Profiloitu kalvo

Luotettavuuden ja tyytymättömyyden tavoittelu tavanomaisilla vedeneristysjärjestelmillä laajensi vedenpitävien materiaalien valikoimaa, joita materiaalit syntyivät suurella mekaanisella lujuudella, muodonmuutoksella ja joustavuudella alhaisissa lämpötiloissa sekä vähäisen (lähes nolla) veden imeytymisen ja kasvillisuuden kestävyyden takia, mikä takaa vedenpitävyyden luotettavuuden toimintaprosessi. Näihin materiaaleihin kuuluvat profiloidut kalvot.

Profiiloitu kalvo on telamateriaali, jossa on muovattuja pyöreitä ulkonemia, jotka on valmistettu suurtiheyksisen polyetyleenin (PVP) perusteella. Lisäkerrokset voivat olla geotekstiilikangas ja liukukerros muovikalvon.

Tämän materiaalin erottuva piirre on se, että sitä voidaan tehokkaasti käyttää rakentamaan rakenteiden kuivatus- ja ilmanvaihtokerrokset.

Pinta monien tilattujen ulkonemien (piikit) ansiosta kalvo jakaa tehokkaasti maaperän paineen rakennusten ja rakenteiden pohjan tai perustuksen koko alueelle, mikä eliminoi paikallisten (pistekuormien) muodostumisen.

hakemus

 • päävesieristys;
 • seinien, säätöjen, käyttökattojen (yhdessä ylimääräisen kerroksen termisesti liimattujen geotekstiilien) kanssa;
 • maanalaisten ja hautautuneiden rakennusten ja rakenteiden seinämien tuuletus;
 • betonivalmisteen vaihto;
 • lisävesieristys.

edut

 • korkea iskunkestävyys;
 • resistenssi aggressiivisille kemiallisille yhdisteille
  sienten, puiden juurien, ultraviolettisäteilyn vaikutuksiin;
 • helppo asentaa;
 • kannattavuus - korvaa rakeiset kuivatusmateriaalit;
 • käyttöikä on vähintään 50 vuotta.

Pohja vedeneristyssuoja

 • rakennusaikaan vaikuttavista ulkoisista vaikutuksista ja mahdollisista vaurioista peruspohjan täyttöön täyttömaalla;
 • root-järjestelmistä;
 • maaperän ja pohjaveden sisältämien aggressiivisten yhdisteiden vaikutuksista;
 • sadevedestä;
 • sedimentistä.

Seinätelineen tyhjennys

Useimmissa tapauksissa seinän viemärit soveltuvat suojaamaan ylempää kastelua ja väliaikaisesti pohjaveden nousua.

Jätevesijärjestelmä auttaa veden poistamisessa rakenteesta, jonka seurauksena sen vedeneristysnopeus poistuu, vesi ei etsi heikkoja pisteitä siinä.

Profiiloitu kalvo yhdistettynä ei-kudottuun termisesti sidottuun geotekstiiliin on ilmakehän saostumisen pystysuoran seinämän tyhjentämisen rooli - se suodattaa vettä ja poistaa sen viemäriputkeen. Jätevesijärjestelmän laite on erittäin korkean teknologian ja edullisempi, koska hiekkaa ja soraa ei tarvita, ja säätiön sinusien täyttö voidaan tehdä millä tahansa maaperällä.

Profiilikuva asennetaan maahan ulkonemilla (piikkeillä) ja geotekstilikerroksella, mikä mahdollistaa sekä pohjaveden että pintaveden tehokkaan kuivatuksen.

Kaksikerroksisissa membraaneissa käytettävät termisesti sidotut geotekstileillä on korkea alkujäykkyys, joka antaa vastuksen maaperän paineesta pienissä suhteellisissa muodonmuutoksissa. Optimaalinen huokoskoko ja niiden kaoottinen jakautuminen pinnalle estää materiaalin tunkeutumisen.

Betonituotteen vaihto

Monoliittisten perustusten rakentamisen aikana yleensä ne järjestävät valmistuksen tiivistetystä kerroksesta raunioista tai vähärasvaisesta betonista.

Betonin valmistus tai "jalka" on rakenteeltaan alhaisen laatua olevan betonin pohjalle sijoitettu rakenne (luokka B7.5). Se toteutetaan tasaisen pinnan saamiseksi, jolla suoritetaan seuraavat betoni- ja vedeneristystyöt. Tarjoaa kätevän ja luotettavan venttiilien asennuksen ja estää liuoksen vuotamisen konkreettisen pohjan betonirakenteesta.

Alhaisen pohjaveden rakennusten rakentamisessa sovelletaan vain vaakasuoraa vedenpitävyyttä kapselin kosteudesta. Profiilikalvon käyttäminen estää tässä tapauksessa perinteisen betonivalmisteen käytön.

edut

 • betonin "sementtimaidon" kovettumisen aikana ei mene maahan;
 • profiilikalvon pinnan jäykkyys mahdollistaa sen, että vahvistuskammio sijoitetaan sen päälle suoraan;
 • lisätä rakennustöiden nopeutta;
 • Profiilikalvon käytön taloudelliset vaikutukset ovat yli 30%.

Ilmanvaihto kosteuttavat seinät

Sisältä

Pyöreiden piikkien ansiosta noin 8 mm korkea ilmastoitu ilmatila muodostuu kostean seinän ja uuden kipin välille. Samanaikaisesti pienet aukot jäävät alle ja yläpuolelle vapaaseen ilmankiertoon. Kestävällä, ei mätänevällä kangas laittaa kipsiä tai korjaa kipsilevyä.

Raskas sateiden aikana veden, joka menee märkien seinien läpi, virtaa alas ja tyhjennetään alas kaltevalle viemärikaivoon.

Ulkopuolelta

Profiilikalvon asentaminen ulkonemilla seinämään edistää rakennuksen optimaalisen lämpötila- ja kosteusolosuhteiden muodostumista.

Kalvon tyypit

Profiilikalvot ovat yksi-, kaksin- ja kolmikerrosrakenteita.

Yksikerroksinen rakenne - profiiloitu kalvo muovattujen piikkien kanssa.

Yksikerroksista kangasta käytetään märkien seinien vedeneristämisen ja tuuletuksen suojaamiseen, joka on vaihtoehto perinteiselle betonivalmistukselle.

Kaksikerrosrakenne on profiiloitu kalvo ja ylimääräinen kerros termisesti sidottua geotekstiilia.

Kaksikerroksista kalvoa käytetään pystysuoraan seinän tyhjennykseen.

Kun valitaan kuivatuskalvo, on syytä muistaa, että erilaiset maaperät aiheuttavat erilaisia ​​sivuttaispaineita profiloituun kalvoon. Tämä johtaa sen puristukseen, mikä puolestaan ​​vähentää tyhjennyskalvon läpivirtauskapasiteettia.

Käytetyn profiilikalvon valinta riippuu maaperätyypistä ja pohjan syvyydestä.

Kolmikerroksinen rakenne - profiilikalvo, geotekstiilit ja polyeteenikalvon liukukerros. Liukuva kerros, joka on asetettu pohjaan vedenpitävällä pinnoitteella, sallii membraanin pystytävän pystysuoraan maaperän pakkastumisen tai muodonmuutoksen aikana.

Kolmikerroksista kalvoa käytetään pystysuoraan seinän viemäröintiin kallistamalla maaperään ja syviin perustuksiin.

Kalvon laadun parametrit

 • Paksuus (tai paino 1m2)
 • Kestävyys (puristus, repeämä)
 • Piikkikorkeus
 • Ilmaväli
 • Vedenkulutuskapasiteetti
 • Käyttölämpötila-alue

Yksi tärkeimmistä profiilikalvojen laadun indikaattoreista on kalvon paksuus (tai paino 1 m2):

 • profiilikalvon, jonka paksuus on suurempi, on suurempi lujuus (puristus ja repiminen) sekä vahinko- ja iskunkestävyys.
 • Mitä paksumpi raina on, sitä pidempi se säilyttää ominaisuutensa, sen pidemmän käyttöiän.

Paksuus - 0,4 mm (tai paino 400 g / m2 *) - vähimmäisluku

Paksuus - 0,5 mm (tai paino 500 g / m2 *) on hyvä indikaattori

Paksuus - 0,6 mm (tai paino 600 g / m2 *) - korkea

Profiilikalvojen tyypit ja soveltaminen pohjan vedenpitävyyteen

Kaavamainen sijaintipaikka PVC-kalvon pohjalla

Käytännöllisesti katsoen kaikki konkreettiset säätiöt ajan mittaan romahtavat pohjaveden vaikutuksesta johtuen suhdannevaihteluista kausitasolla. Ylempi pohjaveden pallot ovat saastuneempia aggressiivisilla komponenteilla, ja nousun aikana (ja se on väistämätön kauden tai sateen aikana), hapot ja emäkset ovat aina maaperän yläkerroksessa.

Ruberoidin tai bitumiseoksen vesitiiviit materiaalit suojaavat pohjaa vedestä, mutta niillä kaikilla on liitokset, joiden tiivistys tuhoutuu ajan myötä. Vesi siirtyy kellariin vedenpitävyyden liitosten läpi, menee kemiallisiin reaktioihin, liuottaa kivennäisaineita ja hävittää hitaasti pohjan sisäpuolelta. Jotta rakennetta voidaan luotettavasti suojata rakennusvaiheessa nykyisin, voidaan käyttää moderneja vedenpitäviä kalvoja.

Mitä nämä materiaalit ovat?

Rakennussäätiön profiloidun vedeneristysmateriaalin tyyppi

Tämä on erityinen kalvo, joka suojaa levyn ja pohjan välistä tilaa kaikentyyppiseltä kosteudelta. Se on myös erinomainen tapa suojata mekaanista rasitusta vastaan, koska materiaalin rakenne on huokoinen ja sillä on suuri joustavuus ja vastustuskyky lähes mille tahansa aggressiiviselle materiaalille.

Se on valmistettu erittäin tiheästä ja pienitiheyksisestä polyeteenistä, sisältää antioksidantteja, mineraalikomponentteja ja polymeerejä. Kaikki täyteaineet, rakenteesta ja koostumuksesta riippuen, lisäävät huomattavasti membraanien suorituskykyominaisuuksia. Tämä aallotyyppinen arkki, jonka paksuus on enintään 3 mm huokoista rakennetta, joissakin tapauksissa käytetään erityisesti tiukkojen pohjaveden kohoamisen vuoksi tiheitä kalvoja, joiden paksuus on enintään 5 mm.

Vedenpitävien kalvojen edut:

 • polyeteeni on UV-resistentti;
 • käyttöikä jopa 50 vuotta;
 • kalvo on kestävä ulkoiselle aggressiiviselle väliaineelle eikä jyrsijöitä vahingoitu;
 • päällyste on turvallinen ympäristölle, se ei hapettu;
 • erityiset polymeeri- ja mineraalitäyteaineet tuottavat vakioelastisuuden millä tahansa ympäristön lämpötilassa;
 • eivät syövytä;
 • voidaan käyttää voimakkaasti happamissa tai voimakkaasti emäksisissä ympäristöissä, koska polyeteeni on melkein inertti.

Myös nykyaikaiset vedeneristyskalvot ovat hyödyllisiä taloudelliselta kannalta. Ne on helppo asentaa, ei tarvitse käyttää rakennuskalustoa. Vedeneristysmallit eroavat toisistaan:

 1. Helppo kosteudeneristys. Päätarkoituksena on estää kapillaarien, sadevesien ja luonnollisten sadevesihorisonttien virtaus, joten se löytyy usein pohjista, jotka asetetaan pohjaveden yläpuolelle.
 2. Keskisuuri ja raskas vedeneristys. Käytetään suojelemaan kellarissa sokean alueen tai halkeamien läpi kulkevaa pintavettä, pystysuoran jakauman pohjavesiä sekä vedenpaineen voimakasta nousua (esimerkiksi raskas sadekausi tai lumen terävä sulaminen).

Päällysteen asennus voidaan suorittaa useita päiviä itsenäisesti ja asennusnopeus ei vaikuta päällysteen laatuun.

Vedenpitävät pinnoitteet

Profiilituotteiden tyyppi rakennusten perustusten vedenpitävyyteen

Kalvo alkaa jo hitaasti puristaa tavanomaista kattohuopaa tai päällystysmastia rakennusmateriaalien markkinoilta. Se on helppokäyttöinen, helppo asentaa ja tarvitsee kausittaista huoltoa.

Suunnittelun ja hyvien teknisten ominaisuuksien ansiosta se suojaa perusteellisesti pohjan seiniä pohjavesiin kohdistuvien vaikutusten vuoksi eikä muuttuakaan ajan kuluessa. Päätyyppien kalvot:

 1. Flat film -mallit. Ne on valmistettu polyeteenistä ja muista synteettisistä polymeerimateriaaleista, ja usein se on ihmisjätettä. Siten kalvokalvot ovat suhteellisen halpoja, kalvon paksuus on keskimäärin 0,2-2 mm. Vedenpitävät alustat Käytetyt kalvot, joiden paksuus on vähintään 0,4 mm. Myös myynti on tasomaisia ​​aallotettuja kalvoja, niillä on korkea tarttuvuus liuokseen.
 2. Profiilikalvot valmistetaan vain korkeapaineisesta polyetyleenistä, niiden muoto on erilainen ja niissä on erityiset ulkonemat. Se voi olla yksikerroksinen tai monikerroksinen, sitä käytetään yksinomaan pohjaveden ja sadeveden suojaamiseen, mutta niitä voidaan käyttää myös geotesterin yhteydessä. Profiilikalvojen arkkien paksuus on enintään 1 mm, ulkonemien korkeus jopa 8 mm (yksityinen käyttö) tai jopa 20 mm (teollisuus- ja kaivosovellutukset).

Kunkin valmistajan levyjen leveys voi olla erilainen, levyt kiinnittyvät suoraan tasoitettuun seinään tai betoniin, joten vedenpitävä kalvo on samalla suojaus mekaanisilta vaurioilta.

Kaavio leikkaamisesta ja laskemisesta kuivatuskalvosta profiili pohjaan

Käytetään profiloidut vedeneristysmateriaalit

Levy asetetaan ulokkeita ulospäin, geotekstiilit levitetään päälle. Tämän seurauksena keinotekoiset kanavat muodostetaan pinnoille, jotka on kytketty talon viemärijärjestelmään. Niinpä pohjavesi tai kondensaatti, joka on muodostettu ilman häiriöitä, eliminoidaan kalvon pinnalta aiheuttamatta haittaa sille. Kalliimmilla kalvamalleilla on yhdistetty rakenne, jossa ne käyttävät samanaikaisesti geotekstiloita ulkoisina täyteaineina.

Kalvoja voidaan käyttää myös monikerroksisten vedeneristysjärjestelmien osana. Tällöin se suojaa täydellisesti bitumimateriaalin tai kattopuuvin kerroksen mekaanisilta vaurioilta ja parantaa vedenpoistoa myös raskaiden tulvien aikana. Mutta ennen niiden asentamista sinun on laadittava laadukas viemäröintijärjestelmä, jossa on vedenpoistokompleksi.

Kiinnittämällä vedenpitävät kalvot

Kuva rakennusmateriaalista kiinnitetystä suojamateriaalista

Polymeeriset litteät kalvot levitetään tasaisen, kuivan pinnan päälle talon pohjaan. niin:

 • liitokset on liitetty toisiinsa puhaltimella tai teollisella hiustenkuivaajalla. Paremman tiiviyden varmistamiseksi levyt levitetään päällekkäin, mikä takaa vähintään 5 cm: n etäisyyden reunasta. Liimaa kalvo betoni- liuoksella erityisellä liimalla tai nauhalla;
 • itseliimautuvilla kalvoilla on toisella puolella liimapinta, joka on suojattu paperilla. Se poistetaan, kun kalvot asetetaan ja kiinnitetään, kalvo painetaan pohjan pintaan ja kiinnitetään raskailla esineillä. Muutaman tunnin kuluttua pysäkit poistetaan ja kalvon ohjauskerros levitetään sen päälle;
 • profiililevy voidaan kiinnittää säätöön vain mekaanisesti, useimmiten hylsyillä, joissa on profiloidut aluslaatat, jotka takaavat pinnoitteen tiiviyden risteyksessä. Rakenteellisesti vedeneristysarkeilla on erityiset lukitukset sivuilla tai laminoidut liimanauhat.

Yläreuna kiinnitetään seinään kiristysnauhoilla, jotka mahdollistavat veden imeytymisen vedeneristyskerroksen sisäpuolelta. Asennettaessa kalvoja on ehdottomasti varmistettava, että kaikki säleiden tuuletusaukot ovat avoimia.

Profiloituneet kalvot

PLANTER-profiilikalvot ovat yksi edistyksellisimmistä ratkaisuista rakennuksiin ja rakenteisiin, joissa luotettavuutta ja turvallisuutta on lisätty.


PLANTER-kalvojen päätehtävänä on suojata vesitiivis kerros ja järjestää seinän kuivatus. PLANTERin lujuusominaisuudet ovat voimakkaat, kemiallinen aggressiivisuus, muotin ja bakteerien sekä kasvien juurien vaikutukset.

Sovellustekniikat:

 • Betonituotteen vaihto.
 • Suojaus vedeneristysperusta.
 • Hydrosuojaus ja kellarihuoltojärjestelmä
 • Hydraulisuojausjärjestelmä syvälle pohjalle.
 • Vedenpitävät vedeneristysperiaatteet.
 • Järjestelmä vedenkorkeuden ja kuivatuksen käytöllä katolla.
 • "Vihreän katon" suojan ja vedenpoiston järjestelmä.
 • Hydrosuojaustunneleiden järjestelmä.
 • Seinä maahan.
 • Märän seinän kunnostaminen.

PLANTER-profiilikalvot ovat yksi edistyksellisimmistä ratkaisuista rakennuksiin ja rakenteisiin, joissa luotettavuutta ja turvallisuutta on lisätty.


PLANTER-kalvojen päätehtävänä on suojata vesitiivis kerros ja järjestää seinän kuivatus. PLANTERin lujuusominaisuudet ovat voimakkaat, kemiallinen aggressiivisuus, muotin ja bakteerien sekä kasvien juurien vaikutukset.

Sovellustekniikat:

 • Betonituotteen vaihto.
 • Suojaus vedeneristysperusta.
 • Hydrosuojaus ja kellarihuoltojärjestelmä
 • Hydraulisuojausjärjestelmä syvälle pohjalle.
 • Vedenpitävät vedeneristysperiaatteet.
 • Järjestelmä vedenkorkeuden ja kuivatuksen käytöllä katolla.
 • "Vihreän katon" suojan ja vedenpoiston järjestelmä.
 • Hydrosuojaustunneleiden järjestelmä.
 • Seinä maahan.
 • Märän seinän kunnostaminen.

Kalvo vedenpitävälle pohjalle

Mikä tahansa rakenne on tärkein osa. Hänen on vastattava paitsi rakenteen asettamaan kuormaan, mutta myös vastustaa luonnollisia tekijöitä. Maaperän kosteus, sadevesi tai pohjavesi ja paljon muuta. Kaikki tämä ei hyödytä konkreettista pohjaa, vähitellen tuhoaa sen ja vähentää kantokykyä. Maaperän ja kosteuden haitallisten vaikutusten estämiseksi - betoni eristetään vedeneristyskuidulla tai kalvolla. Tämä halpa tapa auttaa välttämään kalliita seurauksia.

Kalvon tyypit ja ominaisuudet

Kalvon vedeneristysjärjestelmiä on useita. Ne eroavat materiaaleista, joista ne on valmistettu, jotka kestävät mekaanista kulumista, pakkasenkestävyyttä ja veden imeytymistä. Näiden ominaisuuksien yhdistelmä ja vesitiivis betoniperusta. Tuhoisien tekijöiden perustan vedenpitävyyden maksimoimiseksi on välttämätöntä perehtyä kompetensseihin kuidun valinnasta ja sen asentamisesta. Pohjimmiltaan kalvoa valittaessa otetaan huomioon kaksi indikaattoria. Ensimmäinen on maaperän kosteuden huomioon ottaminen ja toinen betoniperustuksen syvyys. Lisäksi vedeneristyskuitu on jaettu kahteen tyyppiin: profiili ja kalvo (polymeeri).

Profiilikuituinen kuitu on kestävä arkki tai rulla. Se on valmistettu kulutusta kestävästä tiheästä polyetyleenistä. Profiilin kohokuvioinnilla kuitu lisää sen lujuutta johtuen onttojen aukkojen ilmenemisestä. Tällainen kalvo suojaa perustuksia pohjaveden alapuolelle.

Polymeerinen vedeneristyskuitu on rullamateriaalia, joka koostuu monista kerroksista. Sitä käytetään betonipohjan maanalainen vedeneristys, pohjaveden yläpuolella. Kuitu ei salli säätiön koskettaa maata, mikä estää kosteuden tunkeutumisen betonirakenteeseen.

Kuidulla on useita etuja verrattuna analogisiin materiaaleihin vedeneristykseen, kuten bitumiin tai kattohuopaan. Kuidulla on pitkä käyttöikä, joka on taattu vähintään 50 vuotta. Se ei roskaa, eikä suolaliuokset vaikuta siihen.

Vedenpitävä polymeerikalvo

Noin 50 vuotta sitten Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa alkoi käyttää kalvovesieristeitä. Tästä hetkestä lähtien näiden materiaalien laajamittainen tuotanto alkoi. Edistyminen ei pysy paikallaan. Ajan myötä vedenpitävyyden tyyppi ja toiminnallisuus laajenivat, mikä vaikutti täysin uusien ominaisuuksien syntymiseen. Nyt polymeerikuitu on korkean teknologian tuote, joka sen etujen ansiosta tarjoaa sekä vaaka- että pystysuorien pintojen vedenpitävyyden.

Polymeerikalvokuidut ovat monenlaisia, jotka erottavat toisistaan ​​materiaalit, joista se on tehty. Suosituimmat rakenteen tyypit kalvot ovat:

 • TPO-kalvo - valmistettu kestomuovisten polyoksien perusteella;
 • EPDM-kalvo - valmistettu eteenipropeenidieenimonomeeripolymeroinnista. Muussa tapauksessa sitä kutsutaan synteettiseksi kumiksi;
 • PVC-kalvo - valmistettu pehmitetystä polyvinyylikloridista.

Rullojen suuren leveyden ansiosta kalvon vesitiivistyksellä saavutetaan kiinteämpi pinnoite, käyttäen vähintään saumoja. Pienellä painolla ei ole ylimääräistä taakkaa, toisin kuin bitumi.

PVC-kalvon ominaisuudet

Tämä on tavallisin vedeneristyskuitu, koska se on alhainen ja helppokäyttöinen vedeneristyskäytössä. Se on erittäin kestävä suolaliuoksille ja sillä on myös hyvä joustavuus alhaisissa lämpötiloissa. Tämä helpottaa talvella työskentelyä.

Kangas koostuu kahdesta kerroksesta. Yläkerros on pehmittimien, palonestoaineiden ja kalkkikiven seos. Pohjakerros koostuu puhtaasta ja maalatusta PVC: stä. Maalaa PVC vahingoittuneiden materiaalipintojen havaitsemiseksi nopeasti.

Käytännöllisyydestä, kun vedeneristys toimii, ja kalvon materiaalin järkevä käyttö on saatavana eri paksuuksilla. Paksuuden valinta riippuu betonin syvyydestä.

PVC-kalvo on erittäin helppo asentaa. Liinavaatteet liitetään helposti rakennuksen kuivaimeen kuumailman vaikutuksen alaisena. Tämä antaa lähes saumattoman pinnan tiukat saumat ja hyvä lujuus.

Kun käytät PVC-kuitua, sinun on oltava erittäin varovainen, koska se on helposti alttiina erilaisille vaurioille. Tämä on sen suurin haitta.

TPO-kalvon ominaisuudet

Tämä on kaksikerroksinen materiaali, joka koostuu eteenipropeenikumin ja propyleenin polymeeriseoksista. Kuitua kestävä, lämmönkestävä ja vedenpitävä materiaali. Ominaisuuksiin liittyen se muistuttaa jotain muovin ja kumin välillä, sillä sillä on sekä ensimmäisen että toisen ominaisuuksia. Toinen kerros on synteettisten lankojen muodostusverkko, joka antaa materiaalille lisävoimaa.
TPO-membraaneilla on hyvä elastisuus. Näiden etujen ansiosta tällainen vedeneristys käytetään laajalti uima-altaiden, altaiden ja säiliöiden rakentamisessa juomaveden kanssa. Vedeneristysperusteissa kalvo TPO: t käytännöllisesti katsoen ei käytetä korkeiden kustannustensa vuoksi.

EPDM-kalvojen ominaisuudet

Erittäin joustava kalvo erilaisia ​​kalvoja kestää useita mekaanisia vaikutteita, säilyttäen sen ominaisuudet. EPDM-kuitupohjaisten synteettikuitujen ansiosta voimakkaat negatiiviset lämpötilat ja paahtava lämpö eivät ole kauheita. Erittäin lujat vedeneristyskalvot antavat polyesterivahvistinverkon.

EPDM täydellisesti yhdistettynä monenlaisiin bitumieristeisiin. Samaan aikaan tämä tyyppi on täysin turvallinen ympäristölle.
Valitettavasti EPDM ei voi ylpeillä nivelen hyvyydellä, koska kaikki liitokset tehdään liimapohjalla. Ne menettävät merkittävästi hitsattujen saumien luotettavuutta.

Profiloitu kalvo

Profiiloitu kalvo on epävirallisesti kutsuttu raskas vedeneristys. Mutta ei suuren painon takia vaan sen käytön vuoksi niissä olosuhteissa, joissa muut kalvot eivät voi selviytyä tehtävistä. Se koostuu sekä yksikerroksisesta että monikerroslujitteisesta polyeteenistä. Profiiloitunut se on nimeltään johtuen ulkonemien läsnäolosta pienten kuoppisten piikkien muodossa. Suosituimmat rullat vaihtelevat välillä 1 - 2,5 metriä. Levyn paksuus 0,5 - 1,5 mm. Profiilikuitua käytetään maan ja sulaveden altistamiseen perustuvan vedenpitävyyteen.

Profiilin vedenpitävä kalvo on hyvä, koska se voi muuttaa pohjaveden suuntaa. Kiitos siitä, että lajit voidaan ohjata maanalaisista rakenteista, tunneleista tai kanavista tyhjennykseen. Kalvo sietää suolaliuosten, happojen ja sienten vaikutuksia. Erityisen osan vuoksi vesi ei kuulu kuituun, kun taas tyhjennys tapahtuu betonipohjan yläpuolella.

Profiloitu kalvo on kevyt, joten voit asentaa ja pinota sen yksin. Ja se kiinnitetään joko tarttumalla bitumiin tai erityisellä pistoolilla, joka on tiukasti kiinnitetty tukaan erikoispesureilla.

Kannustemembraanin pystysuoran vedenpitävyyden suorittamisessa käytetään seuraavia toimenpiteitä:

 1. Pohja on puhdistettava huolellisesti roskista ja maaperästä.
 2. Pohjustusperusta, joka pohjustetaan syvällä tunkeutumisen pohjamaalilla.
 3. Levitä bitumi mastia seinän ulkopuolelle.
 4. Jos projekti toteaa, että se on geofilteroitu, niin profiililevyn asettaminen on tehtävä ulkonemien ulospäin. Jos geopoliittia ei ole saatavana - aseta välilehdet sisään.
 5. Profiilikalvon levyt on kiinnitettävä lujasti ja kiinnitettävä tukilevyillä.
 6. Kiinnitä kalvolevy betoniin kiristyspalkilla.
  Liimaa geotekstiilit kuidun päälle. Niinpä kanavat muodostetaan pohjavesien poistamiseksi membraanin ja geopoliittisen välillä.

Kiinnityskalvon vedeneristys sallitaan myös raakapohjalla, jos rakenne on läpäisevän maaperän alueella. Kaikki sakka, nestemäisessä muodossa, imeytyy nopeasti maaperän syvyyteen. Mikä sulkee pois kapillaarin imun kosteuden pohjapinnalla.

johtopäätös

Kun valitaan kalvot perustuksen vedeneristykseen, on määriteltävä selvästi tavoitteet, tavoitteet, rakennustyyppi sekä olosuhteet, joissa rakennusta käytetään. Lisäksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota materiaalin laatuun ja sen valmistajaan. Nykypäivän markkinoilla parhaat valmistajat ovat Isostud, Izolit, Delta, PlanterGeo ja PlanterLife.

Lisätietoja siitä, miten perustasoksi vedenkestävä polymeerikuitu omilla kädillä, opit seuraavassa videossa.

Kalvo vedenpitävälle pohjalle: materiaalin ominaisuudet, sen lajikkeet ja laajuus

Polymeerikalvot ovat uuden sukupolven vedeneristysmateriaaleja. Tulee esiin Venäjällä viime vuosisadan 90-luvulla. Kemianteollisuuden vallankumous oli merkittävä edullisten muovien tuotanto. Tämä teki vallankumouksen kaikilla ihmisen toiminnan aloilla, mukaan lukien uusien rakennusaineiden valmistus halutuilla ominaisuuksilla.

Moderni lähestymistapa vedenpitävyyteen

Kalvonvesieristys on korvannut ei-tekniset menetelmät rakenteiden suojelemiseksi vedestä - kateaineen tarra, kattorakenteet ja sulan bitumin käsittely. Joustavia, kestäviä kalvoja käytetään luomaan este vertikaalisille ja vaakasuorille pinnoille. Asennettaessa ei ole välttämätöntä käyttää pohjamaalatoimintoja, avoimen liekin käyttöä. Asennuksen nopea nopeus mahdollistaa kolmen henkilöstön brigadin suorittavan eristystyöt jopa 500 m²: n alueella kohti.

Euroopassa membraanien osuus vedeneristysmäärästä on 25%. Venäjällä tämä luku on edelleen pieni - 1,5%.

Jossa käytetään kalvoja

Kosketus veteen on vaarallista useimpiin rakennusmateriaaleihin, mukaan lukien laajalti käytetty betoni. Pintaan päässyt neste tunkeutuu huokosiin, pesee sementtisideaineen komponentteja ja nopeuttaa raudoituksen korroosiota.

Kalvonvesieristys kellari

Suodatuksen seurauksena pohja-seinään lepäävän veden kyllästyminen johtaa siihen. Yleensä ne on valmistettu huokoisista materiaaleista, joilla on pieni lämmönjohtavuus. Kosteuden lisääminen vähentää huomattavasti niiden lämmöneristysominaisuuksia, edistää muotin ulkonäköä pinnalla, huonontaa huoneen mikroilmastoa.

Pysyvä kosteus muuttaa materiaalien ominaisuuksia, vähentää kantavuutta, aiheuttaa rakenteiden nopean tuhoutumisen ja lyhentää käyttöikää.

Vedenpitävät kalvokalvot, joita käytetään suojaamaan:

 • pohjamaalit märällä maaperällä, runsaat maaperät korkealla pohjavesipöydällä;
 • maanalaiset rakenteet - kellarit, tunnelit, pysäköintitilat, hissiakselit, siltatukit, viadot;
 • litteät tai kaltevat katot, parvekkeet;
 • säiliöt - altaat, kaivot, lamput;
 • seinät ja lattiat, joissa on korkea kosteus - suihkut, kylpyhuoneet, kylpyammeet.

Vedeneristyskalvojen valmistajat takaavat luotettavan toiminnan 25-30 vuoden ajan. Perustaan ​​johtavat venäläiset polymeerikalvojen valmistajat ovat TekhnoNIKOL, Tema, Renolit, Ikopal, Penoplex, Sika ja Protan. Bitumituotteet koskevat "Bikrost", "Rubiteks", "Izol".

Kalvopinnoitteiden hinta vaihtelee 85-1100 ruplasta neliömetrillä.

Kalvonvalmistus

Vedenpitävät kalvot valmistetaan polymeereistä, mineraalitäyteaineista ja pehmittimistä. 48% raaka-aineista on liitua, 49% modifioi lisäaineita ja palonestoaineita, 3% on väriaine.

Tehdasvalmisteiset raaka-aineet säilytetään pystysuorassa siiloissa ja nestemäisissä pehmittimissä - säiliöissä. Kaskadinen kolmitasoinen järjestelmä selkeässä annoksessa sekoittaa ainesosat ennen kuin se tulee tuotantolinjaan.

Kun seos pidetään päivittäin, se sulatetaan, homogenoidaan ja levitetään vahvistusalustalle. Seuraavassa vaiheessa kalvon ulkokerrokset muodostetaan koekstruusiomenetelmällä. Jäähdytyksen ja stabiloinnin jälkeen materiaali leikataan nauhoiksi ja valssataan teloihin.

Vedenpitävien kalvojen valmistus Sivustomme löydät rakennusalan yritysten yhteystiedot, jotka tarjoavat säätiön korjauksen ja suunnittelun. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Jokainen erä tarkistetaan laboratoriossa vaatimusten täyttämiseksi:

 1. Vetolujuus.
 2. Pakkasvaste.
 3. Joustavuus ja joustavuus matalissa lämpötiloissa.
 4. Lämmönkestävyys.
 5. UV-säteilyn kestävyys.

Kaikki toiminnot on automatisoitu. Elokuvaominaisuuksien sääntelyyn liittyvä sääntelyasiakirja - GOST 56704-2015.

ominaisuudet

Kalvot ovat materiaalia, jossa polyesteristä, lasikuidusta tai lasikuidusta valmistettu keskimmäinen vahvikekerros on päällystetty molemmin puolin muokatuilla polymeereillä. Kalvonpaksuus - 0,4-2 mm. Pohjakerros on pääsääntöisesti värjätty siten, että vuotojen havaitseminen ja korjaukset on helppo havaita.

Vedenpitävät kalvolevyillä on seuraavat ominaisuudet:

 1. Vedenkestävä.
 2. Suuri vedenläpäisevyys mitattuna mm Hg.
 3. Vetolujuuden kestävyys, lävistys 16 - 20 MPa.
 4. Kestää kemiallisia ja biologisia vaikutuksia.
 5. Pidentäminen venytyksessä 120-300%.
 6. Matala veden absorptio 0,2-0,6%.
 7. Korkea halkeamiskestävyys.
 8. Joustavuus -60 ° c.
 9. Pieni paino - enintään 1 kg neliömetriä kohden.
 10. UV-kestävä.
 11. Lämmönkestävä lämpötila -40 °. + 50 °.

Kalvot vastaavat syttymisryhmää G1-G3, riippuen määrästä. Vedenpitävien altaiden kalvoja valmistetaan kirkkaalla, haalistumattomalla pinnoitteella.

Vahinko asennuksen tai käytön aikana on helppo palauttaa. Materiaali voidaan korjata koko käyttöiän ajan, eikä se katoa pitkään.

Kalvon tyypit

Vesitiivis pinnoitteet valmistetaan seuraavien tekijöiden perusteella:

 • polyvinyylikloridi - PVC;
 • polypropeeni ja kumi (termoplastinen polyofeeni) - TPO;
 • synteettinen kumi (eteeni-propriyleeni-dieeni-monomeeri) - EPDM;
 • modifioitu bitumi.

Polymeeriset kalvot kuuluvat asennettuihin vedenpitävyyksiin, bitumipitoisiin - fuusioituneisiin.

PVC-vedeneristyskalvo

Bitumiset materiaalit maassamme ovat perinteisesti olleet laajalle levinneet. Polymeerit ylittävät ne lukuisissa ominaisuuksissa - kestävyys, keveys, helppokäyttöisyys, alhainen syttyvyys ja ympäristön puhtaus.

Polymeerien joukossa PVC-kalvojen osuus on 90%, TPO ja EPDM - 10%.

Kalvopaneelien liittämistävat:

 • hitsaus puoliautomaattinen hitsaus kone;
 • liimaamalla rakennuksen hiustenkuivaaja;
 • itseliimautuvia nauvoja;
 • liima-aineet;
 • erityisiä lukkoja tai napsautuksia.
Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan kellarikerroksen vedenpidosta sisäpuolelta.

Säätiön kalvovesieristystä käytetään kahden järjestelmän muodossa:

Ensimmäistä käytetään matalan GWL: n yhteydessä sulatettujen, sateiden ja maaperävesien maanalaisista rakenteista, vahingossa tapahtuvan valumisen ja ylemmästä vedestä. Paremman tartunnan saamiseksi laastilla pinta on usein aallotettu.

Profiilikalvo perustuksen vedenpitävyyteen käytetään korkeassa tai paineistetussa pohjavedessä, usein tulvia. Valssattu materiaali on valmistettu tiheästä polyetyleenistä, jonka pinta on vahvistettu onttojen kuperaisten piikkien avulla. Tämä kalvon muoto edistää maanalaisen kosteuden poistamista oikeaan suuntaan, luo ilmaraon betonin ja eristeen välillä, lisää resistiivisyyttä purkautumiseen.

Profiiloitu kalvo vapautuu ylimääräisellä geotekstilikerroksella ja liukuvalla pinnoitteella, jotta estetään muodonmuutos etenevän talteenoton aikana. Se voidaan asettaa laattojen perustusten alapuorien sijasta ja asentaa lujitushäkkejä suoraan polymeeripinnoitteeseen.

Kalvo valitaan perustuksen syvyyden mukaan:

 • enintään 10 m materiaalin paksuuden ollessa 1,5 mm;
 • alle 10 m - vähintään 2 mm.

Mitä suurempi paksuus, sitä suurempi kuorma kestää eristintä.

Pohja vedeneristyskalvo

Rakennuksen ja valmiin talon pystysuora eristys on mahdollista. On tärkeää tarjota pääsyn rakenteeseen. Kaivannon leveyden tulee olla vähintään 0,8-1 m. Pinta on puhdistettava ja tasoitettava niin, ettei siinä ole teräviä ulkonemia, jotka voivat vahingoittaa kalvoa.

Kalvon vedeneristysperusta

Eristystyöt eivät ole tarpeellisia. Kalvot asennetaan liuskoilla ja ripustetaan pystysuoraan vapaasti. Poikkeuksia ovat kaksikerroksiset järjestelmät.

Videon kuvaus

Tässä videossa on esitetty vedenpitävän kalvon asennusprosessi:

Vedeneristyskalvolevy

Tekniikka on samanlainen kuin klassisen eristysrullan asennus, mutta paljon yksinkertaisempi:

 1. Pohjan pohjassa asenna PVC-Rondeli kiinnitysmateriaaliin enintään 1,5 metrin askelin. Kalvon tulee työntyä 30-40 cm maanpinnan yläpuolelle ja peittää osan korkista.
 2. Leikkaa arkkeja, kun otetaan huomioon päällekkäisyys pohjan alapuolella, 20-30 cm. Kun sinus nukkuu, ne varmistavat, että kivet tai terävät esineet eivät vahingoita eristystä.
 3. Hitsauta kalvo paikallaan hitsaamalla kiinnittimiin.
 4. Liitä levyt päälle, liitä nauha, erikoisliima, hitsaus, hiustenkuivaaja tai itseliimautuvat nauhat.
 5. Kellarin sinusien täyttämisen jälkeen kellarissa oleva kalvo peitetään suojaavalla kipsillä tai koristeellisilla paneeleilla.

Vedeneristyskalvolevy

Pystysuora eriste profiilikalvolla

Profiilimateriaalin asettamisen sopivuus on, että pintaa ei tarvitse pohjustua, laittaa liimaa siihen tai käyttää polttimia avoimella liekillä. Aikaisemmin, pohjan alapuolelle sijoitetaan kuivatus.

 1. Asenna profiililiuskat pohjan päälle.
 2. Kiinnitä kalvo niille, joissa on piikkejä, ellei ohjeissa toisin mainita.
 3. Levyt ovat päällekkäin, kiinteät lukot.
 4. Kalvon alaosassa on kiinnitetyt tapit, joissa on profiloidut aluslevyt, varmistaen tiiviyden.
 5. Suunnittelupastan päällä suodatuksen geotekstilillä.

Profiilimembraanien perustusten vaakasuora eriste

Vedenpitävä työ perustusten rakentamisessa.

Kalvoneristeiden eristys pohjakerrokseen matalaan pohjaan tehdään seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Ripusta kuilu syvyyteen 40-50 cm.
 2. Valmista tyhjennys.
 3. Maaperä tiivistetään ja tasoitetaan.
 4. Lämmitä pohja polystyreeni-vaahtolevyillä.
 5. Geotekstiilin tiheys 110 g / m 3 on siirretty erottava kerros, jotta eristin ei pääse koskettamaan kalvoa, mikä johtaa kalvon asteittaiseen elastisuuden menetykseen.
 6. Asennetut paneelit, joiden päällekkäisyys on vähintään 50 mm.
 7. Reunat puhdistetaan perusteellisesti.
 8. Yhdistä hitsaus- tai rakennuskuivaimen reunat.
 9. Geotekstiilejä asetetaan tiheydellä 500 g / m³ kalvon suojaamiseksi mekaanisilta vaurioilta, kun asennetaan muotti-, vahvistus- ja betonivalmisteita.

Reunojen hitsauksen tai liimauksen jälkeen seurataan sauman laatua. Tee näin leikkaamalla aukko, jonka pituus on 15 cm ja leveys 5 cm koko yhteydellä. Tuhoaminen tulee tapahtua materiaalille, ei sauman päälle. Leikkaus suljetaan kalvolla.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee vedenpitävästä kylpyhuoneesta.

johtopäätös

Säätiön kalvoneristys on luotettava tapa suojata rakenteita veden tuhoiselta vaikutukselta. Oikea materiaalin valinta ja asennustekniikan noudattaminen vähentävät rakennuksen pohjan kostuttamisen, jäädyttämisen ja tuhoutumisen vaaraa.

Voronezhin kaupungin uima-altaan nestekumia (vedenpitävyys)

 • Palvelun tyyppi: Palvelutarjonta
 • Tarjottujen palvelujen avaimet: avaimet käteen-sivuston kehittäminen

Nestekumia (vedeneristys) perustukselle, uima-altaalle ja kattotielle, voit hoitaa elämäsi. 40 Lämmittely 24 tuntia, ei enempää: 1,0 Pehmenemislämpötila, vähintään: 100 Tilavuus: 20 litraa - 3300 ruplaa ämpäri Kestoaika: 18 kuukautta. Sen sijaan telan vedeneristys on paljon kestävämpi ja helppokäyttöinen materiaali. Käyttöikä on yli 30 vuotta. RAKENNUSTEN HYDROSULAATIO Kun käytetään pohjustuseristykseen perustuvaa polymeeri-bitumiseosta "NAVEG", se ei ole mitenkään alhaisempi kuin valssatun vedenpitävyyden kestävyys ja jopa ylittää sen useita kertoja. Yksinkertaistaa ja nopeuttaa säätiön soveltamista ja käsittelyä. Elämää yli 50 vuotta. HYDRO-INSULATION STENPri-seinät, välttämätön edellytys on niiden vedeneristys ulkopuolelta ja sisäpuolelta. Seinien pinnalle muodostuva vedenpitävä kalvo suojaa veden tunkeutumiselta, mikä lisää niiden elinikää. Toiminta yli 30 vuotta. BETONIN JA METALLIN RAKENTAMINEN HYDROSOLOUS Kaikilla metallirakenteilla on korroosiota. Vedenpuhdistus nestemäisellä kumilla eliminoi metallituotteiden puutteen ja pidentää niiden käyttöikää useita kertoja. Betonirakenteiden suojaamiseksi kosteuden haitallisilta vaikutuksilta ne on myös käsiteltävä PBC Gidroizol "HAVEG" -materiaalilla. Käyttöikää on yli 30 vuotta. UUDELLEEN, VESIPUSTAN JA HYDROTECHNICAL -LAITTEIDEN HYDROSULAATIO HAVEG PBC: n korkealaatuisen vedeneristysyhdistelmän avulla estät materiaalien kulumisen ja halkeilun. Sovelluksessaan muodostuu jatkuva saumaton kalvo, joka on välttämätön keinotekoisten säiliöiden luomiseksi. Vesitiiviiden säiliöiden, altaiden, säiliöiden ja säiliöiden vedenpitävyys on myös mahdollista, sillä käyttöikä on yli 50 vuotta. HELPPO JA TURVALLINEN ASENNUS vedenpitävyyteen asennukseen PBC "HAVEG" on riittävä rullalle tai tavalliselle siveltimelle. Suurta aluetta varten voit käyttää pistoolia tuottavuuden lisäämiseksi. Materiaali on heti käyttövalmis. Sitä ei tarvitse lämmittää, sekoittaa liuottimia tai muita lisäaineita, koska nestemäinen kumi "HAVEG" (tunnetaan myös nimellä "nestemäinen kateaine") on levitettävä tasaisesti käsiteltävällä pinnalla ja odota, kunnes se on täysin kuiva, sillä kuivausprosessin aikana liuotin haihtuu ja muodostuu eristävä kumimainen kalvo.

90 neliömetrin telassa. Koko 3x30 m. Sileä katto.

Voronezh kaupunki - Vedeneristys

Ladattava akku ja takuu, pölynimuri ilman takuuta. Tarkistukset on. Myydään tarpeettomana.

Voronezh city - muut rakennusmateriaalit

Tonomer 12-18 on tasainen, kaikki on sekaisin vihreänä ja kuivana, sitä ei vielä ladata, tule manipulaattorisi kanssa.

Voronezh city - muut rakennusmateriaalit

Lapiot lapiot ja rakeet 25 ruplaa

Voronezh city - muut rakennusmateriaalit

Kalvo vedenpitävästä pohjasta - polymeerikalvo ja profiili

Maaperän kosteuden ja pohjaveden vaikutus vaikuttaa haitallisesti betoniperustaan. Vesi, joka on katalyytti kemiallisille reaktioille, johtaa tukirakenteen asteittaiseen tuhoamiseen. Luotettava suoja sen tuhoisilta vaikutuksilta käyttäen erilaisia ​​vedenpitävyyttä. Perinteisesti uudenlainen lähestymistapa sen laitteeseen tarjoaa nykyaikaisen materiaalin - vedeneristyskalvon, jonka laajuus on melko laajasti edustettuna rakennusmarkkinoilla.

Ominaisuudet ja tyypit vedeneristyskalvot

 • polymeerikalvo;
 • profiloitu.

Ensimmäinen kalvon tyyppi on monikerroksinen kalvonvalssimateriaali, jota käytetään pohjan vedenpitävyyteen, joka sijaitsee pohjaveden yläpuolella. Sen suojaava toiminto on suojata luontaisen maaperän kosteuden ja veden kapillaaripinnoitteen tunkeutumista vastaan ​​rakennetun betonipohjan runkoon.

Profiiloitu kalvo on erittäin luja levy tai rulla materiaali, joka on valmistettu suurtiheyksisestä polyetyleenistä, joka on vahvistettu erilaisilla onttojen kuperien piikkein, jotka on saatu profiilin kohokuvioinnilla. Materiaalia käytetään säätiön suojelemiseen, jos se esiintyy alle pohjaveden pinnalla tai uhkaa niiden säännöllistä talteenottoa.

Toisin kuin perinteisissä käytössä olevista materiaaleista, kuten kattopuusta tai bitumista, vedeneristyskalvo pystyy tarjoamaan luotettavan suojan betoniperustalta kosteudelta. Se on vastustuskykyinen maaperän koostumuksessa läsnä olevien suolaliuosten vaikutuksiin, ei roiskeita, ja sen käyttöikä on vähintään 50 vuotta.

Polymeerikalvojen vedeneristys

Kotimarkkinoiden ulkopuolella elokuvamateriaaleja alettiin soveltaa 60-luvun puolivälistä lähtien, mikä sai sysäyksen niiden laajaan käyttöön kattojen vedeneristämisessä. Uuden teknologian käyttöönotto ja materiaalien parantaminen antoivat meille mahdollisuuden antaa heille pohjimmiltaan uusia ominaisuuksia. Monikerroksinen rakenne, rei'itys ja vahvistaminen synteettisten lankaverkkojen avulla sallivat niiden käytön membraanipäällysteinä, mikä takaa pystysuorat ja vaakasuorat pinnat luotettavasti.

Valmistuksessa käytetyistä materiaaleista riippuen polymeerikalvokalvoa edustaa kolme päätyyppiä:

 • PVC-kalvo - pehmitetystä polyvinyylikloridista;
 • TPO-kalvo - perustuu termoplastisiin polyoeteihin;
 • EPDM-kalvo - perustuu polymeroituun eteenipropeeni-dieenimonomeeriin. Muussa tapauksessa sitä kutsutaan synteettiseksi kumiksi.

Koska alhainen ominaispaino on alhainen, kalvomembraani ei aiheuta tällaista ylimääräistä kuormitusta perustukseksi kaksikerroksisena polymeeripitumenipäällysteinä. Telojen suuri leveys mahdollistaa saumojen vähimmäismäärän eristetyssä pinnassa.

PVC-kalvon ominaisuudet

PVC-kalvolevy on tällä hetkellä suosituin materiaali sekä talousarvio ratkaisu vedenpitävyyteen perustuvien perustusten varmistamiseksi. Materiaali on vahvistamaton kaksikerroksinen polyvinyylikloridilevy, jonka yläkerros koostuu liidusta, pehmittimistä ja antipereneistä, ja pohja on valmistettu puhtaasta PVC: stä lisäämällä väriainepigmentit. Tällainen membraanikoostumus antaa suurta vastustuskykyä suolaliuosten vaikutuksille maaperässä ja tukahduttaa polymeeripohjan palamisen. Materiaalilla on joustavuus, mikä tekee siitä mahdolliseksi työskennellä matalissa lämpötiloissa.

PVC-kalvon väriaineiden käyttöönotto mahdollistaa vaurion havaitsemisen nopeasti asennuksen aikana.

Kalvon kalvot ovat saatavana eri paksuina, mikä mahdollistaa niiden käytön tehokkaammin. Materiaalin valintaan, tässä tapauksessa, vaikuttaa säätiön syvyys.

Vedenpitävyyden asennus voidaan tehdä valmistamattomalla pinnalla, mutta on syytä muistaa, että suora kosketus fenolia sisältävien vaahtojen, bitumipohjaisten materiaalien tai polystyreenivaahdon kanssa johtaa kalvopäällysteen eheyden rikkomiseen. Termisesti sidotun geotekstilisen vuorauskerroksen käyttö, joka estää suoran kosketuksen vaikutukset, auttaa välttämään negatiivisia seurauksia.

Yksi PVC-kalvojen tärkeimmistä eduista on yksinkertainen liimojen liittäminen kuumailmapuhaltimella rakennuksen hiustenkuivaajalla tai erityisellä hitsauskoneella. Tämä tekniikka tarjoaa riittävän lujuuden ja tiiviyden saumojen päällekkäin, mikä muodostaa itse asiassa saumattoman kokonaisvaltaisen päällysteen.

PVC-kalvon haittapuolista voidaan havaita korkea alttius mekaanisille vaurioille sekä materiaalin riittämätön ekologinen puhtaus, joka sisältää erilaisia ​​haihtuvia aineita erilaisten pehmittimien muodossa.

TPO-kalvon ominaisuudet

Kaksikerroksinen materiaali luodaan eteeni-propeenikumin ja polypropeenin polymeeriseoksen perusteella. Samalla sillä on kumin ja muovin ominaisuudet. Eri lisäaineiden syöttö antaa materiaalin hydrofobisia ja palonestoominaisuuksia, lisää sen kestävyyttä. Synteettisten kuitujen vahvistavan verkon toisen kerroksen muodostamisen vuoksi kalvo saa suuremman lujuuden.

Materiaalin tärkeimmät edut ovat suuri joustavuus ja ympäristöystävällisyys. Se on käyttänyt käyttöä uimahallien, keinotekoisten altaiden ja suurpakkausten juomaveden vedeneristämisessä. Suhteellisen korkean hinnan takia nykyään kalvolla varustetuilla TPO-kalvoilla on vain vähän kysyntää perusvettäeristysalueella.

EPDM-kalvojen ominaisuudet

Ylivoimaiset fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet, jotka koostuvat suurimmasta joustavuudesta, jotka kestävät erilaiset liikkeet, joustavuus erittäin alhaisissa negatiivisissa lämpötiloissa ja vastustuskyky niiden korkeille positiivisille arvoille, antavat EPDM-kalvolle synteettisen kumipohjan. Polymeerin vedeneristysmateriaalin lujuus on vahvistettu polyesteriverkolla.

EPDM-kalvojen tärkein etu on sen yhteensopivuus erilaisten bitumimateriaalien kanssa sekä ympäristönsuojelu. Merkittävä haitta on liimakoostumus polymeeristen kalvoverkkojen yhteydessä. Tuloksena olevasta saumasta ei ole riittävää luotettavuutta verrattuna hitsattuun vastakappaleeseen.

Profiloitu kalvo

Nykyaikaisessa pääomarakentamisessa profiilikalvo on tullut tyypillinen muotoilu ratkaisu vedenpitävään säätiöön. Se tarjoaa erittäin tehokkaan suojan maanalaisten rakenteiden kosteudelta, pohjaveden hydrostaattisesta paineesta ja niiden kuivatuksesta. Käyttötarkoituksesta riippuen kalvolla voi olla erilainen rakenne:

 • yksikerroksinen - ontto muotoillut profiilit. Käytetään vedenpitävänä ja tuuletuksena vaimentamaan kellari seinät;
 • kaksi kerrosta - lisäkerroksella geotekstilikankaa. Tarkoittaa seinän viemäröintiä;
 • kolmi- kerroksinen - polyeteenin liukuva kalvokerros. Estää tarpeettoman rasituksen säätiöön maaliikenteen aikana pakkasvaimentumisen seurauksena.

Kalvon laadun tärkein indikaattori on rainan paksuus, joka määrittää vetolujuuden ja mekaanisen vaurion resistanssin.

Profiilien vedeneristysmateriaalin rakenne tekee siitä yleismaailmallisen. Asennusmenetelmästä riippuen kalvo voi suorittaa erilaisia ​​toimintoja.

 1. Kun profiili asetetaan pohjaseinälle, tuloksena oleva ilmarako tuottaa ilmanvaihtoa ja luo optimaalisen lämpötilan. Pinnoitteen pinnalla olevien ulkonemien järjestysrakenne edistää maaperän paineen tasaista jakautumista pohjaseinille estäen pistekuormien esiintymisen.
 2. Kun profiili asetetaan maahan ja käytetään yhdistelmää geotekstilikankaan kanssa, profiililevy suorittaa pystysuoran lähes seinän tyhjennysjärjestelmän toiminnan, joka varmistaa pohjaveden poiston ja vähentämisen.

Tarkasteltavana oleva materiaali mahdollistaa perinteisen betonipyykyn luopumisen laattapohjamonitorin asentamisen yhteydessä johtuen siitä, että kalvon pinnan jäykkyys ydinulokkeineen sallii lujitusholkin sijoittamisen suoraan polymeeripinnoitteelle. Samalla on aikaansaatu levyn vaakasuora vedenpitävä suoja kapillaarisen kosteuden vaikutuksiin.

Planterin vakiomuotoinen kalvo, polttotekniikka

On vaikea yliarvioida vedenpitävyyden merkitystä. Jos rakennustöiden aikana et välitä tästä näkökulmasta, tulevaisuudessa tällainen laiminlyönti voi muuttua bruttoin teknisiin rikkomuksiin ja tietyn osan tai jopa koko rakennuksen käyttöikä lyhenee. Siksi luotettavan vedeneristyksen luominen on rakennusmateriaalien valmistajien tärkein kehityssuunta.

Alan innovatiivinen kehitys on johtanut kalvojen eristyksen syntymiseen. Erityisen suosittuja ovat profiloidut kalvot.

Materiaalin edut ja toiminnot

Kaikentyyppiset geomembraanit ovat eristäviä polyetyleenistä valmistettua termoplastista materiaalia. Siitä on ominaista monenlaisia ​​sovelluksia ja lujuutta. Geomembraneja on jaettu kahteen tyyppiin (riippuen lähdemateriaalista):

 • LDPE- tai korkeapainepolyeteeni;
 • HDPE tai matalapaineinen polyeteeni.

Profiiloitu kalvo on LDPE-geomembraania, jonka pinnalla on monia onttoja ulkonemia. Niiden korkeus vaihtelee seitsemästä kaksikymmentä millimetriin. Ulokkeet on järjestetty tiettyyn järjestykseen yhdeltä puolelta, eivätkä ne häiritse materiaalin taipumista.

Koska profiilikalvossa on ulkonemia, tämä mahdollistaa paineen tasaisen jakautumisen alueen yli niin, ettei pisteessä ole muodonmuutoksia. Jos tällaista kalvoa käytetään ilmanvaihdon eristeenä, rakenteen sisällä syntyy täysi lämmönvaihto. Profiilikalvon ominaispiirteet mahdollistavat rakeisten kuivatusmateriaalien korvaamisen, minkä seurauksena huomattava säästö sekä rahaa että vaivaa tehdään.

Profiilikalvon etuja ovat:

 • kestävyys (valmistajat antavat 50 vuoden takuun);
 • korkea lujuus;
 • eturauhasen hoito;
 • helppo asentaa;
 • biologisten, lämpö- ja kemiallisten vaikutusten kestävyys;
 • kohtuullinen hinta.

Profiilikalvon pinta-ala

Profile-kalvoa käytetään seuraavilla alueilla:

 • pohjaseinän vedenpoisto (kalvo auttaa suojaamaan säätiötä sademäärästä ja pohjavedestä, johtaen ne viemäriputkeen);
 • Pohja vedeneristyssuojaus (kalvon avulla, pohja suojataan pohjavedeltä, mekaaninen vaurio, kun työskentelee tontilla, puun juurisysteemistä ja maaperän kutistumisesta);
 • betonivalmisteen vaihto (sitä käytetään rakennuksen rakentamisessa maahan, jossa vedenpinta on alhainen ja myös jos käytetään laattojen vaakasuoraa vedenpitävyyttä);
 • vaakasuora säiliön tyhjennys (katkoviivasta johtuen tarjotaan suojusta pölyltä);
 • kosteiden seinien tuuletus (profiililevy on kiinnitetty rakennuksen sisäpuolelle, mikä aiheuttaa ilmankiertoa. Jos kalvo kiinnitetään rakennuksen ulkopuolelle, tämä takaa optimaalisen kosteuden ja lämpötilan).

Sovita profiililevy seuraavien kohteiden rakenteeseen:

 • kastelukanavat ja vesilinjat;
 • satamarakenteet;
 • kemiallisten jätteiden sarkofagi;
 • tienpinnat;
 • vesirakenteet;
 • kaatopaikat ja kiinteät jätteet;
 • maanalaiset kanavat;
 • maanalaiset autotallit ja parkkipaikat;
 • kellareissa;
 • kellareissa;
 • kaasuputki;
 • liukuportaat.

Profiilikalvon PLANTER-standardin ominaisuudet

PLANTER Standard on erittäin tiheää polyetyleenilevyä, jossa on pyöristetyt valetut ulkonemat, kukin kahdeksan millimetriä korkea. Kalvopinta jakaa tehokkaasti maaperän paineen koko rakennuksen säätiön tai perustan alueelle. Tämä auttaa poistamaan pistekuormien muodostumisen.

Kalvon muodostamat ulkonemat muodostavat PLANTER-verkon ja pystysuoran seinän välisen seinätilan, jonka avulla ilma kulkee vapaasti, tarjoaa seinän kuivatuksen ja parantaa huoneen lämpötilaa ja kosteutta. Käyttö seinän pystysuuntaista tiivistys kuivatuksen ja kankaan PLANTER Standard on vastustuskykyinen vaikutuksia aggressiivinen kemiallinen ympäristö, suuri mekaaninen lujuus, ei altistu UV-säteilylle, bakteeri-, hometta ja estää puiden juuret kasvavat.

Aseta materiaali vaakasuoraan tai pystysuoraan. Tarvittaessa seinän tyhjennyskangas, joka on hitsattu toisiinsa tasaisella reunalla, on suunniteltu erityisesti näihin tarkoituksiin.

Profiilikalvon toiminnot:

1. Pohjan vedenpitävä suoja:

 • itää puun juuret;
 • maaperän sedimentti;
 • ulkoiset vaikutukset rakentamisen aikana;
 • sadevesi.

Myös materiaali toimii betonivalmisteen korvikkeena, vähentää työn kustannuksia ja työlästä, joten voit suojata pohjalevyn veden mahdollisesta maahantulosta alhaalta.

2. Kosteiden seinien huuhtelu, suoritetaan ulkopuolelta. Tästä johtuen pystysuora seinä parantaa lämpötila- ja kosteusolosuhteita ja kellarikerroksen pystysuora seinä on eristetty märästä maaperästä.

3. Märän seinän huolehtiminen sisäpuolelta. Näin voit saavuttaa huoneen optimaaliset lämpötila- ja kosteusolosuhteet ja myös eristää kellarin kostealta pystysuoralta seinästä ja poistaa kertyneen kosteuden seinistä sisäiseen vedenpoistoon.

Kalvosuunnittelu teknologiastandardin standardi

Asennus tekniikka PLANTER Standard riippuu sovelluksesta

Asettaminen märkien seinien kunnostuksen aikana

Ei ole väliä onko seinät kehitetty rakennuksen sisäpuolelta vai ulkopuolelta Kaikki kosteat huoneprofiilimembraanit mahdollistavat "kuivan". Sen asennus tapahtuu mekaanisesti lattian ja seinien ympärillä. Kiinnitä kalvo metallilevyelementtien läpi betonikierukoilla. Huoneen alapäässä, suoraan kalvon yläpuolella, on suositeltavaa kiinnittää kipsilevy - metalli tai polymeeri, valitsemalla se riippuen seuraavasta pinnoitteesta.

Asettaminen vedenpitävän suojan suojaamiseksi

On tärkeää suojata minkä tahansa tyyppinen vedeneristys - kalvo, liimaus tai liimaus. Profiilikalvon suojaamisen ansiosta vedenpitävä kerros ei heikkene, kun erilaiset roskat putoavat sen päälle täytön aikana ja pysyvät myös pysyvinä puun juurien itämisessä. Sellainen kalvo antaa parhaan suojan vedeneristys, ja se on paljon luotettavampi, vähemmän työvoimavaltaista ja voi pelastaa talouden toisin yleisesti käytetty varten kiristys seinämien tiiliä tai tasainen liuskekivi.

PLANTER-standardikalvon asennus suoritetaan nopeudella 4 neliömetriä minuutissa. Aseta kalvo päällekkäin (neljä ulkonemaa). Kiinnitä se vedeneristysmäärän yläpuolella metallihihnaan tai metallielementtien kautta betonikierteillä.

Asettaminen betonin valmistuksen yhteydessä

Pohjaveden alhaisilla tasoilla käytetään pohjalla tiivistettyä tai tasoitettua maata. Mahdollisuuksien mukaan pohjaveden pinnan taso on nostettava tilapäisesti, josta valmistetaan raakamaita maanpinnasta. Sen paksuuden tulisi olla jopa kymmenen senttimetriä, ja sora on parempi ottaa pieni osa, ilman teräviä reunoja, jopa kolmekymmentä millimetriä. Tästä johtuen kosteuden kapillaarinen nousu neutraloidaan.

Aseta kalvon ulkonemat alas. Telojen ristin ja pitkittäiset päällekkäisyydet ovat jopa kymmenen senttimetriä. Tarvittaessa suoritetaan ylimääräisiä liima-aineita päällekkäin butyylikumia tai bitumi-kuminauhoja, jotka poistavat pohjalevyn kaatamisen aikana muodostuneen sementin maidon menetyksen. Se myös auttaa suojaamaan betonia pohjaveden tunkeutumiselta.

Jos kalvon mekaaninen vaurioituminen tapahtuu, korjausta ei tarvita, koska betonivika on vähäinen, kun laatta kaadetaan. Kun tämä on tarpeen, kalvon leikkaukset ja repeytykset suljetaan nauhalla.

Jos suuri alue peitetään kalvolla, se asetetaan, syrjäyttämällä poikittaiset nivelet viisikymmentä senttimetriä.

Tämän tekniikan ansiosta voit säästää jopa kolmekymmentä prosenttia käteisestä.

Miten varmistetaan nivelten tiivistys

Viereisten paneelien poikittaisten reunojen liitokset valmistetaan kalvojen päätyliitosten pituussuunnassa. Samanaikaisesti ne pitävät tietyn etäisyyden nivelien välillä ja sulkevat liitoksen itseliimautuvan nauhan kanssa.

Jos nämä ovat kalvon pituussuuntaisten reunojen liitoksia, ne ovat kolmesta tyypistä:

 • kun liimataan itseliimautuva nauha, mikä lisää liitoksen kireyttä;
 • kun hitsataan pitkin kalvon litteää reunaa;
 • Kuiva liitos tehdään 70 millimetrin leveydeltä.
http://superarch.ru/stroitelstvo/profilirovannaya-membrana-planter-standard-texnologiya-ukladki

Mitä vaihtoehtoja siellä on?

Planter-standardin läheisimmistä ominaisuuksista voidaan erottaa Ikopalin Willadrain-kalvo. ICOPAL Group on eurooppalainen vesiensuojausmateriaalien valmistaja, jolla on 160 vuoden kokemus. Yritys tuli Venäjän markkinoille vuonna 2003. Neljä vuotta myöhemmin Petushki lanseerasi ensimmäistä linjaa bitumipolymeerimateriaalien tuotannolle. Yhtiö tarjoaa 4 profiilikalvoa https://www.icopal-russia.ru/gidroizoliatsionnye-sistemy/profilirovannye-membrany/:

 • Villaladrain 400 - käytetään sokean alueen rakentamisessa, suojaa lattioilta kapillaarista kosteutta. Solujen korkeus on 7,5 mm.
 • Villaradrain 500 on kestävämpi, polyetyleenipitoisuus kasvaa 0,1 mm verrattuna edelliseen merkkiin.
 • Willadrain 8 GEO - edistyksellinen vedenpoistokalvo, jonka korkeus on 8 mm. Geotekstiilillä, joka poistaa ylimääräisen kosteuden.
 • Willadrain 20 on korkeimman tiheyden omaava polyeteeni, jonka solujen korkeus on 20 mm. Tarjoaa katon ja perustuksen maksimaalisen eristyksen.

Vedeneristysmateriaalin edut - vahvuus, biostability, talous, pitkä käyttöikä. Asennuksen yksinkertaisuus ja yksinkertainen asennus luovat suuria rakennustöitä.

Mikä on niin suosittu PLANTER Standard?

PLANTER Standardin ansiosta on mahdollista ratkaista erilaisia ​​rakennustehtäviä. Tämä on mahdollista, koska materiaalilla on suuri lujuus, mikä tekee membraanin käytöstä tehokkaana ja kestävänä. Paikan sijainnin ja kalvon piikkien muodon erityisluonne antaa sille mekaanisen jäykkyyden ja yhden neliömetrin materiaalin kyvyn kestää 25 tonnin painetta. Tämä tarkoittaa, että PLANTER Standard vastustaa huomattavia dynaamisia ja staattisia kuormituksia.

Kalvon pohja on täysin vedenpitävä materiaali - suurtiheyksinen polyeteeni. Se suojaa luotettavasti pinnan kosteuden läpäisevyydestä. Veden tyhjennys tapahtuu kalvon piikkien välissä muodostuneiden tyhjennyskanavien kautta. Lisäksi polyeteeni on kemiallisesti stabiili, muotit ja mikro-organismit eivät vaikuta siihen.

Aine voi kestää pitkäaikaista altistumista veteen liukenevista tai maaperässä olevista aggressiivisista aineista. Poistoarkin toimintaominaisuudet säilyvät vaikeissa käyttöolosuhteissa ja melko merkittävissä lämpötila-indekseissä (miinus 50 ja +70 astetta).

Profiloitu kalvo PLANTER Standard, tarkoitettu laite suojaa ja kuivatus seinän vedenpitäväksi, koska sen alhaisen painon muotoilu ei kuormita merkittävästi vähentää kustannuksia ja monimutkaisuutta työtä, ei vaadi ylimääräisiä kustannuksia, jotka liittyvät purkamisen materiaalia. Kun laite on suojattu ja pystysuoraan seinän tyhjennys, rullat kalvolla vedetään vaakasuoraan tai pystysuoraan, päällekkäin ja jos tiiviys on tarpeen, ne liimataan yhteen. Tällä hetkellä tämä materiaali on laaja, koska se on tehokasta ja yksinkertaista.

Uusimmat PLANTER Standardin sisältämät teknologiat ja polyeteenin käyttö raaka-aineeksi antavat mahdollisuuden sanoa, että muotoiltu kalvo kestää vähintään 50 vuotta.