Kuvaus sardeldi-betonilohkojen tuotantotekniikasta

Laajennettu savi on rakeistettua materiaalia, joka valmistetaan sekoittamalla sementtiä, hiekkaa ja laajennettua savea tietyssä suhteessa 1: 2: 3.

Täydellinen takka- tai savupiippujen valmistukseen sekä asuntojen rakentamiseen.

1 Kevyiden aggregaattien tekniset ominaisuudet

Laajennettu savi on kevyt ja ympäristöystävällinen materiaali.

Sen käyttö seinien tai lattian rakentamisessa vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia yleensä. Käytännöllisesti katsoen mikä tahansa rakennusmateriaali voidaan yhdistää sardeldi-betonilohkoihin.

Puhuminen materiaalin ominaisuuksista kannattaa sanoa sen teknisistä ominaisuuksista:

 • lohkon vahvuus on 25-150 kg / s m²;
 • materiaalin lämmönjohtavuus on 0,15-0,45 W / m ºC (riippuen tiheydestä);
 • ei kutistumista;
 • veden imeytyminen - 50%;
 • pakkasenkestävyys - enintään 200 jäädytys- ja sulatuskierrosta;
 • tulenkestävä.
valikkoon ↑

1.1 Tuotantotekniikka

Kevyiden aggregaattilohkojen tuotanto vaikuttaa materiaalin rakenteeseen. Ne voivat olla monoliittisia tai rivejä (ontto).

Kevytyhdistelmälohkojen tyypit

Koostumus laajennetun savi: sementti, hiekka, laajennettu savi tietyssä määrin - 1: 2: 3. Tuotanto koostuu viidestä päävaiheesta:

 • kaikkien komponenttien liittäminen;
 • kaadetaan liuos muottiin;
 • lohkojen kovettuminen ja kovettuminen;
 • kuivaus (vähintään 2 päivää);
 • varastointi.

Materiaalin tiheys riippuu suhteesta, jolla komponentit sekoitetaan. Koostumus levitetyn saven koostumus voi olla epätyypillinen valinta: 1 osaa sementtiä tarvitaan 2 osaa kuivaa hiekkaa, lisätään 1 osa vettä ja 1 - 6 osaa laajennettua savea.

On mahdollista, että saatu seos on liian kuiva. Tätä varten vaihda vesi erityisellä seoksella, esimerkiksi "Peskobeton".

Vibropressin materiaalin kovettumiseen ja sen kestää ainakin yksi päivä.

Keramiittibetonilohkojen tekeminen on myös mahdollista kotona. Ero on paitsi itse valmistusprosessissa myös materiaalien koostumuksessa. Käsillä valmistetun sardeldin osuudet ovat seuraavat:

 • laajennettu savi-sora - 8 osaa;
 • puhdas hiekka (ilman epäpuhtauksia) hieno - 2 osaa;
 • vettä laskennassa - 225 l / 1 m³ tuotettua seosta.

On myös syytä pitää mielessä, että hiekka tarvitsee hieman enemmän, koska 3 osaa on käytettävä, kun muodostetaan kuvioitu kerros lohkojen.

Keraamilohkon tuotantolinja

Niille, jotka tuottavat omia käsiinsä, kannattaa harkita erästä tärkeää kohtaa - tuotantoprosessissa omalla kädellä pyykinpesuaineella! Jopa 1 teelusikallinen jauhe antaa tiettyä plastisuutta valmiille materiaalille (se liuotetaan veteen).

Kun valmistat sardelditti-betonia omilla käsilläsi, on syytä harkita, että liuos (sementtimaito) ennen kovettumista tulisi muistuttaa saviä. Tämä voidaan tehdä, jos noudatat laajennettujen savibetonilohkojen valmistusta koskevia sääntöjä. Kuivat osat on yhdistettävä toisiinsa, ja vasta sen jälkeen lisätään vettä pesuaineella.

Slaydite-betonin valmistus (omalla kädelläsi) voidaan hallita riittävän nopeasti. On tärkeää, ettei se poikkea tekniikasta eikä myöskään oikein laadukasta sardelliittibetonin osuutta 1 m²: n kohdalla.

Hyvän muoviseoksen (sementtimaidon) valmistaminen on puolet menestyksestä. Seoksen muodostaminen - lohkojen tuotannon seuraava vaihe omilla käsillä. Teknologia on myös täällä.

Muovaus suoritetaan käyttämällä levyn L-muotoisia puolikkaita, joiden paksuus ei saa olla yli 20 mm.

Teknologian muovaus vaikuttaa laajennettujen savibetonilohkojen kokoon. Valmiin lohkon keskipaino on 16 kg, mitat - 390 × 190 × 140 ja 190 × 190 × 140 mm.

Laajennettujen savilohkojen valmistusprosessi

Myös komponenttien laadun valinta on tärkeää, samoin kuin materiaalien valinta lohkon muodostamisessa. Teräsnauhat, jotka toimivat salpana, moottoriöljy murskeen seinämien voitelemiseksi, lattialevyjen levyt - näyttäisivät vähäiseltä, mutta ne vaikuttavat tuotetun materiaalin laatuun.

Seosten ei tulisi olla murto-osaa (ilman pieniä roskia tai ilman hiekkaa ja siltaa). On tärkeää ottaa huomioon tekniset "salaisuudet". Puuntyöstöä voidaan käyttää puunpuhaltaessa. Kun tamping on tärkeää tarkkailla sementin "maidon" syntymistä, tasoitetaan sitten lattialevy seulalla.

Kovettumisprosessi on erittäin tärkeä. Se on pisin, koska se voi saavuttaa 28 päivää. Huomaa, että sardeliittien seoksia ei pidä ainoastaan ​​kiinnittää, vaan niiden ei pidä kuivua korkeissa lämpötiloissa.

Tällöin seoksesta tuleva neste (sementin maito) haihtuu nopeasti. Tämän seurauksena liuos (maito) räjähtää eikä kestä.

1.2 Kevyiden yhdistelmälohkojen tuotanto koneessa (video)

2 Kevyiden aggregaattien soveltamisala

Kevyiden yhdistelmälohkojen valinta on tärkeää riippuen alueesta, jossa niitä käytetään.

Kiinteitä tai kiinteitä lohkoja käytetään perustuksen muodostamiseen kantavien seinien ja lattioiden rakentamisen aikana.

Hollow-lohkoja käytetään useimmiten muissa kuin asuinrakennuksissa tai matalissa rakennuksissa. Tällaisen materiaalin eristysominaisuudet voivat tehdä materiaalista erittäin suosittua.

Slaydite-lohkojen rakentaminen

2.1 Laajennetun saven edut

Suuren savibetonin tärkeimmät edut: helppo ja kätevä kuljettaa komponentteja tuotantoon ja valmiisiin lohkoihin omilla kädillä. Materiaali kestää lämpötilan muutoksia, monien vuosien ajan säilyttää ominaisuutensa.

Lisäksi sardiinit eivät korroosiota, altistumista haitallisille aineille, epäsuotuisat sääolosuhteet.

Kylmille alueille keramsit betoni on todellinen pelastus. Jos verrataan sen kulutusta sementin kulutukseen talon rakentamisen aikana, kulutusluvut ovat kaksi kertaa pienempiä. Tällaiset ominaisuudet kuin lämmön säilyttäminen mahdollistavat huomattavia säästöjä eristämiseen.

Savi - materiaali erinomaisella eristyksellä. Teollisuustuotannossa käytetään erikoistekniikkaa reikien estämiseksi, mikä mahdollistaa tämän vaikutuksen saavuttamisen. Ylimääräinen kosteus ei pääse lohkoihin tai pinnalle levittämisen aikana, ja estää näin muotin ja sienen esiintymisen laajentuneen saven rakentamisessa.

Rakennemateriaalien lämmönsiirtovastuksen vertailutekijät

Huolimatta siitä, että keramitsikon pääosa on seinien rakentaminen, tähän materiaaliin on useita muita käyttötarkoituksia. Esimerkiksi tulisijojen tekeminen, lattian asettaminen.

Kuten aiemmin mainittiin, tämä materiaali johtaa ja pitää lämpöä täydellisesti. Mitä muuta tarvitset takalle? Tiheä keramzitobetoni ei ole kuuma ulkona, mikä tekee takasta turvallisen käytön aikana. Ja sisäpuolella se lämmittää tarpeeksi nopeasti, ja varastoitu lämpö säilyy pitkään.

Claydite - koostumus ja mittasuhteet / 1m3

Nykyaikainen betonituotantotekniikka on saanut uuden kehityskerroksen. Sen tulos oli laajennetun savi - tämä on parannettu betonityyppi, jossa ei ole perinteistä murskattua kiveä, mutta täyteaineena käytetään laajennettua savea.

Tässä artikkelissa tutustutaan sardeldiittibetonin koostumukseen ja mittasuhteisiin 1m3: a kohden, sekä kerromme, missä järjestyksessä komponentit ladataan samalla kun sekoitat ratkaisun omiin käsiinsä.

Niille, jotka eivät tiedä, mikä on sarddite, annan selityksen: keinotekoinen rakennusmateriaali, joka on poltettu savi helppo sulattaa. Useimmiten laajennetulla savella on rakeinen muoto ja ruskean-viininpunainen väri.

Sadesulan edut

Ensinnäkin se on erinomainen yhdistelmä keveyttä ja voimakasta voimaa. Käytetyn laajennetun saven käyttäminen betonin täyteaineena on useita etuja, joista tärkein on betonin painon aleneminen jatkuvalla lujuudella.

Huolimatta siitä, että laajennettu savi on hygroskooppinen materiaali (imeytyy veteen), se ei menettä lainkaan laatua kosteuden pitkäaikaisen altistumisen aikana.

Kysymys betonin laajenevasta saviosuudesta 1 m3: n osalta aiheuttaa useimmiten paljon kiistoja, erilaiset mielipiteet syntyvät nimenomaan materiaalin voimakkaan imukyvyn takia.

Claydite - koostumus ja mittasuhteet per 1 m3, taulukko:

Harkitse keramiittibetonin valmistusprosessia tarkemmin. Rakennussekoituksen 1m3 valmistukseen käytämme seuraavia komponentteja:

 • brändi laajennetun savi kestävyydestä П150 - П200, irtotiheydellä 600-700;
 • betoniseoksen laatu työstettävyyden mukaan - P1, betoniluokka puristuslujuudelle B 20;
 • sementtimerkki 400;
 • hiekka rakentaminen

V.G. Batrakova "Muunnetut betonit".

Itsestään valmistettu slaydite - vaivaaminen konkreettisessa sekoittimessa

Yhden erän (kova betoniseos) osuus sardeldittibetonilaaduista: vesi 5 litraa, 50 ml saippuaa, hiekkaa 28 litraa, sementtiä (M400) 7 litraa, laajennettu savi (fr.0-10) 36 litraa.

Komponenttien lisääminen sekoitettaessa liuosta (käyttäen tavallista 10 litran kauhaa): kaada vettä (0,5 kauhaa) ja saippualusta betonisekoittimeen. Käynnistä laite. Lisätään lattialle sementtiä. Me nukahduva 3 kauhoa hiekkaa, viimeinen 4 kauhaa laajennettua savea. Selkeyden vuoksi katsele videota!

Laadun ratkaisun indikaattori on hetki, jolloin sementtimaalaus kattaa kokonaan laajennetun saven rakeet. Valmistettu laajennettu savi-liuos syötetään muodollisiin lohkoihin edelleen kiinteyttämiseksi.

Video: betoniseoksen valmistaminen laajennetulle savelle

Valmis slaydite lohkot

Huomaa korjaajalle: käy ilmi, että on mahdollista ja jopa välttämätöntä tehdä seinät johdotukseen ilman pölyä. Opi tekemään se!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Laajennettu savibetoni on todellakin yksi onnistuneimmista rakennusmateriaaleista sekä lämmönjohtavuudessa että kantavuudessa. Sitä käytetään pitkään. Lähes kaikki ennätykselliset Neuvostoliiton talot ovat ulkoseinissä kerrostettua savibetonia. Toinen asia on, että suorituskyvyn laatu on usein lamaista ja se, kuten video on sanottu.

Onko totta, että seoksen sisältämän sardidiitin määrän lisääminen tuottaa suuremman lämmönsiirron ja lämmön säästön? Ja kuinka paljon rakennusmateriaalien laatu paranee tai heikkenee, kun sardiinin osuuden kasvu tai lasku on estynyt?

Katsoin tätä rakennusaineistoa pitkään, lue foorumit uudelleen ja kysyin niitä ihmisiä, jotka olivat jo käyttäneet sitä. Tämän seurauksena ostetaan ja rakennetaan, ainoa asia, ei kaikki lohkot toteutetaan huolellisesti.

Hyvä artikkeli! Olen parhaillaan rakentamassa taloa, teen itse tällaisia ​​lohkoja, käytin hieman eri mittasuhteita kuin edellä, en ymmärrä, miksi jotkin hauraat lohkot saadaan. Nyt ymmärrän, miten se tehdään oikein! Kiitos neuvoista!

Hintataso - paras ratkaisu - sardeldiitti. Lisäksi tämä tekniikka mahdollistaa talojen rakentamisen paljon nopeammin kuin samasta tiilestä. Sadediitin tärkeimmät kilpailijat ovat aerokraatti- ja vaahtolohkot. Muista, että kaikilla rakennusmateriaaleilla on sekä etuja että haittoja. Ja kun päätetään, mistä materiaalista rakennetaan talo - punnitaan paljon tekijöitä: materiaalivaraston kasvien / varastojen läheisyys rakennustyömaalle, materiaalin hinta ja valuuttakurssin hyppyvaikutukset tähän hintaan ja niin edelleen. Esimerkiksi vaahtolohkot valmistetaan tuoduista materiaaleista, joten niiden hinta hyppää. Mutta keramsit - materiaali on enemmän kuin kotimaista, ja siksi se on vastustuskykyisempi valuuttakurssien vaihteluille.

Tämä johtuu siitä, millaista on tällainen "IMPORT" -materiaali, jolla ei ole analogeja, tuottaa vaahtoblockia?
Sementti? Vettä? Hiekka? Vaahdotusaine? (laskea nestesaippuaa) tai kuitua? (Lasikuitu)

Riippuen siitä, millaista keramitsitekniikkaa tarvitaan rakentavaksi tai lämpöeristetyksi, sen seos kootaan. Jos sen suurempaa lujuutta tarvitaan, niin seoksen komponenttien suhde tilavuuden mukaan tulisi olla seuraava: yksi osa sementtiä M400, kolme osaa joen hiekkaa ja viisi osaa laajennettua savea.

Kevytrakenteisten lohkojen koostumus ja osuudet

Kehittyneen teknologian nopea kehitys on johtanut ainutlaatuisten rakennusmateriaalien, myös keramit betonin, syntymiseen. Tällainen betoni täyttää kaikki GOST 6133-99 -standardit ja on välttämätön ratkaisu erilaisten rakennusten rakentamiseen. Laajennetun saven osuudet lohkojen osalta merkitsevät laajennetun savien käyttöönottoa eikä roskaa.

Kuvaus ja ominaisuudet

Materiaalille on tunnusomaista alhainen paino ja erinomaiset suorituskykyominaisuudet, jotka ovat ominaisia ​​betonirakenteille. Sen alhaisen lämmönjohtavuuden ansiosta sitä voidaan käyttää seinärakenteiden ja lattioiden järjestelyyn.

Laajennettujen savilohkojen ominaisuudet ovat seuraavat:

 1. Kestävyys - 35-150 kg senttimetriä kuutiota kohti.
 2. Tiheys - 700-1500 kg kuutiometriä kohden.
 3. Lämmönjohtavuus - 0,15-0,45 W / mGrad.
 4. Pakkasenkestävyys - 50-200 sykliä.
 5. Kutistuminen - 0% mm / m.
 6. Kosteuden imeytyminen - 50%.

Kun keramit betonia valmistetaan omilla käsillä, mittasuhteet valitaan ottaen huomioon rakennuksen tarvittava sakeus ja ominaisuudet. Eri tiheyksien omaavien lohkojen luomiseksi on välttämätöntä laskea pehmittimen oikea suhde, joka antaa koostumukselle elastiset ominaisuudet samoin kuin muut komponentit, jotka määrittävät useat slaydite-betonin tärkeimmät ominaisuudet.

Ulkopuolella keramiittibetonille on tunnusomaista solukkorakenne, jossa on erilaiset huokoskoot (se määritetään pääasiallisen aggregaatin polttamalla). Huokoisuudesta riippuen on olemassa kolme materiaalityyppiä: karkea, huokoinen ja tiheä.

Mitä suorituskykyominaisuuksille ja etuna on, ne riippuvat suoraan betonimassan rakenteen homogeenisuudesta. Säädellyt lujuusindikaattorit määräytyvät oikein valittujen suurten ja suurten jakeiden laajennetun savi-sinkin suhteesta. Jos materiaalia käytetään perustana rakenteiden pystyttämiselle, se on myös varustettava vahvikkeella, mikä lisää lujuutta.

Useimmissa tapauksissa sardeldiota käytetään muodostamaan sulkevia ja lämpöä eristäviä kerroksia monikerroksisissa rakennusmuodoissa. Lopullisen koostumuksen ominaisuudet ja käytettävyys riippuvat valitusta osuudesta ja osien oikeasta suhteesta. On tärkeää ymmärtää, että keramzit-betonireagenssit lattialevyille ja rakennuspalikoille eroavat merkittävästi.

Levittämisen yhteydessä tulisi ottaa huomioon pinnan laatu, koska se määrittää seoksen koostumuksen. Optimaalinen osuus 30 mm: n / 1 m²: n kaltevuuksien valmistuksessa on seuraava: 40 kg M300-hiekkakiven ja 35 kg: n laajennettua savea soraa.

Erojen edut ja haitat

Kevyet kiviainekset takaavat lattiapohjan korkean luotettavuuden sekä kosteuden, ilman ja negatiivisten lämpötilojen kestävyyden. Suunnittelun keskeisiä etuja ovat seuraavat:

 • Vähimmäiskustannukset, jotka määräytyvät vain pinta-alan ja päällysteen paksuuden perusteella.
 • Helppo valmistus ja edullinen asennus tekniikka.
 • Pitkä käyttöikä ja kyky säätää tasoa vikoja, pudotuksia ja epäsäännöllisyyksiä vastaan.
 • Täydellinen yhteensopivuus kaikkien olemassa olevien lattiatyyppien kanssa.
 • Erinomainen kosteus- ja tulenkestävyys, erinomainen melunvaimennus.
 • Biologisten ja kemiallisten vaikutusten kestävyys.
 • Kyky säätää raaka-aineiden tiheyttä muuttamalla mittasuhteita.
 • Kaikkien ympäristönsuojelunormien noudattaminen.
 • Mutta etujen lisäksi laajennetulla saviestimellä on joitain haittoja. Ensinnäkin se on merkittävä nousu lattian korkeudessa sekä tarve kiillottaa lattiapinta sen jälkeen, kun koostumus kuivuu.

  Tuotantoteknologia

  Kevytrakenteisten lohkojen tuotantoteknologia on erityisen yksinkertainen ja edullinen, mikä tekee siitä erityisen suosittua rakentajien laajan yleisön keskuudessa. Tällaista materiaalia voidaan käyttää pienen asuinrakennuksen tai talonrakennuksen rakentamiseen maalaistalossa tai tontilla lähellä taloa, rakennustiloja riittämättömällä maaperällä ja monia muita kotitaloustehtäviä.

  Teknologian suuri suosio johtuu erinomaisista materiaalin ominaisuuksista ja kohtuuhintaisista tuotantokustannuksista. Ilman erityisiä vaikeuksia se voidaan tehdä suoraan yksityisellä sivustolla ilman kehittyneitä laitteita ja asiantuntijoiden apua.

  Laajennetut savilohkot voivat olla onttoja ja korpulentaisia. Samaan aikaan lomakkeesta riippumatta ne sisältävät tärkeimmät täyteaine - laajennetut savi - sora. Täysikokoisia rakenteita vaaditaan ulkoisten seinien perustusten ja verhousmallin järjestämiseen, kun taas ontuneet toistavat rakennuksen sisäisten ja ulkoisten seinämien välistä ääntä eristävää ja lämpöä eristävää väliseinää.

  Huokoista tekniikkaa käytettäessä on mahdollista lisätä huoneen säätö- ja seinärakenteiden kantavuutta. Tällöin tällaisen betonin käytön tärkein etu on rakennuskustannusten huomattava aleneminen, tuotteen pitkä käyttöikä ja alhainen sardelliittibetonin paino.

  Koostumus ja mittasuhteet

  Epäilemättä tällä hetkellä yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista on keramiittibetoni. 1 m³: n koostumukseen on sisällyttävä seuraavat osat:

  1. Sementtiseos.
  2. Hiekkaa.
  3. Hienojohtoinen savi, joka luodaan luonnollisten raaka-aineiden perusteella.
  4. Vesi ilman epäpuhtauksia ja kemikaaleja. On huomattava, että seoksen laimentamiseksi ei missään tapauksessa saa käyttää vettä, jonka happamuus on alle pH: n 4. Merivedestä ei myöskään saa käyttää, koska se voi johtaa valkoisen sävyyn.

  Myös keramiittibetonin koostumus (1 m³: n mittasuhteet lasketaan etukäteen rakennustyömaalla) voi sisältää useita lisäaineita, kuten sahanpurua, puuhiiltä ja pehmittimiä.

  Jotta tuleva laasti täyttäisi kaikki vaatimukset, on noudatettava näitä suosituksia ja sääntöjä:

  1. Elastisia ominaisuuksia voidaan lisätä kvartsihiekalla.
  2. Jotta tulevaisuus estettäisiin kosteudelta, on tarpeen lisätä koostumukseen lisättyä savea soraa (ilman hiekkaa).
  3. Portland-sementtiä M400-merkillä merkitsee erinomaisia ​​supistavia ominaisuuksia, joten on parempi ottaa etusija tähän malliin.
  4. Sementtiseoksella on positiivinen vaikutus mallin lujuusominaisuuksiin, mutta tämän komponentin läsnä ollessa tuotteen paino kasvaa merkittävästi.
  5. Jos tuleva lohko altistetaan lämpökäsittelylle, on parempi käyttää alite-sementtiä.

  Raaka-aineen tiheyden suhteen se riippuu suoraan komponenteista, jotka sisältyvät laajennettujen savibetonilohkojen koostumukseen. Normaalin tiheyden omaavien materiaalien mittasuhteet merkitsevät karkean rakeisen laajennetun savea. Useimmissa tapauksissa tällaisia ​​lohkoja käytetään eristysseinien järjestämiseen.

  Jos puhutaan kantavien seinärakenteiden rakentamisesta, on suositeltavaa käyttää pieniä saveja. Liian monet pienet hiukkaset tekevät lohkosta melko raskasta, joten asiantuntijat suosittelevat etsimään "keskimmäistä maata" sekoittamalla suuria ja pieniä "kiviä" savirautabetoniin. Mittasuhteet / m 3 määräytyvät suunnitellun työn mukaan.

  Ruoanvalmistusohjeet

  Ennen kuin aloitat seoksen luomisen, sinun on tutkittava resepti huolellisesti ja kiinnitettävä huomiota useisiin suosituksiin. Tämä välttää monia vaikeuksia tuotannon eri vaiheissa ja saa korkealaatuisen tuotteen, jolla on parhaat ominaisuudet:

  1. Saadaksesi korkealaatuista savea, on parempi käyttää tehokasta betonisekoitinta. Tällöin komponenttien vaivaamisen vaiheessa vesi syötetään ensin astiaan, sitten sementtiseokseen ja veteen. Laajennettu savi lisätään vain näiden kolmen aineosan sekoittamisen jälkeen.
  2. Jotta rakenne olisi kestävämpi ja kestäisi raskaita kuormia vastaan, on suositeltavaa käyttää raudoitusta.
  3. Parasta suorituskykyä hallitsee sementtilaasti, joka kykenee kattamaan kokonaan laajennetut savipartikkelit.
  4. Kun suoritat erän, sinun on seurattava aikaa - se ei saisi ylittää seitsemää minuuttia erää kohden. Jos et noudata tätä sääntöä ja vaivaa komponentit liian kauan, se heikentää lopullisen tuotteen laatua ja käyttökelpoisuutta. Heti kun seoksesta tulee kermainen sakeus ja siinä ei ole erilaisia ​​palkoja, betoniseos voidaan pysäyttää.

  Varmista, että seos on helppoa: tämän vuoksi sinun täytyy kaataa homogeeninen massa lapioineen ja katso, onko se hajoa vai ei. Jos liukusäädin alkaa hämärtyä lapioon - tämä osoittaa, että saviöljy on liian likainen. Jos koostumus on vakaa eikä löysä, niin saavutetaan tarvittava komponenttien suhde.

  Suunnittelun piirteistä riippuen käytetään erilaisia ​​betonityyppejä laajennettujen savilohkojen valmistukseen:

  1. M50 - sopii väliseinien rakentamiseen.
  2. M75 - on välttämätön osa teollisuus- ja asuinrakennusten kantavien seinien rakentamista.
  3. M100 - käytetään tilojen rakentamiseen, joissa on pieni määrä kerroksia, eristysrakenteiden eristys ja monoliittisten kerrosten ja tasoituskerrosten asennus.
  4. M150-200 - tätä betonielementtiä käytetään tukirakenteiden rakentamiseen ja seinälohkojen tai paneelien muodostamiseen. Materiaalille on ominaista sen kyky kestää voimakasta lämpöshokkia ja kemiallista altistumista.
  5. M200 - on suosittu koostumus kevyiden lohkojen ja lattian luomiseksi. Materiaalin etu on kosteuden ja kemikaalien kestävyys.

  Savi lohkosekoittimet

  Kuten edellä mainittiin, laajennetun savimassan seoksen mittasuhteet ja resepti riippuvat projektin ominaisuuksista, joita varten ne on tarkoitettu. Jos esimerkiksi haluat tehdä laadukkaita lohkoja, on parempi noudattaa tätä reseptiä:

  1. Aloita sekoittaa yksi osa sementistä ja 2-3 osaa hiekkaa.
  2. Saatuaan homogeenisen massan konsistenssissa lisätään 0,9-1 osaa vettä.
  3. Sitten koostumusta sekoitetaan uudelleen ja siihen lisätään 5-6 osaa laajennettua savea.

  Jos täyteaine ei ole tarpeeksi märkä, on parempi lisätä veden määrää. Hyvän hiekan puuttuessa voit käyttää "Peskobetonia". Lattia-betonin valmistuksessa valmistetaan yksi osa sementistä ja yksi osa vettä, kolme osaa hiekkaa ja kaksi osaa sardeldiittia. Märille CB-tasoituskerroksille on tavallista käyttää laajennettua savea soraa 0,5 - 0,6 m / 3 saven osuudella 1,4 - 1,5 tonnia hiekkasementtikoostumusta.

  Jos tehtävänä on valmistella materiaaleja seinärakenteille, optimaaliset mittasuhteet näyttävät tältä:

  1. 1 osa sementtiä.
  2. 1,5 osaa savimassaa, jonka murto-osa on enintään 5 mm.
  3. 1 osa hienoksi saviä savea.

  Jos haluat luoda lattiaan laajennettua savea, on parempi käyttää tällaista erää: 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa, 1,5 osaa vettä, 4-5 osaa laajennettua savea.

  Paikkamerkkien tyypit

  Kevyiden aggregaattien aggregaatteina voidaan käyttää erilaisia ​​komponentteja. Laajennetun saven tai laajennetun savimaahan lisäksi voit käyttää kvartsihiekkaa tai suurempaa lisäainetta, kuten soraa. Tällöin sardeniitti toimii säätiön roolissa.

  Tärkeimpiä aggregaattityyppejä ovat:

  1. Sora, jossa on kulma tai pyöristetty muoto.
  2. Murskattu kivi epäsäännöllisellä kulmamuodolla ja karhealla pinnalla.

  Aineksen tiheydestä riippuen 12 lajia sardidiittiä erotetaan, ja lujuusindikaattoreissa käytetään kahta tyyppiä (A ja B). Suurentuneen saven lohkojen valmistelu kotona on paljon helpompaa kuin alussa voisi näyttää. Tärkeintä on noudattaa edellä mainittuja suosituksia, noudattaa vaiheittaisia ​​ohjeita ja älä poiketa säädetystä reseptistä. Tällöin lopulliset raaka-aineet ovat korkealaatuisia, luotettavia ja kestäviä.

  Sekoittuneen saven osuudet omien käsiensa valmistuksessa

  Teknologian modernisointi betonin tuottamiseksi on johtanut uuden materiaalin syntymiseen, joka täyttää kaikki toiminnalliset vaatimukset (GOST 6133-99). Nykyään rakennusteollisuudessa käytetään yhä useammin sardelliittibetonia, jonka koostumus ja koostumus eroavat yleensä tavanomaisesta liuoksesta vain käytetyllä täyteaineella, jonka rooli suoritetaan sardeldi, eikä roskaa. Tämä materiaali on kevyt ja siinä säilytetään kaikki betonituotteiden positiiviset ominaisuudet. Matala lämmönjohtavuus mahdollistaa koostumuksen levittämisen seinien ja lattioiden rakentamisessa.

  Tiheyden omaavien keramiittibetonilevyjen tekemiseksi on tarpeellista selkeyttää pehmittimen suhdetta, joka antaa koostumuksen joustavuuden ja muut komponentit, jotka vaikuttavat tulevan tuotteen pääominaisuuksiin.

  Mikä on sardeldiitti

  Jokainen asiantuntija sanoo, että keramzit-betoni sisältää aina:

  • sementti;
  • hiekka;
  • hienoinen savi, joka on valmistettu luonnon raaka-aineista;
  • vettä ilman teknisiä epäpuhtauksia.

  Se on tärkeää! Jätevedet, joiden pH on alle 4, eivät ehdottomasti sovi tähän tarkoitukseen. Sama pätee myös merivedelle, jonka seurauksena valkoiselle pinnoitteelle ilmestyy valmiin pinnan.

  Lisäksi laasti voi lisäksi sisältää sahanpurua, tuhkaa ja pehmittimiä.

  Vaalean yhdistelmän halutun koostumuksen tarkempi valinta suoritetaan suoraan rakennustyömaalla. Ja tässä on muutamia suosituksia, jotka auttavat sinua saamaan tehokkaimman sekoituksen:

  1. Joustavuuden lisäämiseksi käytä kvartsihiekkaa.
  2. Jotta valmis rakenne olisi kosteudenkestävää, on suositeltavaa lisätä liuenneeseen savenhiekkaa (ilman hiekkaa).
  3. Portland-sementti M400-merkinnällä on hyvä sideaine ilman pehmitettäviä komponentteja.
  4. Sementti lisää valmiin lohkon vahvuutta, mutta on kuitenkin pidettävä mielessä, että tässä tapauksessa rakennussekoituksen tilavuus on suurempi.
  5. Jos valmiit lohkot altistuvat edelleen lämpökäsittelylle, on suositeltavaa käyttää alite-sementtiä.

  Jos puhumme raaka-aineen KB koosta, niin:

  • Maltillisen tiheyden koostumukseen on parasta käyttää suuren osuuden saviä. Tällaiset ratkaisut suorittavat usein lämpöeristysmateriaalin tehtävän.
  • Tukirakenteiden rakentamiseen sopiva savi.

  Hyödyllisiä! Pienemmät laajennetut savimaitokset antavat lopulliselle materiaalille enemmän painoa. Jotta saavutat "kultaisen keskiarvon", käytä sekoitus suuria ja pieniä "kivet".

  Slaydite-lohkojen mittasuhteet riippuvat suoraan suoritetusta työstä.

  Suositukset seosten valmistamiseksi

  Ennen kuin valmistat sardeldiota omilla kädillä, kiinnitä huomiota seuraaviin suosituksiin:

  1. Laatu KB-lohkot eivät voi tehdä ilman betonisekoittimia.
  2. Sekoittamisprosessissa havaitaan tietty komponenttien syöttämisen sekvenssi. Ensimmäinen vesi virtaa, sitten sementti, sitten hiekka. Laajennettu savi lisätään vain, kun nämä kolme osaa muunnetaan homogeeniseksi massaksi.
  3. KB: n lisäämiseksi rikkoa käyttöliittimiä.
  4. Laadullinen liuos on seos, jossa sementti "lasite" kattaa kokonaan laajennetut savimaitokset.
  5. Varmista, että yksi erä ei kestä yli 7 minuuttia. Jos sekoitat KB: tä liian kauan, sen laatu heikkenee huomattavasti. On suositeltavaa lopettaa sekoittimen heti, kun koostumus saavuttaa hapanpohjaisen koostumuksen ja siinä ei ole kokkareita.

  Hyödyllisiä! Seoksen valmiuden tarkastamiseksi kaada seos laastilla. Jos mäki leviää nopeasti - tämä osoittaa, että CB on liian nestemäinen, jos se on vakaa eikä löysä - silloin olette saavuttaneet täydelliset komponenttien väliset suhteet.

  Useimmiten käytetään seuraavia betonilaatuja:

  1. M50 - väliseinille;
  2. M75 - käytetään teollisuuslaitosten ja asuintiloiden laakeriosien rakentamiseen;
  3. М100 - jos suunnitellaan rakennettavaksi asuntoja, joissa on vähäisiä rakennuksia, lämmittäen sulkevia rakenteita tai monoliittisten lattian ja tasoitusten järjestämistä.
  4. M150 / 200 - kantaviin rakenteisiin sekä seinälohkojen tai -levyjen valmistukseen. Tällainen koostumus kestää lämpötilamääriä ja kemiallista altistumista.
  5. M200 - käytetään usein kevyiden lohkojen ja lattian luomiseen. Tämä materiaali kestää kosteutta ja kemikaaleja.
  6. M300 - jalkakäytävät ja sillat.

  Jos puhutaan sardelliittibetonin osuuksista erilaisten rakennuskohteiden osalta, on syytä korostaa useita "reseptejä".

  Sekoitettu saviyhdistelmä suhteessa

  Riippuen siitä, mitä valmistat seosta, materiaalien suhde ja mittasuhteet eroavat toisistaan.

  Lohkojen osalta

  KB-blokkien tuottamiseen sekoitetaan:

  • Sekoita yksi osa sementistä ja 2-3 osaa hiekkaa.
  • Hanki homogeeninen massa ja lisää 0,9-1 osaa vettä.
  • Sekoita koostumus uudelleen.
  • Lisää 5-6 kappaletta saviä.

  Jos laajennettu savi on liian kuivaa, voit lisätä siihen vähän vettä. Jos korkealaatuista hiekkaa ei ole, se voidaan korvata "Peskobetonilla".

  Lattialle

  Jos aiot täyttää lattian märällä CB-solmulla, sekoita sitten:

  • yksi osa sementistä ja sama määrä vettä;
  • 3 hiekkaa;
  • 2 kpl laajennettua savea.

  Näihin tarkoituksiin on parasta käyttää laajennettua savea soraa suhteessa 0,5-0,6 m 3 laajennettua savea kohti 1,4-1,5 tonnia hiekkasementtiseosta.

  Seinille

  Seoksen seoksen valmistamiseksi käytä seuraavaa "reseptiä":

  • yksi sementti;
  • 1,5 osaa laajennettua savea hiekkaa (sen osuus ei saa olla suurempi kuin 5 mm);
  • 1 osa hienoa sardeldiittia;

  Lattialle

  Tätä tyyppiä varten käytä seuraavaa erää:

  • yksi sementti;
  • 3-4 hiekkaa;
  • 1,5 vettä;
  • 4-5 slaydite.

  Erilaiset komponentit voivat toimia suunnittelutoimistojen aggregaatteina.

  Täyteaineita n

  Tällaisten seosten täyteaineen roolissa ei ole välttämätöntä käyttää vain laajennettua savea tai laajennettua savea hiekkaa. Voit myös lisätä kvartsihiekkaa tai suurempia materiaaleja, kuten soraa. Savi itse tässä tapauksessa on perusta. Tämän perusteella voidaan yhdistää useita eri tyyppejä:

  1. Sora kulma- tai pyöreä muoto.
  2. Epäsäännöllisen kulmaisen muodon murskattu kivi, jossa on karkea pinta, avoimet huokoset ja "sieraimen".

  Säilytyspainon mukaan sardeldi on jaettu 12 luokkaan, mutta lujuusindeksin perusteella käytetään vain kahta tyyppiä (A ja B).

  Lopuksi

  CB-lohkojen tuotannon järjestäminen kotona ei ole yhtä vaikeaa kuin ensimmäisellä silmäyksellä. Seuraamalla kaikkia suosituksia saat kevyitä, kestäviä ja laadukkaita raaka-aineita, joita voit käyttää talon rakentamiseen, lattiapinnoitteen ja paljon muuta.

  DIYd savi, sekoita mittasuhteet

  Kevyiden keruukappaleiden tuotantoa voidaan järjestää kotona. Päätteen hankkimiseksi päällikön on hankittava sopivat laitteet ja laadukkaat raaka-aineet. Jos tee-se-itse-slaydite valmistellaan, osuuksia on noudatettava mahdollisimman tarkasti.

  Laitteen valmistelu

  Materiaalin päällikön tuotantoon tarvitaan betonisekoitin ja värähtelevä kone.

  Manuaaliset voimakoneet

  Pienikokoinen laite sopii erinomaisesti työn toteuttamiseen muissa kuin ammattikäyttöisissä olosuhteissa.

  Tärkeimmät ominaisuudet:

  • värähtelijä kiinnittyy runkoon ja tuottaa kohtuullisia värähtelyjä, mikä varmistaa työskentelymassan tasaisen jakautumisen;
  • tuote on varustettu paikallaan olevilla ja irrotettavalla jäteveden muodostimilla. Ensimmäisessä tapauksessa voit tuottaa corpulent ja ontto moduulit;
  • Valmistajan ja lisävarusteiden mukaan värähtelijän kustannukset ovat 10 tr.

  Moottorikäyttöiset koneet

  Tärkeimmät ominaisuudet:

  • Laitteessa on kantolaukku ja vipuyksikkö, joka poistaa muodon automaattisesti kotelosta;
  • koneessa on pyörät, joiden avulla voit organisoida helposti liikkuvan kohteen ympäri;
  • Riippuen tarpeista riippuen voit valita mallin, jossa on useita lisäosia, esimerkiksi nipistinpainalluksella;
  • värähtelijä on kiinnitetty koneeseen ja lähettää pulssin muotoon;
  • laite voidaan varustaa neljällä matriisilla, jotka nopeuttavat tuotantoprosessia;
  • kustannukset ovat 16 tr

  ravistelulaitteessa

  Tärkeimmät ominaisuudet:

  • laitteen pohja on varustettu sisäänrakennetulla värähtelijällä, tässä on metallinen kuormalava, paksuus jopa 3 mm;
  • kuormalavalle asetetut muodot, jotka on värjätty tärinöillä;
  • sitten kuormalava kuljetetaan tuuletetulle kuivalle paikalle, jossa materiaalin lopullinen kuivaus tapahtuu;
  • kaikki manipulaatiot tehdään manuaalisesti;
  • voidaan valmistaa enintään 6 muotoa kerrallaan, jotka kuljetetaan kätevästi kuormalavalla kuivauspaikalle;
  • täryttimien alempi sijoitus mahdollistaa täyden ja optimaalisen tärinän jakautumisen koko pöydälle;
  • laitteiden kustannukset ovat noin 20 tr.
  • värähtelevä pöytä ei ole mobiili, suurikokoinen ja vaatii runsaasti manuaalista työtä.

  Tärinälaitteet

  Tämän luokan laitteita käytetään suurissa tehtaissa ja yrityksissä. Valmistuslohkojen kaikissa vaiheissa manuaalinen työ on käytännössä suljettu pois. Laitteelle on ominaista korkea suorituskyky ja voit saada erinomaiset laatumoduulit.

  Lomakkeen valmistelu

  Lomakkeet voidaan tehdä itsenäisesti käyttämällä yksinkertaista puulevyä, 20 mm. Rakenne on muodostettu lavan ja kahden g-muotoisen elementin perusteella, jotka kokoonpanossa muodostavat sivut tai 4 vakiopuolta.

  Tuote voi olla tarkoitettu onttojen tai täyteläisten moduulien valmistukseen:

  • muodot ilman tyhjiä;
  • muodostaa tyhjyyden kautta;
  • muodoissa sokea tyhjyys.

  Tuotteen parametreilla on varmistettava sardelliitti-betonilohkon vaaditut mitat. Lomakkeen sisällä on päällystetty metallilla. Vaihtoehtona olisi muotojen valmistus kokonaan metallista. Näin varmistetaan valmiin lohkon helppo purku.

  Laajennettu savi - koostumus

  Alla on muutamia reseptejä, joita voidaan käyttää valmistettavan seoksen valmistamiseen.

  Suositeltava koostumus 1 m³ betonista seinäkiven valmistukseen:

  • Portland-sementti M400 - 230 kg;
  • laajennettu savi-sora, murto 5,0-10,0 mm, tiheys 700-800 mg / m³ - 600-760 kg;
  • kvartsihiekka, 2,0-2,5 mm - 600 kg;
  • vesi - 190 kg.

  Jos käytät tätä reseptiä, voit saada betonibrändiä M150, jonka kuiva betonin paino on 1430-1590 kg / m³.

  Sadediittibetonin stabiilisuuden lisäämiseksi veden vaikutukseen, aggressiiviseen väliaineeseen ja jäädytykseen voidaan käyttää ilmoitettua formulaatiota / m3:

  • sementti - 250 kg;
  • slaydite seos - 460 kg;
  • laajennettu savihiekka - 277 kg;
  • B / C - sementin ja veden välinen suhde - on 0,9;
  • Bitumiemulsio - 10% sekoitusveden tilavuudesta.

  Kuinka tehdä keramsit omalla kädellä 100 kg:

  • laajennettu savi - 54,5 kg;
  • hiekka - 27,2 kg;
  • sementti - 9,21;
  • vesi - 9,09 kg.

  Määritetystä määrästä komponentteja voidaan valmistaa 9-10 ontosta moduulia.

  Kuinka tehdä kevytkokoinen aine ilman annostelua? Jos otamme kauhan tilavuusyksikköinä, on sallittua käyttää ilmoitettuja mittasuhteita:

  • sementti M400 - 1 yksikkö;
  • hiekka poistettu, 5 mm - 2 yksikköä;
  • laajennettu savi, tiheys 350-500 kg / m³ - 8 yksikköä;
  • vesi - 1,5 yksikköä. - lopullinen nestepitoisuus määritetään paikan päällä riippuen tuloksena olevan liuoksen konsistenssista.

  Seoksen valmistus

  Kuinka valmistetaan sardeniitti, jonka osuudet valitaan ja valmis vaivaamaan? Työssä käytetään pakotettua sekoituskoneella, joka estää laajentuneiden savimaiden raekokojakauman muutokset ja niiden tuhoutumisen.

  Vaivaamisen kesto riippuu liuoksen vibro-kollapsittavuudesta ja on 3-6 minuuttia. Koska keramiittibetoni menettää nopeasti käyttökelpoisuutensa, on mahdollista pitää se kunnossa ruoan valmistamisen jälkeen tiivistymään enintään 30 sekunnin ajan.

  Betonisekoittimessa olevien komponenttien järjestys:

  • vesi;
  • pehmitin - jos sitä käytetään;
  • hiekkaa, jonka jälkeen massa sekoitetaan perusteellisesti;
  • vähitellen laajennetun saven koko määrä otetaan käyttöön;
  • sementtiä.

  Kun soraa kastetaan, se on peitettävä sementtilaastilla. Massan tulee olla homogeeninen.

  On tarkoituksenmukaista annostella materiaalia volumetristen annostelijoiden kanssa, mikä antaa optimaalisen partikkelikokojakauman.

  Kuinka tehdä kevyitä kerrostumia itse, video

  Teokset voidaan toteuttaa erityisten laitteiden mukana tai ilman sitä, mikä vaikuttaa valmiin moduulin laatuun.

  Jos on tarpeen tehdä sardeldiittibetonilohkoja omilla käsillä, valmis työseos valetaan:

  • Ruostumatonta terästä oleva levy asetetaan värähtelevään koneeseen erityisessä syvennyksessä;
  • laajennettu savibetoni kaadetaan levylle;
  • tärinä jakaa ja pakkaa seoksen tiukasti;
  • ylijäämät poistetaan huovalla;
  • levy, jossa muodostunut massa siirretään kuivaimeen.
  • Kuivaus on viimeinen vaihe. Teräslevyissä olevat lohkot kuivuvat 48 tunnin ajan, minkä jälkeen levyt poistetaan ja prosessi jatkuu avoimessa ilmakehässä kunnes se täyttyy.

  Jos päälliköllä ei ole tarvittavia laitteita, on toinen tapa tehdä lohkoja:

  • muoto on asennettu tasaiselle metallipinnalle;
  • muotti on täynnä laastia;
  • seosta sekoitetaan puu- tai metallipalkilla, mutta tämä prosessi on parasta toteuttaa tärytystoimistolla;
  • kun sementtimaito vapautetaan, moduulin yläosa tasoitetaan lastalla;
  • lomake poistetaan 24-48 tunnin kuluttua, lohkot jätetään täyteen kypsyyteen asti.

  Kevyt kerros, lattia koostumus

  Lattian sardelliittiosuuksien valinta riippuu pinnoitteen käyttökuormasta. Jos kotitalouksien lattian järjestäminen on epäselvä, on suositeltavaa käyttää määriteltyä reseptiä:

  • sementti M500 - 263 kg;
  • vesi - 186 l;
  • hiekka - 1068 kg;
  • laajennettu savi - 0,9 m³.

  Kevyiden kerrostumien mittasuhteet saattavat vaihdella. Seuraava resepti ei ole yhtä tehokas:

  • sementti-hiekkaseos - 60 kg;
  • laajennettu savi - 50 kg.

  Komponenttien sementti-hiekka-seoksen suhdetta valmistellaan 1: 3: ksi, esimerkiksi 45 kg hiekalle tarvitaan 15 kg sementtiä.

  Lattian laajennetun saviosuuden ansiosta voit valita materiaalin tuotemerkin vahvuuden. Seuraavat ovat suhteet sardiinin, hiekan, sementin pitoisuuteen:

  Miten sardeldiota tehdään kotona

  Teknisen prosessin periaate on saviraaka-aineiden polttaminen eli optimaalinen tila. Edullisin valmistusmenetelmä on kuiva menetelmä. On suositeltavaa käyttää sitä savi-kaltaisten kallioperäisten raaka-aineiden - liuskekivien tai kuivien saviakivien läsnäollessa.

  Teknologian mukaan raaka-aineet murskataan ja ohjataan pyörivään uuniin. Jos materiaali sisältää liian pieniä tai isoja kappaleita, ne poistetaan. Jälkimmäiset voidaan edelleen pilkkoa ja johtaa tuotantoprosessiin.

  Päällikön on ymmärrettävä, että prosessin organisointi edellyttää laitteiden hankintaa ja menetelmä on perusteltu, jos alkuperäinen rotu on homogeeninen, sillä on suuri laajenemiskerroin eikä se sisällä vieraita sulkeutumia.

  Tärkeimmät laitteet:

  • hieno ja syvä hionta, kivierotusrullat;
  • kuivausrumpu;
  • uunissa;
  • muovausyksikköön.

  Kysymys siitä, miten kevytyhdistelmä tekee itsestään, huolestuttaa monia aloittelijoita ja kokeneita rakentajia. Esitetyt suositukset auttavat ymmärtämään työn kulkua.

  Kuinka tehdä slaydite lohkojen itsesi näkyvät videossa:

  Kirjat aiheesta:

  Betoniyhdistelmät. Reseptikirja rakennusmateriaalien rakentajille ja valmistajille - P. Maiorov - 166 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen.

  Betonit tehokkailla lisäaineilla - Anatoly Zotkin - 841 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

  Nykyaikaiset rakennusmateriaalit - A. Svatkov - 510 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen

  Betoniyhdistelmäteknologia. Opinto-opas - Leonard Chumakov - 670 hieroa - linkki kirjojen tarkasteluun

  Lisäaineet betoniin - V. Ramachandran - 1 475 hieroa - linkki kirjan tarkistamiseen

  Komposiitit, jotka perustuvat hajonneeseen teräsbetoniin. Teoria- ja muotoilukysymykset, tekniikka, muotoilu - Felix Rabinovich - 1 988 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

  Laajennettujen savilohkojen valmistus: lyhyt kuvaus materiaalin ominaisuuksista ja tuotantoprosessista

  Tällä hetkellä yhä useammat kehittäjät ovat kiinnostuneita rakennusmateriaalien tuotannosta. Monet heistä pyrkivät tavoittelua tutustumiseen vapauttamisen perusasiat, myöhempiä yrityksiä itsenäiseen tuotantoon. Ja tämä ei ole sattumaa.

  Tee-se-itse-tuotteiden tekeminen edistää paitsi korvaamattoman kokemuksen kertymistä myös merkittäviä säästöjä. Tässä artikkelissa tarkastellaan seinämateriaalien tuotannon vaiheita sekä kasvien olosuhteissa että kotituotannossa.

  Ymmärrämme laajennettujen savilohkojen valmistuksen: mikä on tämä prosessi?

  Kevyiden aggregaattien käsite

  Varsinainen on ennakkoon tutustunut itse materiaaliin. Mieti, mitä ominaisuuksia sillä on, mitkä tekijät voivat vaikuttaa niiden muutokseen - ja mikä tärkeintä, millaista tai minkä tyyppistä tuotetta kannattaa kiinnittää huomiota tietyn rakenteen rakentamiseen.

  Materiaalin pääominaisuudet ja koostumus

  Suuren savimaisen seoksen pääasiallinen täyte on itsessään laajennettu savi. Se voi olla eri fraktio, joka vaikuttaa suoraan lopputulokseen. Lisäksi se koostuu sementistä, hiekasta, vedestä ja erilaisista lisäaineista, jotka voivat parantaa seoksen laatua ja tulevia tuotteita.

  Myös täyteaineena voi olla sorahuna tai kuona, hiekka, algoporiitti, murskattu kivi.

  Laajennettu savi antaa tuotteille helpon ja vähentää lämmönjohtavuuden kerrointa. Sementti puolestaan ​​antaa voimaa.

  Tarkastellaan sardeldi-betonilohkojen ominaisuuksia ja analysoimme, kuinka sopivaa materiaalia rakennukselle on.

  • Kyky säilyttää lämpö savi-betoni-lohkoissa on varsin kilpailukykyinen, varsinkin jos vertaamme tätä kerrointa materiaalin tiheyteen. Numeerinen arvo on välillä 0,14-0,45. Tämä on paljon enemmän kuin solusbetoni, mutta on syytä huomata, että jälkimmäisen tiheys on pienempi.
  • Jäätymisjaksojen määrä voi nousta 200: een. Tämä on kadehdittava indikaattori lähes kaikille seinämateriaaleille.
  • Tiheys vaihtelee 400-2000 kg / m3.

  Kiinnitä huomiota! Laajennettu savibetoni kuuluu kevytbetonin luokkaan, ja se on ainoa kaikista materiaaleista, jotka saavuttavat tällaisen tiheyden osoittimen. Sitä käytetään perustusten ja pohjien rakentamisessa, mikä on myös poikkeus sääntöön.

  • Kutistumista. Claydite ei altistu lainkaan kutistumiselle - ja tämä on merkittävä lisä. Tämän seurauksena seinät eivät ole alttiita muodonmuutokselle, tästä johtuen halkeamien ulkonäkö on suljettu pois.
  • Hiukkaskoosisuus on ominaista sardidiitille, mutta 18% on suhteellisen pieni. Suojaa kosteustuotteet tarvitsevat.
  • Seinämän paksuus Venäjän keskialueelle tulisi olla vähintään 500 mm, mikäli myöhempi eristys on mahdollista. Tämä ei ole paljon.

  Lohkotuotteiden luokittelu, optimaalisen lohkotyypin valinta rakentamiseen

  Ja nyt puhumme vähän tuotteiden luokittelusta ja yritämme valita sopivimman tuotantovaihtoehdon.

  Kiinnitä huomiota! Kaikkia alla olevia tuotteita ei voi tehdä kotona. Joidenkin tuotannossa tarvitaan kalliita laitteita, jotka tekevät pienen julkaisuprosessin kannattamattomaksi.

  Keraamilohkot voivat tarkoituksensa mukaisesti olla:

  1. Seinä, jota käytetään seinämiseen;
  2. Väliseinien asennuksessa käytettävät väliseinät;
  3. Ilmanvaihto, jolle on tunnusomaista erityisten reikien läsnäolo laitosten johtojen osalta;
  4. Säätiö, jolla on suurin lujuus ja tiheys. Ne ovat suurikokoisia tuotteita, niitä voidaan valmistaa onttojen ja kiinteiden lohkojen muodossa;
  5. Esivalmistetut monoliittiset lattiat.

  Ulkoisten ominaisuuksien mukaan lohkot ovat: kasvohoito ja tavallinen.

  Jälkimmäisiä käytetään käytettäessä seiniä ja väliseiniä, vaativat jälkikäsittelyä. Tuotteet, jotka ovat vastakkain seuraavassa viimeistelyssä, eivät tarvitse. Kasvot voivat olla sekä kaksi että yksi.

  Lohkon mahdollinen rakenne määritteli onttojen ja kiinteiden tuotteiden läsnäolon. Ensimmäinen vaihtoehto on kevyempi ja vähemmän kestävä. Se on alhainen lämmönjohtavuus.

  Kiinteät lohkot ovat raskaampia ja tiheämpiä, kestävät paljon suurempia kuormia.

  Lohkojen pinnan rakenne voi olla erilainen: maadoitettu, leikattu, sileä, uritettu.

  • Nurkat voidaan pyöristää, suora. Lohkoissa voi olla ura, harja tai sileä pinta ilman uria ja syvennyksiä.
  • Keskimääräinen tiheysindikaattori tuli perusta toisen luokituksen syntymiselle, joka määrittelee samanaikaisesti materiaalin laajuuden.
  • Tämän mukaisesti lohkot erotetaan toisistaan: rakenteellinen eristys, lämpöeristys ja rakenne.
  • Ensimmäiselle tyypille on ominaista tiheys 500-900 kg / m3. Suosittu yksityisten rakennusten omistajien keskuudessa. Sitä käytetään väliseinien ja seinien rakentamiseen. Talot voivat samaan aikaan saavuttaa korkeuden 2-3 kerrosta.
  • Eristystuotteet kuormitukselle eivät ole mahdollisia. Niitä käytetään eristyksen rakentamiseen lämpöä eristävänä materiaalina.
  • Rakenteellinen keramitsitobetoni kestävin ja tiheä. Sen sijaan sen lämmönjohtavuus kasvaa myös merkittävästi, mikä vaatii lisää lämpenemistä.

  Jos kosketamme tuotantomene- telmää tai pikemminkin kovettamismenetelmää, sardeldi-betonilohko voi saada lujuutta luonnollisissa olosuhteissa (ei-autoklaavamenetelmällä) tai autoklavoimalla (autoklaavin kovetusmenetelmä).

  Tällaiset tuotteet ovat toisistaan ​​erilaisia. Autoklaavi on kestävämpi ja vähemmän hauras. Sen geometria on pääsääntöisesti parempi ja sen suorituskyky on korkeampi. Kotona on mahdollista valmistaa yksinomaan autoklaavattuja tuotteita.

  Rakenteiden vahvuudet ja heikkoudet, jotka on rakennettu sardeldi-betonilohkosta

  Ennen tuotantoprosessin aloittamista katsotaan, mitä positiivisia ja negatiivisia ominaisuuksia sardeldi-betonilohkoilla on.

  Aloitetaan materiaalin eduista:

  1. Aine on ympäristöystävällinen, koostumus ei sisällä haitallisia ja vaarallisia aineita.
  2. Kevytyhdistelmällä on pieni paino, mikä pienentää kuormitusta rakennuksen pohjalle.
  3. Suuri koko voi lisätä rakenteen nopeutta.
  4. Alhainen hinta.
  5. Kyky tuottaa omia käsiään.
  6. Suuri lujuus, tiheys ja pakkasenkestävyys.
  7. Materiaalin kestävyys.
  8. Laaja soveltamisala.
  9. Koot ja valmistajien valinta.
  10. Höyryläpäisevyys ja äänieristys.
  11. Matala lämmönjohtavuus.
  12. Ei taipumusta kutistumiseen ja muodonmuutokseen.
  13. Saviydin ei taipuisi kärsiä biologisista vaikutuksista.
  14. Kiinnitä lähes kaikki laitteistot, helppo asentaa esineitä seinään.
  15. Hyvä tarttuvuus viimeistelyaineilla.
  16. Julkisivujen sisustuksen ja päällysteen vaihtelu.

  Haittoja on myös saatavilla.

  Tärkeimmät ovat seuraavat:

  1. Tuotteiden haavoittuvuus;
  2. Käsittelyn vaikeus;
  3. hygroskooppisuus;
  4. Käsityön esiintyvyys.

  Tuotantoprosessin vaiheittainen analyysi

  Koska materiaalin ominaispiirteet kuvittelimme, on aika aloittaa tuotantovaiheiden huomioon ottaminen. On syytä aloittaa tarkastelemalla vaaditut laitteet ja raaka-aineet.

  Laitteet ja raaka-aineet

  Jos puhumme lohkojen valmistuksesta tehtaalla, on mahdollista ostaa ja käyttää useampia laitteita:

  1. Kuljetin tyyppi. Se sisältää maksimaalisen automaation ja suuret päivittäisen tuoton volyymit. Tällaisen linjan kustannukset ovat melko korkeat, mutta takaisinmaksu ei yleensä kestää enempää kuin 12 kuukautta käynnistämisajankohdasta.
  1. Kiinteä linja. Siitä on ominaista budjetin arvo. Ihmisen osallistuminen on välttämätöntä paitsi operaattorina. Täydellisyys voidaan valita itsenäisesti.

  Slaydite-lohkojen valmistus kotona merkitsee betonisekoittimen, vibropressin ja lomakkeiden läsnäoloa.

  • On myös mahdollista käyttää mini-asennusta. Se pystyy tuottamaan jopa 25 m3 tuotetta päivässä. Se riippuu mallista ja puolestaan ​​virroista, kustannuksista ja valmistajasta.
  • Laitteet voidaan rakentaa itsenäisesti talouden vuoksi. On aivan mahdollista valmistaa kone kevyiden kerrostumien tekemiseen omiin käsiisi. Tätä varten tarvitset ohjeet ja tietyn sarjan tarpeellisia yksityiskohtia.
  • Nyt on vähän raaka-aineita. Kuten jo mainittiin, sementti, hiekka, vesi ja täyteaine ovat osa kevyttä aggregaattia. Suosituin täyteaine on laajennettu savi.

  Koostumuksen rakenne määrittää betonityypin tulevaisuudessa.

  Tämän mukaisesti se on jaettu seuraavasti:

  • Suurten huokosten;
  • karkea;
  • Melko tiheä;
  • tiukka;
  • Hienojakoinen;
  • Kuoren sisäpuolisella huokoisuudella.

  Sementin määrä suhteessa kokonaismassaan määrää koostumuksen tulevan tiheyden ja lujuuden.

  Valmistus tekniikka

  Tekniikka sardelliittibetonielementtien valmistamiseksi omilla käsillä merkitsee ratkaisun itsenäistä valmistelua. Tästä ja alusta.

  Seoksen sekoittamisen yhteydessä on pidettävä mielessä, että sardeldi-betonilohkojen valmistusta ei ole tarkkaan määritelty, vain suosituksia. Siksi sinun on oltava valmistautunut siihen, että ihanteellinen laatuyksikkö ei välttämättä toimi ensimmäisen kerran.

  Vaivaa ratkaisu seuraavassa järjestyksessä:

  1. Betonimyllyssä ensin vettä kaadetaan noin yhtä osaan suhteessa koko koostumukseen.
  2. Laajennettu savi saa toisen, sen määrä on noin 6 osaa.
  3. Seuraavaksi nukahtaa hiekkaa - kolme osaa.
  4. Viimeinen lisätty sementti - yksi kappale.

  Vihje! Tarkasta huolellisesti raaka-aineiden valinta. Sementtimerkki ei saisi olla alle 400, varastointiaika ei saisi kestää. Laadukkaiden materiaalien soveltaminen takaat osittain hyvän tuloksen.

  Slaydite-lohkojen valmistus omilla käsillään koostuu tietyistä vaiheista.

  Niiden ydin on seuraava:

  1. Valmis seos valetaan ja sijoitetaan vibropressiin. Värähtelyn avulla liuos tiivistetään, josta tulevien tuotteiden lujuusominaisuudet lisääntyvät huomattavasti.
  2. Ratkaisu joutuu muotoon, ylimäärä poistetaan huolellisesti.
  3. Tämän jälkeen tuotteet kovettuvat muutaman päivän ajan.
  4. Seuraava askel on poistamalla.
  5. Tekniset maturiteettipisteet saavuttavat 28 päivän kuluttua.

  Tehdasvalmistuksessa prosessi etenee saman periaatteen mukaan, vain automatisoituvassa tilassa.

  Autoklaavin läsnä ollessa tuotteet käsitellään siinä viimeisessä vaiheessa. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse odottaa 28 päivää. Tuotteen vahvuus saavutetaan 12-14 tunnin kuluttua.

  Esivalmistettujen yksiköiden edut itse valmistetuista tuotteista ovat seuraavat:

  • Yleensä ne ovat kestävämpiä;
  • Koostumusta ja laatua ohjataan GOST: n mukaisesti;
  • Lohkoilla on parempi geometria;
  • Itsenäinen tuotanto vie paljon aikaa ja viivästyttää rakentamista.
  • Autoklaavituotteiden kestävyys sekä niiden suorituskykyominaisuudet ovat korkeammat.

  Video tässä artikkelissa: "Katsaus savibetonilohkoihin" kertoo tämän materiaalin ominaisuuksista.

  Lyhyt analyysi tuotannon kannattavuudesta

  Valitettavasti ei ole mahdollista laskea yleistä liiketoimintasuunnitelmaa, koska tuotannon kannattavuus riippuu monista tekijöistä, joista tärkeimmät ovat:

  • Investointikustannukset;
  • Liiketoiminta-alue, ostovoima siinä;
  • Raaka-aineiden kustannukset;
  • Taloudelliset kustannukset, avioliittojen määrä ja paljon muuta.

  Lasketaan noin taloudellinen toteutettavuus, tietenkin, voit. Oletetaan, että tilastotietojen mukaan laajennetun savibetonilohkon kuution hinta on 2300 ruplaa.

  • Laitteisto maksaa tehtaalla 5000000 (budjetin versio kuljetinlinjasta).
  • Myynnin keskimääräinen markkina-arvo on 3500 ruplaa kuutiometriä kohti.
  • Oletetaan, että päivittäinen tuotanto on 50 m3. Kuukausittain, tässä tapauksessa, päivittäinen työ on 1500 m3.
  • Kaikkien tuotteiden myynnistä saadut tulot ovat 52,5 miljoonaa.
  • Nettotulot: 2300 * 1500 = 3450000. 5250000-3450000 = 1,800,000
  • Maksu: 5000000 1800000 = 2,7 kuukautta. Tämä on tietenkin äärimmäisen optimistinen skenaario, mutta kuitenkin todellinen.
  • Kotitalouksien omaa käyttöä varten laskelmat näyttävät helpommin.
  • Oletetaan, että tarvitsemme 150m3 tuotetta.
  • Kustannus hinta on 2500, markkina-arvo on 3500 ruplaa / m3.
  • Laitteiden hinta on noin 60 000.

  Laskemme: 3500-2500 = 1000. 1000 * 150 = 150000.

  15000-60000 = 90000 - tämä on meidän eduksi.

  Lopuksi

  Kevytrakenteisten lohkojen valmistusteknologia ei ole liian monimutkainen ja mahdollistaa tuotteiden tuottamisen kotona. Kevyt yhdistelmälohko, joka on kaikkien tuotantoteknologioiden ja myöhempien asennusten alainen, voi tehdä suunnittelusta kestävän, käytännöllisen ja kestävän.