Betonilämmitystekniikka

Betonipurkamisen talvella on vaikeuksia. Suurin ongelma on liuoksen normaali jähmettyminen, vesi, jossa voi jäädyttää, eikä se saa teknologista vahvuutta. Vaikka näin ei tapahdu, koostumuksen alhainen kuivausaste tekee työstä kannattamatonta. PNSV-johtoinen lämmitysbetoni auttaa selvittämään tämän kysymyksen.

Talvella sähköinen lämmitys on kätevin ja edullisin tapa saavuttaa haluttu materiaalin kovuus. Se on sallittu yhteisyrityksen sääntöjen 70.13330.2012 mukaisesti, ja sitä voidaan käyttää rakennustöiden suorittamiseen. Kun betoni kovettuu, lanka pysyy rakennuksen sisällä, joten halvan PNS: n käyttö antaa taloudellisen lisävaikutuksen.

hakemus

Lämmittämällä betonia talvella kaapelin avulla on mahdollista ratkaista kaksi pääongelmaa. Alle nollan lämpötilassa liuoksen vesi muuttuu jääkiteiksi, minkä seurauksena sementin hydrausreaktio ei vain hidastu, se pysähtyy kokonaan. On tunnettua, että jäätymisen aikana vesi laajenee ja tuhoaa liuoksessa muodostuneet sidokset, joten lämpötilan noustessa se ei saavuta tarvittavaa voimaa.

Liuos kovettuu optimaalisella nopeudella ja säilyttää ominaisuutensa lämpötilassa, joka on suuruusluokkaa 20 ° C. Kun lämpötila putoaa, erityisesti nollan alapuolella, nämä prosessit hidastuvat, vaikka otetaan huomioon, että lisälämpö syntyy nesteytyksen aikana. Teknisten olosuhteiden kestämiseksi talvella on mahdotonta ilman betonin lämmittämistä PNSV-johtoa tai muuta tähän tarkoitukseen suunniteltua kaapelia, kun:

 • ei ole antanut riittävä eristys monoliitti ja muottiin;
 • monoliitti on liian massiivinen, mikä vaikeuttaa sen tasaista lämmittämistä;
 • matala ympäristön lämpötila, jossa liuoksessa oleva vesi jäätyy.

Johdinominaisuudet

PNSV: n lämmityskaapeli koostuu teräsjohtimesta, jonka läpimitta on 0,6 - 4 mm² ja halkaisija 1,2 mm - 3 mm. Jotkut tyypit on peitetty sinkin avulla vähentää aggressiivisten komponenttien vaikutuksia laastiin. Lisäksi se on päällystetty polyvinyylikloridin (PVC) tai polyesteri lämmönkestävällä eristyksellä, sillä se ei pelkää taivutusta, hankausta, aggressiivista materiaalia, kestävää ja jolla on suuri resistanssi.
PNSV-kaapelilla on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Resistiivisyys on 0,15 ohm / m;
 • Vakaa toiminta lämpötila-alueella -60 ° C - + 50 ° C;
 • 1 kuutiometriin käytettyä betonia, joka kuluttaa jopa 60 metriä lankaa;
 • Voidaan käyttää lämpötiloissa -25 ° C;
 • Asennus lämpötiloihin -15 ° C asti.

Kaapeli kytkeytyy kylmään päähän alumiinisen automaattisen sulkuviiran kautta. Voimaa voidaan syöttää 380 V: n kolmivaiheverkossa, joka liitetään muuntajaan. Oikein laskettuna PNSV voidaan kytkeä 220 V: n kotitalousverkkoon ja sen pituuden ei tulisi olla alle 120 m. Käyttöjärjestelmän virran pitäisi olla 14-16 A. Järjestelmä betonirakenteessa

Teknologian ja asennusjärjestelmän lämmittäminen

Ennen betonilämmitysjärjestelmän asennusta talvella asennetaan muotti ja varusteet. Tämän jälkeen PNSV hajoaa 8 - 20 cm: n johtojen välillä riippuen ulkoilman lämpötilasta, tuulesta ja kosteudesta. Lanka ei veny, ja kiinnittyy kiinnikkeeseen erikoisnauhoilla. Älä anna säröjä, joiden säde on alle 25 cm ja virtajohtimien johtimien päällekkäisyydet. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla 1,5 cm, mikä estää oikosulkujen syntymisen.

PNSV: n suosituin järjestelmä on "käärme", joka muistuttaa "lämmin lattia" -järjestelmää. Se mahdollistaa betonin enimmäismäärän lämmityksen lämpökaapelin säästämiseksi. Ennen kaatamista laastiin, varmista, että siinä ei ole jäätä, seoksen lämpötila ei ole alle + 5 ° C, ja kytkentäkaavion asennus suoritetaan oikein, kylmät päät vedetään riittävän pitkälle.

Ohje on kiinnitetty PNSV-johtoon, joka on tarkistettava ennen betonin lämmittämistä. Kytkentä suoritetaan kiskokartio-osuuksilla kahdella tavalla "kolmion" tai "tähtijärjestelmän" kautta. Ensimmäisessä tapauksessa järjestelmä on jaettu kolmeen rinnakkaiseen osaan, jotka on liitetty kolmivaiheisen asteen muuntajan liittimiin. Toisessa - kolme identtistä johdinta yhdistetään yhteen solmuun, jolloin kolme vapaata kontaktiota on kytketty samalla tavalla muuntajaan. Virransyöttölaite on asennettu enintään 25 metrin päähän liitospisteestä, jolloin lämmitetty osa on aidan ympäröimä.

Järjestelmä liitetään koko laastien täydellisen kaatamisen jälkeen. PNSV-lämmityskaapelilla betonin lämmittämiseen käytetty tekniikka sisältää useita vaiheita:

 1. Lämmitys suoritetaan nopeudella, joka on korkeintaan 10 ° C tunnissa, mikä varmistaa koko tilavuuden tasaisen lämmityksen.
 2. Lämmitys jatkuvassa lämpötilassa kestää, kunnes betoni on saavuttanut puolet teknologisesta voimasta. Lämpötila ei saa ylittää 80 ° C, optimaalinen 60 ° C.
 3. Betonin jäähdytyksen tulisi tapahtua 5 ° C: n nopeudella tunnissa, mikä auttaa välttämään matriisin halkeilua ja varmistamaan sen lujuuden.

Teknisten vaatimusten mukaisesti materiaali noutaa kestävyyttä, joka vastaa sen koostumusta. Työn lopussa PNSV pysyy betonin paksuutena ja toimii lisävahvisteisena elementtinä.

On huomattava, että KDBS- tai BET-kaapelia on paljon helpompi käyttää, koska ne voidaan kytkeä suoraan 220 V: n verkkoon kytkimellä tai pistorasiasta. Ne on jaettu osiin, mikä auttaa välttämään ylikuormitusta. Mutta nämä kaapelit ovat kalliimpia kuin PNSV, ja siksi niitä käytetään vähemmän yleisten kohteiden rakentamisessa.

Toinen suosittu tekniikka on muottien käyttö lämmityselementtien ja elektrodien kanssa, kun venttiili työnnetään liuokseen ja liitetään verkkoon hitsauskoneella tai erilaisella asteen muuntajalla. Tämä lämmitysmenetelmä ei vaadi erityistä lämmityskaapelia, mutta se on energiaa kuluttavampi, koska betonirakenteinen vesi vaikuttaa johtimena ja sen kestävyys lisääntyy merkittävästi.

Pituuslaskenta

PNSV-johdon pituuden laskemiseksi betonin lämmittämiseksi on otettava huomioon useita päätekijöitä. Tärkein kriteeri on monoliitille toimitetun lämmön määrä tavanomaiseen kiinteytykseen. Se riippuu ympäristön lämpötilasta, kosteudesta, lämmöneristeen läsnäolosta, rakenteen tilavuudesta ja muodoista.

Lämpötilasta riippuen kaapelipinta määräytyy keskimääräisen silmukan pituuden ollessa 28 - 36 m. Korkeimmillaan -5 ° C lämpötiloissa johtimien tai päiden välinen etäisyys on 20 cm ja lämpötilan lasku joka 5 asteessa laskee 4 cm: 15 ° C se on 12 cm.

Laskettaessa pituutta on tärkeää tietää PNSV-lämmitysviiran virrankulutus. Suosituimmalle halkaisijalle 1,2 mm on 0,015 ohm / m suuria poikkipintaisia ​​johtimia varten, joiden läpimitta 2 mm: n alapuolella on resistanssi 0,044 Ohm / m ja 3 mm - 0,02 Ohm / m. Virtanäyte ydinosassa ei saa olla enempää kuin 16 A, joten yhden metrin PNSV: n halkaisijaltaan 1,2 mm: n virrankulutus on yhtä suuri kuin virran neliön tuote resistanssiin ja on 38,4 wattia. Kokonaistehon laskemiseksi tämä indikaattori on moninkertaistettava asetetun langan pituudella.

Laskevan muuntajan jännite lasketaan samalla tavalla. Jos 100 m PNSV: n läpimitta on 1,2 mm, sen kokonaiskestävyys on 15 ohmia. Koska virta on enintään 16 A, havaitaan käyttöjännite, joka on yhtä suuri kuin virran tuotto ja resistanssi tässä tapauksessa on 240 V.

PNSV-lanka on yksi edullisimmista keinoista betonin lämmittämiseen. Mutta se soveltuu paremmin ammattirakentajien käyttöön, koska sen liitäntä vaatii erityistä tietämystä ja laitteita. Tätä kaapelia voidaan käyttää kotona, kun se on laskenut oikein virrankulutuksen. Lämmöneristysmateriaalien käyttö auttaa vähentämään kustannuksia laastin kuumentamisen aikana, jolloin lämmitys tapahtuu nopeammin ja lämpötilaa vähennetään tasaisesti, mikä parantaa betonin laatua.

Betoni lämmitys talvella

Rakennustyöt esineiden rakentamisessa tehdään ympäri vuoden. Usein rakentajat tuottavat betonitointia kiinteiden rakenteiden muodostamiseksi talvella. On tärkeää varmistaa monoliitin lujuus ja estää veden kiteytyminen. Betoniä lämmittäessä on tärkeää säilyttää seoksen vaadittu lämpötila ja luoda suotuisat olosuhteet sementin nesteytykselle. Kiinnitkö lämpöä tekniikkaan, joka perustuu infrapunasäteilyn ja sähkön käyttöön. Harkitse kunkin menetelmän edut ja haitat.

Millaisia ​​menetelmiä betonin lämmitykseen talvella

Rakentajien on vastattava tarve tehdä betonointia vaikeissa ilmasto-olosuhteissa, jotta rakennuksen lämpötila pysyisi teknologian vaatimusten mukaisena. Vesiä sisältävä betoni kovettuu tavanomaisissa olosuhteissa neljän viikon ajan. Mikä on oikein? Itse asiassa kosteus negatiivisessa lämpötilassa kiteytyy, kasvaa tilavuudeltaan ja voi aiheuttaa halkeamien muodostumista.

Edullisen lämpötilan varmistamiseksi käytetään seuraavia menetelmiä:

 • sähkölämmitys, jota varten käytetään PNSV-lankaa. Kaapeli asetetaan rakenteeseen ja tasoitetaan;
 • sähkölämmitys käyttäen hitsausmuuntajaa. Lankalämmityskanava johdetaan teräsvaijereilla;
 • betonikiven massan lämmitys. Paneelilaudan muottielementit sisältävät sähkölämmittimiä;
Betoni, joka kaatuu talvella alle nollaan, vaatii tiettyjä lämpötilaolosuhteita, joissa laasti voi kovettaa normaalisti.
 • infrapuna lämmitys. Säteily infrapunaspektrissä, joka on suunnattu betoniin, kasvattaa lämpötilaansa;
 • aikaisemmin liuoksen lämpötilan nousu. Se kuumennetaan ennen betonitointia ylläpitämällä vaadittu lämpötila kaatamisen ja kiinteytymisen aikana;
 • erikoisrakenteiden hip-tyypin rakentaminen. Ne peittävät polyetyleeniä tai suojapeitettä ja kuumennetaan lämpötapilla.

Optimaalisen lämmitystavan valitsemiseksi sinun tulee tehdä laskelmia ja analysoida kaikki vivahteet. On otettava huomioon mahdollinen kustannustaso ja vasta sen jälkeen etusija tietylle menetelmälle. Harkitse kunkin menetelmän ominaisuuksia.

Kytke lanka betonin lämmittämiseen PNSV

Käyttämällä lämmityskaapelia betoniin on mahdollista saavuttaa positiivinen seoksen lämpötila talvikuukausina. Työtapa on yksinkertainen. Se on sijoitettava betonoitavaan rakenteeseen, kaapeli PNSV-merkinnällä ja toimitettava sen syöttöjännite sähköenergian lähteestä.

Tämä lämmitysmenetelmä on usein edullinen johtuen vakavista eduista:

 • tehokkuuden lisääminen. Oikein asetettu lämpökaapeli, joka valitaan laskemalla, voi ylläpitää lämpötilaa, jota tarvitaan huomattavan määrän betonin kiinteyttämiseen;
PNSV-kaapeleiden virransyöttö suoritetaan pääsääntöisesti alilaitteilla, joissa on useita alijännitevaiheita.
 • taloudessa. Sähkönkulutus on hyväksyttävissä. Tämän ansiosta voit sijoittaa rakennustöiden arvioihin ja estää varojen ylittämisen;
 • betonirakenteen säilyminen. Kun johdin on kytketty sähköenergian lähteeseen, betonin massojen halkeilu ja ilman huokosten muodostuminen siinä ei ole;
 • universaalisuus. Sähkölämmityksen tekniikkaa voidaan käyttää kiinteisiin rakenteisiin, jotka on tehty tavallisesta tai vahvistetusta betonista.

Kiistattomien etujen lisäksi teknologialla on heikkoja kohtia:

 • on tehtävä valmistelutyö, jonka aikana lanka. Joustava kaapeli betonin lämmitykseen edellyttää tarkkuuden noudattamista, kun se asetetaan vahvistettuun rakenteeseen ja se asetetaan piirustuksen mukaan;
 • vaatii erottavan muuntajan käyttöä. Laitteen tekniset ominaisuudet syöttöjännitteen pienentämiseksi saattavat tehdä betoniseoksen lämmityksen tasaisen säädön vaaditulla alueella.

Käytetään erityistä rakennelankaa, joka koostuu seuraavista elementeistä:

 • johtava lanka;
 • suojaava eristys.

Kaapelin valinta suoritetaan laskelmien suorittamisen jälkeen ottaen huomioon seuraavat parametrit:

 • jännite muuntajan ulostulossa;
 • johtavan osan poikkileikkaus;
 • kaapelin kokonaispituus.
Rakenteen lämpötila ei saa laskea alle teknologisesti määritellyn vähimmäismäärän.

Noudata seuraavia ohjeita työn suorituksessa:

 • aseta lanka puhdistetulle pinnalle, välttäen sen vaurioita;
 • muotoile kaapelin silmukoita tasaisesti taivuttamatta niitä.

Kun ostat PNSV-johdon, tarkista tuotteen todistuksenmukaisuus. Kaapelivalmistajan maineella on tärkeä rooli. Tekniikka langan käyttämiseksi betonimassan lämmittämiseksi on paljon yhteistä lämmitetyn lattian muodostamismenetelmän kanssa.

Miten betonia kuumennetaan hitsauskoneella

Hitsausmuuntajan tekniset ominaisuudet mahdollistavat sen käytön betonimassan lämmittämiseen. Laite säätää elektrodien mukana toimitettua virtaa.

Laitteita käytetään seuraavien rakennusten rakenneosien valmistukseen talvella:

 • tukipylväät;
 • pääseinät;
 • erilaiset aidat.

Syöttöjännite toimitetaan seuraaviin johtaviin elementteihin:

 • lujitustangot;
 • johdinosa 0,6-0,8 cm;
 • teräslevyt.
Ehkä yleisimpi lämmitysmenetelmä kulkee sähkövirtaa betonin läpi käyttäen elektrodeja.

Työntekintätekniikka:

 1. Kiinnitä elektrodit nestemäiseen seokseen.
 2. Käytä jännitettä ja säädä virta.

Pieniä alueita pystyttäessä pystysuorat rakenteet voit käyttää yhtä johtavaa sauvaa. Tällöin muuntajan jännite syötetään vahvistuskoteloon ja teräsputki asetetaan liuokseen.

Jotta lämpenemisen tehokkuus varmistettaisiin, noudata näitä ohjeita:

 • upotetaan elektrodit välillä 0,8-1 m;
 • säädä virta tasaisesti varmistaen halutun lämpötilan.

Teknologian edut:

 • täytäntöönpanon helppous;
 • mahdollisuus soveltaa eri paikoissa;
 • nopea asennus ja liitäntä.

Haittoihin kuuluvat:

 • lisääntynyt sähkönkulutus;
 • kustannukset, jotka aiheutuvat elektrodien toissijaisen käytön mahdottomuudesta.

Työssä on tärkeää noudattaa turvallisuusvaatimuksia.

Tällaisten elektrodien avulla on mahdollista lämmittää minkä tahansa muodon rakenteita, jopa monimutkaisimpia

Betonin sähköinen lämmitys käyttämällä erikoismuotoja

Konkreettisekoituksen positiivisen lämpötilan varmistamiseksi rakentajat käyttävät myös esivalmistettuja paneelilaatoja. Sen ominaisuus on yhtenäisten levyjen varustaminen nopeasti irrotettavalla sähkölämmittimellä.

Käyttötapa:

 • sähkölämmittimien nopeutettu purkaminen. Suunnittelussa on helppo vaihtaa ja huoltaa;
 • monipuolisuutta. Muotti on koottu yksittäisistä elementeistä vakiomitat ja sitä voidaan käyttää monta kertaa;
 • tehokkuutta. Deckingin avulla voit lämmittää lisääntynyttä betonin määrää lämpötiloissa -20 astetta;
 • käytön tehokkuuden lisääminen. Tämän menetelmän ominaispiirteet ovat kannattavuuden lisääntyminen ja edulliset kustannukset;
 • nopea asennus. Muottielementtien nopeutettu kokoonpano vähentää asennusaikaa.

Etujen ohella heikkouksia ovat:

 • lisääntynyt muottihinta;
 • kykenemättömyys käyttää kohteen kaarevaan muotoon.

Suurten esineiden rakentamisessa käytetään lämmittimiä.

Lämmitysjärjestelmän asennus suoritetaan välittömästi ennen kuin liuos kaadetaan muottiin

Infrapunabetonilämmitys

Infrapunasäteillä voit suorittaa betoniryhmän suunnatun lämmityksen ennalta määrätylle lämpötilalle. Säteilyn voimakkuus ja lämmityksen syvyys vaihtelevat riippuen infrapunalämmittimen ja betonipuun pinnan välisestä etäisyydestä.

Lämmityksen menetelmä lämpömittareilla:

 1. Lisäaineita lisätään betoniseokseen kiihtyvyyden parantamiseksi.
 2. Erityiset infrapuna-matot, jotka on pinottu taulukon pinnalle.
 3. Verkkojohto on kytketty ja sähköjännite on asetettu.

Tekniikka mahdollistaa vaakasuorassa asennossa olevien betonirakenteiden lämmittämisen.

Tämän menetelmän edut:

 • alhainen virrankulutus;
 • täytäntöönpanon helppous;
 • valvoa lämmityksen voimakkuutta;
 • mahdollisuus betonien lämmittämiseen muottipaneelien läpi.

heikkoudet:

 • kosteuden nopeutettu haihduttaminen betoniseoksesta, joka tarvitsee lisäsuojaa kuivumiselta;
 • lisätään kustannuksia, jotka liittyvät lämpöhäviöiden hankintaan lisääntyneen tilan lämmittämiseksi.

Huolimatta puutteista infrapunamenetelmä on kysyntää rakennusteollisuudessa.

Erityisesti tätä menetelmää käytetään talvella levitettäessä

Käytä esilämmitettyä liuosta

Menetelmä betoniseoksen lämmittämiseksi betonitoimiseksi on yksinkertaisin. Teknologinen algoritmi tarjoaa seuraavat toiminnot:

 • betoniliuoksen lämmittäminen komponenttien sekoittamisvaiheessa;
 • kuumennetun seoksen kaataminen suoraan työmaalle.

Tämän tekniikan käytännön toteutuksessa on tehtävä erityislaskelmat, joiden tarkoituksena on määrittää käyttölämpötila.

Tämä ottaa huomioon:

 • kaadetun betonin määrä;
 • aika kuljetukseen ja kaatamiseen;
 • ympäristön lämpötila.

Kun poikkeamat laskelmissa tarjoavat ylimääräisen lämmityksen millä tahansa tunnetuista menetelmistä.

johtopäätös

Päätös optimaalisen lämmitysmenetelmän valitsemisesta edellyttää ammattimaista lähestymistapaa. On tärkeää tutkia kunkin menetelmän tekniset ominaisuudet ja määrittää sen taloudellinen toteutettavuus. Ammattilaisten suositukset auttavat ymmärtämään käytettyjen lämmitystekniikoiden etuja ja haittoja.

Miten lämmittää betonia talvella rakentamisen aikana?

Miten rakentaminen talvella?

Talvi on alhainen lämpötila-aika, miten betonirakenteiden rakentaminen tapahtuu tällä hetkellä? Loppujen lopuksi tiedetään, että betoni on sora, hiekka, sementti ja vesi tiettyyn määrään. Ja aika, jolle ratkaisu on arvioitu, on 28 päivää. Tiedämme myös, että vesi, jäädyttämällä, on suurempi volyymi ja kykenee murtamaan monoliittisia rakenteita.

Lämpötilan raja-arvoa voidaan kierrättää useita tapoja, mutta ne kaikki kiehuvat yhteen asiaan, jolloin liuoksen lämpötila pysyy nollaa korkeana. Jos tätä normia ei noudateta, pystytetty rakenne ei ole riittävän vahva ja kaatuu hyvin nopeasti. Seuraavassa esitämme useita suosittuja menetelmiä betonin lämmittämiseksi rakennustyömaalla talvella.

Shelter ja lämpö-aseet

Tekniikka on melko yksinkertainen - teltta rakennetaan haluttuun paikkaan ja lämpö pumpataan lämpö-aseilla. Melko yleinen vanhentunut tapa lämmittää säätiö kuumalla ilmalla. Pienissä rakennusalueissa käytetään työlästä prosessia, joka liittyy lämmönkestävän kupolin rakentamiseen.

Jos haluat lämmittää betonia lämmityspistoolilla, huomaa, että tämä on melko kallis vaihtoehto. Tämän tekniikan ainoa etuna on mahdollisuus lämmittää betoniterä ilman sähköä. On itsenäisiä lämpö-aseita, useimmiten dieseliä. Jos 220 voltin verkkoon ei pääse, tämä lämmitysvaihtoehto on edullisin.

Voit tarkastella videon lämmitysmenetelmää visuaalisesti:

Termomaty

Erityiset sähkölämmittimet mattojen muodossa vuorivat juoniin, joka on täytetty valmistetulla ratkaisulla. Lisää aineita liuokseen nopeuttamaan veden muodostumista ja estämään veden kiteytyminen. Tämä menetelmä on hyvä lämmittää suuria litteitä horisontaalisia pintoja talvella.

Monimutkaiset rakenteet, sarakkeet, joita ne eivät lämpöä. Voit lisätietoja siitä, miten lämpöä betonikerros matolla, voit alla olevasta videosta:

Muotoilu lämmityselementeillä ja elektrodeilla

Yhtiöiden kaatuneiden seinien ja betonipilarien lämmittämiseksi kehittäjät käyttävät lämmitettyä muottirakennetta. Muotti on lämpöeristetty ja lämmittimet on asennettu betonilaastin puolelle. TEN-mallin mukainen rakenne ei edellytä monimutkaisia ​​laitteita, elementit ovat helposti vaihdettavissa.

Elektrodi-muotti koostuu metalli- tai metallisuikaleista, jotka on kiinnitetty muottiin säännöllisin väliajoin. Elektrodit on liitetty erityiseen muuntajaan, ja sementtiliuoksen vedestä johtuen se kuumennetaan. Aivan kuin lämmitysmoduulien puute - nämä ovat vakiokokoja, ja jos asiakkaalla on vakiotasoinen hanke, käytä muita keinoja lämmittää betonia talvella.

elektrodit

Useimmin käytetään betonipylväiden ja seinien lämmittämiseen. Kun kehyselementit kaadetaan muottipesään, aseta vahvistus liuokseen, järjestä ja jakaa ne ryhmissä, liittäen ne muuntajaan tai hitsaajaan, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty:

Myös jousielektrodien varhaista sijoittamista runkoon pitkin on mahdollista. Kuvassa näkyy selkeästi betonirakenteiden asennusperiaate:

Liuoksen vedellä on johdin ja vähitellen kiinteytysvirta elektrodien läpi putoaa. Lanka kovettamisen jälkeen seos jää osa suunnittelua. Tämän lämmitysmenetelmän haitat ovat elektrodien materiaalin valtava energiankulutus ja lisäkustannukset.

PNSV-lanka

Monipuolinen ja edullinen tapa lämmittää betonia talvella, jossa on korkea impedanssikaapeli ja astia-muuntaja. Vahvikkeen kehyksen koordinoinnin aikana lämmityskaapeli on asetettu, rakenteen koko ja muoto eivät ole merkityksellisiä.

Tämä lämmitysmenetelmä soveltuu sekä rakennustyömaan että kodin rakentajille. Kerromme yksityiskohtaisemmin kuinka betonimassan lämmittäminen PNSV-johtoon tapahtuu kotona.

Vahvistettu runkorakenne tai asentamalla majakat itsetasoittavan lattian alle, lanka asetetaan käärmeelle, joka ei ole lähemmäksi kuin 20 senttimetriä toisistaan ​​(optimaalinen nousu). Yhden silmukan pituus on 28-36 metriä. Jännitelähteenä voit käyttää hitsauskonetta. Yhteydenpitojärjestelmä tässä tapauksessa näyttää tältä:

Niskan lämmittelyä, PNSV: tä ei voida yhdistää avaamattomaan ratkaisuun, koska ilman lämmönkestävyyttä korkean lämpötilan vuoksi ulkona, se palaa. Jotta burnout vältytään siirtymään alumiinikaapeliin, jättäen lämmityslangan PNSV lähdön päät 10 cm etäisyydelle liuoksesta. Valmistaja suosittelee kaapelin 11-17 ampeerin virtaa, jota voidaan ohjata nykyisellä puristimella. Tietoja kiinnitysmittarin käytöstä kerroimme erillisessä artikkelissa.

Kodin rakentamiseen riittää PNSV, jonka halkaisija on 1,2 mm. Sen ominaisuudet:

 • vastus 0,15 ohm / m;
 • käyttövirta upotettuna liuokseen, joka on 14-16 ampeeria;
 • laskostuslämpötila -25 ° C: sta 50 ° C: seen.

Johdon kulutus per betonikuutio 60 juoksumetriä. Lämpötila, johon betonia kuumennetaan, on 80 ° C, sen säätö suoritetaan millä tahansa lämpömittarilla. Lämpötilan asetusnopeus liuoksella ei saisi ylittää 10 astetta tunnissa. Jotta vältetään tarpeettomat sähkölaskut, lämmitetty alue peitetään millä tahansa materiaalilla, joka estää ilmakehän kuumentamisen esimerkiksi sahajauhalla. Erinomaista tulosta varten betoniseos kuumennetaan myös ennen kaatamista, seoksen lämpötila ei saa olla alle +5 ° C. Täällä tällaisten ohjeiden mukaan voit lämmittää betonia talvella omilla käsilläsi. Tekniikka on työlästä, vaikka kokematon ihminen voi tehdä sen. Kuinka laittaa lämpökaapeli säätöön, kuvattu videon oppitunnissa:

Muuten PNSV-johteen sijaan voit käyttää BET-kaapelia betonin lämmittämiseen. Seuraavassa videossa kuvataan lyhyesti lämmitysjohtimen asennusohjeet:

Artikkelissa ei ole esitetty kaikkia betonin lämmitysmenetelmiä talvella. On induktio-, infrapuna- ja muita menetelmiä, mutta niitä ei oteta huomioon niiden alhaisen esiintyvyyden ja monimutkaisuuden vuoksi. Esitimme yleisen käsityksen betonirakenteiden rakentamistekniikasta ja mahdollisuudesta käyttää talon käsityöläisten lämmittimien ja seinien lämmitysmenetelmiä. Muuten PNSV-johdon käyttö on mahdollista paitsi rakenteilla olevan rakennuksen lämmityksen aikana myös jo sen jälkeen. Sitä voidaan käyttää valmiina lämpimänä kerroksena tai jäätymisen esteenä portaita tai jalkakäytäviä varten. Lyhyt osa on kytketty astinmuuntajan kautta 400 - 1500 wattia. Voit kytkeä suoraan verkkoon 220 voltin johtimen pituus on yli 120 metriä.

Siksi halusin kertoa teille, miksi sinun on lämmitettävä betoni talvella ja miten se toteutetaan käyttäen lämpö-aseita, elektrodeja tai PNSV-lankaa. Toivomme, että ohjeemme olivat sinulle selkeät. Lisätietoja saat katsomalla artikkelissa olevia videoopetusohjelmia.

Suosittelemme myös lukemaan:

Betoni lämmitys talvella

Monoliittirakenteiden betonirakennukseen liittyvät rakennustoimet toteutetaan koko vuoden. Talvella rakentajien on ratkaistava useita tehtäviä betonin lujuuden varmistamiseksi ja liuoksen sisään tulevan veden jäätymisen estämiseksi. Liuoksen positiivisen lämpötilan säilyttämiseksi ja optimaalisten säätöolosuhteiden varmistamiseksi betoni kuumenee. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti lämmitysmenetelmiä käyttäen sähköenergiaa ja infrapunasäteitä.

Miten betonia lämmitetään talvella

Talven kylmärakentajien puhkeamisen on kohdattava vakavia ongelmia, jotka liittyvät betoniliuoksen ominaisuuksiin. Se sisältää soraa, portland-sementtiä ja hiekkaa, johon on lisätty vettä. Liuos normaaleissa olosuhteissa hankkii suorituskykyominaisuudet kuukauden ajan. Kuitenkin vesi nousee jäädyttämisen aikana, mikä voi tuhota monoliitin.

Rakentamisessa ja korjaustöissä alhaisissa lämpötiloissa betonia on lämmitettävä betonielementin kovettumisen nopeuttamiseksi.

Lämpötilan ylläpitämiseksi käytetään seuraavia tekniikoita:

 • sähkölämmitys erityisellä kaapelilla. Lämpötilan nostamiseksi käytetään PNSV-lankaa, joka asetetaan etukäteen valettavalle rakenteelle;
 • sähkölämmitys käyttäen hitsausmuuntajaa. Betonin lämmityskaapeli on kytketty virtalähteeseen ryhmään liitettyjen elektrodien avulla;
 • lämmitys erityisellä muottipesällä. Muottipaneelirakenteen vakiolaitteisiin asennetaan nopeasti irrotettavat sähkölämmityselementit;
 • infrapuna lämpenee. Se perustuu suuntaavaan infrapunasäteilyyn, jonka seurauksena betonin lämpötila kohoaa;
 • esilämmitä seosta. Liuos kuumennetaan ennen kaatamista siten, että kun se kovettuu, se säilyttää positiivisen lämpötilan;
 • erityisten telttojen järjestely. Rakennetaan runko, jossa on suojapeite tai polyeteenin päällekkäisyys, jonka sisällä lämpö-ase toimii.

Päätös soveltaa tiettyä lämmitysmenetelmää tehdään aiemmin tehtyjen laskelmien perusteella. Kun monimutkaisuus on analysoinut kaikkia tekijöitä ja arvioinut ongelman taloudellista puolta, voit päättää ja tehdä oikean päätöksen. Pidäthän jokaisen lämmitysmenetelmän ominaisuuksista.

Betonin sähköinen lämmitys kaapelilla PNSV

Lankojen käyttämistä betonin lämmittämiseksi PNSV: ssä on helppo saada optimaalinen lämpötila liuoksen kovettamiseksi. Tämä menetelmä on melko yksinkertainen ja mahdollistaa erityisen langan PNSV asennuksen, joka kuumennetaan, kun pienjännitettä levitetään astia-muuntajasta.

Tämä menetelmä toimii melko yksinkertaisella periaatteella. Ennen täyttöä, aseta lanka betonin lämmitykseen

Erikoislangalla varustetun sähkölämmityksen tekniikka tarjoaa useita etuja:

 • tarjoaa korkean hyötysuhteen. Oikein valittu ja ammattimaisesti asetettu kuumennusjohdin kykenee lämmittämään suuremman tilavuuden omaavaa betonipilkkua;
 • takaa kannattavuuden. Sähkönkulutuksen merkityksetön kulutus mahdollistaa merkittävien rahoituskustannusten välttämisen ja vähentää merkittävästi arvioitua työmäärää.
 • säilyttää monoliitin rakenteen. Kun syöttöjännitettä käytetään, kaapelin levitysalueilla ei muodostu halkeamia eikä myöskään ilmakuplia betonissa, jota lämmittää lanka;
 • on universaali. Sähkölämmitys voidaan käyttää monoliittirakenteisiin, jotka on valmistettu tavallisesta betonista ja jotka on vahvistettu teräsvahvikkeella.

Vakavista eduista huolimatta menetelmällä on tiettyjä haittoja:

 • edellyttää valmistelevia toimenpiteitä, joiden aikana lämmityskaapeli on asetettu betoniin. On tärkeää tarkkailla tarkkuutta langan silmukoiden asettamisessa ja noudattaa työskentelyohjelmaa;
 • tarvitsee erityisen muuntajan käyttöön. Alasäätölaitteen voiman tulisi tarjota mahdollisuus nostaa betonipainon lämpötila vaaditulle tasolle.

Käytetään erityistä kaapelia, jossa on johtava ydin ja eristyspäällyste. Lanka valitaan laskelmien perusteella ottaen huomioon useita tekijöitä:

 • muuntajan syöttöjännite;
 • johtimen halkaisija;
 • lanka pituus

On otettava huomioon, että lämmityslenkkien asettaminen tehdään yleensä epämiellyttävän sään sattuessa.

Kaapeleita asennettaessa on tärkeää noudattaa seuraavia vaatimuksia:

 • varmista, että pinta on puhdas ja estää kaapelin vaurioitumisen;
 • vältä taivutusjohdot ja aseta lanka tasaisesti koko alueelle.

On tärkeää varmistaa tarvittava lämmitysnopeus:

 • kahden ensimmäisen lämmitysvaiheen aikana nopeuden ei tulisi nousta yli 10 astetta tunnissa;
 • käyttölämpötilan pitäisi olla vakaa koko lämmitysjakson ajan;
 • lämmitetyn matriisin jäähdytysnopeuden ei tulisi ylittää 5 astetta tunnissa.

Osta lanka konkreettiselle lämmitykselle vain luotetuilta valmistajilta ja tarkista varmenteen saatavuus. Menetelmä kaapelin käyttämiseksi betoniliuoksen lämmittämiseksi on samanlainen kuin lämmitetyn lattian järjestäminen.

Betonilämmitys hitsauskoneella

Liuosta voidaan lämmittää hitsauslaitteilla ja lankaelektrodeilla. Menetelmä on osoittautunut myönteisesti, kun kaadetaan pystysuoria rakenteita talvella:

Betonia voidaan lämmittää käyttämällä elektrodeja, jotka korvaavat PNSV-johdot.

Sähköä johtavia elementtejä voidaan käyttää:

 • teräksen vahvistaminen;
 • lanka halkaisija 8-10 mm;
 • metallilevyt.

Tämän menetelmän käytännön toteutus on yksinkertainen:

 • kun pystysuorat rakenteet on betonoitu, on välttämätöntä pistää elektrodeja betoniin;
 • sitten syöttöjännite astia-muuntimesta tulee syöttää kaapeli.

Pieniä poikkileikkauksia pystytettäessä pystysuorat pylväät riittää yhden elektrodin käyttämiseen. Samanaikaisesti betoniseosta kuumennetaan levittämällä jännite vahvistuskoteloon ja liuokselle asennettu teräsvartta.

Työssä on tärkeää noudattaa seuraavia vaatimuksia:

 • valitse tangon välinen etäisyys, jonka tulee olla vähintään 60 cm ilmasto-olosuhteista riippuen;
 • säädä syöttöjännitettä saavuttaaksesi betonin massan vaaditun lämpötilan.
 • yksinkertainen käytännön toteutus;
 • mahdollisuus käyttää suuria esineitä;
 • elementtien nopeutettu asennus.

Elektrodin lämmitys on helppo käyttää ja asentaa, mutta se vaatii huomattavaa virrankulutusta.

 • tehostettu virrankulutus;
 • kyvyttömyys käyttää elektrodeja uudelleen.

Sähköverkon johtimen rooli tässä suoritusmuodossa on vettä.

Kuumennusmatot

Erityisen tiimi-muottien avulla paneeleissa, joissa sähkölämmittimet on asennettu, talvella on mahdollista säilyttää betonielementin positiivinen lämpötila.

Tämän menetelmän edut ovat:

 • kyky korvata nopeasti sähkölämmittimet, jotka pääsee rakennuksen ulkopuolelta;
 • yleismuoto, joka voidaan toistuvasti käyttää eri kohteissa;
 • tehostettu, mikä mahdollistaa rakentamisen, kun lämpötila laskee alle 25 astetta;
 • tehokkuuden lisääminen, joka vähentää energiakustannuksia ja lisää kannattavuutta;
 • nopeutettu asennus muotin, jonka suunnittelu mahdollistaa rajoitetun ajan liittää levyt ja liittää sähköä.

Betonin lämmittämiseksi tällä menetelmällä lämmityselementit asennetaan muottiin, jotka vaihdetaan tarpeen mukaan.

Monimutkaisista eduista huolimatta on useita haittoja:

 • lisääntyneet rakennuskustannukset;
 • ongelmallista käyttöä monimutkaisissa kokoonpanoissa.

Lämpömuovausmenetelmä on osoittautunut myönteisesti suurille rakennushankkeille.

Infrapuna lämmittelymenetelmä

Direktiivinen altistuminen infrapunasäteilylle sallii vaaditulla alueella suorittaa lämmityksen haluttuun lämpötilaan. Lämpösäteilyn voimakkuutta säädetään säätämällä betonipinnan ja infrapuna-elementtien väli.

Termomatan lämmitys tekniikka on melko yksinkertainen:

 • kovettavia lisäaineita lisätään liuokseen;
 • pinnalle asetetaan erityiset matot;
 • syöttöjännite otetaan käyttöön.

Tätä menetelmää käytetään vaakatasossa sijaitsevien betonipintojen lämmittämiseen.

 • vähentää energiankulutusta;
 • täytäntöönpanon helppous;
 • säteilyn voimakkuuden säätö;
 • lämmitysmahdollisuus muottiin.

Tällainen lämmitys suoritetaan altistumalla infrapunasäteilylle.

 • voimakas veden haihtuminen betonista, joka on suojattava ennenaikaiselta kuivaukselta;
 • lisääntyneet kustannukset mattojen hankintaan lisääntyneen alueen lämmittämiseksi.

Lisääntyneen tehokkuuden ansiosta infrapunatekniikkaa käytetään laajasti rakennusteollisuudessa.

Esilämmitä betoniseos

Betonin esilämmityksen menetelmä on yksi helpoimmista. Siinä säädetään seuraavista teoksista:

 • lisää seoksen lämpötilaa valmisteluvaiheessa;
 • lämmitetyn rakenteen myöhempää täyttöä.

Tämän menetelmän merkittävä haitta on tarve suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia, jotka huomioivat:

 • ilmastolliset tekijät;
 • betonin määrä;
 • täyttöaika

Jos betonin lämpötila on riittämätön, lisälämmitystä on tarpeen jonkin käytettävissä olevan menetelmän avulla.

Yhteenvetona

Parhaan menetelmän valinta on vaikea tehtävä. On tärkeää arvioida menetelmän tehokkuutta ja laskea oikein kustannusten kokonaismäärä. On tarpeen analysoida huolellisesti etuja ja haittoja ja välttää virheitä päätöksenteossa.

Betonilämmitystekniikka

Betonointi on yksi tärkeimmistä rakennusprosesseista. Epäydyttyneen betoniseoksen jäätyminen johtaa valmiin rakenteen voimakkaaseen vahinkoon, koska jääkiteet aiheuttavat rakenteen laajenemisen ja tuhoutumisen. Lämpöbetoni ja elektrodit mahdollistavat rakennustyöt talvella ilman, että heikentää valmiin rakenteen laatua.

Elektrodimenetelmä ei edellytä monimutkaisten laitteiden käyttöä. Toimintaperiaate perustuu sähkövirran ominaisuuksiin - kosteassa ympäristössä kulkiessaan syntyy lämpöä, mikä lisää betoniseoksen lämmittämistä ja sen tasaista jähmettymistä.

Betonilämmityksen muodot elektrodien avulla

Moodi valitaan rakenteen massiivisuuden ja geometrian perusteella, betonimassan laadun, sääolosuhteiden mukaan, rakenteen rakenteen toiminnan perusteella. Betonin elektrodin lämmitys suoritetaan jommankumman seuraavista järjestelyistä:

 • kaksi vaihetta: betonimassan kuumennus ja myöhemmän isotermisen vanhenemisen;
 • kaksi vaihetta: lämmitys ja jäähdytys täydellä lämmöneristyksellä tai lämmitysmuottien rakentamisella;
 • Kolme vaihetta: lämmitys, isoterminen vanheneminen, jäähdytys.

Kun betonia kuumennetaan elektrodeilla, on tärkeää tarkkailla lämpötila-arvoja. Prosessi alkaa +5 astetta ja nostaa lämpötilaa nopeudella 8-15 astetta tunnissa. Suurimmat toleranssit riippuvat betonityypistä ja ovat + 55... +75 astetta. Seurantaan suoritetaan määräaikaisia ​​lämpötilamittauksia.

Isoterminen pitoaika määritetään laboratorio-testien perusteella kuutiollisen puristuslujuuden perusteella. Riippuu sementityypistä, lämmön lämpötilaolosuhteista ja valmiin betonin vaaditusta lujuudesta.

Sallittu jäähtymisnopeus on 5-10 astetta / tunti. Tarkka parametri riippuu rakenteen tilavuudesta. Jälkilämmöneristys vaaditaan, kun lämpötilaero ilman ja betonipintojen välillä on yli 20 astetta.

Elektrolyyttien lajit betonin lämmitykseen

Rakenteen tyypistä ja geometriasta riippuen eri elektrodeja käytetään betonin lämmittämiseen. Jokaiselle kehitettiin oma yhteysjärjestelmä:

Merkkijono. Ne on tehty vahvikkeeksi, jonka pituus on 2-3 m ja halkaisija 10-15 mm. Käytetään sarakkeisiin ja muihin vastaaviin pystyrakenteisiin. Yhdistä eri vaiheisiin. Yksi elektrodeista voidaan käyttää vahvistuselementtiä.

Sauva. Ne ovat kappaleita, joiden paksuus on 6-12 mm. Sijaitsee rivissä riveissä, joissa on laskettu vaihe. Sarjan ensimmäinen ja viimeinen elektrodi on kytketty samaan vaiheeseen, toiset toinen ja kolmas. Käytetään monimutkaisen geometrian sivustolle.

Levy. Ne on ripustettu muotin vastakkaisilla reunoilla ilman tunkeutumista liuokseen ja kytketty eri vaiheisiin. Elektrodit luovat sähkökentän, joka lämmittää betonia.

Bandpass. Ne on valmistettu metallinauhojen muodossa, joiden leveys on 20-50 mm. Ne asetetaan liuoksen pinnalle rakenteen yhdelle puolelle ja liitetään eri vaiheisiin. Käytetään lattialaatoihin ja muihin elementteihin vaakatasossa.

Keino asentaa elektrodit muotoiluun

Betonielektrodin lämmitystä käytetään seinien, pilarien, kalvojen ja muiden pystysuorien elementtien rakentamiseen. Tämä menetelmä ei sovellu levyjen valmistukseen.

Elektrodeja, joiden laskettu piki (60-100 cm), työnnetään täytettyyn liuokseen rakenteesta ja sääolosuhteista riippuen. Paikallinen ylikuumeneminen vaikuttaa haitallisesti betonin laatuun, joten elektrodien sijoituksen on oltava yhtenäinen. Järjestelyprojekti toteutetaan ottaen huomioon perusnormit:

 • vähimmäisetäisyys elektrodien välillä on 200-400 mm;
 • etäisyys elektrodeista ydinpalkkeihin on 50 - 150 mm;
 • etäisyys elektrodista rakenteen teknologiseen saumaan on vähintään 100 mm;
 • etäisyys viimeisestä rivistä muottiin - vähintään 30 mm.

Jos näiden vaatimusten täyttäminen ei ole mahdollista kuumennettujen pintojen koon tai piirustusten vuoksi, vaarallisten alueiden elektrodit on eristettävä eboniittiputkella.

Betonin kaatamisen jälkeen on tarpeen kattaa lämmitetty alue kattohuopa, kalvo tai muu lämmöneristysmateriaali - ilman lisäeristystä, lämmityksellä ei ole järkevää.

Kaavion mukaan yhdistetyn asteen muuntajan kautta syötetään yksi- tai kolmivaiheinen vaihtovirta elektrodeihin. Et voi käyttää tasavirtaa, koska se käynnistää elektrolyysiprosessin. Ohjauslaitteiden on oltava kytkettynä sähkövirtapiiriin - on tarpeen säätää syötetyn virran parametreja sen jäätyessä.

Elektrodin lämmityksen turvaohjeet

Betonilämmitystekniikan käyttö rakennuskohteissa olevien elektrodien avulla vaatii enemmän huomiota turvallisuusmääräysten noudattamiseen:

 • Täytteen lämmitys vahvistuksella tehdään pienemmällä jännitteellä (60-127 V).
 • 220 V: n jännitteen käyttö on mahdollista paikallisen alueen lämmittämiseen, joka ei sisällä sähköä johtavia elementtejä (metallirunko, vahvistus), eikä sitä ole liitetty viereisiin rakenteisiin.
 • Lämmittäminen jopa 380 V: iin on sallittua poikkeustapauksissa ei-armatuille osille.
 • Elektrodit on asennettava tarkasti määriteltyihin projektipaikkoihin. On ehdottomasti kiellettyä sallia niiden joutua kosketuksiin vahvistuselementtien kanssa - tämä johtaa oikosulkuun ja laitteiden toimintahäiriöihin.

Betoniseoksen elektrodilämmitin on tehtävä tiukasti tekniikan mukaisesti. Ajallisen tai lämpötilajärjestelmän rikkoutuminen, elektrodien järjestely voi johtaa paikalliseen ylikuumenemiseen ja riittämättömästä lujuudesta, mikä johtaa myöhemmin rakenteen halkeamien ilmenemiseen ja mahdolliseen tuhoamiseen. Kun se on asianmukaisesti suoritettu, liuos kovettuu tasaisella kutistumisella, mikä varmistaa materiaalin yhtenäisen rakenteen ja tuotteen lujuuden käytön aikana.