Monoliittirakenteisten lattiamateriaalien rakentaminen aaltopahvilla

Nykyaikaisella tekniikalla voit tehdä rakennusteollisuutta halvemmalla ja nopeammin. Suosituin nyt on monoliittinen päällekkäisyys levyllä, mikä mahdollistaa kustannusten ja rakentamisen lyhentämisen, mutta myös vähentää työn monimutkaisuutta merkittävästi. Tekniikkaa sovelletaan kaikkiin muotoihin ja kokoihin rakennettuihin rakennuksiin, se on riittävän pätevä ja tarkka aaltopahvin päällekkäisyyden laskemiseksi.

Työkalut ja materiaalit työhön

Seuraavat työkalut ja materiaalit ovat hyödyllisiä työssään monoliittisen päällekkäisyyden kanssa:

Perusprofiili

 • sementti;
 • hiekka;
 • kontti;
 • betonisekoitin;
 • lapio;
 • ammatillinen lattiapäällyste;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • varusteet;
 • muotti;
 • lastalla.

Mitä on profiloitu ja mihin sitä käytetään?

Ammattilattiat edustavat sinkittyä teräslevyä. Aallotus tämä materiaali saa kylmävalssaamalla. Joskus materiaaliin lisätään myös korroosionestopinnoitetta, joka lisäksi parantaa sen visuaalista vetoomusta.

Aallotettua lattiaa käytetään seinäverhouksiin, luodaan katto, rakennetaan aidat, aidat, hangarit ja varastot. Nykyaikaisen teollisen sektorin tuottamat ammatilliset arkistot voidaan erottaa toisistaan:

 • tyyppi C - profiili seinille;
 • NS-tyyppiä käytetään lattia- ja seinärakenteisiin;
 • N - laakerityyppi, jota käytetään kattorakenteisiin (sekä tasainen että yksi ja pylväs) sekä lattiat.
Professional levyteline

Profiilitetulla metallityypillä H on suurin kantokyky, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää kattorakenteisiin. Profiilin korkeus on myös suurin muiden lajikkeiden joukossa. Esimerkiksi profiilissa Н35-1000-0,7 - 35 - tämä on aaltopahvin korkeus millimetreissä, 1000 - leveysaste ja 0,7 - paksuus.

Materiaalilaskenta

Laskennassa on otettava huomioon rakennuksen mitat, koko rakenteen paino sekä lattian kuormituskerroin ja talon peruskannan parametrit. Metallipylväiden ja -pylväiden tyypit valitaan rakennusparametrien mukaisesti.

Ammattilevyn päällekkäisyydellä on tällainen paksuus, joka vaatii käyttökuorman tason. Metallisten kiinnitystangojen muottiparametrit ja poikkileikkaus riippuvat myös kuormitustasosta sekä tukipalkkien välisen etäisyyden pituudesta.

Profiililattian päällekkäisyydet, profiili ja laatta mukaan luettuina, ovat leveydeltään suhteessa 1:30 (suhteessa pituuteen).

Ennen rakennustöiden aloittamista on tarpeen valmistella kaikki projektitiedot SNiP II-23-81 mukaisesti. Koska kehittäjille, joilla ei ole erityistä insinöörikoulutusta, on äärimmäisen vaikeaa tehdä näiden asiakirjojen suunnittelulaskelmia, on luotu erityinen ohjelmisto, jonka avulla kuka tahansa voi luoda työasiakirjoja ja suorittaa kaikki laskelmat. Muuten, käyttämällä samaa ohjelmaa, voit tehdä muotti- ja vahvistuspiirustuksia sekä laskea materiaalien kokonaiskustannukset.

Koska asiakirjoja ja laskelmia ei ole tehty, ei ole suositeltavaa rakentaa monoliittista päällekkäin aallotettua lattiaa, koska tässä tapauksessa on todennäköistä, että lattian tai katon todennäköinen kuormitus (tasainen tai rinteillä) lasketaan väärin, minkä seurauksena joko rakennus tai ammattilehti.

Lisäksi kannattaa laskea etukäteen tukipalkkien välinen askel, joka vaihtelee riippuen levytyypistä (esimerkiksi H-tyypin, jota käytetään tasakattoihin, vaatii usein tukipalkkien välistä askelta, koska profiilin korkeus on yli 35 mm.). Tämä johtuu siitä, että betonin täytön lujuus on vähäistä.

Kun kaikki laskelmat on tehty, voit alkaa rakentaa monoliittista päällekkäin aallotettua lattiaa, jota voit itse tehdä, mutta tarvitset erikoistyökaluja ja huipputeknisiä laitteita.

Monoliittisen päällekkäisen laitteen ammattialustalle

Teräsbetonilattian rakentamisen päävaihe on muottien valmistelu ja kaataminen. Valmis monoliittista rakennetta voidaan myöhemmin käyttää kattoon, joka ei tarvitse ylimääräistä viimeistelyä ja koristelua.

Toinen tärkeä linkki monoliittinen päällekkäisyys - profiilit. Niiden ansiosta saavutetaan rei'itys, mikä lisää huomattavasti päällekkäisyyden luotettavuutta. Myös profiilien avulla on mahdollista vähentää rakenteen vahvistamisen kustannuksia, mikä vähentää rakennuskustannusten kokonaismäärää.

Aallotetun lattian päällekkäisyys on itse asiassa kiinteä muotti, jonka tuki on vain metallinen runko. Koska kokonaisuutena on vaikuttava paino ja lujuus, seinämateriaaleja voidaan käyttää kevyemmin ilman pelkoa rakennuksen linnoitukselle, koska metalli runko on siitä vastuussa.

Kuorma siirretään rungon litteälle osalle, joka edelleen keventää kuormitusta seinissä ja pohjalla. Näin ollen on jopa mahdollista säästää rahaa ja rakentaa halpa ja nopeasti pystytettävä sarake säätiö.

Asennuksen päävaiheet

Ennen kuin aallotetun arkin arkin pituus lasketaan, on pidettävä mielessä, että sen tuki on annettava välittömästi 3 tukipalkkiin, jotta arkki ei taipuisi eikä muuttuisi tulevaisuudessa.

Profiilin kiinnitys

Jos laskelmat olivat alustava vaihe, ensimmäinen vaihe on levyjen kiinnitys metallipohjaan. Tämä tehdään ruuveilla, joissa on vahvistettu pora. Tällöin kiinnitin voi vapaasti päästä kanavaan, vaikka reikää ei ole tehty siellä tarkoituksellisesti.

Kiinnikkeet on tehtävä aina, kun profiililevy tulee kosketuksiin tukipalkin kanssa, koska rakenteen kokonaiskuormitus on melko korkea.

vahvistaminen

Seuraava vaihe on vahvistaminen. Armature on runko, joka auttaa betonin kaatamista kestämään raskaita kuormia. Vahvistuksen rakenne koostuu 12 mm: n pitkittäisvaijereista, jotka on pinottu kumpaankin levyn aaltoon. Jos haluat edelleen vahvistaa suunnittelua, voit lisätä lujittavat poikittaiset sauvat (6 mm paksu). Lujitushäkki on yhdistetty hitsaamalla tai teräslangalla.

kaatamalla lattiat

Seuraava vaihe on täyttää katto. Betonin taso on korkein, lisäksi koko valukappale on tehtävä kerralla. On parempi olla tekemättä betonin vaivaamista itse - se on luotettavampi tilata valmiin ja täyttää se erikoislaitteiden avulla (betonipumppu ja kuljetin).

suuntaus

Katon laskemisen jälkeen se on huolellisesti tasoitettava. Ensin sinun on lisättävä muutamia rekvisiitteja, jotka takaavat betonipinnan painon alapuolella olevan taipuman. Lisätukit asennetaan tärkeimpien tukipalkkien väliin.

Vinkkejä konkreettiseen työskentelyyn

Vain betoni saa voimakkaamman (tämä kestää melkein kuukausi), tuet voidaan poistaa. Täyttö täyttyy vain nollan yläpuolella, koska miinuslämpötilassa on todennäköistä, että se kuivuu vielä pidempään.

Jos jostain syystä sinun pitää työskennellä hyvin alhaisessa lämpötilassa, sinun on ostettava betonia lisäaineilla, jotka auttavat seosta vahvistamaan.

Jos sinun täytyy työskennellä kuivalla ja kuumalla säällä, jotta halkeamien esiintyminen estetään, täytetty koostumus on kostutettava säännöllisesti. Jos työ voi tapahtua jäädyttämällä, on suositeltavaa tilata seos erityisillä lisäaineilla. Se voi saada tarvittavan voimaa myös alhaisissa lämpötiloissa.

Betonipeite

Betonirakenteiden luominen tehtaiden ulkopuolelle on yleistynyt. Betonirakenteet, kantavat seinät ja lattiat. Lujitetun betonipäällysteen käyttö ammattimaisessa lattiapinnoitteessa tulee suosittu matalarakenteisiin rakenteisiin. Rakenteet, joissa ammatillinen levy on kiinteä muotti, ovat erittäin kantavia, vahvoja ja muita etuja.

Liitosten päällekkäisyyden edut

Ammattilevyn (merkintä "H") käyttö ratkaisee rakennusongelman johtuen sen keveydestä, jäykkyydestä, lujuudesta ja korroosionkestävyydestä. Profiilin materiaali on aalto, joka muodostaa jäykistysrivat, jotka betonilaatan valamisen jälkeen lisäävät sen kantavuutta ja rakenteita kokonaisuutena. Levy on pysyvää muottirakennetta, mikä alentaa raudoituksen ja betonin kustannuksia.

Jos se sitoo betoniin, se poistaa osan kuormasta lattialevystä. Tällaiset monoliittiset elementit voivat luottaa kevyeen tukirakenteeseen, joka vähentää rakennusten perustusten muodostumista (melko pylväsversiota). Seinämateriaalien kustannuksia alennetaan - käytetään kevyitä ja lämpimiä kaasulaatuja ja vaahtolohkoja. Betonilaastia kaadetaan profiloituun lattiaan, joka ei vaadi monimutkaista muottirakennusta.

Betonilaatan kunnollisella hoidolla on suuria lujuusominaisuuksia ja se kestää tehokkaasti ympäristöolosuhteita. Tällaisilla raudoitetuilla betonilejeillä on pienempi paino. Rakenteiden kattopinnalla on viimeistelty ulkopinta, joka on vastustuskykyinen lämpötilan ja kosteuden muutoksiin ja tulipalon toimintaan. Tukipohjan materiaali on kätevä kuljettaa, se on käytännöllinen ja on suunniteltu pitkäksi ajaksi. Profiililevy on kiinnitetty tukikehykseen yksinkertaisesti ja nopeasti ilman nostolaitteiden käyttöä.

Päällekkäisyyden laskeminen

Hankkeesta on laadittava piirustukset, ja laskelmat tehdään SNiP: n, STO 0047-2005 (paremmin ammattilaisten avulla) suositusten mukaisesti. Ottaen huomioon mitat rakennusten, asentamalla vaihe koko poikittaispalkkien, niiden pituus, kuorma niitä ja pylvääseen kuljettaa profiloidun levyn ominaisuudet (leveys, pituus, paksuus artikkeleita, profiilin korkeus). On syytä olettaa, että kunkin levyn pituuden tulisi perustua kolmeen palkkiin. Lattian suunnitellun kuormituksen perusteella lasketaan vahvistusosa ja laatan korkeus.

Sen paksuus määritetään asteikolla 1:30 riippuen poikittaispalkkien välisestä etäisyydestä. Monoliittisen betonilevyn paksuus voi olla 70 - 250 mm. Paino, jolla on monoliittinen päällekkäisyys, määrittää metallipilarien tyypin ja määrän, niiden perustan parametrit, palkkien tyypin ja kuorman yhdellä sarakkeella. Syvyys levyprofiilin aallot vaikuttavat välinen etäisyys palkkien: suurempi se on, sitä enemmän palkki asettaa, koska se lisää betonimassan syvennyksiin profiili sopimattomaan kasvu levyn paksuuden.

Kavennuksen välisen etäisyyden pienentäminen poistaa levyn poikkeutuksen. On välttämätöntä ottaa huomioon ylimääräisen hyötykuorman paino, joka toteutetaan liitäntälaitteen päällekkäisyydellä - 150 kg / m2 on normi, jota pitäisi lisätä 33%: lla. Käyttökuorman kokonaisarvo lasketaan 0,5 kg: n tarkkuudella.

Siinä määritetään poikkileikkauksen mitat ja palkkien pituus. Pystysuuntaiset ankkurit mahdollistavat profiililevyjen ja teräsbetonien yhdistämisen, mikä antaa niille osan kuormasta. Jos leveys on 3 metriä, tarvitaan vähintään 0,9 mm paksua materiaalia. Käytännössä laskelmat on tiivistetty ohjelmistolla, jonka avulla voit luoda työasiakirjoja.

Monoliittisen päällekkäisyyden laite

Profiloidut levyt, raudoitukset ja betoni ovat komponentteja, jotka muodostavat monoliittisen betonilaatan. Tällainen rakenne, jos se lepää palkin rungossa, jakaa kuorman pylväät eikä seinillä. Jokaisella sarakkeella on oma perusta. Toinen vaihtoehto on, kun ristikkopalkit eivät mahdu tai, jos ne asennetaan, ne ovat tiukkoja seiniä vasten.

Tässä tapauksessa monoliittisen päällekkäisyyden on ladattava rakennuksen ja perustuksen seinät. Metallipalkit - kaksinkertainen tee (kanava). Niiden reunat vahvistetaan seinien "taskuissa" (sarakkeet) ja kiinnitetään kiinnityksiin. Palkit levyt voidaan kiinnittää sisempään alustan, niin etäisyys tukien valitaan lyhyen arkkia ei enemmän kuin 1,5 m. Kanavat / H-profiilit profiloitu materiaali voidaan myös asentaa päälle ulomman hyllyyn niin, että oli mahdollista sijoittaa arkkia pituus voi olla jopa 6 m.

Ne asennetaan päällekkäin pituutta. Kiinteä palkki asetetaan levyelementtien keskelle. Profiilin aaltojen on oltava kohtisuorassa palkkeihin nähden ja aallotuksen laajennukset suuntautuvat alaspäin.

Jos laitteessa on saumaton versio, gofrolistilla ei ole tukipisteitä keskellä huonetta. Pakollinen elementti - tilavuusvahvistus, joka merkittävästi lisää monoliitin voimaa. Liitokset on hitsattu palkkeihin ja pylväisiin. Ratkaisun jakeluun voidaan sijoittaa ulkoista irrotettavaa muottirakennetta. Betoni muodostaa laattojen tasaisen pinnan.

Asennus lattiapäällysteisiin ammatillisesta lattiasta

Palkkikatto on muodostettu kiinnittämällä rei'itetyt levyt poikittaisten palkkien sisä- / ulompiin laippoihin. Sitten muotti muodostuu, kun arkkien ylempi kiinnitys valitaan. Profiililevyn sallitun taipuman parametrit, jotka ovat 1: 250, määräävät kaatumisajan pituuden. Ennen kuin betoni kaadetaan profiilipäällysteen pinnalle, tilapäiset tuet työnnetään sen varmistamiseksi, että rakenne on paikallaan.

Metallirakenteet sijoitetaan lattiaan, jolloin alemman rullan betonointi suoritetaan yhdellä läpikululla pitkin kourua. Kattopinnan ja lattian pinta ovat kohdakkain. Ylikuormituksen jälkeen väliaikaiset tuet poistetaan. Saumattoman monoliitin kiinnitys tarjoaa joitain vivahteita.

Näin ollen pitkät lujitangot (joilla on säännöllinen rei'itetty lovi pinnalla) on sijoitettu pitkin profiililevyjen kunkin syvennystä. Ne on neulottu metallilangalla, joka on asetettu profiilin päälle. Täyttö täytetään yhdellä passilla. Ylhäämisen jälkeen betonipohja peitetään sementtivärillä. Kiinnitetyt laakerit profiililuvut H60: stä H114: ään, jolloin profiilin korkeus vaatii 0,8 - 1,5 mm: n paksuisen materiaalin jäykkyyttä.

Profiililevyt on kiinnitetty itseporaavilla ruuvilla 3,2 cm pitkä (hattu 5,5 mm). Tällaiset laitteet kiertyvät ilman alustavaa porausta, kanavahyllyä poraamalla. Ne kiertyvät 20-40 cm: iin (jokaisessa profiilissa ontona palkin vieressä), mikä takaa kiinnityksen tarkkuuden ja paikkatiheyden. Levyjen pitkittäinen päällekkäisyys nivelissä tehdään vain palkkien pinnan yläpuolella (koko 40 - 60 mm). Liitoksia kierretään ruuvien 2 cm läpi.

vahvistaminen

Monoliittisessa betonissa oleva sisäinen metallikehys antaa pakkaustöitä, mikä takaa laatan brändin lujuuden. Volumetrinen vahvistusrakenne on muodostettu litteästä hitsatusta verkosta, jossa on 15 x 15 cm soluja ja pituussuuntaiset vahvistusosat, jotka on asetettu kunkin jäykisteen pohjalle ja jotka on yhdistetty pystysuorilla sidoksilla sidontalangalla tai hitsaamalla. Tilavuuspudotusvaihe on 20 cm. Metallipalkkien päät ja verkko hitsataan palkkeihin ja pylväät.

Vahvistukseen otetaan teräsnauha, jonka halkaisija on 10 - 12 mm (luokka A 400C). Ristikko voidaan luoda pituussuuntaisista tankoista, joiden läpimitta on 12 mm ja poikittain - 0,6 cm. Jotta levy olisi itsessään ulkoinen vahvistus, profiilissa luodaan lovet ("riutat"), jotka kiinnittävät sen betoniin.

Laattojen sisältämä teräs on suojattu 4 cm: n paksulla betonikerroksella. Sen luomi- seksi käytetään erityisiä muovipuristimia, jotka nostavat metallitankoja jäykisteiden alapinnan yläpuolelle 20-40 mm. Vahvikkeen päällä on betoni ja 20 - 40 mm.

Päällekkäisyyksien täyttäminen ammattimaisella lattialla

Jos mahdollista, lattia betonoituu kerralla kerralla tai lattian koko leveydellä. Jos tämä ei ole mahdollista, aikajana täsmennetään tarkasti ottaen huomioon materiaalin asettamisaika. On suositeltavaa käyttää valmiita betonimerkkejä M300: sta ja sitä uudemmasta pienellä murroksella murskattua kiveä (enintään 5 mm), jotka pystyvät tunkeutumaan muottiin lujitteen alle. Värinänpoistoa tarvitaan.

Betonityötä tehdään positiivisessa ilman lämpötilassa, ja negatiivisissa lämpötiloissa betonissa on oltava anti-pakkas pehmentimiä. Ensin liuos kaadetaan levyn reikiin ja sitten ympärille. Levyjä kiinnitettäessä I-palkin sisäseinään seos kaadetaan ylemmän hyllyn tasolle.

Liuos tasoitetaan rautaisilla ja "silitys" kuivalla sementillä sen suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta. Litteän pylvään päällepuhalluksen vähimmäispaksuus on 250 mm (lasketaan profiilin alareunasta) palkkamallissa 70 - 80 mm (ottamatta huomioon profiilin korkeutta). Materiaalin hoito sisältää säännöllisen kostutuksen ja peittävyyden kosteutta vaativia materiaaleja jopa 70% vahvuuden (10-14 päivää 20 asteessa).

Kylmällä säällä kiven kypsyminen laajenee merkittävästi, sen pinnan tulee lämmetä. Optimaalisissa kypsymisolosuhteissa tilapäiset tuet poistetaan 28 päivän kuluttua. Materiaali on valmis jatkokäsittelyyn.

johtopäätös

Profiililevyllä olevat betoniteräkset - suosittu menetelmä monoliittisten levyjen valmistukseen. Oikeilla laskutoimituksilla ja rakenteilla tällaiset rakenteet tarjoavat korkean luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden kustannusten vähentämisen ja työajan lyhentämisen taustalla.

Lattiamuotojen asennus

Rakennusten rakentamisen aikana asennetaan laattarakenteita monoliittisesti.

Tekniikka on saanut suosiota merkittävien materiaalisäästöjen ja mahdollisuuden rakentaa kiinteät betoniteräkset rakennuksiin, joissa tehdaslevyjen asennus on mahdotonta.

Muottirakenne käsittää kaikki kuormat betonin kaatamisen täydelliseen kiinteyttämiseen asti, joten sen rakenteelle kiinnitetään erityistä huomiota.

Muottien erityisyys ja edut

Muottitekniikka ja sen tuotannon materiaali vaikuttavat työn päällekkäisyyksien ja ajankäytön kustannuksiin. Muotoilu voi olla 2 tyyppiä:

 • irrotettava: käytetään yleensä pääsääntöisesti monikerroksisessa rakennuksessa tai rakennuksessa;
 • kiinteät: asennetaan useimmiten yksityisellä sektorilla nykyisten rakennuskustannusten säästämiseksi.

Jos asennusta ja valua koskevia tekniikoita havaitaan, kummankin monoliittisen levyn laitteiden keinot takaavat joitain etuja:

 • vähentää rakennuskustannuksia;
 • lujuus ja luotettavuus;
 • mahdollisuus monimutkaisten muotojen päällekkäisyyksiin;
 • mahdollisuus tehdä töitä yksin.

Monoliittisen rakenteen osat

Jotta uuni olisi mahdollisimman luotettava, sen komponenttien on täytettävä vaaditut vaatimukset:

Tulevan rakenteen luotettavuus ja turvallisuus riippuvat sen teknisistä ominaisuuksista, joten sen rakenteeseen on lisätty vaatimuksia:

 • suunnittelun on kestettävä suuria dynaamisia kuormituksia;
 • muottien asennus on tiukasti horisontaalinen;
 • Materiaalia ei saa taipua.

Kun asennat irrotettavan mallin, sinun on harkittava koko järjestelmän asennuksen ja purkamisen helppoutta. Kestomagneetin käyttöikä on pysyvällä muottirakenteella tärkeä.

Pysyvä muotti

Kun rakennat itse, kannattaa käyttää kiinteää järjestelmää. Monoliittiset päällysteet asennetaan saatavana olevaan levymateriaalipintaan tai kosteutta kestävään vaneriin, joten voit käyttää rakennuslevyä.

Rakennuksessa on ammattimaisen lehtien muotti, johon on suunniteltu olennaisia ​​kuormituksia. Puu tai vaneri sopii katon luomiseen asuintilan ja ullakolle.

Riippumatta levymateriaalista, I-palkki tai kanavapalkki asennetaan kattorakenteeksi - jäykkää metallia tukeva rakenne, joka jakaa kuorman seinille ja rakennuksen perustukselle.

Katot

Profiililevyllä koristeltu teräs on kalliimpaa kuin puupohjainen rakenne, mutta myös huomattavasti luotettavampi. Järjestelmän elementit asennetaan seuraavaan järjestykseen:

 • palkkipalkki (kanava nro 16 tai I-palkki nro 20);
 • profiloitu - pinottu niin, että arkin reunat olivat kohtisuorassa kantopalkin suuntaan nähden;
 • vahvistaminen.

Lisäksi koottu metallirakenne täytetään betonin liuoksella ja tiivistetään.

Laitteen layout levyyn

Kestomuovilevy, joka on valmistettu profiililevystä, perustuu seuraaviin tuotemerkkeihin:

 • "H" - vaakasuorat päällekkäisyydet;
 • "NS" - universaali.

Profiililevyn korkeus lasketaan kullekin päällekkäin erikseen.

H60-H75-asteissa käytetään yleensä arkkia.

Metallilevyn käyttö muottiin mahdollistaa voimakkaan päällekkäisyyden saavuttamisen, säästää raudoitusta, vähentää rakenteen painoa ja siten alentaa kuormitusta säätöön.

puu

Ei aina laitteen päällekkäistä kriittistä tekijää ratkaiseva tekijä. Siinä tapauksessa, että kuormitus laatta on pieni, voit käyttää pohjamateriaalina kosteutta kestävää vaneria tai rakennuslevyä.

Säästä ja käytä tavallista vaneria ei toimi: levyt imevät nopeasti betoniliuosta vettä, menettää voimaa ja levy hajoaa. Laattojen pohjan rakentamisen yhteydessä lattia on peitettävä muovikelmulla. Jos haluat tehdä monoliittisen päällekkäisyyden omilla käsillänne, katso tätä videota:

Lattiamoduulien asennus puuta käyttäen alkaa kuormaa sisältävien palkkien asennuksesta. Käytä tässä tapauksessa puupalkkia. Sen avulla avulla kynnet tai ruuvit kiinnitetty levyt tai levyt, jotka on asetettu vedenpitävä kalvo. Päällinen asennettava vahvistus. Kokoonpannut rakenne on täytetty betonilla.

telineet

Riippumatta vaakasuoran pohjan materiaaleista, muottirakenne on pystysuorassa. Rakenteellisesti ne voivat olla:

Viimeksi mainittuja käytetään useammin teolliseen rakentamiseen. Yksityisrakennus suoritetaan teleskooppisilla telineillä, jotka koostuvat useista rakenteellisista elementeistä:

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan: kiinteä muototeknologia

Monoliittiset lattiapäällyste profiilissa, joka on pystytetty pysyvän muottirakenteiden pohjalta, ovat laajalle levinnyttä modernissa rakennuksessa. Tämän menetelmän ansiosta voit rakentaa luotettavia ja kestäviä rakenteita kevyessä pohjalla nopealla tavalla.

Mikä ammatillinen lattia on päällekkäinen?

Ammattikalvon mukaisten monoliittisten kattojen rakentamiseen käytetään vain aaltopahvia: H57, 60, 75, 114. Koska vain nämä merkit pystyvät kestämään kaatuneen betonin painon. Aallotusten tavanomaisten aallotusten lisäksi arkit on varustettu pienillä urilla, jotka antavat materiaalille lisää jäykkyyttä. Aallotuksen korkeuden valinta riippuu vaaditusta kantavuudesta ja se määräytyy laskentavaiheessa.

Aaltopahvilaatat lattian muottiin kalleimpaan hintaan, koska sillä on pienin käyttökelpoinen leveys ja se on valmistettu levystä, jonka paksuus on vähintään 0,6 mm (H -57, 60 GOST: n mukaan) ja 0,7 mm (H-75, 114).

Betonipäällysteiden etuja

 • Jäykkyyttä. Materiaalin jäykkyys mahdollistaa sen erinomaisen pysyvän muottirakenteen, joka kestää nestemäisen betonin painoa.
 • Tasainen kuorma. Kun käytetään laakeripäällysteitä lattialle, kuormitus painosta jakautuu tasaisesti koko runkoon, mikä mahdollistaa seinien ja säätiön helpottamisen
 • Erinomainen lujuus. Aallotetun lattian vahvistusrivat toimivat ylimääräisenä ulkoisena raudoituksena, jonka ansiosta betonilattian korkea lujuus on pienempi (verrattuna irrotettavien muottien tekniikkaan).
 • Mukavuus ja nopeus asennus. Lattian rakentamiseen ei tarvita erikoisvarusteita, joilla on suuri kantavuus (verrattuna valmiisiin betonilaatoihin). Aallotetun metallikehyksen kiinnitys tehdään nopeutetussa ajassa. Voit heti täyttää suuria alueita. Mittaa ei tarvita muottien poistamiseksi.
 • Estetiikka katosta. Ulkopuolella olevan aallotetun lattian laatoilla on siisti ulkonäkö, joten tietyn tyyppisissä rakennuksissa (varastot, teolliset työpajat jne.) Katto ei edellytä ylimääräistä viimeistelyä.
 • Paloturvallisuus. Betonilaatta, joka on suojattu metallilevyllä, on tulenkestävä.

Näistä eduista huolimatta voidaan sanoa liioittelematta, että aaltopahvista valmistetun monoliittisen pysyvän muottirakenteen käyttö voi merkittävästi vähentää rakentamisen kustannuksia uhrata rakennuksen lujuutta ja kestävyyttä.

Kevyt säätiö monoliittisen laatan sijaan, sandwich-paneelien tehdasvalmisteiset seinät tai hiilihapotettu betonilohkareiden sijasta tiilimuuraus tai teräsbetonilevyt, sarakkeet kantavien seinien sijaan, katto ei vaadi viimeistelyä - nämä ovat halvempia ratkaisuja, jotka myös erotetaan mukavuuden ja asennuksen nopeuden mukaan.

Kiitos niiden käytön, on mahdollista rakentaa rakennuksia hyvin lyhyessä ajassa ponnistelujen pienen määrän työntekijöitä.

Kiinteä muottirakenne

Rakentamisessa pysyvä muottiteknologia on erittäin suosittu. Sen lisäksi monoliittiset katot sen perusteella tehdä perusteet ja seinät. Harkitse, miten aallotetun lattian pysyvien muottien asennusvaiheiden päävaiheet

Vaihe 1 Aallotetun lattian päällekkäisyyden laskeminen ja arviot

Ylimielisyydet alkavat rakennuksen ilmenevien toimien taakasta ja aiheuttavat kuormituksen koko rakennelmalle kokonaisuutena. Tästä syystä aallotetun lattian päällekkäisyyden suunnittelu on pakollinen valmisteluvaihe.

Kuorman laskemiseksi SNiP 2.03.01-84 "Teräsbetoni ja betonirakenteet", SNiP II-23-81 "Teräsrakenteet" sekä erityinen opas: "Suositukset monoliittipohjaisten teräsprofiilisten lattian muotoilemiseksi" (Moskova, Stroyizdat, 1987).

On parempi tilata lasku ja arvio monoliittiselle päällekkäisyydelle arkkeja varten turvallisuustarkoituksiin sekä mukavuuden ja ajan säästämiseksi ammattimaiselta suunnittelijalta. Se ilmoittaa, minkä tyyppinen profiililattia on valittava, millä järjestel- mällä vahvistusta asetetaan, mikä on lattian pinnan paksuus jne. Projektin ansiosta tiedät, kuinka paljon materiaalia, työntekijöitä ja erikoislaitteita tarvitaan työn suorittamiseen.

Vaihe 2 Lattian asennus kattoon

Profiililevy pysyy tukevana rungon kattopalkkeihin, joissa on päällekkäisyys yhdestä tai kahdesta aallosta. Parasta vaihtoehtoa pidetään tukena 3 tai useammalle palkille (tämä olisi otettava huomioon valittaessa profiililevyn pituutta kiinteään muottiin.

Kiinnitys tapahtuu vahvistamalla ruuvit 5,5 32 mm. Ammattilevyn päällekkäisyyden paikka on lisäksi suljettu niiteillä. Puupuuprofiilin päällä tulee olla korkeus tulevan betonikerroksen paksuutta pitkin.

Vaihe 3 Vahvistustransformaatio aaltopahvilla

Päällekkäisyyden vahvistamiseksi käytetään metallivartta, joka on asetettu verkkoon. Linjat nousevat projektin mukaan. Tangot pidetään toisiinsa ja nostetaan aallotetun kerroksen yläpuolella muovikappaleilla.

4 vaiheessa. Aallotettu lattia päällekkäisyyteen

Suosituksia betoniseoksen valmistamiseksi pysyvää muottirakennusta varten ovat SNiP 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkemisrakenteet". Nestemäinen betoni syötetään muottiin betonipumpulla olevan teräsletkun kautta.

Suurella alueella valu tehdään erillisissä osissa (erottaa ohjaimet), porrastetusti, koko laattapaksuuden läpi. Shakkilaajennus antaa tasalaatuisen kuormituksen rakennustelineelle.

Kaatumisen jälkeen betoni tiivistetään. Tätä varten käytetään erikoistyökalua - syvää vibraattoria. Sen avulla tyhjennetään tyhjennysvaiheessa syntyneet tyhjät ja ilmakuplat. Tämän seurauksena pintaan ilmestyy vaalea neste - "betonimaito".

Kiinteytyksen päällekkäisyys peitetään tiheällä materiaalilla, joka kostuu määräajoin. Tämä estää halkeilua ja antaa betonille asteittain voimaa. 3-4 viikon kuluttua melkein 100% betonista asetetaan, mutta se kestää vielä muutama vuosi.

Seuraavat videot esittävät betonin kaatamista ja sen kohdistamista vibrolaattiin:

Missä käytetään aallotettujen päällekkäisyyksiä?

Kantajaprofiilien käyttämiä päällekkäisyyksiä käytetään metallirakennuksessa oleviin matalakiinteisiin esivalmistettuihin rakennuksiin: kauppakeskuksiin, varastoihin ja teollisuusrakennuksiin, autotallit.

Viime vuosina niitä käytetään usein vaativan ja kaasusekoituksen matalarakenteisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Myös aallotetun ja betonin lattia korvaa usein vanhentuneen puun rakennusten jälleenrakennuksen aikana.

Kuinka laskea ja rakentaa monoliittinen päällekkäisyys aaltopahvilla

Nykyään on vaikea kuvitella sellaista rakennetta, joka voisi tehdä ilman betonointia. Rakennusten perustuksissa on raudoitetun betonin rakenteita. Ei ole tarpeetonta huomata, että eri tarkoitusten esineiden rakentamisprosessissa käytetään monoliittiä ennaltaehkäisyn betoniteräksen sijasta. Tämä koskee suuremmassa määrin rakennuksia, joissa on metallikehys.

Yksittäisissä rakenteissa monoliittinen päällekkäisyys aallotetun lattian kanssa on erityisen yleistä. Tämä ratkaisu sopii esimerkiksi rakenteisiin, joilla on ei-vakioitu katkoksia tai lukuisia aukkoja, aukkoja. Työskentelyalue on melko laaja. Toiminnassa pysyvät muottien muodostamat profiililevyn päällekkäisyydet toimivat myös ulkoisena lisävahvistuksena, koska se ei salli betonin leviämistä kiinteytysprosessin aikana. Tämä lisää merkittävästi pystytetyn rakenteen lujuusominaisuuksia ja sen kantokykyä.

Tämä malli on kakku, joka koostuu seuraavista kerroksista:

 • palkit;
 • ammatillinen lattiapäällyste;
 • taipuisa jousi, joka on asetettu aallolle;
 • pystysuoraan asennettu ankkuri;
 • vahvistava verkko;
 • levyt ammattilehdellä.

Monoliittien päällekkäisyyksien eteneminen ammattikäyttöön ↑

 • Organisaatio- ja rahoituskustannukset ammatillisten lattian päällekkäisyyksien järjestämisessä eivät ole erityisen korkeat.
 • Geometrinen muoto ja koko voivat olla melkein mitä tahansa.
 • Ammattilattian päällekkäisyyden täyttäminen on vähemmän työvoimavaltaista eikä vaadi asennusta muottiin. Profiloidun metallilevyn kynnet vähentävät merkittävästi betonin kulutusta, mikä usein tulee tärkeäksi argumentiksi tämän ratkaisun valitsemiseksi.
 • Järjestelmän asennus on melko yksinkertainen, ja aloitteleva voi käsitellä sitä.
 • Ammattilevyjen suhteellisen pienen painon vuoksi monoliittinen päällekkäisyys painaa vähemmän kuin perinteiset teräsbetoniset rakenteet, joissa on taitettava muotti. Ja tämä on heidän melkoisen voimakkuutensa takia. Siten tällainen järjestelmä vaikuttaa säätiöön vähemmän voimalla, mikä mahdollistaa sen tehokkaan käytön korjattuna huonokuntoisissa rakennuksissa. Lisäksi ammattilehti mahdollistaa tasaisen jakamisen kaikessa säätiön toiminnassa.
 • Päällystys, joka tulee osa monoliittista rakennetta, tosiasiallisesti suorittaa tärkeimmät vahvikekehykset.
 • Betonilaatan rakentava paksuus voi vaihdella sovelluksen mukaan, joten se edellyttää alustavaa laskentaa.
 • Asennus vie paljon vähemmän aikaa.
 • Profiilissa oleva viimeistelty levy ei ole yhtä kestävä kuin muilla vastaavilla. Lisäksi metalliprofiili tekee koko rakenteesta entistä jäykemmän ja luotettavan.
 • Aallotettu lattia voi vaihdella tyypin ja tuotemerkin mukaan.
 • Palo-päällekkäisyys: yksisäilaisen laatan palonkestävyys ulkoisella avoimella vahvikkeella on noin puoli tuntia, ja monivaiheisten monoliittirakenteiden tapauksessa, jotka on vahvistettu pituudeltaan 45 minuuttia.
 • Lattialementtilattiat ovat erityisiä muottirakenteita, jotka mahdollistavat välittömästi katon, joka ei vaadi ylimääräistä viimeistelyä tai viimeistelyä.
 • Erityisesti tämäntyyppisiä malleja käytetään metallirakenteisiin rakennuksiin. Sarakkeet liittyvät päällekkäisyyteen vahvistamalla, mikä tekee kehyksestä jäykemmän ja vakaan.

Suunnitteluominaisuudet ↑

Tällainen muotoilu on integraalilevy, joka on betonoitu ammatilliseen lattiaan. Tukee sitä voidaan käyttää tiiliseininä ja betonina, teräskehyksinä ja betoniseininä.

Monoliittisilla järjestelmillä voi olla erilainen muotoilu, toisin sanoen rei'itetyt ja ei-palkit.

 • Ribbed puolestaan ​​voi olla:
 • joissa on levyjä ammatillisissa lattiapinnoitteissa. Kehys heille on palkkeja, jotka perustuvat sarakkeisiin. Pinta-ala vaihtelee välillä 4-6 m. Levyn paksuuden suhteen se riippuu kuormitustasosta ja koosta. Yleisin paksuus on kuitenkin alueella 60-160 mm.
 • joissa on sekundäärisiä palkkeja kuin levyjä. Levyjen paksuus täällä - enintään 120 mm. Monoliittisen päällekkäisyyden kustannukset tässä tapauksessa ovat korkeammat, mutta sen järjestäminen vie enemmän aikaa.
 • Kehyksetön rakenteiden sydän on kiinteä levy, joka perustuu sarakkeisiin.

Päällekkäisyyden laskenta ↑

 • Ammattilevyn mukaisen päällekkäisyyden tekniikka vähenee muotin asennukseen metalliprofiilista, jonka päälle lujitushäkki on rakennettu.
 • Betonilaattaan vaikuttava kuorma välitetään metallipalkkien kautta monoliittisen päällekkäisyyden kautta tukipalkkeihin ja pohjaan.
 • Lattian lattian tyyppi ja brändi, louhosten metallisten elementtien poikkileikkaus ja betonilaipan mitat riippuvat tukien välisestä etäisyydestä ja käyttökuormasta. Levyn paksuuden laskemiseksi useimmiten käytetään sen suhdetta span kokoon, joka on yhtä kuin kolmekymmentä. Toisin sanoen 6 metrin etäisyydellä betonikerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 20 cm.
 • Aallotetun lattiamallin monoliittisen päällekkäisyyden laskenta perustuu sen kokeneiden suunnittelukuormien, käytettävissä olevien rakenteiden painoon ja rakennettavan rakennuksen koon määrään. Nämä parametrit määräävät, mitä kehyksen, pylväiden ja perustusominaisuuksien metallitukipalkkien profiili ja osa on.
 • Tämän tyyppiset järjestelmät luokitellaan rakenteellisesti vastuullisiksi objektien rakenteiksi, joten asennustyö alkaa vasta sopivan suunnittelun dokumentoinnin jälkeen. Jälkimmäinen, samoin kuin lujuusominaisuuksien laskenta, suoritetaan vastaavan SNIP: n, erityisesti teräs- tai w / w-betonirakenteiden perusteella.
 • Tällainen laskelma on melko monimutkainen ja aikaa vievää, joten suunnittelijat yleensä käyttävät erityisohjelmia. Monoliittisen betonilevyjen työdokumentaatiot päällysteellä sisältävät suunnitelman, muottipiirustukset, vahvistuksen (pääasiassa dwg-muodossa) sekä materiaalien määrittelyn.

Monoliittinen päällekkäisyys ammatillisessa lattiapäällysteessä omalla kädelläsi ↑

Valmistus ↑

Betonipäällystäminen ammattikäyttöön edellyttää teknisesti pätevää lähestymistapaa työn alkuvaiheeseen. Sinun täytyy ensin:

 • laske ponnistelut, jotka perustuvat tulevan rakentamisen tarkkaan kokoon,
 • laskea vaaditulla turvamarginaalilla materiaali, josta runko on tehty;
 • valitse metalliprofiilityyppi, määritä levyn koko ja materiaalin paksuus;
 • laskea vahvistusalueen, joka on tarkoitettu laitteen tukikehykseen.

Näin valmistelevan suunnitteluvaiheen avulla voit selvittää, mitä tarvitaan valikoima, metallipalkkien ja sarakkeiden valikoima. Pylväät pohjamateriaalina käytetään poikkileikkaukseltaan teräksisiä putkia. Metallikaapelia käyttävien palkkien valmistukseen. Koko rakenteen stabiilisuus riippuu monoliittijärjestelmän laskemisen tarkkuudesta.

Muottien asennus ↑

Valittaessa levyn pituutta on otettava huomioon useita tärkeitä kohtia:

 • niin että levy ei taipuisi kauemmaksi, kahden sijasta pitäisi olla kolme tukia;
 • Lyhyiden päiden kohdalla se on helpompaa kaataa betonia, koska paine on pienempi.

Jos haluat kiinnittää profiililevyn metallipohjaan, käytä yleensä erityisiä ruuveja, joissa on vahvistettu pora. Tällaisen vahvistamisen ansiosta itsekierteittäinen ruuvi lähtee helposti kanavaan. Ja ei ole tarpeen porata sitä etukäteen. Ei ihme, että tällaisia ​​kiinnittimiä kutsutaan myös panssarointi-lävistykseksi.

Suunnittelu on erittäin voimakkaiden kuormitusten vaikutuksen alaisena, riittää muistaa, että betoni (useimmiten M-350-merkkinen) on valumuotoa lähes 2,5 kertaa raskaampaa kuin vesi. Muottien luotettavuus riippuu paljolti ammattiarkkien kiinnitysmenetelmästä. Levyjä suositellaan kiinnitettäväksi paikoille, joissa on panssarivaipan omaava itsekierteittävät ruuvat, joiden askel on noin 40 cm. Päällekkäisyksiköissä on myös kiinnitettävä erillisiä levyjä keskenään. Kiinnitys tehdään pienemmällä ja pienemmällä ruuvilla - noin 25 mm. Kun profiilin asentaminen on suoritettu, jatka aallotetun levyn päällekkäisyyden vahvistamista.

Lujituksen erityisyys ↑

Pysyvän muottien läsnäolo ei tarjoa lisävastusta laudalle, kun taas betoni on suuressa kuormituksessa taivutuksessa ja puristuksessa. Jotta vältetään mahdolliset komplikaatiot, rakenna metallirungon sisäpuoli, joka asetetaan profiililevyn syvennyksiin. "Ylempi" vahvistus suoritetaan myös sijoittamalla putket arkkien yläreunaan pitkin siten, että pituussuuntaisista ja poikittaisista komponenteista muodostuu volumetrinen vahvikeharja. Sen elementit on hitsattu tai liitetty teräslanka.

Kevyt monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä - rakentava, kokemus portaalin osanottajista

Kuinka täyttää ammattimaiseen arkkiin tukematon monoliittinen päällekkäisyys - laskelmat ja käytännön vinkit FORUMHOUSE-käsityöläisiltä.

Yhdessä puulattiat ja lattiat, joissa on teräsbetonilaatuja, monoliittiset ovat myös suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Niiden etuja ovat paitsi samojen laattojen kiinteytys ja kestävyys, myös kyky ylittää minkä tahansa kokoonpanon tilat. Samanaikaisesti haittoihin kuuluu suuri laattojen massa, joka vaatii vahvistettuja pohjia ja lujia seinämateriaaleja sekä tarve kokoonpanon kokoamiseen. Siksi monet itsenäiset kehittäjät, kuten portaaliemme käsityöläiset, mieluummin käyttävät kevyempää versiota - monoliittisia päällekkäisyyksiä profiililevyllä, josta keskustellaan materiaalissa. Mieti:

 • Mikä on monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä.
 • Tekniikka teräsbetonilaattojen rakentamiseen.
 • Portaalin osallistujan kokemus, joka ei ole tuettu monoliittisten päällekkäisyyksien suunnittelussa.

Monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä

Neuvostoliiton Gosstroyn NIIZHB (Betoni- ja betonirakennustekniikan tutkimusinstituutti) alun perin kehitti menetelmän monoliittisten teräsbetonilattian valaisemiseksi teräsprofiilisella lattialla (SPN) teollisuusrakennuksille ja -rakenteille. Ensimmäiset suositukset monoliittisten teräsbetonilattian suunnittelulle SPN: n kanssa kehitettiin vuonna 1987, lähes kahden vuosikymmenen kuluttua huoltoasema 0047-2005 ilmestyi itse asiassa hieman uudistetuksi versioksi ensimmäisestä versiosta. Kuitenkin niille, jotka haluavat ymmärtää tekniikkaa ja tehdä laskelmia omasta, turvautumatta ammattilaisten palveluihin, vanhempiensa on suositeltavaa ensin tutkia käsikirjaa Neuvostoliiton maalta.

Jos haluat ymmärtää ilman lisäkustannuksia, lue suositukset monoliittipohjaisten teräsbetonilattian suunnittelusta teräsprofiililattialla, NIIZHB, 1987

Menetelmän ydin on se, että ammatillinen lattia palvelee sekä pysyvää muottirakennetta että laatan ulkoista vahvistamista ja viimeistelykerrosta.

Tuotantolaitoksissa tämä ulkopinta on enemmän kuin tarpeeksi. SRT: n kehittäjien mukaan kevyet katot pitkin profiilia verrattuna tavanomaiseen monoliittiseen levyyn ovat useita etuja:

 • Teräksen määrän vähentäminen palkkeihin - 15%.
 • Työvoimakustannusten alentaminen - 25-40%.
 • Levyn massa pienentää - 30-50%.
 • Lattian jäykkyyden kasvu (vaakatasoon).
 • Yksinkertaistettu johdotusviestintä - valtatien sijoittaminen aallotuksiin.
 • Puumateriaalin puute - lisää työn nopeutta.

Teräsbetonilattian käyttö teollisissa ja yksityisissä rakennuksissa on sallittua seuraavilla perusedellytyksillä:

 • hieman aggressiivinen ja aggressiivinen toimintaympäristö;
 • kosteusolosuhteet jopa 75%;
 • huonelämpötila ei ole suurempi kuin + 30⁰С;
 • käytettyä betonia ilman kaliumkloridia ja muita klooria sisältäviä lisäaineita.

Toisin sanoen tämäntyyppisten kerrosten pääasiallinen vasta-aihe on lisääntynyt kosteus, minkä vuoksi niitä käytetään yleensä interloorina eikä niitä sovelleta kellarin ja ensimmäisen kerroksen tai kellarin ja ensimmäisen kerroksen välillä.

Kellarissa oleva ammattiarkki roikkuu, kuka on kiinnostunut termeistä, etsiä hakua. Pyörän kaarien suojauksesta galvanoidut ruuvit ruostuvat pari kuukautta.

Sekä raskaat että kevytbetonit ovat sallittuja laattojen valua varten, mutta raskaaseen betoniin puristuslujuus hienojakoisella aggregaatilla on B15 (M200), kevyestä betonista huokoisella aggregaatilla - B12.5 (M150). Profiililattian yläpuolella oleva minimi betonikerros on 30 mm, jos viimeistelylaatta on 50 mm, jos ilman tasoitusta ei ole. Lattia on valmistettu tukevista profiileista (H), joiden korkeus on 44 mm.

Vahvikoteloon käytetään jaksollisen profiilin lujittavia tankoja, luokkaa A-III ja luokan Bp lankaa. Jos aiot päätyä päällekkäin tikkaiden aukon kanssa, vahvistimen hahloa pitkin kehää ja laivamateriaalin laitetta on vahvistettava. Tehokehyksen teräspalkit ovat joko rullatut tai yhdistetyt profiilit.

Kattoja ja lattioita

Kattoja ja lattioita


Tarvitsetko laadukkaat lattiat kattoihin, tasoituksiin tai muottiin? Metallotorg-yhtiöllä voi ostaa edullisilta 0,5-0,8 metrin levyisiltä levyiltä johtavien valmistajien laatuterästä. Toimitetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa Moskovassa, MO: ssa ja CFD: ssä. Pickup on mahdollista - varasto sijaitsee lähellä Moskovan Ring Road.

Muotojen osalta lattian muodostaminen, jos keskityt valssattujen metallien merkkiin, käytetään laakerin aallotettuja merkintöjä H ja NA. Näihin tarkoituksiin se on ihanteellinen materiaali. Erilainen paksuus, joka on riittävän muotoileva kuorma, jolla on muoto, joka antaa halutun materiaalin jäykkyyden, pystyy luotettavasti peittämään suuria pinta-aloja. Ja samaan aikaan, pienillä raha- ja työvoimakustannuksilla.


Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan on helppo asentaa. Se ei vaadi korkeaa pätevyyttä ja erikoistyökalujen käyttöä. Haluttu muoto on helppo ja nopea koota ja kiinnittää vahingoittamatta arkkeja itsekierteittävin ruuvein (kumitiivisteillä). Tärkeimpien alueiden liitokset voidaan liimata silikonitiivisteellä. Rakenteiden luomisen yksinkertaisuus on tullut yksi syy tämäntyyppisen metallin suuriin suosioihin. Mutta tämä ei ole hänen ainoa hyveensä.

Laatoitus:

 • on erityinen helpotusmuoto, jossa on korkea aallotus (kuten merkkien HC35, H60, H75, H114 jne.);
 • on korkea lujuus johtuen korkealaatuisesta metallista ja muista jäykisteistä;
 • galvanoidun pinnan läsnä ollessa materiaali ei ole altis sään kuormituksen aiheuttamalle vaurioitumiselle.


Muotti- ja tasoitustaso ammatilliselle levylle - esteettisyys, luotettavuus ja kestävyys


Pysyvän muottien luonti profiililevystä vähentää huomattavasti lisärakenteiden asennusaikaa. Kattoja, joita käytetään muottipesäksi (se pitää betonia, kunnes seos kovettuu haluttuun muotoon), voi olla erilaiset geometrit. Muotoilutuotteet muokkaavat ohutlevyjä, jotka auttavat säästämään sisustuksessa, erityisesti teollisuusrakennuksissa. Tämä kestävä ja kätevä metallimateriaali on tarkoitettu litteiden kattojen, väliseinien, rakentamiseen kiinteäksi lattiamateriaaliksi. Tavallisesti näitä käyttötarkoituksia varten käytetään arkkeja H60, H75 ja H114. Kantavan ammattiarkin paksuuden ja tuotemerkin valinta tehdään suunnitteluvaiheessa.

Ammattilattiapinnoitetta käytetään silloin, kun paksua sementtiä on mahdotonta. Se osoittautuu paljon hienovaraisemmaksi ja sillä on huomattavasti alhaisempi kuorma alustalle. Tämä tasoitus on melko voimakasta. Profiloituneet metallilevyt voivat suorittaa lisäpanoksen toiminnot, estää muodonmuutoksen ja pitää uuden monoliitin täytettynä. Tämä tasoitustyyppi on tarkoituksenmukainen yksityisten talojen ensimmäisissä kerroksissa, joissa lattiapinnoite on maadoitettu. Ja myös parvekkeella asuintalossa, jossa on tarkoitus kattaa merkittävämpiä kuormia. Voit tarkistaa asiantuntijoidemme kanssa, millaisia ​​ammatillisia lattiapäällysteitä tarvitaan aitaustyön, lattian tai tasoituskerrosten päälle. Tärkeitä parametreja ovat: teräspaksuus, profiili ja arkin koko. On suositeltavaa hankkia sopivan kokoiset arkit kerralla, koska materiaali menettää arvokkaat ominaisuudet leikkauspaikoissa, koska suojakerros on rikki.

Lattialaattojen pysyvä muotti

Rakentamisen aikana on erittäin tärkeää valita oikeat materiaalit ja ymmärtää niiden käyttö erityisesti monoliittisten teosten kohdalla. Jotta monoliitti olisi laadukas ja tukeva, on tehtävä muotti oikein. Väärin muotoillut muottirakenteet aiheuttavat paljon ongelmia edelleen rakentamisessa.

Jos haluat rakentaa kerta kaikkiaan, sinun on perehdyttävä sellaiseen rakenteeseen kuin muottiin lähemmäksi. Tämä artikkeli paljastaa kaikki rakennustyön edut ja auttaa sinua tallentamaan rakentamisen ongelmista.

Onko mahdollista käyttää ammatillista lattiaa puutavaraa varten?

Profostil on suosittu rakennusmateriaali katto- ja kattopintoihin. Tällainen materiaali sai sen käytännöllisen käytön sen laadun vuoksi. Se on erittäin kestävä ja lisää tarvittavaa jäykkyyttä monoliitteihin. Jotta monoliittinen liitäntälaite tai tasakatto saadaan aikaan, profiililevy on paras materiaali muottina.

Profiloitu muotti

Decking voi kestää valtavia kuormia johtuen sen kantavuus. Kun työskentelet tämän materiaalin kanssa, se voi merkittävästi säästää betonia ja vahvistaa monoliittia. Tämä soveltuu erityisesti teollisiin rakennuksiin ja komplekseihin.

Käytä irrotettavia ja ei-irrotettavia laattoja lattiaan

Muotti on betonin kaatopaikka, niin että se ei levitä eikä ole saanut perusmuotoa. Muotti on tehty eri materiaaleista. Säätiön laatu ja soveltuvuus riippuu materiaalista. Profiili on saanut suurta suosiota tästä käytöstä. Kaikki tämä johtuu sen vahvuudesta, monipuolisuudesta ja asennuksen helpottamisesta. Sitä käytetään osana rakennusta tai poistetaan ja käytetään uudelleen.

Rakentamisessa käytetään kahta muotoa:

1. Irrotettava muotti - teki tämän tyyppisen rakenteen, joka purettiin betonin kiinteytymisen jälkeen. Sitä voidaan käyttää uudelleen toiselle kohteelle.

2. Pysyvä muotti - tämä muoto pysyy betonin kaatamisen jälkeen.

Aallotettu pysyvä muotti

Aallotettu pysyvä muotti

Aallotettu aaltomuoto on riittävän jäykkä, jotta siitä tulee erinomaisia ​​alustoja, se sijoitetaan lattian metallipalkkeihin. Ammattilevyn perusta on puunjalostus ja se tehostaa vahvistustehtäviä. Ammattikalvo leikataan helposti tarvittaviin yksityiskohtiin, minkä vuoksi kaikki muotit voidaan asentaa.

Tämän materiaalin käyttö vähentää rakennuksen painoa, mikä vaikuttaa myönteisesti rakennuksen kestävyyteen. Monoliitti saa ylimääräistä jäykkyyttä johtuen tuloksena olevista kylkiluista.

Siksi käytännölliseksi käytettiin tätä materiaalia pysyvään muottiin. Myös tämä muotti poistaa käytöstä lukuisten rekvisiitta, se menee minimiin. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sellaisiin etuihin kuin:

 • Rakenteellinen lujuus.
 • Levyt eivät ole alttiita kosteudelle, joka suojaa rakennustasi tuhoamiselta.
 • Levyt kestävät kosteutta ja sieniä, mikä vaikuttaa positiivisesti rakennuksen turvallisuuteen.
 • Kohtuullinen hinta.
 • Helppo käyttää.

Komposiittilevyt

Komposiittilevy on laatta, jossa betonia ja profiililevyä käytetään lattiaan. Profiilin jäykkyyttä vahvistetaan vahvistamalla. Pääindikaattori on aallotusten korkeus. Mitä korkeampi aallotus, sitä pienempi on laakeripalkkien määrä.

Ammattilevy on kiinteä jokaisessa aallossa, mikä lisää pohjan vahvuutta. Tällaiset levyt parantavat kosteuden suojausta ja säilyttävät naarmuuntumisen. Tämä muotoilu on valtava etu rakennuksesi paloturvallisuuteen, jolla on hyvät turvallisuusvaikutukset.

Litteän katon luominen ammatillisesta lattiasta

Tasainen aallotettu aallotettu katto

Aaltopahvista valmistettu lattapää on moderni ja kannattava ratkaisu. Tällaisen katon positiivisin laatu on sen hinta, se on saatavana jokaiselle kehittäjälle. Tämäntyyppisen katon perustana on rakennuksen yläkerroksen päällekkäisyys. Tällaisia ​​kattoja kutsutaan useimmiten nimellä: "Ilman pannukerrosta". Ne auttavat suojaamaan rakennetta sääolosuhteilta. Tasainen katto palvelee sinua pitkään.

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan

Monoliittinen päällekkäisyys on yksi tärkeimmistä rakennusrakenteista. Tällainen päällekkäisyys on samaan aikaan lattian katto ja toisen kerroksen lattia. Kaikki lattiaan liittyvät rakennustyöt tehdään huolellisesti ja huolellisesti. Rakenteen turvallisuus riippuu niistä. Sen on oltava kestävä ja vakaa, jotta ihmiset pysyisivät siinä. Jos ei ole oikein tehdä monoliittinen päällekkäisyys ammattimaisella lattialla, niin rakennus saattaa kärsiä ja romahtaa.

Kehittäjä on tässä vaiheessa määritettävä seuraavilla yksityiskohdilla:

1. Ennen järjestelyä on tarpeen suorittaa tarkat laskelmat. On välttämätöntä lähestyä laskelmia vakavasti, niitä on laskettava tarkasti. Jos asennat monoliittisen päällekkäisyyden ei-laskettujen päällekkäisyyksien vuoksi, niin työsi ja työsi ovat turhia.

2. Rakennuksen kuormituksen laskeminen, on tarpeen tietää, millainen kuorma pitää päällekkäisyyden.

3. Materiaalin valmistelu ja sen laskeminen. Yleensä tarvitset ammattilevyn, suuren määrän betonia, vahvisteita ja muita niihin liittyviä materiaaleja.

4. Oikean työkalun kerääminen rakennustarkoituksiin.

Oikein valitut laskelmat ja toimintosarja auttavat sinua tekemään laadukasta päällekkäisyyttä. Rakennuksen laatu riippuu myös materiaalin laadusta, kiinnittää huomiota sementtiin, joka sen tulee olla standardien mukaisesti.

Monoliittirakenteisia lattialaatoja voidaan tilata betonituotteissa oleville yrityksille, jotka toimitetaan tontille ja asennetaan sovellukseen.

Monoliittinen rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennetta, vaikka sen pitkä historia, tuli yleistynyt ei niin kauan sitten. Nämä kuitenkin.

Päätti itsenäisesti asentamaan aidat kotona tai maassa, mutta eivät ole vakuuttuneita tietonsa ja vahvuudestaan. Se ei ole niin vaikeaa.

Monoliittirakenteessa käytetään erilaisia ​​muottirakenteita. Se vaikuttaa suoraan monoliittien rakenteeseen ja laatuun, antaa elementtejä betonille ja.