Rakennustekniikan asettaminen taloon

Miten pätevästi hoitaa eri viestinnän (vesi, viemäröinti, sähkö, kaasu) sijoittaminen yksityiseen taloon? Tämän artikkelin ohjeet auttavat sinua tämän kanssa.

On vaikea kuvitella modernin ihmisen asumista sellaisia ​​asioita kuin juokseva vesi, kaasu ja sähkö. Ilman heitä normaali elämä on mahdotonta. Laadukkaat työt talonvierailulle ovat erittäin tärkeä vaihe koko rakentamisprosessissa. Asennettaessa säätiö, varmista, että voit sijoittaa eri teknisen viestinnän maahantuloon ja poistumiseen.

Tärkeimmät tekniset viestinnät ovat:

Jokaisella luetelluilla konejärjestelmillä on omat ominaisuutensa asennuksen ja asennuksen aikana.

Vesihuolto

Kotitalouksien vesihuolto voi olla kahta tyyppiä: keskitetty ja yksityinen. Keskitetyn veden mukana toimitetaan yhteinen keräilijä ja puretaan taloon. Omalla vesihuollolla talon omistajalla on oltava lähde, josta on mahdollista ottaa vettä - kaivo tai kaivo. Sekä omalla että talon yleisellä vedenjakelulla on välttämätöntä laittaa putkia vesihuoltoon.

Aikaisemmin putkistoihin käytettiin metalliputkia. Nyt niiden käyttö on käytännössä hylätty. Pohjimmiltaan vesijohto on valmistettu polymeeriputkista - polyetyleeni, polypropeeni, polyvinyylikloridi, metalli-muovi. Suosituin ja halpa - putki, joka on valmistettu matalapainetusta polyetyleenistä. Suuri määrä käyttökelpoisia ominaisuuksia, saatavuus ja helppokäyttöisyys, hinta - tekijät, jotka tekivät polyetyleeniputken niin suosittu.

Asennettaessa putkistoa putki on sijoitettava mahdollisimman pitkälle maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle - 1-1,2 metriä. Jos tämä ei ole mahdollista, vesiputket on eristettävä erityisillä materiaaleilla. Kaivannon pohjan tulee olla sileä, ilman suuria kuoppia ja kaivoja. Käännökset tulisi tehdä sujuvasti eikä oikealla kulmalla.

Ennen putken asettamista kaivannon pohjalle on täytettävä kerros hiekkaa - 5-15 cm paksu. Tähän kerrokseen asetetaan polyetyleenivesiputki. Putken asentamisen jälkeen on täytettävä 10-25 cm kerroksella seulottu maa. Paikoissa, joissa on suuria kuormituksia (autoliikenne, raskas liikenne), putken päälle on sijoitettava yksi rivi tiiliä ja kaivanto on peitettävä kokonaan. Jonkin ajan kuluttua, kun maa asettuu, voit lisätä maata tason tasolle.

Kaasuputki

Talon kaasutuksen toteuttaminen voi olla vain erityisopetuksen oppilaitoksissa hyväksyttyjä työntekijöitä. Kaasutustoimintaa harjoittavalla yrityksellä on oltava asianmukainen kaasupalvelulupa.

Periaatteessa maakaasuputket on myös valmistettu polyeteenistä. Siksi niiden asennusvaatimukset ovat samankaltaiset. Myös kaasuputkessa maadoitettaessa on asetettava sähköjohdin päälle. Tämä helpottaa kaasuputkien havaitsemista ja korjaamista onnettomuustilanteessa.

Kaasuputket, jotka kulkevat talon julkisivujen ulkopuolella. Kun asennat ne, sinun ei pidä unohtaa jättää aukkoa talon eristyksen lisäämiseksi. Putket on kiinnitettävä tiukasti seinään metallisilla kiinnikkeillä. Kaasuputket on maalattava kahdella tai kolmella kerroksella keltaista maalia. Estetiikan lisäksi maalaus toimii suojatoiminnolla, joka toimii korroosiosuojana metallille.

sähkö

Talon sähköinen kytkentä toteutetaan vain energiapalveluasiantuntijoilla, joilla on lupa ja lupa suorittaa nämä teokset. Virtakaapeli voidaan suorittaa ilman ja maan päällä. Asennettaessa sähkökaapeli maan alla, on ehdottomasti suojattava se paikoissa, joissa on todennäköisesti suuria kuormituksia tiilillä. On tarpeen ilmoittaa kaapelin sijainti erityisellä tarralla

Lisäksi on erittäin kätevää päästä taloon ilmalla käyttämällä eristettyä CIP-kaapelia. Katso: SIP-kaapeleiden etuja kun asennat ilmajohtoja.

viemäröinti

Viemäriverkon laitetta varten kaikkialla sovelletaan muovisia putkia. Yläkerta ja putki WC: stä - putki, jonka halkaisija on 110 mm. Kaikista muista putkistoista voit käyttää putkea, jonka halkaisija on 50 mm. Asennettaessa viemärijärjestelmää on välttämätöntä välttää mahdollisuuksien mukaan kääntö oikeaan kulmaan. Normaali viisto putkilinjaan - 3 cm lineaarimittarilla.

Sisätiloissa putkistot jätevedelle on kiinnitettävä hyvin seiniin ja lattiaan erityisten kiinnittimien avulla. Asentaessasi putket maahan - herätä pohjan pohja hiekalla ja aseta tiilet putken yli. Voit myös lämmittää viemärijärjestelmää, vaikka sitä ei olekaan erityistä tarvetta - asianmukaisesti asennetulla järjestelmällä putken tyhjennys maahan on kuiva eikä jääty. Lisätietoja tästä löytyy: Ulkoisen ja sisäisen jäteveden käsittelyn ominaisuudet.

Teknisen viestinnän käyttöönottoon liittyvän työn korkealaatuinen suorituskyky on avain heidän erinomaiseen työhönsä ja pitkäikäisyyteen. Ajoittain sinun on tarkistettava kaikki tekniset järjestelmät ja tehtävä ennaltaehkäisevät korjaukset.

Suunnitteluviestintä maassa: miten ja miten ei tehdä

Kun ostat sivuston, useimmat tuleva puutarhurit alkavat rakentaa unelmansa kotiin ja joutuvat näin vaikeaksi ja erittäin kalliiksi tehtäväksi, kuten teknisen viestinnän. Tällaisen viestinnän suunnittelusta ja asennuksesta riippuu kuinka mukava ja turvallinen esikaupunkielämäsi on.

Rakennusyrityksen Dachny Seasonin pääjohtaja Timur Dasaev uskoo, että tänään on mahdollista tarjota talo, jolla on hyvä tekninen infrastruktuuri jopa itsenäisissä olosuhteissa. Ja nykyiset maalaistalot eivät ole huonommat kuin kaupunkilaiset huoneistot. Pyysimme Timuria kertomaan meille, mitä kommunikointia tarvitaan kotitalouksille, mille virheille tulisi varoittaa, kun he ovat yhteydessä ja mitä kaikki tämä loppuun tulee.

Tärkeimmät viestintäjärjestelmät ovat vesihuolto, jätevedet, lämmitys ja sähkö. Mistä aloittaa teknisen viestinnän käyttöönotto? Ensimmäinen on hanke. Projektitoimiston kokeneet lisensiaatintutkijat auttavat kehittämään kaikkia yksityisiä viestintää.

Kaikki teknisten järjestelmien dokumentointi perustuu talon projektiin.

Puhuessaan kodinomistajan kanssa, kun he ovat tutustuneet talon teknisiin ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin, he kehittävät selkeän ja optimaalisen vedosversion, joka muodostaa teknisen tehtävän perustan.

Sama asiantuntija laskee alustavan arvion. Sen jälkeen seurataan materiaalien käytön teknisten perustelujen vaiheet, verkkokaavioiden kehittäminen ja yksityiskohtaiset piirustukset.

Vesihuolto: siitä, mitä on mahdotonta säästää

Maatilan vesihuolto koostuu kahdesta kohdasta: veden lähteestä ja putkien sisäisestä johdotuksesta (kupari, polymeeri tai teräs). Johdon ansiosta vesi toimitetaan ajoissa kuluttajille ja saniteettilaitteille. Jokaisesta yksittäisestä tapauksesta riippuen maalaistalo voidaan liittää keskusvesijärjestelmään tai autonomisiin järjestelmiin, kuten kaivoihin tai reikään.

Lisäksi maalaistalon omistaja tarvitsee pumppausaseman, hydraulisen akun, joka helpottaa veden vasaraa käynnistettäessä ja sammutettaessa pumppua, vesisäiliöön, kaivoon (metallikaivoon) sekä karkeisiin ja hienoihin suodattimiin, jotka suojaavat järjestelmää saastumiselta vesilähteestä ja puhdasta vettä juomisen tilaan.

Asiantuntijat eivät suosittele tämän laitteen säästöä, koska ihmisten terveys riippuu suoraan kulutetun veden laadusta.

Asennuksen yhteydessä kuumavesiputket asennetaan samanaikaisesti kylmävesiputkien kanssa, jotka asettuvat rinnakkain, sijoitetaan alareunaan siten, että ylemmän kuuman putken kondensaatti putoaa niihin. Kokeneet päälliköt tietävät tämän säännön olemassaolosta, mutta asennuksen aiheuttamien ongelmien välttämiseksi kodinomistajan on parasta keskustella etukäteen kaikista asennusvaiheista työryhmän kanssa.

Tyypillisiä virheitä

Vesihuollon asennuksessa on useita kohtia, joissa työntekijät tekevät virheitä useimmiten. Näitä ovat:

 • Asenna vaakasuora vesijohtoputki taloon liian alhaisella kaltevuudella. Veden paine on heikko, eikä useita lähteitä samanaikaisesti ole mahdollista käyttää.
 • Kylmäveden syöttäminen vedenlämmitintä varten on tehtävä vain pystysuorassa asennossa. Asennusdiagnoosia ei sallita.
 • Vesiputkien jakelussa käytetään useita eri materiaalien liittimiä. Tämä ei vain lisää niiden asennuksen kustannuksia, mutta ei myöskään parhaiten vaikuttamaan rakenteen vahvuuteen.
 • Kun sekoittimessa on letkuja, joissa on kuuma ja kylmä vesi, hanat ovat hämmentyneitä: letku, jossa on sininen merkintä, on yhdistetty kuumaan vesihanaan ja päinvastoin.

Kaikki tämä voi johtaa putkien vaurioitumiseen.

 • Jos liitännät ovat seinän sisällä, ei ole mahdollista, että rhinestone havaitsee vuotoa piirissä. Ja tämä voi johtaa erittäin haitallisiin seurauksiin.

Viemäröinti: älä unohda eristystä

Viemärijärjestelmän asentamiseksi tarvitaan paikallinen jätevedenkäsittelylaitos, jossa on syvä biologinen käsittelyjärjestelmä. Tämä järjestelmä ei vahingoita ympäristöä, vaan suojaa myös kodinomistajaa ylimääräiseltä ongelmalliselta.

Viemäriverkkojen valinnassa on tarpeen laskea niiden kuormitus, putken syvyys ja pohjaveden korkeus.

Sinun on myös määritettävä säiliön alle sijoitettava kaivon paikka: se on sijoitettava vähintään 4-6 metrin päähän rakenteesta.

Sisäisessä viemäriverkossa on suositeltavaa käyttää PVC-putkia. Kuten käytännössä ilmenee, ne ovat parhaiten sopivia tähän.

Tyypillisiä virheitä

Tyypillisiä virheitä jäteveden asennuksessa voidaan harkita:

 • Hankkeen ennaltaehkäisyn rikkominen. Putkien halkaisija 50-80 mm on 2 cm per metri, halkaisija 80-100 mm - 3 cm per metri. Pienennys häiritsee putkien itsepuhdistusta jätteestä, ja lisääntyminen aiheuttaa melua veden laskeutumisen aikana.
 • Eristyssuojan laiminlyönti verkon putkistoissa (erityisesti ne, jotka on tarkoitettu kondensaatin keräämiseen ja hävittämiseen).

Lisäksi se vaikuttaa järjestelmän melun ominaisuuksiin.

 • Jos kauneutta etsittäessä yhdistät viemäriputket lattian alle, valmistaudu siihen, että niiden rikkoutumisen tai vuodon tapahtuessa sinun on nostettava se.
 • Koska ilmanvaihdon säästöjä viemäriverkossa (ja se ei salli laimentamista viemäriverkossa), talossa syntyy epämiellyttävä, pistävä haju.

Lämmitys: järjestä asianmukainen ilmanvaihto

Laaja putki- ja paristojärjestelmä, kaasukattila tai lämmönvaihdin luo ympäri vuoden kodikkuutta ja mukavuutta maalaistalossa. Tämä järjestelmä on julma ympyrä, jonka keskellä on kiertovesipumppu, joka tuottaa keskeytymättömän kuuman veden liikkumista.

Laadukas ja luotettava pumppu on tärkeä, mutta lisäksi sen on asennettava paisuntasäiliö, automaattiset ilmanpoistoventtiilit ja syöttölinja, jäte- ja varoventtiilit.

Automaattisen lämmitysjärjestelmän virransyöttö on kaasua, sähköä, kiinteää, nestemäistä ja jopa yhdistettyä polttoainetta.

Asunnon omistaja valitsee polttoaineen tyypin, joka perustuu säästöihin ja taloudellisiin valmiuksiin.

Usein lämmitys- ja kuumavesijärjestelmissä maalaistalossa on erillinen huone - kattilahuone.

Tyypillisiä virheitä

Yleisimmät valitukset lämmitysjärjestelmän toiminnasta liittyvät kaasukattilan työhön: asunnon omistajat huomaavat, että kaasukattilansa lopettaa hetken kuluttua täydellä teholla ja usein häviää. Syynä tähän ei aina ole itse kaasulla.

 • Tämä voi johtua huoneen huonosta tuuletuksesta (poltin ottaa ilmaa itse huoneesta).

Ongelman ratkaiseminen auttaa lisäämään ilmanvaihtoa esim. Seinän tai kattilahuoneen oven kautta.

 • Alhainen savutustilanne voi myös aiheuttaa kattilan kosteuden. Se on sijoitettava 4-5 metrin korkeudelle lattiasta.
 • Kattilan käyttötavan rikkominen voi myös aiheuttaa haittaa. Esimerkiksi jos valmiustilan sijaan anturit asetetaan voimakkaiksi, polttolämpötila laskee kastepisteen alapuolelle, kondensaatiomuodot, joiden seurauksena kattila heikkenee sisäpuolelta ja epäonnistuu.

Virtalähde: suojaa tulta ja salamaa

Yksityisen talon sähköverkot on suunniteltu täyttämään kaikki paloturvallisuuden vaatimukset ja vaatimukset. Tilastojen mukaan kotimaisten tulipalojen tärkein syy katsotaan sähköjohtovirheeksi. Kuormituslaskennan virheet, sähköverkkojen suunnittelu ja asennus ovat syitä yli 30% kaikista tulipaloista.

Maatilan virransyöttö suoritetaan muuntajaseostajasta, josta jännite kulkee ilmajohtojen kautta (380 V: n sisällä toleranssilla ± 10%).

Viestinnän tässä vaiheessa ei voida tehdä ilman energiankulutuksen tarkkaa laskemista.

Nämä tiedot auttavat määrittämään johtoja ja suojalaitteita ("hihat" ja koneet), tarjoavat asuinrakennuksia korkeimmalla turvallisuustasolla.

Asennustyön aloittamiseksi sinun on tehtävä sopimus kotitalouksien virtalähteestä ja asenna sitten mittari ja avaamaan tili, joka maksaa sähköä.

Tyypillisiä virheitä

Mutta täälläkin tyypilliset virheet vihaavat sinua:

 • Keskuslaitteen väärä asennus voi aiheuttaa tulipalon tai tulipalon. Älä tallenna ja pyydä ammattilainen asentamaan kilpi.
 • Käytä rakennuksen sisällä alumiinijohtoja.

Muista, että alumiini ei ole sopivin materiaali tällaiselle viestinnälle!

 • Kodin salamasuojauksen puuttuminen. Jos salama iskee voimajohtoon, kaikki talon sähkölaitteet epäonnistuvat.

Mikä se on?

Suunnitteluverkkojen suunnittelu- ja asennuskustannukset riippuvat useista tekijöistä: työn määrä, asiantuntijoiden ammattitaidon taso, käytettyjen materiaalien tekniset ominaisuudet ja kausiluonteisuus (kaudesta riippuen hinta voi vaihdella).

Koko "insinööri" (sisäinen ja ulkoinen verkko) likimääräiset kustannukset tyypilliselle maalaistalolle 200 neliömetriä. m on 450 000 ruplaa:

viemäröinti ja vesihuolto - 175 000 ruplaa; lämmitys - 105 000 ruplaa; virtalähde - 170 000 ruplaa.

Suunnittelukommunikaatiossa ei pidä säästää. Korjaus niiden vikoja tuo paljon vaivaa asunnonomistaja ja voi lentää melko penniä. On parempi ottaa ammattilaiset mukaan sekä suunnitteluun, asennukseen ja teosten valvontaan.

Tietoliikenneyhteydet yksityisessä talossa

Tietoliikenneyhteyden asettaminen yksityiseen kotiin

Asiantuntijoiden asiantuntemus.

Hyvin usein poraus ja kaivon kehittäminen toteutetaan uusilla, vielä ei-varustetuilla alueilla. Useimmiten tällaisissa tapauksissa asennetaan kouru, pumppu ja automaattipakkaus. Veden käyttämiseksi - asenna vesihana.

Kun talon, kylpyläosaston tai muun rakenteen rakentaminen, johon liittyy vesipisteiden asentaminen, loppuu - herää kysymys ulkoisten vesihuolto- ja viemäriverkostojen rakentamisesta.

Viestinnän rakentamista koskevat säännöt

Yksityisen talon tietoverkkojen lähettämistä on tarkasteltava hyvin perusteellisesti. Tässä on otettava huomioon, miten ja mihin aikaan niitä käytetään. Jos toiminta tapahtuu vain kausiluonteisesti, kevään ja syksyn välisenä aikana tiivisteen syvyys ei ehkä ole hyvä. Jos suunnitellaan vuosittain vesihuoltojärjestelmän toimintaa. Tämän syvyyden pitäisi olla maanpinnan alapuolella.

Teemme työtä ulkoisten vesi- ja viemäriverkostojen suunnittelusta ja asennuksesta paikoissa, joissa noudatetaan kaikkia vaatimuksia ja standardeja.

Työjärjestys ja siihen sisältyvät:

 1. Paikan tarkastaminen ja mahdollisuus tulla hydrauliseen viestintään rakennuksessa.
 2. Louhinta, kuva 1.
 3. Hydraulisen tiedonsiirron asettaminen, kuva 2.
 4. Organisaation sisäänpääsyn rakenne ja kattovalaisin, kuvat 3 ja 4.
 5. Liittyminen vesistöön.
 6. Järjestelmän tiiviyden tarkistaminen paineen alla vuodet ja kyyneleet, kuva 5.
 7. Backfill maaperään.

Vaatimukset munivien viestintävaatimusten osalta

 1. Kaivannon syvyyden tulisi olla vähintään 1,6 metriä (jos järjestelmän toiminta on koko vuoden).
 2. Leveys - vähintään 0,4-0,5 metriä.
 3. Hydraulijohdossa ei saa olla katkoja ja liitoksia maassa.

Työn aikana voi aiheutua lisäkustannuksia:

 1. Pohjaveden korkea taso, joka vaikeuttaa maanrakennustöiden toteuttamista.
 2. Lisäksi putkistoon voidaan asentaa lämmityskaapeli. Yleensä lämmityskaapeli asennetaan pystysuoraan osaan, jossa putki ulottuu 1,6 metrin syvyydestä ja tulee rakenteeseen.
 3. Jos rakennuksessa on kellari tai pohja, jonka syvyys on yli 1,6 metriä, on välttämätöntä tehdä putkisto putkistoon.

Joka tapauksessa talon hydraulinen tiedonsiirto on erittäin tärkeä yritys. Se riippuu kaikkien laitteiden mukavuudesta ja toimivuudesta.

Kun yritys "Water-Comfort" -asiantuntijat luovuttavat viestin, asiakas saa takuun kaikesta tehdystä työstä ja käytetyistä materiaaleista.

Tee pyyntö sivustoon, otamme sinuun yhteyttä ja vastaamme kaikkiin kysymyksiisi.

Rakennustekniikan asettaminen taloon

Miten pätevästi hoitaa eri viestinnän (vesi, viemäröinti, sähkö, kaasu) sijoittaminen yksityiseen taloon? Tämän artikkelin ohjeet auttavat sinua tämän kanssa.

On vaikea kuvitella modernin ihmisen asumista sellaisia ​​asioita kuin juokseva vesi, kaasu ja sähkö. Ilman heitä normaali elämä on mahdotonta. Laadukkaat työt talonvierailulle ovat erittäin tärkeä vaihe koko rakentamisprosessissa. Asennettaessa säätiö, varmista, että voit sijoittaa eri teknisen viestinnän maahantuloon ja poistumiseen.

Tärkeimmät tekniset viestinnät ovat:

Jokaisella luetelluilla konejärjestelmillä on omat ominaisuutensa asennuksen ja asennuksen aikana.

Kotitalouksien vesihuolto voi olla kahta tyyppiä: keskitetty ja yksityinen. Keskitetyn veden mukana toimitetaan yhteinen keräilijä ja puretaan taloon. Omalla vesihuollolla talon omistajalla on oltava lähde, josta on mahdollista ottaa vettä - kaivo tai kaivo. Sekä omalla että talon yleisellä vedenjakelulla on välttämätöntä laittaa putkia vesihuoltoon.

Aikaisemmin putkistoihin käytettiin metalliputkia. Nyt niiden käyttö on käytännössä hylätty. Pohjimmiltaan vesijohto on valmistettu polymeeriputkista - polyetyleeni, polypropeeni, polyvinyylikloridi, metalli-muovi. Suosituin ja halpa - putki, joka on valmistettu matalapainetusta polyetyleenistä. Suuri määrä käyttökelpoisia ominaisuuksia, saatavuus ja helppokäyttöisyys, hinta - tekijät, jotka tekivät polyetyleeniputken niin suosittu.

Asennettaessa putkistoa putki on sijoitettava mahdollisimman pitkälle maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle - 1-1,2 metriä. Jos tämä ei ole mahdollista, vesiputket on eristettävä erityisillä materiaaleilla. Kaivannon pohjan tulee olla sileä, ilman suuria kuoppia ja kaivoja. Käännökset tulisi tehdä sujuvasti eikä oikealla kulmalla.

Ennen putken asettamista kaivannon pohjalle on täytettävä kerros hiekkaa - 5-15 cm paksu. Tähän kerrokseen asetetaan polyetyleenivesiputki. Putken asentamisen jälkeen on täytettävä 10-25 cm kerroksella seulottu maa. Paikoissa, joissa on suuria kuormituksia (autoliikenne, raskas liikenne), putken päälle on sijoitettava yksi rivi tiiliä ja kaivanto on peitettävä kokonaan. Jonkin ajan kuluttua, kun maa asettuu, voit lisätä maata tason tasolle.

Talon kaasutuksen toteuttaminen voi olla vain erityisopetuksen oppilaitoksissa hyväksyttyjä työntekijöitä. Kaasutustoimintaa harjoittavalla yrityksellä on oltava asianmukainen kaasupalvelulupa.

Periaatteessa maakaasuputket on myös valmistettu polyeteenistä. Siksi niiden asennusvaatimukset ovat samankaltaiset. Myös kaasuputkessa maadoitettaessa on asetettava sähköjohdin päälle. Tämä helpottaa kaasuputkien havaitsemista ja korjaamista onnettomuustilanteessa.

Kaasuputket, jotka kulkevat talon julkisivujen ulkopuolella. Kun asennat ne, sinun ei pidä unohtaa jättää aukkoa talon eristyksen lisäämiseksi. Putket on kiinnitettävä tiukasti seinään metallisilla kiinnikkeillä. Kaasuputket on maalattava kahdella tai kolmella kerroksella keltaista maalia. Estetiikan lisäksi maalaus toimii suojatoiminnolla, joka toimii korroosiosuojana metallille.

Talon sähköinen kytkentä toteutetaan vain energiapalveluasiantuntijoilla, joilla on lupa ja lupa suorittaa nämä teokset. Virtakaapeli voidaan suorittaa ilman ja maan päällä. Asennettaessa sähkökaapeli maan alla, on ehdottomasti suojattava se paikoissa, joissa on todennäköisesti suuria kuormituksia tiilillä. On tarpeen ilmoittaa kaapelin sijainti erityisellä tarralla

Lisäksi on erittäin kätevää päästä taloon ilmalla käyttämällä eristettyä CIP-kaapelia. Katso: SIP-kaapeleiden etuja kun asennat ilmajohtoja.

Viemäriverkon laitetta varten kaikkialla sovelletaan muovisia putkia. Yläkerta ja putki WC: stä - putki, jonka halkaisija on 110 mm. Kaikista muista putkistoista voit käyttää putkea, jonka halkaisija on 50 mm. Asennettaessa viemärijärjestelmää on välttämätöntä välttää mahdollisuuksien mukaan kääntö oikeaan kulmaan. Normaali viisto putkilinjaan - 3 cm lineaarimittarilla.

Sisätiloissa putkistot jätevedelle on kiinnitettävä hyvin seiniin ja lattiaan erityisten kiinnittimien avulla. Asentaessasi putket maahan - herätä pohjan pohja hiekalla ja aseta tiilet putken yli. Voit myös lämmittää viemärijärjestelmää, vaikka sitä ei olekaan erityistä tarvetta - asianmukaisesti asennetulla järjestelmällä putken tyhjennys maahan on kuiva eikä jääty. Lisätietoja tästä löytyy: Ulkoisen ja sisäisen jäteveden käsittelyn ominaisuudet.

Teknisen viestinnän käyttöönottoon liittyvän työn korkealaatuinen suorituskyky on avain heidän erinomaiseen työhönsä ja pitkäikäisyyteen. Ajoittain sinun on tarkistettava kaikki tekniset järjestelmät ja tehtävä ennaltaehkäisevät korjaukset.

Kuinka luoda
mukavuutta talossa
tee se itse

Asennus- ja laitekommunikaatiot rakennuksessa

17. toukokuuta 2014 / Awtor: Purich Valery

Hei, rakkaat ystävät.

Tämän päivän artikkelimme aiheena on talon tekninen viestintä.

Rakennat talon. Vierailuaan arkkitehtiin ja hankkeen valitsemiseen. ja myös puhui geologeille, voit aloittaa talon rakentamisen. Ja on aika huolehtia niin tärkeästä vaiheesta kuin teknisen viestinnän laite. jota aiot viettää uudessa kodissa. Nämä ovat virtalähde, ilmanvaihto, lämmitys, kaasun toimitus, vesihuolto, viemäröinti jne.

Projektinvalinnan vaiheessa kannattaa käydä läpi laaja-alainen teknisen viestinnän projekti. Tällainen hanke olisi toteutettava organisaatioilla, joilla on asianmukainen pääsy tällaiseen toimintaan. Hanke on sovittava kaikkien asianosaisten organisaatioiden kanssa eikä riko paikallisen lainsäädännön normeja ja vaatimuksia.

Jos et tee tällaista työtä, sinun on jatkuvasti rakennettava ja uudistettava jotain talon rakentamisprosessissa, jotta kaikki talon tekniset viestinnät saataisiin noudattamaan. Ja tämä on täynnä taloudellisia menetyksiä ja ajanhukkaa.

On tärkeää aloittaa heidän kanssaan, sillä viestintä on elintärkeää tulevalle kodukselle.

Ilman niitä et voi luoda mukavaa työympäristöä rakennustyömaalla.

Ja mikä on tärkeää, melkein kaikki teknisen viestinnän putkijärjes- telmä alun perin asetettiin tulevalle säätiölle jo ennen rakentamisen aloittamista.

Joten maanalaisen maanviljelytekniikan järjestelmä on rakentamisen seuraava vaihe talon rakentamisen aikana.

Ennen nollavaiheen aloittamista - perusta-, kaivaus- ja louhintatyön tekeminen on tärkeää ennakoida erilaiset organisaatiosäännöt teknisen viestinnän valmisteluun ja käyttöönottoon. Tämä on tehtävä, jos et halua purkaa olemassa olevaa säätiötä.

On huomattava, että teknisen viestinnän asentaminen ja asentaminen on yksi rakennustesi kalliimmista töistä. Rakentamisen nykytilanne on sellainen, että sähkön, veden ja kaasun sähkösuunnitteluun on asennettu suuri byrokraattinen byrokratia ja byrokratia, jolla on kaikki seuraukset.

Joten, ole valmis siihen, että tarvitset pitkän kävelyn eri tilanteissa. Ja se vaatii paljon aikaa, paljon kärsivällisyyttä ja huomattavia aineellisia kuluja. Mutta täällä et pääse mihinkään. Loppujen lopuksi tämä on vaikea, mutta välttämätön askel.

Elintärkeä viestintä, jota ilman on mahdotonta kuvitella moderni talo, sisältää sähkö-, viemäröinti-, vesihuolto- ja lämmöntuotannon.

Ensinnäkin on välttämätöntä huolehtia sähkön toimittamisesta rakenteilla olevaan taloon.

Ennen perustan aloittamista on ratkaistava kaikki yhteysongelmat paikallisen virtalähdeorganisaation kanssa. Näitä ovat erilaiset asiakirjat, kuten hyväksynnät, kapasiteetin jakaminen, maksu. Nämä ovat kalliita ja melko pitkän aikavälin toimenpiteitä, jotka voidaan ja pitäisi ratkaista kauan ennen talon rakentamista (jos mahdollista vuoden tai kahta vuotta). Ja vasta sen jälkeen voit siirtyä suoraan rakentamiseen.

Jos sivustosi lähellä on virtajohto, tämä yksinkertaistaa asioita hieman. Sinun on otettava yhteyttä alueelliseen sähkönsyöttöorganisaatioon - RES, jolla saat käyttöoikeuden sähkön liittämiseen. Siinä määrität tehon rajan ja saat tekniset ehdot sähköverkkoon kytkemiselle. Sähkön johtaminen uudelle alueelle on melko pitkä ja kallis menettely.

Sähköpulaa ovat yleisiä. Tältä osin RES jakaa tai ehdottaa muuntaja-asemien rakentamista ja syöttökaapelin sijoittamista asiakkaille. Yksityisen elinkeinonharjoittajan puolesta tämä on melko kallis tapahtuma, ja hän yksin, yleensä, ei voi tehdä sitä. Tällöin paras vaihtoehto on yhdistää naapureihin, joilla on samat tehtävät. Ja sitten kaikki tämä työ sähköjohdotuksen ei ole niin paljon osui taskuun. Näin teet sähköverkon useassa osassa kerralla.

Jotta rakennustyöt saataisiin ajoissa, on parasta aloittaa kaikki tämä työ sähköntuotantoon välittömästi maa-alueen oston jälkeen.

Ja niin, kun olet tuonut sähköä, voit siirtyä muuhun tyyppiseen työhön. Mutta työhön tarvitset ainakin vettä. Ei vain rakentamiseen, vaan myös myöhempään elämään.

Vettä voidaan saada kolmella tavalla.

Ensimmäinen. Helpoin ja edullisin on liittää olemassa olevaan vesihuoltoon. Mutta jos tämä etäisyys on yleensä useita satoja metrejä, tämä on myös kallis ilo eikä aina ole mahdollista.

Toinen tapa on hyvin. Hyvin rummut, renkaat laitetaan, pumppu putoaa ja maanalaisista lähteistä tulevaa vettä pumpataan. Mutta sitä ei ole aina mahdollista käyttää, koska vesimäärät, joissa on juomavettä, ovat syviä ja melko vaikeaa päästä niihin.

Sitten kolmas tapa on kaivo. Se suoritetaan geodeettisten tutkimusten jälkeen käyttämällä porauslaitetta. Reikä on tehty, putki laskeutuu juomaveden tasolle, ja vesi syötetään ylhäältä sähköpumpun avulla. Tämä on myös kallis toimenpide, koska syvän uunin mittari maksaa paljon, ja sen syvyys voi vaihdella 20: stä 150 metriin.

Siksi naapurimaiden rakennustyömaat toimivat yleensä yhdessä ja syövät hyvin altaaseen. Tämä on kannattavin ja sopiva tapa tarjota koti tai koko talonrakennus, jossa on hyvää juoma-artesia-vettä.

Jokaiseen taloon on asennettu pumppausasema, vesisuodattimet asennetaan veden ja sen sisältämien suolojen ja mineraalien koostumuksen mukaan ja riippuen siitä. Tätä varten sinun on annettava veden laboratoriolle sen kemiallisen koostumuksen määrittämiseksi. Tämän perusteella erikoistuneet organisaatiot, jotka osallistuvat suoraan vedenpuhdistukseen, suosittelevat sopivia puhdistussuodattimia ja pumppaamoja. Lisätietoja tästä voit lukea täältä.

1. Jos on olemassa keskitetty vesihuoltoverkosto, on tarpeen ottaa yhteyttä vesilaitoksen organisaatioon asuinpaikassa ja pyytää toimittamaan tekniset eritelmät vesihuoltoverkkoon liittymisestä. Se on sanottu, helpoin vaihtoehto.

2. Jos tällaista vesiverkkoa ei ole, niin sinun on löydettävä muita vesilähteitä.

Voit rakentaa kaivon, jos pohjavesi on yli 20 metriä. Samalla veden laadun on täytettävä juomaveden terveysvaatimukset. Kuten ymmärrät, tämä on edullisin ja edullisin tapa saada juomavettä. Mutta on joitain haittoja. Tärkeintä on, että on erittäin harvinaista löytää sopivanlaatuinen vesi niin syvyyteen. Ja tämä on tosiasia.

Ja jos pohjavesi on suurella syvyydellä, sinun täytyy kutsua geologinen etsintä sivustolle poraamaan syvä kaivo ja saada vettä. Tämä järjestelmä on kalliimpaa kuin kuoppa, mutta veden laatu on jatkuvasti korkeampi.

Jos haluat käyttää tuotettua vettä elintarvikkeisiin, sinun on välttämättä analysoitava ja saatava hyväksyntä asiaankuuluvissa tapauksissa.

Joten talosi on jo toimitettu sähköllä ja vedellä. On vielä yksi ongelma - käytetty vesi on poistettava ja hävitettävä jonnekin.

Viemäreitä on kolme:

Tämä on helpoin, edullisin ja tuttu menetelmä. Tällaisen kaivon rakentamiseksi on tarpeen kaivaa se, tehdä tiili- tai betonipohja ja tiivistää seinät.

Järjestelmällisesti puhdistamot on puhdistettava, mikä aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia. Tulee myös epämiellyttävä haju, joka on epämiellyttävä esikaupunkirakentamisessa.

Seuraava tyyppi on septiset säiliöt.

Ne ovat viime aikoina erittäin suosittuja ja niitä käytetään jäteveden käsittelyyn. Septiset säiliöt ovat sarja suljetuista aluksista, jotka on haudattu maahan, jossa jätevesi kaskadia säiliöstä toiseen. Jokaisessa säiliössä kerrostetaan eri tiheys- ja koon omaavia partikkeleita.

Tämän seurauksena vettä virtaa ulos viimeisestä säiliöstä niin sanottuihin tyhjennyskenttiin, joilta ei käytännössä ole haitallisia epäpuhtauksia. Nämä valuma-alueet on tehty raunioista ja hiekasta. Siellä kaikki jäännösvesi suodatetaan, niin kutsutaan "luonnollista suodatusta", ts. se kulkee hiekan ja viemäripinnan läpi ja tulee lähes puhtaaksi.

Nämä suodattimet tyhjennetään tietyllä taajuudella - kerran 3-5 vuoden välein. Järjestelmän toinen ominaisuus on se, että myös maahan pudotut astiat on puhdistettava säännöllisesti - 1-2 kertaa vuodessa.

Kolmas tehokas järjestelmä on biologinen käsittelyasema.

Cesspool Viemäröinti-saostussäiliö biologinen käsittelyasema

Tämä on niin kutsuttu aerobinen jäteveden käsittely. Kaikkien kaupunkien jätevedenpuhdistamot perustuvat tähän periaatteeseen, koska ne ovat tehokkaimpia. Yksinkertaisesti nämä asemat ovat paljon pienempiä niiden ominaisuuksien ja ulottuvuuksien suhteen, jotka sopivat yhteen taloon tai mökkijärjestelmään. Heillä on vain toinen tarkoitus ja kapasiteetti.

Mikä tämä asema on? Tämä on ilmatiivis astia, jonka mitat ovat 1 m 1 m ja syvyys 1-3 metriä, joka on haudattu maahan. Kompressoreita on useita, jotka pakottavat ilmaa säiliöön ja mahdollistavat bakteerien kehittymisen. Näiden mikrobien elintärkeän toiminnan prosessissa syövät ruoka-aineita ja rasvakertymiä.

Kaikki se menee jätevesiin, ne kierrätetään ja sen seurauksena saadaan pieni määrä lietettä, jota voidaan myöhemmin käyttää lannoitteena. Tämän puhdistuksen avulla katsotaan, että vesi puhdistetaan 98%: lla. Tämä vesi ei ole toivottavaa juoda, mutta voit kastella ilman ongelmia.

Kaikissa näissä järjestelmissä on SES-sertifikaatit. Uskotaan, että ne ovat kannattavimpia, ympäristöystävällisiä eläviä, puhtaita ja eivät aiheuta haittaa luonnon ympäristölle.

Vertaamalla suoraan kolmea järjestelmää voidaan sanoa, että kaikilla niillä on etuja ja haittoja. Kahden viimeisen päivän osalta biologinen puhdistusjärjestelmä, toisin kuin septinen järjestelmä, vaatii sähkön kytkemistä siihen kompressorien ja pumpun liittämiseksi.

Ja jos aseman virransyöttö pysähtyy yli kaksi päivää, kaikki sen sisältämät bakteerit kuolevat. Mutta mielestäni meidän aikanamme ei ole suuri ongelma, ja on mahdollista saada aikaan jatkuva sähkön toimittaminen jätevedenpuhdistamolle.

Yhteenveto.

Jos maa-alueen vieressä ei ole keskitettyä viemäriverkkoa, sinun on rakennettava paikallinen viemäriverkko.

1. Yksinkertaisin on sump. Edullinen rakentamiseen, mutta ei hygieeninen ja vaatii jatkuvaa puhdistusta sen täyttämisen jälkeen.

2. Toinen tyyppinen viemäriverkko on septinen säiliö. Se on taloudellinen, tehokas ja hygieeninen, mutta vaatii jälleen säännöllistä puhdistusta 1-2 kertaa vuodessa.

3. Kolmas järjestelmä on paikallinen käsittelylaitos. Tämä on jäteveden biologinen aerobinen käsittely. Tämä on pisimmälle edistyksellistä tekniikkaa tähän saakka, samoin kuin ympäristöystävällinen, mutta myös melko kallis.

Pipeline säätiön alla

Jotta voit täyttää säätiön, sinun on ensin sijoitettava sähkö, vesi ja jätevesi. Kaikki nämä viestit on syötettävä ja asetettava. Ja sitten voit rakentaa säätiön.

Ensimmäinen vaihtoehto. Vesijohtoveden putkisto, viemäriputket on sijoitettava alhaisempiin maaperän jäädyttämiseen alueella. 1,5 metrin syvyydellä tehdään kaivanto ja viemäriputki asetetaan rinteeseen.

Toinen vaihtoehto. Viestintälaite on nyt mahdollista 1,5 metrin syvyyteen, mutta 0,8-1 metriä. Mutta on tarpeen asettaa erityisiä sähkökaapeleita, jotka lämmittävät putkia ja estävät veden jäätymisen alhaisissa lämpötiloissa. Tämä pätee erityisesti vesijohtojen putkiin.

Vesijohtoputket ja viemäriverkko on asetettava ennen kuin pohja on asennettu. Kaikki tämä on asetettava alle maan jäädyttämisen taso tai eristettävä sen mukaisesti.

Jos et tee näitä töitä ennen perustuksen asentamista, putkien asentamista varten ne täytyy purkaa osittain. Ja tämä on täynnä seurauksia: säätiön sileys, joka johtaa seuraaviin seinämuutoksiin ja erilaisiin vääristymiin.

Viestinnän aihepiirin loppuun saattaminen on tarpeen sanoa lämmityksestä. Alueellamme, ilman sitä, on mahdotonta kuvitella taloa tai mökkiä. Pienissä maalaistaloissa laittaa liesi lämmitys. Tämä on kannattavin, halpa ja yksinkertainen lämmitys. Mutta ei ole aina helppoa lämmittää suurta maalaistaloa tällaisella lämmityksellä tai vain talon. Se on 21. vuosisata kadulla ja ihmiset haluavat elää mukavasti, eivät häiritse lämmitystä kotinsa. Kukaan ei halua sulaa liesi kahdesti päivässä, vaan vain tehdä sen lämmittämiseksi.

Luonnollisesti on olemassa moderneja lämmitysjärjestelmiä - vesi, sähkö, yhdistetty, joka voi toimia automaattitilassa ilman minimaalista ihmisten osallistumista. Riittää, että asetetaan tarvittavat lämpötilan säätöparametrit ja suoritetaan seuranta.

Taloa voidaan lämmittää sähköllä. kaasu, neste tai kiinteä polttoaine. Sähkö lämmittää taloa on mielestäni helpoin, mutta se on erittäin kallista. Mutta yhdistää se muiden polttoainetyyppien kanssa on mahdollista ja jopa välttämätöntä, jos sähkönkulutuksen yöpymisaste on alhainen.

Vesilämmitys. Se vaatii kattilan lämmittämään jäähdytysnestettä (tavallisesti vettä). Kattilat ovat kahta tyyppiä: kaasua, nestemäistä tai kiinteää polttoainetta ja sähköä.

Kaasukattilat ovat tällä hetkellä taloudellisin ja hyväksyttävin, koska niiden tehokkuus, inhimillisten tekijöiden puute, eli - kattila toimii automaattisesti. He summattivat kaasun, aloittivat kattilan, säätävät lämpötilan ja sitten automaatio on jo käynnissä ilman sinun osallistumista. Kaasukattiloissa on yleensä kaksi piiriä: lämmitys- ja kuumavesipiiri.

Tämän järjestelmän suuri ja vakava haittapuoli on välttämättä sovitun hankkeen ja yhteyden saatavuus. Ja tietenkin, onko sinulla kaasuputkea alueellasi? Jos kyllä, niin sinun pitäisi työskennellä kovaa ja liittää kaasun lämmittämiseen talon. Tällä hetkellä se on tehokkain ja halvin lämmitysmuoto.

Jos kaasua ei ole, niin sinun on käytettävä muita polttoainetyyppejä - nesteitä tai kiinteitä.

Nestemäisen polttoainekattilan etuna on myös se. Tärkeintä on, että tällainen lämmitys on itsenäistä. Polttoaineen valmistelu kauden alussa ja täyttö säiliössä, et voi pelätä, että jätät lämpöä koko lämmitysjakson ajan. Nestemäisen polttoaineen täydellinen kapasiteetti ei voi pelätä ulkoisia ihmisen aiheuttamia ja luonnonkatastrofeja. Tämä on yksi sen suurista eduista. Mutta on myös haittoja. Tämä on tällaisen polttoaineen korkea kustannus. Ei ole minkäänlaista mennä.

Kiinteät polttoaineen kattilat ovat myös hyvin yleisiä monissa kodeissa. He voivat käyttää polttopuuta, hiiltä ja niin sanottuja pellettejä. Pelletit ovat raaka-aineita, jotka on tuotettu metsäteollisuuden jätteistä: sirut, puiden hiottu kuori, solmut. Niillä on erittäin korkea hyötysuhde, ne polttavat hyvin ja antavat korkean lämpötilan. Tämän järjestelmän haittapuoli on bunkkerin laite ja sen jatkuva täyttö pellettien kanssa. Ei ole toivottavaa pitää ne suurina määrinä, koska tämä materiaali on hygroskooppinen, se saa paljon kosteutta ja siten vähentää sen tehokkuutta. Se on myös nykyisin edullisin polttoaine. Mutta pellettikattilan laitteet ovat kalliimpia kuin nestemäinen tai kaasukattila.

Jos aiot tehdä töitä lämmöntuotannossa kotona, sinun tulisi tietää, että tällaisia ​​lämmityslaitteita on:

Tämä on perinteinen todistettu lämmityslaji. Se on edullinen ja suhteellisen halpa. Mutta hänen työnsä vaatii henkilön välittömän ja pysyvän läsnäolon;

- sähkölämmitys - yksinkertaisin asennus, mutta kalliin toimimaan sähkön korkeiden kustannusten vuoksi;

- lämmitys kaasukäyttöisten lämmöntuottajien kanssa. Tämä on halvin lämmitysmuoto. Valitettavasti kaasua ei kuljeteta kaikkialla.

Yleensä talot yhdistävät useita lämmitystyyppejä.

Joten perehdyttiin tarvittaviin järjestelyihin teknisen viestinnän organisoinnille. Siksi niitä kutsutaan tekniikaksi, koska ne tarvitsevat teknistä ajattelua ja tietämystä. Aseta teknisen viestinnän talossa, jos ihmiset ymmärtävät tämän.

Kun suunnittelet ja järjestävät viestintää, pidä mielessä, että tämä on vastuullinen ja erittäin vakava asia. Monet ihmiset ajattelevat, että he voivat tehdä kaiken itsensä ja turvautumatta asiantuntijoihin.

Ole varovainen ja anna tämä yritys ammattilaisille.

Laitteiden tekninen viestintä talossa. prosessi on pitkä, kallis ja vaatii ammattilaisten osallistumista erilaisista teknisistä palveluista.

Viestintä sisältää:

1. Virtalähde olemassa olevien tai uusien sähköverkkojen liittämisen yhteydessä;

2. Vesihuolto, joka kytkeytyy keskusverkkoon tai kaivamalla kaivoa tai poraamalla kaivo veteen;

3. Jätevesijohdotukseen liittyy yhteyden muodostaminen keskitettyihin verkkoihin tai autonomisten: septisten säiliöiden, paikallisen jätevedenpuhdistamon tai viemäriverkostojen rakentamiseen;

4. Tulevan talon lämmitys voi olla uuni, sähkö, kaasu, kiinteä tai nestemäinen polttoaine.

Kaikki tekniset viestinnät kotona edellyttävät asianomaisten valvontaviranomaisten hyväksyntää. Teknisen tuen järjestämisen jälkeen voit aloittaa säätiön asettamisen. Tulevainen artikkeli on omistettu tähän.

Kiinnitä huomiota: Haluan esittää huomionne ilmaisen videokurssin teknisen viestinnän asennuksesta omiin käsiisi:

"Kuinka välttää lämmitys-, vesihuolto- ja viemäröintisysteemien asennuksen virheet kotonasi?"

Tekijä Dmitry Shumakov on alan ammattilainen. Lue ja olen varma, että pidät kurssista. Tässä on linkki.

Kuten aina, odotan teidän kommentteja tästä aiheesta. Jos sinulla on jotain sanottavaa, niin olet tervetullut.

Tietoliikenneyhteyksien suunnittelu yksityisessä talossa

Harkitse prioriteetit, jotka liittyvät suunnittelujärjestelmien suunnitteluun maalaistalossa.

Omakotitalon viihtyisyys riippuu suoraan siitä, miten kaikki tekniset järjestelmät ja viestintä toimivat - sähkö ja vesi, lämmitys ja viemäröinti. Lisäksi "insinöörin" tehokkuus, kestävyys ja häiriötön toiminta riippuvat suoraan sen pätevästä suunnittelusta ja korkealaatuisesta asennuksesta.

Tässä artikkelissa vastataan seuraaviin kysymyksiin:

 • Suunnittelu yksityisessä talossa: jossa suunnittelu alkaa.
 • Minkälaisia ​​viemäröintivaihtoehtoja, vesijohtoverkkoa ja sähköasentajia on kiinnitettävä huomiota ennen kaikkea.
 • Kuinka rakentava talo vaikuttaa tekniikan suunnitteluun.

Teknisen viestinnän suunnittelu

Rakennuskäytäntö osoittaa, että tekniset järjestelmät ovat maanrakennuksen kalliimpia komponentteja. Riippuen valitun laitteen kustannuksista, sen asennusmenetelmistä ja asennusviestintävaihtoehdoista, "insinöörin" hinta voi olla 25-40% koko talonrakennuksen arvioista. Siksi kaikki teknisten järjestelmien valinnassa tai asennuksessa tehdyt virheet johtavat tulevaisuudessa kokeneiden asiantuntijoiden tekemien muutosten ja kalliiden korjausten tarpeeseen.

Tämän periaatteen noudattaminen mahdollistaa virheiden välttämisen. Jos perustana on valittu monoliittinen laatta tai se on suunniteltu rakentamaan lattioita pohjaan perustuen, silloin talon (veden, jäteveden) viestintäpaikka on suunniteltava etukäteen. Muussa tapauksessa laatikon asennuksen jälkeen sinun on taisteltava missä ja miten tulla teknisiin verkkoihin, säätiön muuttamiseen / poraamiseen tai teknisten reikien irrottamiseen liittimessä rei'ittimen kanssa.

Koska varoja ei ole riittävästi, voit asentaa suunnittelujärjestelmät vähitellen, venyttämällä prosessin pitkään. Kiinteistö- ja viemäriputket, sähkö (jos maanalainen panos on suunniteltu), kiinnityspisteet, alapäästöt, katot ja seinät annetaan etukäteen. Näin vältetään merkittävät taloudelliset ja työvoimakustannukset tulevassa "insinöörin" asennuksessa.

Päätimme, että projektiasiakirjamme ovat teknisen viestinnän rakentamisen perusta. Katsotaan nyt, miten suunnitella kaikki oikein. Jotta voit tehdä tämän, sinun tulee jakaa teoksesi sarja peräkkäisiä vaiheita, siirtymällä yleisestä asiaan. Jotta et unohda mitään, otamme paperin ja kirjoitamme siihen, mitä meidän on tehtävä, nimittäin:

 • Määritä, missä talo rakennetaan paikan päällä, maatiloihin, autotalliin sekä kaivoon / kaivoon ja septiseen säiliöön, jotta voidaan määrittää syöttölinjojen pituus suhteessa rakennuksen olemassa olevaan tai suunniteltuun suunnitteluun;
 • Voit mitata etäisyyttä mökistä, josta sähkö toimitetaan mökille. Jos etäisyys on yli 25 metriä, sinun on asennettava toinen väliasema tai vaihtoehtoisesti voit tehdä sähkökaapelin maanalaisen sisääntulon taloon;
 • Riippuen talon alueesta, lämpöhäviöistä, lämmitysmenetelmistä, vesipisteistä, asukkaiden määrästä ja niiden mieltymyksistä, arvioimme veden ja energiankulutuksen määrän;
 • Laskemme odotetun kuorman kaikista sähkökäyttäjistä, koska Sähköjohtojen ja suojalaitteiden valinta riippuu näistä tiedoista.
 • Me määrittelemme paikan, jossa laitteiston asennus on suoritettava;
 • Me laskemme siitä, miten maantieajot (avoimella tai suljetulla tapolla metsissä), miten ne päätyvät tiloihin. Kuinka panna tunkeutumaan seinien ja lattioiden läpi;
 • Jos asennus tehdään yksin, valitse materiaalien ja laitteiden asennusjärjestelmät. Tai olemme päättäneet mieltymyksistämme, hankkimme projektin erikoistuneessa organisaatiossa.

Nämä ovat vain yleisluonteisia perustietoja, joiden pohjalta voidaan tehdä suunnitteluverkostojen esisuunnitelma. Jokainen pieni asia on tärkeä asia. Jos huomaat jotain, kun olet päättänyt rakentaa lisää, tehdä maisemasuunnittelua tai rakentaa taloudellisen rakennuksen, käy ilmi, että tähän paikkaan on asennettu sähkökaapeli, vesijohtoverkko tai suodatuskenttä.

Tarvitaan integroitu lähestymistapa. eli talon rakenne, sen arkkitehtoninen ja rakenteellinen komponentti mukaan luettuina, täytyy olla erottamattomasti kytköksissä teknisten verkkojen kanssa. En halua, että maisema-suunnittelija suunnitteli kauniin seinän, jonka lämmityspatterin putket tai "kaapeli" joutuisi pilaamaan kylpyammeen virransyöttöön.

Tämän perusteella aloitamme suunnitteluverkostojen suunnitteluun ja suunnittelun suunnitteluun ja ajamme välittömästi, mistä ja mistä se on suunniteltu. eli "Insinööri" on kompromissi toiminnallisuuden, työn luotettavuuden, levitetyn viestinnän esteettisyyden ja kohtuullisen riittävyyden välillä ilman liiallista komplikaatiota järjestelmästä.

Suunnitteluviestintää

Teknisen verkon suunnittelun lähtökohtana on priorisointi. Vain kun ymmärsit yhden tehtävän, siirrymme seuraavaan, yrittämättä kattaa kaikkea kerralla.

Ensimmäinen asia, johon maatilan normaali toiminta perustuu, on sähkö ja vesi. eli tarvitaan luotettavaa veden ja sähkön lähdettä sekä niiden syöttämistä ja laimentamista kuluttajille - teknistä viestintää. Lisäksi mökin rakentamisen vaiheessa tarvitaan sähköä ja vettä.

Vaikka talonrakennus on mahdollista rakentaa kaasunkehittimellä ja tuodulla vedellä, tämä kuitenkin vaikeuttaa suuresti rakennustyötä.

Tässä artikkelissa kuvataan, miten sähköä voidaan liittää taloon.

Vettä voidaan erottaa kuopasta tai kuopasta. Lisäksi vesi voidaan porata "hiekalla" riippuen vedenalaisista ja maaperän syvyydestä riippuen, tai täysipainoinen mutta myös kallein artesia-kaivo on ratkaistu tai matala talous "abyssinka" lyödään suoraan talossa / laatikossa.

Tästä syystä välittömästi rakentamisen alkuvaiheen suunnitteluvaiheessa arvioimme, mistä vedestä saadaan, miten se asetetaan taloon, jossa pumppuyksikkö sijaitsee. Talon sisällä, teknisessä huoneessa tai kattilahuoneessa. Tai, aivan kaivon yläpuolella, on järjestetty kouru vedenottoaukolla, ja vesijohtoverkko on jo käynnissä talosta.

Näiden tietojen perusteella sekä määrittelemällä, mihin paikkaan tontti on sijoitettu, voimme laskea reitin etäisyyden vedenottopisteestä syöttöpisteeseen putkikauppaan. Riippuen asuinalueesta ja maaperän jäädyttämisestä (Moskovassa ja alueella noin 1,5 m), teemme asentaa putki syvälle, jotta se ei jäätyisi talvella.

On tärkeää määrittää lisäyskohta etukäteen. Jos putki kulkee laattapohjan alapuolelle ja esittelee sen vaakasuoran tason läpi, on välttämätöntä antaa (jo säätiön suunnitteluvaiheessa) upotusputki. Samoin toimimme kellarilla tai syvennetyllä nauhakiinnityksellä, sillä ainoa ero on se, että putki kulkee vaakatasossa perusseinän läpi.

Säätiön rakentamisvaiheessa kaikki perusviestinnät on luotu. Muistamme kiinnitykset, joita tarvitsemme tulevaisuudessa muiden rakennusten rakentamisessa.

On parempi asettaa vesijärjestelmä jäädytyssyvyys alle 1,7 m. Putken kallistuskulma on merkityksetön, koska vesi pumppaa pumppu.

Perinteisesti pullonkaula päästää kotiin vesihuoltoon on tunkeutumista säätiön läpi. Tämä paikka on sinetöitävä, ja se on tehtävä siten, että putkilinja ei murskata perustuksen säätämisen ja siirtämisen mahdollisella tavalla.

Läpivientiholkkiin voidaan käyttää metalliputkea, jonka sisähalkaisija on kaksi kertaa veden syöttö- tai viemäriputken ulkohalkaisija. Molemmille puolille asennettu putki on tiivistetty kosteudenkestävällä, ei-mätällisellä materiaalilla, joka kompensoi rakenteen mahdollista liikkumista. Kabolkoy - hartsin köysi pellavasta, juuttia tai hamasta.

Tällaisen lävistyksen solmu osoittaa selvästi seuraavan kuvan.

Asennettaessa viemäriputkiin otetaan huomioon useita tekijöitä. Tämä on maaperän jäädytyksen syvyys, septisen säiliön tyyppi tai paikallinen jätevedenpuhdistamo, alueen kaltevuus, etäisyys septisisällöstä taloon.

Olen kiinnostunut seuraavasta lausunnosta viemäriputkien jäädyttämisestä:

Jos vesiputkessa on aina vettä, joka voi jäädytyä, viemäriin tulee vettä vain huuhtelun aikana eikä se jäätyä, koska menee septiseen säiliöön, joka on prosessi, jossa jätteen käsittely lämpöllä.

Portaalin käyttäjät eivät suosittele yhdistämään sähkökaapelin syöttöä taloon (jos sähkö on tarkoitus ottaa käyttöön maan alla) vedellä ja viemäriputkilla. Sähkökaapeliin asennetaan erillinen upotettu putki, joka menee huoneeseen, jossa sähköpaneeli on asennettu.

Sähköisen viestinnän suunnittelussa voit käyttää portaalin jäsenen algoritmia lempinimellä IvanVA. Otamme pohjapiirroksen ja merkitsemme siihen, missä ja kuinka monta pistorasiaa, kytkintä, lamppua jne. Oletetaan. Merkitään pisteitä virtuaalisella huonekalujen järjestelyllä. Muussa tapauksessa voi myöhemmin todeta, että asennettu pistorasia sulkee sohvan tai vaatekaapin.

Laskemme myös muiden sähkökäyttäjien määrän. Nämä ovat kattilat, pumput, kylpy- tai saunavalaistus, kaikki lamput jne. Sen jälkeen piirrä lohkokaavio sähköasentajista ja laske kaikkien laitteiden kokonaistehokkuus. Tämän laskelman perusteella voidaan valita kaapeleiden tyypit ja osat ja laskea koko kytkentäryhmä. Tämän jälkeen valitaan paikat sähkönjakokeskusten, liitäntälaatikoiden ja kaapelireittien sijoittamiselle. Merkitse ne suunnitelmassa. Valitse sitten laitteisto ja laske kaapeleiden pituus. Tämän jälkeen saamme kaiken tarvitsemasi ja teemme asennuksen.

Tämän artikkelin avulla voit oppia syöttämään sähköä taloon ja laskemaan syöttökaapelin tarvittavan poikkileikkauksen.

Yhteenvetona

Ihanteellisessa tapauksessa suunnittelujärjestelmien suunnittelussa sinun on voitava katsoa niitä sekä suunnittelijan että asentajan silmien kautta ottaen huomioon materiaali, josta talosta rakennetaan - puu, hiilihapotettu betoni, tiili, runkorakenne jne. Koska materiaalin ja rakentavan talon ominaisuudet vaikuttavat suoraan hyödyllisyysmallien rakenteeseen ja monimutkaisuuteen.

Hiilihapotettu betoni on helppo nurmella yksinkertaisella käsityökalulla ja putkilinjan reitillä tai sähköverkkoon tiilen tai lämpimän keramiikan avulla sinun on käytettävä sähkötyökaluja.