Mikä on raudoituksen nousu lattialevyssä

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Melko usein rakentaa rakenteita päällekkäisyyksien välillä lattiat monoliitti alustoilla. Ne perustuvat kestävään raudoituskehykseen, joka mahdollistaa päällekkäisyyden vakauden, vakauden ja luotettavuuden. Vahvistettuja laattoja käytetään rakenteisiin eri tarkoituksiin, voivat olla asuinrakennuksia, teollisuusrakennuksia tai liikerakennuksia.

Monoliittisten levyjen käyttö on hyvin yleistä, nämä tuotteet - yksi suosituimmista betoniterästeistä. Näiden tuotteiden päätavoite on järjestää katon sisäkattoja ja luoda rakennuksen katto. Nämä alustat mahdollistavat todella vahvan ja lämpimän rakennuksen, varsinkin niissä osissa, joissa ullakko tai ullakko sijaitsee.

Lattiatyypit

Vaakasuorat laatat edellyttävät pääasiallisesti rakenteen lattian erottelun varmistamista. Tällöin tällaisen alustan toinen puoli toimii kerroksena toiselle kerrokselle ja toiselle katolle. Päällekkäisyydet luokitellaan tarkoitukseen:

 • Sokkeli. Tällaiset levyt erottavat rakennuksen pohjakerroksen kellarista.
 • Backboard. Nämä päällekkäiset alustat jakavat rakennuksen kerrokset eri tasoille.
 • Ullakolle. Tällöin lattialevyt erottavat tilan, joka sijaitsee rakennuksen katon alla ja muualla rakennuksen asuinalueella.

Lisäksi lattialaatoilla on eroja myös valmistustekniikan mukaan:

 • Monoliitti. Tällaisia ​​alustoja heitetään suoraan niiden sijaintiin ja asennukseen. Niiden ominaisuus on teräsvahvojen vahvistaminen.
 • Maajoukkueet. Tällaiset rakenteet valmistetaan tehtaalla, niiden asennus tehdään yksittäisten elementtien avulla.
 • Esivalmistettu monoliitti. Suunnittelun piirre on rakenne, joka koostuu tyhjästä lohkosta ja kevyestä metallisäteilevästä versiosta.

Monoliittisten laattojen vahvistaminen olisi toteutettava taloja, jotka on rakennettu tiilistä tai betonista soluista.

Monoliittisen vahvistuksen edut

Monoliittisten laattojen vahvistamista käytetään melko usein rakentamisessa. Tämä ei ole yllättävää, koska tällä tekniikalla on koko lista etuja:

 1. Vahvistettu betoni on kaksi kertaa kestävämpi kuin puulattiat.
 2. Monoliittinen päällekkäinen vahvistaminen voi olla erinomainen tilaisuus rakentaa rakenne, kun on olemassa ei-standardi talon projekti. Tällöin rakennuksen tuki- osan muodossa voidaan käyttää paitsi kantavia seiniä myös sarakkeita, joilla on myös koristeellinen tehtävä.
 3. Poikittaisvahvistus sekä pitkittäinen vahvistus tekevät laatat pystyvät kestämään alhaiset lämpötilat. Tämän seurauksena tällaiset mallit suojaavat hyvin ullakolta ja ullakolta kylmältä.
 4. Jos laatta kaadetaan suoraan sen lisäpaikalle, tämä mahdollistaa lattian varustamisen millään tavalla ja kaikenkokoiseksi.
 5. Lattialaattojen korkea lujuus takaa koko rakennuksen stabiilisuuden mekaanisten kuormitusten, voimansiirtojen ja korkeiden lämpötilojen vaikutuksen vuoksi.
 6. Monoliittiset rakenteet tarjoavat hyvää eristystä melusta.
 7. Levyillä on pieni paino, joten vaikutus säätöön on optimaalinen.
 8. Monoliittisten levyjen käyttö mahdollistaa yhden rakenteen, joka ilmoittaa tasaisesti kuorman aiheuttaman paineen seinämiin.
 9. Vahvistettujen monoliittien käyttö mahdollistaa useita teoksia ilman mitoitettujen rakennuslaitteiden käyttöä.
 10. Levyjen käyttö nopeuttaa suuresti rakennusprosessia.
 11. Jos rakennusta, jossa on pieni määrä kerroksia, rakennetaan monoliittisia laatikoita jopa ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Huolimatta lujitetuista laattoista saatujen etujen suuresta määrästä, näillä malleilla on edelleen tiettyjä haittoja:

 1. Monoliittisen levyn täyttäminen ja vahvistaminen on melko työläs prosessi, joka vaatii huomattavaa aikaa.
 2. Betoniliuoksen kaatoa varten ei ole tarpeen houkutella asiantuntijoita, jotka tarvitsevat vielä ihmisiä, ja vähintään kolme ihmistä.
 3. Siihen saakka, kunnes monoliittinen levy on täysin kiinteä, sitä on valvottava sekä jähmettymisprosessin hallinta.
 4. Monoliittisen laatan työstäminen vahvistamisen muodossa edellyttää erilaisia ​​mekaanisia laitteita ja erikoislaitteita.
 5. Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen on paljon kalliimpaa kuin puurakenteiden asennus.

Miten lattialaattojen järjestely on?

Lattialaattojen vahvistamisen työstö on yksinkertainen. Tätä varten käytä metallirunkoa, joka on ristikko teräsvaijereista, joiden poikkileikkaus on 8-14 millimetriä. Ennen lattiapintojen vahvistamista laaditaan yksityiskohtainen piirustus, jonka pohjalta tehdään tarkat laskelmat. Oikein suoritetut kaikki tarvittavat laskelmat lopussa antavat sinulle lisäetuja levyjen asentamisen ja niiden jatkokäytön aikana:

 • Tuloksena olevasta päällekkäisyydestä on suuri kantavuus.
 • Laskelmien jälkeen on paljon helpompaa valita betonin raudoitus, monoliitti, lajike ja valmistaja sekä laasti.
 • Laskennan ansiosta voimme arvioida työn määrää sekä niiden kokonaiskustannuksia.
 • Jos monoliittisen päällekkäisyyden vahvistaminen tehdään tiukasti suunnitelman mukaisesti, tällaisen rakenteen käyttöikään ei käytännössä ole rajoituksia.

Monoliittisen päällekkäisyyden vahvistamisen ja asentamisen kustannusten laskeminen voi merkittävästi säästää rakentamisen taloudellisia ja aikakustannuksia. Laskutoimitukset on suoritettava ammattilaisilta, vain asiantuntijat voivat ottaa huomioon arvioitaessa kaikki rakennustöiden aikana syntyvät vivahteet. Lisäksi laskujen ammattilaiset käyttävät vain tarkkoja tietoja.

On olemassa joitain sääntöjä monoliittisten levyjen vahvistamiseksi. Monoliitin pitäisi esimerkiksi olla yhtä suuri kuin yhden kolmasosan leveyden paksuus, joka kattaa sen. Jos tämä etäisyys on enintään kuusi metriä, levy on täytetty kerroksella 15-20 senttimetrin betoniliuosta. Muussa tapauksessa monoliitti tehostuu lisätukielementtien - pulttien avulla. Lisäksi kaadetun betonin paksuus kasvaa ja yhden lujiteverkon sijasta kaksi asennetaan.

Monoliittisen laatan vahvistamisen suunnitelmassa on otettava huomioon tällainen parametri kuin pitoon nähden. Tämä nimi on alustan reunus, joka perustuu seiniin. Tiilikuvioissa pidon koko on enintään 20 senttimetriä. Jos rakennus koostuu kaasusilikaatti- tai vaahtobetoni-lohkosta, kaappausarvo on noin 30 senttimetriä. Vahvistinverkon sauvat on leikattava siten, että ne ovat täynnä betoniliuosta, vähintään 25 senttimetriä.

Kuinka levylaatta vahvistetaan?

Jotta vahvistusverkko sijoitettaisiin oikein monoliittiseen laattaan, on välttämätöntä ottaa huomioon kuormitus, joka vaikuttaa alustaan. Monoliittinen paine menee ylhäältä alas ja levitetään tasaisesti levyn koko pinnalle. Monoliitin yläosa on puristuskuormituksen vaikutuksen alaisena. Ja pohja - venyttely. Tangot, joita käytetään ruudukon muodostamisessa, ovat välttämättömiä toisiinsa liitettynä tai hitsaamalla. Monoliitin yläosassa on ruudukko ohuista sauvoista ja paksummien alaosa.

Jos levyssä on paksuus 18-20 cm, verkkojen välinen etäisyys on noin 10-12 senttimetriä. Jotta tämä etäisyys säilyisi betoniliuoksen kaatamisen aikana, on välttämätöntä sijoittaa erityiset kiinnittimet niiden väliin. Ne on valmistettu kirjaimella L tangoista ja sijoitettu yhden metrin etäisyydelle. Alemman lujittavan rakenteen alla kaada laastinpaksuus noin 2-3 cm. Näihin tarkoituksiin käytä laitteistoissa myytäviä erityisiä muovialuksia.

Monoliittiset vahvistusohjeet

Kattaa lattiat välilevyt on tarpeen monoliittisten alustojen avulla. Jotta ne olisivat mahdollisimman vahvoja, niitä on vahvistettava. Näiden teosten tekniikka sisältää tietyn toimenpidekokonaisuuden:

 1. Muottien asennus. Ensinnäkin se tekee laatikon, johon voidaan käyttää levyjä, sekä vanerilevyjä. Jalustan säilyttämiseksi seisomaan jalustat. On ymmärrettävä, että betoni on erittäin raskas materiaali, ja sen vuoksi on tärkeää antaa sille hyvää tukea. Jotta estettäisiin betonin tarttuminen vaneriin tai levyihin, ja laatikko voitaisiin poistaa, sinun on valittava materiaaleja, joissa on laminoitu tai öljytty pinta.
 2. Kehyksen asennus. Tätä varten terästangot sijoitetaan laatikkoon ja yhdistetään toisiinsa. Solujen pituuden ja leveyden on oltava noin 15-20 senttimetriä. Jos yhtäkään tangon pituudesta ei yhtäkään riitä, sinun on asetettava toinen, mutta suuri päällekkäisyys.
 3. Täyttölaatikko. Tässä vaiheessa on suositeltavaa käyttää konkreettista tehdastuotannon ratkaisua. Ensinnäkin se noudattaa selvästi kaikkia vaadittavia laatustandardeja ja tarvittavien osien osuuksia. Usein materiaali sisältää myös lisäkomponentteja, jotka parantavat betonin lujuusominaisuuksia. Kun betoniliuos toimitetaan rakennustyömaalle, muotti kaadetaan betonipumpulla. Erikoisrakenteinen värähtelijä tiivistää ratkaisua alustan koko alueelle ja jakaa sen tasaisesti eliminoimalla kuplat liuoksesta. Näiden töiden päätyttyä pinta tasoitetaan jälleen käsin ja sitten ripotella kuivalla sementillä päälle.

Olisi otettava huomioon, että alustan laskemisen yhteydessä ilman lämpötilan on oltava vähintään 5 astetta. Alhaiset lämpötilat saattavat vaikuttaa haitallisesti alustan laatuun. Esimerkkinä on kosteuden jäädyttämisen aiheuttamien halkeamien ilmaantuminen betoniliuoksessa. Kaikki halkeamat ja betonirakenteiden vaurioituminen vähentävät levyn käyttöikää sekä lujuusominaisuuksien heikentymistä. Suotuisten olosuhteiden vallitessa betonialusta kuivuu kokonaan kuukauden kuluessa.

Näin ollen ilman lisävahvistusta lattianrakennuksessa vain ei voi tehdä. Lujituksen verkko antaa rakenteen kestävyyden ja luotettavuuden, tällaisen verkon asentaminen ei vie paljon aikaa.

Kuinka vahvistaa levyä ja miksi?

Mikä tahansa rakennus on rakennettu betonilla. Vahvistukseen käytetään metalliverkkoa tai lujitushäkkiä. Monoliittiset päällekkäisyydet ovat laajalle levinneet, joiden muodostamiseksi suoritetaan tukipidikkeiden väliin asennettu betonivalukappale. Kuormitettavuuden lisäämiseksi sinun on vahvistettava betonilaatta. Tätä varten suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus, jonka on vastattava hankkeen vaatimuksia. On tärkeää suorittaa laskuja ottaen huomioon seinämien välinen etäisyys, valita raudoituksen määrä ja halkaisija.

Mikä on monoliittisen levyn vahvistaminen

Asuin- ja teollisuusrakennusten yhteinen elementti on monoliittinen päällekkäisyys, joka on vahvistettu suurihalkaisijoituksella. Lujittavan hilan tai spatiaalisen rakenteen elementtien liittämiseen ei suositella hitsin heikkenemistä rakennetta käytettäessä. Vavat on liitettävä hehkutettuun lankaan. Vahvisteilla vahvistetun monoliitin osa pystyy vastaanottamaan merkittäviä kuormia. Päällekkäinen vahvistaminen on joukko toimenpiteitä betonirakenteen vahvistamiseksi.

Useimmin käytettyjä lattiapäällysteitä yksittäisten matalien rakennusten rakentamisessa ovat betonituotteet.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Ensinnäkin hanketta kehitetään ja vahvistetaan laskenta ottaen huomioon päällekkäisyyden mittasuhteet, nykyisten ponnisteluiden suuruus. Laskelmien perusteella kehitetään vahvistusjärjestelmä.
 2. Suojusten valmistuttua muotti on asennettu pääseinien väliin. Kun asennetaan muottirakenne, asennetaan tukielementtejä, jotka lisäävät muottirakenteen kuormituskykyä.
 3. Seuraavaksi leikkaa työkappale, sitoudu kehykseen ja asetetaan suojamoduuliin. Metallirakenteiden valmistus ja kokoonpano suoritetaan aiemmin kehitetyn projektidokumentaation mukaisesti.
 4. Viimeisessä vaiheessa betoniliuos kaadetaan muottiin. Betonitoiminnan jälkeen betonipilvi tiivistetään. Betoni on ajoittain kostutettu normaaliin kovuuteen.

Kehitettäessä betonielementin vahvistamisohjelmaa suunnitellaan lisäterästen asentamista ongelma-alueille:

 • monoliittisen levyn kosketusalueilla tukipylväät, pääseinät ja kaarevat rakenteet;
 • paikoissa, joissa ponnisteluja käytetään lämmityslaitteiden, raskaiden huonekalujen tai massiivisten laitteiden asentamiseen;
 • ylätasojen aukkojen yläreunojen ääriasentoon sekä ilmanvaihtokanavien ja savuputkiputkien aukkojen ympärille;
 • betonilevyn keskiosassa, joka on yksi heikoimmista osista päällekkäisyyksiä.

Korroosionkäsittelyn estämiseksi raudoitusverkko sijaitsee erityisillä betonipäällysteillä, eikä se pääse 30-40 mm: n pinnalle. Tämän tekijän perusteella valitaan tangon pituudet ja varmistetaan vallan rakenteen liikkumattomuus betonoitumisen aikana. Vahvistustekniikan omistaminen on helppoa betonilattian parannettujen lujuusominaisuuksien sekä pitkän käyttöiän ansiosta.

Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta

Kuinka oikea vahvistaminen - vaatimukset betonilaatan vahvistamiseksi

Monoliittisen lattialaatan vahvistaminen on ratkaiseva prosessi, jonka toteuttaminen asettaa joukon vaatimuksia.

Kun työskentelet betoniteräsrakenteen muodostamisessa, noudata näitä ohjeita:

 • Käytä halkaisijaltaan 1,2-1,6 mm: n neulontankoja teräspalkkien liittämiseen. Sähköhitsauksen käyttöä ei voida hyväksyä, koska metallirakenteen rikkominen nivelissä;
 • anna tarvittava paksuus katton betonipainon suhteessa pääseinämien väliseen etäisyyteen. Vahvitetun betonirakenteen paksuus on 30 kertaa pienempi kuin tukien välinen etäisyys. Levyn vähimmäispaksuus on vähintään 15 cm;
 • Aseta metallirunkoelementit päällekkäin ulottuvin mittojen mukaan pystysuoraan. Levyn vähimmäispaksuus vahvistin asetetaan yhteen kerrokseen. Paksuus on yli 15 cm, vahvistusta vahvistetaan kahdella kerroksella;
 • käytä kaatamalla betoniseoksen muottipesään merkinnällä M200 tai uudemmalla. Näiden brändien betoni on hyvä suorituskyky, pystyy havaitsemaan merkittäviä kuormia ja edullinen hinta;
 • käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,2 cm: n teräsraudoitusvahvikehysten valmistukseen. Kun tehdään kaksi kerrosta oleva vahvike, käytä metalliprofiilin osuuden suurentamista alarivissä. Ostoreskon mahdollinen käyttö;
 • Rakenna muottirakenne höylöidyistä levyistä tai vedenkestävästä vanerista. Peitä pehmeät alueet varovasti. Rakenteen vahvistamiseksi käytä enintään 20 cm: n halkaisijaltaan korkealaatuisia puupylväitä tai teleskooppisia metallitelineitä.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen lujittavien toimenpiteiden suorittamisessa luo konstruoidun päällekkäisyyden lujuusominaisuudet.

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta

Lattian lisävahvistus - edut ja heikkoudet

Tarve vahvistaa betonilattia liittyy betonin ominaisuuksiin. Betonipassi pystyy näkemään lisääntyneet puristuskuormat, mutta se on altis vetolujuuksille ja taivutusmomenttien vaikutukselle. Betoni ei kykene itsestään vaimentamaan kuormitusta ja vaatii lisävahvistusta. Vahvojen kompensoimiseksi ja teräsbetonirakenteiden eheyden säilyttämiseksi suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus.

Betonilaatta, jonka vahvuus kasvaa lisävahvistuksen ansiosta, on luja rakenne, jossa on useita etuja. Tärkeimmät edut:

 • pitkä käyttöikä. Kasvaneen turvallisuussyistä johtuen raudoitetun betonirakenteen elinikää lasketaan vuosikymmenien ajan;
 • ei liitoksia, samoin kuin sileät pinnat kattoihin ja lattioihin. Ei ole tarvetta kalliita ja aikaa vievää viimeistelyä;
 • pienempi monoliittisen lattiarakenteen paino verrattuna kaupallisesti saatavissa oleviin betoniteräksiin. Tämä vähentää merkittävästi säätiön kuormitusta;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet. Teräsraudoituksen ja betonin ominaisuuksien yhdistelmällä voidaan lisätä pohjan lujuutta ja varmistaa sen eheys kohonneissa kuormissa;
 • lujitetun betonin rakentamisen luotettavuus. Eri suuntiin vaikuttava kuormitustaso saavutetaan vahvistamalla. Vahvistettu päällekkäisyys, joka pystyy ottamaan 0,5-8 tonnia neliömetriä kohti;
 • paloturvallisuus. Palamattomien rakennusmateriaalien käyttö takaa rakenteen palonkestävyyden. Liesi voi säilyttää eheyden pitkään kohonneen lämpötilan ja avotulen vaikutuksen alaisena;
Tämä malli painaa huomattavasti alhaisempia valmiisiin betonilaatoihin verrattuna, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen.
 • pienempi määrä kustannuksia verrattuna tavallisten paneelien käyttöön päällekkäisyydestä. Monoliittisen päällekkäisyyden rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna vastaaviin esivalmistettuihin rakenteisiin;
 • ei tarvitse käyttää erityisiä nostolaitteita ja varusteita. Monoliittisen laatan muodostamiseen ei tarvita nosturia;
 • yhtenäinen voimansiirto monoliittisesta laatasta rakenteen tai tukipylväiden kantaviin seiniin. Kuormien kohdistaminen vähentää halkeilun todennäköisyyttä.

Muista eduista tulisi huomata mahdollisuus kaataa päällekkäin epätyypillinen konfiguraatio. Tämän ansiosta voit rakentaa monimutkaisia ​​rakennuksia eri standardien kanssa. Vakava etu on kyky suorittaa interloorisia aukkoja ja tiedonsiirto-aukkoja betonisointivaiheessa.

Etujen ohella on myös heikkouksia:

 • vahvistuskammion kokoonpanon toteuttamisen lisääntynyt monimutkaisuus;
 • sementin hydratoitumisprosessin kesto ja näin ollen konkreettisen käyttövoiman määrä.

Ammattimaiset rakentajat suosivat usein monoliittisia kattoja, jotka yhdessä näiden etujen kanssa vastustavat korkean kosteuden ja huoneen äänieristyksen vaikutuksia.

Mitä materiaalia käytetään vahvistamaan lattiaelementtejä?

Vahvistettujen kattojen muodostamiseen tarvitaan seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • betoniseos, joka on valmistettu sementti M300, hieno hiekka ja keskipitkä sora;
 • teräspalkit, joissa on aallotettu pinta, luokan A4 lujitemuovista.
Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla.

Tarvitset myös seuraavia materiaaleja, työkaluja ja laitteita:

 • hehkutettu lanka vahvistuspalkkien liittämiseen;
 • erityinen kiinnitin sidontaan;
 • kosteutta kestävä vaneri tai levyt muottien valmistukseen;
 • työstökoneet taivuttamalla lujittavaa aihaa;
 • Bulgarialaisia ​​tai erikoisleikkureita leikkuupuille.

Älä unohda valmistella mittanauhaa, jolla voit suorittaa tarvittavat mittaukset.

Laskemme monoliittisen laatan lisääntyneessä kuormituksessa

Kiinteän raudoitetun betonilevyn laskenta suoritetaan aikaisemmin kehitetyn järjestelmän perusteella ottaen huomioon rakennuskoodien ja määräysten vaatimukset.

Laskentatulosten perusteella määritetään seuraavat ominaisuudet:

 • teräsbetonilattioiden paksuus;
 • vahvistusalue ja vahvistusrivien määrä.

Kiinnittäkäämme erikseen jokaiseen laskentatyyppiin.

Miten betonilevyn paksuus lasketaan

Valetun betoniteräksen paksuus määritetään seuraavalla algoritmilla:

 1. Mittaa etäisyys laakerin seinämien välillä.
 2. Jaa tämä arvo 30: llä.
 3. Kerro tulos turvallisuustekijällä 1.2.

Esimerkiksi pääseinien välisen 600 cm: n etäisyydelle rakennukselle laatan paksuus on 600: 30x1,2 = 24 cm. Suunniteltaessa kuormitettuja rakenteita on laskelmissa uskottava laskea asiantuntijat, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteet.

Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään aikaan.

Laske riviä rivejä

Lujitustasojen määrä määritetään päällekkäisyyden paksuudesta riippuen:

 • yksivaiheinen raudoitus sallitaan vähintään 150 mm: n raudoitetun betonirakenteen kanssa;
 • kaksitasoinen lujitushäkki on rakennettu lisäämällä päällekkäisyyden paksuutta määritetyn arvon yläpuolella.

Ylä- ja alarungon halkaisija on 8-12 mm. Kun tangot ovat sidoksissa, muodostuu ristikko, jonka solut ovat neliön muotoisia, joiden sivu on 200-400 mm.

Yläosan päällekkäisyyden suunnittelu ja piirustus

Rakenteellisesti monoliittinen päällekkäisyys on esivalmistettu vanhan betonin rakenne, jonka sisällä sähköverkko sijaitsee. Monoliittisen lattialevyn vahvistustekniikkaa kehitetään suunnitteluvaiheessa.

Se sisältää seuraavat tiedot:

 • lujittavan hilan mitat;
 • lujitustangot koot ja osat;
 • käytettyjen sauvojen profiili;
 • vahvistusyhteysmenetelmä;
 • lujitustangojen välinen etäisyys;
 • muotoilu ominaisuuksia hihnan voitto.

Järjestelmän perusteella lasketaan rakennusaineiden määrä ja rakennustoimintojen järjestys on suunniteltu.

Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen ulkoasun suhteen.

Lattialevyjen lisävahvistaminen - valmistelevat toimenpiteet

Kun suunnittelet monoliittisen laatan vahvistamista, valmistaudu huolellisesti töiden suorittamiseen:

 1. Suorita lujuuslaskelmat.
 2. Suunnittele vahvistinpiiri.
 3. Määritä rakennusmateriaalien tarve.
 4. Valmista materiaalit ja työkalut.
 5. Leikkaa koukku.
 6. Valmistetaan suojukset muottien kokoonpanolle.

Huomiota on kiinnitettävä konkreettisen ratkaisun valmistamiseen tarvittavaan määrään.

Esimerkki monoliittisen levyn vahvistamisesta

Tarkastellaan, kuinka monoliittista laattaa vahvistetaan kunnolla käyttämällä esimerkkiä rakennuksen katosta, jonka mitat ovat 6x6 m ja betonipintapaksuus 0,24 m.

menettely:

 1. Kerää suojamoduuli.
 2. Tiivistä rakoja.
 3. Leikkaa koukku.
 4. Yhdistä kaksikerroksinen ruudukko 20 x 20 cm: n kennolla.
 5. Asenna ristikko muottiin erikoisosissa.

Kun olet suorittanut edellä mainitut toimenpiteet, valetaan betonia.

Kuinka vahvistaa lattialaatta - askel askeleelta ohjeita

Levyvahvistus on vastuullinen toiminta, joka suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Leikkaa viilto haluttuihin mittoihin.
 2. Yhdistä alemman tason sähköverkko.
 3. Järjestä se 30-40 mm: n etäisyydellä muottien pinnasta.
 4. Kiinnitä pystypalkit tiukasti.
 5. Liitä neulanpäät.

Käytä neulomalaitteistoa elementtien kiinnityksen jäykkyyden varmistamiseksi. Varmistamalla lujitusholkin jäykkyys jatka betonitointia.

Yhteenvetona

Tietäen, miten vahvistaa laattaa, on helppo tehdä työ itse ja säästää rahaa. On tärkeää laskea ja noudattaa tekniikkaa oikein.

Mitä vahvistus tarvitaan lattialevyyn?

Millaisia ​​tarvikkeita tarvitaan lattialevyt? Tämä on suosittu rakennusalan kysymys. Joka päivä ilmestyy uusia teknisiä ratkaisuja, joiden avulla työn laatua ja kestävyyttä lisätään useita kertoja.

Vastaus tähän kysymykseen auttaa tulevaa rakennetta vahvana vahvistamisena, mikä takaa pitkän käyttöiän ja jaksottaisen korjaavan työvoiman tarvetta.

Ensin ymmärrä, mikä monoliittinen lattialaatta on? Tämä on horisontaalinen rakenne kaikissa mahdollisissa rakenteissa, jotka erottavat kaikkien niiden lattiat.

Tällainen levy on kantaja, joka vastaanottaa ja lähettää kuormia. Tässä artikkelissa kerrotaan, mihin lujitukseen käytetään monoliittista lattialevyä.

Hieman monoliittisia laattoja

Tämän tyyppisellä on melko hyvä vahvuus. Rakenteensa ansiosta se voi kuljettaa raskaita mekaanisia kuormituksia. Käyttöön tulee kuitenkin turvaava takuu, minkä vuoksi on tarpeen laskea tarkasti monoliittisen lattialevyn ja muiden materiaalien vahvistaminen.

"Käyttöturvallisuuden taso riippuu täysin lattian päällekkäisyyksien rakennustöiden tarkkuudesta ja laadusta"

Asiantuntijat sanovat, että suosituin, kestävä ja kustannustehokas ratkaisu on monoliittisten laattojen käyttö. Ja tämä ei ole yllättävää! Tämän tyyppinen tuki on jatkuva osio, joka rakenteensa perusteella voi tarjota korkean luotettavuuden ja lujuuden.

Varmista, että huolehdit hyvästä materiaalivalikoimasta ja asianmukaisesta asennuksesta. Se on tuki, jolla voi olla täysin erilainen muoto, riippuu tulevasta rakenteesta. Laattojen paksuus on 8-13 cm paksu ja se kattaa itse seinät.

Asiantuntijat neuvovat käyttämään sementtimerkkiä 200 levyjen valmistukseen. Tällaisella sementillä on suurin lujuus, mikä on tärkeää siinä tapauksessa, että monoliittisen levyn paino on 500 kg / m².

Jos harkitsemme vahvistamisen, on parempi käyttää 6-13 mm: n halkaisijaltaan sellaisia ​​tuotteita, joilla luodaan pohjalevy. Yleensä valinta riippuu kuormituksesta, joka putoaa laattaan käytön aikana. On selvää, että halkaisijan valinta riippuu tulevasta kuormituksesta.

Levyn vahvistaminen: piirustukset, kaaviot

Onttojen ydinlaattojen vahvistaminen

Monoliittisen päällekkäisyyden edut

Ensinnäkin, jos puhumme ansioista, sinun on ymmärrettävä, että tämä malli ei edellytä kallista työtä. Asennuksen jälkeen ei ole tarpeen täydentää tai parantaa sitä - myöhempänä ajankohtana tarvitaan vain viimeistelyä.

Joten, etuja levyjä

 • Tämä on luotettava ja kestävä tyyppi päällekkäisyydestä (Esimerkiksi kaasupilarin räjähdystapauksessa liesi ei putoa välittömästi);
 • Levyjä voidaan käyttää mihin tahansa muotoon ja monimutkaisuuteen. Esivalmistetuilla rakenteilla ei kuitenkaan ole tällaista mahdollisuutta, koska niillä on tietty ja muuttumaton koko;
 • Päällekkäisyys on "asetettu" kohteeseen;
 • Asennus voidaan tehdä ilman erityisiä ja kalliita laitteita;
 • Levyjen elämä - yli 100 vuotta;
 • Ei kykene palamaan ja sulattamiseen;
 • Ei tarvitse ylimääräistä ylläpitoa;
 • Rakenteen paksuus on 180-230 mm.

Monoliittisen päällekkäisyyden haitat

 • Kun muotti on irrotettu, tuote tarvitsee kosmeettista viimeistelyä;
 • Rakenteen paino on selvästi suurempi kuin puun massa;
 • On olemassa hankkeita, joissa monoliittisten tyyppisten levyjen käyttö on mahdotonta (esimerkiksi puutaloissa) tai se on taloudellisesti kannattamatonta;
 • Kohde tarvitsee äänieristystä;
 • Kaikki asennusvaiheet on suoritettava keskeytyksettä. Tämä on välttämätöntä, jotta pöly, roskat ja lehdet eivät kerääntyisi runkoon ja muottiin;
 • Jos lämpötila on alle 5 astetta, on tarpeen lisätä kylmää kestäviä lisäaineita ja muita lämmitysmenetelmiä.

Metalliosat

Kun vastaat kysymykseen "millaista raudoitusta tarvitaan lattialevyyn", sinun on tiedettävä, mitä etuja ja haittoja metalliosien on, ja vain perehtyä sen osa-aspekteihin.

Esittelemme teille taulukon, joka osoittaa selvästi metallirakenteiden laatuominaisuudet.

arvokkuus

puutteet

· Tuote on kestävä sekä fysikaalisille että kemiallisille tekijöille.

· Rakennustyössä on hyvä joustavuus;

· Käytön aikana sillä on hyvä "koskemattomuus" altistumisesta aggressiiviselle materiaalille;

· Omistaa lämpöstabiilisuuden, mikä suurentaa huomattavasti rakenteen käyttöikää, kun laitteita käytetään;

· Liitännät, joissa käytetään sähköhitsausta.

· Se altistuu korroosiolle, mikä heikentää hieman tuotteiden käyttöikää.

Liitosten tyypit

Tuotteen ominaisuuksien ja muuttujien huomioon ottaminen on mahdollista määrittää vahvisteiden tyypit ominaisuuksien mukaan:

 • 6 luokkaa;
 • Joustava / jäykkä (jäykkyysasteen mukaan);
 • Raskas / kevyt (läpimitaltaan);
 • Pehmeä / kylkiluut (pinnalla);

Runkojen varustusta käytetään tavallisesti suurella määrällä betonia, joka mahdollistaa suurimman mahdollisen yhteyden. Tämä johtuu siitä, että reunat sijaitsevat eri korkeuksilla ja eri kulmissa.

Millaista armaturaa käytetään?

Kun päätetään, mikä lattiapintaan käytettävä vahvike, sinun on valittava laadukkaimman teräksen tuotteet. Rakennusmarkkinoilla on myös monia heikkolaatuisia tuotteita, jotka ovat myös kysyntää. Esimerkiksi laitteiden valmistuksessa osa tavaroista on puutteellista, mutta ne yrittävät myös soveltaa sitä jonnekin. Jos päätät valita huonolaatuisen teräsvahvistuksen, sinun pitäisi tietää, että mikään ei takaa tulevien vikojen puuttumista.

Jotta vältät epämiellyttävät seuraukset, ostaessasi kannattaa tutustua osaavien ihmisten kanssa. Mutta puoleltamme haluamme neuvoa, ei koskaan säästää ja ostaa rebar, jota joku on jo käyttänyt. Tämä on ainoa ja tärkein neuvoja tuotteiden valinnasta.

Laattojen muodostamisessa on parasta käyttää betonipumppua ja rinnan, jolloin betoni tiivistyy syvällä värähtelijällä. Kun se kovettuu, betoni voi kaataa tai särkyä. Ja sitten tarvitset vähän vettä tippumaan rakennuksen päälle.

Laattojen suunnittelussa suosittelemme kuumavalssattua vahviketta vähintään A400C-luokkaa. Emme myöskään suosittele sileän vahvistuksen käyttöä, koska et saa tulevan levyn haluttua laatua.

Monet ihmiset kysyvät: "Onko mahdollista vahvistaa päällekkäisyyksiä yhdellä kerroksella?". Vastauksemme ei ole, levyn vahvistaminen yhdessä kerroksessa on mahdotonta!

Saada taivutuslevyn, sinun täytyy luoda vähintään neljä riviä. Ne sijaitsevat tukiseinillä ja niiden yli. Jos käsitellään levyn epäyhtenäisiä seiniä, mittaukset suoritetaan vähintään.

Ensimmäinen rivi on yleensä kiinnitetty erityiseen kiinnitykseen. Tuloksena olevasta kehyksestä tulee olla hyvä jäykkyys, ja on helppo tarkistaa, että kehyksen on kuljettava ihmisen painoa.

Ennen seoksen kaatamista on tehtävä lopullinen tarkistus lattialevyn (SNIP) raudoituksen halkaisijan ja kaltevuuden noudattamisesta projektissa määritettyjen parametrien kanssa. Sinun täytyy yrittää tehdä konkreettista kaatamista yhtä aikaa.

Saadut levyt on suojattava luonnollisen sademäärän tunkeutumiselta!

On erittäin tärkeää, ettet saa erehtyä valittaessa lujitustuoteryhmää. Jos valitset lujemman luokan, joka on alhaisempi kuin suunnittelun vaatimus, voit saada päällekkäisen tärinän.

Yhteenvetona kysymykseen siitä, millaista vahvistusta tarvitset lattialevyyn, voit sanoa varmasti: älä pahoillasi rahaa ja valitse laadukas tuote hyvästä luokasta.

Mikä on armopoya?

Vahvistettu vyö - betonikerros, joka sijoitetaan rakenteen seinämien ympärille. Seinien luotettavuuden parantaminen ja esineen kunnon säilyttäminen on välttämätöntä, jos maa "putoaa". Useiden armopoyojen rakentamisessa, joita nyt kerromme.

Ensimmäinen on grillage. Suunniteltu kaistalattialle ja betoniseinille, kaadettiin korkeuteen 0,29-0,40 ja leveys 0,6-1,5 m säätiön alapuolella. Tällaisen hihnan luominen on välttämättä suoritettava!

Toinen hihna on korkeudeltaan 0,2 - 0,4, jotka sijaitsevat kehälaattojen yläpuolella. Tämä vyö auttaa levittämään koko kuorman. Jos grillaus on tehty oikein, älä välitä tästä! Toisen vyön vahvistamiseen riittää raudoituksen verkko. Ja millaista raudoitusta tarvitaan lattialaattaan - päätät itse! Toista vyötä tarvitaan aivan kuten ensimmäinen. Vaikka projekteja onkin tehty ilman toista vyötä.

Kolmas on sijoitettu lattialaattaan. Se suojaa seiniä kiristämiseltä / venytykseltä ja estää myös halkeamien syntymisen. Lisäksi se auttaa jakamaan kuorman levyistä seiniin.

Neljäs sijoitetaan monoliittisten lattialaattojen alle toisesta kerroksesta lähtien. Siinä on samat ominaisuudet ja ominaisuudet kuin kolmas vyö.

Lattialevyjen vahvistamisen menetelmä

Rakennusmarkkinoiden ankkuri ei ole myyty kappaleittain, vaan painosta. Jokaisella myyjällä on erityinen taulukko, joka muuntaa sauvan pituuden massaksi ja takaisin. Jos opit itsenäisesti määrittämään massaa, se auttaa sinua olemaan pettämässä myyjä.

Monoliittisen päällekkäisyyden vahvistamisen kaava:

 • Pitkittäisen vahvikkeen numero = (lyhyempi seinän pituus - 2 suojakerrosta 2 cm) / askel - 1;
 • Poikittaisen = (seinän suuri pituus - 2 suojakerrosta kukin 2 cm) / askel - 1.

Seuraavaksi sinun on harkittava rakennuspalkkeja ja sen vuoksi ostaa baareja alle 6 metriä!

Lisää kaikki palkkien pituudet ja päällekkäisyydet saadaksesi tarvittavan materiaalin kokonaismäärän. Pihdit ovat pääsääntöisesti sileitä.

Liitoksille tarvitaan 30 senttimetrin lanka, jonka määrä lasketaan kertomalla poikittaiset sauvat pituussuunnassa.

Nyt tiedät mitä liitoksia tarvitaan lattialevyyn! Toivottavasti nautitte tästä artikkelista, ja sinä opit paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita siitä.