Mikä on kasvihuoneen paras perusta

Kuten minkä tahansa rakenteen, kasvihuonekaasujen on oltava vankka, vakaa ja luotettava rakenne, jotta se pystyy toimimaan täysin. Perusta, johon se on rakennettu, vastaa heidän korkealaatuisesta suorituksestaan. Kuinka luoda kasvihuonekaasupäästöt, ja miten se voidaan valita tarvittavien toimintaedellytysten varmistamiseksi on yhteinen kysymys kodinomistajille ja yksityisille taloille.

Miksi kasvihuoneilmiötä tarvitaan

Suurten mittasuhteiden staattinen kasvihuone, toisin kuin pienet kausiluonteiset kasvihuoneet ja kannettavat rakenteet, vaatii asennusta stationaariseen säätöön, joka on vahva ja vakaa pohja. Tämä tarve johtuu rakennuksen luotettavuuden ja turvallisuuden vaatimuksista:

 • Rakenteen suuri paino ja korkeus voimakkaiden tuulenpuuskien läsnäollessa voidaan altistaa tuulelle ilman luotettavaa ja vakaata tukea;
 • Pohjan läsnäolo merkitsee rakenteen riippumattomuutta kosteudesta ja saostuksesta;
 • Luonnonmukainen suojelu rikkaruohoja, maata ja hyönteisiä vastaan;
 • Rakennuksen energiatehokkuuden parantaminen;
 • Rakennuksen käyttöiän pidentäminen, koska se on eristetty maanpinnasta ja herkkyys tuhoon;
 • Suojaa satoa kylmän tunkeutumiselta ja haitallisilta ilmakehän ilmiöiltä.

Polykarbonaatti kasvihuoneet ovat eniten kysyttyjä ja hajautettuja, jotka edellyttävät myös perustuksen rakentamista rakenteen laadun ja lujuuden parantamiseksi. Maaperän kausivaihtelu, koko ja ominaispiirteet määräävät niiden olosuhteet, kun kysymys on siitä, miten perustetaan polykarbonaatti kasvihuonekaasu.

Säätiötyypit

Polykarbonaatti kasvihuoneissa käytetään pääasiassa kahden tyyppisiä perusrakenteita:

Niiden rakenne on melkein sama, mutta ainoa ero on, että nauhan perustuksen rakentaminen vaatii syvemmän kaivannon.

Kasvihuoneen pohjan rakentamiseen käytettävien materiaalien mukaan niiden asennus voi perustua seuraavasti:

Mikä on paras pohja polykarbonaattikasveille, voit määrittää, tunnetko kunkin tyypin edut ja haitat.

Puun pohja

Puupalkki on halvin ja edullisin materiaali, josta voidaan tehdä pohja polykarbonaatista kasvihuoneeseen. Tällainen säätiö on helppo asentaa, eikä se vaadi erityisiä työkaluja ja erikoislaitteita. Pylväskaivon muotoilu ylläpitää helppoa polykarbonaattia kasvihuonekaasua.

Mutta tällainen säätiö joutuu kosteuden tuhoisaan vaikutukseen, joka esiintyy maaperässä ja vaatii siksi usein korvaamista. Sitä voidaan käyttää enintään 5-6 vuoden ajan, ja sen jälkeen se on vaihdettava, koska se voi tänä aikana alkaa ryöstää ja saada tuhoamispaikkoja haitallisilta hyönteisiltä.

Tällaisen perustuksen rakentamiseksi on välttämätöntä valmistaa puupalkki, jonka puoli on vähintään 100 mm. Asennuspaikalla kasvihuoneessa tehdä asettelu säätiön tarkkailemalla tarkkaa geometriaa paikoissa kulmat. Merkinnän mukaan kaivata kaivantoa ja syventää puuta maaperään puoleen sen paksuudesta. Suojaa ennenaikaiselta kosteudelta, on suositeltavaa eristää puu katto-aineella tai erityisellä vedenkestävällä mastilla. Tuloksena oleva rakenne nivelissä voidaan kiinnittää rautahihnoilla suuremman lujuuden ansiosta. Nähdäksesi tuttavasi voit katsella videota:

Block foundation

Tällainen pohja on sekä kiinteä suojakeino, että se sopii hyvin kasvihuoneen rakenteen tukemiseen. Tällainen säätö soveltuu erityisen hyvin maaperälle, jolla on korkea kosteus vedenpitävyyden vuoksi.

Lohkoperustan laitekokonaisuuden teos koostuu seuraavista teoksista:

 • ensimmäisessä vaiheessa tehdään säätiön tilan asettelua;
 • koukkuja ajetaan sisään kulloinkin suunniteltujen kulmien paikoissa ja kierteitä vedetään paremman tarkkuuden vuoksi;
 • kaivamalla kaivantoa, jonka syvyys on hieman suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys ja leveys noin 30 cm;
 • Kaivannon pohja on peitetty 10 cm: n kerroksella soraa;
 • kaatamalla betoniseosta;
 • Jäädytetyssä liuoksessa lohkot asennetaan ja niiden kohdistus tehdään asennusnopeudella (jos lohkoissa on aukkoja, ne täytetään betonilla tai tiivistetään;

Hiontaan käytetään pohjan betonin pinnan puhdistamista ja tasoittamista sekä betoniliuosta.

Betoni tiili perusta

Betonin pohjalle asetetut tiilet lisäävät kasvihuonekaasun vakautta ja luotettavuutta entisestään. Mutta tällainen pohja ei sovellu kasvihuoneisiin ympärivuotiseen käyttöön, joten se on tyypillistä matalalle syvyydelle, eikä suojaa kovilta pakkasilta ja maaperän jäädytyksestä.

Tee tällainen säätiö ole vaikeaa. Sen rakentamiseen tarvitaan kaivanto, jonka syvyys on noin 10 cm ja leveys enintään 20 cm. Lisäksi tämä kaivo on sijoitettu muottiin, joka luotettavasti suojaa roskista. Betoni kaadetaan asennettuun muottiin, jonka yläkerroksen on vastattava maatasoa. Yläosaan asetetaan puulevy, jonka tasolle tasoitetaan koko säätöalue.

Seuraavassa vaiheessa on tarpeen kuljettaa ankkuripultteja (halkaisijaltaan 12 mm) pitkin koko kehää, mikä vahvistaa kehyksen kiinnitystä. Kun betoniseos on täysin kuiva (viikko ja puoli), voit aloittaa tiilikerroksen asettamisen. Tässä tapauksessa on noudatettava sääntöä, jonka mukaan pulttien tulee olla tiilien liitoksissa, jotka sitten suljetaan sementtilaastilla.

Laattoalaptio

On vaikeinta asentaa tällainen säätiö, mutta samalla se tarjoaa luotettavan eristämisen paitsi vettä ja tuholaisia ​​vastaan, mutta myös luo edellytykset kasvihuonekaasujen pitkäaikaiselle toiminnalle. Jätevesien läsnäolo auttaa ratkaisemaan viestinnän ongelman, varmistaen ylimääräisen veden pääsyn reiän läpi. Tällainen perusta edellyttää vakavampaa lähestymistapaa ja tarkkoja laskelmia.

Tällaisen säätiön käyttöönottoa koskevat säännöt koostuvat erityisestä toimesta:

 • kasvihuoneessa oleva paikka valitaan ja sen merkintä tehdään;
 • oja vedetään noin 30 cm syvyyteen tulevan rakenteen koko alueelle;
 • kaivon ympärillä on aidattu muotti;
 • kuopan pohja peitetään kerroksella märkähiekkaa ja soraa kaadetaan päälle. Seoksen sekoittaminen;
 • vahvistaminen tehdään asentamalla erityinen verkko;
 • kun sisätila on betonoitu ja tasoitettu sen pintaan;
 • ankkuripultit asennetaan jäätyneelle alustalle kehän ympäri;

Dot-säätiö

Jos haluat asentaa pienen kasvihuoneen kausitarkoituksiin, ei ole aina suositeltavaa tehdä kestävä ja monimutkainen perusta. Tällöin voit rakentaa rakenteen yksinkertaisemmaksi - pistemääräksi. Se ei suojaa rikkaruohoja ja tuholaisia ​​vastaan, mutta se on tehty nopeasti ja vaatii erityisiä työkaluja ja aikaa työskennellä.

Asennusmenettely koostuu seuraavista toimista:

 • tontilla on merkitty ehdotetun kasvihuoneen alue;
 • kulmissa 0,5 metrin pylväitä ajetaan maahan, joista kukin on esikäsitelty antiseptisellä koostumuksella;
 • Puiset sauvat sijoitetaan ympäryksen ympärille noin 1 metrin etäisyydelle;
 • Puuportailla on rakennussarja, johon kasvihuoneen runko asennetaan.

Lasipullo säätiö

Rakennusmateriaalien säästöä etsittäessä ja samalla etsittäessä kestävää ja vahvaa materiaalia, jotkut kesän asukkaat mieluummin käyttävät monenlaisia ​​materiaaleja kasvihuoneen säätiölle. Tällainen pohja säilyttää lämpöä hyvin eikä vaadi suuria materiaalikustannuksia. Lasipohjan asennusohjeet:

 • kasvihuoneessa olevan tulevan paikan kehällä ulos vedetään ulos 30 cm leveä kaivo syvyyteen, joka on hieman suurempi kuin se jäätyy maaperän läpi;
 • kaivo kaadetaan pienellä kerroksella betoniseosta, johon lasipulloja asetetaan vaakasuoraan asentoon;
 • ylhäältä toinen betonikerros kaadetaan ja tasataan;
 • 30 cm: n korkeudeltaan asennettava muotti on asennettu pitkin alueen kehää;
 • kaadetaan toinen kerros betoniseosta, johon lasipulloja asetetaan jälleen vaaka-asentoon, ja kaulan sisällä tuleva kasvihuone;
 • betoniseos kaadetaan ylhäältä;
 • toista vuorottelevia kerroksia niin kauan kuin säätiön korkeus on yhtä suuri kuin muottien korkeus;
 • viimeinen kerros kaadetaan betoniin ja tasataan.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästötarpeet

Polykarbonaatti kasvihuone on melko kevyt rakenne, mutta samalla vaatii vankan pohjan. Siksi valittaessa säätiön tyyppi, kannattaa harkita sellaisia ​​tärkeitä tekijöitä kuin:

 • kasvihuoneen koko - sitä suurempi alue, sitä vahvempi tukikohta on;
 • maaperän ominaisuudet, joihin se asennetaan - jäätymisen syvyys, pohjaveden esiintyminen ja maaperä.

Säätiön päätehtävät ovat luotaessa luotettavaa tukea ja suojelua, jota se pystyy täyttämään, jos se täyttää seuraavat vaatimukset:

 • vastustuskyky ilmakehän olosuhteissa;
 • vahvuus, hyvä ja laadukas tuki kasvihuoneen kehykselle;
 • rakennuksen mittojen noudattaminen.

Kasvihuoneen stabiilius ympäristön ja ilmakehän ilmiöiden vaikutukseen on tärkeää kevätjäähdytyksen ja pohjaveden nousun aikana. Tällaisessa tilanteessa väärin asennettu säätiö voi alkaa horjua ja johtaa rakenteen geometrian tai sen tuhoutumisen rikkomiseen. Lujuuden kannalta on tärkeää, että säätiö kykenee selviytymään rakenteen painosta eikä hajoa. Koon sattuma on tärkeää estetiikan kannalta, mutta myös parantaa kasvihuonekaasujen kokonaiskestävyyttä.

Oikein valittu alustyyppi takaa polykarbonaattien kasvihuoneiden kestävyyden ja kestävyyden, suojaa laitoksia huonolta säältä ja kylmältä, varmistaa oikean mikroilmaston sisältä. On parempi päättää, mitkä polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästöt olisi perustettava tapauskohtaisesti ottaen huomioon tulevan rakentamisen maaperän ominaisuudet ja ulottuvuudet sekä ongelman materiaalipuolen. Ilman hyvää ja laadukasta perustaa, vaikka paras kasvihuonekaasu ei pysty täysin täyttämään toimintojaan.

Mikä pitäisi olla kasvihuoneen perustana

Dacha-kasvihuone ei useinkaan ole niin raskas, mutta asennuksen vahvuuden vuoksi se tarvitsee välttämättä luotettavan perustan, joka pitää sitä tukevasti yhdessä paikassa, jolloin se ei pääse "lentämään pois" sivustolta voimakkaalla tuulenpuhalluksella. Selostamme, mitä tehdä kasvihuoneen perustalle, mitä materiaaleja käytetään ja miten se rakennetaan oikein.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet ovat tärkeitä kasvihuoneen valmistuksen kannalta. Tämä on luotettavuutta, joka määrittää ensisijaisesti koko rakenteen vakauden lumen sulamisen aikana, suihkusta, joka voi heikentää säätiötä. Toisin sanoen pohja on valmistettava sellaisesta materiaalista, joka ei ole alttiina sääolosuhteille. Säätiön on kestettävä lämpötilanvaihtelut, eikä se saa kaatua auringon vaikutuksen alaisena.

Näiden perustekijöiden perusteella lasketaan, mitkä materiaalit sopivat parhaiten hyvän perustan luomiseksi kasvihuoneeseen.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Tämän pohjan soveltuvat rakennusmateriaalit: puu, tiili, betoniseos, valmiit betonilaatat ja lohkot. Harkitse kunkin materiaalin edut ja haitat.

Baarista

Edullinen materiaali, kevyt, pro - helppokäyttöinen ja toimiva, erinomainen lämmöneristysominaisuudet. Mutta lyhyt käyttöikä (jopa käsiteltäessä erityisten yhdisteiden tuhoutumisesta) tekee katsomasta muita materiaaleja.
Päätelmä: periaatteessa sopii kevyisiin kasvihuoneisiin, jotka on valmistettu polykarbonaatista, kalvosta.

Betoni tiili

Se on helppo tehdä käyttämällä tavallista tiilimuurausta. Hyvin ylläpitää kasvihuoneen painoa, joka sopii myös lämmitetyille vaihtoehdoille. Mallin miinus - materiaali pyrkii kerääntymään kosteutta ja siksi nopeasti romahtaa. Alhaisissa lämpötiloissa tarvitaan lisää lämpenemistä.

Betoni nauha

Hyvä, luotettava ja kestävä vaihtoehto. Suojaa hyvin kosteutta ja muita negatiivisia tekijöitä. Tämän säätiön haitat saattavat johtua huomattavista kustannuksista, alhaisesta lämmöneristyslaadusta ja paljon painosta.

Lohkoista

Edullinen, helppokäyttöinen vaihtoehto. Materiaali kestää haitallisia ympäristöolosuhteita. Mutta: se ei pidä lämpimänä ja on vähäinen.

Putken perustus

Tärkeimmät ominaisuudet: kestävä, kestävä, luotettava, budjetti. Mutta tällaisen säätiön suunnitteluominaisuudet edellyttävät pohjan kovaa sitomista ja eristämistä.

nukka

Helppo asentaa, tämä vaihtoehto voidaan siirtää paikasta toiseen. Sopii mobiiliin maaperään ja puutarhoihin, joilla on vaikea maasto. Haittatekijöistä - metallipinoilla on taipumus korroosiota.

Laatoilta

Luotettava, kestävä, kestävä, sopii mihin tahansa maaperään. Hyvin eristää kasvihuoneen sisäosat negatiivisista tekijöistä ja tuholaisista. Haitat: korkeat asennuksen kustannukset, suuri paino, lisäeristyksen tarve. Koska istutus on eristetty tavallisesta maaperästä kasvihuoneessa, sen täytyy tehdä kuivatus ja seurata mikroilmastoa.

Kellarin eristys vaaditaan vain talvi- kasvihuoneille. Eristysaineisiin, joissa käytetään laajennettua polystyreeniä tai laajennettua savea, jotka täyttävät raon ja kaivannon rakenteen väliset raot.

Päätelmä: polykarbonaatista valmistettu kasvi soveltuu paremmin nauhalle, kiinteälle alustalle ja laattojen pohjalle.

Kasvihuone ilman säätiötä

Polykarbonaatista valmistettuja kevyitä kasvihuoneita voidaan asentaa maahan ilman perustusta. Tässä tapauksessa on kuitenkin varmistettava rakenne maanpinnalle.

Kesäasukkaille, jotka käyttävät kasvihuoneita yksinomaan kaudella, asennuspaikalla on paljon etuja:

 • säästää aikaa, mikä mahdollistaa asennuksen pari hienoa päivää;
 • kustannusvähennys, joka johtuu säätiön käyttämien kalliiden rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
 • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
 • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
 • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. pinnoituksen edullisin lämpötila on 10º C. Seinämäinen polykarbonaatti on riittävän muovinen estämään kaarevat tukit helposti yhdellä arkulla eikä repeyty, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

Oletetaan, että 3 x 8 metrin polykarbonaatti kasvihuone on tarkoitus asentaa.

Aikaisemmin löydettiin, että maaperä on hiekkaa harvinaisten kerrosten ja hiekkasaumojen kanssa, mikä ei heikennä merkittävästi suodatusominaisuuksia. Pohjavesi on sijoitettu huomattavasti matalammalle kuin 1,2 m: n rajaparametri. Tämä tarkoittaa, että emme tarvitse huolehtia kuivatuslaitteesta, ja valmistelemme tontin seuraavasti:

 • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
 • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuserojen suhteen ovat enintään 5 cm. Kiinnitetään huomiota kehän reunaan, tarkemmin sanottuna kuvitteellisiin "raidoihin", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä pitkin katkoviivoja. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
 • astumalla 0,3 m: n hajoamiselta, piirrä mopolinja lapion, palkin ja rautapin avulla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
 • kaivamaan kaivantoa 0,4 metriä leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, tavallisesti se on 0,3 m. Pinnan yläpuolella kehyksen pohja runkoon, joka lepää jalat, nousee 0,1 m;
 • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. Koska polykarbonaatista tehdyt klassiset kasvihuoneet / kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kiloa ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen peittää kaivannon pohjaa ahkerasti.

Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vääntyneen kehyksen takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

Kasvihuonekaapin runkoasennusohjeet

Jos laitat kasvihuone omalla kädelläsi, sinun on aseistettava vain avaimella ja ruuvimeisselillä. Täydellisellä tehdasrakenteella on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itseasennusta koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia.

Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

 • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
 • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
 • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
 • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
 • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
 • täytä kokoonpannun rakenteen ja maaperän välinen rako maaperään siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

Kasvihuoneen kokoonpanossa on välttämätöntä suorittaa kaikki vaiheet peräkkäin, esimerkiksi polykarbonaattilevyjen suojakalvoa ei tule poistaa aikaisemmin, jotta materiaali ei vahingoitu. Kiinnitä erityistä huomiota arkin sivuihin, sillä vain yksi niistä suojaa UV-säteiltä. Jos rikkovat ohjeita, kasvihuoneen väärä kokoaminen johtaa sen kustannusten nousuun, koska vakavia muutoksia tarvitaan.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasupäällyste: perustusten variantit ja niiden rakentamisen menetelmät

Kasvihuone, jossa on polykarbonaattipäällyste, voidaan rakentaa omiin käsiisi tai ostaa täydellisessä sarjassa. Riippumatta valmistuksen menetelmästä, materiaalista ja tekijästä, rakenne on asennettava ja kiinnitettävä siihen tarkoitetulle paikalle. Väliaikaista asennusta tehdään T-muotoisten jalojen avulla henkilökohtaiseen tai tehdasvalmistukseen. Pitempää tai pysyvää sijaintia varten tarvitaan kuitenkin luotettava säätiö. Jotta se olisi luotettava ja luotettava, sinun on selvitettävä, miten perustetaan polykarbonaatista valmistettu kasvihuonekaasu ja samalla sen version versio, joka on helpompaa ja kustannustehokkaampaa toteuttaa.

Valon kasvihuoneiden perustelutyypit

Kasvihuoneiden perustusten luokittelu ei poikkea periaatteista, jotka koskevat alhaisten asunto- ja asuinrakennustyyppien jakamista. Ainoa ero on, että vihreän talon luojan ei tarvitse syventää maaperän kausittaisen jäädyttämisen alapuolella. Huomaa, että keskikaistalla kotimaassa sijaitsevilla etäisyyksillä jäätymisnopeuden arvot vaihtelevat välillä 1,0 - 1,3 m ja kasvihuonekaasujen laskemisen syvyys on korkeintaan 0,2-0,3 m.

Supervalon polykarbonaatti kasvihuone ei vaadi vahvaa pohjaa, koska paino jopa suurikokoisten malleissa harvoin ylittää 100-120 kg. Tämä massa jakautuu erinomaisesti pienikokoisiin säätiöihin, jotka rakentavasti sopivat tavanomaisiin rakennusstandardeihin, kuten:

 • nauhatyyppi, joka on jatkuva kaistale pitkin rakennuksen kehää. Nauha voidaan sijoittaa kokonaan maahan tai osittain työntyä pinnan yläpuolelle alhaisen alustan muodossa;
 • monoliittinen tai laattatyyppi, joka on levy, joka kokonaan rakentaa alueen. Monoliitti analogisesti nauhan kanssa on osittain tai kokonaan haudattu maahan;
 • pistetyyppi, joka on yksinkertaisesti kasausperustainen. Vain paalujen toiminta toteutetaan betonilla, tiilillä, puupinnoilla tai erittäin käytännöllisin mutta muttein halpoilla metalliruuveilla.

Kasvihuoneiden perustelut on valmistettu materiaaleista, jotka ovat perinteisiä yksi- tai kaksikerroksisten rakennusten perustusten rakentamiseen. Levitä puuta, betonia, tiiliä, vaahtobetonialustat, terästuotteet. Nauhan tai pistepohjan rakentamisessa voidaan käyttää vain yhtä ainetta tai usean lajikkeen yhdistelmää. Esimerkiksi puinen kahvinkeitin asetetaan betoni-, metalli- tai tiilipisteille tai puiset valjaat asennetaan betonirainan päälle.

Kaadetut levyt ovat erittäin harvinaisia. Se on kallista eikä kovin kohtuullista, koska betoni monoliitti ikuisesti estää hedelmällisen kerroksen. Monoliittinen menetelmä rakastaa ulkomailta. Kasvihuoneissa rakennetaan kaksi / kolmiportaisia ​​hyllyjä kasveille tai yksinkertaisesti betonialustalle keinotekoisesti lämmitettäville laatikoille maaperän seoksella.

Maajamaajien kunnioittava asenne jokaisen maanmittakaavan keskipisteeseen sanelee etsimään järkiperäisiä menetelmiä sen käytöstä. Siksi polykarbonaatista kasvihuoneen nauha ja pistepohja ovat hyväksyttävämmät ja toivottavat.

Kuitenkin kaikki ei riipu henkilökohtaisista mieltymyksistä, niiden geologiset ja hydrogeologiset olosuhteet ovat vahvemmat, minkä mukaan:

 • Alhaisen pohjaveden pohja soveltuu asennettavaksi alhaisen pohjavesipöydän tapauksessa. Nauha on järjestetty maaperään, joka ei ole altis tai heikosti altis kallistumiselle. Ihanteelliset suljetut kivet ovat hiekka, sora-aineet, joilla on hyvät suodatusominaisuudet. Jos kasvihuonekasvisen maaperän rakennustyömaalla se on korvattu rauniolla tai irtotavaralla;
 • Järjestetään usein puukattorakenteita, joissa runsaan sademäärän kaudella on liiallinen kosteuspitoisuus. Sellaisissa paikoissa, kun sateenvarjot "seisovat" pitkään, jos sivustolla ei ole viemärijärjestelmää. Toinen syy tämäntyyppisen säätiön rakentamiseen kuuluu kasvihuonerakenteen massiivisuus, kolmas - melko hellävarainen maaperä, so. kyky laajentua pakkasiksi ja ottaa normaalikokoon ja asentoon uudelleen sulatuksen jälkeen. Joten, jos säätiö asetetaan savikiviin tai omistaja aikoo rakentaa suurikokoisen "vihreän talon", hän tarvitsee pisteen;
 • monoliittinen säätiö, jota vaaditaan suurelle kasvihuoneelle, joka on rakennettu epävakaalle kallistumalle. eli paikoilla, hiekkakivilöillä, savilla, turpeella, kuten myös ei tiedetä kenen / kuinka / miten ihmisen tekemät talletukset on talletettu. Menetelmässä, joka yleensä, mitä tapahtuu epätasaisesti, monoliitti "sammuttaa" maaliikenteen. Se yksinkertaisesti pelaa kantapään roolia ja palaa vaakatasoon lokeroon, joka suojaa integraalisesti kasvihuonekehyksen eheyttä.

Ohjeiden luettelossa, jossa ei valita viimeistä paikkaa, on taloudelliset näkökohdat. Puun pohja maksaa vähiten. Tekniset säännöt eivät estä houkuttelevien herkkujen taloudellisesti varmoja kannattajia rakennettaessa kasvihuonekaapin raunion tai tiilen. Taloudellinen "keskikokoinen", joka aikoo rakentaa kiinteän kasvihuoneen pysyvään paikkaan, on oikeus mieluummin käyttää betonia, joka on täytetty tai taitettu lohkoista. Kustannukset pienenevät merkittävästi, jos vain pohjalevyn tuet on tehty betonista, tiilestä, puusta tai lohkosta.

Toinen tärkeä valintakriteeri - rakentamisen tahti, teknisistä vivahteista riippuen. Tässä taas puu on johtava, koska se on yksinkertainen ja helppo työskennellä pitkien tuotteiden kanssa. Lohkojen perustuksen rakentaminen on "hauskempaa" kuin tiili tai luonnonkivi, koska muurauksen elementit ovat suurempia. Hyväksytään pitkän aikavälin rakentaminen on omistajat, jotka päättivät kaataa betonia. Liuoksen täydellinen kovettuminen tapahtuu vasta 28 päivän kuluttua. Pistepohjan pystyttäminen ruuvatuilla ja puinen grillaus valmistuu melko nopeasti, mutta kaikki eivät halua sen arvoa.

Yhteenvetona Talonmies, joka on päättänyt rakentaa perustan kevyestä kasvihuoneesta nyt suosittua polykarbonaattia, pitäisi:

 • määritetään optimaalinen säätiö, jossa keskitytään rakennuksen olosuhteisiin tulevalle rakenteelle ja kasvihuonerakenteen painoon;
 • tee ainakin vapaakätinen piirros ja laske noin, kuinka paljon säätiö maksaa hänelle. Tämä toimenpide auttaa hyvissä ajoin korvaamaan suunnitelmien kalliin materiaalin edullisemmilla keinoilla.
 • valitse sopivin aika ottaen huomioon erilaisten säätiölaitteiden nopeusero.

Toinen erittäin tärkeä näkökohta vaikuttaa valintaan ja kustannuksiin: voiko kotityöntekijä pystyä suorittamaan työnsä kaikki vaiheet omilla käsillään vai joutuuko hän turvautumaan ulkopuoliseen apuun? Tätä varten tarvitset tietoa polykarbonaatti kasvihuonekaasupäällystetyypin rakentamisen periaatteista.

Kasvihuoneiden perustusten rakentamisen periaatteet

Kasvihuonekaasujen rakentamisen monimutkaisuus ja nopeus liittyvät suoraan rakennusmateriaalin teknisiin ominaisuuksiin. Siksi tarkastelemme ensin yksinkertaisimmin puun rakenteita ja nopeasti pystytettyjä vaihtoehtoja ja siirrymme sitten betonin, tiilen ja lohkojen monimutkaisiin paikkoihin.

Puun pohjan rakentaminen

Puu on uskomattoman helppokäyttöinen, kevyt, edullinen materiaali, jonka avulla voit toteuttaa paljon erilaisia ​​projekteja. Kaikista monimutkaisista teoista valmistetaan puusta, tukkeista, laudoista ja jopa ratapölkistä, joiden käyttö kasvihuoneissa ei ole toivottavaa myrkyllisen kyllästämisen vuoksi. Palkkia käytetään grillattavan pisteen perustuksiin. Laudalta suoritetaan lattioita, joissa on kasvihuoneita ja ylempi betoni- ja tiilipohjaiset kerrokset. Houkuttelee puuta, jolla on mahdollisuus muodostaa rakenteita vaikeuksitta ja erityisin vaikeuksin ja liittyä pitkään puutavaraan sopimuspuolen kannalta hyväksyttävällä tavalla.

Ribbon puinen säätiö on suurikokoinen kehys, joka on koottu kasvihuoneen pohjan vanteiden mukaan. Voit tehdä sen yhden päivän aikana. Ja heti rakennuksen jälkeen pohja on täysin valmis kasvihuonekehyksen rakentamiseen sen päälle. Selkeiden mittojen ansiosta tiettyjen tiilien ja lohkojen vaatimat toiminnot voidaan sulkea pois, mikä vaikuttaa myönteisesti rakentajan mielialaan ja rakentamisen nopeuteen.

Polykarbonaatin kasvihuoneessa olevan puutavaran perustuksen ominaisuuksia esittelevät videot:

Omistaja, jolla on yksinkertaisesti yksinkertainen puusepäntyöväline, on loistava tilaisuus rakentaa pelkästään puusta pohja. Kunnollisella ja kärsivällisyydellä kodin ammattimies loistaa ammattitaidolla ja luo vankan perustan pienillä taloudellisilla investoinneilla:

Pistepohjan asennuksen parantaminen puurankotuksella antaa uskomattomia tuloksia. Elementaarinen modernisointi on tehdasvalmisteisten vaahtobetoniosien käyttö tukipylväiden sijaan palkista. Valmiiden vaahtotankojen käyttäminen estää kaatoprosessin alustavalla muottipinnalla jokaiselle sarakkeelle, jotta kasvihuoneen tulevat omistajat voisivat voittaa vähintään kuukausi.

Kuvassa esitetty esimerkki osoittaa prosessin rakentaa pienikokoinen pistemäinen pohja neljälle vaahtotasolle. Tämän ajatuksen kehittäminen liittyy siihen, että pisteiden määrä kasvaa vaaditulle lukumäärälle. Jos maanmiehillämme ei ole tavanomaisen pyramidin muotoisia vaahtobetoniotuotteita, tavalliset seinälohkot, joiden mitat ovat 200 × 300 × 600 (leveys-pituus), sopivat hyvin. Luottamukselliset tukipylväät ovat varmasti vakaampia kuin perinteisillä rinnakkaismuodoilla. Mutta on olemassa tie ulos. Jotta varmistettaisiin kestävyys tukeen muodostetussa syvennyksessä, pohjaa tulisi vahvistaa:

 • muodostavat kannen alla olevan loven. Sen pitäisi olla enemmän kuin yksikkö asennettu siihen. Syvennyksen seinät lepäävät suunnitellun tuen ääriviivoista noin 5 cm: n etäisyydellä kummallakin puolella. Syvyys on noin 45 cm, ts. seinämän vaahtobetonituotteen pituudesta kaksi kolmasosaa on 40 cm plus 5 cm vahvistamista varten. Jos yksikkö on asetettu sivulle, syvennyksen syvyys on 20 cm (puolet korkeudesta on 15 cm + 5 cm);
 • louhinnan pohja on täynnä märkähiekkaa 7-8 cm kerroksessa. Se on tiivistettävä niin, että saadaan tiheä hiekkakuitu ja loven syvyys pienenee 5 cm;
 • pohjaan asennetaan tuki, ja sen väliin ja louhinnan seinämiin on täynnä puhdasta hiekkaa tai roskaa.

Lohkojen tunkeutumisen parametrit maahan riippuvat potentiaalisen omistajan mieltymyksistä. On tarpeen ottaa huomioon, että mitä korkeampi tuki, sitä korkeampi grillaus sijaitsee, siis kasvihuoneen sisäänkäynti, joka ei aina ole kätevää.

Monoliittiset betonivaihtoehdot

Teknisillä mahdollisuuksilla konkreettinen merkitys on oikeassa paikassa rakennusmateriaalien luettelossa. Tukia sylintereinä, kuutioina ja rinnakkaismalleina, grillageissä, nauhoissa, levyissä - kaikentyyppisiä perustuksia ja niiden osia voidaan valmistaa laastista, joka muuttuu erittäin kovaiseksi keinokiveksi kuukaudessa. Kuitenkin kaivaminen ja monien vuosikymmenien ajan luomien esineiden monumentaalisuus usein ajattelee sen soveltamisen tarkoituksenmukaisuutta. Tosi, että staattisessa suuressa kasvihuoneessa, jossa on polykarbonaattipäällyste, betonipohja on erinomainen vaihtoehto.

Useimmiten betoni kaatunut nauha. Jos päätät, toimimme seuraavien algoritmien mukaisesti:

 • piirrä säätiön malli kasvihuonekehikon pohjavanteen mukaan. Alusnauhan vähimmäispaksuus, joka on asetettu kasvihuoneen kehälle 10 cm;
 • rikkoisimme alustan. Ensinnäkin laita tangot kellarikerroksiin ja suorita ajettaessa;
 • me kaivaamme matalaa kaivantoa, 20-25 cm leveää kuin pohjan leveys, 20 cm syvä;
 • nukuamme pohjan pohjalle märällä hiekalla ja me painamme siihen muodostaen tiheän 5 senttimetrin kerroksen;
 • Rakennamme muottipesän, joka keskittyy telan rypyt. Alhaisen asteen levystä rakennetaan sivuja, joiden korkeus on 3-5 cm korkeampi kuin kaadettavan säätiön korkeus;
 • asenna vahvistin 10 × 10 cm: n välein. Pohjimmiltaan syvemmälle perustalle riittää vain pituussuuntaiset palkit Ø 8 mm 10 cm: n korkeudella hiekkalaatikosta;
 • Valmistamme betoniseoksen yhdistämällä kuivassa tilassa yksi osa sementistä M150-M250, jossa on kolme osaa raunioista ja kaksi osaa hiekkaa. Saaduksi kuivaan seokseen lisätään noin viidesosa vedestä. Sen tulee olla 20% kuivamassasta, nesteen tilavuus on yhtä suuri kuin sementtijauheen tilavuus. Heti kun saat sakeuden kuin paksu taikina, voit kaataa sen muottiin;
 • täytä, täyttäen kaikki muottiosat. Täytä se betonilla yhden päivän aikana, taukoja ei voida hyväksyä.
 • tiivistää tuoretta täyttöä tikulla, jolloin ilmakuplat osuvat seokseen. On parempi tietenkin päästä eroon niistä rakennusvibraattorin avulla;
 • sen jälkeen, kun tiivistys on täytetty kasvihuoneen mittojen mukaan, asennamme upotetut metalliset osat - ankkuripultit kehyksen kiinnittämiseen;
 • Peitä kaadettu teippi polyetyleenillä ja odota 28 päivää täydellistä jähmettymistä, eikä unohda pidentää sitä säännöllisin väliajoin vedellä.

Vastaavasti valmistetaan monoliittisia laatikoita ja betonipilarit, joiden valu- minen tekee kooltaan sopivan muottien. Totta, että käsityöläiset säästävät energiaa ja rahaa pisteiden tukemiseen, neuvotaan antamaan rajoittavia puolia. Menetelmänsä mukaisesti reikä yksinkertaisesti kaivetaan, pohja on kaatunut ja puolet kaivauksesta kaadetaan ensin laastilla. Muutaman päivän kuluttua betoni kytkeytyy, pinnalle asetetaan ketjunhihnaverkko, jonka jälkeen kuoppa täytetään liuoksella kaulaan. Muotti on tällaisissa tapauksissa maa, se imee pienen määrän laastia.

Kasvien valinta ja rakentaminen kasvihuoneessa

Kulkevat kaupungin yksityisen sektorin tai dacha-ratkaisun kautta, katsokaa ympärilläsi: näet kaikki tonttien eri kasvihuoneiden lajit. Tässä tapauksessa kehysten ja päällystemateriaalien tyypit / materiaalit eivät ole erilaiset. Jos lasket silmät alas, näet, että jotkut kasvihuoneet ovat oikeassa maassa, ja jotkut nostetaan säätiöön, yksinkertainen tai socle.

Tässä artikkelissa tarkastelemme kasvihuoneiden, niiden tyyppisten pääomapohjien tarvetta. Tässä on myös askel-askeleelta opas, joka kertoo perustan tavalliselle polykarbonaattikokoonpanolle.

Kasvihuone perustus: tarve, tyypit

Tarvitsenko säätiön kasvihuoneeseen? Ja jos on, kumpi? Seuraavassa tarkastellaan näitä kysymyksiä.

Tehdas kasvihuoneessa: onko se tarpeen?

Säätiön tarpeellisuus riippuu täysin kasvihuoneen rakennustyypistä. Esimerkiksi pienet valokaarihuoneet eivät tarvitse sitä, koska niitä käytetään vain kesällä, ja ne poistetaan varastointia varten talvella. Myös metallista valmistettuja kannettavia esivalmistettuja rakenteita, polypropeeniputkia rakennetaan ilman perustusta. Ne ovat kausiluonteisia, päävasaraa ei ole järjestetty.

Jos suunnitellaan suurta kiinteää kasvihuonekaasua, säätiötä vaaditaan useista syistä:

 • Pitkä rakenne purjehtii voimakkaasti. Raskaasta painosta huolimatta kasvihuonekaasupäästöt ovat aina vaarassa, kun tuuli puhaltaa.
 • Maadoitusrungon yläpuolella kohotettu pinta on suojattu jatkuvasta altistumisesta maaperän kosteudelle.
 • Kasvihuoneen tila on luotettavasti suojattu maahan kulkeutuvien tuholaisten nauttimisesta - jääkarhuista, hirviökuoriaisista toukoista, mooleista. Sama pätee rikkakasvien tunkeutumiseen.
 • Polykarbonaatti kasvihuoneen upotettu pohja, jossa omat kädet lämmitetään, lisää rakennuksen energiatehokkuuden säilyttämistä.

Kuten näette, ei voida vastata yksiselitteisesti kysymykseen siitä, tarvitaanko säätiötä kasvihuonekaasuun, joka on valmistettu polykarbonaatista, puusta.

Polykarbonaatti kasvihuonekasvatussäätiö, ribbonvalokuva

Mitä laittaa polykarbonaatista kasvihuoneeseen? Eri vaihtoehtoja

Ensinnäkin on sanottava polykarbonaatti kasvihuoneista. Riippuen koosta, kausivaihtelusta, ne voidaan rakentaa eri perustuksiin. Pienille kesän kasvihuoneille riittää pylväspohja, betoni, tiili, lohko. Joskus pohja tehdään kasvihuonetuotteeksi, joka on valmistettu polykarbonaatista antiseptisistä ja hydrofobisista yhdisteistä kyllästetystä pylväästä. Tämä on vain neliö / suorakaiteen muotoinen hihna, joka nostetaan maan yläpuolelle tiilien tai betonilohkojen päälle. Kiinnityselementit keskenään on teräskulman ja puoliosan leikkauksen yhdistelmä.

Kevyt polykarbonaattirakenne

Mitä tulee termisiin, niin kysymys siitä, mikä on paras pohja polykarbonaatti kasvihuone ei ole sen arvoista. Ne on välttämättä rakennettu nauhalle, eristetylle pohjabetonille tai vaahtolohkolle. Joskus alempi osa (noin 80 cm) valetaan betonista, kun taas yläosa on säädetty kaasuläpällä. Satunnaisesti maanalaiset kasvihuoneet tehdään monoliittisesti. Useimmiten tätä tekniikkaa käytetään vihannesten teolliseen viljelyyn, kun kasvihuoneen pinta-ala voi nousta 100 m 2: een.

Vaahtolohkojen kasvihuoneen pohjalla on parempi lämmönkesto sisätiloissa

Miten tehdä polykarbonaatti kasvihuone perustus: nauha järjestelmä asettelua

Puiset kasvihuoneet

Puiset kasvihuoneet ovat harvoin massiivisia, joten tavallisesti niiden alapuolella sarake perustetaan. Se voidaan kaataa sementti-hiekkalaastilla tai asentaa kaasuliesi, tiili. Pääasia on, että valjaat nostetaan maanpinnan yläpuolelle - joten pohja kestää kauemmin. Jos aiot tehdä kasvihuonekaasua laajamittaiseksi, sen alla on parempi tehdä vahvistettu nauha.

Pilarin perustukset kasvihuoneesta, joka on tehty tiilistä. Se toimii puurakenteiden perustana.

Kuten ikkunoiden kasvihuoneissa - kaikki riippuu siitä, millaisia ​​nämä kehykset ovat. Jos ne ovat moderneja metalli-muoviprofiilista, valitaan pohja samalla periaatteella kuin metalliprofiilipolykarbonaattirakenteilla. Tämä johtuu siitä, että muovi-ikkunoilla on suuri paino ja pitkä käyttöikä, joista talvi kasvihuoneet yleensä kootaan.

Kiinnitä huomiota: vanhojen ikkunoiden rakenteet eivät tavallisesti kestä pitkään, noin 2-3 vuotta. Siksi ei ole järkevää järjestää heille hyvää konkreettista perustaa. Mutta koska kehykset ovat puisia, ei ole välttämätöntä suojata niitä maan jatkuvalta kosteudelta. Voit tehdä jonkinlaisen perustan kasvihuoneesta neliölevystä, joka on kääritty materiaalilla.

Miten perustaa kasvihuone omilla kädellänne, kuva vanhan kehyksen rakentamisen pohjasta

Kasvien kasvien rakentaminen

Seuraavaksi puhumme siitä, miten nauhatus perustetaan kasvihuoneesta betoniin.

Sivuston valmistelu

Kuten mikä tahansa rakenne, kasvien kasvien asennus alkaa alustalla. Työ tehdään näin:

 • Poistamme kivet, oksat, kaikki roskat.
 • Useissa paikoissa sovelletaan rakennustasoa maahan. Epätasainen alueet ovat sileitä, repeytyviä kuoppia, nukuammeko kuoppia. Jos pinta on alunperin sileä, poista kerros taso koko sen alueelta.
 • Merkitsemme pohja-ojituksia. Viitaten piirustuksiin, paljastamme jyrsinkärjen järjestelmä, jossa venytetään johto. Merkinnän tulee olla kaksoispiiri, kuten alla olevassa kaaviossa.

Työskentelyalueen rakenne

Kaivannon järjestäminen säätiön alla, vahvistaminen

Kaivannon leveys ja syvyys määräytyvät kasvihuoneen koon, painon ja materiaalien mukaan. Kuvaamme tyypillisen polykarbonaatti kasvihuoneen perustan metalliprofiilikehyksellä, joten parametrit ovat seuraavat:

Nämä luvut ovat päteviä rakennuksissa, joiden pinta-ala on alle 7 m 2, mikä on enemmän - vaatii lisää laskelmia kuormituksista. Ne suoritetaan SNiP 2.02.05-87: n mukaan. Jos kasvihuone on tarkoitettu talvikäyttöön, ojan reunoilla teemme välittömästi muottipohjan kellarille - 30-60 cm pitkä. Muotoilun korkeus määräytyy kellarin kooltaan + 15 cm. Kaivanto koko kehällä on vuorattu vedenpitävällä kalvolla. Tämä tehtävä on onnistunut tavallisella polyeteenikalvolla tai geotekstil- lä.

Kosteussuojattu kansi

Huolimatta siitä, että kasvihuone painaa verrattain vähemmän asunto- tai mökki ohmia, sen perustana on vahvistettava. Vain armopoyat täällä tehdään eri periaatteella. Se on paljon yksinkertaisempaa kuin voitto, jota olemme tottuneet näkemään, kun tarkastellaan asuntojen rakentamista koskevia ohjeita. Kaikki on tehty hyvin yksinkertaisesti:

 • Terästangot ovat juuttuneet kaivannon pohjaan koko pituudeltaan. Kunkin pituus on 60 cm, 30 menee maan alle ja 30 pysyy maanpinnan yläpuolella.
 • Kaikki tangot yhdistävät paksun langan. Kappale tulisi ottaa mahdollisimman suureksi, jotta ei olisi paljon niveltä, joka heikentäisi solmun.
Huomaa: kuvattu vaihtoehto sopii vain kasvihuoneisiin, joiden pinta-ala on alle 10 m 2. 10 - 15 m 2 meillä on kaksinkertainen rivi, jossa on baari, joka on yli 15 m 2 - neulomme täydellisiä armopoyoja. Vain hän sopii hiekka-tyynyn ja raunion tyynyyn, jota käsitellään alla.

Armopoyas nauha-säätiö

Kuinka tehdä kasvihuonekaasupäästöt: kaatamalla

Muut toimenpiteet voivat vaihdella. Jotkut päälliköt pitävät sitä oikeina asettaa vain hiekkalaatan kasvihuoneiden säätöreikien pohjalle. Hän kaatoi 15 cm: n kerroksen, hyvin kaareva. Seuraavaksi asetetaan armopoyat, alkaa sementti-hiekka-sora-seoksen kaataminen. Toinen vaihtoehto - 10 cm hiekkaa + 10 cm murskattua kiveä, ramming, vahvistamme, täytämme sen.

Sementtilaastatyyppi riippuu siitä kuinka massiivinen kasvihuone on. Yleensä kahta betonityyppiä käytetään säätelemiseen:

 • M100 - sementti (M400) 1 tunti, murskattu kivi 6 tuntia, hiekka 3 tuntia. Täysimittauksen jälkeen se kestää 100 kg / cm2.
 • M200 - sementti (M400) 1h, murskattu kivi 5h, hiekka 3h. Ylläpitää painetta 200 kg / cm 2.

Useimpien tyyppisten kasvihuoneiden osalta betoni M100: n vahvuus on enemmän kuin tarpeeksi.

Kaivannon täyttövaihtoehto

Kaadetaan laasti muottiin siten, että se pysyy noin 5 cm: n päähän, kun taas panssaroidun vyön on peitettävä vähintään 5 cm: n seoksella. Betonilla tehdään mahdollisimman nopeasti, jotta sillä ei ole aikaa tarttua ennen kuin se jakautuu tasaisesti kaivantoon. Valun lopussa harjoittelemme muottiin konkreettisella elokuvilla, jätä kolme päivää.

Määrätyksi ajaksi betoni tarttuu, voit aloittaa polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisen säätiölle. Poikkeuksena ovat teolliset kasvihuoneet, joilla on suuri paino. Tällöin sinun on odotettava koko voimaa, noin 30 päivää. Muussa tapauksessa pohjan muodonmuutos voi tapahtua.

Betonin betonikiinnitys

Seuraavassa videossa on tarina kasvihuoneen säätiön tekemisestä, omalla kädellä olevasta baarista. Se sopii kevyisiin kasvihuoneisiin, tehdasvalmisteisiin ja kiinteisiin.

Kuinka perustaa kasvihuoneesi säätiö omalla kädelläsi?

Jos aiot kasvattaa vihanneksia tai kukkia talvisin polykarbonaatti kasvihuoneessa, valitse ei vain rakenteen muoto, vaan myös kasvihuoneen perustana. Eri tyyppisten emästen etuja ja haittoja, laskostus- / kaatomenetelmiä käsitellään yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa.

Miksi polykarbonaatti kasvihuone tarvitsee säätiön?

Viime vuosina polykarbonaatti kasvihuoneista on tullut erittäin suosittuja. Ne asennetaan yleensä kesäisin suojellakseen kasveja tuulta, rakeilta ja paahulta auringolta. Mutta jotkut esikaupunkialueiden omistajat haluavat kasvattaa vihanneksia ja kukkia siellä kylmäkauden aikana.

Myynnissä on valmiita malleja eri muodoista ja kokoluokista. Jos tiedät asennusohjeet, niiden asennus ei vie paljon aikaa. Kyllä, ja polykarbonaatin kasvihuonekaasupäällikkö omilla kädillä on helppoa. Toinen kysymys on se, miksi se on tarpeellista, koska malli on tarpeeksi kevyt (painaa enintään 200 kg) ja painonsa alapuolella ei todennäköisesti ole "purista".

Ja vielä kasvihuoneen tukikohta on parempaa, koska sillä on useita tärkeitä tehtäviä:

 • takaa rakenteen vakauden (vahvat tuulet eivät ole kauheita, luotettavuutta ei voi valita kaarimaiseksi malliksi, vaan "pudotus")
 • kiitos pohjan, kasvihuone on maanpinnan yläpuolella ja on parempi pitää lämpimänä;
 • säätiö suojaa kasveja jyrsijöiltä ja metallirunko rakennelta korroosiolta.

Kasvihuoneet, joissa talvella kasvavat puutarhakasveja (vihreitä, marjoja), kuumennetaan. Jos ei ole perusta, kylmä ilma tunkeutuu rungon ja maan väliseen rakoon. Tällaisissa olosuhteissa lämmitysjärjestelmä ei voi selviytyä tehtävistään. Kasvit kuolevat ja omistajat kärsivät tappioita.

Kuinka valita säätiö?

Ennen kuin asennat polykarbonaatti kasvihuone, sinun on valittava ja asennettava (pour) säätiö. Se voi olla erilainen, ja se on tarpeen valita maaperän ominaispiirteet huomioon ottaen (jos kasvihuonekaasupäästöt muuttuvat maisemasuunnitteluksi).

Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota ilmasto-olosuhteisiin, maaperän jäädyttämiseen. Tärkeä tosiasia on sivuston omistajan taloudellinen kapasiteetti: luotettava säätiö ei ole halpa, se kestää vuosia, mutta sillä voi olla alhaiset lämmöneristysominaisuudet, joten sinun on käytettävä aikaa ja rahaa sen eristämiseen.

Polykarbonaatin kasvihuonekaasupäästöt voivat olla:

 • puinen (puusta);
 • columnar;
 • kasa;
 • tiili;
 • nauha (betonista);
 • lohko (esivalmistetuista teräsbetonilohkoista);
 • MDF.

Jos päätät asentaa kasvihuoneen ja valmistella sen perusta, mutta et tiedä, mikä on parempi valita, tutki kunkin tyypin hyvät ja huonot puolet.

Eri tyyppisten alusten edut ja haitat

Kuinka tehdä?

Polykarbonaatti kasvihuoneeseen voidaan tehdä erilaisia ​​tyyppejä käsin. Kaikki alkaa materiaalin valinnasta ja tarvittavien työkalujen valinnasta.

Asentaminen (asettamalla) säätiö tarvitset:

 • köysi;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • puiset tapit;
 • bajonetti ja lapio;
 • vannesahan;
 • vasara;
 • kynnet;
 • käsipora;
 • laudat muottiin.

Tämä luettelo muuttuu sen mukaan, millaista materiaalia sinun on työskenneltävä.

Puinen pohjan asettaminen

 1. Valitse palkki. Materiaalin tulee olla kuiva, puhdas, ilman solmuja ja murtumien merkkejä. Yleensä käytetään palkkeja, joiden osio on 10x10 tai 15x15. Ihanteellinen - lehtikuusi, esikäsitelty antiseptisellä.
 2. Ankkurin ja köyden avulla tehdä merkinnät sivustolla. On varmistettava, että kulma on 90 °.
 3. Poista talonpoisto (25 cm). Kaivaa kaivanto, jonka syvyys ja leveys on suurempi kuin tangon paksuus 50-80 mm. Kaada pohja.
 4. Kaivannon pohja ja seinät on vuorattu vedenpitävällä materiaalilla - kateaineella. Siinä sinun on "käärittävä" palkit.
 5. Liitä rakenteen kulmat "puolipuu" tai "tassussa". Kiinnitä lisäksi metalliset kulmat ja ruuvit.
 6. Rakennustasolla tarkista, ovatko palkit tasoisia. Pienet poikkeamat voidaan poistaa kaatamalla hiekkaa tai soraa.

tiili

 1. Valmistetulla alueella merkintätapa.
 2. Poista maaperä. Kaivaa kaivanto 25 cm leveä.
 3. Laita pesty sora pohjaansa (kerroksen paksuus - 5 cm). Tiivistetty.
 4. Valmista sementin, soran ja hiekan seos (1: 3: 5 suhde). Tarvittava määrä vettä voidaan lukea sementtipussin ohjeissa.
 5. Kaada liuos kaivoon, oikeisiin paikkoihin ankkurin kiinnittämiseksi kasvihuoneen kehyksen kiinnittämiseen.
 6. 1-2 viikon kuluttua, kun liuos vihdoin kovettuu, laita ruberoidi tämän "tyynyn" päälle ja tee tiilimuuraus.
 7. Tiilet on sijoitettava tasaisesti (tarkista rakennustaso). Täytä kaikki aukot sementtilaastilla, jotta kylmä ilma ei pääse kasvihuoneeseen läpi.

nauha

 1. Valmistetulla alueella merkintätapa.
 2. Kaivaa kaivanto (leveys 20 cm, syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen syvyyden mukaan).
 3. Jotta maa ei murene, asenna muottipesä, joka on valmistettu puulaaduista.
 4. Kaada kaivon pohjalle hiekka (kerrospaksuus - 20 cm) tai sora (kerrospaksuus - 5-10 cm). Tiivistetty.
 5. Valmistetaan sementin, hienon murskakiven ja vesipesun hiekan liuos suhteessa 1: 3: 3. Tarvittava määrä vettä voidaan lukea sementtipussin ohjeissa. Kaada liuos kaivantoon. On parempi tehdä tämä yhdellä kertaa, muuten seos kovettuu epätasaisesti ja halkeamat voivat näkyä säätiössä.
 6. 20 päivän kuluttua, kun ratkaisu kovettuu hyvin, voit asentaa kasvihuoneen.

modulaarinen

nukka

 1. Valitse rakennusmateriaali (tietyn osan / halkaisijan ja pituuden sarakkeet).
 2. Valmistetulla alueella merkintätapa.
 3. Asenna kehäpinnat 90 cm välein.
 4. Tukien väliin tehdään hyvin puutarhapora (syvyys 1-2 m).
 5. Pohjassa on vedeneristysmateriaali (kateaine).
 6. Aseta tämä "kuoppa" vahvistus (runko).
 7. Tee muotti (asbestiputki tai kateaine).
 8. Kaada betoniliuosta useisiin läpiviivoihin.
 9. Kun liuos kovettuu, irrota muotti, tasoita paalut korkeaksi ja asenna grillaus palkkiin, johon kasvihuoneen runko kiinnitetään.

laatta

 1. Aikaisemmin valmistetulla alueella kaivaa kaivo (syvyys - 50 cm, leveys - 10 cm enemmän kuin kasvihuone).
 2. Alareunassa on vedenpitävä materiaali - erityinen geofabrinen: se suojaa kosteudelta ja ei salli maan murentua.
 3. Kaivon reunojen yläpuolelle asenna puinen muotti (sen pitäisi nostaa 20 cm maanpinnan yläpuolella) ja tyhjennysputki.
 4. Kaada kerros hiekkaa (10 cm), päälle sen - soraa (5 cm). Tiivistetty.
 5. Aseta vahvistusverkko. On tärkeää, että sen reunat eivät kosketa muottia: ajan myötä ne voivat tulla ruosteiksi.
 6. Pitkä valaisinbetoni. Pinnan on oltava tasoitettu.
 7. Noin tunnin kuluttua kiinnitä ankkuripultit kasvihuonekehikon kiinnittämiseksi.
 8. 7 päivän ajan laskeumaa on kasteltava vedellä halkeilun estämiseksi.
 9. Kuukautta myöhemmin (lämpimällä säällä - aikaisemmin) voit asentaa kasvihuoneen.

Yhteenvetona Ei ole yksiselitteistä vastausta kysymykseen, mikä on paras perustus polykarbonaattikasveille. Paljon riippuu sivuston omistajan mieltymyksistä, taloudellisista ominaisuuksista ja maaperän ominaisuuksista. Jos tarvitset kausittaista muotoilua, asenna puinen jalusta.

Jos haluat kasvattaa kukkia ja vihanneksia ympäri vuoden, asenna polykarbonaatti kasvihuonekaapeliin. Kasvihuone pysyy paikalla, jossa on kaltevuus - on parempi valita paalusäätiö. Jos luot suunnan "vuosisatojen ajan", ihanteellinen vaihtoehto on laattapohja.

Mikä tahansa säätiö valitset, vain asennustekniikan noudattaminen auttaa sinua jättämään aikaa ja rahaa.