Betonipeite

Betonirakenteiden luominen tehtaiden ulkopuolelle on yleistynyt. Betonirakenteet, kantavat seinät ja lattiat. Lujitetun betonipäällysteen käyttö ammattimaisessa lattiapinnoitteessa tulee suosittu matalarakenteisiin rakenteisiin. Rakenteet, joissa ammatillinen levy on kiinteä muotti, ovat erittäin kantavia, vahvoja ja muita etuja.

Liitosten päällekkäisyyden edut

Ammattilevyn (merkintä "H") käyttö ratkaisee rakennusongelman johtuen sen keveydestä, jäykkyydestä, lujuudesta ja korroosionkestävyydestä. Profiilin materiaali on aalto, joka muodostaa jäykistysrivat, jotka betonilaatan valamisen jälkeen lisäävät sen kantavuutta ja rakenteita kokonaisuutena. Levy on pysyvää muottirakennetta, mikä alentaa raudoituksen ja betonin kustannuksia.

Jos se sitoo betoniin, se poistaa osan kuormasta lattialevystä. Tällaiset monoliittiset elementit voivat luottaa kevyeen tukirakenteeseen, joka vähentää rakennusten perustusten muodostumista (melko pylväsversiota). Seinämateriaalien kustannuksia alennetaan - käytetään kevyitä ja lämpimiä kaasulaatuja ja vaahtolohkoja. Betonilaastia kaadetaan profiloituun lattiaan, joka ei vaadi monimutkaista muottirakennusta.

Betonilaatan kunnollisella hoidolla on suuria lujuusominaisuuksia ja se kestää tehokkaasti ympäristöolosuhteita. Tällaisilla raudoitetuilla betonilejeillä on pienempi paino. Rakenteiden kattopinnalla on viimeistelty ulkopinta, joka on vastustuskykyinen lämpötilan ja kosteuden muutoksiin ja tulipalon toimintaan. Tukipohjan materiaali on kätevä kuljettaa, se on käytännöllinen ja on suunniteltu pitkäksi ajaksi. Profiililevy on kiinnitetty tukikehykseen yksinkertaisesti ja nopeasti ilman nostolaitteiden käyttöä.

Päällekkäisyyden laskeminen

Hankkeesta on laadittava piirustukset, ja laskelmat tehdään SNiP: n, STO 0047-2005 (paremmin ammattilaisten avulla) suositusten mukaisesti. Ottaen huomioon mitat rakennusten, asentamalla vaihe koko poikittaispalkkien, niiden pituus, kuorma niitä ja pylvääseen kuljettaa profiloidun levyn ominaisuudet (leveys, pituus, paksuus artikkeleita, profiilin korkeus). On syytä olettaa, että kunkin levyn pituuden tulisi perustua kolmeen palkkiin. Lattian suunnitellun kuormituksen perusteella lasketaan vahvistusosa ja laatan korkeus.

Sen paksuus määritetään asteikolla 1:30 riippuen poikittaispalkkien välisestä etäisyydestä. Monoliittisen betonilevyn paksuus voi olla 70 - 250 mm. Paino, jolla on monoliittinen päällekkäisyys, määrittää metallipilarien tyypin ja määrän, niiden perustan parametrit, palkkien tyypin ja kuorman yhdellä sarakkeella. Syvyys levyprofiilin aallot vaikuttavat välinen etäisyys palkkien: suurempi se on, sitä enemmän palkki asettaa, koska se lisää betonimassan syvennyksiin profiili sopimattomaan kasvu levyn paksuuden.

Kavennuksen välisen etäisyyden pienentäminen poistaa levyn poikkeutuksen. On välttämätöntä ottaa huomioon ylimääräisen hyötykuorman paino, joka toteutetaan liitäntälaitteen päällekkäisyydellä - 150 kg / m2 on normi, jota pitäisi lisätä 33%: lla. Käyttökuorman kokonaisarvo lasketaan 0,5 kg: n tarkkuudella.

Siinä määritetään poikkileikkauksen mitat ja palkkien pituus. Pystysuuntaiset ankkurit mahdollistavat profiililevyjen ja teräsbetonien yhdistämisen, mikä antaa niille osan kuormasta. Jos leveys on 3 metriä, tarvitaan vähintään 0,9 mm paksua materiaalia. Käytännössä laskelmat on tiivistetty ohjelmistolla, jonka avulla voit luoda työasiakirjoja.

Monoliittisen päällekkäisyyden laite

Profiloidut levyt, raudoitukset ja betoni ovat komponentteja, jotka muodostavat monoliittisen betonilaatan. Tällainen rakenne, jos se lepää palkin rungossa, jakaa kuorman pylväät eikä seinillä. Jokaisella sarakkeella on oma perusta. Toinen vaihtoehto on, kun ristikkopalkit eivät mahdu tai, jos ne asennetaan, ne ovat tiukkoja seiniä vasten.

Tässä tapauksessa monoliittisen päällekkäisyyden on ladattava rakennuksen ja perustuksen seinät. Metallipalkit - kaksinkertainen tee (kanava). Niiden reunat vahvistetaan seinien "taskuissa" (sarakkeet) ja kiinnitetään kiinnityksiin. Palkit levyt voidaan kiinnittää sisempään alustan, niin etäisyys tukien valitaan lyhyen arkkia ei enemmän kuin 1,5 m. Kanavat / H-profiilit profiloitu materiaali voidaan myös asentaa päälle ulomman hyllyyn niin, että oli mahdollista sijoittaa arkkia pituus voi olla jopa 6 m.

Ne asennetaan päällekkäin pituutta. Kiinteä palkki asetetaan levyelementtien keskelle. Profiilin aaltojen on oltava kohtisuorassa palkkeihin nähden ja aallotuksen laajennukset suuntautuvat alaspäin.

Jos laitteessa on saumaton versio, gofrolistilla ei ole tukipisteitä keskellä huonetta. Pakollinen elementti - tilavuusvahvistus, joka merkittävästi lisää monoliitin voimaa. Liitokset on hitsattu palkkeihin ja pylväisiin. Ratkaisun jakeluun voidaan sijoittaa ulkoista irrotettavaa muottirakennetta. Betoni muodostaa laattojen tasaisen pinnan.

Asennus lattiapäällysteisiin ammatillisesta lattiasta

Palkkikatto on muodostettu kiinnittämällä rei'itetyt levyt poikittaisten palkkien sisä- / ulompiin laippoihin. Sitten muotti muodostuu, kun arkkien ylempi kiinnitys valitaan. Profiililevyn sallitun taipuman parametrit, jotka ovat 1: 250, määräävät kaatumisajan pituuden. Ennen kuin betoni kaadetaan profiilipäällysteen pinnalle, tilapäiset tuet työnnetään sen varmistamiseksi, että rakenne on paikallaan.

Metallirakenteet sijoitetaan lattiaan, jolloin alemman rullan betonointi suoritetaan yhdellä läpikululla pitkin kourua. Kattopinnan ja lattian pinta ovat kohdakkain. Ylikuormituksen jälkeen väliaikaiset tuet poistetaan. Saumattoman monoliitin kiinnitys tarjoaa joitain vivahteita.

Näin ollen pitkät lujitangot (joilla on säännöllinen rei'itetty lovi pinnalla) on sijoitettu pitkin profiililevyjen kunkin syvennystä. Ne on neulottu metallilangalla, joka on asetettu profiilin päälle. Täyttö täytetään yhdellä passilla. Ylhäämisen jälkeen betonipohja peitetään sementtivärillä. Kiinnitetyt laakerit profiililuvut H60: stä H114: ään, jolloin profiilin korkeus vaatii 0,8 - 1,5 mm: n paksuisen materiaalin jäykkyyttä.

Profiililevyt on kiinnitetty itseporaavilla ruuvilla 3,2 cm pitkä (hattu 5,5 mm). Tällaiset laitteet kiertyvät ilman alustavaa porausta, kanavahyllyä poraamalla. Ne kiertyvät 20-40 cm: iin (jokaisessa profiilissa ontona palkin vieressä), mikä takaa kiinnityksen tarkkuuden ja paikkatiheyden. Levyjen pitkittäinen päällekkäisyys nivelissä tehdään vain palkkien pinnan yläpuolella (koko 40 - 60 mm). Liitoksia kierretään ruuvien 2 cm läpi.

vahvistaminen

Monoliittisessa betonissa oleva sisäinen metallikehys antaa pakkaustöitä, mikä takaa laatan brändin lujuuden. Volumetrinen vahvistusrakenne on muodostettu litteästä hitsatusta verkosta, jossa on 15 x 15 cm soluja ja pituussuuntaiset vahvistusosat, jotka on asetettu kunkin jäykisteen pohjalle ja jotka on yhdistetty pystysuorilla sidoksilla sidontalangalla tai hitsaamalla. Tilavuuspudotusvaihe on 20 cm. Metallipalkkien päät ja verkko hitsataan palkkeihin ja pylväät.

Vahvistukseen otetaan teräsnauha, jonka halkaisija on 10 - 12 mm (luokka A 400C). Ristikko voidaan luoda pituussuuntaisista tankoista, joiden läpimitta on 12 mm ja poikittain - 0,6 cm. Jotta levy olisi itsessään ulkoinen vahvistus, profiilissa luodaan lovet ("riutat"), jotka kiinnittävät sen betoniin.

Laattojen sisältämä teräs on suojattu 4 cm: n paksulla betonikerroksella. Sen luomi- seksi käytetään erityisiä muovipuristimia, jotka nostavat metallitankoja jäykisteiden alapinnan yläpuolelle 20-40 mm. Vahvikkeen päällä on betoni ja 20 - 40 mm.

Päällekkäisyyksien täyttäminen ammattimaisella lattialla

Jos mahdollista, lattia betonoituu kerralla kerralla tai lattian koko leveydellä. Jos tämä ei ole mahdollista, aikajana täsmennetään tarkasti ottaen huomioon materiaalin asettamisaika. On suositeltavaa käyttää valmiita betonimerkkejä M300: sta ja sitä uudemmasta pienellä murroksella murskattua kiveä (enintään 5 mm), jotka pystyvät tunkeutumaan muottiin lujitteen alle. Värinänpoistoa tarvitaan.

Betonityötä tehdään positiivisessa ilman lämpötilassa, ja negatiivisissa lämpötiloissa betonissa on oltava anti-pakkas pehmentimiä. Ensin liuos kaadetaan levyn reikiin ja sitten ympärille. Levyjä kiinnitettäessä I-palkin sisäseinään seos kaadetaan ylemmän hyllyn tasolle.

Liuos tasoitetaan rautaisilla ja "silitys" kuivalla sementillä sen suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta. Litteän pylvään päällepuhalluksen vähimmäispaksuus on 250 mm (lasketaan profiilin alareunasta) palkkamallissa 70 - 80 mm (ottamatta huomioon profiilin korkeutta). Materiaalin hoito sisältää säännöllisen kostutuksen ja peittävyyden kosteutta vaativia materiaaleja jopa 70% vahvuuden (10-14 päivää 20 asteessa).

Kylmällä säällä kiven kypsyminen laajenee merkittävästi, sen pinnan tulee lämmetä. Optimaalisissa kypsymisolosuhteissa tilapäiset tuet poistetaan 28 päivän kuluttua. Materiaali on valmis jatkokäsittelyyn.

johtopäätös

Profiililevyllä olevat betoniteräkset - suosittu menetelmä monoliittisten levyjen valmistukseen. Oikeilla laskutoimituksilla ja rakenteilla tällaiset rakenteet tarjoavat korkean luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden kustannusten vähentämisen ja työajan lyhentämisen taustalla.

Lattiamuotojen asennus

Rakennusten rakentamisen aikana asennetaan laattarakenteita monoliittisesti.

Tekniikka on saanut suosiota merkittävien materiaalisäästöjen ja mahdollisuuden rakentaa kiinteät betoniteräkset rakennuksiin, joissa tehdaslevyjen asennus on mahdotonta.

Muottirakenne käsittää kaikki kuormat betonin kaatamisen täydelliseen kiinteyttämiseen asti, joten sen rakenteelle kiinnitetään erityistä huomiota.

Muottien erityisyys ja edut

Muottitekniikka ja sen tuotannon materiaali vaikuttavat työn päällekkäisyyksien ja ajankäytön kustannuksiin. Muotoilu voi olla 2 tyyppiä:

 • irrotettava: käytetään yleensä pääsääntöisesti monikerroksisessa rakennuksessa tai rakennuksessa;
 • kiinteät: asennetaan useimmiten yksityisellä sektorilla nykyisten rakennuskustannusten säästämiseksi.

Jos asennusta ja valua koskevia tekniikoita havaitaan, kummankin monoliittisen levyn laitteiden keinot takaavat joitain etuja:

 • vähentää rakennuskustannuksia;
 • lujuus ja luotettavuus;
 • mahdollisuus monimutkaisten muotojen päällekkäisyyksiin;
 • mahdollisuus tehdä töitä yksin.

Monoliittisen rakenteen osat

Jotta uuni olisi mahdollisimman luotettava, sen komponenttien on täytettävä vaaditut vaatimukset:

Tulevan rakenteen luotettavuus ja turvallisuus riippuvat sen teknisistä ominaisuuksista, joten sen rakenteeseen on lisätty vaatimuksia:

 • suunnittelun on kestettävä suuria dynaamisia kuormituksia;
 • muottien asennus on tiukasti horisontaalinen;
 • Materiaalia ei saa taipua.

Kun asennat irrotettavan mallin, sinun on harkittava koko järjestelmän asennuksen ja purkamisen helppoutta. Kestomagneetin käyttöikä on pysyvällä muottirakenteella tärkeä.

Pysyvä muotti

Kun rakennat itse, kannattaa käyttää kiinteää järjestelmää. Monoliittiset päällysteet asennetaan saatavana olevaan levymateriaalipintaan tai kosteutta kestävään vaneriin, joten voit käyttää rakennuslevyä.

Rakennuksessa on ammattimaisen lehtien muotti, johon on suunniteltu olennaisia ​​kuormituksia. Puu tai vaneri sopii katon luomiseen asuintilan ja ullakolle.

Riippumatta levymateriaalista, I-palkki tai kanavapalkki asennetaan kattorakenteeksi - jäykkää metallia tukeva rakenne, joka jakaa kuorman seinille ja rakennuksen perustukselle.

Katot

Profiililevyllä koristeltu teräs on kalliimpaa kuin puupohjainen rakenne, mutta myös huomattavasti luotettavampi. Järjestelmän elementit asennetaan seuraavaan järjestykseen:

 • palkkipalkki (kanava nro 16 tai I-palkki nro 20);
 • profiloitu - pinottu niin, että arkin reunat olivat kohtisuorassa kantopalkin suuntaan nähden;
 • vahvistaminen.

Lisäksi koottu metallirakenne täytetään betonin liuoksella ja tiivistetään.

Laitteen layout levyyn

Kestomuovilevy, joka on valmistettu profiililevystä, perustuu seuraaviin tuotemerkkeihin:

 • "H" - vaakasuorat päällekkäisyydet;
 • "NS" - universaali.

Profiililevyn korkeus lasketaan kullekin päällekkäin erikseen.

H60-H75-asteissa käytetään yleensä arkkia.

Metallilevyn käyttö muottiin mahdollistaa voimakkaan päällekkäisyyden saavuttamisen, säästää raudoitusta, vähentää rakenteen painoa ja siten alentaa kuormitusta säätöön.

puu

Ei aina laitteen päällekkäistä kriittistä tekijää ratkaiseva tekijä. Siinä tapauksessa, että kuormitus laatta on pieni, voit käyttää pohjamateriaalina kosteutta kestävää vaneria tai rakennuslevyä.

Säästä ja käytä tavallista vaneria ei toimi: levyt imevät nopeasti betoniliuosta vettä, menettää voimaa ja levy hajoaa. Laattojen pohjan rakentamisen yhteydessä lattia on peitettävä muovikelmulla. Jos haluat tehdä monoliittisen päällekkäisyyden omilla käsillänne, katso tätä videota:

Lattiamoduulien asennus puuta käyttäen alkaa kuormaa sisältävien palkkien asennuksesta. Käytä tässä tapauksessa puupalkkia. Sen avulla avulla kynnet tai ruuvit kiinnitetty levyt tai levyt, jotka on asetettu vedenpitävä kalvo. Päällinen asennettava vahvistus. Kokoonpannut rakenne on täytetty betonilla.

telineet

Riippumatta vaakasuoran pohjan materiaaleista, muottirakenne on pystysuorassa. Rakenteellisesti ne voivat olla:

Viimeksi mainittuja käytetään useammin teolliseen rakentamiseen. Yksityisrakennus suoritetaan teleskooppisilla telineillä, jotka koostuvat useista rakenteellisista elementeistä:

Kattoja ja lattioita

Kattoja ja lattioita


Tarvitsetko laadukkaat lattiat kattoihin, tasoituksiin tai muottiin? Metallotorg-yhtiöllä voi ostaa edullisilta 0,5-0,8 metrin levyisiltä levyiltä johtavien valmistajien laatuterästä. Toimitetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa Moskovassa, MO: ssa ja CFD: ssä. Pickup on mahdollista - varasto sijaitsee lähellä Moskovan Ring Road.

Muotojen osalta lattian muodostaminen, jos keskityt valssattujen metallien merkkiin, käytetään laakerin aallotettuja merkintöjä H ja NA. Näihin tarkoituksiin se on ihanteellinen materiaali. Erilainen paksuus, joka on riittävän muotoileva kuorma, jolla on muoto, joka antaa halutun materiaalin jäykkyyden, pystyy luotettavasti peittämään suuria pinta-aloja. Ja samaan aikaan, pienillä raha- ja työvoimakustannuksilla.


Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan on helppo asentaa. Se ei vaadi korkeaa pätevyyttä ja erikoistyökalujen käyttöä. Haluttu muoto on helppo ja nopea koota ja kiinnittää vahingoittamatta arkkeja itsekierteittävin ruuvein (kumitiivisteillä). Tärkeimpien alueiden liitokset voidaan liimata silikonitiivisteellä. Rakenteiden luomisen yksinkertaisuus on tullut yksi syy tämäntyyppisen metallin suuriin suosioihin. Mutta tämä ei ole hänen ainoa hyveensä.

Laatoitus:

 • on erityinen helpotusmuoto, jossa on korkea aallotus (kuten merkkien HC35, H60, H75, H114 jne.);
 • on korkea lujuus johtuen korkealaatuisesta metallista ja muista jäykisteistä;
 • galvanoidun pinnan läsnä ollessa materiaali ei ole altis sään kuormituksen aiheuttamalle vaurioitumiselle.


Muotti- ja tasoitustaso ammatilliselle levylle - esteettisyys, luotettavuus ja kestävyys


Pysyvän muottien luonti profiililevystä vähentää huomattavasti lisärakenteiden asennusaikaa. Kattoja, joita käytetään muottipesäksi (se pitää betonia, kunnes seos kovettuu haluttuun muotoon), voi olla erilaiset geometrit. Muotoilutuotteet muokkaavat ohutlevyjä, jotka auttavat säästämään sisustuksessa, erityisesti teollisuusrakennuksissa. Tämä kestävä ja kätevä metallimateriaali on tarkoitettu litteiden kattojen, väliseinien, rakentamiseen kiinteäksi lattiamateriaaliksi. Tavallisesti näitä käyttötarkoituksia varten käytetään arkkeja H60, H75 ja H114. Kantavan ammattiarkin paksuuden ja tuotemerkin valinta tehdään suunnitteluvaiheessa.

Ammattilattiapinnoitetta käytetään silloin, kun paksua sementtiä on mahdotonta. Se osoittautuu paljon hienovaraisemmaksi ja sillä on huomattavasti alhaisempi kuorma alustalle. Tämä tasoitus on melko voimakasta. Profiloituneet metallilevyt voivat suorittaa lisäpanoksen toiminnot, estää muodonmuutoksen ja pitää uuden monoliitin täytettynä. Tämä tasoitustyyppi on tarkoituksenmukainen yksityisten talojen ensimmäisissä kerroksissa, joissa lattiapinnoite on maadoitettu. Ja myös parvekkeella asuintalossa, jossa on tarkoitus kattaa merkittävämpiä kuormia. Voit tarkistaa asiantuntijoidemme kanssa, millaisia ​​ammatillisia lattiapäällysteitä tarvitaan aitaustyön, lattian tai tasoituskerrosten päälle. Tärkeitä parametreja ovat: teräspaksuus, profiili ja arkin koko. On suositeltavaa hankkia sopivan kokoiset arkit kerralla, koska materiaali menettää arvokkaat ominaisuudet leikkauspaikoissa, koska suojakerros on rikki.

Kevyt monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä - rakentava, kokemus portaalin osanottajista

Kuinka täyttää ammattimaiseen arkkiin tukematon monoliittinen päällekkäisyys - laskelmat ja käytännön vinkit FORUMHOUSE-käsityöläisiltä.

Yhdessä puulattiat ja lattiat, joissa on teräsbetonilaatuja, monoliittiset ovat myös suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Niiden etuja ovat paitsi samojen laattojen kiinteytys ja kestävyys, myös kyky ylittää minkä tahansa kokoonpanon tilat. Samanaikaisesti haittoihin kuuluu suuri laattojen massa, joka vaatii vahvistettuja pohjia ja lujia seinämateriaaleja sekä tarve kokoonpanon kokoamiseen. Siksi monet itsenäiset kehittäjät, kuten portaaliemme käsityöläiset, mieluummin käyttävät kevyempää versiota - monoliittisia päällekkäisyyksiä profiililevyllä, josta keskustellaan materiaalissa. Mieti:

 • Mikä on monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä.
 • Tekniikka teräsbetonilaattojen rakentamiseen.
 • Portaalin osallistujan kokemus, joka ei ole tuettu monoliittisten päällekkäisyyksien suunnittelussa.

Monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä

Neuvostoliiton Gosstroyn NIIZHB (Betoni- ja betonirakennustekniikan tutkimusinstituutti) alun perin kehitti menetelmän monoliittisten teräsbetonilattian valaisemiseksi teräsprofiilisella lattialla (SPN) teollisuusrakennuksille ja -rakenteille. Ensimmäiset suositukset monoliittisten teräsbetonilattian suunnittelulle SPN: n kanssa kehitettiin vuonna 1987, lähes kahden vuosikymmenen kuluttua huoltoasema 0047-2005 ilmestyi itse asiassa hieman uudistetuksi versioksi ensimmäisestä versiosta. Kuitenkin niille, jotka haluavat ymmärtää tekniikkaa ja tehdä laskelmia omasta, turvautumatta ammattilaisten palveluihin, vanhempiensa on suositeltavaa ensin tutkia käsikirjaa Neuvostoliiton maalta.

Jos haluat ymmärtää ilman lisäkustannuksia, lue suositukset monoliittipohjaisten teräsbetonilattian suunnittelusta teräsprofiililattialla, NIIZHB, 1987

Menetelmän ydin on se, että ammatillinen lattia palvelee sekä pysyvää muottirakennetta että laatan ulkoista vahvistamista ja viimeistelykerrosta.

Tuotantolaitoksissa tämä ulkopinta on enemmän kuin tarpeeksi. SRT: n kehittäjien mukaan kevyet katot pitkin profiilia verrattuna tavanomaiseen monoliittiseen levyyn ovat useita etuja:

 • Teräksen määrän vähentäminen palkkeihin - 15%.
 • Työvoimakustannusten alentaminen - 25-40%.
 • Levyn massa pienentää - 30-50%.
 • Lattian jäykkyyden kasvu (vaakatasoon).
 • Yksinkertaistettu johdotusviestintä - valtatien sijoittaminen aallotuksiin.
 • Puumateriaalin puute - lisää työn nopeutta.

Teräsbetonilattian käyttö teollisissa ja yksityisissä rakennuksissa on sallittua seuraavilla perusedellytyksillä:

 • hieman aggressiivinen ja aggressiivinen toimintaympäristö;
 • kosteusolosuhteet jopa 75%;
 • huonelämpötila ei ole suurempi kuin + 30⁰С;
 • käytettyä betonia ilman kaliumkloridia ja muita klooria sisältäviä lisäaineita.

Toisin sanoen tämäntyyppisten kerrosten pääasiallinen vasta-aihe on lisääntynyt kosteus, minkä vuoksi niitä käytetään yleensä interloorina eikä niitä sovelleta kellarin ja ensimmäisen kerroksen tai kellarin ja ensimmäisen kerroksen välillä.

Kellarissa oleva ammattiarkki roikkuu, kuka on kiinnostunut termeistä, etsiä hakua. Pyörän kaarien suojauksesta galvanoidut ruuvit ruostuvat pari kuukautta.

Sekä raskaat että kevytbetonit ovat sallittuja laattojen valua varten, mutta raskaaseen betoniin puristuslujuus hienojakoisella aggregaatilla on B15 (M200), kevyestä betonista huokoisella aggregaatilla - B12.5 (M150). Profiililattian yläpuolella oleva minimi betonikerros on 30 mm, jos viimeistelylaatta on 50 mm, jos ilman tasoitusta ei ole. Lattia on valmistettu tukevista profiileista (H), joiden korkeus on 44 mm.

Vahvikoteloon käytetään jaksollisen profiilin lujittavia tankoja, luokkaa A-III ja luokan Bp lankaa. Jos aiot päätyä päällekkäin tikkaiden aukon kanssa, vahvistimen hahloa pitkin kehää ja laivamateriaalin laitetta on vahvistettava. Tehokehyksen teräspalkit ovat joko rullatut tai yhdistetyt profiilit.

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan: kiinteä muototeknologia

Monoliittiset lattiapäällyste profiilissa, joka on pystytetty pysyvän muottirakenteiden pohjalta, ovat laajalle levinnyttä modernissa rakennuksessa. Tämän menetelmän ansiosta voit rakentaa luotettavia ja kestäviä rakenteita kevyessä pohjalla nopealla tavalla.

Mikä ammatillinen lattia on päällekkäinen?

Ammattikalvon mukaisten monoliittisten kattojen rakentamiseen käytetään vain aaltopahvia: H57, 60, 75, 114. Koska vain nämä merkit pystyvät kestämään kaatuneen betonin painon. Aallotusten tavanomaisten aallotusten lisäksi arkit on varustettu pienillä urilla, jotka antavat materiaalille lisää jäykkyyttä. Aallotuksen korkeuden valinta riippuu vaaditusta kantavuudesta ja se määräytyy laskentavaiheessa.

Aaltopahvilaatat lattian muottiin kalleimpaan hintaan, koska sillä on pienin käyttökelpoinen leveys ja se on valmistettu levystä, jonka paksuus on vähintään 0,6 mm (H -57, 60 GOST: n mukaan) ja 0,7 mm (H-75, 114).

Betonipäällysteiden etuja

 • Jäykkyyttä. Materiaalin jäykkyys mahdollistaa sen erinomaisen pysyvän muottirakenteen, joka kestää nestemäisen betonin painoa.
 • Tasainen kuorma. Kun käytetään laakeripäällysteitä lattialle, kuormitus painosta jakautuu tasaisesti koko runkoon, mikä mahdollistaa seinien ja säätiön helpottamisen
 • Erinomainen lujuus. Aallotetun lattian vahvistusrivat toimivat ylimääräisenä ulkoisena raudoituksena, jonka ansiosta betonilattian korkea lujuus on pienempi (verrattuna irrotettavien muottien tekniikkaan).
 • Mukavuus ja nopeus asennus. Lattian rakentamiseen ei tarvita erikoisvarusteita, joilla on suuri kantavuus (verrattuna valmiisiin betonilaatoihin). Aallotetun metallikehyksen kiinnitys tehdään nopeutetussa ajassa. Voit heti täyttää suuria alueita. Mittaa ei tarvita muottien poistamiseksi.
 • Estetiikka katosta. Ulkopuolella olevan aallotetun lattian laatoilla on siisti ulkonäkö, joten tietyn tyyppisissä rakennuksissa (varastot, teolliset työpajat jne.) Katto ei edellytä ylimääräistä viimeistelyä.
 • Paloturvallisuus. Betonilaatta, joka on suojattu metallilevyllä, on tulenkestävä.

Näistä eduista huolimatta voidaan sanoa liioittelematta, että aaltopahvista valmistetun monoliittisen pysyvän muottirakenteen käyttö voi merkittävästi vähentää rakentamisen kustannuksia uhrata rakennuksen lujuutta ja kestävyyttä.

Kevyt säätiö monoliittisen laatan sijaan, sandwich-paneelien tehdasvalmisteiset seinät tai hiilihapotettu betonilohkareiden sijasta tiilimuuraus tai teräsbetonilevyt, sarakkeet kantavien seinien sijaan, katto ei vaadi viimeistelyä - nämä ovat halvempia ratkaisuja, jotka myös erotetaan mukavuuden ja asennuksen nopeuden mukaan.

Kiitos niiden käytön, on mahdollista rakentaa rakennuksia hyvin lyhyessä ajassa ponnistelujen pienen määrän työntekijöitä.

Kiinteä muottirakenne

Rakentamisessa pysyvä muottiteknologia on erittäin suosittu. Sen lisäksi monoliittiset katot sen perusteella tehdä perusteet ja seinät. Harkitse, miten aallotetun lattian pysyvien muottien asennusvaiheiden päävaiheet

Vaihe 1 Aallotetun lattian päällekkäisyyden laskeminen ja arviot

Ylimielisyydet alkavat rakennuksen ilmenevien toimien taakasta ja aiheuttavat kuormituksen koko rakennelmalle kokonaisuutena. Tästä syystä aallotetun lattian päällekkäisyyden suunnittelu on pakollinen valmisteluvaihe.

Kuorman laskemiseksi SNiP 2.03.01-84 "Teräsbetoni ja betonirakenteet", SNiP II-23-81 "Teräsrakenteet" sekä erityinen opas: "Suositukset monoliittipohjaisten teräsprofiilisten lattian muotoilemiseksi" (Moskova, Stroyizdat, 1987).

On parempi tilata lasku ja arvio monoliittiselle päällekkäisyydelle arkkeja varten turvallisuustarkoituksiin sekä mukavuuden ja ajan säästämiseksi ammattimaiselta suunnittelijalta. Se ilmoittaa, minkä tyyppinen profiililattia on valittava, millä järjestel- mällä vahvistusta asetetaan, mikä on lattian pinnan paksuus jne. Projektin ansiosta tiedät, kuinka paljon materiaalia, työntekijöitä ja erikoislaitteita tarvitaan työn suorittamiseen.

Vaihe 2 Lattian asennus kattoon

Profiililevy pysyy tukevana rungon kattopalkkeihin, joissa on päällekkäisyys yhdestä tai kahdesta aallosta. Parasta vaihtoehtoa pidetään tukena 3 tai useammalle palkille (tämä olisi otettava huomioon valittaessa profiililevyn pituutta kiinteään muottiin.

Kiinnitys tapahtuu vahvistamalla ruuvit 5,5 32 mm. Ammattilevyn päällekkäisyyden paikka on lisäksi suljettu niiteillä. Puupuuprofiilin päällä tulee olla korkeus tulevan betonikerroksen paksuutta pitkin.

Vaihe 3 Vahvistustransformaatio aaltopahvilla

Päällekkäisyyden vahvistamiseksi käytetään metallivartta, joka on asetettu verkkoon. Linjat nousevat projektin mukaan. Tangot pidetään toisiinsa ja nostetaan aallotetun kerroksen yläpuolella muovikappaleilla.

4 vaiheessa. Aallotettu lattia päällekkäisyyteen

Suosituksia betoniseoksen valmistamiseksi pysyvää muottirakennusta varten ovat SNiP 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkemisrakenteet". Nestemäinen betoni syötetään muottiin betonipumpulla olevan teräsletkun kautta.

Suurella alueella valu tehdään erillisissä osissa (erottaa ohjaimet), porrastetusti, koko laattapaksuuden läpi. Shakkilaajennus antaa tasalaatuisen kuormituksen rakennustelineelle.

Kaatumisen jälkeen betoni tiivistetään. Tätä varten käytetään erikoistyökalua - syvää vibraattoria. Sen avulla tyhjennetään tyhjennysvaiheessa syntyneet tyhjät ja ilmakuplat. Tämän seurauksena pintaan ilmestyy vaalea neste - "betonimaito".

Kiinteytyksen päällekkäisyys peitetään tiheällä materiaalilla, joka kostuu määräajoin. Tämä estää halkeilua ja antaa betonille asteittain voimaa. 3-4 viikon kuluttua melkein 100% betonista asetetaan, mutta se kestää vielä muutama vuosi.

Seuraavat videot esittävät betonin kaatamista ja sen kohdistamista vibrolaattiin:

Missä käytetään aallotettujen päällekkäisyyksiä?

Kantajaprofiilien käyttämiä päällekkäisyyksiä käytetään metallirakennuksessa oleviin matalakiinteisiin esivalmistettuihin rakennuksiin: kauppakeskuksiin, varastoihin ja teollisuusrakennuksiin, autotallit.

Viime vuosina niitä käytetään usein vaativan ja kaasusekoituksen matalarakenteisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Myös aallotetun ja betonin lattia korvaa usein vanhentuneen puun rakennusten jälleenrakennuksen aikana.

Lattialaattojen pysyvä muotti

Rakentamisen aikana on erittäin tärkeää valita oikeat materiaalit ja ymmärtää niiden käyttö erityisesti monoliittisten teosten kohdalla. Jotta monoliitti olisi laadukas ja tukeva, on tehtävä muotti oikein. Väärin muotoillut muottirakenteet aiheuttavat paljon ongelmia edelleen rakentamisessa.

Jos haluat rakentaa kerta kaikkiaan, sinun on perehdyttävä sellaiseen rakenteeseen kuin muottiin lähemmäksi. Tämä artikkeli paljastaa kaikki rakennustyön edut ja auttaa sinua tallentamaan rakentamisen ongelmista.

Onko mahdollista käyttää ammatillista lattiaa puutavaraa varten?

Profostil on suosittu rakennusmateriaali katto- ja kattopintoihin. Tällainen materiaali sai sen käytännöllisen käytön sen laadun vuoksi. Se on erittäin kestävä ja lisää tarvittavaa jäykkyyttä monoliitteihin. Jotta monoliittinen liitäntälaite tai tasakatto saadaan aikaan, profiililevy on paras materiaali muottina.

Profiloitu muotti

Decking voi kestää valtavia kuormia johtuen sen kantavuus. Kun työskentelet tämän materiaalin kanssa, se voi merkittävästi säästää betonia ja vahvistaa monoliittia. Tämä soveltuu erityisesti teollisiin rakennuksiin ja komplekseihin.

Käytä irrotettavia ja ei-irrotettavia laattoja lattiaan

Muotti on betonin kaatopaikka, niin että se ei levitä eikä ole saanut perusmuotoa. Muotti on tehty eri materiaaleista. Säätiön laatu ja soveltuvuus riippuu materiaalista. Profiili on saanut suurta suosiota tästä käytöstä. Kaikki tämä johtuu sen vahvuudesta, monipuolisuudesta ja asennuksen helpottamisesta. Sitä käytetään osana rakennusta tai poistetaan ja käytetään uudelleen.

Rakentamisessa käytetään kahta muotoa:

1. Irrotettava muotti - teki tämän tyyppisen rakenteen, joka purettiin betonin kiinteytymisen jälkeen. Sitä voidaan käyttää uudelleen toiselle kohteelle.

2. Pysyvä muotti - tämä muoto pysyy betonin kaatamisen jälkeen.

Aallotettu pysyvä muotti

Aallotettu pysyvä muotti

Aallotettu aaltomuoto on riittävän jäykkä, jotta siitä tulee erinomaisia ​​alustoja, se sijoitetaan lattian metallipalkkeihin. Ammattilevyn perusta on puunjalostus ja se tehostaa vahvistustehtäviä. Ammattikalvo leikataan helposti tarvittaviin yksityiskohtiin, minkä vuoksi kaikki muotit voidaan asentaa.

Tämän materiaalin käyttö vähentää rakennuksen painoa, mikä vaikuttaa myönteisesti rakennuksen kestävyyteen. Monoliitti saa ylimääräistä jäykkyyttä johtuen tuloksena olevista kylkiluista.

Siksi käytännölliseksi käytettiin tätä materiaalia pysyvään muottiin. Myös tämä muotti poistaa käytöstä lukuisten rekvisiitta, se menee minimiin. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sellaisiin etuihin kuin:

 • Rakenteellinen lujuus.
 • Levyt eivät ole alttiita kosteudelle, joka suojaa rakennustasi tuhoamiselta.
 • Levyt kestävät kosteutta ja sieniä, mikä vaikuttaa positiivisesti rakennuksen turvallisuuteen.
 • Kohtuullinen hinta.
 • Helppo käyttää.

Komposiittilevyt

Komposiittilevy on laatta, jossa betonia ja profiililevyä käytetään lattiaan. Profiilin jäykkyyttä vahvistetaan vahvistamalla. Pääindikaattori on aallotusten korkeus. Mitä korkeampi aallotus, sitä pienempi on laakeripalkkien määrä.

Ammattilevy on kiinteä jokaisessa aallossa, mikä lisää pohjan vahvuutta. Tällaiset levyt parantavat kosteuden suojausta ja säilyttävät naarmuuntumisen. Tämä muotoilu on valtava etu rakennuksesi paloturvallisuuteen, jolla on hyvät turvallisuusvaikutukset.

Litteän katon luominen ammatillisesta lattiasta

Tasainen aallotettu aallotettu katto

Aaltopahvista valmistettu lattapää on moderni ja kannattava ratkaisu. Tällaisen katon positiivisin laatu on sen hinta, se on saatavana jokaiselle kehittäjälle. Tämäntyyppisen katon perustana on rakennuksen yläkerroksen päällekkäisyys. Tällaisia ​​kattoja kutsutaan useimmiten nimellä: "Ilman pannukerrosta". Ne auttavat suojaamaan rakennetta sääolosuhteilta. Tasainen katto palvelee sinua pitkään.

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan

Monoliittinen päällekkäisyys on yksi tärkeimmistä rakennusrakenteista. Tällainen päällekkäisyys on samaan aikaan lattian katto ja toisen kerroksen lattia. Kaikki lattiaan liittyvät rakennustyöt tehdään huolellisesti ja huolellisesti. Rakenteen turvallisuus riippuu niistä. Sen on oltava kestävä ja vakaa, jotta ihmiset pysyisivät siinä. Jos ei ole oikein tehdä monoliittinen päällekkäisyys ammattimaisella lattialla, niin rakennus saattaa kärsiä ja romahtaa.

Kehittäjä on tässä vaiheessa määritettävä seuraavilla yksityiskohdilla:

1. Ennen järjestelyä on tarpeen suorittaa tarkat laskelmat. On välttämätöntä lähestyä laskelmia vakavasti, niitä on laskettava tarkasti. Jos asennat monoliittisen päällekkäisyyden ei-laskettujen päällekkäisyyksien vuoksi, niin työsi ja työsi ovat turhia.

2. Rakennuksen kuormituksen laskeminen, on tarpeen tietää, millainen kuorma pitää päällekkäisyyden.

3. Materiaalin valmistelu ja sen laskeminen. Yleensä tarvitset ammattilevyn, suuren määrän betonia, vahvisteita ja muita niihin liittyviä materiaaleja.

4. Oikean työkalun kerääminen rakennustarkoituksiin.

Oikein valitut laskelmat ja toimintosarja auttavat sinua tekemään laadukasta päällekkäisyyttä. Rakennuksen laatu riippuu myös materiaalin laadusta, kiinnittää huomiota sementtiin, joka sen tulee olla standardien mukaisesti.

Monoliittirakenteisia lattialaatoja voidaan tilata betonituotteissa oleville yrityksille, jotka toimitetaan tontille ja asennetaan sovellukseen.

Monoliittinen rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennetta, vaikka sen pitkä historia, tuli yleistynyt ei niin kauan sitten. Nämä kuitenkin.

Päätti itsenäisesti asentamaan aidat kotona tai maassa, mutta eivät ole vakuuttuneita tietonsa ja vahvuudestaan. Se ei ole niin vaikeaa.

Monoliittirakenteessa käytetään erilaisia ​​muottirakenteita. Se vaikuttaa suoraan monoliittien rakenteeseen ja laatuun, antaa elementtejä betonille ja.

Laakeri ammatillinen lattia (ammatillinen arkki) päällekkäisyyksiä

Laakereiden ammattimaisia ​​lattiapäällysteitä käytetään laadussa:

 • Unremovable formwork - kaikenlaisten rakennusten lattioiden ja perustusten rakentamiseen.
 • Päätyseinät ja kattotuotteet - profiilit, joita käytetään runko-metallirakenteiden esineissä (hangareissa, varastoissa).
 • Muut suljettavat rakenteet, joissa on laakerointimerkki.

Tämän tuotteen ilmeiset edut ovat:

 • suuri mekaanisten vaurioiden ja painokuormituksen kestävyys;
 • kestävyys;
 • erinomainen tekninen suorituskyky;
 • laaja laajuus sekä teollisessa että siviilikäytössä
. Korkealaatuisen metallin ammattiarkin käyttöikä on 50 vuotta.

Perinteisesti laakeriprofiilinen lattia on korkein puolisuunnikkaan profiileja НС35, НС44, НС57, N60, N75, N114. Tämän tyyppisen profiililevyn minkä tahansa tuotemerkin ominaispiirre on ylimääräinen jäykiste joko profiilin puolisuunnikkaan puolelle tai molemmille puolille. Rakennusstandardien mukaan metallipaksuus on vähintään 0,7 mm: n ja 1,5 mm: n profiileille. On mahdollista tilata ja ostaa halpa profiililevy lattialle ja vähemmän paksua - 0,6 mm, mutta paksuus ei useinkaan ole metallien valmistajien keskuudessa.

Jotkut kantolaukun ammattilevyn merkinnät käytetään sekä katossa että seinämateriaalina runkorakenteiden rakenteessa. Tällöin se suorittaa seinän ja katon, katon ja lattian toiminnot samanaikaisesti.

Varoitus! Tämä on TÄRKEÄÄ. Mitä tulee laakeriprofiileihin, metallin paksuuden ero säästö on vaarallista. Profiililevyn asentaminen paksuuteen pienemmäksi kuin suunnitelluista pinnoista aiheuttaa päällekkäisyyksien vaurioitumisen.

Ominaisuudet ja kantokurssin ammattisivun hinta

Profiililevyn, jossa on laakerin ominaisuudet, valmistetaan galvanoidusta metallista (yksinkertainen galvanointi) ja polymeeripinnoitteella (väri). Tähän mennessä galvanoidut tuotteet, metallitelevisiot on valmistettu eri raaka-aineista, lähinnä venäläisistä. Galvanoituja laakeri-aaltopahvia käytetään perinteisesti esivalmistettuihin suhteellisen edullisiin rakenteisiin sekä hangareiden, varastojen ja teollisuusrakennusten rakentamiseen.

Polymeeripinnoitteella varustettua laakeri-arkkia voidaan tuottaa millä tahansa värin alueella ja se on hyvä ratkaisu käytettäväksi kate- ja julkisivumateriaalina suurien teollisuuslaitosten ulkokoristukseen. Profiililevyn laatu ja sen hinta riippuvat metallin paksuudesta, profiilin korkeudesta ja värillisen polymeeripinnoitteen läsnäolosta (yksinkertainen galvanointi on halvempaa kuin polymeeri). Mitä paksumpi on metalli ja sitä suurempi profiili, sitä kalliimpaa lopputuote.

Laakereiden ammattimaisen lattian tuotanto ja myynti

Yritys KRONA on tuotantolaitoksen edustaja ja myy kaikki tunnettujen valmistajien Venäjältä ja Euroopasta kaikki metallivärjätyt sinkitty- ja polymeeripäällysteet: METALLPROFIL (Lobnya), GRAND LINE (GRAND LINE, Obninsk), PROMINTECH (Lyubertsy), STINERZH ( Protvino). Yrityksessämme voit tilata ja ostaa laakeroitu aallotettu lattia ja katto valmistajalta tukku- ja vähittäiskaupasta korkeimpien kaupan alennusten kanssa. Profiloitua irtotavarana myydään suoralla lähetyksellä tehtaalta, jolloin Moskovassa ja Moskovan alueella on mahdollista toimittaa sekä yksityisiä että oikeushenkilöitä, kun tehdasolosuhteet täyttyvät. Tuotantoaika on 2-3 päivää, ammattimainen leikkaus tehdään millä tahansa pituudella, jonka ostaja tarvitsee 0,5 m - 12 m. Tämä palvelu on maksutonta. Kannattavan lentoliikenteen harjoittajan todellinen hinta ilmoitetaan hintaluettelossa "Hinnat" -sivulla.

Yrityksellämme on oma taivutusmylly ja valmistaa myös kaikki metallikomponentit katolle, julkisivulle ja aidalle, rinteille, hubcapsille, parapet- teille, savupiippuille, metalliliuskeille mistä tahansa kokoonpanosta. Kaikki nämä elementit, samoin kuin laakerin rakentava rakenne, voidaan tehdä sekä yksinkertaisesta galvanoinnista että metallista minkä tahansa värin polymeeripinnoitteella. Kaikille Yhtiön valmistamille ja myymille tuotteille on valmistajan antamia laatuvarmenteita ja kirjallisia takuukortteja.

Monoliittisen päällekkäisyyden luominen ammatilliseen lattiaan

Alhaisissa rakennuksissa monoliittinen päällekkäisyys aaltopahvilla on yhä suosittu. Tämä rakenne perustuu pitkittäisiin metallipalkkeihin tai suoraan laakerin seiniin. Moderniin tekniikkaan on ominaista nopea asennus, alhainen työvoiman intensiteetti ja edullinen hinta. Profiililevyjen käyttö kiinteäksi muottirakenteeksi on yksi kiistämätön etu. Metallipohja osittain ottaa lujituksen toiminnon kompensoimalla siten vahvistuskammion alariville vaikuttavat voimat. Betonikerroksen täydellisen kovettumisen jälkeen päällekkäisyksikkö saa suuren kantavuuden ja lujuuden.

Soveltamalla monoliittista päällekkäin aallotetun lattian välityksellä, voit säästää huomattavasti koristeellisia koristeita. Joissain tapauksissa kattopinnan ylimääräinen vuori ei ole tarpeen, koska profiilipinnoitteessa on suojaava ja koristeellinen pinnoite, joka on maalattu eri väreillä. Tätä menetelmää vuorovaikutuksen päällekkäisyyden muodostamiseksi voidaan soveltaa missä tahansa rakennuksessa sen alueen ja kokoonpanon suhteen.

Kuinka lasketaan aallotetun lattiamateriaalin kuormitus monoliittipiirissä päällekkäin

Ammattilattian päällekkäisyydet kuuluvat rakennuksen erityisen tärkeisiin elementteihin, joten sen järjestelyihin lisätään vaatimuksia. Asennus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat laskelmat on tehty ja projektiasiakirjat monoliittisen liitäntälevyn rakentamiseksi on kehitetty.

Laskelmissa otetaan huomioon:

 • suunnitellun rakennuksen alue;
 • suunnitellut kuormat tukipalkkeihin, itse kattoon ja rakennuksen perustaosaan;
 • elementtien paino, jota käytetään betoniteräsrakenteessa.

Edellä esitetyillä indikaattoreilla on suora vaikutus profiililevyjen valintaan - metallin paksuus ja aallotusten korkeus otetaan huomioon. Teräspalkin ja pylvään poikkileikkaus, kehyksen raudoituksen halkaisija valitaan käyttökuorman ja tukien väliin. Kaadetun betonin paksuus riippuu span pituudesta. Näitä kahta indikaattoria laskettaessa lasketaan 1: n ja 30: n välinen suhde. Esimerkiksi pituus 6 000 mm, betonilevyn paksuuden tulisi olla vähintään 200 mm. Väärät laskelmat voivat aiheuttaa ylimääräisiä rakennuskustannuksia eivätkä takaa ihmisten turvallisuutta.

Ammattimaisen lattian ja betonin päällekkäisyysprojekti

Kun otetaan huomioon laskelmien monimutkaisuus ja monimutkaisuus, ammattialustalle monoliittisen päällekkäisyyden rakentamista koskevat suunnitteluasiakirjat ovat yksinomaan suunnittelijat. Kaikki laskelmat tehdään rakennusmääräysten perusteella: SNiP II-23-81 "Teräsrakenteet" ja SNiP 2.03.01-84 "Vahvistettu betoni ja betonirakenteet".

Projektiasiakirjojen tulee sisältää piirustuksia seuraaville:

 • solmujen osoittamismuoto ja kiinnitysmenetelmä;
 • vahvistus - ilmaisee metallitankojen kokoa ja halkaisijaa.

Lisäksi pitäisi olla asiakirja "Rakennusmateriaalien määrittely". Kunkin kohteen vastainen luettelo osoittaa materiaalien määrän, joka mitataan yksiköissä, paloissa, kuutiossa ja neliömetreinä. Nykyaikaiset menetelmät projektien ja piirustusten laadinnassa mahdollistavat erikoistuneiden tietokoneohjelmien käytön, joiden ansiosta laskennallisissa tiedoissa mahdollisesti olevat virheet minimoidaan. Yksi tällaisista ohjelmista on CAD-järjestelmä - CAD. Ennen aallotetun lattiapäällysteprojektin kehittämistä tehdään taloudellinen laskelma, joka osoittaa, kuinka tehokas tämä tekniikka on.

tarvikkeet

Pysyväksi muottirakenteeksi on suositeltavaa käyttää profiileja H (kuormittavia) ja NS (universaaleja) levyjä, joiden aallonkorkeus on vähintään 44 mm ja ylimääräiset jäykistysrivat aallotusten yläosassa. Tämä materiaali on suunniteltu lattiaan, jossa on vaakasuora sijoitus ja pienellä kulmalla. Kiinteissä muottipesuissa sopivat levyt H44: sta H156: een. Aallotusten korkeus suhteessa lattian laakeripalkkien väliseen etäisyyteen. Mitä korkeampi aalto on, sitä suurempi alue on monoliittirakenteinen aallotetulle lattiapinnalle, sekä tukien välinen askel kasvaa.

Armouria, jota käytetään lujittavan kehyksen luomiseen, tulisi olla optimaalinen paksuus 10-12 mm. Metallivarret on suunniteltu lisäämään monoliittisten lattian kestävyyttä suurille kuormituksille ja muodonmuutoksille.

Teräspalkit koostuvat pääosin I-palkista ja kanavista. Tukipylväiden luomiseksi käytetään metalliputkia, joissa on pyöreä tai neliömäinen poikkileikkaus.

Betonin tuotanto suoritetaan erikoistuneissa tehtaissa, mistä valmis-laastia toimitetaan esineeseen erikoislaitteilla betonisekoittimilla. Jotta aaltopahvilaatikko olisi laadukasta ja erittäin kestävää, betonisekoitemerkki ei saisi olla pienempi kuin M300. Betonin koostumus vastaa SNiP: tä 3.03.01-87.

Asennuksen vaiheet ja ominaisuudet

Profiililevyissä olevien teräsbetonien päällekkäisyyksien järjestely tarjoaa kolme päävaihetta:

 • aallotettujen muottien asennus;
 • lujittavien puitteiden luominen ja vahvistaminen;
 • kaatamalla betoniseosta.

Muottien asennus

Metallilevyjen kiinnittäminen palkkeihin tehdään panssarointirenkaiden itsevoitelupulttien 32 mm avulla. Teräslevyjen muodonmuutoksen poistamiseksi betonipainon alla sijoitetaan tilapäiset telineet, jotka sijaitsevat kaukovalon kannattimien välissä. Lisätukien määrä riippuu aallotetun metallin paksuudesta, aallotusten korkeudesta ja liitoskohdan päällekkäisyydestä. Irrotettava jalusta betonin täydellisen kovettumisen jälkeen.

Kehyksen asennus

Aaltopahvilevyn monoliittipintaisen päällekkäisyyden kantavuutta lisätään lisäämällä "luuranko", jonka valmistukseen käytetään vahvistus- ja vahvistusverkkoa. Lujittavat elementit sopivat ammattiarkkien aaltoon. Tämän menetelmän vaikutusta parannetaan asentamalla pienet kannattimet, jolloin raudoitus nostetaan jopa 20 mm: n korkeuteen.

Palkkien väliin sijoitetun vahvikkeen asennus suoritetaan jatkuvissa segmenteissä. Alueilla, joissa ammatilliset arkit on sijoitettu suoraan laakerin seinälle ja äärimmäisille I-palkkeille, vahvistus tuodaan aaltopahvin reunaan. Maksimipoikkeama on enintään 20 mm, muuten betonin aiheuttama kuormitus jaetaan uudelleen metallilevyille.

Rei'itetty verkko solujen kanssa 200x200 mm voidaan luoda suoraan objektille. Valmistusta varten käytetään metalli-sauvoja, joiden halkaisija on 3 mm, ja liitoksen liitokset suoritetaan hitsaamalla tai galvanoidulla langalla. Käytetään usein valmiita versiota ruudukosta. Lujittava hihna asetetaan profiileihin. Verkon ja metallin välinen etäisyys on vähintään 15 mm.

Betoniseoksen kaataminen

Ennen kuin aloitat pinnan betonoitumisen, työpinta on valmis. Ammattilevyjen muotti on puhdistettu nykyisestä pilaantumisesta, pestään vedellä ja kuivataan. Betonimassan toimitusta varten käytetään yhtä koneistetuista menetelmistä. Voidaan käyttää:

 • kiinteä tai liikkuva betonipumppu;
 • hihnakuljettimet;
 • erikoisrakenteinen kauha, joka nousee nosturin avulla.

Tämä tekniikka sisältää betoniseoksen kaatamista yhdellä kertaa. Suuntaus koko pinnalle suoritetaan käyttäen rakennuspalkkia. Betonikerros tiivistetään syvällä värähtelijällä. Kuivaa sementtiä käytetään "rautaamaan" pintaan ja suojaamaan sitä ulkoisilta vaikutuksilta. Jos on mahdotonta täyttää välittömästi koko profiililevyjen päällekkäisyyden aluetta, betoni asetetaan jokaiseen tilaan ja useaan kertaan. Asennuksen vaiheittaisen betonisoitumisen aikana on aika korjata, jotta ylimääräiset tuet voidaan purkaa ajoissa.

Säännöllisten vaatimusten mukaisesti betonikerroksen paksuuden tulisi olla aallon yläosan päällekkäinen:

 • Ei-laattojen katossa minimipaksuus on 250 mm (mitattuna profiilin alareunasta).
 • Palkinversiossa - 70-80 mm (ei oteta huomioon profiilin korkeutta).

Sääolosuhteet vaikuttavat täytön ominaisuuksiin ja vivahteisiin. Betonirenkaan eheyden rikkoontuvien halkeamien poistamiseksi tarvitaan jatkuvaa hoitoa pinnan takana säännöllisen kosteuden ja peittävyyden muodossa kosteutta sisältävien materiaalien kanssa, kunnes saavutetaan 70%: n vahvuus. Betonisointi suoritetaan positiivisessa ilman lämpötilassa, ei alle + 5 ° С. Täysin kovettunut kesäkaudella ympäristön lämpötilassa 20 ° C tapahtuu 10-14 päivän kuluttua.

Jos lämpötila laskee 0 ° C: seen ja alapuolelle, standardien mukaan erityisiä pakkasnesteen lisäaineita lisätään betoniseokseen. Tällainen koostumus, vaikkakin kalliimpi, mutta takaa konkreettisen työn onnistuneen loppuunsaattamisen. Kun ilman lämpötila laskee, betonipinta tarvitsee lisää lämpenemistä. Tällöin täydellinen kovettumisaika kasvaa 28 päivään.

Vinkkejä betonin kaatamiseksi

Rakennuskoodien mukaan betonilaatan paksuuden on päällekkäistä ammattimaisten arkkien aaltojen kanssa ja noustava yläpuolella vähintään 50 mm. Kun lisäbetonipinnoitus tehdään, tämä parametri pienenee 30 mm: iin. Useimmissa tapauksissa sementtilaastin luominen on välttämätöntä, koska on melko vaikeaa tehdä pinnasta mahdollisimman sileä pääbetonikerroksen onnistunein kaatamalla. Joka tapauksessa on epätasaisuuksia, joita mikään viimeistelyaineisto ei voi piilottaa. Kuinka kaataa konkreettista ratkaisua voidaan katsoa videossa:

Kiinteän puutavaran asennus ammatillisesta lehdestä

Profiililevystä valmistettu muotti - sopii betonilattian ja tasakattojen kaatamiseen. Tämä takaa hyvän lujuuden ja kestävyyden.

Ennen rakennusprosessia on tärkeää valita materiaaleja niiden luontaisten ominaisuuksien suhteen. Väärin valitut muottipesät monoliittisiin kohteisiin aiheuttavat työ- ja käyttövaikeuksia.

Rakenteet ovat irrotettavia ja irrotettavia, ja toinen vaihtoehto on suosittu rakentamisen prosessin kiihtyvyyden ansiosta, mikä lisää eristeen lujuutta, laatua ja elinikää. Muotti on usein valmistettu profiloidusta levystä - materiaalista, joka kestää betonin painoa mahdollisimman vähän tukea ja antaa ylimääräistä rakenteellista lujuutta.

Ammattilevyn käyttö puutavaraa varten

Betonipäällysteiden rakentamiseen on valittu ammattimaisesta lattiasta valmistettu kiinteä tyyppi.

Tämän ratkaisun edut:

 • Lisärakenteen vahvistus;
 • Helppokäyttöisyys ja nopea asennus;
 • Korkea vastus ilman alttiutta muodonmuutokselle;
 • Ekologinen ja paloturvallisuus;
 • Esteettinen ulkonäkö;
 • kestävyys;
 • Alhainen työnkulutus.

Profiililevyn jäykkä ja tukeva muotti on sijoitettu lattian asennettuihin metallipalkkeihin.

Tästä aineesta suoritetaan pohja vahvisteisiin häkkeihin ja kaadetaan sitten betonin seos.

Rakenteen metallikehys ottaa kaiken kuormituksen, mikä aluksi asettaa paineen lattiaan. Sen ominaispiirteiden ansiosta voit järjestää kevyitä pile-laatoitettuja pohja kiinteän nauhan sijasta, joka on melko massiivinen.

Ammattilevyn valinta

Tämän materiaalin valinnassa on kiinnitettävä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • Merkittävät laakerin ominaisuudet, jotka mahdollistavat kaatuneen betonin painon, merkinnät H57, H60, H75 ja H114.
 • Lisäjyväntyneiden kylkien olemassaolo, joilla on suuret lujittamisominaisuudet ja jotka tarjoavat päällekkäisen kestävyyden pienemmällä paksuudella.
 • Materiaalin paksuus, joka voi olla 0,4 - 1,2 mm. Mitä suurempi tämä indikaattori, sitä suurempi materiaalin kantavuus on suurempi. Yhdessä huomattavan paksuudeltaan sen paino nousee, mikä kasvattaa porausjärjestelmän kuormitusta ja vaikeuttaa asennusprosessia. On suositeltavaa valita arkkeja, joiden keskipaksuus on noin 0,8-0,9 mm.
 • Aallonkorkeus on vähintään 60 mm.
 • Suojapinnoite. Näihin tarkoituksiin käytetään polyesteriä, Puralia, PFDF: tä ja plastisolia. Usein käytetään pural, kestävät ultraviolettia, mekaanisia, kemiallisia vaikutuksia ja lämpötilan vaihteluita. Hänen palvelussuhteensa kestää neljäkymmentä vuotta. Plastizol on myös osoittautunut hyvin, sitä voidaan käyttää aggressiivisissa ympäristöissä.

Ammattikalvon on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • ihanteellisesti tasaiselle alustalle ilman pieniä sivuja, naarmuja ja muita virheitä;
 • sileät reunat ilman "purseita";
 • yhtenäinen väritys ilman tahroja ja naarmuja;
 • Älä murtaudu taivutuksen aikana;
 • helppo ja nopea käyttöönotto alkuperäisen muodon jälkeen laajennuksen jälkeen.

Ammattilevyn kiinnitys

Decking on tärkeä osa tulevaa rakennusta. Luotettavuuden takaamiseksi sen kiinnitys on suoritettava tiukasti.

Ensin on tarpeen suorittaa useita valmistelutöitä, kuten:

 • porauskaivoja selvittääkseen hydrogeologiset olosuhteet paikoilla;
 • perustaa pohjan laskenta ottaen huomioon laskelmat ja laboratoriotiedot;
 • puhdistamalla alue kasvillisuuden tulevalle perustalle;
 • säätiön layout piirustuksen mukaisesti;
 • kaivaa kaivanto vaaditulla syvyydellä;
 • kaivannon pohjan kuivatus 15 cm: n kerroksella joen hiekkaa;
 • tyhjennystulppa;
 • vaakasuoran asennon tarkistus käyttäen korkean tarkkuuden laserrakennustasoa;
 • vedenpitävyys vedenpoiston päälle.

Jatka muotojen välittömään kokoonpanoon. Prosessin pakolliset vaiheet ovat:

 • Pystysuorien metallipalkkien asennus (vähintään kolme).
 • Profiililevyjen päällekkäisen menetelmän asettaminen yhdelle tai kahdelle aallolle. On tärkeää, että sen reunat sijaitsevat kohtisuorassa suunnassa kantopalkkiin nähden. Kiinnikkeinä suositellaan vahvistettuja ruuveja 5,5x32 mm. Metallilevyjen päällekkäispaikoissa käytetään niitejä, jotka tarjoavat lisäkiinnityksen.
 • Puupaneelin muodostaminen muottien päihin - sen korkeuden tulisi olla sama kuin kaadettavan betonikerroksen paksuus.

Muottien vahvistaminen

Ennen betonitoimintaa on tarpeen lisätä voimaa.

Vahvistettu vahvoilla metallielementeillä, mukaan lukien:

 • Kaistaleet, joiden profiilit ja halkaisijat;
 • Langallinen verkko erikokoisia soluja.

Tällaisen vahvikkeen tehtävänä on luoda runko, jolle on ominaista kestävyys ja lujuus. Kaikki sen osat on liitetty toisiinsa hitsaamalla tai tavanomaisella kiertämällä.

Erikseen sijoitetut metallitangot eivät takaa luotettavuutta. On suositeltavaa käyttää tangot ja silmukat uritettuun pintaan, koska ne sopivat parhaiten betonimassaan. Betonin ulkoreunan ja raudoituksen välisen etäisyyden on oltava vähintään viisi senttiä.

Betonin kaataminen

Muottiyksikön viimeinen vaihe betonoidaan.

Valmiste on käynnissä, mukaan lukien:

 • Tarkista valmiin muottien lujuus, sen koko, pystysuora ja vaakasuora taso.
 • Säädä sisäpinta ja tiivistä olemassa olevat halkeamat.
 • Puhdistaminen.

Aloita betoniseoksen valmistus betonisekoittimessa. Voit tehdä tämän ottamalla laitteen käyttöön ja lisäämällä siihen ainesosia seuraavassa järjestyksessä:

 • vesi;
 • Puoli sementtiä;
 • Täyteaine suurilla jakeilla;
 • Sementin toinen osa;
 • Hiekkaa.

Jotta saataisiin yhtenäinen ratkaisu, tarvitaan betonisekoittimen kaksi tai kolme minuuttia pyörimistä.

Täytä seos suoraan sekoitusastiasta. Sekoitin on sijoitettava muotin viereen.

Seoksen tasoittaminen piikkiin varmistaa tasaisen leviämisen. On välttämätöntä poistaa ilmaa perusteellisella tiivistyksellä näin:

 • Upota upotusvärähtelijä betoniseokseen enintään 1 metrin askelin (kerroksen kerrospinnoitekerroksen osalta jokainen kerros tiivistetään erikseen);
 • Aseta lujitustangot massaan 40-50 cm etäisyydeltä toisistaan;
 • Suorita hankaus murskaamalla (toimenpiteet on tehtävä siistiksi ja kevyiksi siten, että täyttö ei ole epämuodostunut);
 • Kuivaa betoni, joka on suojattu suoralta auringonvalolta suojaavalta kalvolta.
 • 4 tunnin kuluttua kaatamisen hetkestä kostutetaan vedellä;
 • Ensimmäisten päivien on kastettava betonia kolme kertaa päivässä. Viikon kuluttua kostuta uudelleen estämään yläbetonikerroksen kuivaus.

Seuraavien teknologioiden avulla on mahdollista tehdä muottirakenne, joka tarjoaa maksimaalisen lujuuden monoliittiselle rakenteelle ja pitkän käyttöiän.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!