisia parametreja ja ominaisuuksia. Näiden muunnelmien perusteella sallitaan lujuusvaatimusten ja muiden indikaattoreiden käytännön erottelu, koska ne ovat aggregaattifraktio, irtotavarana olevien rakennusmateriaalien kosteuspitoisuus ja niiden puhdistamisen aste epäpuhtauksista. Joten, roolissa irtotavaran voi olla karkea, keskikokoinen tai pieni murto hiekkaa, graniittia tai soraa kalkkikiveä louhos jäännösten tai erilaisten ryhmien louhia seulontoja, niin merkitse M 350 sisältää valtavan määrän portlandsementin ja kovettuu nopeasti.

Taulukko luokista ja laatikoista

Seuraavat mittasuhteet otetaan 1 m 3: n valmistukseen rakennusmateriaalista:

 1. Portlandsementtilajit M 400 tai M 500 - 0,4 tonnia;
 2. Joki tai pesty louhoshiekka - 0,752 tonnia;
 3. kiinteät aggregaatit - 1,0 t;
 4. Tekninen vesi - 0,175 tonnia.

Kaikkien komponenttien on oltava sekoitettuja, kunnes saadaan homogeeninen muovimassa ilman kiinteitä sulkeumia ja liukenemattomia vapaasti virtaavia pieniä fraktioita. Ei riittävän sekoitettu liuos heikentää betonin lujuutta ja suorituskyvyn laadullinen parannus saavutetaan lisäämällä kaikenlaisia ​​lisäkomponentteja - antifrost-lisäaineita, stabilisaattoreita jne. Lujuusaste riippuu siitä, miten betonin sisältämien komponenttien mittasuhteet pysyvät tarkasti ja oikein. Alla olevassa taulukossa esitetään suositellut lisäaineiden ja välttämättömien komponenttien osuudet: