Keittäminen betoni: mittasuhteet kaupeissa

Valmisbetoniliuoksella on muovinen koostumus, joka sisältää neljä olennaista osaa: sementti, murskattu kivi (sora), hiekka ja vesi. Sekoitusmateriaalien tulee olla tiukassa järjestyksessä. Säätiön komponenttien osuudet ovat suunnilleen seuraavat: C - 1 osuus, U - 5 osakkeet, P - 3 osakkeet, B - 0,5 osakkeet (C - sementti, U - murskattu kivi, P - hiekka, B - vesi).

Nämä luvut voivat vaihdella, koska käytännössä ne riippuvat useista tekijöistä, esimerkiksi vaaditusta betonin arvosta, käytettävän sementin tyypistä, hiekan ja raunioista fysikaalisista ja kemiallisista ominaisuuksista, lisäaineiden tyypistä ja annoksesta.

Betoniseosten ominaisuudet

Betonin muodostavat keskeiset komponentit ovat sementti ja vesi, jotka ovat vastuussa rakenteen lujuudesta ja muodostavat sementtikiviä samanaikaisesti. Kuitenkin, kun kovetettu, tällainen kivi muuttuu muodonmuutokseksi, kutistuminen voi lähestyä arvoa 2 mm / m.

Prosessi on epätasaista, sisäisiä rasituksia esiintyy materiaalissa, mikä johtaa mikrohiukkasia. Kuinka moni ei vertaise, on mahdotonta havaita niitä visuaalisesti, mutta sementtikiven laatu on vähäistä. Jotta minimoisit muodonmuutokset, liuos sisältää hiekkaa, laajennettua savea, soraa tai murskattua kiveä.

Aggregaattien tarkoitus on muodostaa rakenteellinen vahvistus, jonka on kestettävä materiaalin jännitys kutistumiselta. Tämän seurauksena kutistuminen vähenee merkittävästi, kun taas betonin lujuus ja sitkeys vähenevät.

Betoni merkintä

Betonin käytön merkitsemiseen käytetään digitaalista merkintää, joka seuraa kirjainta "M". Laaja valikoima betonia: M-75: stä M-1000: een. Numeroryhmä ilmaisee lasketun betoniresistenssin sen puristukselle (mitattuna kgf / cm2) sen täydellisen kovettumisen aikaan, eli 28 päivän kuluttua. Esimerkiksi brändin M300 osalta tämä arvo on lähes 300 kg / cm2. Siten mitä suurempi digitaalinen indeksi merkinnässä, sitä vahvempi betoni.

Käyttöalueet

Jopa tietämätön rakentava henkilö tietää, että betoni on perusta säätiöille. Jokainen työtyyppi vastaa tietyn tuotemerkin.

 • M-100 ja M-150 - käytetään tyynyjen asentamiseen säätiön pohjan alle;
 • M-200 - yleisimpiä tuotemerkkejä, joita käytetään kaivettaessa perustuksia, lattiapäällysteitä, seinät, päällysteet ja kulkutiet;
 • M-250 ja M-300 - välituotteita M-200 ja M-350 välillä;
 • M-350 - suosituin brändi, jota käytetään monoliittisten perustusten rakentamiseen, tukirakenteisiin, tiepalkkeihin;
 • M-400 ja M-450 käytetään harvoin, lähinnä hydraulisten rakenteiden rakentamisessa;
 • M-500 ja M-550 käytetään sellaisten tilojen rakentamiseen, joihin sovelletaan erityisvaatimuksia (nämä ovat patoja, padoja, metroja jne.).

Betonin valmistus

Pienien rakennustöiden kohdalla on kätevää mitata komponenttien määrä kaupeissa. On helpompaa ja nopeampaa vaivaa hyvälaatuista betonia. Kuinka monta materiaalikaaria vaaditaan valmistettavan koostumuksen valmistamiseksi riippuu työn määrästä. Tässä on tärkeää ottaa huomioon, että kaikki betoniseoksen komponentit ovat eri painopainoisia: sementtiä painaa noin 15 kg, kauhan hiekkaa - noin 19 kg ja murskattua kiveä noin 17,5 kg.

Komponenttien optimaaliset osuudet yhdessä kuution kanssa betonitahasta kauhojen avulla ovat suunnilleen seuraavat: 2: 5: 9, jossa on sementtiä / hiekkaa / murskattua kiveä. Mittaamalla komponentit, aloitetaan betoniratkaisun m200 valmistus, jota voidaan käyttää pohjan laskemiseen ja lattioiden lohkoutumiseen, kuistien pystyttämiseen jne. Vesi lisätään yleensä konkreettiseen koostumukseen määrä, joka vastaa puolta sementtiä. Käyttöratkaisun valmistelu tehdään välittömästi ennen betonitoiminnan alkua sen määränä, kuinka paljon se on suunniteltu toimimaan 2 tunnissa.

Kevyiden runkorakenteiden rakentamiseen pylväsperusta on melko riittävä. Sen vuoksi konkreettinen massa kaatamista varten ei tarkoita erittäin vahvaa lujuutta.

Betonivalmiste kauhoilla on tärkeää seuraavissa tapauksissa:

 • tehdä pieni työmäärä;
 • kun säätiö kaadetaan vaiheittain;
 • erityisvarusteiden (betonisekoittimien) rakennustyömaalla saavutettavuus;
 • kaukana valmiista koostumuksesta toimittavista tehtaista.

Komponenttiosuudet

Jopa kokeneella betonielimellä ei voi vastata kysymykseen: "Kuinka monta komponenttia painonpudotuksina on otettava vaivaamaan täydellinen ratkaisu?". Liika on likimääräinen, koska kussakin tapauksessa komponentit ovat erilaiset kosteuden ja koon mukaan. Yksi asia jää - noudattaa suositeltuja mittasuhteita. Komponenttien osuus tilavuudesta on helpompi mitata kauhoja.

Sementti M-400, hiekka ja sora:

Mitkä ovat betonin osat? Komponenttien suhde

Betoni on tärkeä osa melkein mitä tahansa työtä. Rakennustyömaalla oletetaan betonointivaihe. Tämä voi olla esimerkiksi perustus, lattiat, seinät, lattia, sokea alue. Laajamittaisen rakentamisen tarpeet täyttävät tehtaiden tuottamat kaupalliset betonit. Yksittäiset kehittäjät ja yksityisten talojen omistajat haluavat itse valmistautua ratkaisuun, säästämällä rahaa tällä tavoin. Jos teollisuusmenetelmä takaa tuotteiden laadunvalvonnan, yksityisten omistajien on seurattava oikeita mittasuhteita komponenttiväleistä, sekoitusvaiheesta ja seoksen kaatamisesta. Halutun tuloksen aikaansaamiseksi betonoinnissa voidaan noudattaa tarkasti ohjeita ja teknisiä suunnitelmia.

Komponentit ja mittasuhteet

Betoniyhdistelmää valmistetaan aina 4 komponentin perusteella. Tämä on:

Kaikki mittasuhteet on suunnattu sementille. Tässä tapauksessa tärkeä indikaattori on sen brändi. Esimerkiksi joillekin betonityypeille riittää ottaa taipuvainen M400, kun taas muille on tarpeen käyttää M500 tai kuona Portland-sementtiä.

Käytännöllisesti käytetyssä perusnopeudessa C: P: S: U: B = 1: 3: 5: 0,5. Esimerkiksi valmistettaessa seosta, joka perustuu 100 kg: aan sideainetta, sinun on lisättävä 300 kg hiekkaa, 500 kg roskaa ja 50 litraa vettä. Ne, jotka mieluummin vaivaavat betonia omilla käsillään, on helpompi määritellä "kauhojen" komponenttien määrä. Täsmällisyydestä tässä tapauksessa he sanovat vain ehdollisesti. Kahden kauhan hiekkaa, 3 - raunioita ja noin puolet ämpäri vettä otetaan 1 säiliöön.

Voit laskea ainesosat mille tahansa tilavuudelle. Ammattilaiset sanovat, että saadaksesi 1 m³ betoniseosta eri tuotemerkeistä sinun on otettava tarkka määrä sementtiä. Taulukko tulee ulos jäljittämään näitä tietoja. Näin ollen soran, hiekan ja veden määrä määritetään sitten vaaditun asteen suhteiden perusteella.

Betonin koostumuksessa sementti kestää noin 10%. Täyteaineiden osuus on 80-85%. Niitä on kahta tyyppiä: hienojakoinen ja karkea. Täyteaineen rooli on jäykän betonirungon muodostuminen ja luominen, mikä vähentää kutistumista ja estää rakojen halkeamien ja sirujen muodostumisen.

Hieno aggregaatti on hiekkaa. Sen on oltava mahdollisimman puhdasta epäpuhtauksista. Suosituin joki. Epäpuhtauksia voi esiintyä louhoksessa (paikat, savipilvet). Yksityisten kotitalouksien omistajat eivät aina noudata hiekkapuhallusvaatimuksia ja sallivat kontaminoituneen materiaalin täyttämisen sekoituksessa. Lähimmän ravinnon, metsän tai joen rannalla he keräävät hiekkaa kauhoihin ja ilman seulomista, ne lähetetään betoni sekoittimeen. Valmis koostumus sisältää pääsääntöisesti "vieraita kappaleita", kuten ruohosäilykkeitä, kasvien juuria, maaperää.

Karkean kiviaineksen osalta sallitaan useita vaihtoehtoja: murskattu kivi, sora, seulomiset, rikkoutunut tiili, murskatut jäädytetyn betonin palat.

Näiden tyyppien käyttö riippuu työn tyypistä. Karkealle valulle rikkoutuneet palaset betonista, murskatut tiilet sopivat hyvin aggregoiksi. Lopullisen betonitoiminnan suorittaminen, sinun tulee lisätä murskattua kiveä (5-20 mm), soraa ja seuloja.

Yleiskatsaus eri tyyppeihin

1. Kevytbetoni.

M200: n alapuolella olevia merkkejä pidetään kevyinä. Niitä käytetään vain valmistelutöissä. Esimerkiksi alustatyynyä kaadetaan M100: sta, ohuesta kerroksesta sokean alueen tai monoliittisen levyn alle. Kevytbetonia käytetään aktiivisesti tienrakentamisessa. Valmis seos sisältää erittäin pienen määrän sementtiä (167 kg / m 3). Tämä ei riitä sitomaan paikanvaraajaa. Koostumuksen C: P: Y = 1: 4,6: 7 standardimäärät.

Betoniyhdistelmässä M100 on alhainen jäätymisvastus (50 sykliä) ja vesitiiviys (W2). Pienille vaatimuksille asetetaan täyteaineita. Lisäksi "lean" -betoni-lisäaineiden valmistuksessa ei käytetä.

Yksi yleisimmistä tyypeistä. Sen indikaattorit (100 syklit) ja vedenpitävyys mahdollistavat betonin käytön monissa rakennusprosesseissa. Lisäaineet ja pehmittimet parantavat myös materiaalin laadullista koostumusta.

Vankka betoniseos M200 sopii liuskajohtojen säätämiseen yhden ja kahden kerroksen rakennuksissa, kaatopaikkojen, lattian, tasoitusten, lattialaattojen kaatamisen. Teollisuustarkoituksessa tuotemerkkiä käytetään betoniterästen, aidanlevyjen, renkaiden, aidojen valmistukseen.

1 m³: ssä tarvitaan lähes 10 pussia, joiden paino on 25 kg, tarkemmin sanottuna - 241 kg. Betonin komponenttien perusmäärät määritetään seuraavasti: C: P: N = 1: 2.8: 4.8. Ainesosien suhteet lasketaan sementtimerkin M400 perusteella. Kauhojen mittaaminen tämän tarkkuuden saavuttamiseksi on melko vaikeaa.

Se tuotetaan samassa suhteessa kuin M200, mutta lisäaineiden ansiosta sillä on korkeammat arvot pakkasvastuksesta, vedenkestävyydestä ja muovisuudesta. Materiaalin laadullisia indikaattoreita, joilla on sama määrä pääkomponentteja, voidaan parantaa muuttamalla aggregaattityyppiä. Paras vaihtoehto olisi murskattu graniitti.

M250: n soveltamisala on samanlainen kuin M200-merkki:

 • rakennustyöt;
 • perussäätö, grillat;
 • täytä lattialaatat, lattiat.

Toinen suosituin tyyppi M200: n jälkeen. Sitä käytetään luomaan kriittisiä rakenteita, teitä, täyttämään portaat. Kestävien päällystyslautojen valmistuksessa välttämätön. Komponenttien suhde lasketaan 1: 1,2: 2,7. 1 m3: n osalta vaaditaan 320 kg sementtilaatua M400.

Betoniseoksen koostumus 1 m³ betonista määritetään suhteista: C: P: U = 1: 1,5: 3,1 (sementti M400) tai C: P: U = 1: 1,9: 3,6 (sementti M500). Materiaalia käytetään täyttämään ilmatyynylevyt, suurien esineiden rakentaminen, betonituotteiden tuotanto. Kotimaiseen käyttöön ei ole koskaan käytetty.

Betonin koostumus ja osuudet ovat sellaisia ​​- C: P: U = 1: 1,1: 2,5. Soveltuu erikoislujuuslaatikoiden (tuotantotyöpajoja, kellareja, työpajoja, autotallit) sekä säätiöille. Yksittäisen rakenteen (betonitoiminnan) tapauksessa osien oikea suhde on helppo saavuttaa. Kauhojen mittaaminen tarkoittaa, että hiekan ja sementin määrän, joka on vain yksi kymmenesosa (0.1), erotus voidaan ottaa huomioon kaatamalla säiliö "liukumäellä".

Voit tiivistää tietoja betonin koostumuksesta ja taulukon osien suhteesta.

Betoniosuudet säätiöön

Rakenteen vakaus ja kestävyys riippuvat suoraan säätiön vahvuudesta ja luotettavuudesta - talon perustasta. Sen rakentamiseen tarvitaan erityistä osaamista, pätevyyttä ja kokemusta päälliköstä.

Rakennuksen perustana oleva rakenne valitaan yleensä maapallon mukaan, johon se on suunniteltu, seinien materiaaliin, ilmastoon, olosuhteisiin ja rakenteen luonteeseen. On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, joita käytetään erektioon.

Betoniperustatyypit

Tyypilliset betoniperustustyypit ovat pylväs- ja hihnaa, mutta niiden tyyppejä ja alatyyppejä ovat muun muassa seuraavat:

 1. Vyö. Se on asennettu jatkuvan nauhan muodossa, joka koostuu raudoitetusta betonista, joka on sijoitettu kaikkien rakenteiden tukiseinien päälle. Rakennuksen pohjan syvyys muodostuu maaperän jäädyttämisen tasosta ja lisäksi 20 cm.
  Maaperän laadun ja ilmastovyöhykkeen indikaattoreista voidaan käyttää kahta alatyyppiä:

Tämän tyyppisen alustan materiaalina käytetään:

 • Booth, jolla on erinomainen kestävyys. Matalasta lämpötilasta ja pohjavedestä ei aiheudu vaikutusta materiaaliin. Levitä kivi tynkä samaan osaan. Valmistusprosessi vaatii paljon työtä ja rahaa, joten sitä käytetään hyvin harvoin. Kirjanmeren syvyys on enintään 70 cm ja sen kestävyys on noin 150 vuotta.
 • Betoni, johon kuuluu sementtilaastin ja täyteaineen yhdistelmä (murskattu kivi, vähäarvoinen raunioitunut kivi, tiilihiutaleet). Voimavarojen suhteen sillä on ominaisuuksia, jotka eivät ole pahempaa kuin rauniot, mutta se on paljon helpompi rakentaa ja helpommin käyttää. Sitä käytetään rakenteiden rakentamiseen painavista materiaaleista tai useista kerroksista.
 • Betoni. Tämäntyyppistä talon perustusta tunnetaan paremmin täyteaineena, koska materiaali sekoitetaan betonisekoittimessa, jonka jälkeen muotti on täynnä sitä. Aineiston käyttöikä on yli 50 vuotta ja sen kustannukset ovat paljon korkeammat käytettävän sementin suuren määrän vuoksi. Useimmiten tätä vaihtoehtoa käytetään rakentamisessa kovien materiaalien seinien rakentamisessa sekä maanrakennusten ja talojen rakentamisessa.
 • Pilari, jota käytetään kevyiden rakenteiden rakentamiseen (esimerkiksi kylpyjä, taloja puutarhaan, varastot). Tämä perusmuunnos sisältää tukipylväiden sarjaa, jotka sijaitsevat rakenteen kulmissa ja paikoissa, joissa on lisääntynyt kuorma. Pilarit muodostuvat putkista, betonista, raunioista ja raudoitetusta betonista. Tätä perustusta käytetään kiinteässä maassa.
 • Ribbon pylväs. Se on hieman halvempaa kuin nauhan tyyppinen säätiö ja yhdistää molempien säätiöiden parhaat ominaisuudet.
 • Oikea materiaalivalikoima ja -tyyppinen säätö mahdollistavat rakenteen kestävyyden ja kestävyyden. Säätiön materiaali on mahdollista ostaa valmiissa versiossa, seoksina teollisuusyrityksissä. Mutta on paljon parempi tehdä itsellesi konkreettinen ratkaisu, jonka avulla voit säästää rahaa.

  Säätöbetonin koostumus

  Säätiön tuen konkreettinen ratkaisu voidaan valmistaa omilla käsillä, joten sinun tarvitsee vain tietää, mikä betoni on ja mitä ominaisuuksia sillä on.

  Itse liuos koostuu sideaineista (sementti), täyteaineesta ja erilaisista lisäaineista, jotka pettää koko valumassan ominaispiirteet ja ominaisuudet. Sitten muodostunut liuos laimennetaan oikeassa suhteessa veteen.

  Laastin koostumusta on käytetty rakentamisessa jo usean vuoden ajan, ja sitä päivitetään ja parannetaan laadussa ja voimassa.

  Jokainen yksittäinen komponentti on vastuussa konkreettisen ratkaisun konkreettisesta laadusta. Siten materiaalin lopullinen laatu riippuu käytettyjen komponenttien osuuksista. Jotta ratkaisun lopulliset indikaattorit sopisivat täydellisesti rakentamiseen, on ehdottomasti otettava huomioon rakennuspaikka ja sen tarkoitus.

  Betonin koostumus säätömääriin kauunoissa

  Tärkeimmät komponentit betonin koostumuksessa:

  1. Sementti - sidotaan täyteaineiden välillä.
  2. Täyteaineita. Niihin kuuluu: sora, roska, hiekka, irtotavarana olevat lisäaineet.
  3. Vesi.

  Suhteellisen betoniliuoksen sekoittamiseen on useita tapoja. Yleisimmät teräskytkimet, joissa on riittävä määrä hiekkaa, soraa, sementtiä ja vettä, ja sitten laite sekoittaa materiaalit yhteen.

  Liuoskauhojen muodostuminen on tärkeää useissa tapauksissa:

  1. Rakennustöissä tarvitaan alle 4 m 3 laastia.
  2. Epäkelpoisuus toimittaa betonia tehtaalta esimerkiksi paikannusongelmista johtuen, valmistusyhtiö on kaukana ja materiaalin toimittamisen hinta on liian korkea.
  3. Kellarin täyttö tapahtuu jaksottaisesti esimerkiksi silloin, kun muodostuu useita rakenteen tasoja.
  4. Rakennettavassa laitoksessa ei ole pääsyä sekoituskoneiden ja betonisekoittimien asennukseen.

  Betonin osuudet pohjaan kauunoissa

  Kauhoja käyttäviä mittauksia käytetään yleensä pieninä määrinä.

  Komponenttien painon mitat betoniliuoksen valmistukseen:

  Kullakin betoniliuoksen komponenteella on erilainen massa, esimerkiksi yhden kauhan massa on 19,5 kg, sementti - 15,6 kg ja sora - 17 kg. Siksi käytännössä sementin, hiekan ja soran mittasuhteiden sopiva muunnos on 2: 5: 9. Joissakin tilanteissa sora muuttuu raunioiksi.

  Jos rakenteen rakenne toteutetaan käsin, käytetään valmiita hiekkasaumiseoksia (CBC). Betonin suhde kellariin ja seokseen on noin 1 säiliö sementtiä 5 sekoittimen kauhaan.

  Missä määrin konkreettisia?

  Useimmissa tilanteissa kehystyyppisissä rakennuksissa käytetään pylväsversiota säästä, jota varten ei tarvita betonirakennetta, jolla on lisääntynyt lujuus. Tällaiselle sopivalle betonille M 200, joka on valmistettu sementistä M 500, hiekkaa, soraa ja vettä.

  Yhden kuutiometriä sekoitusta varten on välttämätöntä:

  • 300-350 kg sementtiä;
  • 1100-1200 kg murskattua kiveä;
  • 600-700 kg hiekkaa;
  • 150 - 180 l vettä.

  Tällaisten materiaalien, kuten graniittirikosten, muodostamien materiaalien suhde on korkealla tasolla verrattuna dolomiiteihin tai kalkkikiveihin, joten sitä voidaan käyttää pienemmissä määrissä.

  Jos käytät hiekkaa, jonka laatu on heikko, reiät ja aukot voivat muodostua pohjaan.

  Sementin valitseminen aluksi kiinnittää huomiota valmistajan yritykseen. Yleensä tunnetumpi organisaatio on, sitä vähemmän todennäköisesti se on hankkia heikkolaatuisia tavaroita.

  Vettä on myös käytettävä puhtaana, jotta se ei sisällä epäpuhtauksia ja suoloja. Jos rakentaminen tapahtuu kylmäkaudella, niin vesi, kuten muut betoniliuoksen komponentit, on lämmitettävä +60 ° C: een, jotta liuokselle saadaan tarvittava sakeus ja lujuus.

  Kuinka vaurioittaa betonia?

  Pienen tilavuusmäärän valmistamiseksi käytetään ämpäriä komponenttien painon mittana. Mittasuhteet lasketaan sen mukaan, että komponenteilla on erilainen volumetrinen paino. Tämän perusteella ensimmäisen asteen liuoksen valmisteluun tarvitaan 9: 5: 2 -suhde (sora tai murskattu kivi, hiekka ja sementti).

  Betonin M 200 valmistus suoritetaan sääntöjen mukaisesti korkealaatuisen seoksen saavuttamiseksi.

  Betonin sekoittamista koskevat säännöt säätiölle:

  1. Aluksi se olisi sekoitettava hyvin hiekkaan ja soran väliin, joten vesien lisäämisen jälkeen ei ole hiekkoja. Pinnalle on tehty uria, joihin sementti kaadetaan. Seosta sekoitetaan, kunnes saadaan täysin yhtenäinen väri.
  2. Tee kartiomainen seos ja lisää vettä pienissä osissa, sekoita kaikki perusteellisesti.

  Päättäessä parhaasta tavasta vaivata ratkaisu on tarpeen yhdistää tarpeet ja taloudelliset voimavarat toisiinsa. Paras vaihtoehto olisi betonisekoittimen käyttäminen, mutta pienen rakennuksen ostaminen ei ole kannattavaa, joten on parasta käyttää manuaalista tuotantoa.

  Betonisekoitteen valmistus nauhan perustuksille

  Tämäntyyppiselle säätiölle sinun on ensin laskettava tarvittava materiaalin määrä. Se seuraa yhden nauhan parametreja (pituus, leveys ja syvyys) kerrottuna niiden lukumäärällä.

  Valmisteltu vaadittu määrä seosta kaadetaan muottiin. Se suoritetaan kerroksittain, esimerkiksi jos pohjan syvyys on yksi metri, sen jälkeen tulee olla neljä kerrosta, joka on 0,25 cm. Jokaisen on asetettava tamping. Tällöin ylimääräisen ilman vapauttamiseksi jokaisen tai kahden mittari on sijoitettava hitaasti liuosliittimiin.

  Betonin valmistus sarakepohjaan

  Tämäntyyppisissä sääolosuhteissa tehdyt laskelmat vastaavat teippivariaatiota. Ero on se, että betoniliuosta ei kaadeta vaiheittain vaan välittömästi, minkä jälkeen se lyö.

  Betonibetonin vaaditut ominaisuudet

  Talon betonipohjassa on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Ne riippuvat suoraan materiaalien laadusta ja niiden alkuperäisistä osista. Myös betonin ominaisuudet riippuvat sen komponenttien osuuksista, joita käytetään erilaisten rakenteiden rakentamiseen.

  Betonirakenteen vaadittava lujuus

  Betoniperustuksen lujuus on keskeinen indikaattori, joka riippuu siitä, kestääkö säätiö suunniteltua kuormitusta. Se mitataan kilogrammaa neliösenttimetriä kohden.

  Tämä indikaattori voidaan laskea laskemalla tarkka kuormitusaste, jonka rakenne vaikuttaa pohjaan. Tätä varten on tarpeen tiivistää kaikkien rakenteiden ja viestinnän kokonaispaino sekä indikaattorit käyttökelpoisen ja mahdollisen kuormituksen perusteella, jotka ilmasto-olosuhteet aiheuttavat. Sitten tulos jaetaan koko säätiön alueelle.

  Betonivahvuuden aste on ilmoitettu luokassa, mikä tarkoittaa lopullista kuormitusta perustassa kg / cm2.

  Saatujen laskelmien mukaan on välttämätöntä valmistaa betoniliuosta, jolla on vastaavat ominaisuudet.

  Tarvittavat mittasuhteet ovat taulukossa:

  Betoni sementtimerkki M 500, hiekka ja sora

  Betonimassan osuudet

  Betonimassan valmistamiseksi on tärkeää tietää mittasuhteet. Betonin - sementin, hiekan, raunioiden ja veden pääkomponenttien suhde määräytyy sen tyypin ja käyttötarkoituksen mukaan. Pohjimmiltaan betoni on sementtiä useilla täyteaineilla. Tärkeimmät täyteaineet ovat hiekka ja murskattu kivi, harvemmin - sora, laajennettu savi, kivihiutaleet. Joskus pehmittimiä lisätään seokseen - erityinen lisäaine.

  Mikä sementti valita

  Esimerkiksi käyttämällä tavallisinta sementtimerkkiä M-400, hanki betonibrändi M-250.

  Halutun sementin laatu riippuu käytetyn hiekan ja murskatun kiven laadusta ja määrästä betonin koostumuksessa.

  Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää eri betonin betonipakkausta. Suuri määrä tyhjiä lisää sementin kulutusta ja näin ollen rahatalouden menoja, koska sementti on kalsiumin sekoittimen kallein osa. Erilaiset täyteaineet vähentävät aukkojen lukumäärää.

  Betonipäällysteen paksuus säätöä varten, kun se asetetaan käsin, on oltava 3 kertaa suurempi kuin maksimikokoisen täyteaineen koko. Laskettaessa tyhjien tilavuutta sinun täytyy täyttää 10 litran kauha täyteaineella ja kaataa vesi siihen. Jos vedenkulutus on 3,5 litraa, 35% kokonaistilavuudesta jätetään täyttämään tyhjät sementtiä.

  Mikä raunio on hyödyllinen

  Kalkkikivestä on keskikovaa, mutta vähäinen pakkasenkestävyys. Tuloksena olevat betonityypit - jopa M-350 asti.

  • Murskattu kivi - vahvuus 800-1000, tuloksena olevat betonityypit - jopa M-450 asti. Runsaasti lujuutta ja kylmävastusta yksityiselle rakentamiselle.
  • Graniitti - vahvuus 1000-1400, tuloksena olevat betonityypit - alkaen M-450 ja edellä. Suurin kestävä, roskaa kestävä, teiden rakentamiseen.

  Miksi lisäaineita tarvitaan? Joskus lisäaineita lisätään betoniin, mutta ennen sitä sinun on päätettävä, millä indikaattoreilla ne paranevat. Pohjimmiltaan niitä tarvitaan, jotta betoni olisi enemmän muovia ja kätevää asennettaessa. Lisäaineita lisäävät betonirakenteen lujuutta ja säätävät seoksen tarttuvuutta ja asettamista, jotka lisäävät pakkasenkestävyyttä ja vähentävät kosteuden imeytymistä. Lisäaineita käytettäessä on luettava huolellisesti käyttöohjeet. Erityisten lisäaineiden käyttöä tarvitsevaa vettä vähennetään. Lisää vettä pieninä annoksina. Jotkut pehmittimet eivät ole yhteensopivia muiden kanssa

  Mittasuhteiden suora valinta

  Valitsemalla betoniseoksen osuudet sinun on analysoitava muutamia kohtia:

  • Kuinka asetetaan konkreettinen sekoitus. Jos se on manuaalisesti, sen on oltava muovia. Kun mekaaninen laskeutumismenetelmä vaatii suuremman tiheyden seosta. Kun lisäät vettä, älä unohda lisätä sementtiä. Muovia ei määritellä veden määrällä, liiallinen määrä johtaa rakenteellisen lujuuden menetykseen, joka kuormien tai haittojen vaikutuksesta voi johtaa tuhoutumiseen. Tämä on erityisen tärkeää, kun rakennetaan säätiötä.
  • Mihin sitä käytetään
  • Mitkä laadukomponentit sisällytetään sen koostumukseen.

  Sellaisena ei ole yleismaailmallista reseptiä erilaisten betonityyppien valmistukseen. Johtuen siitä, että komponentit ovat laatua erilai- sina, voidaan vain karkeasti ilmoittaa eri laatujen betoniseoksen mittasuhteita. Jotkut standardimassat betoniseoksesta ovat hiekasta sementtiin 3: 1 tai 4: 1 - täyteaineiden laadusta ja betonin tarkoituksesta riippuen haluttu suhde määritetty empiirisesti. Betonin lujuus riippuu suoraan veden ja sementin oikeasta suhteesta.

  Tavallinen betoniseos laimennetaan tässä suhteessa: 1: 2: 4: 1/2 sementtiä, hiekkaa, murskattua vettä, vastaavasti.

  Esimerkiksi 1 m3 betonin saamiseksi tarvitset:

  • 330 kg sementtiä
  • 180 litraa vettä
  • 1250 kg murskattua kiveä
  • 600 kg hiekkaa

  Määrätyn veden määrä voi vaihdella hieman. Kova vesi lisätään alle määrätyn määrän, pehmeää - enemmän. Sementti ilman täyteaineita kovettuu, mutta sillä ei ole tarvittavaa voimaa halkeamien vuoksi ja antaa suuremman kutistumisen. Lisäksi täyteaineet vähentävät edelleen betonin kustannuksia verrattuna hiekkaan ja soraan sementin hinta on suurempi. Hiekka on parempi ottaa suuri puhdas joki ilman savea.

  • Sementti M-400 - 492 kg
  • Vesi - 205 l
  • PGS (hiekka ja sora) - 661 kg
  • Murskattu kivi - 1000 kg
  • Sementti M-300 - 384 kg
  • Vesi - 205 l
  • Hiekka ja sora (hiekka ja sora) - 698 kg
  • Murskattu kivi - 1055 kg
  • Sementti M-200 - 287 kg
  • Vesi - 185 l
  • PGS (hiekka ja sora) - 751 kg
  • Murskattu kivi - 1135 kg
  • Sementti M-100 - 206 kg,
  • Vesi - 185 l
  • PGS (hiekka ja sora) - 780 kg
  • Murskattu kivi - 1177 kg

  Kun käytät betonirakennetta kotona, on helpompi mitata betonin ainesosia litroina tai kauunoina eikä kilogrammoina. On hyödyllistä tietää, että 50 kg: n pussissa on 38 l sementtiä.

  Jos työ on tehtävä kiireellisesti, eikä kokeissa ole aikaa, osta valmis kuiva seos, joka osoittaa oikean veden määrän pakkauksessa. Joten voit nopeasti ja tehokkaasti tehdä tarvittavan työn ilman mitään ongelmia.

  Betonin osuudet.

  Optimaaliset betoniosuudet voidaan saada sekoittamalla neljää osaa: murskattu kivi, sementti, hiekka ja vesi. Ensimmäinen komponentti on seoksen liitoslinkki, jolloin se on homogeeninen ja melko paksu.

  Joissakin tapauksissa on hyväksyttävää käyttää soraa roskien sijaan, mutta tässä tapauksessa sen tulisi koostua eri fraktioista. Pääsääntöisesti tasoitetut ja leveät kivet, jotka muodostavat sora-sekoituksen, eivät saa ylittää 10% sen tilavuudesta. Ulkomaisia ​​lisäaineita ja epäpuhtauksia sorassa ei myöskään voida hyväksyä, koska ne saattavat vaikuttaa haitallisesti valmiin perustuksen lujuuteen. Online-laskenta sementtilaastin koostumuksesta.

  Muiden komponenttien valitseminen on myös välttämätöntä täyttää tarvittavat vaatimukset. Joki-hiekka on ihanteellinen valinta komponenttina. Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hiekkaa, joka on sekoitettu saven kanssa, mikä vähentää täysin betonin lujuutta ja tekee laastista rasvaisen. Koska savi ominaisuuksia kutistua ja turvota veden vaikutuksen, murtumia muodostuu materiaalin pinnalle ja jopa jähmettymisvaiheessa. Jonkin ajan kuluttua säätiö hajoaa savialtaan suuren pitoisuuden vuoksi.


  Soraa lukuun ottamatta murskatun murto-osan koon tulisi olla välillä 1-2 cm, mikä on paras vaihtoehto. Murskattujen kivien on oltava puhtaita ja vapaita kaikista epäpuhtauksista.

  Sementin määrä riippuu tulevan ratkaisun tarkoituksesta. Jos tavoite on perusta, yleensä käytetään sementtiä M 500.

  Veden osalta sen on oltava puhdas eikä siinä saa olla epäpuhtauksia. Sisältää bensiinin, öljyn tai maalin hiukkasten osumasta, jota ei voida hyväksyä, mikä johtaa betonin lujuuden ja erottelun heikentymiseen.

  Betonimäärät.

  Laatu-aineet eivät riitä rakentamaan betonin pohjaa. Sinun täytyy pystyä vaivaamaan betonia ja tunne muutamia valmistelun vivahteita.

  Postimerkit, betoniosuudet.


  Jotta saisit tietyn betonibrändin, tarvitset eri komponenttien suhdetta. Betoni M450 pidetään kestävimpänä, kun taas brändit kuten M100 ja M200 ovat hauraita.

  • M100 betoni - 1: 5,8: 6,1 (sementti: hiekka: täyteaine)
  • M200 betoni - 1: 3,5: 5,6 (sementti: hiekka: täyteaine)
  • M300 betoni - 1: 2,4: 4,3 (sementti: hiekka: täyteaine)
  • M400 betoni - 1: 1,6: 3,2 (sementti: hiekka: täyteaine)
  • M450 betoni - 1: 1,4: 2,9 (sementti: hiekka: täyteaine)


  Jos tutkitaan tarkasti eri laatuluokkien betoniosuuksia, voit seurata tiettyä suuntausta, jossa hiekan ja täyteaineen määrä vähenee suhteessa sementtiin. Mitä korkeampi betonin laatu on, sitä pienempi on komponenttien välinen ero.

  Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

  Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

  Tärkein ainesosa on sementti.

  Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

  Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


  Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

  Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

  Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

  Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

  Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

  Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

  Ohut (alle 1,2 mm).

  Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

  Pieni (1,6 - 2,0 mm).

  Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

  Suuri (2,5 - 3,5 mm).

  Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

  Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

  Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

  Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

  Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

  Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

  Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

  Pieni - 10 - 20 mm.

  Keskimäärin on 20 - 40 mm.

  Suuri - 40 - 70 mm.

  Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

  Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

  Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

  Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

  Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

  Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

  Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

  Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

  Miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi, osuuksien osuudet

  Betoni on ainutlaatuinen materiaali. Sitä käytetään aktiivisesti rakentamisessa, mutta siitä on myös mahdollista valmistaa kappaleita. Betoniliuos on useiden komponenttien seos. Seoksen ja mittasuhteiden tarkka koostumuksen tunteminen on helppoa tehdä betonista omiin käsiisi. Se koskee monissa suhteissa käytettyjä komponentteja ja tuloksena olevan ratkaisun laatua.

  Tärkeimmät ainesosat

  Betonin tärkein ominaisuus on puristuslujuus, mitattuna megapaskeina (MPa). Materiaaliluokka riippuu siitä. Käyttämällä erityisiä lisäaineita tietyissä mittasuhteissa on helppoa tehdä konkreettisia omia käsiäsi.

  Sementti ja hiekka

  Betonin tärkein komponentti on sementti, koska se sitoo kaikki muut aineosat yhdeksi massaksi. Betoniliuoksen valmistamiseksi on valittava Portland-sementti, jolle on tunnusomaista korkea kalsiumsilikaattipitoisuus. Tehtävistä riippuen voidaan kuitenkin käyttää muita sementtityyppejä. Esimerkiksi 500-merkkiä käytetään useimmiten yksityisten talojen rakentamisessa.

  Portland-sementtejä ei ole vain hyvä tartunta, vaan ne mahdollistavat myös rakennustyöt alhaisissa lämpötiloissa. Tällaisessa tilanteessa käytetään kuitenkin erityisiä lisäaineita. Jos rakentaminen tapahtuu lämpimän kauden aikana, kannattaa käyttää kuonaa Portland-sementtiä. Ostaessasi materiaalia, muista kiinnittää huomiota sen juoksevuuteen ja jos sementti on kostea, sitä ei voi käyttää.

  Hiekka on toinen tärkeä osa materiaalin valmistuksessa. On toivottavaa, että materiaalilla oli murto-osa 1,5-5 mm. Paras valinta olisi joen hiekka. Vaikka sen kustannukset ovat korkeammat verrattuna uraan, hiukkaskokoot ovat erinomaisia ​​asetetun tehtävän ratkaisemiseksi. Jos betonin rakentamista varten perustetaan betonia, savi sallitaan hiekassa.

  Roskakivi ja sora

  Näiden aggregaattien ansiosta konkreettinen hyöty on perustava. Kuitenkin valittaessa kiviä, on erittäin tärkeää tarkastella niiden ominaisuuksia. Käytetään usein laajennetun saven tai muiden vastaavien materiaalien valmistuksessa. Runkojen ja soran koko voi olla välillä 8-35 mm. Suurempaa rotua käytetään joskus teollisuusrakentamisessa, mutta melko harvoin. Jos haluat tehdä hyvää betonia omilla käsilläsi, käytä paikanvaraajaa, joka sisältää erikokoisia hiukkasia.

  Voit sekoittaa keskikiviä karkeaksi. Tämä johtuu siitä, että kotiteollisuuden käsityöläisillä ei aina ole ammattimaista työkalua betonitoimiseen. Eri kokoisten hiukkasten koostumuksen läsnäolo antaa heille mahdollisuuden asettua tiiviimmin. Myös betonin valmistuksessa tulisi kiinnittää huomiota veden valintaan, joka ei saisi sisältää happoja tai emäksiä.

  Erityisliitteet

  Joskus betoniin lisätään sammutettua kalkkia, jotta laasti voidaan helpommin asettaa. On kuitenkin muistettava, että tämä aine voi sijoittaa sementin sitomaan normaalisti aggregaattien kanssa ja materiaalin voimakkuus tällaisessa tilanteessa vähenee. Vaihda liuoksen virtausnopeus käyttämällä pehmittimiä. Kuitenkin, jos aiot käyttää betonia täyttämään säätiön, näitä lisäaineita ei voida soveltaa.

  Jotkut lisäaineet antavat betonille ainutlaatuiset ominaisuudet. Esimerkiksi on olemassa aineita, jotka nopeuttavat liuoksen kovettamista kylmällä säällä. Rakennuksen lujittamisnopeuden lisäämiseksi käytetään erityisiä lisäaineita. Esimerkiksi, kun muodostetaan ohuita kerroksia, liuokseen lisätään polyvinyylikloridia tai polypropeenikuitua. Nämä lisäaineet ovat melko pehmeitä, ne eivät ole kovin kestäviä, mutta ne mahdollistavat estävän betonin halkeilua.

  Komponenttisuhteiden valinta

  Betoniratkaisun koostumus riippuu tehtävistään ratkaistavista tehtävistä. Esimerkiksi, kun muodostat pohjaa, käytä kestävää materiaalia, joka sisältää suurikokoisia murskattuja kivejä - 20-35 mm. Tällaisen ratkaisun on kuitenkin oltava erittäin juoksevainen, joten tiivisteen avulla voidaan helposti poistaa ilmakuplat. Perustan valmistustekniikan mukaan pohjamateriaali kaadetaan substraatille, joka on tehty vähemmän kestävästä betonista. Sen valmistukseen voidaan käyttää vain betonin ja hiekan sekoitusta.

  Betonin valmistamiseksi komponenttien osuudet ovat useimmiten 1: 3: 6 - sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä. Riippuen materiaalin vaaditusta juoksevuudesta käytetään myös 0,5 - 1 osaa vettä. Tietenkin tällainen ratkaisu ei aina ole optimaalinen valinta. On parasta suorittaa yksinkertaiset laskelmat säädösten mukaisesti. Yksityisessä rakentamisessa suosituimmat sementtimerkit ovat M-400 ja M-500. Käytettävien pääkomponenttien mittasuhteista riippuen saat halutun tuotemerkin materiaalin.

  Ruoanvalmistusohjeet

  Betonisekoittimet ovat paras valinta laastin sekoittumiseen. Niiden avulla voit sekoittaa laadullisesti kaikki ainesosat ja saada aikaan haluttua laatua olevaa konkreettista ratkaisua. Jos rakennustöiden määrä on pieni, voit vaivata ratkaisua käsin. Näin konkreettinen ratkaisu kotona voi olla kaksi tapaa:

  1. Kaikki komponentit esisekoitetaan kuivassa tilassa ja sitten niihin lisätään vettä.
  2. Muut aineosat lisätään tarvittavaan veteen.

  Ensimmäisessä tapauksessa kuivat aineet jakautuvat tasaisesti, mutta jos veden lisäämisen jälkeen liuosta vaivataan manuaalisesti, sen laatu ei ehkä ole korkein. Tosiasia on, että tällaisessa tilanteessa on vaikeaa saada ainesten yhtenäinen kostutus. Säiliön pohjassa oleva koostumus pysyy kuivana ja mittasuhteet rikkoutuvat. Pitkäaikainen sekoittaminen ei myöskään ole hyvä ratkaisu, sillä ratkaisu voi alkaa asettaa.

  Toinen vaihtoehto on hieman parempi, mutta silti kannattaa vuokrata tai ostaa betonisekoittimia. Tämä laite on asennettava enintään 40 metrin etäisyydelle rakennustyömaasta. Tämän seurauksena valmistettu liuos ei hiutale sekoittumisen ja toimituksen aikana. On täysin ilmeistä, että kaikki osat on sijoitettava lähelle mikseriä.

  Betonin sekoittaminen

  Tavallisen betonisekoittimen tilavuus on 200 litraa. Kaikkien ainesosien osuuksien laskemisessa on tarpeen keskittyä tähän lukuun. Liuoksen valmistusalgoritmi on seuraava:

  1. Vesi kaadetaan yksikköön vaadituissa määrissä, mutta on suositeltavaa lisätä 10-15% myöhemmin sekoituksen helpottamiseksi.
  2. Sementtiä lisätään haluttujen mittasuhteiden mukaisesti. Jos osa vedestä on jätetty, vastaava määrä betonia on jätettävä sivuun.
  3. Hiekka täyttyy, minkä jälkeen liuosta sekoitetaan 2-3 minuuttia.
  4. Tällöin lisätään lisäkomponentteja.
  5. Paikkamerkki täyttyy viimeisenä.

  Keskimäärin noin 10 minuuttia valmistetaan osa liuoksesta.

  Juotto ratkaisu

  Kun sementti valmistetaan, se täytyy kaataa oikein ja levittää sitten. Tämä vaihe ei ole yhtä tärkeä verrattuna edellisiin kahteen. Koska betoni on heterogeeninen seos, sitä on painettava kaatamisen jälkeen. Tämä sallii paitsi tiivistää kaikki ainesosat, mutta myös poistaa ilmakuplat. Ongelman ratkaisemiseksi käytetään erityisiä täryttimiä.

  Jos puhumme säätiöstä, on suositeltavaa valita työkalu, joka on varustettu värähtelevällä letkulla.

  Tiivistetyn ohuen betonikerroksen tiivistämiseen, kuten levittämällä, on parempi käyttää pintavärähtelijöitä. Tuloksena on pinnan samanaikainen tasoittaminen ja liuoksen tiivistyminen.

  Kaatoprosessin aikana on äärimmäisen tärkeää, että betoni läpäisee täydellisen syvyyden teroitetun lujitangon avulla. Näin päästään eroon ilmasta, joka ei ole pelkästään betoni vaan myös vahvistettu verkko. Täytemisprosessi suoritetaan useassa vaiheessa ja uuden kerroksen lisäämisen yhteydessä on syytä mennä syvemmälle vähintään 10 cm edelliseen. Kun koko ratkaisua on käytetty, se pysyy vain yläkerroksen tasolle. Se voi suorittaa nämä toimet useissa läpikulkureissa, kun liuos kuivuu.

  Jos ammatillisia laitteita ei ole mahdollista käyttää, on tehtävä kaikki työ käsin. Esimerkiksi säätöä varten voidaan säätää säätötelineitä kiinnittävien palkkien avulla.

  Jotta ratkaisu kuivuu tasaisesti ja myös suojautua haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä, ​​se peitetään kalvolla. Betoniliuoksen keskimääräinen kuivausaika on 36 tuntia. Lisätoiminnan suorittaminen on kuitenkin päiviä seitsemän päivän jälkeen.

  Betonin valmistusmenetelmä ja mittasuhteet

  Rakentaminen edellyttää lähes aina betonin käyttöä, nimittäin betoniseosta, joka on keinokivi. Rakennettaessa taloa, puutarhan kasvihuoneet, aidat kaataa pohjan. Betonia käytetään myös kuormalavojen, hozblokien ja jopa jalankulkujen valmistukseen lähiöalueilla. Laaja sovellusalue puhuu betonin monipuolisuudesta rakennusmateriaalina.

  Betoni valmistetaan tehtaalla tai sitä käytetään sekoittamaan pääkomponenttiosat omiin käsiinsä. Sekoittaminen tapahtuu puisissa tai metallisissa laatikoissa, kylvyssä, liikkuvissa betonisekoittimissa. Jälkimmäiset tuottavat suurimman työn tuottavuuden ja seoksen komponenttien (rauniot, hiekka, sementti, vesi) laadukkaan sekoittamisen. Kun betonia valmistetaan omilla käsillä, on äärimmäisen tärkeää sulkea sisäänpääsy epäpuhtauksien seokseen sekä tarkkailla tekniikkaa ja ottaa huomioon mittasuhteet (annostus).

  Betoni luokitus

  Lisäksi on kehitetty erikoisbetoneita, joille on ominaista erityisten epäpuhtauksien esiintyminen niissä, jotka parantavat tiettyjä ominaisuuksia (lämmönjohtavuus, lujuus, tiheys jne.). Esimerkiksi:

  • lämmönkestävä (kestää jopa 1000 asteen lämmön);
  • tie (se on erityisen vahva mutkassa ja on pakkasenkestävä);
  • hydrotechnical (erittäin kestävä korroosiota, vedenpitävä, suuri tiheys);
  • lentokenttä ja muu konkreettinen erityistarkoitus.

  Betonimassan pääkomponentit

  Jos olet ajatellut itse valmistettua betonia, kannattaa harkita vain seoksen käyttämien "ainesosien" määrää, mutta myös niiden laatua, joka vaikuttaa valmiin perustan ominaisuuksiin.

  hiekka

  Betoniseoksen valmistamiseksi käytä hiekkaa, jonka murto-osa on 1,2-3,5 mm. Hiekka liian hieno ei sovellu betonin valmistamiseen. Hiekkaa valittaessa on kiinnitettävä huomiota sen puhtauteen - savi sulkeumien esiintyminen, silti enintään 5%. Muutoin betoni menettää voimaa suuren rasvapitoisuuden takia, mikä antaa savesta vastaavasti nopeasti murentua.

  Kuinka tarkistaa hiekan laatu? Riittää kaataa hieman astia juoksevalla vedellä ja ravista. Puhdas tai hieman mutainen vesi sanoo laadusta. Jos neste maalataan välittömästi savi- tai sakka-väriin, hiekka ei sovi betonin valmistukseen.

  Murskattu sora

  Betonielementin seuraava osa on murskattu kivi (sora, graniitti seulonta, tiilihiutale, laajennettu savi jne.). Se valitaan hiukkaskoon ollessa 1-8 senttimetriä (itsenäiselle betonituotannolle - 1-2 senttimetriä), puhtauden tarkastamiseksi ja jätteiden puuttumiseksi, savipitoisuuksiksi. Suuremman murto-osan käyttäminen johtaa perustan heikkenemisen menetykseen ja samaan aikaan haitan työn suorittamiseen.

  sementti

  Raudan ja hiekan lisäksi sementti lisätään konkreettisesti. Samalla sementin kulutus riippuu sen laadusta. Sementin määrä lasketaan tiukasti mittasuhteiden mukaan. Sääntö "mitä enemmän, sitä parempi" ei vaikuta tulevan betonin laatuun.

  Sementti on:

  • Portland-sementti - jota käytetään kaikentyyppisiin rakennustöihin ja säätiön kaatoon, on optimaalinen valmistettaessa itse betonia;
  • kuona Portland-sementti - eroaa edellisestä alhaisemmasta jäätymisvastuksesta ja kosteudenkestävyydestä;
  • Pozzolaninen portlandsementti - jota käytetään maanalaisten ja vedenalaisten rakenteiden rakentamiseen korkean kosteudenkestävyyden vuoksi;
  • muita sementtityyppejä, joilla on erityisiä lisäaineita, jotka mahdollistavat seoksen kovettumisen nopeammin, mikä vähentää betonin kypsytysaikaa 14 päivään.

  Vettä on käytettävä lämpimänä ja puhtaana ilman öljyjä, öljytuotteita, maaleja, emaloita.

  Absoluuttista puhtautta on luonnollisesti vaikea taata erityisesti valmistettaessa itseäsi. Käytännössä on myös melko vaikeaa kalibroida raaka-ainetta, sementtiä ja hiekkaa täysin litroina litroina tai kilogrammoina. Lisäksi on pidettävä mielessä, että sementti ajan myötä menettää osan sen ominaisuuksista. Kuukauden varastoinnin jälkeen hän menettää kymmenesosan kiinteistään, ja sementtimarginaali laskee vastaavasti. 6 kuukauden varastoinnin aikana sementti menettää jopa kolmasosan kaikista ominaisuuksistaan.

  Betoni- ja sementtimerkinnät

  Sementin merkki luonnehtii sen lopullisen puristuslujuuden (kilogramma neliösenttimetrillä betonikuopan puolelta 20 cm 28 päivää sen valmistuksen jälkeen). Jos sementissä on muita epäpuhtauksia, merkinnässä on merkitty lisää kirjaimia (esim. M (PC) 400 - D20).

  Yleisimmin käytetyt sementtimerkit betonin valmistuksessa ovat M350 ja M500.

  Betonimerkki (M50 - M1000) heijastaa myös sen keskimääräisiä ominaisuuksia. Betonin merkitseminen riippuu seoksen määrästä, jota käytetään seoksen valmistuksessa. Betonin merkinnässä ilmoitetaan myös sen luokka B1 - B60, joka on voimakkuuden indikaattori.

  Miten laskea ja selvittää betonin määrä

  Käytetyn betonin todellinen määrä mitataan kuutiometreinä. Laske betonin määrää säätiölle ei ole vaikeaa.

  Betonin ja muottien tilavuuden laskemiseksi kerro syvyys leveyden ja pituuden mukaan. Tämä tulos on valumäärään tarvittava betonin määrä.

  Laskettaessa komponenttien osuuksia (sementti, hiekka, murskattu kivi, vesi) betonin valmistukseen, viitataan seuraaviin "reseptiin".

  Jos on tarpeen valmistaa 10 kuutiometriä betonia, ja sen tuotannossa käytetään sementtiä M500, käytä 1 osaa sementtiä, 2 osaa vettä ja 4 osaa murskattua kiveä. Saaduista seitsemästä osasta valmistetaan 10 kuutiometriä valmistettua betonia, mikä tarkoittaa 10 ÷ 7 = 1,42 m 3. Tämä tilavuus kuuluu jokaiseen betonin osiin. vastaavasti:

  1. hiekka 1,42 m 3 × 2 osaa = 2,84 m 3;
  2. sementti yksi osa, 1,42 m 3;
  3. murskattu 4 osaa 1,42 m 3 × 4 = 5,68 m 3.

  Arvioitu paino (kg / 1 m 3): sementti - 1500, hiekka - 1800, murskattu kivi - 1400.

  Veden optimaalinen määrä on puolet betonin valmistamisesta käytetystä sementtiluvusta (tässä tapauksessa ½ osa). Lisää vettä aiheuttaa seoksen heikkenemisen.

  Betonin osuus

  Kun käytetään sementtiä M400 ja M500 betonin laastin valmistukseen, roskien, sementin ja hiekan mittasuhteet ovat seuraavat.