Maan talon perusta - parhaat vaihtoehdot, laitteen pilarit

Rakenna oma pieni ja mukava maalaistalo omalle maallemme, sillä monet ovat vaaleita unelmia. Toiminnan kausivaihtelu mahdollistaa kevyen rakenteen rakenteen ja säästävät huomattavasti säätölaitetta. Kaikki tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat kuitenkin myöhemmin olla kalliita kiinteistöjen omistajalle. Oikealla valinnalla annettavalle perustalle tulisi ottaa huomioon maaperän koostumus, pohjaveden sijainti ja maaperän jäädytys syvyysalueella. Nämä tiedot auttavat estämään pystytetyn rakenteen mahdolliset muodonmuutokset ja siirtymät, mutta myös määrittelemään sopivan tyyppisen alustan valinta.

Maatiloihin perustuvat säätiötyypit

Pohjavesirakenteiden rakentaminen on suositeltavaa päällysrakenteisten talojen rakentamisessa, joissa on raskas katot.

Optimaalinen kellari vaihtoehto helposta maalaistalolle pidetään haudattuna pohjana. Ne ovat melko luotettavia, niitä voidaan käyttää melko pitkään ja lisäksi niitä on helppo rakentaa omin käsin. Useimmin käytetään seuraavia perustyyppejä:

Jokaisella niistä on sen etuja ja haittoja. Yhden tai toisen tyyppisen rakenteen valinta riippuu ensisijaisesti paikan topografiasta, maaperän koostumuksesta sekä pohjaveden läsnäolosta ja sijainnista.

Laattojen pohja on syvyydeltään lujitetusta betonista valmistettu monoliittinen laatta, joka on muodostettu kaatamalla betoniliuos omilla kädillä suoraan avoimen kuoppaan valmistetulle alueelle. Tällainen pohja soveltuu parhaiten maaperän karsimiseen, koska se ei pelkää niiden siirtymistä eikä se ole riippuvainen pohjaveden sijainnista. Rakennusmateriaalien ja maansiirtokoneiden aiheuttamat huomattavat kustannukset, jotka aiheutuvat laattojen asettamisesta koko rakennukselle, tekevät tällaisista säästöistä taloudellisesti kannattamattomia suurille maalajeille.

Matala pohjan nauhatyyppi on järjestetty tasaiselle koostumukselle kuiville maille, ja se voi olla:

 • yhden kappaleen ja muodon monoliittinen teräsbetoniteippi. Pohja asetetaan valmiiksi valmistettuun uraan, johon on asennettu raudoitus, kaatamalla betoniliuosta koko rakennuksen ympärysmittaan sekä sisäisten kantavien seinien alle;
 • betonielementti. Avoimessa kaivossa pinottu, ne on kiinnitettävä toisiinsa lujittamalla ja sementtilaastilla.

Kaistaleen perustuksen tärkein etu on omistajan tarjoama tilaisuus varustaa rakennuksen lisää kellarilla tai kellarissa. Lisäksi melko yksinkertainen rakennusmenetelmä mahdollistaa perustan rakentamisen omiin käsiisi. Työn monimutkaisuus ja käytettyjen materiaalien suuri määrä tekevät tällaisen säätiön rakentamisen helppoon maalaistaloon epäkäytännölliseksi.

Taloudellisimmillaan on mahdollisuus käyttää sarakepidikkeitä, mikä on edullista useimmissa tapauksissa kevyen runkorakenteen tai paneelitalojen rakentamisessa heikoilla maaperillä tai jäädytetyllä maaperällä. Tiilen, kiinteän betonin tai puun peruspilarit voivat puolittaa rakennusten rahoituksen kustannuksia. Ne eroavat työvoimavaltaista työtä vähäisemmässä määrin kuin teippi- tai laattapohjat.

On syytä muistaa, että pylväsperusta ei kategorisesti ole sopiva vaakasuoralle liikkuvalle maaperälle rakennuksen mahdollisen kallistumisen vuoksi!

Niiden tärkein haitta on mahdottomuus asentaa massiiviset ulkoseinät, vaikeus rakentamalla jalusta sekä tarve rakentaa grillage varten joukko ylemmät leikkaukset tukia upotettu maahan.

Pylväsperustan laite

Perusrakenteiden suosio maakotitalon tukikohdista johtuu paitsi suhteellisen vähäisestä työlästä työstä, mutta myös mahdollisuudesta käyttää erilaisia ​​rakennusaineita rakenteen muodostamiseksi. Tukit voidaan tehdä käsin tiilestä tai betonista, sementtilohkoista, puusta tai metallista. Lisäksi tekniikka tällaisen säätiön suorittami- seksi porattujen kaivojen avulla on laajalti käytetty, joka sisältää seuraavat työvaiheet.

 • Sivuston valmistelu. Jätteiden ja maaperän poisto.
 • Merkinnät rakennustyömaalle ja tiloille. On huomattava, että pilarit on sijoitettava tulevan rakenteen kaikkiin kulmiin ja kantavien seinien liitospisteisiin.
 • Poraa kuopat tukeen. Pehmeät, taipuisat maaperät mahdollistavat porauksen perinteisen puutarhakyörän avulla ilman, että kiinnität raskaita koneita.
 • Tukien muodostuminen. Se on tehty kattopölystä, joka on kiedottu putken muotoon, joka vastaa kaivon halkaisijaa. Kaivannon pohja on esipakattu ja kaadettu pienellä määrällä betoniliuosta, minkä jälkeen valmistetaan kaivoon ruberoidiputki. Valmistetun rakenteen korkeus ei saa ylittää 30-40 cm maanpinnan yläpuolella.

Asbestisementtiputkien käyttö ruploidin sijasta tukien muodostuksen aikana lisää koko rakenteen lujuutta ja nopeuttaa prosessia.

 • Vahvistustukit. Järjestelmän vahvistamiseksi perustetaan lujitemuovaus ennen kaadettujen kaivojen kaatoamista. Tämä edellyttää 3-4 metallinen tankoa, joiden halkaisija on 8-10 mm ja pituus hieman suurempi kuin vastaavan kokoinen ruberoidisisäke tai asbestisementtiputki, mikä on välttämätöntä grillattavan terän kestävyyden varmistamiseksi.
 • Valmistetun rakenteen täyttäminen betonilla. Jotta aukkojen muodostuminen estettäisiin, kaivon täyttämisprosessissa on välttämätöntä jäädä tulevaa seosta väliaikaisesti.
 • Laite grillata. Se tehdään riittävän voimakkaan betonin joukon jälkeen. Tarvitaan pilarin perustuksen tekemiseksi suuremman vakauden ja jäykkyyden vuoksi. Grillin rakentamista varten on tehtävä muotti ja valmistettava metallivahvikeharja. Valukappaleen jälkeen grillataika jätetään 2-3 viikkoa, kunnes betoniliuos on täysin kovettunut.

Laaja-alainen on myös mahdollisuus asentaa tiilipylväiden perustat kevyiden rakennusten maalajeille. Tätä varten käytä vain korpulentaalisesti poltettua keraamista tiiliä, jossa ei ole halkeamia. Se on valittava jäätymisindeksin mukaan. Mitä korkeampi se on, sitä enemmän jäädyttämiseen ja sulattamiseen liittyviä syklejä voi kestää materiaalia.

Kun asennat pylväsperiaatteita, silikaatin tai onton tiilien käyttö on ehdottomasti kielletty!

Suurten raskaiden komponenttien puuttuminen säätiön suunnittelussa sallii paitsi perustaa omia käsiään myös itsenäisesti palauttaa tai korvata yksittäiset osat osittaisella tuhoamisellaan. Tiilipilarien rakentaminen on sijoitettu rakennuksen jokaiseen kulmaan erillisten seinien ja pitkien palkkien alla. Tukit sijoitetaan enintään 2 m: n etäisyydelle toisistaan ​​ja niiden syvyys on yleensä 0,5... 0,7 m.

Tiilen pylväspohjan asennus koostuu seuraavista työvaiheista.

 • Sivuston merkitseminen tukien ja maanrakennusten alle. Näytteenotto tehdään laskemalla, mikä mahdollistaa laitteen muurauksen pitokorkeudessa jopa 70 cm.
 • Laitteen tyynyt ja vedeneristys. Se tehdään lisäämällä hiekkakerros, joka on 15 cm paksuista murskattua kiveä jokaisessa avoimessa kuopassa, ja sen jälkikäsittelyä. Tiilen suojelemiseksi maaperän kosteuden sisääntulokerroksesta sijoitetaan kaksikerroksinen katemateriaali hiekka-sora-alustaan.
 • Pilarien rakentaminen. Asennus tehdään puoliksi tiilen, jolloin keskellä on neliömäinen ontelo, joka ulottuu koko sarakkeen korkeudelle. Tulevaisuudessa se täytetään betonilla. Suuremman lujuuden vuoksi rakennetta vahvistetaan asettamalla tangot syvennykseen.
 • Vedeneristyskannattimet. Kosteudelle suojaamiseksi käytetään bitumimastia tai muita polymeeri-bitumin suojamateriaaleja pystytettyihin tiilikantoihin.
 • Täytä täyttö tampingilla. Se vähentää huomattavasti maakerrosten kausittaisten liikkeiden perustan suunnittelua. Se tehdään roskien, sillin tai kuonan avulla aikaisintaan 6-7 päivän kuluttua pilareiden asennuksesta.

Muita töitä ovat valmistetun pylväspohjan asennus puupalkkeineen tai metallikanavalla. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa jakautuvan tasaisesti säätiölle siirrettyyn kuormaan. Palkit sijoitetaan pystytettyihin tukiin, joiden yläosaan on esipainettu vedeneristysmateriaaleilla.

johtopäätös

Maa-talojen perustusten rakentaminen ei rajoitu yllä kuvattuihin menetelmiin eikä käytettyihin materiaaleihin. Valitaan tietyn tyyppinen pohja rakentamiseen, joka auttaa tasapainoista lähestymistapaa ottaen huomioon paitsi maaperän koostumuksen paikan päällä tai rakennusmateriaalien kustannukset. Rakenteiden taitojen puuttuessa voit yliarvioida niiden kykyjä jopa yksinkertaisimpien rakenteiden rakentamisessa omilla käsillään. Näissä tapauksissa sinun on käytettävä asiantuntijoiden palveluja, jotka auttavat ei ainoastaan ​​välttämään valitun virheen vaan myös välttämään tarpeettomia rahoituskustannuksia säätiön rakentamisen aikana.

Edullisin kotipaikka

Miten valita sopiva säätiö taloon

Se, että säätiö on tärkeä vaihe rakennuksen rakentamisessa, ei ole tarpeen vakuuttaa edes aloittelevaa kehittäjää. Ja sillä ei ole merkitystä, talon, kylpy, navetan tai aidan on seurausta teidän toiminnasta. Optimaalinen valinta, pätevä laskenta ja sääntöjen noudattaminen säätiön rakentamiselle - kestävyyden ja rakenteen eheyden. Mutta ennen kuin käsität tulevan unelmatalon säätiön järjestelyn teknologiaa, sinun on ymmärrettävä millainen säätiö käyttää.

Ominaisuudet valita oikea säätiö

Säätiön valinta alkaa sivuston hankinnan vaiheessa. Säätiön kustannukset ovat noin 20 prosenttia koko rakentamisen arvioista. Joten miksi lisätä tätä osuutta hankkimalla tontti, joka on halpa, mutta sijaitsee ongelma. Jos sinulla on mahdollisuus valita tontti, älä ole laiska tehdä "etsintä" ennen ostamista. On parempi tehdä tämä keväällä, kun kaikki sen puutteet näkyvät.

Keskustele naapureidesi kanssa, katso rakennuksia omalla alueellaan.

Vähän havaintoa ja voit tehdä tiettyjä johtopäätöksiä: hiekkainen, kivinen, rakeinen (maaperä, jossa on runsaasti kiviä) maaperä, jonka avulla voit asettaa melkein minkä tahansa pohjan. Voit valita tyypin, joka keskittyy vain kustannuksiin.

FBS-lohkojen perusta on nopea ja käytännöllinen ratkaisu esikaupunkirakentamiseen, lisätietoja tällaisesta säätiöstä.

Tässä artikkelissa on ohjeita siitä, kuinka valita ja rakentaa oma kylpyamme.

Toinen asia, jos kyseessä on savimaata. Tällainen maa, joka kerääntyy vettä, jäätyy suuren syvyyden läpi. Voimavarojen torju- miseksi on ryhdyttävä lisäkustannuksiin, kun tehdään syvä säätiö tai pohjustuslaatta.

Sivusto, jossa turve maaperä olisi luovuttava välittömästi.

Toisella tavalla säätiön valinta ratkaistaan, jos sinulla on jo tontti ja päätät rakentaa uuden talon (kylpylä, vierashuone) tonttiisi tai rakentaa vanhan vanhemman talon uudelleen.

Tässä tapauksessa säätiön valinta on erilainen. Tietenkin sellaisia ​​tekijöitä kuin maaperän ominaispiirteet, sen kyllästyminen vedellä ja jäädytyksen syvyys, ei ole peruttu. Säätiön valinta riippuu suuressa määrin rakennettavan rakennuksen tyypistä. Useita kerroksia oleva mökki, kylpylä tai pieni maalaistalo - ovat yhtä mieltä siitä, että niitä ei voida rakentaa samoille säätiöille.

Oikean perustan valitseminen

On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä, mutta on olemassa kolme päätyyppiä: pylväs-, nauha- ja pohjalevy.

 • Pylväsperusta on tietty määrä pilareita (tiili, betoni), jotka ovat tasaisesti sijoitettu rakennuksen ympäryksen ympärille. Tämä on halvin ja yksinkertaisin toteutusperusta. Oikean laskennan ansiosta se on luotettava, ja siihen voidaan rakentaa myös asuntoja, joissa on vaaleat seinät, runko ja puu. Tämän säätiön haitta on kyvyttömyys tehdä kellarista tai kellarista. Lisäksi on toteutettava toimenpiteitä pilarien välisen tilan lämmittämiseksi. Tätä säätiötä käytetään useimmiten ankkuroitujen rakennusten, huvipuistojen, kylpyammeiden rakentamisessa.
 • Ribbon - yleisin säätiö, suurin osa vanhoista rakennuksista, jotka on rakennettu tällä pohjalla, ja nykyään hän ei ole menettänyt suosiotaan.

  Kahdella tyyppisellä nauhapohjalla on matala ja syvä. Ensimmäistä tyyppiä käytetään alhaisen vuorauksen maaperään, jonka syvyys on 0,5-0,7 m hiekkalaatan paksuudella 20-30 cm. Soveltamisala - matala rakentaminen.

  Syvä säätiö nauha on erittäin luotettava perustyyppi, joka mahdollistaa rakentamisen millä tahansa maaperällä. Vahvistetulla nauhalla on suuri tukialue, rakennusten rakentamisessa on sallittua käyttää mitä tahansa materiaalia, kuten tiiliä, useiden kerrosten rakennuksille. Se asetetaan syvyyteen jäädytystason alapuolelle. Lähes ainoa tyyppi, jolla voit tehdä hyvän kellarin.

  Valitettavasti tämä on myös yksi kalleimmista perustyypeistä johtuen suuresta louhinnasta ja betonityöstä.

 • Pohjalevy on ainoa perustyyppi, jota voidaan käyttää maanrakennuksen rakentamiseen, mökkiin, joka on veteen kyllästyneitä ongelmallisia maaperää, kuten turve ja savia. Tämä tyyppi viittaa ei-vedenpohjattuihin perustuksiin, talon koon lujitettu betonirauta vapaasti hiekkakivestä tehtyyn tyynyyn, maaperän kausittaiset liikkeet eivät vaikuta siihen.

  Raakamuodostuma ei ole vain kaunis, vaan myös luotettava perusta tulevalle rakentamiselle. Lisätietoja tästä säätiöstä on erittäin hyödyllinen yksityiselle kehittäjälle.

  Tästä artikkelista voit tutustua säätiön eksoottiseen muotoon renkaiden perustana.

  Oli mielipidettä tämäntyyppisten säätiöiden korkeista kustannuksista. Mutta se liittyy enemmän sen lajikkeeseen kellarikerroksessa, kun levy kaadetaan kuopan pohjalle.

 • Kuinka perustaa talon: jotkut vinkit

  Valinnan tekeminen yhden tai toisen tyyppisen säätiön hyväksi on muistettava, että nolla-sykli ei ole silloin, kun sinun on tallennettava ja suoritettava kaikki laskelmat vähimmäistasolle. Säätiön rakentamisen jälkeen se on maanalainen, virheiden korjaamiseen ja korjaamiseen ei ole pääsyä. Usein "säästöt" ilmenevät ensimmäisen talven jälkeen.

  On olemassa useita sääntöjä, joiden kunnioittaminen säätiön rakentamisen aikana takaa hiljaisen elämän:

  • Suorittaa tekniset ja geologiset tutkimukset.
  • Tee projekti asiantuntijan kanssa.
  • Poista hedelmällinen kerros, mätänemättömät kasveja talon alle, jota et tarvitse.
  • Varmista, että pohja on vedenpitävä.
  • Vahvistaminen on pakollinen prosessi. Älä säästä, älä käytä metalliromua.
  • Täytä säätiö kerralla koneellisesti valmistetulla betonilla. Betoniä ei voida valmistaa käsin.

  Kun olet valinnut lopullisen säätiön, voit alkaa tutkia valitun säätiön laskelmia ja rakentamisen menetelmää. Jos et ole varma kyvyistasi, ota yhteyttä rakennusalan yritykseen. Onko säätiön hinta korkeampi? Antakaa se maksaa mielenrauhaa.

  Edullinen materiaali säätiöön

  Olemme sitä mieltä, että aloittaessasi oman kodin rakentamisen, kehittäjä tarvitsee hyvän rahasumman, miljoonasta ruplasta. Kuitenkin, kuten käytännössä osoittaa, moderni yksityinen talo voidaan rakentaa paljon pienempi määrä rahaa.

  Ensinnäkin, voit aloittaa rakentamisen ja toteuttaa sen vaiheittain, joka sijoittaa suhteellisen pieniä määriä rakentamiseen vuosittain.

  Toiseksi voit käyttää nykyaikaista tekniikkaa. halventava yksityinen rakentaminen.

  Kolmanneksi on mahdollista käyttää sellaisten toimijoiden päätöksiä, joita nykyiset rakennusmääräykset eivät tunnusta, mutta jotka toimivat yksityisellä sektorilla. Erityisesti se koskee valokuvan ja puurakenteiden rakentamista.

  Valokuvien tai puutalojen rakentamiseen ei ole välttämätöntä sijoittaa suuria rahasummia kiinteän perustan rakentamiseen, olkoon se betonirakenne tai ruuvipallot.

  Pienille yksikerroksisille taloille ja ankkuripaikoille, kuten kylpyyn, autotalliin, verhoon tai katettu huvimaja, kevyet pohja tyypit ovat varsin sopivia.

  Säätiölohkot ja niiden korvikkeet

  Perusrakenteen oikean toteutuksen ansiosta FBS: n perustuksiin voidaan rakentaa suuret kaksikerroksiset ja kolmikerroksiset talot tiilestä, lohkoista tai betonista tukikehyksestä. Säätiölohkoja tuotetaan laajalla alueella ja niitä käytetään päärakenteiden rakentamiseen.

  Pienintä PBS: n tuottamia yhtenäisen standardin mukaisilla betoniteräsrakenteilla missä tahansa maassa sijaitsevassa kaupungissa voidaan käyttää rakentamisen helpottamiseksi.

  Niiden vaihteluita, joilla on pieniä poikkeamia, voidaan käyttää perustana rakennuksille, joissa on teräksisiä ja puisia kehyksiä, sekä kerrostaloja, jotka on valmistettu tukkeista ja puusta.

  Lisäksi pienikokoiset monoliittiset betonilohkot, joissa on pätevästi toteutettu tyyny. voidaan käyttää perustana yhden kerroksen taloille pienen alueen kevyistä lohkoista.

  Jos et kaada pohjaa betonilla

  Säätöprosessi pienistä FBS-lohkoista tai pienistä betonilohkoista voidaan jakaa kolmeen pääosaan:

  1. Pohjan valmistaminen, joka koostuu hedelmällisen maaperän poistamisesta alkuperäiskansojen tasolle ja hiekkaisen tyynyn muodostumiselle sadonkorjuu ja tamping.
  2. Pohjusiltojen sijoittaminen pohjaan ja lohkojen yhdistäminen.
  3. Puusta tai metallista valmistettu asennuskehikko muurien lohkojen yläosassa. Lujitetun betoniteräksen käyttö tällaisessa mallissa olisi ilmeinen kustannusten ylittyminen koko rakennusbudjetissa.

  Välittömästi grillatauksen asennuksen jälkeen voit siirtyä kehyksen alareunan asentamiseen tai puutalon ensimmäisen kruunun asettamiseen. Luonnollisesti puurakenteiden rakentamisen tekniikan mukaan sinun on eristettävä talon alempi puu tai kruunu. Ja myös sitota se grillatapit.

  Märkäprosessien puuttuminen säätiön tällaisessa asennuksessa sallii sen toteuttamisen milloin tahansa vuoden, eikä vain lämpimän kauden aikana. Koska prosessissa ei ole mitään konkreettisia, jäätymisenestoaineita ei tarvita, kun teet tällaisen säätiön talvella.

  Puinen perusta

  Talojen puurakennuksia käytettiin melko pitkään pienissä talouksissa ja rakennuksissa alueilla, joilla ei ollut sopivaa kiveä raunioiden perustamista varten. Asentamalla betoni pienimuotoisessa puurakenteessa kokonaan lopetti rakentamisen.

  Kuitenkin puinen säätiö voi silti olla merkityksellinen rakennusyritysten ja jopa pienien kevyiden talojen rakentamisessa. Tämä on erityisen helpottava nykyaikaisilla antiseptisilla aineilla, joita käytetään nyt puurakentamisessa.

  Esimerkiksi antiseptinen Senezh Bio mahdollistaa käsitellyn puurakenteen jopa 25 vuoden ajan maalla ja suojaa puuta mätämästä.

  Tämän tuloksen saavuttamiseksi puu on kyllästettävä antiseptisellä upotusmenetelmällä. Näihin tarkoituksiin kaivetaan 6 metrin pituisella ojalla ja jopa 0,5 metrin syvyydellä, jonka seinät on sijoitettu ja sinetöity kalvolla.

  Puupohjan järjestämiseen käytetty puu upotetaan antiseptiseen liuokseen ja pidetään vähintään 30 minuutin ajan positiivisessa lämpötilassa.

  Talon puisen pohjan alla oleva tyyny on valmistettu tamped-hiekasta, reunusta pitkin on tyhjennys ojia tyhjentämään kosteutta puisen pohjan alapuolelta.

  Myös puurakennetta voidaan käyttää tilapäisten rakennusten rakentamiseen, joiden elämä vaihtelee kaudesta 1 - 25 vuoteen.

  Rengasperustat

  Viimeisen kymmenen vuoden käytännön kevytrakenteessa ja puurakentamisessa käytetään auton renkaita. Renkaat sijoitetaan valmiiksi kaivettuihin kaivauksiin maahan ja pakataan hiekalla. Hiekka kaatuu vedellä ja syöksyy. Hiekan sijasta voidaan käyttää PGS: ää tai pienten fraktioiden murskattua kiveä.

  Pohjimmiltaan renkaiden perusta on kuiva betonisoituminen, jossa hiekka, hiekka ja sora tai hieno murskattu kiveys on holauksen rooli, ja autonrenkaat ovat lautasen roolia. Tällaisen pohjan lujuus ja vakaus riippuvat paitsi ruuhka-aineen tiheydestä, myös käytettyjen renkaiden paksuudesta.

  Käytettyjen onttojen ydinlaattojen perustus

  Puu- tai kehysvaate, kylpy, autotalli, kana- kooppi, koiran kotelo voidaan asentaa tien tai onton, käytettyjen betoniterästen päälle.

  Niiden lujuusominaisuudet mahdollistavat tällaisten laattojen käytön pohjana runko-osan alapäästä tai puutavaran tai hirsirakenteen ala- reunasta.

  Lisäksi rakenteessa voi olla aluslaatta tai lattialaatta. Tämän ansiosta saavutetaan lisäksi lisää säästöjä ulko- ja lisärakennusten budjetin rakentamisessa.

  Kirjoittaja: Valery Kolosnyagin, LLC RG-Stroy, Volgograd,.

  Voit suositella tätä materiaalia sosiaalisille verkostoille muille käyttäjille.

  Napsauta haluamasi sosiaalisen verkon kuvaketta, jotta voit jakaa yhteyden ympäristöön:

  Lisää kommentti Peruuta vastaus

  Taloudellisen perustan rakentaminen

  Säätiön pätevän suunnittelun laskenta ottaen huomioon maaperän ominaispiirteet paikan päällä, valitun seinäaineiston, rakennuksen rakentavan ratkaisun sekä tiukan kiinnirakennustekniikan ja projektin vaatimuksen # 8211 vaatimukset takaavat luotettavan, vahvan ja kestävän maanrakennuksen perustamisen

  Jokaisen kodin perusta on perusta.

  Hyvin suunniteltu ja hyvin rakennettu perustusrakentamisen kokonaisbudjetissa on 15-25 prosenttia. Hyväksy, se on paljon. Ja kun budjetti on rajallinen, sinun täytyy etsiä taloudellisimmat vaihtoehdot. Puhumme niistä

  Jokainen asiantunteva asiantuntija, joka on kuullut kysymyksen siitä, mikä säätiö on parempi valita tietylle talolle, vastaa siihen, että on mahdotonta valita yksinkertaisesti säätiötä tuotteena supermarketissa. Säätiön valintaan vaikuttavat useat tekijät: seinien paino, rakennuksen rakenteelliset ominaisuudet, paikan tyyppiset punat, pohjavesi (GWL), maaperän jäädytys syvyys jne. Tämä on ainakin. Määritä tarkasti, millainen maaperä ja pohjavesi taulukko voi olla vain asiantuntijoita suorittaa insinöörit ja geologiset tutkimukset. Näiden tutkimusten perusteella kussakin yksittäisessä tapauksessa valitaan yksi tai toinen säätiö.

  Tänään halutaan kuitenkin harkita vaikutusta ensimmäisen tekijän perustan valintaan ja tarjota lukijoille taloudellisimmat vaihtoehdot kutakin taloa varten # 8211 puinen, kehys, kivi. Säätiön lopulliset kustannukset riippuvat pitkälti seinien painosta: sitä raskaammat ovat, sitä suurempi alue ja vahvuus sen pitäisi olla. Jos seinien paino on suhteellisen pieni, budjettisäätiöiden vaihtoehdot ovat paljon enemmän.

  5 taloutta edullisimpia säätiöitä

  1. columnar
  2. Ohuessa kartiomainen
  3. kyllästynyt
  4. TISE-teknologia-säätiö
  5. Pile ruuvi

  Helpoin ja edullisin säätiö

  Kaikentyyppisten säätiöiden taloudellisimmat ovat sarakkeita. Se on järjestelmä, joka ei ole yhteydessä pilarit, jotka on asennettu kaikkiin kulmiin, seinien risteyksissä ja muissa kohokohdissa. Pylväät voivat olla teollisuustuotanto (betoni) tai rakennus (tiilet, rauniot, pohjaseinä).

  Pylväspohjaa suositellaan taloille, joissa ei ole kellariseinämiä. Sen edut ovat tehokkuus (materiaalinkulutuksen ja työvoimakustannusten suhteen, se on 1,5-2 kertaa taloudellisempi kuin nauha), tuotannon nopeus (lisäksi ilman rakennustyömaan raskaita koneita), kestävyys: kaikki vaatimukset täyttävä säätiö kestää yli 50 vuotta. Pilarin perustukset ovat vähemmän alttiita pakkasnopeusvoimien kielteisille vaikutuksille. Yksinkertaisin vaihtoehto pylväsperustaksi on pohja, jossa käytetään 20 x 20 x 40 cm: n mittaisia ​​kiinteitä betonilohkoja, joista alhaisia ​​erektioita pystytetään.

  (60 cm). Tulevan rakennuksen pohjan merkitsemisen jälkeen he tekevät sisennyksiä tukien alle (150-200 mm), laita hiekkalaatikko niihin, kaada vettä niihin ja ram. Asenna lohkot sarakkeeseen niin, että jokaisessa rivissä oli kaksi lohkoa ja jokainen rivi asetettiin siteillä. Lohkot kiinnittävät keskenään muurausratkaisun avulla. Pilarien paksuuden tulee olla yhtä suuri kuin seinien paksuus plus 10-12 cm. Pilarien välinen etäisyys (1,5-2,5 m) riippuu niiden kuormituksesta. Vedenpitävillä materiaaleilla pinnoitettujen pylväiden päälle, jotka ovat pohjaputkistojen rakennukset. Tällaisen # 8211: n perustan syvyys on vähintään 0,5-0,7 m eli se on jäätymissyvyystason yläpuolella ja kevytrakenne (puinen tai kehysrakennus) nousee ja putoaa talvella säätiön kanssa.

  Kuitenkin, koska jokainen sarake kävelee ylös ja alas erikseen, jotkut niistä lopettavat työskentelyn keväällä. Tämä on pylväsperinnön tärkein haitta. Toinen hänen miinus 8211 puuttuu korkki. Jotta lämmin maanalaiseen tilaan ja suojattaisiin siitä kosteudelta, pölyltä, jyrsijiltä, ​​tee myös zabirku.

  Aita # 8211 on seinä, joka yhdistää pylväät.

  Itse asiassa tämä on yksinkertaisin peruspohja. Sen rakentamista varten voit käyttää tiiliä, betonia, raunioita (10-20 cm: n kaltevuus), TsSP-levyt. Jos maata kallistetaan, 15-20 cm: n pituinen hiekkalaatta on järjestetty aitauksen alle. Samalla syveneminen syvennetään maaperään 10-20 cm: n päähän. Lattialämmityksen tuuletukseen sijoitetaan tuuletusreikiä. Jos aita on valmistettu kiveistä tai tiilestä, se ei ole yhteydessä pylväisiin, koska sademäärän epätasaisuus on täynnä halkeamia. Tiilimuotti (erityisesti betoniteräksestä) voi kuitenkin olla kalliimpaa kuin itse säätiö. Siksi kohtuullisen talouden kannalta on parempi käyttää DSP: tä.

  Kuten yllä mainittiin, pylväsperiaatteet soveltuvat vain puiset ja kehysrakennukset ilman kellareja. Käytöllä on rajoituksia ja maaperän ominaispiirteistä riippuen. Niinpä ei ole suositeltavaa asettaa pylväsperustaisia ​​heikosti kantavia maaperää (turve, sakkaus, veteen kyllästetty savi) alueilla, joilla on jyrkkä korkeus (2,0 m tai enemmän). On mahdotonta rakentaa pylväsperusta korkealla pohjavedellä, koska sen perustana on kostealla ja kyllästetyllä maaperällä, jolla on alhainen kantavuus, minkä vuoksi pilarit epätasaisesti heiluttavat talon painoa.

  Matalan pohjan järjestelmä:

  1. Hiekka-sora-alusta

  2. Pystysuora polkumyynti

  3. Täyttö

  4. Pystysuuntainen asettelu 5- Vedeneristys

  6. palkkiosa 200 * 100 mm

  Kalliista säätiöstä # 8211 talousarvioon

  Perinteinen upotettu nauhalevy # 8211 on yksi kalleimmista tähän mennessä. Erinomainen vaihtoehto sille on matalan syvyyden liuska. On paljon helpompaa valmistaa ja ainakin 35-40% halvempaa kuin haudattu. Ja tämä on ymmärrettävää: syvyys 0,3-0,5 m eikä 1,5-1,8 m

  vähentää huomattavasti työvoimakustannuksia ja rakennusmateriaalien kustannuksia. Luotettavuuden kannalta tällainen säätiö ei ole huonompi kuin perinteinen. Pääpiirteenä on, että matala pohja # 8211 korvaa maan osan pohjan alla tällaisen korkeuden omaavalla hiekkalaudalla, joka takaa perustan sallitun muodonmuutoksen mutta ei enää. Matala säätiö voi järjestää kellarin tai pienen kellarin. Sitä käytetään lähes kaikentyyppisissä maissa. Poikkeus # 8211 liikaa kireyttä.

  Tämäntyyppisen säätiön rakenne on seuraava: hankkeen mukaan kaivannot kaivetaan laskettuun syvyyteen (yleensä 0,7 m). Anti-tyynyn tyynyn paksuus on -0,3 m. Sen alaosa (0,2 m) on tehty karkeasta hiekasta, hiekan ja raunioiden seoksesta (0,1 m) # 8211.

  Jokainen kerros on varovasti pujotettu. Sitten muovikalvo asetetaan pohjaan siten, että betonista valmistettu sementtimateriaali ei mene hiekkasyynyyn. Kun asennat kattolaatan puupaneelien levyt, kiinnitä niille. Heidän tehtävänsä on estää sementtimoniväärejä tuoreesta betonista lautojen välisten aukkojen kautta helpottamaan laattojen purkamista ja myös säästämään puutavaraa edelleen käytettäväksi. Sitten lujitushihna on neulottu ja betonia syötetään kaivoihin. Kahden viikon päästä voit aloittaa rakennuksen seinien rakentamisen. Tämäntyyppinen säätö soveltuu puisten, kehysrakennusten, vaahtobetoni- mökkien, kaasusilikaattilohkojen rakentamiseen. On syytä muistaa, että talvella ei ole suositeltavaa jättää matala haudattu säätiö kuormittamatta.

  Löysät säätiö

  Toinen taloudellinen ja luotettava säätiö # 8211 kasa. Osassa talonrakennusta useimmin käytetty on kaksi hänen vaihtoehtoja # 8211 tylsää ja pile-ruuvi.

  Painetut (tylsät paalut) tehdään maaperässä tulevan rakenteen perustamiseksi. Hankkeessa määritetyissä paikoissa porat porataan, niihin asennetaan metallivahvikeharja ja sitten se kaadetaan betonilla. Irrallisilla mailla käytetään ruploidia tai koteloa pitkin reiän seinämien vakautta (valun jälkeen, se poistetaan tai jätetään pilarin lujuuden lisäämiseksi).

  Porauskaivojen porauskaivot voivat olla joko manuaalisesti tai erikoislaitteiden avulla. Käytä ensimmäisessä tapauksessa tunnettua TISE teknologiaa, jonka on kehittänyt suunnittelijoiden ryhmä R. N. Yakovlevin johdolla.

  Sen pääpiirteenä on, että tukipylväässä on jatke, mikä lisää jalanjälkeä ja myös edistää pilarin kestävyyttä maan voimien kohoamiseen. Pylväiden alla olevat kuopat tehdään erityisellä porakoneella, jossa on liukupalkki, maaperän keräilijä ja taivutettava aura, jota hallitsee johto. Aura lasketaan omalla painollaan, pidetään varmasti kahden askelen lukitusmekanismissa väliasennoissa ja nousee pystysuorasti johtoa pitkin. Taitettuna porauksen pituus on 125 cm, pidennettynä -225 cm. Kahvan # 8211 leveys on 55 cm. Tangon pituus on kiinnitetty ruuvipulssilla.

  Kaivannon porausmenetelmä TISE-tekniikan avulla on seuraava. Aura poistetaan ja sitten porata pyöritetään myötäpäivään. Kun sitä syvennetään, se nostetaan ja puhdistetaan loukkuun jääneestä maaperästä. Auran tuottaman kaivon alaosan laajeneminen, kun taas porata pyöritetään vastapäivään. Sitten vahvistus työnnetään kaivon runkoon ja laajennettu osa täytetään betonilla. Sitten sylinterimäisessä osassa ne laittavat turva-takin, joka suojaa napaa tuhoutumiselta aksiaalisten voimien vaikutuksesta, joka aiheutuu maaperästä. Seuraavaksi täytä betonitointiprosessi.

  Jos säätiö ei perustu omien ponnistelujensa piiriin, rakennusyritys osallistuu pääsääntöisesti erikoisvarusteisiin kaivojen poraamiseen. Esimerkiksi kuten monitoiminen kompakti traktori. Se on liikuteltava, kohdistaa hieman paineita maahan ja useita kertoja lisää säätiön rakentamisen nopeutta. Porauksen jälkeen kaivoon pohjaan kaadetaan kerros hiekkaa ja murskattua kiveä niin, että betonipohjan pohja vaimentaa maajohtoja. Sitten vahvistusharja asetetaan kaivoon ja betoniseos kaadetaan.

  Viimeinen työvaihe (sekä ensimmäisessä että toisessa tapauksessa) # 8211 grillata (yläpinta, joka on teräsbetoni, metallipalkki tai nauha). Grillityön tehtävänä on sitoa pohjan maanalainen osa, mikä takaa talon painon tasaisen jakamisen paaluille ja niiden samanlaiselle vertikaaliselle liikkeelle.

  Rostverk on korkea (se on paljon maanpinnan yläpuolella) ja matala (maanalainen). On syytä huomata, että kun käytetään kolonninväristä pohjaa, on mahdotonta yhdistää taloon kiinnitetty terassi, kuisti ja kuisti yhdeksi rakentavaksi kokonaisuudeksi. Niiden alapuolella sinun on rakennettava omat säätösi ja jaettava rakennukset laajennusliitoksella, koska kuormitus kuistilta (terassi) ei ole verrattavissa talon seinämien kuormitukseen ja siksi luonnos on erilainen.

  Porattu säätö pystyy kestämään paitsi kevyiden puu- tai kehysrakennusten myös raskaiden kivien kuormitusta. Samaan aikaan on mahdotonta ottaa huomioon pohjavesien tasoa ja rakentaa se melkein kaikentyyppisille maille ilman pelkoa kielteisistä seurauksista. Maaperän jäädyttämisen alapuolella olevien perustuspilarien perustaminen antaa valmiin rakenteen kestävyyttä ja suojaa pakkasenkaltaisilta voimilta.

  Vahvistetut ja kaatavat paalut:

  1. Hiekka. 2. Vahvikkeet. 3. Porattu hyvin. 4. Maaperä. 5. Betonipumppu. 6. Vahvikotelon poikkileikkaus

  Säätö ruuveilla

  Ja lopuksi, toisen tyyppinen säätiö, joka voidaan luokitella taloudellisiksi, on perusta ruuvipinoille. Kustannusten pieneneminen tässä tapauksessa johtuu siitä, että maapinta-alaa ei ole paljon, mikä säästää aikaa ja työtä. Ei ole tarvetta käyttää raskaita koneita. Tällainen säätiö maksaa 30-40% vähemmän kuin perinteinen teippi tai laatta.

  Ruuvipallot on valmistettu teräsputkista. Pilarin alaosassa on tietty muotoinen leikkuuterä, jonka ansiosta se ruuvataan maaperään lähes millä tahansa syvyydellä. Pilarin vastakkaiseen päähän on hitsattu pä, johon grilli on kiinnitetty. Ruuvipätkän pieni kosketusalue leikkuuterällä yhdessä punnan kanssa ei salli säätiön liikkua edes leijonan syvän jäädyttämisen yhteydessä. Kiertämisen aikana maaperän välisiä aukkoja ei löysty, vaan päinvastoin tiivistetään paalun terällä. Ruuvipallot tarjoavat suurta lujuutta. Esimerkiksi pituus 2,5 m, tynnyrin halkaisija 108 mm, tynnyrin seinämän paksuus 4 mm, terän halkaisija 300 mm ja terän paksuus 5 mm, ruuvipallo kestää pystysuora kuormitus vähintään 5 tonnia (puurakenteet, 2-3 tonnia riittää).

  Asennettaessa paalut ruuvatetaan laskettuun syvyyteen, paalun keskiaukko on betonoitu (betoni M300 riittää). Yhden ja täydellisen rakenteen luomiseksi ruuvipallot kiinnitetään toisiinsa kanavan, puun, raudoitetun betoniteräksen tai monoliittisen raudoitetun betonilaatan mukaan rakenteesta riippuen. Välittömästi ruuvaamisen jälkeen paalut ovat valmiita käsittämään suunnittelun kuormitusta.

  Paaliruuvi säätiö hoitaa hyvin tehtävänsä paitsi heikossa maaperässä myös vaikeissa olosuhteissa: rinteessä, rannikkokaistaleella, metsäluonnossa (samanaikaisesti luonnonmaisema säilyy). Tapauksissa, joissa maaperällä on epäyhtenäinen rakenne, ruuvipallot asennetaan eri syvyyksiin ja sitten yläpuoliset osat tasautuvat. Paaliruuvi-pohja soveltuu paitsi puu- ja kehysrakennuksiin myös kivi- ja solulohkoihin, mutta jälkimmäisissä kahdessa tapauksessa on hieman erilainen rakentava # 8211 betoniteräksen lisäksi monoliteettinen laatta, joka on paikoilla. Niinpä välittömästi kääntää lattiapinta. Porausruuvin perustamisen työtä voidaan tehdä ympäri vuoden.

  Taloudellisten säätiöiden keskustelun päätteeksi haluan tarjota lukijoillemme perehtyä venäläisten rakennusyritysten valmistamiin arvioihin.

  Matala säätiö

  Matala perustukset # 8211 ovat yksityisen kehittäjän houkuttelevia. Ne on rakennettu nopeammin kuin perinteiset vyöt ja ne ovat edullisempia. Olemme jo kuvastaneet julkaisumme teknologian luomista. Kuitenkin laajalla vaihtoehdolla (vain nauha) on olemassa muita.

  Jotkut yritykset, esimerkiksi INSTALLER, yksi Venäjän ensimmäisistä markkinoista, alkoivat tarjota kehittäjille matalan syvyyden perustuksia, joissa on eristetyt lattialaatat (FEP). Tämäntyyppisen rakenteen rakentamisen 15 vuoden aikana on saatu paljon kokemusta, ja niihin perustuvien rakennusten toiminta osoitti näiden perustusten luotettavuuden. Mikä on ero niiden ja tavallisten matalien välillä?

  Matala perusta:

  1. Manner-maaperä. 2. Hiekkakäsittely (150 mm). 3. EPPS (70 mm).

  4. Betoni sokea alue (100 mm).

  5. Vahvistettu betoniperustuseinä (300 mm).

  6. Vahvistettu betonilevy (150 mm).

  7. tiivistetty, ei-pilkkoutuva maaperä

  Jälkimmäisessä tekniikan mukaan on tarkoitus asentaa hiekkalaatikko, joka korvaa osan heiluttavan maaperän hihnan alla. Se suorittaa pohjan imeytymisen ja suojan toiminnan jäädyttämistä vastaan. MFP: ssä, koska se eristetään pursotettua polystyreeni-vaahdosta, on mahdollista tehdä hiekkapyykki minimaalinen (vain pohjaosan tasoittamiseksi) ja samanaikaisesti eliminoida kaikki riskit, joita aiheutuu pakkasenkestävistä voimista. Tämä on ensimmäinen ominaisuus. Toinen on, että kellari nauhalla on muuttuva osa (osassa se muistuttaa käänteistä T). Tämä rakenne tekee tukikohdasta paljon kevyemmän, mutta lisäksi se on kestävä maadoittamiselle. Kussakin osassa monoliitin paksuus ja vahvistusmenetelmä määritetään huolellisella laskennalla. Ja lopuksi, kolmas ominaisuus # 8211 on lämmitetyn sokean alueen ja lattialevyn läsnäolo.

  Ja nyt harkitsemme, kuinka tarkasti on MFP: n rakentaminen. Kun hedelmällinen kerros on poistettu, kaivamalla kaivannot 450 mm: n syvyydellä ja 1 m: n leveydellä tehdään 100-150 mm: n paksuisella hiekkaperustalla ja tampingilla. Kiinnitä sitten muotti, neulo vahvikeharja ja kaada betonia. Nauhan alaosassa on leveys 600 mm ja korkeus 150-300 mm (määritetty laskelmalla), ylempi # 8211 300 mm. Maalipinnan yläpuolella nauha nousee 500 mm.

  Seuraavaksi siirry pohjan eristykseen. Ulkopuolella ne täytetään hiekalla (pakollinen tamping) tasoittamaan pohja, johon 70-100 mm: n paksuiset ekstrudoituneet polystyreeni-vaahtolevyt sijoitetaan sokean alueen alle, hieman kallistuksella veden talteenottoon. Eristetään pohjakerroksen ulkosivu.

  MFPP: n sisäpuolelta sinusien täyttö täyttyy aiemmin otetulla maalla ja tamped down. Pohjakerroksen muodostamien solujen pinta likaantuu hiekalla, eristys asetetaan koko alueelle, sen yläpuolella on vahvistettu 100-120 mm paksu levy, jonka päälle kaadetaan betonia. Tuloksena on yksi monoliittinen jäykkä rakenne. Tällaisella pohjalla voit rakentaa vain vaaleita puisia ja kehysrakennuksia, mutta myös kiviä korkeintaan kolmeen kerrokseen.

  MFUP: n edut ovat ilmeisiä: ensinnäkin tällainen muotoilu yhdessä lattialevyn kanssa tekee koko vyön toimivan yhtenä yksikkönä ja osallistuu säätiön energiasuunnitelmaan. Toiseksi saat jo eristetyn monoliittisen kerroksen. MFP # 8211 energiatehokas perustyyppi. Ne, jotka haluavat tehdä kotinsa mahdollisimman lämpimästi ja vähentävät merkittävästi rakennuksen lämmityksen kustannuksia kylmäkaudella, kiinnittävät huomiota siihen.

  Maaseudun helpoin ja budjetin perusta? Materiaalit, työjärjestys, ominaisuudet?

  Miten tehdä itsellesi yksinkertaisin ja budjetin perusta pienelle talolle?

  Mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitaan?

  Työn suoritusjärjestys, ominaisuudet?

  Pienen maaseudun rakentamiseen käytetään neljää edullisia säätiörakenteita:

  Valitaan konkreettinen pohjarakenne sen mukaan, millaisen maaperän tyyppi on suunniteltu, jäätymisen syvyydestä ja pohjaveden sijainnista.

  Jos oletamme, että maa-alueen, jossa rakentaminen on tarkoitus tapahtua, talletetaan tiheä maaperä (hiekka- tai savimaat, hiekkasauma jne.), Joka helposti kestää kuorman pienestä maalaistalosta, sitten taloudellisin kellari vaihtoehto on tässä tapauksessa pylväsperusta.

  Tällainen säätiö luodaan asentamalla yksittäiset pylväät, jotka on asennettu hiekkipyyhkeeseen tulevan talon ympärille laakerin seinämien alle portaittain mittarista 2,5: een. Pylväiden materiaali voi toimia tiilen tai roskakivenä, joka on sidottu sementti-hiekkalaastiin sekä kiinteään betoniin tai betonielementteihin. Niiden alaosa haudataan maahan, ja ylempi on yhdistetty puutavaran avulla, johon talon rakentaminen asennetaan.

  sora tai murskattu kivi;

  teräslanka vahvistuksena;

  Ensinnäkin maa-alue on merkitty, ja suunnitellaan, mistä reikiä kaivataan virtojen asentamiseen. Kun olet suorittanut maatyöt ja hiekkalaatan, asennetaan valittua tyyppiä olevat sarakkeet. Ylhäältä ne peitetään kattohuopalla, ja sitten baarilla tai lankkuilla, jotka yhdistyvät kynsien kanssa yhteen grillausrakenteeseen.

  Tärkein ominaisuus on tarve asentaa sarakkeet siten, että niiden merkki on samalla tasolla.

  Tosiasia on, että sinun on otettava paljon huomioon säätiön valinnassa.

  Ja materiaali, josta rakennetta rakennetaan (tämä on kuormitus säätiöön).

  Ja maaperän tyyppi tietyllä alueella.

  Ja pohjaveden taso.

  Maasto ja niin edelleen.

  Eli tämä ei ole aina "kallein" vaihtoehto, se voi toimia, sinun on tehtävä säätiö itse (ks. Edellä), eikä rahaa.

  Jos kaikki tämä ei oteta huomioon, on mahdollista käyttää renkaita (käytetään)

  Poistamme maapohjan kerroksen, asetamme renkaat sisään, täytämme ne rauniolla tai hiekalla, muottipesällä ja täytämme sen betonilla.

  Toinen vaihtoehto on matala-uraauurtava nauha-pohja (se kilpailee käytännöllisesti pilarivaiheella).

  Tämän koko tuotantoprosessin hinnan alentaminen on seuraava:

  Betoni vaivaa suoraan rakennustyömaalla sen sijaan, että ostaa sen (vuokraa betonisekoittimen, eikä osta).

  Täyteaineena käytetään rikkoutuneita tiiliä, rikkoutuneita liuskekiviä.

  Kaivamme kaivannon itse.

  Tai tässä on toinen vaihtoehto, käytettyjen ratapölkkyjen perustus (puiset ratapölkyt, on mahdollista käyttää betoniteräksiä, mutta ne ovat kalliimpia ja myös kuljetuksissa).

  Käytetyt ratapölkyt maksavat yleensä penniäkään.

  Kaivamme kaivannon, tässä otetaan jo huomioon yhdet kerrokset tai kahdessa kerroksessa olevat rajat siteet (tarvitsemme laskelmia säätiön kuormitukselle).

  Tampaamme kaivannon pohjan.

  Hiekka (noin 10 cm), hiekkakerros, tamping, tasoitettu, vedeneristys ja asetetut ratapölkyt.

  Voidat voidaan kaataa vahvistetulla betonilla, et voi kaataa (aukkoja kaivojen ja ratapölkkyjen välissä.

  Creosote pölkkyissä, tässä tapauksessa valtava plus, tällainen säätiö toimii pitkään.

  Risteytämme toisiinsa rakennussarjoilla.

  Voit grillata käytetyistä ratapölkyt, tällainen säätiö on hieman kalliimpi, koska grillataessa tarvitsemme pylväitä, betonia tai tiiliä.

  Yleisimmät nauhalevyt eri versioina: upotettu, matala syvyys, korkea ja matala pohja jne. Viittaa suhteellisen yksinkertaisiin ja edullisiin vaihtoehtoihin. Se on yksi kestävimmistä ja luotettavimmista perustuksista rakennusten eri korkeuksissa.

  Toinen tyyppinen nauhalevyt on pylväs- tai paalusäätiö, jossa on syvennetty grilli, nauha-paalu tai nauhan pylväspohja. Laajentaa tällaisten säätiöiden laajuutta.

  Luotettavin ja kallein säätiö on esivalmistettu ja tylsä ​​teräsbetonipilari. Suurin kantavuus. Soveltamisala on erittäin suuri. Kustannukset ovat korkeat.

  Toinen tyyppinen säätiö, jossa on monia muunnelmia - laatta. Yksi kalleimmista ja teknisesti vaikeimmista perustuksista.

  Suurin budjettivaihtoehto, etenkin pienille talotilanteille - on lohkoperuste. Se on täydellinen yhden kerroksen taloja, joiden pinta-ala on jopa 60 neliömetriä. säätiö toteutetaan ennalta tasoitetulla alueella. Lohkot voidaan järjestää tavallisista tiilistä, vakiokokoisista betonilohkoista (400 * 400 mm, 300 * 300 mm jne.). Mitä massiivisempi talo on, sitä korkeampi on lohkojen taajuus. Tavallisesti lohkot avaruudessa on säädetty 1,5-2 metrin välein. säätö on asennettu erittäin nopeasti ja helposti. Asennukseen tarvitaan: yksi työntekijä, kiyanka, taso, lapio, lohkot itse ja hiekka ohuille vuodeloille (enintään 50 mm).

  Toinen vaihtoehto kevyiden talojen (tilapäinen) varten on rautapinoja. Helppo, nopea, suhteellisen halpa, mutta ei luotettava.

  Miten tehdä yksinkertainen perusta

  Helpoin säätiö on täysin kykenevä tekemään itsesi. Tietenkin sinun on valvottava tiukasti työn laatua, koska riippuu hänestä rakennushankkeen kestävyydestä. Joten, harkitse, mitkä ovat vaihtoehdot yksinkertainen säätiö.

  Vahvistusnauhan perustus.

  Yksinkertaiset perustukset ovat:

  • nauha;
  • pylväs (kasa);
  • Band-columnar.

  Tarkastelemme vain sarakkeen ja nauhan perustusten yksinkertaisia ​​muunnelmia, jotka ovat olleet useimmiten käytetty ja vakiintunut historia sellaisten kevyiden rakenteiden, kuten mökkien, kylpyläosastojen, autotallien ja muiden, rakentamisen historiasta, jotka ovat osoittautuneet itselleen jo pitkään.

  Oikea valinta rakentamiseen

  Valitessasi ensin sinun tulisi ohjata tulevan rakenteen tyyppi, se on talossa tai vaaleassa maalaistalossa, kylpylähuoneessa tai huvimaassa.

  Säätiön vahvistamisen laskentamalli.

  Näin ollen sitä suurempaa rakennuksen kokonaismassaa, sitä perusteellisemmin tarvitaan säätiö. Jos oletetaan olevan kevyen runkorakenteen, kuten maatilan, puusadan rakentaminen, silloin tavanomaisessa mielessä perustetta ei voida järjestää. Se riittää rajoittamaan talosi tai huvivenesi asentamista pystysuoraan porattuihin pylväisiin, jotka voivat olla betonipylväät tai lohkot. Joissakin tapauksissa on jopa mahdollista asentaa taloa puupaloihin, jotka on poltettu ja käsitelty vedeneristysmateriaalilla tai aiemmin täytetyillä rei'illä, joiden betoni on vähintään 60 cm syvä (ei vähäisempää kuin maaperän jäädyttäminen alueella). Jos säätiö on rakennettava pääkaupungin alle, olisi parempi valita perinteinen nauha-variantti.

  Rakennuksen perustan laskeminen

  Säätiön asennuskaavio.

  On suositeltavaa laskea kaikki perustukset, jopa yksinkertaisimmat, ennen työn aloittamista. Rakennuksen perustan laskennassa otetaan huomioon erilaiset näkökohdat, kuten maaperän seismisyys, maaperän rakenne, tulevan rakenteen paino ja mitat, rakennusmateriaalit. Asiantuntijat ovat pääsääntöisesti mukana monimutkaisten perustusten laskemisessa, koska kaikki laskelmat ovat monimutkaisia ​​johtuen siitä, että vastuu tulevaisuuden rakenteen laadusta on suuri. Jos kyseessä on yksinkertainen säätiö, laskenta voidaan tehdä itsenäisesti ja sillä on perustiedot asuntorakentamisen alalla.

  Säätiön on kestettävä elementtien, kuten seinien ja lattioiden, enimmäispaino. Laskenta kuormituksen pohjalle edellyttää seuraavia laskelmia. Otamme yksinkertaisen talon, jonka koko on 6 m 9 m, yksi kerroksinen rakennus, jonka seinämän korkeus on 3 m. Laskemme rakennuksen kehän, johon lisätään kaikkien seinien pituus: 6 + 6 + 9 + 9 = 30 m. Lisätään tähän kuvaan sisäosioiden pituus: 30 + 15 = 45 m. Lattiapinta-ala on (6 + 9 + 6) * 3 = 63 m. Kellarikerros on yhtä kuin ullakkoalue ja se on 6 * 9 = 54 m. Kannustusrakenteiden ja väliseinien materiaalin massan mukaan lasketaan kokonaispaino rakenteisiin. Useimmissa tapauksissa katon massa laskee, koska se on merkittävästi pienempi kuin päärakenteiden paino. Yleensä katon massan laskemiseksi lisätään vielä 20% rakenteiden kokonaispainosta.

  Yksinkertainen laskentakokoonpano, joka soveltuu maanmökkien ja talojen perustusten laskemiseen mutta ei sovellu monikerroksisten rakennusten perustan laskemiseen, on seuraava: So = (MD / Kc) x1.1. Selitykset:

  • So - tulevaisuuden säätiön perusta;
  • Md - talon ja sen kaikkien osien kokonaismassa;
  • Кс - maaperän kestävyyskerroin.

  On suositeltavaa lisätä 20% lisäkerroin tulevan viimeistelyn massalle.

  Betonin koostumus ja valmistelu säätiön kaatamiseksi

  Betoni on yhdistetty rakennusmateriaali. Sisältää seuraavat osat:

  Tiiliin perustuva säätiö.

  Useimmin sementtiä 300 tai 400 käytetään betonin valmistukseen. Betoni osoittautuu suunnittelumerkiksi, joka on puolet sementin koosta. Betonin koostumus on ehdollisesti mahdollista jakaa sementtiin ja painolastisäiliöön, murskattuun kiviin ja hiekkaan. Prosentteina betoniseos on optimaalinen tekemään 1/3, jossa 1 on sementtiä ja 3 on täyteaine. Hiekka ei saisi olla suurempi kuin rauniot, niiden suhde betoniin tulisi olla noin 1/1. Ensiksi sekoita kaikki osat kuivaksi, kunnes ne sekoittuvat perusteellisesti ja saada homogeeninen kuiva seos. Sitten lisätään vettä, joka on välttämätön halutun konsistenssin seoksen saamiseksi.

  Helpoin sarakepohja

  Yksinkertaisin perusta helppoa rakentamista varten on tietysti pylväs. Tämäntyyppisen alustan epäilemättä edut ovat rakentamisen helppous ja alhaiset verrattuna muihin vaihtoehtoihin, kustannuksiin ja monipuolisuuteen. Tällainen säätö voidaan asentaa mille tahansa maaperälle ja maastoon, eikä se vaadi monimutkaisia ​​lämpö- ja vesitiivistyksiä. Ei ole välttämätöntä rakentaa sarakeperusta omalle, yksinkertaiselle, vakavalle rakentamisen kokemukselle.

  On tarpeen päättää materiaalista, josta pylväät rakennetaan. Se voi olla:

  • tiili;
  • betoni;
  • betonilohkot;
  • raunioista betoni;
  • luonnonkivi;
  • pullot paasi.

  Järjestelmän vankka perustus.

  Aloittaminen, sinun on valmisteltava sivusto. Se on puhdistettu roskista, ylimääräisestä kasvillisuudesta. Tarvittaessa erilliset alueet sirotellaan maaperällä ja tasataan. Seuraavaksi sinun tulee merkitä maasto projektin mukaan. Merkitse varren avulla tulevan pohjan kehä, vedä johto tappien päälle. Tarkasta varovasti tulevan pohjan geometrisen muodon, erityisesti diagonaalien, oikeellisuus.

  Kaivaa kuoppia. Riippuen valitusta materiaalista, kaivoista tulee eri leveyksiä. Jos perustus on pystytetty tiiltä tai lohkoilta asettamalla ne laastille, on tarpeen kaivata tällaisia ​​leveitä reikiä, että olisi kätevää suorittaa muninta. Seuraavaksi syntyvät pylväät käsitellään vedeneristysmateriaalilla, kuten bitumilla, ja ne täytetään. Tekniikka, jolla rakennetaan säätiö sellaisista materiaaleista, kuten tiilestä, betonilohkosta, raunioista, on hyvin samanlainen ja eroaa vain laastin materiaalien levitysmenetelmistä. Tulevan sarakkeen keskellä on välttämätöntä asentaa pystysuoraan vahvistusvaipan, joka antaa pylvään suuremman lujuuden ja lujuuden. Tasaus on asennettu muurien etureunaan ja sitten vuorattu tiiliin tai muuhun materiaaliin kaikilla puolilla. Korkeus ei saisi ylittää itse pylvään korkeutta tai työntymisen lopussa hiomakone leikkaa raudoituksen ylimääräisen osan.

  Esitetyn sarakeyhdyslaitteen malli.

  Pylväsbetonin perusteet voidaan kaataa ilman muottien käyttöä. Tämän vuoksi on välttämätöntä kaivaa siistit kuopat niin leveiksi kuin pilarin pitäisi olla. Tällaisen säätiön rakentamisen edellytys - maaperän ei pitäisi murentua. Kaadetaan syntyneet kuoppia betonilla. Säätiön yläosa on maaperän tasolla, joten on suositeltavaa kasvattaa sitä useilla betonilohkoilla tai useilla rivejä tiilillä. Tämän säätiön haittapuoli on vedenpitävyys ja näin ollen vähemmän kestävyys.

  Yksinkertaisen nauhapohjan rakentaminen

  Nauha-säätiö - yleisimmin käytetty säätystyyppi keskimmäisessä kaistassa. Se on tiimi tai monoliittinen teräsbetoniliuska, joka kulkee koko rakennuksen ympärysmitta. Se on kestävä, kestävä ja luotettava. Verrattuna pylväsperustaan ​​se vie paljon enemmän materiaaleja, erityisesti betonia, nauhan sijoittamiseksi. Suunnittelussa erotetaan seuraavia tyyppisiä nauhalevyt:

  • esivalmistetut, jotka on asennettu yksittäisistä raudoitetuista betonielementeistä;
  • monoliittiset, jotka kaadetaan nestemäisellä betonilla esiasennettuja vahvistuselementtejä käyttäen. Monoliittinen säätiö on kestävämpi verrattuna maajoukkueeseen.

  Yksinkertainen nauha-pohja on helppo rakentaa omalle. Harkitse nauhalevyn rakentamisen päävaiheet:

  • valmistelutöitä. Niihin kuuluu alueen puhdistaminen, tasoittamalla maaston nykyiset epätasaisuudet, merkitsemällä talon akselit;
  • kaivamaan kaivannon. Se tuotetaan joko erityislaitteiden mukana tai itsenäisesti;
  • muottien asennus;
  • vahvistusrakenteiden asennus. Hankkeessa mainitaan yleensä halkaisijat, vahvistussauvat,
  • betonin kaataminen. Viimeinen vaihe rakentamisen nauha säätiöt. Jos työn määrä on suuri, sekoittimen palveluiden käyttö on tarkoituksenmukaisempaa, mutta jos kaadat vähän ja haluat säästää, betonisekoittimen tulee olla kunnossa.

  Kaivannon kaivaminen kentällä, manuaalisesti tai erikoislaitteiden avulla. Käsin, yleensä, se käy tarkemmin. Kaivannon syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädytys alueella. Kun kaivanto on valmis, ylimääräinen maaperä otetaan talteen ja pohja tiivistetään, laita turvakytkin kaivannon pohjaan - seos hiekkaa, jossa on raunio, joka tukee pohjaa ja ei salli sen uppoamisen myöhemmin. Seuraavaksi sinun on tehtävä muotti, joka työntyy maanpinnan yläpuolelle tulevan perustan korkeuteen. Jos et laita muottiin, kaivantoa kaadetaan betonilla maahan ja sitten sen jälkeen kun betoni on täysin kovettunut, sen päälle asetetaan yksi tai useampi rivi betonilohkoista. Jotta säätiö voisi saada enemmän budjettia, on suositeltavaa käyttää vanhoja konkreettisia kappaleita, jotka on aiemmin tuotu sivustoosi.