Tuotteita järjestetään SNiP: n mukaan asuntorakennuksen kellarissa

Kaikkien asuinrakennusten kellarikerrokseen on tärkeää tarjota korkealaatuista ilmanvaihtoa. Hänen päämääränsä - kostean ilman poistaminen, joka muodostuu teknisen maanalaiseksi kondensaatioprosessin ansiosta. Keskeinen rooli korkean kosteuden torjunnassa on ilmaa. Kerrostalojen maanalaisten tuotantojen oikea laskeminen mahdollistaa tehokkaimman ilmanvaihtoa kellarissa. Mutta emme saa unohtaa, että kaikki laskelmat ja ilmanvaihto on asennettava SNIP-dokumentaation mukaisesti. Avustuksella tuotteiden järjestely ja toiminta tuovat toivottua vaikutusta.

Kellarissa olevat tuotteet tarjoavat ilmastointia kotona

kaivata

Tarvitsetko ilmaa: on välttämätöntä ymmärtää tarve käyttää maanalaisen tilan hyvin tuuletusta. Kellarissa, teknisissä kerroksissa tai jopa kerrostalojen kellarissa on oma mikroilmasto.

Ilman lämpötila ja kosteus tällaisessa tilassa eroavat ulkoilma-indeksistä. Tämä johtaa huoneen kosteuden lisääntymiseen. Ja tällaiset mikroilmasto-olosuhteet sopivat ihanteellisesti muotin muodostumiseen ja rouhumaan rakennusmateriaalien pinnoille. Jos maanalaisessa tilassa on metallinen vesijohto, se kärsii korroosiosta. Vain yksi johtopäätös - kaikki rakennukset, joissa ei ole aluslentokoneita, kestävät lyhyemmän käyttöiän.

Kellarissa olevat tuotteet ovat luonnollisen ilmanvaihdon tärkein laite. Niitä käytetään kaikentyyppisissä rakennuksissa, julkisista rakennuksista teknisiin rakennuksiin. Tärkeintä on noudattaa tiettyjä standardeja, joilla on rakennusmääräyksiä ja määräyksiä (SNiP).

Tärkein ja tärkein osa kodin tuuletustarvikkeiden kellarista - on tehdä alustava laskelma ilmanvaihtoaukkojen alueesta. Tuloksena olevan ilmanvaihtoasteen laatu riippuu näiden teosten oikeellisuudesta. Luonnollinen työntövoima vähentää radonkaasun kerääntymisen riskiä teknisissä maanalaisissa tiloissa. Tämä kaasu vapautuu maaperästä ja aiheuttaa valtavaa haittaa ihmiskeholle, koska se on radioaktiivista.

Järjestelyn ominaisuudet

Miksi tarvitsemme ilmateitä säätiössä on selkeä. Ne ovat ilmanvaihtolaitteen peruselementtejä, jotka ovat tarpeen kostean ilman sekä luonnollisen radonkaasun poistamiseksi ala-alalta. Mutta ilmastoprosessin laatu riippuu siitä, täyttyivätkö SNIP: n vaatimukset kokonaan laskettaessa. Kaikissa rakennustoiminnassa suunnittelijoille tulisi ohjata seuraavat ominaisuudet:

 1. Ilmanotto- ja poistoventtiilien tulee sijaita vastakkaisilla kellari seinillä.
 2. Yhden tuotteen pinta-alan on oltava vähintään 0,05 m², eikä enemmän - 0,85 m². Reiät, joilla on suurempi pinta-ala, on vahvistettava.
 3. Koko talon kokonaisen tuotannon pinta-alan on oltava 1/400 teknisestä maanalaisesta alueesta. Ja tilojen sijainnin paikoissa, joissa radioaktiivisuus lisääntyy - 1/150.

Ilmanvaihto vaatii yhtenäisen ilmanvaihtoaukon järjestelyn. Tärkeintä on välttää ilmastoimattomien vyöhykkeiden ilmestyminen. Tällöin rakennuksen arkkitehtonisia piirteitä varten tarvitaan lisä laskenta, joka määrittelee säätiön piirteet, osioiden läsnäolon ja suljetut tilat siinä. Kaikkien asuinrakennusten rakentamisen vaiheet, joissa on ilmanvaihto, olisi toteutettava rakennusvaiheen alkuvaiheessa. Ja se helpottaa laskennan lisäksi myös maanalaisten tuotteiden asentamista.

On tärkeää laskea oikein reikien sijainnin korkeus. Tämä parametri riippuu rakennuspohjan korkeudesta.

Mutta useimmiten kun työskentelet säätiön kanssa, tuote- laite soveltuu rakennuksen alkuvaiheisiin. Siksi valukappaleen aikana laatikko alla olevien "ikkunoiden" alla on vähintään 30 cm maasta.

Kellarissa olevien tuotteiden oikea sijainti SNiP: n vaatimusten mukaisesti takaa ilman esteetön liikkeen lattian alle. Siksi asuinrakennusten kellareissa "ikkunat" on järjestetty symmetrisesti. Eli niiden lukumäärän pitäisi olla tasainen. Jotta estettäisiin ilman tuulettamattomat vyöhykkeet säätiön tilassa, uloimmat ilmakanavat kulmasta olisi asennettava enintään 90 cm: n etäisyydelle rakennuksen sisäisestä kulmasta.

Ulkoiset ominaisuudet

Tuotteet mahdollistavat pitkäaikaisten yksittäisten rakennusrakenteiden käyttöiän pidentämisen sekä asuinhuoneistojen suojaamisen muotin leviämiseltä. Kellarit, joissa ilmanvaihto ei pysty hoitamaan tehtäväänsä, ovat aina kosteita ja lämpimiä, ja tämä voi johtaa vakaviin ongelmiin. Mutta on toinen tekijä, joka ei ole yhtä tärkeä asunnolle kuin kosteuden poisto - nämä ovat tuotteiden esteettisiä piirteitä.

Tarve sulkea tai piilottaa kellarissa olevat valtavat "ikkunat" liittyy ilmanvaihtoelementin epämiellyttävään ulkonäköön. Ulkopuolella reikä kuin reiän betoni- tai tiiliseinässä. Mutta kun olet tehnyt oikean valinnan tämän laitteen koristelemiseksi, voit samanaikaisesti "tappaa kaksi lintua yhdellä kivellä", ei ainoastaan ​​koristelemalla vaan myös antamalla elementille lisätoiminnon. Ja yksi näistä elementeistä on yläpuolinen säleikkö. Kun nämä elementit on lisätty laitteeseen, on mahdollista suojata asuinrakennus jyrsijöiltä ja vietyiltä eläimiltä tunkeutumiseen kellariin.

Säleikkö kattaa esteetön tuote.

DIY-asennus

Joskus työntekijät unohtavat tarvetta tuulettaa säätiötä, etenkin kun henkilö seisoo omassa talossa omilla käsillään. Talon omistajan tulee ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, jotka nopeasti ja täsmällisesti korjaavat rakentamisen aikana saadut "virheet". Kaikki ihmiset eivät ole halukkaita antamaan huomattavaa summaa ainakin kovalle mutta kestävälle työlle. Jos sinulla on tarvittavat välineet tilalla, voit käsitellä sitä itse. Tuotteiden valmistaminen vankalla pohjalla edellyttää:

 • punssi;
 • joukko boers;
 • Bulgariini betonilla;
 • vasara;
 • taltta.

Ensimmäinen asia on määrittää ilmakanavien tarkka sijainti ja merkitä ne säätiön seinään. Vähitellen, käyttämällä työkaluja, leikkaa, poraa ja kaataa läpivientireikä seinään. Tärkeintä on käyttää moukaria varovasti, sillä voimakkailla räjäytyksillä sen kanssa, loput betoniliuskat voivat haljeta.

Itse tuotettujen tuotteiden suurin etu on edullinen. Erikoistuneet yritykset näistä palveluista saavat huomattavan määrän. Koska ikkunoiden lukumäärän ja koon lisäksi ne sisältävät myös arvioon itse seinän paksuuden.

Toimintaohjeet

Ilmanvaihtoaukkojen laskennan ja asennuksen lisäksi on yhtä tärkeää, että niitä voidaan käyttää oikein. SNIP: n normien mukaan kellari-tilan mikroilmasto-olosuhteiden tärkein vaatimus on ilman lämpötilan ero enintään 2 astetta. Tällaisten indikaattoreiden tarjoaminen on helppoa. Tärkeintä on tietää tuotteiden toiminnan ominaispiirteet:

 1. Talvella ja kesällä on kiellettyä sulkea taloa. Niiden sulkeminen lisää kosteuden nousua maan alla.
 2. Käytä erityisiä verkkoja tai verkkoja suojautumasta eläinten maanalaiseen tunkeutumiseen.
 3. Järjestelmällisesti pitäisi seurata lämpötilan ja kosteuden ilmaisimia kellarissa. Epäsuotuisissa olosuhteissa sen on lisättävä "ikkunoiden" lukumäärää tai tarkistettava lämpöä eristävien pinnoitteiden laatu aluslattian avulla.

Jotkut asiantuntijat ovat eri mieltä SNIP: n vaatimuksista, joissa todetaan, että tuotteet on aina pidettävä avoimina. Talvella, vaikeiden pakkasten aikana, maanalaisen ilmanvaihdon seurauksena talon pohjakerroksen asuntojen lämmönhukka menettää. Ja tämä ei voi sopia asukkaille. Tästä syystä on suositeltavaa sulkea kokonaan talon talon tila.

Jos talossa ei ole reikiä, asiantuntijat neuvovat peittämään ne lumella. Talvella on tarpeen heittää lumilapsi seinään, joka sulkee tuuletusikkunan kokonaan. Sillä pitäisi ja ajoissa kaivaa tuotteet keväällä. Lumen aktiivisella sulatuksella kellarissa oleva tila voi tulvata. Ja tämä vain vaikeuttaa tilannetta. Ylimääräinen kosteus vaikuttaa rakennusaineisiin ja yksittäisiin elementteihin negatiivisesti. Tilan kuivaaminen on jo vaikeaa.

Laite tuottaa asuinrakennuksen kellarissa

Tuotteet ovat teknisiä aukkoja talon pohjalla (kellarissa), jotka sijaitsevat maanpinnan yläpuolella. Niiden päätavoite on ilmata maanalaista tilaa talon ensimmäisessä kerroksessa. Niiden rooli asunnon toiminnassa on erittäin tärkeä, koska kosteus haihtuu maanpinnan yläkerroksista kellarissa, mikä voi myöhemmin aiheuttaa rakennusrakenteiden kosteutta tai hometta tai roiskeita.

Tuote on pieni ikkuna kellarin seinässä tai nauhan pohjalla, jota tarvitaan aluslattian ilmastoon talon ensimmäisessä kerroksessa.

Tämä johtaa tiettyjen tautien kehittymiseen vuokralaisten keskuudessa, jotka ajan mittaan voivat kehittyä kroonisiin muotoihin. Nämä aukot sijaitsevat vastakkain. Tuloksena on luonnosvaikutus, joka kesti kellarikerroksesta ylimääräisen kosteuden.

Airwaysia on erityisesti huolehdittava puusta valmistetun asuinrakennuksen kellarista, sillä kosteus on puurakenteiden tärkein vihollinen. Kosteuden kertymisen lisäksi kellarissa on radonkaasun kerääntymistä, joka on radioaktiivista.

Talvella on mahdotonta sulkea tuotteita joka tapauksessa, ja se on täynnä myös lisääntynyttä kosteutta, koska maa ei jäätyy, kosteus tiivistyy ja jäätyy sitten kellarin yläosaan ja pohjakerroksen alaosaan. Jotta tällaisia ​​ongelmia ei syntyisi, ja tuotteiden järjestely on välttämätöntä. On useita tapauksia, joissa on mahdollista kieltää tuotteiden järjestely. Tämä on tilanne, jossa maanalaisessa huoneessa oleva koko lattia sijoitetaan höyryä kestävään kangasta tai kun koko talon ympärillä on tuuletusjärjestelmä ja sen pohja lämmitetään yhdessä talon ympäröivän maaperän kanssa.

Paikan sijainti ja tarvittava määrä tuotteita

Tuotteiden asettelut.

SNiP 31-01-2003 kohdassa 9.10 vahvistetaan tietyt standardit, joiden mukaan kellarin kellarissa yhteistuotantomäärä ei saa olla yli 1/400 koko kellarialueesta. Jos alue altistuu säteilytykselle, tuotantoalue on jo 1/150 osa-alueen kokonaispinta-alasta. Tuotteen vähimmäiskoko 1 m²: n osalta ei saa olla pienempi kuin 0,05. Kun otetaan huomioon asuintilojen rakentamisen säästöt, tuotteiden suurin sallittu koko on 0,85 per m². Jos teet suurempia reikiä, sinun on vahvistettava niitä. Esimerkiksi tuotteen mitat 300x300 mm: ssä vahvistetaan kehän ympäri.

Tällaisten reikien geometrinen muoto voi olla erilainen: voit tehdä sekä perinteisen muodon kuin suorakulmion ja neliön ja enemmän "eksoottisen" kolmion.

Jotta esteettisempi ulkonäkö olisi tavallista, suoritetaan suorakulmaisia ​​projektioita.

Vaikkakin asiakkaan pyynnöstä suorittaa mahdollisesti erilaisia ​​muotoja.

Suorakulmaisen tuotteen optimaalinen sijainti.

Nämä ilmanvaihtoaukot sijaitsevat tasaisesti pohjan ympärillä. Tämä on välttämätöntä, jotta suljettaisiin paikoista, joissa ilmanpaine pysähtyy, ns. "Ei-tuuletetut pussit". Sen vuoksi on välttämätöntä sijoittaa ilmatyypit korkeintaan 900 mm: n etäisyydelle rakennuksen kulmasta (sisärajojen sisäpuolella) ja tasaisesti pitkin koko kehä.

Jotta voitaisiin määrittää korkeus, jossa hengitystiet olisi sijoitettava, on tarpeen tietää, mihin korkeuteen ensimmäinen kerros nostetaan suhteessa maapallon pintaan. Vähimmäisetäisyys maahan ja ilman alareunaan tulisi olla vähintään 300 mm. Jos tämä reikä on alempi, on mahdollista, että kevät sulaa vettä ja lasku sadevesi putoaa kellariin.

Taulukko sementtilietteen koostumuksesta.

Tällöin on parempi kiinnittää ilmanvaihtoaukkojen korkeampi sijainti maahan.

Tuotteiden järjestämiseen tarvittavat työkalut:

 • sementti laasti;
 • tiiliä;
 • putket;
 • aluksella;
 • haavasaha tai moottorisaha.

Mitä tehdä, jos talon rakentamisessa ei ollut kellarissa olevia tuotteita

Talon rakentamisessa noudatetaan sääntöjä tai henkilöitä, jotka eivät ole tietoisia joistakin asioista, voi syntyä tilanne, kun tuotteet yksinkertaisesti unohdetaan tehdä säätiön perustamisen yhteydessä. Rakennusteknologiaan kuuluu kuitenkin niiden rakentaminen yhdessä säätiön rakentamiseen. Rakennusvirheiden korjaamiseen on useita vaihtoehtoja.

Tuotteiden tulee olla vähintään 15 cm maanpinnasta.

Rakennuksen valmistumisen jälkeen vain ammattitaitoisten rakentajien joukkue, jolla on kaikki tarvittavat välineet menettelyn suorittamiseen, voivat lävistää (tai leikata) tuotteita. Nämä asiantuntijat porata reiän, jonka halkaisija on noin 150-250 mm. Työn hinta riippuu siitä, mitä materiaalia käytettiin säätiön rakentamisessa. Poran seinän kustannukset ja tarvittava reikien määrä lisätään työn kustannuksiin. Edellyttäen, että pohjan yläpuolelle ulottuva säätiön osa on tehty tiilestä, on mahdollista tuottaa itse tuotantoa. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tämä prosessi on aika vievä ja vaatii vähimmäisvalikoiman työkaluista: puncher, snake, taltta.

Monissa Euroopan maissa ensimmäisen kerroksen lattiat on vuorattu suoraan maahan, kun taas kellarikerroksen työtä ei suoriteta. Tämän menetelmän avulla voit jättää pois joitain ongelmia, joita saattaa ilmetä lattian järjestelyssä, joka perustuu päällekkäisyyteen. Lattiat, jotka asetetaan maahan, eivät kärsi kosteuden ylikylläydyksestä eivätkä kerää kondensaatteja, koska ne eivät muodosta hometta. Samalla tällainen muninta tekniikka mahdollistaa rakennusmateriaalien kustannusten alentamisen alentamalla rakenteen korkeutta.

Ilman tuuletusaukkojen (ilma-aukot kellarissa)

Talvella kellarissa on tuuletettava. Tämä tehdään siten, että huoneen kondensoitumista ja kaasun saastumista ei synny radonkaasun kanssa. Tätä vaatimusta säännellään myös SNiP: n asemalla rakennuskoneissa.

Tämän säännöksen mukaan ero kelluvan huoneen (aluskerroksen) ja lattian alaosan ilman lämpötilojen välillä ei voi vaihdella enempää kuin 2 ° C. Tämä tekninen vaatimus voidaan täyttää vain, jos perustassa on tuuletusaukot. Jos pelkäät, että talvella lattialla ensimmäisessä kerroksessa se on kylmä, kannattaa lämmitellä lattiat, jotka sijaitsevat maanalaisessa huoneessa, ei missään tapauksessa sulje ovet.

Tuulettu kellari puutalossa

Tuuletuskanavien sijainti.

Useiden yksiköiden tavoin asuinkiinteistöihin tarvitaan tuuletusaukkojen järjestely (ilmanvaihtoaukot). Ne toteutetaan usein asuntoluokissa tai puutavaraa. Leikkaa ne ensimmäiseen kruunuun ja toiseen. Jos runkorakenne on rakenteilla, tuuletusikkuna asetetaan talon pohjan ja ensimmäisen lokin väliin (yleensä tällaisessa talossa on vain muutama kruunu). Toinen syy tällaiselle laitteelle puhaltaa sen kautta, että pohja on noin 400 mm maan takaa.

Puuhuoneessa ne on järjestetty seuraavalla tavalla. Ensinnäkin tulevan tuuletusikkunan ulkoasu tehdään, minkä jälkeen tavanomaisella sahalla tai moottorisahalla käytetään sahausta asuntoluetteloihin. Työn jälkeen reikä voidaan tehdä tavallisilla levyillä, joista laatikko on tehty reiän muotoon ja kokoon. Se tehdään leikkausten piilottamiseksi.

Jos talon rakentaminen on tehty tiilestä, ilmatyynyjen laitteille on välttämätöntä jättää pinta-ala, joka on korkeintaan ½-tiiliä ja pituudeltaan tiililohkon koko. Voit varustaa ilmanvaihtoaukot suoraan pohjan asettamisen aikana. Tämän toimenpiteen suorittamiseksi sinun on otettava muoviputki, jonka pituus on yhtä suuri kuin pohjakerroksen leveys.

Arvioitu koko tuotteiden talon kellarissa.

Näin ollen, jos sinulla ei ole sopivaa putkea, voit leikata pidempää tai päinvastoin, aseta putki pienemmäksi. Ainoastaan ​​tässä tapauksessa on välttämätöntä tehdä putken liitokset hyvin tiukasti niin, ettei sementtilaasti pääse tunkeutumaan siihen. Sopivat putket asennetaan pohjamateriaaleihin, mutta ne on pidettävä samanaikaisesti siten, että ne ovat vähintään 100 mm alapinnan uloimmista osista. Hiekka kaadetaan itse putkiin, jotta ne eivät halkeile betonin kaatamisen aikana.

Ja kun muotti poistetaan perustuksesta, hiekka on erittäin helppo puhdistaa. Tämän menetelmän avulla tuuletusaukot näyttävät esteettisemmin miellyttävämmiksi julkisivulta eivätkä heikennä rakennuksen ulkonäköä. Putkien sijasta ei ole suositeltavaa käyttää puupalkkeja putkien sijaan, koska puiset osiot kiinnittyvät betonilaastille, kun säätiö on kuiva (noin 1 kuukausi), ja niitä on vaikea poistaa myöhemmin vahingoittamatta säätiön perustamista.

Käytännön suositukset

Puutaloissa, hiirissä ja muissa ei-toivotuissa jyrsijöissä naapurikissat, jotka voivat ilman tuuletusaukkojen avulla tunkeutua olohuoneeseen tai kellariin ja kellariin, voivat tulla usein vieraiksi. Tämän välttämiseksi voit käyttää ilmateitse asennettavia suojaverkkoja tai -rasvoja.

Ne voivat myös olla koristeellisia, jotka lisäksi koristele talon julkisivua. Kun puutalot, joissa on alakatto, on varustettu tuotteilla, tämä mahdollistaa tuulettamisen ensimmäisen kerroksen lattian alla. Siksi tällaisten tärkeiden "vähäpätöiden" esiintyminen tuotteina, sinun täytyy ajatella edes projektin dokumentoinnin vaiheessa.

Kielletään tuotteiden hankkiminen asuinrakennusten kellareihin.

Venäjän federaation rakennus-, asunto- ja kunnallistekniikan ministeriö on kieltänyt asuinrakennusten kellareissa olevien tuotteiden (ilmankierron aukot). Tämän ilmoitti valtion duuman ympäristö- ja ympäristövaliokunnan puheenjohtaja V. Burmatov.

Rakentamis- ja asumispalvelujen apulaisministeri A. Chibisin mukaan ministeriö on velvollinen pitämään 15-15 cm: n kellarissa, jotta kissat pääsisivät sisään ja ulos kellarista.

Valtion duumassa toteutettiin aktiivinen työ tämän ongelman ratkaisemiseksi. Erityisesti valtion duuman ehdotuksesta rakennusministeriö kävi julkisia kuulemisia, joissa keskusteltiin suljetuotteiden käytöstä. V. Burmatsov totesi, että "kysymys" oli "tilanteesta, jossa suljetut kellari-ikkunat", joita rakennettiin rakennusministeriön teknisten määräysten ansiosta. "

"Rakennusministeriön ikkunoiden kanssa tämä päätös sisälsi satoja eläimiä kellareissa ja tuhansia pakastuja kaduilla, jotka eivät kyenneet lämmittämään sisäpuolella. Samaan aikaan kaupunkeihin kohdistuu todellisia hyökkäyksiä rottien ja jyrsijöiden epidemioista ", totesi valtion duuman komitean puheenjohtaja.

Meidän mielestämme on huomattava, että läsnäolo ilmareikiä kellarikerroksissa kerrostalojen antaa paitsi mahdollisuus löytää kissat kellareissa, ja niiden todennäköinen "taistelua hiirillä ja rotilla", mutta ensinnäkin, se on luonnollinen kuivaus kellareihin, jonka antaa ilmankierto.

Kysymys "pienempien veljemme" kohtalosta, jonka läsnäolo kellareissa ja portaissa on kielteinen myös hajusteiden muodossa, ei pitäisi ratkaista Venäjän federaation rakentamisministeriö vaan muut yksiköt. Heidän on ratkaistava kodittomien ja kissojen, ja koirien, ja... rottien ongelmat.

Tuotteiden nykyinen ratkaisu on edelleen yksipuolinen asema, eikä sitä voida ratkaista perustavanlaatuisilla systeemisillä ongelmilla.

Julkisen ja omistajat tilojen MCD toivovat, että duuman Venäjän federaation ja ministeriön Rakentaminen ja muiden osastojen, järjestelmä löytää ratkaisu tähän ongelmaan, ja ilmareiät täyttää tärkein tehtävänsä ei tullut "pääsisäänkäynnin" kissoihin kerrostalossa.

Press Service SPB ROO "OSMKD"

käyttäen virallisten lähteiden materiaaleja

Minstroy jätti kissan porsaan asuntorakennusten kellareihin

Nykyisen SNiP: n mukaan rakentajien on jätettävä reiät kellarin ulkoseinään luonnolliselle ilmavirralle. Kuitenkin asunto- ja kunnallistekniikan työntekijät pitävät näitä reikiä haitallisina, koska heidän on tarjottava korkealaatuista kotihoitoa. Usein julkisen liikenteen estäminen on pakotettu tarkastuslaitoksilta tai asukkaiden itse pyytäneiltä, ​​jotka eivät ole innostuneita karkeista kissoista. Tällöin eläinten naapuruston vastustajien puolella on vuonna 2003 voimaan tullut RF Gosstrolin resepti tuotteiden parannukseen. Zoodefenders voivat vedota Venäjän federaation rikoslain 245 artiklaan "Eläinten julma kohtelu".

Kuitenkin, kuten kaupungin eläinten suojelukomission varajohtaja Anna Feldman selitti Rossiyskaya Gazetalle, tämä artikkeli ei toimi suhteessa karkeisiin kissoihin. Julkisen palvelun saattaminen oikeudenmukaiseksi on välttämätöntä, että eläin ensin kuoli. "Se ei riitä tarkistamaan kellarissa eläinten läsnäoloa, ennen kuin se haudataan. Kissat osaavat piiloutua ja joskus voi kestää yli kuukausi niiden kiinni", asiantuntija toteaa.

Valmistelluissa tarkistuksissa näkyy, että rahastoyhtiön olisi suojeltava tiloja vain jyrsijöiden tunkeutumiselta. On myös huomattava, että kellareihin ja teknisiin maanalaisiin tulee säännöllisesti tuulettaa poistoilmakanavien, tuuletusaukkojen, ikkunoiden ja jalustan tai muiden laitteiden avulla ja samalla tarjottava vähintään yksi ilmanvaihto. "Kellarin ja teknisen maanalaisen ilmatilan on oltava varmistettu, mukaan lukien vähintään 15 x 15 cm: n asuinrakennuksen yhden aukon jatkuvan avaamisen kautta ja asentaminen kellarikerroksen jäljelle jääviin aukkoihin, aukkoihin, kanaviin ja aukkoihin sekä sähköverkkoihin, joiden kennon koko on 0,5 cm. ", - asiakirja kertoo.

Samaan aikaan on huomattava, että vuokralaisten yhtiökokouksen päätöksellä voidaan asentaa kaikki kerrostalon hengitysteihin ruudut, joiden silmäkoko on 0,5 cm.

Tuotantotila kellarissa

Ilman ilmanvaihdon varmistamiseksi kellarissa pienet ikkunat jäävät kellarin molemmille puolille - säätöreiät aukkoon.

Tarvitaanko tällaista tuuletusta? Maaperästä haihtunut kosteus ja matala pohjavesi kertyy kellarin seiniin kondensaatin muodossa. Suurempi kosteus edesauttaa homeen sienten kasvua ja vaikuttaa negatiivisesti säätiön säilyttämiseen. Vesihöyryn aktiivinen absorbointi ilmasta, rakennuksen puiset elementit ovat erityisen alttiita korroosiolle. Myös radioaktiivista kaasua emittoidaan radioaktiivisesta kaasusta. Kerättäessä rakennuksen alempaa osaa ajan myötä se voi vaikuttaa kielteisesti terveyteen. On olemassa mahdollisuus metaanin kertymisestä kellareihin, joiden tietty keskittyminen vaikuttaa räjähdykseen.

Voit laskea säätiön käyttämällä säätiö laskinta.

Talvella jäätyneiden maakerrosten tulo kosteutuu pohjaseinille. Jäätyminen alhaisissa lämpötiloissa voi johtaa rakenteen mekaaniseen tuhoamiseen. Estääksesi epämiellyttäviä vivahteita, lisää rakennuksen käyttöikää, ilmaa ja on tarpeen asentaa hengitystiet perustuksiin.

Tuotteen sijoittaminen, tarvittava määrä ja koko.

SNiP 31-01-2003 (SP 54.13330.2011) 9.10 kohdan mukaan kellarissa sijaitsevan kellarikerroksen kaikkien tuotteiden kokonaispinta-alan on oltava yli 1/400 kellarikohdealueesta. Säteilyalttiilla alueilla ilmakanavien pinta-alojen summa on sallittu vähintään 1 / 100-1 / 150 kellarikohdealueelle. Pienin sallittu ilman ala on 0,05 m2. Aukon alueen lisäämisen on edelleen vahvistettava leikkauksen reunoja.
Kellarissa olevien tuotteiden kokoonpano voi olla erilainen muoto, mutta useimmiten esteettisen komponentin ansiosta ne tehdään suorakaiteen tai neliön muodossa.

Suositeltu määrä olisi kaksinkertainen. Tarvittaessa on ilmateitä tiukasti toisiinsa nähden. Tällainen järjestely edistää erityisten huipujen ja paremman tuuletuksen.

Tuotteen tuotteiden järjestelyn ominaisuudet kellarissa

Äärimmäiset reiät pohjassa on sijaittava enintään 0,9 metrin päässä sisäkulmasta. Mitä paremmin kellari on tuuletettu, sitä kuivempi se on.
Jos hengitystiet ovat lähellä maanpinnan tasoa, on todennäköistä, että vesi vuotaa, jolloin suuri määrä sadetta tai sulavaa lunta. Lyhin etäisyys maan pinnasta on vähintään 0,2-0,3 m.

Lisäaineisto aiheesta: Tuotteita säätiössä.

Pohjalevyn laskeminen

perusta

Pile- ja ruuvi-pohja.

Säätiön ilmanvaihto.

Rakenteen perusta.

Tuotteen tuotteiden järjestelyn ominaisuudet kellarissa

 • Työkalut ja materiaalit
 • Tuotteiden järjestelyn ominaisuudet
  • Tuotteen toimintojen ominaisuudet
 • Jos tuotteissa ei ollut talonrakennusta
  • Puutalon tuuletus maan alla

Kellarikerrokset ovat reiät talon pohjaosan kohotetussa osassa, joita toteutetaan ensimmäisen kerroksen lattiatilan ilmanvaihtoa varten.

Tuotteet nauhatulostimissa.

Tämä ilmanvaihto on välttämätöntä maaperän haihtumisen kosteuden kertymisen estämiseksi maanalaisessa tilassa. Kuten tiedätte, kosteus toimii rakennusten rakenteiden pääasiallisena vihollisena, mikä johtuu muotin ja rotujen muodostumisesta. Erityisesti tämä asia on kiinnitettävä huomiota, jos on tarpeen suojata puurakenteita. Maan alla olevan kosteuden lisäksi radioaktiivinen kaasutuneisuus voi kerääntyä. Talvella, tuotannon puute voi aiheuttaa kosteuden ja radonin pääsyn maanalaiseen johtuen siitä, että maa ei jäädy läpi. Tämä jakso tulee aikaan, jolloin kosteus on tiivistetty ja sen jäätymisen jälkeen sulkeutuvien rakenteiden perustuksiin, pohjakerroksen pohjaan ja pohjaan.

Työkalut ja materiaalit

Tuotteiden järjestelyn ominaisuudet

Kun järjestää tuotteita kotona kellarissa, tulee noudattaa suosituksia, jotka on kuvattu SNiP: ssä. Niinpä kokonaispinta-ala, joka on varustettu kellarikerroksen ulkoseinissä ja asuinrakennusten monimutkaisten rakennusten teknisen maanalaisen tilan, ei saa olla alle 1/400 kellarista tai teknisestä maanalaisesta alueesta. Jos talo on sijoitettu radioaktiiviselle alueelle, ilmanvaihtoaukkojen kokonaispinta-ala ei saa olla alle 1 / 100-1 / 150 alustan pinta-alasta. Jos puhumme yhdestä tuotteesta, sen vähimmäisalue ei saisi olla alle 0,05 m? Tuotteiden enimmäiskoko ei saa olla yli 0,85 m? Tällainen rajoitus lisää säästöjä, koska suuria tuuletusaukkoja on vahvistettava. Niinpä tuotteet, joiden koko on 300x300 mm, tarvitsevat vahvistuksen ympärille kehyksen ympärille.

Kuva 1. Tuotantotilan laskeminen, F on maanalainen alue.

Tuotteilla voi olla täysin geometria, ne voidaan muotoilla neliöksi, ympyräksi, suorakulmioksi ja jopa kolmioksi. Mutta yleensä ne ovat suorakaiteen muotoisia, sillä tässä muodossa ne ovat enemmän esteettisiä.

Airwaysin tulee olla tasaisesti erillään. Vältä tuulettumattomien "laukkujen" muodostumista, mikä auttaa periaatetta, jonka mukaan ulkotilaan tulisi olla enintään 900 mm rakennuksen pohjan kulmista (sisäreunasta). Tuuletuksen laatuun vaikuttavat myös tuotteiden määrä: niiden on oltava tasalaatuisia ja niiden on sijaittava symmetrisesti toisiaan vastapäätä.

Kuva 2. Reikien lukumäärän laskeminen, P - on yksi reiän alue.

Kuinka korkeat hengitystiet ovat riippuvaisia ​​siitä, kuinka korkealle pohjakerroksessa on. Suositeltava minimietäisyys, jossa ilmakanavan pohja on sijoitettava maanpinnan yläpuolelle - 200-300 mm. Alhaisempi hengitysteiden sijainti voi aiheuttaa veden pääsyn maanalaisiin tiloihin syksyllä ja keväällä.

Mitä määrää kellarihankkeiden määrä?

Siksi korkeuden suhteen pitäisi noudattaa sääntöä: sitä korkeampi maasta, sitä parempi.

Jotta paikannusteknologia ja tuotteiden määrä voisivat olla entistä selkeämpiä, voidaan tarkastella pari esimerkkiä. Ensimmäisessä esimerkissä rakennuksen kellarista voidaan käyttää alustavia tietoja, joiden mitat ovat 5 x 6 m sisäreunoja pitkin. Arvioiduilla hengitysteillä on suorakaiteen muotoinen poikkileikkaus - 200x250 mm tai 0,05 m? On tarpeen laskea, mihin vähimmäismäärät tarvitsevat tälle talolle ja miten ne pitäisi sijoittaa.

Kuva 3. Airways sijaitsevat vastakkaisilla puolilla.

Laskennan on alettava määrittelemällä tarvittava tuotekohta, kuten kuviossa 1 esitetään, jossa F on maanalainen alue.

Kuva 2 esittää kaavan, jolla voit laskea vaaditun ilmanvaihtoaukon määrän, tässä P on yhden reiän alue.

Tämän takia sinun tulisi varustaa 4 reikää, jotta ei-tuuletetut "pussit" (tämä säännös noin 900 mm on jo kuvattu edellä) poistaa. Järjestä ne sallittuina lyhyellä tai pitkällä puolella. Mutta siksi, että ensimmäinen tapaus antaa paremman ilmavirran, on suositeltavaa sijoittaa pari ilma-aukkoa vastakkaisille, lyhyemmille sivuille. Kuva 3 kuvaa tätä esimerkkiä. Reikien korkeus - 300 mm maasta.

Jos talossa on sekä ulkoiset että sisäiset laakerirajat, jotka sijaitsevat pohjalla, on jokaisen lattiatilan oltava varustettu ilmanvaihtoaukkoilla. Tästä syystä tässä voit ottaa pohjan kahdesta vaihtoehdosta. Yksi koskee aukkojen sijaintia vain ulkoseinissä, toinen - sisä- ja ulkoseinissä.

Kuva 4. Vaadittu tuotantoalue.

Seuraavassa on esimerkkejä esimerkiksi seuraavista lähdetiedoista. Lattiatila on jaettu kahteen osaan teippityyppisellä pohjalla. Ensimmäisen ja toisen osan mitat ovat 9x4 m. Suorakaiteen poikkileikkauksen omaavien tuotteiden mitat ovat 200x250 mm tai 0,05 m. Rakennuspaikka on Irkutskin alue. On tarpeen laskea, mikä on minimiarvo ja reikien sijainti ilmanvaihtoa varten. Laskenta alkaa myös määrittämällä tarvittava tuotantoalue, kuva 4 kuvaa kaavaa, jota tulisi käyttää. Siinä nimittäjässä - kuvassa 100, koska Irkutskin alue viittaa alueisiin, joille on tyypillistä korkea radonpitoisuus. Kuva 5 kuvaa kaavaa, joka auttaa määrittämään tarvittavan reikien lukumäärän.

Kuva 5. Tarvittava reikien määrä.

Kuten tässäkin tapauksessa voi osoittautua, että laskettujen reikien määrä on liian suuri ja jos ne sijaitsevat säätöalueen ympärillä, se heikentää huomattavasti alustan kantavuutta, mikä edellyttää lisävahvistusta. Lähtö kasvaa reikien kokoa 300x250 mm tai 0,075 m?

Nyt on tarpeen laskea tarvittava reikien määrä uusilla olosuhteilla, kuvassa 6 oleva kaava auttaa tässä. On selvää, että talossa on 10 tuuletinta - 5 kpl jokaiselle maanalaiselle. Lisäksi alustalle tehdään 3 hengityssuojaa sisäseinän alapuolella, mikä auttaa varmistamaan asianmukaisen ilmanvaihdon. Nämä kolme ylimääräistä reikää on merkitty vihreällä kuvassa 7.

Takaisin sisällysluetteloon

Tuotteen toimintojen ominaisuudet

Talvella olevat kellerilattiat on tuuletettava talvella ja kesällä, jotta vältetään kondensoitumisen ja radonkaasun leviämisen ongelmat, joten älä sulje tuotteita talvella. Tämä seikka on säännelty ja SNiP, jossa on taulukko; se ilmoittaa, että maanalaisen lattian lämpötilan ja 1. lattian lattialämpötilan ei tulisi erota enempää kuin 2 °. Tämä tila voidaan täyttää vain, jos perustukseen on asennettu tuuletusaukot. Tästä syystä, jos aiot pitää lämpimänä, ei ole suositeltavaa sulkea ilmakanavia vaan pikemminkin lämmittää lattia maan alla.

Sivuston materiaalien perusteella: http://moipodval.ru

 • 26. huhtikuuta 2018
 • ilman luokkaa
 • 387

Venäjän federaation rakennus-, asunto- ja kunnallistekniikan ministeriö on kieltänyt asuinrakennusten kellareissa olevien tuotteiden (ilmankierron aukot). Tämän ilmoitti valtion duuman ympäristö- ja ympäristövaliokunnan puheenjohtaja V. Burmatov.

Rakennus-, asunto- ja kunnallistekniikan varaministeri A. Chibisin mukaan ministeriö on velvollinen pitämään kellarissa, joiden koko on 15 x 15 cm.

Tuotteita säätiössä.

jotta kissat voivat mennä sisään ja ulos kellarista.

Valtion duumassa toteutettiin aktiivinen työ tämän ongelman ratkaisemiseksi. Erityisesti valtion duuman ehdotuksesta rakennusministeriö kävi julkisia kuulemisia, joissa keskusteltiin suljetuotteiden käytöstä. V. Burmatsov totesi, että "kysymys" oli "tilanteesta, jossa suljetut kellari-ikkunat", joita rakennettiin rakennusministeriön teknisten määräysten ansiosta. "

"Rakennusministeriön ikkunoiden kanssa tämä päätös sisälsi satoja eläimiä kellareissa ja tuhansia pakastuja kaduilla, jotka eivät kyenneet lämmittämään sisäpuolella. Samaan aikaan kaupunkeihin kohdistuu todellisia hyökkäyksiä rottien ja jyrsijöiden epidemioista ", totesi valtion duuman komitean puheenjohtaja.

Meidän mielestämme on huomattava, että läsnäolo ilmareikiä kellarikerroksissa kerrostalojen antaa paitsi mahdollisuus löytää kissat kellareissa, ja niiden todennäköinen "taistelua hiirillä ja rotilla", mutta ensinnäkin, se on luonnollinen kuivaus kellareihin, jonka antaa ilmankierto.

Kysymys "pienempien veljemme" kohtalosta, jonka läsnäolo kellareissa ja portaissa on kielteinen myös hajusteiden muodossa, ei pitäisi ratkaista Venäjän federaation rakentamisministeriö vaan muut yksiköt. Heidän on ratkaistava kodittomien ja kissojen, ja koirien, ja... rottien ongelmat.

Tuotteiden nykyinen ratkaisu on edelleen yksipuolinen asema, eikä sitä voida ratkaista perustavanlaatuisilla systeemisillä ongelmilla.

Julkisen ja omistajat tilojen MCD toivovat, että duuman Venäjän federaation ja ministeriön Rakentaminen ja muiden osastojen, järjestelmä löytää ratkaisu tähän ongelmaan, ja ilmareiät täyttää tärkein tehtävänsä ei tullut "pääsisäänkäynnin" kissoihin kerrostalossa.

Press Service SPB ROO "OSMKD"

käyttäen virallisten lähteiden materiaaleja

Maanalaisia ​​tuotteita koskevat normit

Tuotteet ovat teknisiä reikiä talon kellarissa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Ne on valmistettu tuulettamaan talojen alakatot, ensimmäisessä kerroksessa olevat tilat.

Asuinrakennuksen toiminnassa tällaisen ilmakeskuksen järjestäminen on erittäin tärkeä, koska kaikki kellarit ovat alttiita kosteudelle ja kosteudelle, joka tulee maaperästä, sekä muotin vaurioiden esiintymisestä pinnalle ja sieni-infektioille.

Tällaisten ilmiöiden vaara johtaa paitsi vakauden suunnittelun häviämiseen myös talon asukkaiden joidenkin sairauksien kehittymiseen, jotka kehittyvät kroonisiin muotoihin.

Aukkojen sijainti on pääsääntöisesti toisiaan vastapäätä, minkä seurauksena vedestä syntyy juotava ylimääräinen kosteus kellarista.

Erityisen tarkasti sinun on lähestyttävä puutalojen tuotteiden järjestelyä, koska puu on alttiimpia muille materiaaleille ja vedelle ja kosteudelle. Kellarissa veden lisäksi syntyy radonkaasua, joka on radioaktiivista ja vaarallista ihmisten terveydelle.

Talvikaudella on ehdottomasti kiellettyä sulkea hengitystiet, koska se aiheuttaa lauhteen kertymistä liiallisen kosteuden vuoksi. Maaperän pintaan laskeutuva lauhde jäätyy ensimmäisessä pakkasessa ja sitten talon pohjan ja kellarikerrosten yläosissa.

Tällaisten ilmiöiden välttämiseksi sinun on tehtävä tuuletusaukkoja. Lattialle asetetaan kerros höyryä kestävää materiaalia, ilmanvaihto tapahtuu rakennuksen ympäryksen ympärillä ja pohja eristetään vierekkäisillä kerroksilla.

Sijoittelun ominaisuudet ja tarvittava määrä tuotteita

Vuonna SNiP 31.01 * 2003 kohdassa 9 määritetään rei'ien mitoitusominaisuudet, työn suorituskykyä koskevat erityispiirteet maanalaisten tilojen perustamisen yhteydessä. Normaalit niiden tilavuudesta, riippuen alueen kellarista. Tämän tyyppisten tuuletusaukkojen kokonaistilavuuden tulisi olla 1/400 kellarialue.

Jos maastolle on ominaista ylimääräinen taustaaltistustaso, kellarissa olevat ilma-alukset tulisi tehdä 1/150 maanalaisesta.

Tuotantotilan kellarissa yhden neliömetrin kokonaispinta-alasta maanalainen tila ei saa olla alle 0,0,5 metriä. Jos otetaan huomioon taloustuotannon kustannussäästöt, kellarissa olevat ulkonemat ovat 0,85 metriä neliömetriltä kellarista.

Jos reikien halkaisija on suurempi, on tarpeen vahvistaa niitä edelleen. Esimerkiksi 30 * 30 cm: n mittaisia ​​uria tulisi vahvistaa vahvikkeella ympärysmitta.

Tuotteiden muoto voi olla mikä tahansa - kolmiomaiset, suorakaiteet, neliöt, pyöreä. Useimmiten suorakulmion muoto on tehty, helppo suorittaa ja kätevä käyttää. Mutta asiakkaan toiveiden mukaisesti voit tehdä ehdottomasti mitä tahansa muotoa.

Kellarissa olevien tuotteiden sijainti ja laskenta tulee tehdä tasaisesti koko talon pohjan pituudelta. Rakennuksen kulmista on tarpeen vetäytyä 90 cm sisäpinnan suuntaisesti jakamalla tasaisesti pohjan seinämät. Tällainen järjestely poistaa "ei-tuuletetut pussit" pysähtyneillä ilmamassoilla.

Lattialinjojen korkeuden määrittämiseksi on tarpeen määrittää ensimmäisen kerroksen nousu korkeuteen suhteessa maatasoon. Vähimmäislukeman on oltava 30 cm. Jos reikä on alempi, keväällä voi olla tulvaveden virtaus ja syksyllä tai kesällä - sademäärä, jonka runsaus on mahdotonta ennustaa.

Tällöin on parempi estää ilmavirtausreikiä, jotta vesi ei pääse tunkeutumaan huoneeseen. Työn suorittamiseksi sinun on valmisteltava tiilet, levyt, putket, sementtilaasti, moottorisaha tai haavasaha.

Tuotteiden toimittaminen toimiva talo

Joissakin tapauksissa asunnon rakentamista koskevat säännöt ovat ristiriidassa sellaisten henkilöiden kanssa, jotka eivät tunne asuintilaisuuksien järjestelyjen hienouksia. Sitten, kun täytät pohjan, ilmanvaihtoventtiileitä, jotka ovat niin tarpeellisia, että emolevyssä ei ole riittävästi ilmanvaihtoa, ei ole tehty.

Tällainen vika voidaan helposti korjata käyttöönotetun asuinrakennuksen valmiina kellariin.

Seinässä olevien urien lyönti tai leikkaaminen voi tehdä vain ammattitaitoiset rakentajat, joilla on tarvittavat työ-, työkalut- ja kokemustoleranssit kellareiden ilmanvaihtoa varten.

Tällöin leikataan reikä, jonka läpimitta on 150 x 250 mm, ja tällaisen työn kustannukset määräytyvät pohjan materiaalien ja tarvittavien tuuletusaukkojen mukaan.

Jos osa pohjasta työntyy maanpinnan yläpuolelle, voit tehdä osan aukkoista omilla kädilläsi, mutta sinun on oltava valmiina vaikeuksiin ja työskennellä erikoistyökalujen - taltalla, kouralla ja perforatorilla.

Euroopan rakentamisen käytännössä ensimmäisen kerroksen lattiat asetetaan suoraan maahan ilman maanalaista varustamista. Tämä voi poistaa joidenkin ongelmien ja vaikeuksien esiintymisen lattianpäällysteen järjestelyssä "päällekkäisyyden" tapauksessa.

Tekninen maanalainen kerros ei ole alttiina ylikyllästymiselle kosteuden kanssa, se ei muodosta kondensaatiota eikä hometta ole tapahtunut. Tämä tekniikka vähentää rakennuskustannuksia vähentämällä rakennuksen korkeutta.

Ominaisuudet tuotteiden käytön kellarissa

Kellareita on tuuletettava koko vuoden, jopa talvella. Se on välttämätöntä radonin kondensoitumisen ja kerääntymisen ehkäisemiseksi. Näitä vaatimuksia ohjaa myös rakennustekniikka SNiP.

SNiP: n sääntöjen noudattaminen edellyttää, että huoneen huoneen lämpötila ja lattian pohja eivät saa olla korkeintaan kaksi astetta.

Teknisesti tämä on mahdollista vain säätiön aukkojen tapauksessa. Jos se on liian kylmä itse kellarissa, on tarpeen tehdä lattian eristys ilman sulkemista ilmanvaihtoa.

Tuuletus puutalon kellarissa

Useissa yksiköissä, kuten yksityisissä puutaloissa, on tarpeellista valmistaa riittävästi tuotteita kellarissa. Ne tehdään pääsääntöisesti kiinnityspalkkeihin, jotka leikkaavat ensimmäisen ja toisen kruunun välillä.

Jos rakenne on runkorakenne, tuuletusaukko sijoitetaan talon pohjan ja ensimmäisen riviin. Tällaisen laitteen hyväksi toimii myös pohjan maanpäällisyys 40 cm: n päällä.

Puutalossa tuotteiden asennus alkaa ilmanvaihdon aukon merkinnällä, jonka jälkeen lävistys tapahtuu sahalla tai haavasäilöllä. Työn päätyttyä voit järjestää tilan levyiltä, ​​joista laatikko on valmistettu vaaditusta koosta. Sen tarkoitus on piilottaa leikkaukset.

Jos talon rakentaminen on tehty tiilestä, sinun on jätettävä reikä, jonka koko on puolet tiili korkeus ja yhden tiilen pituus. Tämän tyyppiset tuuletuskanavat tehdään säätiön rakentamisen ja pystytyksen aikana. Tässä vaiheessa otetaan muoviputki, joka leveydeltään on yhtä tasainen kuin muotti, kun se kaataa säätiön.

Kaikki putkiliitokset on suljettu niin, että sementtilaasti ei pääse sisään. Putket asennetaan muottiin siten, että ne jäävät reunoiltaan 10 cm: n etäisyydeltä, ja hiekka kaadetaan sisälle halkeamien ja muodonmuutosten välttämiseksi.

Kun irrotat muottipesän, hiekka puhdistetaan helposti ja reiät näyttävät sileältä ja siistinä julkisivun pinnalta. Putkien sijasta ei ole suositeltavaa muodostaa töitä, koska puiset osat voivat tarttua betoniin, kun taas pohja kuivuu. Ja poistaa tällaiset elementit tuhoamatta pintaa on lähes mahdotonta.

johtopäätös

Puutalot ovat usein suosittuja useilla eläimillä - hiirillä, kissoilla, rotilla, jotka käyttävät tuuletusaukkoja sisään taloon.

Jotta vältetään tällainen luvaton vierailu, on syytä sulkea reiät hilseillä tai verkkoilla, joiden solukoko on pieni.

Tällaiset ristikot voivat olla koristeellisia, jotka voidaan menestyksekkäästi lyödä rakennuksen julkisivun suunnittelussa. Jos puutalo on varustettu tuotteilla, voit tuulettaa älykkäästi tilaa ensimmäisten kerrosten lattioiden alla.

Miksi tarvitsemme kellareja hengitysteihin

Kellarissa tarvitaan ilmanvaihtoa. On välttämätöntä ylläpitää asukkaiden parasta kosteutta ja turvallisuutta. Helpoin ja tehokkain tapa tarjota se on varustaa tuuletusaukot. Ne ovat teknisiä reikiä säätiössä. Tee ne parhaiten rakennuksen rakentamisessa, mutta jos tätä ei oteta huomioon välittömästi, on mahdollista porata ne jo valmiina talossa.

Mitä ilmaa ja mitä toimintoja suoritetaan?

Ne ovat välttämättömiä kaistaleiden ja laattasäiliöiden rakennuksille kellarilla. Niitä lyödään tai asennetaan asennusvaiheessa 30 cm: n etäisyydellä maanpinnasta kuumennetun maanalaisen seinämän sisällä. Tarjoa luonnollista ilmankiertoa. Jos kellarissa kuumennetaan, asenna pakojärjestelmä (pakotettu ilmanvaihto- ja poistoilmajärjestelmä).

Tuuletusaukot ovat pyöreät tai suorakaiteet, reikien koko ja lukumäärä riippuvat alustan mitasta ja pohjan paksuudesta. Nämä säännöt on kuvattu kohdassa SNiP 2.08.01-89 "Asuinrakennukset". Mutta jos monikerroksisten rakennusten rakentamisessa noudatetaan niiden noudattamista, yksityinen vastuu on vain kehittäjää, ja sen on laskettava itsenäisesti määrä, koko ja sijainti.

Luonnon ilmanvaihdon toiminnot:

 • Se estää radioaktiivisen kaasun radonin kerääntymisen. Se erottaa maaperä ja jotkut rakennusmateriaalit. Aine on hajuton ja havaitaan vain erityisellä laitteella.
 • Näyttää höyryä. Kosteus laskee, lauhde haihtuu nopeammin. Hajoamisen, leviämisen ja sienen leviäminen estetään. Näiden huoneiden sallittu kosteustaso on jopa 65%.
 • Säädä ilman lämpötilaa. Normien mukaan (SNiP 31-01-2003 "Asuinrakennusten rakennukset") kellarissa, jossa luonnollinen ilmanvaihto ei saa olla alle +5 astetta, mutta ei liian lämmin. Yksityisessä talossa, jossa puheenvuoroja ei ole lainkaan - alle. Kun lämpötila nousee, kondensaatio kasvaa, mikä tarkoittaa, että hometta hajoamisen ja kasvun todennäköisyys on suurempi.

Laitteita tarvitaan tiili-, puu-, betonirakennuksissa ja kaikissa rakennuksissa, joissa on lämmittämättömiä maanalaisia. Tarvitsetko ilmateitä kellarissa ilman kellaria - asiantuntijat vastaavat yksiselitteisesti tähän kysymykseen - ei. Tehdä ne vankalla pohjalla on lähes mahdotonta.

Aukkojen sijainti ja määrä

Asuinrakennusten normeja noudattaen ne on varustettu kellarialueella. On oltava 1/400 osa alueilla, joilla on vähäinen radonvaara ja 1/100 tai 1/150 - korkea.

Radoni on maakaasua, se vapautuu jatkuvasti maaperästä ja rakennusmateriaaleista, sen suurin kertyminen löytyy kodeista. Se saapuu kehoon yhdessä ilman kanssa, sillä on säteilytoimintaa.

Kunkin tuotteen pinta-ala on vähintään 0,05 mutta enintään 0,085 m2. Leveys ei saa olla suurempi kuin pohjan paksuus - tätä sääntöä on noudatettava säilytyskapasiteetin säilyttämiseksi. Suuret tuuletusaukot vahvistetaan kehän ympäri.

Äärimmäisen nauhan reikä olisi sijoitettava metallivanteiden alle, jotka toimivat vahvina. Sallittu etäisyys maasta on 20-30 cm, mutta ei matalampi, on olemassa vaara, että vesi putoaa maan alle voimakkaan sademäärän tai sulavan lumen aikana.

Asennettaessa tuotteita betonipohjan taloon käytetään suuria halkaisijaltaan muovisia viemäriputkia ja upotetaan muottiin. Ei ole syytä käyttää puutöitä tähän tarkoitukseen, koska ne on vaikea purkaa sen jälkeen, kun laasti on kuivunut. Tiilihuoneissa ne vapaat tilaa 20x25 cm muurauksessa, vahvistavat ylärajan metallikulmalla tai asennetaan putki. Puu- ja laattapohjassa on leikattava tai rei'itetty mekaanisesti.

Esimerkki laskelmasta talolle, jonka kellarialue on 100 m² M:

 • Jaa 100 400: llä tai 150: llä (riippuen alueesta, jossa rakentaminen on suunniteltu).
 • Tuloksena on vastaavasti 0,25 ja 0,7.
 • Jaa arvo yhdellä aukolla (0,05 m2).
 • Yhteensä 5 tai 14 - tämä on tuotteiden määrä.

Sijainti on tärkeä rooli. Niiden on oltava läsnä jokaisessa sisäpuolisessa osastossa kellarissa, vähintään kaksi kappaletta osastoa kohden. On parasta sijoittaa ne toisiaan vastapäätä tuuletuksen kautta. Yksi reikä on asennettava rakennuksen kulmiin. Jos on paljon osastoja, kokonaisluku kasvaa.

Ensimmäinen ilmavirta asetetaan nurkkaan 90 cm: n päähän ja loput yhtä suurella etäisyydellä toisistaan, jolloin estetään muodostumattomien alueiden muodostuminen. Jotta jyrsijöiden ja syrjäytyneiden eläinten jalostus kellarissa on suositeltavaa laittaa verkko niihin. Ne voidaan rakentaa itsenäisesti tai ostaa metallista tai muovista.

Mikä on tärkeää tietää kellarihallituksesta?

Ilmanvaihdon puuttuessa maanalaisessa huoneessa ei väistämätön ylimääräinen kosteus. Tällainen rakennus on hävitetty ennenaikaisesti homeen, homeen ja rotujen avulla. Erityisesti tämä puutalo vaikuttaa. Mutta vaikka pistorasia on olemassa, normit voivat olla ristiriidassa väärän toiminnan vuoksi.

Yleisin virhe on pistää reikiä talvella. Jos hengitystiet suljetaan tiukasti, samat seuraukset ovat mahdollisia kuin niiden puuttuessa:

 • kellarin tuhoutuminen;
 • kaasun kertyminen ja myrkytys rakennuksen ensimmäisen kerroksen asukkaille ja viestintää palveleville henkilöille;
 • ylimääräinen lämpötila, joka aiheuttaa kasvihuoneilmiötä ja laukaisee sienen ja homeen kasvun;
 • jalostukseen kirput ja hyttysiä.

Kaikki nämä tekijät vaikuttavat asukkaiden terveyteen. Jos ilmanvaihto ei toimi kellarissa, bronkopulmonaaristen sairauksien riski kasvaa. Tuotteiden tulee olla avoinna talvella ja kesällä sekä korkealla että yksityisissä asuinrakennuksissa. Reiät voidaan sulkea vain äärimmäisen kylmän ajan, mutta tilapäisesti.

Lämpöhäviön vähentämiseksi asuinalueilla on suositeltavaa lämmittää ensimmäisen kerroksen katto, eikä estää tuuletusta.

Kuinka tehdä ilmaa jo valmiista talosta?

Tapauksissa, joissa asuinrakennus on jo rakennettu, mutta kellareissa kellarissa jostain syystä ei toimitettu, on tarpeen varustaa ne muilla tavoilla. Se kaikki riippuu perustusmateriaalista.

1. Puutalo.

Työskentelyyn tarvitset moottorisahaa ja lautasia. Reikä on tehty kiinnityslokista 30 cm: n etäisyydelle maasta - tämä on 1-2 kruunua. Sahat leikataan laudoittain, jolloin huovat suljetaan grillillä.

2. Talo, betoni.

Riippumatta tämä työ ei toimi. Kiinteiden materiaalien poraamiseen tarvitaan erikoistyökalu - rei'itys, jossa on timanttipora (halkaisijaltaan 120-160 mm). On parempi antaa tämä ammattitaitoiselle henkilölle, sillä jos reiän sijainti häiriintyy, on mahdollista pienentää kantavuutta ja aiheuttaa halkeilua.

 • jos pohja on tehty betonista, on tärkeää, että se ei pudota lujastushihnaan, useammin sauvat ovat lähellä maata ja seinää;
 • on tarpeen porata vähitellen 1-2 cm, poraa säännöllisin väliajoin vettä veden kanssa ylikuumenemisen välttämiseksi;
 • valmiin reiän ei pitäisi olla pohjan alapuolella;
 • sen jälkeen, kun ulostuloaukko on vahvistettu lujittavalla kulmalla.

Toinen tapa korjata tilanne on asettaa lattia maahan. Tämä päätös on kuitenkin sovellettavissa eurooppalaisiin lämpimiin alueisiin. Kylmässä ilmastossa tämä menetelmä ei aina ole perusteltua.

Joskus ilmaventtiilit on varustettu suoraan lattialla, eli ilmaa kierrätetään asuintilojen ja alilattian välillä. Tämä vaihtoehto löytyy yksityisissä kodeissa. Se ei ole paras, koska asukkaiden on hengitettävä haitallisia kaasuja ja homeen itiöitä.

Milloin ei sallita tuuletusta?

On vain muutamia tilanteita, joissa asunnossa kellarissa ei vaadita hengitysteitä:

 • pakotetulla järjestelmällä tuuletetaan jatkuvasti maanalainen huone;
 • lattian ja maan välinen tila peitetään hiekalla tai maan päällä;
 • kellari kuumennetaan.

Kaikissa muissa tapauksissa tuuletusaukot ovat välttämätön elementti ilman, että kosteustaso ja lämpötila häiriintyvät. Asennuksen huolehtiminen on rakennuksen suunnitteluvaiheessa, minkä jälkeen rakennuksen kaikki ominaisuudet otetaan huomioon. Jos talo on jo pystytetty, on parempi investoida poraukseen kuin säännöllisesti vahvistaa perusta ja torjua hometta ja sientä.