Pohjapiirrosten suunnittelu ja asennus

Lohkot (FBS) erilaisten korkeuksien rakennustöissä käytettävien säätiöiden kokoonpanolle.

Säätökokoonpanoa varten voidaan käyttää FBS-lohkoja, joilla on seuraavat rakenteelliset mitat: korkeus 580 mm, leveys 400 mm, pituus 480 mm (FB-4); 780 mm (FB-3); 980 mm (FB-2); 2380 mm (FB-1).

Massiivisiin rakennuksiin tarkoitettuja rakennuksia rakennetaan seinälohkojen (GOST 13579-78) ja teräsbetonipatyynyt (GOST 13580-85), jotka on valmistettu elementtivalaisimista. Rakentamisessa matalissa rakennuksissa yleensä rajoitetaan FBS: n käyttämiseen ilman levytyynyjä.

Esivalmistettu säätiön suunnittelu

Esitetyn sarakeyhdyslaitteen malli.

Säätiön kokoonpanoa varten voidaan käyttää lohkoja FBS, joilla on seuraavat rakenteelliset mitat:

 • korkeus 580 mm;
 • leveys 400 mm;
 • pituus 480 mm (FB-4); 780 mm (FB-3); 980 mm (FB-2); 2380 mm (FB-1).

Kun rakennat piirustuksia erikoistilojen yleiseen rakennushankkeeseen, siihen on sisällytettävä suunnitelma perustuslohkojen layoutille.

Siihen on liitetty selittävä huomautus, joka kuvaa rakenteen rakennetta, osien ominaisuuksia ja laitoksen teknistä ketjua. Jos lasketaan perustuksen monoliittiosat, niiden muoto ja sijainti on ilmoitettava.

Esivalmistettujen lohkojen ulkoasu suunnitellaan yleensä asteikolla 1: 200 tai 1: 400. Piirustuksissa on esitettävä rakenteen rakenne kantavien seinien, peruslohkojen ja FL-tyynyjen mitan sekä joidenkin osien poikkileikkausten mukaan. Lohkojen sijainnin sitominen tapahtuu perustan aksiaalisuuntaisten viivojen suhteen, joka pitäisi olla piirustuksissa.

Lohkojen asettelut ilmaisevat teknisten reikien sijainnin erilaisille viestinnöille, selittävä huomautus ilmaisee menetelmän tällaisten aukkojen järjestämiseksi. Luonnos osoittaa kaikkien rakenteellisten elementtien perustan syvyyden suhteessa rakennuksen ensimmäisen kerroksen puhtaaseen kerrokseen.

Suunnitelmaan tulisi sisällyttää rakenteen erityispaikoissa säätiön poikkileikkaus. Kellarikerroksen parametrit olisi merkittävä selvästi:

 • upotuksen syvyys;
 • paksuus ja tyyppi vuodevaatteet, vedenpitävä;
 • rivien PBS;
 • Merkitty pituus.

Poikkileikkaukset kuvataan asteikolla 1:25 tai 1:50. Oikein laaditun kellarintasuunnitelman avulla urakoitsijan on mahdollista laskea rakennusmateriaalien määrä ja kustannukset eritelmän mukaan.

Esivalmistettujen rakenne-elementtien suurimmat sallitut poikkeamat ovat suunnitteluarvot:

 • offset suhteessa lohkojen riveihin ja lasilevyjen perustuksiin - 10 mm;
 • poikkeama rakenteen ylemmän (tukipintojen) suunnittelumerkkeistä -10 mm;
 • lasipohjan pohjamerkin poikkeama suunnitteluarvosta - 20 mm.

Esivalmistettujen perustusten asettaminen laattojen tyynyihin

Esivalmistetun säätiön asettaminen.

Projektin ohjeiden mukaan levyt asetetaan noin 10 cm: n paksuiselle hiekkakerrokselle tai suoraan valmistetulle luonnolliselle pohjalle. Aluslaattojen alapuolella ei ole hyväksyttävää jättää löystynyttä, ei-konsolidoitua maaperää.

Ennen vyön tyynyjen kiinnittämistä alustan nauhan ulkoreunan ääriviivat on merkitty jalalle. Rakenteen akselien risteyksissä metallitangot vasarataan ja lanka kiinnitetään 2-3 mm: n etäisyydellä teipin projisoidusta sivureunasta.

Laattojen tyynyjen asettelut alkavat majakan lohkojen asennuksella seinämien risteyksissä ja merkintöjen kulmissa. Sitten lanka-kiinnitys nostetaan lautasen ulkoreunan linjan tasolle. Siinä on loput väli FBS. Pohjan vaaka on tarkastettu tasoituslaitteella.

Kun asennat sinus-tyynyjä lohkojen sivuille, ne ovat kooltaan 10-15 cm, ne peitetään hiekalla ja tiivistetään. Poikittaisten ja pitkittäisten seinämien konjugoinnissa FL-lohkot sijoitetaan päähän-päähän. Niiden väliset liitokset on tiivistetty betonilla.

Tarjoillaan tavanomaisen maaperän päällä nauhan päälle ne järjestävät vedenpitävyyden ja sitten sementtipinnoitteet 30 mm paksuiksi. Heikossa maaperässä ja peruspohjapintojen yläpuolella olevien säätöjen epätasaisen saostumisen riskeistä tehdään sementti-hiekkalaattilevy vahvistusverkon asennuksella. Tangon halkaisija (vähintään 5 mm) ja solujen koko otetaan projektin mukaan. FL-laattojen asentamisen jälkeen on suositeltavaa täyttää säätösäiliö nauhan yläpinnalle.

Pohjapohjien ainoa alue tulisi pääsääntöisesti olla kaksi kertaa suurempi kuin itse rakenteen poikkipinta-ala. Optimaalinen on laatta-tyynyn leveys ylittäen lohkon FMS 200 mm (100 mm kummallakin puolella).

FL-tyynyjen yläpuolelle lohkot sijoitetaan saumojen louhintaan sementti-hiekkalaastilla (vastaavasti 1: 2 koostumus) 20 mm paksu. On parasta valmistaa betoniseos korkealaatuisen sementin peruselementtien asettamiseen.

Paikanvaraajana voidaan käyttää karkeaa hiekkaa ja graniittikiveä. Hiekkamäärät, joissa on savipartikkeleita ja murskattua kiveä tiilestä tai kalkkikivestä, vähentävät merkittävästi lohkojen tartuntavoimaa jopa korkealaatuisen sementin käytettäessä. Liuoksen koostumus: 1 osa sementistä, 3-4 osaa raunioista, 3 osaa hiekkaa.

FBS-lohkojen asennus

PBS-lohkojen perusta.

Esivalmistetun perustuksen alaryhmäksi ilman laattojen tyynyjen asentamista betonituotanto suoritetaan murskattua raunioita varten tai pohjalevy asennetaan. FBS: n asennus sekä laattojen tyynyt alkavat majakan lohkojen asentamisen avulla johto-kiinnityksellä. FBS, nostettu nosturilla kahdelle silmukalle, syötetään asennuspaikkaan, asennetaan suunnitteluasentoon ja asetetaan ratkaisokerrokseen. Asennuksen oikeellisuus on varmistettu sovelletuilla aksiaalisilla riskeillä, korkeus on valvottu nähtävyyksillä.

Jos FBS on noussut väärin, se nostetaan uudelleen, alareuna poistetaan liuoksesta ja uusi liuoskerros asetetaan. Laastin seos lisätään siitä puolueesta, jossa oli lohkovalja. Käytä kiskoa parhaan vaakasuoran asennon ja laastien paksuuden säätämisen kohdalle tasaamiseksi. Pienet estokorjaukset suoristetaan särmikkäillä. Lohkojen asettelun oikeellisuutta hallitsee köysirata, merkitsee akselien, luodin ja näkyvyyden riskejä aikaisemmin asetetuilla lohkoilla.

FBS on pinottu betoniliuosta, jonka paksuus on noin 20 mm. Lohkojen kastelu on liitetty riveillä ulkoseinien alle sisäpuolisilla suojarakenteilla. Kastelu tehdään vähintään lohkon leveydeltään. Lohkojen alemmat ja ylemmät rivit vahvistetaan vahvikkeella. Ensimmäiset kaksi riviä asetetaan maanpinnasta, jonka jälkeen seisoo telineillä.

Säätiön on asennettava vähintään neljä työntekijää: nosturin kuljettaja, kaksi asentajaa ja teline. Ratsastaja noutaa lohkot, kiinnittää ne, tarkistaa nostolaitteen luotettavuuden ja merkitsee nosturin operaattorin. Asentimet ottavat yksikön käyttöön ja sijoittavat suunnittelupaikan. Kellarin seinien lohkot alkavat asentaa sen jälkeen, kun perustuslohkojen asettelun oikeellisuus on tarkistettu.

Kun valitaan materiaaliksi FBS-lohkojen perustamista, niiden käytön taloudellisista syistä on tehtävä laskelma. Merkitse tämä malli on parempi tuottaa vain huomattavia säästöjä. Muissa tapauksissa on tarkoituksenmukaisempaa rakentaa monoliittinen säätiö. Ennakointisäätiön ammattitaitoinen suunnittelu ja rakentamisen tekniikan noudattaminen ovat avain koko rakennuksen pitkäaikaiseen toimintaan.

Pohjustuslohkojen asettelu

Esivalmistetun perustuksen suunnittelua varten on tarpeen määrittää ensimmäisen ja toisen rivin lohkot ottaen huomioon lohkojen ligaatiot, seuraavia rivejä voidaan kopioida.

Pienikokoisissa rakenteissa ne rajoitetaan yleensä FBS-lohkojen käyttöön ilman laattoja.

Pohjapaneelit päästävät pitkään - 2400, 1200, 900 mm.

Asettelun tulisi alkaa lohkojen sijainnista rakennuksen kulmissa ja akseleiden risteyksissä.

Kuva 43. Peruslohkon 1. rivin asettelu.

Toisen rivin sijoittelu suoritetaan pystysuuntaisilla saumoilla, joiden syvyys ei saa olla alle 0,4 lohkojen korkeutta (kuvio 44, a) hieman puristettaville maille ja vähintään leveyskorkeus voimakkaasti puristettaville, tukeville ja turpoaville maille (kuva 44, b). Esimerkiksi lohkokorkeus 580 mm, kuv. 4 (a) 0,4 h = 232 mm, kuv. 4, (b) h = h = 580 mm.

Kuva 44. Säätöseinäelementtien pystysuuntaisten saumojen vähimmäisleveyssyvyys:

a - matala puristettavissa oleva maaperä; b - erittäin puristettavalla maaperällä.

Kuva 45. Peruslohkon toisen rivin asettelu.

Kuva 46. Esivalmistettujen nauhalementtien asennus.

Säätiölohkojen asettelun jälkeen on välttämätöntä louhata esivalmiste.

Esiolevien perustusten pyyhkäisyjä tehdään akseleilla ja niillä on näin ollen: "pyyhkäise A-akselilla" tai "pyyhkäise 1-akselilla". Skannaus näyttää lohkojen sijainnin ja ääriviivat, niiden merkit, ruuveja, reikiä ja muita elementtejä, vedenpitävyyttä ja muita tietoja.

Tarkastellessasi kohdistu monoliittisen betonin asennusosien mitat sekä reikien koko ja merkitse niiden pohja. Lisäksi ilmoitetaan ääriolohkojen välinen etäisyys suhteessa akseleihin. Jos lohko on kuvan päällä, niin molemmat reunat tai yksi sen reunuksista voidaan tarvittaessa kytkeä akseliin. Lohko, isobrozhonny skannauksen pitkittäisellä puolella, sidottu akseliin yhdellä reunalla. Yleensä säätiöhaussa kaikki tarvittavat mitat olisi otettava käyttöön, oblachchayuschie kokoamisprosessia. Skannaus antaa myös keskikentän ja akselimerkin välisen koon. Merkit voivat ilmaista kunkin kiven tai pohjan pohjatason korkeuden ja säätiön reunan. Skannaukseen liitetään selittävät merkinnät.

Kuva 47. Akselin kehittyminen G.

Kaikki elementit esivalmisteesta on kirjoitettu spesifikaatioon.

Laskin FBS estää lohkojen lukumäärän laskemalla

Laske lohkojen lukumäärä FBS

Selvitä lohkojen lukumäärä FBS yksinkertainen, helppo ja kätevä.

Määritä pituuden ja leveyden mitat senttimetreinä, valitse rivien määrä.
Yksi rivi on yhtä suuri kuin lohkon korkeus - 580 mm. Valitse tarra luettelosta ja napsauta "Laske".
* Laskin laskee koko lohkojen ja näyttää loput (reiät) kummallakin puolella, älä unohda, että suorakulmioon meillä on kaksi puolta "a" ja "b".

Laske lohkojen lukumäärä FBS

Laske FBS-lohkojen lukumäärä Ohjeita laskimen käyttämiseen

Laske määrä ei ole vaikea, jos ymmärrät periaatteen. Yleensä sinun tarvitsee vain määrittää paksuus ja pituus. Kaikki laskelmat voidaan tehdä itse käyttämällä paperia, kynää ja hallitsijaa. Jakamalla rakenteen pituus lohkon pituudella, tulos on kokonaisten lohkojen lukumäärä, jotka sopivat tiettyyn pituuteen rakennetta. Sinun on myös otettava huomioon "reiät" - tilaa, jossa koko lohko ei mahdu, niin sinun täytyy miettiä, käytätkö eri pituisia lohkoja, maksimitiheyttä (pienennä reikien kokoa) tai sijoitat "reikiä" muuhun materiaaliin, kuten tiiliin.

Jos sinulla on suunnitelmia rakentaa useita riviä FBS-lohkoja, sinun kannattaa muistaa yksinkertainen sääntö, lohkojen väliset saumat, yhden rivin ei pitäisi olla samansuuntainen toisen rivin saumojen (tiilimuuraus) kanssa.

laskimet:

Laske betonimäärä.

Laske tarvittavien lohkojen määrä FBS

Laske tarvittavien kaasusilikaattilohkojen määrä

Sivuston suunnitteluinsinööri

Seinän pohjaseinien asettelun suunnitteleminen akseleille.

FBS: n asettelusuunnitelma kehittyy kuvion mukaisesti.

Lataa piirustustiedosto:

LATAA TIEDOSTO GOOGLE.DISK

LATAA TIEDOSTO YANDEX.DISK: stä

Kellarin läsnä ollessa seinissä voi olla aukkoja.

Lisäksi teemme eritelmiä.

Lataa tiedosto erittelystä:

LATAA TIEDOSTO GOOGLE.DISK

LATAA TIEDOSTO YANDEX.DISK: stä

FBS-lohkojen ulkoasuohjelma

Tässä osiossa voit laskea noin säätiöiden järjestämiseen tarvittavien säätiölohkojen lukumäärän sekä niiden kuljettamiseen tarvittavien ajoneuvojen määrän.

Ennen rakennuksen rakentamista on tarpeen laskea projektin ja rakennustyön arviointi, selvitettävä, millaista maata sinulla on paikan päällä, pohjaveden taso ja huurteen syvyys. Säätiön syvyys riippuu maaperätyypistä, pohjaveden pinnasta ja maaperän jäädytyksestä talvella.
Jos maa sallii, kellarin syvyys ei riipu jäädytyksen syvyydestä. Kuitenkin vähimmäismäärä rivejä valmistettaessa betonielementtejä on aina kaksi.

On suositeltavaa asentaa FBS-korttelia ei vain hiekkalaatikkoon, vaan myös asettaa erityisiä pohjapyyhkeitä siihen. Tai tee monoliittinen betoni nauha, jonka paksuus on vähintään 30 cm.

Lohkot sijoitetaan liuokseen pystysuuntaisten saumojen liittämiseksi, toisin sanoen päällekkäisiksi ja vähintään lohkon leveydeksi. Itse lohkon koko valitaan talon tulevan laakerin seinämän leveyden perusteella. Kiinnityssauman paksuus on 2 cm. Sisäseinien pohjaksi on myös liitettävä ulompi kaistaleet. Vakioyksikön pituus on 2,4 m tai 1,2 m. Lohkojen merkitsemisessä käytetään seuraavaa merkintää: ensimmäinen numero on desimaalin tarkkuus; sitten leveys ja korkeus. Esimerkiksi: FBS24-4-6.

Tilattaessa lohkoja kannattaa keskittyä koneen täyteen kuormitukseen. Muutamia "ylimääräisiä" FBS-sivustoja käytetään aina. Kyllä, ja myydä ne on melko yksinkertainen, mutta tuoda muutamia puuttuvat ovat kalliimpia.

Laskin lasketaan säätiöitä FBS

Laskin on suunniteltu lukemaan lohkot FBS luoda perusta. Kaikki parametrit, joilla lohkojen lukumäärä lasketaan, syötetään "Alustavat tiedot" -ikkunaan. Laskennassa tarvitaan seuraavat arvot:

-Reikien (K) leveys, mm.

-Lohkojen (t) paksuus, mm.

-Merkkilaatat (valitse saatavana).

-Hinta 1 kpl, hiero.

Seuraavat on myös merkitty FBS-lohkoille. Sinun on myös annettava tiiliparametrit, jotka täyttävät reiät lohkojen välissä. arvot:

-Tiilen (A) pituus, mm.

-Tiilen leveys (V), mm.

-Tiilen korkeus (N), mm

Kun kaikki parametrikentät on syötetty ja täytetty, sinun on napsautettava "laske" -painiketta ja laskettu tulos näkyy oikeassa ikkunassa.

FBS-lohkojen ulkoasuohjelma

Kolmiulotteisten rakennemallien kehittäminen coloristic passiin.

Yleisimmät perusta:

valmiit lohkot FBS;

FBS-lohkoilla on useita etuja muihin perustyyppeihin verrattuna.

Betonituotteet on valmistettu Betonituotteiden tehtaalla GOST 13579-78: n mukaan ja ne täyttävät minkä tahansa säätiön valmistukseen liittyvät vaatimukset. On helpompi valvoa sen laatua kuin monoliittisen säätiön laatu, jonka satunnaisesti rekrytoivat rakentajaryhmät.

Pohjusbetonilohkot ovat betonista graniittikiveillä eikä kalkkikiveä, mikä on tärkeätä Moskovan alueen enemmistön happamille maille.

Säätölevyt on valmistettu raskaasta betonista ja vahvistettu vahvikkeella, joten ne pystyvät kestämään raskaita kuormituksia mutta eivät muokkaamaan ja luomaan mitään edellytyksiä lohkojen korvaamiseksi tulevaisuudessa.

On suositeltavaa käyttää lohkojen FBS suorakulmaisen pohjan rakentamisessa.

Esimerkkisuunnitelma FBS-lohkot matalalle perustalle, jonka mitat ovat 12,0 x 12,0 m.

FBS-lohkojen korkeus on 600 mm, leveys 400 mm.

Lattialevyjen alapäällysteinen teräsbetonityyny (GOST 13580-85 "Vahvistettu betonilevyjen perustekniikat Tekniset olosuhteet") 100 mm leveä, 300 mm korkea.

Selkeyden vuoksi PBS-lohkot ja alustatyyny esitetään eri tekstuureilla.

Näytetään oikeat kokoonpanot (tekniset) aukot FBS-lohkojen ja peruspohjien välillä.

Layout-suunnitelma FBS-perustablokit

Layout-suunnitelma FBS-perustablokit

Layout-suunnitelma FBS-perustablokit

Layout-suunnitelma FBS-perustablokit

Layout-suunnitelma FBS estää matalimman perustan

Layout-suunnitelma FBS estää matalimman perustan

Layout-suunnitelma FBS estää matalimman perustan

Layout-suunnitelma FBS estää matalimman perustan

Layout-suunnitelma FBS estää matalimman perustan

Layout-suunnitelma FBS estää matalimman perustan

Layout-suunnitelma FBS estää matalimman perustan

Layout-suunnitelma FBS estää matalimman perustan

Pohjaratkaisusillattujen tyynyjen asettelu

Pohjaratkaisusillattujen tyynyjen asettelu

Epäyhtenäinen yhteensopivuus pohjaan vahvistettujen betonipintojen kanssa

Epäyhtenäinen yhteensopivuus pohjaan vahvistettujen betonipintojen kanssa

Rakenteellisesti ne ovat teräsbetonilaatta, jossa on trapezoidinen osa.
Saatavana eri kokoisina: leveys 600 - 3200 mm, pituus 800 - 2400 mm, korkeus 300 - 500 mm.

Betonituotteiden tehtaille tämä tuote on merkitty FL: ksi, joka on vahvistettu laadukkaalla lujitemuovirungolla, käytetään vain raskasbetoniluokkia vähintään B-12.5 ja käytetään kokoonpanosilmukoita.

Levyjä, joiden leveys on 600-1600 mm, vahvistetaan yhdellä hitsatulla verkolla (luokka C) ja levyillä, joiden leveys on 2000-3200 mm - yhdellä vahvistuslokerolla (luokka AB), joka on koottu kahdesta hitsatuista silmistä (alempi luokka H ja ylempi B).


PBS: n edut monoliittisessa perustassa

Peruslohkojen valmistus sisältää värähtelevää, höyryävää, kovettuvaa, standardoitua betonia, laitoksen laadunvalvontajärjestelmän ohjausta geometrian poikkeamien ja muiden parametrien osalta.

Kun FBS-lohkot on asetettu, voit aloittaa välittömästi asennuksen. Monoliittinen säätiö saa voimaa noin kuukauden ajan säästä riippuen. Tulos - jos säätö on säännöllinen suorakulmainen muoto, niin PBS on ratkaisusi rakentamiseen.

PBS-kellarin haitat monoliittisen perustan edessä

Käytännössä rakennusta on harjoiteltu sen suunnittelusta lähtien eikä perustuksesta. Siksi säätiö on räätälöity suunnitteluun, joka rakennustekniikan osalta on lähes aina väärä. GOST: n mukaisilla FBS-lohkoilla on vain kolme kokoa pituudeltaan 900, 1200 ja 2400 metriä. Usein on mahdotonta koota säätiö FBS-lohkoilta ilman välilyöntejä tai ylittää niitä ulkoisten seinämien enimmäismittoihin.

FBS-lohkojen ja niiden ulkonemien välisten aukkojen pienentämiseksi ne on pinattava GOST-testissä määritettyjen parametrien mukaisesti, mutta todellisten parametrien mukaan, ottaen huomioon suurimmat sallitut poikkeamat mittoina.

Monissa tapauksissa on suositeltavaa valita FBS-lohkot tehdaslaitoksessa itsenäisesti, tietäen niiden asettelujen erityispiirteet tietyssä säätiössä mittaamalla kunkin FBS-lohkon mitat ennen sen ostamista.

Mitä suurempi säätiön mitat, sitä tasaisempi on mahdollista hajottaa FBS-lohkot.

FBS-aukkojen väliset raot läheltä betonia.

Sen vahvuus on pienempi kuin monoliittiset teräsbetonipohjat.

Koska saumojen läsnäolo rakenteessa on vaikeampaa ja kalliimpaa tarjota korkealaatuista vedenpitävyys perustukselle kuin monoliittinen rakenne.

GOST 13579-78 "Betonilohkot kellari seinille".


Perustajien päätyypit:

Paalut (esivalmistetut tai monoliittiset): tylsistyneillä paaluilla, paaluilla, kuoreilla, paineistetuilla paaluilla, painotuilla paaluilla, betonipinoilla;

nauha (esivalmistettu tai monoliittinen): matala syvyys maaperän jäädyttämisen yläpuolella; syvä - syvyys on alle maaperän jäädyttämisen taso;

levy (esivalmistettu tai monoliitti);

pylväs: kovan alustan muodon alla suunnitellun pienen rakenteen alla (savupiippu, masuuni jne.) (monoliitti - betonista, butobetoni), tiili tai muuraus.

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Vahvistettu betoniseos sarakkeisiin

Section of reinforced concrete base for sarakkeet

Section of reinforced concrete base for sarakkeet

Rakennustyömaa-alueen pohjavesien mahdollisten muutosten arvioiminen olisi suoritettava rakennusten rakennusten ja rakenteiden osalta I ja II luokkiin 25 ja 15 vuoden ajan, ottaen huomioon tämän tason mahdolliset luonnolliset kausittaiset ja pitkän aikavälin vaihtelut (2.19 kohta) sekä mahdollisten tulvien aste (2.20 kohta). Luokan III rakennuksiin ja rakenteisiin tätä arviota ei saa suorittaa.

Ostankino-tv-tornin suunnittelu:

Ostankinon tornin rakentamisessa käytettiin toista innovatiivista löytöä - suhteellisen matalaa perustetta. Tyypillisesti tällaisten korkeiden rakenteiden rakentamisessa käytettiin vastapainona syvän pohjan perusta, kun taas Ostankinon tornissa sen syvyys oli 3,5 - 4,6 metriä pienempi kuin tavallisen tehdasputken syvyys. Rakennuksen olisi pitänyt olla pääasiassa maanpinnan alapuolella, mikä on vakautta, joka johtuu perusmassan moninkertaisesta liiallisesta ylityksestä mastojen massan yli.

Torven massa säätiön kanssa - 51 400 tonnia.

Torin kartiomaisella pohjalla on 10 kanttia, tappien keskimääräinen etäisyys on 65 m.

Torin yläosan suurin teoreettinen poikkeama on 12 m.

Säätiön tukialueen pinta-ala on 2 037 neliömetriä, ja torniin sijoitettujen tilojen kokonaiskäyttöalue on 15 000 neliömetriä.

Kartiomaisen pohjan keskelle itsenäiselle pohjalle (pyöreä teräsbetonilaatta, jonka läpimitta oli 12 metriä ja paksuus 1 metri) pystytettiin raudoitettu betonipyörä, jonka korkeus oli 63 metriä ja halkaisija 7,5 metriä. Tässä lasi kulkee nopeita hissejä, virtakaapeleita, tietoliikennekaapeleita, kaivoksen, jossa on vesi- ja viemäriverkkoja ja hätätilanteen teräsportaat.

Viidentoista liitäntälaitteen palkkien palkit ovat lasissa ja portaat kulkevat lasin ja kartiomaisen pohjan väliin.

Erillisten perustusten rakentaminen kahdelle itsenäiselle rakenteelle - torni ja lasi - sallii sinun siirtää maahan eri paineen epätasaisella vedellä.

Valaistu betoniteräs

GOST 948-84 "Betoniraudat rakennusten kanssa tiiliseinillä"

Jousipalkit ovat seinän osia, jotka limittävät oven tai ikkunan aukon.

Puserot on jaettu seuraaviin tyyppeihin:
PB-palkki, leveys enintään 250 mm: iin (kuva 1);
PP - laatta, leveys yli 250 mm (kuva 2);
PG - palkki, jossa on reikä lattialevyjen tukemiseen tai liittämiseen (kuva 3);
PF - etupuolella, edessään rakennuksen julkisivun kohdalla, joka on tarkoitettu estämään aukot nelikulmioineen ulkonevalla muurausmuodostuksella aukon ollessa 250 mm tai enemmän (kuvio 4).

GOSTin vaatimusten mukaan hyppääjät ovat laadukkaita materiaaleja, ja ne ovat suurta kysyntää asiakkaidemme keskuudessa.
Ikkunoiden teräsbetonikatot kestävät 200 kg / m - 800 kg / m ja oviaukot 3700 kg / m.

Teräsbetonikannen mittojen on oltava vähintään 0,3 metriä pitempiä kuin aukon leveys.
Standard GOST koskee raskasbetonirakenteita, joita käytetään estämään rakennusten tiiliseinien aukkoja eri tarkoituksiin.

Rakentaminen taloja Rostov-on-Don

Novation-yritys tarjoaa sinulle palveluita avaimet käteen -tilassa, joten sinun ei tarvitse viettää suurta aikaa ja hermoja talon rakentamiseen. Sinun tarvitsee vain ilmaista ajatuksiasi, ideoita ja kaikki muu on meidän työtämme. Kehitämme projektin kotona ottaen huomioon kaikki toiveesi, panemalla pätevästi täytäntöön rakentavia ratkaisuja, tekemällä arviota ilmaiseksi, koordinoimalla sen kanssasi ja luomalla avaimet käteen uusi koti. Tällä hetkellä voit olla varattu joitakin elintärkeitä ja miellyttävämpiä asioita, kuten perheen tai työn, kun taas ammattilaiset ovat kiihkeitä kaatamalla säätiötä, rakentamalla ja viimeistelemällä.

Auttakaamme kaikessa
Rostovin talojen rakentaminen liittyy useisiin vaikeuksiin, kuten erilaisten lupien ja hyväksyntöjen hankkimiseen, vaikeilla alueilla, joilla on korkea pohjavesi ja suuret rinteet, hankkeiden valitsemiseen liittyvät ongelmat kaikissa pääkriteereissä (hinta, asettelu, ulkonäkö, laatu ja käytännöllisyys). Yrityksemme on valmis ottamaan kaikki rakennusalan kysymykset kokonaan mukaan lukien "menossa tapauksiin", koska avaimet käteen -mökkien rakentaminen on asiakkaan vähimmäistoiminta koko prosessissa.

Laadunvarmistus
Novation-yritys on työskennellyt rakennusmarkkinoilla yli vuoden ajan ja on saanut tietyn maineen. Se ei olisi mahdollista, jos Rostov-on-Don-talojen rakentamista ei toteutettu laadullisesti. Olemme tehneet monia sopimuksia mökkien rakentamisesta, ja kaikille asiakkaillemme on tarjottu korkealaatuista työtä. Voimme taata, että rakennamme taloja yksinomaan laadukkaista materiaaleista ja vain pätevien työntekijöiden kädestä ja myös takaamme talon rakentamisen vähintään viisi vuotta. Ei ole väliä, onko sinun tarvetta kehittää talon projekti, rakentaa se tai toteuttaa sisustus, asiantuntijat tekevät sen korkeimmalla tasolla.

Jos haluat uuden kodin kestämään vuosikymmeniä, mukava ja mukava, käytä sitten palveluitamme. Avaimet käteen yksityisten talojen rakentaminen on erikoistumistamme, josta olemme saavuttaneet huomattavaa menestystä. Kuitenkin, miksi puhua siitä, ehdotan, että tutustuimme projekteihimme, palveluihimme ja hintoihinmme, analysoimme kaiken ja soita meille puhelimitse 8 (863) 309-08-03 ja yksityiskohtainen arvio on valmis niin pian kuin mahdollista!

Lohkojen laskeminen fbs-säätiön laskimella

Lohkojen lukumäärän laskeminen säätiölle

Rakennuksen perusta niin monta vuosisataa sitten kuin se on tänään on perusta. Talon, kylpylä tai vaunu, joka on pystytetty väärin taitettuun pohjaan, ei voi seistä jopa 2 vuotta, kun taas hyvin perustelluilla säätiöillä ne ovat olleet vuosisatoja. Säätiölle käytetty materiaali voi olla erilainen, mutta betonilohkot on korostettava, koska tällainen rakennusmateriaali ei käsitä käsin asettamista. Kun työskentelet hänen kanssaan, sinun on käytettävä erikoislaitteita (nosturi). Päinvastoin kuin tällaisen rakenteen korkeat kustannukset, on myös epäilyttävä plus: FBS-lohkojen (seinän pohjuslohkojen) nauhan perustukset rakennetaan paljon nopeammin kuin muusta materiaalista ja viimeistellyn rakenteen laatu on paras mahdollinen vaihtoehto. Se soveltuu kaikentyyppisille rakennuksille sekä pienille rakennuksille että pääoman rakentamiselle.

Perustablokit ovat melko raskas, joten niiden asennukseen tarvitaan nosturi.

Lohkoperustan etu sen vastapuolten yli on, että sitä voidaan käyttää alueilla, joilla on minkäänlaista maaperää.

Pohjustuslohkot on asetettava hiekka- ja sora-aihiolle.

Tyypillisesti makaaminen tapahtuu maaperän jäädyttämisen syvyyteen perustuen altaan alapuolelle 10-15 cm: n korkean hiekka-sora-alustan asennukseen ja tulevan rakennuksen ympärille kaadettuun teräsbetoniliuskaan, johon muuraus tehdään lohkoilta. Tämän nauhan ei pitäisi olla leveämpi kuin lohkon paksuus.

Säästämiseksi ja maaperäolosuhteiden ennakoimiseksi rakennuksia, kuten kylpyjä ja varjoja, on mahdollista rakentaa hienosti vaurioitunut säätö, joka ei ole asennettu maahan koko pakkassuodatuksen syvyydessä, mutta vain osalle siitä. Tämä vaihtoehto on mahdollista maaperän matalalla syötöllä (maaperän kykyä nollan alapuolella kutistua ja laajentaa), koska maaperän puristusvoima voi vahingoittaa rakenteen perustan, joka asetetaan jäätymisvyöhykkeen yläpuolelle. On syytä muistaa, että liuska-pohjan rakentaminen täydelle jäätymisnopeudelle ei ainoastaan ​​takaa rakennustasi kestävyyttä, vaan myös mahdollistaa sen, että pystyt järjestämään kellarin huoneen käyttämällä itse säätiötä kellarin seininä. Tällöin on tarpeen tietää pohjaveden korkeus ja hoitaa kellarin vedeneristys.

Lohkojen määrä

Säätiölohkojen kulutus riippuu niiden koosta.

Joten suunnitelma on hyväksytty ja voit aloittaa laskelmat. Voit selvittää, kuinka monta lohkoa tarvitaan rakentamiseen. täytyy tietää lohkojen tyypit. FBS on valmistettu hiekkasementtibetonista M100 ja M200, ja niiden valikoima on tarpeeksi suuri tarpeiden täyttämiseksi. Niiden mitat riippuvat FBS: n tyypistä on esitetty alla olevassa taulukossa. Kuinka monta lohkoa se kestää rakentaa riippuu yhden lohkon koosta.

Laskettaaksesi, kuinka monta lohkoa tulee olemaan säätiössä, sinun on tiedettävä sen tilavuus. Muurausmateriaalin tilavuuden laskemiseksi riittää moninkertaistaa koko säätön pituus sen paksuuden ja korkeuden mukaan. Kokonaisluku jaetaan yhden lohkon tilavuudella, mikä johtaa muuraukseen tarvittavien FBS-lohkojen lukumäärään. Jos rakenteessa on eri muotojen paksuus eri segmentteissään, on jokaisen alueen kohdalla tehtävä laskelma ehdotetun kaavan mukaisesti.

Kylpyammeen perustana

Lohkojen perustuksen laitteen rakenne.

Luettelo työkaluista ja materiaaleista:

 • FBS-lohkot;
 • sora;
 • hiekka;
 • aluksella;
 • kynnet;
 • muurauslaasti;
 • bitumi;
 • katemateriaali tai muu vedenpitävä rakenne lattian ylimmän rivin liittämiseksi muuraukseen;
 • rakentaminen nosturi;
 • lapio;
 • vasara;
 • ratkaisuvalmius;
 • lastalla;
 • taso ja taso.

Rakennusohjeet

Kylvyn kellarin rakentamisen kaivanto olisi 40 cm leveämpi kuin käytettyjen lohkojen leveys.

 1. Ensin kaivetaan kaivanto, jonka leveys riippuu täysin käytettyjen lohkojen paksuudesta. Kaivannon leveyden tulee olla suurempi kuin lohkon paksuus 20 cm kummallakin puolella, jotta muurausmukavuus olisi hyvä. Tarvittaessa kaivataan 20 cm: n kellarista reiän ulkopuolisia sisennyksiä. Jos ovi tai reikä on useimmissa tapauksissa syvyys, joka on yhtä suuri kuin jäätymisen syvyys.
 2. Toinen vaihe on tyynyn täyttö (kerros hiekkaa tai hiekkaa ja soraa). Se luo tarvittavan tasaisuuden ja yhtenäisyyden maaperän alla perustan rakenteen. Se on päällystetty 15 cm: n paksuisella kerroksella ja varovasti paikoillaan.
 3. Seuraavaksi sinun on valmisteltava raudoitettu betoni säätiölle. 20 cm korkea laatikko on koputettu levyistä ja leveys on yhtä suuri kuin lohkon leveys (jos aiot olla kellarissa, voit täyttää pohjan kokonaan kiinnittämällä laatikon pohjarakenteisiin). 12 mm: n rautaosat sijoitetaan valmiiseen muottiin ja kaadetaan betoniin M200-tuotemerkillä. Jos rakennus ei kuulu pääomaan, esimerkiksi kylpyamme, se voidaan rajoittaa M100-betonimerkkiin. Kun liuos kovettuu, muotti on poistettava.
 4. Nyt se on betonilohkojen kääntö. Asennusjärjestys on seuraava: ensin lohkot pinotaan nosturilla rakenteen kulmissa, seinien risteyksissä ja julkisivuseinien alapuolella. Corner-lohkot ovat ohjeita perustuksen jatkolle asettamiseksi ja niiden asettamiseksi tarvittava tasomaisuus säädetään niiden hallinnassa. Kaikkien muurien mukana tulee olla tasoilla ja tasoilla mitatut vaakasuorat viivat ja pystysuorat seinät. On huomattava, että betonilohko on erittäin kestävä ja vahvistettu vahvikkeella, mikä poistaa sen mittojen muutoksen. Koska lohkokokoa ei voida korjata, tiedonsiirto suoritetaan luomalla muuraus, joka korvaa koko FBS-lohkon putken kulkusuunnassa tai kerättämällä muottiinpanon, jota seuraa betonin kaataa laskettavaan putkeen. Kun asennat pohjan FBS: n kylvylle, täytyy ommella pystysuuntaiset saumat ja täyttää ne kuorella rakenteen lujuuden ja jäykkyyden vuoksi. Kun kylvyn alla oleva lohkoperusta on valmis, on tarpeen kiinnittää se 15 cm: n kerroksella teräsbetonia, joka on rakennettu käyttäen samaa tekniikkaa kuin betoniraina muurattujen kappaleiden alla.
 5. Viimeinen kosketus on valmiin muurauksen vedenpitävyys. Tätä varten bitumia päällystetään muurien pinnalle kahdessa kerroksessa, jotka tulevat kosketuksiin maan kanssa ja sen yläosa (jossa seinät asetetaan pohjaan) on liimattu kateaineella. Bitumin on kuivuttava ennen siirtymistä seuraavaan rakennusvaiheeseen.
 6. Jos maaperä ei ole kallistumassa, jäljelle jäävä kuilu kentän ja muurauksen välillä voidaan täyttää maaperällä, joka muodostui kuopan kaivamisen aikana. Muussa tapauksessa käytä keskirasvaa hiekkaa. Alusta kylvyn alla on valmis.

Kun laitetta perustetaan kylvyssä, on muistettava, että lohkojen paksuuden tulisi olla paksumpi tai yhtä suuri kuin seinien paksuus, joka rakennetaan niihin, niin että muuraus ei jumittua pohjan päälle. Tämä antaa tarvittavan vahvuuden seinille. Monikerroksisten rakennusten päärakennukseen perustuslohkojen paksuuden tulisi olla 600 mm, ja yhden kerroksen rakennuksiin, kuten kylpyyn tai muuraukseen, soveltuvat 300-400 mm: n paksuiset betonilohkot.

Lohkojen perusta FBS

Tänään on paljon materiaaleja, joista voit rakentaa säätiön. Ne kaikki eroavat toisistaan ​​ominaisuuksissa, laadussa, kustannuksissa ja asennuksessa. Äskettäin FBS: n lohkojen perusteet omilla kädillä ovat yleistyneet. Se on valmistettu perusseinästä, joka on valmistettu tehtaissa, joka on erikoistunut vahvojen betonituotteiden valmistukseen.

Tekniset tiedot

Visuaalisesti edustaa suorakulmioa, johon on lisätty betonia. Suuri sulamisominaisuus. Ne eivät menetä muotoaan ja ominaisuutensa -70 asteen lämpötilassa ja pysyvät vahvoina +50 astetta. On suositeltavaa käyttää tätä säätönauhamallin menetelmää.

Lohkoperustan laite FBS-korttelista

Rakennusvaiheet

Rakenna FBS-lohkojen perusta omilla kädillä aluksi alueen merkinnällä. Voit tehdä tämän merkitsemällä alue, jolla tuleva perusta sijoitetaan. Erikoiset tangot ovat juuttuneet kehän ympärille, ja pohjan pääosien leikkauspisteessä nastat on tehty vahvikkeesta. Paras tapa on pitää ne syvälle maahan.

Seuraavassa vaiheessa kaivetaan kaivantoa. Mutta ennen työskentelyn aloittamista on syytä laskea haluttu syvyys ja leveys. Nämä parametrit ovat suoraan riippuvaisia ​​maaperän laadusta, johon pohja on asetettu perustilohkosta omiin käsiinsä.

Kaivaa kaivannot säätiölle

Älä unohda, että Venäjän federaation alueella talojen rakentamiseksi sen on oltava vähintään 120 cm tämän tyyppistä, ts. koon kaksi rakennuspalikkaa.

Eri alueilla se on erilainen, kaikki riippuu ilmasto-olosuhteista. Niinpä esimerkiksi ikuisen pakkasen olosuhteissa sen syvyys lisääntyy, koska ne pyrkivät välttämään pohjan nopean muodonmuutoksen, mutta sen on pysyttävä jäätymisasteella niin, että tuleva rakenne on maan vakaalla alueella.

Ennen kuin rakennat säätiön FBS-korttelista, laskelman tulisi olla mahdollisimman tarkka ja harkittuja.

Tämän jälkeen kaivetaan rikki, jonka pohjalle hiekka kaadetaan. Jos maaperässä on paljon saviä, siihen lisätään murskattu kivi. Sen jälkeen se kostutetaan vedellä, varovasti paisutetaan ja kaadetaan kerroksella betonia, jonka korkeus saa olla enintään 5 cm, minkä jälkeen sinun on odotettava, kunnes se koventaa liuoksen.

Lohkojen lukumäärän laskeminen

Ennen kuin aloitetaan ensimmäisen kerroksen rakentaminen, on tarpeen laskea tarvittava määrä FBS: tä rakentamiseen.

Tee näin vertaamalla vaaditun materiaalin kokoa ja painoa kaivannon parametrien kanssa. Pohjimmiltaan laskelmissa otetaan lohkojen määrä korkeintaan 6 kappaleeseen.

Rivien asettaminen

Kerrostumien aikaansaamiseksi on tarpeen valmistaa erikoisastiasto, joka koostuu betonista ja hiekasta. Lisäksi materiaalien on oltava korkealaatuisia.

Sen jälkeen ne alkavat pystyttää ensimmäisen rivin, ensin lohkot sijoitetaan seinien leikkauspisteeseen sekä pohjan kulmiin. Ensimmäisellä rivillä on järkevämpää käyttää tasaisempaa muotoa, mikä auttaa estämään säätiön muodonmuutoksen. FBS pinoa tiukasti toisiinsa, kosketuspisteissä laittaa betonin ja hiekan liuokseen. Vedenpitävä kerros asetetaan päälle, sitten vaaka tarkistetaan.

Ensimmäisen lohkon rivin asettaminen

Jäljellä olevat joukot ovat porrastettuja, ts. lohkojen liittymispaikkojen tulisi laskea edellisen krs: n keskelle. Niiden tulee olla voideltuja 1,5 cm: n kerroksella. Kulmat ovat päällekkäin, jonka merkitys on se, että jos ensimmäisellä rivillä kulman reunus putoaa vasempaan reunaan, toisen on oltava oikealla puolella. Jos saat pienen aukon, riittää täyttää se betonin seoksella.

Katso myös: Tiilitalon säätiön laskeminen

vedeneristys

Kun säätö on valmis, sen on oltava vesitiivis. Tätä varten koko alue on voiteltava mastiksella tai erityisellä seoksella. On myös mahdollista lämmittää. Tätä varten vaahto liimataan vedeneristyskerrokseen. Vedeneristyskerroksen kuivumisen jälkeen tyhjennysalueet peitetään hiekalla.

Vedenpitävä lohkopohja

Asennusohjeet

 • On parempi valita lohkot, joiden pituus on 2,4 m, mikä heikentää saumojen määrää niiden välillä;
 • Jos maa on liian löysä tai heikko, ensimmäinen rivi on vahvistettava vahvitetulla betonivyöllä tai lisättävä monoliittinen kerros, jossa on jonkinlainen laudasta valmistettu muotti, joka on täytetty betoniliuoksella ja odottaa täydellistä kuivausta;
 • On suositeltavaa täyttää kaivanto hiekalla tiettyinä määrinä: ensin nukahtaa neljänneksellä, tampaa varovasti, sitten nukkua lepoa, myös tamp;
 • Säätiön valmistuksessa on välttämätöntä jättää pienet reiät, joiden kautta viestintä kulkee tulevaisuudessa;
 • Jos betoniliuosta valmistetaan, on ehdottomasti kiellettyä lisätä vettä siihen, se heikentää viskooseja ominaisuuksia;
 • Sementin sijaan erityisliiman käyttö on sallittua;
 • On parempi suorittaa rakentaminen lämpimällä säällä, on mahdollista laskea tarvittavat mittaukset kaivannolle ja muille rakenteille, jos sataa, niin sinun on odotettava, kunnes maa on täysin kuiva;
 • Rakentamiseen on parempi vuokrata nosturi ja 2-3 hengen miehistö, mikä nopeuttaa työn etenemistä.
 • Jos tähän rakennukseen rakennetaan tiilitalo, leveys lohkojen välillä on 60 cm, muille materiaaleille on paljon pienempi;
 • Pohja on kestävämpi käytettäessä betoniseosta;
 • Prosessin päätyttyä on parempi odottaa noin kuukausi, jotta rakentaminen pystyy täysin tarttumaan kaikkiin osiin;
 • Nauhateollisuudella on tärkeää jättää pienet aukot, joita tarvitaan myöhemmin huoneen ilmanvaihdossa.

Tämä prosessi ei ole tarpeeksi vaikeaa, jos noudatat sääntöjä ja suosituksia sen erektiota varten, kestää noin viikon. Tärkeintä on tuottaa oikein kaikki koot ja määrittää maaperän ominaisuudet sekä laskea kaikenlaisia ​​kausivaihteluita, joita siinä esiintyy.

Rakentaa säätiö FBS-lohkosta, tee-se-itse-video näyttää kaikki rakentamisen vaiheet yksityiskohtaisesti.

Perusteellinen perusta: rakentamisen valinta ja vaiheet

Suosittu monoliittinen betonipäällyste

FBS-lohkojen lukumäärän laskentamenetelmä ja laskenta. Hyödyllisiä materiaaleja

Schulz Denis - rakennusalan asiantuntija Siana Group Company

Niinpä valmis tehtiin teidän laitoksellasi, perustuskuoppi valmistui ja ehkä jopa kaistaleperusta kaadettiin. Tällöin hankkeen lopullinen säätiö koostuu FBS-korttelista. Seuraava askel on laskea ja hankkia tarvittava määrä perustuslohkoja.

Riippumatta siitä, onko se vastuullasi päättäjäsi tai päätät tehdä kaiken itse, suosittelemme, että lasket itsesi rakennuspalikoiden lukumäärän. Tämä antaa mahdollisuuden tutustua perusteellisemmin valmisteluprosessin rakentamiseen ja tarkistaa työntekijöiden laatimat maksut maksuista.

Tietenkin voit käyttää erilaisia ​​laskuja laskea FBS-lohkojen lukumäärää, mutta menetät 15 minuuttia aikaa menetelmän tutkimiseen ja vielä 20 minuuttia laskeaksesi, tulet paljon parempia tuloksia, ja johtopäätöksesi ovat paljon tarkempia. Lisäksi laskimet tarvitsevat myös käyttää

Joten perustablokit:

 • Määritä, kuinka monta lohkojen esivalmistetut kerrokset ovat meidän säätiöissämme.

Esimerkin helpottamiseksi ottakaamme pienen mutta tiukkaan 10 * 10 metrin talon, jonka päätteeksi päätettiin tehdä lohkojen paksuus 500 mm. (standardi lohko FBS 24-5-6) Lohkon parametrit (korkeus 580 mm GOST: n mukaan, leveys 500 mm, pituus 2380 mm) ja lisää nämä arvot sauman keskimääräinen korkeus 20 mm.

Tuloksena on yksi kerros säätiöstä, jonka korkeus on 600 mm.

Projektissa koko säätiön korkeus on ilmoitettava. Mutta jos ei, ja rakennat rakennuksen perustan FBS-lohkolta, todennäköisesti rakennuksessa on kellari. Kellarin korkeus ei saa olla alle 2500 mm, se määritetään erikseen. Joten 2500/600 = 4.16. (lohkojen kerrokset) Kun otetaan huomioon, että nauhan perustuksen on oltava kellarin lattiatason yläpuolella ja myös seuraava askel lohkojen asettamisen jälkeen tulee lattiapinnoille, päätämme, että neljän kerroksen lohkojen on oltava riittävän vähäiset meille. (jos haluat olla kolmen metrin korkuisia kellarissa, on tarpeen asentaa toinen viides kerros FBS-lohkoja.

 • Määritä, kuinka monta oven ja ikkunan aukkoa tulee olemaan jokaiselle seinälle

Esimerkiksi piirrä talosi puolet puhtaalle paperiarkille ja merkitse ne kirjaimilla (A-B-B-D). Lohkojen lukumäärää lasketaan kokonaisuudessaan yhdestä kulmasta "A" ja "G"

Oletetaan, että seinä "A" on 10 metriä pitkä ja siinä on sisäänkäynti ja ikkuna. Etuovi 0,9 m, ikkuna 0,8 mm. Muistamme, että ikkuna ei käynnisty ensimmäisestä rivistä vaan kolmannesta, ja toistaiseksi emme ota huomioon sen leveyttä. Ensimmäisessä FBS-kerroksessa seinän pituudesta vähennetään oven leveys 10-0,9 = 9,1

 • Aloita ensimmäisen kerroksen ulkoasu:

Lohkojen lukumäärän laskeminen jokaiselle myöhemmälle kerrokselle aina alkaen yhdestä kulmasta. (Meidän tapauksessamme tämä on seinien kulma "A" ja "G." Nyt kiinnittäkää huomiota siihen, kuinka pitkälle oviaukko on kulmasta "A" ja "G." Meidän tapauksessamme tämä etäisyys on 6 metriä. etäisyys 6 / 2.4 = 2.5 (Kaksi lohkoa ja puolet koko lohkosta)

Standardipituudet fbs lohkoa laskettaessa säätöä 1) 2400 mm 2) 1200 mm 3) 900 mm

Jäljellä olevassa etäisyydessään 1200 mm: n pituinen lohko asennetaan rohkeasti.

Niinpä seinälle A ensimmäiselle kerrokselle levylle vedetään 2 lohkoa "24" ja yksi FBS-lohko "12"

- Laske etäisyys "A" -seinästä oven 10m-6m-0.9m = 3.1m jälkeen

- Lasketaan, kuinka monta ja mikä estää FBS: n pääsemisen tähän kokoon 3.1 / 2.4 = 1.29 (yksi koko lohko, jäljellä oleva etäisyys 3.1m-2.4m = 0.7m täytämme rikki lohkon. Jos aukot ovat epäonnistuneita, voi olla tarpeen rikkoa pohjakerroksen, ja tämä on hyödyllistä keskustella rakentajien kanssa etukäteen, mutta pienet epätyypilliset etäisyydet, jotka johtuvat lohkojen ulkoasusta, täytetään kiinteällä tiilellä.

- Seinä "A" on valmis, mene seinään "B". Älä unohda ottaa huomioon, että seinämän "B" pituuden on vähennettävä lohkon paksuus 0,5 m. E. 10m-0,5 = 9,5

Meidän tapauksessamme ei ole aukkoja seinälle "B", joten pidämme 9.5 / 2.4 = 3.95. Laskettaessa lasketaan luvut kuten 3.95. Rakentajat tietävät, kuinka 4 pohja-alustaa voidaan sijoittaa tällaiseen pituuteen (puristus ja venytys tehdään käyttämällä FBS 2380mm GOST-kokoa ja pienen ulokkeen ulkopuolisten lohkojen vapautumisen vuoksi.) Ensimmäisen kerroksen "B" puolella on 4 FBS 2: n koko lohkoa, 4m.

Jäljellä olevia osapuolia kohdellaan samalla tavoin.

Toisen ja kolmannen kerroksen perustilohkojen laskeminen alkaa samalla kulmalla, josta edellinen kerros alkoi. Mutta on erittäin tärkeää, että FBS: n ulkoasu, tuotat vastakkaiseen suuntaan. eli Toisessa kerroksessa sinun on ensin laskettava seinä "G", sitten "B" jne. Tämä on välttämätöntä, koska FBS: n kukin yläosa on asetettava ruutupiirroksen kuvioon.

Älä unohda aloittaa ottamasta huomioon ikkunoiden aukkoja, kun pääset FBS-lohkojen laskemiseen toiseen ja kolmanteen kerrokseen. Onnea ja olla valppaana?

BASE-LAITTEIDEN (BLOCKS) SIJAINTIJÄRJESTELMÄN TÄYTÄNTÖÖNPANO

1. Aseta kaavion näytä alareunan lohkon rivi - pohjalevyt tai FBS-lohkot. Järjestelmä, joka kuvaa asteikkoa 1: 100, 1: 150,1: 200

2. Kaaviossa esitetään vain kyseisen lohkon istutuskoko.

3. Määritä keskuksen akseliin sitovan pohjan poikkileikkaukset.

4. Piirrä pohjakerrosten tai lohkojen ääriviivat kaikkien seinien alle.

5. Leikkaa pohja kappaleiksi kulmissa porrastetusti.

6. Aloita mistä tahansa akselista hajoavat pohjalevyt. Perusta on täysi lohko, jonka pituus on 2400 mm, jos kokonaislukkojen kokonaisluku ei mahdu, sitten puolet 1200 mm tai 800 (900) mm: n lisälohkoja sijoitetaan oikeisiin paikkoihin. Pohjalevyjen ja tukilohkojen merkit ja koot, ks. Rakennusrakenteiden luettelo (liite 9).

Jaksotettu esimerkki pohjalevyjen asettelun toteutuksesta

Tässä esimerkissä akseleiden välinen etäisyys 11600.

Lohkojen asettelun pituus, kun seinät kiinnittyvät, on:

11800/2400 = 4,9 kpl

Ota 4 lohkoa 2400

11800-2400 * 4 = 2200 saldo

Hyväksy lohko 1200

Ota lohko 800 ja monoliittinen tiiviste 200.

Monoliittiset tiivisteet jopa 400 mm ovat mahdollisia.

7. Jokaisella akselilla lohkojen sitoutuminen keskiakseleihin.

8. Korosta monoliittiset päätteet koon ja merkinnän mukaan.

9. merkitsemään luonnollisella brändillä kaikki lohkot kullekin akselille tähän tarkoitukseen

sinun täytyy yhdistää samat lohkot ja kutsut ja kirjoittaa merkintä.

10.Jos kaikki perustukset ovat samassa merkinnässä, se on kirjoitettu nimeen

piirustus. Esimerkiksi: "Pohjalevyjen asettelu merkillä. -2,400 ".

11. Merkki voidaan merkitä 2, 3 paikkaa merkin vieressä

12.Jos pohjalevyt sijaitsevat haaroilla, on välttämätöntä

laita kukin lohkon merkki pohjasta korkeuserojen alalla.

Säätiön seinän skannaus

· Kehittäminen on rakennettu pitkin yhtä opettajan ilmoittamia rakennuksen akseleita.

· Kehitys perustuu pohjalevyjen ja pohjarakenteen ulkoasuun, joka on tehty PZ: n laskentaan.

Esimerkiksi: jos säätötulppa osoittautuu näin, skannauksen piirtämisen jälkeen näemme yhden 300 mm: n istukan lohkon ja 2 riviä 600 mm lohkojen (ks. Vaiheittainen esimerkki).

Säätiö solmu

· Skannausnäytössä näytetään kaikki akselit, niiden välinen etäisyys ja ääriakselien välinen kokonaiskoko.

· Kun suoritat lakaisut, ensiksi on tarpeen sitoa lohkot säätiön kulmissa ja ylittäessä ulko- ja sisäpohjan seinät. Linnun suorituksessa lohkojen päät on merkitty ristillä.

· Aloita alareunasta 2400 mm: n lohkot, mutta jos ne eivät ole mukana, neulo puoliksi 1200 mm tai 800 (900) mm lohkareita.

· Jokaisessa seuraavassa rivissä alhaalta ylöspäin lasketaan myös lohkot, mutta liitokset on sidottava alariville. Paras ligaatio lohkon keskellä.

· Siirrettyjen saumojen vähimmäisviivaus voi olla 300-400 mm.

· Pystysuuntaiset ompeleet tehdään 1200 mm: n puolikkaiden ja 800 mm: n (900) lisälohkojen avulla.

· Jos laskettaessa lohkoja riveittäin, niiden kokonaisluku ei poistu, pienet monoliittiset tiivisteet sallitaan - jopa 400 mm.

· Kunkin lohkon skannauksessa anna lohkon nimen ehdollinen sijainti ja sen jälkeen dekoodaamalla nämä kohdat taulukkoon merkkien kohdalla.

· GOST-ohjelman vaatimusten mukainen skannaus on välttämätöntä:

-Täytä jalkojen ulkonevat päät;

-näytä sidokset liikkeen yläosasta keskenään risteävien pohjaseinien keskiakseleihin;

-alhaalta ylöspäin osoittavat jokaisen lohkon rivin yhdellä tai kahdella sivulla tai kummallakin puolella ruutupiirikuviossa;

-kaikki mahdolliset monoliittiset päätteet olisi korostettava kooltaan, yhdessä kätevässä paikassa näyttävät kutsun nimeltä ja merkillä pisteillä;

-lakaukset suoritetaan asteikolla useammin kuin 1: 100, 1:50 sallitaan;

-perustuslakeiden läsnäolon avulla voit määrittää lohkojen tarkan lukumäärän ja tehdä tuotannon työtä.