Materiaalien valinta sokean alueen vedenpitävyyteen

Vuotta talon perustuksen rakentamisen jälkeen on välttämätöntä valmistaa sokea alue, joka ohjaa sateen ja sulavan veden perusperiaatteesta. Tällaisen mallin valmistuksessa käytetään erilaisia ​​materiaaleja ja tekniikoita, mutta on otettava huomioon se, että pohja itsessään vaatii myös suojaa kosteudelta. Vedenpitävä sokea alue varmistaa kuivauksen kellarissa ja säilyttää perustan pitkään.

Vedenpitävän kerroksen tuottamiseksi on ensinnäkin tärkeää määrittää materiaali sille.

Rakennustarvikkeet

Sokean alueen vedenpitävyys koostuu 20 cm: n korkeasta alustasta ja irtotavaran päällysteestä, joka vastustaa veden tunkeutumista rakenteeseen. Joskus näiden kerrosten välillä sopii eristyksissä oleva materiaali.

Se on tärkeää! Jos käytät raaka-aineita, joissa on huokoinen rakenne, niin jokainen kerros on käsiteltävä vettähylkivillä valmisteilla.

Nykyään seuraavia materiaaleja käytetään sokean alueen vedenpitävyyteen:

 1. Kuumaa tervaa tai bitumia. Näitä yhdisteitä käytetään pohjan pinnoittamiseen.
 2. Katemateriaalit, vesiputket, geotekstiilit.
 3. PVC-kalvo.
 4. PVP-kalvot (profiloidut).
 5. Geotekstiilit, rubemast.

Jos aiot tehdä kiinteän laatan, on hyvä käyttää sementtiä tai asfalttibetonia. On myös erikoistuneita yhdisteitä, joilla on vedenpitävyysominaisuudet, esimerkiksi "Xypex", "Masterseal" ja muut polymeerivalmisteet. Ne tunkeutuvat betoniin ja suojaavat ne luotettavasti kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.

Pehmeiden kaihtovyöhykkeiden vedeneristämiseen käytetään rullamateriaaleja, mutta kateaine ja polyeteeni eivät voi suojata pohjaa kokonaan kosteudelta. Siksi on parempi antaa etusijalle polyvinyylikloridikalvot.

Lisäksi valssatut materiaalit ovat seuraavat haitat:

 • Kellarin pinta on tasoitettava, puhdistettava ja kuivattava perusteellisesti.
 • Tämäntyyppisissä materiaaleissa on hyvin alhainen lujuus ja hauraus.
 • Tällaisten materiaalien asettaminen vaatii paljon työtä ja aikaa.
 • Vedeneristyskerros on suojattava mekaanisilta vaurioilta.

Hyödyllisiä! Jos käytät valssattuja materiaaleja, on suositeltavaa tehdä lisää pystysuoraa vedeneristyskykyä. Tätä varten materiaali on käärittävä talon seinälle, jonka korkeus on 150-200 mm.

Kuinka tehdä vedenpitävä sokea alue

Riippuen lattian läsnäolosta, suoritetaan yksitasoinen ja kaksitasoinen sokea alue:

 • Jos talossa ei ole kellarikerroksia, vedeneristyskerros asetetaan kellarikerrokselle eli 200 mm maanpinnan yläpuolelle. Koska pohja on välttämättä valmistettu 2-5 asteen kulmassa, suojaava kerros asetetaan erityisiin ulkoneviin. Tämän vuoksi jokainen myöhempi kerros toimii tietyllä etäisyydellä.
 • Jos rakennuksessa on kellari, sinun on tehtävä kaksitasoinen vedeneristys. Ensimmäinen kerros sijaitsee kellarin kerroksen tasolla ja toinen - kellarin tasolla, sokean alueen yläpuolella.

Voit tehdä tukiaseman seuraavasti:

 1. Irrota yläkerroksen maa, joka on aiemmin laskenut sokean alueen leveyden (yleensä 60-120 cm).
 2. Aseta 10 cm korkea savi kerros kaivannon pohjalle.
 3. Aseta vedenpitävä materiaali taivuttamalla sen reunaa talon seinälle.
 4. Kaada 10 cm korkea hiekka ja paina sitä.
 5. Aseta geotekstiili ja ripottele se ohut kerros hiekkaa (noin 5 cm).
 6. Palo murskattu kivi, kivi tai sora 15 cm paksu.
 7. Aseta toinen geotekstiilikerros ja hiekkaa se uudelleen (jos sokea alue on pehmeä, voit ohittaa tämän vaiheen).
 8. Täytä pohja sementillä ja aseta se päällystyskivet päälle. Jos valmistelet pehmeää pohjaa, voit asentaa päällystyslaatat välittömästi ja koputtaa ne kumivasaralla.

Voit myös suorittaa vaakasuoran vedenpitävyyden käyttämällä:

 • Sementtipakastimet ja tiivisteet, joiden paksuus on 20-25 mm.
 • Katemateriaali tai kattopaperi, joka on sijoitettu kahteen kerrokseen ja liimattu mastiksi.
 • Asfalttilastan paksuus 25-30 mm, joka asetetaan rakennuksen pohjan tasolle.

Kun työskentelet, kannattaa kiinnittää huomiota eräisiin vedeneristysominaisuuksiin.

Vedenpitävän sokean alueen ominaisuudet

Sokean alueen vedenpitävyys huomioon ottaen on otettava huomioon seuraavat suositukset:

 1. Suojaavan "nauhan" valmistuksessa rakennuksen ympärillä on parasta käyttää ratkaisuja, jotka sisältävät vedenpitäviä aineita.
 2. Roll-materiaaleja voidaan käyttää vain, jos alustan korkeusero on enintään 2 mm.
 3. Jos sateet usein alueellasi, sen jälkeen, kun säätiö on pystytetty, kaivaa kouru pitkin sen kehää, joka tyhjentää veden.
 4. Ei ole suositeltavaa käyttää romua täyteaineena pohjalle, koska tämä materiaali karsii ja laajenee lämpötilan muuttuessa.
 5. Sokean alueen syvyys voi vaihdella riippuen pohjaveden pinnasta, sademäärästä ja ilmasto-oloista sekä viemärilaitteiden läsnäolosta.

Myös sokean alueen maalauseristys on vesitiivistynyttä, jota toteutetaan käyttämällä bitumimastista.

Maalaa vedeneristys

Kosteuden suoja kostean alueen pohjalla suihkupäällysteellä on halpa ja helppo asentaa. Ennen pohjaosan pinnan käsittelyä se on pohjustettava bitumimuovilla. Tämän jälkeen alustakerrokseen käytetään harjalla bitumipolymeeriä, sementtipolymeeriä, bitumia tai polymeerimaalauskoostumusta.

Hyödyllisiä! Jos koostumus levitetään roskien seiniin, ne on tasoitettava.

Bitumipitoisuutta levitetään 2-3 ohutkerroksessa, joiden paksuus on enintään 2 mm. Jalostuksen jälkeen pinta tarkistetaan murtumia, läpipainopakkauksia ja muita vikoja varten. Jos ne löytyvät, pinta puhdistetaan ja peitetään uudelleen sen vedeneristysyhdistelmällä.

On huomattava, että kun käytät kuumia materiaaleja, sinun on noudatettava seuraavia varotoimia:

 1. Bitumin kiehuvan kattilan on oltava asennettuna pieneen kulmaan siten, että sula neste ei pääse tulelle. Seuraavaksi sinun täytyy valmistaa hiekka- ja palosammutin.
 2. Käytettäessä useita merkkejä bitumia - ensin alempi laatu on sulanut, ja sitten korkea. Jos alhaisen luokan bitumi lisätään kuumaan betoniin, se johtaa nopeasti vaahtoamiseen, mikä voi aiheuttaa koostumuksen kaatumisen.
 3. Kattilassa olevan bitumin määrä ei saa ylittää 2/3 kapasiteetista.
 4. Kuumavesisäiliöiden välttämiseksi hitaasti laske bitumikappaleet kattilan sivulla.
 5. Voit käyttää sulaa mastia vain suojavaatteissa.

Lopuksi

Sokean alueen rakentamisen aikana et voi asettaa vedeneristyskerrosta, mutta tämä johtaa siihen, että pohja ei kestää kauan ja ajan myötä se romahtaa veden vaikutuksen alaisena. On parasta käyttää valssattuja materiaaleja tai bitumimateriaalia, jonka ansiosta talon ympärillä oleva nauha toimii kahdesti kauan.

Kuinka tehdä vedenpitävä sokea alue?

Rakennuksen suojelemiseksi ei-toivottua kosteutta ja sulavaa lunta vastaan, sokeiden vedenpitävyys tulee tärkeäksi. Ymmärrämme, miten tämän tyyppistä työtä hoidetaan oikein.

Mikä se on?

Ensinnäkin sinun täytyy ymmärtää, mitä "sokea alue" on. Sanakirjat edustavat tätä sanaa asfalttina tai betoniraina, jotka on suunniteltu sateiden ja tulvien valumisen perustamaan rakennuksen. Lisäksi hän:

 • poistaa pohjan ja ympäröivän pohjaveden liiallisen kostuttamisen, joka voi heikentää rakennetta ja antaa liiallisen kutistumisen;
 • suojaa rakennusta talon läheltä kasvaneista puiden juurista.

Sokea alue on aina kaistale pitkin rakennuksen kehä, jonka kallistuskulma talosta. Tämä kulma sallii veden liukumisen alas, ei viipymättä alustalle. Sokea alue koostuu seuraavista:

 • roskakerros;
 • ulkokerros.

Sokean alueen tyyppi määräytyy ulkokerroksen materiaalin tyypin mukaan. Se voidaan valmistaa savesta ja raunioista, betonista, asfaltista ja päällystyslaatoista.

Sokea alueella on välttämättä oltava vesitiivistysaine, joka suojaa vettä vastaan, sekä estää pohjasta kostuttamisen johtuen aukkojen ja aukkojen muodostumisesta. Sokean vedenpitävyys mahdollistaa myös kellareiden pysymisen kuivana myös rankkasateiden ja runsaan pohjaveden läsnäollessa.

mitat

Oletuksena on, että sokean alueen on oltava vähintään yhden metrin koko rakennuksen ympäri. Sen tarkat mittasuhteet riippuvat katon leveydestä, kohoumien ulokkeista ja viemäröinnin poistamisesta. Eli leveyden tulisi olla 20-30 senttimetriä enemmän kuin katon poisto.

tarvikkeet

Sokea alue voi olla:

 • suurin osa savi, peitetty sora päälle;
 • savesta ja raunioista, lisävesieristeellä;
 • betonista (vahvistuksella tai ilman), joka kaadetaan paikoilleen;
 • esivalmistetuista teräsbetonilaatoista.

Vedenpitävillä sokeilla alueilla on erisuuruisia eroja.

Eristys voi olla: rulla, tunkeutuva, voit käyttää mastisia, PVC-kalvoja, kalvoja.

 • Rulla (ruberoid, hydroglass-insol) eristys on käytettävä vain, jos korkeusero säätiön ympärillä on vähäinen.
 • Roll, käytetään kattoihin - geotekstiilit, polypropyleeni, rubemast.
 • Bitumiset mastit. Jokainen 2-3 mm: n kerros levitetään toisiinsa. On vältettävä turvotusta ja halkeamia.
 • Nykyaikaiset teknologiat ovat mahdollistaneet keksi toisen eristetyypin - tunkeutumisen. Tämä aine, jonka koostumus tunkeutuu jalkakäytävään (olipa se asfaltti tai betoni) ja tukkii huokoset ja täyttää mikrokreät.
 • Hydrosementit ja asfalttibetoni.

Tyypit vedeneristys sokea alue

Materiaalista riippuen on useita erilaisia ​​vedenpitäviä sokea alueita.

savi

Tämä vedenpitävyysmahdollisuus pidetään budjetista ja sopii itsenäiseen työskentelyyn. Sen pitäisi alkua maapallon yläkerroksen poistamisesta ja nukahtamisesta tiivistetyn saven kanssa samanaikaisesti kallistuen talosta. Yhteyspaikat pinnoitetaan bitumilla.

Täydelliseen vedenpitävyyteen voit liittää valssatun materiaalin nauhan pystysuoraan pintaan ja täyttää sen sitten rauniolla.

rulla

Useimmin käytetään kellarissa varustettuja rakennuksia. Ensinnäkin savi pakataan myös, jolloin telan palaset ovat päällekkäin seinän kanssa. Voit laittaa useita kerroksia roll, joka promazyvaya mastiksi. Kerrokset valssataan rullalla, jonka paino on yli 70 kg. Ylhäältä nukahdu maaperä tai rauniot.

maali

Tehdään primerillä. On välttämätöntä odottaa sen täydellistä kuivausta. Tahnan päälle tahrautuu enintään 2 mm kerroksella, toimenpide toistetaan 2-3 kertaa.

betoni

On tarpeen kaivaa ura, rakentaa muottiin siellä. Kaada alue betoniliuoksella, voit tehostaa vahvistamista. Aivan kuten muualla, kun valu, muodostuu kaltevuus ja koristelevy asetetaan päälle.

lämpeneminen

Toinen tärkeä kohta toteutuksessa vedeneristys sokea alue - sen eristys. Eristys mahdollistaa lämmön säilyttämisen kellarissa ja kellarissa, lisää sokea-alueen käyttöaikaa ja säästää myös materiaaleja, koska korkeus on pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Lämmitys voidaan tehdä usealla eri tavalla.

 • Laajennettu polystyreeni on melko kestävä, voisi sanoa, ikuinen materiaali, jolla on lisäksi vettä hylkivä ominaisuuksia. Sen paino on niin pieni, että sen muotoilu on helppoa. Tämä materiaali riittää vain yhteen kerrokseen, jonka arkin paksuus on 10 senttimetriä. On vain huolehdittava kiinnityspaikkojen suojasta erityisellä kalvolla, jossa on vedenpitävä vaikutus.
 • Polyuretaanivaahto on hyvin kylmää. Hän pystyy kestämään jopa -60 astetta muuttamatta ominaisuuksiaan. Se on ympäristöystävällinen ja sillä on erinomainen lämmöneristys.
 • Polyfoam eroaa korkeasta zvuko- ja lämpöeristyksestä. Tämä on mahdollista johtuen sen vaahtorakenteesta ja sisäilman runsaudesta. Materiaalilla on alhainen veden absorptio ja sillä on myös vedenpitävä kyky ja pieni paino. Vaahto kestää lämpötiloja ja hometta.

Ei ole tarvetta lämpenemistä, jos talosi on rakennettu pölkkyille tai sillä on valtava säätiö ilman kellareja. Tällaisissa tapauksissa eristys on rahan tuhlausta.

vinkkejä

Oikea neuvonta sokea alueen vedenpitävyyden asentamiseksi.

 • Älä jätä vedenpitävyyttä "myöhempää" varten. Sokea alue on tehtävä välittömästi rakennuksen rakentamisen aikana.
 • Noudata kaltevuutta. Yritä pitää kaltevuus ympäri kehä sama. Tätä varten voit käyttää rakennustasoa.
 • Älä häiritse betonia ja savea.
 • Jotta eristys ei muuttuisi sokean alueen painon alla, on suositeltavaa valita suuri tiheys.
 • Muista, että sokea alue ei ole ikuinen, se vaatii kunnossapitoa ja korjausta.
 • Korjaavien sokeiden alueiden on käytettävä erilaisia ​​tiivistysaineita ja mastisia aineita. Vahingoittunut pinta on päällystetty estämään muita muodonmuutoksia.
 • Jos pinnassa on suuri halkeama tai suutari, on tarpeen leikata reikä kiilan muotoiseksi ja täyttää se betonin seoksella. Sitten peitä kalvolla estääksesi ennenaikaisen kuivumisen.
 • Ulompi kerros suorittaa ei vain koristeellisia toimintoja vaan myös suojaavaa. Viimeistely voidaan tehdä päällystyslaattoilla. Tietenkään kukaan ei kiellä sinua jättämästä tavallista betonia tai raunioitusta, mutta esteettisyyteen ja muotoiluun on parempi käyttää sisustusta.
 • Lukuisat Internet-arvioinnit osoittavat, että kalvo- tai rulla-aineet sopivat vedenpitävyyteen, niitä käytetään useimmiten itsetarkoitukseen.
 • Voit turvautua suomalaisten neuvomiseen ja tehdä pehmeän sokean alueen.
 • Erityisissä tilaisuuksissa, kun koko talon ympärillä oleva talo on vankka suunnittelija, voit käyttää värikkäitä raunioita.

Puutarhan ystäville ulompi kerros voidaan peittää maaperällä ja kasvien ruoholla tai kukilla, tärkein asia, joka on "sisällä".

Katso lisätietoja seuraavista videoista, jotta voit oppia sokeiden vedenpitävyys.

Siviilien vedeneristysnanssit

Sokea alue on erityisalue, joka sijaitsee lähellä minkä tahansa rakennelman ulkoseinämiä ja joka suorittaa sateen ja sulaveden säätämisen säätiöstä. Useimmiten se tehdään koko rakennelman ympäryksen ympärille. Sokea alue on rakenne, joka koostuu useista kerroksista, joiden ulkopinta liittyy asfaltin tai betonin pinnoitteeseen. Nämä perusteet tarjoavat kodille erinomaisen veden kulkeutumisen, ja ne eroavat tehokkaimmillaan. Rakennettaessa mitään rakennetta, vedenpitävyys sokeille alueille on menestyksen tärkein edellytys. Lisää tästä prosessista käsitellään alla.

Sokea alue on erityinen alue, joka sijaitsee lähellä ulkoseinän rakennetta ja suorittaa toiminto säätää sade ja sula vesi perustuksesta.

Jotta rakenteesta saadaan erinomainen vedenpoisto, ei ole välttämätöntä tehdä monimutkaisia ​​manipulointeja. Talon sokean alueen rakentaminen toteutetaan melko helposti. Tee näin kaivaa reikä 15-20 cm syväksi ja laita murskattu kivi tämän kaivon pohjalle.

Sitten se kaadetaan betonilla tai kuumalla asfaltilla. Jotta jätevedet menisivät onnistuneesti, on parasta tehdä tällainen rakenne hieman epäsuorasti suhteessa rakennuksen seinämiin. Juoksevaa vettä varten sinun täytyy kaivaa pieni oja. Esitetty eristysmuoto on klassinen versio. Järjestelyn avulla on ehdottomasti otettava huomioon maaston, maaperän, rakenteen ja katon ominaisuudet.

Jotkut ominaisuudet vedenpitävä sokea alue

Vaakasuoran suunnitelman sokean alueen vedenpitävyys on tärkeää alueilla, jotka tarvitsevat talon seinämää ja perustaa. Pohjimmiltaan se on asfalttipäällyste tai betoni.

 1. Ennen eristämisen rakennetta on otettava huomioon tärkeät indikaattorit kuten ilmasto-olosuhteet, pohjaveden määrä, vuosittaiset sateen numeeriset indikaattorit, talon geologisen sijainnin ominaisuudet ja viestintäverkkojen (viemäriverkot ja vesijohtoverkot) läsnäolo.
 2. Vedenpitävä sokea alue voi olla ensisijainen tai toissijainen. Ensimmäinen vaihtoehto liittyy betonielementin mekanismin alkurakenteeseen halutulla vedenkestävyydellä. Toinen malli liittyy talon pohjan lisäsuojaukseen ja tässä tapauksessa käytetään usein hydroisolia. Jotta rakennuksen perustukset voidaan suojata mahdollisimman tehokkaasti veden tuhoutumiselta, on tarpeen laittaa tällainen materiaali talon seinille, joka on 15-20 cm korkea.
 3. Talon sokean alueen valmistukseen käytetään usein sellaisia ​​suojakomponentteja kuin valssattuja aineita. Näihin kuuluvat ruberoidi. Sen käyttö liittyy usein pieneen eroon pinnan pohjan korkeudelle, korkeintaan 2 mm.
 4. Rakennuksen aikaansaamiseksi tämäntyyppisellä suojalla on tärkeää ensin käsitellä bitumiin perustuvaa mastista. Valssattu eristys viedään myöhemmin tähän kerrokseen. Kaikki muut kerrokset käsitellään myös mastiksella. Tällaisten manipulointien ansiosta saavutetaan luotettava ja laadukas vedeneristys sokea alueelle.

Sokean alueen vedenpitävyys.

Käytetään usein tunkeutumissuunnitelma eristyskellariin. Se liittyy tietyn koostumuksen käyttöön, joka tunkeutuu syvälle materiaalin huokosten pohjaan, mikä on vähitellen kiteytynyt. Kosteus ilmestyy suurelle esteenä ja ei pääse betoniin. Tällä tavoin tehty eristäminen vedestä eliminoi mahdollisuuden eristämisen muodostumiseen. Seinien ja perustusten koostumus ei anna veden imeä luotettavalla suojalla.

Jokainen eristäminen vedestä voi liittyä vedenpitävyyteen ja korroosiosuuntaan, mikä takaa rakennuksen korkean laadun estämisen ulkoisten ympäristöjen aggressiivisista vaikutuksista ja tarpeettoman kosteuden tunkeutumisesta siihen.

Sokean alueen tyypit

Kaikki sokean alueen vedeneristyskermit koostuvat kuivikkeesta ja kerroksesta, joka suojaa kosteutta vastaan. Ajoittain niiden pohjan välissä on eristetty materiaali, joka suojaa säätä jäätymiseltä. Lisäksi on tärkeää viimeistellä materiaalit huokoisella rakenteella vettähylkivällä koostumuksella.

Kellarin lämmitys, pohjakerros, sokea alue.

Kaihtimet ovat seuraavia tyyppejä, jotka tulevat kerrosten täyteydestä:

 1. Betoni tai asfaltti. Tästä eristyksestä sanottiin aiemmin. Tämän tyyppisen ratkaisun löytämiseksi sinun on käytettävä vesitiivisementtiä. Eristyksen tulee olla 3-5%: n kulmassa.
 2. Pehmeä pohja. Tämä on rakenteeltaan useita kerroksia. Se tehdään seuraavasti. Ensin sinun täytyy kaataa ja pestä hiekkaa kerroksella 10 cm, sitten aseta kerros kalvon vedeneristys. Tee sitten hiekkakärpä 5 cm. Sen jälkeen - geotekstiilit ja rauniot, voit kiviä, soraa tai laajennettua savea 15 cm.

Seuraavaksi asetetaan toinen geotekstilikerros ja 5 cm: n hiekkakerros, joka täydentää mallia. Yläpohjalla on päällystyslaatat tai päällystystekit. Sementtiliuosta ei tarvita tähän, vaan tarvitsee vain käyttää erityistä kumia vasaraa ja vasara sen hiekkaan, kiviin tai murskattuun kiviin.

Yläpäällysteen tekeminen ei ole ehdottoman välttämätöntä. Pehmeä rakenne on usein tehty telapohjaista, joka on päällystetty bitumipohjaisella mastilla.

Sokean alueen lämmitysjärjestelmä.

 1. Betonirakenteiden eristys. Tällainen laite on erittäin kaunis ulkonäkö, erilaisia ​​värejä, sävyjä, kokoonpanoja sallitaan. Tämäntyyppisellä materiaalilla on suuri lujuus, se ei pelkää suuria kuormituksia ja jatkuvia mekaanisia vaikutuksia, ilman lämpötilan vaihteluja ja vaikeita pakkasnesteitä. Se on asennettu hyvin yksinkertaisesti.
 2. Pehmustetyyppiselle kostutetulle alueelle on omat ominaisuutensa. Materiaalit, kuten kateaine, polyeteeni ja muut niistä johdetut, eivät voi suojata pohjaa kosteuden tunkeutumiselta 100%. Menestyksekkäämpi tässä suhteessa on pohja polypropeenilla ja PVC-kalvolla. Käyttämällä valssattuja materiaaleja he usein turvautuvat pystysuoraan luontoon, joka pitäisi kääriä rakennuksen seinään, korkeintaan 15-20 cm korkeuteen.
 3. Sokea alue voidaan tehdä betonilaaduista. Mutta tällaiselle laitteelle tarvitaan erittäin vahva kehys.

Vaaditut materiaalit sokean alueen vedenpitäviksi

Asfaltti- ja betonipinnoitteet tunnetaan niiden laadusta kosteuden suojelun alalla.

Suurimman tiheyden saavuttamiseksi on tärkeää vahvistaa substraattia murskatulla kivellä.

Pohjakerroksen eristysjärjestelmä kauhalla ja vaahdon pohjalla kaistaleen alapuolella.

Tämä säätiö tarvitsee hyvän tampingin, parhaiten rullalla. Asfaltin ja betonin eristyksen asettamiseksi sinun on noudatettava näitä sääntöjä:

 • ympäristön lämpötila ei saa laskea alle +5 astetta;
 • kuuma liuos on sekoitettava hyvin;
 • mukulakivien sokean alueen rakentamisessa, savesta ja hiekasta ovat olennainen perusta;
 • jos päällyste- tai päällystyslaatanpäällyste on tehty, on tarpeen valmistaa pohja soraa ja hiekkaa.

Puhuminen sokea alueeksi rakennuksen tärkeimpänä elementtinä on tärkeää korostaa vakaa ja luotettava suoja sadevedestä ja vesistöjen massasta. Se edistää veden poistamista rakennuksen pohjasta ja tukirakenteista.

Sokeripinnan vedenpitävyys, joka on tehty useammassa kerroksessa, ei ole yhtä tärkeä. Se voidaan valmistaa monista materiaaleista. Minkä tahansa niistä etusija on tarpeen ottaen huomioon maaston ominaisuudet, toimintaolosuhteet, pohjaveden nousun aste ja muut indikaattorit. Tee oikea-aikaiset vedeneristyskeinot talon suojelemiseksi vesistöstä.

Sokean alueen vedenpitävyyden rakentaminen

Rakentaessaan taloa monet sivuuttaa tällaisen elementin kuin sokea alue. Tämä yksityiskohti, jota harvat ihmiset huomaavat, suorittaa suojatoiminnon. Siksi se on suoritettava talon ympärillä. Perussääntö on sokean alueen vedeneristys. Tämä auttaa suojaamaan vedeltä ja pohjasta sekä suojaavaa "nauhaa".

Sokean alueen toiminnot

Kuten edellä mainittiin, sokea alue on kosteuseste. Mutta se ei ole kaikkea mitä hän voi tehdä.

 • Koristelu. Usein sokea aluetta käytetään pienenä polussa talon ympärillä, koska he valitsevat kauniita rakennusmateriaaleja, jotka on yhdistetty julkisivuun.
 • Tulensuojelu. Talon ympärillä olevan sokean alueen vedenpitävyys auttaa vähentämään epätoivottavan kosteuden todennäköisyyttä kellarissa tai kellarissa, jos sellainen on.
 • Lämpöä säilytetään talossa. Jos rakennat tämän elementin oikein, voit suojata taloa lämpöhäviöltä ja vähentää siten lämmityskustannuksia.
 • Säätiön elinajan pidentäminen. Pohjan suojeleminen talvella jäätyneeltä vedeltä ja pienistä huokosista muuttuu valtaviksi halkeiksi, joten säätiön käyttöaikaa voidaan merkittävästi nostaa.

Mitä valita vedenpitävyyteen

Koska uusia materiaaleja esiintyy säännöllisesti rakennusmarkkinoilla koti- parannukseen sekä ulko- että sisäpuolella, sinun on perehdyttävä siihen, mitä voit tehdä sokean alueen vedeneristyksellä.

 1. Bitumiset mastit ja terva. Näitä aineita käytetään pystysuoraan vedenpitävyyteen. Pohja on huolellisesti päällystetty tämän liuoksen kanssa ja sen annetaan kuivua perusteellisesti. Samanaikaisesti sitä voidaan käyttää sekä maanalaiseen osaan että yllä olevaan tonttiin.
 2. Kattomateriaalina.
 3. Geotekstiilit.
 4. PVC-kalvo.
 5. PVP-kalvo.
 6. Polyeteeniä.
 7. Gidrostekloizol.

Sokean alueen 2-7 pisteen vesitiivistyksen edustajat myyvät rullina ja käyttävät vaakasuoraa suojaa kosteudelta. Ne asetetaan hyvin pakattuihin savipohjiin, ja ne varmasti tehdään pieniksi, jotta ne leviäisiin seinään (15-20 cm).

Sokean alueen ja täten talon turvallisen suojan varmistamiseksi sinun on käytettävä sekä pysty- että vaakasuoraa vedenpitävyyttä kosteudelta. Siksi on välttämätöntä hankkia välittömästi 2 materiaalia - jotain värjäysratkaisuista (bitumi tai mastiksi) ja valssatusta materiaalista.

Aseta "suojaava" nauha talon ympärille

Koko rakenne muistuttaa monikerroksista kakkua, jossa on sekä eristys- että vedeneristysmateriaaleja. Koska sinun on noudatettava selvästi pieniä suunnitelmia:

 • Kaivaa kaivanto, jonka syvyys vastaa pohjan syvyyttä.
 • Puhdista se juurista, kasvien siemenet, jos sellainen on. Siinä tapauksessa, että tätä vaihetta ei oteta huomioon lyhyessä ajassa, kasvit alkavat itää ja murtaa vedenpitävä kerros.
 • Kaivannon pohja on peitettävä savella. Tämän kerroksen tulee olla 10 cm. Aine on perusteellisesti tamped alas niin, että ala alapinnan lähellä on 2-5 astetta sokea alueen distaalisen osan yläpuolella. Kaltevuus antaa veden virrata pois seinistä.
 • Seinä on päällystetty nestemäisellä vedeneristyksellä.
 • Lay roll suojaa kosteutta. Jos liitokset muodostuvat, ne on liimattava nauhalla. Ja tietenkin, älä unohda, seinälle seinälle.
 • Hiekka on kaadettava geotekstilille tai muulle kalvolle. Tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Se tasoitetaan myös ottaen huomioon kaltevuus ja täytetty. Jotta tämä tehtävä selviytyisi nopeammin, hiekkaa voidaan kevyesti irrottaa vedellä, mutta nesteen määrä on vähäinen.
 • Lämmöneristyskerros. Sokea varten se on yhtä tärkeä kuin seinille. Noin 20% lämmöstä talo menettää lattian läpi, koska lämpeneminen ja säätiö säästävät lämmintä ilmaa talossa eikä lämmetä kadulla. On tärkeää muistaa puolueellisuudesta.
 • Toinen kerros hiekkaa. Paksuus on myös noin 10 cm. On tarpeen tasata ja tampata, kun kaltevuus säilyy.
 • Jälleen vedenpitävä. Laying-periaate on sama kuin geotekstilien ensimmäisessä kerroksessa.
 • Vedeneristyskerroksen kiinnittämiseksi on välttämätöntä kaataa hienon murto-osan murskattua kiveä päälle.
 • Koristelu.

Säännönmukaiset säännöt sokean alueen vedenpitävyyden järjestämiseksi

Talon ja säätiön luotettavasti ja pysyvästi suojelemiseksi sademäärästä sinun on tehtävä muutama toiminta, joka tunnetaan vain ammattilaisille.

 1. Jokainen huokoiseen alueeseen sijoitettu huokoinen materiaali tulisi käsitellä erityisillä hydrofobisilla ratkaisuilla. Tämä lisää kosteuden suojausta.
 2. Kaltevuus on säilytettävä alhaisemmista kerroksista ja sitä suurempi ero on parempi.
 3. On toivottavaa, ennen kuin sokea alue peitetään koristeellisella materiaalilla ympäryksen ympärillä kosteuden poistamiseksi kosteuden poistamiseksi. Sen pitäisi saavuttaa erityinen viemärijärjestelmä veden poistamiseksi koko talosta.
 4. Jos koristelu tehdään betonista, valitse hydrofobiset ratkaisut. Tämä on ylimääräinen vedeneristys.

Kun tarkastellaan järjestelyn kaikkia sävyjä ja sokea alueen vedenpitävyys, on selvää, että se ei ole vain hyödyllinen koko rakenteelle vaan myös kaunis. Vaikka ensi silmäyksellä kaikki näyttää olevan hyvin vaikeaa, mutta voit selviytyä tämän prosessin omasta.

Vedenpitävä sokea-alueen rakenne: asennustyypit ja -tekniikka

Vedenpitävä sokea alue lisää rakenteen lujuutta, joka toimii tärkeimpänä elementtinä perustuksen ja seinien luotettavasta suojauksesta kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Oikea materiaalien valinta ja asennus teknologian vaiheittainen toteutus tarjoavat miellyttävän mikroilmaston ja lisäävät asumisen elämää.

Sokea alue talojen rakentamisessa

Sokean alueen vedenpitävä suoja talon ympärillä auttaa ohjaamaan pohjavettä ja sadetta pohjasta ja varmistamaan kellarin kuivumisen. On suositeltavaa suorittaa tarvittava työ luodin suojan luomiseksi alustan ja maan välisen kosketuksen alueella välittömästi rakenteen rakentamisen jälkeen.

Sokean alueen korkealaatuinen vedeneristys estää pohjan ja seinien kostuttamisen, homeen, sienen ulkonäön. Kostean kosteuden siirtyminen maan alla olevaan maaperään voi muuttaa substraatin kantavuutta aiheuttaen sakkautumisen. Jauhemaiset maaperät voivat liikkua veden virtauksen vaikutuksesta ja johtaa rakenteen tuhoamiseen.

Sokean alueen suojaava rooli

Sokean alueen ja pohjan vedeneristäminen antaa luotettavan suojan kostutukselta. Kestävä vedenpitävä rakenne, joka koostuu nauhasta koko rakennuksen ympärillä, tulee tehdä kaltevalla, joka suuntautuu talosta lika-alueelle.

Sokeiden suojaustoiminnot on suunnattu:

 • tarjota vedenpoistoa;
 • estää maaperän kallistumista ja samentumista rakennuksen alle;
 • suojata kasvien ja puiden juurijärjestelmät pääsemästä talon pohjaan.

Sokean alueen tyypit

Sokean alueen valinta riippuu sademäärän indikaattoreista. On myös tärkeää huolehtia jäteveden järjestämisestä rakennuksen katolta, muuten pinta altistuu vesivirtojen suoralle vaikutukselle. Sokean alueen nauhan rakenne koostuu alapinnasta ja kannesta.

Sokea alueelle on useita vaihtoehtoja:

 • yksinkertainen irtotavarana (savi ja rauniot);
 • bulk view, lisättynä vedeneristys sokea alueella;
 • betoni (valettu vahvikkeella tai ilman);
 • valmiit levyt vahvistetusta betonista.
Irtotavarana oleva alue raunioista

Talon ympärillä oleva sokea vedeneristys auttaa vahvistamaan rakennetta, mikä tekee siitä kestävämmän ja kosteuden kestävämmän. Säiliön ja betonin sijoittamisen perusteella ei ole suositeltavaa yhdistää irtoamisvaihtoehtoja.

Betonipäällystys

Vedenpitävät materiaalit

Sokean alueen vedenpitävyyden tyypin valitseminen talon ympärille, työn materiaalissa olisi otettava huomioon elementin rakenneominaisuudet. Tason tiivistäminen voidaan saavuttaa soveltamalla:

 1. Bitumiset mastit. Sopii erinomaisesti suojapinnan muodostamiseen rakenteen pohjalle, jota käytetään irtolevyn päällysteen kaatamiseen.
 2. Roll-materiaalit. Sokean alueen vedeneristyskalvoa tulisi käyttää, kun se kiinnitetään seinään. On suositeltavaa yhdistää valssattuja materiaaleja pinnoitteella olevan masten avulla päällysteen tiiviyden parantamiseksi.
 3. Hydro-sementti (asfalttibetoni). Solid blind-alueet luovat luotettavan esteen veden virtauksille.
 4. Läpäisevät yhdisteet (polymeerit). Käytetään pintoihin, joissa on huokoinen rakenne, joka tuottaa syvä impregnoinnin suojaavien yhdisteiden kanssa. Ero eroavat ultraviolettisäteilyn kestävyydestä, nopeista lämpötilan muutoksista. Höyryläpäisevyyden ominaisuudet suojaavat materiaalin pintaa muotin, sienen muodostumiselta.

Bitumimateriaalien käsittely on erityisen huolellista. On tarpeen lämmittää rakenne syvä kupari, välttäen osuman nestettä tuleen erityisiä suojavaatteita. On täysin mahdotonta sivuuttaa henkilökohtaisen ja paloturvallisuuden säännöt. Aluksi matala-asteinen bitumi sulatetaan ja viimeistellään korkeampi prosessi. Sääntöjen rikkominen johtaa voimakkaaseen vaahtoamiseen.

Nestemäisen vedenpitävyyden maalausvaihtoehdot eroavat materiaalin saatavuudesta ja asennuksen helpottamisesta. Pohjustuskerros voidaan valmistaa bitumimuovilla. Seuraavaksi levitetään polymeeriä, bitumiä tai sekamuotoista koostumusta. Tarvittaessa on suositeltavaa tasoittaa ja puhdistaa pinta varmistaakseen tarvittavan pintojen tarttumisasteen.

Jalostukseen kuuluu 2-3 kerrosta vedeneristysmaalia. Työn jälkeen pinta tarkistetaan virheistä. Kerrospeitteen halkeamat ja paikat puhdistetaan ja jälleenkäsitellään koostumuksella.

Vedenpitävyys sokea alue roll materiaalit, on suositeltavaa suorittaa vaihtoehtoja suunnittelua pehmeä tyyppi. Paras pinnoite on PVC-kalvoja. Kellarin vieressä olevan alueen käsittely voidaan tehdä bitumilla tai polymeerimateriaaleilla.

DIY vedenpitävä tekniikka

Sokean alueen toteutus suoritetaan vaiheittain noudattaen tiukasti työjärjestystä ja sääntöjä. Aluksi on välttämätöntä poistaa maaperän kerros rakennuksen ympärillä 130 cm: n etäisyydelle. Savipeitotila on tehtävä tiiviin liitoksen varmistamiseksi rakenteen perustukseen varovasti materiaalin puristamalla.

Vedenpitävä sokkeli- tai roska-bitumi-koostumus. Rakenteiden risteyksen pinta-alaa suositellaan kattamaan valssattua materiaalia. On tärkeää luoda kaltevuus vähintään 10%. Vahvistaa irtotavarana olevan vedenpitävyysominaisuudet voivat käyttää vedeneristyskerrosta. Kuuma-bitumin vuodot vahvistavat materiaalien tarttumista. Lopuksi, pinta on peitetty raunioilla.

Sokean alueen vedeneristyskalvoa käytetään valmistettaessa betonin kaatopaikkoja. Lujitetun verkon käyttö parantaa rakenteen lujuutta. Betonipinta suojaa kosteutta vastaan. Vedenpitävyys sokean alueen vieressä alustalle, kun käytetään valmiita betonilohkoja, tehdään käyttämällä bitumikomponenttia. Raudan ja hiekan pohjalla levyt levitetään kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävän kalvon asettaminen sokea alustalle

Vedenpitävän sokean alueen ominaisuudet:

 1. On suositeltavaa käyttää ratkaisuja, joilla on kosteutta kestäviä ominaisuuksia rakenteen valmistuksen vaiheessa.
 2. Valssattuja materiaaleja käytetään, kun pohjapisarat ovat enintään 2 mm.
 3. Alueille, jotka ovat alttiita rankkasateille, on suositeltavaa täydentää sokea alue vedenpoistokouralla.
 4. Romua ei tule käyttää täyteaineena johtuen materiaalin laajenemisen ja supistumisen todennäköisyydestä lämpötilaerojen vaikutuksen alaisena.
 5. Sokean alueen syvyys valitaan erikseen ottaen huomioon ilmasto-olosuhteet, pohjaveden pinnan taso ja jätevesijärjestelmät.
 6. Profiilikalvon käyttäminen voi olla vaihtoehto betonisokea varten. Minkä tahansa viimeistelypinnoitteen käytettävissä oleva pintakäsittely.
Sokea alue, jossa koristeellinen tiilipinta

Oikein toteutetuilla sokeilla on yhdistettävä suojaava ja koristeellinen ominaisuus. Pintakoristelu lisää rakenteen lujuutta ja antaa täydellisyyden rakennuksen arkkitehtoniselle suunnittelulle.

PVC-kalvo säätiölle - luotettava, moderni ja halpa ratkaisu

PVC-kalvo perusta

Tähän mennessä hyvin suosittu rakennusmateriaali on PVC-kalvoja, joita käytetään laajasti eri rakennusalueilla. Jos verrataan sitä bitumia sisältäviin rakennusmateriaaleihin, PVC-kalvon pohjustuksen vedeneristämiseen on laajempi luettelo mahdollisista toiminnoista ja positiivisista näkökohdista. Siksi niitä käytetään perusteellisesti vedenpitävään säätöön, maanalaisiin huoneisiin, tunnelin käytäviin, lohkareihin ja niin edelleen. Myös tätä materiaalia käytetään onnistuneesti katon vedenpitävyyteen erilaisella kiinnittimellä, mikä tekee siitä monipuolisemman ja käytännöllisemmän.

Kimmoisuuden ansiosta pohjan vedenpitävyys PVC-kalvolla voidaan suorittaa sekä korkeassa että matalassa lämpötilassa. Sen asennus on suoritettava käyttäen erityistä hitsausyksikköä, joka tuottaa hitsausta voimakkaan kuumailmapuhaltimen avulla. Jokainen avoimen liekin käyttö voi aiheuttaa korjaamattomia vaurioita ja kalvon toimintahäiriöitä.

Käyttämällä vain automaattisia laitteita voit saavuttaa lähes täydelliset arkin kiinnitysaineet, jotka ovat sileät, siistit ja laadukkaat. Mitä paremmin nivelet tehdään, sitä parempi pinnoitteen vedenpitävyys on.

PVC-kalvojen etu

PVC-kalvoilla, joita käytetään säätiön loppuun, on monia tärkeitä etuja:

 1. Niihin eivät vaikuta ultraviolettisäteily, kemikaalit, erilaiset haitalliset bakteerit jne.
 2. Kemiallisen koostumuksensa vuoksi ne eivät hajota eivätkä heikennetä epäsuotuisissa sääolosuhteissa.
 3. Kalvot ovat hyvin vahvoja. Ne ovat niin voimakkaita, että on hyvin vaikeaa murtaa, jakaa tai vahingoittaa niitä muulla tavoin.
 4. Koska ne ovat joustavia ja joustavia, ne eivät ole alttiita muodonmuutokselle ja ulkoisille muutoksille.
 5. Voimakkaan kuuman ilman virtauksen ansiosta yksittäiset osat voidaan helposti hitsata yhteen yhtenäiseksi pinnaksi.
 6. Materiaalin asettaminen mille tahansa pinnalle, kiinnitykselle, rakenteelle tai millekään muulle rakenteelle suoritetaan yksikerroksisessa järjestyksessä, joten työnkulun nopeus on erittäin korkea, eikä se vie liikaa aikaa asentaa.
 7. Pohjasta valmistetut PVC-kalvot on valmistettu materiaaleista, jotka eivät käytännössä sytytä, joten asentaminen sisätiloihin, tulipalovaara ei ole aivan mahtava.

Tämä lähes universaali rakennusmateriaali on täydellinen alueilla, joilla vaihteleva ilmasto vallitsee. Se pystyy kestämään erilaisia ​​ilmastollisia muutoksia ja sääolosuhteita.

Huomaa: Asentamalla kalvo mihin tahansa pinnoitteeseen, pintaan tai rakenteeseen, voit olla täysin varma korkealaatuisesta kireydestä eikä pelkää, että asennuksen jälkeen on aukkoja, halkeamia ja muita vikoja.

Pohjasta puhuttaessa kalvojen asennus ratkaisee ikuisesti puun ja muun kasvillisuuden itävyyden ongelman alueella, jossa itsenäinen kellari sijaitsee. Veden ja kosteuden tuhoisat ominaisuudet eivät vaikuta tämän materiaalin suorituskykyyn. PVC-kalvo sokean alueen vedeneristykseen on valmistettu materiaaleista, joilla ei ole kielteisiä vaikutuksia ihmiskehoon.

Nämä ja monet muut tämän materiaalin edut tekevät siitä ainutlaatuisen työkalun, jota voidaan käyttää laajasti siviili- ja teollisuusrakentamisen eri aloilla.

Vedenpitävät tyypit

Pohjan vedenpitävyys on erittäin tärkeä osa korjausta. Mutta ennen siirtymistä suoraan prosessiin, sinun on päätettävä vedenpitävyyden tyypistä. Se on kahta tyyppiä:

Pystysuoran vedenpitävyyden tapauksessa levyt kiinnitetään pistehitsauksen menetelmällä käyttämällä kuumaa ilmaa metallin rakenneosissa. Kalvon asentamisen jälkeen sinun on tehtävä 150 millimetrin kokoinen suojakerros ja kiinnitettävä se erityisellä liimalla.

Vaakasuora vedeneristys on hieman erilainen. Ensinnäkin asennetaan pieni suojaava pinnoite, jonka jälkeen suojakerroksen päälle kiinnitetään PVC-kalvo perustukseen. Muista muistaa, että ennen vedenpitävyyden aloittamista sinun on tasoitettava pinnan pinta ja poistettava kaikki epäsäännöllisyydet, karheus ja erityisesti - terävät ulkonemat, jotka voivat vaurioittaa kalvoa.

Tärkeää: On ehdottomasti kiellettyä yhdistää se materiaaleihin, jotka sisältävät öljyä, bitumista, rasvaa, tervaa ja kemiallisia liuottimia.

Sääolosuhteet asennuksen aikana

Täydellisen asennuksen jälkeen se on riippumaton sääolosuhteista. Mutta asennuksen aikana sinun on noudatettava joitain sääntöjä, jotka ovat tarpeen positiivisen tuloksen saavuttamiseksi.

Ensinnäkin, kun työskentelet PVC-kalvojen kanssa, ympäristön lämpötila ei saa olla alle 15 ° С.

Toiseksi on kiellettyä kiinnittää ne paikkoihin, joissa on vettä, sumua tai muuta kosteutta.

Kolmanneksi, jos korjausolosuhteet eivät ole kovin suotuisia, korjatun korjaustyön ympärillä sinun on rakennettava teltta, kasvihuone tai kota, jossa voit tarjota kaikki tarvittavat työolot.

Kuinka vedenpitävä sokea alue on?

Kun kaikki talot ja tilat on valmistettu mihin tahansa tarkoitukseen, niiden on vahvistettava ja tiivistettävä säätiö. Sokean alueen korkealaatuinen vedenpitävyys luo kodikkaita olosuhteita taloon, estäen säästämistä ja estäen liiallista kosteutta.

Vedenpitävyyden rooli sokea alueella

 1. Estää maaperän eroosio.
 2. Suojaa pohjan juurten itävyydestä lähellä kasvavia puita.
 3. Koko rakennuksen kosteuden vähentäminen.
 4. Lämmöneristysominaisuuksien parantaminen.
 5. Suojaus kellarikerroksista, kellareista ja kantavista seinistä.
 6. Täydellinen täydennys maisemasuunnitteluun.

Talon ympärillä olevan sokean alueen vedenpuhdistus alkaa merkitsemällä halutun kanavan tarvittava leveys ottaen huomioon visiirin reunus, josta vesi virtaa. Talon ympärillä on poistettava maapintakerros vähintään 25 cm: n syvyydeltä.

tarvikkeet

Vedenpitävyys voidaan tehdä seuraavista materiaaleista:

 1. Betoni, sementti ja sen ratkaisut.
 2. Öljyjohdannaiset - bitumi, kateaine, stekloisoli.
 3. PVC-kalvot.
 4. Laatoituslautat, murskattu kivi, mukulakivi, keinotekoiset kivet.
 5. Vedenpitävät nesteet, jotka imeytyvät saumoihin, suojaavat kosteutta.

Sokean alueen vedenpitävyys

Kaikentyyppinen tiivistys käsittää jaloteräksen käsittelyn erikoisratkaisuilla, nesteillä tai bitumimateriaalilla, joka estää veden pääsemistä muuraukseen tai betonilaattoihin, mikä heikentää niiden voimaa.

Seka-aluetta varten käytetään pieniä eroja enintään 2 mm.

Irtotukivyöhyke koostuu useista kerroksista raunioista ja savesta, ja sitä käytetään, kun se on varustettu vedenpoistolla katosta. Tämä on helpoin, nopein ja yleisin tapa vahvistaa säätiötä.

Suuri osa vedeneristyskerroksesta käytetään alueilla, joilla on kellareja. Asennettaessa irtotavaran tiivistys- ja suojalevyn tiivistys:

 • PVC-kalvo;
 • polypropeeni, taide-studio;
 • rubemast, stekloizoli;
 • RCP ruberoid (halpa ja lyhytaikainen eristemateriaali).

Kaikki materiaalit vaihtelevat ja tampovat estäen suuren kutistumisen.

Asfalttipäällyste on voimakkain tiiviste. Rakennuksen ympärille on järjestettävä vähintään 25 cm: n leveys ja leveys 80 cm. Lopullisen kaivannon pohja on syvennettävä hyvin ja rakennettava muuraus sementtilaastin tai betonin kaatamiseksi. Koko pinta peitetään kerroksella hiekkaa ja roskaa.

Kivirakenteeseen on sijoitettava hitsausverkko tai vahvistin. Sitten yksi kerralla kaadetaan nestemäistä liuosta, tasoitetaan pinnan alle 10 °: n kaltevuudella ja jähmettyy 40-48 tuntia. Tällöin koko sokea on suositeltavaa peittää muovikelmu, joka säilyttää halutun kosteuden kovettumisen aikana.

Nykyaikaiseen rakentamiseen kuuluu valmiiden betonilaattojen, luonnollisten tai tekokivien, laattojen käyttö. Asennusprosessi koostuu murskatun kiven täytöstä hiekalla ja kiinteiden pintapintojen pinnalla. Ensimmäisen sateen jälkeen ne asettuvat hiekkaan ja kiinnittyvät siihen tiukasti.

Vedenpuhdistus on vedenpoistoaukon kanava, jonka yläpuolella on uunin vedenpoisto. Tämä menetelmä käsittää asbestisementti-, metalli- tai polyuretaaniputkien asentamisen, pyöreän tai suorakulmaisen muodon.

Louhittu kaivanto on täynnä geotekstiilin päällä olevaa raunioitumista ja peitetty hiekalla, voidaan käyttää hiekkasementtilaastaria. Saatavilla on erityisiä tyhjennysaukkoja, joissa on erityiset ristikot, jotka auttavat keräämään vettä ja ottamaan sen putkien läpi rakennuksesta.

Vinkkejä vedonpitävyyden valitsemiseen ja järjestämiseen:

 1. On tarpeen kiinnittää huomiota ilmasto-olosuhteisiin, talon sijaintiin ja maanalaisiin lähteisiin.
 2. Pinta, jossa irrallinen rakenne on paremmin käsitelty lujittamalla aluketta ja peitetty sitten bitumimastilla. Tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa käyttää arkkia tai rullaa.
 3. Bitumituotannon nestemäisen ja rullan eristämisen yhdistelmää käytetään korkeassa kosteudessa tai rikkoutumisriskin vaarassa.
 4. Tiivistämiseen voit myös käyttää sementtiseoksia lisäämällä erilaisia ​​esivalmistettuja lisäaineita tai tekemään ne itse.
 5. Kaistaleen kanavoinnille tarkoitettu murskattu kivi tulisi käyttää keskikokoista rakennetta.
 6. Pohjan tiivistys tulisi suorittaa samansuuntaisesti sokean alueen kanssa.
 7. Tämän tyyppinen vedenpitävyys tulisi suorittaa 5-15 °: n kaltevuudella.
 8. Rakennuksissa, joissa ei ole varusteita, on parempi käyttää sementtivalua.

Internetissä voit löytää askel askeleelta video-ohjeet koko säätiön vedenpitävällä prosessilla, joka auttaa ihmisiä, joilla ei ole erityistä koulutusta teollisuudessa.

PVC-kalvo säätiölle - luotettava, moderni ja halpa ratkaisu

PVC-kalvo perusta

Tähän mennessä hyvin suosittu rakennusmateriaali on PVC-kalvoja, joita käytetään laajasti eri rakennusalueilla. Jos verrataan sitä bitumia sisältäviin rakennusmateriaaleihin, PVC-kalvon pohjustuksen vedeneristämiseen on laajempi luettelo mahdollisista toiminnoista ja positiivisista näkökohdista. Siksi niitä käytetään perusteellisesti vedenpitävään säätöön, maanalaisiin huoneisiin, tunnelin käytäviin, lohkareihin ja niin edelleen. Myös tätä materiaalia käytetään onnistuneesti katon vedenpitävyyteen erilaisella kiinnittimellä, mikä tekee siitä monipuolisemman ja käytännöllisemmän.

Kimmoisuuden ansiosta pohjan vedenpitävyys PVC-kalvolla voidaan suorittaa sekä korkeassa että matalassa lämpötilassa. Sen asennus on suoritettava käyttäen erityistä hitsausyksikköä, joka tuottaa hitsausta voimakkaan kuumailmapuhaltimen avulla. Jokainen avoimen liekin käyttö voi aiheuttaa korjaamattomia vaurioita ja kalvon toimintahäiriöitä.

Käyttämällä vain automaattisia laitteita voit saavuttaa lähes täydelliset arkin kiinnitysaineet, jotka ovat sileät, siistit ja laadukkaat. Mitä paremmin nivelet tehdään, sitä parempi pinnoitteen vedenpitävyys on.

PVC-kalvojen etu

PVC-kalvoilla, joita käytetään säätiön loppuun, on monia tärkeitä etuja:

 1. Niihin eivät vaikuta ultraviolettisäteily, kemikaalit, erilaiset haitalliset bakteerit jne.
 2. Kemiallisen koostumuksensa vuoksi ne eivät hajota eivätkä heikennetä epäsuotuisissa sääolosuhteissa.
 3. Kalvot ovat hyvin vahvoja. Ne ovat niin voimakkaita, että on hyvin vaikeaa murtaa, jakaa tai vahingoittaa niitä muulla tavoin.
 4. Koska ne ovat joustavia ja joustavia, ne eivät ole alttiita muodonmuutokselle ja ulkoisille muutoksille.
 5. Voimakkaan kuuman ilman virtauksen ansiosta yksittäiset osat voidaan helposti hitsata yhteen yhtenäiseksi pinnaksi.
 6. Materiaalin asettaminen mille tahansa pinnalle, kiinnitykselle, rakenteelle tai millekään muulle rakenteelle suoritetaan yksikerroksisessa järjestyksessä, joten työnkulun nopeus on erittäin korkea, eikä se vie liikaa aikaa asentaa.
 7. Pohjasta valmistetut PVC-kalvot on valmistettu materiaaleista, jotka eivät käytännössä sytytä, joten asentaminen sisätiloihin, tulipalovaara ei ole aivan mahtava.

Tämä lähes universaali rakennusmateriaali on täydellinen alueilla, joilla vaihteleva ilmasto vallitsee. Se pystyy kestämään erilaisia ​​ilmastollisia muutoksia ja sääolosuhteita.

Huomaa: Asentamalla kalvo mihin tahansa pinnoitteeseen, pintaan tai rakenteeseen, voit olla täysin varma korkealaatuisesta kireydestä eikä pelkää, että asennuksen jälkeen on aukkoja, halkeamia ja muita vikoja.

Pohjasta puhuttaessa kalvojen asennus ratkaisee ikuisesti puun ja muun kasvillisuuden itävyyden ongelman alueella, jossa itsenäinen kellari sijaitsee. Veden ja kosteuden tuhoisat ominaisuudet eivät vaikuta tämän materiaalin suorituskykyyn. PVC-kalvo sokean alueen vedeneristykseen on valmistettu materiaaleista, joilla ei ole kielteisiä vaikutuksia ihmiskehoon.

Nämä ja monet muut tämän materiaalin edut tekevät siitä ainutlaatuisen työkalun, jota voidaan käyttää laajasti siviili- ja teollisuusrakentamisen eri aloilla.

Vedenpitävät tyypit

Pohjan vedenpitävyys on erittäin tärkeä osa korjausta. Mutta ennen siirtymistä suoraan prosessiin, sinun on päätettävä vedenpitävyyden tyypistä. Se on kahta tyyppiä:

Pystysuoran vedenpitävyyden tapauksessa levyt kiinnitetään pistehitsauksen menetelmällä käyttämällä kuumaa ilmaa metallin rakenneosissa. Kalvon asentamisen jälkeen sinun on tehtävä 150 millimetrin kokoinen suojakerros ja kiinnitettävä se erityisellä liimalla.

Vaakasuora vedeneristys on hieman erilainen. Ensinnäkin asennetaan pieni suojaava pinnoite, jonka jälkeen suojakerroksen päälle kiinnitetään PVC-kalvo perustukseen. Muista muistaa, että ennen vedenpitävyyden aloittamista sinun on tasoitettava pinnan pinta ja poistettava kaikki epäsäännöllisyydet, karheus ja erityisesti - terävät ulkonemat, jotka voivat vaurioittaa kalvoa.

Tärkeää: On ehdottomasti kiellettyä yhdistää se materiaaleihin, jotka sisältävät öljyä, bitumista, rasvaa, tervaa ja kemiallisia liuottimia.

Sääolosuhteet asennuksen aikana

Täydellisen asennuksen jälkeen se on riippumaton sääolosuhteista. Mutta asennuksen aikana sinun on noudatettava joitain sääntöjä, jotka ovat tarpeen positiivisen tuloksen saavuttamiseksi.

Ensinnäkin, kun työskentelet PVC-kalvojen kanssa, ympäristön lämpötila ei saa olla alle 15 ° С.

Toiseksi on kiellettyä kiinnittää ne paikkoihin, joissa on vettä, sumua tai muuta kosteutta.

Kolmanneksi, jos korjausolosuhteet eivät ole kovin suotuisia, korjatun korjaustyön ympärillä sinun on rakennettava teltta, kasvihuone tai kota, jossa voit tarjota kaikki tarvittavat työolot.