Syvä tunkeutuminen betoniin

On huomattava, että tämäntyyppiselle työlle on olemassa laaja valikoima rakennusseoksia ja laastia, jotka on erityisesti sovitettu kullekin seinätyypille. Rakentamisen henkilöstön nykyaikaiset markkinat ovat melko runsaasti tällaisia ​​raaka-aineita. Ja yleensä jokainen kyllästys soveltuu erityyppiseen seinään ja sen materiaaliin ja sillä on myös oma laadulliset ja määrälliset menot maalauksen pinta-alalle.

Lisäksi aluke-seoksen käyttö johtaa siihen, että maalimateriaalin säästö vähenee kahdesti. Tällaisessa työssä, kuten tiedetään, kiinnitetään erityistä huomiota seinien asentamiseen, joka myöhemmin tulee asumiskelpoiseksi. Ja kysymys siitä, miten ja millä tavoin seinän visuaalisen sisustuksen valmistelu jatkui auki.

Impregnointiliuoksen käyttö johtaa siihen, että seinillä tai kattoilla häviää täysin eri bakteerien ja sienten sekä jäkälät. Ymmärtääksemme tämän ongelman tarkemmin, yritämme analysoida huolellisesti jokaisen merkin kyllästysseoksesta seinille.

Betonin kyllästys: mistä se on valmistettu?

Kuten tiedetään, kyllästysseoksia käytetään kaikkialla, ja ne ovat jokaisen rakentajan käytettävissä, olipa se aloittelija tai alan ammattilainen. Seinien kyllästys voidaan tehdä sekä huoneen sisäpuolelta että ulkopuolelta. Sivun valinta riippuu siitä, minkä tyyppistä aluketta ostavat.

Yleinen tyyppi siitä, kuinka paljon käytetään tiettyyn impregnointiympäristöön, riippuu seuraavista indikaattoreista:

 1. Maalattavan pinnan tyyppi kyllästysseoksessa.
 2. Materiaalin osuus impregnointiliuoksen koostumuksen sisällä.
 3. Käytettävän rakennusmateriaalin tyyppi.
 4. Väliaikaisilla arvoilla on myös erilainen rooli tietyn tyyppisen alukkeen kulutuksessa.

Pääsääntöisesti materiaalin paras imeytyminen ja seinien hyvä imeytyminen käytä kyllästystä, jossa on erityinen koostumus sen liuoksesta, joka antaa suurimman syvyyden tunkeutumiseen seinään. Tällaista laastia käytetään muiden sisustustyökalujen parempaan tarttumiseen maalien, kipsin, laattojen ja muiden rakennuselementtien käyttämiseksi seinien koristelemiseksi.

Tosiasia on, että tällaisen kyllästämisen valmistuksessa käytetyssä koostumuksessa on aina tarvittavat elementit, jotka antavat rakenteelle lujuutta ja kovuutta.

Se sisältää välttämättömän korroosionestoaineen ja akryylielementit tietyissä suhteissa keskenään.

Kaikki betonin pölystä

Kuten tiedätte, millä tahansa betonilattialla on sen haitat käyttää. Suurin osa näistä haitoista on se, että lattiat aiheuttavat erittäin pölyistä pölyä, joka sitten hajoaa koko huoneeseen. Ja ennen jokaista rakentajaa roikkuu tehtävää siitä, kuinka betonirakennetta käytetään oikein ja suojelemaan sen asianmukaisesti ihmisen toiminnan seurauksilta.

Tätä tarkoitusta varten käytetään propixyyliä. Propixil on aine, joka suojaa pölynpoistumista sisätiloissa. Toisin sanoen huoneen puhtauden varmistamiseksi on parasta huolehtia proxyksien oikeasta valinnasta sekä sen ominaisuuksien ja koostumusten soveltamisesta.

Tällainen aine on tehty orgaanisten yhdisteiden ja aineiden perusteella, jotka tekevät betonikerroksesta riittävän kovaa ja hävitettävää.

Lisäksi havaitaan, että huoneen puhtaus ja pölyhiukkasten osuus ilmassa on merkittävästi pienempiä, jos betonilattiaa käsitellään tällaisella laastilla.

Tällainen kuori on tärkein keino torjua betonilattian tuhoutumista sekä lattiarakenteen lujuutta ja kestävyyttä. Propexilien yhdisteet, joissa on partikkeleita betoniyhdistettä, muodostavat riittävän vahvan sidoksen, joka on kiinteä ominaisuus impregnointia varten betonilattialle.

Lopputulokses- saan propixil vaikuttaa siihen, että huokosten muodostuminen on täysin tukossa ja siten pölyn erottumista betonilattian pinnalta. On sanottava, että propixililla on erittäin syvä tunkeutumisjärjestelmä betoniseokseen (noin 5 millimetriä). Tämä mahdollistaa parhaan laadun ja paremman tuotannon tärkeimmän ominaisuuden betonialustan suojaamiseksi.

Lisäksi käytettäessä kyllästystä tämäntyyppisille lattioille, voit saada paitsi lattian pölyä poistavat ominaisuudet, myös sen kulutuksen ja kulutuksenkestävyyden.

Kaiken tämän vuoksi kyllästetyllä lattialla on seuraavat ominaisuudet:

 • Erinomainen, vaikeissa olosuhteissa pysyminen.
 • Pieni hankaus ja korkea kitkakerroin.
 • Erinomainen kosteudenkestävyys.
 • Estä pölypäästöt lattiapäällysteen pinnalta.

On syytä huomata, että lattianpoisto voi tapahtua paitsi asuintiloissa, myös teollisissa rakennuksissa ja rakennuksissa. Tällaisen kyllästyksen käyttö on erityisen hyvä, jos huoneessa on moderni elektroniikka ja muut tekniset laitteet.

Tyypit kyllästys

Kaikilla betonilattian kyllästyksillä on omat erityispiirteensä, jotka liittyvät erityiseen luokitukseen. Toisin sanoen jokaisella lattian kyllästyksellä on oma luokittelu rakennusalan tuotteiden markkinoilla.

Asiantuntijat jakavat kyllästyksen useisiin eri tyyppeihin, ja tämä:

 • Polyuretaani kyllästys.
 • Akryyli kyllästys lattiaan.
 • Impregnointi korkealaatuiselle betonilattian kyllästämiselle.
 • Epoksiseos.
 • Impregnointivirta.
 • Värillinen kyllästys betonilattialle.
 • Jokaisella näillä kyllästyksillä on omat alalajit ja tyypit. Tällainen lattiapäällystyskyvyn myyntimahdollisuuksien ansiosta voit käsitellä useita kerroksia eri muodoissa ja sävellyksissä.

Betonin kyllästys luokituksen mukaan

Seuraavat luokitukset impregnointia varten jaetaan seuraavasti:

 • Syvän tunkeutumisen impregnointia käytetään sen varmistamiseksi, että seinämä valmistettiin lisäkaluston maalaamateriaalille. On huomionarvoista, että syväpintaisen kyllästysseoksen käyttö mahdollistaa pitimen tai värillisten tuotteiden pitämisen seinällä kauemmin.
  Tästä syystä on välttämätöntä, että materiaalin koostumus ja valmistuksen laatu ovat GOSTin mukaisia. Lisäksi impregnoinnin oikea käyttötapa antaa jokaiselle huoneiston omistajalle monivuotisen kestävyyden lattianpäällysteen sekä sen maaleja koskevan ylivoimaisen kestävyyden. Toisin sanoen syvän tunkeutumisen impregnoinnin oikea kulutus takaa lattian laadun ja kestävyyden missä tahansa asunnossa.

Nämä ovat kaksi päätyyppistä kyllästystä, jotka ovat suosittuja ammattimaisten rakentajien ja aloittelijoiden keskuudessa.

Itsenäinen työ

Ennen kuin aloitat lattianpinnan käsittelyn, se on käsiteltävä huolellisesti. Tämä voi edistää lattian erinomaista märkäpuhdistusta ennen impregnoinnin levittämistä. Lisäksi pesuainekoostumuksessa tulisi olla sooda-seos (noin 30 g / 10 litraa vettä). Tosiasia on, että kyllästys tulee täydellisesti betoniseokseen, jos lattia on heikosti emäksinen.

Voimalaitetta voidaan kyllästää vedellä, valmiissa säiliössä. Itse seoksen pitäisi olla nestemäinen ja helppo kaataa.

Päällystekerros on jaettava tasaisesti lattiatason mukaan. Jos muodostuu pieniä kyllästyslampaita, ne on levitettävä tasaisesti lattian koko kehälle.

Tällaisen seoksen kuivausaika lattialla on noin 3 tuntia. Sen jälkeen voit käyttää toista impregnointikerrosta.

Betonin kyllästämisen soveltamista koskevat perussäännöt:

 1. Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi lattiapäällysteen käsittelyssä on parasta käyttää sementtihiekkaa. Se tulee ruiskuttaa tasaisesti koko lattialle ja sen jälkeen aloittaa prosessi.
 2. Koko prosessin parantamiseksi on työvaiheen päätyttyä käytettävä nestemäistä lasikerrosta.
 3. Ennen työn aloittamista ja lattian käsittelyn jälkeen on parasta kastella rulla vedellä ja liuennut sooda.
 4. Jotta hoidettaisiin hyvällä tasolla lattia, sinun on käytettävä tiettyä tasoa veden ja seoksen prosenttiosuudella, se on yhtä suuri kuin 1: 4.

johtopäätös

Nykyaikaisilla rakennusmateriaalimarkkinoilla on siis laaja valikoima lattiamassoja, joiden avulla voit tehdä lattiasta vahvempaa ja vahvempaa sekä kestävämpää. Lattian käyttö ja tehokas käyttö on helppoa ja kätevää. On syytä huomata, että impregnoinnin kuivausnopeus betonilattialle on erittäin nopea ja kestää vain muutaman tunnin.

Tyypit impregnointi betonin syvä tunkeutuminen

Vahvistettujen betonirakenteiden suojaamiseksi kosteudelta ja ulkoisilta vaurioilta on melko paljon erilaisia ​​koostumuksia ja ominaisuuksia sisältäviä vedenpitäviä materiaaleja. Joskus tarvitaan luotettavampaa suojausta syvien tunkeutumisratkaisujen muodossa.

Toisin kuin yksinkertaiset pohjamaalit, ne tunkeutuvat syvemmälle betonirakenteeseen, vahvistavat ja suojaavat sitä. Vahvistettu betonipohjan vahvistus lisää vahvuutta ja kulutusta.

Betonimateriaalien kyllästys suojaa pintoja kemiallisten yhdisteiden vaikutuksilta ja ilmakehän prosesseilta (sisältäen sisätilat).

Niiden käytön seurauksena pintojen resistanssi mekaaniseen rasitukseen lisääntyy, pöly ei muodostu niihin. Myös vanhat betonirakenteet vahvistuvat.

Käyttöalueet

Syväperäisen betonin pohjamaalaus tarvitaan betoniin tapauksissa, joissa betonialustan kuormitus kasvaa huomattavasti esimerkiksi jos se on lattia paikoissa, joissa on suuri määrä ihmisiä.

Tiheämmät betonityypit edellyttävät syvää impregnointia, mutta nestemäisiä rakenteita, koska sen huokoset ovat niin pieniä, että tiheät seokset eivät pääse syvälle. Ja nestettä varten se ei ole vaikeaa. Ne tunkeutuvat täydellisesti syvälle huokosiin, kovettuvat ja suojaavat materiaalia sisältä.

Lähes kaikki suojaavat kyllästysseokset, jotka tunkeutuvat betoniin ja tiivistävät sitä, luovat lisäksi lisää vahvuutta ja koko rakennetta. Tarvittaessa parannetaan paksun sementin ominaisuuksien soveltamista juuri sellaiseen ratkaisuun.

Betonirakenteiden, esimerkiksi seinien, pystysuorat rakenteet edellyttävät vedenpitävää koostumusta, joka ei ole liian syvä, koska kosteus voi tunkeutua vain ulkoisiin huokosiin. Tällaisen materiaalin kiinnittämiseksi riittävän kalvoa muodostava suojaava seos.

Ominaisuudet ja tyypit kyllästys betonin syvälle tunkeutumiselle

Impregnoinnilla on erilaisia ​​parametreja ja tarkoituksia. Valinta tehdään riippuen käsiteltävän pinnan tyypistä. Ne ovat:

Valitsemalla tunkeutuva kyllästys, kannattaa harkita huolellisesti niiden koostumusta.

Kovettuva kyllästys

Tämä ryhmä on jaettu useisiin alaryhmiin:

Fluoating Deep Penetrating Impregnation

Nämä ovat Elakor MB-1 -tyyppisiä yhdisteitä, jotka pystyvät tunkeutumaan syvään ja muuttamaan rakennetta kemiallisella tasolla parantaen betonirakenteen lujuutta.

Litium impregnointi

Kuten C2 Hard. Liukenematon kalsiumhydroksidi on järjestetty betonimyllyn tunkeutumisprosessissa. Siten betonialusta on kestävämpi kulumista, kosteutta ja kemiallisia koostumuksia vastaan.

Täydellinen vanhentuneille alustoille, levittämisen jälkeen pintaan ei tarvitse maata ja kiillottaa.

Silikaattipolymeerit

Yksi kovettumisen kyllästyslajeista, kuten Ashford-kaava (Asford-kaava), joka tunkeutuu betoniin ja vuorovaikuttaa sementtikiven kanssa, minkä jälkeen betonirakenne saavuttaa paremman kovuuden ja lujuuden.

Silikaattikyllästystä käytetään laajalti paikoissa, joissa on suuria kuormia, kuten pysäköintialueita, siltarakenteita ja jalankulkijoita. Pinta käsitellään kerran, minkä jälkeen uudelleenkäsittelyä ei tarvita.

Vedeneristys kyllästys

Suunniteltu suojaamaan betonirakenteita kosteudelta, syvästi putoamaan betonin rakenteeseen ja luomaan melko tiheä kosteudenkestävä suojakalvo. Näin ollen pohja ei ole pelkästään suojattu vedestä vaan myös pakkasenkestävä.

Betonin impregnoinnit luokitellaan myös koostumuksella, ne ovat:

orgaaninen

Orgaaniset yhdisteet perustuvat polyuretaani-, akryyli- ja epoksiseoksiin. Työn periaate on mikrohuokosten täyttäminen. Tästä johtuen pinnat kestävät aggressiivista ympäristöä, hankkivat vedenpitävän ominaisuuden. Samalla lisätään betonin lujuutta.

Lisäksi orgaanisella kyllästyksellä yhdistyvät pinnalla oleva sementtipöly, joka suojaa kulumista ja kemiallisesti vaikuttavien aineiden vaikutuksia.

Tällaisilla polyuretaanikoostumuksilla on kyky tunkeutua useaan kertaan syvemmälle betonipohjaan samalla kun se muodostaa betonipolymeerin pinnalle, mikä lisää merkittävästi lujuutta, iskunkestävyyttä ja kulutuskestävyyttä.

Epoksihartseihin perustuvat kyllästysaineet:

 • korkea vahvuus
 • kyky vastustaa hankausaineita hyvin
 • minimaalinen kosteuden läpäisevyys
 • lähes kokonaan kutistumisen puute
 • tehdä betonilattia loistava.

Vaikka epoksihartsilla tehdyillä kyllästyksillä ei ole tällaista miinua kuin voimakas tuoksu kiinteytymisen aikana, ne ovat vähemmän kestäviä kemiallisten yhdisteiden vaikutuksille samoin kuin mekaanisiin vaikutuksiin.

Epoksihartsipinnoituksia käytetään yleisesti sisätiloissa, koska ne ovat kellertäviä auringonvalolle altistumisen vuoksi.

Epäorgaaninen kyllästys

Muuta betonin rakenne. Käytettäessä niitä esiintyy kemiallisia reaktioita. Tuloksena syntyy yhdisteitä, jotka antavat betonin inerttiä aggressiivisen ympäristön vaikutukselle.

Samalla se kasvattaa voimaa ja kykyä muodostaa pölyä. Betoni on vedenpitävä.

Betonin kyllästämisen vaikutus

Yleisimmät ovat tällä hetkellä kyllästettyjä orgaanisilla aineilla. Ne ovat akryyli, polyuretaani, epoksi.

Akryylillä perustuvat kyllästyvät koostumukset edullisella hinnalla ovat hyviä ominaisuuksia. Niiden valmistaminen ei anna kloridien vaikutusta. Hän ei pelkää korkeaa kosteutta. Hänellä on suuri resistenssi ultraviolettisäteilyä kohtaan. Käytön aikana betonin väri ei häviä.

Näitä impregnointeja käytetään poistamaan betonilattian pölyn muodostuminen, jolloin kuormitus on vähäpätöinen. Tämä prosessi toistetaan 2 - 3 vuoden toiminnan jälkeen, koska akryylipohjaisten koostumusten kestävyys ei ole niin suuri.

Paras vaikutus saadaan polyuretaanilla tehdyillä kyllästyksillä. Ne myös poistavat pölyn, tuottavat inerttejä kemiallisille yhdisteille. Lisäksi nämä kyllästykset lisäävät huomattavasti betonin lujuutta ja tekevät vesitiiviistä.

Syvyys, johon tällaiset impregnoinnit tunkeutuvat, saavuttaa kuusi millimetriä. Niitä voidaan käyttää betoni-, betoni- ja metlahskoylaattojen, tiilien impregnointiin.

Rajoitukset ovat olosuhteet, joissa kielletään tällaisten koostumusten käyttö avoimissa tiloissa, joissa ei ole suojuksia, sekä vedeneristyksen pakollinen läsnäolo betonilla.

Polyuretaanivaahdon käyttö lisää betonituotteiden lujuutta. Kahdeksan-kymmenen kertaa betonin vastustuskyky kulumisen kasvaessa. Sen kyky kestää iskuja on kaksinkertaistunut.

Betoni tulee vedenpitäväksi ja kestää kemiallisia yhdisteitä. Poistamalla pölyn muodostuminen, lattiat huolehtivat yksinkertaisemmiksi, lentokoneiden ulkonäkö muuttuu esteettiseksi.

Lyhyesti joitain suosittuja kyllästyksiä

Impregnointi, betonipinnan vahvistaminen, on Retrofit. Sitä käytetään lattian, teiden, jalkakäytävien, kiitoratojen käsittelyyn.

Impregnointi Protesil, joka liittyy orgaanisiin, käsiteltyihin lattiaan suurilla esineillä. Tästä johtuen betoni on suojattu kemiallisten yhdisteiden vaikutuksilta, parantaa sen mekaanisen rasituksen kestävyyttä. Tämä kyllästys tunkeutuu betoniin 10 millimetrin syvyyteen.

Monolith 20-M-impregnoinnin ytimessä on vesi. Sen käyttö lisää veden kestävyyttä, eliminoi halkeamien muodostumisen. Betoni on kestävämpi ja immuuneja orgaanisiin happoihin sekä öljytuotteisiin.

Hyvä vaikutus saavutetaan impregnoimalla Aquastone suojattaessa lattiat betonista, mosaiikista, säilyttää sementti-hiekkakerrokset.

Aquasolilla on hyvä vettähylkivä vaikutus. Epoksoli on varsin tehokas. Positiivisesti impregnoitu ja Ashford. Ne kaikki poistavat pölyn, vahvistavat betonia, suojaavat sitä aggressiivisten kemiallisten yhdisteiden vaikutuksilta ja lisäävät voimaa.

Jalostustekniikka

Ennen seoksen levittämistä betonipohjalle on tarpeen huolellisesti puhdistaa ja puhdistaa vanha kerros, erilaiset lika ja pöly.

Seuraavaksi komponentit sekoitetaan perusteellisesti käyttäen rakennesekoitinta (nopeus 300-400 rpm). Valmistettua seosta tulisi käyttää tunnin sisällä.

Impregnointia levitetään rullalla, jossa on polyamidikuituja 2-3 kerroksessa riippuen betonipohjan absorboivista ominaisuuksista. Ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen on tarpeen kuivata se noin 1,5 tuntia, minkä jälkeen voit jatkaa toisen kerroksen levittämistä (kuivausaika jopa 2,5 tuntia).

Tasoja levitetään ennen tasaisen pintakiillon muodostumista - jos liuosta käytetään itsenäisenä pinnoitteena. Jos seosta käytetään alukkeena, pinnan tulisi saada yhtenäinen märkäbetonin ulkonäkö.

Betoni kyllästys

TeoHim LLC on ainoa Elakor -materiaalien valmistaja. Hän on valmis tarjoamaan asiakkailleen kyllästyksiä betonille, jolla on erilaisia ​​ominaisuuksia, jolloin hän voi valita materiaalin erikseen kullekin tapaukselle.

Kaikki betonielementit ja betonipinnat käsitellään erikoisillä kyllästyksillä lujuuden ja kulumiskestävyyden lisäämiseksi sekä poistoon. On olemassa suuri valikoima kyllästysseoksia, jotka kaikki poikkeavat tehokkuuden, helppokäyttöisyyden ja luotettavuuden parametreista.

Betonin kyllästys - tärkeimmät tyypit

1. Polyuretaani kyllästys.
Betonimateriaalien suosituin kyllästysmateriaali alhaisten kustannusten ja yleisominaisuuksien vuoksi. Se tunkeutuu betoniin 2-4 mm ja sillä on lujuusmerkintä käsitellyn pinnan - M600 vahvuus. Polyuretaaniseoksella on korkea hankauskestävyys, kemiallinen kestävyys ja mahdollistaa minkä tahansa betonipintojen korkean laadun pölyn poiston. Sen kemiallisen koostumuksen ansiosta se mahdollistaa työskentelyn alhaisissa lämpötiloissa.

2. Syvä tunkeutumisen impregnointi Elakor-PU-maaperän 2K / 50 perusteella.
Syvä tunkeutuminen on välttämätöntä, kun työskentelet suuritehoisten pintojen tai hienosti huokoisten alustojen kanssa. Tämä kyllästysseos tunkeutuu syvälle betoniin syvyyteen, joka on yli 4-6 mm. 2K / 50: n suojaavat ominaisuudet ovat verrattavissa polyuretaanipohjaiseen kyllästykseen.

3. Epoksihartsi betoniin.
Sen läpimitta on vähintään 2 mm. Samanaikaisesti haju puuttuu kokonaan ja suojaavat ominaisuudet mahdollistavat betonipintojen kestävyyden parantamiseksi tehtävät tehtävät. Toisten käyttöominaisuuksien mukaan se on alhaisempi kuin polyuretaaniseokset.

4. Betonointimateriaali betoniin.
Se on edullinen eikä haju. Ei vaikuta betonin ulkonäköön. Käsitelty pinnan lujuus on 30%, mutta materiaalin tarttuvuus pysyy samana.

5. Akryyli-kyllästys vedellä (Elakor-MB2)
Akryyliseos levitetään betonipinnoille pienellä kuormituksella ja suojaa ylemmän kerroksen korkeintaan 2 vuoden ajan. Se on pehmeä, mieto haju. Yleisimmin käytetty betoniperustusten pölynpoistoon ja tiivistämiseen.

6. Monivärinen sävytyss impregnointi betonille.
Tällä materiaalilla voit luoda erilaisia ​​värejä sisältäviä impregnointeja. Siten polyuretaaniseosten ominaisuuksia täydennetään eri väreillä.

Betonimateriaalien kyllästysmateriaalin kuvaus ja niiden lyhyt vertailu

1. Suosituin betonipolyuretaani kyllästys. Ensinnäkin tämä johtuu sen oston alhaisista rahoituskustannuksista sekä seuraavista ratkaisevista ominaisuuksista:

 • Impregnoinnin läpäiseminen betonilevylle 2-3 mm, ja pintalujuuden lisääminen M600: een;
 • Täydellinen betonipohjan pölynpoisto ja tiivistys;
 • Parantaa iskunkestävyyttä, suorituskykyä ja estää ennenaikaisen kulumisen;
 • Kemikaalien kestävyys;
 • Luo koristeellinen ulkoasu;
 • Mahdollistaa puhdistettujen ja käsiteltyjen pintojen puhdistuksen helposti;

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on kuitenkin kyky käyttää impregnointia lämpötiloissa, jotka ovat miinus 30 ° C.

2. Betonin kyllästys tunkeutuu syvälle pohjaan ja on hyvin samanlainen kuin polyuretaaniseos. Merkittävä ominaisuus on tunkeutuminen betonilattialle vähintään 4-5 mm. Se on suositeltavaa käyttää, kun tavanomaista kyllästystä ei voida imeytyä betoniin. Tämä on mahdollista, kun työskentelet hienojakoisen pohjan tai jalustan kanssa, jolla on suurempi lujuus, esimerkiksi teollisesti valmistettujen betonituotteiden pinta.

Lisäksi impregnoinnin syvyys tunkeutuu parantamaan betonin kulutusta kestäviä ominaisuuksia lisääntyneellä kuormituksella, mikä lisää kestävyyttä erilaisiin kemiallisiin syövyttäviin ympäristöihin vedenpitävyyden aikaansaamiseksi. Se on suositeltavaa käyttää kaatopaikoissa kahviloissa tai toimistoissa, teollisuuslaitoksissa ja autopesuissa. Mahdollistaa heikkojen tai märkien emästen lujuusominaisuuksien parantamista.

3. Epoksiseoksia betonipohjien kyllästämiseen käytetään melko harvoin, koska niiden läpäisevyys on rajoitettu kahteen millimetriin ja kemiallisen ja fyysisen rasituksen kestävyys on pienempi kuin polyuretaanipinnoitteiden. Soveltuu hyvin betonipohjan ja epoksilattian kiinnittämiseen.

Kaksikomponenttisen materiaalin käyttö seoksen muodostamiseksi ja liuottimien puuttuminen antaa kuivan jäännöksen ja lisää materiaalin viskositeettia. Tärkein epoksihartsi ei haise. Työn tekeminen täydellisen hajun puuttumisen vuoksi - tämä ominaisuus on ratkaiseva materiaalin valinnassa. Ulkopuolisesti pohja, käsitelty epoksipinnoitteella, kuten märkä kiiltävä betoni.

4. Betonimateriaalin kyllästäminen - virtaava. Se eroaa yllä olevista polymeerityskerroksista sitovien materiaalien kemiallisella periaatteella. Se ei täytä kaikkia betonipohjan huokosia, toisin kuin polymeeriset kyllästysseokset. Ei muodosta pintaa, joka kuluu ajan myötä. Fluate impregnointi tarkoittaa ryhmää palamattomia materiaaleja.

Fluating-ominaisuus on liukeneva kalsiumsuola. Tämän ominaisuuden avulla voit estää tieverkoston ja betonin kastelun. Impregnointi Fluata mahdollistaa pölyn poistamisen kokonaan betonista, mikä lisää sen vastustuskykyä fyysisiin ja kemiallisiin kuormituksiin. Sitä sovelletaan sekä teollisuusyrityksissä että avoimilla alueilla, mukaanlukien lentokenttien kiitotien.

5. Akryyli-kyllästysseos tarkoittaa polymeerimateriaalien tyyppiä. Päätarkoituksena on poistaa pöly, tiivistää ja antaa koristeellinen ilme betoniperusteille, joiden kuormitus on vähäistä. Impregnointi suojaa UV-säteiltä, ​​kosteudelta ja erilaisilta öljymäisiltä aineilta. Se on edullinen.

Epäkelpoisen lattian alapuoliset pinnat, puulattian alle, linnoituksen alle jne. Johtuvat johtuen kuormittamattomista pinnoista. On myös mahdollista peittää akryyli-kyllästys, jos on tarpeen käsitellä betonipohjaa väliaikaisesti ja vuosittain tai kaksi tehdä perusteellinen korjaus.

6. Kaikki edellä mainitut materiaalit eivät pysty itsenäisesti vaihtamaan betonipohjan väriä. Polymeeri tai fluonoiva kyllästys betonille mahdollistaa kiiltävän tai mattaisen ulkonäön, mutta betonin väri silti vallitsee. Tämän ongelman ratkaisemiseksi käytä moniväristä impregnointia, joka on tarkoitettu betonin pohjaan.

Vinkkejä betonin kyllästämiseen

Betoni on erittäin kestävä materiaali. Se kohtaa epäsuotuisat sääolosuhteet ja suuret kuormat. Betoni ei kuitenkaan pysty vastustamaan tällaista tuhoutumisprosessia kuin pintahionta, minkä seurauksena lattian pinnalle muodostuu sementtipölyä. Tämän ilmiön torjuminen käyttämällä erityisiä kyllästyskoostumuksia.

Tarve impregnointiin betoniin

Betoni on huokoista materiaalia. Sen vahvuus riippuu paljolti sementtidratation prosessista. Tämän prosessin seurauksena sementtilaastin, kosteuden ja ilman geeli-aine voi olla betonin huokosissa. Kaikki tämä vaikuttaa haitallisesti betoniin käytön aikana.

Mikrohuokosten esiintyminen aiheuttaa kaksi merkittävää haittaa tässä materiaalissa:

 • matala hydrofobisuus. Kosteus imeytyy huokosten läpi;
 • riittämätön betonin tiheys valmiiden lattian vahvuuden vähentämiseksi.

Moderni teknologia mahdollistaa betonin huokoisen rakenteen muuttamisen ja muuntaa sen vedenkestäviksi kiveiksi, mikä on erityisen tärkeää, kun muodostetaan betonipintoja kosketuksissa kosteuteen.

Betonin kyllästämisen avulla ratkaistaan ​​seuraavat tehtävät:

 • betonipintojen suojaaminen kemikaaleja vastaan ​​ja negatiiviset ympäristötekijät;
 • betonin lujuuden lisääminen;
 • betonipintojen kestävyyden lisääminen;
 • betonirakenteiden poisto;
 • vanhojen betonirakenteiden vahvistaminen;
 • lisää betonipintojen käyttöikää;
 • parantaa betonilattian ulkonäköä.

Betonin kyllästysluokka

Betonin kyllästys koostumuksesta riippuen jaetaan kahteen tyyppiin:

 • orgaaninen (polymeerinen);
 • epäorgaaninen (silikaatti).

Orgaaniset kyllästykset toimivat seuraavan periaatteen mukaisesti: näiden nestemäisten koostumusten sitomiselementti täyttää betonin huokoset antaen pinnalle kyvyn vastustaa aggressiivista materiaalia ja torjua vettä. Lisäksi tämän tyyppiset kyllästysaineet estävät betonin pölyämistä ja kestävyyttä.

Epäorgaanisilla kyllästyksillä on erilainen toimintaperiaate. Ne eivät täytä betonin mikrohuokosia, vaan reagoivat ulkoisten molekyyliyhdisteiden kanssa, jotka lopulta liukenevat ja muuttuvat toisiin reaktioihin inertiksi. Tämän seurauksena betonipinta estää pölyämisen ja hankkii lisäominaisuuksia, kuten voimaa ja vedenkestävyyttä.

Suurin esiintyvyys sai tänään orgaanisen kyllästyksen, joka puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

Akryyliyhdisteitä

Akryylipohjaiset impregnoinnit eroavat alhaisesta hinnasta, mutta osoittavat samalla hyvää laatua. Ne suojaavat betonia hyvin hyvin kloridien ja kosteuden altistumiselta. Lisäksi ne ovat erittäin kestäviä ultraviolettisäteilyä varten, ja niiden väri säilyy koko toimenpiteen ajan.

Akryylis impregnointeja käytetään betonilattian poistamiseen, sillä niillä on merkityksetöntä kuormitusta. Kaikilla sen positiivisilla ominaisuuksilla nämä sävellykset eivät ole kovin kestäviä, joten niitä on päivitettävä säännöllisesti (noin 2-3 vuoden välein).

Polyuretaani kyllästys

Polyuretaani kyllästys on tehokkaampaa kuin akryyli. Ne tarjoavat betonipinnan samanaikaisesti pölynpoistoa, kemiallisten reagenssien kestävyyttä, kosteuden kestävyyttä, suurta lujuutta. Polyuretaani kyllästys voi kattaa betoni-, sementtipinnoitemerkki M350, betoni ja metlahskuyu laatat, tiilet. Ne tunkeutuvat betonikerrokseen 6 mm: n syvyyteen, ja niitä voidaan käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa, mutta suojissa. Lisäksi tämän tyyppisten impregnointien käyttö vaatii betonipohjan alla olevan vedenpitävän kerroksen läsnäoloa, mikä rajoittaa kapillaarisen kosteuden pääsyn betonirakenteeseen.

Betoni polyuretaanin kyllästämisen jälkeen ottaa vastaan ​​useita lisäominaisuuksia:

 • betonin lujuus kasvaa M600: een sen alkuperäisestä laatuluokasta riippumatta;
 • kulutuskestävyys kasvaa 8-10 kertaa;
 • iskunkestävyys kaksinkertaistuu;
 • parantaa betonin vedenkestävyyttä ja aggressiivisten kemikaalien kestävyyttä;
 • betonin pölyäminen on täysin suljettu pois;
 • lattian huolto yksinkertaistuu;
 • parantaa betonipinnoitteen ulkonäköä.

Polyuretaani-kyllästämisen suosio vaikuttaa niiden ominaisuuksiin, kuten koostumuksen nopeaan ja helpoiseen käyttöön ja tämän prosessin laitteiden edulliseen hintaan. Hoidetulla pinnalla voit kävellä jalkaina päivässä ja kuljetuksissa - kolmessa päivässä.

Epoksihartsi

Epoksipohjaiset kyllästykset voivat olla sekä värittömiä että väriltään. Niitä käytetään usein sisätiloissa, koska ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta ne ovat kellertäviä. Epoksipinnoitukset ovat kaksikomponenttinen seos, jonka komponentit ovat kovete ja epoksihartsi. Fenoleja, tertiäärisiä amiineja tai niiden analogeja käytetään kovettajina. Kovettimen ja hartsin mittasuhteet voivat olla hyvin erilaisia ​​ja riippuvat impregnoinnin levittämisestä.

Verrattuna muihin impregnointeihin epoksiyhdisteillä on sellaisia ​​etuja kuin:

 • korkea lujuus;
 • korkea kulutuskestävyys;
 • minimaalinen kosteuden läpäisevyys;
 • pieni kutistuminen;
 • epoksipinnoituksen avulla voit luoda betonilattiat kiiltävillä pinnalla tai houkuttelevalla "märällä betonilla".

Epoksipinnoitteet, joita käytetään, eivät tuota tällaista voimakasta tuoksua, kuten polyuretaania, mutta niiden vertailuun ne ovat vähemmän kestäviä kemiallisille ja mekaanisille vaikutuksille. Epoksikyllästystä voidaan käyttää sellaisissa kohteissa kuin lääketieteelliset laitokset, elintarviketehtaat, uima-altaat, altaat seinät rakennuksissa, jotka on rakennettu alueilla, joilla on korkea pohjavesi.

Impregnoinnin toiminnalliset ominaisuudet

Toiminnallisuudesta riippuen betoniset kyllästykset jaetaan seuraavasti:

 • vahvistaminen;
 • vettä hylkivä;
 • pölynpoisto;
 • väritys.

Kovettuva kyllästys

Tämäntyyppiset impregnoinnit useimmissa tapauksissa tehdään epäorgaanisten yhdisteiden - silikaattialukkeiden pohjalta. Ne eivät muodosta betonin pintaa suojaavaa kerrosta, koska ne tunkeutuvat materiaalin syvyyteen ja muut- tavat sen rakennetta. Tästä ominaisuudesta johtuen kyllästyminen ei irrota ja antaa betonipinnoille suuren kulutuksenkestävyyden täydellisellä päästöjen poistolla.

Aikaisemmin syvä tunkeuma impregnointeja tehtiin natrium- ja kaliumsilikaattien perusteella. Nyt ne korvataan uusilla koostumuksilla, jotka perustuvat litiumsilikaatteihin. Kun käytät litium-impregnointia, ei voida sulkea pois mahdollisuutta muodostaa kouristusta betoniin. Tällaisilla kyllästyksillä käsitellyt betonilattiat hankkivat suuren kestävyyden mekaanista hankausta ja kosteutta vastaan ​​ja estävät myös pölyämisen. Syvä impregnointi lisää betonin pintakerroksen vahvuutta 2-3 kertaa.

Vettä hylkivä kyllästys

Vettähylkivä (vettä hylkivä) kyllästys tunkeutuu betonin huokosiin ja halkeiluihin suojaamalla sitä kosteudelta ja siten vaikuttamaan sellaiset negatiiviset tekijät kuin:

 • mikro-organismit, homeet, sienet;
 • suola / hapon saostuminen;
 • UV-säteet;
 • muodostumista efflorescence.

Vettä hylkivä impregnointi lisää ulkona käytettävien betonirakenteiden pakkasvastusta. Ne suojaavat myös rakennusten rakenteita kosteudelta, mutta ne eivät suojaa pohjaa pohjaveden tunkeutumiselta. Tämä ongelma ratkaistaan ​​käyttämällä erilaisia ​​toimenpiteitä betonirakenteen vedeneristykseen.

Tämäntyyppiset impregnoinnit ovat edustettuina rakennusmarkkinoilla hyvin laajalla alueella. Tehokkaimmat ja kalliimmat ovat kaksikomponenttiset koostumukset, joita käytetään hydraulisten rakenteiden, kuten uima-altaiden, käsittelyyn. Itse asiassa tällaista kyllästystä voidaan kutsua universaaliksi, mutta jos betoni ei tarvitse tällaisia ​​ominaisuuksia, on parempi hankkia erikoistuneita kyllästyviä koostumuksia, jotka ovat halvempia ja tekevät erinomaista työtä määritetyillä tehtävillä.

Vähentävä impregnointi

Tämäntyyppisiä kyllästysaineita käytetään laajasti avoimiin betonilattioihin, jotka ovat raskaita kuormituksia ja katujen suojaamiseksi. Tällainen laaja soveltamisala johtuu impregnointien ominaisuuksista, jotka myös poistamisen lisäksi antavat myös runsaasti kulutusta ja kestävyyttä betonipinnoille.

Antidust-formulaatioita käytetään seuraaviin:

 • estää pölyn muodostuminen;
 • lisää kestävyyttä ja pidentää betonipintojen käyttöikää;
 • betonilattian suojaaminen tuhoutumiselta, happojen, emästen ja öljyjen altistuminen;
 • helpottaa betonilattian hoitoa.

Väriaineet

Betonimaalaus voidaan tehdä tavallisella maalilla tai erityisellä värillisellä impregnoinnilla. Pinnoitettu pinta on vähemmän kestävä. Pysyvällä liikenteellä / liikennekuormalla maalikerros murtuu ja kuoriutuu.

Värillinen impregnointi tunkeutuu betonin syvyyteen jopa 3 millimetriin, minkä vuoksi lattian väri säilyy pitkään, riippumatta eri kuormien vaikutuksesta. Mutta betonipinta, jota käsitellään väriainekoostumuksella, on lisäksi peitettävä suojaavalla vedenkestävällä kyllästyksellä.

Yleiskatsaus eri valmistajien kyllästyksistä

Tällä hetkellä valmistajat tarjoavat laajan valikoiman erilaisten betonityyppien impregnointeja. Tässä osassa kuvataan ne, jotka ovat saaneet hyvän maineen rakentajien keskuudessa ja ovat erittäin suosittuja.

Vahvistettu aluke betonilattialle Suoja.

Tämä koostumus vahvistaa betonipintaa, poistaa pölyn ja parantaa betonin kestävyyttä kemikaalien vaikutuksiin.

Impregnointisuoja, jota käytetään betonipintojen järjestelyssä erilaisiin tarkoituksiin: lattiat, tiet, kulkutiet, kiitotien. Saatavana 20 litran astioissa. Yhden litran hinta on 180 ruplaa.

Impregnoinnin vahvistaminen

Sitä käytetään huonolaatuisen betonin (alle M300) poistamiseen ja kovettumiseen sekä vanhoihin ja uusiin mosaiikkilattiat.

Tämän kyllästyneen työn aikana on tarpeen tarkastella seuraavia vivahteita:

 • kyllästystä ei voida käyttää käsittelemättömässä betonissa (valun jälkeen se kestää vähintään 14 päivää);
 • koostumusta levitetään ilman lämpötilaan, joka ei ole alle +5 astetta.

Saatavana 20 litran kaupeissa. Yhden litran hinta on noin 400 ruplaa.

Orgaaninen kyllästys Proteksil

Suunniteltu erityisesti teollisuuslaitosten lattioiden käsittelyyn. Se suojaa betonilattia tehokkaasti aggressiivisten ympäristöjen, korkeiden mekaanisten ja kuljetuskuormien vaikutuksilta.

Tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet Proteksil:

 • tunkeutumissyvyys - 5-10 mm;
 • materiaalin kulutus - 0,3 litraa neliömetriä kohden;
 • käyttölämpötila-alue - -40 - +80 astetta;
 • kuivausaika on korkeintaan kuusi tuntia +20 asteen lämpötilassa;
 • kyllästyskustannukset - 170-190 ruplaa litraa kohden.

Universal impregnointi Monolith 20-M

Tämä koostumus on vesipohjainen, joten se on ympäristöystävällinen ja helposti syttyvä.

Impregnointi vaikuttaa betonilattiaan seuraavasti:

 • lisää betonin vedenkestävyyttä kolmella merkillä;
 • parantaa kestävyyttä ja kovuutta 30%;
 • vähentää betonipäällystämistä ja kutistumisparametrien muodostumista;
 • poistaa pölyn betonista;
 • parantaa betonin kiinnittymistä;
 • lisää orgaanisten happojen ja öljytuotteiden kestävyyttä.

Impregnointikulutus Monolith 20-M on yksi litra 3-5 neliömetriä kohden (riippuen betonin huokoisuudesta ja kunnosta). Yhden litran hinta on 130 ruplaa.

Impregnointi Aquastone

Tämä kyllästys tarjoaa betonien, mosaiikkilattian ja sementti-hiekkasterien huuhtelun ja pinnan suojauksen. Se on erinomainen läpäisykyky, joka varmistaa betonin pinnan lujuuden ja kovuuden. Se on suositeltavaa sekä teollisuudelle että kotitalouskäyttöön. Sitä voidaan käyttää alustoille, joissa on korkea kosteus. Yhden litran hinta on 220 ruplaa.

Impregnointi Aquasol

Impregnointi tarkoittaa vettähylkivää koostumusta ja sitä käytetään suojaamaan kosteutta ja muita sementin pohjalta valmistettujen rakennusmateriaalien haitallisia ilmakehän vaikutuksia. Yksi litra tätä kyllästystä maksaa 210 ruplaa.

Impregnointi Epoksoli

Se on epoksiveteen dispergoituva koostumus, jota käytetään betonin ja magnesiittikerrosten kovettumiseen, poistamiseen ja suojaamiseen sekä sementtiastioita. Se kasvaa 2-3 kertaa betonin lujuuden puristuksessa ja estää halkeamien muodostumisen. Epoksolia voidaan levittää märälle betonille. On suositeltavaa vahvistaa lattiat varastoissa, lääke- ja elintarviketeollisuuden yrityksissä, julkisissa ja asuinrakennuksissa, lääketieteellisissä ja lastenhoitopaikoissa. Yhden litran hinta on 380 ruplaa.

Impregnointi Ashford-kaava

Impregnointi on vesipohjainen silikaattipolymeeri. On suositeltavaa kovettaa logistiikkapäätteiden, varastojen, tuotantotyöpajojen, markkinoiden, ostoskeskusten, autotallien, pysäköintialueiden, kiitotien ja muiden kohteiden lisääntyneelle liikenteelle ja jalankulkijoille tarkoitettujen betoniportaiden kovettumista. Yhden litran hinta on noin 110 ruplaa.

Vinkkejä impregnoinnin valitsemiseen

Kun valitset betonin kyllästämisen, ota huomioon seuraavat seikat:

 1. Silikaatti (epäorgaanisia) yhdisteitä käytetään siinä tapauksessa, että:
  • on tarpeen pölyä betonilattia pienillä kustannuksilla;
  • betonipinnalla on huomattavia epätasaisuuksia ja karheutta;
  • lattiaan kohdistuu kova käyttö (raskas esine, korkean lämpötilan vaikutukset).
 1. Polymeeri (orgaaninen) kyllästys on parempi käyttää seuraavissa tapauksissa:
  • voimakas altistus kemiallisille betonille;
  • korkeat vaatimukset betonilattian esteettiselle ulkonäölle;
  • huokoisten mosaiikkilattiat.

Käytettäessä impregnoivia koostumuksia on otettava huomioon seuraavat vaatimukset:

 • tuoreeseen betonilattian päälle ei ole kyllästetty, vaikka voit jo kävellä sen päälle. Kestää vähintään kaksi viikkoa, jotta betoni kypsyy ja saavuttaa voimaa, jota tarvitaan impregnoinnin käyttämiseksi.
 • betonipinta on kuivattava hyvin. Veden läsnäolo betonin huokosissa ei ole hyväksyttävää. Lattia on myös puhdistettava perusteellisesti pölystä ja likaisuudesta;
 • on parasta soveltaa kyllästystä ilman lämpötilaan +20 - +25 astetta ja kosteutta - enintään 90%;
 • betonilattian lämpötilan on oltava vähintään +10 astetta, vaikka joitain impregnointeja voidaan käyttää alemmissa lämpötiloissa;
 • betonilattia ennen vettähylkivien koostumusten levittämistä, on toivottavaa pyyhkiä kvartsihiekkamäärät, jotta ne saisivat liukastumisen estävät ominaisuudet;
 • kaikki betonipäällysteen näkyvät viat on poistettava - hiekkapalat ja lastut;
 • käytä harjat ja rullat, jotka kestävät liuottimia;
 • kun työskentelet, on noudatettava turvaohjeita henkilökohtaisten suojavarusteiden avulla (hengityssuojaimet, puuvillavaatteet, kumi-pohjaiset kengät, käsineet).

Betonin kyllästys - luokittelu ja ominaisuudet

Betonilattian pölyn poisto, suoja kosteuden ja muiden tuhoisien kemiallisten aineiden tunkeutumiselta huokosiin on yleinen tehtävä lattian käyttöolosuhteissa teollisissa, varastotiloissa ja muissa teollisuustiloissa. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi tarkoitetaan betonin kyllästämistä.

Ensinnäkin kyllästys on budjetti, luotettava ja edullinen vaihtoehto betonin suojaamiseksi. Verrattuna itseestettävien pinnoitteiden laitteeseen - impregnointien käyttö on paljon yksinkertaisempaa (voidaan tehdä itsenäisesti), suojaavat koostumukset ovat halvempia ja niiden kulutus on useita kertoja pienempi.

Nykyään markkinoilla on monia koostumuksia, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia, viskositeettia ja alkuperää. Tässä artikkelissa ymmärrämme, mitkä tärkeimmät impregnointityypit koostuvat ja mihin niitä käytetään.

sisältö:

Kuinka impregnoinnit toimivat?

Ensinnäkin jaetaan aineet syvyyteen ja pinnan tunkeutumiseen sekä orgaanisiin ja epäorgaanisiin aineisiin. Syvän tunkeutumisen impregnoinnit ovat vähemmän viskoosia, sisältävät hienoja elementtejä (30-60 nm), joiden avulla ne voivat tunkeutua itse betoniin 10 mm: n syvyyteen. (tuotemerkin mukaan).

Minkä tahansa kyllästyksen päätehtävänä on betonin suojaaminen tunkeutumalla rakenteeseen huokosten kautta, hiukkasten liittämiseen ja huokosten tukkeutumiseen (orgaaninen kyllästäminen) tai betonirakenteen muuttamiseksi molekyylitasolla (epäorgaaninen kyllästys).

Kun kyllästys on kuivunut, tukkeutuneet huokoset eivät salli erilaisten nesteiden tunkeutumista sisään. Huokoisen rakenteen ansiosta raaka-levy imeytyy helposti kosteuteen ja muihin kemikaaleihin. reagenssit - mikä lopulta johtaa sen tuhoamiseen. Tämä on äärimmäisen tärkeää autojen pesemien ja huoltoasemien aloilla - kerroimme tästä materiaalin "Miten valita lattia autokeskukseen".

Miten impregnointi betonilattialle.

Kuten kaaviossa nähdään, lattian pinnan on oltava kuiva ja pölyinen, muuten impregnointi ei toimi. Lisätietoa sovelluksen tekniikasta kuvataan alla.

On syytä huomata - mitä korkeampi betonipitoisuus - sitä vähemmän huokoinen sen rakenne. M400: n ja korkeamman asteen kohdalla käytetään syvää penetraatiota tai fluorausta. Impregnointi klassisella viskositeetilla ei toimi, se pahasti "kasvaa yhdessä" pinnan kanssa ja sen seurauksena se pyyhitään nopeasti ja kokonaan.

Usein impregnointeja käytetään teollisuuden itsetasaava lattian laitteeseen alhaisen lujuuden (M250: n alapuolella), työskentelemällä tällaisella tasoituksella ilman kovettamista - johtaen irtokoostumusten heikkoon tarttumiseen ja itse tasoittavan lattian tuhoutumiseen.

Yhteenveto osiossa olevista tiedoista: impregnoinnit levitetään betonilattian pinnalle, tunkeutuvat sisään avoimien huokosten ja mikrokruunujen läpi eri syvyyksissä (riippuen viskositeetista, tyypistä ja kyllästyksestä). Soveltamisen jälkeen jokainen impregnointityyppi suorittaa sen erityiset tehtävät.

Pystysuorien betonirakenteiden (seinät) osalta - kyllästys suorittaa kalvonmuodostuksen tehtävän vedenpitävyyden suhteen, syvän tunkeutumisen käyttö tässä tapauksessa on perusteetonta. vettä ei voi kerääntyä seinille.

Impregnointiluokitus

Tässä artikkelissa päätimme luokitella kyllästyksen niiden ominaisuuksien ja alkuperän luonteen mukaan. Kokoonpanon valinta alkaa aina tehtävien määrittelyn ja pinnan tyypin avulla - esimerkiksi:

 • se on suojattava lattiaa emäksisten kemikaalien vaikutuksilta (autopalvelu).
 • sen on vaadittava vahvistavan tasoitteen (M200) pintaa itsetasaavaa lattiaa varten;
 • vaaditaan vedenpitävälle betonilattia-merkille M250;

Jotkut aineet toimivat hyvin useilla operatiivisilla tehtävillä kerralla, mutta ei ole täysin yleismaailmallisia keinoja.

Luokittelemme kiinteistöjen mukaan

Betonilattian kyllästämisen vahvistaminen ja poisto

Tätä kyllästysluokkaa käytetään kovien esikyllästöjen kovettamiseen (etenkin ennen päällysteen levittämistä) sekä betonirakenteiden lujuuden lisäämiseksi. Impregnoinnin vahvistaminen on lähes aina - syvä tunkeutuminen (4-6 mm).

Orgaanisten ja epäorgaanisten yhdisteiden ylimpien tuottajien lausuntojen mukaan pienentynyt brändin lujuus hoidon jälkeen on M600 pinnalla riippumatta alkuperäisestä.

Kovettuneet yhdisteet parantavat merkittävästi betonin suorituskykyominaisuuksia - estävät mekaaniset ja hankaavat vaikutukset ja mikä tärkeintä - pölyn muodostuminen.

Lattia kovettamisen jälkeen impregnoinnin jälkeen.

Tämän segmentin suosituimmat kyllästysaineet perustuvat polyuretaaniyhdisteeseen. Nämä yhdisteet ovat erittäin vaatimattomia, kun niitä käytetään - työ voidaan tehdä myös alhaisissa lämpötiloissa ja korkeassa kosteudessa.

Vedenpitävä kyllästys - estää kemian vaikutukset

Kaikki ovat melko yksinkertaisia, vedenpitäviä impregnointeja - muodostavat membraanin ZhB-rakenteiden pinnalle, eivätkä kosteutta pääse tunkeutumaan sisälle (erityisesti sademäärään).

Avoimessa betonirakenteessa hydrofobisuus on ensisijaisesti pakkasvaste - kosteus ei tuhoa betonia jäätymis- ja sulatusjaksojen aikana.

Käsittelemätön RC-tuote ei sovellu jatkokäyttöön, jos se altistuu kosteudelle ja negatiiviselle lämpötilalle. yli vuosi.

Luokiteltu alkuperän mukaan

orgaaninen

Orgaaniset impregnoinnit betonille tehdään polyuretaani- tai epoksihartsien perusteella. Itse asiassa vielä on akryylikoostumuksia - ne ovat kaikki samoja polymeerejä.

Tärkeä piirre - orgaaninen kyllästäminen ei aiheuta kemiallista reaktiota betoniseoksella - ne eivät muodosta uusia yhdisteitä, toisin kuin epäorgaaniset silikaattipolymeerit.

Syvä tunkeutuminen ja laaja valikoima ominaisuuksia yhdistettynä yhteen koostumukseen - polyuretaani kyllästys on monipuolisin ratkaisu.

 • Prosessin syvyys on enintään 10 mm.
 • Tuotemerkin vahvuus hoidon jälkeen - M600;
 • Korkea kemiallinen kestävyys;
 • Lisääntynyt iskulujuus (3 kertaa);
 • Täysin tarttuu betonipölyyn, estää sen jatkokoulutusta.

Saavutettujen tulosten saavuttamiseksi polyuretaaniyhdistettä sekoitetaan tiukasti ohjeiden mukaisesti. Mittaosuuksien vastaisesti - sinä riski saada kalvopäällysteen sen sijaan, että saisit kyllästyksen.

Epoksikyllästys on harvinaisempaa. Tässä tapauksessa käytetään kaksikomponenttista materiaalia sekoittamisen jälkeen, sillä sillä on huomattava viskositeetti, joka ei salli sen tunkeutua betoniin yli 1-2 mm.

Akryylikoostumuksia käytetään vähäisissä kuormituksissa, takuu on 1-2 vuotta.

epäorgaaninen

Epäorgaaniset impregnoinnit tehdään silikaattien (nestemäisen lasin) pohjalta. Toimintaperiaate on täysin erilainen kuin orgaaninen. Tällaiset aineet eivät liimaa (tiivistä) pintaa, vaan reagoivat betonin kanssa muodostaen uutta kemikaalia. (molekyylitasolla). Toisella tavalla tätä prosessia kutsutaan Fluationiksi.

Virtaus ei tiivistä betonin huokosia, mutta se vahvistaa huomattavasti itse huokoista rakennetta. Jalostuksen jälkeen lattiapinta pysyy höyryä läpäisevänä, hieman pölyn muodostumisen vuoksi. Silikaatit eivät muodosta kalvoja. Impregnoinnin keskimääräinen paksuus (kemiallisen reaktion tapahtuessa) on 5 mm.

Maailman tunnetuin epäorgaaninen impregnointi betonille - Ashford Formula.

Betonin rakenteen todellista kovettamista (eikä pelkästään hiukkasten ja pölyn liimaamista) on välttämätöntä soveltaa seosta, joka toimii tarkasti molekyylitasolla - epäorgaanisia aineita sisältävien silikaattipolymeerien (fluorisilikaatit). Tällaisia ​​yhdisteitä kutsutaan myös nimellä litium impregnointi (C2 Hard).

Impregnointitekniikka

Ennen levittämistä on poistettava löysä betonikerros, puhdista pinta öljystä ja muista kemikaaleista. saastuminen.

Ihanteellinen vaihtoehto on tehdä betonihiontaa koneella, jossa hienorakeinen frankfurt ja pölynpoisto teollisuuden pölynimurilla. Hionnalla voit avata edelleen huokoset tukkeutuneita kemikaaleja. muta. Avoimet huokoset puolestaan ​​edistävät impregnoinnin tunkeutumista suurimpaan syvyyteen.

Jotkut kyllästystyypit vaativat lisää kosteutta reaktioajan aikana - muista lukea ohjeita. Polyuretaani kyllästys on syttyvää nestemäisessä muodossa.

Impregnoinnit maalataan maalipyörillä (liuottimia kestävä). Sovelluksen tulee olla vähintään 2 kerrosta (joskus jopa 6 kerrosta levitetään), kuivuminen tasojen välillä vähintään 5 tuntia lämpötilassa +10 ° C ja yli.

Miten valita kyllästys betoniin?

Betoni on melko huokoinen rakennusmateriaali. Sen lujuus ja kestävyys riippuvat kaikkien teknisten muotoiluprosessien noudattamisesta. Jos työn aikana jätit yhden vaiheen, tällainen päällyste tulee pian käyttökelvottomaksi kosteuden ja ilman vaikutuksesta, kun mikrokreät tulevat näkyviin. Betonin kyllästys vahvistaa pinnoitusta, suojaa sitä tuhoamiselta ja parantaa sen ulkonäköä.

Itse asiassa jalostuksen jälkeen materiaali muuttuu kiinteäksi vedenpitäväksi kiviksi.

Kiinteyttävä seos mahdollistaa seuraavien tehtävien ratkaisemisen:

 • Suojaa pinnoite pölyltä, halkeilta ja murtumilta.
 • Lisätään betonirakenteen kulutusta ja kestävyyttä.
 • Vahvistaa vanhan betonipinnan.
 • Luo kaunis koristeellinen lattiapinta.

Videossa: betonin kyllästämisen ominaisuudet ja ominaisuudet.

Betonityyppien kyllästys

Betonimyllyn impregnointi on jaettu kahteen tyyppiin:

 • Orgaanista. Orgaanisen seoksen toiminnan periaate (tai sitä kutsutaan myös polymeerisaturaatioksi) on seoksen betonin ja nestemäisten sitomisosien kiinnittyminen. Tällöin pinta saa uusia ominaisuuksia: kestävyys, kestävyys, kosteus ja pöly.
 • Epäorgaanisia. Tällaisissa (silikaatti) kyllästyksissä toiminnan periaate on erilainen. Läpäisevä seos tulee kemialliseen reaktioon betonin kanssa, minkä seurauksena pinta saa suurimman lujuuden ja veden kestävyyden.

Nykyään orgaaniset kyllästykset ovat suuressa kysynnässä kuluttajien keskuudessa. Koska seoksen erilaiset koostumukset ovat: akryyli, polyuretaani ja epoksi.

 • Akryyli kyllästys. Akryyliä sisältävät aineet ovat kohtuuhintaisia ​​ja samaan aikaan ovat osoittautuneet pölynpoistoaineiksi. Niiden koostumus mahdollistaa betonin pinnan suojan ultraviolettisäteiden, kosteuden ja kloridien vaikutuksilta. Betonielementti peitetty kiiltävällä liukumattorilla kalvolla. Tässä tapauksessa päällysteen kuormituksen on oltava vähäpätöinen.

Positiivisista ominaisuuksistaan ​​huolimatta akryyliyhdisteet eivät ole kestäviä. Jotta betonilattia ei hävitä, on tarpeen suorittaa pinta päällekkäin joka kolmas vuosi.

 • Polyuretaani kyllästys. Tehokkain vaihtoehto betoniteräksille katsotaan seokseksi polyuretaanikoostumuksella. Niiden avulla lattian pinta tulee mahdollisimman kestävältä kosteudelta ja kemiallisilta vaikutuksilta. Samanaikaisesti betonin kyllästäminen poistaa pölyn ja lisää päällysteen kulutuskestävyyttä. Materiaalia käytetään sekä sisäisiin että ulkoisiin töihin. Luo betonin, sementin ja tiilipinnan vahvistusta.

Polyuretaani kyllästys tarjoaa pinnoitteelle lisäominaisuuksia:

 • Lisää kestävyyttä ja kulutuskestävyyttä kymmenkertaisena.
 • Lisää iskunkestävyyttä.
 • Täysin sulkee pois pölyn tuottamisen.
 • Parantaa veden karkeutta.
 • Luo betonikoristepinnan, mikä parantaa sen ulkonäköä.
 • Helppo hoitaa.

Polyuretaani kyllästys betonille kuivuu nopeasti. Jo toinen päivä hoidon jälkeen voit vapaasti kävellä lattialla. Jos koostumusta levitettiin myymälässä tai varastoalueella, sitä käytetään kolmen päivän kuluttua. Käytä polyuretaani kyllästystä betonipinnoille alueilla, joilla on suuri kuormitus.

 • Epoksikyllästys. Edellä lueteltujen materiaalien yläpuolella epoksipinnoituksella on kestävin koostumus. Se on seos, joka koostuu kahdesta osasta: kovete ja epoksihartsi. Sen ominaisuuksien mukaan voi olla väritön tai väriainepigmentti.

Epoksikyllästys betonilla on seuraavat edut:

 • Lisääntynyt kosteudenkestävyys.
 • Mahdollistaa kovettuneen vaikutuksen saavuttamisen.
 • Käytön aikana pinta antaa hieman kutistumista.
 • Se luo koristekiven vaikutuksen.
 • Älä anna teräviä hajuja.

Epoksiyhdistelmän ainoa haitta on sen alhainen resistenssi kemialliselle hyökkäykselle. Tällaista betonin kyllästystä käytetään kellareissa, teollisissa kaupoissa, lääketieteellisissä laitoksissa.

Seosten tärkeimmät ominaisuudet

Koska seoksilla on erilaiset ominaisuudet, ne jakautuvat perinteisesti neljään luokkaan:

 • Pöly vapaa
 • karkaisu
 • Vettä hylkivä
 • väritys

Pöly vapaa

Betonipintojen suojaamiseksi pölynkerääntymiseltä, lisää kulutuskestävyyttä ja kosteudenkestävyyttä, käytetään huokoisen impregnoinnin käyttöä. Heidän avustuksellaan lattiat käsitellään sisätiloissa sekä pieniä katuja alustoja. Tämä pinnoite pidentää betonilattian elämää, helpottaa huomattavasti sen huolellisuutta ja mikä tärkeintä estää pintaa halkeamilta ja siruilta.

karkaisu

Koostumuksensa ansiosta kovettumisen kyllästämisen ansiosta voit muuttaa betonirakenteen rakennetta suojelemalla sitä ympäristön altistumiselta. Se ei pääse liimaamaan, koska se tehdään epäorgaanisten yhdisteiden (so. Silikaattimateriaalien) perusteella.

Syvän tunkeutumisbetonin kyllästystä käytetään suurilla alueilla, joilla on suuri mekaaninen rasitus. Aiemmin sen tuotanto käytti natrium-kaliumsilikaattikoostumusta. Tänään perustetaan litium-epäorgaanisia aineita. Tästä johtuen, kun pinta käsitellään impregnoimalla syvälle tunkeutuville betonille, pinnoitteen vahvuutta voidaan lisätä 3 kertaa.

Vettä hylkivä

Tehokkain mutta samalla vettä hylkivä impregnointi pidetään kalliina. Niiden avulla on mahdollista suojata pinta kosteudelta, suojautua muotilta ja sieneltä, sirujen ja halkeamien muodostumista. Rakennusteollisuudessa tällaista kyllästystä pidetään yleisenä, koska yhden seoksen käyttö mahdollistaa useiden toiminnallisten ongelmien ratkaisemisen.

Vettä hylkivä kovetus seoksella on korkea rikki vastustuskyky. Jos käytät sitä betonirakenteen ulkopuolelle, huoneen eristys paranee.

väritys

Betonin pinta voidaan maalata sekä tavallisella maalilla että erityisen impregnoinnin avulla. Kun valitset kahden vaihtoehdon välillä, suosittelemme vahvistusmateriaalia. Vakaan kuormituksen vuoksi maali murtuu nopeasti ja lattia on maalattava uudelleen. Värikyllästys palvelee sinua jopa 3 vuoteen, kun se toimii luotettavasti parantuneena pölyltä, UV-säteiltä ja antaa voimaa pinnalle.

Jos betonin pinta käsitellään värjäytyneellä impregnoinnilla, lisää vahvuutta levittää vettä hylkivä yhdiste kuivattuun pintaan.

Impregnointi betonipinnalle

Ennen kuin käytät kyllästysmateriaalia betonialustalle, ota yhteyttä ammattilaisiin, jotka kertoavat yksityiskohtaisesti kaikki materiaalin käsittelyyn liittyvät yksityiskohdat.

Voit myös nähdä muutaman mestariluokan Internetistä. Kutsumme sinut perehtymään perusohjeisiin tiivistysyhdisteiden levittämiseksi betoniin:

 1. Kun betonipinta on täysin kuivunut, puhdista pinta puhtaalla pölynimurilla pölystä, roskista ja likaisuudesta.
 2. Vettä on kerättävä imukykyisillä rätteillä, jotta se ei pääse betonin huokosiin.
 3. Levitä seos kuivalla pinnalla. On toivottavaa, että sen jälkeen, kun lattia levitettiin, kului enintään kaksi viikkoa.
 4. Käsittele lattian kyllästämisen tulisi olla +20 - +25 astetta.
 5. Ennen levittämistä käsitellään pintaa liukastumisenestoaineella tai hienorakeisella kvartsihiekalla.
 6. Pinta on hiottu. Murtumia ja kuoppia ei voida hyväksyä
 7. Työstä saat eri kokoisia harjoja rullia ja raklija. Käyttämällä harjoja, koostumus levitetään nurkkiin ja lattian jalustaan. Rullat - jaetaan koko pinnalle. Puristinta käytetään materiaalin jakamiseen tasaisesti. Kaikkien harjojen ja rullien tulee olla liuotinkestäviä.
 8. Ohjeiden mukaan valmistele kyllästysseos.
 9. Käytä työssään henkilökohtaisia ​​suojavarusteita (haalareita, kumikengät, hengityssuojaimet, suojalasit, käsineet)
 10. Jos suuri betonipinta päällystetään yhdis- teen kanssa, käytä sitä lastalla.
 11. Varmista, että betonipinnalle ei muodostu lätäköitä. On myös täytettävä kaikki kuivat tilat.
 12. Impregnointia voidaan käyttää kahdessa kerroksessa. On välttämätöntä suorittaa toistuva piirros sekoituksesta kuivalla pinnalla. Jos ensimmäinen kyllästyskerros on lakannut kiinni, voit käsitellä betonipinta uudelleen.
 13. Koko kuivaus kyllästys tapahtuu 24 tunnin kuluttua.

Edellä olevasta seuraa, että kyllästysseoksen toiminnot ovat samat. Niiden päätehtävä on luoda ohut pinnoite betonin pinnalle, täyttämällä olemassa olevat mikroprosessit. Tämän ansiosta betonirakenne kestää vuosia.