Avaaminen kellarikerroksessa kellarin eri osista

Minulla on kellari Moskovassa.
Tämä on oikeastaan ​​yksi kellari ja sen sisäänkäynti tulee talon kahdelta puolelta. Eli on kolme erillistä sisäänkäyntiä, yksi julkisivuista ja kaksi sisäänkäyntiä rakennuksen päistä.
Asennuksen mukaan kellari ei ole kovin kätevää, mutta osoittautuu, että se on todella yhdistynyt, mutta yhdistyneenä pitkän käytävän läpi, jonka kautta ei ole helppoa kävellä.
Haluan tehdä aukon kellarissa, pääasiassa kantavassa seinässä, mieluiten leveämmässä, jotta pystytään yhdistämään tosiasiallisesti erotetut kaksi osaa kellarista, jotta olisi mahdollista saada yhdestä osasta kellarista toiseen lyhyellä polulla.
Talo on tiili, tiiliseinä. Seinän paksuus noin 80 cm.
Kuinka paljon se maksaa leikata ja tietysti vahvistaa tätä avaamista?
Mitä materiaaleja käytetään ja kuinka kauan työ jatkuu, koska talo on asuinalue ja en halua vuokralaisten aloittavan huolestuttavaa työtä.

Vastaa kysymykseen

Hyvää iltapäivää

Kommentoidessaan pääkysymystä, kuinka paljon työtä maksaa laitteen avaamiseksi kellarissa, 80 cm: n paksuisessa laakeriin liittyvässä tiiliseinässä ja kuinka kauan ne kestävät: arvioidut työ- ja materiaalikustannukset ovat 70-80 tuhatta ruplaa. Työn kesto 2 päivää.

Annan teille oikeat säännöt näiden teosten toteuttamiselle:

Suosittelen, ettet sahaisi tukiseinää ilman teknistä lausuntoa ja asuntojen tarkastuslaitoksen kanssa sovitun kunnostushankkeen kehittämistä. Ensinnäkin tukirakenteiden vaikutukset tulisi tehdä vain teknisen kyselyn ja hankkeen avulla, joilla on vahvistuksen laskenta. Toisaalta tuuletuskanavat voidaan sijoittaa tukevat tiiliseinät, ja vaikka tämä ei ole kovin tärkeä kellarissa, lisätutkimukset eivät häiritse. Kolmanneksi siviilisääty, jonka oikeudellinen yksikkö aloitti kunnostamisen ilman koordinointia, voi olla noin 350 000 ruplaa.

Jos haluat selvittää kaikki kellot, jotka liittyvät oikeaan laitteiston avaamiseen kellarissa, missä ja miten kehitä tarvittavat dokumentaatiot näille teoksille, voit kirjoittaa pyynnön sähköpostiosoitteellamme ja välitän sen kollegoille, jotka osallistuvat uudelleen suunnittelun suunnitteluun ja koordinointiin.

Kellarikerros yksityisessä talossa - askel askeleelta ohjeita siitä, miten kellarista omat kädet (75 kuvaa)

Moderni maalaistalo ei voi tehdä ilman kellaria tai kellarissa. Kellari on perinteisesti rakennettu jokaiseen kylätaloon. Se oli erillinen rakenne ja melko muistutti kouru, jossa ruokaa varastoitiin pääasiassa. Nyt nämä tilat ovat laajempia sovelluksia. Tässä on paikka ruokavarastojen säilyttämiseen, teknisiin tiloihin, työpajaan ja luonnollisesti varastotilaan vanhoista asioista.

Jokainen omistaja yrittää muuttaa tämän kodinhoitohuoneen talon kätevimpään osaan. Joskus talon alla oleva tila muuttuu mukavaksi virkistysalueeksi. Ja jos kaikki on tehty käsin, yksityisen talon kellarissa oleva valokuva tulee omistajien ylpeydeksi ja keskustelun kohteeksi suosituimmissa sosiaalisissa verkostoissa.

Yhteenveto artikkelista:

Kuinka tehdä kellarista mukava

Jo ennen rakentamisen aloittamista herää kysymys siitä, miten tehdä kellarista yksityisessä talossa kätevä. Tämä edellyttää merkittäviä rakennuskustannuksia, mutta ajan myötä se maksaa kokonaan.

Talosi saavat lisää tilavia huoneita kodin tarpeisiin ja ruokavarastoihin. On aina parasta suunnitella kaikki etukäteen ja laatia tarkka suunnitelma tilojen sijainnista jo ennen rakentamisen aloittamista.

Sinun täytyy suunnitella kaiken etukäteen

On olemassa erilaisia ​​kellarihakeja. Jopa talon suunnitteluvaiheessa on tarpeen määrittää tarkasti kunkin huoneen numero ja tarkoitus kellarissa. Jos aiot suunnitella kaiken etukäteen, sinun ei tarvitse aloittaa uudelleenkäsittelyä välittömästi rakentamisen jälkeen.

Älä jätä ratkaisuja näihin asioihin myöhemmin. Rakennustöiden päätyttyä se voi olla epäkunnossa sisäänkäynnin kellarissa. Rakennuttajia ei yleensä tarjota jotain. Ja juuri valmistunut rakentaminen on jatkettava.

Mitä voit tehdä itse

Tietenkin talon rakentaminen ja kaikki kellarit voidaan luottaa vain asiantuntijoille. Ammattilaiset tarjoavat aina erilaisia ​​kerrostaloja yksityiseen kotiin ja tietenkin ottavat huomioon toiveesi.

Kellarikerroksen on oltava suunniteltu asianmukaisesti ja turvallisesti, jotta talon itsensä aikana ei ole ongelmia. Tämä on yksi työvoimavaltaisimmista rakennustöistä. Tässä on otettava huomioon monet tekijät, jotka vaikuttavat siihen, miten talo käyttäytyy monien vuosien ajan rakentamisen jälkeen.

Virheet voivat johtaa siihen, että talo voi aiheuttaa halkeamia, jos kellarialue ja lattiat rakennetaan väärin ja ottamatta huomioon kaikki maaperän ominaisuudet, joilla talo on.

Rakennustöiden jälkeen voit tehdä tilojen viimeistelyn ja rakentamattomien lisäosioiden rakentamisen. Kaikkien tukirakenteiden tärkeimpien töiden tulisi suorittaa vain korkeasti koulutetut ammattilaiset.

Miten tehdä maaliin

Omakotitalon voi tehdä omalla kädellä. Yleensä nämä ovat tavallisia maalaustöitä, joita kukin meistä voi tehdä. Älä tuota tapettia ja monikerrospinnoitteita. Kosteus voi kerääntyä kellarikerrokseen ja tällainen sisustus ei ole kestävää ja luotettavaa. On mahdotonta tuottaa maalaustöitä.

Mutta seinät ja lattia tilaa varastointiin vihannekset on parasta viimeistellä puuta. Edullinen mänty on hieno. Muista tehdä ylimääräinen tuuletus kotiin kasvimyymälässä. Tämä säästää kotitekoisia omenoita ja perunoita kevääseen saakka.

Ilmanvaihto yli kaiken

Ilmanvaihto on aina erityisen kiinnostunut. Kosteustaso tässä on yleensä korkeampi. Tuuletus yksityisen talon kellarissa voi olla luonnollista tai pakotettua. Luonnollinen on, kun ilmaa vaihdetaan luonnollisesti. Erilaisten kapasiteettien pakotetuissa sähköpuhaltimissa.

Kellarissa on parempi käyttää molempia järjestelmiä samanaikaisesti ja kytkeä pakotettu ilmanvaihto tarvittaessa.

On olemassa automaattisia säätöjärjestelmiä, kun huoneiden ilmastointi tapahtuu lämpötilan, kaasun pilaantumisen ja ilman kosteuden muuttuvien muuttujien mukaan. On huomattava, että läheisyys maaperään voi johtaa haitallisten kaasujen kertymiseen kellariin, mikä vain hyvä ilmanvaihto auttaa eroon.

Kortin esteettömyys

Tärkeä tekijä on kellarin sisäänkäynti. On parasta tehdä se lähemmäs talon pääsisäänkäyntiä, esimerkiksi kuistilla. Ei ole harvinaista, että suuret tavarat tuodaan kellariin. Siksi sisäänkäynnin pitäisi olla helposti saatavilla.

Jos haluat mennä alas kellariin suoraan talon, keittiön tai yhteisen käytävän asuntosektorilta, sinun on erikseen harkittava, miten järjestetään sisäänkäynti kellariin. Se ei saisi erota yhteisistä sisätiloista. Oven kellari tässä tapauksessa on koristeellinen.

Lisävarotoimenpiteet

Älä unohda, että itse talon kestävyys riippuu kellarin turvallisuudesta. Kosteus ja ikuiset tahrat seinillä johtavat säätiön asteittaiseen tuhoamiseen. Seinien säilyttämistä on seurattava jatkuvasti ja estettävä mahdolliset vauriot.

Sinun ei pidä muuttaa laiturin kellarikerroksia. Heillä on suuri kuorma. Sen vuoksi päätös päästä häiritsevän seinän purkamiseen suuremmalle tilalle voi johtaa korjaamattomiin seurauksiin.

Mitä voi käyttää kellarissa?

Yleensä kaikki lämmityslaitteet ja vesihuolto on asennettu tähän. Ei ole välttämätöntä sijoittaa pääohjauslaitteisto kellariin. Hätätilanteessa kellari voi tulvata, ja sitten koko talo jää ilman valoa määräämättömäksi ajaksi. Se on ihanteellinen paikka vihannesten ja pitkäaikaisten varastointituotteiden varastointiin.

Jos tila sallii, on ihanteellinen paikka altaalle. Biljardihuone, virkistysalue, suosikki baari, jossa voit viettää aikaa ystävien kanssa, on myös kätevästi talon alareunassa.

Kuinka pitää lämpimänä

Erityistä huomiota ja kosteutta tulisi antaa lämpötilan kellarissa. On toivottavaa säilyttää positiivinen vakiolämpötila koko vuoden ajan. Emme voi sallia talven jäätymisen talvella ja liiallista lämmitystä - kesällä. Yksityisen talon kellarin lämmittäminen on suositeltavaa tehdä.

Rakennusvaiheessa kaikki työskentely säätiön ja vastaavasti kellarin tilojen kanssa on suoritettava alueesi lämpötilanvaihteluiden mukaan. Kellariseinien täydellistä jäädyttämistä ei voida hyväksyä. Tämä ongelma ratkaistaan ​​pienillä lämmityslaitteilla, jotka ylläpitävät haluttua lämpötilaa.

Kesällä lämpötilan tasapaino säilyy ilmanvaihdossa. On parasta toimittaa ohjauslaitteita, jotka antavat jatkuvan halutun lämpötilan.

Kaivaminen kellarista yksin ei ole hyvä idea.

Jos taloa ei alun perin rakennettu kellariin, ja päätitte kaivaa sen talon alle, on otettava huomioon useita tärkeitä tekijöitä. Joka tapauksessa se ei voi missään tapauksessa tehdä sitä itse.

Kaikki asiantuntijat eivät ota kaivamaan reikää rakennettuun taloon. Pienikin virheen kustannus voi olla talon perustuksen tai tuhoutumisen vääristyminen. Tiilitalon heinässä voi olla halkeamia.

Jos talo on puinen, se tietenkään ei murtaudu, mutta se voi uppoutua toiselle puolelle epäasianmukaisesti tehtyjen maanrakennustöiden takia. Restaurointityö on erittäin kallista.

Asuinrakennuksen kellarikerroksen rakentaminen kuuluu kaikkein monimutkaisempaan työhön. Tässä on otettava huomioon monet tekijät ja tehtävä kaikki tarvittavat tarkat laskelmat. Kaivauksen tekeminen kuormitetun säätiön läheisyydessä liioittelematta voi johtua koruista.

ilmasto

Kellari on paikka, jota omistajat käyttävät eri tavoin: joissakin se on toteutettu tilaa vihannesten, tuotteiden, valmisteiden varastointiin, toisissa on siementen ja kasvien kasvatus, ja toiset taas lisäävät vain tarpeettomia asioita. Mutta jos kellarissa on tuuletusaukko, on vaarallista varastoida siellä elintarvikkeita, ne heikkenevät nopeasti ja elävät kasvit eivät voi kehittyä lainkaan. Siksi on niin tärkeää perustaa korkealaatuinen ilmakeskus maanalaiseen huoneeseen, joka muuten voidaan tehdä myös päälliköillä, joilla ei ole käytännön taitoja tässä liiketoiminnassa.

Sisällysluettelo:

Istuimen tuuletuslaite. suosituksia

Hyvä ilmanvaihto on sellainen, joka tarjoaa jatkuvan ilmavirran kierron, joten ennen kuin suunnittelet sen asennusta ja asennusta, kannattaa tutustua kokeneiden ammattilaisten suosituksiin, joiden avulla voit tehdä korkealaatuisen tuuletuksen kellarissa omilla käsilläsi.

1. Sisällytä projektin ilmanvaihtolaitteet ennen rakentamista.

2. Kun valitset putket, kiinnitä huomiota niiden halkaisi- seen, niiden on oltava samat, jotta virtaus ja pistorasia ovat yhtenäiset. Jos huoneissa on korkea kosteus, osta materiaali, jossa on laajemmat aukot nopeuttamaan kierrätystä luonnollisella tavalla. Muista, että eri halkaisijoilla olevien putkien valinta vaikuttaa haitallisesti kellariin, jossa säilytetään vihanneksia, hedelmiä ja aihioita, varsinkin jos pakopakkaus on jo toimitettu.

3. Älä aseta tuuletusaukkoja vierekkäin, ei salli tuuleta rakennusta korkealla. Niiden optimaalinen sijoittaminen ovat huoneen vastakkaisia ​​kulmia tai seiniä. Puhdas ilma ei saa mennä vain maanalaiseen huoneeseen, vaan sen pitäisi mennä kokonaan läpi ja työntää seisomaan.

4. Pienten rakennusten ilmanvaihtojärjestelmään soveltuvat tavanomaiset muoviset viemäriputket. Luotettava ja ehdottoman edullinen vaihtoehto.

5. Kesäisin luukkujen ja ilmakanavien eristemateriaalit poistetaan pakollisesti.

6. Älkää unohtako asentamista, ilman niitä ilmanvaihtoprosessi häiriintyy, ja sitä on mahdotonta säätää, etenkin siirtymästä talvesta kesäksi ja päinvastoin.

7. Asenna kellari kahdella ovella, yksi kiinteä, toinen ristikko. Tämä on säilyttää optimaalinen lämpötila rakenteen sisällä.

8. Asennettaessa imuputkia, vältä taipuisuuksia, jotka aiheuttavat saastumisen ja häiriöttömän ilman kiertämisen.

Näiden vaatimusten mukaisesti omistajat voivat välttää globaaleja ongelmia, jotka haittaavat kellarin ilmastoinnin toimivuutta.

Tuuletuksen tarkoitus kellarissa

On olemassa monia tekijöitä, jotka ilmestyvät puutteellisesti järjestettyyn kellarijärjestelmään tai sen poissaoloon. Tämä pätee myös autotalliin, joissa on maanalaisia ​​rakennuksia. Joten esitämme useita syitä, jotka selittävät, miksi ilmanvaihto tällaisissa rakenteissa on niin tärkeä. Ensinnäkin talvikaudella kondensaatin vaikutus ilmenee aktiivisesti, koska ilma kuumentuu, joka nousee ylhäältä ja aiheuttaa suuren kosteuden ulkonäköä autotallissa, jossa on yleensä auto- ja muita laitteita. Se on täynnä ruosteen, muotin ja rouhkeiden nopeaa muodostumista seinille jne.

Toiseksi kondensaatin ulkonäkö vaikuttaa haitallisesti vihannes- ja hedelmöihin sekä niiden sadonkorjuuta, joita niin usein varastoidaan autotalliin. Niiden säilyttämistä helpottaa huoneen optimaalinen mikroilmasto, joka on lähes mahdotonta luoda ilman kondensoitumista ilman ilmanvaihtoa.

Kolmanneksi autotalli on työpaikka öljystä, bensiinistä ja muista aineista, jotka haihtuvat kasvavilla lämpötiloilla ja joilla on kielteinen vaikutus ihmiskehoon. Kaikki pakokaasut jne. Polttoainehöyryjä voidaan toimittaa vain asianmukaisella ilmavirtausasennuksella ja järjestelyllä. Siksi on tärkeää luoda hyvä ilmanvaihtojärjestelmä autotallissa ja kellarissa sen alla, jotta varmistetaan ilman jatkuva syöttö ja ulosvirtaus.

Kuinka tehdä tuuletus kellarin autotallissa. Mikä tuuletusjärjestelmä valitaan

Ilman laadukasta tuuletusta kellari muuttuu pian kosteaksi, muotti ja sieni moninkertaistuvat seinille ja sen on oltava kokonaan uudelleen rakennettu. Jotta nämä kielteiset vaikutukset eivät toteutuisi, autotallin rakentamisen vaiheessa olisi kiinnitettävä erityistä huomiota maanalaiseen ilmakeskukseen ottaen huomioon kaikki normit ja normit, kun järjestetään ilmanvaihtoa, joka voi olla joko luonnollinen tai pakotettu. Harvoin yhdistetyt vaihtoehdot. Lue lisää näistä lajikkeista taulukossa.

Harkitse yksinkertaisin vaihtoehto luonnollisen ilmanvaihdon järjestämiseksi autotallin kellarissa. Se voidaan toteuttaa kahdella tavalla: ensimmäinen on tuoda putki ulos rakennuksen lattian, katon ja katon läpi; toinen käsittää järjestelmän lähdön kellarin seinän läpi, jolloin ilmanpoistoputken alaosa sijaitsee vaakasuunnassa ja nousee jo pystysuoraan erikseen autotallirakennuksesta.

Käytännön mukaan on mahdollista käyttää mitä tahansa putkea, jonka keskimääräinen halkaisija on tähän tarkoitukseen, ei ole syytä laskea väärin sen pituutta, koska valmiissa versiossa kanavan tulisi olla puolet metriä - metriä korkeampi kuin autotallin katon korkein kohta. Lisäksi laadukkaan ilmanvaihdon varmistamiseksi omistajan tulisi tietää, että pakoputken pituus vaihtelee kolmen metrin tarkkuudella, mikä riittää korkealaatuiseen ulosvirtaukseen ja raittiiseen ilmaan. Luonnollisen ilmanvaihdon voimakkuuden lisäämiseksi on suositeltavaa asentaa erityinen deflektori, aerodynaaminen laite, jonka avulla voit luoda kielteisen virtauksen ja suojaa kellarista pölyä ja erilaisia ​​sedimenttejä.

Kuinka tehdä luonnollinen ilmanvaihto kellarissa. Mitä vivahteita on otettava huomioon asennusprosessissa

Tietenkin ilmanvaihtojärjestelmä on suunniteltava suoraan kellarin rakentamisen aikana, mutta on tapauksia, joissa se on järjestetty valmiiseen rakenteeseen. Ensimmäisessä tapauksessa rakentajilla on mahdollisuus piilottaa poistoilman kanava maahan ja jättää aukko putken alle tiilessä. Jos tämä ei toimi aluksi, sitten kellarissa oleva katto asennetaan aukkoon. On erittäin tärkeää, että se kiinnitetään tukevasti sekä alustan että sen sisäpuolella. Jos kellarissa on asuin-, yksityinen talo, niin tuotantoputki on järjestetty tasolle, jossa on yhteinen tuuletusaukko rakennuksen.

Toisen tuloilmareiän on sijaittava kellarin toisella puolella, asuinrakennuksen alapuolella, sääntöjen mukaan ulostulo saavutetaan rakennuksen ulkosivulla ja putki itse maanalaisen huoneen sisällä sijaitsee sukupuolielinten alueella 30-50 cm: n etäisyydellä pohjasta. Jotta pystyt säilyttämään optimaalisen mikroilmaston kellarissa ja tarvittaessa hallitsemaan sitä kanavassa, laita erikoisreikien läpät.

Lisäksi talvikuukausina putkessa kerääntynyt kondensaatti johtuu putkesta, joten se on eristettävä. Tätä tarkoitusta varten käytetään erilaisia ​​kankaita, eri luonteeltaan lämpöä eristäviä materiaaleja jne. Terveysnormien mukaan rei'illä on oltava grillit, mikä on tarpeen jyrsijöiden ja lintujen suojelemiseksi. Rakennetun luonnollisen ilmanvaihdon toimivuuden tarkistamiseksi on välttämätöntä valmistaa paperiarkki, joka tuodaan kanavaan. Jos hän alkaa liikkua, järjestelmä on täysin toimiva.

Riippumatta kellarista, mutta se on tarkistettava säännöllisesti, seurattava huoneen kosteutta erityisesti pienissä rakennuksissa. Omistajalta vaaditaan säännöllistä ilmastointia ja vielä parempaa asennusta hilaovien oviin. Asiantuntijoiden ohjeiden mukaan on parasta laittaa astia suolalla tai kalkilla kellariin, nämä materiaalit imevät hyvin kosteutta ja desinfioivat tilan.

Kuinka tehdä ilmanvaihto talon kellarissa. Pakotetun ilmanvaihdon asennuksen ominaisuudet tekevät sen itse

Monet asiantuntijat kertovat siitä, miten pakotettua tuuletusta asennetaan kellarihuoneeseen, ja jokainen vaatii sen toteuttamista rakentamisen alkuvaiheessa saadakseen ylimääräisen rahan. Kuuma, tuuleton sää ja jopa yöt eivät ennusta kylmää snap - tämä on suora osoitus siitä, että kellarissa ei saa olla luonnollinen, vaan pakotettu tuuletus, joka voidaan järjestää omin käsin useiden aiemmin testattujen menetelmien perusteella. Tämän laitteen rakenne perustuu ulkoilman mekaaniseen syöttöön, joka ennen maanalaisen tilan saapumista käsitellään suodattimilla ja vastaanottaa optimaalisen lämpötilan. Samanaikaisesti tämän prosessin kanssa sisäpuolinen ilma vetää ulos kulkukanavan kautta kadulle, mikä tarkoittaa, että kierto ei pysähdy hetkeksi.

Pakotetun ilmanvaihtojärjestelmän järjestämiseen omistajan ei tarvitse käyttää pieniä budjetteja sellaisten materiaalien ostamiseen, kuten:

 • diffuusorit;
 • ilmanottoaukot;
 • puhaltimet;
 • tuuletuskanavat jne.

On huomattava, että asennus ei vie niin paljon aikaa kuin se näyttää, sinun on vain oltava erityisen varovainen kosteustasolle kellarissa ja siksi työskentelemään sähkön kanssa toimivilla osilla. Luotettavuutta varten on parempi ottaa yhteyttä tutuihin sähköasentajohtiin sulakkeiden asentamiseksi, jotta kotelon mahdolliset oikosulakkeet tai häiriöt voidaan neutralisoida.

Niinpä keskikokoista kellarissa he yleensä ostavat yhden tuulettimen, suuret rakennukset tarvitsevat kaksi. Suunnitelman mukaan yksi laitteista on asennettu poistokanavan paikkaan sisäisessä lumessa, koska se mahdollistaa pakokaasun lisäämisen. Kaikki ilmanvaihtolaitteet alkavat käynnistää päällekytkennän jälkeen, tähän on varattu erikoiskytkimiä tai vipuja. Kun laite on toiminnassa, ilma alkaa siirtyä pois ja sen puute korvaa syöttökanavan. Yleisissä tiloissa vaaditaan suurempaa ilman määrää, joten asennetaan toinen tuuletin, jonka kautta sisäänvirtaus ja ulosvirtaus ovat tasapainossa. Lisätietoja ilmanvaihdosta saat videosta:

Tuotteita järjestetään SNiP: n mukaan asuntorakennuksen kellarissa

Kaikkien asuinrakennusten kellarikerrokseen on tärkeää tarjota korkealaatuista ilmanvaihtoa. Hänen päämääränsä - kostean ilman poistaminen, joka muodostuu teknisen maanalaiseksi kondensaatioprosessin ansiosta. Keskeinen rooli korkean kosteuden torjunnassa on ilmaa. Kerrostalojen maanalaisten tuotantojen oikea laskeminen mahdollistaa tehokkaimman ilmanvaihtoa kellarissa. Mutta emme saa unohtaa, että kaikki laskelmat ja ilmanvaihto on asennettava SNIP-dokumentaation mukaisesti. Avustuksella tuotteiden järjestely ja toiminta tuovat toivottua vaikutusta.

Kellarissa olevat tuotteet tarjoavat ilmastointia kotona

kaivata

Tarvitsetko ilmaa: on välttämätöntä ymmärtää tarve käyttää maanalaisen tilan hyvin tuuletusta. Kellarissa, teknisissä kerroksissa tai jopa kerrostalojen kellarissa on oma mikroilmasto.

Ilman lämpötila ja kosteus tällaisessa tilassa eroavat ulkoilma-indeksistä. Tämä johtaa huoneen kosteuden lisääntymiseen. Ja tällaiset mikroilmasto-olosuhteet sopivat ihanteellisesti muotin muodostumiseen ja rouhumaan rakennusmateriaalien pinnoille. Jos maanalaisessa tilassa on metallinen vesijohto, se kärsii korroosiosta. Vain yksi johtopäätös - kaikki rakennukset, joissa ei ole aluslentokoneita, kestävät lyhyemmän käyttöiän.

Kellarissa olevat tuotteet ovat luonnollisen ilmanvaihdon tärkein laite. Niitä käytetään kaikentyyppisissä rakennuksissa, julkisista rakennuksista teknisiin rakennuksiin. Tärkeintä on noudattaa tiettyjä standardeja, joilla on rakennusmääräyksiä ja määräyksiä (SNiP).

Tärkein ja tärkein osa kodin tuuletustarvikkeiden kellarista - on tehdä alustava laskelma ilmanvaihtoaukkojen alueesta. Tuloksena olevan ilmanvaihtoasteen laatu riippuu näiden teosten oikeellisuudesta. Luonnollinen työntövoima vähentää radonkaasun kerääntymisen riskiä teknisissä maanalaisissa tiloissa. Tämä kaasu vapautuu maaperästä ja aiheuttaa valtavaa haittaa ihmiskeholle, koska se on radioaktiivista.

Järjestelyn ominaisuudet

Miksi tarvitsemme ilmateitä säätiössä on selkeä. Ne ovat ilmanvaihtolaitteen peruselementtejä, jotka ovat tarpeen kostean ilman sekä luonnollisen radonkaasun poistamiseksi ala-alalta. Mutta ilmastoprosessin laatu riippuu siitä, täyttyivätkö SNIP: n vaatimukset kokonaan laskettaessa. Kaikissa rakennustoiminnassa suunnittelijoille tulisi ohjata seuraavat ominaisuudet:

 1. Ilmanotto- ja poistoventtiilien tulee sijaita vastakkaisilla kellari seinillä.
 2. Yhden tuotteen pinta-alan on oltava vähintään 0,05 m², eikä enemmän - 0,85 m². Reiät, joilla on suurempi pinta-ala, on vahvistettava.
 3. Koko talon kokonaisen tuotannon pinta-alan on oltava 1/400 teknisestä maanalaisesta alueesta. Ja tilojen sijainnin paikoissa, joissa radioaktiivisuus lisääntyy - 1/150.

Ilmanvaihto vaatii yhtenäisen ilmanvaihtoaukon järjestelyn. Tärkeintä on välttää ilmastoimattomien vyöhykkeiden ilmestyminen. Tällöin rakennuksen arkkitehtonisia piirteitä varten tarvitaan lisä laskenta, joka määrittelee säätiön piirteet, osioiden läsnäolon ja suljetut tilat siinä. Kaikkien asuinrakennusten rakentamisen vaiheet, joissa on ilmanvaihto, olisi toteutettava rakennusvaiheen alkuvaiheessa. Ja se helpottaa laskennan lisäksi myös maanalaisten tuotteiden asentamista.

On tärkeää laskea oikein reikien sijainnin korkeus. Tämä parametri riippuu rakennuspohjan korkeudesta.

Mutta useimmiten kun työskentelet säätiön kanssa, tuote- laite soveltuu rakennuksen alkuvaiheisiin. Siksi valukappaleen aikana laatikko alla olevien "ikkunoiden" alla on vähintään 30 cm maasta.

Kellarissa olevien tuotteiden oikea sijainti SNiP: n vaatimusten mukaisesti takaa ilman esteetön liikkeen lattian alle. Siksi asuinrakennusten kellareissa "ikkunat" on järjestetty symmetrisesti. Eli niiden lukumäärän pitäisi olla tasainen. Jotta estettäisiin ilman tuulettamattomat vyöhykkeet säätiön tilassa, uloimmat ilmakanavat kulmasta olisi asennettava enintään 90 cm: n etäisyydelle rakennuksen sisäisestä kulmasta.

Ulkoiset ominaisuudet

Tuotteet mahdollistavat pitkäaikaisten yksittäisten rakennusrakenteiden käyttöiän pidentämisen sekä asuinhuoneistojen suojaamisen muotin leviämiseltä. Kellarit, joissa ilmanvaihto ei pysty hoitamaan tehtäväänsä, ovat aina kosteita ja lämpimiä, ja tämä voi johtaa vakaviin ongelmiin. Mutta on toinen tekijä, joka ei ole yhtä tärkeä asunnolle kuin kosteuden poisto - nämä ovat tuotteiden esteettisiä piirteitä.

Tarve sulkea tai piilottaa kellarissa olevat valtavat "ikkunat" liittyy ilmanvaihtoelementin epämiellyttävään ulkonäköön. Ulkopuolella reikä kuin reiän betoni- tai tiiliseinässä. Mutta kun olet tehnyt oikean valinnan tämän laitteen koristelemiseksi, voit samanaikaisesti "tappaa kaksi lintua yhdellä kivellä", ei ainoastaan ​​koristelemalla vaan myös antamalla elementille lisätoiminnon. Ja yksi näistä elementeistä on yläpuolinen säleikkö. Kun nämä elementit on lisätty laitteeseen, on mahdollista suojata asuinrakennus jyrsijöiltä ja vietyiltä eläimiltä tunkeutumiseen kellariin.

Säleikkö kattaa esteetön tuote.

DIY-asennus

Joskus työntekijät unohtavat tarvetta tuulettaa säätiötä, etenkin kun henkilö seisoo omassa talossa omilla käsillään. Talon omistajan tulee ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, jotka nopeasti ja täsmällisesti korjaavat rakentamisen aikana saadut "virheet". Kaikki ihmiset eivät ole halukkaita antamaan huomattavaa summaa ainakin kovalle mutta kestävälle työlle. Jos sinulla on tarvittavat välineet tilalla, voit käsitellä sitä itse. Tuotteiden valmistaminen vankalla pohjalla edellyttää:

 • punssi;
 • joukko boers;
 • Bulgariini betonilla;
 • vasara;
 • taltta.

Ensimmäinen asia on määrittää ilmakanavien tarkka sijainti ja merkitä ne säätiön seinään. Vähitellen, käyttämällä työkaluja, leikkaa, poraa ja kaataa läpivientireikä seinään. Tärkeintä on käyttää moukaria varovasti, sillä voimakkailla räjäytyksillä sen kanssa, loput betoniliuskat voivat haljeta.

Itse tuotettujen tuotteiden suurin etu on edullinen. Erikoistuneet yritykset näistä palveluista saavat huomattavan määrän. Koska ikkunoiden lukumäärän ja koon lisäksi ne sisältävät myös arvioon itse seinän paksuuden.

Toimintaohjeet

Ilmanvaihtoaukkojen laskennan ja asennuksen lisäksi on yhtä tärkeää, että niitä voidaan käyttää oikein. SNIP: n normien mukaan kellari-tilan mikroilmasto-olosuhteiden tärkein vaatimus on ilman lämpötilan ero enintään 2 astetta. Tällaisten indikaattoreiden tarjoaminen on helppoa. Tärkeintä on tietää tuotteiden toiminnan ominaispiirteet:

 1. Talvella ja kesällä on kiellettyä sulkea taloa. Niiden sulkeminen lisää kosteuden nousua maan alla.
 2. Käytä erityisiä verkkoja tai verkkoja suojautumasta eläinten maanalaiseen tunkeutumiseen.
 3. Järjestelmällisesti pitäisi seurata lämpötilan ja kosteuden ilmaisimia kellarissa. Epäsuotuisissa olosuhteissa sen on lisättävä "ikkunoiden" lukumäärää tai tarkistettava lämpöä eristävien pinnoitteiden laatu aluslattian avulla.

Jotkut asiantuntijat ovat eri mieltä SNIP: n vaatimuksista, joissa todetaan, että tuotteet on aina pidettävä avoimina. Talvella, vaikeiden pakkasten aikana, maanalaisen ilmanvaihdon seurauksena talon pohjakerroksen asuntojen lämmönhukka menettää. Ja tämä ei voi sopia asukkaille. Tästä syystä on suositeltavaa sulkea kokonaan talon talon tila.

Jos talossa ei ole reikiä, asiantuntijat neuvovat peittämään ne lumella. Talvella on tarpeen heittää lumilapsi seinään, joka sulkee tuuletusikkunan kokonaan. Sillä pitäisi ja ajoissa kaivaa tuotteet keväällä. Lumen aktiivisella sulatuksella kellarissa oleva tila voi tulvata. Ja tämä vain vaikeuttaa tilannetta. Ylimääräinen kosteus vaikuttaa rakennusaineisiin ja yksittäisiin elementteihin negatiivisesti. Tilan kuivaaminen on jo vaikeaa.

Pitkä ikkuna kellariin: laite, rakenteiden tyypit

Lähes jokainen talo, tai vain maalaistalo, ei voi tehdä ilman kellaria. Hyvin usein se on varustettu kellarissa, ja matalatasoiset ikkunat (maanpinnan tasolla) käytetään tuottamaan sille luonnollinen valo. Kyllä, ja kaupunkirakennuksissa kellarissa tällaiset ikkunat eivät ole harvinaisia. Yleensä valaisin tai suojaava kaivo asetetaan pohjaikkunan lähelle. Tämä muotoilu mahdollistaa ikkunoiden suojaamisen lian ja kosteuden läpäisemisestä ja mahdollistaa myös päivänvalon käytön maksimoimisen. Tuotantonormit ja koot voivat vaihdella rakennustyypin ja kellariikkunoiden koon mukaan.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin niiden tarkoitusta, tyyppejä ja niiden asennusvaihetta.

Tarkoitus ja ominaisuudet

Tämän elementin päätavoite on rajoittaa pääsyn rakennusseinien osaan, jossa maapinnat sijaitsevat. Kaivon laite suojaa itse ikkunoita ja kellarin kokonaisuutena. Tämä rakenne ei salli lunta, sula vettä, roskia ja eläimiä pääsemästä kellariin, ja tällaiset suojat kestävät paljon kauemmin.

Ristikko suojaa ikkunoita mekaanisilta vaurioilta ja ei käytännössä estä valoa pääsemästä sisään.

Kellarikkunan tärkeä tarkoitus on päivänvalon käyttö huoneeseen. Kevyet kuopat on suunniteltava siten, että auringonpaisteen enimmäismäärä laskee kellariin ikkunoiden kautta. Ikkunoiden läsnäolo kellarissa tai kellarissa voi vähentää sähkön kustannuksia valaistukseen, koska se mahdollistaa luonnollisen päivänvalon käytön.

Jos kellari on hyvin hoidettu, päivänvalo parantaa huomattavasti ihmisten pitkäaikaisen oleskelun mukavuutta. Näin ollen valokaari ei ole vain suojarakenne, vaan tärkeä toiminnallinen elementti.

Ja jos teet eniten mielikuvitusta, voit tehdä tästä suunnitelmasta upean koriste-elementin talosi julkisivun.

Kaivojen mitat lasketaan itse ikkunoiden koosta ja siitä, kuinka syvälle ne istutetaan maahan. Yleensä kaivon pituus (seinän suuntainen osa) on puolitoista kertaa ikkunan leveys. Ja toinen puoli (kohtisuorassa seinää kohti) ei saa työntyä yli 1 m. Paras vaihtoehto on 70-80 cm. Kaivon syvyys määräytyy ikkunoiden alareunan sijainnin mukaan: pohjan on oltava noin 20 cm ikkunan alapuolella. On myös suositeltavaa suunnitella kaivon pohjan pieni kaltevuus (noin 3-5 astetta).

Tämän rakenteen muoto voi olla hyvin erilainen: puoliympyrä, trapetsi, neliö. Mutta silti kätevä ja käytännöllinen suorakulmainen muoto.

On myös erityisiä SNiP: t - nämä ovat rakennuskoodeja ja -määräyksiä, joiden avulla suunnittelun on oltava sopusoinnussa. Suunnittelussa on tärkeää määritellä, mitä nämä normit ovat rakennukselle.

Miten järjestää viemäröintijärjestelmä

Kellarissa olevan kosteuden välttämiseksi on tarpeellista varustaa kuopat tyhjennysjärjestelmällä, joka mahdollistaa veden poistamisen rakennuksesta. Se voi myös vaatia kaivon seinämien ja liitossauman lisäeristystä.

Kaavion laitteen kuoppaan tyhjennysjärjestelmällä.

Jos rakennus on vedenpitävällä tyynyllä, voit tehdä yksinkertaisimmalla salaojitusjärjestelmällä. Tätä varten sinun on lähdettävä putkesta, jonka halkaisija on 6-8 cm ja pituus noin 1 metrin syvennyksen alapuolella. Kellari-kuoppaan menevän putken reikä on suljettava erityisellä kuivatushihnalla. Veden tehokkaamman tyhjentämisen vuoksi lattia on sijoitettava tiettyyn kallistumaan rakennuksesta (kohti tyhjennysaukkoa). Kaivon pohja on peitettävä kerroksella sora noin 3-4 cm. Tällainen yksinkertainen menettely estää maata irtoamasta ja roskat eivät tukkene putkea.

Tapauksessa, jossa pohjaveden pinta on lähellä pintaa, vaaditaan vakavampi vedenpoistojärjestelmä. On parasta järjestää pyöreän vedenpoiston koko rakennuksen ympärysmitta (noin 50 cm etäisyydeltä pohjasta). Ja kaivoista, jotta vesi pääsee tyhjentämään yleiseen viemäröintijärjestelmään.

Lisäksi tarvitset vedenpitävyyden seinien ja laajentamisen yhteyden kaivon ja rakennuksen välillä. Kaivon seinät voidaan käsitellä bitumimastilla. Sauma tiivistetään geotekstiilillä tai kateaineella. Vedenpitävyys yhdessä vedenpoistojärjestelmän kanssa suojaa rakennuksen luotettavasti kosteudelta kellariikkunoiden sivulta.

Valmiiden rakenteiden asennus

Nykyaikaiset rakennusalan yritykset tarjoavat nykyään melko laajan valikoiman valmiiksi rakennettuja rakenteita pitsien rakentamiseen. Ostaessasi tällaista tuotetta, voit vaivattomasti varustaa haudan kellarissa: ainoa asia, jonka täytyy tehdä kovasti töitä, on kaivaa kaivo ostetun rakenteen mittasuhteisiin.

Valmisrakennuksen asennus.

Tänään valmistetut kaivut on valmistettu eri materiaaleista. Se voi olla sinkitty teräs, propyleeni, muovi tai polyesteri. Viimeinen vaihtoehto, joka on vahvistettu lasikuidulla, on niin vahva, että sen rakenteet kestävät helposti aikuisen painon, mutta jopa auton. Siksi tällaiset mallit ovat suosituimpia.

Vanhojen kohteiden korvaaminen uusilla.

Metallilla, etenkin teräsrakenteilla on myös etunsa. Galvanoituneen pinnan ansiosta ne eivät altistu kosteudelle. Lisäksi useimmat on varustettu varkaudenesto-laitteilla. Tämä vaihtoehto on täydellinen maalaistaloille, joissa ei ole pysyviä omistajia. Kaivojen raudat eivät suojaa ainoastaan ​​ikkunoita mekaanisista vaurioista vaan myös itse asumisesta varkailta.

Tyypillisesti markkinoilla olevan valmiin priyamkovin pakkaus sisältää seuraavat pakolliset elementit:

 • Hyvin keho.
 • Ristikko ikkunoissa.
 • Kiinnitys.

Kaivojen suunnittelu ja valmistus liittyy tiettyihin teknisiin hienoisuuksiin, mutta valmiita kaivoja on helppo asentaa. Jokainen mies, joka tuntee rakentamisen, kykenee selviytymään tästä työstä ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Aloitaksesi, tutustu yksityiskohtaisesti tuotteen asennusohjeisiin. Se näyttää varmasti kaiken tuotteen ulottuvuudet, jotka sinun täytyy tietää kaivamaan kaivoksia kuoppaan. Älkää unohtako jo mainittuun veden ulosvirtausjärjestelmää.

Hyvin runko asennetaan valmiiseen kuoppaan, kaikki tietoliikenneyhteydet on kytketty (tyhjennys, tyhjennys, kaiteet tyhjennysputkeen). Kaikkien edellä mainittujen töiden jälkeen on vielä asentaa aidan tai ritilä kuoppaan ja rakentaminen on valmis. Kaikki rakenneosat kiinnitetään toisiinsa ja seinään erityisillä tappuilla, jotka sisältyvät tuotepakkaukseen.

Valmis kaivo on myös hyvä, koska sitä ei tarvitse lämmittää. Valmiiden mallien ainoa haitta on niiden hinta. Tämä ilo ei ole halpaa. Siksi, jos et ole valmis korkeisiin kustannuksiin, voit yrittää laittaa laitteen kuoppaan omiin käsiisi.

Pitching omat kätesi

Tällaisen rakenteen tekeminen henkilökohtaisesti voi valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

Suorakulmainen.

 1. Monoliittinen kaivo (valettu betonista).
 2. Vain kuopan pohja kaadetaan betonilla, ja seinät asetetaan tiilien tai lohkojen päälle.

Molemmissa tapauksissa on parempi muodostaa seinä suorakulmion muodossa. Seinämän paksuuden tulisi olla noin 15 cm. On toivottavaa, että kuopan yläreuna kohoaa maan yläpuolella 25-35 cm: n välillä. Joskus pihvejä kellarissa tehdään tasolle maalla, mutta tässä tapauksessa sen toiminnalliset ominaisuudet ovat pienemmät. Kuopan pitäisi olla liian syvä. Sen pohjan tulee olla noin 15-20 cm ikkunakerroksen alapuolella.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin kunkin vaihtoehdon järjestelyä.

Monoliittinen hyvin

No puolipyöreä muoto.

Tällaiselle kaivolle tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • sementti;
 • sora;
 • levyt ja kiilat (muottiin);
 • rautaosat;
 • lapio;
 • betonisekoittimella (tai suurella kapasiteetilla liuoksen laimentamiseksi);
 • kateaineita tai geotekstiilejä;
 • rake (tampuriliuosta varten);
 • vesisäiliö.

Ensinnäkin, sinun täytyy kaivaa kuoppaan ennalta määrätyt mitat. Sitten asennetaan betoniseinien lankkuja ja tappeja. Jos aiot asentaa minkä tahansa muotoisen kuopan (esim. Puoliympyrän), voit käyttää muovilaatikoita tai vanhoista PVC-paneeleista palasia. Armouria käytetään vahvistamaan tulevaa kuoppia. Koska sitä voidaan käyttää teräsvaijereita tai ristikkoa. Vaikka tämä menettely ei ole pakollista.

Muista, että seinät on ensin muodostettu, ja vasta sitten kaivon pohja kaadetaan.

Talon seinän ja kaivon seinämien välinen sauma on täynnä geotekstiiliä. Voit vaihtaa sen pari kerrosta kateaineita. Vedeneristys auttaa suojaamaan kellarista liiallista kosteutta.

Kun muotti on valmis, voit päästä ratkaisuun. Käytä laadukasta sementtiä niin, että kuoppaa ei tarvitse muokata pari vuotta. Jos betonisekoittimessa on työ, se on paljon helpompaa ja lyhyempi ajassa. Kun laitat laastaria muottiin, älä unohda sitä ajoittain varren kanssa, niin että seinissä ei ole aukkoja. Betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen sen pinta on käsiteltävä bitumimateriaalilla. Tämä on hyvä vedeneristys.

Seuraavaksi on täytettävä kaivon pohja. Pohjanpaksuuden tulee olla vähintään 15 cm. Älä unohda vedenpoistoa.

Jos kellarissa kuumennetaan, kannattaa harkita kuopan eristämistä, koska se menettää lämpöä.

Ruudukko ikkunasta on parempaa ostaa valmisruokaa tai itsenäisesti valmistaa vahvikkeita. Kaivon yläosa voidaan tehdä ammattimaisesta arkista tai solupolykarbonaatista.

Tiilen tai lohkon rakentaminen

Seinät voidaan asettaa tiilestä, kivestä tai lohkosta.

Tätä vaihtoehtoa varten tarvitset kaikki edellisestä kappaleesta tehdyt työkalut ja materiaalit, lukuun ottamatta muottipaneeleita, ja tarvitset vähemmän sementtiä soraa. Mutta sinun on haaroitettava tiiliä tai vaahtoa varten.

Työ alkaa myös kuopasta, jonka seinät on valittu valitulla materiaalilla. Loput laitteen kaivosta eivät poikkea edellisestä versiosta.

Toinen vaihtoehto on työläs, sillä ei kaikilla henkilöillä ole kykyä tehdä tiili- ja tiilipeltoja. Lisäksi tämä vaihtoehto maksaa sinulle enemmän.

Pitkä trimmaus

Jos haluat, että rakennuksesi ei ainoastaan ​​suojaa kellari-ikkunoita, vaan myös koristele talon julkisivua, voit pitää sen sisustuksessa.

Keraamisia laattoja tai keinokivää pidetään erinomaisena ja toimivaa materiaalia varten. Jotkut käsityöläiset esittivät kuopan seinät villikivellä, joka näyttää myös hyvin alkuperäiseltä. Yksinkertaiset lisävarusteet: päällystää seinät taivekartalla tai maalata.

Jos kellarissa olevat ikkunat ohittavat kadun, jossa on runsaasti jalankulkijoita, on parempi tarjota aidan kuopalle. Hyvä vaihtoehto olisi metallinen grilli. Teräsrakenteet suojaavat luotettavasti ikkunoita roskista, likaista ja vandalista.

Jos jokin kuopan tarkoitus on valaisemaan kellari, on parempi, että sen seinät ovat vaaleita sävyjä. Kuten tiedetään, kevyet pinnat heijastavat valoa paremmin, joten enemmän auringonvaloa tunkeutuu kellariin. Valo priyamki lisää merkittävästi kellarikerroksen mukavuutta. Lisäksi varustetuilla ikkunoilla, joilla on tällaiset rakenteet, voit hyödyntää luonnollisia päivänvaloja tehokkaasti ja vähentää merkittävästi valaistuksen sähkönkulutusta.

Valikoima aidat ja palkit ikkunat, älä unohda, että aika ajoin on tarpeen puhdistaa kuoppaan roskia ja lunta. Siksi näiden elementtien on oltava irrotettavissa.

Kun olet varustettu valolla (se on myös suojaava) kuoppaa kaikki säännöt, et voi vain parantaa sisävalaistuksen valoa, vaan myös suojata ikkunoita ja kellarikoneita kokonaisuutena.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Mikä olisi kellarin ikkunat?

Rakennettu talo kellarilla näyttää erittäin houkuttelevalta ja ikkunoiden läsnäolo rakennuksen alaosassa vain parantaa näkymää ulkopuolelta. Mutta koristeiden lisäksi näillä aukkoilla on useita käyttötarkoituksia.

Yksi tällaisten ikkunoiden tärkeimmistä toiminnoista on huoneen ilmanvaihto, jota ilman on mahdotonta tehdä kellarissa. Lattialaitoksissa tällaisia ​​aukkoja kutsutaan tyhjiin ikkunoiksi, jotka avaavat huoneen ilmanvaihtoa. Kellari-ikkunat antavat sinun vain antaa raitista ilmaa kadulta, mutta myös valaisevat huoneen.

Aurinkoisena päivänä vain 2-3 pientä aukkoa pystyvät tarjoamaan miellyttävän valaistuksen talon maanalaiseen osaan, mikä antaa sinun viettää mukavasti aikaa siellä, jos siellä on asuinalue tai työpaja. Lisäksi löydät valokuvamateriaaleja, jotka edustavat sekä kellarijärjestelyjä että sisätilojen ikkunoiden aukkoja.

Tyypit kellareihin

Ikkunoiden läsnäolo kellarissa riippuu sen tyypistä ja syvyydestä. Tämä vaikuttaa suoraan huoneen valaistuksen tapaan. Useita vaihtoehtoja ikkunoiden avaamisen järjestämiseen on, ja muotoiluvaihtoehdot ja -paikka löytyvät lukuisista valokuvista.

Puoli auki

Helpoin tapa valaista kellarissa auringonvaloa on, kun yksi seinistä ei peitä maata. Tämä tyyppi on yleinen, kun rakennetaan taloja rinteessä.

Seinässä on aukko, jonka jälkeen huone voidaan pitää asuntona kaikkien rakennusmääräysten mukaisesti. On suositeltavaa varustaa makuuhuone, tutkimus tai asuinalue muuhun tarkoitukseen.

On mahdollista asentaa paitsi ikkunan aukko, mutta parveke ovelle, jolloin järjestetään ylimääräinen poistua kadulle. Pieni terassi näyttäisi hyvältä tämän järjestelyn kanssa.

Osittain upotettu

Tällaisissa kellareissa suurin osa seinistä on maan alla. Tämän huoneen valaistus edellyttää erityisten ikkunoiden järjestämistä, muodoltaan pitkänomainen ja avautumisen taittolaitteella. Tämäntyyppisen ikkunan aukon korkeutta rajoittaa kellarin maanpinnan korkeus.

Nämä paikat tulevat heikossa asemassa kellarissa, ei pelkästään kylmän, vaan myös luvattoman sisäänpääsyn luvattomien ihmisten taloon. Tämän välttämiseksi voit varustaa ristikot ja rullaverhot erityisillä mekanismeilla hakkerointia vastaan. Mutta niin, että kellarissa olevat ikkunat voidaan suojata vain, jos ensimmäisessä kerroksessa on lisävarusteita.

Täysin upotettu

Sellaisessa syvässä sijoituksessa kellarissa vaikein ja kalliin järjestää luonnon valaistus. Täällä ei tarvita vain ikkunaa, vaan myös kaivoa, jossa on viemäröintijärjestelmä ja suojavisiiri. Suunnittelijat keksivät useita vaihtoehtoja, erityisesti tehdä kapeita aukkoja kellarikerroksen seinien pinnalle ja asettaa lasilevyt. Tämä tekee mahdolliseksi kevyen hihnan muodostamisen ympäryksen ympärille.

Voit tehdä koko aukon lasihelmillä, jolloin huoneen valon määrä luo pohjakerroksen illuusion kellarista. Mutta tällaiset menetelmät ovat liian kalliita ja hankalia, koska ne turvautuvat tavanomaiseen kuoppaan, jossa on suoja.

Kaivossa

Tämä ikkuna-aukon järjestely tehdään kuopan järjestelyllä, joka on betonoitu, peitetty kivillä ja koristeltu muovilla, puisilla tai metallisilla koteloilla.

Kaivon koko riippuu ikkunan aukon mitoista ja muoto voi olla täysin erilainen, jopa tikkaat, joissa on reunat. Joka tapauksessa minkä tahansa kokoonpanon kuoppaan on peitetty yläosassa palkit joko kaivosta itsestään tai ikkunasta. Kaivo on suljettu ylhäältä, jos sen koko ylittää 0,7-0,8 metriä.

Tällaisen kaivon pohja on tehty alle 20 cm: n etäisyydelle ikkunan aukon ikkunalaudasta. On välttämätöntä tehdä esijännitys kohti laskutehoa - kouruja tai putkia veden keräämiseen.

Jos maa on hyvin vetistä, seinän lähellä on tarpeeksi valua rei'itetyn putken muodossa mittarin syvyydessä. Tässä tapauksessa sinun on lisäksi vedenpitävä kellarikerroksen seinät suojattavaa veden tunkeutumista kellariin.

Kevyt tunnelin tai valonohjaimen kanssa

Valontunneli on holkki, joka on taivutettu kellarikokoonpanon ympärille ja varustettu peiliseinillä sisäpuolella. Tämä rakenne mahdollistaa valaisemisen kellarista ilman ikkuna-aukkoja.

Ulkopuolelta näet vain kupolin, joka avoimuuden vuoksi ei pilata yksityisen talon yleistä ulkoasua. Kynttilöitä tai ritilöitä ei ole asennettu siihen, koska sen mitat ovat niin pienet, että ne estävät luvattoman pääsyn huoneeseen. Lisäksi 90 asteen kierto ei salli maanalaisen tilan tarkistamista.

Saman syyn takia tällainen tunneli antaa paljon vähemmän valoa kuin perinteinen malli, ja se sopii vain tilanteisiin, joissa huone ei vaadi paljon valoa. Halkaisija 25 cm valaisee n. Neljää neliötä.

Tunnelin sisäänkäynnin enimmäiskoko voi olla noin 55 cm, mikä antaa hyvää kattavuutta 55 neliömetristä. Rakenteen sisällä voit varustaa loistelampun, joka vastaa seinävalaisimen käyttämistä tai ulkoilman valaistusta pienenä lyhtynä.

Kevyt kuoppaan

Tämä kuopan järjestely tehostetaan kellarin valaistustason lisäämiseksi. Kevyt valaisin on valmistettu polypropyleenistä, joka on vahvistettu lasikuituvahvisteella. Suunnittelu on suojattu grillaamalla tai läpinäkyvällä muovisuojuksella. Lisäksi vaaditaan tyhjennys, joka on yhteydessä viemäreihin tai viemäreihin. Kaivo kiinnitetään kellari seinään lopulliseen täyttöön alukkeella.

Joissakin tapauksissa kaivo on rakennettu vedenpitäväksi kerrokseksi, joka lisäksi suojaa kellarista kosteuden läpäisevyyttä, jolloin kaikki aukot täytetään viskoosityyppisellä vedeneristyksellä.

Kokoalue on hyvin leveä, jos kellarin syvyys on suuri, voit pidentää kuoppia erikoisilla lisäosilla. Tyypillisesti tällaisen kuopan hinta grilliin on noin 10 tuhatta ruplaa ja laajennus maksaa noin neljä tuhatta ruplaa.

Jokainen kellarissa olevien ikkunoiden vaihtoehtojen avulla voit tehdä huoneen korkealaatuisen ilmanvaihdon, mikä mahdollistaa tilaamisen kattilahuoneen tai asuintiloihin kellarissa. Kun kaivoja on tehty, on tarpeen huolehtia ylimääräisestä lämpenemisestä, jotta kylmyys ei läpäisisi aukkojen läpi.

Kellarin ikkunoiden ominaisuudet

Kellarissa olevat ikkunat ovat aina paljon pienempiä kuin muut samankaltaiset rakenteet talossa. Lisäksi seinämän paksuus on melko suuri, mikä johtaa valon sisääntuloon terävässä kulmassa.

Lasi on puhdistettava ja pestävä säännöllisesti, koska sen pintojen saastuminen johtaa 60%: iin auringonvalon määrästä sisään. Lisäksi valkoisten profiilien ja rinteiden läsnäolo heijastaa suurta määrää luonnonvaloa.

Rakennuksen rakennusvaiheessa tulee olla ikkunoita, aukkoja, kaivoja ja muita ikkunoita. Lisäksi on suositeltavaa tehdä suojavälineitä saostumisen vaikutuksista. Polykarbonaatti, joka suojaa kaivoa luotettavasti ja joka helposti pestä vedellä puhdistusta varten, on optimaalinen tällaisiin tarkoituksiin.

Materiaalit ikkuna kellariin

Kellarissa olevat ikkunat ovat matalat, noin 20 cm maanpinnan yläpuolella, joten niiden on vaikea kestää suurta kosteutta. Prosessin järjestäminen ikkunat kellarissa olisi säädettävä materiaalien valinta tällainen kosteuden kestävyys, niin että toiminta on pitkä ja ongelmaton.

Siten tavallisessa muodossa oleva puu ei varmasti toimi - kuumalla säällä kutistuu, ja kylmällä ilmalla se turpoaa kosteudelta ja jäätyy laajennetussa muodossa. Rakenteita, jotka on impregnoitu erityisillä koostumuksilla, odotetaan tällaisia ​​kuormia.

muovi

PVC-profiili, joka tekee suunnittelusta melko suuren koon. Mutta se on tällainen toteutusikkunoiden aukot suosituin. PVC-ikkunarakenteet voivat lisätä valovirtaa 15% ilman lämpöominaisuuksien ja jäykkyyden heikkenemistä. Tämän materiaalin käyttö on suositeltavaa maanalaisen maanalaisen puoliperävaunun tapauksessa.

On välttämätöntä, että ikkunoissa on ilmanvaihtojärjestelmä ja sulkimet, jotka voidaan avata hieman, jotta seinien ja muiden pintojen kondensoituminen ei kerääntyisi huoneeseen. Jos aukko on kosketuksissa seinän kanssa, tarvitaan lisää lämmitystä ja veden suojausta, useimmiten näihin tarkoituksiin asentajat käyttävät polyuretaanivaahtoa.

alumiini

Alumiiniset kellarirakenteet eivät yleensä ole käytössä, lukuun ottamatta lämmittämättömiä kellarikerroksia kattilahuoneeseen tai varastoon. Jopa kellarissa on tarpeen säilyttää tietty lämpötila, koska alumiini ei toimi.

Jos kellarissa on asuntoja ja käytettyjä, alumiini ei pysty tarjoamaan tarvittavia suojauksia kylmältä. Tällaiset mallit ovat paljon halvempia kuin muovi, mutta ne ovat parempia kuin lämmöneristys. Alumiiniset kellarihallit ovat monenlaisia ​​vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja tarpeeseen.

puu

Alustalla on korkea kosteus, mikä tekee mahdottomaksi käyttää käsittelemätöntä puuta ikkunan aukkoihin. Mutta useammin, rakentajat tarjoavat puinen profiili kyllästämisellä, joka mahdollistaa kestävän vastustuskyvyn kosteuden monta vuotta.

Pinnoite erityisellä laminaatilla, polymeereillä tai koostumuksilla antaa sekä houkuttelevuutta materiaalille että kestävyydelle ilman korjausta käytön aikana.

Ikkunat, joissa on eri paksuusvaihtoehtoja, lisäksi materiaali on hyvin varastoituna lämpöä ja ympäristöystävällistä, toisin kuin muut rakenteet. Ulkopuoleltaan puuprofiili näyttää erittäin houkuttelevalta, varsinkin jos talossa on puuta tai puuta.

johtopäätös

Akkuprofiilin tyyppi olisi valittava kellarin ominaisuuksien ja viimeistely- tai rakennemäärien perusteella. On parasta laittaa muovi-ikkunoita, joissa on suurin sallittu välys ja suojus.

Valokuvan julkisista tiedoista tai valmistajien luettelosta löytyy mahdollisia eri materiaalien mahdollisia muotoja ja muotoja. Priyamkamin tapauksessa on tärkeää tehdä vettä varten poikkeamia ja tarkistaa säännöllisesti kuilu vikoja.

Savupiipun järjestelyn savimaassa ei tarvita, koska savi ei päästä vettä sisälle. Täten maaperän laatu vaikuttaa myös kellari-ikkunoiden sijaintiin ja niiden ulkonäköön.