Kuinka tehdä vedenpitävä säätiö omalla kädelläsi?

Rakentamisen perusta rakentaminen on tärkeä osa rakennustöitä ja rakennuksen kestävyys riippuu kaikkien toimien oikeellisuudesta tulevaisuudessa.

Tässä artikkelissa puhumme vedeneristyksestä - selvittää paras tapa suojata säätiö kastumiselta, millaisia ​​vedeneristysvalmisteluja on olemassa ja miten sitä sovelletaan omilla käsillään ilman, että päällikön kalliita palveluja käytetään.


Mikä on perustan vedeneristys?

Säätiö on koko rakennuksen perusta ja koko rakenteen vakaus riippuu sen turvallisuudesta ja koskemattomuudesta. Jos säätiö alkaa romahtaa, koko rakenne kohtaa muodonmuutoksia ja halkeilua, mikä johtaa hyvin surkeisiin seurauksiin.


Jotta pohjaveden haitalliset vaikutukset pohjaan saataisiin erilaisilla vedeneristysvalmisteilla, päällystäminen muovin muodossa sekä tunkeutuminen. Seuraavassa tarkastellaan lähemmin kumpikin tyypeistä ja kerrotaan jokaisen niistä.

Vedeneristys voi olla pystysuora tai vaakasuora. Vain kriittisissä tapauksissa voit tehdä vain yhden vaakasuoran vedeneristyksen. Jos tarvitaan luotettavampaa suojausta, käytetään myös pystysuoraa vedeneristyskykyä.


Pystysuora vedeneristys

Pystysuora vedeneristys suoritetaan levittämällä suojakerros koko pohjan korkeuteen sen pystysuorissa seinissä.


Pystysuoraa vedeneristystapaa käytetään tapauksissa, joissa pohjavesi tulee lähelle pintaa, ja perustuksen pystysuorissa pinnoissa on epäsäännöllisyydet ja mikrokumit, jotka johtuvat betoniseoksen väärästä asentamisesta tai betonin kovettumisen aikana epätasaisen kutistumisen aikana.

Betonin huonon värähtelyn seurauksena muodostuneet kuoret voivat vähentää brändin lujuuttaan (esimerkiksi M300-betonia ostettiin ja sen aikana syntyneiden vuotojen seurauksena sen brändinvoima todella muuttuu M200: ksi). Tämä ei ainoastaan ​​johda säätiön eliniän vähenemiseen vaan myös sen kantavuuteen!

Seuraavassa on video vertikaalisen vedenpitävyyden levittämisestä:


Vaakasuora vedeneristys

Tämän tyyppinen eristys voidaan suorittaa sekä päällystys- että telapinnoitemateriaaleilla. Koska rullaneristys käyttää usein katehuopaa, jolla on erinomaiset suorituskykyominaisuudet:
- korkea vedenkestävyys;
- pohjaveteen liuenneen kemiallisten yhdisteiden kestävyys;
- kestävyys;
- riittävä mekaaninen lujuus.


Vaakasuora vedeneristys suojaa kaikkia paikkoja, joissa säätö on kosketuksissa tiilimuuriin tai hirsitalon leikkauskruunuun. Tämä estää kosteuden tunkeutumisen maaperästä mikroskooppisten kapillaarien läpi materiaaliin, josta seinät on rakennettu, mikä on yleensä melko hygroskooppista (tiili, puu).

Vedenpuhdistus, joka asetetaan pohjan yläreunan ja siihen lepäävän seinän väliin, pystyy suojaamaan seinät lujasti maasta kosteudelta, johtaen paitsi kostutukseen ja mahdolliseen jäädyttämiseen, mutta myös rouhin, homeen ja sienen aiheuttamiseen.

Tarkastellaan nyt eri materiaaleja, joita käytetään pohjustuksen vedenpitävyyteen, katsotaanpa, miten ne eroavat toisistaan. Opimme, että on parempi - katemateriaali tai bitumipitoisuus, ja puhumme myös nykyaikaisista kalvomateriaaleista.


Katemateriaalin vedeneristys

Yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista, joita käytetään vedeneristyslaitteisiin, on kattohuopa. Liimaamiseen perustukseen käytetään erityisiä mastikkoja, jotka voivat olla sekä kuumia että kylmiä.


Ennen liimaamista ruberoidille, pinta puhdistetaan huolellisesti roskista, ja sitä käsitellään alukkeella, joka parantaa tarttuvuutta. Sen jälkeen mastiksi levitetään harjalla, joka rullaa ruploidirullaa, joka tasataan ja puristetaan liimaamalla pintaa vasten varmistaakseen luotettavan kosketuksen.


Kipsieristys

Toinen vedenpitävyys on ns. Kipsieristys. Se on vesiensuojaava koostumus, joka perustuu sementtisideaineeseen ja mineraali-lisäaineisiin, joissa on polymeeri-lisäaineita ja modifioivia aineita.

Kipsiä voidaan käyttää erilaisiin materiaaleihin - betoniin, kipsiin, tiilimuuraukseen. Lisäksi ne käyttävät tämäntyyppistä vedeneristysvettä sekä tilojen sisällä että ulkona.

Riippuen koostumuksesta, kipsieristys voi kestää 5 m korkean vesipatsaan ilman tuhoutumista ja kosteuden tunkeutumista.


Aseta kipsiä suojaavat yhdisteet useisiin kerroksiin hyvin valmistetulle pinnalle ilman kuoria, siruja ja halkeamia 2-3 kerroksessa, joiden paksuus on 4-5 mm, kutakin kerrosta kuivataan täydellisesti 24 tunnin kuluessa.


Obmazochnaya vedeneristys

Toinen yleinen suojaus säätöaineesta kosteudelta on päällystyseristys.


Liuotepohjaisilla mastoaineilla on voimakas tuoksu, mutta samalla ne sallivat työskentelyn myös negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa, mikä ei ole sallittua vesipohjaisten mastoaineiden kanssa.

Tyypit nykyaikaisia ​​läpäiseviä vedeneristysperusteita: valintamenetelmä

Vedenpitävyys alustalle

Vedeneristys on yksi parhaista keinoista suojella pohjaa pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta. Kosteus kykenee tuhoamaan paitsi klassisen tiilen tai raunioiden muuraus, koska sen kemialliset ominaisuudet, vesi myös tuhoaa voimakkaasti betonia ajan myötä, tuhoaa pohjan vahvistuskammion. Vedeneristys on valittava ottaen huomioon alueen erityisilmasto ja perustan tyyppi.

Tyyppiset basementin vedeneristys

Pohjan suojaaminen kosteudelta voi olla kolme päätyyppistä pinnoitetta:

 1. Obmazochnaya. Nämä ovat erityisiä vedenpitäviä pinnoitteita, jotka muodostavat vedenpitävän kerroksen, jonka paksuus on enintään 3 mm. Ne on valmistettu bitumista (kiinteä tai hartsi tuote) lisäämällä polymeerihartseja ja eteerisiä öljyjä, jäykkiä ja elastisia polymeeri-sementtikoostumuksia. Päätavoite on estää kapillaarin tunkeutuminen kosteuteen betonirakenteeseen, joka levitetään lastalla tai telalla. Joissakin tapauksissa, kun päällystysvesieristys toimitetaan suspension muodossa, sitä levitetään ruiskuttamalla.
 2. Okleechnaya vedenpitävä kellari on kerrostettu kerros. Tämä tuoteryhmä sisältää kattopuhaltimet, erilaiset läpäisevät kalvot ja bitumipolymeerit. Erityispiirre on se, että kaikki ne tehdään bitumin pohjalta, joten materiaaleja on lämmitettävä parantamaan liimausta. Hinnalla vedenpitävä kellarin vedeneristys on halpaa, sen haittana on mahdollinen vuotaminen ja kosteuden tunkeutuminen nivelet.
 3. Läpäisee vedenpitävyys, sen toinen nimi on kipsi. Nämä ovat materiaaleja, jotka valmistetaan sementin perusteella lisäämällä erilaisia ​​komposiittikoostumuksia ja levitetään pinnalle liuoksena. Useimmissa tapauksissa nämä ovat jauheita. Myytävät pussit, ennen käyttöä, ne on laimennettava veteen ja levitettäväksi lastalla kuin tavallinen kipsi. Pinnoitteen keskimääräinen paksuus on 5-15 mm, se karkenee hyvin kapillaarisen kosteuden kanssa, mutta ei liian kestämään mekaanisia vaurioita, ja pinnoitteessa on näkynyt halkeamia.

Tämäntyyppisen vedeneristysvalinnan valinta on riittävän suuri, lähes kaikki niistä tehdään mineraalipohjaisesti, joten ne ovat ympäristöystävällisiä.

Vedenpitävä läpäisy - toimintaperiaate

Pohjusuojan kerroksen tunkeutuminen

Betoni on huokoista materiaalia, jonka sisällä on erityisiä mikrokanavia, joiden kautta kosteus voi tunkeutua. Tällaisten mikrokanavien sulkeminen voi olla vain ulkoista laadun käsittelyä. Kosteus, joka putoaa betonipohjan keskelle, jäätymisen jälkeen laajenee huomattaviin määriin ja tuhoaa betonin sisältä. Se vähitellen tuhoaa betonin sisärakenteen ja hitaasti pääsee vahvistuskoriin. Jos metalli korroosio alkaa, on lähes mahdotonta pysäyttää se, ja muutamassa vuodessa säätiö alkaa romahtaa.

Vedeneristyksen peittäminen ei sovellu kaikentyyppisiin perustuksiin. Sitä käytetään usein ulkoisena suojakerroksena muulle eristykselle.

Nykyaikaiset päällystys- tai pinnoitusmateriaalit eivät kestä mekaanista rasitusta ja kattavat vain pohjan ulkopinnan, joka ei käytännössä tunkeudu huokosiin.

Vedenpitävyys tunkeutuu vuorotellen veteen liukenemattomien mineraalisuolojen muodostuneiden kiteiden ansiosta huokosiin ja tukkii ne, mikä suojaa betonin eheyttä. Kiteet kykenevät täyttämään jopa pienet huokoiset kanavat ja vesi ei enää kulje vesipinnan lisääntyneen pintajännityksen kautta. Siksi läpäisevän vedenpitävyyden valinta on perusteltua.

Vedenpitävyys on mineraalinen seos, joka perustuu sementtiin lisäämällä synteettisiä polymeerimateriaaleja ja hartseja. Ne levitetään kylmälle märälle pinnalle, kiteet kasvavat lähes jatkuvasti, joten myös pinnoitteen mekaanisten vaurioiden jälkeen vedenpitävyys palaa nopeasti. Tämäntyyppinen suojaava päällyste toimii hyvin kausiluonteisten lämpötilamuutosten kanssa. Huomaa, että tämä on ympäristöystävällinen materiaali, jota voidaan käyttää sekä ulkona että sisällä. Jotkut suspensorit voidaan levittää ruiskuttamalla, mutta ne ovat kalliita ja niitä käytetään enemmän, kun käsitellään suuria betonipintoja.

Pohjan suojakerroksen tyypit ja tarkoitus

Mahdollisuus suojata rakennuksen pohjaa kosteudelta

Sen koostumuksen ja tarkoituksen mukaan läpäisee vedenpitävyys säätiö on jaettu tyyppeihin:

 1. Vesiliuos, joka levitetään harjalla tai suihkeella. Käytetään pääasiassa uusilla pinnoilla, joilla ei ole näkyviä vaurioita ja suuria halkeamia.
 2. Kuiva seos on ensin laimennettava vedellä tahnan sakeuteen. Sitä käytetään lattialla, jota käytetään vedenpitävien töiden korjaamiseen ja restaurointiin, mutta sitä voidaan käyttää myös ensisijaisena kerroksena ennen kattoma-aineen asennusta.
 3. Vedeneristyssaumat. Se on sementtiseos, jota käytetään yksinomaan nivelten ja halkeamien kiristämiseen.

Vedeneristysmateriaalien markkinoilla nestemäisiä seoksia pidetään parhaana, ne peittävät täydellisesti betonipohjan huokoisen pinnan ja läpäisevät puolen metrin syvyyteen. Pohja-aineen läpäisevä vesitiiviys on vastustuskykyinen ilmakehään ja mekaanisiin vaikutuksiin, se ei liukene happoihin, alkaliin ja on lähes mahdotonta tuhota. Märän pinnan käsittelyn jälkeen muodostuu kiinteä kiteytyskerros, jolla on kyky saada talteen.

Hakemus tehdään neljässä vaiheessa:

 1. Pohjan pinta on ensin puhdistettava pölystä, rasvasta ja vanhasta bitumista. Sitten käsitellään betonia paineessa veden kanssa niin, että se tunkeutuu huokosten syvyyteen. Venttiilin ulkonevat osat on puhdistettava ruosteesta ja käsiteltävä korroosiosuojaryhmillä.
 2. Rakenteen sekoittaminen veden kanssa ennen keskimääräisen tiheyden keskeyttämisen saavuttamista.
 3. Sovita koostumus kahteen kerrokseen betonipinnalle, väliin tulee olla vähintään 6 tuntia.
 4. Ennen toisen kerroksen levittämistä on suositeltavaa harjata ensimmäinen kerros harjalla sen varmistamiseksi, että seuraava kerros on vedeneristys.

Jos nestemäisen koostumuksen on palautettava tuhoutuneen pohjan vedeneristyskerros, seos laimennetaan paksummaksi massaksi ja levitetään spatulilla. Käytä koristepäällysteet päälle vedenpitävyys voi olla vain kuukausi.

Korjaus säätöön läpäisevällä vedeneristelyllä

Läpäisevän vedenpitävyyden levitys

Menetelmän ydin on se, että eräillä erityisillä seoksilla on kyky kovettaa nopeasti veden vaikutuksen alla, muodostaen kiinteän betonikupin pohjaperheen paikoissa:

 1. Säröä tai saumaa on ensin laajennettava, syvennettävä ja puhdistettava pölystä ja vieraista esineistä.
 2. Tee sitten paksu tahna, tee reikä reiän muodossa betoniin. Kaikki työ on tehtävä mahdollisimman nopeasti, koska seos kuivuu tarpeeksi nopeasti.
 3. Asenna pistoke nieriin, pidä sitä käsissä tai raskaissa materiaaleissa improvisoitujen materiaalien kanssa useita minuutteja. Tämä aika riittää käynnistämään aktiivisen kiteytymisen, seos voi lämmetä merkittävästi tänä aikana.

Ravun pinta tasoitetaan koostumuksella ja käsitellään nestettä läpäisevällä vedeneristyksellä.

Edut ja haitat

Vedenpitävän materiaalin valinta rakennuksen perustuksen suojaamiseksi

Tämä on paras tapa suojata pohja kosteudelta huokoisissa mikrokanavissa:

 1. Voit muodostaa syvän vedeneristyskerroksen.
 2. Tämä on yksi niistä harvoista vedeneristysmateriaaleista, joita voidaan soveltaa onnistuneesti sisätilojen käsittelyyn, koska vedeneristys ei muodosta terveydelle haitallisia haihtuvia aineita.
 3. Sitä voidaan käyttää märillä pintoilla, riippumatta pohjaveden liikkeen suunnasta.

Haittoihin kuuluvat:

 1. Suojaa huokoisia mikrokanavia kosteudelta vain betonirakenteita, eikä tiilien ja roskien perustusten käsittely ole sopiva.
 2. Vedeneristyskykyä voidaan käyttää vain halkeama-kestävissä betoniperustuksissa.
 3. Ei voida käyttää huokoisten materiaalien rakenteiden vedenpitävyyteen.
 4. Sitä ei tulisi soveltaa esivalmisteen nauhan perustuksiin, koska lohkojen välissä on liian suuria saumoja.

Kuivien seosten lisäksi, jotka laimennetaan vedellä tehokkaamman tehokkuuden vuoksi, on myös toivottavaa käyttää myös vedenpitävää vedeneristyskykyä. Sitten molemmat materiaalikerrokset tarjoavat suurimman luotettavuuden ja suojauksen kosteudelta. Betoniin lisätään myös joitain vedeneristysmalleja ennen sen valmistusta ja kaatamista. Sitten ilmenee materiaalia, joka on kestävä kosteudelle, mekaanisesti kestävä ja inertti saastuneeseen veteen. Käytettäessä läpäisevää vesitiivistystä on tarpeen muistaa turvaohjeet, työskennellä kumihansikkaissa ja lasissa.

Talon rakentaminen

Säätiö on talon perusta. Rakenteen koko kestävyys riippuu sen lujuudesta ja turvallisuudesta. Säätiöön vaikuttaa sadevedet, pohjavesi ja kapillaarinen vesi, minkä seurauksena se sags ja deforms. Betoni pystyy keräämään kosteutta, joka kasvaa kapillaarien läpi, tunkeutuu seiniin ja lattiaan ja tarjoaa ihanteelliset olosuhteet muotin ja muiden sienten esiintymiselle. Tärkeää on myös meriympäristöön liittyvien betoniperustusten toimintaan liittyvä ongelma, jossa veden pakastus ja sulatus ilmenevät vuosittain. Vesi, joka tunkeutuu betonin huokosiin, joka jäätyy ja sulaa sisään, johtaa säätiön eheyden tuhoamiseen. Rakenteen suojelemiseksi veden tuhoisalta vaikutukselta vaaditaan peruspohjan hyötysuhdetta. Suoritetut rakennusvaiheessa vedenpitävät toimenpiteet varmistavat talon turvallisuuden. Jos kärsit epäilemättä siitä, tekisikö se vai ei, pidä sitä, että säätiön korjaaminen maksaa tulevaisuudessa enemmän kuin kodin rakentaminen kotona eikä ole tarpeen puhua työn monimutkaisuudesta ja monimutkaisuudesta.

sisältö:

Talon pääkanta-elementti vaatii erittäin tarkkaa huomiota rakennuksen kaikissa vaiheissa, laskelmista ja asennuksesta lähtien ja päättyen hydro- ja lämpöeristykseen. Sanomalla, että vedenpitävä säätiö omilla kädillä on yksinkertainen asia, ja se tarkoittaa kuuntelua. Itse tekniikka vaatii jonkin verran tietämystä ja ymmärrystä maaperässä ja betonissa esiintyvistä prosesseista sekä tietyissä vedeneristysmateriaaleissa. Kokemus on myös tärkeä, joten ennen kuin teet vedenpitävän pohjan, älä satu kuulemaan asiantuntijan kanssa ja ottamaan huomioon hänen suosituksensa.

Vedenpitävä teknologia

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on päättää eräistä vesieristysmääräyksistä. Voit tehdä tämän harkitsemalla useita lähtöolosuhteita:

 • Pohjaveden taso;
 • Maaperän "turvotuksen" voima jäätymisen jälkeisenä aikana;
 • Maaperän heterogeenisuus;
 • Rakennusolosuhteet

Jos pohjaveden enimmäispinta-ala on alapinnan alapuolella yli 1 m, riittää, että pystysuora vedenpitävyys ja vaakasuora rappaus tehdään katemateriaalin avulla.

Jos pohjaveden taso on korkeintaan 1 m pohjan pohjasta, mutta se ei saavuta kellarikerroksen tasoa tai saavuttaa erittäin harvoin, niin korkealaatuisen vedenpitävyys edellyttää monimutkaisten toimenpiteiden laajentamista. Vaakasuora vedeneristys kahdelle kerrokselle, jossa on tiiviste niiden välissä. Pystysuoraa eristystä varten on välttämätöntä käyttää sekä pinnoitusmenetelmää että liimaustelamateriaalia. Säätiön vedenpitäviksi tarkoitetuista materiaaleista suunnitellun budjetin mukaan on mahdollista käsitellä lisäksi kaikki pohjan ja kellarin betonielementit läpäisemällä vedenpitävyys ja estämällä veden kulkeutuminen kapillaareihin.

Jos pohjaveden taso on kellarikerroksen ja kellarikerroksen yläpuolella tai talon rakentamisalueella, se on kuuluisa usein ja runsaasta sademäärästä, joka on pitkä ja vaikea päästä maaperään, ja sen lisäksi edellistä toimenpideluetteloa varten on tarpeen varustaa kuivatusjärjestelmä koko talon ympärillä.

Kellarin vedenpitävyyteen hinta riippuu käsiteltävästä pinta-alasta, toimenpiteistä, vedenpitävien materiaalien tyypistä ja määrästä. Helpoimmassa tapauksessa sinun on käytettävä rahaa vain bitumiin. Ja kaikkein vaikeimmin - samaan aikaan liimaukseen, rullalle, läpäisemään vedenpitävään materiaaliin ja työn tekemiseen tyhjennys- tai paine-seinän järjestämiseksi.

Vaakatasoinen pohja vedeneristys

Nauhat ja monoliittiset (kiinteät) perustukset vaakasuoraan vedeneristys tehdään kahdessa paikassa:

 • Pohjakerroksen taso 15-20 cm: n tasolla tai alapuolella;
 • Kellarissa ja säätiön risteyksestä seinään.

Se on tärkeää! Vaakasuora vedeneristys voidaan tehdä vain talonrakentamisen aikana, joten huolehdi siitä ajoissa.

Ennen kuin aloitat kaiken työskentelyn säätiön ja kellarijärjestelyn yhteydessä, on täytettävä savesta 20-30 cm kerros kuopan pohjassa ja paina sitten varovasti alas. Yläpuolelta betonia kaadetaan 5 - 7 cm kerroksella, joka on tarpeen vedenpitävyyden varustamiseksi perustuksen alle. Ennen vesitiivistyksen asettamista betonin on kuivuttava ja se on kunnostettava vähintään 10-15 päivän ajan. Seuraavaksi betoni on huolellisesti pinnoitettu bitumimastilla koko alueelle, ja ensimmäinen kerros kattohuopa asetetaan sille. Sitten pinta pinnoitetaan uudelleen mastilla ja asetetaan toinen kerros katemateriaali. Yläpuolella kaadetaan 5-7 cm kerros betonia, joka on tasoitettava ja silitys.

Se on tärkeää! Ironnage viittaa myös vesisuojaa tuottaviin toimenpiteisiin. Tämä tehdään tämän tekniikan avulla: 2-3 tunnin kuluttua 1-2 cm: n sementtiä levitetään ohut seulan läpi juuri valetun betonin päälle. Sitten tasoitetaan. Jonkin ajan kuluttua sementin tulee kastua betonin sisältämästä kosteudesta. Lisäksi pinta käsitellään samalla tavoin kuin perinteisellä betonipinnoilla - se kostuu aina veteen, kunnes betoni saavuttaa voimaa ja kuivuu.

Kun nauha- tai paalusäätiön järjestely on saatettu päätökseen, sen on myös oltava vesitiivis, jotta kosteus ei nousisi ylöspäin - seinämiin. Tällöin pinta avautuu bitumimateriaalilla, ja kateaine tai muu valssattu materiaali asetetaan päälle. Menettely suoritetaan kahdesti saadaksesi kaksi kerrosta. Pohjasta ripustetun kierretyn materiaalin reunat eivät ole leikattuja, mutta ne on käännetty alaspäin ja painettu sitten pystysuoraan vedenpitävyyteen.

Laitteen tyhjennysjärjestelmä

Pohjaveden pintatasosta ja maaperän rakenteesta riippuen perustuksen vedenpitävyys voi edellyttää vedenpoistojärjestelmän läsnäoloa, joka kerää ja purkaa ylimääräistä ilmakehää ja pohjavettä erilliseen kaivoon. Pohjimmiltaan tällainen tarve syntyy, kun pohjavesi ja maaperän huono läpäisevyys.

Jätevesijärjestelmän järjestämiseksi on välttämätöntä kaivata kaivantoa kohteen ympärille noin 0,7 metrin etäisyydelle siitä. Syvyys riippuu vesipesun tasosta. Leveys - 30 - 40 cm. Ovenkaivojen on sijaittava hieman vastoin keräyskaivoa tai kaivoa. Geotekstiilit asetetaan pohjaan ja kääritään reunat kaivantoihin 80-90 cm. Peitämme soraa tai murskattua kiveä 5 cm: n kerroksella kaivannon koko pituudelta. Sitten asetetaan rei'itetyt tyhjennysputket, joiden kaltevuus on 0,5 cm per lineaarinen. Me täytämme soraa 20-30 cm kerroksella, joka on pesty ensin, jotta putket eivät tukkeudu. Tällöin kääritään kaikki geotekstiilien jäljellä olevat reunat. Lasketaan putket keräyskaivoon. Nukahtaa maata.

Viemäröintijärjestelmä voidaan suorittaa talonrakentamisen päätyttyä tai jopa jonkin aikaa käytön aikana, jos tällainen tarve tunnistetaan.

Pystysuora pohja vedeneristys

Voit säätää pohjan pystysuoran pinnan vedenpitävyyttä käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja yhdistämällä ne toisiinsa. Alla olevista vaihtoehdoista voit käyttää yhtä tai useampaa kerralla yksittäisten rakennusolosuhteiden mukaan.

Bituminen kellarin vedeneristys

Halvinta tähän päivään on mahdollisuus päällystää pohjustuksen vedeneristys bitumihartsilla. Tätä varten ostamme bitumia, useimmiten sitä myydään baareissa.

Suuressa säiliössä (potti, kauha, astia) kaada 30% jäteöljystä ja 70% bitumista. Säiliö on lämmitettävä, jotta voimme sytyttää sen alle tai asettaa sen kaasuliesiin. Kun bitumi kuumennetaan nestemäisen seoksen tilaan, voit aloittaa sen levittämisen pinnalla, joka on esitelty.

Levitä bitumi pohjan pinnalle rullalla tai harjalla, yrittäen voitele kaiken perusteellisesti. Aloitamme päällystää pohjan pohjan kanssa ja lopuksi 15 - 20 cm maanpinnan yläpuolella. Levitä 2 - 3 kerrosta bitumia siten, että kokonaispaksuus on 3 - 5 cm.

Se on tärkeää! Koko tämän ajan bitumisäiliön on oltava kuumaa niin, että se ei jäätyy.

Bitumi tunkeutuu ja täyttää kaikki betonin huokoset estäen kosteuden pääsyn siihen. Se kestää viisi vuotta - suhteellisen pitkä. Sitten se alkaa sortua ja halkeilla, kulkee vesi betoniin.

Voit pidentää hankaavan vedenpitävyyden käyttöikää käyttämällä bitumipolymeerimaisia ​​aineita, niissä ei ole puhtaan bitumin haittoja ja kestävät. Markkinat voivat tarjota mastisia sekä kuumaa ja kylmää käyttöä että polymeeriliuoksia, joilla on kova tai nestemäinen koostumus. Tällaisten materiaalien levittämismenetelmät voivat olla erilaisia: käyttämällä rullaa, laastaria, rakeita tai suihkeita.

Okleechny vedenpitävä kellari rulla materiaaleja

Valssattuja vedeneristysmateriaaleja voidaan käyttää sekä erikseen että pinnoitusmenetelmän lisäksi.

Yleisin ja suhteellisen halpa eristyseriste on kateaine. Ennen sen kiinnittämistä pohjan pinnalle se on käsiteltävä bitumipesulla tai mastilla kuten edellisessä menetelmässä.

Sitten katelevy voidaan lämmittää kaasujousella ja levittää pohjan pystysuoralle pinnalle 15-20 cm: n päällekkäin. Tätä menetelmää kutsutaan fuusioiksi. Mutta myös ruberoidia voidaan kiinnittää erityisten liima-aineiden avulla. Ylhäältä katumme jälleen bitumimastilla ja liimataan toinen kerros katemateriaalia.

Se on tärkeää! Ennen ruberoidin kiinnittämistä on tarpeen kääriä vaakasuoran vedeneristeen reunat alas ja puristaa sitä, sulauttamalla valssatun materiaalin ylhäältä.

Ruberoidin sijaan voit käyttää nykyaikaisempia valssattuja materiaaleja: TechnoNIKOL, Stekloizol, Rubiteks, Gidrostekloizol, Tekhnoelast tai muut. Niiden polymeerinen pohja on polyesteriä, mikä parantaa elastisuutta, kulutusta ja parantaa suorituskykyä. Huolimatta korkeammasta hinnasta kattohuopaan verrattuna, näitä materiaaleja suositellaan käytettäväksi pohjaeristyksen vedeneristykseen. Mutta ne eivät kykene antamaan pinnoitteelle riittävää lujuutta ilman mastikäsittelyä, koska ne eivät tunkeudu huokosiin.

Nestemäisen kumin pohjaeristys

Okleechnoy vedenpitävyyden sijaan voit käyttää nestekumia, jolla on hyvä tartunta pohjaan, kestävä ja helposti syttyvä. Ja mikä tärkeintä, pinta on saumaton, mikä tarjoaa paremman suojan. Jos perustan vedeneristys tehdään manuaalisesti, niin yksikomponenttinen nestekumi, kuten Elastopaz tai Elastomiks, tekee sen.

Aineenkulutus / m2 on 3 - 3,5 kg.

Elastopazia levitetään kerroksittain, kahdessa kerroksessa, kestää vähintään 24 tuntia +20 ° C: n lämpötilassa kuivua. Myydään kaupeina 18 kg, halvempaa kuin Elastomiks. Jos kauhaa ei käytetä kokonaan, se voidaan tiivistää tiukasti ja käyttää myöhemmin.

ElastoMix levitetään yhdellä kerroksella, sen kuivuminen kestää enintään 2 tuntia +15 ° C: n lämpötilassa. Myydään kauha 10 kg, Elastopaz kalliimpia. Jos ElastoMix-kauhaa ei käytetä kokonaan, seosta ei voida säilyttää, koska seokseen, joka lisätään seokseen ennen käyttöä, aiheuttaa ämpärien sisällön muuttuvan kumiin 2 tunnin kuluessa.

Valittava materiaali riippuu isännän mieltymyksistä ja toteutusaikataulusta. Ennen nestekaalin levittämistä pinnan on oltava pölyttömiä ja käsiteltävä pohjamaalilla. Tunnin kuluttua, käytä pakkauksessa annettuja nestekumia telalla, lastalla tai harjalla.

Nestekumilla käsitelty pinta voi vaatia suojaa ulkopuolisilta vaikutuksilta, jos täyteaine maaperässä sisältää kivet tai roskat. Tässä tapauksessa pohjan on peitettävä geotekstiilillä tai varustettava paine seinään.

Pohjamaalaus vedenpitäväksi

Vedenpitävyys tunkeutuu materiaaleihin, joiden aineet pystyvät tunkeutumaan betonin rakenteeseen 100 - 200 mm: n tarkkuudella ja kiteytyvät sisälle. Hydrofobiset kiteet estävät veden tunkeutumisen betonirakenteeseen ja nostavat sitä kapillaareihin. Myös betonin korroosiota estetään ja sen roiskeenkestävyys lisääntyy.

Materiaalit kuten Penetron, Aquatron-6 ja Hydrotex viittaavat tunkeutumiseen anti-kapillaariseen vedenpitävyyteen, eroavat tunkeutumissyvyydestä ja käyttötavoista. Useimmin samanlaisia ​​materiaaleja käytetään kellarin, sisäpohjan tai kellarin sisäisten betonipintojen hoitoon.

On parasta käyttää läpäisevää vesitiivistystä märällä betonilla. Tee näin ensin puhdista pölyn pinta ja kostuta sitten perusteellisesti. Levitä materiaali useaan kerrokseen. Kun se imeytyy, ulompi kalvo voidaan poistaa.

Kipsi vedenpitävä pohja

Säätöpinnan pystytason tasoittamiseen ja vedenpitävyyteen voidaan käyttää erityisiä kipsiseoksia lisäämällä kosteutta kestäviä komponentteja: betoni-, betoni- tai asfalttimastia.

Kipsi suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin kipsiseinät majakkaissa. Jotta halkeamat eivät näkyisi pitkään, on suositeltavaa käyttää sitä kuumalla tavalla. Kuivauksen jälkeen kipsikerros on suojattava täyttämällä savilukko ja täyttö savella.

Pohjan vedeneristys

Itse asiassa tämä menetelmä on moderni korvaaja savi linna. Pohjaveden suojelemiseksi aggressiivisilta painevesiltä käytetään bentoniittimattoja, jotka perustuvat saveen. Muuten niitä voidaan käyttää muiden vedeneristysmenetelmien lisäksi. Savi-matot kiinnitetään käsiteltyyn pohjaan tikkaiden avulla. Ne asetetaan 15 cm: n päällekkäin. Sen jälkeen seinään asennetaan betonista valmistettu paine-seinä, joka toimii esteenä, joka estää mattojen paisumisen.

Käytön aikana mattojen paperiosa tuhoutuu ja savia painetaan pohjan pinnalle ja suoritetaan suojatoiminto.

Savi linna

Savi linna on myös suunniteltu olemaan antamatta painevettä pohjaan. Tätä varten kaivetaan noin 0,6 m kaivantoa. Pohjaan kaadetaan kerros ryöstöä. Sitten pohjan ja seinän kaivanto on tamped kanssa paksua savea useita kerroksia kuivumista taukoja. Jäljelle jäävä tila on täynnä joko soraa tai saviä ja yläosassa on sokea alue.

Kevään tulvissa savesta ei päästetä vettä pohjaan, ja alempi kosteus lähtee törmäyskerroksen läpi.

Vedenpitävä säätiö - vastuullinen asia. Tässä artikkelissa olemme tarkastelleet vain yleisimpiä menetelmiä. Jos päätät tehdä kaiken työn itse, muista, että yrityksen menestyksen tärkein asia on valita oikeat materiaalit ja tarvittavat toiminnot. Sitten säätiö kestää kauan ja ei vaadi kalliita korjauksia.

Maaperän viemäröinti - tärkein rakennusvaiheen valmisteluvaihe. Kuivatusputkien käyttö nopeuttaa merkittävästi ja yksinkertaistaa vedenpoistojärjestelmien asennusta. Jätevesiputkia tarvitaan veden poistamiseksi korkealla pohjaveden pinnalla.

Pohjamaalaus vedenpitäväksi

Pohjan läpäisevä vedenpitävyys on nykyaikainen ja luotettava suojausmenetelmä, joka perustuu erikoisyhdisteiden kykyyn täyttää betonin huokoset veteen liukenemattomilla kiteillä, mikä luo hydro-esteen säilyttäen materiaalin höyryn läpäisevyyden.

Läpäisyperiaatteena on vedenpitävyys

Betoni - huokoinen materiaali, tämä johtuu sen ominaisuudesta imeyttää vettä. Pienimmät kanavat, joita kutsutaan kapillaareiksi, siirtävät vesimolekyylejä huomattavaan syvyyteen. Veden jäätymisen aikana kosteudelta täytetyt mikrokumit laajenevat ja betonin kapillaarin läpäisevyys lisääntyy. Betoni vanhenee, kaatuu, alkaa virrata. Veden ja ilman läsnäollessa rakenteiden sisältämät varusteet ruosteen ja korroosionkestävät materiaalit tuhoavat materiaalia.

Rakenteet, jotka ovat suorassa kosketuksessa maan kanssa, esimerkiksi rakennuksen perustus, ovat vaikeimmissa olosuhteissa: veden lisäksi heikosti emäksiset tai happamat komponentit vaikuttavat maaperään. Ylläpidetyt ja suosittuja menetelmiä vedenpitävyyden säätämiseksi, kuten esimerkiksi liimaamalla tai päällystämällä vedeneristys, suojaavat vain pohjan pintaa ja vähäisimmät vauriot alkavat päästää veteen. Siksi vedenpoiston lisäksi vedenpoistoa parannetaan kosteuden poistamiseksi pohjaseiniltä.

Vedenpitävällä materiaalilla on täysin erilainen toimintaperiaate. Vesitiiviiden liuosten ja seosten komponentit ovat vuorovaikutuksessa betonin sisältämien kalsium- ja alumiini-ionien kanssa muodostaen monimutkaisia ​​kiteisiä hydraatteja. Betonissa olevat huokoset ja kapillaarit vähitellen umpeen neulamainen kiteet, jättäen merkityksettömiä aukkoja, joiden kautta vesimolekyylit voivat tunkeutua höyryn muodossa. Tällöin veden kapillaari imeytyy mahdottomaksi vesipisaroiden pintajännityksen takia.

Betonin huokosten ja kapillaarien täyttö tapahtuu veden suoraa osallistumista vastaan, joten läpäisevä vedeneristys voidaan suorittaa märällä pohjalla. Vedeneristyskerros ei ole rajoittunut betonin pintaan: kiteiden kasvu jatkuu ja riittävä kosteus voi tunkeutua betonin syvyyteen jopa 0,6 metriä. Kiitos tämän ominaisuuden, on mahdollista vedenpitävä säätiö, sekä rakennuksen ulkopuolella että sen sisällä, mikä on erityisen kätevää kunnostettaessa vanhojen rakennusten perustuksia.

Läpäisevän vedenpitävyyden tyypit

Erilaisille vedeneristyskohteille on erilaisia ​​läpäiseviä vedenpitäviä ominaisuuksia:

 • Vesipitoinen liuos ehjäbetonin käsittelemiseksi harjalla tai ruiskuttamalla. Käytetään ensisijaisesti uusissa malleissa;
 • Seos levittämiseen lastalla. Luo 2 mm: n kerroksen, se on suositeltavaa vanhan betonirakenteiden kunnostukseen ja vedenpitävyyteen;
 • Vedeneristyssaumat. Melko paksu seos, joka on suunniteltu korjaamaan ja saumojen vedeneristys. Käytetään yhdessä nestemäisen liuoksen kanssa;
 • Yhdisteet korjata ja poistaa voimakkaita vuotoja. Käytä tarvittaessa betonin korjaamiseen.

Teknologia jalostuksen säätiön nestemäisiä ratkaisuja

Sitä käytetään uusien betonilohkojen tai monoliittisten perustusten käsittelyyn sekä rakennuksen ulkopuolella että sen sisällä. Käsittelyn jälkeen muodostuu kestävä vedeneristyskerros, jonka aikana kiteytyminen jatkuu veden kanssa kosketuksissa.

 1. Pinta puhdistetaan pölystä, liasta, rasvasta ja bitumista. Jotta liuos olisi helpompi tunkeutua sileän betonin huokosiin, se voidaan hiekkapuhallettu tai puhdistaa metallisella harjalla. Liittimien ulkonevat osat puhdistetaan ruosteesta. Pinta pestään vedellä paineen alaisena, kunnes betoni on täysin kostunut.
 2. Koostumus sekoitetaan pakkauksen ohjeiden mukaan, kaadetaan vettä kuivaan seokseen ja sekoitetaan perusteellisesti. Sinun pitäisi saada sekoitus nestemäisen hapan kerman koostumuksen kanssa.
 3. Koostumusta levitetään leveällä harjalla kahdessa kerroksessa, ensimmäisen kerroksen valotusaika on 2-6 tuntia. Kun toinen kerros on asetettu yli 6 tunnin kuluttua, ensimmäisen kerroksen pinta on harjattu pois. Koostumuksen soveltaminen on mahdollista sekä kadun puolelta että kellarin huoneen sisäpuolelta. Vedenpitäväksi säästetyn tuhoutuneen rakenteen ansiosta liuos laimennetaan paksuksi tahnamaiseksi sakeukseksi ja levitetään spatulilla noin 2 mm: n kerroksella.
 4. Koristeellinen pinnoite on mahdollista aikaisintaan 21 päivää sen jälkeen, kun pohja on vedeneristetty.

Tekniikka tunkeutuu vedenpitäviin liitoksiin ja saumoihin

Sitä käytetään saumojen, nivelten, halkeamien ja nesteen läpäisevän vedenpitävyyden hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös tuhoutuneen betonipinnan palauttamiseen.

 1. Betonin pinta puhdistetaan lian ja pölyn avulla, pestään vedellä. Halkeamia on kirjoittanut, poistamalla sementtilaastin jäänteet, liitokset tekevät 2,5 x 2,5 cm: n urat hiomakoneen tai perforaattorin avulla.
 2. Vedä vapaasti halkeamia ja uria vedellä harjalla tai ruiskulla. Hakea halkeamia nestemäisellä läpäisevällä vedeneristysliuoksella ja kestää 2-6 tuntia.
 3. Sekoita tarvittava määrä kuivaa seosta veden kanssa saven sakeuteen. Laita seos halkeamiin ja saumoihin, kädet tai lastasi. Jos on tarpeen tiivistää suurikokoisia halkeamia, liuokseen on lisättävä hienoa soraa. Vedenpitävänä betonisia rakenteita, joissa on vahinkoja, seos levitetään useimmissa kerroksissa lastalla, jonka kerros on korkeintaan 13 mm.

Tunti vedenpoistoliuoksen asettamisen jälkeen on tarpeen käsitellä saumat nestemäisellä vedeneristysliuoksella.

Säätiön teknologian korjaus läpäisevällä vedeneristyksellä

Tätä tekniikkaa käytetään eliminoimaan vuotoja voimakkaalla hydrostaattisella paineella, se perustuu seoksen ominaisuuteen nopeasti muodostamaan vedenpitävä betonipistoke pohjaan vahingoittumispaikalle.

 1. Särö tai vaurioitunut sauma on kirjonta, syvennettävä, anna sen sisäänpäin kasvaneen kartiomaisen muodon.
 2. Valmista paksun tahattoman sakeutteen ratkaisu, niin että siitä on mahdollista sokeutua pistoke betonin reiän muotoon. Kaikki työ on suoritettava hyvin nopeasti: sekoitus - enintään 2 minuuttia, halkeamien tai reikien upottaminen - 3 minuuttia.
 3. Aseta tuloste kouruun ja paina voimakkaasti käsin tai kätevällä esineellä 1-2 minuuttia. Tänä aikana liuos asetetaan ja aktiivinen kiteytyminen alkaa.
 4. Korjatun rotkon pinta tasoitetaan liitoksella ja saumoilla, ja sitten käsitellään nestemäisellä liuoksella läpäisemällä vedenpitävyys.

Käytettävissä on myös työkaluja, joita käytetään konkreettisen monoliittisen perustuksen rakentamisessa: ne pannaan valmiiseen betoniin lasketun määrän vesiliuoksena. Betoni tällaisten lisäaineiden kanssa kestää kosteutta, mekaanisesti vahvaa, inerttiä aggressiivisiin nesteisiin.

Kaikki tunkeutuva vedeneristyskäsittely on tehtävä kestävässä kumihansikkaassa, lasissa, estäen liuosten ja tahnojen pääsyn iholle. Vanhojen tiilen, betonin ja luonnonkiven perusteiden korjaamiseen käytetään myös ruiskutuksen läpäisevää eristystä.

Vedenpitävyys

Vedenpitävyys (läpäisevä vedeneristys) - materiaalit, jotka koostuvat Portland-sementistä, täyteaineista ja kemiallisten yhdisteiden seoksesta (kutsutaan myös aktiivisiksi kemiallisiksi lisäaineiksi). Lisäaineita ovat tyypillisesti alkali- ja maa-alkalimetallien suolat, mutta polymeerisiä lisäaineita voidaan myös käyttää.

Rakennusten, lattian, seinien ja kattojen maanalaisen osan suojelemiseksi on nyt olemassa useita erilaisia ​​vedenpitävyyksiä. Yleisimmin käytetyt rakennuseristeen ja korjauksen vedeneristysmateriaalit ovat:

 • valssatut kateaineet ja eristysmatot ovat vedenpitäviä tekniikoita;
 • päällysteseokset ja pinnoituskoostumukset - sementti-hiekkakivi, johon on lisätty vettä hylkivä modifiointiaineita, bitumimuovia, nestekumia, nestemäistä lasia, polymeerisbetonia, synteettisiä hartseja ja muita aineita;
 • lataustekniikka;
 • (esim. silikaattilasilasi) ja se saa erityisominaisuuksia;
 • Syvän tunkeutumisen injektoinnin vedeneristys tai sitä kutsutaan myös kyllästämällä.

Toiminnan periaate

Olet yllättynyt, mutta läpäissyt vedenpitävyys keksittiin lähes 70 vuotta sitten - vuonna 1952 tanskalainen yritys Vandex alkoi tuottaa pohjimmiltaan uusia eristemateriaaleja betoniin perustuen sementti-hiekka-seokseen sekoittaen veteen. Samanaikaisesti saatiin nestemäinen koostumus, joka substraatin pinnalle levittämisen jälkeen ei muodosta ainoastaan ​​ulkoista suojaavaa pinnoitetta päällystyseristykseksi vaan myös tunkeutuu betoniin tai kiveen halkeamien, mikrohuokosten ja rakenteellisten kapillaarien läpi. Samanaikaisesti seos muuttuu kestäväksi veteen liukenemattomaksi, joka sulkee kaikki aukot, vedenpitävät mikrokiteet. Näin ollen perusmateriaalit eivät ainoastaan ​​muuttuneet vedenkestäviksi, vaan vahvistettiin myös, mikä pidentää niiden elinikää.

Läpäisyperiaatteena on vedenpitävyys

Edullisemmilla vedeneristysmuodoilla - telalla ja pinnoitteella on sellainen haitta, että kun se levitetään betonin pinnalle kosteuden kanssa huokosissa (ja tämä on lähes aina), se muodostaa tiheän, hengitettävän kalvon, joka estää höyryjen poiston. Tästä johtuen muotti esiintyy seinien ja lattian pinnalla. Vedenpitävyys läpäisee eri tavalla - kun nestemäinen seos tulee betonin huokosiin, sen komponentit reagoivat sementin kanssa ja syntyneet kiteet syrjäyttävät höyryjä. Heti kun kaikki kosteus sidotaan ja ylimäärä poistetaan, kiteet pysähtyvät kasvaa ja muodostuu pintakalvo.

Kiteet suurennettaessa

Vedenpitävyys voi täyttää betonin paksuuden 30-40 cm syvällä ja samanaikaisesti täysin tiivistää halkeamia jopa 4 mm leveäksi.

Syvä tunkeutumisen suoja-aika - 70-100 vuotta (seoksen koostumuksesta riippuen). Tämä on melkein sama kuin itse betonin käyttöaika! Vaikka päällystyssuojaus on tehokas 25-30 vuotta.

Eristeen tunkeutumisen edut

Vedenpitävästä läpäisevästä toiminnasta on useita etuja, joita muilla ei ole. On huomattava, että:

 • näitä materiaaleja voidaan käyttää kaikentyyppisiin rakennuksiin ja rakenteisiin, maanalaisiin ja pintarakenteisiin;
 • mahdollisuus käsitellä kaiken ikäisen ikärakenteita - sekä uusia että vanhoja - korjaus- ja kunnostustöiden aikana;
 • syvä tunkeutuminen vedenpitävyyteen suojaa betonirakenteita metalli-korroosiosta, mikä pidentää niiden käyttöikää lähes kolme kertaa;
 • syvän tunkeutumisen sekoitteita voidaan levittää märille pinnoille, ts. betonin esikuivausta ei tarvita;
 • läpäisevä vedenpitävyys on helppo valmistaa ja yksinkertaisesti soveltaa - manuaalisesti tai ruiskuttamalla;
 • ihmisten ja ympäristön täydellinen ympäristönsuojelu;
 • säätiön, seinien, lattian, teknisten verkostojen, pilarien ja muiden betonirakenteiden käsittelyn seurauksena muodostuu kiinteä saumaton liitos;
 • seinämien ja lattioiden lisäastetta ei tarvita jälkikäsittelyyn;
 • käyttölämpötilat - -30 - +75 astetta (jotkut seokset voidaan käyttää kuumalla betonipinnalla - jopa 85-105 astetta);
 • suojakalvo kestää mekaanisia ja kemiallisia vaikutuksia, ei repeä, ei irrota koko rakennuksen tai rakennuksen käyttöjakson aikana.
Läpäisevän vedenpitävyys

Soveltamisalueet

Vedeneristyskykyä käytetään yhä enemmän rakentamisessa:

 • matalien ja korkeiden rakennusten kellarikäsittely;
 • pohjakerroksen ja kellarikerroksen seinien ja lattian suojaaminen pohjavedestä;
 • vedenpitävät altaat, kaivot, vesisäiliöt, jätevedenpuhdistamot ja muut vesisäiliöt;
 • seinien ja lattian käsittely korkealla kosteudella - kylpyhuoneet, kylpyhuoneet, pesulat, saunat, kellarit jne.;
 • maanalaisten tietoliikenneverkkojen ja laitteistojen suojaaminen;
 • siviilipuolustuslaitosten, kaivosten, varastojen, metrojen, tunneleiden vedeneristys.

Vedenpitävä läpäisevyys ei koske tällaisia ​​rakennusmateriaaleja:

 • vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni;
 • kevytsoraa;
 • vaahtomagnessi ja kaasu magnesiitti;
 • vaahto- ja kaasukipsi;
 • shungizitobeton;
 • liuskekivi;
 • polystyreeni-vaahtotiskit;
 • asbestisementtiä ja muita suuria huokosia sisältäviä materiaaleja.

Ei ole kyse siitä, että läpäisevä vedenpitävyys on tehotonta näille materiaaleille, mutta suuren määrän huokosten vuoksi suojasäiliön kulutus kasvaa kymmenkertaiseksi. Siksi tällainen hakemus on taloudelliselta kannalta perusteeton - vedenpitävyys on kannattavampaa.

Tämäntyyppistä vedeneristys ei myöskään ole suositeltavaa krakkauksen ja voimakkaiden värähtelyjen kohteeksi joutuneille betonipohjille (esimerkiksi sillatukeen).

Vedenpitävä "PENETRON"

Tehokkain valmis sekoitus

Useimmiten maassamme käytetään tällaisia ​​sävellyksiä:

 1. Tunnetuin tunkeutuva vedeneristys - amerikkalainen seos PENETRON. Ne ovat erittäin tehokkaita uusille betonirakenteille ja vanhoille betonille, joiden halkeamat ovat enintään 0,5 mm. Jos aukko on päättynyt enemmän, seinät ja lattia on esikäsitettävä PENEKRIT-valmisteella. Ulkoisten painehäviöiden (kaivot, altaat, jätevedenpuhdistamot) läsnä ollessa PENELAG-hydro-hajotusrakennetta on käsiteltävä.
 2. OSMOSIL - syvä tunkeutuva eristys Italiassa, jota käytetään yksityisessä ja teollisessa rakentamisessa. Tämän seoksen erityispiirteet ovat seinien, lattioiden ja rakenteiden pintojen alustava rappaus.
 3. Kotitalouksien seokset HYDROTEX ja HYDROCHIT. Ne on jaettu vedenpitäviin materiaaleihin ulkokäyttöön - merkitty Y: llä ja sisäseinillä ja lattioilla - merkitty B: llä.
 4. Erittäin menestyksekäs hinta-laatu-materiaaleista CRYSTALLIZOL-merkin alla kotimainen valmistaja GidroStroyKomplekt. Eri tyyppejä on myytävänä: uusille betonipinnoille - käsi W12, vanhoille W12, nivelille ja saumoille - "Suture", korjaustöihin "Repair" ja "Gidropromba" - kaivojen seiniin.
 5. AQUATRON-6 (valmistaja LLC Aquatron - BHK, Venäjä) - kaksitoiminen tiiviste, joka tunkeutuu huokoisiin rakennusmateriaaleihin syvyyteen 40 cm.

Tekniikka toimii tunkeutuvien yhdisteiden kanssa

Syvä tunkeutuminen vedeneristysmateriaaleihin on helppokäyttöinen. Teokset toteutetaan useassa vaiheessa.

 1. Seinien, lattioiden, rakenteiden pintakäsittely. Tähän kuuluu lian, tippujen, pölyn puhdistus. Kiillotettu betoni on hiekkapuhallettava ja liuoksella (1:10) suolahappoa, joka auttaa avaamaan huokoset. Kun läsnä on muotin pohja hoitoon antiseptinen.
 2. Suojaavan seoksen paremman tarttuvuuden ja tunkeutumisen vuoksi pohjaan saumien ja saumojen urien lisääminen lisäävät myös halkeamia 2,5 cm: n syvyyteen ja leveys 2 cm.
 3. Tiiliseinien osalta tekniikka on hieman erilainen. Kaikkien muurien koko pinnalle on tarpeen porata reikiä 45 asteen kulmassa, noin 2,5-3 cm: n syvyyteen (2/3 muurauspaksuuteen) noin 5 cm: n etäisyydellä niiden välillä. Huuhtele nämä urat vedellä paineen alaisena ja täytä ne tavanomaisella rappausseoksella (mieluiten, myös paineen alaisena). Kuivauksen jälkeen kipsiä voidaan käyttää vedenpitävänä.
 4. Kostuta suojattava pinta vedellä - rullalla tai suihkulla.
 5. Tiukasti ohjeiden mukaan laimennetaan kuiva koostumus vedellä. Samanaikaisesti ei ole välttämätöntä valmistaa koko ratkaisua, vaan osaa, joka voidaan valmistaa puolessa tunnissa ja sitten uusi (30 minuutin kuluttua koostumus asetetaan itselleen).
 6. Sitä voidaan käyttää millä tahansa työkaluterällä, harjalla, spatulilla (erityisesti nivelillä), ruiskulla. Mikä on parempi valita - kirjoitetaan pakettiin.
 7. Koostumusta on käytettävä kahtena kerroksena 1-1,5 tunnin välein, enintään 1 cm: n paksuihin, ilman sakkaamista toistuvasti ja hankaamatta.

johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että syvän tunkeutumisen vedenpitävyys on erinomaiset suorituskykyominaisuudet, ei ole rulla- ja pinnoitustekniikan haitat, luotettavasti suojaa ja vahvistaa betonia ja kestää hyvin pitkään. Miinuksista voidaan huomata tämäntyyppisen suojan melko korkeat kustannukset.

Pohjamaalaus vedenpitäväksi

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Kuormitus on erittäin korkea, koska sen lujuusominaisuudet ja suorituskyky ovat sen mukaisia.

Yksi perusongelmista on kosteus. Pohjaveden korkeus, maaperän kosteus, sademäärä ja sulavisto johtavat kosteuteen kellareissa, kellareissa rakennusten ensimmäisissä kerroksissa, mikä heikentää säätiöiden suorituskykyominaisuuksia. Kohteiden lisääntynyt kosteus johtaa siihen, että sienimuottiin muodostuu, loisten lisääntyminen ja vaarantaa ihmisten elämä ja terveys.

Perusrakenteiden suojaaminen ja vahvistaminen, suorituskyvyn parantaminen on tärkein rakennusalan tehtävä. Voit tehdä läpäisevän vedenpitävyyden omilla kädillä, sillä se on yksi kemianteollisuuden viimeisimmistä saavutuksista (vaikka sitä kehitettiin viime vuosisadan puolivälissä), jonka avulla voit estää betoniseosten käytön mahdollisen tuhoutumisen.

Läpäisyperiaate vedenpitävästä pohjasta

Vedenpitävyys - sementin ja hiekan seos kemiallisten reagenssien kanssa. Vedenpuhdistus- ja lisäaineiden kemiallisten yhdisteiden reaktio, joka muodostaa betonin, johtaa syvään penetraatioon betonirakenteeseen (jopa 40 cm: iin) aktiivisista hiukkasista, täyttämällä ne kaikki pienet ilmasolut ja mikrokumit betonissa niiden kanssa sekä liukenemattomien kiteisten suolojen muodostuminen niihin.

Tällaisten reagenssien kiteytyminen johtaa merkittävästi betonin vettä hylkivän ominaisuuksien kasvuun, jolloin se on vedenpitävää. Läpäisevän vedenpitävyyden käyttö estää tulevien ongelmien vähentämisen säätiön vahvuuden ja kantokyvyn heikentämiseksi, sen mahdollisesta kutistumisesta ja jopa melko todennäköisestä tuhoutumisesta.

Koska betonin kuivauksessa on edelleen pieniä ilmatiloja ja tyhjiöitä, jotka kosteuden ollessa kosketuksissa täyttävät vedellä, ja talvi-kesän lämpötilahäviöt tuhoavat monoliittisen rakenteen ja repäisevät betonirakenteiden yhteydet molekyylitasolla.

Läpäisevän vedenpitävyyden käyttö

Vedenpitävyyden tunkeutumisen edut

Vedenpitävyys on ympäristön kannalta turvallista ja myrkytöntä. Sen käyttö on erittäin tehokasta - se lisää betoniperustusten suojaavia ominaisuuksia kosteudelta eikä vaadi suuria taloudellisia investointeja. Helppokäyttöisyys mahdollistaa (jos tarpeen) sen toteuttamisen itsenäisesti ilman asiantuntijoiden osallistumista. Hakemuksen soveltamisala ei ole rajoitettu, samoin kuin sen voimassaoloaika.

edut:

 • on erinomainen tarttuvuus käsitellylle pinnalle
 • takaa säätiöiden vakauden myös mahdollisten aggressiivisten tiedotusvälineiden vaikutusten varalta
 • voit työskennellä säätiöiden suojaamiseksi milloin tahansa vuoden aikana

Vedenpitävä betoni: paras tapa suojata kosteudelta

Betonin vedenpitävyys - seos, joka suojaa säätiöitä ja rakennuksen muita osia kosteudelta. Sitä käytetään sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa. Tämän seoksen koostumus sisältää sementtiä, hiekkaa sekä erilaisia ​​kemiallisia komponentteja. Tehoaineiden tunkeutumissyvyys betoniin on 10-12 cm. Näin voit luotettavasti suojata pohjan kosteudelta ja pidentää käyttöikää.

Vedenpitävyys on aine, joka suojaa betonia kosteudelta.

Vedenpitävyys betonin suojaamiseksi: käyttöperiaate

Betonielementit, jotka ovat osa perustusta, ovat koko operaation ajan alttiina kosteudelle. Sadanta vaikuttaa rakennuksen pohjan heikentymiseen, mikä voi johtaa vakaviin seurauksiin. Betonilla on mikrokrakkeja, joiden läpi kosteus tunkeutuu ja joutuu kellariin.

Vedeneristysseos tunkeutuu betoniin 10-12 cm, suojaa sitä kosteudelta ja pidentää elämää

On myös syytä huomata, että vesi kulkee paitsi mikroskooppisten halkeamien vaikutuksesta betonin rakenteessa, mutta myös nivelten kautta, jotka sijaitsevat rakenteen yksittäisten elementtien välillä. Nämä paikat ovat haavoittuvia ja tarvitsevat myös luotettavan suojan. Tiilimuuraus ei ole itsestäänkestävä kosteudelle.

Perustan tai minkä tahansa muun rakenteen (esim. Sementtiä olevan autotallin lattian) suojaamiseksi on tavanomaista käyttää betonin läpäisyä. Sitä käytetään useimmiten talon rakentamisen vaiheessa. Mutta kun talo on jo rakennettu ja kosteudessa on ongelma kellarissa, vedeneristys tehdään sisäpuolelta.

Suojakoostumuksen toimintaperiaate on yksinkertainen ja selkeä. Sen jälkeen kun se levitetään betoniin, alkaa kemiallisten lisäaineiden imeytyminen mikroprosessoin. Jos vesi joutuu kosketukseen, seos, joka täyttää lohkon kapillaarit, kiteytyy. Tällaiset kiteet täyttävät tyhjän tilan ja estävät sen jälkeen kosteuden tunkeutumisen. On tärkeää huomata, että ne eivät liukene veteen.

Hyödyllistä tietoa! Vedenpitävien ominaisuuksien lisäksi tällainen kyllästys vahvistaa betonimateriaalia, mikä tekee siitä kestävämmän ja kulutusta kestävän.

Vedenpitävä koostumus täyttää betonissa olevat mikrohiukkaset ja estää kosteuden tunkeutumisen

Tällaisen seoksen levittämiseksi tarvitaan märkä pinta, joka erottaa sen telapinnoitteista ja bitumipohjaisista mastootteista. Ennen kuin ostat läpäisevän vedeneristys betonille, sinun on ymmärrettävä selvästi toimintaperiaatteensa.

Läpäisevät seokset suojaavat säätiötä paitsi kosteudelta, myös muotin ja sienten esiintymiseltä. Prosessin, joka perustuu vapaan kalkin ja kosteuden vuorovaikutukseen, voit turvallisesti sulkea huokoset betonin rakenteessa ja suojata rakenteen tuhoisilta tekijöiltä.

Milloin vedeneristys käytetään betoniin?

Vedenpitävien aineiden betonimateriaalin tunkeutumisnopeuden nopeuttamiseksi on välttämätöntä käyttää koostumusta märälle pinnalle. Tämä menetelmä on erittäin suosittu tapauksissa, joissa tilojen jälleenrakentaminen on suoritettava. Usein käytetään läpäiseviä formulaatioita, kun ei ole mahdollista käyttää toista suojaustekniikkaa.

Läpäiseviä aineita käytetään aktiivisesti yksityisten asuinrakennusten perustusten suojaamiseen kosteudelta. Teolliset rakennukset sisältyvät myös esineiden luetteloon, joita käsitellään tämäntyyppisellä vedeneristyksellä. Kohde voi altistua korkealle kosteudelle:

Useimmiten läpäisevää vedenpitävyyttä käytetään rakennuksen tai tilojen jälleenrakennuksen yhteydessä.

 • kellari;
 • kuoppiin;
 • uima-altaat;
 • kylpyhuoneet.

Tämä konkreettinen vedeneristysmateriaali ei ole kovin suosittu, koska jotkut eivät yksinkertaisesti tiedä sen olemassaolosta. Bitumimateriaalin levittämiseen liittyy kuitenkin tiettyjä vaikeuksia, koska ne kovettuvat hyvin nopeasti. Kierrätetyt materiaalit eivät puolestaan ​​takaa sadan prosentin suojausta betonista kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.

On syytä huomata, että läpäiseviä seoksia suositellaan mikrohuokoisen materiaalin estämiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että vaahtolohkoista valmistetuille rakennuksille tämä työkalu ei ole sopiva.

Perinteisen läpäisevän vedenpitävyyden tärkeimmät ominaisuudet

Rakennuksen vedeneristys voidaan suorittaa rakennusvaiheessa. Lisäksi monet asiantuntijat suosittelevat tätä menetelmää. Se ottaa huomioon kuiva-aineen lisäämisen sementtilaastiin. Tämä seos vaikuttaa tulevan pohjan rakenteeseen, jonka vedeneristysominaisuudet ilmestyvät alusta alkaen.

Kosteuden suojauksen lisäksi vedeneristysseos tekee betonista kestävämpää, estää muotin ja homeen leviämisen

Betonin lisäaineet vedenpitäviksi suojaavat pohjaa säästäen saostumisen ja veden vaikutuksesta maaperään kaikissa kohdissa poikkeuksetta. Tämän eristyksen käyttöikä on sama kuin itse säätiön säilyvyys, koska ne muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden.

Kiinnitä huomiota! Mikroskooppisten huokosten muodostavat kiteet ovat vedenkestäviä. Ne voidaan tuhota läpäisemällä vettä, mutta jopa tässä tapauksessa niiden elpyminen tapahtuu ajan myötä. Tämän tyyppinen regenerointi mahdollistaa korkean perustason suojauksen.

Vedenpitävän veden läpäisemisen edut

Tällaisten lisäaineiden tärkeä etu on niiden kyky nopeuttaa talon rakentamista. Tämä johtuu siitä, että niiden käyttö eliminoi betonin kuivumisen tarpeen. Siten säästyy aikaa betonin läpäisevän vedenpitävyyden takia. Tällaisten koostumusten arviot ovat enimmäkseen positiivisia.

Kun seos levitetään betonipinnalle, sinun on tiedettävä, että sen on oltava märkä. Lisäksi mitä korkeampi tämä indikaattori, sitä nopeampi kiteytyminen tapahtuu huokosten sisällä. Materiaali itse käsittelyn jälkeen ei menetä ominaisuuksia säilyttäen kaikki hyödylliset tekniset ominaisuudet, kuten:

Läpäisevän vedenpitävyyden ansiosta rakennusaikaa pienennetään

 • ilmanläpäisevyys;
 • höyryn kireys;
 • vastustuskyky lämpötilavaihteluille;
 • liikkuvuutta.

Ainoa indikaattori, joka muuttuu vedenpitävyyden jälkeen - vedenpitävä. Tällainen eristys on hyväksyttävin ratkaisu siinä tapauksessa, että on tarpeen suojata jo valmiin rakenteen pohja kosteudelta. Tämä johtuu siitä, että se poistaa tarpeen kaivata pohja. Voit ostaa profiilikaupassa betonirakenteita tai tehdä tilauksen Internetin välityksellä.

Läpäisevä koostumus tarjoaa luotettavan vedeneristyssuojan riippumatta siitä, kumpi puoli sitä käytetään pohjaan. Pohjavesipaine ei tässä tapauksessa myöskään vaikuta suojelun laatuun. Eristetty pinta, samoin kuin kaikki saumat ja kohokohdat, muuttuvat koskemattomiksi kosteuden lisäksi myös aggressiivisille materiaaleille, joilla on erilaiset Ph-arvot.

Vedenpitävyys betonille: haitat

Jokainen olemassa oleva eristys on tällä hetkellä haittapuolena. Läpäisevien yhdisteiden suuret ominaisuudet tekevät niistä parhaiten perustusten ja muiden rakenteiden suojaamiseksi, mutta ne eivät ole ihanteellisia. Tällaisten seosten pääasiallinen haitta on se, että niitä suositellaan käytettäväksi yhdessä muiden vedeneristysaineiden kanssa. Esimerkiksi säätiön saumojen suojaamiseksi kosteudelta on suositeltavaa ostaa tähän tarkoitettu erityinen aine.

Yksi vedenpitävien seosten haitta on melko kallista.

Toinen haavoittuvuus tunkeutuvasta vedeneristyksestä on se, että se on melko kallis. Seoksen merkistä ja erikoistumisesta riippuen betonin vedeneristys voi vaihdella 50 - 350 ruplaa. 1 kg.

Kiinnitä huomiota! Yleensä tällaista eristystä myydään 25 kg painavissa pusseissa.

Ennen valmisteen aloittamista tällaisen koostumuksen levittämiseksi pintaan on välttämätöntä suorittaa alustava valmiste. Seinän puhdistaminen on tärkeää, jotta siitä ei aiheudu (ei edes minimaalisia) pilaantumista. Muussa tapauksessa koostumus ei imeydy hyvin materiaaliin. Lisäksi on hyvä suorittaa pinnan rasvanpoisto etukäteen. Asiantuntijat suosittelevat puutarhaletkun puhdistamista seinästä, sillä paineesta tuleva vesi on erittäin hyvä työ.

Vedeneristysmateriaalin kustannukset voivat vaihdella suuresti sen lajikkeen ja tuotemerkin mukaan. Taloudellinen ja luotettava vaihtoehto - läpäisevä vedenpitävä Lakhta. Voit ostaa tällaisen seoksen erittäin kohtuulliseen hintaan (80-100 ruplaa per 1 kg).

Jotta koostumus imeytyisi hyvin betoniin, on välttämätöntä suorittaa korkealaatuinen pintavalmistus

Kaikki edellä mainitut manipuloinnit ovat välttämättömiä, jotta saadaan aikaan vapaa pääsy mikroskooppisiin huokosiin. Jos betoniseinissä on suuria halkeamia ja halkeamia, ne on kiinnitettävä. On suositeltavaa kiiltoa tällaisista vikoista sementtilaastilla. Tämä vaihtoehto on kaikkein hyväksyttävä ja yksinkertainen.

On myös syytä huomata, että tämäntyyppiset vedenpitävät seokset eivät toimi, jos niitä käytetään tiilipinnan pinnan suojaamiseen. Niiden avulla voit suojata ja vahvistaa saumoja vain tässä mallissa. Näin ollen tiilimuuraus on parempi käyttää yleisempiä ja tutumpia suojausvaihtoehtoja.

Kuitenkin, ottaen huomioon kaikki haitat, nykyään ei ole tehokkaampia keinoja betonirakenteiden vedeneristykseen. Ennen kuin ostat tämän koostumuksen, on suositeltavaa tutkia sen tuotannossa mukana olevia yrityksiä. Näin voit valita luotettavin keino kohtuulliseen hintaan.

Vedeneristys tunkeutuu: suosittujen tuotemerkkien katsaus

Tällä hetkellä rakennusmarkkinat ovat täynnä erilaisia ​​materiaaleja, jotka on suunniteltu suojelemaan säätiötä. Lävistykseneristys betonille ei myöskään ole poikkeus. Sitä toteutetaan eri yrityksillä, joista jokaisella on omat edut ja haitat. Asiantuntijat eivät suosittele halvimpien valmisteiden ostamista, koska ne eivät usein ole laadukkaita.

Rakennusmarkkinat tarjoavat laajan valikoiman vedeneristysseoksia betonille

Keskimääräinen hintaluokka on hyväksyttävin, sillä se sisältää hyviä, laadukkaita brändikoostumuksia. Kun valitset tarvittavat työkalut, ota yhteyttä myyjään. Ja ennen kuin hankit läpäisevän vedenpitävyyden, on hyödyllistä tutkia arvosteluja Internetissä sen suhteen. Tähän mennessä yleisimmät ja tehokkaat ovat seuraavat tunkeutuvien seosten merkit:

Ensimmäinen vaihtoehto on yleisimpi. Sitä käytetään noin puoli vuosisataa ympäri maailmaa. Lakhta on monenlaisia ​​valintoja. Merkki Kalmatronin seosta pidetään maailman yleisimpänä läpäisevänä vedenpitävänä. Altaat, kaivot, kellarit ja parvekkeet - kaikki nämä tilat voidaan suojata tämän valmistajan tuotteilla. On monia muita merkkejä, jotka eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, sovellukseltaan ja toiminnastaan. Edellä mainitut yritykset ovat kuitenkin parhaiten todistaneet tuotteiden valmistuksessa betonirakenteiden suojaamiseksi.

Penetron tunkeutuva vedeneristys: ominaisuudet

Penetron-brändin rakennusyhdisteitä käytetään paitsi yksityisiin, myös teollisiin tarkoituksiin. Nämä seokset näyttivät melko kauan sitten, ja niiden tehokkuus on aika testattu. Tämän seoksen koostumus sisältää hiekka (kvartsi) ja aktiiviset kemialliset yhdisteet.

Penetroniseosten koostumus sisältää kvartsihiekkaa ja kemiallisia yhdisteitä.

Tällaisen läpäisevän koostumuksen hinta on melko korkea - 250-300 ruplaa. 1 kg. Sen tekniset ominaisuudet ovat kuitenkin täysin perusteltuja tällaiselle hinnalle. Penetronin tunkeutuva vedeneristys suojaa paitsi pohjaa, myös seinät sekä betonilattiat. Penetronin kulutus on melko yksinkertaista laskea, koska noin 1 kg yhdistettä tarvitaan 1 m²: n suojaamiseksi.

Kiinnitä huomiota! Ole varovainen, koska kotimarkkinat ovat täynnä erilaisia ​​väärennöksiä, jotka voivat maksaa paljon vähemmän kuin alkuperäinen. Tällaisten seosten laatu on kyseenalaista, joten sinun ei pidä säästää pohjan ja muiden betonirakenteiden vedenpitävyyttä.

Penetronia läpäisevää betonin vedeneristyskykyä käytetään kaivojen, altaiden, lattian ja seinien suojaamiseen vedessä ja kylpyhuoneissa. Ennen tämän kokoonpanon soveltamista on suositeltavaa lukea ohjeita ja katsella koulutusvideo, joka kuvaa yksityiskohtaisesti työn kaikki vivahteet.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Vedenpitävien töiden toteutus säätiöön erilaisilla rullatuilla materiaaleilla: yksityiskohtaiset ohjeet.

Ominaisuudet läpäisevät vedenpitävät Lakhta

Lakhta-tuotemerkki on kotimainen, ja sen tunnusmerkki on laaja valikoima kuivaseoksia, joita käytetään betonin vedeneristykseen. Tämän tuotemerkin tuotteita käytetään erilaisiin tehtäviin, myös saumojen vedenpitävyyden parantamiseen.

Laktaan vedeneristysseoksia käytetään sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa

Tällaisten seosten toimintaperiaate on sama kuin vedeneristysmateriaalin Penetron tapauksessa. Aktiiviset kemialliset komponentit tunkeutuvat betonirakenteen huokosiin ja kiteytyvät vuorovaikutuksessa veden kanssa. Ennen Lakhta vedenpitävyyden levittämistä on tarpeen valmistaa betonipinta.

Tämän seoksen hinta on alempi kuin edellinen koostumus, mutta tuotteilla on melko hyvät arvostelut. Aineksen 1 kg: n hinta on noin 120-180 ruplaa. Teknisten ominaisuuksien osalta tällainen eristys on melkein yhtä hyvä kuin Penetron. Läpäisevän vedenpitävän materiaalin hinta Lakhta määrittää sen suosion ja levinneisyyden rakennusmarkkinoilla.

Tätä seosta käytetään suojaamaan teollisen ja kotitalouden arvoisia betonirakenteita kosteudelta. Tämän vedenpitävyyden avulla voit parantaa seinien ja lattian vedenpitävyyttä kellarissa tai autotallissa. Lisäksi sitä käytetään aktiivisesti altaiden, kylpyhuoneiden ja parvekkeiden suojaamiseen.

Kenetron vedenpitävyys: hinta ja ominaisuudet

Tämän merkin koostumuksella voidaan nopeasti ja tehokkaasti poistaa pienet vuodot, jotka tuhoavat rakennuksen perustan. Tämä seos auttaa lisäämään betonin pinnan lujuutta. Kalmatronin vedeneristysmateriaalin erityispiirre on sen monipuolisuus. Tämän tyyppisiä yhdisteitä käytetään eristämään seuraavat materiaalit kosteudelta:

Vedenpitävyys Kalmatronin läpikulun kustannukset vaihtelevat 80-100 ruplasta. 1 kg

 • betoni;
 • teräsbetoni;
 • tiili;
 • vaahtobetoni;
 • ilmastettu betoni.

Tämä brändin betonin betonieristyshinta on kaikkein houkuttelevin kaikista tuotemerkeistä. Kustannukset 1 kg tuotetta ovat noin 80-100 ruplaa. Näin ollen 25 kg: n suuruiselle pussiin sinun on maksettava noin 2000-2500 ruplaa. Tällaisia ​​koostumuksia voidaan käyttää sekä rakennusprosessissa että betonirakenteiden käytön aikana. Kotimaiset kuluttajat kertovat Kalmatron-formulaatioiden melko hyvistä vedeneristysominaisuuksista.

Hyödyllistä tietoa! Ennen tämän vedeneristysmateriaalin hankintaa on otettava huomioon yksi tärkeä näkökohta. Sitä ei suositella käytettäväksi, jos objektin Ph-taso on välillä 3 - 11.

Nestemäinen vedeneristys betonille: ominaisuudet

Kuivien seosten lisäksi on olemassa muita tapoja suojata betonirakenteita kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Yksi niistä on nestemäisen vedenpitävyyden käyttö. Tänään löytyy erilaisia ​​tämäntyyppisiä koostumusmateriaaleja, mutta yleisimmät ovat seuraavat:

Kuivien seosten lisäksi vedenpitävyyteen on myös nestemäisiä yhdisteitä.

 • nestekaasu;
 • nestemäistä lasia.

Näillä materiaaleilla on sekä etuja että haittoja. Ennen kuin ostat yhden niistä, on suositeltavaa tutkia niiden käyttöä. On paljon helpompaa työskennellä nestemäisten tuotteiden kanssa, varsinkin jos verrataan niitä bitumimastisiin, kalvolevyihin ja rullatuotteisiin.

Voit ostaa nestemäistä vedenpitävyyttä betonille rakentamismarkkinoilla, myymälästä tai Internetistä. Tällaisten koostumusten kustannukset ovat noin kaksi kertaa korkeammat kuin kuivat seokset. Nestemäiset aineet, jotka tarjoavat vedenpitävyyttä betoniin, ovat myös käteviä, koska niitä voidaan levittää epätasaisella pinnalla.

Nanssien käyttö nestemäisen vedenpitävyys betonille

Suojaava koostumus on yksinkertainen. Se ei sisällä seoksen lämmittämistä, kuten bitumimastilla. On myös syytä huomata, että tämäntyyppisen vedenpitävyyden laatu on erittäin korkea. Nestemäisen seoksen muiden etujen joukossa on mahdollista erottaa se, että se ei aiheuta haittaa ihmisten terveydelle, koska se ei aiheuta aktiivisia kemiallisia yhdisteitä.

Nestemäinen vedeneristys betonille on levitettävä harjalla tai rullalla

Nestemäinen vesieristys kestää korkeita lämpötiloja, joten kesällä sinun ei pidä pelätä, että se alkaa sulaa. Tällainen materiaali on erinomainen vaihtoehto rullalle ja muille eristeille.

Nestemäinen lasia betonin vedeneristykseen käytetään seuraavilla työkaluilla: harjat, rakennusrulla. Koostumuksen viskositeetti muistuttaa PVA-liiman tiheyttä. Tätä seosta levitetään ohut kerros, joka kuivauksen jälkeen vaatii lisäsuojaa. Tämä johtuu siitä, että valmiissa kerroksessa on heikko vastustuskyky mekaaniselle rasitukselle.

Tällainen läpäisevä eristys mahdollistaa erinomaiset tulokset. Kuivaan seokseen perustuvat kyllästysaineet lisäävät vedenkestävyyttä, ja nestemäiset formulaatiot tekevät betonirakenteesta lähes haavoittumattoman veden. Mutta tällä menetelmällä on joitain haittapuolia. Esimerkiksi tarvittavien paksujen kerrosten tekeminen omiin käsiisi on melko vaikeaa. Siksi on parempi käyttää ammattilaisen palveluja.

Betonin päällystyseristyksen ominaisuudet

Monet ihmiset sekoittavat kyllästämisen pinnoituseristykseen. Tämä ei ole yllättävää, koska ne ovat hyvin samankaltaisia ​​niiden ominaisuuksissa. Molemmat tällaiset vedeneristysmallit on levitettävä rakenteen pinnalle, jonka jälkeen ne tunkeutuvat betonista muodostuvien mikrohiukkasten läpi. Päällysteseoksen kyllästämisen ero on se, että se suojaa betonia kosteudelta, tunkeutuu melko syvälle lohkoihin. Päällystysaine puolestaan ​​saa vain betonipinnan vedenpitäväksi.

Maalasineristys ei tunkeudu syvyyksiin, vaan suojaa vain betonin pintaa.

Hyödyllistä tietoa! Vedenpitävä materiaali imeytyy konkreettiseen materiaaliin matalasti, juuri niin, että se varmistaa luotettavan ja tehokkaan tarttumisen siihen. Tämä on tärkein ero impregnoinnin ja pinnoitteen välillä.

Erittäin tärkeä asia on se, että kerros, jolla on niin pieni paksuus, on sovellettava oikein. Muutoin se ei selviydy toiminnastaan.

Vaatimukset nykyaikaisille pinnoitusmateriaaleille, jotka tarjoavat kosteutta läpäisemättömälle betonille ovat erittäin suuret. On tärkeää huomata, että jos vedeneristysmateriaalin levittäminen kosteuden liikkumista vastustavasta puolelta vaatii materiaalin lisääntymisen. Tämä johtuu siitä, että sen on kestettävä nesteen paine. Koostumuksella olisi oltava seuraavat ominaisuudet:

 • hyvä tartunta;
 • vedenpitävä;
 • kimmoisuutta.

Soveltava pinnoitusseos on välttämätön kaikissa säännöissä, muuten ne eivät suorita toimintojaan.

Jälkimmäinen ominaisuus on erittäin tärkeä, koska betonirakenne kuluu ajan myötä ja siinä on halkeamia. Tällaisessa tilanteessa hyvä pinnoitustyökalu ei saa vahingoittua.

Betonin vedeneristysmaalien ominaisuudet

Vedenpitävä betoni voidaan saavuttaa toisen keinon avulla. Se on vedeneristysmaalia. Siinä on monia etuja. Esimerkiksi on helppoa soveltaa sitä pinnalle itsestään, mikä tekee siitä suosittua ihmisten keskuudessa.

Riippuen näiden maalia muodostavien ainesosien määrästä, se voi olla yksikomponenttinen tai kaksikomponenttinen. Maali, jolla on vettä hylkivä vaikutus, on usein yksiosainen. Tällainen rakenne on emali ja se poikkeaa korkeista teknisistä ominaisuuksista. Haluttaessa sitä voidaan käyttää läpäisevänä vedenpuhdistuksena.

Näillä yhdisteillä on korkea vedenpitävyys, joten niitä käytetään useimmiten suojaamaan altaiden ja muiden veteen jatkuvasti koskettavien säiliöiden seiniä. Tällaisen maalin piirustus tehdään erikoisruiskujen avulla. Siten on mahdollista säätää itsenäisesti suihkuvälineestä poistua suihketta.

Vedenpitävät maalit betoniin ovat kätevimpiä, kun niitä käytetään

Betonin vedeneristyskäytön ominaispiirteet

Vedenpitävän materiaalin levittäminen betoniin tehdään tarkasti ohjeiden mukaisesti. Tämä prosessi on perinteisesti jaettu useaan vaiheeseen. Asiantuntijat eivät suosittele vetäytymistä heistä. Tietenkin on paljon helpompaa käyttää betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, mutta ei aina veden eristämistä rakennuksen rakennusvaiheen aikana. Tarkastellaan toimenpiteiden algoritmia, joita on ohjattava työssään vesipitoisten koostumusten kanssa.

Ensimmäinen vaihe on valmistaa pinta, johon lävistysmateriaali levitetään. Pinta puhdistetaan perusteellisesti, minkä jälkeen se on rasvanpoistettava. Ja on myös tehtävä ennaltaehkäisevä testaus jätteiden viestinnän. Hänellä ei olisi mitään vahinkoa.

Hyödyllistä tietoa! Jos haluat vedenpitävän pinnan, joka on ollut monta vuotta, niin tässä tapauksessa voi olla tarpeen poistaa vanha vuori. Sen jälkeen levitetään kerros kipsiä. Joissakin tilanteissa saattaa olla tarpeen järjestää uusi vahvistus.

Paikkoja, jotka täyttävät saumat, vaativat erityistä huomiota. Ne on varottava huolellisesti. Sama koskee laajoja halkeamia (yli 4 mm). Valmiit kanavat suljetaan erikoistiivisteillä. On erittäin tärkeää, ettet unohda sulkea aukkoja kohdissa, jotka vastaavat putkien kulkua seinän läpi. Tätä varten myös tiivistysaineet.

Ennen betonin vedeneristyksen aloittamista pinta on huolellisesti valmistettava.

On syytä huomata, että lattian tunkeutuvan vedenpitävyyden organisointiin toiminnan algoritmi on hieman erilainen. Tässä tapauksessa työ yksinkertaistuu, koska ompeleiden tarve katoaa. Yleensä molemmat prosessit ovat samankaltaisia, koska ne edellyttävät pinnan huolellista valmistelua ja koostumuksen soveltamista sopivimmalla tavalla ohjeiden mukaisesti.

Seuraavassa vaiheessa on välttämätöntä valmistaa ratkaisu veden eristämiseen On tarpeen tutkia huolellisesti ohjeita, jotka kuvaavat koko seoksen annostusta ja käyttötapaa. Seuraavaksi koostumus levitetään aikaisemmin valmistetulle pinnalle. Voit tehdä tämän käyttämällä erilaisia ​​työkaluja, kuten harjaa, rullaa tai erityistä ruiskupistoolia (riippuen vedenpitävästä seoksesta).

Läpäisevät koostumukset ovat moderneja keinoja, joiden avulla voit tehdä pohjan vedenpitäväksi, mikä lisää sen käyttöikää. Tällaiset seokset voivat olla hyvin erilaisia ​​toisistaan, mutta ne kaikki selviytyvät tehtävistään paremmin kuin perinteiset materiaalit betonirakenteiden suojaamiseksi. Kun valitset vedenpitävyyden tunkeutumisen rakennusten perustuksiin ja muihin betonipäällysteisiin rakenteisiin, on kiinnitettävä huomiota sen hintaan, koostumukseen ja käyttötarkoitukseen.