Rakenteiden rakentaminen ontosta, teräsbetonista ja vaahtobetonialustasta

Lohkojen käyttö rakennusten perustusten järjestämiseen

Esivalmistettujen rakenteiden perustuksia käytetään laajalti paitsi teollisuudessa myös yksityisessä rakentamisessa. Niitä käytetään yksityisen talon, huviveneen tai mökin rakentamiseen. Sen tärkein etu on rakenteellisen ajan huomattava väheneminen ja kyky ladata säätiö välittömästi asennuksen jälkeen.

Säätiön alapuoliset lohkot eli niiden asennus ovat kuitenkin kalliimpia kuin monoliittiset perusteet. Lisäksi tällä tyyppisellä pohjalla ei ole silmiinpistäviä etuja. Päinvastoin, elementtien välinen suuri määrä liitoksia vaikeuttaa kellarin kellarikerroksen vedenpitävyyttä.

Lisäksi, kun perustukseen käytetään teräsbetonilohkoja, tarvitaan vakavia nostolaitteita.

Mallien tyypit

Vahvistettu betonilohkotyypit

Aikaisemmin betonilohkot valmistettiin yksinomaan GOST 13579-78: n mukaan. Nyt valmistajat saavat kuitenkin tehdä ne eritelmien mukaisesti koon vaatimusten noudattamisen mukaisesti. Rakennustuotteiden markkinoiden perustusten rakentamiseen käytetyt betoniteräkset ovat useita lajikkeita. Periaatteessa on mahdollista erottaa seuraavista tyypeistä:

 1. Lohkot F ovat sylinterimäisiä pylväitä ja niitä käytetään pystysuorissa kannakkeissa pino- / pylväsperiaatteissa.
 2. Lohkot FL - puolisuunnikkaan muotoisia elementtejä, joita käytetään laitteen pohjaan teipin pohjaan ja tukina saraketyypin perustuksille.
 3. FBS-lohkot ovat suuntaissärmiöitä, joiden kaarevat leikkaukset pitkin päitä. Tämäntyyppistä rakennetta käytetään kellari-seinämissä, joissa on asuntorakennus ja liuskakiviseinät.
 4. BF - T-muotoinen tai puolisuunnikkaan muotoinen osa. Näitä tuotteita käytetään sarake / paalun perustuksen grillauksen kokoamiseen. Tätä näkemystä voidaan käyttää myös rakennettaessa pohjaa talon tai lehtivarren nauhan perustuksen alle.
 5. FBP - ontto suorakulmainen suuntaissärmiö. Niitä käytetään kevyitä materiaaleja laitteen esiohjatun nauhan pohjaan. Tällaisia ​​onttoja lohkoja voidaan käyttää muottien muodostamiseen monoliittisella nauhalla. Yleensä ne on vahvistettu teräs A-1 tai A-3 muotoilu tai esijännitys. Nämä tuotteet on valmistettu raskasta silikaattibetonia laajennetusta savibetonista tai huokoisista aggregaateista.
 6. FR - käytetään runkorakenteiden rakentamisessa. Nämä ovat lujitetuotteita kestävistä laatuluokista: M500 ja edellä.

Edellä lueteltujen tyyppien lisäksi on olemassa pieniä lohkoja säätöön (hiekkaan ja betoniin), jotka voidaan tehdä itsenäisesti.

Tuotannossa käytetään 20x20x40 cm: n mittoja, minkä vuoksi liuos, jossa on Portland-sementtiä ja hiekkaa, sekoitetaan suhteessa 1: 3. Vahvistusaine on polymeerikuitu ja sora, jossa 5,5 osaa laskee 1 osaan sementtiä. Tuotteiden muodostuksessa välttämättä käytetään värähteleviä pöytiä.

Näiden lohkojen koko ja paino (enintään 40 kg) antavat heille mahdollisuuden käyttää mökin tai kesämökin itsenäistä rakentamista. Pohja hiekkakivestä valmistettujen tuotteiden avulla voi siirtää monoliittisen hihnan tyyppisten alustojen laakerikapasiteettia vastaavat kuormat betonilajikkeista 150, 200 ja 250.

Ilmastettu ja kaasusilikaatti

Kaasusilikaattilohkojen tyypit

Rakennusaika, materiaalien ja työn kustannukset sekä talon toimintaominaisuudet riippuvat pitkälti seinätyypin valinnasta. Yksittäisten talojen, autotallien, majatalojen ja mökkien rakentamisen suosituimpia tuotteita ovat solu- / huokoisen betonin seinämateriaalit. Niiden yleinen käyttö johtuu suurelta osin kehittäjän teknisistä ominaisuuksista ja taloudellisista eduista.

Höyrytetyt betonilohkot valmistetaan teollisesti. Muottiin kaatamiseksi otetaan sementin, alumiinipulverin, kalkin (kalkki) ja kvartsihiekan seos. Tulvatut lomakkeet asetetaan autoklaaviin, kunnes ne ovat täysin kovettuneet.

Valmiin tuotteen yleisimmät parametrit - 60x25x20 senttimetriä. Vertailua varten: 1 lohko = 17 kpl. tiilet, paino 60 kg.

Huokoisen betonin ominaisuudet

Huokoiset lohkot säätiöiden järjestämiseksi

Sen tärkein ero on materiaalin suuri huokoisuus, pienempi paino (verrattuna tiiliin), hyvä kyky säilyttää lämpöä. Joitakin tapoja se voidaan verrata puuhun.

Betonin huokoisuuden ansiosta saavutetaan myös hyvä äänieristys ja lämmöneristys. Suhteellisen pieni paino vähentää merkittävästi laitteen kustannuksia.

Lisäksi hiilihapotetut ja vaahtobetonialustat ovat palonkestäviä, houkuttelevia jyrsijöille ja eivät aiheuta mätää. Lohkot ovat helposti poratut, sahatut, joten on helppo tehdä strobilla niiden asettamiseksi sähköjohdotukseen.

Vaahtobetonialustat

Vaahdon käyttö säätiön rakentamisessa

Näiden tuotteiden valmistuksessa käytettiin hiekan, sementin, veden ja teknisen vaahdon seosta. Hyvin sekoitettu seos kaadetaan muotteihin ja sen annetaan jähmettyä.

Kovettumisprosessin lopussa ilmenee materiaali suljetuilla huokosilla. Valmistusteknologia mahdollistaa lohkojen valmistus suoraan rakennustyömaalla.

Valmiin vaahtolohkon paino on 31 kg, vakiokoot 20 x 30 x 60 cm. Vertailua varten: 1 lohko = 15 kpl. tiilet, joiden paino on 53 kg.

Tärkeimmät erot

Hiilihappopitoiset lohkot asetetaan erityiseen liima-aineeseen, ja hiilihappopitoiset lohkot sijoitetaan sementtilaastiin. Liiman hinta on korkeampi, mutta sen tarve on paljon pienempi kuin ratkaisu. Hiilihapotetun betonin hinta on kuitenkin suurempi kuin vaahtolohkot. Kokonaisuutena töiden päättyessä makaamiskustannukset ja ensimmäisen ja toisen lohkotyypit ovat suunnilleen samat. Vaahtobetonin ja hiilihapotetun betonin edut ja haitat voidaan tiivistää seuraavasti:

 • liima, jota käytetään hiilihapollisen betonin asettamisessa, on hyvä lämmönjohtavuus eikä se vähennä lohkojen ominaisuuksia. Mekaanisissa vaahtolohkoissa käytettävät sementtiastiat muodostavat "kylmäsiltoja" rakenteellisten elementtien välille;
 • kaasujen läpäisevyys kaasutettuun betoniin on paljon parempi, mikä mahdollistaa seinien "hengittämisen". Verrattuna siihen, vaahtobetoni-lohkot imevät kosteutta vähemmän, ja ne on lisäksi laatoitettava. Tämä johtaa lisäkustannuksiin talojen ja huvilojen rakentamisessa;
 • Toisaalta, koska vaahtobetoni ei absorboi kosteutta, sillä on parempi kylmävastus ja lämpösuojaus. Nämä ominaisuudet tekevät materiaalista sopivan korkean kosteuden omaavien rakenteiden rakentamiselle. Ilmastettu betoni ei sovellu tai vaatii höyrysulun, jossa kondensaatio on mahdollista;

Ekologian näkökulmasta katsottuna turvallisimpien aineiden muodostama vaahtobetoni pidetään turvallisimpana. Hiilihapollisen betonin koostumus on alumiinipulveria, mutta kun sitä käytetään oikein, se on myös vaaratonta ihmisille.

Laajennetut savilohkot

Perusrakenteiden rakentaminen kevyiden keräyslohkojen kanssa

Laajennettu savi - materiaali, jolla on hieman suuri paino. Kaasu / vaahtobetoniin verrattuna sardeldittibetonipainot painavat kaksi kertaa niin paljon. Valmistuksessa käytetty materiaali on paistetun saven, sementin, hiekan ja erityisten täyteaineiden ontto osa. Lohkojen kestävyys ja ympäristönsuojelun taso ovat hyvät.

Laajennetut savityöt voivat olla kahdentyyppisiä: ontto tai ontto. Talon, huvivenesataman tai kesäterassin toiminnalliset ominaisuudet riippuvat käytetyistä lohkojen tyypistä. Vaikka ne ovat huomattavasti kevyempiä kuin tiilet, säätö on suunniteltava rakennuksen painon kuormitukseen. Tämäntyyppisten tuotteiden kustannukset ylittävät vaahtobetonin tai hiilihapotetun betonin lohkojen 10-20%, ja niiden käsittely on vaikeampaa.

Vahvuuden suhteen ne ovat kuitenkin selvästi paremmat kuin kaikki muut huokoiset materiaalit. Ceramsite-betonituotteet ovat kooltaan pienempiä, ja ne asetetaan sementtilaastille, ja syntyy lukuisia "kylmäsiltoja". Mökkien seinien leveyden tulisi olla vähintään 40 senttimetriä, pienempi leveys, esimerkiksi 20 cm, voidaan käyttää vain lisäeristeenä tai huvimaja tai veranta.

Lisäksi on syytä muistaa, että runko-tuotteilla on alhaisempi äänieristys kuin ontuvilla. Mitä tulee paisutetun savimassan höyrynläpäisevyyden indikaattoriin, se on alempi kuin muiden materiaalien (hiilihapotettu betoni, puu). Seinien asentaminen tästä materiaalista edellyttää kipsiä tai muita vastaavia töitä.

Jokainen säätiö sopii sardelliittibetonielementtien rakentamiseen, ja sen valinta riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennusalueen ilmastosta.

Oikea valinta

Laitelohkon perustus

Jotta tilat olisi helppo valita huvimajaan tai kotona, on otettava huomioon alueen ilmasto-olosuhteet, maaperä ja rakennuksen toiminnan vaatimukset. Ei ole välttämätöntä hankkia perustuskappaleita tuntemattomilta valmistajilta. Laatutuotteita voidaan valmistaa ainoastaan ​​teollisuustuotannossa.

Seuraavat yksinkertaiset ohjeet auttavat sinua päättämään, mitkä tuotteet ovat parhaiten ostettavissa:

 1. Seuraa yrityksiä, jotka sijaitsevat rakennuksen läheisessä läheisyydessä.
 2. Valitse vain hyvämaineiset valmistajat.
 3. Vaatimus vaatimustenmukaisuustodistuksista ja tuotepassi, tai jäljennös.
 4. Harkitse tarvetta ostaa tuotteita, joilla on erityisiä aukkoja viestintään.
 5. Laske tarvittava määrä lohkoja.

Muista, että vain tavallisesta tai raskaasta betonista valmistetut tuotteet sopivat säätiöihin.

Pohjaseinämäiset betonilohkot

Kuinka tehdä halpoja esivalmisteen lohkoperinteitä omaan kotiisi

Omakotitalon kaistaleet ovat usein monoliittisia betonista tai tehdasvalmisteisista, FBS-brändin erityisistä suurikokoisista perustuslohkoista.

Monoliittiset perustukset ovat kaikkein aikaa vieviin ja kalliimpiin nauhapohjelmiin.

FBS: n perustilohkojen tehdasvalmisteiset perustukset eivät vaadi laitetta eikä purkamista. Säätiö välittömästi asennuksen jälkeen on valmis talon seinien rakentamiseen, sillä toisin kuin monoliittinen,. ei tarvitse odottaa betonin asettamista.

Kuitenkin FBS-lohkojen suuri koko tekevät niistä perustan yksityiselle talolle, joka ei ole kaikkein helpoin ja halpa:

 • Peruslohkojen asennusta varten on käytettävä kalliita nostolaitteita.
 • Säätiön korkeus on mukautettava lohkon kokoon. Tästä syystä säätiö on lähes aina suurempi kuin on tarpeen.
 • Muurausliitosten vaakasuuntainen vahvistus ei saa olla tasolla, jossa sitä tarvitaan, mikä vaatii vahvistuksen poikkileikkauksen lisäämistä.
 • Jos haluat asentaa pitkät lohkot yksityisen talon suhteellisen lyhyen perustan alle, lohkoja on leikattava paljon, tai esimerkiksi peruskiven alapuolella olevat epätavalliset lisäosat, jotka ovat peräisin tiilistä, jotka heikentävät säätiötä.
 • Lohkojen leveys ei myöskään sovi hyvin talon seinien paksuuteen. Pohjaseinä on paksumpi kuin on tarpeen.

Lohkojen PBS: n perustana on liian materiaalipainoinen, raskas ja kallis.

Pienimuotoisten lohkojen ja tiilien perusta

Monissa tapauksissa on käytännöllisempää ja halvempaa asettaa talon perustukset käsin pienimuotoisista betonilohkoista tai tiilistä.

Talon perustuksen käyttämiseen käytetään betonilohkoja (kiinteitä tai onttoja) sekä runsaita sardeldittibetoniseinälohkoja tai tiiliä. Kaavion halpoja lohkareiden pohjaa talolle. Säätiö soveltuu minkä tahansa materiaalin yksityisen talon rakentamiseen.

Esivalmistettu pohja on suositeltavaa käyttää talossa paikan päällä ilman suurta kaltevuutta ja yhtenäisellä maaperällä.

Pohjaveden määrä kausivaihteluiden aikana ei saa nousta kellarikerroksen yläpuolelle. Korkealla pohjaveden pinnalla on parempi käyttää monoliittisen betonin kaistaleita.

Pienimuotoisten muurausmateriaalien perusta on sopiva talon perustuksen rakentamiseen maaperälle, joka ei heilua, heikosti ja kohtalaisesti.

Jos paikan päällä olevat maaperät ovat voimakkaasti hehkuvia, säätö voidaan tehdä sillä edellytyksellä, että maaperä suojataan pakkaselta. Lue täältä, kuinka paljon maaperää kallistetaan sivustossasi.

Muurattujen kellari-seinien osalta käytetään kiinteää betonia tai sardeldittibetonia. Näillä lohkoilla on riittävän alhainen veden imeytyminen, korkea jäätymisvastus ja tarvittava puristuslujuus. Betonielementeissä nämä indikaattorit ovat jonkin verran paremmat kuin laajennetun savibetonin lohkoissa. Jälkimmäiset ovat betonista kevyempiä lohkoja.

Säätiön levittäminen korpulenteista keraamista tiiliä on mahdollista. Mutta tätä materiaalia käytetään harvoin säätiön asettamiseen. Tiilen pieni koko kasvattaa munien monimutkaisuutta. Yleensä tiilipohja on kalliimpaa kuin betonilohkot.

Halvat kaistaleet talon kellarissa

Kellarissa olevan talon kellareissa on kätevää käyttää vibropressoituja onttoja betonilohkoja - besser-lohkoja.

Lohkojen läsnäolon ansiosta lattian pystysuora vahvistaminen on helppoa. Vahvistettu perusta tuntuu hyvin sivuttaisilta kuormilta. Vaihtoehto vertikaalisella vahvistuksella suositellaan kellarille kellarilla. Pystysuoran raudoituksen sauvat sijoitetaan muurikkolohkojen koaksiaalisiin aukkoihin. Kiinnikkeet on varustettu B15-luokan betonilla.

Kannustettujen teräsbetonilaattojen tukemiseksi laajennetun savibetonin ja onttojen betonilohkojen pohjaseinien yläpuolella on välttämätöntä suorittaa monoliittinen teräsbetonivyö.

Kaikkien lohkojen betonielementin yläosan yläpuolella oleva monoliittinen vahvistettu hihna olisi myös tehtävä hiiltyneen betoniseoksen (kaasusilikaatin) tai huokoisten keramiikan seinämien kiinnittämiseksi niihin.

Onttojen betonilohkojen kellarikerroksen seinissä suoritetaan pystyvahvistus. Monoliittisen betonihihnan (vanteiden palkki) käyttämiseen käytetään betonilohkareita.

Monoliittinen alustyyny on kytketty alempaan riviin onttoja lohkoja venttiililähtöihin. Kaikki lohkojen alapuolella olevat aukot on täytetty betonilla.

Kellariseinien osalta on suositeltavaa täyttää betonilla kaikki lohkojen aukot koko seinän korkeudelle.

Jos pohja ei ole kellarissa, riittää täyttämään alarivin lohkon paikat betonilla ja myös vahvistamaan ja täyttämään pystysuorat lohkot betonin seinien kulmissa.

Pohjakerroksen sinusperiaatteet kellarissa nukahtavat ulkona maaperän kanssa vain lattialevyjen asennuksen jälkeen. Muussa tapauksessa maaperän sivuttaispaineen vaikutuksesta kellari seinät voivat johtaa.

Yksikerroksisten tai kaksikerroksisten seinien esivalmistetut perustukset on sijoitettu yhteen kerrokseen. Talon kolmikerroksisen seinän pohja toteutetaan myös kolmikerroksisella - kantajakerroksella, eristyskerroksella ja vuorauksella. Päällyskerros on valmistettu kapeista (12 cm.) Betonielementeistä tai kiinteistä keraamisista tiilistä. Parasta pinnoitemateriaalia on klinkkerirakenteita.

Säätiön seinien paksuus valitaan tavallisesti samoin kuin talon kiviseinien paksuus. Talon, jossa on puiset tai kehysseinät, pohjan seinien paksuus on 250-300 mm.

Pohjamaalit, jotka ovat kosketuksissa maan kanssa, suojaavat kosteudelta. Sellaisissa olosuhteissa, joissa pohjaveden taso on kellarin pohjan alapuolella, riittää, että seinän pinnalle muodostuu polymeeri-bitumi-mastikerroksen muodossa oleva vedenpitävä pinnoite.

Kellarin ulkoseinät on lisäksi kipsattu kahdella kerroksella vedenpitävästä rullamateriaalista. Jotta altaaseen voitaisiin luotettavasti suojata tulvia, varmista, että seinämä tyhjennetään säätiön ympärillä.

Voiman lisäämiseksi lujittavat seinät voidaan sijoittaa mihin tahansa lohkojen kellariviin perusseiniksi.

Talon suojaamiseksi maaperän pakkastumisen vaikutuksista aiheutuvilta muodonmuutoksilta pohjan pohja asetetaan tavallisesti maaperän jäädyttämiseen. Mutta on olemassa muita vaihtoehtoja perustusten rakentamiselle talvimaahan.

Lohko perustan talolle voimakkaasti kallistamalla maaperää

Moderni ratkaisu taloja, joissa ei ole kellarinviljelyä voimakkaasti kohoavilla mailla, on matala syvyyseristeinen lämpöeristetty nauha-pohja.

Ajatus tämän säätiön laitteesta on se, että säätävän lähelle maaperä suojaa jäätymiseltä ja se lakkaa olemasta talvella.

Tätä varten pohja ja sen ympärillä oleva maa lämmitetään kerroksella vaahtomuovia tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Miten eristää säätiö ja maa suojaamaan sitä jäätymiseltä, kuvattu artikkelissa yllä olevassa linkissä.

Muurauslohkojen lämpöeristetyn kellarin laakeriosan suunnittelu voidaan suorittaa alla kuvatulla tavalla huonon talteenoton huonon talon rakentamiseksi.

Ei-kallistamalla, heikosti kallistuvalla ja jopa keskinkertaisella kallistuvilla mailla yksityisen talon matala perustus voidaan tehdä muurausmateriaaleista ja ilman maaperän lämpöeristys.

Edullinen säätiö huonolle maaperälle

Ei-kimmoisa tai heikosti kimmoisa maaperä yksityiselle talolle, on järjestetty matala syvennetty säätiö. Näissä olosuhteissa riittää suorittamaan muurausrivien vaakasuora vahvistaminen.

Pohjustusmateriaalien rakentaminen kevyesti kohottavilla ja suojatuilla maaperillä: 1 - perustustaminen; 2 - kellarin istutus; 3 - sokea alue; 4 - vaakasuora vedeneristys; 5 - lattian täyttäminen maassa; 6 - vahvistava muurausverkko joka 20 cm muuraus;

Muurausrakenteinen, muurausverkko, jonka halkaisija on 4-5 mm. ja solun koko 100x100mm. Säätiön pohjan leveys (kuvassa oleva B-koko) lasketaan maaperän kantavuusominaisuuksien ja rakennuksen painon perusteella - katso täältä.

Kellarivin leveys talon kevyille puuseinille tai kehysseinille useimmille heikosti kelautuville maille on tavallisesti riittävä 20-40 cm: n etäisyydelle. (Suuremman koko koskee kolmikerroksisia rakennuksia). Näille taloille pohjan leveys on yhtä suuri kuin kellarinseinämän paksuus.

Kiviseinien tai lohkojen kivirakenteiden osalta pohjan pohjan leveys heikosti kohoavilla mailla lisätään 0,6 - 0,8 m: iin. (suurempi koko koskee kolmikerroksisia rakennuksia, joissa on teräsbetonilattiat). Täällä kellari seinät ovat ohuempia kuin pohjan leveys.

Jos pohjan leveys ylittää perustuksen seinämien paksuuden, lohkojen esivalmistetun perustuksen seinät on asennettu vaaditun leveyden monoliittisten, vahvistettujen betonityynyjen nauhalle. Tyynyn alaosassa ennen betoniseurattavan vahvistusverkon kaatamista.

Pohjakerroksen pohja tasoitetaan levittämällä kerros hiekkakiveä. Tasoitushiekkalaatan kokonaispaksuus on enintään 600 mm. On vain tarpeellista tampata huolellisesti jokaisen kerroksen irtokaasua. Maaperän kerros on ohuempi, sitä helpompaa on se, että se kastuu.

Jos hiukkasten lohkojen talon seinät, sitten pohjan päälle on ehdottomasti tehtävä kiinteä vyö.

Edullinen matala haudattu pohja keskipitkäälle talville

Maltillisen heilumisasteen maaperässä lisätään kaksi monoliittista vahvistettua betonihihnaa muurausmateriaalien valmistukseen. Yksi hihna on monoliittinen vahvistettu pohja tyyny. Toinen hihna on järjestetty pohjan tai jalustan päälle.

Lisäksi pohjan alapuolella he tekevät hiekkakalvontatuista.

Ei upotettu pohja puuta tai runkorakennetta varten keskipitkääseen maaperään: 1 - hiekka-sora-anti-tuft tyyny; 8 - säätiön ja kellarin rakentaminen; 10 - maaperän täyttö maaperällä; 11 - monoliittinen teräsbetonivyö pohjan päällä; 13 - monoliittinen tukipatja.

Alueilla, joilla ei ole voimakasta kaltevuutta, on riittävä syventää kellarikerroksen pohja 0,3 metrin päähän maasta, kuten edellisessä osiossa.

Kevyille puu- ja kehysrakennuksille hautaamaton säätiö on edullisempi (kuten edellisessä kuvassa). Koska maaperään haudattu sivupinta puuttuu, maaperän jähmettymisen tangentiaaliset voimat eivät toimi tällaisella pohjalla.

Jäätymisvoimien vaikutusten vähentämiseksi on perustan alla järjestetty hiekka-sora-tyyny. Hiekkalaatan korkeus (kuvassa koko h) määritetään laskemalla. Useimmille kohtuullisesti hehkutetuille maaperäille hiekkalaatan paksuus on alueella 0,3-0,5 m. Hiekka-sora-sekoitus sijoitetaan enintään 20 cm: n paksuisiin kerroksiin. Jokainen kerros on varovasti tamped.

Kuolleen haudatun kellarikerroksen (kuvassa) mukai- sen kumipäällysteen paksuutta kasvatetaan keskimäärin laskevilla mailla 0,6 m: ksi. Hiekkalaatan leveyden tulee olla vähintään 200 mm leveä kuin kellarin jalka (koko b). kummallakin puolella. Monoliittisen alustyynyn leveys (kuvion koko b) määritetään laskemalla. Alustan leveys voi olla suurempi kuin perusseinämän paksuus.

Monoliittisten hihnojen ja pohjaosan tyynyjen päälle on lisätty lujitemuovia 2 - 3 pituusakseliin, joiden halkaisija on 10 - 12 mm.

Säätiön monoliittisten alueiden vahvistaminen. a - vahvistusverkko, jossa on kaksi työvahvistusta; b - sama, mutta kolmella tankoilla. 1 - työvahvistuksen A-III pituussuuntaiset sauvat, joiden halkaisija on 10-12 mm; 2 - apumateriaali BP-I, halkaisijaltaan 4 mm.

Monoliittisissa kellarinauhoissa työskentelyraudoituksen vierekkäisten tangojen välinen etäisyys saa olla enintään 300 mm. Tarvikkeiden määrä kasvaa tarvittaessa. Lisäksi leveä monoliittinen tyyny vahvistetaan myös poikittaissuunnassa, joka sijoittaa työvahvikkeen tangot 600 mm: n välein.

Kauniisti haudattujen perustusten ei tarvitse lähteä talvella ilman kuormaa. Jos tällainen säätiö jätetään talvella kuormalle - taloa ei rakenneta, niin pohjan alapuolella olevaa maata on suojattava jäätymiseltä. Pohjan ympärillä oleva maa on peitetty lämpöeristetulla materiaalilla - sahanpuru, olki jne. Talon säätiön erityinen suunnittelu on turvallisempaa ja kannattavampaa antaa asiantuntijoita Riippumaton päätös todennäköisesti johtaa rakentamisen kustannusten liialliseen nousuun jälleenvakuutuksen tai rakenteellisen heikkouden vuoksi, mikä maksaa vielä enemmän.

Lue myös artikkelit: Valitsemalla talon talon talteenottoa varten Mikä on talon paras perusta! Mikä säätiö valitsit? Äänestä! Selvitä, mitä muut ovat valinneet.

Valikoima betonilohkoille säätiölle. Miten valitaan konkreettisia lohkoja säätiön rakentamiseen

Rakenteen kestävyyden takaaminen on vahva ja laadukas perusta. Jotta kaikki toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla, on tärkeää tietää paitsi tekniikka, jolla rakennetaan säätiö, mutta myös pystyä valitsemaan oikein rakennusmateriaalit. Perinteinen ratkaisu tähän kysymykseen pitkään aikaan oli kivi, se korvattiin ensin tiilillä ja sitten betonilla. Mutta äskettäin yhä useammat kehittäjät suosivat betonilohkoja tai FBS: ää (perustuksen kiinteät lohkot). Tänään puhumme tämän materiaalin ominaisuuksista ja siitä, että valitaan konkreettisia lohkoja säätiölle.

Materiaalin ominaisuudet

Jokainen kadun mies tietää, että säätiön on oltava mahdollisimman vahva ja kestävä. Siksi rakentamisen kustannukset ovat yli 20% talon kokonaismäärästä, mukaan lukien sisä- ja ulkokoristelu. Betonilohkojen käyttö säätiön alle voi vähentää kustannuksia uhraamatta laatua. Tietenkin, jos otat oikein materiaalin. Lisäksi FBS on melko helppo asentaa, ja koko työ kestää paljon vähemmän aikaa kuin kaatamalla sama nauha, puhumattakaan tiilestä.

Betonielementit ovat hyviä ei vain asuinrakennusten perustusten luomiseen vaan myös massiivisiin aitoihin ja muihin tarkoituksiin. Ne luovat monoliittisen rakenteen, jolle on tunnusomaista korkea lujuus ja vakaus.

Säätiön betonilohkoilla on seuraavat edut:

 • lyhyt rakentamisaika (itse asennus on yleensä erittäin nopeaa, mutta suurimman osan ajasta käytetään rakennuspalikoiden valmistukseen);
 • kyky työskennellä minkäänlaista maaperää, myös kallistumista. Ainoa poikkeus on kivinen maaperä;
 • suurin lujuus;
 • suljetaan pois säätiön epätasaisen sakeutumisen aiheuttamat rakenteelliset vääristymät (FBS syvenee optimaaliselle tasolle, joka otetaan huomioon laskelmissa ja riippuen maaperän fyysisistä ominaisuuksista paikan päällä);
 • vastustuskyky erilaisille luonnollisille vaikutuksille, mukaan luettuna pohjaveden keventäminen ja pohjaveden eroosio;
 • PBS-säätiöitä voidaan rakentaa mihin tahansa ilmastovyöhykkeeseen, myös pohjoisilla alueilla, joilla raskas sakka putoaa jatkuvasti, eikä pohjaa voida siirtää perinteiseen tapaan.
 • lämpötilakestävyys -70 ° - + 50 ° (tämä selittyy FBS: n rakenteella ja tiheydellä);
 • käyttöikä on yli 50 vuotta.

Valitettavasti, kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, FBS: llä on haittoja. Tärkein niistä on kunkin tuotteen suuri paino, joka pakottaa heidät käyttämään laajamittaisia ​​laitteita rakentamiseen, mikä puolestaan ​​lisää kustannuksia. Myös rakennustyömaalla on varattava tarpeeksi vapaata tilaa käyttämättömien lohkojen varastamiseen ja laitteiden sijoittamiseen.

Toinen vaikeus on ilmasto-olojen lohkojen oikea valinta. Muussa tapauksessa rakennus voi kaatua ja seinät muuttua. Jos yksikkö ei ole tarpeeksi vahva epävakaalle ilmastolle, lämpötila ja kosteus putoavat nopeasti tuhoamaan sen. Huolellinen materiaalien suunnittelu ja valinta voivat helpottaa tällaisia ​​ongelmia. Usein levyille, joita käytetään liuskalle, käytetään lohkojen tukirakenteena. Ne yhdistävät koko rakenteen maahan ja jakavat tasaisesti suuren kuormituksen ja lisäävät säätiön kosketusaluetta.

Tekniset ominaisuudet

Ennen kuin siirryt lohkojen varastoon, tutustu teknisiin ominaisuuksiin ja tyyppeihin. Säätiön betonileveiden mitat voivat olla erilaisia, samoin kuin niiden hinta, tiheys ja rakenne. Valmistusmateriaali on betonia tai laajennettua savea. Lohkot voivat sisältää lujitusta. Koostumus voi sisältää erilaisia ​​lisäaineita, joilla parannetaan pakkasvastusta.

Rakenne erottelee betonilaattojen, betonin, raskasbetonista tai silikaattibetonista valmistetun betonilohkon ja FBS: n kiinteän osan. Mukavaan kuljetukseen niissä on erityiset kiinnityssilmukat, joihin ne vedetään ja asetetaan kaivantoihin.

Erityinen koostumus selittää tuotteiden vahvan lujuuden ja kestävyyden. Valulaitteita varten käytetään kiinteitä muotoja tai tiimityötä, kun vahvistusta (tai ei) ja tarkasti säädettyjen komponenttien seos sijoitetaan. Tämän jälkeen lohkoihin kohdistuu vibropressointi, jonka seurauksena kaikki betonista poistuneet ilmakuplat jättävät betonille voimakkuuden. Keraamilohkot eivät ole yhtä vahvoja ja raskaita kuin muutkin, joten niitä käytetään rakentamaan pieniä kevyitä rakenteita tai aidoja.

Lujuudesta riippuen tavallisiin ja kevyisiin betoniin kuuluu lohkoja. Ensin voidaan kutsua myös keskitason tiheydeltään betonilohkoiksi. Viime aikoina niitä on käytetty harvemmin johtuen kevyiden betonituotteiden lajimassasta. Kevytbetonilohkot ovat vaahtobetonia tai huokoista betonia. Tämän takia niillä on niin pieni paino, että yksi lohko voidaan helposti nostaa käsin ilman laitteita. Muuten, tämä selittää niiden suosiota yksityisessä rakentamisessa. Mutta tällaisten lohkojen useiden kerrosten asuinrakennuksen perusteet eivät toimi - ne ovat tuskallisen herkkiä. Ne soveltuvat rakennusten ulko- ja sisäseinien rakentamiseen. On erittäin helppoa työskennellä sellaisten FBS: iden kanssa, ja tämä koskee paitsi painoa, myös kykyä leikata ja leikata ne helposti tavallisimmilla käsityökaluilla. Tämä on hyödyllistä, jos haluat piilotettua johdotusta tai muuta viestintää.

Pääominaisuuksiin kuuluvat säätiön betonilohkojen mitat, paino ja kustannukset. GOSTin mukaan kaikki mitat ovat vakioita ja ne ovat saatavilla useilla eri alueilla:

 • pituus 80-240 cm;
 • 30 tai 60 cm leveä;
 • korkeus 30 ja 60 cm.

Paino riippuu suoraan lohkojen koosta ja koostumuksesta. Se voi olla 340 kg - 2 tonnia (tavalliset ja raskaat betonit). Pienikokoisen yksityisen rakentamisen yhteydessä käytetään lähinnä 120x30x60 cm: n tai 240x80x60 cm: n tuotteita, kuten betonilohkojen hinnoittelua säätöön, sen vaikutusta sekä sen koon että laadun vuoksi.

Lohkojen valinta

Jotta voitaisiin valita sopivin materiaali tietylle ilmastolliselle alueelle, maaperälle, määrättiin toiminnalliset vaatimukset tulevalle rakennukselle, sinun on tiedettävä tietyt kriteerit FBS: n valinnalle. Ensinnäkin on ymmärrettävä, että korkealaatuisia tuotteita voidaan valmistaa vain tehtaalla, joten sinun ei pitäisi hyväksyä tarjouksia ostaa käsityölohkoja halvemmalla. Opi, mitä ominaisuuksia valitulla tehtaalla on ja onko sillä varmentamistekniikka.

On suositeltavaa aloittaa valvonta tunnettujen valmistajien kanssa, joilla on maine rakennusmarkkinoilla. Ostaessasi muista pyytää laatusertifikaattia ja tuotepassi (kopio passista).

Kun rakennusta rakennetaan, on otettava huomioon se, että viestinnät tuodaan sisään - valo, vesi, jätevesi. Tietenkin on mahdollista tehdä reikiä betonilohkoihin, mutta tämä vaatii erikoislaitteita, aikaa, voimaa ja taitoja. On helpompi ostaa valmiita lohkoja, joissa on kaikki tarvittavat reiät. On mahdollista poimia tuotteita kaikenlaisille viestintäputkille.

Ymmärtää, kuinka monta lohkoa tarvitaan rakennustöihin, jaa alue, joka on jaettu pohjaan tai seinään lohkon mitat. Huomaa, että jotkut valmistajat tarjoavat luettelon tuotteiden nimelliskoosta, mukaan lukien 10 mm lisää laastia pitkiä ja korkeita. Leveys pysyy pääsääntöisesti muuttumattomana, koska lohkojen seinät tehdään yksiriviseksi. Säätiöihin soveltuvat vain tavalliset tai raskaat betonielementit. Näin ollen onttojen ja kevyiden betonilohkojen poistaminen voi vähentää merkittävästi hakusädeä.

Estä kokoja

Asunnon tai aidan perustuksen rakentamiseen olisi käytettävä tuotteita, joilla on selkeä identtinen geometria. Muodon ja koon valinta riippuu valmistusprosessin erityispiirteistä. Keskilohkon mitat ovat 450x225 mm ja paksuus voi olla 75-230 mm. Erityisillä perustilohkoilla voi olla sama korkeus ja pituus, mutta leveys on erilainen.

Säätiöissä on suositeltavaa valita FBS mahdollisimman pitkä pituus, jotta rakennetta saadaan kestävämmäksi ja kestävämmäksi ja vähentää saumojen lukumäärää. Mitä vähemmän nivelet ovat, sitä vahvempi on perusta, ja asennus on paljon nopeampaa.

Jos sinulla ei ole tilaisuutta vuokrata suuria rakennustarvikkeita tai haluat säästää enemmän rahaa, voit käyttää säätiöön betonilohkoja 20x20x40. Jokainen heistä painaa vain 35 kg, joka on täysin aikuisen miehen voima. Tietenkin työvoimakustannukset ovat korkeat, mutta voit tehdä ilman tekniikkaa. Kompaktien yksiköiden edut eivät pääty sinne. Heille ei ole tarvetta rakentaa muottirakennetta, heillä on suuri lujuus ja asennus vaatii yleisen käsityksen siitä, miten tehdään tiilimuuraus. Samaan aikaan on mahdollista rakentaa tällaisten lohkojen pohja milloin tahansa vuoden, minkä jälkeen voit heti aloittaa seinien rakentamisen eikä odottaa kutistumista.

Valitettavasti pienen koon vuoksi "manuaalinen" FBS ei anna suurta lujuutta, että pitkät raskas lohkot. Toinen haittapuoli on materiaalin suuri kulutus ja sen seurauksena asennusajan ja työvoimakustannusten nousu.

Asennustekniikka

Lopuksi selostetaan lyhyesti betonielementtien asennus. Ensinnäkin on tarpeen tutkia maan ominaisuuksia sekä laskea kuorma talon tai aidan pohjalle. Ne riippuvat käytetyistä materiaaleista: tiili, sandwich-paneelit, betonilaatat, erilaiset lohkot, kivet, puu jne. Kun tulokset ovat valmiina, voit aloittaa projektin ja laatia kustannusarvion.

Miten säätiö asetetaan:

 1. Sivustonvalmistus - tyhjentää tilaa säätiölle, valitse lohkojen tallennuspaikka ja mahdolliset suuret laitteet.
 2. Kaivaminen - kaivaminen. On mahdollista työskennellä betonilohkareilla millä tahansa maaperällä paitsi kallioon, on tärkeää sijoittaa ne jäätymissyvyyteen, muuten maaperä yksinkertaisesti työntää sen pinnalle. Kaivanto on kaivettava niin, että seinät ovat kulmassa, eli niin, että se osoittautuu trapetsiksi. Muutoin et voi tiivistää saumoja lohkojen väliin ja tehdä korkealaatuisesta vedeneristyksestä. Laajennus pohjassa on noin 40-50 cm niin, että henkilö voi vapaasti sekoita pohjaa pitkin. Kaivannon pohjalla sinun täytyy kaataa kerros hiekkaa ja soraa soraa, joka varovasti tamping kunkin niistä. Ne toimivat tyhjennystyynynä ja nopeasti tyhjenevät vettä betonilohkosta, jotta ne eivät romahdu ennenaikaisesti. Tyynyn kiinnittämisen jälkeen varmista, että se on vaakatasossa rakennustason avulla.
 3. Säätölohkojen kokoonpano - tähän tarvitaan ennalta suunniteltu lohkojen skaalaus. Ennen lohkojen asentamista kaivannolle on välttämätöntä tehdä sementtikanta - kaada liuos viemäröintitasolle ja tasata se. Lohkojen asentamisen jälkeen kaikki niiden väliset saumat on tiivistettävä tiiviisti betonilla.

Videon alapuolella - betonielementtien perustukset aitaukseen:

Tällaisille perustuksille riittää sijoittaa 2-3 riviä lohkoa riippuen materiaalista, josta itse aita tehdään. Rivien välissä on betoni. Asennuksen jälkeen asennuslenkit on leikattava hiomakoneella tai vain lyödä vetoa vasaralla (tee tämä sen jälkeen, kun laasti on kuivunut). Tämän jälkeen se pysyy vedenpitävässä pohjassa ja täyttää kaivannon seinän ja lohkojen välisen raon.

Vahvistettu betonilohko perustuskokoonpanoon: asennustyypit ja -ominaisuudet

Matala rakentamisessa on yleisimpiä nauha-alueita. Niiden laitteita varten ne täyttävät monoliittisen hihnan tai kokoavat esivalmistettuja rakenteita, jotka käyttävät erikoisraudoitettuja betonilohkoja säätiölle. Sen ytimessä esivalmistetut raidat perustuvat myös yhteen kokonaisuuteen, mutta koostuvat monista elementeistä - lohkoista.

Säätiön lohkojen tyypit ja ominaisuudet

Löytämiseen voidaan käyttää kahta tyyppiä:

 • ontto lohkot (FWP)
 • lohkot kiinteällä rakenteella (FBS)

Myös monoliittisia leikkauslohkoja, joissa on erillinen etiketti - FBV.

Lohkot, joilla on ontto rakenne, ovat alhaisia ​​ja niitä voidaan käyttää vain kevytrakenteisten (puisten) rakennusten perustuksiin. Ne ovat vähemmän kysyntää kuin korpulentaariset betonilohkot, joita käytetään rakennusten perustusten rakentamiseen massiivisilla rakenteilla.

FBS-lohko on valettu betonista yksinomaan tehtaalla. Sen päissä on suorakaiteen muotoisia syvennyksiä, jotka helpottavat pystysaumojen kaatamista.

Betonilohkon tyypin mukaan:

 • kevytbetoni
 • raskas betoni
 • laajennetusta savea betonista (erikoisratkaisu, jossa lujittavan täyteaineen rooli, jossa suoritetaan rakeistettu, laajennettu savi).

Happoille maaperä on suositeltavaa käyttää lohkareita, joissa on graniittikiveä, mikä lisää materiaalin kestävyyttä tällaiseen ympäristöön.

Täysikokoisia lohkoja säätiön alapuolella on saatavana eri kokoisina. Suurin niistä on suunniteltu massiivisiin rakennuksiin ja vaativat erikoislaitteiden käyttöä asennuksen aikana. Pienemmät lohkot käytetään pienissä rakennuksissa ja ne pinotaan käsin.

Valitessasi FBS: n, sinun on ohjattava materiaalin ominaisuudet ja ohjattava merkinnät.

Siten nimitys FBS 2-2-4 on lohko, jonka pituus on 2 dm, leveys 2 dm ja korkeus 4 dm. Nämä mitat ovat optimaaliset kevyisiin rakennuksiin. Tämän laitteen paino on hieman yli 30 kg, mikä mahdollistaa asennuksen ilman tekniikan käyttöä.

Rakennetaan betoniterästen pohjaa

Esivalmistetun alustan rakentamisella on joitain ominaisuuksia ja se suoritetaan seuraavassa järjestyksessä.

Aluksi tontti on merkitty tapilla ja langalla, ja sitten kaivetaan kaivo. Täällä on huomioitava joitakin kohtia:

 • syvennyksen tulee olla 15 cm maanpinnan alapuolella;
 • pohjan alapuolella olevan sivun kaikilla puolilla on oltava 3 metrin toleranssi, jotta lohkojen asennusta varten on vapaata tilaa;
 • pohjavedessä on tarpeen varustaa kuivatus ja vahvistaa maaperää rauniolla tai hiekalla;
 • on tarpeen ottaa huomioon tuuletusaukkojen järjestäminen tukiseiniin ja sisäisiin väliseinämiin;
 • kaivaa voidaan kaivata käsin ja kaivukoneen avulla, joka tapauksessa kaivamisen lopussa pohja on tasoitettava tavallisella lapioon.

Sitten säätiö on valmis:

 • kaivannon pohja peitetään hiekalla 10-20 cm kerroksessa, vuotaa vettä, tasoitetaan ja tiivistetään;
 • Kosteudenkestävä materiaali asetetaan hiekkapyyhkeelle - polyeteenikalvo tai kattohuopa. Tehokkaampi menetelmä on 5-7 cm paksuinen sementtipohjamaalaus tai betonirakenteinen FL-lohko. Pohja tasoitetaan tiukasti tasolla;
 • tyynyjen yläpinnasta sopii vahvistusverkkoon. Samalla sen reunan ja lohkon reunan välissä on oltava vähintään 3 cm: n etäisyydellä.
 • vahvistuspalkit on johdotettu ja verkko kaadetaan kerroksella laastia.

Base on valmis, voit aloittaa lohkojen järjestämisen kaivannossa. Jos varustat lohkojen perustan omiin käsiisi, tämä prosessi on suoritettava seuraavassa järjestyksessä:

 • PBS: n ensimmäinen rivi sopii kulmaan;
 • pysty- ja vaakasuorat liitokset täytetään betonilla;
 • jokaisessa myöhemmässä rivissä lohkot pinotaan tiililigaation periaatteella - ylemmän lohkon tulisi olla alareunassa kaksi, joka estää pystysuoran sauman keskellä;
 • Uusi rivi asetetaan sen jälkeen, kun edellinen on täytetty ja se on tarkistettava tasolla;
 • asennuksen päätyttyä asennetaan muotti, ja viimeisen rivin yläreunoihin kaadetaan lujitushihna (grillage).

Kun liuos kovettuu, muotti poistetaan, kaikki tarpeettomat elementit poistetaan ja tehdään kaksi tärkeää lopullista prosessia:

 • kellarin vedeneristys - pohjan pinta pinnoitetaan ulkopuolelta. Samalla voidaan myös suorittaa lämpöeristys käyttäen esimerkiksi laajennettua polystyreeniä, joka on kiinnitetty liimalla tai kupin nauloilla;
 • täyttö, poistamalla aukkoja säätiössä. Vuorattu lohkojen välinen tila ja kaivannon sivupinta täytetään hiekalla, joka on täytetty vedellä ja tiivistetty.

Päällystetyn betoniteräksen päälle on yleensä asennettu vahvistetut betonilattiat.

Teknologia ajoittaiset (precast-monoliittiset) perustukset

Koska talon lohkoperustan rakentaminen vaatii huomattavia rahoituskustannuksia, matalan asuntorakentamisen yhteydessä niiden laittamista käytetään nykyään usein ei kiinteissä riveissä, mutta pienillä run-up-alueilla. Tällaisia ​​perustuksia kutsutaan epäjatkuviksi ja vähentää käytettyjen lohkojen määrää noin 25%, mikä vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia.

Rakentamalla esivalmistettuja monoliittisia säätöjä laattojen tyynyt asetetaan pohjalle 25-50 cm: n askelin ja sitten asennetaan useampia riviä perustilohkoja, joiden päät pätevät kahdelle aihiotyynylle tai kahden lohkon alemmalle riville. Tuloksena olevat ontot tilat suljetaan molemmilta puoliltaan muottipaneeleista ja ne betonoidaan betonilla, jonka luokka on vähintään B12,5. Tämän rakenteen vahvistamiseksi ja tasoittamiseksi monoliittinen, vahvistettu betonivyö on usein järjestetty säätiön yläosaan.

Jatkuvien perustusten tehokkuuden parantamiseksi laattojen tyynyjen sijaan on suositeltavaa muodostaa kiinteä monoliittinen hihna kaivannon pohjaa pitkin. Tämä tekniikka soveltuu parhaiten heterogeenisten maaperärakenteiden rakentamiseen, missä paikallisen sakkauksen todennäköisyys on suuri.

Suositukset teräsbetonilohkojen kokoonpanolle

Kun asennat betoniteräksiä, on noudatettava seuraavia suosituksia:

 1. Työ tulee aloittaa lohkojen asennuksella kulmissa ja seinien leikkauspisteissä. Sitten näiden majakoiden yläreunojen tasolle on tarpeen venyttää lanka ja kiinnittää siihen tarkentamalla jäljellä olevat lohkot porrastetusti sementti- ja hiekkalaastiin 2 cm: n kerroksella tasoittamalla se pohjalla. Pystysuorat liitokset on täytettävä tiiviisti laastilla, kun lohkot asetetaan.
 2. Jos lohkojen kokonaispituus ei ole yhtä suuri kuin seinän pituus, on valmistettava lisäelementit (tiivisteet).
 3. Lohkojen välissä on oltava aukot viestintään. Asennettaessa vuoraukset vesiputkien ja jäteveden asentamiseksi nämä aukot täytetään liuoksella.
 4. Kun asennat yksiköitä, on välttämätöntä sitoa ne riveihin, erityisesti niissä paikoissa, joissa ulkoiset ja sisäiset seinät liitetään. Emme voi sallia aikaisempien ja säädettyjen sarjojen liitosten yhteensopivuutta.
 5. Viimeisen asennuksen jälkeen vaakasuora pinta tarkistetaan tasolta, pystysuoraksi laipalla. Pienet vääristymät korjataan romuilla. Jos epäsäännöllisyydet ovat merkittävämpiä, lohko puretaan, tasoitetaan tai korvataan uusi laasti, sitten lohko asetetaan ja tasataan uudelleen. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä vaakasuoraan yläreunaan.

Lohkojen esivalmisteen liuskajohdot vaativat vähemmän järjestelyajankohtaa kuin monoliittisen pohjan valu, mutta se on kalliimpaa ja työvoimavaltaista. Jopa sellaisten lohkojen käyttäminen, joilla on riittävän pieni paino rakentaa tällainen säätiö on melko vaikeaa. Siksi kehittäjät käyttävät vahvasti betonilohkareita pylväsperiaatteiden rakentamiseen.

Kuten tämä artikkeli? Jaa kavereidesi kanssa

Säätiön betonielementit - kätevä ja luotettava rakennusmateriaali, joka on tarkoitettu rakenteeltaan kellareihin ja kellariin, antaa kehittäjälle mahdollisuuden säästää huomattavasti rahaa rakentamiseen. Lohkot säätiölle muodostavat tulevan kellarikerroksen seinät ja tulevat koko rakennuksen perustaksi.

FBP-pohjaiset lohkot, tyypit ja standardit GOST

Pohjustuslohkot ovat kiinteitä ja onttoja. Ne on valmistettu silikaattibetonista, huokoisesta ja raskaasta betonista.

Pohjustuslohkot valmistetaan GOST 13579-78: n mukaisesti, mikä heijastaa tiettyjä valmistetun tuotteen vaatimuksia:

 • yksikön tekniset ominaisuudet;
 • konkreettisia tuotteita;
 • tärkeimmät parametrit koossa;
 • materiaalin ja sen osien standardivaatimukset;
 • luettelo toleransseista;
 • tuotteen vastaanottoa ja valvontaa koskevat perusvaatimukset;
 • lohkojen varastointi- ja kuljetussäännöt.

Pohjaseinämäiset betonilohkot

Hollow-ydinlohkot valmistetaan tavaramerkillä FBP ja niillä on:

 • pituus 2380 mm;
 • 400 mm, 500 mm ja 600 mm leveä;
 • korkeus 580 mm.

Lohkon koko pituudelta on sokeita aukkoja, suorakulmion muodossa. Kussakin tällaisessa lohkossa on neljä reikää, jotka muuttuvat suorakulmaisesta pyöristettyyn muotoon. Onton ydinlohkarei- den valmistukseen käytetään materiaaleja, kuten raskasbetonia, keskitiheyksistä silikaattibetonia ja huokoisia aggregaatteja, kuten laajennettua savea betonia.

FBP: n positiiviset ominaisuudet, ominaisuudet

FBP-lohkoilla on seuraavat ominaisuudet:

 • pakkasvaste. Yksikön stabiilius matalissa lämpötiloissa sallii sen käytön pitkälle pohjoisen kovan ilmasto-olosuhteissa;
 • betonin vedenkestävyyden korkea indikaattori mahdollistaa tuotteen käytön pohjaveden läheisyydessä;
 • luotettavuutta. Se on aikaansaatu metallirakenteisten rakenteiden avulla, jotka kulkevat lohkon koko pituudelta;
 • FBP-mittasuhteet mahdollistavat nopeuden lisäämisen;
 • ei vaadi ylimääräistä rakennemuotoa;
 • selkeät geometriset muodot varmistavat lohkojen tiukan asentamisen toisiinsa;

Onttojen ydinlohkojen osalta tällaisten tuotteiden valmistajalta saatu hinta on merkittävästi pienempi kuin jakeluverkossa.

Hollow-ydinlohkot - standardit ja ominaisuudet

Esivalmistetut rakenteet vähentävät merkittävästi rakenteiden rakentamisen aikaa. Säätiölohkot on tarkoitettu pääsääntöisesti rakennusten rakentamiseen kellareilla. Ne muodostavat rakennuksen maanalaisen osan seinät, samalla kun ne ovat tulevaisuuden kodin perusta. Lohkot säätiölle ovat kiinteitä ja onttoja. Ja ne on valmistettu raskaista, huokoisista tai silikaattibetonista.

standardit

 • betonituotteiden rakennetyypit;
 • tekniset eritelmät;
 • kolmiulotteiset parametrit;
 • materiaalivaatimukset;
 • toleranssit;
 • hyväksymistä ja valvontaa koskevat säännöt;
 • varastointi ja kuljetusmenetelmät.

Hollow-lohkot annetaan FWP: n nimellä. Rungossa, jonka pituus on 2380 mm, on sokeita onttoja, jotka eivät pääse 30 mm: n suljettuun reunaan. Tuotteiden korkeus on 580 mm, leveys 400, 500 ja 600 mm. Sisäänkäynnin aukkojen suorakulmainen poikkileikkaus on kapeampi niiden tunkeutumisen aikana. Niiden koko:

 • sisääntulon pituus - 430 mm, pohjassa - 350 mm;
 • sisäänkäynnin leveys on 160, 220 ja 320 mm, riippuen siitä, kuinka laaja ovat perustilohkot;
 • 550mm syvyyteen.

Kussakin FBP: ssä on neljä reikää, jotka kulkevat suorakaiteen muotoisesta avoimesta pyöristetystä osasta - suljetussa.

Säätiölohkoissa on symbolit, jotka osoittavat tuotteiden tyypin (meidän tapauksessamme - FBP), kolme kokoja desimaaleina, pyöristetty alas, betonityyppi ja valtion standardinumero. Esimerkiksi: FBS 24.5.6-C GOST 13579-78. Tällaisia ​​merkintöjä pidetään vakiona, vaikka alan määräyksillä on oikeus muuttaa sitä hieman.

Betonielementtien muodossa:

 • T - raskas;
 • C - keskimääräinen tiheys (silikaatti);
 • P - valmistettu käyttäen huokoisia aggregaatteja (laajennettu savibetoni).

Kaikkien lueteltujen materiaalityyppien avulla tuotetaan pohjapaneeleja, joissa on aukkoja. Betonin tyypin ja sen luokan puristuslujuuden suhde FBP: lle:

 • betonia sisältävään raskaaseen ja savibetoniin - В12,5;
 • silikaatti - B15.

Tuotteiden vertailu- massa tässä tapauksessa on:

 • raskaasta betonista - 1,05... 1,4 t;
 • silikaatista - 0,88... 1,17 t;
 • laajennettua savea - 0,79... 1,05 tonnia.

Frost-resistanssi sekä betonin vedenkestävyys on hyväksytty rakennusstandardien mukaan riippuen alueen ilmasto-olosuhteista ja säätiön toiminnasta. Nämä selitykset on esitetty hankekuvauksessa. Erityistä huomiota kiinnitetään rakennustyömaan geologisiin olosuhteisiin. Erityisesti tärkeä parametri on ympäristön aggressiivisuus. Tutkimuksen jälkeen tehdään mukautuksia betoniseoksen koostumukseen, josta tuotteet valmistetaan.

Kummassakin pohjaseinässä, joissa on aukkoja, asennetaan kaksi kiinnityslenkkiä brändistä P2. Ne ovat lujitettu sauva, jonka halkaisija on 10 mm. GOST-piirustuksissa ja silmukkakokoja esitetään. Ne on asennettu erityisiin syvennyksiin 80 mm: n etäisyydellä lohkon päästä. Tangon ulkonevan osan pinnalla ei saa olla betonivirtoja.

toleranssit

Standardit määrittelevät lineaaristen mittojen toleranssit molempiin suuntiin:

 • pituus - 13 mm: n sisällä;
 • leveys - 8 mm: n sisällä;
 • korkeus - 8 mm: n sisällä.

Pintojen suoruus ei saisi poiketa korkeintaan 3 mm koko perustilohkojen koko pituudelta tai leveydeltä. Lisäksi kehossa ei ole halkeamia, lukuun ottamatta pieniä pintavirheitä.

Erityisominaisuudet

Onton lohkojen käyttö tuotteiden ilmeisestä hauraudesta huolimatta lisää säätiön luotettavuutta. Tosiasia on, että sen turvallisuusmarginaali kasvaa johtuen rakenteen vahvistamisesta pystyvahvistustangoilla ja aukkojen täyttämisen seurauksena konkreettisella ratkaisulla. Tällöin lohkot suorittavat pysyvän muottirakenteen toiminnon ja pääsevät melko jäykkään monoliittiseen adheesioon betonilla, joka kaadetaan rakenteellisten reikien sisään. Säätiö on voimakas ja heikosti reagoi sivuttaiskuormien vaikutuksiin.

Ammattilaiset väittävät, että FBP: t eivät ole perusteltuja vähäisen rakentamisen kannalta.

Heidän argumenttinsa ovat seuraavat. On mahdotonta nostaa peruslohkoja käsin, joten heidän asennustaan ​​varten on velvoitettava rakentamaan nosturi. Hänen työnsä arvioidaan koneen ajalta ottaen huomioon seisonta-ajan, joka on kallista yksityiselle kehittäjälle. Lisäksi tuotteiden kuljettamiseen asennuspaikkaan tarvitaan kuorma-auto sekä lohkojen asentamisen prosessi - ratkaisun eräs sekoitus. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat työhön arvostukseen onttojen lohkojen perustuksen rakentamisessa.

Valmisvalmisteisilla tuotteilla on epäilemättä etuja. Mutta niiden täysi hyöty ilmenee maanalaisten rakennusten rakentamisessa. Tällöin lohkot tarjoavat:

 • asennusnopeus - ei tarvitse rakentaa muottipesä ja odottaa betonin lopullista asettamista;
 • Kellariseinien selkeä geometria teollisuustuotteiden vakiokokoista johtuen;
 • väitetty tiheys ja vahvuus.

FWP-aukot täytetään paitsi betonilla myös eristyksellä. Tämä mahdollistaa lohkojen käytön, kun rakennetaan lämmittämättömien kellarikerrosten perusseinämät ja jopa maanrakennustyöt, joissa ei ole keskuslämmitystä. Tietyissä tapauksissa onttoja lohkoja käytetään suojavarusteina lämmitysjärjestelmien putkistoihin tai vesihuoltoon. Tällöin betonilohkojen putkien ja sisäseinien välinen tila täytetään eristävällä vaahdolla.