Langanvaihdos haaroitustangolle

Vahvisteisten betonirakenteiden rakentamisen tekniikka takaa teräsvahvistuksen sisäisen kehyksen. Hänen laitteensa käytti neulontankaa. Joustavaa ja kestävää laitteistoa käytetään laajalti paitsi rakentamisessa, myös arjessa. Teräslanka tuottaa tavaroiden pakkaamista, sitoo erilaisia ​​rakenteellisia osia. Kuinka valita oikea halkaisija ja laskea oikea materiaalin kulutus? Tämä auttaa tutkimaan sen ominaisuuksia ja lyhyen katsauksen nykyisiin hintoihin.

Mikä se on?

Pitkämetallinen metalli on valmistettu teräsbetonista piirtämismenetelmällä. Kun kuumaa lejeerinkiä vedetään valssauskoneen kartiomaisen reiän läpi, saadaan ohut pitkä johto. Elastisuus muodostuu hehkutus - erityinen lämpökäsittely. Materiaalia kuumennetaan ensin uunissa ennalta määrättyyn lämpötilaan, pidetään tässä tilassa tietyn ajan ja sitten vähitellen jäähdytetään.

Tuloksena olevat tuotteet ovat olennainen osa laitteen perustuksia. Kehyksen luominen hitsaamalla on kohtuuhintaista ja yksinkertaista, mutta harvinaista useiden haittojen takia. Vahvistuselementtien yhdistäminen yhdeksi rakenteena langalla on monia etuja verrattuna muunlaisiin tilapäiseen kiinnitykseen:

 • solmujen luotettava kestävyys;
 • materiaalin taloudellinen kulutus;
 • korkea sitomisnopeus;
 • helppokäyttöisyys.

Kiinnityslaitteen jäykkyys riippuu kehyksen lujuudesta ja eheydestä, kun laasti laitetaan muottiin. Tämä tekijä lisää myös betonirakenteen luotettavuutta käytön aikana.

Kiinnitysraudoituksen lanka on levinnyt lähes kaikilla ihmisen toiminnan aloilla. Suosituimmat alueet: rakennus, tekniikka, teollisuus. Liimattujen metallitelojen esivalmistetut kehykset ovat joustavia ja joustavia. Tämä auttaa estämään pohjan mahdolliset muodonmuutokset maaperän turvotuksen aikana ja pidentää vahvistetun esineen käyttöikää.

Tuote, jossa sinkitty päällyste on hyvää korroosionkestävää prosessia vastaan. Pitkään se säilyttää tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet kaikissa sääolosuhteissa.

Sääntelyvaatimukset

Hehkutuksen ansiosta tuotteesta tulee kestävämpi ja joustavampi, sillä se kykenee helposti sitomaan vahvistusta. GOST 3282-74: n mukaan lämpökäsitelty metalli on merkitty kirjaimella "O". Rullatuotteiden luokittelu tehdään teräslajilla, polttotyypillä, ulkoisella käsittelymenetelmällä, mekaanisilla ominaisuuksilla.

1. Pinta-alan mukaan:

 • ilman pinnoitetta (Æ 0,16-10,0 mm) - käsittelemätöntä kevytvalssattua metallia (C) tai musta (H), joiden käyttöikä on rajoitettu;
 • päällystetty (Æ 0,2-6,0 mm) - tuotteet, jotka on suojattu korroosiolta sinkki- tai polymeerikerroksella.

2. Prosessin asteen mukaan erotellaan 1. ja 2. luokka - 1C ja 2C.

3. Metallinauha ulkonäössä on pyöreä (B) ja jaksollinen (BP) profiili. Osien eri muotoja ovat: pyöreä, soikea, neliö, kuusikulmainen. GOST-standardit mahdollistavat myös normaalin ja tarkemman tarkkuuden jakamisen.

Oikean halkaisijan valinta

1. Yksityisasuntojen suosituin koko on 1,2 mm. Asiantuntijoiden mukaan tämä on materiaalin kätevin ja kestävä versio. Lämpökilpi lisää merkittävästi vetolujuutta.

2. Ohut laitteisto (0,3-0,8) on liian heikko neulomiseen. Ne on suositeltavaa käyttää vain vaakasuuntaisten, pienihalkaisten sauvojen kiinnittämiseen.

3. Vaijeri 1.8-2 on valittu pystysuorat vahvistusrakenteet. Valssatuotteen suuri paksuus vaatii lisääntyneitä fyysisiä kustannuksia asennuksen aikana. Käytä kätevää ja helppokäyttöistä erikoiskäyttökäsikoukkua tai automaattista kääntöpistoolia.

4. Erilaisia, joiden läpimitta on 3-4 mm, käytetään hyväksi kosteissa olosuhteissa ja lisääntyneeseen altistumiseen aggressiiviselle ympäristölle. Tällainen laitteisto on välttämättä monikerroksisen pinnoitteen alainen galvanoimalla.

Neulomalla langan kulutus

Ennen asennustöiden aloittamista metallikehyksen muodostamiseksi on välttämätöntä ostaa riittävä määrä teräsvaijereita ja liitäntälaitteita. Keskimääräinen kulutus tonnia kohti on 11 - 15 kg neulomateriaalia. Tilavuuden laskennassa on likimääräisiä lukuja ja riippuu useista tekijöistä:

 • perustyyppi;
 • vahvistuksen vahvistusmenetelmä;
 • liittymäsolmujen lukumäärä;
 • langan halkaisija.

Tarkempien kulutustietojen pohjalta otetaan huomioon vahvistusrinnan solujen koko ja liitospisteiden määrä. Tästä syystä sadan solmun lujittaminen edellyttää 0,12 kg neulomakiviä, jonka läpimitta on 0,8 mm. 1,2 mm: n poikkileikkauksiltaan 0,27 kg, 1,5 - 0,5 kg, 4 - 1,3 kg. Tallennuksen sallimiseksi on mahdollista sitoa runkorakenne ruutupiirroksessa. Mutta suuremman luotettavuuden vuoksi kummallakin puolella on kaksi äärimmäistä riviä ilman aukkoja.

Se on tärkeää! Mitä pienempi lankaosa on neulontaan, sitä suurempi on sen lopullinen kulutus.

Laskettaessa metreinä on huomattava, että jokainen liitos on tehty päällekkäisyydellä, jonka pituuden on oltava vähintään 30 läpimittaa. Esimerkiksi 12 mm: n poikkileikkaukselle päällekkäisyyden pituus on 360 mm. Jos lisäät tämän numeron liittimien lukumäärän mukaan, saat halutun kuvan. On syytä muistaa, että liitosjonon aikana purkaus voi puhjeta. Häikäilemättömät myyjät voivat myös antaa epätarkkoja tietoja tavaroiden pituudesta ja painosta. Ongelman välttämiseksi on suositeltavaa ostaa laitteita 1,5-2 kertaa arvioitu määrä.

Ottaen huomioon neuloverkon alhaiset kustannukset, ei ole tarpeen tehdä tarkkoja matemaattisia laskelmia vaaditusta ostotilavuudesta. Materiaalin likimääräinen kulutus auttaa määrittämään sähköisen rakentamisen laskimet. Useimmat valmistajat tarjoavat tämän palvelun asiakkaille Internet-resurssien sivuilla tai suoraan myyntipisteissä.

Laitteisto toimitetaan jakeluverkkoon rullina, joiden pituus on enintään 120 m, tai 50-300 kg: n painoisille keloille. Ilmoittakaa siis langan hinta per metri tai hinta per laulukiluku kilogrammalta. Teloissa on yksi pituus, enintään kolme segmenttiä käämiin kierretään.

Mikä lanka neuloa 12 köysiä

Sidontanauha sidontalaitteelle. Sovellus rakentamiseen ja elämään

Vaikka jotkut eivät kiinnitä huomiota tällaisiin apumateriaaleihin kuin neulovideot, niillä on edelleen tietty rooli rakentamisessa, mikä yksinkertaistaa monoliittirakenteisten betonirakenteiden pystyttämistä.

Korkea mekaaninen lujuus ja joustavuus neulelangalla tekivät tuotteesta kysynnän paitsi rakennustyömailla, myös monissa teollisuusyrityksissä. On mahdollista saavuttaa tiettyjä fysikaalisia ominaisuuksia käyttämällä erilaisia ​​teräslajia. Sitoutumisraita valmistetaan halkaisijaltaan 0,5-6 millimetriä ja pakataan keloihin 50-300 kiloa.

Neuletiheyden nimittäminen

Neulelangan päätavoite on sitoa ja kiinnittää raudoituksen yksittäisiä elementtejä saadakseen kestävän kehyksen betonirakenteissa. Arkielämässä sitä käytetään pakkausmateriaaleihin ja erilaisten elementtien sitomiseen.

Neulelangan vahvistaminen auttaa vähentämään teknisen prosessin kustannuksia ja joskus sen käyttö on paljon luotettavampaa kuin metallielementtien liittäminen hitsauskoneeseen.

Kaksi lankaa

Neulelangasta valmistetaan metallisia aihioita piirustuksella. Neulelangasta on kaksi perustyyppiä: tavallinen tinattu ja käsitelty polttamalla. Toiseen tyyppiin käytetään sidosraudoitusta perustuksessa ja muissa betoniterästeissä.

Johdon valmistamiseksi sitä käsitellään lämpökovetuksella, mikä antaa sille joustavuuden ja kestävyyden ympäristön haitallisilta vaikutuksilta ja tekee siitä myös vähemmän sitkeän, mikä suurentaa huomattavasti materiaalin lujuutta ja siten johdinkokoonpanoa.

Kaupat tarjoavat sinkittyä ja galvanoimatonta materiaalia. Molempia voidaan käyttää sidoksen kiinnittämiseen, vaikkakin galvanoitu neuleliitos (GOST) on kestävämpi aggressiiviselle materiaalille.

Miten valita sopiva neuletiheyden halkaisija

Sopivin sideaineen halkaisija riippuu suoraan sidotun metallin halkaisijasta. Rakennustyön yleisimmällä materiaalilla on halkaisija 1,2-1,4 millimetriä; On erittäin kätevää, että ne sitovat metallielementtejä, joiden paksuus on enintään 12 millimetriä. Paksumpi vahvistus on parempaa ja kätevämpää neuloa paksulla langalla.

Jos yrität käyttää halkaisijaltaan pienempää lankaa, joka sitoo kehyksen, se hajoaa, sitä ei voida kiristää solmuksi. Jos poikkeuksellisissa tapauksissa käytetään halkaisijaltaan yli 1,6 millimetriä, muuten on vaikea sitoa sitä ja luoda vahva solmu.

Johdon koukun käyttö

On olemassa erityinen laite ankkurin kytkemiseen sitovalla langalla - tämä on käsihihnan koukku. Se on helppoa, nopeaa ja erittäin kätevää työskennellä heidän kanssaan. Sitä käytetään usein sekä arkielämässä että perustakuvan sitomisessa.

Vahvistuksen tulee olla jäykkä, mikä takaa metallikehyksen eheyden betonin kaatamiseksi muottiin tai kaivoksiin sekä lujitetun betonirakenteen lujuuden ja luotettavuuden käytön aikana. On pidettävä mielessä, että voimakkaalla betonipaineella kehys altistuu riittävän voimakkaalle paineelle solmuille. Joten, että kehyksen vahvistus ei vääristy, ja koukulla käytetään kovaa solmioa.

Neuletiheyden määrä vahvisteelle

Rakennustyössä on otettava huomioon minkä tahansa materiaalin kulutus. Neulelanka vaatii myös tämän, huolimatta siitä, että sen hinta ei ole korkea ja laskelmat ovat likimääräisiä. Tässä tapauksessa sinun on ohjattava periaate: enemmän on parempi kuin vähemmän.

Ensin lasketaan tarvittava raudoituksen määrä; Lisäksi lujitussuunnitelman perusteella arvioidaan likimääräinen solmumäärä. lopullinen
neuloverkon kulutus määritetään ottaen huomioon yhden neuleosan koko, joka riippuu vahvikkeen halkaisijasta ja määritetään empiirisesti. Kuten käytännössä käy ilmi, neulontanka on hankittava varovaisesti määrästä, joka on kaksi kertaa suurempi kuin laskettu, koska se usein katkaisee solmun sitomisprosessin.

Lisää kommentti

Neulominen vahvistus pohjalle: teknologia

Pohjustustarvikkeiden vahvistaminen on yksi rakennusprosessin vaiheista, minkä seurauksena rakenteen kehys luodaan.

Tämän menetelmän avulla voidaan lisätä emäksen vahvuutta ja parantaa sen ominaisuuksia.

Miksi tehdä neulonta vahvistus perustukselle? Rebar-verkon läsnäolo sallii betonin muodostamisen asianmukaisesti sen kaatamisen aikana.

Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausmenetelmää # 8211; Tämä voi johtaa kehyksen luotettavuuden heikkenemiseen.

Nykyään on olemassa suuri määrä tekniikoita. Mutta jokainen menetelmä voi löytää yhteisiä piirteitä. Alkuvaiheessa verkko liitetään erillisten leikkausosien muodossa. Lisäksi ne yhdistetään yhdeksi rakenteeksi.

Suunnittelun ominaisuudet

Vahvistustekniikka suojaa betonia, se ei salli sen romahtaa ja estää halkeamien esiintymisen suurilla kuormituksilla. Betoni myös suojaa metalliputkien pintaa kosteudelta.

Lisäksi materiaali johtaa huonosti lämpöä ja tulipalo suojaa metallia altistumiselta korkeisiin lämpötiloihin.

Jotta lujitustangot helpottaisivat työstään, niillä on aallotettu pinta. Betonituotteen metallirunko sisältää silloitettuja risteysosia.

Se olisi sijoitettava riittävän lähelle rakennuksen pintaa. Korroosion poistamiseksi tarvitaan konkreettisen liuoksen tiukka sovitus.

Venttiilien elementit voivat poiketa teknisistä ominaisuuksistaan. Luokka "A" sisältää metallitangot, joilla on ydinrakenne. Luokka "B" ominaiskäyrärakenne. Luokkaan "K" kuuluvat köydet.

Tangoilla on tietty halkaisija, joka voi olla jopa 40 mm. Rakenteessa yleisimmin käytetty materiaali, jonka läpimitta on enintään 12 mm. Sitä käytetään lujittavan pohjakehyksen luomiseen.

Materiaali, jota käytetään perustuksen vahvistamisessa

Usein, kun neulotaan vahviketta pohjalle. jotka on aiemmin käytetty rakentamisessa. Tämän seurauksena talousarvio tallennetaan.

Näitä elementtejä ovat:

 • Alumiiniset sauvat. Tällä metallilla on alhainen elastisuusaste. Se ei liity hyvin betoniin;
 • Teräslevyt. Niillä on myös heikko kiinnittyminen betoniin. Halkeamia voi esiintyä;
 • Jätteiden leimaamalla tuotanto;
 • Käytetään silmäkokoa "ketjunlenkkiä". Tämä materiaali vaikuttaa betonin lujuusominaisuuksiin, koska sillä on joustavia ominaisuuksia;
 • Vesihuoltoon ja lämmitykseen käytettävät putket;
 • Pienet metalliputket.

Jos metallipohja, jota on tarkoitus käyttää neulomiseen, on saastunut pinta, se on puhdistettava. Ilman tätä, betonirakenteella ei ole tarvittavia voimia.

Vahvikotelon rakennetta voidaan käyttää:

 • Hitsausmenetelmä;
 • Manuaalinen tai mekaaninen sidonta.

Jokaisella yhdistämismenetelmällä on omat edut ja haitat, joita näet katsomalla videota:

Kun liitännän hitsauksen laatu on hyvä, se on hyvä. Mutta sen seurauksena, että käytetään lisääntynyttä lämpötilaa, prosessoitujen elementtien luotettavuus vähenee. Tämä voi johtaa rakenteen eheyden rikkomiseen.

Käytä puristimia ja lankaa sitomiseen

Säätiön luuranko voidaan tehdä lanka tai käyttämällä erityisiä kiinnittimiä. Sen valmistuksessa käytetään vähän hiiliteräistä metallia. Tällainen materiaali on erittäin kätevä käyttää.

Lanka voi olla sinkitty pinnoite, on mielestäni mahdollista ilman sitä. Betoni ei anna ilman tunkeutumista, joten materiaalin pinta ei pelkää korroosiota.

Yleisimmin käytetty lanka, jonka läpimitta on 1,4 mm. Se voidaan saada vanhoista kuorma-autonrenkaista. Polttamisen jälkeen on tarpeen saada teräsköysi. Sitä käytetään parittelua varten.

Joskus tuontikuorma-autojen renkaissa ei ole lankaa, synteettisiä materiaaleja löytyy. Tarkastuksessa on tarpeen leikata renkaan pinnoite veitsellä. Kun olet löytänyt metallipohjan, voit aloittaa kaapelin ottamisen.

Nykyään sitovien usein käytettyjen puristimien rakentamistyössä. Alkuvaiheissa he esittivät huolenaiheita. Mitä kuormaa he voivat käsitellä? Kuinka luotettavia he ovat?

Itse asiassa puristimilla on enemmän positiivisia kuin negatiivisia. Käytön seurauksena valjaat yksinkertaistetaan ja työn loppuaika lyhenee.

Tuotteiden kustannukset ovat lähes samat kuin neulontuotteiden kustannukset. Sopivin työkalu, jossa käytetään muovista tehtyjä kiinnittimiä, joihin kuuluu metallipohja.

Neulominen teippityypin peruspohjasta

Nauhapohjaa käytetään melko usein yksittäisissä rakenteissa. Ajan myötä se voi kutistua, mahdollisesti halkeilua.

Vahvikotelon käyttö mahdollistaa rakenteen luotettavuuden lisäämisen ja sen vakauden.

Yhdistelyssä noudatetaan tiettyjä sääntöjä. Työ vaatii erityisiä työkaluja. Prosessi on aika vievää, sillä se tarvitsee erityistä tietoa ja kätevyyttä.

Alkuvaiheessa tehdään vahvistuspaikkojen merkintä ja valitaan tarvittava materiaali. Vahvikotelon asennus suoritetaan samanaikaisesti muottien valmistuksen kanssa.

Käytä tavallisesti kaksi riviä venttiilejä. Menestyksekäs vaihtoehto kehyksen valmistelulle on solurakenteen käyttö. Tällöin lujitangot tulisi olla kohtisuorassa tasossa.

Kuinka sitoa vahvistuspalkit

Peruskehys voidaan tehdä vaakasuoralla tai pystysuoralla menetelmällä. Ensimmäistä menetelmää käytetään useammin, sillä se jakaa painon tasaisesti säätiölle.

Metalliverkkoa käytetään sitomiseen.

Käytössäsi voit käyttää:

 • Neuloa lanka;
 • Erityiset koukut neulomista varten. Ne voivat olla yksinkertaisia ​​ja ruuveja;
 • Automaattinen ligamenttyyppi;
 • Muoviset siteet;
 • Kiinnityslaitteet.

Jos koukkua käytetään, lanka taittuu kahdesti ja tuloksena oleva silmukka työntyy kiinnittimen päälle. Pidä myös kiinni langan päiden kiinnittämisestä ja vie ne vaurioituneiden sauvien ympärille. Kun koukku kääntyy, lanka kiertyy.

Tutustu virkkaukseen katsomalla videota:

Aseen käyttö nopeuttaa sitomista.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

. | Wire neulonta GOST 3282 74. Kuinka paljon lankaa tarvitaan teräsköyden sitomiseen.

Wire neulonta GOST 3282 74. Kuinka paljon lankaa tarvitaan teräsköyden sitomiseen.

Kun valmistetaan yleiskäyttöistä matalahiilistä teräslangaa GOST 3282: n mukaan lämmityksen jälkeen ja jäähdyttämällä, saadaan lanka, jossa on asteikko - tumma lanka ja ilman asteikkoa, hehkutettu, vaalea. Yrityksemme myy hehkutettua lankaa - lämpökäsiteltyä, karkaistu, sitä kutsutaan myös neulokseksi. Se on joustavampi ja kestävämpi, kun se taipuu, se hajoaa harvemmin kuin käsittelemätön. Kudottujen johtojen solmu kiinnittää vahvistuksen tiettyihin asemiin.

Teräslankaa ei käytetä ainoastaan ​​sitomiseen, vaan myös silmien, kynsien valmistukseen koristekäyttöön, kaapeleiden kudontaan, rakenneosien pitämiseksi hitsauksen aikana.

Verrattuna hitsaukseen liitetyistä lujitushäkkeistä sidelangan avulla yhdistetyt perustukset ovat voimakkaimpia. Lujitteinen metallikehys, joka on liitetty neuloverkolla, on joustavaa ja joustavaa, ja maaperän turvotustapauksessa maaperän jäädyttäminen ei ole perustassa.

Galvanoitu neuleliitos estää perusmetallin korroosion, tällainen säätö on kestävämpi.

Neuletiheyden kulutus raudoitukseen. yhden metrin paino

Johdotus GOST 3282 on saatavana keloilla, yleensä jopa 100 kg. Määritä, kuinka monta metriä lankaa lankaan, sinun on ensin laskettava tietty paino (yhden metrin pituinen lanka) tai käyttää teoreettisen painon taulukkotietoja GOSTin mukaan (löydät verkkosivustollamme). Jotta voit laskea yhden metrin painon itse, sinun on punnittava pieni lanka ja jaa se tämän kappaleen pituudella metreinä.

Lankaverkon painoa pidetään seuraavasti:

jossa M on 1 metrin pituinen lanka,

q on metallin tiheys tai ominaispaino (teräs vastaa 7850 kg / m ^ 3)

S - lankojen poikkipinta-ala neliömetreinä. m

h on langan pituus metreinä.

S = 3,14d * d / 4, missä d on nimellishalkaisija metreinä.

Esimerkiksi, sinun on laskettava vaijerilevy (mm) 1.2 (0,0012 m) vaadittu kuvamateriaali (L), kelan paino on 70 kg.

S = 3, 14 * 0,0012 * 0,0012 / 4 = 0,00000113 m ^ 2,

M = 7850 * 0,00000113 * 1 = 0,0089 kg,

L = 70 / 0,0089 = 7865 m.

Huolimatta siitä, että galvanoidun neulelangan mittarin todellinen paino on pienempi kuin laskettu (sinkin ja teräksen eri tiheydestä johtuen), samaa kaavaa käytetään galvanoidun langan laskemiseen kuin galvanoidusta langasta.

Neuloverkon laskeminen työssä

Ensinnäkin laske vaadittavan lujituksen määrä ja solmujen lukumäärä, jotka saadaan yhdistettäessä. Laske sitten neulontanka. Rungon vanteiden osalta ei ole standardeja ja vaatimuksia GOSTille. Suositukset 3282 GOST-langan määrän laskemiseksi perustuvat asiantuntijoiden henkilökohtaiseen kokemukseen. Jotkut väittävät, että neuloverkon keskimääräinen kulutus - 10 - 15 kg per vahvistusmäärä, ja muut - 15 - 20 kg riippuen vahvistuskammasolujen koosta. Ammattimaisilla rakentajilla on myös erilaisia ​​laskelmia lanka-arvosta - 10 - 15 cm ja 30 - 50 cm jokaiselle solmulle. Nämä ovat varsin suhteellisia indikaattoreita, ennen kaikkea vaadittavan johtimen laskemisen yhteydessä on tarpeen ottaa huomioon vahvistimen ja itse langan halkaisija.

Neulelangan työstöä ja ostoa koskevat yleiset säännöt:

sinun täytyy ostaa lanka marginaali - kaksi kertaa enemmän kuin laskettiin, koska kun se sidotaan, se hajoaa, puhkeaa;

on otettava huomioon, että niissä pisteissä, joissa kaksi vaakasuoraa lujitemuotoa yhdellä pystysuoralla leikkaavat toisiaan, on kaksi solmua;

knotit neulotaan ruutupallin kuvioon - yhteyden,

liitäntöjen päällekkäisyys otetaan huomioon, se voi olla 20-80 cm,

1.2-1.5 mm: n liittämiseen tarvitaan enemmän jokaista lankaa kuin paksumpi lanka, mutta on paljon vaikeampaa työskennellä paksun langan kanssa,

8 - 12 mm: n sitomisen vahvistusreunan halkaisija on helpointa käyttää 1,2 mm: n neulontankaa. Suurimpien halkaisijoiden osalta käytetään yleensä paksumpaa lankaa. Vahvistimen hammasliitosten laatu riippuu langan halkaisijasta.

Laske myös palkkien pinnan (F) pinnan pituus:

F = 2 * 3,14 * D / 2, missä D on raudoituksen halkaisija mm.

Esimerkiksi kierrokselle lankaa noin 12 mm: n räystään. Neulottu lanka vaaditaan, pituus:

2 * 3,14 * 12/2 = 38mm = noin 4 cm.

Toinen melko helppo tapa laskea vahvistusvaijerin lanka-arvo: käytä tällaista konseptia yhtä neulomakivielementtiä kohden, joka on 0,3-0,5 m. Näin ollen selvittääksesi, kuinka paljon lankaa tarvitaan, neulontasolujen lukumäärää kerrotaan 0,5 m.

Sidontanauha vahvistamiseen - sopiva halkaisija ja virtaus

Vaikka monet eivät kiinnitä suurta huomiota sitovalle langalle rakennusmateriaalina, sillä on edelleen tärkeä asema joillakin rakennusalueilla, erityisesti monoliittirakenteisten betonirakenteiden osalta.

Tänään aion kertoa teille, mikä on tärkeä neulelangasta, missä ja missä muodossa sitä käytetään ja mikä tärkeintä, miten sitä käytetään oikein rakentamisessa.

Neulelangan päätehtävä, kuten sen nimestä voidaan nähdä, on raudan keskinäinen liittäminen itsensä välillä luotettavan koukun saamiseksi lujitetuille betonirakenteille, kuten esimerkiksi pohjalle.

Jälleen kerran ei ole pelkästään halvempaa neuloa vahvikekantaa tavallisen neuleliikenteen avulla, mutta useimmissa tapauksissa se on paljon luotettavampi kuin rakentaa se hitsauskoneella. Yksityiskohtaisemmin vahvistamisen neulonnan eduista kerroin edellisissä artikkeleissa.

Minkä tyyppisiä neulovideoja käytetään tangon kiinnittämiseen

Neulomalla on kaksi päätyyppiä - tavanomainen lanka ja käsitelty paahtamalla.

Pääsääntöisesti käytetään toista versiota vahvistamisen sovittamiseen. Lisäksi riippumatta siitä, mitä vahvistuskammio on tarkoitettu, olkoon se minkä tahansa pohjan tai minkä tahansa muun raudoitetun betonirakenteen.

Jotta lanka voidaan jalostaa, se riittää lämmittämään sitä hyvin, toisin sanoen sen temperoitamiseksi. Termisen kovettumisen jälkeen se muuttuu joustavammaksi, kestävämmäksi ja kestävämmäksi myös erilaisille ilmakehän vaikutuksille.

Kaiken lisäksi jalostettu neulelanka ei käytännössä ole venytetty, mikä antaa solmulle lisävoimaa.

Myymälässä on myös galvanoitua ja ei-galvanoitua lankaa. Minkä tahansa niistä käytetään vahvistamisen yhdistämiseen, mutta galvanoidut ovat vähemmän alttiita aggressiiviselle materiaalille.

Kuinka valita sopivin langan halkaisija

Neuletiheyden halkaisija, jota käytetään vahvistamiseen neulomiseen, on ensiarvoisen tärkeä ja riippuu itse vahvistuksen halkaisijasta.

Sitoutumiseen käytetään yleensä lankaa, jonka läpimitta on 1,2 mm - 1,4 mm. 8-12 mm: n paksuus on erittäin kätevä ommella 1,2 mm: n langalla, ja paksummalle vahvistamiselle on helpompi käyttää paksumpaa lankaa, vaikka tässä ei ole erityisiä rajoituksia.

Jos käytät neulontankaa, jonka läpimitta on alle 1,2 mm, todennäköisesti et pysty kiristämään sitä normaalisti, se räjähtää. On erittäin hankalaa neuloa köysiä, jonka paksumpi kuin 1,6 mm, ja on todennäköisintä, ettei se kiristä sitä niin, että solmu on voimakas.

Ankkurin liitäntä neulomalla lankaa

Ankkuri on yhdistetty neulomalla lanka virkkuukoukulla. Miten tehdä se oikein - katso yksi edellisistä artikkeleista, joista puhuin vahvistamisen sitomisesta säätiölle.

Vahvikkeen liitoksen tulee olla jäykkä, se ei riipu pelkästään lujitetun betonirakenteen lujuudesta sen käytön aikana, vaan myös kehyksen lujuus ja eheys betonin kaatamiseksi kaivoksiin tai muottiin.

Kun betoni syötetään koneesta muottiin tai kaivoksiin, tärytys ja paine puristetaan kytketylle solmulle, jotta lujitettavuus ei kierrä - se on kytkettävä jäykästi.

Neuletiheyden määrä vahvisteelle

Huolimatta siitä, että neulelanka on hyvin edullinen, joskus sinun on tiedettävä sen kulutus, eli kuinka paljon tarvitset sitä, ainakin ainakin, jotta et menisi sen jälkeen uudelleen.

On erittäin vaikeaa laskea tarkasti, kuinka paljon neuleliitintä kulutetaan, kun köysi on neulottu, eikä todellakaan ole välttämätöntä, koska sen kustannukset ovat hyvin alhaiset.

Aluksi vahvistuksen luvuista riippuen on tarpeen laskea raudoituksen määrä. Sitten samaan vahvistusohjelmaan perustuen, laske solmujen solmujen likimääräinen määrä.

Johdon kulutus raudoitusta varten määräytyy sen perusteella, että yksittäisen neulomakivielementin koko on 0,3 - 0,5 m, riippuen lujituksen halkaisijasta, mikä yleensä määritetään kokeellisesti.

Joten ottaisimme solmujen lukumäärän, kerrotaan 0,5 m: llä, saamme vaaditun lankaverkon lankaa vahvistamisen yhdistämiseen.

On syytä muistaa, että lanka on ostettava kahdesti niin paljon kuin laskettu määrä, koska se paranee usein, katkeaa, menetetään, eikä vilpittömässä mielessä myyjät voi "päättää" ilmoitettua materiaalia.

Neuletiheyden vivahteet

Vahvistettu betonirakenteiden vahvistaminen on avaintekijä, joka määrittää niiden luotettavuuden ja kestävyyden. Betonirakenteet vahvistetaan vahvistuskoteloineen, jotka on koottu neulontankaiden avulla, joista keskustelemme tässä artikkelissa.

Langat neulomisvarusteille

Julkaisu esittelee raudoituksen lankaa, jossa tarkastellaan sen käyttöalueen, sovelluksen tyyppejä ja ominaisuuksia. Antaa ohjeita materiaalikulutuksen laskemisesta ja suosituksistasi.

1 Sitova lanka - missä ja miksi sitä käytetään?

Lujittavaa lankaa käytetään yksittäisten ja teollisten rakenteiden alalla raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamiseen käytettävien kehysten valmistukseen. Neulelangan kautta tehdään viereisten raudoitustangojen liittäminen niiden päällekkäispaikassa.

Materiaalia voidaan käyttää seuraavien kehystyyppien kokoonpanossa:

 • perusta (vyö, monoliitti, pylväs);
 • päällekkäisyyksiä (socle ja interfloor);
 • lattiapinnoitteet.

Yleisin lanka lujittamiseen monoliittisessa rakenteessa. Teräsbetonituotteiden, paalujen, lattialevyjen, RC-lohkojen teollisessa valmistuksessa niiden kehykset säästyvät aikaa yhdistämällä pistehitsaus.

Langallinen liitäntä

Armo-ruhojen liittäminen neulelangalla on kaksi tärkeää etua verrattuna hitsaustekniikkaan. Ensinnäkin tämä on puutteellisten pisteiden puuttuminen korroosionkestävyydeltään, jotka ovat hitsauksia. Käytön aikana saumat ovat kosketuksissa kosteuden kanssa, tunkeutuvat betonirakenteen mikrohuokosten läpi, vahvistusrokkor ja kehys menettää alkuperäisen lujuutensa.

Myös monet insinöörit osoittavat, että lanka liitetty runko on joustava, mikä lisää betonirakenteen yleistä lujuutta ja kestävyyttä muodonmuutokseen. Koska jäykkä hitsattu runko ei pysty käsittelemään vakavia taivutuskuormia, jotka voivat aiheuttaa halkeamia betoniin.
valikkoon ↑

1.1 Kuinka laskea materiaalin kulutus?

SNiP: n määräysten mukaan neuloverkon kulutusnopeus vahvistuskotelon kokoonpanon ollessa 30 cm per kytkentä tai 4 kg per tonnin vahvistus. Jos haluat selvittää, kuinka paljon materiaalia sinun on käytettävä, sinun on määritettävä raudoituksen telakointikohdat ja laskettava kokonaiskulutus.

Esimerkkinä tässä on laskelma lanka kulutusta vahvistamiseen perustan nauha tyyppi. Käytämme 5 * 6 m: n perustan ehdollista kokoa, sillä on 2 hihnaa pitkittäistä vahviketta - ylempi ja alempi, 3 baaria kummassakin, jotka on liitetty pystysuoraan ja sillat, joiden askel on 40 cm.

Virtausalgoritmi:

 1. Laske kehyksen kehä: 5 * 6 = 30 metriä.
 2. Määritä hyppyjen lukumäärä 40 cm: n askeleen perusteella: 30 / 0.4 = 75 kpl.
 3. Jokaiselle hyppylälle on 6 telakointipistettä (3 baaria jokaiselle hihnalle), määrittelemme yhteyksien määrän: 75 * 6 = 450 kpl.
 4. Laske neuloverkon kulutus: 450 * 0,3 = 135 m.

Joten, jotta runkopalkit yhdistettäisiin, meidän on käytettävä 135 metriä materiaalia. Samoin määrittämällä liitäntöjen määrä ja kertomalla ne tavanomaisella kulutuksella, voit laskea koko langankulutus kokoonpanon vahvistuskotelon kokoamiseksi.
valikkoon ↑

2 Luokitukset ja lajikkeet

Lujitteinen lanka luokitellaan lajikkeisiin sellaisten muuttujien mukaan kuin:

 • suojapinnoitteen läsnäolo tai puuttuminen;
 • lämpökäsittely;
 • lujuusluokka

Suojapinnoitteen läsnäolosta riippuen materiaali on jaettu kahteen tyyppiin: tavallisesta vähähiilisestä teräksestä ja galvanoidusta. Pinnoite levitetään kuumasinkitystä käyttäen, mikä tarkoittaa, että johdin kelat pidetään sulassa sinkkikylvyssä.

Katso myös: Mitkä ovat edut käytettäessä fluidiytettyä lankaa hitsaukseen?

Suojapäällysteinen materiaali jaetaan kahteen luokkaan - 1C ja 2C. Niiden väliset erot ovat galvanoituneen kerroksen paksuuteen, luokka 2C -materiaalissa suojaava kerros on paljon paksumpi: vertailun vuoksi vertailua varten on 155 tai 85 g / m2 langan halkaisijaltaan 6 mm. Vaihtoehto galvanoiduille materiaaleille on kupari-nikkeliseoksesta valmistettu MNTWT-lanka, mutta sen käyttö rakentamisessa on perusteetonta korkeiden kustannusten vuoksi.

Galvanoitu lanka BP-1

Karkotustyypin mukaan lujittava lanka luokitellaan käsittelemättömiin ja hehkutettuihin (se on merkitty kirjaimella O). Lämpökäsittelyn ydin koostuu kuumentamalla materiaalia ennalta määrättyyn lämpötilaan masuunissa ja sitä seuraavassa jäähdytyksessä. Hehkutuksen seurauksena metallimuutosten kiderakenne ja teräksen sisäinen jännitys tuhoutuvat, mikä lisää langan lisääntynyttä joustavuutta ja mekaanista lujuutta.

Lujuusluokasta riippuen tuotteet luokitellaan kahteen ryhmään B-1 (tavallinen) ja B-2 (suuri lujuus). Niiden välinen ero on käytetty seosten tuotemerkki, B-1-johtoa käytetään vähän hiiliteräksellä, B-2: lle käytetään terästä, jossa on enemmän seostamisosia. Materiaalia B-2 käytetään liitosjohdoissa esijännitetyn raudoituksen, kun taas luokka B-1 on tarkoitettu ei-stressaavien rakenteiden asentamiseen.
valikkoon ↑

2.1 Koot ja paino

Materiaalin läpimitta riippuu suojaavan päällysteen läsnäolosta - galvanoitua lankaa on saatavana halkaisijaltaan 0,2-6 mm ilman pinnoitetta - 0,16-10 mm. Tehdasvalmisteista toimitetaan varret (paino 15 - 250 kg) tai käämit (500-1500 kg). Käämin tulee olla yksi lanka, kela - enintään 3-osainen.

Tässä on taulukon lanka neulottava paino 1 metri, brändi BP, suosituin markkinoilla:

 • BP-1 (halkaisija 1 mm) - paino 0,012 kg;
 • BP-2 (halkaisija 2 mm) - paino 0,025 kg;
 • BP-3 (halkaisija 3 mm) - paino 0,06 kg;
 • BP-4 (halkaisija 4 mm) - paino 0,1 kg;
 • BP-6 (halkaisija 6 mm) - paino 0,23 kg.

BP-brändin ominaispiirre on aallotettujen seinien läsnäolo, minkä seurauksena materiaalin tarttuvuus (tarttuvuus) vahvistuspalkkeihin kasvaa, mikä vaikuttaa positiivisesti vahvojen betonirakenteiden kokonaislujuuteen.

Viime aikoina lanka on levinnyt markkinoille neulomisvarusteiden renkailla, joita kutsutaan myös nimellä "Kazachka". Se on valmistettu pituudeltaan 8, 10, 12 ja 14 cm, joiden päissä on renkaita virkkuuskoukun alla. "Kazachka" -vahvistuksen asennus suoritetaan paljon nopeammin kuin standardi analogi, koska renkaiden katkaisemista ja itsenäistä muodostumista ei tarvita. Materiaali toimitetaan Babin-muodossa, joka koostuu 1-5 tuhatta kappaletta.
valikkoon ↑

2.2 Teräsvaijerin kiinnittäminen (video)

2.3 Miten neuloa?

10 - 14 mm: n raudoitustangon rungon kokoamiseksi on käytettävä lankaa, jonka halkaisija on 1,2-1,4 mm. Jos materiaali on heikosti kimmoisa, käämiä on pidettävä 20-30 minuutin ajan tulessa, minkä jälkeen jäähdytetään luonnollisessa lämpötilassa. On mahdollista käyttää pienempää halkaisijää, mutta tällaisessa tapauksessa yhteyden muodostamiseksi on välttämätöntä taivuttaa sitä kahdesti.

Katso myös: kuinka tuottaa lankaa sulkemista varten ja mistä se on?

Tarvitset erikoistyökalun - virkkuukoukun, joka voi olla joko manuaalinen tai mekaaninen. Voit ostaa käsin tehtyä koukkua 100-300 ruplaa, tai voit tehdä sen ruuvimeisselistä tai maalitelasta, taivuttamalla ja teroittamalla niiden päätä.

Ohjeet neulontatarvikkeille virkataan

Vahvistusvaijeri on yksinkertaisesti neulottu - 30 cm: n pituinen segmentti taitetaan puoleen, 1/3: n etäisyydellä silmukasta ja lanka taipuu sormen ympärille ja liukuu lujituksen päällekkäin. Koukku työnnetään silmukkaan, jonka jälkeen materiaalin vapaa pää taitetaan vartalon läpi ja viedään koukkujalaan.

Työkalun pyörimisen lisäksi kytkentä kiristyy. Koukun kierrosten määrä määräytyy silmien mukaan niin, että liitäntä on tarpeeksi vahva, mutta se ei kiristä liikaa.

Valmiiden betonirakenteiden valmistuksen yhteydessä on tarpeen tarkkailla 3-5 cm: n paksuista betonin suojakerrosta, jossa erikoistukien sijaan voit käyttää halkaisijaltaan 4-5 cm: n muovisten putkien renkaita.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portal about fixture »Ruudukko» Wire »Vaijerit käyttää neulontankoa

Neulomalla langan kulutus

Laske riippuen raudoituksen määrästä tonnilta:

Tarkemman laskelman lanka, sinun täytyy tietää täsmälleen lujuusleikkausten lukumäärä:

Neulominen lanka kulutus laskin

Sivulla on kaksi laskinta - yksi epätarkempi, mutta tuloksesi on helppoa ja nopeaa, toinen (alla) on tarkempi, mutta laskelmia tarvitaan lisää.

Käytä näitä neulontankaiden laskimia suunnilleen tarvittavan langan määrän laskemiseen sidotun vahvistusmäärän mukaan.

Perustuksen, seinien, kattojen ja muiden betonityörakenteiden rakentamisessa käytetään nykyään raudoitusta, ja vahvistuspalkkien liittämistä niiden risteyksissä tarvitaan kiinnittämistä. Yleisimmin käytetty vahvistusvahvistusmenetelmä on neulomakivieriste.

Lanka painaa sen paksuuden mukaan. Neulomisvarusteiden yksityisissä koteloissa käytä lankaa 1,2-2mm, paksumpi harvoin on järkeä käyttää, koska se pitää solmua hyvin ja paksumpi on kalliimpi ja kiertyminen on paljon vaikeampaa.

Tämän laskimen ansiosta voit nopeasti arvioida, kuinka paljon tarvitset ostaa lankaa kilogrammoina, koska se on kg. Lanka on ilmoitettu myyjille ja todennäköisesti kukaan ei mitata metreinä. Laskenta tehdään kulutusnopeuden perusteella prosentteina useimmiten käytetystä köysiradan kulutuksesta, jonka halkaisija on 1,2 mm.

Jotta voitaisiin laskea, kuinka paljon neuleliimoja tarvitaan tarkemmin, on otettava huomioon kaikki tangon leikkauspisteet, mutta se ei ole kovin vaikeaa, varsinkin jos rakenteen vahvistaminen suoritetaan verkkoihin tietyn solun kanssa. Kussakin kohdassa, missä kaksi vaakasuoraa tankoa ja yksi pystysuuntainen leikkaus, molempiin riviin on kaksi neulomalla johdinkytkentää, ts. risteyksissä samassa rivissä älä unohda lisääntyä 2. Neulo verkko on sallittua ruutupuutarhassa. yhdellä nivelellä, mutta kummankin sivun kaksi äärirajaa on neulottava jokaisella risteyksellä.

Laskemalla ja määrittämällä leikkauspisteiden määrä alla olevassa laskinikkunassa, saat tarvittavan johdon likimääräisen määrän kiloa, joka tarvitaan vahvistamiseen. Laskenta tehdään ottaen huomioon neulomakiven paksuus, joka on valittava luettelosta. Arvo on tarkempi, sitä tarkemmin lasket risteysten lukumäärää, ole varovainen.

Miten neuloa vahvistaminen omiin käsiisi: laitteet ja menetelmät

Rakenteiden vahvistaminen säätiölle - tärkeä vaihe rakennuksen rakentamisessa. Kehyksen laatu ja lujuus riippuvat siitä, kuinka kauan rakenne on. Siksi tätä prosessia olisi kiinnitettävä mahdollisimman tarkasti ja hankittava laadukkaita komponentteja.

Viskoosi - pitkä asia, vaikkei kovin vaikea. Erityisesti paljon aikaa käytetään laattapohjan vahvikenauhaan. Siellä leikkauspisteiden lukumäärä satoissa tai jopa tuhansissa. Ja jokainen tällainen leikkauspiste vaatii kiinnittämistä, ja siksi se on neulottava. Ja usein kahdesti.

Lisää työtä on laattojen perustuksiin.

Nopeammin se kulkee laitteen nauhalla tai paalun pohjalla. Tällöin kylpyammeen rakentamiseen pääsee useita satoja neulomispisteitä, vaikka kaikki riippuu rakennuksen koosta ja sen ulkoasusta.

Voit tietenkin palkata prikaatin, mutta he vaativat huomattavan määrän. Oma säätiön yhdistäminen säästää paljon rahaa.

Nyt kun neulo. On olemassa kaksi vaihtoehtoa - heti paikalla säätiössä. Laattojen perustusten tapauksessa tämä on luultavasti ainoa mahdollinen tapa: liian suuret määrät. Nauhalle tai pinoille voit sitoa kehyksen paikan, pöydän, erikoisjalan jne. Päälle ja asettaa sitten kaivantoon tai pinoon.

Johdin sitomiseen

Liittämällä palkit matalarakenteisiin käyttäen hehkutettua matalahiilistä teräslangaa. Sitä kutsutaan myös "neulomiseksi". Sen laatua ja parametrejä säännellään: kaikkien ominaisuuksien on oltava GOST 3282-74: n mukaisia.

Lankavaiheen rakentamisen halkaisija on 1,0 - 1,4 mm. Masters uskoo, että paras vaihtoehto on 1,2 mm tai 1,4 mm. Millimetri on liian heikko ja usein rikkoutuu, suurempi läpimitta, se muuttuu kovaksi.

Tavallinen hehkutettu lanka on tumma. Silti on valoa - se on sinkitty. Suojapinnoite lisää huomattavasti korroosionkestävyyttä vaikuttamatta joustavuuteen ja joustavuuteen. Se maksaa enemmän, mutta riippuvuuden luotettavuus sekä lujituksen ja betonin laatu määrää koko säätiön luotettavuuden. Näin on silloin, kun tarvitset parasta.

Neulomateriaalin lanka voidaan myydä keloissa tai jo leikattu

Saatavana vielä neozhennaya lanka. Se maksaa vähemmän, mutta sen lujuus ja lujuus ovat pienemmät, se hajoaa useammin. Joten on parempi ottaa samaa edellistä lämpökäsittelyä.

Yksi liitäntä vaatii 25-50 cm: n lankaa. Leikataan tietyn pituinen pala, se taitetaan puoleen ja käytetään tässä muodossa. Mitä suurempi on sauvan halkaisija, sitä kauemmin tarvitset sitovaa lankaa. Vahviste 10 mm on 25 cm, 12 mm 30 cm riittää, 14 mm 35-40 mm.

Pidemmät segmentit tarvitsevat niissä paikoissa, joissa sinun täytyy yhdistää kolme palkkia. Ja siellä on monia tällaisia ​​paikkoja. Tarvitset 50 cm: n segmentit.

Myydä lanka keloissa tai jo leikattu kappaleiksi tietyksi pituudeksi. Viipaloidut pakkaukset voivat olla eri painoja - 0,5 kg - 10 kg ja enemmän.

Lisävarusteet varusteisiin

Kuinka helppo ja nopea sitominen riippuu käytetystä työkalusta. Voit kierrä varren kädet, mutta se on kova ja pitkä. Tässä on erilaisia ​​laitteita. Yksinkertainen ja vaikeampi.

koukut

Laajimpia erilaisia ​​koukkuja. On monia niistä kaupoista, ne on tehty riippumatta kaikista halkaisijaltaan sopivista kappaleista.

Armature-koukkuissa on eri pituudet, kahvat ja muodot

Yksinkertaisia, suorat tai kaarevat teräskahvat. Ne eroavat kahvan taivutuskulmassa, koukun muodon ja sen koon mukaan. Miten päättää mikä on kätevämpää? Yritä vain työskennellä. Ei enää.

On mekaanisia koukkuja - niissä on kahvaan upotettu kierre. Niiden ei tarvitse kiertää kiinnittymisen aikana. Vedä vain ylös. Kahva työntyy kierteisen uran suuntaan kääntämällä koukkua. Katso, miten se toimii videossa.

pihdit

On olemassa erityinen työkalu, johon on kiinnitetty sorkat ja mekaaninen koukku. Neulomalla niiden avulla voidaan käyttää paksumpia yksittäisiä lankoja. Se tuodaan koukkujen sisään työnnettävien lujitustangojen leikkauspisteeseen. Ne lukittuvat lukkoon, ylimääräinen langanpalo. Seuraava askel on vetää kahva useita kertoja. Punkit alkavat kiertää, kiristämällä solmu. Tällainen laite maksaa 40-60 dollaria. Kuinka paljon tarvitset sitä - päätä itsellesi.

Pihdit mekaanisella kahvalla

On muita punkkeja. Myös erityisiä paritukseen, ne pyörivät vain kädellään. Tässä ei ole paljon kierroksia - pihdit antavat sinun tarttua viiraan lähelle kiinnittimen ja tehdä yhden tai kaksi kierrosta.

Ne eroavat tavallisimmista leikkausosan muodolla - niiden on pidettävä viiraa. Ammattimaiset neulojat työskentelevät rakennuskohteissa juuri tällaisen työkalun avulla. Sanotaan, että neulominen punkkien kanssa on kaksi kertaa nopeampi kuin koukulla ja pistoolilla. On kaksi muuta etua:

 • Ei tarvitse leikata lankaa. Hän on kääritty pieniin sortoihin, jotka pidetään vasempaan käteen.
 • Ei kustannusten ylitystä: muutaman millimetrin "jäljet" ovat edelleen. Suurilla äänenvoimakkuuksilla tämä on tärkeää.

Vahvistinhihnojen neulat ovat erikoisia. Heillä on toinen sienen muoto: ne pitävät lankaa

Uskokaa tai älkää - se on yrityksesi. Mutta se näyttää mahtavalta.

Aseen

On olemassa laitteita sitoutumisen automatisoimiseksi. Nämä ns. Neulomisaseet. Ne on "ladattu" lanka, joka toimii paristoilla. Kaikki ihmisen osallisuus on, että hän tuo pistoolin risteykseen ja painaa liipaisimen vartijaa. Toinen tai kaksi, ja ase-käämit kiertyvät useita varret leikkauspisteessä ja tekevät solmun.

Tällaisen aseen hankkiminen yhteen perustaksi on perusteettoman rahan tuhlaus. Niitä harvoin ostaa myös niiltä, ​​jotka tekevät sitä ammattimaisesti. Niillä on huomattavat kustannukset: vähintään 500 dollaria.

Miten neuloa vahvistus pohjaan

Vahvistusta varten

Koska useimmiten kiinnittimessä kiinnitetään koukku, kerromme, miten työskennellä sen kanssa. Halutun pituisen neulontankaan leikatut kappaleet taitetaan puoleen, hieman taivutettu (taivuta noin kolmasosa pituudesta). Työnnä taivutettu puoli liitoksen alapuolelle (diagonaalisesti). Koukku työnnetään silmukkaan, ja vapaat päät, jotka ovat toisella puolella, myös koukutetaan ja taitetaan. Nyt ne alkavat kiertää, kiertyä kierrokset ja kiristää liitäntä (myötäpäivään tai vastakkain - katso tilanne, tee niin kuin on kätevämpää). Kun solmu lähestyy kiinnitystä, koukku poistetaan yksinkertaisesti.

Tässä on päätettävä, kuinka tiukasti kiristetään solmu. On mahdotonta vetää - lanka puhkeaa, ja liitososien ei pitäisi päästää irti. Sen pitäisi sopia tiukasti. Solmua ei saa sijoittaa sivulle, vaan selvästi risteyksen yläpuolelle. Siksi pidä koukku ristin yli.

On pieni temppu, jonka avulla voit vetää tangot hyvin yhteen ja kiinnittää ne. Noin ennen kahta tai kolmea kierrosta koukku on vedettävä vaivattomasti, venyttämällä lankaa. Ja jännitteellä tehdä viimeiset kierrokset. Johtuen langan joustavuudesta on hieman venytetty, solmu on tiukempi, vahvistus on hyvin houkutteleva.

Toinen huomautus - kierteen pituus ei saisi olla suuri. Se voi muuttua 3-5 kierrosta. Tämä riittää siihen, että yhteys on vahva.

Toinen tapa on neuloa vahvistus. Se eroaa vain siitä, miten kiinnität vapaan pään koukkuun: aloita lanka hieman koukulla ja käynnistä kääntyminen. Kuvattu ensin, se näyttää sopivimmalta. Siinä mielessä, että yksi käsi pysyy vapaana, se voi pitää aseita.

Solmun on oltava täsmälleen vahvistuksen tangon liitoksen yläpuolella

Kun olet poistanut silmukan, kaikki päät on taivutettu yhteyden alla - niin että ne eivät häiritse, etkä loukkaantuisi eikä repäisi vaatteita eteenpäin.

Neulomalla vahvistuksen ruuvimeisseli

Ei ole sellaista prosessia, jota ihmiset eivät yritä uudistaa omalla tavallaan. Niinpä palkkia kiihdytetään paljon tavanomaisella ruuvimeisselillä. Koukku on esivalmistettu, kiinnitetty pidikkeeseen, pienin pyörimisnopeus on asetettu.

Menettely on sama kuin tavallisen koukun käyttäminen. Vain sen jälkeen, kun langan vapaat päät on kiinnitetty koukkuun, käännä ruuvimeisseli muutaman sekunnin ajan. Kiristä silmukka, sammuta työkalu ja irrota se koukusta. Harjoittelun jälkeen voit tehdä yhden parituksen sekunnissa.

Neulottu muovikiinnikkeillä

Liitettä voidaan liittää kokoonpannuihin muovipuristeisiin. Ne työnnetään myös liitoksen alla diagonaalisesti, työnnä pää pidikkeeseen ja kiristä. Kaikki tapahtuu nopeasti.

Mutta kuinka kauan yhteys muovileikkeihin on kysymys. Levyn muova ei todennäköisesti ole mikään: se on kemiallisesti neutraali. Mutta sillä on kunnollinen pidennyskerroin. Eli pitkällä staattisella kuormalla se vetää. Tangot alkavat "kävellä", mikä voi johtaa lattian tuhoutumiseen. Yhdessä sen kanssa, että puristimet ovat kalliimpia (vaikkakaan ei paljon), tämä vaihtoehto ei näytä niin houkuttelevalta.

Miten tehdä koukku neulomalla varusteet tehdä sen itse

Koukun ei tarvitse ostaa. Se voidaan helposti tehdä itsenäisesti, lisäksi on mahdollista valita kaikki koot "itse", tehdä se niin kuin sinulle sopii.

Paksu teräslanka sopii - halkaisijaltaan 4 mm ja enemmän. Voit esimerkiksi käyttää elektrodia.

Yhdestä päästä muodosta ympyrä. Se lepää kahvaan. Tee se ympyräksi. Jos vain taivutat, se on hankalaa: pidät jatkuvasti kiinni hihassasi. Joten kokeile ja taivuta hyvin, niin että reuna lepää tangolla.

Sauva itse noin keskellä taivuta 30 asteen kulmassa. Jokin vastaava kuin ikeen pitäisi kääntyä. Tartu kahvaan kahdella tai kolmella aluslevyllä vetämällä ne renkaaseen - ne kiinnittävät kahvan.

Vaihtoehdot kotitekoisille koukkuille aramaturaan

Tee itse kynä. On useita vaihtoehtoja:

 1. Etsitään kahta putkea. Yksi hieman suurempi halkaisija kuin palkki (4 mm tarvitset sisähalkaisija 5-6 mm). Toinen - vielä enemmän. Niiden pituus on kolmasosa koukusta tai hieman enemmän. Aseta toinen toisiinsa ja vasaralla niitit niiden päät.
 2. Hitsinpesimet putken molemmille puolille, joiden sisähalkaisija on hieman suurempi kuin sauvan halkaisija.
 3. Pane puukahva sorvissa. Mutta sinun on otettava puu tiheä - mänty tai kuusi ei sovi - tyhjennetään nopeasti.
 4. Käytä muoviputkia. Suljinpohja - hitsattu aluslevy tai mutteri.
 5. Sinun vaihtoehto.

Työnnä valmiin kahvan palkkiin, kiinnitä lukituslevy niin, että kahva ei liukuta alaspäin.

Nyt me koukku itse. Jauhata sahanterä loppuun kartiomurskaimella. Sharp ei tarvitse hieman pyöristettyä. Käytä sitten pihdeitä koukkuun koukulla. Kaikki, työkalu on valmis. Voit päästä töihin.

Sinun on kokeiltava itse koukun kulmaa ja pituutta - valitse se, joka sopii sinulle parhaiten. Joku katsoo, että on kätevää saada lyhyt, terävästi kaareva koukku, jollekulle on parempi työskennellä taivutettuna pienellä kulmalla, mutta suurella pituudella. Yleensä yritä. Tärkein ehto - hänen ei pitäisi katkaista lankaa. Sitten yhteys on luotettava.

tulokset

Jotkut lujitussidonta sidotaan säätiöön omilla käsillään paljon. Asia on pitkä, mutta ei vaikein. Valitse menetelmä, joka on sinulle helpompaa, koska siellä on paljon työtä.

Langan sidonta: kysymykset ja vastaukset

Neulottu lanka, kuten rakennusmateriaali, on harvoin kiinnitetty suuri merkitys. Mutta monoliittirakenteisten betonirakenteiden rakentamisessa sillä on tärkeä rooli. Tämän tuotteen päätavoite on sitoa vahvistuselementit vahvaan ja luotettavaan runkoon ja kiinnittää kiinnittimet ennen hitsausta. Liimattu vahvike häkki esimerkiksi säätiölle ei ole pelkästään halvempi, vaan usein luotettavampi kuin hitsattu rakenne. Muita neulelangan sovelluksia ovat teräsköysien, muurausverkkojen, ketjuliitoksen, piikkilanka-, rahtikytkentä kuljetus-, asennus- ja pakkaustöiden aikana.

Mitä neulontankoa tarvitaan liitososissa

Sitova lanka kuuluu teräsrakennusmateriaalien laitteistoluokkaan. Tuotannossaan käytetään vähähiilistä terästä, jonka hiilipitoisuus on 0,08-0,25%. Aihio on valssattu lanka, lopputuote saadaan kylmäpiirroksella - vedetään korkeapaineella pienemmän halkaisijan reiän läpi. Halutun ominaisuuden antamiseksi sitova lanka hehkutetaan - kuumennetaan korkeaan lämpötilaan ja jäähdytetään sitten hitaasti. Tämän teknologisen tapahtuman aikana palautetaan tuotteen kiderakenne, joka on epämuodostunut paineenkäsittelyn aikana. Tämä vähentää huomattavasti metallin sisäisiä rasituksia.

Kevythiiliteräksestä valmistetulla lämpökäsitellyllä neuleliitoksella on erinomaiset suorituskykyominaisuudet:

 • korkea sitkeys yhdessä riittävän mekaanisen lujuuden kanssa;
 • ei halkeamia, jotka johtuvat hitaasta jäähdytyksestä luonnollisesti;
 • alhaiset kustannukset;
 • tuotteet ovat helppokäyttöisiä, helppo taivuttaa, neuloa, kiinnittyvät ennalta määrätyssä asennossa.

Varoitus! Lanka, joka ei ole läpäissyt lämpökäsittelyä, ei ole vaadittavia ominaisuuksia, eikä se ole suositeltavaa tankojen kiinnittämistä varten. Jatkuva lanka taipuu voimakkaasti, kun solmun solmu katkaisee ja katkeaa.

Mikä neulontanko on parempi

Neulottua lankaa irrotettava, päällystämättömiä, galvanoituja, polymeeripinnoitettuja.

Hehkutus on kahta tyyppiä - pimeä ja kevyt.

 • Kun tumma hehkutus, joka suoritetaan hapen läsnäollessa, sidelanka saa tumman värin mittakaavan muodostumisen vuoksi.

Vihje! Skaalan läsnäolo mekaanisilla ominaisuuksilla ei ole vaikutusta, mutta se on erittäin likainen käsi. On suositeltavaa työskennellä sen kanssa käsineissä.

 • Kirkas hehkutus suoritetaan erityisissä kynnysmuotoisissa uuneissa inertin kaasun läsnäollessa. Siksi tällaisen langan pinta on puhtaampaa ja hinta luonnollisesti korkeampi.

Jos haluat lisätä teräsbetonirungon kestävyyttä, esimerkiksi nauha-tyyppistä perustusta, hanki galvanoitua sidelangaa. Neulelangalle käytetään galvaanista galvanointia. Suojapinnoite parantaa tuotteiden korroosionkestävyyttä. Foorumeiden arvosteluiden mukaan se on erittäin helppokäyttöinen.

Lanka-merkinnässä lämpökäsittelyn esiintyminen on merkitty kirjaimella "O", kevyt hehkutus - "C", tumma hehkutus - "H". Sinkkipinnoitetulla langalla on päällystysluokka - "1C" tai "2C". Luokka 2C -tuotteilla on suurempi sinkkipäällysteen tiheys.

Neulottu lanka toimitetaan keloissa, vyyhteissä, ruusukeissa. Valmistajat tarjoavat myös tuotteita, jotka sitovat kehystä lanka-segmentteinä, joiden reunat ovat renkaita. Leikatun langan pakkauksissa voi olla 0,5-10,0 kg paino.

Mikä neuletiheyden halkaisija on parempi

Neulelangan halkaisija määräytyy raudoituksen halkaisijan mukaan. Matala- rakentamisessa käytetään 8 - 12 mm: n liittimiä, joiden katsotaan olevan sopivimpia 1,2 - 1,4 mm: n poikkileikkaukseltaan. Tuotteet, joiden läpimitta on 1,0 mm, ovat liian heikkoja ja usein rikkinäiset. Suuren langan halkaisijan ollessa vaikea toimia.

Kuinka paljon lankaa tarvitaan vahvistamiseen

Neuloverkon määrän määrittäminen määritetään vahvistusmenetelmällä. Tällaisia ​​laskelmia on vaikea suorittaa tarkasti, eikä tätä vaadita, koska tuotteen hinta on alhainen.

Kaksi 10 mm: n halkaisijaltaan vahvistuvaa sauvaa, joiden pituus on noin 50 cm, vaaditaan noin 3 cm: n pituisia lankoja, joiden pituus on noin 50 cm ja vahvistuskorkeuden kasvaessa pituuden pituus kasvaa. Tarkemmin sanottuna lanka kulutus kohti telakointiyksikköä määritetään empiirisesti. Erittäin yksinkertaistettu versio - kaikkien liitosten lukumäärää kerrotaan 0,5 ja tarvittava langanmittari saadaan.

Varoitus! Kun ostat, lasketun langan määrää suositellaan kaksinkertaiseksi. Tämä varaus on välttämätöntä, koska eräiden segmenttien liittämisen yhteydessä voidaan rikkoa tai kadota. Metrijärjestelmän osto voi olla pienempi kuin ilmoitettu.

Alla oleva taulukko auttaa sinua ostamaan oikean määrän neulontankaa. Sieltä opit kuinka monta metriä neulontankaa on kilogrammassa ja käänteinen tieto - kuinka monta metriä on kilogrammassa.

Taulukko neulontanan halkaisijoiden massan ja pituuden suhteesta yleisimmin arjessa