Sewage laying alla säätiö

Kaikki Dacha-tonttien omistajat unelmoivat mukavasta elämästä kotimaassaan. Mutta mukavuutta ei ole mahdollista ilman sellaisia ​​yksinkertaisia, mutta tarpeellisia mukavuuksia, kuten kylpyamme, suihku, wc talossa. Ja tämän vuoksi sinun täytyy rakentaa viestintäjärjestelmä. Tietenkin on parasta, jos putkistojen ja viemärijärjestelmien asennus samaan aikaan rakennuksen kanssa talon. Tehtävä on monimutkainen, jos rakennus on jo olemassa. Sitten sinun on asetettava tietoliikenne talon perustuksen alle. Jotta virheitä ei tehtäisi, on tarpeen laatia yksityiskohtainen suunnitelma ja piirtää kaavio. Katsotaanpa tarkemmin, kuinka jätevesi asetetaan säätiön alle.

Putkien valmistelu

Jäteveden toimitukseen voidaan käyttää putkia, jotka on valmistettu teräksestä, galvanoiduista tai polymeeriyhdisteistä. Yleisin halkaisija on 32 mm, seinämän paksuus voi olla muutamia millimetrejä tai enemmän. Putken pituuden määrittämiseksi arvioi, kuinka monta metriä talosi kaatopaikalle ja vain siinä tapauksessa heittää 50 senttimetriä enemmän.

Asennusputkille tehdään oja, jonka syvyys on 2 m. Kuitenkin vaadittu syvyys voidaan laskea tarkemmin, kun otetaan huomioon maaperän jäädytys syvyys talvella. Putken tulee olla 40 cm alle maaperän jäädytyksen. Jos kaivannon syvyys on pieni, putkille on tarpeen käyttää eristystä.

Putken alapuolella oleva putki

On olemassa useita syitä, joiden vuoksi perusta voi estää. Esimerkiksi talossa on liian paksut seinät, on jatko, ja myös jos säätiö on hyvin syvä ja kellarissa. Sitten kaivaminen olisi tehtävä hyvin syvällä, mikä on äärimmäisen vaikeaa tehdä itse ompelevissa viemäriputkissa.

Pohjaveden alapuolella oleva jätevesi on melko vaikea prosessi, jota voidaan merkittävästi yksinkertaistaa vinoviivan porausmenetelmällä. Se mahdollistaa kaltevan kaivannon porauksen, joka kulkee pohjan alapäähän. Tämän hyvin ja viettää kaikki viestinnän.

Tässä menetelmässä tärkein asia on oikein laskea kulma, jolla poraus suoritetaan. Poratun kanavan alemman rajan on välttämättä oltava samansuuntainen kuin putken pää, joka asennettiin säätiön asettamisen aikana. Kanava porataan poran asentamisen jälkeen haluttuun pisteeseen, joka lasketaan määrittämällä kaltevuus. Se voidaan määrittää sijoittamalla palkki kaivannon yli. Jotta porauksen suunta ei muutu yhtäkkiä, on välttämätöntä, että tappi on melko pitkä. Poraus suoritetaan hitaasti, aika ajoin kanavien seinien asentamiseksi.

Sen jälkeen sijoitetaan putki, jolla on suuri halkaisija - kotelo, joka on sovitettu muotoon kuopan kanssa - sijoitettu tuloksena olevaan kanavaan. Kaapeli, jossa on metallikaapeli, kulkee kotelon läpi. Köysi on sidottu kaapeliin, jotta kaapeli tai letku voidaan helposti vetää kanavan läpi.

Kuinka tehdä reikä altaassa viemäriin

Perusta, erityisesti laatta - materiaali on erittäin kova. Halkeilua voi ilmetä lävistyksen aikana. Asiantuntijat ovat edelleen keskustelemassa siitä, miten parhaiten edetä, tehdä aukko viemäriputken alla perustettaessa tai jättää sen myöhemmin. Tarkastelemme vaihtoehtoa, kun tällaista reikää ei anneta säätiölle. Kuinka katkaista säätiö viemärien alla? Tämä voidaan tehdä nostolaitteella tai porata se rei'ittimellä. Hyvä vaihtoehto on timanttiporausmenetelmä.

Työkalut, jotka auttavat sinua tekemään reiän säätiössä ovat seuraavat:

 • perforator,
 • lävistäjä,
 • Timanttiporauslautanen,
 • Impact drill.

Kun lävistät säätä, saatat kohdata esteitä kivien tai raudoituksen muodossa. Kivet voidaan murskata lävistämällä ja porata panssari. Porauksen puuttuessa betoni leikataan rei'itetyllä iskulla, joka ajoittain iskee vasaralla. Tämä on hyvin aikaa vievä prosessi. Pöly, joka kertyy reikään käytön aikana, on poistettava puhaltamalla.

Reikä aukion alapuolella auttaa tekemään vasaraporauksen. Poraus suoritetaan vähimmäisnopeudella jaksottaisesti niin, että pora voi jäähtyä. Et kuitenkaan porata liian syvää reikää poraamalla. Tätä varten tarvitset porauslaitteen.

Viemäröintilaite

Viemäriverkko on suunniteltu siten, että se on aina läsnä siinä:

 • Ulompi muoto
 • Sisäinen muoto
 • Kokoelma tai septinen.

Kuten yllä mainittiin, sinun on suoritettava piirustus. Kiitos hänelle, voit tarkasti määrittää putkien, liittimien ja muiden varusteiden lukumäärän ja parametrit.

Laatta pohjan alapuolella oleva vesi on asennettu metallista, betonista, muovista tai valuraudasta. Valurautaputket ovat luotettavin ja pisin käyttöikä. Mutta niitä ei käytetä niin usein, koska niiden asennus on liian monimutkainen ja hinta on liian korkea. Asenna putket enintään 3 metrin syvyyteen.

Putkien liittäminen on muotoiltuja tuotteita, kuten:

 • Kytkimet, joiden läpimitta vastaa putkien poikkileikkausta.
 • Viemäriputokset.
 • Adapteri, joka auttaa telakoita eri halkaisijoille.
 • Kytkimet reikien sulkemiseen.
 • Kiinnityselementit.

Tiivistäminen on mahdollista silikonilla silikonipistoolin avulla.

Sisäisen jäteveden asennus

Joten ennen viemärijärjestelmän asennusta on tarpeen selvittää, mistä keräilijä on sijoitettu ja mihin putki menee ulos. Lisäksi pohjalla ne muodostavat reiän putken alle. Talon sisällä olevat putket on asennettu niin, että jätevesi suuntautuu vetäytymispaikkaan. Kaikki putket toimitetaan yhteiseen nousuputkeen (putki, jonka läpimitta on 100 mm). Nousun alareuna menee maan alle. Putkessa on putki, joka sijaitsee säätiössä ja jolla on pääsy kadulle. Paikka, jossa nousuputki ja vaakasuora putki on kytketty, on varustettava tarkastuskaivolla.

Ulkoilman jäteveden asennus

Ulkopuolella on altaan pohjan alla oleva tyhjennysaukko, johon on järjestettävä reikä. Jos on tällainen aukko, ulompi putki asetetaan lähtevälle putkelle. Mutta sattuu, että tällainen reikä on poissa, sitten on tarpeen sijoittaa putken alapäähän tai porata reikä timanttiporauksella.

Kaivannossa kaivettiin putkia niin, että ne ovat yksitellen. Ensin sinun on puhdistettava putkien päitä likaa ja voiteltava niitä erityisillä voiteluaineilla tai yksinkertaisella nestesaippualla. Liitännät on suljettu johtuen kumirenkaan pistorasian läsnäolosta.

Viemärien asennusvinkit

Tulevan viemäröintijärjestelmän ja toimintasuunnitelman kartoittaminen on otettava huomioon seuraavissa tekijöissä:

 1. Kokoelman tyyppi ja sijainti.
 2. Vuokralaisten määrä.
 3. Kotikäynnitila, ts. asutko talossa ympäri vuoden vai vain kesällä.
 4. Teet itse jäteveden asentamisen tai anna tehtäväksi asiantuntijoille.

Viemärien suunnitteluohjeet

Jotta viemärijärjestelmä voidaan sijoittaa asianmukaisesti, noudata muutamia viemärijärjestelmän suunnittelua koskevia pakollisia sääntöjä:

 1. Paikanna vedenottoaukot niin pienikokoisiksi kuin mahdollista. Joten yksinkertaistat suuresti kuivatuksen järjestelmää.
 2. Noudata kaikkia viemäreihin asennettavien terveys- ja teknisten määräysten noudattamista.
 3. Septinen säiliö ei saa olla lähempänä kuin 2 metrin päässä naapurin aitasta ja lähemmästä kuin 30 metrin päähän juomavedestä (jos hiekka on vähintään 50 metriä). Säiliöitä ja laitoksia, joissa on puhdasta makeaa vettä, ei saa sijoittaa lähelle septisäiliötä.
 4. Kaatopaikan säiliö, joka on määräajoin hävitettävä, olisi sijaittava kätevällä paikalla. Lisäksi sen on oltava jäteveden luonnollisen kuivatuksen talon alapuolella. Muutoin tarvitset pumppua.
 5. Putkistojen on oltava taipuvaisia ​​poistamaan jätevesi.
 6. Jäteveden ulomman muodon on oltava täysin suorassa.
 7. Nousulla on oltava tarkistus - järjestelmä, joka on suunniteltu helpottamaan järjestelmän ylläpitoa.
 8. Ennen kuin haudata putket, tarkista niiden tiiviys ja luotettavuus tekemällä hydraulisia testejä. Joten pystyt tunnistamaan kaikki poikkeamat ajoissa.

Näin ollen on täysin mahdollista tehdä jätevettä säätiön alle omiin käsiisi. Sinun tarvitsee vain tietää tämän tapauksen hienot yksityiskohdat ja varustaa kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Viemäriputki pohjassa. Kuinka laittaa matala pohja

Viemäriverkko on tärkeä osa modernia kotia. Jos asunnon asukkaat eivät tarvitse huolehtia jätevedestä tyhjästä, maanomistajien omistajien olisi huolehdittava paitsi sisäisestä, myös ulkoisesta putkesta.

Ammattitaitoisten käsityöläisten palveluiden säästämiseksi talon asukkaat ottavat asennustyöt omilla käsiinsä. Mutta on tapauksia, joissa ammatilliset neuvot ovat välttämättömiä. Tämä pätee ensisijaisesti viemäröintisuunnitelman laatimiseen, koska tässä sinun täytyy ajatella kaikkea pienintä yksityiskohtaa.

Asennettaessa viemärijärjestelmää olisi harkittava alkuvaiheessa rakennuksen talon, kun asetetaan säätiö. Jos putkilinjalle tehdään erityinen reikä, voit pelastaa itsesi vakavista ongelmista, koska kulku on paljon vaikeampaa porata, kun talo on jo rakennettu ja asuttu.

Sewage laying alla säätiö

Kiinnitä huomiota! Viemäriputki voidaan sijoittaa joko pohjaan tai pohjaan. Ensimmäinen vaihtoehto tarjoaa talon pohjalle reiän, jota käytetään, jos säätö on riittävän syvä. Putkilinjan asettaminen pohjaan on välttämätöntä, jos pohja upotetaan matalaan maahan. Putket asetetaan alle maaperän jäädytyksen tasolle.

Rakennetun jäteveden ominaisuudet perustuksen alla

Pohjaveden kautta tapahtuva viemäriputki lähtee talon kadulle suoraan viemäriputken kaivolle. Ulostulo on kytketty ulompaan putkeen "pistorasiaan" tai liittimien avulla. Täällä materiaali, josta putket on tehty, on tärkeä rooli. Putkilinjan elementtien on oltava luotettavia, jotka kestävät huomattavaa mekaanista rasitusta. On syytä panna merkille, että talon maapallon lisäksi myös betonijouset toimivat putkissa. Säätiön putoamisen seurauksena putki saattaa vaurioitua ja viemärijärjestelmä lakkaa toimimasta.

Viemäriputkien asettaminen matalalla pohjalla

Pohjaveden alla olevan viemäriverkoston sijoittamiseen tällaiset putket:

 • Terästä. Heidän haittansa on voimakas alttius korroosiolle, korkeille kustannuksille, raskas paino. Mutta tuotteet ovat kestäviä ja luotettavia, jotka kestävät huomattavaa fyysistä rasitusta.
 • Valurauta. Niitä käytetään useammin kuin teräs, mutta ne myös syövyttävät, ne ovat kalliita, niitä ei voida asentaa ilman erityislaitteiden käyttöä.
 • Muovia. Käytetään vain tuotteita, joissa on tiheä rakenne ja parannetut tekniset ominaisuudet. Tavanomaiset muoviputket eivät voi tukea betonipohjan painoa.

Jos putkilinjan rakentamiseen käytetään muovituotteita, vaaditaan kanavan vahvistaminen, joka voidaan tehdä kestävien asbestiputkien avulla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää suuren halkaisijan muovisia tuotteita.

Kiinnitä huomiota! Pohjaan sijoitettua viemäriputkea ei ole asetettu, jos pohja on liian syvä, esimerkiksi kun talon alla on kellari. He myös kieltäytyvät tällaisesta päätöksestä, jos talossa on paksut seinät. Näissä tapauksissa suorita syvä kaivaminen talon pohjan alle.

Kellariin sijoitetun viemäriputken tehokas toiminta vaatii 2-5% kaltevuuden.

Poraa reikä säässä

Jos omistaja ei ajattele viemärijärjestelmän asentamista talon perustamisen vaiheessa, nyt hän joutuu tekemään aukon viemäriputken sijoittamiseksi. Tätä varten tarvitset seuraavat työkalut:

 • perforator - ilman sitä mitään ei voida tehdä ollenkaan;
 • metallinen sauva;
 • sähköpora porakoneilla;
 • timanttisarja, jos yksinkertaisemmat työkalut eivät kyenneet tekemään reikää.

Älä odota, että porausprosessi on helppoa, koska sinun pitäisi työskennellä betonin tai betoniteräksen kanssa. Joissakin tapauksissa bulgarialaista käytetään vahvistamisen leikkaamiseen. Materiaali, jonka pohjalta tehdään, vahva ja vahva. Ei tunti, tai edes päivä tarvitaan tavoitteen saavuttamiseksi.

Jätevesijärjestelmä säätiön sisällä

Ensimmäinen asia on tehdä pääpiirteissään putken läpikulku, piirtää ympyrä, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin viemäriputken halkaisija holkilla. Nyt käytämme perforatoria, jautamme betonia niin syvälle kuin mahdollista. Laite hävittää hiomakone tai sähköpora.

Kiinnitä huomiota! Jos on tarpeen tehdä suuri halkaisijainen reikä, esimerkiksi asentaa viemärijärjestelmä, joka palvelee taloa, jossa on kaksi tai kolme kerrosta, et voi tehdä ilman porauslaitetta.

Valmis kanavassa on ensimmäinen holkki, sitten putki. Kaikki aukot on suljettava vaahdolla, joka toimii lämmöneristysmateriaalina. Kysymys siitä, miten viemäriputkea tuodaan säätiön läpi, on onnistuneesti ratkaistu. Nyt voit siirtyä sisäisen ja ulkoisen putkilinjan asentamiseen.

Putken alapuolella oleva putkilinja

Pohjan alla oleva viemäriputki asetetaan, jos pohjaan ei ole porattu reikää. Tämä on esimerkiksi suuri seinämän paksuus tai jos on olemassa lisälaajennuksia. Asennustyöt suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. teemme viemäröintiprojektin, lasketamme porauksen kulman;
 2. hitaasti poraa kalteva kaivo;
 3. putkijohdon tapaus asetetaan kanavaan;
 4. Nyt on mahdollista suorittaa viemäriputkien sijoittaminen koteloon.

Viemäriputkien asentaminen yhdessä pohjan kanssa

Jotta viemäriputki sijoitettaisiin säätiön alle, sen pitäisi olla paljon vaivaa. Aloittelija ei voi tehdä tätä ilman ulkopuolista apua. Jos et ole varma kyvyistasi, ota neuvoa ammattilaiselta.

Asennusvaiheessa on viemäriverkon asennuksen arvo. Tehty virhe voi vaikuttaa viemäriverkon toimintaan. Säästäminen materiaaleihin, kiire, asiantuntijoiden laiminlyönti - ongelmien pääasialliset syyt ja viemäriverkon tehokkuuden vähentäminen.

Viemäriputkien asentaminen pohjalevyn alle

Viemäriputkien asettaminen säätiön alle - miten se tehdään oikein

Jotta mukava oleskelu maassa, on tarpeen varustaa kylpyhuone. Mutta hän ei pysty toimimaan ilman, että heille annettaisiin apuvälineitä. On toivottavaa, että vesi- ja viemäröintijärjestelmät rakennetaan rakennuksen aikana. On paljon vaikeampaa tehdä sellaista työtä, että jäteveden käsittely tapahtuu säätiön alla, kun maanrakennus on rakennettu. Se auttaa estämään virheitä laatimalla yksityiskohtaisen suunnitelman ja järjestelmän.

Valmistelu viemärin asettamiselle säätiön alle

Siinä tapauksessa, että talteen on nostettava jätevesi perustuksen alapuolelle, tulee käyttää teräsputkia, polymeeriä tai sinkittyä terästä. Näillä tuotteilla on useimmiten halkaisija 32 millimetriä, joiden seinämän paksuus on useita millimetrejä tai enemmän. Määritä viemäriverkon pituus mittaamalla etäisyyttä rakennuksesta saostussäiliöön tai varastosäiliöön. Tulokseen sinun on lisättävä toinen puoli metriä.

Putken sijoittamista varten he kaivaavat kahden metrin syvän ojan. Tämän parametrin tarkempi määrittäminen on välttämätöntä määritellä tarkasti maaperän jäädytys talvella pakkasilla tietyllä alueella. Tosiasia on, että viemäriverkoston tulee olla 40 senttimetriä alle maaperän jäädyttämisen. Jos tämä ei ole mahdollista, on eristettävä putket eristämällä.

Putken alapuolella oleva putki

On olemassa useita syitä, joiden vuoksi on vaikea läpäistä aukko altaassa viemäriin. Se voi olla liian paksu seinät, läsnäolo kellarissa tai laajennus taloon, erittäin syvä rakennusperusta. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä syvä kaivaus, ja tällainen työ on lähes mahdotonta tehdä omasta.

Ammattilaisten mukaan perustusten alapuolella sijaitsevat viemäriverkot ovat raskas rakentamisprosessi. Työn helpottamiseksi edellyttäen, että käytetään vino-porausmenetelmää. Tämä menetelmä tarkoittaa kaivon poraamista kaltevuuden alle - se kulkee talon pohjan pohjalle. Se on siinä, että tekniikan viestintä on luotu.
Edellä mainittua menetelmää käytettäessä on tarpeen laskea oikein poraustoimintojen kulma. Poraavan kanavan alemman rajan on lopulta oltava samansuuntainen kuin putken pää, joka asetetaan säätiön rakentamisen aikana.

Ensinnäkin pora asennetaan tiettyyn pisteeseen, joka on aiemmin määritetty tekemällä laskelmia, ja jatka sitten vain poraamalla kanavaa. Porauksen suunta ei ole muuttunut, sinun on valittava melko pitkä pora. Tämä työ tulisi tehdä hitaasti, koska kanavan seinämät olisi ajoittain työnnettävä. Siihen on sijoitettu putki, jolla on suuri halkaisija. Se on eräänlainen tapaus, joka sopii muodon kanssa tuloksena olevaan kaivoon.

Tämän putken kautta ne vetävät kaapelin ja metallikaapelin, johon ne sitovat köyden - se auttaa vetämään letkun muodostetun kanavan läpi.

Reikä altaassa viemärin alla

Jalustan lävistysprosessissa, jos se on laatta, halkeamia esiintyy melko usein, koska tämä materiaali on jäykkä. Sanomaan täsmälleen, mikä on parempaa: jopa asiantuntijat eivät voi tehdä reikää putkien alle, kun he tekevät talon perustan tai myöhemmin.

Ratkaisu ongelmaan siitä, miten tehdä reikä altaaseen viemäriin, monet asunnon omistajat ovat kiinnostuneita. Tämä vaatii vasara- tai vasaraporan. On myös hyvä vaihtoehto - tämä on menetelmä nimeltä timanttiporaus.

Käytä seuraavia työkaluja reiän tekemiseen rakennuksen pohjassa:

 • punssi;
 • iskupora;
 • timanttiporakoneet;
 • iskijän.

Jalustan lävistämisessä on usein esteitä - kiviä tai raudoitusta. Murskaa kivet auttavat lyöntiä. Samanaikaisesti poranterän tai lävistimen avulla porataan vahvistus (se lyö vasaralla). Viimeinen vaihtoehto liittyy kuitenkin aikaa vieviin töihin, mikä vaatii paljon aikaa. Saatu pöly poistetaan puhalltamalla.

Matala reikä, kun kantaverkostoa tarvitaan perustuksessa, auttaa luomaan vasarapora. Poraus suoritetaan pienimmällä nopeudella, mikä tekee tauosta, jolloin poran jäähtyy. Syväreikiin tarvitaan porauslautta.

Ominaisuudet viemäri talosta

Viemäriverkko koostuu aina:

 • ulkoiset ja sisäiset ääriviivat;
 • septinen säiliö tai jätteidenkeräys.

Aikaisemmin artikkelissa mainittiin jo piirustuksen ja järjestelmän laatimisen tarve, koska ne auttavat laskemaan materiaalin määrän tarkasti ja määrittämään putkien ja erilaisten varusteiden parametrit.

Kun jätevedet asettuvat säätölevyn alle, käytetään putkia, jotka voidaan valmistaa valuraudasta, betonista, metallista tai muovista. Luotettavin ovat valuraudat, joiden käyttöikä on pisin. Totta, niiden asennus on monimutkaista ja niiden kustannukset ovat korkeat. Aseta putket syvyyteen, joka ei ole yli 3 metriä.

Käytän muotoiltuja tuotteita yhdistämään putket yhteen rakenteeseen:

 • liitokset, joiden halkaisija vastaa putkiosia;
 • jätevedenpuhdistimet;
 • sovittimet;
 • pistokkeet;
 • korjattavia kohteita.

Sulkemiseen on käytettävä erityistä silikonilla täytettyä pistoolia, kuten kuvassa.

Miten sisäistä jätevettä hoidetaan

Ennen asennustyön aloittamista määritetään, mihin paikkaan septinen säiliö sijaitsee ja missä putki menee ulos. Seuraavaksi haluat tehdä reiän, jonka kautta viemäriputki perustukseen. Talon putkilinja on laskettu viemärin kohti. Putket asetetaan nousuputkeen, johon otetaan 100 mm: n tuote.

Nousuputken alin reuna lähetetään maanalaiseen maahan, jossa se sijoittaa moottoritien, joka on yhdistetty pohjaan sijoitettuun putkeen ja joka ulottuu rakennuksen ulkopuolelle. Asennuksessa, jossa nousuputki on kytketty vaakasuoraan putkistoon, varustaa tarkastuskausi.

Ulkoisen viemärijärjestelmän asennus

Viemäriputken on läpäistävä pohjan alapuolelle, jonka sisällä on reikä. Jos se on jo käytettävissä ulosvirtausviemäreissä, ulompi putki on asetettava päälle. Tapauksessa, jossa ei ole aukkoa, putki johdetaan pohjan alapuolelle tai porataan aukon avulla käyttäen timanttiporausta.

Valmistetussa kaivossa putket asetetaan siten, että ne sopivat toisiinsa. Niiden päät on esipuhdistettu likaa ja voideltu esimerkiksi nestesaippuaa käyttäen. Liitoksen tiivistys sijaitsee kumirenkaan kellon ovella.

Vivahteet asennettaessa viemärijärjestelmää säätiön alle

Järjestelmän ja työsuunnitelman laatimisessa on otettava huomioon:

 • septisen säiliön tai säiliön tyyppi;
 • vuokralaisten määrä;
 • oleskelutila talossa (säännöllinen tai pysyvä);
 • joka asentaa viemärirakenteen.

Viemäröintijärjestelmien ominaisuudet

Viemäriputkien asentaminen säätiön alapuolelle tai sen reikien käyttäminen suoritetaan useiden sääntöjen mukaan:

 1. Vedenottoaukot olisi sijoitettava talon huoneisiin mahdollisimman kompakti, mikä yksinkertaistaa jätevettä.
 2. Varusta viemärit huomioiden terveys- ja tekniset vaatimukset.
 3. Septisäiliötä ei saa rakentaa lähemmäksi kuin 2 metriä naapurin aidasta ja 30 metrin päässä juomaveden lähteestä (kun hiekka on 50 metriä). On mahdotonta, että säiliön läheisyydessä oli säiliöt ja rakenteet, jotka oli täytetty puhtaalla puhtaalla vedellä.
 4. Etäisyys perustuksesta viemäriin on oltava vähintään 5 metriä.
 5. Septinen säiliö, jonka puhdistamiseksi on tarpeen kutsua ajoittain tyhjiöauto, on sijoitettava siten, että se on kätevä. Jäteveden luonnollisen liikkeen vuoksi asema on pienempi kuin talon taso tai pumppu on asennettu.
 6. Ulkoinen viemäriverkko on täysin suorassa.
 7. Kaiuttimella on oltava tarkistus - asennus viemäriverkon helppoon huoltoon.
 8. Ennen lopullista kaivamista putkistossa tarkastetaan tiiviys ja lujuus suorittamalla hydraulisia testejä.

Tietämys säätiön alapuolella sijaitsevien jätevedenpuhdistamojen hienoista piirteistä auttaa seuraamaan asiantuntijoiden toteuttamia töitä.

Viemärien järjestelysäännöt pohjalevyn alla

Suunnitteluviestintä, mukaan lukien viemäriputket, on parhaiten rakennettu rakentamisen aikana, mutta se, että viemärit ovat alapäällysteen alapuolella mahdollista ja kun rakennus on jo rakennettu. Tehtävää helpottaa se, että päinvastoin kuin vesijohtovedet, joissa vettä on jatkuvasti paikallaan, viemärit eivät viivästy asianmukaisesti viemäreinä putkissa. Niinpä ne voidaan asettaa matalasti, suojaa myös pakkaselta ei useinkaan ole tarpeen.

Asennuksen valmistelu

Kun putkisto on sovitettu päällekkäisen levyn alle, tarvitaan vain putkia. Tarvitset erilaisia ​​liittimiä, esimerkiksi putkikiristin (tämä tyyppi). Tarvitaan myös:

 • tees erityistä jäteveden;
 • telakointisovittimet, liittimet, liittimet jne.

Tiivistävät yhdisteet käyttämällä silikonipistoolia. Pohjalevyn alapuolisten viemäriputkien on täytettävä useita ehtoja:

 1. Viestinnän vaurioitumisen estämiseksi putken laskusyvyys on oltava vähintään 0,5 metrin syvyydessä sokea alueelta;
 2. Kellarilevyn alapuolella olevan jäteveden tulee olla etäisyydellä saostussäiliöstä, joka on 5-10 m;
 3. Vaadittava putken kaltevuus 1 metrin pituudelle tulisi olla 2-4 cm;
 4. Jos mahdollista, pidä talon kaikki vedenottoaukot mahdollisimman pienikokoisina.

Voit suojata putkia maan alle mekaanisista vaurioista, joten voit käyttää ns. hihassa. Ne ovat läpimitaltaan suurempia putkia, joissa työntekijät työskentelevät jo viestinnässä. Toinen etuna hihojen käytön yhteydessä, kun jätevesi on asennettu lattialevyihin, on mahdollisuus nopeasti poistaa vaurioitunut putki ilman kaivamista ja nukkumasta uudelleen.

Jätevesijärjestelysäännöt säätiön alla

Viemäriverkko pohjalevyn alapuolella on useimmiten muoviputkia PVP, PVC, PP. Tätä varten voit käyttää pyöreitä putkia, joiden halkaisija on 110 mm. Kaivannon leveyden tulee olla 60 cm, pohjassa on myös tarpeen varustaa erityinen hiekka- tai sora-arvo 10 cm: n paksuudelta.

Viemäriputkien asentaminen pohjalevyn alle on suoritettava tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Putket asetetaan toisiinsa, niiden päät puhdistetaan perusteellisesti lian päällä ja käsitellään pesuaineilla tai erityisillä voiteluaineilla. Liitännät on lisäksi tiivistetty kumirenkailla pistorasiassa.

Lautasen alainen viemäri, kaikki sen sisäiset viestinnät tulisi liittää pääasialliseen nousuputkeen, jonka läpimitta on vähintään 100 mm. Sen alapää on alhaisempi kuin lattian taso, jossa putken kulkee pohjan läpi. Paikoissa, joissa vaakasuora nousuputki liitetään putkistoon, on tarkastuskaivin oltava varustettu.

Vaihtoehtojen syvyyden valinta

On tarpeen määrittää etukäteen tiivisteen syvyys. On olemassa normeja, joiden mukaan laskusyvyys ylittää maaperän jäädytyksen syvyyden 30-50 cm: llä. Muussa tapauksessa etenkin pohjoisten alueiden kohdalla on toivottavaa lämmittää putket "Energoflex" -eristemateriaalilla tai jopa käyttää erityistä lämmityskaapelia.

Keski- ja eteläisillä leveysasteilla, kun otetaan huomioon, että jätevedet tyhjenevät, toisin kuin juokseva vesi, aina ulos talosta ja korkealla lämpötilalla verrattuna ulkopuolelle, lattialevyn alla olevaa jätevettä ei tarvitse varustaa lämpöeristyksellä. Tätä varten se on varustettava edellä mainittujen suositusten mukaisesti, sillä vain asianmukaisesti asennetut jätevedet pysyvät kuivina.

Ominaisuudet sijoittaa viemärit uunin alle

Viemäriputkien asettaminen pohjaseulan alle projektiksi olisi laskettava jo ennen liuskajohdon asettamista. Jos se on matala, kaivanto vedetään ulos ennen kaatamista ja putken alaosassa oleva alaosa suojataan metalliholkilla. Voit tehdä tunnelin, joka antaa viestin myös kaatamisen jälkeen, mutta sinun on käytettävä paljon enemmän aikaa ja vaivaa.

Jos tarvitset viemärin monoliittisen levyn alle, sen alla oleva reikä on jo ongelmallinen, koska tällainen säätö voi halkeilla sen suuren jäykkyyden vuoksi. Tästä huolimatta tällainen työ suoritetaan, reiän laatta voidaan suorittaa pistomekahvalla, rei'ittimellä käyttäen timanttiporausjärjestelmää. Putki voidaan sijoittaa myös alemman aukon kautta.

Ominaisuudet ja vivahteet, jotka aiheuttavat jäteveden käsittelyn säätiön alapuolella

Yksityisen talon tai esikaupunkialueen omistajat unelmoivat luomaan mukavimmat elinolosuhteet. Mutta mukavuutta ei voida kuvitella ilman sellaisia ​​mukavuuksia kuin suihku, wc, kylpyamme - aivan kuten itse rakennusta ei voi kuvitella ilman ikkunaa.

Vapautettu viemäriputki

Tätä tarkoitusta varten viemäriverkko asennetaan monoliittiseen taloon. Jos olet onnistunut pitämään viemärin laattapohjassa, kun kaatat säätiötä, rakenna samanaikaisesti monoliittinen talo, mutta jos se ei ole mahdollista, sinun täytyy sijoittaa putket ja kaapelit säätiön alle.

Tämä on pakollinen prosessi, sillä toisella tavalla jätevedenpuhdistusjärjestelmän alla ja kaikki tarvittavat viestinnät säätiön tai levyjen alla eivät onnistu. Tässä artikkelissa käsitellään juuri nyt.

Tarkoitus ja ominaisuudet

Viestinnät ovat teknisiä kaapeleita tai putkia, jotka asennetaan asuinrakennuksiin ja muihin kuin asuinrakennuksiin, jotta varmistetaan asianmukaiset terveys- ja hygieniaolosuhteet siellä asuville ihmisille sekä elin- ja työskentelyolosuhteet, jotka olisivat korkealla tasolla.

Viemärin alla on ymmärrettävä monimutkainen monimutkainen kokonaisuus, joka kykenee tarjoamaan järjestäytynyttä vastaanottoa ja poistamalla saastuneita jätevesiä ja muita aineita, jotka on hävitettävä erityisen aukon kautta.

Lisäksi jätevesiputkilla puhdistetaan myös likainen vesi ja hävitetään ennen sen purkamista tai uudelleenkäyttöä. Esimerkiksi, jos ne poistetaan sivustolta ja kulkevat suodatusjärjestelmän läpi.

Kaapelointi- ja viestintäputket asennetaan julkisiin, asuin-, erityis-, toimisto- ja teollisuuskäyttöön tarkoitettuihin rakennuksiin, joissa on täysin varustettu sisäinen vesijohtoverkko.

Se on myös melko usein käytetty viemäreitä perustuksen alla dacha ja maaseudun kaupungeissa, teollisuuslaitokset, tehtaat, kylpy ja niin edelleen. Siellä on parempi sijoittaa kaapeli- ja viemäriverkot valmiiksi valmistettuun rakenteeseen, sillä useimmat talot ovat jo aika vanhoja, eikä niillä ole ollut täydellistä viestintää.

Tällaisen jätevesirakenteen rakentamiseen käytetään erikoisporauslaitteita, sillä muuten et voi kehittää perustuksia.

Missä olosuhteissa voit asettaa?

Monet ihmiset ovat kiinnostuneita kysymyksestä siitä, onko mahdollista lainkaan sitoutua järjestämään viestintä monoliittiseen laattojen perustukseen monoliittisiin taloihin tai kylpyyn. Erityisen tärkeää on putkien ja kaapeleiden asentaminen. Itse asiassa on mahdollista suorittaa turvallisesti viemäriputkia, mutta tiettyjä näkökohtia on otettava huomioon. Ensimmäinen asia, johon sinun on kiinnitettävä huomiota on estää putkien jäätyminen.

Esimerkki viemärin asettelusta säätiön alapuolella

Lisäksi kun jätevedet johdetaan monoliittisessa talossa, on otettava huomioon seuraavat säännöt:

 1. Vedenottoaukkojen on oltava mahdollisimman pienikokoisia ja riittävän kalteva.
 2. Septisen säiliön sijainnin ei missään tapauksessa saa olla alle 20 metrin päässä naapurin tiloista ja alle 50 metrin päässä kaivosta, jossa on juomavettä.
 3. On noudatettava kaikkia terveysviranomaisten asettamia teknisiä määräyksiä ja standardeja.
 4. Viemäriputkien ulkoseinien on oltava täysin suorat.
 5. Jos septisen säiliön osalta on välttämätöntä käydä viemäröintiä ajoittain, se on sijoitettava paikkaan, jossa sen onteloon pääsee helposti ja laitteeseen pääsee.
 6. Putkien johtamisessa on otettava huomioon tietty kaltevuuskulma
 7. Ennen kuin hajaat kaapelit ja putket, tarkista ne huolellisesti tiukkuudesta ja luotettavuudesta. Jos tarpeettomia reikiä löytyy, se on korjattava. Loppujen lopuksi, tämä reikä maaperässä voi saada vieraita elementtejä, eikä sitä voi hyväksyä.

Jos otat huomioon kaikki edellä mainitut tekijät, sitten kylvyssä tai monoliittisessa talossa oleva viemäriverkko voidaan pitää jopa omissa käsissäsi.

On mahdollista sijoittaa viemäriputket säätiön alle, mutta kaikki on tehtävä hyvin huolellisesti, koska virheen tapahtuessa sinun on tehtävä valtava määrä työtä sen poistamiseksi.

On parasta hoitaa viestintää säätiön alaisuudessa asiantuntijoiden valvonnassa, joten voit välttää epämiellyttäviä virheitä. Lisäksi asiantuntijoilla on työkalut, jotka mahdollistavat työn tehokkaan loppuunsaattamisen, mutta myös vähentävät itse työprosessiaikaa.

Itsenäinen kehittäminen ja viestinnän tekeminen vie paljon aikaa ja vaivaa sinulta, eikä kukaan voi taata sinulle tulosta.

Hyödyt ja haitat

Rakenteessa on useita vaihtoehtoja, joilla voit sijoittaa viemäriputkia. Haluaisin tarkastella yksityiskohtaisemmin, mitä hyötyjä tai haittoja jäteveden vaihtoehdossa on, kun käytetään saostussäiliötä, sekä putkien sijoittamista suoraan monoliittisen rakennuksen alapuolelle.

 • Asennus suoritetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa ja liitokset korjataan suhteellisen helposti.
 • on mahdollista kaapeleita, mukaan lukien sähköinen suojaustyyppi;
 • on pyöreä muoto, jota ei aina ole helppoa saavuttaa;
 • kestävyys verrattuna muihin jätevesiputkiin;
 • korkea luotettavuus suojautumalla kaikenlaisista sääennusteista.

Kaikkien edellä mainittujen etujen lisäksi on myös haittoja, mutta niitä ei ole paljon. Tärkein haitta on se, että on käytettävä raskaita laitteita septisen säiliön laitteeseen. koska tuotteet ovat erittäin raskaita.

Materiaalien siirtäminen manuaalisesti ei toimi, koska halkeamia on todennäköisesti suuri. Yritä mahdollisimman vähän vaikutusta viestinnän kaikkiin osiin, aseta ne hiekkaisen suojatyynyn järjestelyn mukaisesti, jossa on vedenpitävyys, jos on tarvetta.

Reikien kehittäminen jäteveden perustuksessa (video)

Työn vaiheet

Jos kylpy tai muu rakennus vaatii viemärijärjestelmän, noudata seuraavaa menettelyä.

Ensinnäkin tehdään merkintä paikasta, jossa viemäriputkien ulostulo sijaitsee rakennuksesta, sekä alue, jossa viemärikaivo sijaitsee. Mitataan täysin suunnitellun viemärin pituus.

Myös välttämättä tehdä viemäröinti tai erityinen viestintäjärjestelmä. On mahdotonta työskennellä ilman järjestelmää, koska improvisaatio täällä vain sattuu.

Sisätiloissa on välttämätöntä avata lattia paikasta, jossa putkilinjan ulostuloaukko avautuu kadulle. Kaivantoaukot on kaivettava ottaen huomioon, että niiden on sijaittava pohjan pohjassa, ja pienin syvyys, jolla putken on oltava, on 90 senttimetriä. Kaivinkoneiden kaivamisen vaikuttava määrä työtä parhaiten kaivinkoneella.

Erikoisporan tai muun työkalun avulla kaivoa lyödään pohjan alla, ja käyttämällä lapioa, erityinen kaivaus tehdään pohjan alla - reikä. Käsityökaluja voidaan käyttää porakoneena, mutta ne toimivat erittäin huonosti.

Asiantuntijat käyttävät porauslaitteita, joissa on timanttipäällyste. Tällaiset järjestelmät kykenevät poraamaan reiät monoliittiseen levyyn, jolla on kaikki paksuus, selviytyäkseen työstä muutamassa minuutissa.

Kylvyssä tai talossa tehdään samanlainen reikä, mutta päinvastaiseen suuntaan romun avulla maaperä putoaa kaivettuun tunneliin.

Taivutus sijaitsee suoraan pohjan alla ja tulee ulos noin 25 senttimetrin korkeudelta. Itse putki on suunnattava ylhäältä.

Viemäröinti rakentamisen aikana

Putken jo valmiin reiän kautta luotettava köysi on sidottu, ja reikä on suljettava tavanomaisella metallisella kielekkeellä tai rätillä.

On parempi sijoittaa viemäriputket yhteen, yleensä, jos toimitetaan materiaalia ulkopuolelta, toinen rakennuksessa alkaa tarttua putkeen ja vetää sitä sisäänpäin.

Putket on asetettu, mutta ennen tätä kaivannot on täytettävä noin 10-15 cm korkea hiekkakerros, ja putkistojen asentamisen jälkeen noin samankaltainen hiekka sprinklataan päälle. Tämä on välttämätöntä jätevesiputkien suojelemiseksi mekaanisesta rasituksesta ja pakastamisesta.

Lisäksi, jos joku itse kaivaa maaperän läheltä pohjaa, hiekkakerros ilmoittaa hänelle, että viestintä on tehty lähistöllä. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos työ tehdään kaivukoneella. Kaivinkone on erittäin vaikea nähdä maahan putket, jos ne eivät ole peitetty hiekalla tai nauhalla.

Laitteen ominaisuudet ylläpitävät viestinnät laattaperustaan

Miten rakentaa viestintää, miten se tehdään, jotta "seisomaan" miljoonia ilman kykyä muuttaa jotain. FORUMHOUSE-käyttäjät jakavat henkilökohtaisia ​​kokemuksiaan.

Portaalin käyttäjät ovat saaneet laajan kokemuksen UWB-säätiöiden ja monoliittisten levyjen rakentamisesta. Näiden tyyppisten menestyksekkäästi rakennettujen ja toimivien perustusten joukko, jossa on "tiukasti" monoliittinen viestintä, vahvistaa rakenteen luotettavuuden. Mutta aloittelevat kehittäjät ajattelevat, miten tarvittaessa korjata maan alle haudatut viestinnät. Lisäksi ylivoimaisen esteen sattuessa ei voida sulkea pois mahdollisuutta, joka voi johtaa viemäriputkien ja vesihuollon saatavuuteen.

Siksi tässä artikkelissa vastataan kysymyksiin:

 • Onko välttämätöntä varmistaa viestinnän ylläpidettävyys laattaperustan alla?
 • Miten rakentaa "ei-irrotettavia" viestintää laattaperusteiden ja UWB: n alla.
 • Mitkä tekniset ratkaisut mahdollistavat monoliittisen levyn alle haudatut viemäriputket ja vesiputket.

Korjaus tietoliikenneyhteyksien alla: hyvät ja huonot puolet

Jos opiskelet FORUMHOUSE-aiheita, jotka liittyvät vesihuolto- ja viemäriputkien asentamiseen laattasäteilylle, voit ehdollisesti jakaa portaalin käyttäjät kahdeksi leiriksi. Ensimmäiset ovat niitä, jotka uskovat, että teknisen viestinnän täytyy välttämättä olla sopiva korjaamiseen. Jälkimmäiset uskovat, että kaikki "insinööriin" liittyvät ongelmat johtuvat rakennusmääräysten ja määräysten rikkomisesta, huonolaatuisten materiaalien käytöstä tai joita käytetään muihin tarkoituksiin. Eli jos teet kaiken niin kuin pitäisi, niin sinun ei pidä huolehtia viestinnästä.

Tunnen tapauksen, kun USHP-huonekalujen kokoonpanojen perustan lämpimän kerroksen putket vahingoittivat ja poroittivat ne 2 paikkaa. Asentajat, jotka tulivat asentamaan vaatekaappi, unohtivat varoittaa, että lattiaa ei voi porata.

Jaan kokemukseni. Asiakas päätti vuosi myöhemmin sitoutua itsenäisesti vesihuoltoon. "Asiantuntijat" tulivat ja liitettiin putkiin, jotka poistettiin pohjalevystä. Mitä ja miten heitä painostettiin, missä paineessa kukaan ei näyttänyt. Seuraavana päivänä paine putosi järjestelmään ja sitten vesilähde ilmestyi sokea alueelta.

Jos lämmitetyn lattian rikkoutuneet putket voidaan vielä palauttaa avaamalla lattianpäällysteen ja rikkomalla betonin yläkerroksen, mitä tehdä, jos viemärit (erityisesti laajoilla polkuilla) vahingoittivat vaipan? Loppujen lopuksi putket "haudataan" pohjan alla.

Tai putken asennusvaiheessa tehdyistä virheistä johtuen reitin varrella ilmeni vuoto, ja vesi alkoi liottaa maaperän pohjaa. Kukaan ei ole immuuni virheistä. Jopa kokeneet asunnonomistajat voivat unohtaa työntekijät, jotka esimerkiksi vaihtaa laatat kylpyhuoneessa, huuhtovat liimojen ja roskojen jäänteet vessaan. Tai korjauksen aikana putkilinjaan tulee itsetasaava lattia.

On monia vaihtoehtoja. Jokainen niistä voi johtaa kalliisiin korjauksiin ja monimutkaiseen työhön, joka liittyy peruslevyn kaivamiseen. Lisäksi on usein mahdotonta tehdä tätä tuhoamatta huolellisesti tiivistettyä hiekkalaatua, jonka jälkeen (onnettomuuden poistamisen jälkeen) ei voida täydentää sen alkuperäiseen tilaan.

Tietenkin voidaan ohjata sääntö, jonka mukaan optimaalinen ratkaisu teknisen viestinnän ongelmaan laattaperustan alla on täydellinen poissaolo. On kuitenkin muita vaihtoehtoja:

 1. Suunnittele suunnittelukonetekniikkaa tehokkaasti. Tämä mahdollistaa veden syöttö- ja viemäriputkien käytön koko rakennuksen käyttöiän ajan ilman "insinöörin" korjaamista. Emme pidä sellaisten käyttäjien hätätilanteita, jotka ovat ristiriidassa järjestelmäjärjestelmän sääntöjen kanssa.
 2. Laitteisto tapauksissa, joissa putket vedetään, ja priyamk, joka tarjoaa suoran pääsyn viestintään. Tällöin käyttäjä voi tarvittaessa puhdistaa tai korjata tiedonsiirron. Tämä vaihtoehto aiheuttaa komplikaation rakentavan levyn ja rakentamisen estimaattien kasvun.

Teknisen viestinnän asennuksen ominaisuudet laattaperustassa

Kiistat siitä, pitäisikö korjauskelpoiset viestinnät laattaperustan alla muistuttaa taisteluja, jotka liittyvät sähköjohdotuksen asentamiseen puu- ja runkorakenteisiin asettamalla kaapeleita metalliputkistoissa.

On virheen ajatella, että asentamalla teknisiä viestintää erikoistapauksissa ja järjestämällä kiukkuja lautaselle varmistetaan järjestelmän 100-prosenttinen luotettavuus. Kaikki ponnistelut ja kustannukset ovat merkityksettömiä, jos virheitä tehdään asennuksen alkuvaiheessa.

Siksi kuvataan ensin, miten laitetoimittajat liitetään oikein laattaan ilman tapausten käyttöä.

Ensinnäkin muistamme tärkeimmän säännön: tuskin kannattaa toivoa, että vuokratyöntekijät tekevät viestinnän laatimisen oikein, jopa johtajan / johtajan valvonnassa. Jokaisen vaiheen kehittäjän henkilökohtainen valvonta tai täysin itsenäisesti suoritettu työ (perustuu saadun tiedon perusteella) säästää tulevaisuuden ongelmista. Toiseksi - luetellaan perusviivojen laatiminen viemäriputkien ja vesireittien alla pohjan alla:

 • Putkien alla olevat kaivukoneet kaivavat jo tiivistettyä hiekkalaatua.
 • Ennen putkien asettamista kaivetun kaivannon pohja tiivistyy.
 • Kaivannossa olevat putket pinotaan tietyllä esijännitetyllä, kun ne on rakennettu. Verkko suorittaa suoria reittejä.
 • Vältä upottamalla viemäriputki monimutkaisten oksojen muodossa, joilla on paljon sivuhaaroja ja kierroksia.
 • Pienennä rivin pituutta syöttämällä septinen säiliö. Tällöin kaikki veden käyttäjät ryhmitellään mahdollisimman kompakti eikä sijoitettu talon vastakkaisiin päihin. Kaksikerroksisissa taloissa kylpyhuoneet on suunniteltu toistensa päälle.
 • Putkijohtuminen suoritetaan nestemäisellä saippualla. Varmistamme, että tiivistemassa ei ole ylöspäin eikä repeytynyt. Putket asetetaan toisiinsa niin pitkälle kuin ne menevät, mutta pienellä liikkumisella, joka aikaansaa liikkeen yhteyden.
 • Putket on peitetty hiekalla, joka on myös tiivistetty.
 • Ennen ja jälkeen täyteen täyttymisen jälkeen putket tarkistetaan vuotoiksi täyttämällä reitti veteen 24 tunnin ajan tukkeutuneilla pistorasioilla.
 • Viemäriputken poistuminen betonin rungon läpi ennen betonia kaadetaan kääritään eristeen avulla, joka joustavan insertin ansiosta vapauttaa rakenteet.
 • Kiuas ylitse järjestää puhdistusta jätevedelle.

Ylläpidetyn jätevesialueen oikeellisuus voidaan tarkistaa "vanhanaikainen" tavalla. Ota kourallinen savi, kaada se palloksi, kääri se sanomalehtiin ja laita se putkeen. Sitten viemäriin kaadetaan 5-6 litraa vettä. "Pallon" tulee olla radan päässä. Jos tämä vaatii enemmän kuin 10 litraa vettä, tai pulla ei ole avattu, se tarkoittaa, että virheet tehdään putken kokoonpanon tai kaltevuuden muodostumisvaiheessa.

Aloitetaan vesi uunissa seuraavasti: meillä on PND-putki, jonka läpimitta on 32 mm, ja aseta se halkaisijaltaan PND-putken holkkiin.

Järjestelmän käyttöiän osalta valmistajat tarjoavat yleensä 30-50 vuoden takuun viemäriputkille. Tämä on mahdollista asua kerrostalossa. Yksityisessä asuntorakentamisessa kuormitus (jätevesi) on useita kertoja pienempi. eli putkielämän pitäisi olla pidempi. Tukkeutumisen yhteydessä viemäriverkko puhdistetaan saniteettikaapelilla saniteettitiloissa sijaitsevien tarkastusluukkujen kautta.

Mielestäni ajatus putkien sijoittamisesta hupiin, joissa on kaivoja, tekee enemmän haittaa kuin hyvää. Kehittäjä, toivoen, että se pelastaa hänet, unohtaa tärkeimmän asian - pätevä suunnittelu.

Kääntäkää myös ulkomaista kokemusta eristetyn laattasäiliön rakentamisessa veden lämmityspiirillä (USHP tuli meille sieltä). Ruotsissa tai Saksassa he yksinkertaisesti haudasta viestintä (vesi- ja viemäriputket) ilman tapauksia ja kaivoksia, ja järjestelmä on työskennellyt monta vuotta. Ja kaikki talot on rakennettu tiukasti hankkeen mukaan, johon osallistuu asiantuntijoita teknisestä valvonnasta.

Laitteen ominaisuudet ylläpidettävät viestinnät laattaperustusten alla

Ottaen huomioon laskevan viestinnän perustavanlaatuiset perusperiaatteet, käännymme ylläpitävien teknisten verkkojen asennusmenetelmiin. Mitä se tehdään? Jos sulkemme pois mahdollisuuden: "insinöörin" asennuksen aikana rakennuttajat nakosyachili, sitten rakennuksen elämä ja putket itse muodostavat laattojen perustuslaitteen komplikaation liikkeellepanevana voimana, jossa on kaivoja ja tapauksia.

Seuraamme kohtuullisuuden riittävyyden periaatetta. Toisin sanoen, jos valmistaja ilmoittaa, että polymeeriputken käyttöikä on 50 vuotta (ja tämä on dokumentoitu), ja talon rakentamisessa kehittäjä toivoo, että mökki palvelee tätä jaksoa, järjestelmä on tasapainossa.

Jos talon omistaja päättää rakentaa rakennuksen, jonka elinikä on yli 100 vuotta, on huolta siitä, ovatko viestinnät (jopa hyvin rakennettu) kestävät koko ajan. Tai hetkiin (jo vanhuuteen tai lapsiin) sinun täytyy miettiä, mitä tehdä tukkeutuneiden / vuotavien putkien alle. On myös mahdotonta sulkea pois todennäköisyys, että sinun on ajateltava viestien korjaamista aikaisemmin.

Uskon, että viestinnän ongelma voi ilmetä kymmenessä vuodessa, joten aion tehdä ne ylläpidettäviksi. Mielestäni lisäkustannukset ovat perusteltuja edellyttäen, että ylläpidettävyys saavutetaan yksinkertaisella ja luotettavalla tavalla.

Asennuskorjausjärjestelmä voi olla, jos pidät viemäriputket ja vesiputket koteloissa - halkaisijaltaan suuremmista putkista valmistetut hihat. Viestit tuodaan kuoppaan (kattilaan, luukku), joka on varustettu kattilahuoneessa / teknisessä huoneessa ja suljetaan koristeellisella kannella.

Tavallisesti asbestisementtiputket otetaan koteloon, jolloin putken poisto putkesta ympäröivän pohjan ja eristetyn lattiaosan ympärillä lisätään toiseen kuoppaan. Reitin vuotamisen tapahtuessa vettä tai jätevettä kulkee pitkin koteloa / holkki kaivoon eikä pohjaan. Myös putki kotelossa (esimerkiksi veteen), viimeisenä keinona, voidaan venyttää uudelleen. Tällaisen järjestelmän tekniset vivahteet ovat mielenkiintoisia.

Uskon, että kuilu laatta, vaikka se vaikeuttaa rakentamista, mutta se sallii varustaa yksinkertainen ja luotettava, ylläpitävä tekninen järjestelmä. Kadulla on paljon helpompi korjata tai vaihtaa putki talon alle, jos jokin ärsyttää - puhdas polvien purkamisella.

Kaivo on monoliittista betonilaatikkoa, jossa on pohja (tai vaihtoehtoisesti täytä soraa pohjaan), jonka koko on 700x700x700 mm. Ensin täytämme kuopan ja rakentamme sen pohjasta. Kotelot asetetaan kuoppiasbestisementtiputkistoihin, joiden halkaisija on 160 ja 110 mm, vastaavasti jätevedelle ja vedelle.

Vaihtoehto monoliittiselle kaivolle voi olla lisäkeräysrenkaita, joiden halkaisija on 0,7 tai 1 metriä ja korkeus 0,6 m. Jopa kuoppa on hitsattu metallista, kuten kouru pumppauslaitteiston sijoittamiseksi hyvin vesihuoltoon. Myös 200 litran tynnyrin vaihtoehto, joka on upotettu uunin alle, on myös sopiva.

Tärkein vaatimus kuopan rakentamisessa - luotettava vedeneristys ja rakenteen irrottaminen pohjalevyllä. Tätä tarkoitusta varten kotelon päälle asennetaan joustava materiaali (ns. Laajennusliitos / aukko), joka pystyy kompensoimaan rakenteen liikkumista. Esimerkiksi EPPS 5 cm paksu tai voit kääriä hyvin renkaan useita kertoja 10 mm: n polyetyleenivaahdolla. Tämä varmistaa kuopan ja pohjalevyn erillisen toiminnan.

On tärkeää muistaa, että kuopan avautuminen heikentää merkittävästi laattaa, ja kun se on rakennettu, halkeamien riski nurkissa kasvaa. Siksi kaivon sijainti on huolellisesti harkittava ja vältettävä sen sijoittamista maksimaalisen stressin alueelle. Vaatii myös erillisen laskelman oikeasta vahvistuksesta.

Järjestä kuoppaan ratkaise seuraavat tehtävät:

 • Viestinnän ylläpidettävyys tarjotaan.
 • Tarvittaessa voit vaihtaa putken.
 • Kaivossa voit asentaa pumpun aseman.

Asbestisementtiputken sijasta vettä voidaan tuoda PND-putken halkaisijaltaan 80 mm: n läpi, taivuttamalla sitä tasaisesti laatan sisäänkäyntiin ja venyttämällä putki, jonka halkaisija on 32 mm HDPE: n sisällä.

On suositeltavaa sijoittaa kaivo seinän alle kaistaleiden pituuden minimoimiseksi ja asentaa tuulettimen jalusta taloon.

Toinen vaihtoehto putkien viemiseksi USHP: ssä on FORUMHOUSE, jonka lempinimi on Alexandr1974. Osallistuja ehdotti, että käytettiin aallotettua polymeeriputkea, jonka halkaisija on 10 cm viemäriputkena. Putkea pidetään lämmitetyssä vaahtokotelossa, joka on kääritty vahvikkeena olevaan muovikalvoon.

Tässä suoritusmuodossa, koska Aallotettu putki on joustava, jäteveden korjaus on yksinkertaista: sinun täytyy kaivaa kaivanto, saada putki, työntää uusi kaivanto kaivoon holkin läpi ja haudata kaivanto. Tärkeintä - kestää radan tarvittava kaltevuus.

Toinen ylläpidettävän viestinnän järjestelmä.

Kerron sinulle, kuinka ylläpitämässä ylläpidettävää viestintää minun takalla. Viemärien alla laatta asetetaan asbestisementtiputkeen. Laatassa mitattiin kuoppa, jonka koko oli 40x70 cm. Vesi (HDPE-putkessa) tuotiin tavallisen punaisen viemäriputken kautta. Onnettomuuden sattuessa vesi virtaa punaisen putken alta yhdyskaivoon ja maata ei pestä pois. Äärimmäinen vaihtoehto on venyttää pienempi halkaisijainen putki ja viemäriputki voidaan vaihtaa kotelon läpi tai saavuttaa se kaivamalla autotallin sivulta (vähemmän paineita).

Radan sujuva kierto aikaansaadaan kaksi putkea yhdenkään 90 asteen kulmassa, mutta kahdella 45 asteen kulmalla.

Minäkin olen myös USP: n välisten viestien ylläpidettävyydestä. En ymmärrä, miten voit asettaa putken, jota ei voida palauttaa. Elämässä voi tapahtua mitä tahansa, ja putkien korvaamisjärjestelmän kustannukset eivät ole oikeassa suhteessa kustannuksiin, jotka aiheutuvat romutetun säätiön ja talon vaarasta.

Käyttäjä on tehnyt mikrolevyn pohjaan, lämmitetty EPS: llä, koko 3500x4500x90 mm, koko kylpyhuoneen ja kattilahuoneen alla. Minin kellarissa tuli vesihuolto kaivosta, vesihuolto loppuun autotallissa ja kylpyamme sekä kaapelit. Toisaalta he toivat viemäriverkon, kuuma ja kylmä vesi. Tehti myös varmuuskopio kirjanmerkit hihat.

Kaikki vedenkuluttajien viestit - wc-kulho, pesuallas, suihku, pesukone) laskeutuvat kellarin lattialevyn läpi. Pääsy mikro-kellariin on lattialuukun kautta, joka on peitetty lattian värin päälle.

Lisäksi toisen kerroksen kylpyhuone sijaitsee aivan ensimmäisen yläpuolella. Keittiön kommunikointi on HDPE-putken kierros, jonka halkaisija on 50 mm. Kellarikerroksen lattialle on asennettu kuoppaan johtopäätös kaivoon. Vuodon sattuessa tämä välttää mikro-kellarin tulvan.

Tietenkin tämä ei ole halvin vaihtoehto, mutta järjestelmän täydellinen ylläpidettävyys on varmistettu.

Yhteenvetona

Lopullinen päätös - pitääkö yllä ylläpidettävät viestinnät laattasäätiön tai UWB: n alla - on rakennusmestarin ja suunnittelijan valinta. Jokainen yksittäinen tapaus olisi tarkasteltava yksilöllisesti talon hankkeen, rakenteen, maaperän kantokyvyn ja kaikkien rakennusprosessien huolellisen valvonnan mahdollisuuden mukaan. Laitekommunikaatiossa laakeripohjaan tehdyt virheet ovat kalliimpia kuin esimerkiksi nauha.

"Insinöörin" tapauksessa muistelemme: viestintä on monimutkaisia ​​järjestelmiä, joissa jokainen elementti on tiiviisti toisiinsa yhteydessä. Toivomme, että kun olemme asettaneet asiat ja kuopan, olemme suojelleet itseämme ongelmista, ja voit käyttää käsiäsi vedenjakelu- ja viemäriverkon asennukseen - syvällinen virhe! Eturinta-asemassa on aina pätevä projekti ja laadukas työ.

FORUMHOUSE-aiheessa voit kysyä kysymyksen ja saada asiantuntijalta vastauksen ylläpidettävän viestinnän asennuksesta laattasäätiön alla. Portaalissamme on yksityiskohtaisia ​​suosituksia UWB: n perustamisen rakentamiseksi.