Betonipeite

Betonirakenteiden luominen tehtaiden ulkopuolelle on yleistynyt. Betonirakenteet, kantavat seinät ja lattiat. Lujitetun betonipäällysteen käyttö ammattimaisessa lattiapinnoitteessa tulee suosittu matalarakenteisiin rakenteisiin. Rakenteet, joissa ammatillinen levy on kiinteä muotti, ovat erittäin kantavia, vahvoja ja muita etuja.

Liitosten päällekkäisyyden edut

Ammattilevyn (merkintä "H") käyttö ratkaisee rakennusongelman johtuen sen keveydestä, jäykkyydestä, lujuudesta ja korroosionkestävyydestä. Profiilin materiaali on aalto, joka muodostaa jäykistysrivat, jotka betonilaatan valamisen jälkeen lisäävät sen kantavuutta ja rakenteita kokonaisuutena. Levy on pysyvää muottirakennetta, mikä alentaa raudoituksen ja betonin kustannuksia.

Jos se sitoo betoniin, se poistaa osan kuormasta lattialevystä. Tällaiset monoliittiset elementit voivat luottaa kevyeen tukirakenteeseen, joka vähentää rakennusten perustusten muodostumista (melko pylväsversiota). Seinämateriaalien kustannuksia alennetaan - käytetään kevyitä ja lämpimiä kaasulaatuja ja vaahtolohkoja. Betonilaastia kaadetaan profiloituun lattiaan, joka ei vaadi monimutkaista muottirakennusta.

Betonilaatan kunnollisella hoidolla on suuria lujuusominaisuuksia ja se kestää tehokkaasti ympäristöolosuhteita. Tällaisilla raudoitetuilla betonilejeillä on pienempi paino. Rakenteiden kattopinnalla on viimeistelty ulkopinta, joka on vastustuskykyinen lämpötilan ja kosteuden muutoksiin ja tulipalon toimintaan. Tukipohjan materiaali on kätevä kuljettaa, se on käytännöllinen ja on suunniteltu pitkäksi ajaksi. Profiililevy on kiinnitetty tukikehykseen yksinkertaisesti ja nopeasti ilman nostolaitteiden käyttöä.

Päällekkäisyyden laskeminen

Hankkeesta on laadittava piirustukset, ja laskelmat tehdään SNiP: n, STO 0047-2005 (paremmin ammattilaisten avulla) suositusten mukaisesti. Ottaen huomioon mitat rakennusten, asentamalla vaihe koko poikittaispalkkien, niiden pituus, kuorma niitä ja pylvääseen kuljettaa profiloidun levyn ominaisuudet (leveys, pituus, paksuus artikkeleita, profiilin korkeus). On syytä olettaa, että kunkin levyn pituuden tulisi perustua kolmeen palkkiin. Lattian suunnitellun kuormituksen perusteella lasketaan vahvistusosa ja laatan korkeus.

Sen paksuus määritetään asteikolla 1:30 riippuen poikittaispalkkien välisestä etäisyydestä. Monoliittisen betonilevyn paksuus voi olla 70 - 250 mm. Paino, jolla on monoliittinen päällekkäisyys, määrittää metallipilarien tyypin ja määrän, niiden perustan parametrit, palkkien tyypin ja kuorman yhdellä sarakkeella. Syvyys levyprofiilin aallot vaikuttavat välinen etäisyys palkkien: suurempi se on, sitä enemmän palkki asettaa, koska se lisää betonimassan syvennyksiin profiili sopimattomaan kasvu levyn paksuuden.

Kavennuksen välisen etäisyyden pienentäminen poistaa levyn poikkeutuksen. On välttämätöntä ottaa huomioon ylimääräisen hyötykuorman paino, joka toteutetaan liitäntälaitteen päällekkäisyydellä - 150 kg / m2 on normi, jota pitäisi lisätä 33%: lla. Käyttökuorman kokonaisarvo lasketaan 0,5 kg: n tarkkuudella.

Siinä määritetään poikkileikkauksen mitat ja palkkien pituus. Pystysuuntaiset ankkurit mahdollistavat profiililevyjen ja teräsbetonien yhdistämisen, mikä antaa niille osan kuormasta. Jos leveys on 3 metriä, tarvitaan vähintään 0,9 mm paksua materiaalia. Käytännössä laskelmat on tiivistetty ohjelmistolla, jonka avulla voit luoda työasiakirjoja.

Monoliittisen päällekkäisyyden laite

Profiloidut levyt, raudoitukset ja betoni ovat komponentteja, jotka muodostavat monoliittisen betonilaatan. Tällainen rakenne, jos se lepää palkin rungossa, jakaa kuorman pylväät eikä seinillä. Jokaisella sarakkeella on oma perusta. Toinen vaihtoehto on, kun ristikkopalkit eivät mahdu tai, jos ne asennetaan, ne ovat tiukkoja seiniä vasten.

Tässä tapauksessa monoliittisen päällekkäisyyden on ladattava rakennuksen ja perustuksen seinät. Metallipalkit - kaksinkertainen tee (kanava). Niiden reunat vahvistetaan seinien "taskuissa" (sarakkeet) ja kiinnitetään kiinnityksiin. Palkit levyt voidaan kiinnittää sisempään alustan, niin etäisyys tukien valitaan lyhyen arkkia ei enemmän kuin 1,5 m. Kanavat / H-profiilit profiloitu materiaali voidaan myös asentaa päälle ulomman hyllyyn niin, että oli mahdollista sijoittaa arkkia pituus voi olla jopa 6 m.

Ne asennetaan päällekkäin pituutta. Kiinteä palkki asetetaan levyelementtien keskelle. Profiilin aaltojen on oltava kohtisuorassa palkkeihin nähden ja aallotuksen laajennukset suuntautuvat alaspäin.

Jos laitteessa on saumaton versio, gofrolistilla ei ole tukipisteitä keskellä huonetta. Pakollinen elementti - tilavuusvahvistus, joka merkittävästi lisää monoliitin voimaa. Liitokset on hitsattu palkkeihin ja pylväisiin. Ratkaisun jakeluun voidaan sijoittaa ulkoista irrotettavaa muottirakennetta. Betoni muodostaa laattojen tasaisen pinnan.

Asennus lattiapäällysteisiin ammatillisesta lattiasta

Palkkikatto on muodostettu kiinnittämällä rei'itetyt levyt poikittaisten palkkien sisä- / ulompiin laippoihin. Sitten muotti muodostuu, kun arkkien ylempi kiinnitys valitaan. Profiililevyn sallitun taipuman parametrit, jotka ovat 1: 250, määräävät kaatumisajan pituuden. Ennen kuin betoni kaadetaan profiilipäällysteen pinnalle, tilapäiset tuet työnnetään sen varmistamiseksi, että rakenne on paikallaan.

Metallirakenteet sijoitetaan lattiaan, jolloin alemman rullan betonointi suoritetaan yhdellä läpikululla pitkin kourua. Kattopinnan ja lattian pinta ovat kohdakkain. Ylikuormituksen jälkeen väliaikaiset tuet poistetaan. Saumattoman monoliitin kiinnitys tarjoaa joitain vivahteita.

Näin ollen pitkät lujitangot (joilla on säännöllinen rei'itetty lovi pinnalla) on sijoitettu pitkin profiililevyjen kunkin syvennystä. Ne on neulottu metallilangalla, joka on asetettu profiilin päälle. Täyttö täytetään yhdellä passilla. Ylhäämisen jälkeen betonipohja peitetään sementtivärillä. Kiinnitetyt laakerit profiililuvut H60: stä H114: ään, jolloin profiilin korkeus vaatii 0,8 - 1,5 mm: n paksuisen materiaalin jäykkyyttä.

Profiililevyt on kiinnitetty itseporaavilla ruuvilla 3,2 cm pitkä (hattu 5,5 mm). Tällaiset laitteet kiertyvät ilman alustavaa porausta, kanavahyllyä poraamalla. Ne kiertyvät 20-40 cm: iin (jokaisessa profiilissa ontona palkin vieressä), mikä takaa kiinnityksen tarkkuuden ja paikkatiheyden. Levyjen pitkittäinen päällekkäisyys nivelissä tehdään vain palkkien pinnan yläpuolella (koko 40 - 60 mm). Liitoksia kierretään ruuvien 2 cm läpi.

vahvistaminen

Monoliittisessa betonissa oleva sisäinen metallikehys antaa pakkaustöitä, mikä takaa laatan brändin lujuuden. Volumetrinen vahvistusrakenne on muodostettu litteästä hitsatusta verkosta, jossa on 15 x 15 cm soluja ja pituussuuntaiset vahvistusosat, jotka on asetettu kunkin jäykisteen pohjalle ja jotka on yhdistetty pystysuorilla sidoksilla sidontalangalla tai hitsaamalla. Tilavuuspudotusvaihe on 20 cm. Metallipalkkien päät ja verkko hitsataan palkkeihin ja pylväät.

Vahvistukseen otetaan teräsnauha, jonka halkaisija on 10 - 12 mm (luokka A 400C). Ristikko voidaan luoda pituussuuntaisista tankoista, joiden läpimitta on 12 mm ja poikittain - 0,6 cm. Jotta levy olisi itsessään ulkoinen vahvistus, profiilissa luodaan lovet ("riutat"), jotka kiinnittävät sen betoniin.

Laattojen sisältämä teräs on suojattu 4 cm: n paksulla betonikerroksella. Sen luomi- seksi käytetään erityisiä muovipuristimia, jotka nostavat metallitankoja jäykisteiden alapinnan yläpuolelle 20-40 mm. Vahvikkeen päällä on betoni ja 20 - 40 mm.

Päällekkäisyyksien täyttäminen ammattimaisella lattialla

Jos mahdollista, lattia betonoituu kerralla kerralla tai lattian koko leveydellä. Jos tämä ei ole mahdollista, aikajana täsmennetään tarkasti ottaen huomioon materiaalin asettamisaika. On suositeltavaa käyttää valmiita betonimerkkejä M300: sta ja sitä uudemmasta pienellä murroksella murskattua kiveä (enintään 5 mm), jotka pystyvät tunkeutumaan muottiin lujitteen alle. Värinänpoistoa tarvitaan.

Betonityötä tehdään positiivisessa ilman lämpötilassa, ja negatiivisissa lämpötiloissa betonissa on oltava anti-pakkas pehmentimiä. Ensin liuos kaadetaan levyn reikiin ja sitten ympärille. Levyjä kiinnitettäessä I-palkin sisäseinään seos kaadetaan ylemmän hyllyn tasolle.

Liuos tasoitetaan rautaisilla ja "silitys" kuivalla sementillä sen suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta. Litteän pylvään päällepuhalluksen vähimmäispaksuus on 250 mm (lasketaan profiilin alareunasta) palkkamallissa 70 - 80 mm (ottamatta huomioon profiilin korkeutta). Materiaalin hoito sisältää säännöllisen kostutuksen ja peittävyyden kosteutta vaativia materiaaleja jopa 70% vahvuuden (10-14 päivää 20 asteessa).

Kylmällä säällä kiven kypsyminen laajenee merkittävästi, sen pinnan tulee lämmetä. Optimaalisissa kypsymisolosuhteissa tilapäiset tuet poistetaan 28 päivän kuluttua. Materiaali on valmis jatkokäsittelyyn.

johtopäätös

Profiililevyllä olevat betoniteräkset - suosittu menetelmä monoliittisten levyjen valmistukseen. Oikeilla laskutoimituksilla ja rakenteilla tällaiset rakenteet tarjoavat korkean luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden kustannusten vähentämisen ja työajan lyhentämisen taustalla.

Lattiamuotojen asennus

Rakennusten rakentamisen aikana asennetaan laattarakenteita monoliittisesti.

Tekniikka on saanut suosiota merkittävien materiaalisäästöjen ja mahdollisuuden rakentaa kiinteät betoniteräkset rakennuksiin, joissa tehdaslevyjen asennus on mahdotonta.

Muottirakenne käsittää kaikki kuormat betonin kaatamisen täydelliseen kiinteyttämiseen asti, joten sen rakenteelle kiinnitetään erityistä huomiota.

Muottien erityisyys ja edut

Muottitekniikka ja sen tuotannon materiaali vaikuttavat työn päällekkäisyyksien ja ajankäytön kustannuksiin. Muotoilu voi olla 2 tyyppiä:

 • irrotettava: käytetään yleensä pääsääntöisesti monikerroksisessa rakennuksessa tai rakennuksessa;
 • kiinteät: asennetaan useimmiten yksityisellä sektorilla nykyisten rakennuskustannusten säästämiseksi.

Jos asennusta ja valua koskevia tekniikoita havaitaan, kummankin monoliittisen levyn laitteiden keinot takaavat joitain etuja:

 • vähentää rakennuskustannuksia;
 • lujuus ja luotettavuus;
 • mahdollisuus monimutkaisten muotojen päällekkäisyyksiin;
 • mahdollisuus tehdä töitä yksin.

Monoliittisen rakenteen osat

Jotta uuni olisi mahdollisimman luotettava, sen komponenttien on täytettävä vaaditut vaatimukset:

Tulevan rakenteen luotettavuus ja turvallisuus riippuvat sen teknisistä ominaisuuksista, joten sen rakenteeseen on lisätty vaatimuksia:

 • suunnittelun on kestettävä suuria dynaamisia kuormituksia;
 • muottien asennus on tiukasti horisontaalinen;
 • Materiaalia ei saa taipua.

Kun asennat irrotettavan mallin, sinun on harkittava koko järjestelmän asennuksen ja purkamisen helppoutta. Kestomagneetin käyttöikä on pysyvällä muottirakenteella tärkeä.

Pysyvä muotti

Kun rakennat itse, kannattaa käyttää kiinteää järjestelmää. Monoliittiset päällysteet asennetaan saatavana olevaan levymateriaalipintaan tai kosteutta kestävään vaneriin, joten voit käyttää rakennuslevyä.

Rakennuksessa on ammattimaisen lehtien muotti, johon on suunniteltu olennaisia ​​kuormituksia. Puu tai vaneri sopii katon luomiseen asuintilan ja ullakolle.

Riippumatta levymateriaalista, I-palkki tai kanavapalkki asennetaan kattorakenteeksi - jäykkää metallia tukeva rakenne, joka jakaa kuorman seinille ja rakennuksen perustukselle.

Katot

Profiililevyllä koristeltu teräs on kalliimpaa kuin puupohjainen rakenne, mutta myös huomattavasti luotettavampi. Järjestelmän elementit asennetaan seuraavaan järjestykseen:

 • palkkipalkki (kanava nro 16 tai I-palkki nro 20);
 • profiloitu - pinottu niin, että arkin reunat olivat kohtisuorassa kantopalkin suuntaan nähden;
 • vahvistaminen.

Lisäksi koottu metallirakenne täytetään betonin liuoksella ja tiivistetään.

Laitteen layout levyyn

Kestomuovilevy, joka on valmistettu profiililevystä, perustuu seuraaviin tuotemerkkeihin:

 • "H" - vaakasuorat päällekkäisyydet;
 • "NS" - universaali.

Profiililevyn korkeus lasketaan kullekin päällekkäin erikseen.

H60-H75-asteissa käytetään yleensä arkkia.

Metallilevyn käyttö muottiin mahdollistaa voimakkaan päällekkäisyyden saavuttamisen, säästää raudoitusta, vähentää rakenteen painoa ja siten alentaa kuormitusta säätöön.

puu

Ei aina laitteen päällekkäistä kriittistä tekijää ratkaiseva tekijä. Siinä tapauksessa, että kuormitus laatta on pieni, voit käyttää pohjamateriaalina kosteutta kestävää vaneria tai rakennuslevyä.

Säästä ja käytä tavallista vaneria ei toimi: levyt imevät nopeasti betoniliuosta vettä, menettää voimaa ja levy hajoaa. Laattojen pohjan rakentamisen yhteydessä lattia on peitettävä muovikelmulla. Jos haluat tehdä monoliittisen päällekkäisyyden omilla käsillänne, katso tätä videota:

Lattiamoduulien asennus puuta käyttäen alkaa kuormaa sisältävien palkkien asennuksesta. Käytä tässä tapauksessa puupalkkia. Sen avulla avulla kynnet tai ruuvit kiinnitetty levyt tai levyt, jotka on asetettu vedenpitävä kalvo. Päällinen asennettava vahvistus. Kokoonpannut rakenne on täytetty betonilla.

telineet

Riippumatta vaakasuoran pohjan materiaaleista, muottirakenne on pystysuorassa. Rakenteellisesti ne voivat olla:

Viimeksi mainittuja käytetään useammin teolliseen rakentamiseen. Yksityisrakennus suoritetaan teleskooppisilla telineillä, jotka koostuvat useista rakenteellisista elementeistä:

Kevyt monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä - rakentava, kokemus portaalin osanottajista

Kuinka täyttää ammattimaiseen arkkiin tukematon monoliittinen päällekkäisyys - laskelmat ja käytännön vinkit FORUMHOUSE-käsityöläisiltä.

Yhdessä puulattiat ja lattiat, joissa on teräsbetonilaatuja, monoliittiset ovat myös suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Niiden etuja ovat paitsi samojen laattojen kiinteytys ja kestävyys, myös kyky ylittää minkä tahansa kokoonpanon tilat. Samanaikaisesti haittoihin kuuluu suuri laattojen massa, joka vaatii vahvistettuja pohjia ja lujia seinämateriaaleja sekä tarve kokoonpanon kokoamiseen. Siksi monet itsenäiset kehittäjät, kuten portaaliemme käsityöläiset, mieluummin käyttävät kevyempää versiota - monoliittisia päällekkäisyyksiä profiililevyllä, josta keskustellaan materiaalissa. Mieti:

 • Mikä on monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä.
 • Tekniikka teräsbetonilaattojen rakentamiseen.
 • Portaalin osallistujan kokemus, joka ei ole tuettu monoliittisten päällekkäisyyksien suunnittelussa.

Monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä

Neuvostoliiton Gosstroyn NIIZHB (Betoni- ja betonirakennustekniikan tutkimusinstituutti) alun perin kehitti menetelmän monoliittisten teräsbetonilattian valaisemiseksi teräsprofiilisella lattialla (SPN) teollisuusrakennuksille ja -rakenteille. Ensimmäiset suositukset monoliittisten teräsbetonilattian suunnittelulle SPN: n kanssa kehitettiin vuonna 1987, lähes kahden vuosikymmenen kuluttua huoltoasema 0047-2005 ilmestyi itse asiassa hieman uudistetuksi versioksi ensimmäisestä versiosta. Kuitenkin niille, jotka haluavat ymmärtää tekniikkaa ja tehdä laskelmia omasta, turvautumatta ammattilaisten palveluihin, vanhempiensa on suositeltavaa ensin tutkia käsikirjaa Neuvostoliiton maalta.

Jos haluat ymmärtää ilman lisäkustannuksia, lue suositukset monoliittipohjaisten teräsbetonilattian suunnittelusta teräsprofiililattialla, NIIZHB, 1987

Menetelmän ydin on se, että ammatillinen lattia palvelee sekä pysyvää muottirakennetta että laatan ulkoista vahvistamista ja viimeistelykerrosta.

Tuotantolaitoksissa tämä ulkopinta on enemmän kuin tarpeeksi. SRT: n kehittäjien mukaan kevyet katot pitkin profiilia verrattuna tavanomaiseen monoliittiseen levyyn ovat useita etuja:

 • Teräksen määrän vähentäminen palkkeihin - 15%.
 • Työvoimakustannusten alentaminen - 25-40%.
 • Levyn massa pienentää - 30-50%.
 • Lattian jäykkyyden kasvu (vaakatasoon).
 • Yksinkertaistettu johdotusviestintä - valtatien sijoittaminen aallotuksiin.
 • Puumateriaalin puute - lisää työn nopeutta.

Teräsbetonilattian käyttö teollisissa ja yksityisissä rakennuksissa on sallittua seuraavilla perusedellytyksillä:

 • hieman aggressiivinen ja aggressiivinen toimintaympäristö;
 • kosteusolosuhteet jopa 75%;
 • huonelämpötila ei ole suurempi kuin + 30⁰С;
 • käytettyä betonia ilman kaliumkloridia ja muita klooria sisältäviä lisäaineita.

Toisin sanoen tämäntyyppisten kerrosten pääasiallinen vasta-aihe on lisääntynyt kosteus, minkä vuoksi niitä käytetään yleensä interloorina eikä niitä sovelleta kellarin ja ensimmäisen kerroksen tai kellarin ja ensimmäisen kerroksen välillä.

Kellarissa oleva ammattiarkki roikkuu, kuka on kiinnostunut termeistä, etsiä hakua. Pyörän kaarien suojauksesta galvanoidut ruuvit ruostuvat pari kuukautta.

Sekä raskaat että kevytbetonit ovat sallittuja laattojen valua varten, mutta raskaaseen betoniin puristuslujuus hienojakoisella aggregaatilla on B15 (M200), kevyestä betonista huokoisella aggregaatilla - B12.5 (M150). Profiililattian yläpuolella oleva minimi betonikerros on 30 mm, jos viimeistelylaatta on 50 mm, jos ilman tasoitusta ei ole. Lattia on valmistettu tukevista profiileista (H), joiden korkeus on 44 mm.

Vahvikoteloon käytetään jaksollisen profiilin lujittavia tankoja, luokkaa A-III ja luokan Bp lankaa. Jos aiot päätyä päällekkäin tikkaiden aukon kanssa, vahvistimen hahloa pitkin kehää ja laivamateriaalin laitetta on vahvistettava. Tehokehyksen teräspalkit ovat joko rullatut tai yhdistetyt profiilit.

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan: kiinteä muototeknologia

Monoliittiset lattiapäällyste profiilissa, joka on pystytetty pysyvän muottirakenteiden pohjalta, ovat laajalle levinnyttä modernissa rakennuksessa. Tämän menetelmän ansiosta voit rakentaa luotettavia ja kestäviä rakenteita kevyessä pohjalla nopealla tavalla.

Mikä ammatillinen lattia on päällekkäinen?

Ammattikalvon mukaisten monoliittisten kattojen rakentamiseen käytetään vain aaltopahvia: H57, 60, 75, 114. Koska vain nämä merkit pystyvät kestämään kaatuneen betonin painon. Aallotusten tavanomaisten aallotusten lisäksi arkit on varustettu pienillä urilla, jotka antavat materiaalille lisää jäykkyyttä. Aallotuksen korkeuden valinta riippuu vaaditusta kantavuudesta ja se määräytyy laskentavaiheessa.

Aaltopahvilaatat lattian muottiin kalleimpaan hintaan, koska sillä on pienin käyttökelpoinen leveys ja se on valmistettu levystä, jonka paksuus on vähintään 0,6 mm (H -57, 60 GOST: n mukaan) ja 0,7 mm (H-75, 114).

Betonipäällysteiden etuja

 • Jäykkyyttä. Materiaalin jäykkyys mahdollistaa sen erinomaisen pysyvän muottirakenteen, joka kestää nestemäisen betonin painoa.
 • Tasainen kuorma. Kun käytetään laakeripäällysteitä lattialle, kuormitus painosta jakautuu tasaisesti koko runkoon, mikä mahdollistaa seinien ja säätiön helpottamisen
 • Erinomainen lujuus. Aallotetun lattian vahvistusrivat toimivat ylimääräisenä ulkoisena raudoituksena, jonka ansiosta betonilattian korkea lujuus on pienempi (verrattuna irrotettavien muottien tekniikkaan).
 • Mukavuus ja nopeus asennus. Lattian rakentamiseen ei tarvita erikoisvarusteita, joilla on suuri kantavuus (verrattuna valmiisiin betonilaatoihin). Aallotetun metallikehyksen kiinnitys tehdään nopeutetussa ajassa. Voit heti täyttää suuria alueita. Mittaa ei tarvita muottien poistamiseksi.
 • Estetiikka katosta. Ulkopuolella olevan aallotetun lattian laatoilla on siisti ulkonäkö, joten tietyn tyyppisissä rakennuksissa (varastot, teolliset työpajat jne.) Katto ei edellytä ylimääräistä viimeistelyä.
 • Paloturvallisuus. Betonilaatta, joka on suojattu metallilevyllä, on tulenkestävä.

Näistä eduista huolimatta voidaan sanoa liioittelematta, että aaltopahvista valmistetun monoliittisen pysyvän muottirakenteen käyttö voi merkittävästi vähentää rakentamisen kustannuksia uhrata rakennuksen lujuutta ja kestävyyttä.

Kevyt säätiö monoliittisen laatan sijaan, sandwich-paneelien tehdasvalmisteiset seinät tai hiilihapotettu betonilohkareiden sijasta tiilimuuraus tai teräsbetonilevyt, sarakkeet kantavien seinien sijaan, katto ei vaadi viimeistelyä - nämä ovat halvempia ratkaisuja, jotka myös erotetaan mukavuuden ja asennuksen nopeuden mukaan.

Kiitos niiden käytön, on mahdollista rakentaa rakennuksia hyvin lyhyessä ajassa ponnistelujen pienen määrän työntekijöitä.

Kiinteä muottirakenne

Rakentamisessa pysyvä muottiteknologia on erittäin suosittu. Sen lisäksi monoliittiset katot sen perusteella tehdä perusteet ja seinät. Harkitse, miten aallotetun lattian pysyvien muottien asennusvaiheiden päävaiheet

Vaihe 1 Aallotetun lattian päällekkäisyyden laskeminen ja arviot

Ylimielisyydet alkavat rakennuksen ilmenevien toimien taakasta ja aiheuttavat kuormituksen koko rakennelmalle kokonaisuutena. Tästä syystä aallotetun lattian päällekkäisyyden suunnittelu on pakollinen valmisteluvaihe.

Kuorman laskemiseksi SNiP 2.03.01-84 "Teräsbetoni ja betonirakenteet", SNiP II-23-81 "Teräsrakenteet" sekä erityinen opas: "Suositukset monoliittipohjaisten teräsprofiilisten lattian muotoilemiseksi" (Moskova, Stroyizdat, 1987).

On parempi tilata lasku ja arvio monoliittiselle päällekkäisyydelle arkkeja varten turvallisuustarkoituksiin sekä mukavuuden ja ajan säästämiseksi ammattimaiselta suunnittelijalta. Se ilmoittaa, minkä tyyppinen profiililattia on valittava, millä järjestel- mällä vahvistusta asetetaan, mikä on lattian pinnan paksuus jne. Projektin ansiosta tiedät, kuinka paljon materiaalia, työntekijöitä ja erikoislaitteita tarvitaan työn suorittamiseen.

Vaihe 2 Lattian asennus kattoon

Profiililevy pysyy tukevana rungon kattopalkkeihin, joissa on päällekkäisyys yhdestä tai kahdesta aallosta. Parasta vaihtoehtoa pidetään tukena 3 tai useammalle palkille (tämä olisi otettava huomioon valittaessa profiililevyn pituutta kiinteään muottiin.

Kiinnitys tapahtuu vahvistamalla ruuvit 5,5 32 mm. Ammattilevyn päällekkäisyyden paikka on lisäksi suljettu niiteillä. Puupuuprofiilin päällä tulee olla korkeus tulevan betonikerroksen paksuutta pitkin.

Vaihe 3 Vahvistustransformaatio aaltopahvilla

Päällekkäisyyden vahvistamiseksi käytetään metallivartta, joka on asetettu verkkoon. Linjat nousevat projektin mukaan. Tangot pidetään toisiinsa ja nostetaan aallotetun kerroksen yläpuolella muovikappaleilla.

4 vaiheessa. Aallotettu lattia päällekkäisyyteen

Suosituksia betoniseoksen valmistamiseksi pysyvää muottirakennusta varten ovat SNiP 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkemisrakenteet". Nestemäinen betoni syötetään muottiin betonipumpulla olevan teräsletkun kautta.

Suurella alueella valu tehdään erillisissä osissa (erottaa ohjaimet), porrastetusti, koko laattapaksuuden läpi. Shakkilaajennus antaa tasalaatuisen kuormituksen rakennustelineelle.

Kaatumisen jälkeen betoni tiivistetään. Tätä varten käytetään erikoistyökalua - syvää vibraattoria. Sen avulla tyhjennetään tyhjennysvaiheessa syntyneet tyhjät ja ilmakuplat. Tämän seurauksena pintaan ilmestyy vaalea neste - "betonimaito".

Kiinteytyksen päällekkäisyys peitetään tiheällä materiaalilla, joka kostuu määräajoin. Tämä estää halkeilua ja antaa betonille asteittain voimaa. 3-4 viikon kuluttua melkein 100% betonista asetetaan, mutta se kestää vielä muutama vuosi.

Seuraavat videot esittävät betonin kaatamista ja sen kohdistamista vibrolaattiin:

Missä käytetään aallotettujen päällekkäisyyksiä?

Kantajaprofiilien käyttämiä päällekkäisyyksiä käytetään metallirakennuksessa oleviin matalakiinteisiin esivalmistettuihin rakennuksiin: kauppakeskuksiin, varastoihin ja teollisuusrakennuksiin, autotallit.

Viime vuosina niitä käytetään usein vaativan ja kaasusekoituksen matalarakenteisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Myös aallotetun ja betonin lattia korvaa usein vanhentuneen puun rakennusten jälleenrakennuksen aikana.

Kattoja ja lattioita

Kattoja ja lattioita


Tarvitsetko laadukkaat lattiat kattoihin, tasoituksiin tai muottiin? Metallotorg-yhtiöllä voi ostaa edullisilta 0,5-0,8 metrin levyisiltä levyiltä johtavien valmistajien laatuterästä. Toimitetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa Moskovassa, MO: ssa ja CFD: ssä. Pickup on mahdollista - varasto sijaitsee lähellä Moskovan Ring Road.

Muotojen osalta lattian muodostaminen, jos keskityt valssattujen metallien merkkiin, käytetään laakerin aallotettuja merkintöjä H ja NA. Näihin tarkoituksiin se on ihanteellinen materiaali. Erilainen paksuus, joka on riittävän muotoileva kuorma, jolla on muoto, joka antaa halutun materiaalin jäykkyyden, pystyy luotettavasti peittämään suuria pinta-aloja. Ja samaan aikaan, pienillä raha- ja työvoimakustannuksilla.


Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan on helppo asentaa. Se ei vaadi korkeaa pätevyyttä ja erikoistyökalujen käyttöä. Haluttu muoto on helppo ja nopea koota ja kiinnittää vahingoittamatta arkkeja itsekierteittävin ruuvein (kumitiivisteillä). Tärkeimpien alueiden liitokset voidaan liimata silikonitiivisteellä. Rakenteiden luomisen yksinkertaisuus on tullut yksi syy tämäntyyppisen metallin suuriin suosioihin. Mutta tämä ei ole hänen ainoa hyveensä.

Laatoitus:

 • on erityinen helpotusmuoto, jossa on korkea aallotus (kuten merkkien HC35, H60, H75, H114 jne.);
 • on korkea lujuus johtuen korkealaatuisesta metallista ja muista jäykisteistä;
 • galvanoidun pinnan läsnä ollessa materiaali ei ole altis sään kuormituksen aiheuttamalle vaurioitumiselle.


Muotti- ja tasoitustaso ammatilliselle levylle - esteettisyys, luotettavuus ja kestävyys


Pysyvän muottien luonti profiililevystä vähentää huomattavasti lisärakenteiden asennusaikaa. Kattoja, joita käytetään muottipesäksi (se pitää betonia, kunnes seos kovettuu haluttuun muotoon), voi olla erilaiset geometrit. Muotoilutuotteet muokkaavat ohutlevyjä, jotka auttavat säästämään sisustuksessa, erityisesti teollisuusrakennuksissa. Tämä kestävä ja kätevä metallimateriaali on tarkoitettu litteiden kattojen, väliseinien, rakentamiseen kiinteäksi lattiamateriaaliksi. Tavallisesti näitä käyttötarkoituksia varten käytetään arkkeja H60, H75 ja H114. Kantavan ammattiarkin paksuuden ja tuotemerkin valinta tehdään suunnitteluvaiheessa.

Ammattilattiapinnoitetta käytetään silloin, kun paksua sementtiä on mahdotonta. Se osoittautuu paljon hienovaraisemmaksi ja sillä on huomattavasti alhaisempi kuorma alustalle. Tämä tasoitus on melko voimakasta. Profiloituneet metallilevyt voivat suorittaa lisäpanoksen toiminnot, estää muodonmuutoksen ja pitää uuden monoliitin täytettynä. Tämä tasoitustyyppi on tarkoituksenmukainen yksityisten talojen ensimmäisissä kerroksissa, joissa lattiapinnoite on maadoitettu. Ja myös parvekkeella asuintalossa, jossa on tarkoitus kattaa merkittävämpiä kuormia. Voit tarkistaa asiantuntijoidemme kanssa, millaisia ​​ammatillisia lattiapäällysteitä tarvitaan aitaustyön, lattian tai tasoituskerrosten päälle. Tärkeitä parametreja ovat: teräspaksuus, profiili ja arkin koko. On suositeltavaa hankkia sopivan kokoiset arkit kerralla, koska materiaali menettää arvokkaat ominaisuudet leikkauspaikoissa, koska suojakerros on rikki.

Ammattilevy kokoonpanojen päällekkäisyyksien kiinnittämiseksi

Useammin käytetty teollisuus- ja siviilirakentamisessa käytettävän kantopäällikön päällekkäisyys. Useilla paikoilla kantoprofiililevyä käytetään liitäntäkattorakenteiden rakentamisessa. Levyjen aallotettuja arkkeja käytetään sellaisen katon pohjaksi, johon liittimet asetetaan ja betoniseos kaadetaan. Tällä betonirakennustekniikalla ei ole tarvetta käyttää laminoitua vaneria, mikä vähentää teosten tuottamiseen tarvittavaa aikaa ja sallii joissakin tapauksissa säästää kattoalueiden sisustuksessa. Ammattikalvo on päällekkäisyyksien kiinteä puutavara, joka mahdollistaa betonisoinnin lyhyessä ajassa. Ammattimainen lattiapäällyste tekee mahdolliseksi kuljetuskustannusten minimoinnin joissakin tapauksissa. Ammattikäyttöön tarkoitetun betonilevyn avulla tehdyt betonikatot ovat saaneet suurta hyötyä teollisessa rakentamisessa, osto- ja viihdekompleksien, toimisto- ja varastotilojen rakentamisessa.

Profiilin korkeus ja ylimääräiset jäykisteet antavat kantoprofiilille lisäntyvän puristuslujuuden verrattuna aallotettujen lattiapinnoitteiden ja seinämerkkien kanssa. Teollisessa ja siviilihankkeessa tällaista ammatillista lattiaa käytetään kerrosten välille lattiat, kiinteäksi lattiapäällystetyiksi muottiin, tasorakenteen tukena.

Alhaisissa rakennuksissa monoliittinen päällekkäisyys aaltopahvilla on yhä suosittu. Tämä rakenne perustuu pitkittäisiin metallipalkkeihin tai suoraan laakerin seiniin. Moderniin tekniikkaan on ominaista nopea asennus, alhainen työvoiman intensiteetti ja edullinen hinta. Profiililevyjen käyttö kiinteäksi muottirakenteeksi on yksi kiistämätön etu. Metallipohja osittain ottaa lujituksen toiminnon kompensoimalla siten vahvistuskammion alariville vaikuttavat voimat. Betonikerroksen täydellisen kovettumisen jälkeen päällekkäisyksikkö saa suuren kantavuuden ja lujuuden.

Kunkin kohteen vastainen luettelo osoittaa materiaalien määrän, joka mitataan yksiköissä, paloissa, kuutiossa ja neliömetreinä. Nykyaikaiset menetelmät projektien ja piirustusten laadinnassa mahdollistavat erikoistuneiden tietokoneohjelmien käytön, joiden ansiosta laskennallisissa tiedoissa mahdollisesti olevat virheet minimoidaan. Yksi tällaisista ohjelmista on CAD-järjestelmä - CAD. Ennen aallotetun lattiapäällysteprojektin kehittämistä tehdään taloudellinen laskelma, joka osoittaa, kuinka tehokas tämä tekniikka on.

Soveltamalla monoliittista päällekkäin aallotetun lattian välityksellä, voit säästää huomattavasti koristeellisia koristeita. Joissain tapauksissa kattopinnan ylimääräinen vuori ei ole tarpeen, koska profiilipinnoitteessa on suojaava ja koristeellinen pinnoite, joka on maalattu eri väreillä. Tätä menetelmää vuorovaikutuksen päällekkäisyyden muodostamiseksi voidaan soveltaa missä tahansa rakennuksessa sen alueen ja kokoonpanon suhteen.

Teräslevyjen muodonmuutoksen poistamiseksi betonipainon alla sijoitetaan tilapäiset telineet, jotka sijaitsevat kaukovalon kannattimien välissä. Lisätukien määrä riippuu aallotetun metallin paksuudesta, aallotusten korkeudesta ja liitoskohdan päällekkäisyydestä. Irrotettava jalusta betonin täydellisen kovettumisen jälkeen.

Liitännän päällekkäisyydet profiililevystä ovat merkittävä etu: kuorma menee seinistä kehykseen, mikä todella vähentää säätökuormaa. Erityisen huomattava valtava rakennusten rakentaminen. Säätiö tehdään sarakkeissa, koska se vie vähemmän aikaa betonointiin ja on paljon halvempaa. Säätiö kantaa kuorman vain metallirungosta. Profiililevyjen käyttö vähentää työ- ja rahoituskuluja ja säästää tietenkin aikaa.

Ammattimaisen lattian päällekkäisyys on monoliittisen laatan laite, jolla on luotettavuus ja kestävyys. Profiloitu kalvo on teräslevyä, jossa on sinkki- tai polymeeripinnoitus. Ammattimainen lattia suojaa täydellisesti epäsuotuisilta ilmasto-olosuhteilta. Eri korkeuksien profiili näyttää eri jäykkyyttä. Ammattimaisen lattian päällekkäisyys suojaa korroosiolta, joten teräslevyt peittävät värit polymeerimaaleilla. Tämä merkitsee pitkä käyttöiän ja uudenlaisen laadun. Profiilin päällekkäisyys on yksinkertainen tehtävä, mutta tärkeintä on noudattaa ohjeita asennuksen aikana. Myös syytä tutkia joitain salaisuuksia. Vahvistus on materiaalin vahvistaminen muilla kestävillä materiaaleilla. Vahvistaminen on normaalia ja stressaavaa.

On välttämätöntä purkaa eroja profiilin päällekkäisyydestä ja tavanomaisesta päällekkäisyydestä. Ammattilattian päällekkäisyys eroaa tavallisesta betonista, joka peittää siinä, että ammatillinen lattia tekee katon valmiiksi. Tästä syystä lisätoimintaa ei tarvita. Vähentää raudoituksen ja betonin kulutusta rakentamisprosessiin sekä lisää merkittävästi päällekkäisyyden lujuutta.

Profiilattu - erittäin suosittu rakennusten rakentamisessa. Profiililevyt ovat kevyitä ja helppoja asentaa. Täysin suojaa korroosiolta epäsuotuisilta sääolosuhteilta, mikä on erittäin tärkeää, kun katto on päällekkäinen. Ja aika on taloudellisempi. Hän on usein puutteellinen.

Itsenäisen työn tapauksessa syntyy usein kysymys siitä, onko mahdollista valmistaa betonia itseensä ja kaataa se aallotetun lattian lattiapäällykseen. Kiinnitys tämän ongelman ratkaisemiseen on se, että riittävän luotettavuuden takaamiseksi betoni on kaadettava yhdellä kertaa. Valmistamalla tämä määrä itse liuoksesta on vaikea varmistaa tasaisen sekoittumisen, koostumuksen vakauden ja optimaalisen johdonmukaisuuden hallinnan. Tästä syystä paras vaihtoehto ei ole säästää pienissä tiloissa vaan tilata konkreettisen kuorma-auton palvelut, jotka toimittavat ratkaisun sivustoosi ja pumppaavat sen aallotettuun alustaan ​​pumpulla.

Monoliittiset betonilattiat kiinteäksi muottirakenteeksi, jossa käytetään aaltopahvilaatan metallilevyjä erilaisten korkeiden asuin-, julkisten, teollisten ja kotitalousrakennusten rakentamiseen. Rakenteiden pieni paino yhdistettynä asennuksen helppouteen ja korkeaan luotettavuuteen tekee niistä ihanteellisen vaihtoehdon talojen ja yksityisten talojen rakentamiseen.

Reikien rakentaminen porrashuoneille toteutetaan asentamalla puinen muotti, joka estää betonin kaatamista tiettyihin lattian osiin. Jotta muottimateriaali olisi hyvin säilyvä ja helppo erottaa betonista, on suositeltavaa kääriä puupaneeleja muovikelmulla. Kun liitäntä päällekkäisyydellä saavuttaa suurimman lujuuden, portaiden reikä on helppo leikata ohutmetallilla saksilla.

Vahvistuksen tankoilla voit lisätä monoliittisen rakenteen resistanssia muodonmuutoksiin. Palkkien välinen armatus on asennettu kiinteisiin segmentteihin. Äärimmäisissä I-palkkeissa tai paikoissa, joissa levyt sijaitsevat suoraan seinälle, varusteet viedään päällyksen reunaan.

Aallotetun lattian päällekkäisyyden suunnitelman ydin ilmaistaan ​​siinä, että materiaali suorittaa ei-irrotettavan muotin toiminnan. Sen päälle puolestaan ​​kaadetaan betonia. Tässä tapauksessa tuki on metalli runko, joka koostuu sarakkeista ja palkkeista. Rakenteen ansiosta voimme turvallisesti rakentaa kevyiden materiaalien seiniä, joilla on vain vähän vahvuutta.

Loppujen lopuksi tämä vaikuttaa suoraan palkkien asettamisvaiheeseen sekä niihin valittuun osaan. Toisin sanoen korkeiden korkeiden kattojen metalliprofiilit edellyttävät pienempää palkkiota palkkipalkkeihin. Jos haluat laskea mahdollisimman tarkan etäisyyden etäisyydellä palkista, ota yhteyttä paperinvalmistajaan.

Kaikkien aallotusten päällekkäisyys riippuu profiileista. Niiden avulla voit tehdä osiraudan. Tämä lisää merkittävästi päällekkäisyyden luotettavuutta. Lisäksi raudoituksen ja betonin rahoituskulut pienenevät merkittävästi. Tämä säästää rakentamisessa.

Laakeroitu lattiamateriaali ei siedä virheitä. Säätiön päällekkäisyydet ovat yksi omakotitalon perusrakenteista. Väärällä asettelulla - koko rakenne voi tulla käyttämättä. Tämän estämiseksi sinun tulee huolellisesti toteuttaa rakennustyöt.

Kaikista puulattiatyypeistä on suositeltavaa rakentaa taloa omaan - puulattiat vaativat vähemmän kustannuksia ja eivät ole kovin työvoimavaltaisia. Käyttämällä puuta, voit rakentaa lattiat kaikenlaista - puoli, ullakko tai kellari (maahan). Kuormaa on oikein laskettava oikein ja valittava rakennusmateriaali oikein, mikä varmistaa rakenteen lujuuden ja kestävyyden.

Oikein valitsemalla materiaali, jatka asennusta interfloor floorings. Oikein valmistettu puulattia rakennuksessa antaa koko rakenteen vahvuuden ja tämän vuoksi on tarpeen mitata tarkasti palkkien pituus ja kalibroida ne järjestelyn mukaan.

Usein he alkoivat käyttää erikoispultteja, jotka on valmistettu rei'itetystä metallista, jonka ansiosta palkkien asennus voidaan tehdä pääty- päähän tukiseinällä, kootulla ristikkojen ja lyhyillä palkkeilla. Esimerkiksi, käy selväksi, miten toisen kerroksen päällekkäisyyksillä on aukko portaiden tai putken sijoittamiseksi savupiippuun.

Seinässä oleva aukko, jota käytetään palkkien tukena, joka tukee tiilitalon lattioiden välisiä puulattiat, on sellainen kokoinen, että tuuletukseen on aukko. Tämä välttää kondensaatin muodostumista ja säästää puuta hävityksestä pidempään.

Ei niin kauan sitten, ainoa tapa luoda lattiat korkealle rakennukselle oli betonilaatan käyttö. Suuren painon vuoksi tällaiset laatat edellyttivät työntekijöiden kovaa fyysistä työvoimaa ja suuritehoisten nostureiden läsnäoloa rakennustyömaalla. Kaikki on muuttunut uuden teknologian myötä - monoliittinen päällekkäisyys aallotetulla lattiapinnoitteella on yksinkertaistanut suuresti rakentajien työtä. Tietysti myös päällekkäisyydelle sopiva profiililevy painaa myös paljon, mutta se on silti paljon kevyempi kuin betonilaatta.

Aaltopahvi - sinkitty teräslevy. Materiaalilla voi olla erityinen pinnoite, joka ei aiheuta korroosiota ja muita haitallisia ympäristövaikutuksia ja lisää tuotteen esteettistä arvoa. Profiililevyjen soveltamisala on erittäin laaja. Niitä käytetään kattojen ja seinien verhoiluun, mökkien, aidojen, hangaarien ja lattialaattojen rakentamiseen.

Tällaisia ​​töitä varten käytetään levyjä, joissa on lisäjousitusrivat. Materiaalin jäykkyys määräytyy profiilin korkeuden mukaan. On huomattava, että ullakolla on pienempi kuormitus kuin liitäntälaite. Näin ollen ylimmän kerroksen ja ullakkeen välisen katon luomiseksi voidaan käyttää profiilia, jolla on pienempi jäykkyys ja lujuus.

Profiililevyn avulla voit saada päällekkäisyydeltä rei'itetyn osan, mikä lisää merkittävästi sen lujuutta ja vähentää betonin ja raudoituksen kustannuksia. Monoliittista päällystettä valettaessa se suorittaa kiinteän muottirakenteen, jolloin tuki on metallikehys. Tämän suunnittelun ansiosta kevyitä materiaaleja voidaan käyttää seinien rakentamiseen: monoliittinen päällekkäisyys ammatillisen arkin ympäri siirtää kuorman metallikehykseen eikä seinämille.

Monoliittisen päällekkäisyyden luominen ammatilliseen lattiaan

Alhaisissa rakennuksissa monoliittinen päällekkäisyys aaltopahvilla on yhä suosittu. Tämä rakenne perustuu pitkittäisiin metallipalkkeihin tai suoraan laakerin seiniin. Moderniin tekniikkaan on ominaista nopea asennus, alhainen työvoiman intensiteetti ja edullinen hinta. Profiililevyjen käyttö kiinteäksi muottirakenteeksi on yksi kiistämätön etu. Metallipohja osittain ottaa lujituksen toiminnon kompensoimalla siten vahvistuskammion alariville vaikuttavat voimat. Betonikerroksen täydellisen kovettumisen jälkeen päällekkäisyksikkö saa suuren kantavuuden ja lujuuden.

Soveltamalla monoliittista päällekkäin aallotetun lattian välityksellä, voit säästää huomattavasti koristeellisia koristeita. Joissain tapauksissa kattopinnan ylimääräinen vuori ei ole tarpeen, koska profiilipinnoitteessa on suojaava ja koristeellinen pinnoite, joka on maalattu eri väreillä. Tätä menetelmää vuorovaikutuksen päällekkäisyyden muodostamiseksi voidaan soveltaa missä tahansa rakennuksessa sen alueen ja kokoonpanon suhteen.

Kuinka lasketaan aallotetun lattiamateriaalin kuormitus monoliittipiirissä päällekkäin

Ammattilattian päällekkäisyydet kuuluvat rakennuksen erityisen tärkeisiin elementteihin, joten sen järjestelyihin lisätään vaatimuksia. Asennus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat laskelmat on tehty ja projektiasiakirjat monoliittisen liitäntälevyn rakentamiseksi on kehitetty.

Laskelmissa otetaan huomioon:

 • suunnitellun rakennuksen alue;
 • suunnitellut kuormat tukipalkkeihin, itse kattoon ja rakennuksen perustaosaan;
 • elementtien paino, jota käytetään betoniteräsrakenteessa.

Edellä esitetyillä indikaattoreilla on suora vaikutus profiililevyjen valintaan - metallin paksuus ja aallotusten korkeus otetaan huomioon. Teräspalkin ja pylvään poikkileikkaus, kehyksen raudoituksen halkaisija valitaan käyttökuorman ja tukien väliin. Kaadetun betonin paksuus riippuu span pituudesta. Näitä kahta indikaattoria laskettaessa lasketaan 1: n ja 30: n välinen suhde. Esimerkiksi pituus 6 000 mm, betonilevyn paksuuden tulisi olla vähintään 200 mm. Väärät laskelmat voivat aiheuttaa ylimääräisiä rakennuskustannuksia eivätkä takaa ihmisten turvallisuutta.

Ammattimaisen lattian ja betonin päällekkäisyysprojekti

Kun otetaan huomioon laskelmien monimutkaisuus ja monimutkaisuus, ammattialustalle monoliittisen päällekkäisyyden rakentamista koskevat suunnitteluasiakirjat ovat yksinomaan suunnittelijat. Kaikki laskelmat tehdään rakennusmääräysten perusteella: SNiP II-23-81 "Teräsrakenteet" ja SNiP 2.03.01-84 "Vahvistettu betoni ja betonirakenteet".

Projektiasiakirjojen tulee sisältää piirustuksia seuraaville:

 • solmujen osoittamismuoto ja kiinnitysmenetelmä;
 • vahvistus - ilmaisee metallitankojen kokoa ja halkaisijaa.

Lisäksi pitäisi olla asiakirja "Rakennusmateriaalien määrittely". Kunkin kohteen vastainen luettelo osoittaa materiaalien määrän, joka mitataan yksiköissä, paloissa, kuutiossa ja neliömetreinä. Nykyaikaiset menetelmät projektien ja piirustusten laadinnassa mahdollistavat erikoistuneiden tietokoneohjelmien käytön, joiden ansiosta laskennallisissa tiedoissa mahdollisesti olevat virheet minimoidaan. Yksi tällaisista ohjelmista on CAD-järjestelmä - CAD. Ennen aallotetun lattiapäällysteprojektin kehittämistä tehdään taloudellinen laskelma, joka osoittaa, kuinka tehokas tämä tekniikka on.

tarvikkeet

Pysyväksi muottirakenteeksi on suositeltavaa käyttää profiileja H (kuormittavia) ja NS (universaaleja) levyjä, joiden aallonkorkeus on vähintään 44 mm ja ylimääräiset jäykistysrivat aallotusten yläosassa. Tämä materiaali on suunniteltu lattiaan, jossa on vaakasuora sijoitus ja pienellä kulmalla. Kiinteissä muottipesuissa sopivat levyt H44: sta H156: een. Aallotusten korkeus suhteessa lattian laakeripalkkien väliseen etäisyyteen. Mitä korkeampi aalto on, sitä suurempi alue on monoliittirakenteinen aallotetulle lattiapinnalle, sekä tukien välinen askel kasvaa.

Armouria, jota käytetään lujittavan kehyksen luomiseen, tulisi olla optimaalinen paksuus 10-12 mm. Metallivarret on suunniteltu lisäämään monoliittisten lattian kestävyyttä suurille kuormituksille ja muodonmuutoksille.

Teräspalkit koostuvat pääosin I-palkista ja kanavista. Tukipylväiden luomiseksi käytetään metalliputkia, joissa on pyöreä tai neliömäinen poikkileikkaus.

Betonin tuotanto suoritetaan erikoistuneissa tehtaissa, mistä valmis-laastia toimitetaan esineeseen erikoislaitteilla betonisekoittimilla. Jotta aaltopahvilaatikko olisi laadukasta ja erittäin kestävää, betonisekoitemerkki ei saisi olla pienempi kuin M300. Betonin koostumus vastaa SNiP: tä 3.03.01-87.

Asennuksen vaiheet ja ominaisuudet

Profiililevyissä olevien teräsbetonien päällekkäisyyksien järjestely tarjoaa kolme päävaihetta:

 • aallotettujen muottien asennus;
 • lujittavien puitteiden luominen ja vahvistaminen;
 • kaatamalla betoniseosta.

Muottien asennus

Metallilevyjen kiinnittäminen palkkeihin tehdään panssarointirenkaiden itsevoitelupulttien 32 mm avulla. Teräslevyjen muodonmuutoksen poistamiseksi betonipainon alla sijoitetaan tilapäiset telineet, jotka sijaitsevat kaukovalon kannattimien välissä. Lisätukien määrä riippuu aallotetun metallin paksuudesta, aallotusten korkeudesta ja liitoskohdan päällekkäisyydestä. Irrotettava jalusta betonin täydellisen kovettumisen jälkeen.

Kehyksen asennus

Aaltopahvilevyn monoliittipintaisen päällekkäisyyden kantavuutta lisätään lisäämällä "luuranko", jonka valmistukseen käytetään vahvistus- ja vahvistusverkkoa. Lujittavat elementit sopivat ammattiarkkien aaltoon. Tämän menetelmän vaikutusta parannetaan asentamalla pienet kannattimet, jolloin raudoitus nostetaan jopa 20 mm: n korkeuteen.

Palkkien väliin sijoitetun vahvikkeen asennus suoritetaan jatkuvissa segmenteissä. Alueilla, joissa ammatilliset arkit on sijoitettu suoraan laakerin seinälle ja äärimmäisille I-palkkeille, vahvistus tuodaan aaltopahvin reunaan. Maksimipoikkeama on enintään 20 mm, muuten betonin aiheuttama kuormitus jaetaan uudelleen metallilevyille.

Rei'itetty verkko solujen kanssa 200x200 mm voidaan luoda suoraan objektille. Valmistusta varten käytetään metalli-sauvoja, joiden halkaisija on 3 mm, ja liitoksen liitokset suoritetaan hitsaamalla tai galvanoidulla langalla. Käytetään usein valmiita versiota ruudukosta. Lujittava hihna asetetaan profiileihin. Verkon ja metallin välinen etäisyys on vähintään 15 mm.

Betoniseoksen kaataminen

Ennen kuin aloitat pinnan betonoitumisen, työpinta on valmis. Ammattilevyjen muotti on puhdistettu nykyisestä pilaantumisesta, pestään vedellä ja kuivataan. Betonimassan toimitusta varten käytetään yhtä koneistetuista menetelmistä. Voidaan käyttää:

 • kiinteä tai liikkuva betonipumppu;
 • hihnakuljettimet;
 • erikoisrakenteinen kauha, joka nousee nosturin avulla.

Tämä tekniikka sisältää betoniseoksen kaatamista yhdellä kertaa. Suuntaus koko pinnalle suoritetaan käyttäen rakennuspalkkia. Betonikerros tiivistetään syvällä värähtelijällä. Kuivaa sementtiä käytetään "rautaamaan" pintaan ja suojaamaan sitä ulkoisilta vaikutuksilta. Jos on mahdotonta täyttää välittömästi koko profiililevyjen päällekkäisyyden aluetta, betoni asetetaan jokaiseen tilaan ja useaan kertaan. Asennuksen vaiheittaisen betonisoitumisen aikana on aika korjata, jotta ylimääräiset tuet voidaan purkaa ajoissa.

Säännöllisten vaatimusten mukaisesti betonikerroksen paksuuden tulisi olla aallon yläosan päällekkäinen:

 • Ei-laattojen katossa minimipaksuus on 250 mm (mitattuna profiilin alareunasta).
 • Palkinversiossa - 70-80 mm (ei oteta huomioon profiilin korkeutta).

Sääolosuhteet vaikuttavat täytön ominaisuuksiin ja vivahteisiin. Betonirenkaan eheyden rikkoontuvien halkeamien poistamiseksi tarvitaan jatkuvaa hoitoa pinnan takana säännöllisen kosteuden ja peittävyyden muodossa kosteutta sisältävien materiaalien kanssa, kunnes saavutetaan 70%: n vahvuus. Betonisointi suoritetaan positiivisessa ilman lämpötilassa, ei alle + 5 ° С. Täysin kovettunut kesäkaudella ympäristön lämpötilassa 20 ° C tapahtuu 10-14 päivän kuluttua.

Jos lämpötila laskee 0 ° C: seen ja alapuolelle, standardien mukaan erityisiä pakkasnesteen lisäaineita lisätään betoniseokseen. Tällainen koostumus, vaikkakin kalliimpi, mutta takaa konkreettisen työn onnistuneen loppuunsaattamisen. Kun ilman lämpötila laskee, betonipinta tarvitsee lisää lämpenemistä. Tällöin täydellinen kovettumisaika kasvaa 28 päivään.

Vinkkejä betonin kaatamiseksi

Rakennuskoodien mukaan betonilaatan paksuuden on päällekkäistä ammattimaisten arkkien aaltojen kanssa ja noustava yläpuolella vähintään 50 mm. Kun lisäbetonipinnoitus tehdään, tämä parametri pienenee 30 mm: iin. Useimmissa tapauksissa sementtilaastin luominen on välttämätöntä, koska on melko vaikeaa tehdä pinnasta mahdollisimman sileä pääbetonikerroksen onnistunein kaatamalla. Joka tapauksessa on epätasaisuuksia, joita mikään viimeistelyaineisto ei voi piilottaa. Kuinka kaataa konkreettista ratkaisua voidaan katsoa videossa:

Monoliittirakenteisten lattiamateriaalien rakentaminen aaltopahvilla

Nykyaikaisella tekniikalla voit tehdä rakennusteollisuutta halvemmalla ja nopeammin. Suosituin nyt on monoliittinen päällekkäisyys levyllä, mikä mahdollistaa kustannusten ja rakentamisen lyhentämisen, mutta myös vähentää työn monimutkaisuutta merkittävästi. Tekniikkaa sovelletaan kaikkiin muotoihin ja kokoihin rakennettuihin rakennuksiin, se on riittävän pätevä ja tarkka aaltopahvin päällekkäisyyden laskemiseksi.

Työkalut ja materiaalit työhön

Seuraavat työkalut ja materiaalit ovat hyödyllisiä työssään monoliittisen päällekkäisyyden kanssa:

Perusprofiili

 • sementti;
 • hiekka;
 • kontti;
 • betonisekoitin;
 • lapio;
 • ammatillinen lattiapäällyste;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • varusteet;
 • muotti;
 • lastalla.

Mitä on profiloitu ja mihin sitä käytetään?

Ammattilattiat edustavat sinkittyä teräslevyä. Aallotus tämä materiaali saa kylmävalssaamalla. Joskus materiaaliin lisätään myös korroosionestopinnoitetta, joka lisäksi parantaa sen visuaalista vetoomusta.

Aallotettua lattiaa käytetään seinäverhouksiin, luodaan katto, rakennetaan aidat, aidat, hangarit ja varastot. Nykyaikaisen teollisen sektorin tuottamat ammatilliset arkistot voidaan erottaa toisistaan:

 • tyyppi C - profiili seinille;
 • NS-tyyppiä käytetään lattia- ja seinärakenteisiin;
 • N - laakerityyppi, jota käytetään kattorakenteisiin (sekä tasainen että yksi ja pylväs) sekä lattiat.
Professional levyteline

Profiilitetulla metallityypillä H on suurin kantokyky, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää kattorakenteisiin. Profiilin korkeus on myös suurin muiden lajikkeiden joukossa. Esimerkiksi profiilissa Н35-1000-0,7 - 35 - tämä on aaltopahvin korkeus millimetreissä, 1000 - leveysaste ja 0,7 - paksuus.

Materiaalilaskenta

Laskennassa on otettava huomioon rakennuksen mitat, koko rakenteen paino sekä lattian kuormituskerroin ja talon peruskannan parametrit. Metallipylväiden ja -pylväiden tyypit valitaan rakennusparametrien mukaisesti.

Ammattilevyn päällekkäisyydellä on tällainen paksuus, joka vaatii käyttökuorman tason. Metallisten kiinnitystangojen muottiparametrit ja poikkileikkaus riippuvat myös kuormitustasosta sekä tukipalkkien välisen etäisyyden pituudesta.

Profiililattian päällekkäisyydet, profiili ja laatta mukaan luettuina, ovat leveydeltään suhteessa 1:30 (suhteessa pituuteen).

Ennen rakennustöiden aloittamista on tarpeen valmistella kaikki projektitiedot SNiP II-23-81 mukaisesti. Koska kehittäjille, joilla ei ole erityistä insinöörikoulutusta, on äärimmäisen vaikeaa tehdä näiden asiakirjojen suunnittelulaskelmia, on luotu erityinen ohjelmisto, jonka avulla kuka tahansa voi luoda työasiakirjoja ja suorittaa kaikki laskelmat. Muuten, käyttämällä samaa ohjelmaa, voit tehdä muotti- ja vahvistuspiirustuksia sekä laskea materiaalien kokonaiskustannukset.

Koska asiakirjoja ja laskelmia ei ole tehty, ei ole suositeltavaa rakentaa monoliittista päällekkäin aallotettua lattiaa, koska tässä tapauksessa on todennäköistä, että lattian tai katon todennäköinen kuormitus (tasainen tai rinteillä) lasketaan väärin, minkä seurauksena joko rakennus tai ammattilehti.

Lisäksi kannattaa laskea etukäteen tukipalkkien välinen askel, joka vaihtelee riippuen levytyypistä (esimerkiksi H-tyypin, jota käytetään tasakattoihin, vaatii usein tukipalkkien välistä askelta, koska profiilin korkeus on yli 35 mm.). Tämä johtuu siitä, että betonin täytön lujuus on vähäistä.

Kun kaikki laskelmat on tehty, voit alkaa rakentaa monoliittista päällekkäin aallotettua lattiaa, jota voit itse tehdä, mutta tarvitset erikoistyökaluja ja huipputeknisiä laitteita.

Monoliittisen päällekkäisen laitteen ammattialustalle

Teräsbetonilattian rakentamisen päävaihe on muottien valmistelu ja kaataminen. Valmis monoliittista rakennetta voidaan myöhemmin käyttää kattoon, joka ei tarvitse ylimääräistä viimeistelyä ja koristelua.

Toinen tärkeä linkki monoliittinen päällekkäisyys - profiilit. Niiden ansiosta saavutetaan rei'itys, mikä lisää huomattavasti päällekkäisyyden luotettavuutta. Myös profiilien avulla on mahdollista vähentää rakenteen vahvistamisen kustannuksia, mikä vähentää rakennuskustannusten kokonaismäärää.

Aallotetun lattian päällekkäisyys on itse asiassa kiinteä muotti, jonka tuki on vain metallinen runko. Koska kokonaisuutena on vaikuttava paino ja lujuus, seinämateriaaleja voidaan käyttää kevyemmin ilman pelkoa rakennuksen linnoitukselle, koska metalli runko on siitä vastuussa.

Kuorma siirretään rungon litteälle osalle, joka edelleen keventää kuormitusta seinissä ja pohjalla. Näin ollen on jopa mahdollista säästää rahaa ja rakentaa halpa ja nopeasti pystytettävä sarake säätiö.

Asennuksen päävaiheet

Ennen kuin aallotetun arkin arkin pituus lasketaan, on pidettävä mielessä, että sen tuki on annettava välittömästi 3 tukipalkkiin, jotta arkki ei taipuisi eikä muuttuisi tulevaisuudessa.

Profiilin kiinnitys

Jos laskelmat olivat alustava vaihe, ensimmäinen vaihe on levyjen kiinnitys metallipohjaan. Tämä tehdään ruuveilla, joissa on vahvistettu pora. Tällöin kiinnitin voi vapaasti päästä kanavaan, vaikka reikää ei ole tehty siellä tarkoituksellisesti.

Kiinnikkeet on tehtävä aina, kun profiililevy tulee kosketuksiin tukipalkin kanssa, koska rakenteen kokonaiskuormitus on melko korkea.

vahvistaminen

Seuraava vaihe on vahvistaminen. Armature on runko, joka auttaa betonin kaatamista kestämään raskaita kuormia. Vahvistuksen rakenne koostuu 12 mm: n pitkittäisvaijereista, jotka on pinottu kumpaankin levyn aaltoon. Jos haluat edelleen vahvistaa suunnittelua, voit lisätä lujittavat poikittaiset sauvat (6 mm paksu). Lujitushäkki on yhdistetty hitsaamalla tai teräslangalla.

kaatamalla lattiat

Seuraava vaihe on täyttää katto. Betonin taso on korkein, lisäksi koko valukappale on tehtävä kerralla. On parempi olla tekemättä betonin vaivaamista itse - se on luotettavampi tilata valmiin ja täyttää se erikoislaitteiden avulla (betonipumppu ja kuljetin).

suuntaus

Katon laskemisen jälkeen se on huolellisesti tasoitettava. Ensin sinun on lisättävä muutamia rekvisiitteja, jotka takaavat betonipinnan painon alapuolella olevan taipuman. Lisätukit asennetaan tärkeimpien tukipalkkien väliin.

Vinkkejä konkreettiseen työskentelyyn

Vain betoni saa voimakkaamman (tämä kestää melkein kuukausi), tuet voidaan poistaa. Täyttö täyttyy vain nollan yläpuolella, koska miinuslämpötilassa on todennäköistä, että se kuivuu vielä pidempään.

Jos jostain syystä sinun pitää työskennellä hyvin alhaisessa lämpötilassa, sinun on ostettava betonia lisäaineilla, jotka auttavat seosta vahvistamaan.

Jos sinun täytyy työskennellä kuivalla ja kuumalla säällä, jotta halkeamien esiintyminen estetään, täytetty koostumus on kostutettava säännöllisesti. Jos työ voi tapahtua jäädyttämällä, on suositeltavaa tilata seos erityisillä lisäaineilla. Se voi saada tarvittavan voimaa myös alhaisissa lämpötiloissa.