Kuinka tehdä laatan omin käsin?

Yleensä kivitaloissa lattiat valmistetaan esivalmistetuista raudoitetuista betonilohkareista. Mutta joskus on välttämätöntä, että lattialaatta tehdään käsin.

Esivalmistettujen levyjen asennusohjelma.

Tällaiset voivat olla suhteellisen harvinaisia ​​tapauksia, kun esimerkiksi on ongelmallista käyttää nosturia tai muuta rakennuslaitteistoa ilman, että levyjen asentaminen on mahdotonta. On tarpeen valita lattianvalmistus omalla kädellä myös silloin, kun arkkitehtuurihankkeeseen liittyy tilojen epätasainen asettelu.

Joka tapauksessa kotitekoisten laatikoiden on vastattava selkeästi kaikki tekniset vaatimukset, jotka asetetaan teollisesti valmistetuille betoniteräksille. Siksi on syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin tällaisten levyjen tuotannon tekniikkaa pois betoniterästuotteiden kasveista.

Joitakin etuja laattojen tekemiseen

Itse kaadettavat monoliittiset betonilaatat kiinnitetään paitsi silloin, kun ei ole muuta fyysistä ulosmenoa. Joskus arkkitehtoninen, teknologinen, muotoilu, ekologinen tarkoituksenmukai- suus tulee esiin. On syytä huomata, että tällaisissa tapauksissa etuna on, että tämän menetelmän edut ovat erityisen havaittavissa.

Kun valitaan tuotantolaajennus monoliittiselle levylle omilla kädillä, valmistaja ei välttämättä huolehdi siitä, mistä ongelmista aiheutuu rinnakkaisliitosten esiintyminen tehtaalla vahvistettujen betonilaattojen välillä.

Lisävahvisteiden laatat.

Ylimaalauksen saumaton malli, joka taataan monoliittisen pinnan valssauksella, mahdollistaa tasaisen kuormituksen ulkoisten seinien, sisäisten väliseinien ja rakennuksen perustan.

Lisäksi tämä lattianpäällystysmenetelmä mahdollistaa huoneen sisätilojen suunnitella vapaasti, jotta huoneen koko ja kokoonpano vaihtelevat suuresti, mikä ei riipu yläpuolella olevista vakiolevyistä vaan luottaa mielivaltaisesti asennettuihin pystypylväisiin.

Lopuksi, kun järjestetään parveke yhdessä monoliittisen laatan kanssa, ei tarvita ylimääräistä pohjalevyä.

Lattian valmistuksessa tarvittavat materiaalit, työkalut ja laitteet

Jotta lattialaatta itsessään voidaan tehdä korkealla tasolla, päällikkö tarvitsee seuraavaa:

Piirustus lattialaatasta, jossa pyöreät aukot 220 mm paksu.

 • puutavaran hakaset;
 • kirves;
 • vasara;
 • rakennustaso;
 • tasolla;
 • kynnet;
 • puupalkki muottien tukien valmistukseen (1 tuen määrä 1 m 2);
 • puiset levyt (50x150 mm);
 • vanerilevyt 20 mm paksu;
 • teräsvahvistus (halkaisija 10-12 mm);
 • kiinnitys taivutusvahvistukseen;
 • raudoitusvaipat;
 • M350 betoni (voidaan tehdä itsenäisesti sekoittamalla sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä).

Kuinka tehdä laatan päällekkäisyydet omiin käsiinsä: yleiset säännöt

Ennen kuin siirryt suoraan monoliittisen levyn varsinaiseen asennukseen, sinun on tutkittava huolellisesti kaikki tämän toiminnon vivahteet. Kuten mikä tahansa työ, se on mahdotonta ilman alkuperäisen luonnoksen laatimista.

Laitteen kellarijärjestelmä.

Se voidaan tilata jossakin erikoistuneesta yrityksestä rakennusten rakennesuunnitteluasiakirjojen laatimiseen. Tämä vaihtoehto näyttää parempana kuin käsinkirjoitetut laskelmat, koska vain asiantuntijat voivat laskea vaikutuksen taivutusmomenttialusta mahdollisimman suuren kuormituksen alle.

Mutta voit tehdä tämän osan työstä itse, viitaten esimerkiksi Internetiin tarvittaviin kaavoihin ja suosituksiin. Erityisesti löytyy kuvaus laattojen tuotantotekniikasta taloon, jonka korkeus on jopa 7 m ja lattian paksuus 180-200 mm - yksi maanrakennusten rakentajien suosituimmista lattianrakennusvaihtoehdoista.

Tuotannon käsite sisältää seuraavat osat:

 1. Tärkeä teräsvahvistus. Tarjoaa koko rakenteen kantavuuden. Se sopii sekä yhteen suuntaan (rinnakkain levyn lyhyen sivun kanssa) että kahteen suuntaan (poikittain). Toisessa tapauksessa levyn paksuus on suurempi kuin ensimmäisessä suoritusmuodossa.
 2. Tukiliittimet. Se on asennettu lautasen seinäosaan, suojaa kattoa halkeilulta.
 3. Betonin kaataminen. Luo toimivan lattiapinnan (pohja lattialle / kattorakenteelle) ja suojaa sisäistä vahviketta. Yläkerroksen vähimmäispaksuus on 6 cm.
 4. Kruunu. Se on välttämätön osa mahdollisia päällekkäisyyksiä. Se kulkee rakennuksen tukiseinien läpi, ja se liitetään levyn lujittaviin tankoihin.

Suunnittelun lisäksi katon asennus käsittää muottien asentamisen, vahvistusprosessin, betonin kaatamisen ja tiivistämisen.

Muottiyksikkö monoliittisten lattialevyjen valmistukseen

Asennus muottiin monoliittisen katon alla.

Rakenteen (kannen) asentaminen sisältää useita peräkkäisiä vaiheita. Ensinnäkin tietyn korkeuden pystytukiasemat on muodostettu koko huoneen alueelle. Ne voivat olla sekä puisia että metalleja. Niiden välinen etäisyys ei saa ylittää 1 m, ja ne, jotka ovat lähempänä seinää, on sijoitettava enintään 20 cm: n korkeudelle.

Runkopalkin yläpuolella olevaan muottiin kiinnitetään puupalkki (I-palkki tai kanava), jonka jälkeen vaakasuorat kannet asetetaan asennettuihin ristikkorakenteisiin. Samalla on varmistettava, että vaakasuoran muottien reunat painetaan tiukasti seinämiä vasten (aukot eivät ole hyväksyttäviä).

Edelleen edullinen tapa säätää pystypintojen korkeutta. Varmista, että vaakasuoran kannen ylempi leikkaus on täsmälleen sama kuin seinämän muuraus.

Sitten kaikki tarvittavat pystysuorat muottielementit asennetaan. Samaan aikaan seinien sisäreunoista tehdään pystysuora aita 150 mm: n etäisyydellä, koska juuri se on niin pitkä, että sen reunoilla oleva monoliittinen laatta tulee seinään.

Laitteen kannen viimeistelyn jälkeen, sinun on tarkkailtava huolellisesti, miten sen elementit ovat tasaisesti ja horisontaalisesti.

Vahvistuslaattojen vaihe

Esivalmistettu laatta.

Muotoilun asennuksen jälkeen ne alkavat valmistaa vahvikehkoa, joka koostuu kahdesta metalliristikosta. Näihin tarkoituksiin on teräsnauha, jonka läpimitta on 10-12 mm. Neuloa silmäkoko 200 mm: n silmäkokoisella langalla halkaisijaltaan 1,2-1,5 mm. Jos ruudukon valmistuksessa on tarpeen lisätä lujitustangot pitkin pituutta, on välttämätöntä varmistaa, että risteyspisteissä yhden sauvan päällekkäisyys toiselle on vähintään 40 cm.

Lisäksi on tarpeen noudattaa toista standardia - talon seinämän vahvistusverkon päällekkäisyyksien tulee olla 150 mm (tiiliseinä) ja 250 mm (hiilihapotettu betoniseinä). Samanaikaisesti lujitustangojen päiden ja pystysuoran muottien välinen etäisyys laattojen kehän ympärillä on 20-25 mm.

Kuten edellä mainittiin, lattialevyn täysimittainen vahvistaminen käsittää kaksi metalliristikkoa - pohjan ja yläosan. Niiden tulee olla levyn paksuutta 20-25 mm: n etäisyydellä levyn alemmista ja ylemmistä tasoista.

Alemman verkon oikean sijainnin varmistamiseksi on sijoitettu erityisiä muovisia kiinnittimiä. Ne on sijoitettava tarkasti lujittavien sauvien leikkauspisteisiin ja niiden välisen etäisyyden on oltava noin 1-1,3 m.

Oikea etäisyys ylemmän ja alemman verkon välillä (120-125 mm) on varustettu erityisten kiinnitystelineiden avulla. Ne on valmistettu käsin taivutuslaitteella, jonka halkaisija on 10 mm. Kaikkien tällaisten kiinnittimien korkeuden on oltava sama ja sama kuin 120 mm. Ne on sijoitettava muottipintaan ruutupuutarhassa 1 m: n välein.

Sen jälkeen rungon päissä on 400 mm: n nousu, kiinnityspultit kiinnitetään. Vahvistuksen vahvistamiseksi molemmat vahvistusverkot kiinnitetään kääntyvien saumojen kanssa.

Betonilaatan täyttö

Tyypit ontto-ydinlaattoja osassa.

Tätä toimintaa varten on parempi tilata valmiin betonin tehtaalla ja suorittaa se erityisellä mekaanisella sekoittimella ohjainletkun kautta. Tämä takaa tasaisen kerroksen muodostamisen ja tulevaisuuden vahvuuden päällekkäisyyden.

Esiasennettu teknisten reikien kehykset (savupiippu- ja tuuletusputket jne.), Ne aloittavat varsinaisen kaatamisen. Materiaalit ja työaika tulisi jakaa siten, että täyttö suoritetaan jatkuvatoimisesti ennen koko muottialueen täyttämistä.

Kannen lopullisen täytön jälkeen liuos asettuu huolellisesti syvällä värähtelijällä. Valun päätyttyä lattialevy on jätettävä noin 28-30 päivän ajaksi, jotta se voidaan täysin kuivua. Koko tämän kestävyyden aikana levyä on joskus kostutettava vedellä. Ja vasta kuukauden kuluttua siitä, kun betoni on kaadettu, muotti voidaan poistaa.

Näin ollen, kun noudatat kaikkia tarvittavia teknisiä vaatimuksia, voit tehdä oman monoliittisen levyn.

Lattialaatat tekevät sen itse. Piirustus ja valmistuslaattojen kustannukset

Lattialaatat on suunniteltu jakamaan rakennus tasolle (lattiat). Jos levyt sijaitsevat lattioiden välissä, niin tämä on päällekkäisyys, jos se on viimeisen kerroksen yläpuolella, sitten lattia. Ero on vain kantavuudessa. Nämä rakennustekniset rakenteet ovat lujittuneempia lujuutta ja luotettavuutta, koska ne ovat tärkeimpiä kuormittavia elementtejä ja ottavat kuorman koko lattiasta, mukaan lukien lattiat, väliseinät, laitteet, kalusteet ja väliaikaiset kuormat.

Lattialaatat voivat olla:

 • materiaalista riippuen: betoni, betoni, puu, metalli, yhdistetty;
 • esivalmistetusta tai monoliittisesta toteutustavasta;

Yksi tai toinen lattialaatta käytetään riippuen rakennuksen rakenteellisista ominaisuuksista, lattian maksimikuormasta ja asennustavoista. Seuraavaksi analysoidaan, miten päällekkäisyyksiä omilla käsilläsi.

Esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta

Ennen levyn valmistusta on toivottavaa tehdä laskelma. Seuraavaksi suoritetaan esimerkki lattialevyn laskemisesta taipumaan.

Alustavat tiedot laskemisesta

Rakennuksen koko, jonka monoliittinen päällekkäisyys on, on kooltaan 6x6 m, jonka keskinäiset sisäseinät erotetaan keskeltä (3m). Laattojen valmistukseen käytetän betoniluokkaa B20 (Rb = 117 kg / cm2, Rbtn = 14,3 kg / cm2, Eb = 3,1 * 10 ^ 5 kg / cm2) ja levyjen paksuus on 160 mm. A-500C teräsvahvistus (Rs = 4500 kg / cm2, Ea = 2,0 * 10 ^ 6 kg / cm2).

Lattiakuormien kerääminen

Lattian kuormitus koostuu painosta: lattialevy (meidän tapauksessa 160 mm), sementtipaksuus 30 mm, keraaminen laatta, väliseinien vakio paino ja hyötykuorma. Kaikki tiedot esitetään seuraavassa taulukossa ottaen huomioon kertoimet.

Levyn laskeminen taipuman muodonmuutoksessa

Päällekkäiset työtavat:

Nyt meidän on valittava vahvistusosa, mistä määrittelemme maksimaalisen hetken:

ja kerroin Ao laattaosan leveydellä b = 1 (m):

Vahvistuksen vaadittu poikkipinta-ala on yhtä suuri kuin:

Siksi levyjen 1 mittarin vahvistamiseen voit käyttää 5 sauvaa, joiden halkaisija on 8 mm 200 mm: n välein. Vahvistuksen alue tässä tapauksessa on As = 2,51 cm2.

Tulimme lautaselle tiheään laskemiseen taipuman muodonmuutoksilla. Alkuperäisistä tiedoista tiedämme, että lattian jatkuva kuormitus on 0,63 tn / m² ja
tilapäinen kuormitus lattialla on 0,2 tn / m².

Laske pitkä aika pitkäaikaisen kuorman vaikutuksesta:

Ja lyhyen aikavälin kuormituksen enimmäisnopeus:

Löysimme kerroin ottaen huomioon kuormitustyyppi ja kuormitusjärjestelmä S = 5/48 - palkkeille, joiden tasaisesti jakautunut tasaisuus (taulukko 31, "käsikirja
betoni- ja betonirakenteiden rakenteesta). y '= y = 0 (taulukko 29, "betonirakenteiden suunnittelu ja betonirakenteet raskasta betonia)".

Kerroin määrittää: k1kr; k1dl; k2dl.

Tarkastelemme akselin kaarevuutta lyhytaikaisten, pitkäaikaisten ja jatkuvien kuormitusten samanaikaisella toiminnalla:

Meidän on nyt määritettävä maksimaalinen poikkeama puolivälissä:

Ehto täyttyy, mikä tarkoittaa, että hyväksytyn vahvistuksen Ø8 A-500С 200 mm: n askel on totta!

Monoliittiset lattialevyt autotallille

Myös rakennuksen rakenteet, kuten lattialaatat, voidaan tehdä käsin. Katsotaanpa autotallin lattiapäällysteitä. Päällekkäisyydet lentävät 4300 mm pitkiä, joten levyjä tehdään 4500 mm. Kummallakin puolella laatta lepää 100 mm: n seinälle.

Materiaalit levyjen valmistukseen

Kuinka tehdä laattoja omiin käsiisi? Laattojen valmistukseen tarvitaan:

 • levyä H75 / 750 x 4500 mm, sitä käytetään irrotettavana muottina;
 • puiset levyt, joiden korkeus on 150 mm ja paksuus 25 - 30 mm;
 • halkaisijaltaan 16 mm;
 • verkko solulla 100x100 halkaisijalla 5 mm;
 • läpimitta 8 mm, 2 kpl levyä kohden;
 • betoniluokka B20.

Prosessi levyjen tekemisestä omiin käsiisi

Ammattilattian levyt pysyvät jäykän perustana. Alareunan alla sinun on asetettava risti (puiset levyt, 4 kpl). Järjestämme levyn muottien levyn ympäryksen ympärille.

Laitamme vahvistuksen jokaiseen lokeroarkkiin (5 kpl). Betonin suojakerroksen tulee olla 25-30 mm. Liitämme saranat (4 kpl) samoihin lujitustangeihin laatan kuljettamiseksi (meidän tapauksessamme nostaa se autotallin katon korkeuteen). Laattojen yläosassa asetetaan verkko, joka on myös suojattava 30 mm betonin kerroksella.

Jotta ammatti-lattiamateriaali olisi hyvin betonin takana, se on öljytty (muokattu) tai peitetty muovikelmulla. Betonin kulutus laatta on 0,4 m3. Betoni valmistetaan painovoimasekoittimessa, kaadetaan ja tiivistetään värähtelijällä. Levy voidaan poistaa vain 7 päivää, kun betoni on saavuttanut 70% vahvuuden.

On myös mahdollista, että laitteen muunnos on päällekkäin suoraan seiniin. Profiililevyjä levytetään, vahvistetaan ja vahvistetaan muotti. Betoni nousee nosturin alta ja täytetään jatkuvalla kerroksella. Ylimmän päälle asennat tarvikkeita betonivahvuuden aikana. Tämä menetelmä on kalliimpi, joten aallotettu arkki jää kattoon.

Kuinka paljon se maksaa laattaksi?

Nyt lasketaan valmistuslaattojen kustannukset, joiden kokonaispinta-ala on 29 m2 ja korkeus 150 mm. Betonin kustannukset - 335 dollaria, ammatillinen lattiapäällyste H75 - 400 dollaria, varusteet - 235 dollaria, nosturipalvelut 135 dollaria. Tämän seurauksena saamme summan 970 dollaria. Tällainen kustannus olisi, jos teet laatta suoraan autotalliin, eli profiili pysyy betonilattian alla.

Jos teet lattialaatat omilla käsilläsi, niin katon kustannukset ovat jonkin verran halvemmat, poistamme aallotettujen levyjen kustannukset. Yhteensä saat 705 dollaria.

Esivalmistetut monoliittiset lattialaatat

TZhBS-sarjan SMP on kehitetty vaihtoehtona puulattialle ja monoliittisille betoniteräksille. SMP TZhBS on esivalmistettu rakenne, joka yhdistetään asennusvaiheessa yksiosainen päällekkäin vahvistetun levyn avulla.

SMP TZHBS: n erottuva piirre on se, että kaikki betonielementit on tehty jäykistä ratkaisuista. Jotta SMP: n tuotanto olisi taloudellisesti mahdollista, kaikki katon komponentit on valmistettava teollisesti nykyaikaisilla, tehokkailla laitteilla.

Koostumus SMP TZhBS

Esivalmistetut monoliittiset laatat sisältävät:

 • I-palkit, jotka on tehty kudotusta betonista;
 • monisävyiset betoni- tai betoniteräkset, jotka on sijoitettu palkkien väliin;
 • teräsbetonikerros, joka yhdistää katon yhden kappaleen rakenteeseen.

SMP TZhBS: n edut

 • Suuri kantavuus, jopa 1000 kg / m2.
 • Monoliittisen vyön suorittaminen epäonnistui.
 • Korkea lämmön- ja äänieristys.
 • Mahdollisuus sijoittaa teknisen viestinnän aukkoihin.
 • Matala materiaalikulutus neliömetriä kohti päällekkäin.
 • Mahdollisuus kiinnittää katto omilla käsillä.

Asennustekniikka SMP

1. SMP: n elementtien toimittaminen rakennustyömaalle. Se on tuotettu vähintään 3,5 tonnin kuorma-autoilla, joissa on nosturi. Yksi lento tarjoaa materiaalin toimituksen 30 m²: n päällekkäisyydelle. Purkaminen tapahtuu manuaalisesti tai nosturilla.

2. Lattialautasen laite kädet alkavat I-palkkien asettamisella kantavien seinien päälle 70 cm: n askelin ja tukemalla vähintään 10 cm.

3. Aseta onttoja lohkoja palkkien väliin.

4. äärimmäisten säteiden muuraus.

5. Lujittavan verkon asettaminen koko päällekkäiseltä alueelta.

6. Täytä monoliittinen betonipalkki, joka yhdistää palkit ja ontot lohkot yhteen rakenteeseen. Betoni virtaa onttojen laattojen ja palkkien väliseen tilaan ja luo kiinteän jäykän rakenteen.

Laitteen lattian vaihtoehdot esivalmisteen ja monoliittisen päällekkäin

SMP TZhBS: llä on mah- dollista asettaa kaikenlaisia ​​lattioita. Esimerkiksi pidetään linoleum ja parkettilattiat. Kerrosten järjestys on osoitettu alhaalta ylöspäin.

Linoleumin lattia

 1. Hiekkakerros 30 mm paksu.
 2. Pehmeä puukuitulevy 12 mm paksu.
 3. Katemateriaalin vedeneristys.
 4. Sementti-hiekkalaattiliima M 150 -tuotteen liuoksesta, jonka paksuus on 40 mm.
 5. Tasoituskerros polymeerisementistä, jonka paksuus on 8 mm.
 6. PVC linoleumi lämpöä ja äänieristysalustalle, asetettu bustilattia varten.

Parkettilattia

 1. Hiekka 30 mm paksu.
 2. Puiset lokit, joiden leikkaus on 80 × 40 mm, asetettu 400 mm: n välein.
 3. Parketti 20 mm.

Kattokorkeus valmiilla lattialla on 340 mm (240 mm päällekkäin + 100 mm lattiasta).

Monoliittinen lattialevy tekee sen itse kotona

Kodeissa käytettävät levyt valmistetaan tavallisesti raudoitetusta betonista. Nämä ovat tyypillisiä valmiita tehdasrakenteita, jotka on otettava asianmukaisesti käyttöön rakentamisprosessissa. Niillä on hyvät suorituskykyominaisuudet, mutta on parempi vaihtoehto. Tämä on monoliittinen lattialaatta, ja se on aivan mahdollista tehdä se itse, ilman tilausta rakennusyrityksiltä. Tällainen levy ei ainoastaan ​​ylitä tavanomaista teräsbetonia, mutta ei myöskään vaadi erityisiä taitoja tai erikoistuneita monimutkaisia ​​laitteita sen valmistukseen.

Verrattuna tavallisiin tehtaisiin valmistettuihin raudoitettuihin betonilaatoihin monoliittisella lattiapinnoitteella on useita etuja:

 • Rakenteella ei ole saumoja, mikä lisää sen voimakkuutta, koska pohjan kuormitus jakautuu tasaisesti koko pinnalle. Tällöin rakennuksen kokonaiskestävyys ja turvallisuus lisääntyvät.
 • Monoliittinen täyttö antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla talon ulkoasua, koska se lepää suoraan pylväistä. Voit luoda erilaisia ​​kulmia ja nurkkia, joiden alapuolella on melko vaikea valita yksittäisiä lattialaatoja. Tämä avaa laajan mahdollisuuden suunnitteluideoihin.
 • Lopulta monoliittinen rakenne mahdollistaa turvallisen parvekkeen varustelun ilman lisäkäyttöä. Parvekkeen luominen ei ole välttämätöntä, mutta monet ihmiset haluavat sitä maalaistalossa, joten miksi ei.

Voit luoda monoliittisen laatan omiin käsiisi ilman, että palkkaat työntekijöiden prikaatiota ja käytät hienostuneita laitteita. Riittää, että kaikki tapahtuu vaiheittain huolellisesti ja noudattaen turvallisuusmääräyksiä. Lisäksi sinun on valittava laadukkaita rakennusmateriaaleja.

Tekniikkalaitteet monoliittinen levy

Monoliittisen laatan valmistamiseksi tarvitset piirustuksen. Mikä tahansa rakentaminen alkaa järjestelmästä ja laskelmista. On parempi järjestää tilaus rakennusvirastoon ja antaa laskuja ammattilaisille. Tuloksena kerrotaan, mitkä oikeat mitat sopisivat laatan rakentamiseen, mikä vahvistaisi raudoitusta sen valinnalle ja mitä konkreettisia olemassa olevista tuotemerkeistä olisi käytettävä. Voit yrittää tehdä kaikki tarvittavat laskutoimitukset itse, Internetissä on järjestelmiä, joilla tämä toimenpide suoritetaan. Normaalissa maalaistalossa on pääsääntöisesti enintään 7 metriä, jonka laajuus on 180-200 mm, ja se on tavallisimmin käytetty koko.

Uuden monoliittisen laatan valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 tai vaihtoehtoisesti 12 mm ja sen taivutuslaite.
 • Betoni merkinnällä M 350. Voit myös tehdä konkreettisen ratkaisun itse, sekoittamalla hiekkaa, sementtiä ja soraa.
 • Muotti ja tuki tukee sitä, tarvitset yhden tuen neliömetriä kohden.
 • Muovinen jalusta vahvistuskiinnitykselle.

Kaatoprosessi sisältää välttämättä useita kohteita, jotka suoritetaan peräkkäin:

 • Jos rakennuksen nykyinen kenttä on huomattavasti suurempi kuin 7 m: n standardi tai käynnissä oleva projekti on yksiselitteisesti riippuvainen pylväistä, lattialevyä on laskettava.
 • Ensimmäinen askel on laatoituksen aloittaminen työn aloittamiseksi.
 • Laatta on vahvistettu teräspalkkeilla, joista runko on koottu.
 • Betoni kaatui.
 • Syvällä värähtelijällä tiivistys tehostaa voimaa.

Kun seinien korkeus on saavuttanut vaaditun tason, voit aloittaa lattialevyn.

Muottien asennus

Rakennuksessa käytettävää tavanomaista muottirakennetta kutsutaan joskus kanneksi, ja tämä on tarpeen laattojen luomiseksi. Voit yksinkertaisesti vuokrata valmiin, irrotettavan, joka on valmistettu metallista tai muovista. Voit myös tehdä sen itse levyistä tai vanerilehdistä. Tietenkin vuokraus on paljon yksinkertaisempaa, koska muotti on irrotettava ja kokoontaitettava, mikä tarkoittaa, että se on helppo poistaa. Lisäksi siinä on teleskooppinen laite, jonka avulla voit säätää korkeutta.

Muottien luominen manuaalisesti edellyttää vanerilevyjä tai -levyjä. Taulukoiden rakenteet on pudonnut hyvin, puukappaleiden huolellinen säätö. Jos on halkeamia ja reikiä, sinun on käytettävä vedenpitävää kalvoa, joka kääritään muottiin.

Kuinka asentaa muottiin?

 • Ensin sinun täytyy rakentaa pystysuoria tiloja. Jos se on vuokrattu muotti, sen rooli suoritetaan metalliosastoilla teleskooppisella korkeudensäätöjärjestelmällä. Voit ottaa puutöitä. Käytettyjen telineiden välinen etäisyys on yksi metri. Telineiden tulee olla vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Ristitangot asetetaan asennettujen telineiden päälle - nämä ovat erityisiä pituussuuntaisia ​​palkkeja, joita tarvitaan pitämään laatta.
 • Risteissä on vanerilevy, joka on kosteudenkestävä. Vaakasuoran säteen tulisi olla tiukasti kiinni viereisestä seinämästä jättämättä mitään reikiä.
 • Käytetyn rakenteen yläreunan on vastattava seinän nykyistä yläreunaa, joten tukien korkeutta tulisi säätää hyväksyttävälle tasolle.
 • Sijainti ja tarkka vaakasuora asento on tarkistettava rakennustason avulla.

Joissakin tapauksissa muotti on päällystetty kalvolla, jonka vedeneristysominaisuudet tai voiteluöljyllä on moottoriöljyä, jos se on valmistettu metallista. Tämä tehdään muottien poistamisen helpottamiseksi ja saadun betonilaatan pinnan tasaamiseksi. Teleskooppiset vuokra-telineet ovat parempia kuin kotitekoiset puiset, koska ne kestävät huomattavia painoja - jopa 2 tonnia, ne eivät repeä, eivät repeä, kuten voi tapahtua improvisoituilla tuilla. Tällaisten telineiden tilapäinen vuokra maksaa noin 3. E. Yksi neliö.

Levyn vahvistaminen

Kun metalli tai kotitekoinen muotti on asennettu, on tarpeen sitoa runkoverkkojen runko. Tätä tarkoitusta varten käytetään merkintöjä A-500C kestäviä teräsvaijereita. Yhden silmäkokoisen verkon koko olisi oltava noin 200 mm. Tangot on liitetty johtoon. Tyypillisesti tangon pituus ei riitä koko tilaan, joten sinun täytyy yhdistää useita kappaleita. Jotta verkko olisi vahva, on taitettava sauvat, joiden päällekkäisyys on vähintään 40 mm.

Ristikko on asetettava seinille, standardi tiilenrakenteille - vähintään 150 mm ilmastetun betonin seinämien osalta - vähintään 250 mm. 25 mm: n etäisyyden tulisi olla välimatkojen ja ulkotankojen ulkonevien päiden välissä.

Tulevan laatan lisävahvistus on johdonmukaisesti tuotettu vahvikkeella valmistetusta kestävästä kehyksestä. Tehdään kaksi ristikkoa, joka on alareunassa, joka on siististi sijoitettu 20-25 mm: n etäisyydelle alareunasta, toinen ristikko, yläosa - sijoitetaan alemmaksi 20-25 mm levyn yläreunasta.

Muovipuristimet sijoitetaan pohjalevyn alle pitämään sitä halutulla etäisyydellä. Ne on järjestetty 1 metrin välein, niissä kohdissa, joissa runkopuiden leikkaus sijaitsee.

Kokonaispaksuus on ennalta laskettu suhteessa 1:30, jossa ensimmäinen luku osoittaa tulevan tuotteen paksuuden ja toinen - span pituus. Esimerkiksi, jos vakioväli on 6 metriä, levyn leveys on täsmälleen 200 mm. Koska vahvistusverkko sijaitsee jonkin matkan päässä levyn reunoista, on tarpeen erottaa ne, niiden välissä on oltava 120-130 mm: n rako.

Kiinnikkeet, jalustat, joita tarvitaan liukuvan vahvistusverkon liittämiseen runkoon etäällä toisistaan. Yläosan pidikkeiden hyllyjen koko on 350 mm, pystysuora 120 mm, taso on 1 metri, kiinnityselementit järjestetään vuorotellen vuorotellen.

Rakenteen pään kiinnityselementti asennetaan 400 mm: n vakionopeudella suoraan kehyksen päihin. Sen avulla uuni lepää seinälle.

Liitosristeilien on otettava kaksi ristikkoa kuormitettuna koko vahvistuslaitteena. Asennusvaiheen tulisi olla 400 mm ja siirryttäessä tukivyöhykkeelle, on välttämätöntä pienentää sitä 200 mm: iin.

Täyttölevy

Paras vaihtoehto on ostaa sopivaa betonia tehtaalta rakennusalan ammattikäyttöön valmistavilta yrityksiltä. Tämä helpottaa huomattavasti tehtävää. Lisäksi, jos varovasti kaada betonia tasaisesti ja sekoittimella, levyn pinta tulee tasaiseksi ja tasaiseksi. Mutta kaataminen käsin vaatii väistämätöntä tauot uuden laastirakenteen valmistukseen, vastaavasti jähmettyminen menee epätasaisesti, mikä uhkaa virheitä valmiissa laatassa. On parempi täyttää tasaisella kerroksella, noin 200 mm, toimimasta viipymättä.

Ennen betonivalutusta sinun on muistettava asentaa erityisiä teknisiä laatikoita muottiin luomaan savupiippuja tai ilmanvaihtoa. Castingin jälkeen sinun täytyy käyttää erityistä syvää tärinää betoniin. Tämä tekee levyn rakenteen kestävyydestä, joten se muuttuu luotettavaksi ja laadultaan. Sitten sinun on oltava kärsivällinen ja jätä pinta kuivumaan ja vahvistamaan voimaa 28 päivän ajan.

Muotoilupinta on seurattava tarkasti ensimmäisellä viikolla sen jälkeen, kun se on kaadettu ja kostutettu tavallisella vedellä, mutta samanaikaisesti vain kostuta sitä eikä kaada sitä runsaasti. Muotti voidaan poistaa varovasti lautasesta kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen. Tämän jälkeen uusi monoliittinen levy on täysin valmis.

Monoliittisen lattialevyn hankintaan tarvittavien materiaalien ja kalusteiden kokonaiskustannukset ottavat pääsääntöisesti huomioon vahvistamisen vahvistamisen kustannukset, muottien mahdollisen vuokrauksen, betonin hankinnan ja rakennesekoittimen lyhytaikaisen vuokrauksen sekä syvän värähtelijän. Keskimäärin se osoittautuu noin 45-55 dollaria yhdellä neliöllä pystytetystä päällekkäisyydestä.

Talon rakentaminen

Teltan, betonin tai betonilohkareiden talot, yleensä betoniteräksestä. Ne tarjoavat rakenteelle poikkeuksellisen voimakkuuden ja seismisen kestävyyden sekä erittäin kestävät ja eivät polta, mikä on tärkeää. On olemassa useita tapoja järjestää teräsbetonilattiat. Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet. Tällaisia ​​levyjä tilataan betonituotteiden tehtailla, ja sitten ne asennetaan nosturilla ja työntekijöiden joukolla. Niissä tapauksissa, joissa nosturin käyttäminen rakennustyömaalla on vaikeaa tai kun talossa on epätyypillinen asennus ja valmiiden laattojen hankinta on vaikeaa, on varustettu monoliittinen lattialaatta. Itse asiassa on mahdollista täyttää monoliittinen levy vain silloin, kun siihen on viitteitä, mutta myös yksinkertaisesti siksi, että pidät sen tarkoituksenmukaisemmaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, miten laatoitetaan ja miten kaadetaan monoliittista laattaa. Kaikki työ ei ole mahdollista itsenäisesti, mutta tekniikka on silti näkemisen arvoinen, ainakin prosessin ohjaamiseksi rakennustyömaalla.

Monoliittinen lattialaatta tekee sen itse

Monoliittisella laattoilla on useita etuja verrattuna esivalmistettujen teräsbetonilaattojen laatoihin. Ensinnäkin rakenne on kestävä ja monoliittinen ilman yhtä saumaa, joka takaa yhtenäisen kuormituksen seinille ja pohjalle. Toiseksi monoliittisen valun avulla voit tehdä talon ulkoasun vapaammaksi, sillä se voi luottaa sarakkeisiin. Myös asettelua voi olla niin monta kulmaa kuin haluat, minkä vuoksi olisi vaikeata valita standardikokoisia lattialaatoja. Kolmanneksi on mahdollista turvallisesti varustaa parveke ilman ylimääräistä tukilevyä, koska rakenne on monoliittinen.

Kattoon asennettu monoliittinen laatikko on mahdollista varustaa itsellesi, sillä tätä ei tarvita nosturi tai suuri joukko työntekijöitä. Tärkeintä on noudattaa tekniikkaa eikä säästää materiaaleja.

Monoliittisten lattialaattojen asennus tekniikka

Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista. On suositeltavaa tilata monoliittisen lattialevyn laskeminen suunnittelutoimistossa eikä tallentaa sitä. Se sisältää tavallisesti laivan poikkileikkauksen laskemisen taivutusmomentin vaikutuksesta suurimmalla kuormituksella. Tuloksena saat optimaaliset mitat lattialevylle erityisesti omassa talossasi, mikä osoittaa, mitä lujitettavuutta ja mitä betonialuetta. Jos haluat yrittää suorittaa laskutoimitukset itse, niin esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta löytyy Internetistä. Emme keskity tähän. Harkitse vaihtoehtoa, kun rakennat tavallista maalaistaloa, jonka korkeus on enintään 7 metriä, joten tehdään suositeltavin suositeltu koko: 180 - 200 mm paksuinen monoliittinen laatta.

Materiaalit monoliittisten lattialaattojen valmistukseen:

 • Muotti.
 • Tuki muottien ylläpitoon 1 tuen määrällä 1 m2 kohden.
 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 mm tai 12 mm.
 • Betonibrändi M 350 tai erikseen sementti, hiekka ja murskattu kivi.
 • Taivutuslaite venttiileille.
 • Muoviset lasinaluset liittimiin (kiinnittimet).

Monoliittisen laatan valun tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Lattialevyn laskeminen, jos kaltevuus on yli 7 m, tai hanke sisältää laakerilevyn sarakkeeseen / sarakkeisiin.
 2. Asennus muotin "kannelle".
 3. Terässauvat teräslevyt.
 4. Betonivaihto.
 5. Betoni tiivistys.

Joten, kun seinät ajetaan haluttuun korkeuteen ja niiden taso on lähes täydellisesti linjassa, voit aloittaa monoliittisen lattialaatan rakentamisen.

Monoliittisten lattialaattojen asennus

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin. Joskus horisontaalista muottia kutsutaan myös "kanneksi". Järjestelyyn on useita vaihtoehtoja. Ensimmäinen on valmiiden irrotettavien muottien vuokraus metallista tai muovista. Toinen on muotojen valmistus paikan päällä käyttämällä puulevyjä tai kosteudenkestävän vanerin levyjä. Tietenkin ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja edullisempi. Ensinnäkin muotti on kokoontaitettava. Toiseksi se tarjoaa teleskooppisia tukia, joita tarvitaan muottien tukemiseen samalla tasolla.

Jos haluat itse tehdä muottiinpanon, huomaa, että vanerilevyjen paksuuden tulisi olla 20 mm ja leikattujen levyjen paksuus 25 - 35 mm. Jos kaatat leikattujen levyjen levyt, ne on sovitettava toisiinsa tiukasti. Jos levyjen välillä on aukkoja, on muovin pinta pinnoitettava vedeneristyskalvolla.

Muottien asennus on seuraava:

 • Pystysuorat pylväät on asennettu. Tämä voi olla teleskooppinen metalliteline, jonka korkeutta voidaan säätää. Käytä myös 8 - 15 cm: n halkaisijaltaan vähintään 8 cm: n tukkipuita. Pylväiden välisen pylvään tulee olla 1 m. Seinämän lähimpien pylväiden on oltava vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Telineiden päälle on sijoitettu ruuveja (pitkittäis palkki, joka pitää muotin, I-palkin, kanavan).
 • Vaakatasoinen muotti on asetettu poikkipalkkeihin. Jos ei ole valmiita muottiosastoja, mutta kotitekoisia, niin poikittaiset palkit sijoitetaan pitkittäisten palkkien päälle, johon päälle asetetaan lakanoita kestävä vaneri. Vaakasuoran muottien mittoja tulisi säätää täydellisesti niin, että sen reunat lepäävät seinää vasten, jolloin ei jää aukkoja.
 • Tukee-telineiden korkeutta säädetään niin, että vaakasuoran muottien yläreuna vastaa seinämateriaalin yläreunaa.
 • Pystysuorat muottielementit asennetaan. Kun otetaan huomioon se, että monoliittisessa levyssä mitat on oltava sellaiset, että sen reunat tunkeutuvat seiniin 150 mm: n etäisyydellä, on tarpeen tehdä pystysuora aita niin kauas seinän sisäreunasta.
 • Kun olet viimein tarkistanut muotin vaakasuoran asennon ja tasoaseman tasolla.

Joskus lisätoiminnan helpottamiseksi muottipinta peitetään vedeneristyskalvolla tai, jos se on valmistettu metallista, voidellaan moottoriöljyllä. Tällöin muotti on helposti irrotettavissa ja betonilevyn pinta on täysin sileä. Teleskooppisten telineiden käyttö muottiin on parempi kuin puupylväät, koska ne ovat luotettavia, kumpikin niistä kestää jopa 2 tonnin painoa. Niiden pinnalle ei muodostu mikroprekareja, kuten puulajista tai puusta voi tapahtua. Tällaisten telineiden vuokraus maksaa noin 2,5 - 3 ov 1 m2: n alueella.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista. Vahvikehän valmistukseen käytetään teräsvahviketta A-500C, jonka läpimitta on 10 - 12 mm. Näistä sauvoista verkko on yhdistetty silmäkokoon 200 mm. Pitkittäisten ja poikittaisten sauvien liittämiseen käytetään neulontankaa 1,2 - 1,5 mm. Useimmin yhden lujittavan tangon pituus ei riitä kattamaan koko kaarta, joten sauvat on yhdistettävä toisiinsa. Jotta rakenne olisi tukeva, sauvat on liitettävä 40 cm: n päällekkäin.

Vahvistinverkon tulee kulkea vähintään 150 mm: n seinämiin, jos seinät on tehty tiilistä, ja 250 mm, jos seinät on tehty hiutaloitua betonia. Tangojen päiden ei tulisi saavuttaa pystysuoraa muottiä 25 mm: n ympärysmitan ympärillä.

Monoliittisen laatan vahvistaminen tehdään kahdella vahvistusverkolla. Yksi niistä - alempi - on sijoitettava 20 - 25 mm: n korkeudelle levyn alareunasta. Toinen - yläosa on sijoitettava 20-25 mm levyn yläreunan alapuolelle.

Pohjaverkkoon sijoitettiin haluttu etäisyys, sen alle suljetut erikoismuovipidikkeet. Ne asennetaan asteikolla 1 - 1,2 m sauvojen risteyksessä.

Monoliittisen levyn paksuus otetaan 1:30, jossa 1 on laattojen paksuus ja 30 on span pituus. Esimerkiksi, jos väli on 6 m, levyn paksuus on 200 mm. Koska ristikot on sijoitettava etäisyydelle laatan reunoista, verkkojen välisen etäisyyden tulisi olla 120-125 mm (200 mm: n levyn paksuudesta vähennetään kaksi 20 mm: n väriä ja vähennetään 4 vahvuisten saumojen paksuus).

Ristikoiden erottaminen tietystä etäisyydestä toisistaan ​​on 10 mm: n vahvistuspalkista valmistettu erityisiä pidikkeitä käyttäen erityistä taivutustyökalua, kuten kuvassa. Ylä- ja alaosat hyllyt ovat 350 mm. Salvan pystysuora koko on 120 mm. Pystysuuntaisten kiinnittimien asennuskohta on 1 m, rivejä on porrastettava.

Seuraava vaihe on päätylukko. Se on asennettu 400 mm: n korkeudelle vahvistuskotelon päissä. Tarjoaa vahvistamaan tukilevyä seinälle.

Toinen tärkeä elementti on ylemmän ja alemman verkon liitin. Kuinka se näyttää, näet valokuvassa. On välttämätöntä, että erotetut verkot havaitsevat kuorman yhtenä yksikkönä. Tämän liittimen asennusvaihe on 400 mm ja tukialue seinälle 700 mm: n etäisyydellä 200 mm askelta.

Betonivaihto

Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla. Tämä tekee tehtävästä paljon helpompaa. Lisäksi liuoksen kaataminen sekoittimesta yhtenäisellä kerroksella antaa poikkeuksellisen lujuuden levylle. Mitä ei voida sanoa uunista, joka kaadettiin manuaalisesti keskeytyksillä uuden liuoksen valmistamiseksi. Joten on parasta kaataa betonia kerralla kerroksella 200 mm ilman keskeytyksiä. Ennen betonin kaatamista muottiin, on tarpeen asentaa kehikko tai laatikko teknisille rei'ille, esimerkiksi savupiipulle tai ilmanvaihtokanavalle. Kaatumisen jälkeen on tarpeen värisyttää sitä syvällä värähtelijällä. Jätä sitten kuivumaan ja vahvista 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla pinta kostutetaan vedellä, vain kostutetulla, eikä täytetä vedellä. Kuukautta myöhemmin, muotti voidaan poistaa. Monoliittinen laatikko valmis. Lattialevyjen asentamiseen hintaan sisältyy vahvistus-, betoni-, muottien vuokraus ja sekoitinkoneen järjestys sekä betonipumppu. Itse asiassa noin 50 - 55 cu tulee ulos. m2 päällekkäin. Lattialevyjen kaatamista betonin avulla voidaan nähdä video, joka osoittaa lattialevyjen asennusta.

Kuinka laittaa lattialaatat

Monoliittirakenteisten teräsbetonilaattojen käyttöä pidetään perinteisempänä. Suosituimmat PC-laatat - levyt, joissa on pyöreät aukot. Tällaisten levyjen paino alkaa 1,5 tonnia, joten lattialaattojen asettaminen omiin käsiisi on mahdotonta. Tarvitaan nosturi. Riippumattomasta tehtävästä huolimatta on olemassa useita vivahteita ja sääntöjä, joita on noudatettava työskenneltäessä lattialevyjen kanssa.

Lattialevyt

Tehdasvalmisteinen kattolevy on jo tehtaalla vahvistettu eikä vaadi ylimääräistä vahvistamista tai järjestelyä. Ne on yksinkertaisesti asetettu kaareksi, jossa seinät lepäävät noudattaen joitain sääntöjä:

 • Pituus ei saa olla yli 9 m. Se on tällainen levy, joka on suurin.
 • Purku- ja nostolevyt suoritetaan projektin tarjoamalla erikoislaitteella. Tällöin levyissä on asennuskierteitä, joihin kiinnitysrivat on kiinnitetty.
 • Ennen lattiapintojen asettamista seinien pinnan, johon ne asetetaan, on kohdistettava. Ei ole sallittua suuria eroja korkeuksissa ja kallistuksissa.
 • Levyjen tulisi olla 90 - 150 mm: n seinämillä.
 • Levyt on mahdotonta kuivata, kaikki aukot ja tekniset liitokset on sinetöitävä laastilla.
 • Levyjen sijaintia on seurattava jatkuvasti tuen seinien ja pintojen suhteen.
 • Levyt asetetaan vain kantavien seinien päälle, kaikki laitureet on varustettu vasta lattian asentamisen jälkeen.
 • Jos on tarpeen leikata luukku kattoon, se on leikattava kahden levyn risteyksestä eikä yhdestä laudasta.
 • Levyt on sijoitettava mahdollisimman lähelle toisiaan, mutta 2-3 cm: n rakoilla, mikä varmistaa seismisen vastuksen.

Jos lattialevyt eivät riitä peittämään koko kynnystä ja esimerkiksi 500 mm: n jäännökset, niin lattialevyt voidaan asentaa tässä tapauksessa eri tavoin. Ensimmäinen on laittaa laatat vasten ja jättää aukkoja pitkin huoneen reunoja ja sulkea aukot betonilla tai hiekkalaatikoilla. Toiset levyt, joilla on yhtenäiset aukot, jotka sitten suljetaan betoniliuoksella. Jotta laasti ei putoaisi, muotti on sijoitettu aukon alle (levy on sidottu).

Lattialaattojen asennus tekniikka

Laattojen asettamisprosessissa on oltava selkeä koordinaatio nosturin ja laivan saavan miehistön välillä. Rakennuskohdan vammojen välttämiseksi sekä koko teknisen prosessin ja rakennuskoodissa kuvattujen sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi rakennustyömaalla on oltava tekninen kartta lattialaattojen asennuksesta. Se osoittaa työn jakson, laitteiden, erikoislaitteiden ja työkalujen määrän ja sijainnin.

On välttämätöntä aloittaa lattialaattojen asentaminen porrashuoneesta. Levyjen asentamisen jälkeen niiden sijainti tarkistetaan. Lautaset ovat hyvin sijoitettuja, jos:

 • Levyjen pohjapintojen välinen ero ei ole yli 2 mm.
 • Levyjen yläpintojen korkeusero ei ole yli 4 mm.
 • Alueen korkeusero ei saa olla yli 10 mm.

Lattialaattojen asennus osoittaa piirin, kun laatta on asetettu, on tarpeen yhdistää toisiinsa ja seiniin metalliliittimiä käyttäen. Sulautettujen ja yhdistävien osien liitäntätyöt tehdään hitsaamalla.

Lattialaattojen asennus

Älä unohda, että on noudatettava turvaohjeita. Nosturin avulla ei saa tehdä työtä avoimella alueella 15 m / s tuulella sekä jäällä, ukkosmyrskyillä ja sumuilla. Laivan liikuttamisen aikana nosturin avulla asentajien joukkue on sijoitettava poispäin reitistä, joka laatta liikkuu rehun vastakkaiselta puolelta. Huolimatta siitä, että ammattijohtajan ja asentajaryhmän palveluiden käyttö lisää merkittävästi lattialevyjen asentamisen kustannuksia, näin ei tapahdu, kun voit säästää. Ohjaajan on tarjottava hanke.

Ennen kuin tilaat levyjä tehtaalla, on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä. On parasta koordinoida koneen syöttöaikaa, jossa on levyjä ja nosturia kerralla, jotta yksinkertaisia ​​koneita ei ylikata. Tällöin levyjen asennus voidaan suorittaa ilman purkamista suoraan ajoneuvosta.

Valmistelutyö ennen lattiapinnoitteiden asettamista

Ensimmäinen on tasainen tukipinta. Horisontin pitäisi olla lähes täydellinen, korkeusero 4-5 cm ei ole hyväksyttävää. Ensin tarkistamme seinien pinnan ja tarvittaessa tasoitamme sen konkreettisen ratkaisun avulla. Seuraava työ voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut suurimman lujuuden.

Toinen on varmistaa laakerivyöhykkeen lujuus. Jos seinät on rakennettu tiilestä, betonista tai betonilohkosta, ei tarvita lisätoimenpiteitä. Jos seinät on pystytetty vaahtolohkoista tai kaasupalkeista, on ennen levytyksen aloittamista täytettävä panssaroidun hihnan. Lattialevyjen asianmukainen asennus viittaa siihen, että tukipinnan on oltava riittävän vahva kestämään laatan painoa eikä muovaa risteyslinjaa pitkin. Kumitetuilla betonilla tai vaahtobetonilla ei ole tarvittavaa voimaa. Siksi rakennuksen koko kehä on asennettu kokoon, joka on 8-12 mm: n sauvan lujitusholkki, ja sitten kaikki kaadetaan betoniin, jonka kerros on 15-20 mm. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun betoni on kuivunut.

Kolmas on asennustorvojen asentaminen. Monoliittisen lattialevyn asennusosassa kuvatut teleskooppiset telineet on asennettu 1,5 metrin välein ja ne on suunniteltu ottamaan levyn painon, jos se yhtäkkiä luiskahtaa paikaltaan. Asennuksen jälkeen nämä tornit poistetaan.

Onton ydinlaattojen asennus nosturin avulla

Kun juuri valettu betoni on riittävän vahva ja kuivunut, on mahdollista aloittaa suoraan lattialevyjen asennus. Tätä tarkoitusta varten käytetään nosturia, jonka kuormituskapasiteetti riippuu levyn mitasta ja painosta, useimmiten 3-7 tonnin nosturit ovat käteviä.

Työn vaiheet:

 • Laakerin pinnalle levitetään betoniliuosta 2-3 cm: n kerroksella. 150 mm. Jos levy on kaksi vastakkaista seinää vasten, liuos asetetaan vain kahteen seinään. Jos laatta on kolme seinää, niin se on kolmen seinän pinnalla. Levyjen sijoittaminen suoraan voidaan aloittaa, kun liuos on saavuttanut 50% sen vahvuudesta.
 • Kun laasti kuivuu, nosturin käyttäjä voi kiinnittää hihnat levyn kiinnikkeisiin.
 • Kun nosturioperaattori lähettää signaalin, jonka avulla laatta voidaan toimittaa, työntekijöiden ryhmä siirtyy pois paikalta, jossa laatta liikkuu. Kun levy on jo hyvin lähellä, työntekijät koukkuvat koukkuja ja avaavat sen, kun taas värähteleviä liikkeitä sammuu.
 • Laatta lähetetään oikealle paikalle, yksi henkilö seisoo yhdelle seinälle ja toinen päinvastoin. Laatta asetetaan siten, että sen reunat lepäävät seinälle vähintään 120 mm, edullisesti 150 mm. Asennuksen jälkeen levy puristaa ylimääräisen laastin ja jakaa tasaisesti kuorman.
 • Jos levyä on tarpeen siirtää, voit käyttää särmäyspalkkia. On mahdollista tasoittaa sen sijainti vain laidunta-aluetta pitkin, on mahdotonta liikuttaa laattaa seinien läpi, muuten seinät voivat romahtaa. Sitten linjat poistetaan, ja nosturioperaattorille annetaan signaali, jolla ne otetaan vastaan.
 • Menettely toistetaan kaikille levyille poikkeuksetta. Lattialaattojen asennusta koskevat säännöt viittaavat siihen, että levyjen kohdistaminen on tehtävä pohjan reunaa pitkin, sillä pohjapinta on huoneen katto. Siksi levy sopii suuremmalle puolelle alaspäin ja kapeammaksi.

Voit täyttää suosituksen, että levytukeen vyöhykkeellä on tarpeen vahvistaa vahvistusta. Tämän menetelmän kannattajat sanovat, että levy on kätevämpi ja helpompi liikuttaa. Itse asiassa mikä tahansa muu kuin betoniliuos levyn alla on kielletty teknisellä lomakkeella. Muutoin uuni voidaan helposti siirtää tukivyöhykkeeltä, koska se liukuu lujittaen. Lisäksi kuorma jakautuu epätasaisesti.

Lattialaattojen asentaminen säätöön ei käytännössä ole erilainen kuin levityslaattojen asettaminen. Tekniikka on täsmälleen sama. Vain pohjan pinta on eristettävä huolellisesti ennen levyn asettamista. Jos hanke tarjoaa lattialevyjen epätyypillisen tuen, siihen käytetään erityisiä teräselementtejä. Tällaista työtä ei saa tehdä ilman asiantuntijaa.

Ankkurointi lattialevyt

Ankkurointi - levyjen kiinnittäminen yhteen - voidaan tehdä kahdella tavalla projektista riippuen.

Ensimmäinen on levyjen vahvistaminen. Vahvistetut tangot, joiden läpimitta on 12 mm, hitsataan kiinnityselementteihin laattaan. Eri valmistajien levyillä voi olla erilainen järjestely näistä elementeistä: levyn pitkittäispäässä tai sen pinnalla. Vahvimman liitännän katsotaan olevan diagonaalinen, kun levyt on liitetty toisiinsa siirtymällä.

Myös levy on kytkettävä seinään. Mikä on seinään upotettu vahvistus?

Toinen tapa on rengasankari. Itse asiassa se näyttää armopoyas. Laatta on järjestetty laattojen reunaa pitkin, siihen asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan. Tämä menetelmä nostaa jonkin verran lattialevyjen kustannuksia. Mutta se kannattaa - levyt puristetaan kaikilla puolilla.

Saumojen tiivistäminen laattojen väliin

Ankkuroinnin jälkeen voit tiivistää aukot. Rustamin laattojen väliset raot. Ne on täytetty betonibrändillä M150. Jos halkeamat ovat suuria, levy on sidottu pohjaan, joka toimii muottipesäksi. Jos raot ovat pieniä, lattialevy voi kestää suurimman kuormituksen seuraavana päivänä. Muussa tapauksessa sinun on odotettava viikkoa.

Pohjamaalien tiivistys lattialaattojen päissä

Kaikki modernit levyt, joissa on pyöreät aukot, valmistetaan jo täytettyjen päiden kanssa. Jos olet ostanut levyjä, joissa on avoimia reikiä, ne on täytettävä jotain 25 - 30 cm syvällä. Muussa tapauksessa levy jäätyy. Voit täyttää aukot mineraalivillalla, konkreettiset liikenneruuhkat tai täyttää betonilla. Samanlainen prosessi on suoritettava paitsi niissä päissä, jotka menevät ulkopuolelle, myös niille, jotka lepäävät sisäseinillä.

Lattialaattojen asettamiseen hinta riippuu työn määrästä, talon pinta-alasta ja materiaalien kustannuksista. Esimerkiksi vain PC-levyjen kustannukset ovat noin 27 - 30 dollaria. per m2. Loput ovat asiaan liittyvät materiaalit, nosturin vuokraus ja työntekijöiden palkkaaminen sekä kuljetuslasin kustannukset. Lattialevyjen asennustyön ammattilaiset vaihtelevat 10: sta 25: een. per m2, ehkä enemmän riippuen alueesta. Tämän seurauksena kustannukset ovat samat kuin monoliittisen lattialevyn valu.

Slab omilla käsillään?

 1. Laitoin sen tasaiselle, jäykäksi alustalle,
 2. Asennan päätyyn ja sivuseiniin 150 mm: n suuruisen muotin
 3. Ylhäältä laitoin muovikalvon 2 m leveä, tasoittava,
 4. Laitoin jokaisen aallon päälle D16 x 4500 - 4600 mm. 30-40 mm: n etäisyydellä profiilin pohjasta, tuon kahden vahvistuspalkin päihin etukäteen tehtyihin reikiin, jotka ovat muottien päätyseinissä,
 5. Taivutussekoittimen avulla kaadetaan raskasbetoniin B20 P1. Betonikulutus 0,4 kuutiometriä per laatikko.
 6. Vittu värähtelevällä levyllä, tasoittamalla taso ja peittämällä se kalvolla.
 7. Odotetaan kolme päivää.
 8. Nosta laatta liittimiin päätyosista 100-150 mm.
 9. Irrota levy levyltä ja irrota se.
 10. Vuokrasin polyeteenistä.
 11. Pudota uuni.
 12. Laitoin sille puhdistetun ammattiarkin.
 13. Toistan toimet 3-13.

Sitten nosturin avulla asetan laatat tiiliseinien päälle kattamaan valaisin 4300 x 6100 mm.

Onko vahvistusta riittävä?
Onko laatan lujuus riittävä Moskovan alueen lumikuormalle?
Mikä on tällaisen levyn taipuminen?
Onko välttämätöntä esivalmistaa kaarevuutta ottamaan huomioon poikkeutus?
Kuinka tällainen kilpi käyttäytyy, kun nosturi nostetaan nostolla, ja onko ylimääräistä vahvistusta levyn yläosassa?

Yläosa on tarpeen. Yleensä kuormituksen jakeluverkko. Voit heti kytkeä nostureiden koukut.
Pohjassa myös verkko on yleensä, mutta reunukset ovat päällekkäisiä.