Puuportaan perusta

Nykyään puutalon suosio kotona ja maaseutumahdollisuus on äärimmäisen korkea. Rakennusyritykset tarjoavat valtavan määrän hyvin puurakennushankkeita baarista ja pyöristetyistä lokeista. Tällainen talo voidaan valmistaa valmiiksi valmistetuiksi yksiköiksi ja rakenteellisiksi elementteiksi, minkä jälkeen puurakennus voidaan asentaa asennuspaikalla omilla käsillään. Mutta puutalon perusta on kehitettävä ja rakennettava omaksi, ottaen huomioon maanpinnan ja olosuhteet kentällä.

Kumpi on parempi valita puutalon perusta

Puustalon säätiön onnistunut valinta päättää kaiken lisätyön menestyksen, joten sinun ei pidä säästää säätöön, vaikka puurakennukseen. Senseless säästöt ja virheet ovat erittäin kalliita, toisin kuin muut puurakennukset, säätiö on erittäin vaikea ja kallis korjata tai uudistaa omalla kädelläsi. Siksi on harkittava vakavasti kaikkia puutalon parametreihin liittyviä ominaisuuksia, maaperän vivahteita säätiön ja maaston alle.

Moderniin matalarakenteisiin perustuvat neljä päätyyppistä säätiötä ovat yleisimpiä:

 • Säätiön nauha-versio, jossa on pieni määrä tunkeutumista maahan tai jota kutsutaan myös nimellä MZLF, on yksinkertaisin hallinnan perusta. Rakenteellisesti se on betonirakenne nauhatyypistä, joka on upotettu 30-40 cm: n syvyyteen laakeripuisten seinien ympärysmitta;
 • Kahden säätiön ja MZLF: n yhdistelmän yhdistelmä pystyy kestämään monisuuntaisia ​​kuormituksia ja vakautta. Tämä vaihtoehto tunnustetaan monien ammattimaisten rakentajien parhaana vaihtoehtona kaksikerroksiselle puutalolle;
 • Pyllysten perustusta käytetään useimmiten suhteellisen kevyissä hiekkaisissa maissa, joilla on vaikea maasto, esimerkiksi pinnan suurella kaltevuudella tai pohjaveden korkealla tasolla. Vaikeinta omien käsien suunnittelussa, mikä edellyttää perusteellista tuntemusta paalujen asennustekniikasta;
 • Säätiöjärjestelmä yhdistää kaksi lajiketta - MZLF ja tuki kiinteän betonilaatan muodossa. Tämä säätiö on täydellinen kehysrakennuksille. Puukehyksen pieni jäykkyys täydentää perustan liiallinen jäykkyys. Sitä voidaan kutsua ihanteelliseksi perustaksi, mutta kalliiksi ja liian työläsksi rakentaa omalla kädelläsi.

Ominaisuudet puutalon kellarista

Säätiön voima, betonin syvyys ja kehyksen muotoiluominaisuuksien on oltava oikeassa suhteessa rakennuksen jalanjäljen koon ja puutalon korkeuteen. Mitä korkeampi puurakennus ja sitä pienempi pohja, sitä syvempi ja voimakkaampi säätiö on. Pitkä puutalo jatkuvasti "leikkii" tuulikuorman ja lumen paineen alla, sitä korkeampi talo, sitä vahvempi talon seinien epätasainen paine säätiössä. Puinen "high-rise", uuni tai yhdistetty pile-MZLF-variantti sopii parhaiten.

Puuportaan seinät jopa muutaman vuoden kuluttua rakentamisesta vähenevät kuormituksen alapuolella, joten tänä aikana puurakenteen kehyksen lujuus määräytyy pitkälti betonirakenteen jäykkyydestä alustalla. Jos valitset paalun vaihtoehdon, sinun on vahvistettava sitä erittäin voimakkaalla teräskehyksellä ja grillijärjestelmällä.

Joissakin tapauksissa esimerkiksi puiset talot, joissa on korkeat ullakkotilat, voidaan lisätä kehyksen jäykkyyttä tasaisesti kuormituksen säätöön, jos rakennus tehdään kahdessa oikeassa kulmassa olevassa osassa.

Lisäksi kaikenlaiset säätimet eivät yhtä hyvin takaa rakennuksen vakautta kosteusmailla syöpäälle ja ylikyllästettynä. On parempi olla käyttämättä matala syvyysjärjestelmiä maastossa, jossa on satunnaisia ​​tulvia tai sadevettä, ja suolaisille ja vedetylle maaperälle on suositeltavaa valmistaa paalujärjestelmä tai -rakenne betonilaatan päälle.

Tällä hetkellä jäädytyssauman aihe ja perustapohjan tuhoaminen ovat useimpien asiantuntijoiden ja rakennusalan konsulttien eniten "leipää". Sinun ei pitäisi liioitella liiallisesti maaperän kerääntymisen vaaraa. Useimmissa tapauksissa tavallinen perusta, joka on tehty omilla käsillänne BCH 29-85: n vaatimusten mukaisesti socle-alueiden järjestelyn ja perustusryhmän kehyksen suhteen, voi turvallisesti selviytyä vaikeimmista talvista.

Me rakennamme puun talon omat kätemme

Yksinkertaisin ja todistettu vaihtoehto rakentaa pienen puutalon perusta on matala-teippi. Se on yksinkertainen ja luotettava, ja perustason teippien lujuus lasketaan jopa pienelle 30-40 cm: n syvyydelle, jotta voidaan rakentaa 25 cm: n seinänpaksuinen tai jopa kaksikerroksinen versio 15 cm: n profiilipalkista. Seinän paino ensimmäisessä tapauksessa on 150 -200 kg / m 2. Vertailun vuoksi opilkobetoni ja kermatsitobetoni, joiden seinämän paksuus on 35 cm, antavat kuorman 350-450 kg / m 2 vastaavasti. Joten talon tyypillisen perustan normaalikoko on lähes puolitoista voimaa.

Mitä sinun tarvitsee tehdä epäonnistumatta

Jotta puutalouden perusta olisi mahdollisimman luotettava ja stabiili, ei riitä kaivaa ojaa puoli metriä leveäksi ja täyttää se betonilla. Täytä kaikki lisärakenteiden edellyttämät lisäedellytykset:

 1. Suunnittele ja sijoittakaa viemäröintijärjestelmä hiekkalaatan pohjalle;
 2. Tee vedeneristysjärjestelmä, joka perustuu liima- ja kateaineisiin;
 3. Teräsvahvasta kiinnitä vähintään neljän kierteen pohja runkoon;
 4. Kun olet kaatoinut pohjan ja irrotat muotit puusta, tee katodimateriaalin tarkastus ja uudelleen vedeneristys. Oven seinämien ja säätiön valun välille muodostuneet ontelot on täytettävä hiekan, murskatun kiven ja saven seoksella;
 5. On välttämätöntä tehdä sokea alue, asianmukainen suoja ja vedenpoisto talon seinistä ja pohjasta.
 6. Jos jäädytyksen syvyys on yli 50 cm, käytä pohjaosan eristämistä vaahtopolystyreeni- tai vaahtolaseilla.

Tällainen säätiö pystyy helposti pitämään puutalon rakentamista 50-70 vuoteen ja ajan myötä vahvistuu. Kiitotetun turvamarginaalin ansiosta puutalon seinät ja kokonaissuunnitelma voidaan vahvistaa, rakentaa ja rakentaa uusiin tarpeisiin.

Perinteiden rakentamisen prosessin ominaisuudet puutalossa

Alkuvaiheessa on tarpeen asettaa pohja puurakenteen ääriviivoja pitkin ja kaivaa nauhahaara. Ennen mittojen suunnittelua - nauhan leveyttä ja syvyyttä on tarkistettava, mikä maa on lasketulla syvyydellä. Jos se on matalaa tiheää taottua tai kovaa kallioista kallioista, jossa on paljon kalkkikiveä tai muuta kovaa kiveä, nauhan leveys voi olla enintään 30 cm, 40 cm, toinen 20 cm putoaa ja tyhjennetään.

Heikoimmat ovat lieja ja rasva-savia. Tässä tapauksessa nauhan mittoja on lisättävä 15-20%. Oven pohjalla kaadetaan kerros hienoa soraa, 7-10 cm paksu, sitten geotekstiilit ja 2 cm hiekkaa. Seuraavaksi asetetaan viemäriputki ja toinen sora, 3-5 cm, kääritään geotekstiilien reunat ja heitetään hiekkaa.

Asettamme vedenpitävyys ja sen päälle asennamme puisen muotin, joka täyttää säätiön. On edullista käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtomuovia. Betonin kaatamisen jälkeen polymeerimateriaali suojelee ja eristää pohjan täydellisesti. Maanpinnan yläpuolelle, puiset suojakalvot on oltava vähintään 15-20 cm.

Pienille puutaloille voidaan käyttää 6 mm: n halkaisijaltaan lasikuituvahvisteita, jotka on helpompi kuljettaa ja vanteita. Jos otat teräsmateriaalia, tarvitset 8 millimetrin kierteet. Neljä koukkua on järjestetty peräkkäin louhinnan koko pituudelta, ja jokainen koukku on asetettu tiettyyn etäisyyteen muotin pinnasta ja seinistä ja sidottu pehmeällä langalla viereisten raudoituspalojen kanssa.

Betonin täyttö toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä aluskerroksen alapäässä kaadetaan betoniliuosta ja se kaadetaan suurilla ja pienillä raunioilla maksimaaliseen kyllästymiseen saakka. Sallittu kerros on suljettava käsin käsin. Toisessa vaiheessa perusrunkoa ympäröivät ankkuripultit tai mutterit, jotka on sijoitettava betoniin vähintään 15 cm: n etäisyydelle. Ankkurointikannattimeen asennetaan maanpinta tai alempi puupalkki.

Seuraavaksi suoritetaan puumaisen muottien täyttö raakakivellä ja kaato-liuoksella. Kunkin kerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 20 cm, kun seoksen pinta on päällystetty, kattotiili peittää 2-3 päivää, kunnes betoni asetetaan. Puiset suojat voidaan poistaa ja siirtyä sokea alueelle.

Lopullinen toiminta

Seuraavaksi järjestämme puurakenteen säätiön suojan, suoritetaan sokea alueen vedeneristys ja eristys. Kun olet poistanut puiset muottipaneelit pohjan pohjasta, on tarpeen kääriä ja sijoittaa vedenpitävyys pohjalevyille valun pinnalle, kiinnittää kateaine ja polystyreenieristelevy betoniseinään. Jäljellä oleva tila on täynnä laihaa saviä ja hiekkaa, ja voit jatkaa sokean alueen järjestelyä. Sokea alue harvoin ylittää 50-60 cm: n leveyden. 15 cm: n syvyydessä kaivaamme uraa betonisoimiseksi, kaada se savi ja hiekka seokseen, tiivistetään se karkiin, asetetaan kateaine ja täytetään se betonilla.

johtopäätös

Jos puutalo on suunniteltu kesämökiksi ilman lämmityslaitteita, on järkevää laittaa lisäkerros vaahtolasineristettä sokean alueen betonihyllyyn. Jos talo on suunniteltu ympärivuotiseen elämään ja lämmitykseen talvella, sokea aluetta ei saa eristää, vaan riittävästi lämmittää pohja puupintojen alla riittävän laadukkaasti.

perusta

Puuportaan perusta

Puurakennuksen tai -saunan perustamisen vaihe on yksi talonrakennuksen tärkeimmistä vaiheista, joihin Venäjän kartanoyrityksessä kiinnitetään erityistä huomiota. Se riippuu siitä, kuinka hyvin ja huolellisesti säätiö on asetettu maalaistalolle, kuinka kauan rakennus pysyy. Siksi puutalojen ja kylpyammeiden suunnitteluvaiheessa tarkastelemme aina huolellisesti maaperää, sen kantavuutta ja topografiaa.

Miten rakennamme: säätiön rakentamisraportti

Hyville ja kestäville maaperäille käytetään monoliittisia nauhan perustuksia, samoin kuin perustuksia ruskeilla täytetyillä paaluilla, joissa on grillata. Maan talon laatat perustuvat kahteen asiaan. Ensimmäisessä - jos kellarissa oletetaan, toisessa - jos maaperä, johon taloa rakennetaan, on ominaista epävakaus tai suuri pakkasnopeus. Talon rakentaminen pyöristetystä lokerosta tai pilkottua kylpyamme alkaa vasta kun valmis säätiö saa tarvittavan brändinvoiman.

Tärkeimmät säätiöt:

1. Hihna vahvistettu matala-pohja hiekka tyyny

Jos aloitat pienen puutalon rakentamisen, ja sivustosi maaperä on kallistunut kohtuullisen voimakkaasti, niin hiekkavyöhykkeelle sopiva nauhatyyny sopii sinulle, joka varastetaan varovasti maaperään.

Mikä on tällainen säätiö? Tämä teräsbetoniteippi, joka ulottuu koko rakennuksen kehälle. Nauha asetetaan kaikkien laakerin ja ulkoseinien alle. Nauhalevyn poikkileikkaus on saman kokoinen koko rakennuksen ympärysmitta.

Luomustekniikka

Usein tällainen säätiö sijaitsee maaperän jäädytyksen yläpuolella. Sen luominen alkaa merkinnöillä maan päällä ja seuraa sitten kaivannon kaivamista vähintään seitsemänkymmenen senttimetrin syvyyteen. Kaistaleen kaivetun kaivon sivut ovat vesitiiviitä lasin tai tolan kanssa.

Pohjaan asetetaan kaksikymmentä senttimetriä hiekkaa. On myös tarpeen asettaa vesitiivis pinnoite hiekalle. Näiden töiden jälkeen aloita muottien asennus. Tällaisen suunnitelman perustuksen rakentamisen aikana aluskerros vahvistetaan ensin betoniin, sitten betoniin, jota seuraa yläraudoitus ja betonikerros. Ja vasta sen jälkeen, kun tämä on lopullinen betonointi.

Kolme tuntia sen jälkeen, kun betonikoostumus kovettuu, koko avoin pinta on peitettävä sahanpurulla tai pussilla. Ja sen jälkeen kaadetaan runsaasti vettä koko rakenteen, myös muottiin. Jos rakennat kuuma kausi, sinun on vettä sitä joka neljäs tunti ja sitten kolme kertaa viikossa. Tässä tilassa betonia on pidettävä kahtena tai neljän viikon ajan. Keskeisin ajanjakso on ensimmäinen viikko levittämisen jälkeen, kun betonin ei missään tapauksessa saa kuivua.

Nauhatason alin syvyys on vähintään 0,5 metrin päässä "nolla" -merkistä. Rakentamalla nauhan perustusta kalliille ja kiviseille, riittää poistamaan ylempi hedelmällinen maaperän kerros.

Se on tärkeää! Talvella on mahdotonta jättää matala-teipin pohjaa purettavaksi.

Käyttöohjeet:

 • Maaperä: savi, lieppu, hiekkasauma, silty ja hieno hiekka;
 • Pohjaveden korkeus: korkea.

Laitteen luettelo, joka sisältyy laitteen hintaan matala nauha-pohja:

 • Kellarin akselien hajoaminen ja sidonta maastoon;
 • Louhinta, kaivaus (enintään -0,7 m "nolla" pisteestä);
 • Hiekkavalmistuslaite, jossa kerroksen kerrostappaus tärytyslevyllä (200 mm);
 • Muottien asennus;
 • vedenpitäväksi;
 • Vahvistimen laitekehys;
 • Betonisointi säätiö;
 • Värävä betoni syvällä täryttimellä;
 • Purkamismuoto.

2. Uppoasennettu vahvike nauhan pohjalla hiekkasyynyyn

Kaikista tyyppisistä säätiöistä, jotka tarjoavat Venäjän omistajille moderneja tekniikoita talojen rakentamiseksi hirrestä, on upotettu nauhatyökalu hiekkalaatalla, joka on eniten kysyntää yksityisessä puurakenteisessa rakennuksessa. Ja tämä on ymmärrettävää, koska sen luomisen kustannukset ovat alhaiset. Tämä säätiö on vahva, luotettava, edullinen ja sopii kaikkiin puutaloihin.

On erittäin hyvää tehdä tällainen perusta talonrakennukselle siinä tapauksessa, että paikan päällä oleva maaperä on epätasainen, mutta jos meillä on taipuvainen maaperä ja sen jäätymisaste on riittävän suuri, sitten luoda uppoasennusnauha tässä tapauksessa on erittäin kallista johtuen suuresta tilavuudesta maanrakennustyöt. Loppujen lopuksi sen vahvuus on riittävän suuri, ja se pystyy kestämään jopa erittäin raskaat rakenteet.

Kuten jo todettiin, säätiön valinta tapahtuu vasta maaperän arvioinnin jälkeen tontilla ja ilman tätä, on epäkäytännöllistä ryhtyä toimiin ja päättää talon perustan tekemisestä.

Luomustekniikka

Miten nauhasäätiö on luotu? Tekniikka on seuraava: murskattu kivi tai hiekka-soramakuva tehdään kuoppaan tai kaivettuun kaivantoon. Sen päälle on asennettu puinen muotti, joka on suojattu erityisellä vedeneristysmateriaalilla. Muottirakenteen sisällä on metallia vahvistava häkki, jonka ontelo on täynnä betonia.

Se on tärkeää! Tällä pohjalla on vakaa poikkileikkaus koko kehällä.

Käyttöohjeet:

 • Maaperä: savi, lieppu, hiekkasauma, silty ja hieno hiekka;
 • Pohjaveden taso: alhainen.

3. Sarake ja nauhat

Pylväspohja on pohja, jossa koko kuorma menee pylväisiin, haudattu maahan 300 mm alle jäätymisasteen. Sarakepohja koostuu pilarien asentamisesta kaikkiin kulmiin ja puuseinämien risteykseen. Pilarit on myös asennettava paikkoihin, joissa on tarkoitus lisätä kuormitusta.

Pylväsnauhan pylväät voivat olla kiveä, betonia tai impregnoitua puuta. On suositeltavaa käyttää tällaista säätiötä epähomogeenisillä tai erittäin heikoilla maaperillä. Tämä säätiö kaadetaan samalla tekniikalla kuin yksinkertainen nauha.

Luomustekniikka

Tätä tyyppistä alustaa luotaessa käytetään seuraavaa kaavaa:

 • Kaivetta varten kaadetaan hiekkalaatikko, jonka korkeus on vähintään 40-50 cm;
 • Hiekka kaadetaan betonilla tai vahvistettu monoliittinen nauha asennetaan;
 • Asenna pylväät nauhan päälle - niiden välisen etäisyyden tulisi olla 2,5-3,5 metriä;
 • Pylväiden välinen kuilu on täynnä rikki tiiliä, joten puutalolla on luotettava suoja puhaltaa alla.

Venäjän Mansion PSC: n asiantuntijat sanovat, että teräsbetoniteippi pylväsnauman pohjalla estää rakentamisen kehyksen vääristymisestä ja jos talo muuttuu ajan kuluessa, tämä muodonmuutos tapahtuu tasaisesti.

Ennen kuin aloitat säätiön rakentamisen, on tarpeen tehdä laskelmia maaperän ominaisuuksista, erityisesti on tärkeää tietää maaperän lujuus. Säätiön perustan syvyys riippuu tästä.

Tämäntyyppisen alustan eduista, kestävyydestä ja luotettavuudesta tulisi huomata. Ja silti pylväsnauhan säätö sopii mihin tahansa maaperään, on edullinen ja on erittäin helppo luoda.

Se on tärkeää! On olemassa vaara tuhoutumisen rakentamisessa, jos pylväitä ei tapahdu asianmukaisesti. Et voi varustaa kellarissa tai maanalaisessa autotallissa.

4. Monoliittinen pohjalevy

Tällaista säätiötä kutsutaan usein kelluvaksi. Laattojen säätiö on melko yleinen, koska laattojen ansiosta, joka on melko jäykkä rakenne koko rakennuksen alueelle, ei voi pelätä maan liikkumista. Pohja on tehty siten, että levy liikkuu maahan ja suojaa siten rakenteen mistä tahansa tuhoutumisesta.

Laattojen perustukset luodaan vaikeisiin maaperäihin, vaikka muita emäksiä ei voida lainkaan tehdä. Päätehtävä, joka on sijoitettu liesi, on tasoittaa epätasainen vetäytyminen talon. Jos laattojen pohjan laskeminen suoritettiin oikein, se pystyy kestämään raskaita kuormia ja siksi sopii korkeisiin ja raskaisiin rakenteisiin.

Millä kentällä laitetaan usein levy? Tämä on heikko tai epäselvä maa, löysä maaperä ja alueet, joilla pohjavesi on erittäin korkea. He sanovat, että talossa tällaisissa paikoissa "kelluu" liesi, kuten eräänlaisella lautalla.

Luomustekniikka

Laattojen pohjan luominen lomakkeessa alkaa hedelmällisen kerroksen poistamisella rakennustyömaalla. Ja kaivetun kuopan pohjassa oli "tyyny", joka oli tehty soraa hiekalla. Luonnollisesti "tyyny" varovasti tamped. Muista, että laatan osalta on välttämätöntä käyttää vedenpitävää materiaalia, joka on asetettava "tyynyyn". Tämän jälkeen pohjaan kohdistuu vahvistus ja kaadetaan betonia kaivoon.

Se on tärkeää! Maaperän jäädyttäminen aluslaatan alle on epätasainen ja siksi maaperän sakkautuminen sen alle on mahdollista yli kymmenen senttimetriä. Joustavan taivutuslevyn valinta auttaa välttämään ongelmia, sen on oltava riittävän paksu ja sisältää korkealaatuista lujitusta.

5. Pyllyjen säätiö

Jos et halua käyttää ylimääräistä rahaa talon rakentamiseen ja samalla haluavat saada laadukkaan rakenteen, silloin jalustat perustuvat sinulle parhaiten. Tällä säätiöllä on monia etuja, kuten alhaiset kustannukset, alhainen luomisaika, pieni määrä kulutustavaroita ja tietenkin tärkein "plus" on kyky kestää raskaita kuormia.

Tällainen säätiö voidaan sijoittaa lähes mihin tahansa maaperään, ja sen tehokkuus määräytyy sen vuoksi, että koko taloon ei ole tarvetta monoliittisen perustan luomiseen, mutta riittää vain sijoittaa paalu - sarakkeet kulmiin ja talon ulkoseinän alle puolitoista ja puoli metriä. Jos hanke tarjoaa, niin kun säätökokoonpano on paalujen kiinnityselementtejä ja laakerin seinämien alle.

Luomustekniikka

Perustamissuunnitelma tehdään paikan päällä. Kehä piirretään maahan ja talon kantavat elementit on merkitty. Tämä lähestymistapa antaa sinulle mahdollisuuden laskea oikein istuinten määrän optimaaliseen asentamiseen. Suunnitelman laatimisen jälkeen siirry käytännön osaan - kaivojen poraukseen. Niiden halkaisija voi vaihdella riippuen kuormasta, maaperätyypistä ja käytetystä materiaalista pohjalle. Reikien syvyys on myös vaihteleva ja riippuu tekijöistä, kuten maaperän jäädytyksen syvyydestä ja sen tyypistä.

Heti kun reiät ovat valmiita, asbestiputki asetetaan niihin, joka on peitetty maaperällä ulkopuolelta pitämään se pystyasennossa. Sen jälkeen kolmasosa putkesta kaadetaan betonilla ja nostaa välittömästi hieman niin, että betoniseos lähtee putkesta, muodostaen paalun perustan. Putki kaadetaan uudelleen betoniin ja sitä painetaan siihen, minkä jälkeen lujitettava raudatanko lisätään vielä jäätyneeseen seokseen.

Se on tärkeää! Suunnittelu jätetään niin kauan, että betoni asetetaan. Kesällä kuivalla säällä riittää vain kolme tai neljä päivää, kun taas kosteissa olosuhteissa jähmettyminen vie enemmän aikaa. Jähmettymisen jälkeen he alkavat ryöstää grillata.

6. Runkopallojen säätö

Ruuvipalloja käytetään pitkään Venäjällä. Ja tällaisen säätiön suosiota lisäsi se, että on paljon helpompaa asentaa ruuveja kuin ajetuilla. Todettiin, että ruuvipallojen pohja on paljon käytännöllisempää, parempaa ja kätevämpää kuin muun tyyppiset alustat.

Tällainen säätiö on yksinkertaisesti välttämätön silloin, kun sinun on käsiteltävä oudosta maaperästä, etenkin ikirouhdusolosuhteissa tai alueilla, joilla on vettä, suolaa tai turvealueita. Runkopallojen asennus tapahtuu hyvin nopeasti - asianmukaisten laskelmien jälkeen paalut asennetaan pari päivää. Huomaa, että ruuvipallot ruuvataan maahan mekaanisesti, mikä mahdollistaa työn viimeistelyn niin lyhyessä ajassa.

Ruuvipuristin on eräänlainen pora, jossa on suuret terät. Kun kasa ruuvataan maahan, maata tiivistetään, mikä takaa talon kestävyyden ja vakauden.

Mitkä ovat tämän tyyppisen säätiön edut? Venäläisen Mansions -yhtiön asiantuntijat huomaavat, että tämä on ihanteellinen vaihtoehto vaikealle maaperälle, ja tämä säätiö voidaan luoda missä tahansa sääolosuhteissa.

Tällaisten paalujen perustamista varten ei tarvita louhintatyötä, eikä myöskään maaperän epätasaisuus ole tarpeen. Rakennuksen kuormitus säätöön jaetaan tasaisesti, ja tarvittaessa voit tehdä laajennuksen päärakennukseen. Muuten säätiö on heti käyttövalmis, eikä se vie aikaa asettua. Säiliöt on kaadettu betonilla, mikä takaa pohjan vahvuuden, vaikka maa on hyvin jäätynyt.

Se on tärkeää! Ruuvipallojen pohja on mahdollista valita vain pienen talon, kylpyammeen tai haaran rakentamisen yhteydessä.

7. TISE-tekniikan säätiö

Kun maaperä jäätyy ja turvonnut huurun aikana, TISE-paalut eivät työnnä pintaan, kuten tavallisilla paaluilla. Säätiön luotettavuuden lisäämiseksi TISE-tekniikan avulla päätettiin nostaa grillaus, joka yhdistää paalut maanpinnan yläpuolelle 10-15 cm: n etäisyydelle. Tämän kiinnityksen ansiosta grillaus ei aiheuta rasituksia, jotka väistämättä syntyvät, kun heiluttavat maata pakkasella.

Tällaisten ominaisuuksien ansiosta tällainen pohja on kohtuuhintainen, edullinen ja luotettava monilla maaperillä - huokosilla, savilla, hiekkasella ja hiekalla. Mutta jos sinulla on paddock omassa tontti, niin tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota erilaiseen säätiöön, koska tällaisissa olosuhteissa on vaikea asentaa TISE-paaluille oikein. TISEn perustan luomiseen tarvitaan aikaa, mikä lisää sen houkuttelevuutta.

Aikaisemmin tällainen perusta tehtiin harvoin, mutta erityisporakoneiden kynnyksellä TISE oli paljon todennäköisempää tekemään sen, koska tehtävää yksinkertaistettiin. Poraus tapahtuu aina maaperän jäädyttämisen syvyydessä. Jos maassa on suuria kiviä, porata ei ehkä pääse käsiksi ja jatkaa porausta manuaalisesti.

Jos pohjaveden taso alueellasi on korkea, kaivot on kaadettava betonilla, muuten vesi voi aiheuttaa pohjan laskun. Poraus on vaikeampaa savi- tai siilokartoituksessa, kun taas hiekkateollisuudessa työ on paljon nopeampaa. Kaivon pohjan laajenemisen koko riippuu suoraan maaperästä.

Se on tärkeää! Kovaa maata ei tarvitse tehdä suurta laajenemista, koska pylväillä on jo suuri kantavuus.

Salaisuudet luoden vankan perustan puutalolle

Maaperän rouhitusvoima on tärkein tekijä, jonka vuoksi säätiön muodonmuutos tapahtuu. Maaperän pakkasen voimakkuus riippuu maaperän jäädytyksen syvyydestä ja pohjaveden pinnasta. Joillakin alueilla tämä teho on niin merkittävä, että se kokonaan nostaa koko talon. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tämä voima on 10-15 tonnia 1 neliömetriä kohden. pintaa. Toisin sanoen 10 metrin pinta-alaltaan 100-150 tonnin voima vaikuttaa ainoana tapaan kestää suurta painetta, mikä on säätiön pätevä laskenta ja ammatillinen asennus.

Mikä suunnitella oikean perustan puutalolle, jota sinun tarvitsee tietää:

 • Maaperän kantavuus;
 • Jäätymissuhde;
 • Pohjaveden sijainti.

Maaperän kantavuuden ilmaisin osoittaa kuorman suuruuden, joka kestää 1 neliömetriä. maapintaan. Pohjarakenteen laskettu pinta-ala riippuu tästä indikaattorista - mitä pienempi maaperän kantavuus, sitä enemmän tehdään pohjan pinta-ala.

Maaperän "vakauden" perusteella laske- taan säätiön sakkausaste alle rakennuksen painon ja ylimääräisten kuormien (lumen paino, viimeistelymateriaalit, huonekalut, vesihuolto, kodinkoneet jne.). Rakenteen arvioidun saostumisen asteen tulisi olla vakiomäärien sisällä. Jos säätiön sakkaus ylittää normin, se voi johtaa sen hävittämiseen ja muodonmuutokseen.

Maaperän jäädytyksen syvyys ja pohjaveden sijainti ovat eri alueilla eri alueilla, ja ne liittyvät ilmastollisiin ominaisuuksiin. Maaperän käyttäytymistekijät vaikuttavat merkittävästi pohjavesiin.

Asunnonrakennuksen optimaaliset olosuhteet: maaperä jäätyy syvemmälle kuin pohjaveden syvyys. Jos sivustossa on muita indikaattoreita, on olemassa riski negatiivisesta vaikutuksesta pohjasta. Lisäksi säätiön perustaminen on vaikeampaa:

 • Säätiö on haudattava enemmän kuin maaperän jäädyttäminen;
 • Kuopassa on aina vettä;
 • Tarvitsetko kalliin kellarin vedeneristys.

Miten neutraloida pohjaveden vaikutus

Viemäröinti on ainoa vaihtoehto, mutta sen luominen on aina lisäkustannus. Joskus sinun on käytettävä tyhjennyspumppuja, ja tämä on jatkuva lisäkustannus.

Se on tärkeää! Epäonnistumia säätiön luomisessa on erittäin vaikea korjata. Puutteiden korjaaminen voi maksaa määrältään puolet rakentamisen kustannuksista. Lisäksi väärää perustusta voi johtaa talon muodonmuutokseen. Epätasainen terassi tai kuisti, ikkunat ja ovet, jotka eivät aukea, suuret mezhventsovye-aukot - nämä ovat kaikki seuraukset väärän valinnan perustasta tai virheistä sen luomisessa.

* Pohjavesi on ylimmäinen vesistö, se sijaitsee korkeammalla kuin vesijohdin.

* Lumpy maaperä on maaperä, joka lisää tilavuutta, kun se jäätyy maaperän kosteuden vuoksi. Frosty turvotus voi vaikuttaa sekä pohjan pohjaan että sen kaikkiin pintoihin.

Vankka kokemus puutalojen rakentamisesta takaa luotettavan ja vankan perustan, joka tulee myöhemmin kestävälle pohjalle rakennetulle rakenteelle!

Lisätietoja säätiöiden rakentamisesta:

Suunnittelu ja perusta yksityiselle talolle

Säätiötä kutsutaan talon tukiosaksi, joka on kestettävä koko rakennuksen paino. Koko talon koko vahvuus riippuu säätiön vahvuudesta ja luotettavuudesta. Oikein toteutettu talon perustuksen rakenne pystyy suojaamaan rakennusta liukastumiselta, vääntymiseltä sekä kaikenlaisista halkeamien ilmenemiseen liittyvistä ongelmista.

Säätiön oikean laskemisen ja suunnittelun kannalta on otettava huomioon sellaiset ominaispiirteet, kuten ilmaston ominaisuudet, helpotus, maaperän luonne. Esimerkiksi pohjaveden vakavasti vaikuttaa talon perustus, joka sijaitsee savi- tai lianmuotoisella maaperällä. Tällainen maaperä voi hämärtyä tai laskeutua ajan mittaan.

Esimerkki monimutkaisen perustuslaitteen muunnoksesta savea maaperässä, jota usein tarvitaan vain rakentamisen aikana

Lisäksi on otettava huomioon, että kosteus, joka on onnistunut imeytymään alustaan, jäätyy miinuslämpötiloissa, mikä on syy ns. Turvotusvaikutuksen muodostumiselle. Useimmissa tapauksissa tämä tapahtuu niissä tapauksissa, joissa pohjan pinnan jäätymisaste on hieman pohjaveden alapuolella. Kaiken tämän seurauksena talon perustana talvella kasvaa, ja kesällä se laskee jälleen, mikä merkitsee koko rakennelman esijännitystä.

Tästä syystä on suositeltavaa luottaa talon perustuksen rakentamiseen vain ammattihenkilöille, joilla on tarvittava kokemus ja tietämys projektin luomisesta ottaen huomioon maaperän erityispiirteet ja kaikki ilmastolliset piirteet.

Vain ammattilaiset voivat tarkasti määritellä, minkä tyyppistä säätiötä on parempi rakentaa tietyllä alueella (vyö, matala syvyys, pylväs). Kokeneiden suunnittelijoiden neuvon ansiosta voit välttää monia ongelmia ja kustannuksia, jotka liittyvät muutoksiin ja virheiden poistamiseen.

Nuances to consider when building foundation

Kun suunnittelet tulevan kodin perusta, sinun on harkittava useita kohtia:

 1. Kun rakennat säätiön kuoppia taloon, tarvitaan lisää tilaa maaperän kaivamiseen. Poistettavan maaperän määrä voi olla merkittävä. Tällöin on tarpeen ottaa huomioon maaperän poiston lisäkustannukset, jos sen toissijaista käyttöä ei ole suunniteltu.
 2. Materiaalien toimitus ja varastointi on suunniteltava etukäteen. On suositeltavaa sijoittaa materiaalit lähelle kaivoa sen ominaispainon pienentämiseksi. Tämä säästää tehoa sekoitettaessa ja kaatamalla betonia.
 3. Jos aiot käyttää laitetta, silloin märällä säällä sinun täytyy täyttää tie raunioilla tai rakennusjätteellä.
 4. Kun betonia kaadetaan useaan vaiheeseen, siirron lopussa on välttämätöntä antaa lisäaikaa työkalun puhdistamiseksi sementtilaastareista ja seoksista. Kuivattu sementti vaatii paljon enemmän aikaa ja vaivaa puhdistettavaksi.

Tässä videossa voit katsella kaikkia tärkeimpiä pisteitä rakennuksen säätiön suunnittelussa verkossa.

 • vyö;
 • monoliittinen vyö;
 • columnar;
 • kasa;
 • laatta;
 • matala syvyys;
 • ruuvi;
 • kelluva;
 • Pienten rakenteiden romumateriaalien perustaminen (kylpy, aidan, kasvihuoneet).
Erilaiset säätölaite yksityiseen asuinrakennukseen Takaisin sisällysluetteloon

Strip-säätiö

Nauhatulostus on tunnettu sen massiivisuudesta, mutta samalla sen rakentamisen helppoudesta. Tätä tyyppiä käytetään useimmiten yksittäisten rakennustöiden kohdalla. Teipin pohja on raudoitetun betonin kaistale, joka kulkee pystysuoran rakenteen koko kehällä. Lisäksi se kulkee kaikkien rakennusten seinien, sisältäen sisäisen. Tämän nauhan poikkileikkaus pysyy samana missä tahansa pohjassa.

Tässä on talon teippi

Ribbonsäätiötä käytetään pääsääntöisesti tiili- ja kivitalojen, raskas kattojen rakentamisessa sekä mökeissä, joiden suunnittelussa on kellarihuone.

Strip-jalusta

Säätölaitteen syvyys riippuu suoraan maaperän jähmettymisestä. Pohja on asetettu 20 cm syvemmälle kuin maaperän jäädytys, mutta sen syvyyden ei pitäisi olla yli 50-70 cm. Alapon paksuus puolestaan ​​riippuu suoraan tulevan rakenteen eri ominaisuuksista.

Eri tyyppisten nauhojen pohjamallien asettaminen eri maaperään ja eri rakenteisiin

Matala ja syvä säätiö

Pienikokoisten kivirakennusten rakentamisvaiheen aikana rakennetaan kevyesti jalkoihin perustuvia perustuksia sekä heikot, kuopatukkaiset puutalot. Se asetetaan syvyyteen noin 50-70 cm.

Piirtäminen asettaa matala nauha säätiö

Uppoasennettua säätönauhaa käytetään talojen rakentamiseen, joissa on raskas katto tai paksut seinät, talot, joissa on kellareja ja autotallit. Tämän tyyppinen säätö on asetettu noin 20-30 cm: n syvyyteen. Maaperän jäädyttämisen syvyyden alapuolella. Tällaisen säätiön rakentaminen on kallista materiaalia.

Uppopalkkio on paljon vahvempi ja luotettavampi, mutta vaatii myös suuria pääomasijoituksia. Takaisin indeksiin

Monoliittiset perustukset eri tyypeistä

Puurakenteiden rakentamiseen sopii parhaiten monoliittinen säätiö, joka on ihanteellinen lähes kaikkien kokoonpanojen rakentamiseen.

Monoliittisia alustoja on useita.

Monoliittinen nauha on nauha, joka on tehty teräsbetonista ja kulkee talon ympärillä. Käytetään tiilitalojen rakentamiseen, taloja kellareineen tai autotallit, puurakennukset.

Piirtäminen asettamalla talon monoliittista nauhan perustusta

Pilarin monoliittinen säätö on sarja pylväitä, jotka on asennettu suurikokoisiin paikkoihin. Pylväiden välillä on tarkoitus täyttää se hiekalla tai rauniolla betonin lisäämiseksi. Tällaisia ​​alustoja käytetään usein kevyen talon rakentamiseen.

Pilarivälin monoliittisen perustuksen asettaminen

Kiinteää monoliittista perustusta käytetään erittäin puristetun maaperän olosuhteissa ja se asetetaan koko talon alueelle.

Tällaisia ​​perustuksia käytetään useimmissa tapauksissa vaaleiden puutalojen rakentamisessa. Niiden tärkein etu on rakennusten kokoonpanon rajoittaminen, sekä tarve käyttää kalliita laitteita. Monoliittisen perustuksen rakentamisen kustannukset kestää noin 15-20% talon kokonaisarvosta.

Pile-pohja

Tällainen säätiö voi varmistaa rakenteen luotettavuuden, jos työ tehdään epävakaissa maaperän olosuhteissa. Käytetään suurten ja matalien rakennusten rakentamiseen.

Pallosäätiön laite on ennen kaikkea luonteenomaista paalujen pilarien rakentamisessa, joita käytetään tai ruuvatetaan maahan erikoislaitteiden avulla.

Paalujen asennuksen syvyys riippuu suoraan vahvan maakerroksen syvyydestä, joka vastaa rakennuksen koko kuormitusta. Kukin paalu erikseen voi kestää 2-5 tonnin kuormituksen. Pallojen liittämiseen käytetään yläosassa olevia palkkeja.

Pile-pohjapiirros

Pilarin perustuksia käytetään pääsääntöisesti tapauksissa, joissa ylempi maaperäkerros on liikkuva tai heikko, samoin kuin maaperä, jossa on tulvia tai erittäin korkeita pohjavesiä. Useimmissa tapauksissa pilarin perustuksia käytetään suurien rakenteiden rakentamisessa.

Laattoalaptio

Tämäntyyppinen säätiö on monoliittinen betoniterä, jonka pinta-alan on vastattava koko rakennuksen alaa. Laattojen säätiö on kallista, koska sen rakentamiseen liittyy huomattava määrä maanrakennuksia ja rakennusmateriaalien runsaasti kulutusta. On suositeltavaa käyttää sitä tapauksissa, joissa talon projekti ei tarkoita korkean kellarin kerroksen pystyttämistä, mikä myös antaa perustan luotettavana pohjana lattialle.

Kaavion laitteen laatta monoliittinen säätiö taloon

Esimerkiksi runkorakenteiden rakentamiseen käytetään usein laatatäätä.

Laatta säätiö, koska sen korkea luotettavuus, voidaan rakentaa lähes missä tahansa maaperässä, mukaan lukien erittäin kokoonpuristuva, hiekkaa tai heittoliina. Koska monoliittinen levy kulkee koko rakennuksen ala, et voi tuntea mitään ahdistusta siirtymä maaperän. MDF voidaan käyttää rakentamisessa tiili ja puutaloja, jotka päästä korkeus 1-2 kerrosta.

Laskenta ja perustusten suunnittelu

Säätiöhanke on aina toteutettava ottaen huomioon eri tekijät, kuten tietyn alueen ilmasto- ja ympäristöolosuhteet. On syytä muistaa, että suunniteltaessa talon perustusta tulisi torjua maaperän ja maan luonteen perusteella. Tästä syystä minkä tahansa säätiön suunnittelu alkaa perusteellisen tutkimuksen suunnittelusta ja geologisesta laskennasta.

Tässä videossa näet kuinka lasku lasketaan 6 × 9-talon luonnosvedon kustannuksille.

Monilla Venäjän alueilla vallitsee maaperä, savipohja ja maaperä, kosteus, joka alhaisissa lämpötiloissa jäätyy mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tuloksena syntyy niin sanottu "turvotus" -vaikutus, joka luonnollisesti vaikuttaa haitallisesti säätiön tilaan.

Samaa voidaan sanoa myös silloin, kun pohjaveden pinnan taso ylittää merkittävästi maaperän jäädyttämisen syvyyden rakennustyömaalla. Tämä prosessi tapahtuu epätasaisesti, mikä aiheuttaa säätöjen vinoutumista ja halkeamien muodostumista. Bottom line: pari vuotta talon on remontoitu, mikä huomattavasti lisää alkuperäisiä kustannuksiaan.

Rakennetaan nauhan pohja puutalolle

Puurakenteiden rakentamisen aikana voit käyttää eri tyyppisiä pohjia, jotka eroavat toisistaan ​​tekniikan ja syvyyden mukaan. Useimmissa tapauksissa etusijalle asetetaan matalalle syvyydelle muodostetut liuskat, sillä puurakenteilla on suhteellisen pieni paino.

Puurakenteiden rakentamisessa käytettävällä nauhan perustuksella on tarvittava turvallisuustaso ja sen tekniset ja toiminnalliset indikaattorit sopivat täydellisesti kaikkiin ilmasto-olosuhteisiin Venäjällä.

Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota sellaisen säätiön kustannuksiin, joka on selvästi muita muita alhaisempia.

Säätiö perustuu kolmen vyön vahvistettuun betoniteippiin, joka kulkee pitkin talon koko kehää. Perusta asetetaan ensimmäisen kerroksen seinien sisäpuolelle ja ulkopuolelle. Kaikki elementit muodostavat yhden järjestelmän, minkä ansiosta vahvistettu vaakakuvake tulee erittäin kestäväksi ja luotettavaksi.

Paksuus perusta on noin 30 cm, sen syvyys munivien - 80 cm, kuten 20 cm: n tyynyn hiekka... Pohja työntyy maanpinnan yläpuolella 40 cm. Vedeneritys, joita käytetään katto, päällystys ensimmäisessä kruunu.

Piirrä likimääräinen nauha-pohjaaminen. Takaisin sisällysluetteloon

Pallosäätiöiden pystytys tekniikka

Pallosäätiöiden pystyttämiseen liittyvä tekniikka sisältää useita vaiheita:

 • Vaaditun halkaisijan porauskaivoja;
 • Asennus;
 • Seuraavan betonin betonointi.

Pallosäätiön tärkein etu on mahdollisuus käyttää käsikäyttöistä rakennusporaa.


Pallosäätiöiden rakentaminen alkaa aina kaivojen porauksesta, jonka koko ja lukumäärä riippuu tulevan rakennuksen alueesta ja painosta. Pallojen parametrit määräytyvät väliseinien, katon ja lattian aiheuttamilla kuormilla. Huomaa, että porakoneen maksimihalkaisija on 300 mm. Siinä tapauksessa, että kuopat on porattava halkaisijaltaan 600 mm., On käytettävä teollisuusporaa.

Seuraavassa vaiheessa on välttämätöntä tehdä korkealaatuinen pohjamateriaalin vedeneristys, johon on sijoitettu ruberoidi putken halkaisijaltaan (materiaalista valmistettu "putki", jonka pitäisi olla suurempi kuin kaaren syvyys noin 300 mm). Putken ylemmässä osassa valmistetaan kolme kerrosta kateainetta, jotka on kiristetty teräslangalla (tämä osa on muotti).

Tekniikka asettelee kotiin pile-pohjan

Jos neljäsosa on täytetty vedellä, sen jälkeen ennen betonin kaatamista on pumpattava ylimääräinen neste. Ruberoidin käyttämättä jättäminen voi olla epämiellyttävää: kun betoni tarttuu, sementti ei saa riittävästi voimaa ja maaperän jäädyttäminen vaikuttaa liian kielteisesti betonin tilaan.

Pile-pohjapiirros

Kaivon valmistuksen jälkeen on vuoron tehtävä pohjaseinän vahvistamisen yhdistäminen, mistä syystä raudoitus koostuu kolmesta pystysuorasta saumasta, joiden halkaisija on 6 mm. Viimeisessä vaiheessa kaivataan kaivoa betonilla, joka on kaadettava kerroksille 40 - 60 cm. Kaatumisen aikana betoni tiivistetään täryttimillä.

Talon rakentaminen

Yksi puurakenteiden eduista on niiden pieni paino suhteessa tiili- tai betonirakenteisiin. Joten, niiden perustana on vaaleampi ja halvempi. Lisäksi peruskorjauksen tarve syntyy paitsi alkurakenteessa myös vanhojen puutalojen jälleenrakentamisessa. Artikkeli tarkastelee yksityiskohtaisesti suosituimpia perustyyppejä ja niiden korjausmenetelmiä.

sisältö:

Ennen puurakenteisiin sopivien rakennusperustusten kuvausta ja menetelmiä kannattaa puhua niiden valinnan periaatteista, jotka perustuvat rakennuskohteiden geodeettisiin tietoihin.

 • Ei ole suositeltavaa keskittyä lukuisiin internetissä julkaistuihin taulukoihin, joissa on keskimääräistä tietoa maaperän jäädytyksestä eri alueilla ja kaupungeissa. Tämä indikaattori riippuu useista tekijöistä, kuten lumen paksuuden, hydrogeologian ja maaperän tyypistä. Lisäksi siihen voi vaikuttaa lämmitetyn perustuksen läsnäolo rakenteilla olevassa talossa tai läheisessä kuumavesiverkossa.
 • Puurakenteen perustuksen yleisimpiä perustekijöitä ovat hihna, jossa esiintyy poraustyynyjä kausiluonteisen maaperän jäädyttämisen alapuolella. Keski-Venäjällä ja luoteisosassa tämä parametri vaihtelee 1,5-2 m. Tämä tarkoittaa, että pohja on melko massiivinen ja kallis. Mutta suuren turvallisuustason vuoksi, joka on lähes kymmenkertainen kuin vähimmäisvaatimus, osoittautuu erittäin kalliiksi. Siksi ei-raskas puurakennusten tulevat omistajat (korkeintaan 3 kerrosta) etsivät vaihtoehtoa, halvempaa mutta ei vahvaa.

Puuportaan sarake perustus

Useimmiten puutalon pylväsperusta on valmistettu betonista. Mutta pienille puurakenteille, voit asentaa sen tiilestä tai jopa puusta. Pylväät ovat tavallisesti kytketty grillata- malla (vahvistettu teräsbetonivasara). Joskus se korvataan kanavalla tai jopa puupalkilla.

Kolonnin alustan edut:

 • y korkeat kustannukset. Jos lähdetään talon rakentamista koskevasta yleisestä arviosta, sen osuus ei ylitä 15-20%, kun taas nauha on lähes kaksi kertaa niin kallis;
 • yksinkertaisempi ja nopeampi toteutus;
 • hyvin järjestetty sokea alue ja viemärijärjestelmä talon ympärillä, se on vastustuskykyinen kausiluonteiseen maaperään.

Puupylväsperusta

 • Erittäin usein kylissä vanhoissa puutaloissa on puinen perusta. Ja jos hirsitalo itse voi tulla enemmän vuosina erinomaisessa kunnossa, joka vaatii vain uudistamista, sen perustaa on usein muutettava. Usein uudet omistajat haluavat säilyttää tällaisten rakennusten aitouden tai on vain aika päivittää sitä pienillä kustannuksilla. Näihin tarkoituksiin sopii parhaiten lehtikuusi, jonka lujuusominaisuudet säilyvät useiden vuosikymmenien ajan. Mutta on myös sallittua käyttää tammaa.
 • Tämä säätiö on puiset pylväät, joiden läpimitta on vähintään 20 cm ja joka on haudattu kaivoihin. Hiekkaa kaadetaan pohjaan, ja itse kannattimille laakeroinnin lisäämiseksi on ristikappale valmistettu samasta materiaalista. Rakentamisessa on järkevää tehdä betonipinta ja laskea pylväät jäätyneeksi ratkaisuksi, jotta ne kytkeytyisivät sen voimakkaimmin.
 • Puuportaiden määrä riippuu maaperän kantavuudesta, rakennuksen pinta-alasta ja painosta. Mutta ne sijoitetaan aina kulmiin ja leikkauspisteisiin kantavien seinien kanssa. Koko pituudeltaan ne sijaitsevat enintään 2,5 metrin välein.

Vinkki: nykyaikaisen kyllästämisen käyttöikä ei ole yhtä tehokas kuin terva-aineen liotusmenetelmä. Vaihtoehtona se voi käyttää nykyaikaista öljypohjaista kyllästystä lisäämällä antiseptisiä ainesosia.

Puurakennuksen betonirauta tekee sen itse

 • Toimialat alkavat sivuston valmistelusta rakentamiseen (tämä ei ole pelkästään säätiön kehä, vaan myös kolmen metrin syvennys molemmin puolin sokea alueelle ja mahdollisuudet ajaa rakennustarvikkeita). Ne koostuvat suurien roskien puhdistamisesta ja suhteellisen tasoittamisesta.
 • Seuraavaksi merkitään tulevia pilareita. Tätä varten niiden sijainti siirretään rakennussuunnitelmasta maastoon. Ensinnäkin koukut lyödään rakenteen kulmissa, tarkastaen niiden sijainti diagonaalisesti (sen on oltava sama). Niiden välissä he vetävät köyden tiukasti, mikä tulee olemaan opas seinäkannattimien merkitsemiseksi kehällä. Käytä sitten mittanauhaa mittaamalla laakerin seinämien etäisyys ja merkitse se merkkijonoineen. Talon rakenteellisesta kuormituksesta riippuen pilarit järjestetään 1,5 - 2,5 metrin välein toisistaan.
 • Pohjan alapuolella olevat kaivot ovat kaivettu marginaalilla, sillä 5 cm leveältä levystä on asennettu sivutuotteet, ja pohjaan sijoitetaan hiekasta tai raunioista tehty viemäröintitaso. Kaikkien reikien syvyyden ja leveyden tulee olla sama.
 • Siinä tapauksessa, että puuportaan pylväspohja on valmistettu asbestiputkista, sen kaivot kaivetaan porauksella, jolla on halutut halkaisijat.
 • Usein he säästävät pohjaan, vain nukkumassa pohjaan hiekalla 15-20 cm, mikä riittää kevyeen puurakenteeseen, kuten navettaan tai kylpyyn. Mutta asuinrakennuksen rakentaminen on suositeltavaa noudattaa kaikkia tekniikoita. Ensimmäisessä kerroksessa asetetaan tiheät geotekstiilit, jotka estävät hiekkaa maahan. Sitten romu tai hiekka kaadetaan 15 cm kerroksella ja tiivistetään tai vuodatetaan vedellä. Joskus asiantuntijat suosittelevat, että kaadetaan yli 20 senttimetrin paksuiselle betonipannulle ilman vahvistusta.
 • Muotti on koottu lankkujen tai puupaneeleista ja kiinnitetty ruuveihin. Myös OSB sopii näihin tarkoituksiin, kosteudenkestävä vaneri on 1 cm paksu. Työn päätyttyä se puretaan.
 • Mutta on olemassa tapauksia, joissa maaperän ominaispiirteet ovat niin tiheät (esimerkiksi savimaat), että ne antavat sinun jättää muottiin koko tuen korkeudelle ja vain kasaamaan sen yläpuolelle. Tässä suoritusmuodossa kuopan seinät kaivetaan mahdollisimman tasai- sesti ja vertikaalisen tason tarkastamisen jälkeen ne peitetään katteella, jossa on päällekkäisyyksiä, jotka tulevaisuudessa suorittavat vedenpitävyyden.
 • Valmis muotti laita siihen 4 pystysuoraa tankoa, jonka läpimitta on 10 mm. Sopii sekä metallille että lasikuituun. Se on sijoitettava muutaman cm: n etäisyydelle seinistä. Jotta se pysyisi tukevasti, kaatetaan betonia pohjaan ja upotetaan nestemäiseen seokseen.
 • Kaikkien pylväiden täyttötason tulisi olla sama riippumatta maastojuoksusta. Kestää viikon konkreettisen ratkaisun asettamiseksi kokonaan.
 • Kun muotti poistetaan, kolonnit päällystetään nestemäisellä vedeneristyskoostumuksella kahdessa kerroksessa. Voit kääriä ne ruberoidilla tai levittää kerros nestemäistä lasia.
 • Seuraavaksi haudata vapaa tila pilarien ympärillä. Useimmiten tätä tarkoitusta varten aiemmin valittua maata käytetään samasta paikasta, mutta on parempi käyttää murskattua kiveä tai soraa.
 • Se oli vuorostaan ​​yhdistää kaikki erilliset sarakkeet yhteen ainoaan perusrakenteeseen. Tätä varten tehdään grillata. Se voidaan tehdä useilla tavoilla, ja uudelleen, jokainen niistä riippuu tulevan kodin arvioidusta kuormituksesta. Kestävin on betoni. Hänelle on rakennettu kolmea puolta, vahvistetaan ja kaadetaan betoniin. Se on kallis ja aikaa vievä menetelmä, mutta se on kaikkein hyväksyttävin puinen kaksikerroksinen talo.
 • Kevytkehyshuoneelle tai yhden tarinan hirsitalolle riittää valmistaa valjaat paksusta puusta.

Vihje: Tarvittavan tuuletuksen, joka sallii ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyksien puiden tukkumyynnin säilyttämisen, maaperän ja grilloituksen välisen etäisyyden ei tulisi olla alle 0,5 m.

Puutaloon perustuva video

Puutaloon liuskan perustuksen sovitus

 • Puutaloon kuuluvan teippipohjan syvyys riippuu maaperän ominaisuuksista. Tämä parametri lasketaan joka kerta erikseen jokaiselle kehittäjälle.
 • Sitten sivuston määrittää sijainti talon ja merkitä sen ensimmäinen nurkkaan. Tässä paikassa kiinnitetään vasara. Tällöin tarvittava etäisyys mitataan ja toinen kulma merkitään myös kiinnittimellä, merkkijono piirretään niiden väliin. Kun kaikki neljä kulmaa mitataan, ne tarkistetaan diagonaalisesti niiden oikean sijainnin mukaan ja korjataan tarvittaessa. Toimenpide toistetaan kaikkien talon seinien läpi.
 • Kaivetun kaivannon pohjan tulee olla samalla tasolla riippumatta rakennustelineen kaltevuudesta. Tämä varmistetaan rakentamisen tasolla.
 • Jos haluat säästää rahaa tai koska maarakennuskoneiden mahdottomuus lähestyä, maatyöt tehdään manuaalisesti.
 • Kaivannossa kaivettiin vedenpitävyys sellaisella marginaalilla, että se riitti koko sokean alueen korkeuteen. Se voi olla klassinen kattohuopa tai jokin nykyaikainen valssattu materiaali.
 • Puuportaan alapuolella oleva nauhaosasto on hiekkapyyhe. Sen kerroksen suositeltava paksuus on 20-25 cm. Tyhjennyksen jälkeen hiekka tasoitetaan ja tiivistetään värähtelevällä levyllä tai vuotaa vedellä letkusta.
 • Sitten kaavi yhteen muottiin. Koska puutalojen pieni paino ei ole niin leveä kuin tiilitalleille. Sokea alue on tehty lankkuista, paksusta vanerista tai muusta kestävästä levymateriaalista. On kätevää asentaa suojukset etukäteen ja paljastaa osiot valmiissa osissa kaivantoon. Ulkopuolella tukkia, joka on tehty ja kiinnitä. Välikappaleiden lujuuden lisäämiseksi sijoitetaan 1,5-2 metrin välein.
 • Yleensä muotti on korkeampi kuin maataso korkeimmassa pisteessä 30 cm: n päähän, ja perustana on punainen tiili.
 • Lasikuituvahvikkeet, joiden läpimitta on 0,8-1 cm, ovat käteviä käytettäväksi vahvina. Ne on yhdistetty toisiinsa johtimella. Vahvikotelo ei saa ulottua 2-3 cm: n korkeuteen muurausseinillä.
 • Täyttö olisi tehtävä yhdellä askeleella. Usein on mahdollista havaita, että yksityiset kehittäjät säästävät, itsenäisesti sekoittuvat ja kaadetaan betonia. Tuloksena on monoliittinen rakenne, jossa on suuri määrä saumoja. Kun laasti on täysin kaadettu, on suositeltavaa napata muottiin ilmakuplien poistamiseksi.

Koska kevyt puutalo on rakennettu, sen rakentaminen voi aloittaa 7-10 päivän kuluessa.

Korjaus puutalon kellarista

 • Usein puutalojen perustukset alkavat väistyä, useimmiten se tapahtuu vanhojen rakennusten kanssa, mutta joskus rakentamisen aikana tapahtuneiden rikkomusten vuoksi ja uudet talot altistuvat tästä ongelmasta. Voi olla useita syitä - nämä ovat luonnollisia muutoksia maaperän fysikaalisissa ja mekaanisissa ominaisuuksissa ja pohjavedessä, joka vaikuttaa haitallisesti maaperän kantokykyyn. Ei ole poissuljettua, että naapuritalon kaivettu kaivanto liian lähellä tai muu laaja maa-ala olisi voinut johtaa tällaisiin kauheisiin seurauksiin. Joka tapauksessa säätiö vaatii välittömästi korjausta tai vaihtoa talon tuhoutumisen välttämiseksi.
 • Puutalon pohjan korjaus voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin:
  • kosmeettisia. Tämä on yksinkertaisin ja halvin tapa, joka koostuu yksittäisten mädäntyvien alueiden korvaamisesta, jotka korvataan halutun koon elementteillä. Yleensä tätä käytetään vanhoihin rakennuksiin, joiden kellari on välittömästi asennettu tukkeja, joissa ei ole tiilimuurausta. Mutta houkuttelevasta helppoudesta huolimatta tällaisten teosten kanssa talon koskemattomuutta rikotaan väistämättä. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää sitä asuinrakennusten korjaamiseen, vaan ainoastaan ​​pieniin maalajeihin;
  • analyysi kaikista puuseinistä. Tämä menetelmä mahdollistaa laadukkaiden korjausten tekemisen, mutta se edellyttää paljon fyysisiä ponnistuksia ja taloudellisia kustannuksia esittäjiltä. Kaikki lokit on purettava vähitellen alaspäin alemman kruunun alaiseksi. Sen täydellisen korvaamisen jälkeen seinät rakennetaan uudelleen;
  • tukkien korvaaminen liittimellä. Tämä on suosituin tapa, jolla voit tehdä työtä nopeasti ja tehokkaasti. Heidän avullaan, ilman seinämää purkamista, on helppo korjata säätiö ja asentaa talon suoraan.
 • Riippuen valitusta menetelmästä puutalon perustuksen korvaamiseksi, tarvitset erilaisia ​​työkaluja. Joten, jos tehdään vain kosmeettisia korjauksia, niin se on melko mahdollista tehdä haarukalla, kouralla ja taltalla. Mutta kun seinät irrotetaan, täytyy purkaa katto, mikä tarkoittaa sitä, että sinun on varastoitava koko käsi- ja työkalujen luettelo.
 • Sinun on myös huolehdittava väliaikaisista tuista etukäteen korjataksesi säätiön. Nostettaessa taloa, jossa on liittimiä, niiden määrä riippuu seinien pituudesta. Niinpä pieni talo on tarpeeksi kahta seinälle tarkoitettua kappaletta.
 • Säätiö on talon perusta, sen luotettavuus ja kestävyys. Siksi, kun on tarpeen korvata se, on syytä huolellisesti harkita ja valmistaa kaikki niin, että tulevaisuudessa se toimii niin kauan kuin mahdollista ilman lisäkorjauksia. Ensin määritetään, minkä tyyppinen säätö on pylväs, tylsä, nauha tai porausruuvi.
 • Mökkien ja puutarhojen suosituimpia puutaloja käytetään pylväsperustaan. Huolimatta muotoilun näennäisestä hauraudesta ja yksinkertaisesta toteutuksesta, siitä tulee luotettava tuki monien vuosikymmenten ajan runkoon, puutavaraan tai hirsitaloon.

Perusta vanhalle puutalolle omilla käsillä

 • On kätevää kaataa vanhan puutalon perusta, kun maanpinnan ja ensimmäisen puurunkoisen ristikon välinen etäisyys sallii henkilön vapaasti sopivan alttiiseen asentoon. Ulkopuolella talon ympärillä kaivavat matalaa kaivantoa (suunnilleen piikkipalkki), sen leveyden tulisi vastata tilapäisten tukien kokoa. Voimakkaat puupalkit tai betonilohkot sopivat niille.
 • Lohkojen asennuksen jälkeen pohjaan kaivaa kaivetaan talon alle ja sen sisäpuolelta. Hiekkalaatan pohjalle kaadetaan kerros 15-20 cm ja, mikäli mahdollista, puristetaan. Tee sitten muotti, kuten uuden talon rakentaminen. Toisin sanoen kilvet on muodostettu levyiltä ja ne on naulattu kiiloihin, jotka on asennettu 1,5-2 m etäisyydelle toisistaan. Jos ala-alan korkeus sallii, on toivottavaa valmistaa useita puupalkkeja, jotka työntyvät maata kulmassa muottiin.

Vihje: Jos nauha-säätiö kaadetaan vanhan puutalon alle, jossa ei ole kellarissa tai alustalla, sinun on jätettävä pieni ulompi sivutuoli niin, että myöhemmin voit nousta sisälle purkamaan sokean alueen ja vedenpitävän alustan. Tulevaisuudessa voit koristella sitä, jolloin ovi eristetään penoplexilla ja päällystää se socle-materiaalilla.

 • Vahvistusta varten on parasta ostaa erityisiä vahvikepäitä, joiden läpimitta vastaa kotona laskettuja kuormatietoja. Mutta mikä tahansa paksujen langojen, teräsrunkojen tai vanhojen kokoisten leikkuulaitteiden viimeistely tehdään.
 • Betonia kaadetaan ulkopuolelta. Sopii, jos trukki on varustettu erityisellä letkulla. Muuten liuos kaadetaan kaupeilla tai käyttämällä rakennuskärryt. Tasaa se heti, sekoittamalla lapiolla.
 • Kun koostumus kovettuu, tilapäiset tukit poistetaan. Niissä paikoissa on joissakin tapauksissa asennettu muotoseos ja kaadetaan samalla betonilla. Joskus nämä paikat jäävät, suljetaan ja sitten lämmitetään päällystysmateriaali koko alustan kanssa.

Vanhan puutalon perustaminen ruuvipilareilla

 • Vanhan puutalon ruuvatyynyjen pohjan säätötapa on erittäin suosittu. Tätä helpotetaan nopean kääntymisajan ja kyvyn jatkaa välittömästi rakennuksen toimintaa ilman, että odotetaan, kunnes konkreettinen ratkaisu saadaan vahvaksi. Lisäksi se ei vaadi suuria maanrakennustöitä, sokean alueen rakentamista ja vedenpitävyyttä, mikä on erityisen tärkeää silloin, kun työskentelee niin ahtaissa olosuhteissa.
 • Ruuveilla on onttoja putkia, jotka on valmistettu kestävästä teräksestä, jossa on kierteiset terät ja terävä kärki. Ne kiertyvät suoraan talon seinämien alle vaaditulle syvyydelle.
 • Jotta niiden kiertyminen olisi mahdollista, sinun on vuorotellen nostettava talojen sivuja ja kulmia liittimiin. Suuremman lujuuden ansiosta betoni kaadetaan ruuvipatsaan täyttämään koko ontelon yläosaan.
 • Jos talo on pieni, esimerkiksi puinen maalaistalo, riittää vain kiristää paalut vain ulkokehällä 2,5 metrin askelin ja kulmissa.

Vinkki: myyntiin on halvempia ruuvipalloja, jotka on valmistettu käsityöläisellä tavalla hitsatun kärjen kanssa. Talonrakentamisen yhteydessä on parempi kieltää heidät, koska rakenteen eheys ei riitä ja ruostumisen muodostuminen on suurta. Paras vaihtoehto ovat valetut näytteet.

Puustalon videon perusta

Puutaloon perustuksen perustaminen liittimiin

Seuraavaksi pidämme yksinkertaisinta ja kätevää tapaa rekonstruoida peruskäyttöliittimet.

 • Terien pääarvo on talon yhtenäisessä nousussa. Tämä on erityisen tärkeää puunpuun talon kanssa työskentelyyn, koska säröillä on suuri todennäköisyys alentaa alempia leikkauksia ja murtaa tai erottaa lokit edelleen. Tästä syystä kultainen sääntö, kun asennetaan liittimiä, on etsiä paikkoja, joissa puu on kestävin eikä sitä ole kaadettu.
 • Ennen nostotoimintaa kiinnityspisteisiin, jotka ovat 0,5 cm: n paksuisia teräslevyjä, asennetaan puun kiinnityspisteisiin, mikä mahdollistaa tasaisen voiman siirtämisen noston aikana.
 • Sitten kaikki nostimet nostetaan synkronisesti haluttuun korkeuteen. Kiinnitä, poista kaikki mätäpuu ja peruselementit, jotka häiritsevät korjausta. Väliaikainen tuki pino puuta tai tiiliä.
 • Aloita sitten varustaminen alustalle valitun tyypin mukaan. Kaistalehän he kaivaavat matala oja (poista hedelmällinen kerros), täytä kerros hiekkaa ja hiekkaa ja koota muotti.
 • Varusteet pitävät sen sisällä ja kaikki on täytetty betonilla. Kun hän tarttuu, tilapäiset tuet poistetaan, ja talo varovasti lasketaan uudelle säätiölle. Siten on selvää, että laadullinen korjaus perustuksen haurastuneelle segmentille.
 • Kun puutaloa rakennetaan tai vanhan talon perustus on korjattava, peruspohjan valinnassa ne perustuvat kahteen tärkeään tekijään. Ensimmäinen on rakenteen geodeettiset ominaisuudet ja paino. Toinen on puutalon säätiön hinta. Ja vain arvioimalla kaikki vivahteet, voit tehdä oikean valinnan.