Talo rinteessä. Koe forumchanin.

Yksityinen talo, joka on rakennettu ekologisista materiaaleista rikas mökki-kylän rinteillä, on vain unelma. Kuitenkin valittaessa sivuston tulevan kodin rakentamiseksi, jossa ihmiset aikovat elää pysyvästi, heidän valintansa on harvoin pysähtynyt rinteen alueella. Monille sanonta "talo rinteessä" kuulostaa liian poikkeukselliselta. Ei ole vaikeata selittää, koska kaltevuus, pelastuksen piirteenä, pelottaa tavallisesti mahdollisia ostajia arkkitehtonisen hankkeen monimutkaisuudella ja korkeilla kustannuksilla. Kun valitset sivuston, he usein pelkäävät ongelmia säätiön organisaatioprosessissa rinteessä.

Ominaisuudet talon arkkitehtuurin rinteessä

Älkää lannistu, jos jostain syystä olet tullut omistajan tontti rinteessä. Tietenkin ei ole helppoa tehdä vaikeuksia, mutta maan kaltevalla pinnalla on useita etuja. Rakennuksen rakentaminen hyvin valmistettuun mäkeen on vieläkin helpompaa kuin tasaisella alueella. Joka tapauksessa on varmasti helpompaa kuin rakentaa kiinteistöä onttoon. Asuminen talossa rinteessä on paljon mukavampaa ja halvempaa. Aluksi on syytä huomata, että vesi irtoaa itsenäisesti sivustostasi. Tällaisten talojen omistajilla ei ole ongelmia kausittaisten tulvien kanssa. Jätevesiputki on järjestettävä vain, jotta se ei pääse suoraan aitauksen alle. Myös Feng Shuinin opetusten mukaan tällainen asunto lupaa rikkautta ja menestystä kaikissa yrityksissä, takaa perheen hyvinvoinnin. Tämän tyyppisen talon rakenne mahdollistaa täydellisen kellarin tai pohjakerroksen rakentamisen.

Kyllä, tulevaisuuden suojien rakentamisen sivusto ei ole yksinkertainen tehtävä, vaan on tärkeää lähestyä sitä mielessä. Pitkällä ja toisella pitäisi tarkastaa sivuston ennen kuin päättää hankinnasta. On tärkeää varmistaa, että ehdotettu alue soveltuu hyvin virkistäytymiseen ja rakentamiseen yleensä. Tasainen juoni on ihanteellinen vaihtoehto, joka ei aiheuta lisäongelmia, mutta liian suuri määrä voidaan pyytää. Epäsäännöllisillä pinnoilla ei tarkoiteta sitä, että asuntoa ei voida rakentaa tässä.

Se on tärkeää! Maasuljetukset ovat mahdollisia maaston epätasapainon vuoksi rinteillä. Jos et halua hävittää asumista, lue tämän artikkelin suositukset.

Edut ja haitat, joilla on kaltevuus

Jos suljet silmäsi vaikeuksiin, jotka rasittavat talon rakentamista rinteessä, voit löytää paljon etuja kaltevassa pinnassa. Jos tarkastelet ehdotusta tällaisen sivuston ostamisesta, tutki ensin kaikki sen edut ja haitat. Ehkäpä harkitset negatiivista mielipidettasi taipuvaisella alueella.

 • Viemäriveden ongelmat eivät häiritse sinua. Sinun ei tarvitse maksaa rahaa pumpun pumppaamiseen, luonto järjestää kaiken itsesi asennettaessa putkia. Koska kaltevuus neste virtaa putkien läpi.
 • Kaltevuuden ansiosta rakennetaan talon poikkeuksellisella arkkitehtuurilla.
 • Asumisen lisäksi voit rakentaa monia muita yhtä epätavallisia koriste-elementtejä ja rakennuksia sivustolla. Maisemasuunnittelijalle rinteessä on puhdas kangas inspiroituneelle taiteilijalle.
 • Voit unohtaa säätiön kuivatuskiviä. Sadeveden virtaus alaspäin kulkee itse rinteessä, jättäen polut ja talon itsensä kuiviksi. Jotta varmasti suojeltaisiin tulvia vastaan, vedenpoistoa ei voida jättää huomiotta. Talon rakentaminen on varmasti yksinkertaisempaa kuin rakennuksen rakentaminen tavalliseen juoniin, joten hanke on paljon halvempaa. Säästämällä tätä voit keskittyä korkeimman luokan sisustukseen.
 • Puutarhurit, puutarhurit taipuvainen alue tarjoaa suurimman hyödyn. Kasvien oikea sijoittelu ja rinteiden jakaminen erillisiin terasseihin auttavat sinua valitsemaan sopivan kastelun tilan kasveille. Kasvien, jotka tarvitsevat kosteutta, asettuvat alas ja päinvastoin.

Rakenteiden sijaintipaikan tekniset ominaisuudet

Voit listata talon etuja rinteellä pitkään, mutta on joitain haittapuolia, että on tärkeää tietää etukäteen. Haitat eivät ole syy kieltäytyä tällaisen sivuston ostamisesta, mutta virheiden poistaminen voi kestää jonkin aikaa.

 • Ensinnäkin sivuston omistajan on huolehdittava maanjäristysten estämisestä vahvistamalla maata. On olemassa hyviä tapoja estää maanvyörymät. Nykyisin käytetään useimmin kahta teknologiaa: pilarin kiinnittäminen ja kiinnitysseinien asentaminen alimman alueen alueelta. Nämä menetelmät ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin toiset.
 • Yksi ongelmista liittyy läheisesti ilman lämpötilaan. Koska kylmät ilmamassat liikkuvat luonnonsuojelusääntöjen mukaan alaspäin, rinteessä oleva rakennus voi estää niitä. Lämpötila lähellä taloa on yleensä alhaisempi illalla kuin lämpötila alueella viereisen alueen. Tämä voidaan välttää rakentamalla talon rinteeseen, ei itse rinteeseen.
 • On tärkeää, että talo sijaitsee vaakasuorassa asennossa, rinteessä sijaitsevan talon pohja haudataan syvemmälle toisella puolella kuin toisella puolella. Tämän vuoksi toinen puoli altistuu pohjavedelle. Siksi osia säätiö tarvitsee lisäeristystä. Sama osa talosta kuluttaa lämpöä taloudellisemmin. Ongelmia voidaan välttää rakentamalla kuivatus oikein.
 • Useimmilla rakennusyrityksillä on kymmeniä valmiita talon hankkeita tasaisella pohjalla. Mitä kaltevilla pintoilla, ne antavat talon jokaiselle hankkeelle erityisen ainutlaatuisuuden. Yksittäinen hanke on kalliimpaa kuin standardi. Tämä on viimeinen miinus talon vuorenrinteellä.

On selvää, että jokaisella talon hankkeella on haittoja ja sen arvo on suunnilleen yhtä suuri. Rakenteiden rakentamista koskeva päätös on tehtävä vasta sen jälkeen, kun perusteellinen tutkimus maaperän tyypistä, rinteen ominaisuuksista ja alueen ilmastollisista olosuhteista on tehty.

Mikä säätiö on parempi

Säätiö on talon perusta, joka ei ehkä ole näkyvissä uteliaille silmille lainkaan. Rakenteen lujuus ja kestävyys riippuvat kokonaan laadukkaasta rakennustasosta. Monimutkaisessa helpotuksessa talon rakentamiseen liittyy epäsymmetrinen ja vaikeasti toteutettava säätiö. Tämä päätös on tärkein asia. Epätasainen pinta käsittää kolme perustyyppiä:

 1. Vaakatasoinen säätö (paalu tai hihna). Käytännöllisesti katsoen eroa tavallisesta pohjasta, joka esitetään standardimuodossa, mutta vaatii suuren osan kaltevuuden yhdenmukaistamisesta menestyksekkääseen toteutukseen. Yhteenvetona rakennusmateriaalien kutsumiseen, suuren massan maaperän poisto ja pinnan tasoittaminen. Voidaan tarvita suuria rahoituskustannuksia, koska teknisten välineiden sisäänkäynnillä tarvitaan valmiita paikkoja ja tie. Vaakatasossa voit rakentaa täysin upotetun talon.
 2. Porrastettu säätö ei edellytä louhintatoimintaa, ja siihen liittyy liuskan asentaminen. Betonisubstraatin paksuus on epätasainen, koska pinnan kaltevuus ei salli sen olevan erilainen. Tällaisen säätiön yhteydessä muistuttaa kaskadeja. Betonin päällä on vähemmän, pohjassa - enemmän. Porrastetun perustuksen valmiustilanteessa saadaan vaakasuora pinta, joka mahdollistaa rakennuksen rakentamisen alkavan.
 3. Paalusäätiö sopii pienikokoiselle talolle rinteessä, joka on valmistettu runkorakenteiden mukaan. Erikoisruuvipallot ruuvataan maaperään huomattavan syvyyteen ja kompakti koko maaperän ympäristössä. Työ on yksinkertaista eikä kallista, eikä se edellytä erityislaitteiden ja paljon rahaa. Ainoa tämän vaihtoehdon haittapuoli on kyvyttömyys rakentaa pohjakerros ja et voi rakentaa korkeaa tai kaksikerroksista taloa.

Kussakin tapauksessa kaikkia menetelmiä tulisi pitää tiukasti yksitellen, koska ne eivät ole yleisluonteisia. On tarpeen tehdä tarkkoja laskelmia odotetusta kuormituksesta maaperään, maaperän analyysiin. Tärkein tekijä tässä on rakentajien työn laatu.

Lisätehtävät (viemärijärjestelmä, parannuskäyrä)

Rakennuksen tärkein elementti on epäilemättä perusta, mutta sen suunnittelun lisäksi tarvitaan toimenpiteitä rinteen vahvistamiseksi ja korjaamiseksi sekä sen tarkentamiseksi. Sama koskee terasseja. Terassit tekevät erinomaisen tehtävän kuormituksen jakamisesta kentällä, vähentävät maaperän liikkuvuutta, mutta ne tarvitsevat myös suojelua ympäristöstä. Voit lisätä rakennuksen turvallisuustasoa. Laadukas vedenpoistojärjestelmä on välttämätön. Tämä edellyttää:

 • joka auttaa sateita ja sulaa vettä nopeasti poistumaan rakenteesta tuhoamatta seinien ja pohjan materiaalia. Talon maaperän veden kaltevuuden takia se purkautuu nopeammin itse. Voit säätää veden virtausta käyttämällä varustettua maadoitettua ojaa, joka kulkee pitkien seinien puolelle. Orava on täynnä raunioita. Ovia tulisi liittää keskitettyyn viemäriin, joka johtaa vettä alamäkeen pitkin;
 • maan tiivistyminen rakennuksen ympärillä. Maaperä on korvattava betonilla tai hiekalla;
 • maaperän vahvistaminen terassien ulkopuolella vahvistamalla geotekstiilirenkaita;
 • sokean alueen rakentaminen talon ympärille. Tämä on betonirakenne, jonka leveys on 1 - 1,5 metriä ja paksuus noin 15 cm.

On vielä luettelo teoksista, jotka auttavat vahvistamaan maaperää ja lisäävät talonrakentamisen luomaa voimaa. On suositeltavaa suunnitella säätö niin, että se lopulta on syvempi kuin liikuteltava maakerros. Näiden ominaisuuksien ansiosta pilarit ja kallistetut puut voivat määrittää tämän arvon. Kaikkien talonrakennustöiden tekeminen rinteessä tulee suorittaa päteviä ammattilaisia, jotka voivat analysoida maaperää.

Yksi asia on syytä tietää varmasti - olipa vaikea ja pitkällinen työtä, joka tuottaa mukavaa asuntoa epätyypillisellä sivustolla, on varmasti kaiken vaivan arvoista. Loppujen lopuksi on selvää, että olet tulevaisuuden ainutlaatuinen, ainutlaatuinen ja upea nähtävyys, taiteen kohde ja arkkitehtoninen saavutus samanaikaisesti. Elämä tällaisessa talossa muuttuu tunnustukseksi, ja naapurit ja vieraat tulevat sanomattomasti ilahduttamaan uuden kodin. Kun rakennukseen on lisätty hyvin suunniteltu maisema, on mahtavaa luoda satu Nikolai Nekrasovin runokokoelmien sivuilta.

Talon rakentaminen rinteelle ja vaikealle maalle

Talo rinteessä tai vaikeassa maastossa

Valitsemalla sivuston maanrakennuksen rakentamiseksi olemme iloisia siitä, että olemme löytäneet täysin tasaisen alustan ja olemme järkyttyneitä, jos se sopii sijaintiin, mutta sivustolla on vaikea helpotus. Älä välitä tästä, koska lahjakas arkkitehti kykenee aina kääntämään sivuston haitat sen kiistattomille eduille. Ainoa kysymys on: kuinka paljon tällainen yksinoikeus maksaa?

Arkkitehtuurin ominaisuudet rinteessä

Tulevaisuuden talon rakentamisen ja valinnan tulevat kustannukset riippuvat suuresti avustustoiminnoista. Suojaus määräytyy pinnan kaltevuuden mukaan, joka lasketaan maaston kahden pisteen välisen korkeuseron ja niiden välisen etäisyyden välisestä etäisyydestä, joka on linjan viivakulman tangentti maastoon. Rinteessä mitataan jakeita tai prosenttiosuuksia. Esimerkiksi 10 metrin nousu 100 metriä siirtäessä vinosti vastaa 0,10 tai 10%: n kaltevuutta. Rinteiden koosta riippuen alueet ovat tasalaatuisia (rinteessä ei ole enempää kuin 3%) ja pienellä kaltevuudella - 3 - 8%, keskipitkällä - 20% ja jyrkällä - yli 20%.

Kaltevuuden määrittäminen: (rinne = a / b x 100%), missä a on korkeusero, b on etäisyys
pisteiden välillä

Tietenkin tasaiset alueet ovat rakentamisen kannalta optimaalisia, mutta tässä artikkelissa emme puhu niistä. Pienillä puolueelluilla paikoilla rakennustyöt voidaan toteuttaa usealla eri tavalla:

 • aseta talo tasaiselle alustalle, jolle rinteestä he lisäävät maaperää. Samalla voit säästää yksittäisen projektin ja rakentaa mökin minkä tahansa mallin mukaan.
 • alempi (maadoitettu) lattia talon leikkaamiseksi rinteeseen. Tässä tapauksessa, kuten kaikissa muissa (eli alueilla, joilla on keskipitkät ja jyrkät kaltevuudet), rakentaminen on mahdollista vain yksittäisessä hankkeessa.
 • talon rakentaminen rinteeseen merkitsee monitasoista taloa, jonka jokaiselle tasolle siirrytään rinteessä (rivitalo- ja kaskadio-talot). Vaikein ja kallis, joskus vaihtoehto.

Luonnollisesti saattaa tulla kysymys: onko mahdollista tasata kaltevuus, joka tarjoaa tasoisen rakennustyön? Kuten käytännössä käy ilmi, helpotuksen luonnollisen rakenteen muutos on äärimmäisen harvinaista, koska siihen liittyy suuria työvoimakustannuksia ja rahoituskustannuksia sekä ympäristön tilan häiriöitä (pohjavesien, maaperän, kasvillisuuden jne. Liikkuminen). Siksi vaikeassa maastossa tapahtuvan rakentamisen aikana on parempi kääntyä "orgaaniseen arkkitehtuuriin", jonka pääkannat ovat kehittäneet amerikkalainen arkkitehti Frank Lloyd Wright. Tämä arkkitehtuuri on "merkitty" luontoon - "ympäröivä" puu, "kiipeily" rinteessä, toistuvat helpotuksen merkittävimmät piirteet, mikä mahdollistaa talon orgaanisen liukenemisen ympäröivään maisemaan. Järkevän kaltevuusprofiilin muodostaminen saavutetaan antamalla sille sopiva jyrkkyys, pinoaminen ja yleinen asettelu.

Tekninen puoli kysymyksen talon rakentamisesta monimutkaiseen maastoon

Kun etsit talon rakennustyötä, asiantuntijat neuvovat valitsemaan sivuston korkeinta ja kuivaa paikkaa. Tämä johtuu useista syistä:

 • Ensinnäkin mäen yläpuolella sijaitsevat rakennukset ovat esteenä yön kylmän ilman liikkuvuudelle, minkä seurauksena se pysähtyy ja muodostuu niin kutsuttu kylmä tasku. Tässä vaiheessa lämpötila voi olla 9 ° C alle ympäristön lämpötilan.
 • Toiseksi, saostumat voivat kertyä rinteessä, maassa olevat suot, mikä aiheuttaa vakavia vaikeuksia säätiön rakentamiselle.
 • Kolmanneksi rakentaa korkeimmalla kohdalla optimaalisesti ratkaista salaojitus ongelma on melko äkillisiä ongelmia alueilla vaikeakulkuisessa maastossa, ja järjestää pehmeä ja luonnollinen virtaus pintavettä. Jos maaperä on hiekkainen, pintavesi on riittävä, ja jos maaperä on savi, on myös tarpeen järjestää pohjanpoisto. Pinta-alan lineaarinen pintaviemäri helpottaa veden poistamista talon kellarista, katkaisee sateen ja sulaveden, joka virtaa rinteestä rakennusten pohjaan kanavalinjaan nähden.

Rinteessä olevan rakenteen kannalta erittäin tärkeä on maaperän esiintymisen ja ominaisuuksien sekä pohjavesien muodostuminen. Joissakin tapauksissa pohjaveden pehmennys ja tuhoisat vaikutukset maaperän poistamiseksi tai heikentämiseksi suodatuspaineen vähentämiseksi ja poistamiseksi on välttämätöntä tehdä keinotekoista veden vähenemistä. Mukaan SNP 02.22.2003 "Engineering suojelun alueita ja rakennuksia vaarallisilta geologisten prosessien," saadaan tarvittava alentaa pohjaveden käytettyjen vodoponizitelnyh seuraavia laitteita: Trench viemäriin (avoimet kaivannot ja ojat), suljettu bestrubchatye viemäreihin, putkimainen ja galleria viemäreitä, altaiden altaita ja erilaisia ​​vesisäiliöitä.

Rinteissä ja niiden rakentamisessa taloja on vaikea suunnitella. Arkkitehdin tehtävänä on muuttaa ne eduiksi. Suuri merkitys muodostumista arkkitehtoninen kuva talon on jotain, mille puolelle sisäänkäynnin se suoritetaan - kanssa jalka rinteen tai sen ylhäällä: "tunnustus" talon on muuttamassa käsitystä. Ensimmäisessä tapauksessa rakennuksen sijainti on pääsääntöisesti niin, että tutkimme sen kokonaan. Toisessa rakennuksessa näkyy vain rakennuksen "yläosa", eli ne lattiat (tai lattia), jotka ovat rinteessä. Menemme taloon ja yhtäkkiä käy ilmi, että on paljon enemmän, että ei ole yhtä tai kahta, mutta kolme kerrosta. On asteittaista "paljastumista".

Jos puhumme teknisistä kysymyksistä monimutkaisen helpotuksen rakentamisessa, tässä tärkein rooli annetaan paikan päällä olevan maaperän erityispiirteet. Yksi asia on homogeeninen maaperä tai tiheä muodostuminen, joka voi toimia säätiön perustana. Tässä tapauksessa voit kaataa monoliittisen nauhan perustuksen, joka on suunniteltu niin, että se voi vastustaa kaltevuuden paineita. Ja on aivan toinen asia, jos maa on heterogeenisissä vaakatasossa tai etenkin kaltevissa kerroksissa, jotka voivat ryömiä rinteessä. Näissä olosuhteissa on tarpeen rakentaa pohja paaluille. Myös pohjaveden luonne ja syvyys on otettava huomioon.

Koska talo on osittain haudattu rinteeseen, rakennuksen vesi- ja lämpöeristeeseen kohdistuu entistä suurempia vaatimuksia, jotta kondensoituminen ja vuodot eivät häviä. Varmista myös, että läsnä on poistoilmastoinnin talossa, osana tiloja jää ilman luonnollista ilmanvaihtoa.

Kaltevuusaltistus

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joilla monimutkainen maasto otetaan huomioon rakennusten suunnittelussa, on sen altistuminen - jyrkkyys ja kaltevuuden suuntaus. Olemme jo puhuneet rinteestä (kaltevuus taso) artikkelin alussa, harkitsemme käsitys orientaatiosta. Suunta ilmaistaan ​​atsimuutteina tai pisteinä. Horisontaalin atsimuuttinen geodeettinen mittakaava on 360º suhteessa pohjoiseen suuntaan myötäpäivään. Kaltevuuden suuntautumisen mukaan alue on jaettu osastoihin, jotka vastaavat kahdeksan pistettä - pohjoiseen, koilliseen, itään, kaakkoon, etelään, lounaaseen, länteen, luoteeseen.

Rakennuksen kannalta edullisimmat ovat etelään ja kaakkoon suuntautuvat rinteet.

On käynyt ilmi, että rinteen suuntautuminen, paitsi sivuston geologiset piirteet, vaikuttaa kysymykseen siitä, onko rakentaminen mahdollista vai mahdotonta. Suotuisimpia ovat etelä- ja kaakkoisat rinteet ja pohjoiseen tai länteen suuntautuvat epäsuotuisat rinteet. Ja täältä miksi. Etelän ja kaakkoisen etelän rinteet ovat hyvin eristettyjä (valaistu auringonvalolta), eteläiseltä tuulelta puhaltaa vähemmän, mikä lopulta osittain säästää rakennuksen lämmittämistä. Tässä tapauksessa jopa vaihtoehtoisten lämmöntuotantolähteiden käyttö - aurinkoenergia voimalaitokset voivat olla taloudellisesti kannattavia.

Asiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, että pohjoiset rinteet ovat täysin sopimattomia talon rakentamiseksi (lukuun ottamatta alueita, joilla on kuuma ilmasto). Epäpuhtaus on riittämätön, voimakkaat kylmät tuulet puhaltavat. On hyvin vaikeaa ja ennen kaikkea kalliimpaa tehdä kotiin mukava tällaisissa olosuhteissa. On välttämätöntä välttää rakentaminen länsirinteillä, mutta täysin eri syystä. Päivän toisella puoliskolla ne altistuvat aktiiviselle auringonvalolle, mikä voi johtaa huoneiden ylikuumenemiseen ja ihmisten vaivoihin.

On pidettävä mielessä, että rinteessä oleva rakenne ei aina ole mahdollista. Erityisesti, jos maaperän tutkimus osoitti maanjäristyksen todennäköisyyden. Tietenkin tässä tapauksessa voidaan tehdä jotain, esimerkiksi asentaa 20 m: n syvyyspilareita, mikäli tämä on tietenkin taloudellisesti perusteltua. Asiakkaan on päätettävä, onko hän halukas maksamaan suuria rahoituskustannuksia. Joskus sivusto tarjoaa kauniin näkymän merelle, vuorille tai muulle maisemoituneelle kauneudelle, mikä on ratkaisevan tärkeää tulevien kiinteistöjen omistajille rinteellä.

Ja ennen kuin rakennat talon vaikeassa maastossa sijaitsevalle tontille, on suositeltavaa suorittaa perusteellinen tutkimus maaperästä epäonnistumatta. Esimerkiksi lännessä on tällainen käytäntö. Ennen päätöksen tekemistä sivuston rakentamisesta sen potentiaaliset omistajat ottavat yhteyttä suunnittelutoimistoon. Arkkitehdit selvittävät helpotuksen piirteet ja päätävät siitä, miten taloudellisesti perusteltavissa on rakentaminen. Meillä ei ole miltei tällaista vaiheessa. Lisäksi käytännössä esiintyi tapauksia, joissa arkkitehdin kaikki uskomukset eivät olleet asiakkaiden käytettävissä ja rakentaminen lopetettiin nollajakson aikana, koska asiakkaan rahat loppuivat. Tämän seurauksena hän jätettiin rahaa ja ilman taloa.

On ymmärrettävä, että taloudellisen rakentamisen vaikeassa maastossa ei tapahdu. Nolla-syklin kustannukset (kuopan kaivaminen, monoliitti- ja viemäröintityöt, kiinnitysseinien rakentaminen jne.) Voivat ylittää itse talon kustannukset. Kaikki riippuu myös maan kustannuksista tietyssä paikassa, joskus vaikean maaston tontin kustannukset voivat olla huomattavasti alhaisemmat kuin lähellä sijaitsevat, tasainen pinta-ala, jolloin nollajakson kustannukset voivat olla perusteltuja.

Kiipeily rinteessä, talo menettää kokonaan pohjakerroksen

Talotyypin valitseminen

Vaikka rinteessä tai vaikeassa maastossa tehdyt rakenteet toteutetaan yksinomaan yksittäisissä hankkeissa, kaikki ne voidaan jakaa kahteen tyyppiin tavalla tai toisella:

 • portaita taloja
 • taloja, joissa on vaihteleva määrä kerroksia.

Entinen on porrastettu muoto, joka vastaa kalteva osa zastraivaemogo, ja jaettuna kaskadi-poikkipinta (joka koostuu osien yhtä korkeita, on siirretty pystysuunnassa lattiasta lattiaan tai kerros) ja rivitalojen. Rivitalot koostuvat yksi-, kaksi- ja kolmikerroksisista rakennuksista, jotka kulkevat sekä rinteen että pitkin. Samanaikaisesti rakennuksen alaosan katto on ylemmän parvekerassi. Jos kaskadio-talot on suunniteltu rakentamaan rinteillä, joiden kaltevuus on 7-17%, rivitalot ovat vähintään 25-30%.

Toinen rakennustyyppi - kerroksittain vaihtelevilla kerroksilla varustetuilla talleilla on pitkä sivu kulmakerroksen yli tai pitkin. Samalla niillä on katto samalle tasolle ja eri kerrosten lattiat rakennuksen eri osiin, mikä riippuu helpotuseroista. Rakennetaan taloja, joissa on vaihteleva määrä lattiat mahdollista rinteillä missä tahansa rinteessä.

Esimerkki melko epätavallisesta toteutuksesta talon rakentamisesta rinteelle. Tällöin on tarkempaa sanottavaa kalliolla. Rakennuksen suunnittelu, jonka on suunnitellut arkkitehti Indrek Allmann (Tallinna).

Talon ylempi tilavuus riippuu konsolikonsolista. Talon pylväs on hitsattu rakenne. Pohjan alapuolelle lisättiin 40 paalun avulla kallioiselle maaperälle kuuden metrin syvyyteen.

Rakennuksen järjestelyt rinteessä

Rakennustyön organisointi, jopa tasaisella kentällä, liittyy joskus vaikeuksiin. Monimutkaisessa helpotuksessa vaikeuksia vielä enemmän. Ensinnäkin on tarpeen löytää paikka rakennusmateriaalien varastointiin. Jos haluat tehdä tämän, sinun on joskus poistettava osa rinteestä tasoisen mukavan alustan luomiseksi. Samanaikaisesti syntyy myös toinen ongelma: mitä tehdä avoimella maalla? Loppujen lopuksi ei kaikki vaadita täyttöä varten. Jos sivusto on suuri, ja jos ei?

Yksi tärkeimmistä tehtävistä on järjestää kulkuväylät siten, että kaikki hienot laitteet pääsee rakennustyömaalle. Maankäyttöisten koneiden ja nostureiden valinta riippuu alueen ominaisuuksista. Ennen rakentamisen aloittamista on välttämätöntä suojella laitetta myrskyveden kaltevuusaltaalta. Ensinnäkin se koskee avoimia ojia ja kairareita. Ja vielä yksi tehtävä, jonka ratkaisu on useimmiten välttämätön ennen pääteosten alkua, on tukirakenteiden rakentaminen maanjäristysprosessien vakauttamiseksi. Tällaiset rakenteet ovat kolmesta tyypistä: kiinnitysseinät (luonnollisella tai paalun pohjalla); paalarakenteet ja pylväät, jotka auttavat korjaamaan epävakaita kaltevuusalueita ja estämään maaperäpäästöjen siirtymisen heikentyneille pinnoille; ankkurointi - itsenäisenä pidätysrakennelmana (pohjalevyineen, palkkeineen jne.) ja yhdessä pidätinseinien, paalujen, pilarien kanssa.

Kun olet päätynyt aiheen teoreettiseen osaan, käsittelemme erityisiä esimerkkejä maan mökkien rakentamisesta vaikeissa maissa.

Toteutetut hankkeet talojen rakentamiseksi rinteelle tai vaikealle maalle

Spa-kompleksi yksityisen kiinteistön alueella

Tolkienin romaanissa Sormusten herrasta hobbit rakensivat taloja tilaviin ja kodikkaisiin reikiin rinteillä. Näyttää siltä, ​​että niiden esimerkkiä seurasi tekijä hankkeen arkkitehti Vladimir Shkurinskaya, kaiverrettu yksi rakennusten valtavan kartanon - rakentaminen kylpylä monimutkainen - korkean vehreän kukkulan. Tämä on elävä esimerkki siitä, kuinka monimutkaista ja näennäisesti epämiellyttävää helpotusta ei voida lyödä, vaan myös muuttuu epäilemättömäksi eduksi, mikä antaa rakenteelle ainutlaatuisen omaperäisyyden.

Spa-kompleksi Pietarin läheisyydessä sijaitsevan yksityisen kiinteistön alueella

Talon rakentaminen maisemaan oli yksi vaikeimmista teknisistä haasteista. Kaivukone katkaisi osan rinteestä syventääkseen hänelle tulevaa rakennetta. Suurin osa maaperästä (noin 1600 m²) poistettiin, loput maaperä käytettiin täyttöön, tasoitettiin helpotuserot ja kohotettiin maaperän taso rakennuksen ja järven välillä. Kaltevuus vahvistettiin erikoisella kumiverkolla (geogridillä) ja kivien kiinnitysseinällä.

Suunnittelussa kompleksissa otettiin huomioon reliefin ominaisuudet erityisesti rinteessä vallitseva paine ja mahdolliset maaperän liikkeet pohjaveden vaikutuksen alaisena. Siksi perustus tehtiin mahdollisimman jäykkänä - kasettirakennuksen seinät - monoliittinen. Seinät käsiteltiin vedenkestävällä vedeneristyksellä ja asennettu sitten kahdelle kerrokselle (5 cm kukin) Penoplex-lämpöeristyslevyille (ekstrudoitu polystyreeni vaahto). Seinämiin kiinnitettiin vahvistava kipsilevy, johon liitettiin kipsikerros. Sitten he kohtasivat keraamisia graniittilaatat. Paikoissa, joissa rakennus leikkautuu rinteeseen, taustalla olevien maaperän luonteen vuoksi, ei tarvita lisätoimenpiteitä seinien suojaamiseksi maaperän tuhoisalta vaikutukselta, joka sopii niihin läheisesti, koska valittu viimeistelymateriaali on ominaista parantuneelle suoritustasolle.

Monoliittinen teräsbetonivilla

Tämän talon tulevat omistajat halusivat saada mukavan asunnon monilla eri tiloilla. Mutta rakennusalueen laajentaminen oli mahdotonta, eikä talon korkeutta nostettu, jotta ympäröivä maisema ei olisi ristiriidassa. Päätökseen vaikuttivat osittain kolmen metrin pudotusalue, melko jyrkkä rinne.

Monoliittinen teräsbetonivitalo Vilnassa, jonka pinta-ala on 422,7 m². Arkkitehti Alvydas Shaybokas.

Rakennus, joka koostui kolmesta suorakulmaisesta tilavuudesta, pystytettiin jalkaansa. Alempi tilavuus, osittain upotettu rinteeseen, toimii pylväksi pääkäytäväksi ja nostaa sen mäen huipulle. Kolmas, pienin, asetettiin toisen katolle. Päärakennuksen puolelta rakennetta pidetään kaksikerroksisena, mikä avaa kolmitasoisen rakenteensa vain joen laaksossa sijaitsevalle julkisivulle. Talon korkeus visuaalisesti pieneni, hieman edellisessä peräkkäisessä äänenvoimakkuudessa hukkuminen. Ja siirtämällä niitä suhteessa toisiinsa, he tekivät tilaa terasseille, jotka oli varustettu tasakattoilla. Pallot laskettiin 6-13 metrin syvyyteen.

Mökki tontilla, jossa helpotus 7 m

Talon projekti on kehittänyt Atrium Plus -yrityksen johtaja Konstantin Yermakov (Pietari). Mökki on rakennettu tontille, jonka helpotusero on 7 m. Talon sisäänkäynti on järjestetty ylimmältä tasolta. Kellari on kahdessa tasossa: alemmassa osassa on kahden auton autotalli, yläosassa on biljardihuone, sauna, lepohuone ja tekniset huoneet.

Mökki tontilla, jossa helpotus 7 m

Suuri helpotusero edellytti suunnittelua tukiseinien avulla. Osa rinteestä leikattiin siten, että ensimmäisen kerroksen ikkunat, jotka sijaitsevat kiinnitysseinämän muodostaman alueen kohdalla, voidaan tehdä standardikokoisiksi.

Villapieni

Kuusikymmentä sataa neliömetriä on plus, mutta suuri ero helpotuksen ja virran, joka rajaa alueen molemmin puolin, on selkeä haitta. Todellakin, tämän hankkeen laatijat, arkkitehdit Vladimir Sinitsyn ja Artem Chernikov, eivät olleet samaa mieltä tämän kanssa ja ehdottivat valoisaa ja alkuperäistä geoplastiatekniikkaa. Geoplastia on keinotekoisen helpotuksen luominen, tai pikemminkin alueen pystysuuntainen asettelu arkkitehtonisen ja taiteellisen muutoksen vuoksi. Näiden muutosten ansiosta oli mahdollista järjestää talon edessä yksityinen tila, joka oli kokonaan suljettu uteliailta silmiltä ja organisoitunut rakenteeseen maisemaan. Rakennuksen kannalta se on L-muotoinen ja siinä on viisi tasoa (tekninen kerros, kellari, ensimmäinen ja toinen kerros, toimisto katolla käytetään).

Sivusto on muuttunut huomattavasti, koska se kesti runsaasti maanrakennustöitä: kolmasosa siitä väheni ja katkaistiin maaperä 4 metrin syvyyteen. Näin alue jakautui kahteen eri tasoalueeseen. Tämän alueen kiinnitysseinämän rakentamiseen kului 1200 m³ betonia. Talon edessä oli lähtöpiste kellarista alempaan yksityiseen pihalle (merkki - 4 m). Talon takana - poistu pihalle ensimmäisen kerroksen tasolla (nollamerkki).

Talo Sevastopolin rannikon rinteessä

Rakennus on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista, jonka pinta-ala on 369 m². Arkkitehti Igor Shipovich. Talossa on pitkänomainen muoto pitkin rannikkoa. Asuinalue on merelle päin. Rakennuksen arkkitehtuuri on täysin alisteinen maastoon. Se oli rannikon kaarevat linjat, joiden ansiosta talon kahtia jaettiin kahteen kerrokseen, mutta monikerroksinen: samassa kerroksessa erilliset huoneet sijaitsevat eri korkeuksilla ja yhdistyvät pienillä portailla.

Talot talojen rinteessä, talon suunnittelu ja rakentaminen kellarilla ja terassilla

Monet uskovat, hyvällä syyllä, että vaikeasti maastopaikalla on monia rakennusongelmia. Tietenkin talon sijoittaminen täysin tasaiselle pinnalle on mahdollista pienillä kustannuksilla ja rajoituksilla. Toisaalta epätasainen alue ei lopeta asuinrakennuksen rakentamista. Rinteessä sijaitsevien talojen hankkeet edellyttävät enemmän huolellista kehitystä ja useita lisäparametreja. Tällä lähestymistavalla osoittautuu, että rinteessä sijaitsevilla rakennuksilla on ilmeisiä etuja, ja pitkät puutteet tutkia ja voittaa helposti.

Maa-talon projekti tontilla, jossa on pieni luonnollinen kaltevuus

Kaltevuus: alkuperää ja ominaisuuksia

Rinteessä suunniteltava päätehtävänä on käyttää kompetenssia nykyisen epätasaisen maaston avulla. Hankkeen ensimmäinen vaihe on tutkia alueen ominaisuuksia, mikä on tärkeää maaperän liikkumisen riskien arvioimisessa. Rinteessä voi olla yksi kolmesta tyypistä:

Kaltevuus osana rotkon (reunaa). Tällainen maaston lasku muodostuu sateiden ja sulaveden vaikutuksesta ja usein esiintyy paikoissa, jotka koostuvat löysästä kivestä. Tällaisissa paikoissa, ruoho ja pensaat kasvavat huonosti, on usein pyyhkäisy-, ruoste- ja maanviljelytekniikka.

Kaltevuus osana maaston yleistä laskemista (esim. Joen suuntaan). Tämä on kestävin maastovaihtoehto.

Kaltevuus ihmisen toiminnan seurauksena. Ehkä vaikea maasto johtuu kaivoksen kaatopaikan kertymisestä, maaperän poistamisesta ja rakennusjätteistä. Tällaiset "taitokset" ovat ennalta arvaamattomia, koska niillä on vaihteleva tiheys.

Ei toivottomia rinteitä

Hyppyjä ja haittoja kaltevilla paikoilla

On mahdollista rakentaa hyvää ja mukavaa asuntoa lähes jokaisessa vaikeassa maastossa. Lisäksi talossa on etuja, joita ei ole saatavilla tasaisella maalla, joka sisältää seuraavat ominaisuudet:

Arkkitehtoninen monimuotoisuus. Rinteessä oleva talo näyttää ulkona laatikosta ja houkuttelee muiden silmät. Rinteessä on ihanteellinen paikka ekspressiivisille rakennuksille, joilla on epätavallinen asettelu ja alkuperäiset maisema-ratkaisut. Rakenteen ulkonäkö määräytyy paitsi omistajien maun lisäksi myös sivuston ominaisuuksista. Esimerkiksi talon pääsy (ylhäältä tai jalasta) vaikuttaa asuin- ja liikerakennusten sijaintiin, päällysteen, portaiden ja terassien sijaintiin.

Tallentaminen viemäriin. Pumppujen pumppaamiseen ei ole tarvetta. Riittää laittaa putket, loput tehdään fysiikan lakien mukaan - jätteet poistetaan painovoimalla.

Säästö säätiön vedenpoistoon. Sade ja sula vesi virtaavat alas ja talo pysyy kuivana. Sinun ei pitäisi luopua kokonaan vedenpoistosta; sen muotoilu yksinkertaistaa ja siten vähentää kustannuksia.

Kallioinen rinne havupuissa - täydellinen paikka talon rakentamiseen

Uudet mahdollisuudet amatööri puutarhurit. Kaltevuus voidaan jakaa terasseihin ja istutettuihin kasveihin ottaen huomioon niiden valo ja kosteutta rakastava. Auringonvalossa tarvittavia kasveja istutetaan ylhäältä, ne, jotka tarvitsevat kosteutta - alla. Kasveja voidaan koristella ja talon itse, vihreät tasakatto.

Talon rakentaminen rinteelle on aina ainutlaatuinen hanke, täällä ei ole valmiita ratkaisuja. Rakennusyritykset tarjoavat hankkeita vaikeille alueille, mutta ne edellyttävät yleensä mukautumista tiettyyn alueeseen. Mallin tarkistaminen tai alkuperäisen hankkeen kehittäminen edellyttää lisävaroja. Talon suunnittelemisessa rinteessä otetaan huomioon paitsi korkeusero ja maaperän ominaispiirteet sekä myös maaperän sallitut kuormat. Monimutkaisen alueen haitat (jotka ovat helposti voitettavissa nykyaikaisilla tekniikoilla ja materiaaleilla) ovat seuraavat ominaisuudet:

Tarve vahvistaa maaperää. Tärkeä tapahtuma, joka auttaa suojelemaan sivuston maanvyörymiltä. Maaperää vahvistetaan kahdella tavalla: Asenna alusosan kiinnitysseinät tai suorita poraus rinteessä (myös kiinnitysseinien asennus).

Gabionit (kivirakenteet) vahvistavat kaltevuutta ja auttavat välttämään maanvyörymiä.

Nollajakson kustannukset. Mitä monimutkaisempi on sivuston helpotus, sitä enemmän rahoitusta tarvitaan kuopan kaivamiseen, pidättävien seinien järjestämiseen ja vedenpoistoon. Joskus nollakierros on kalliimpi kuin kaikki myöhemmät rakennustyöt.

Asumisen sijaintia koskevat rajoitukset. Yöllä kylmää ilmaa putoaa alas rinteessä. Rinteessä sijaitseva talo toimii esteenä ilmavirran liittämiselle ja lähellä sitä ns. "Kylmä tasku" (kylmän ilman pysähtyminen). Jäähdytystehon välttämiseksi talo on rakennettu mahdollisimman korkealle.

Perustan perusteellinen vedenpitävyys. Koska talo on aina asetettu vaakasuoraan, osa säätiöstä haetaan väistämättä maahan. Tämä säästää lämmön kulutusta, mutta vaatii myös asianmukaisen pohjaveden poiston ja lisäeristyksen.

Käyttörajoitukset. Talon huoneet syttyvät epätasaisesti. Toinen rajoitus koskee vanhempia perheenjäseniä, joiden on vaikea liikkua päivittäin tasolta toiselle.

Korkein sijainti rinteessä parantaa rakennuksen suorituskykyominaisuuksia. Sivustomme kautta voit tutustua Low-Rise Countryin kotisivun näyttämötavien rakennusyritysten suosituimpiin talohankkeisiin.

Piirrä bias: mitä etsiä

Ennen kuin rakennat talon rinteelle, suorita perusteellisempi tutkimus alueesta.

Tärkeät ominaisuudet, jotka vaikuttavat suoraan talon hankkeen valintaan, ovat seuraavat sivuston kaltevuuden ominaisuudet:

Kalteva jyrkkyys. Jos kävelit 100 m: n osuudella ja nouset 10 metriä (korkeus), tämä tarkoittaa, että kaltevuus on 10%. Rinteiden koon mukaan on tavanomaista jakaa tontit litteiksi (0 - 3%) sekä pienillä, keskitasoisilla ja jyrkillä rinneilla (vastaavasti jopa 8%, jopa 20% ja yli 20%).

Suunta. Maan talon suunnittelussa on kiinnitettävä huomiota rinteen sijaintiin kardinaalipisteissä. Etelä- ja kaakkoissuunnat katsotaan suotuisiksi suurimman osan Venäjän rakentamisesta, sillä ne saavat optimaalisen auringonvalon määrän. Alueilla, joilla on kuumia ilmastoja, pohjoinen suunta on suositeltava.

Julkisivun suuntaus vaikuttaa elämisen mukavuuteen

Asunnon valinta taloon. Tulevaisuuden asunnon valitsemista varten arvioidaan paitsi avaavan lajin panoraamaa myös muita, usein tärkeämpiä parametreja. Näihin kuuluu pääsy taloon. Kätevä tie on tärkeä paitsi rakennustöiden aikana (koneiden ja materiaalien toimittamisessa), mutta myös käytön aikana. Usein sisäänkäynti on ainoa mahdollinen, ja tämä on otettava huomioon suunnittelussa.

Rakennusten ja viestinnän sijoittaminen. Korkeuserojen takia vesivoiman organisoinnilla voi olla muita vaikeuksia. Avohuollon piirteitä on otettava huomioon, kun valitaan paikkaa tiloihin, kylpytiloihin, leikkipaikkaan, kaivoon ja saostussäiliöön.

Hankkeen valinnan ominaisuudet, riippuen rinteestä

Talon hankkeet ja rakentamisen periaatteet valitaan maiseman ominaispiirteiden perusteella; kun taas seuraavat periaatteet ohjaavat:

Jos rakennuspaikan kaltevuus ei ylitä 3%, katsotaan olevan tasainen ja ilman rajoituksia käytetään standardimallia. Pidetään mahdottomana luoda pieni maaperä, joka laajentaa terassia ja yksinkertaistaa vedenpoistoa.

Tyypillinen projekti tontilla, jossa on pieni rinne

Pienellä rinnealueella (jopa 7%) sijaitsevat paikat mahdollistavat myös vakiomallien käytön. Ainoa rajoitus on se, että talossa ei pitäisi olla kellarista, ja se voi myös lisätä maaperää.

Kaltevuus on 8-20%. Tällä alueella sivusto ei enää ole linjassa; paras ratkaisu olisi kellarin rakentaminen (kun osa maaperästä poistettiin rinteestä). Talot talojen kellarikerroksessa tarvitsevat huolellista vedenpitävyyttä. Ihanteellisessa tapauksessa, jos alemman kerroksen sisäänkäynti voidaan järjestää. Tällöin kellari tulee ihanteellinen paikka talon autotalliin. Lisäksi sitä käytetään usein keittokirjaan, työpajaan tai saunaan.

Videon kuvaus

Talon pohjakerroksessa seuraavassa videossa:

Kaltevuus ylittää 20%. Tällaiselle rakennukselle tarvitaan yksilöllisesti suunniteltu projekti, jossa otetaan huomioon erityinen korkeusero. Kaltevuus muuttuu useiksi tasaisiksi terasseiksi (tasoiksi), jotka on vahvistettu kiinnitysseinillä, jotka ottavat pääkuorman. Pengerryksen vastaanotto vakauttaa maaperän ja helpottaa huomattavasti myöhempää tilojen vyöhykkeitä. Erilaiset huonetilat sijaitsevat eri tasoilla ja niillä voi olla oma sisäänkäynti. Hankkeen omaperäisyyttä parantavat erilaiset terassit, verannat ja parvekkeet. Laitosten tuuletukseen, vedenpitävyyteen ja lämmöneristykseen on lisätty vaatimuksia.

Talo, jossa kellari ja terassi joen rannalla. Tämä voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa kerrotaan yhdestä kerroksesta kerrostaloista laminoitua viilupuuta.

Säätiön laite

Säätiö on näkymätön osa rakennetta, jonka laatu määrittelee rakennuksen luotettavuuden. Kaltevalla pohjalla on omat ominaisuutensa: sitä on vaikeampi toteuttaa ja sillä on usein epäsymmetrinen muoto. Optimaalisen perustan valitsemiseksi suoritetaan maaperäanalyysi ja lasketaan maaperän sallittu kuormitus. Vaarallisella maaperällä on kolme perustyyppiä:

Vaakasuora. Suunnittelun vakioalusta, nauha tai paalu soveltuu tasaiselle maaperälle. Korkeat kustannukset edellyttävät rakennustyön organisointia ja sen sisäänpääsyn. Sinun on kutsuttava erikoislaitteet, jotka poistavat ylimääräisen maaperän ja sovittavat tarvittavan alueen.

Astui. Erilaisia ​​nauhan perustuksia, joissa betonisubstraatin paksuus vaihtelee pinnan kaltevuuden vuoksi. Tällainen säätiö näyttää tavalliselta vaakasuoralta pohjalta, mutta betonikerroksen pohjalla on maksimaalinen ja ylhäältä alhaisin. Ruoppausta porrasperustan järjestämisessä ei ole tehty.

Videon kuvaus

Moderni norjalaishanke rinteessä seuraavassa videossa:

Ruuveilla. Tällaista pohjaa voidaan soveltaa maaperään, jolla on erilainen koostumus; Se sopii kevyisiin kerrostaloihin, jotka on tehty esimerkiksi kehystekniikalla. Paalut syvällä maahan, kun niitä tiivistetään. Tämän menetelmän haitta on kyvyttömyys järjestää kellari.

Lisätyötä asuntojen rakentamisessa rinteessä

Talossa rinteessä, jossa kellarissa ja terassilla on suosittu kodinvaihto vaihtoehto. Perusta ja terassit ovat olennainen osa rakennusta, jakavat paineen maahan ja estävät maaperän siirtymisen. Jotta heidät suojeltaisiin luonnonvoimien kielteisiltä vaikutuksilta, he tekevät lisätoimenpiteitä, jotta kaltevuus olisi luja ja turvallinen. Näihin töihin kuuluvat:

Jätevesijärjestelmän organisointi. Sateen ja sulaveden tehokas valuminen vaikuttaa hyvin positiivisesti seinien ja pohjan tilaan. Jotta veden virtaus olisi järjestäytynyttä, ristikkojaltioitujen seinien ympärillä, rungot asetetaan ja peitetään raunioilla.

Jalkakäytävän portaan talon järjestelmä

Maaperän tiivistys. On suositeltavaa rakentaa betonielementti rakennuksen ympärille ja lisäksi korvata osa maaperästä hiekalla. Muilla alueilla voit käyttää geotekstiilejä ja vahvistettuja hilsejä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan talojen 8 - 8 projekteista.

Maan talon hanke rinteessä: suunnittelun vivahteet

Hankkeet, jotka on suunniteltu vastaamaan eroa (joskus merkittävä) korkeus, näyttävät aina unbanalilta. Tällaiset rakennukset voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

Asunnot portaat. Suunnittelu voi olla kaskadipintainen, kun rakennuksen elementit siirretään toisiinsa nähden pystysuoraan. Jyrkille rinteille sopiva rivitalo, kun yhden rakennuksen katto palvelee terassia toiselle. Molemmissa tapauksissa rakenne muistuttaa vaiheita.

Talot vaihtelevissa korkeuksissa. Tässä rakennuksen kaikkien osien katot ovat samalla tasolla ja kunkin osan lattialeveys voi olla erilainen (topografiasta riippuen). Tällainen kotelo saa rakentaa mihinkään rinteeseen.

Maa talo astui kerroksittain moderniin tyyliin

Talon suunnittelemisessa rinteessä käytetään tekniikoita, jotka lisäävät elämisen luotettavuutta ja mukavuutta:

Monikerroksisissa rakennuksissa, jotka sijaitsevat useilla tasoilla, kullekin tasolle on oma sisäänkäynti, joka on erittäin käytännöllinen ja kätevä (erityisesti vieraille).

Litteä katto. Ihanteellinen, varsinkin jos juoni on pienikokoinen. Tierotetut talot, joissa on litteä katto, on jumalatar virkistysalueiden järjestämiseen: erilaiset terassit, huvimajat, terassit, joissa on grillit ja lasten leikkikentät.

Kattopuutarha. Nykyaikaiset tekniikat (kalvoaineiden käyttö) antavat jopa katon vihreydelle, mikä luo ympäristöystävällisen ja vaaditun lepokulman. Hankkeessa on syytä rakentaa katto, koska vain erikoisasiantuntijat voivat jakaa kuorman asianmukaisesti (esimerkiksi puiden paikka valitaan kantavien seinien päälle).

Panoraamakuolien käyttö

Julkisivun elementit. Hanke tahansa tyyli hyötyy panoraamaikkunoiden käytöstä. Suurten ikkunoiden modernit ikkunat ovat parantuneet lämmöneristysominaisuuksilla ja soveltuvat käytettäväksi alueilla, joilla on pitkä ja huurullinen talvi.

johtopäätös

Talon rakentaminen rinteelle on suoraan riippuvainen helpotuksen ominaisuuksista ja maaperän ominaisuuksista, joten alustava geologinen tutkimus on asuntorakentamisen tärkeä vaihe. Kenttätyöt tarjoavat mahdollisuuden analysoida lähdetietoja ja määrittää optimaaliset rakennusparametrit. Geologisen etsinnän käyttö vähentää rakentamisen kokonaiskustannuksia (nollavaihtoa mukaan lukien) 10-15%.