Betonilämmitys lämmittämällä lankaa PNSV

Betonipurkamisen talvella on vaikeuksia. Suurin ongelma on liuoksen normaali jähmettyminen, vesi, jossa voi jäädyttää, eikä se saa teknologista vahvuutta. Vaikka näin ei tapahdu, koostumuksen alhainen kuivausaste tekee työstä kannattamatonta. PNSV-johtoinen lämmitysbetoni auttaa selvittämään tämän kysymyksen.

Talvella sähköinen lämmitys on kätevin ja edullisin tapa saavuttaa haluttu materiaalin kovuus. Se on sallittu yhteisyrityksen sääntöjen 70.13330.2012 mukaisesti, ja sitä voidaan käyttää rakennustöiden suorittamiseen. Kun betoni kovettuu, lanka pysyy rakennuksen sisällä, joten halvan PNS: n käyttö antaa taloudellisen lisävaikutuksen.

hakemus

Lämmittämällä betonia talvella kaapelin avulla on mahdollista ratkaista kaksi pääongelmaa. Alle nollan lämpötilassa liuoksen vesi muuttuu jääkiteiksi, minkä seurauksena sementin hydrausreaktio ei vain hidastu, se pysähtyy kokonaan. On tunnettua, että jäätymisen aikana vesi laajenee ja tuhoaa liuoksessa muodostuneet sidokset, joten lämpötilan noustessa se ei saavuta tarvittavaa voimaa.

Liuos kovettuu optimaalisella nopeudella ja säilyttää ominaisuutensa lämpötilassa, joka on suuruusluokkaa 20 ° C. Kun lämpötila putoaa, erityisesti nollan alapuolella, nämä prosessit hidastuvat, vaikka otetaan huomioon, että lisälämpö syntyy nesteytyksen aikana. Teknisten olosuhteiden kestämiseksi talvella on mahdotonta ilman betonin lämmittämistä PNSV-johtoa tai muuta tähän tarkoitukseen suunniteltua kaapelia, kun:

 • ei ole antanut riittävä eristys monoliitti ja muottiin;
 • monoliitti on liian massiivinen, mikä vaikeuttaa sen tasaista lämmittämistä;
 • matala ympäristön lämpötila, jossa liuoksessa oleva vesi jäätyy.

Johdinominaisuudet

PNSV: n lämmityskaapeli koostuu teräsjohtimesta, jonka läpimitta on 0,6 - 4 mm² ja halkaisija 1,2 mm - 3 mm. Jotkut tyypit on peitetty sinkin avulla vähentää aggressiivisten komponenttien vaikutuksia laastiin. Lisäksi se on päällystetty polyvinyylikloridin (PVC) tai polyesteri lämmönkestävällä eristyksellä, sillä se ei pelkää taivutusta, hankausta, aggressiivista materiaalia, kestävää ja jolla on suuri resistanssi.
PNSV-kaapelilla on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Resistiivisyys on 0,15 ohm / m;
 • Vakaa toiminta lämpötila-alueella -60 ° C - + 50 ° C;
 • 1 kuutiometriin käytettyä betonia, joka kuluttaa jopa 60 metriä lankaa;
 • Voidaan käyttää lämpötiloissa -25 ° C;
 • Asennus lämpötiloihin -15 ° C asti.

Kaapeli kytkeytyy kylmään päähän alumiinisen automaattisen sulkuviiran kautta. Voimaa voidaan syöttää 380 V: n kolmivaiheverkossa, joka liitetään muuntajaan. Oikein laskettuna PNSV voidaan kytkeä 220 V: n kotitalousverkkoon ja sen pituuden ei tulisi olla alle 120 m. Käyttöjärjestelmän virran pitäisi olla 14-16 A. Järjestelmä betonirakenteessa

Teknologian ja asennusjärjestelmän lämmittäminen

Ennen betonilämmitysjärjestelmän asennusta talvella asennetaan muotti ja varusteet. Tämän jälkeen PNSV hajoaa 8 - 20 cm: n johtojen välillä riippuen ulkoilman lämpötilasta, tuulesta ja kosteudesta. Lanka ei veny, ja kiinnittyy kiinnikkeeseen erikoisnauhoilla. Älä anna säröjä, joiden säde on alle 25 cm ja virtajohtimien johtimien päällekkäisyydet. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla 1,5 cm, mikä estää oikosulkujen syntymisen.

PNSV: n suosituin järjestelmä on "käärme", joka muistuttaa "lämmin lattia" -järjestelmää. Se mahdollistaa betonin enimmäismäärän lämmityksen lämpökaapelin säästämiseksi. Ennen kaatamista laastiin, varmista, että siinä ei ole jäätä, seoksen lämpötila ei ole alle + 5 ° C, ja kytkentäkaavion asennus suoritetaan oikein, kylmät päät vedetään riittävän pitkälle.

Ohje on kiinnitetty PNSV-johtoon, joka on tarkistettava ennen betonin lämmittämistä. Kytkentä suoritetaan kiskokartio-osuuksilla kahdella tavalla "kolmion" tai "tähtijärjestelmän" kautta. Ensimmäisessä tapauksessa järjestelmä on jaettu kolmeen rinnakkaiseen osaan, jotka on liitetty kolmivaiheisen asteen muuntajan liittimiin. Toisessa - kolme identtistä johdinta yhdistetään yhteen solmuun, jolloin kolme vapaata kontaktiota on kytketty samalla tavalla muuntajaan. Virransyöttölaite on asennettu enintään 25 metrin päähän liitospisteestä, jolloin lämmitetty osa on aidan ympäröimä.

Järjestelmä liitetään koko laastien täydellisen kaatamisen jälkeen. PNSV-lämmityskaapelilla betonin lämmittämiseen käytetty tekniikka sisältää useita vaiheita:

 1. Lämmitys suoritetaan nopeudella, joka on korkeintaan 10 ° C tunnissa, mikä varmistaa koko tilavuuden tasaisen lämmityksen.
 2. Lämmitys jatkuvassa lämpötilassa kestää, kunnes betoni on saavuttanut puolet teknologisesta voimasta. Lämpötila ei saa ylittää 80 ° C, optimaalinen 60 ° C.
 3. Betonin jäähdytyksen tulisi tapahtua 5 ° C: n nopeudella tunnissa, mikä auttaa välttämään matriisin halkeilua ja varmistamaan sen lujuuden.

Teknisten vaatimusten mukaisesti materiaali noutaa kestävyyttä, joka vastaa sen koostumusta. Työn lopussa PNSV pysyy betonin paksuutena ja toimii lisävahvisteisena elementtinä.

On huomattava, että KDBS- tai BET-kaapelia on paljon helpompi käyttää, koska ne voidaan kytkeä suoraan 220 V: n verkkoon kytkimellä tai pistorasiasta. Ne on jaettu osiin, mikä auttaa välttämään ylikuormitusta. Mutta nämä kaapelit ovat kalliimpia kuin PNSV, ja siksi niitä käytetään vähemmän yleisten kohteiden rakentamisessa.

Toinen suosittu tekniikka on muottien käyttö lämmityselementtien ja elektrodien kanssa, kun venttiili työnnetään liuokseen ja liitetään verkkoon hitsauskoneella tai erilaisella asteen muuntajalla. Tämä lämmitysmenetelmä ei vaadi erityistä lämmityskaapelia, mutta se on energiaa kuluttavampi, koska betonirakenteinen vesi vaikuttaa johtimena ja sen kestävyys lisääntyy merkittävästi.

Pituuslaskenta

PNSV-johdon pituuden laskemiseksi betonin lämmittämiseksi on otettava huomioon useita päätekijöitä. Tärkein kriteeri on monoliitille toimitetun lämmön määrä tavanomaiseen kiinteytykseen. Se riippuu ympäristön lämpötilasta, kosteudesta, lämmöneristeen läsnäolosta, rakenteen tilavuudesta ja muodoista.

Lämpötilasta riippuen kaapelipinta määräytyy keskimääräisen silmukan pituuden ollessa 28 - 36 m. Korkeimmillaan -5 ° C lämpötiloissa johtimien tai päiden välinen etäisyys on 20 cm ja lämpötilan lasku joka 5 asteessa laskee 4 cm: 15 ° C se on 12 cm.

Laskettaessa pituutta on tärkeää tietää PNSV-lämmitysviiran virrankulutus. Suosituimmalle halkaisijalle 1,2 mm on 0,015 ohm / m suuria poikkipintaisia ​​johtimia varten, joiden läpimitta 2 mm: n alapuolella on resistanssi 0,044 Ohm / m ja 3 mm - 0,02 Ohm / m. Virtanäyte ydinosassa ei saa olla enempää kuin 16 A, joten yhden metrin PNSV: n halkaisijaltaan 1,2 mm: n virrankulutus on yhtä suuri kuin virran neliön tuote resistanssiin ja on 38,4 wattia. Kokonaistehon laskemiseksi tämä indikaattori on moninkertaistettava asetetun langan pituudella.

Laskevan muuntajan jännite lasketaan samalla tavalla. Jos 100 m PNSV: n läpimitta on 1,2 mm, sen kokonaiskestävyys on 15 ohmia. Koska virta on enintään 16 A, havaitaan käyttöjännite, joka on yhtä suuri kuin virran tuotto ja resistanssi tässä tapauksessa on 240 V.

PNSV-lanka on yksi edullisimmista keinoista betonin lämmittämiseen. Mutta se soveltuu paremmin ammattirakentajien käyttöön, koska sen liitäntä vaatii erityistä tietämystä ja laitteita. Tätä kaapelia voidaan käyttää kotona, kun se on laskenut oikein virrankulutuksen. Lämmöneristysmateriaalien käyttö auttaa vähentämään kustannuksia laastin kuumentamisen aikana, jolloin lämmitys tapahtuu nopeammin ja lämpötilaa vähennetään tasaisesti, mikä parantaa betonin laatua.

Johdot betonin lämmitykseen

Useimmissa tapauksissa positiivisten lämpötilojen vaikutus betonilaastille, joka on muottipesässä, on järjestetty rakennustyömaalla ulkolämpötiloissa alle nolla. Mutta käytäntö osoittaa, että betonin lämmittely on hyödyllistä muissa tapauksissa, x - nopeuttaa massan asettamista ja kovettamista sekä saada aikaan yhtenäisin betonin koostumus. Yksi näistä menetelmistä, jota kutsutaan aktiiviseksi lämmitykseksi, käyttää lankaa betonin lämmitykseen, joka asetetaan suoraan työmassaan.

Lämmityskaapelin asentaminen muottiin

Vahvettu betonin lämmitysmenetelmä

Tämän tekniikan tärkein etu verrattuna muihin betonin lämmitysmenetelmiin on lämmön menetyksen absoluuttinen puuttuminen, koska lämpöenergia jää ympäröivään betonimassaan. Kaapelin kuumentamisen ja lämmön siirtämisen kustannukset betonirakenteen runkoon ovat vähäiset verrattuna muihin lämmitystekniikoihin.

Seuraavaksi on epäilemättä suuri plus - tämän menetelmän toteutuksen yksinkertaisuus. Laskelmien jälkeen riittää valita lämmityselementti, johdotus ja asennusohjelma, valita sopiva jännite ja lopputulos voidaan saavuttaa ilman rakennuttajien ja sähköasentajien palveluja.

Itse tekniikka koostuu useista eri vaiheista, joista ensimmäinen on muodoltaan muodoltaan tai sopivan rakenteen muoto, jossa raudoituskaura, kuumennusviira asetetaan ja betonia kaadetaan, joka on pakattava syvällä värähtelijällä ennen virtapiirin virittämistä.

Liuos kaadetaan lämmittämiseen valmistettuun muotoon


Jotkut ominaisuudet, joita langan PSV tai KDBS käyttää betonin massan lämmittämiseen, antavat piirin tehokkaamman muuntavan jännitteenergian lämpöenergiaksi. Tämä lämmittää ja lämmittää betonia, mikä nopeuttaa sen asettamista ja kovettumista.

Ammattimaiset rakentajat tietävät ja ymmärtävät lämmityslangan ja lämmityskaapelin välisen eron, ja yksittäisille kehittäjille on hyödyllistä saada käsitys tästä, mikä auttaa käyttämään lämmitystekniikkaa oikein ja tehokkaammin. Lämmityksen menetelmä kaapelilla on kalliimpi seuraavista syistä:

 1. Lujitetun betonin lämmitys suoritetaan, kun kytkentäpiiri johdetaan vähäiseen jännitteeseen erityisellä erottimella, jotta eristeen vahingossa tapahtuva vaurioituminen vaarallisten jännitteiden vuotamisesta rakennettaisiin märkämetalliliittimien kautta.
 2. Lämpökaapeli КДБС voidaan liittää 220/380 V: n verkkoon alentamatta verkkojännitettä.

On yksinkertaisempaa yhdistää pnsv-johto tai KDBS-kaapeli työn organisoinnin yhteydessä - liitännät tehdään erityisten kytkimien avulla ja kaapelia ei tarvitse lyhentää tai pidentää. Kuitenkin lämmityskaapeli on kalliimpi kuin lanka, joten yksittäisessä rakennuksessa sitä käytetään omistajan harkinnan mukaan. Kaapeleiden toinen haitta on se, että niitä ei voida käyttää uudelleen.

KDBS-kaapeli betonilämmitykseen

 1. Ulkopuolelta kaapelijohdinta voidaan erottaa seuraavilla ominaisuuksilla: langalla on yleensä yksi ydin, kaapelilla on kaksi tai useampia;
 2. Lanka on nimellinen lämpötila-alue betonin lämmityksen aikana - ± 55 ° C;
 3. Maksimivirta: 16 A;
 4. Johdin poikkileikkaus -0,6-3 mm, jonka ansiosta lanka voidaan taivuttaa mihin tahansa suuntaan ja käyttää monimutkaisia ​​asennuskuviota;
 5. Lankojen kulutus lämmitykseen 1 m 3 betoniliuosta on 50-55 m.

Mitkä ovat lämmitysjohdot

Lankalämmitys psv 1 2 pidetään halvimpina tuotteina lämmitysjärjestelmiin. PNSV tarkoittaa: PN - lämmityslankaa, С - terästä), V-vinyylieristys. Kuten jo mainittiin, tämä on nykyisin edullisin vaihtoehto, joten se on suosittua yksittäisessä rakentamisessa, mutta sen toiminnalle tarvitaan vähäistä muuntajaa, ja yksityisellä sektorilla tavallinen hitsauskone voi toimia tässä tehtävässä.

Lämmityskaapeli PNSV 1.2

Johdin PNSV 1.2 on pyöreä poikkileikkaukseltaan yksi teräsjohto, jonka PVC- tai muovisuoja on paksuudeltaan 0,8 mm. Käyttöjännite piirin virranmittaamiseksi tämän viiran kanssa on 50 - 1 000 volttia. Nykyinen - vuorotellen tai vakiona. Yhteyden muodostaminen DC-lähteeseen mahdollistaa lämmityspiirin kytkemisen eri lähtöjännitteiden kautta, mutta edellä määritellyissä rajoissa. Sähköeristys muuntajan kautta on yksi suurista jännitteistä työskenneltäessä. - tarvittaessa. Tämän johdon käyttölämpötila-alue on -60 ° - + 50 ° С, suurin sallittu lämpötila on + 80 ° С. Miksi tämä brändi on niin suosittu rakentajien ja yksityisten yritysjohtajien kanssa:

 1. Alhainen mahdollinen mekaaninen vaurio eristyksessä;
 2. Kun jännite putoaa verkossa, vaikka se liitettiin astia-muuntajan kautta, lanka ei ylikuumene yhtä voimakkaasti kuin muut analogit;
 3. Teräslangan käytön johdosta lanka ei ole epämuodostunut betonimassaa sen asettamisen ja kiinteytymisen aikana;
 4. Johdinkestävyys - 0,15 ohm / metri;
 5. Nimellisteho - 2,5 kW / m 3;
 6. Kulutus 1 m 3 betoniliuokseen - enintään 60 metriä;
 7. Betonin asetusaika lämmitysmenetelmää käyttäen on jopa 72 tuntia.
PNSV-lämmitysviiran kytkentäkaavio

Toisin kuin yleinen uskomus, VCTF ei ole kaapeli vaan lanka, jota käytettiin kansantaloudessa jo ennen keksinnän betonin lämmittämisen tekniikkaa sähköllä. Tekniset ominaisuudet ovat lähes samat kuin PNSV-parametrit, teräsjohdin voidaan sinkittyä, johtimen poikkipinta on 0,6-1,2 mm ja LDPE (korkea paine) -eristys. Ainoa ero on laskimoiden määrässä: PTPZH: ssa on kaksi.

 1. PTPZh-lanka ylläpitää suorituskykyä ulkolämpötiloissa -30 ° C: seen asti;
 2. Taivutussäde kuumennusjärjestelmässä on vähintään 10 ytimen halkaisijalta, jotta estetään mikrokruunujen esiintyminen eristyksessä.

Taloudellisempi järjestelmä betonin lämmittämiseksi käyttäen PTPZh: ia saadaan, jos johto on poikkileikkaukseltaan enintään 0,6 mm. Betonin lämmityksen lisäksi PTPZH-lankaa käytetään "lämpimässä kerroksessa".

Askel johtoja eri järjestelmissä

Lämmityskaapelin asennuksen ominaisuudet

Jokaisen betonirakenteen osalta sinun on kehitettävä oma järjestelmä ja valittava sopivat materiaalit siten, että laastin lämmitys tapahtuu tasaisesti ja betonimassan homogeeninen rakenne säilyy.

 1. Kaapeli on kytketty suoraan jännitelähteeseen, langalla täytyy olla ns. "Kylmät" pisteet, joiden resistanssin (ρ) on oltava pienempiä kuin piirin johtimen p;
 2. Johtojen vähimmäisetäisyys lomakkeen pitkällä sivulla on 15 mm. Johdon lähentyminen voi aiheuttaa eristeen sulamisen ja oikosulun. Et myöskään voi asettaa lankoja toisiinsa;
 3. Vaikka viiran määrityksessä on esitetty sallitut lämpötila-alueet, käytännössä ei ole suositeltavaa asettaa lanka lämpötilassa, joka ei ole 15 ° C: n lämpötilassa, koska eristyskrakkauksen riski kasvaa, mikä voi johtaa oikosulkuihin;
 4. Lämmitystekniikan vaikutusta lankaan voidaan lisätä asettamalla johdot kalvoon. Tällainen lämmöneristys lisää lämmönsiirtoa ja vähentää betonin kypsymisajankohtaa voima-arvoihin.
Menetelmä lämmityslangan asettamisesta betoniseokseen

Menetelmä lämmityksen ja johtojen asettamiseksi

Valmistelutyö, joka suoritetaan ennen lämmityspiirin asennusta:

 1. Muotti- ja vahvikehän kokoaminen. Kaikkien näiden rakenteiden osissa ei saa olla roskaa;
 2. Lanka asetetaan samalle tasolle lujittavan häkin ylä- ja alarivillä ilman jännitystä ja voimakasta halkeilua, asennusvaihe on 80-200 mm. Erityinen etäisyys riippuu sääolosuhteista ja ulkolämpötilasta. Kaapelin risteyksiä ja koskettimia ei voida sallia, kaapeli on kiinnitettävä kiinnikkeeseen muovikiinnikkeillä äärimmäisissä tapauksissa - vaijeri erikseen tai metalliliittimet.
Kiinnitä lämmitysjohdin kehyksen vahvikkeeseen

Miten lämmittää betonia talvella rakentamisen aikana?

Miten rakentaminen talvella?

Talvi on alhainen lämpötila-aika, miten betonirakenteiden rakentaminen tapahtuu tällä hetkellä? Loppujen lopuksi tiedetään, että betoni on sora, hiekka, sementti ja vesi tiettyyn määrään. Ja aika, jolle ratkaisu on arvioitu, on 28 päivää. Tiedämme myös, että vesi, jäädyttämällä, on suurempi volyymi ja kykenee murtamaan monoliittisia rakenteita.

Lämpötilan raja-arvoa voidaan kierrättää useita tapoja, mutta ne kaikki kiehuvat yhteen asiaan, jolloin liuoksen lämpötila pysyy nollaa korkeana. Jos tätä normia ei noudateta, pystytetty rakenne ei ole riittävän vahva ja kaatuu hyvin nopeasti. Seuraavassa esitämme useita suosittuja menetelmiä betonin lämmittämiseksi rakennustyömaalla talvella.

Shelter ja lämpö-aseet

Tekniikka on melko yksinkertainen - teltta rakennetaan haluttuun paikkaan ja lämpö pumpataan lämpö-aseilla. Melko yleinen vanhentunut tapa lämmittää säätiö kuumalla ilmalla. Pienissä rakennusalueissa käytetään työlästä prosessia, joka liittyy lämmönkestävän kupolin rakentamiseen.

Jos haluat lämmittää betonia lämmityspistoolilla, huomaa, että tämä on melko kallis vaihtoehto. Tämän tekniikan ainoa etuna on mahdollisuus lämmittää betoniterä ilman sähköä. On itsenäisiä lämpö-aseita, useimmiten dieseliä. Jos 220 voltin verkkoon ei pääse, tämä lämmitysvaihtoehto on edullisin.

Voit tarkastella videon lämmitysmenetelmää visuaalisesti:

Termomaty

Erityiset sähkölämmittimet mattojen muodossa vuorivat juoniin, joka on täytetty valmistetulla ratkaisulla. Lisää aineita liuokseen nopeuttamaan veden muodostumista ja estämään veden kiteytyminen. Tämä menetelmä on hyvä lämmittää suuria litteitä horisontaalisia pintoja talvella.

Monimutkaiset rakenteet, sarakkeet, joita ne eivät lämpöä. Voit lisätietoja siitä, miten lämpöä betonikerros matolla, voit alla olevasta videosta:

Muotoilu lämmityselementeillä ja elektrodeilla

Yhtiöiden kaatuneiden seinien ja betonipilarien lämmittämiseksi kehittäjät käyttävät lämmitettyä muottirakennetta. Muotti on lämpöeristetty ja lämmittimet on asennettu betonilaastin puolelle. TEN-mallin mukainen rakenne ei edellytä monimutkaisia ​​laitteita, elementit ovat helposti vaihdettavissa.

Elektrodi-muotti koostuu metalli- tai metallisuikaleista, jotka on kiinnitetty muottiin säännöllisin väliajoin. Elektrodit on liitetty erityiseen muuntajaan, ja sementtiliuoksen vedestä johtuen se kuumennetaan. Aivan kuin lämmitysmoduulien puute - nämä ovat vakiokokoja, ja jos asiakkaalla on vakiotasoinen hanke, käytä muita keinoja lämmittää betonia talvella.

elektrodit

Useimmin käytetään betonipylväiden ja seinien lämmittämiseen. Kun kehyselementit kaadetaan muottipesään, aseta vahvistus liuokseen, järjestä ja jakaa ne ryhmissä, liittäen ne muuntajaan tai hitsaajaan, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty:

Myös jousielektrodien varhaista sijoittamista runkoon pitkin on mahdollista. Kuvassa näkyy selkeästi betonirakenteiden asennusperiaate:

Liuoksen vedellä on johdin ja vähitellen kiinteytysvirta elektrodien läpi putoaa. Lanka kovettamisen jälkeen seos jää osa suunnittelua. Tämän lämmitysmenetelmän haitat ovat elektrodien materiaalin valtava energiankulutus ja lisäkustannukset.

PNSV-lanka

Monipuolinen ja edullinen tapa lämmittää betonia talvella, jossa on korkea impedanssikaapeli ja astia-muuntaja. Vahvikkeen kehyksen koordinoinnin aikana lämmityskaapeli on asetettu, rakenteen koko ja muoto eivät ole merkityksellisiä.

Tämä lämmitysmenetelmä soveltuu sekä rakennustyömaan että kodin rakentajille. Kerromme yksityiskohtaisemmin kuinka betonimassan lämmittäminen PNSV-johtoon tapahtuu kotona.

Vahvistettu runkorakenne tai asentamalla majakat itsetasoittavan lattian alle, lanka asetetaan käärmeelle, joka ei ole lähemmäksi kuin 20 senttimetriä toisistaan ​​(optimaalinen nousu). Yhden silmukan pituus on 28-36 metriä. Jännitelähteenä voit käyttää hitsauskonetta. Yhteydenpitojärjestelmä tässä tapauksessa näyttää tältä:

Niskan lämmittelyä, PNSV: tä ei voida yhdistää avaamattomaan ratkaisuun, koska ilman lämmönkestävyyttä korkean lämpötilan vuoksi ulkona, se palaa. Jotta burnout vältytään siirtymään alumiinikaapeliin, jättäen lämmityslangan PNSV lähdön päät 10 cm etäisyydelle liuoksesta. Valmistaja suosittelee kaapelin 11-17 ampeerin virtaa, jota voidaan ohjata nykyisellä puristimella. Tietoja kiinnitysmittarin käytöstä kerroimme erillisessä artikkelissa.

Kodin rakentamiseen riittää PNSV, jonka halkaisija on 1,2 mm. Sen ominaisuudet:

 • vastus 0,15 ohm / m;
 • käyttövirta upotettuna liuokseen, joka on 14-16 ampeeria;
 • laskostuslämpötila -25 ° C: sta 50 ° C: seen.

Johdon kulutus per betonikuutio 60 juoksumetriä. Lämpötila, johon betonia kuumennetaan, on 80 ° C, sen säätö suoritetaan millä tahansa lämpömittarilla. Lämpötilan asetusnopeus liuoksella ei saisi ylittää 10 astetta tunnissa. Jotta vältetään tarpeettomat sähkölaskut, lämmitetty alue peitetään millä tahansa materiaalilla, joka estää ilmakehän kuumentamisen esimerkiksi sahajauhalla. Erinomaista tulosta varten betoniseos kuumennetaan myös ennen kaatamista, seoksen lämpötila ei saa olla alle +5 ° C. Täällä tällaisten ohjeiden mukaan voit lämmittää betonia talvella omilla käsilläsi. Tekniikka on työlästä, vaikka kokematon ihminen voi tehdä sen. Kuinka laittaa lämpökaapeli säätöön, kuvattu videon oppitunnissa:

Muuten PNSV-johteen sijaan voit käyttää BET-kaapelia betonin lämmittämiseen. Seuraavassa videossa kuvataan lyhyesti lämmitysjohtimen asennusohjeet:

Artikkelissa ei ole esitetty kaikkia betonin lämmitysmenetelmiä talvella. On induktio-, infrapuna- ja muita menetelmiä, mutta niitä ei oteta huomioon niiden alhaisen esiintyvyyden ja monimutkaisuuden vuoksi. Esitimme yleisen käsityksen betonirakenteiden rakentamistekniikasta ja mahdollisuudesta käyttää talon käsityöläisten lämmittimien ja seinien lämmitysmenetelmiä. Muuten PNSV-johdon käyttö on mahdollista paitsi rakenteilla olevan rakennuksen lämmityksen aikana myös jo sen jälkeen. Sitä voidaan käyttää valmiina lämpimänä kerroksena tai jäätymisen esteenä portaita tai jalkakäytäviä varten. Lyhyt osa on kytketty astinmuuntajan kautta 400 - 1500 wattia. Voit kytkeä suoraan verkkoon 220 voltin johtimen pituus on yli 120 metriä.

Siksi halusin kertoa teille, miksi sinun on lämmitettävä betoni talvella ja miten se toteutetaan käyttäen lämpö-aseita, elektrodeja tai PNSV-lankaa. Toivomme, että ohjeemme olivat sinulle selkeät. Lisätietoja saat katsomalla artikkelissa olevia videoopetusohjelmia.

Suosittelemme myös lukemaan:

Betoni lämpenee PNSV-lanka: tavoitteet ja tekniikka

Tässä artikkelissa tarkastelemme tekniikkaa, jolla betonia lämmitetään PNSV-johdolla. Lisäksi me koskettamme tämän toiminnan tavoitteet, lämmityksen laskentamenetelmän ja itse langan ominaisuuksien, joita reitityksen on otettava huomioon lämmitysprosessin aikana. Joten mene.

Lämpöjohto muottipesässä.

Miksi kuumennetaan betonia?

Kaikilla tavoilla, joilla lisätään muottipesässä olevan seoksen lämpötilaa, pyritään pitämään yksi kahdesta tavoitteesta:

 1. Antaa voimaa talvella. Kun monoliitin lämpötila laskee alle nollaan, kiteytyy siihen vettä, joka kokonaan pysäyttää sementtidrataatioprosessin.

Lisäksi: sitomattoman veden kiteytys tuhoaa betonin ja laajentaa sen huokosia.

 1. Kiihtyvyysasetus ja vahvuus muina vuodenaikoina. Seoksen lämpötilan kasvattaminen nopeuttaa huomattavasti siinä esiintyviä prosesseja.

Koska sementin asettamisprosessissa emittoidaan melko paljon lämpöä, ylimääräinen lämmitys talvella ei aina vaadi sekoitteita.

PNSV-lanka betonin lämmitykseen kylmäkaudella käytetään, kun:

 • Ulkoilman lämpötila on selvästi alle nolla.
 • Rakenteiden korkealaatuista lämpöeristystä ei ole mahdollista.
 • Monoliittisen pinnan (pinta-alan ja tilavuuden välinen suhde) ylittää arvon 10 m ^ -1.

johdin

Mikä on PNSV-lanka?

PNSV: n ulkonäkö.

ominaisuudet

1,2 mm: n halkaisijaltaan 1,8 - 2 rupla / metrin tukkuhinta on huomattavasti halvempi kuin kuparivalikoima (lue myös artikkeli "Betonipisteet - tärkeä rakennusosuus").

Käyttöominaisuudet

PNSV-johtimella varustetun betonilämmityksen tekninen kartta tulee ottaa huomioon useita ominaisuuksia.

 • Teräksellä on suhteellisen suuri vastustuskyky, joka johtaa paljon suurempaan kuin kuparin tai alumiinin, lämmittäen johtimen kohtalaisilla virtauksilla. 14-16 ampeeria pidetään standardina betoniin asetetuille johtimille; kuitenkin ilmassa tällainen virtaus sulaa eristyksen.

Käytännön seuraus: PNSV on kytketty muuntajaan tai muuhun virtalähteeseen lanka, jolla on pienempi resistiivisyys. Vaihtoehtoisesti liitäntä voidaan tehdä saman PNC: n kaapelilla, mutta kaksinkertaistuu.

 • Liitännät ja viereisten viirojen asettaminen alle 15 millimetrin etäisyydelle eivät ole sallittuja johtuen sulamiseristyksen ja oikosulun ylikuumenemisen todennäköisyydestä.
 • Koska teräksestä ei ole suurta joustavuutta, lanka asetetaan tasaisilla muttereilla, joiden säde on vähintään 25 mm.
 • Asettelu on sallittua ympäristön lämpötilassa, joka ei ole alle -15 astetta. Ohje liittyy siihen, että muovieriste alhaisissa lämpötiloissa menettää kimmoisuuden ja voi rikkoa taivutuksen aikana.
 • Betoniseoksen yhtenäisempi lämmittäminen on suositeltavaa kattaa metallilevy, jonka paksuus on 0,2 - 0,5 mm.
 • Lämmitysosa voidaan koota useista paloista; Samalla yhteys on sallittu paitsi lohkojen läpi myös kiertymisen kautta. Lämpeneminen on kertaluontoinen tapahtuma, ja kosketuspinnoilla ei yksinkertaisesti ole aikaa hapettaa merkittävästi.

Mutta ns. Kylmän pään (muuntajaan johtavasta langasta) PNSV: n kanssa on suositeltavaa tehdä juotos tai liitäntäkotelon kautta.

Yksinkertaisin asennuskuvio betonin lämmittämiseksi PNSV-langalla on käärme.

 • Menetelmä betonin lämmittämiseksi PNSV-johtimella johtuu sen mekaanisista ominaisuuksista; erityisesti lämpölaajenemiskerroin. Kuumennettaessa monoliitin lämpötila nousee nopeudella korkeintaan 10 ° C / tunti ja laskee nopeudella korkeintaan 5 ° C / tunti.

Nopeuden ylittyminen voi johtaa sisäisten jännitysten ja halkeilun lisääntymiseen. Säätö tapahtuu muuntajan jännitteen asteittaisen kasvattamisen ja vähentämisen avulla.

 • Käytettäessä tehoa 380V: sta astia-muuntajan kautta, päärajoittava nykyinen tekijä on itse PNSV: n ylikuumenemisen vaara. Ongelma ratkaistaan ​​yksinkertaisesti ja tyylikkäästi: asennusjärjestelmä betonin lämmittämiseksi STNV-johtoineen tarvittaessa tehon lisäämiseksi sisältää useita rinnakkaisliitoksia.

Pituuslaskenta

Laskeminen betonilämmityksestä PNSV-johdolla perustuu kahteen muuttujaan:

 1. Esineen tarve on lämmin. Se vuorostaan ​​riippuu lämpötilasta, tuulen voimakkuudesta, lämpöeristystasosta, sementin tuotemerkeistä ja monoliitin muodosta.

Betoni sijoitetaan eristettyyn muottiin.

 1. Langan maksimitiheys. Vahvistettu betoni on yhtä suuri kuin 30 - 35 W / m, vahvistamatta - 35 - 40.

Seuraava on yksinkertainen aritmeettinen. Joten, jotta saisimme 4 kW lämpöä ilman armoroitua rakennetta, tarvitsemme 4000/40 = 100 metriä lankaa.

On hieman vaikeampaa tehdä omia käsiä yksittäisen osan enimmäispituuden laskemista. Tässä sinun täytyy tietää teräsjohtimen resistanssi erilaisissa osissa.

Johdot betonin lämmittämiseen - toimintaperiaate, tyyppit, asennus ja asennus

Talvella monoliittisten betonirakenteiden rakentamisessa käytetään useita teknologioita tarvittavien lämpötilojen luomiseksi. Tämä voi olla erikoislämmön asennus, teplomien käyttö tai erityinen lanka betonin lämmittämiseen. Ensimmäinen menetelmä on kaikkein energiaintensiivisin, joten se on taloudellisesti kannattamatonta. Toinen vaihtoehto on sellaisten lämpöasemien asentaminen, jotka lämmittävät vain ylemmät kerrokset, mikä myös lisää sovellusten rajoituksia. Viimeinen vaihtoehto on eniten kysytty, ja sitä käsitellään tässä julkaisussa.

Miksi tarvitsemme konkreettista lämmitystä?

Kylmäkaudella, kun ympäristön ilman lämpötila laskee veden jäätymispisteen alapuolelle, syntyy ongelmia betoniliuoksen hydratoinnissa. Yksinkertaisesti sanottuna seos jäädytetään osittain eikä täysin kiinteytynyt. Kun ympäristön lämpötila on ripustettu, sulatusprosessi alkaa, seoksen lujuus voi olla rikki, mikä vaikuttaa negatiivisesti rakenteen lujuuteen, sen vesitiiviysvastukseen, mikä johtaa kestävyyden vähenemiseen.

Kaatoraastin seuraukset kylmässä, tässä tapauksessa myös vesitiivis Aquabarrier tai muu vedeneristys ei auta.

Jotta vältetään luetellut seuraukset, on talvella välttämätöntä tehdä betoniseoksen sähköinen lämmitys. Samalla isoterminen prosessi ei aiheuta rakenteen häiriöitä, mikä vaikuttaa positiivisesti pystytetyn rakenteen lujuuteen.

Lämmitysjohdot ja -kaapelit

Lähinnä betonielementtien PNSV sähkölämmitys. Tämä johtuu sen suhteellisen alhaisista kustannuksista ja yksinkertaisesta asennuksesta. Alla on lämpökanavan ulkonäkö, sen muotoilut ja merkinnän tulkinta.

Lanka PNSV (A), dekoodausmerkintä (B) ja muoto (C)

Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää analogia - PNSP, jonka pääasiallinen ero on eristyksissä, se on valmistettu polypropeenista, mikä mahdollistaa hiukan suurimman lämmöntuotantotehon.

Taulukko PNSV: n ja PNSP: n johtojen pääparametreista

Huomaa, että tämän tyyppisiä johtimia voidaan käyttää lattialämmityksinä, jotka toimivat lämpimän lattian periaatteella.

Tämän tyyppisen putken käytön pääasiallinen vaikeus on tarve laskea niiden pituus. Pieniä virheitä voidaan korjata säätämällä lämmitysmuuntajasta tulevaa jännitetasoa.

Yksityiskohtaiset tiedot PNSV: n asentamisesta sekä kuvaus niihin liittyvistä menettelyistä (johtojen pituuden laskeminen, laskemisen suunnittelu, reitityksen laatiminen jne.) Annetaan toisessa osassa.

Kaapeleiden tyypit ja ominaisuudet KDBS ja VET

Edellä kuvattujen lämpölaitteiden pääasiallinen haitta on lisälaitteiden tarve säätää lämmöntuotantokykyä vaihtamalla jännitettä. Tehtävä voidaan merkittävästi yksinkertaistaa soveltamalla kahteen osaan leikattavia itsesäätyviä lämpökaapeleita, nimittäin suomalaisia ​​WET- tai kotimainen CDBS-levyjä. Ne eivät vaadi ylimääräisiä lämmityslaitteita ja ne liitetään suoraan 220 voltin verkkoon. Alla on esitetty lämmityskaapelin laite.

Lämpökaapelin päärakenneelementit

nimitys:

 • A - Lämpöjohtojen lähdöt.
 • B - Asennuskaapeli, joka toimii CDBS: n kytkemiseksi 220v-verkkoon. Tätä varten voit käyttää mitä tahansa liitäntäkaapelia, esimerkiksi ARC: tä.
 • C - Kytkentä, lämmitysosan kytkemiseen.
 • D - Terminen eristyskytkin.
 • Е - Kiinteän pituuden lämmitysosa.

Rakenteellisesti BET-kaapeli ei käytännössä eroa edellä kuvatuista kotimaisista analogeista, mikä on tärkeimpien teknisten ominaisuuksien osalta alla olevassa vertailutaulukossa.

Kaaviot BET ja KDBS: n vertailukelpoisten ominaisuuksien taulukko

Mitä tulee merkintään, tämäntyyppiset kotimaiset tuotteet on koodattu seuraavassa muodossa: HHKDBS YY, jossa XX on lineaarisen tehon ominaisuus ja YY on leikkauksen pituus. Esimerkkinä voimme ottaa merkinnän 40KDBS 10, joka osoittaa 40 W: n tehon metriä kohti ja itse jakso on kymmenen metriä pitkä.

Lämmitystekniikka PNSV: n avulla

Toimintaperiaate on melko yksinkertainen: kun jännite syötetään, lanka kuumenee, mikä puolestaan ​​lämmittää betoniseoksen. Koska suositellaan, että lämmitys rajoitetaan 70 V: n jännitteeseen, vaaditaan sopivaa tehoa vähentävää muuntajaa (jäljempänä "PT").

KTPTO 80 muuntaja-asemalle lämpöputkelle

Ennen asennusta on tarpeen laskea lämmitysjohdon pituus. Samanaikaisesti on otettava huomioon sen tyyppi ja ominaisuudet, muuntajan sähköaseman jännite, betoniseoksen määrä, ympäristön lämpötila ja rakenteen luonne (sen on täytettävä sarakkeet, palkit jne.). Jotta laskutoimitukset eivät häiritse, voit laskea PNSV: n lämmitysjohtoa tai muuta kaapelia (PNBS, PTPZH jne.) Käyttämällä online-laskinta.

Betonimassan lämmittämiseksi yhden kuutiometrin tilavuus vaatii noin 1200-1300 wattia. Jos käytämme tämän merkin lankaa, jonka poikkileikkaus on 1,20 mm, tarvitaan 30-45 metrin lämmitintä (pituuden tarkan laskemisen vuoksi on tarpeen tietää lämpötilaolosuhteet).

Lisäksi on otettava huomioon virran voimakkuus, normaalitoiminnassa liuokseen upotettu kaapeli on sallittavissa 14,0 - 18,0 Amp. (Kytkentäkaaviosta riippuen).

PNSV A: n tähden B) kolmio

PNSV: n asennus

Annamme lyhyen oppaan standardimenetelmät:

 1. Valitse langan halkaisija teknisen kortin mukaan, yleensä se on 1,20-4,0 mm. Jos aiot lämmittää vahvistettuja rakenteita, on suositeltavaa keskittyä PVC-eristykseen, koska se on kestävämpi. Vahvistamattomille rakenteille on sallittua käyttää polypropeenipäällysteistä lankaa.
 2. Leikkaus suoritetaan yhtä suurella pituudella olevilla segmenteillä, minkä jälkeen ne taitetaan kierteeseen (Ø 30,0-45,0 mm).
 3. Aseta kierre kierteisiin, jotka on valmistettu vahvikehikossa tai asetettu vaneriin tai puurunkoon (muotti).
 4. PNSV: n ominaisuudet eivät tarkoita sitä, että se toimii lämmittimena betoniseoksen ulkopuolelle. Tällaisissa olosuhteissa se epäonnistuu välittömästi. Tilanteen korjaamiseksi käytä suurempaa poikkileikkausta, joka on liitetty segmentin johtimiin. Esimerkki PNSV: n kytkemisestä kylmäpäiden avulla
 5. Kun muotti on täytetty betonilla, ne odottavat, kunnes se alkaa asettaa, minkä jälkeen muuntajan sähköasema kytketään päälle. Sen avulla suorita vaaditun lämpötilan asennus lisäämällä tai vähentämällä jännitettä.

Katsotaanpa, PNSP: n, PNBS: n ja PTPZh: n periaate ja järjestelmä eivät käytännössä eroa PNSV: stä.

Hitsauskoneen käyttö PT: nä.

Tämä lämmitysmenetelmä on melko mahdollista, annamme esimerkin siitä, miten tämä menetelmä voidaan toteuttaa. Oletetaan, että meidän on kaadettava laatta, jonka tilavuus on 3,7 kuutiometriä ja ulkolämpötila 10 ° C. Tätä tarkoitusta varten tarvitset 200,0-250 amper hitsauskoneen, virtamittarin, PNSV-johdon, kylmät päät ja kangaseristeen nauhan.

Leikkaamme kahdeksan 18,0 metrin pituista segmenttiä, joista kumpikin kestää nykyistä jopa 25,0 A. Jätämme pienen marginaalin ja otamme kahdeksan näistä segmenteistä 250,0 A: n hitsauskoneelle.

Yhdistämme johdotuskaapelin kullekin segmentin ulostulolle (yhdistämme kylmät päät). Teemme PNSV: n asettamista, sen järjestelmä esitetään alla. Kylmäpäiden (plus ja miinus erikseen) liittäminen on suositeltavaa käyttää piirilevyllä tai millä tahansa muulla eristemateriaalilla.

PNSV: n liittäminen hitsauskoneeseen

Kun täyttö on suoritettu, liitämme laitteen suoran ja taaksepäin suunnatun tehon (napaisuus ei ole väliä), kun aikaisemmin on asetettu virta minimiin. Teemme kuormitusvirran mittauksen segmenteillä, sen pitäisi olla noin 20,0 A. Lämmityksen prosessiin virta voi hieman "sag", kun tämä tapahtuu, lisäämme sitä hitsauksessa.

Hyödyt ja haitat PNSV: stä

Betonin lämmittäminen tällä tavalla on varsin edullinen. Tämä johtuu sekä huokeista kustannuksista että suhteellisen pienestä sähkönkulutuksesta. Erikseen on huomionarvoista, että lanka vastustaa emäksisiä ja happamia vaikutuksia, minkä ansiosta voit käyttää tätä menetelmää, kun seokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita.

Tärkeimmät haitat ovat:

 • laskelmien monimutkaisuus langan pituuden laskennassa;
 • tarve käyttää PT: tä.

Vähennysasemat ovat melko kalliita ja prosessin keston vuoksi ei ole kannattavaa vuokrata niitä (tällaiset palvelut maksavat 10 prosenttia tuotteen kustannuksista). Hitsauskoneiden käyttö mahdollistaa pienien rakenteiden lämmittämisen, mutta koska sitä ei ole suunniteltu tähän toimintatilaan, sen epäonnistuminen ja sen jälkeen kalliit korjaukset ovat varsin todennäköisiä.

Lohkokaapelin asennus

Koska tällaiset betonin lämmittimet eivät ole käämeinä, mutta valmiissa osiossa leikkausongelma poistetaan. Kaikki, mitä tarvitaan talteenoton talteenottoon, on laskea segmentin teho, riippuen siitä, kuinka monta kuutiota betonia on rakenteessa, sitten valita sopiva pituuskaapeli.

Aloitetaan lyhyesti laskentataulukolla ja pienillä asennusohjeilla:

 • Ohjeita TMO-tekniikalle betonista osoittaa, että kuution kuutiometrin käyttö vaatii 500 - 1500 W (riippuen ilman lämpötilasta). Sähkönkulutusta voidaan vähentää merkittävästi, jos käytetään useita yksinkertaisia ​​tekniikoita:
 1. Käytä erityisiä lisäaineita seokseen liuoksen jäätymispisteen alentamiseksi.
 2. Eristää muotti.
 • Jos kaadetaan palkkia tai kattoa, lämmityskaapeli lasketaan 4 juoksumetriä kohti 1 m 2 pinta-alasta. Asennettaessa volumetrisiä elementtejä, kuten I-palkkeja, betonipalkkeja, sähkölämmitys asetetaan tasoihin, joiden välinen etäisyys on enintään 40,0 cm.
 • Kaapelisuojan ansiosta voit tuulella venttiiliin.
 • Etäisyys rakenteen pinnasta sähkölämmittimen sisäpuolelle on oltava vähintään 20,0 cm.
 • Jotta betoniseos lämpenee tasaisesti, lämmittimet on asetettava samalla etäisyydellä.
 • Eri ääriviivojen välillä tulisi olla vähintään 40,0 mm.
 • Lämmönjohtimien ylittäminen on kiellettyä.

Segmentoidun kaapelin edut ja ominaisuudet

Tämäntyyppisten tuotteiden epäilemättä myönteisiä ominaisuuksia ovat:

 • Betonin lämmityksen järjestämiseen apuna ei edellytetä kalliiden lisälaitteiden (PT) saatavuutta.
 • Toisin kuin elektrodin kuivaus, sähköiskun todennäköisyys on vähäinen.
 • Helppo asennus ja segmentin pituuden yksinkertainen laskenta.

ominaisuudet:

BET-kaapeli on huomattavasti kalliimpi kuin betonin lämmittämisen johdin PNSV. Esimerkiksi kotimainen KDBS, jonka ETM tuotti Krasnojarskissa, parantaa tilannetta jonkin verran, mutta ei paljon. Siksi näitä kaapeleita käytetään pienien betoni- ja betonirakenteiden rakentamiseen.

Lopuksi.

Olemme kuvanneet vain yhden menetelmän betonin lämmittämiseksi, itse asiassa ne ovat paljon enemmän. Niitä tarkastellaan muissa julkaisuissa.

Lopuksi katsomme, että on välttämätöntä vastata kysymykseen, joka on toistuvasti löydetty verkosta, miksi on mahdotonta käyttää nikromijohdot betonin lämmittämiseen. Ensinnäkin tämä ilo olisi erittäin kallista, ja toisaalta turvallisuusmääräykset ovat kiellettyjä. Tästä syystä ei ole tarpeen laskea nikromin kierrosten määrää putken tai betonin lämmittämiseksi.

TVZ Luennot 7.10.4, lämmitys / luento nro 7.10.4.2.1.1 Betonin lämmitys eristetyillä lämmitysjohtimilla

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

Lämmittäminen betonilämmitteiset lämmitysjohdot.

Betonilämmityslangan lämmitysmenetelmistä on erityinen asema. Jos kaikki lämmönlähteestä lämmöllä tapahtuvat menetelmät syötetään betonirakenteeseen ulkopuolelta ja ne lämmittävät pinnalta lämmön asteittaisen leviämisen betonikerroksiin, lämmitys kuumentamalla johdin tapahtuu johtavasti rakenteen sisällä, koska lämmönlähde on suoraan siinä. Tämä on menetelmästä suuri etu, koska kaikki lämmittimen tuottama lämpö siirretään betoniin.

Rakennusten lämmitykseen käytetään PNSV-tuotemerkin lämmityskaapeleita, joissa on 1,2 ja 1,4 mm: n poikkileikkaukseltaan muovieristeinen teräslanka. Voidaan käyttää samankaltaisesti kuin muuntolangan tuotemerkkien PZZH, PPZH, PRSP tai minkä tahansa muun teollisuuden tuottamat lämmitysjohdot. Ennen käyttöä, tarkista johtojen vastus määrittääksesi niiden pituudet, jotta ne voidaan leikata, jotta varmistetaan tarvittava lämmityslämpötila (tarvittava teho).

Lämmitysjohdot on kytketty sähköverkkoon jännitteellä jopa 220 V ja toimivat vastuslämmittimina. Lämmityskaapelien virrankulutukseen käytetään erikoisöljyä tai kuivaa automaattista muuntaja-alustaa, kuten KTPTO -50, -80, TSDZ-63, -80, joissa on useita portaita 42-100 V: n alijännitteestä, mikä mahdollistaa johtojen lämpötehon säädön laajalla alueella muutos ulkolämpötilassa.

Lämmitysjohdin on erittäin kätevä lämmittää betonia kaikissa rakenteissa riippumatta niiden lujuuden luonteesta ja kokoonpanosta. Se on löytänyt laajan sovelluksen monoliittisten monikerroksisten asuinrakennusten rakentamisessa, joissa lattiat, pylväät ja muut rakenteet kuumennetaan. Sitä käytetään myös betoniliitosten, saumojen lämmittämiseen

ja sinetit; lämmittämällä aikaisemmin betonoituja rakenteita kosketuksiin juuri asennettujen betonien kanssa; kun liuosta lämmitetään ruiskutetuissa kanavainaineissa kiristysjousien kiristämisen jälkeen. Lämmitys lämmitysjohdot monoliittisia rakenteita

ja monoliittiset liitokset ja saumat voidaan yhdistää muihin tapoihin, joilla varmistetaan tarvittava betonin kovettumisen lämpötila: lämpöaktivoidun muottien käyttö, lämpöaktiiviset joustavat päällysteet, lämmitysilman lämmitys.

Tuotantoteknologia toimii.

Lämmityssignaalien vaadittava määrä lasketaan lämpöenergialaskennan perusteella, minkä seurauksena teho määritetään, mikä mahdollistaa betonin lämmittämisen vaaditulle lämpötilalle ottaen huomioon muottipesän lämmityksen, ympäristön lämpöhäviöt ja betonin sisäisen lämmön vapautumisen.

Lämmitysjohdinten välit määritetään kaavalla:

missä P voittaa. - erityinen vaadittu teho, W / m 2; p - lineaarinen kuorma langalla, W / m.

Monoliittisissa raudoitetuissa betonirakenteissa kuumennusjohdon pinnan tulee olla 50-150 mm. Esivalmistettujen betonielementtien ja upotusten liitoksissa lämmitysjohdon nousun oletetaan olevan 30-70 mm.

Lämmityssignaalien sähkölaskennassa on otettava huomioon, että suurin sallittu lineaarikuormitus langalla ei saa ylittää 45-50 W / m. Suuremman kuormituksen vuoksi betonin paikalliset ylikuumenemiset ja rakenteellisten häiriöiden esiintyminen ovat mahdollisia (taulukko 1).

Teknologian rakentamisprosessit. Luento 7.10.4.2. 1

Taulukko 1. Johdon langan maksimilämpötila betonissa riippuen

käynnissä olevasta kuormasta

Lineaalinen kuorma langalla, W / m

Johdinlämmityksen lämpötila, ° С

Käytettäessä johtoja teräskaapelilla, sähköparametrit voidaan määrittää nomogrammin avulla (kuva 1).

Kuva 1. Nomogrammi lämpöjohtojen parametrien määrittämiseksi sinkitty teräslanka.

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

Nomogrammin mukaan määritetään:

- yksittäisen lankaheijastimen pituus ja syöttöjännite rakenteen mittasuhteista ja lämmitinyksikön lämpökuormasta riippuen;

- yhden lämmittimen teho löytyneestä pituudesta ja kuormituksesta sekä vaaditusta lämmitysalueesta löytää lämmittimien kokonaismäärä ja tarvittava kokonaiskapasiteetti;

- tietyn kokonaistehon mukaan valitaan muuntajan tyyppi ja määrä

Tavanomaiset vaatimukset tavallisen lämmityksen varmistamiseksi betoniin asennetuilla lämmitysjohtimilla estävät eristeen mekaanisen vaurion, kun asennetaan ja kiinnitetään johtoja, asennetaan muottipesä ja asetetaan betoniseos ja estetään mahdollinen oikosulku nykyisen kantavan ytimen kanssa teräsvahvikkeella, metallitelineillä ja muilla metallielementeillä kun valitaan johtoja, joita saattaa esiintyä lämmittimien jännitteen sähkövirrassa.

Lämmityskaapelit ennen asennusta rakentamiseen leikataan arvioituun pituuteen. Niiden asennus suoritetaan asennuksen tai sen osan asennuksen jälkeen (riippuen rakenteesta, joka on pystytetty). Monoliittisissa sarakkeissa ja seinissä pystysuuntaisia ​​säikeiden asennusta käytetään yleensä käämittämällä kehyksiä tai asettamalla ne rinnan kaistaleiksi rakenteen betonoituneen osan korkeuteen (kuvio 2). Aikaisemmin betonoitujen rakenteiden lämmittämiseksi lämmitysjohdot asennetaan monoliittisen valmistuksen, perustusten, ala-sarakkeiden jne. Yläosaan.

Kuva 2. Kuumennuslangan asennus seinän rakenteen aikana: 1 - lämmitysjohdin; 2 - lämmityslangan kytkentä kytkentään; 3 - kytkentäjohdot; 4 - liittimet; 5 - askel lämmitysjohdon haarojen väliin.

Monoliittisissa laatoissa, joiden paksuus on enintään 15 cm, lämmityskaapeli asennetaan alempaan vahvistusverkkoon. Ylempi paksuus on sijoitettu alempaan ja ylempään ristikkoon. Vahvistusverkkoon liitettyjen säikeiden suunnat voivat olla erilaisia.

Monoliittisissa palkkeissa lämmitysjohdin on sijoitettu vahvistuskotelojen lateraalisten osien viereen (kuva 3).

Kun asennat lankaa, se on kiinnitetty ulkopuolelta vahvistuskoteloihin tai vahvistusverkkoihin siten, että se sijaitsee suojassa mekaanisilta vaurioalueilta suojarakennuksen aikana, ts. vahvistuksen ja muottien välillä.

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

Lankalämmitin on kiinnitetty kiinnikkeeseen ilman voimakasta jännitystä (enintään 3-5 kg ​​voimalla) pehmeällä neulomalla, jonka halkaisija on vähintään 1,2 mm, eristetyt johtosegmentit, polypropyleenikuitu. Samalla eristeen eheys ja aseman muuttumattomuus betonirakenteen betonisekoituksen ja vibro-kompaation aikaansaamiseksi noudatetaan tarkasti. Kun asennetaan leikkaavien reunojen rakennekulmissa, sähköjohdotus (muovikammio, muovipidikkeet jne.) Asetetaan lankaosan alle.

Kuva 3. Palkin lämmityskaapelin asettelu: 1 - vahvike häkki; 2 - kehyksen sivuille asennettu lämmitysjohto; 3 - lämmitysjohdon päästöt kytkentäjohtoihin.

Eristeen sulamisen ja polttamisen välttämiseksi johtimien oikosulku betonimassalle ja tulenkestävälle sydämelle johdon molemmat päät on liitetty hanasta, joka on eristetty asennettava yksimoottorinen kuparilanka, jonka sydämen poikkileikkaus on vähintään 2,5 mm2. Lämmityskaapelien eristetyt liitokset, joissa on hanat, on sijoitettava betoniin seoksen levittämisen jälkeen. Yhden ytimen kuparijohtimen mutkien toiset päät kytketään kaapelivarastoon tai avoimen tyyppisen sähköjohdon väylävaraston osastoihin, jotka syöttävät lämmitysjohdot. Samalla lämmitysjohdot liitetään siten, että muuntajan kaikkien kolmen vaiheen tasainen kuormitus varmistetaan. Jos halutun pituisen useamman osan pituinen lämmityskaapeli on yhdistetty toisiinsa kiertymällä, ne voidaan luotettavasti eristää betoniseoksessa.

Työn monimutkaisuuden vähentämiseksi voidaan taivutella johdotusjohdolla useita lämmittimiä sisältävä ryhmä, jossa on vähimmäismäärä liitäntäsolmuja. Tämä saavutetaan kytkemällä vierekkäisten lämmittimien päät yhteen pisteeseen hanaan. Kaikki liitokset on eristetty vedenkestävällä sähköteipillä. Lämmittimien taivut on sijoitettava monoliittirakenteiden toiselle puolelle tai keskilinjan puolelle. On kiellettyä kiinnittää johdinten päät ja pistorasiat kiinnittämällä ne solmuun armoihin, koska tämä voi aiheuttaa paikallisen ylikuumenemisen ja mahdollisesti polttaa jännitteelliseltä.

Kun olet asentanut muottipesän ennen betoniseoksen asettamista, tarkista, että megohmittari on, jos lämmityslanka ei aiheuta oikosulkuja. Ennen betonisoitumisen aloittamista, lumisateen tai sateen varalta lumen tai veden sisääntulon estämiseksi on peitetty vahvistetut rakenteet asennetuilla lämmitysjohtimilla. Muottipesään asetetun betoniseoksen lämpötila ei saa olla alle 5 ° C. Tämän vaatimuksen täyttämiseksi betoniseoksen lämpötila betonisekoittimissa, putkissa ja sen jälkeen, kun jokainen kerros rakenteessa mitataan säännöllisesti 5-10 cm syvyydellä.

Lämmitysjohdot on kytketty tehonsyöttöverkkoon heti, kun betoniseos on valmistunut ja betonin pinta on viimeistelty tietyillä betonivyöhykkeillä, mutta viimeistään 2 tuntia myöhemmin. Ei saa jäädyttää tai jäädyttää betonia, liittää lämmittimet alueille, joilla betonimassoja ei ole vielä asetettu rakenteeseen.

Betonin kuumennuksen kesto riippuu SNiP: n erilaisista rakenteista johtuvien vaaditun kuorinnan tai kriittisen lujuuden perusteella. Betonin lujuus riippuen lämmityksen lämpötilasta voidaan määrittää kaaviolla

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

Kam (kuvio 4). Betonin lämmittelyssä vaakasuorissa rakenteissa on ehdottomasti kiellettyä käydä lämpöeristyksellä, joka on höyrysulun päällä kuumennetulla betonilla.

Kun kuormitusta johdetaan yli 30 W / m: n vahvistetuissa monoliittirakenteissa, on suositeltavaa käyttää jännitettä, joka on pienempi kuin nimellistaso ja 5-6 tunnin betonin lämmityksen jälkeen kytke muuntaja nimellisjännitteeseen. Tulevaisuudessa, kun betoni kovenee ja riippuen ympäröivästä lämpötilasta isotermisen ikääntymisen aikana, lämmitysjohdinten syöttöjännite voidaan laskea yhdellä tai kahdella askeleella. Toimitusketjun virta ja jännite mitataan vähintään kahdesti siirtymällä ja ensimmäisten kolmen tunnin kuluessa betonilämmön alkamisesta - joka tunti. Tarkastetaan silmämääräisesti kipinöinnin puuttuminen sähköliitäntöjen paikoissa.

Kuva 4. Betoniluokan B20 lujuuden lisääminen.... B30 portlandsementtiä M500: na% R 28: sta lämpötilassa 0 ° C - +60 ° С.

Lämpötilan säätö lämmitysprosessissa suoritetaan teknisten lämpömittareiden tai elektronisten laitteiden merkintöjen mukaan, joiden anturit upotetaan kaivoihin. Lämpötilansäätöllä tarkistetaan betonivahvuuden kasvun luonne ja syöttöjohtojen jännitesyötön säätö.

Betonin isotermisen kovetuksen lopussa se jäähtyy lämpökovetuksella pienellä nopeudella (5-10 ° C / tunti, korkeintaan 20 ° C / tunti). Kun ulkoilman lämpötila laskee jyrkästi ja uusiutuva vaara, että betoni on tiiviimpi jäähdytys rakenteessa, on suositeltavaa antaa tarvittava jäähdytysnopeus asettamalla jännite säännöllisesti lämmitysjohtoihin 0,3-0,5 tuntia.

Lämpötilan laskeminen.

Lämpötilan nousun aikana tarvittava spesifinen lämpöteho määritetään kaavalla:

Р = Р 1 + Р 2 + Р 3 - Р 4,

Teknologian rakentamisprosessit. Luento 7.10.4.2. 1

jossa P 1 - teho betonin lämmitykseen, kW; P 2 - teho muottien lämmittämiseen; P 3 - teho täydentää lämpöhäviötä ympäristöön, kW; R 4 - teho, joka vastaa eksotermistä lämpöä, kW.

Erityinen teho, joka tarvitaan 1 m 3 betonin lämmittämiseen alkulämpötilasta

t t t t t max p: lle, ts. lämmitysnopeudella p = (t max - t b.n.) p,

P 1 = c b b (t max - t bn.) / (P 3600) = c b p / 3600,

jossa c b on konkreettinen lämpökapasiteetti, kJ / (kg • ° С); b - betonin tiheys,

Jos oletetaan oletetusti, että ajan p aikana muotolämpötila nousee t max / 2 - t n.v. sitten

P 2 = c op op op M p (t max / 2 - t n..in.) / (P 3600),

jossa c op, op, op - vastaavasti, spesifinen lämpökapasiteetti, muotin materiaalin tiheys ja sen paksuus, m; t n..in. - ulkolämpötila, ° C.

Tehon tiheys, joka tarvitaan lämpöhäviöiden kompensoimiseksi p: n aikana, on keskimäärin

P 3 = KM p [(t max + t n. B.) / 2 - t n. ] / 1000

Erityisen tehon P 4, joka vastaa lämpöhäviön voimakkuutta sementin kovettumisen aikana, on keskimäärin 0,8 kW / m 3.

Reesen erityisvoima, joka vaaditaan isotermisen lämmityksen ajaksi, on yhtä suuri kuin

P ulos = P s ulos - P 4 ulos,

jossa Р 3 i z on erityinen teho, jota käytetään korvaamaan lämpöhäviöt isotermisen lämmityksen aikana:

P 3 ulos = KM p (t alkaen - t n E.) / 1000

jossa t on isoterminen lämmityslämpötila, tavallisesti tasan t max; P 4 - - erityinen teho, joka vastaa lämpöhäviön voimakkuutta sementin kovettumisen aikana, keskimäärin 0,2 kW / m 3.

Laadunvalvonta betonilämmityksen aikana eristettyjen lämmitysjohtojen avulla.

Ennen betonitoimintaa on tarpeen selvittää eristemateriaalien, jännitemuuntajien, lämmitysjohdinten, kiinnittimien, volttimittarin, dielektristen mattojen, käsineiden jne. Esiintyminen. Johdon, viestintäverkon, astianmuuntajien ja muiden sähkölaitteiden eristämisen puuttuminen on tarkistettava.

Ainakin kaksi kertaa sekunnin välein betoniseoksen lämpötila mitataan betonisekoittimissa, kanteissa ja kerroksen jälkeen ja tiivistämällä joka kerros rakenteessa - syvyyteen 5-10 cm.

Ennen betoniseoksen levittämistä on tarkastettava lunta ja jään puuttumista pohjalla ja lujituksella.

Betonisoinnin jälkeen rakenteiden avointen pintojen suojaus kalvolla on järjestetty, päälle asetetaan lämmitin.

Lämmitetyn betonin lämpötilan säätö on tehtävä teknisten lämpömittareiden avulla. Lämpötilan mittauspisteiden lukumäärä asetetaan keskimäärin vähintään yhden pisteen nopeudella jokaisesta 3 m 3 betonista, 6 m rakenteen pituudesta, 10 m 2 lattiapinta-alasta, 40 m 2 betonituotteiden, lattian, pohjien jne. Alueesta. Betonilämpötila mitataan seuraavasti:

- Betoniin asetetaan PVC-putket, joiden pituus on 10-15 cm.

- kaikki lämpötilan mittauksen reiät on numeroitu;

- lämpötilan mittausaika - 3-4 minuuttia;

- lämpömittarit on eristettävä ulkoilmaan lämpötilan mittauksen aikana.

Betonin lämpötila mitataan lämmitysprosessin aikana vähintään 2 tuntia myöhemmin.

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

Isotermisen lämmityksen aikana - 2 kertaa per shift. Jäähdytysprosessissa mitataan 4 cm: n kuluttua ohutseinämäisten rakenteiden lämpötila, jonka paksuus on enintään 10 cm, ja keskisuurissa rakenteissa, joiden paksuus on yli 15 cm, siirron jälkeen. Mittaa lämpötilan betonin pitäisi olla kaikkein lämmitetty ja jäähdytetty alueilla rakenteita.

Betonin jäähdytysnopeus lämpökäsittelyn lopussa rakenteelle, jonka pintomoduuli on 5 - 10, ei saa ylittää 5 ° C / tunti yli 10 - 10 ° C / tunti. Kerran tai kahdesti vuorolla, ulkoilman lämpötila mitataan; mittaustulokset kirjataan lämpötilalevyyn.

Ainakin kaksi kertaa vuorotellen ja betonin lämmityksen alusta ensimmäisten kolmen tunnin aikana - joka tunti, mittaa syöttöketjun nykyinen jännite. Tarkastetaan silmämääräisesti kipinöinnin puuttuminen sähköliitäntöjen paikoissa.

Betonivahvuus ennustetaan todellisen lämpötilan perusteella vähiten kuumennettujen alueiden kohdalla. Betonin kovettamisen riittävyyden määrittämiseksi muottipesässä tai eristyksissä on välttämätöntä määrittää, kuinka monta kertaa se on saostanut kovettumisprosessissa. Tätä varten on välttämätöntä määrittää betonin keskimääräinen lämpötila kahden mittauksen välillä rakenteen betonisoitumisajankohdasta ja pintapintojen suojasta alkaen ja moninkertaistaa ne lämpötilan mittausten välillä tunneissa. Koota tiedot ja jakaa sitten 20 ° C: n lämpötilassa. Saadun betonin kovettumisajan mukaan 20 ° C: ssa rakenteen rakenteessa käytetyn betonin lujuuden aikataulun mukaan määritetään betonin odotettu voima rakenteessa. On suositeltavaa määrittää kuumennetun betonin lujuus, jolla on positiivinen lämpötila sen jälkeen, kun se on poistettu käytöstä rikkomattomien testausmenetelmien avulla.

Yleiset vaatimukset betonin laadunvalvonnalle annetaan SNiP 3.03.01-87 kohdassa "Laakeri- ja sulkemisrakenteet".

Turvallisuusohjeet kuumennuslankojen lämmittämiseen.

Lämmityskaapelin kanssa työskentelyyn saa henkilöt, jotka ovat suorittaneet erityiskoulutuksen ja tuntevat työnsä ja yhteytensä.

Tehtävien sähköasentajien on oltava vähintään ryhmän III pätevyys. Lämmitysjohtojen toiminta suoritetaan "Sääntöjen mukaisesti

laite ja sähkölaitteiden toiminta "sekä SNiP III-4-80: n vaatimukset" Turvallisuustekniikka rakentamisessa ".

Erityistä huomiota kiinnitetään syöttökaapelin eristeen koskemattomuuteen ja mekaanisten vaurioiden puuttumiseen. Lämmitysjärjestelmän toiminta määrätyllä vikalla ei ole sallittua.

Lämmitysjohdot on kytketty irrotettuun jännitteeseen. Alue, jossa betoni lämmitetään, on aidattu, varoitusmerkit, turvallisuusmääräykset ja palontorjuntavälineet näkyvät näkyvällä paikalla. Työalue on hyvin valaistu.

Luvattomien henkilöiden pääsy lämmitysvyöhykkeelle on kielletty.

Kaikkien sähkölaitteiden metallikaivoja kuljettavat osat, ankkuri on maadoitettu, ja niissä on liitäntäkaapelin neutraali johdin (ydin). Jos käytät suojaavaa maasilmukkaa, tarkasta silmukan vastus ennen kuin kytket jännitteen päälle, joka ei saa ylittää 4 ohmia. Läpäisevät muuntajat, kytkimet, jakelupisteet, järjestävät lattiapäällysteet, kumipäällysteiset.

Betonin sähkölämmityksen alaa on jatkuvasti valvottava sähköasentajalla.

Sähkölämmitysjärjestelmän teknisen henkilöstön on koulutettava, testattava turvallisuuskoulutuskomission tiedot ja hankittava tarvittavat todistukset. Tehtävien sähköasentajien on oltava vähintään kolmannen ryhmän pätevyys.

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

On kiellettyä laittaa lämmitysjohdot valmiiseen pintaan, jossa on nastat, leikkaavat reunat, jotka voivat vahingoittaa lankahehkureiden eristystä; liitä lämmitysjohdot verkkoon jännitteellä, joka on korkeampi kuin toimiva; liitä lämmitysjohdot ilmaan työmäärään, jos ne eivät ole betonirakenteisia; liitä lämmitysjohdot mekaanisiin vaurioihin.