Raudoituksen laskeminen säätiölle

Jotta muotoilu kuormitettaisiin ja yhden rakenteen muodostuminen, monoliittinen säätiö vahvistuu. Jos betoni tuntuu täydellisesti puristuskuormituksilta, vahvistaminen, kuten usein sanotaan, toimii jännitteenä. Edellyttäen, että olet päättänyt omin käsin rakentamaan perustan talon, sinun täytyy työskennellä kovasti yli ratkaisua paitsi betonin, mutta myös vahvistavana perusta. Tämän aineiston vaaditun kuvamateriaalin laskemista ja laskemista vaadittavasta lujitusta koskevasta osasta yritämme kuvata yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa.

Kuinka paljon raudoitusta pitäisi olla perusta

Laskea prosessi oli selvää, esimerkkinä, pidämme perusnauhan 600 mm korkeus, joiden leveys on 400 mm pohjan nauhan esitetty kaaviomaisesti alla.

Vahvistuselementtien vähimmäissisältö nauhapohjasta määräytyy SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" perusteella. Kohta 7.3.5 todetaan, että pituussuuntaisen raudoituksen suhteellinen pitoisuus ei saa olla pienempi kuin 0,1% raudoitetun betonielementin poikkipinta-alasta. Nauhan jalkaosassa otetaan huomioon vahvistus- ja nauhan kokonaispoikkileikkauksen suhde.

Meidän tapauksessamme meillä on: nauhan poikkipinta-ala on 600 × 400 = 240 000 mm 2. Kun otetaan huomioon saadut tiedot, määrittelemme nauhan pitkittäisvahvistukseen tarvittavien sauvojen lukumäärän. Tätä varten käytämme osaa taulukosta ADJ: stä. 1 alla olevaan kuvioon "Rakennusten monoliittirakenteiden vahvistaminen". Pre kääntää mm 2 cm 2 ja kertomalla tulos 0,001 (juuri tämä osa on miehittää poikkileikkauksen kokonaispinta-ala on pituussuunnassa vahvistaminen). Saamme: 240000 mm 2 = 2400 cm 2, 2400 cm 2 × 0,001 = 2,4 cm2.

Taulukon 1 tietojen tutkiminen on vaikea ymmärtää, mitkä läpimittaiset liittimet ja mitkä määrät on käytettävä. Loppujen lopuksi tarvitsemalla 2,4 cm2: n poikkipinta-ala, taulukon mukaan voit käyttää 2 tankoa 14 mm: n raudoitusta, 3 tankoa 12 mm, 4 sauvaa 10 mm jne. Mitä rakentaa laskelmissa? Rakenteiden "monoliittirakenteiden vahvistaminen" -osan 1 osan 1 kappaleessa todetaan, että puolen pituuden ollessa yli 3 m (kuten meidän tapauksessamme) on vahvistuksen vähimmäishalkaisija 12 mm. Kuormien tasaiselle käsitykselle tarvitaan kaksi lujitushihnaa, joista kummassakin on kaksi lujitemuovausta, joiden läpimitta on 12 mm.

Poikittaisen raudoituksen halkaisija valitaan vähimmäisvaatimukseksi puitteille, joiden korkeus on alle 800 mm (säätökorkeuden ja vaaditun etäisyyden ulompaan betonikerrokseen 50 mm - 500 mm = 600-2 × 50) - 6 mm. Sen on oltava vähintään neljäsosa pitkittäiskiskojen halkaisijasta: 12/4 = 3

Kiitos artikkelista, yksinkertainen ja erittäin hyödyllinen.

Laskentamallin laskeminen yksityisen talon nauhan perustuksille

Tähän mennessä rakennustyömailla ei ole mitään rakennustöitä, kuten matala rakennus tai pilvenpiirtäjä. Ja yksi-kaksikerroksisten yksityisten talojen perusta, se ei yleensä ole vaihdettavissa.

Mutta valitettavasti kaikki eivät osaa laskea oikein ja käyttää taloudellisesti palkkia, kun rakennat talon perustan.

Monet uskovat, että poikkileikkaus ja metallipuiden lukumäärä perustetuissa sääolosuhteissa eivät ole erityisen tärkeitä, ja käytä kaikkea, mikä on kätevää, sidelangasta metalliputkiin. Mutta tällainen paheksunta voi olla huono vaikutus tulevaisuudessa, sekä itse säätiölle että seisomaan taloon.

Jotta tulevan kodin palvella sinua monta vuotta, on tarpeen, että talon perustus on riittävän vahva ja kestävä, ja säätiön vahvistamisen oikea laskenta on tässä tärkeässä asemassa.

Tässä artikkelissa suoritetaan laskentamenetelmä metallivahvikkeella, jos lasikuituvahviste on laskettava, sinun on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Yksityisen talon liuskan perustan lujittaminen ei ole yhtä monimutkaista kuin miltä se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä, ja pienentää vain vahvistamisen tarvittavan halkaisijan ja sen määrän määrittämistä.

Vahvistusnauhan perustus

Vahvistetun betoniteräsnauhan oikean laskemisen kannalta on tarpeen harkita tyypillistä nauhalementtien vahvistamista.

Yksityisille matalille rakennuksille käytetään pääasiassa kaksi vahvistusohjelmaa:

 • neljä tankoa
 • kuusi tankoa

Mikä vahvistusjärjestelmä valita? Se on hyvin yksinkertainen:

SP 52-101-2003 -standardin mukaan samaan riviin sijoitettujen vierekkäisten raudoitusten välinen suurin etäisyys ei saa olla yli 40 cm (400 mm). Äärimmäisen pitkittäisen raudoituksen ja pohjan sivuseinän välisen etäisyyden on oltava 5-7 cm (50-70 mm).
Tässä tapauksessa, kun kellarileveys on yli 50 cm, on suositeltavaa käyttää vahvistusohjelmaa kuudella vavalla.

Ja niin, nauhalevyn leveydestä riippuen valitsimme vahvistusohjelman, nyt on valittava raudoituksen halkaisija.

Raudoituksen läpimitan laskeminen säätöön

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen halkaisijan laskeminen

Poikittaisen ja pystysuoran raudoituksen halkaisija on valittava taulukon mukaan:

Yksi- ja kaksikerroksisten yksityisten talojen rakentamiseen käytetään yleensä pystysuuntaisia ​​ja poikittaisia ​​vahvikkeita, joiden läpimitta on 8 mm, ja tämä on yleensä melko riittämätön alhaisten yksityisten rakennusten liuskeille.

Pitkittäisen vahvikkeen halkaisijan laskeminen

SNiP 52-01-2003: n mukaan pituussuuntaisen lujituksen vähimmäispoikkipinta-alan on oltava nauhalevyssä 0,1% raudoitetun betonin kokonaispoikkileikkauksesta. Tämä sääntö on välttämätöntä, kun valitaan raudoituksen läpimitta.

Kaikki on kirkasta lujitetun betoniliuskan poikkipinta-alan kanssa, on syytä moninkertaistaa säätiön leveys sen korkeudella, ts. Jos nauhan leveys on 40 cm ja korkeus 100 cm (1 m), leikkausalue on 4000 cm2.

Lujitteen poikkipinta-alan tulee olla 0,1% pohjan poikkipinta-alasta, joten tarvittava alue on 4000 cm 2/1000 = 4 cm2.

Jotta ei voitu laskea kunkin sauvahylsyn poikkipinta-alaa, voit käyttää yksinkertaista merkkiä. Sen avulla voit helposti noutaa vaaditun raudoituksen läpimitan säätiölle.

Taulukossa on hyvin vähäisiä epätarkkuuksia, jotka liittyvät pyöristysnumeroihin, älä kiinnitä huomiota niihin.

Tärkeää: Kun nauhan pituus on alle 3 m, pituussuuntaisten lujitustangojen vähimmäishalkaisijan on oltava 10 mm.
Kun nauhan pituus on yli 3 m, pituussuuntaisen vahvistuksen vähimmäishalkaisijan on oltava 12 mm.

Ja niin, meillä on raudoituksen vähimmäispoikkipinta poikkileikkauksessa, joka on yhtä suuri kuin 4 cm2 (tämä perustuu pituussuuntaisten palkkien lukumäärään).

Leveys 40 cm, riittää, että voimme käyttää neljällä sauvalla varustettua vahvistusohjelmaa. Palaamme pöytään ja tarkastelemme sarakkeessa, jossa annetaan arvot 4 vahvistuspalkille ja valitse sopivin arvo.

Täten päätämme, että perustamaamme 40 cm leveä, 1 m korkea, jossa on neljä sauvaa lujitemuovaus, sopivin vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm, koska 4 tällaisen halkaisijan sauvan poikkipinta-ala on 4,52 cm2.

Rungon vahvikkeen halkaisijan laskenta kuuden tangon kanssa suoritetaan samalla tavalla, vain arvot on jo otettu sarakkeesta kuudella tankoilla.

On huomattava, että pitkittäissuuntaisen raudoituksen nauhalumpuille tulisi olla sama halkaisija. Jos jostain syystä on vahvistettu eri halkaisijat, on käytettävä alempaan riviin suurempia halkaisijoja.

Laskentamäärän laskeminen säätiölle

Ei ole harvinaista, että vahvistus tuodaan rakennustyömaalle ja kun kehys alkaa neuloa, osoittautuu, että se ei riitä. Meidän on ostettava enemmän, maksettava toimituksesta, ja nämä ovat jo ylimääräisiä kuluja, jotka eivät ole ollenkaan toivottavia yksityisen talon rakentamisessa.

Jotta tämä ei tapahdu, on tarpeen laskea oikein raudoituksen määrä säätiölle.

Oletetaan, että meillä on tällainen säätiöjärjestelmä:

Yritetään laskea tällaisen kaistaleen raudoituksen määrä.

Pitkittäisen vahvikkeen lukumäärän laskeminen

Jotta laskettaisiin tarvittava määrä pituussuuntaista vahviketta säätöön, voit käyttää karkeaa laskentaa.

Ensin sinun täytyy löytää säätiön kaikkien seinien pituus, meidän tapauksessa meidän on oltava:

6 * 3 + 12 * 2 = 42 m

Koska meillä on 4-ytimen vahvistusjärjestelmä, tuloksena oleva arvo on kerrottava 4:

Olemme saaneet kaikkien pituussuuntaisten vahvistuspalkkien pituuden, mutta älä unohda, että:

Laskettaessa pituussuuntaisen lujituksen lukumäärää on otettava huomioon vahvistuksen käynnistäminen telakoinnin aikana, koska se usein tapahtuu, että lujitus toimitetaan pitkän sauvan 4-6 m: n osaan ja tarvittavan 12 m: n saavuttamiseksi meidän on kiinnitettävä useita tankoja. Telakoiden vahvistuspalkkien täytyy olla päällekkäin, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty, raudoituksen käynnistämisen tulee olla vähintään 30 halkaisijaltaan, ts. käytettäessä 12 mm: n halkaisijaltaan vähintään 12 * 30 = 360 mm (36 cm).

Tämän käynnistämisen mukauttamiseksi on kaksi tapaa:

 • Tee tangon asettelu ja laske tällaisten liitosten määrä
 • Lisää noin 10-15% tuloksena olevaan kuvaan, yleensä tämä riittää.

Käytämme toista vaihtoehtoa ja laskemalla perustan pituussuuntaisen vahvistuksen lukumäärää, meidän on lisättävä 10% 168 metriin:

Tällöin laskettiin vain pituussuuntaisen vahvistuksen määrä, jonka läpimitta oli 12 mm, nyt lasketaan poikittaisten ja pystysuuntaisten sauvojen lukumäärä metreinä.

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen lukumäärän laskeminen kaistaleelle

Laskeaksemme poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen lukumäärää käännymme jälleen järjestelmään, josta on selvää, että yksi "suorakulmio" jättää:

0,35 * 2 + 0,90 * 2 = 2,5 m.

Erityisesti otin marginaalin 0,3 ja 0,8, mutta 0,35 ja 0,90, jotta poikittainen ja pystysuora vahvike olisi hieman ulos muodostetusta suorakulmiosta.

Tärkeää: Erittäin usein rungon asentamisessa jo kaivettuun kaivoon pystysuora vahvike sijoitetaan kaivannon pohjaan ja joskus jopa hieman asettuu maahan, kehyksen vakauden parantamiseksi. Niinpä se on otettava huomioon, ja laskentaan ei ole tarvetta, vaan pystysuoran vahvistuksen 0,9 metrin pituutta, vaan sitä on lisättävä noin 10-20 cm: n korkeudella.

Nyt lasketaan tällaisten "suorakulmioiden" lukumäärä koko kehyksessä, kun otetaan huomioon, että nauhojen perusseinien kulmissa ja liitospaikassa on kaksi tällaista "suorakulmioa".

Jotta et kärsisi laskelmasta ja et yritä sekaantua joukkoon numeroita, voit yksinkertaisesti piirtää perustadiagrammin ja merkitä sen, jos sinulla on "suorakulmiot" ja laske sitten ne.

Otetaan ensin pisin sivu (12 m) ja lasketaan sen poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen määrä.

Kuten kaaviosta voidaan nähdä, 12 metrin puolelta löytyy 6 "suorakaiteen" ja kaksi osaa 5,4 metrin seinästä, joista kullakin on 10 uutta siltaa.

Näin meillä on ulos:

6 + 10 + 10 = 26 kpl.

26 "suorakulmioita" toisella puolella 12 m. Vastaavasti katsomme hyppääjiä 6 m: n seinälle ja olemme löytäneet 10 hyppyjä yhden kuuden metrin seinälle liuskajohdosta.

Koska meillä on kaksi 12 metrin seinää ja 6 metrin seinämillä meillä on 3,

26 * 2 + 10 * 3 = 82 kappaletta.

Muista, että laskemme mukaan jokainen suorakulmio tuotti 2,5 metriä vahvistusta:

Venttiilien lukumäärän lopullinen laskenta

Olemme määrittäneet, että pituussuuntainen vahvistus on halkaisijaltaan 12 mm ja poikittainen ja pystysuora halkaisija 8 mm.

Edellisistä laskelmista havaittiin, että tarvitsemme 184,8 m pituussuuntaista lujitetta ja 205 m poikittaista ja pystysuoraa vahvistusta.

Sattuu usein, että jäljellä on paljon pieniä vahvistusosia, jotka eivät sovi mihinkään. Ottaen huomioon tämän, sinun täytyy ostaa rebar hieman enemmän kuin se osoittautui laskelmassa.

Edellä olevan säännön mukaisesti meidän on ostettava 190 - 200 m vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm ja 210-220 m vahvistus, halkaisija 8 mm.

Jos vahvistus pysyy - älä huoli, se tulee käteväksi jopa kerran rakennusprosessin aikana.

Lujituksen laskeminen eri säätiöille

Talon konkreettinen perusta on välttämättä vahvistettu. Säätöraudoituksen laskenta suoritetaan SNiP: n mukaan. Talon itsensä rakentaminen on yksi tärkeimmistä työvaiheista. Lujittavien elementtien tyypin ja määrän täsmällinen määrittely mahdollistaa perustan, joka pystyy sietämään muodonmuutoskuormat hyvin. Jos pohjassa oleva betoni olettaa puristuskuorman, niin metalliset elementit vastustavat venytystä. Toinen tärkeä asema vaadittavan vahvistuksen määrittämisessä on hankkeen kustannusten laskenta.

Nauhateoksen laskeminen.

Nauhapohjan laskeminen

Rakennusstandardien vaatimusten mukaisesti teipin pohjan vahvistuselementtien sisällön tulisi olla 0,001% sen poikkipinta-alasta. Profiilin laskennallinen poikkipinta-ala ja 1 rm: n teoreettinen massa voidaan ottaa taulukosta (kuva 1).

Tietoja siitä, mitä vetoa käytetään, löytyy suunnittelun oppaasta. Joten sivupituus on yli 3 m, sen saa antaa pituussuuntainen vahvistus, jonka läpimitta on 12 mm. Kuormitusvastuksen tasapainottamiseksi luodaan kaksi lujitushihnaa.

Vahvistetaan nauhalistan kulma ja risteys.

Poikittaisraudoituksessa on seuraavat rajoitukset: runkoon, joka on korkeintaan 0,8 m, käytetään 6 mm: n sauvaa runkoon, joka on yli 0,8 m - yli 8 mm. Tässä tapauksessa halkaisijan on oltava vähintään ¼ pituussuuntaisten tankojen halkaisijasta.

Tarkastellaan, kuinka lasketaan nauhapohjan lujittaminen, esimerkkinä rakennusta 10x6 m yhdellä sisäisellä laakerin seinämillä, kirjanmerkin syvyys 0,6 m, leveys 0,4 m. Näiden tietojen perusteella saadaan:

 • nauhan pituus - 10x2 + (6-2x0,4) x3 = 35,6 m;
 • poikkipinta-ala - 60x40 = 2400 neliömetriä. cm.

Tällöin lujitushihnan kokonaispoikkipinta-alan on oltava vähintään 2400 x 0000 = 2,4 neliömetriä. Tämä alue vastaa kahta tankoa, joiden osuudeksi on 14, 3 - osa 12 tai 4 - 10 mm: n osuudella. Koska seinän pituus on yli 3 m, halkaisijaltaan 12 mm: n sauvan käyttö on optimaalista. Kuorman tasaiselle jakautumiselle sijoitetaan 2 vetoa 2 tankoa.

Kokonaispituus pitkittäissuunnassa asennettaessa 4 sauvaa laukaisujen osalta (10 m) on:

35,6x4 + 10 = 152,4 m.

Nyt suoritamme laskennan poikittaisruudulle. Rungon korkeus, ottaen huomioon etäisyys 50 mm: n reunoista, on:

Koska kehyksen korkeus on alle 0,8 m, voit käyttää profiilia, jonka läpimitta on 6 mm. Tarkista, täyttääkö se toisen ehdon:

Kaikkien säätiöiden, laattojen, taloudellisesti kalliimpi, tämä koskee sekä betonia että vahvistamista.

Monoliittisen pohjan asettaminen on perusteltua pehmeillä ja liikkuvilla mailla.

Monoliittisen pohjalevyn vahvistus.

Se tarjoaa maksimaalisen vakauden ja sopii parhaiten kiihottuville voimille. Maadoitusliikkeen tapauksessa koko laatta lasketaan tai nostetaan, mikä estää seinien vääristymät ja halkeamat. Tämän vuoksi monoliittista alustaa kutsuttiin kelluvaksi.

Laskemme 10x6 m: n rakennusta varten pohjalevyn vahvistuksen. Levyn paksuus määritetään laskemalla kuormitus pohjaan. Esimerkissämme se on 30 cm. Vahvistusta tehdään kahdella hihnalla, joiden ristikkovaihe on 20 cm. Lasketaan jokaiselle hihnalle tarvittava hihna:

1000/200 = 50 poikittaista sauvaa, joiden pituus on 6 m,

6000/200 = 30 pituussuuntaista tankoa 8 m pitkä

2 hihnan kokonaispituus on:

(50x6 + 30x8) x2 = 1200 m.

Hihnojen liitäntä tehdään sileän profiilin vahvistamisen avulla. Kokonaismäärä:

50 x 30 = 1500 solmua.

Ottaen huomioon, että lautan reunat ovat 5 cm: n etäisyydellä, liitosruuvin pituus on 0,2 m. Siksi tarvitaan sileä profiili:

Lisäksi on välttämätöntä huolehtia kaapelin hankkimisesta nipulle. Vaadittu määrä määritetään nopeudella 30 cm solmua kohden. Meidän tapauksessamme:

Sidonta tehdään puolijalokivien palasiksi.

Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Laskimen käyttötarkoitus

Online-laskin monoliittinen nauha-pohja on suunniteltu laskemaan koon, muottien, raudoituksen lukumäärän ja halkaisijan sekä betonien määrän. Selvitä asianmukainen säätiö, ota yhteyttä asiantuntijoihin.

Nauhateos on monoliitti suljettu raudoitettu betoniliuska, joka kulkee rakennuksen kunkin tukiseinän alle ja jakaa kuorman koko nauhan pituudelle. Estää sumentumisen ja muutoksen rakennuksen muotoon maaperän nurjahduksen vuoksi. Pääkuormat keskittyvät kulmiin. Se on suosituin tyyli muiden yksityisten talojen rakentamisen perustaksi, koska sillä on paras kustannusten ja tarvittavien ominaisuuksien yhdistelmä.

On olemassa useita erityyppisiä nauhan perustuksia, kuten monoliittinen ja esivalmistettu, matala syvyys ja syvyys. Valinta riippuu maaperän ominaisuuksista, odotetusta kuormituksesta ja muista parametreista, joita on tarkasteltava kussakin tapauksessa erikseen. Se soveltuu lähes kaikkiin rakennustyyppeihin, ja sitä voidaan käyttää kellareiden ja kellareiden rakentamisessa.

Säätiön muotoilu on toteutettava erityisen huolellisesti, sillä sen muodonmuutoksen tapauksessa tämä vaikuttaa koko rakennukseen ja virheiden korjaus on hyvin monimutkainen ja kallis menettely.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Laskin vahvistaminen-Tape-Online v.1.0

Pitkittäisen, rakenteellisen ja poikittaisen lujituksen laskeminen nauhan perustuksille. Laskin perustuu SP 52-101-2003: een (SNiP 52-01-2003, SNiP 2.03.01-84), oppaasta SP 52-101-2003, Betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnitteluohjeet raskasta betonia (ilman esijännitystä).

Laskin-algoritmi

Rakenteellinen vahvistus

Jos tämä valikkovaihtoehto on valittu, laskin laskee perustan rakentamisen pitkittäisen raudoituksen minimipitoisuuden SP 52-101-2003 mukaisesti. Vahvistettu betonituotteiden vahvuus on vähintään 0,1-0,25 prosenttia betonin poikkipinta-alasta, joka vastaa teipin leveyden tuotetta nauhan työkorkeuden mukaan.

SP 52-101-2003 Kohta 8.3.4 (SP 52-101-2003: n edun analyysi 5.11 kohta, Raskasbetonista valmistettujen betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnitteluohjeet, 3.8 kohta)

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.11

Meidän tapauksessamme vahvistuksen vähimmäismäärä on 0,1% venytetyllä vyöhykkeellä. Koska nauhan pohjalla venytetty vyöhyke voi olla sekä nauhan yläpää että pohja, lujituksen prosenttiosuus on ylempi hihna 0,1% ja hihnan alareunan 0,1%.

Käytettäessä pituussuuntaisia ​​työstötankoja, joiden halkaisija on 10-40 mm. Säätöä varten on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 12 mm tankoja.

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.17

Suuntaviivat betoni- ja betonituotteiden suunnittelusta raskaasta betonista kappale 3.11

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista, kohta 3.27

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.94

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.94

Pitkittäisen työvaijerin sauvojen välinen etäisyys

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.13 (yhteisyritys 52-101-2003 kohta 8.3.6)

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.14 (SP 52-101-2003 kohta 8.3.7)

Suuntaviivat betoni- ja teräsrakenteiden suunnittelusta, jotka on tehty raskaasta betonista kappale 3.95

Rakenteelliset liittimet (kutistekestävät)

Betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnittelusta annettujen ohjeiden mukaan kohdassa 3.104 (analoginen opas SP 52-101-2003, kohta 5.16) yli 700 mm: n palkkeihin on raken- nusvahvistus sivupinnoille (2 bar vahvistus yhdellä vaakarivillä). Rakenteen lujituksen korkeuden korkeus saa olla enintään 400 mm. Yhden lujituksen poikkipinta-alan on oltava vähintään 0,1% poikkileikkauspinnasta, joka on yhtä suuri kuin näiden sauvojen välinen etäisyys, puolet nauhan leveydestä, mutta enintään 200 mm.

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskaasta betonista kappale 3.104 (Ohje SP 52-101-2003 kohtaan 5.16)

Laskemalla käy ilmi, että rakennevahvikkeen suurin halkaisija on 12 mm. Laskimessa voi olla vähemmän (8 - 10 mm), mutta silti turvallisuussyistä on parempi käyttää 12 mm: n halkaisijaa.

esimerkki

 • Pohjan mitat suunnitelmassa: 10x10m (+ yksi laakeri sisäseinä)
 • Nauhan leveys: 0,4 m (400 mm)
 • Nauhan korkeus: 1 m (1000 mm)
 • Betonipäällyste: 50 mm (valittu oletuksena)
 • Rebar-halkaisija: 12mm

Nauhan poikkileikkauksen työkorkeus [ho] = Nauhakorkeus - (betonikerros + 0,5 * työvahvistimen halkaisija) = 1000 - (50 + 0,5 * 12) = 944 mm

Alemman (ylemmän) hihnan työhaaran poikkipinta-ala = (nauhan leveys * käyttökalan osan korkeus) * 0.001 = (400 * 944) * 0.001 = 378 mm2

Valitsimme tangon määrän liitteen 1 yhteisyrityksen 52-101-2003 mukaisesti.

Valitsemme osan, joka on suurempi tai yhtä suuri kuin yllä olevassa osassa.

Tuloksena oli 4 halkaisijaltaan 12 mm: n (4F12 A III) lujitustangot, joiden poikkipinta-ala oli 452 mm.

Joten löysimme tangot yhdelle nauhallemme (oletetaan pohja). Ylhäältä saa saman. Yhteenvetona:

Alaviivan hihnan tangot: 4

Yläosan hihnassa olevien vanteiden lukumäärä: 4

Pitkittäisten työtangojen kokonaismäärä: 8

Nauhan pituussuuntaisen työvahvikkeen kokonaispoikkileikkaus = yhden tangon poikkipinta * pituussuuntaisten tangojen kokonaismäärä = 113,1 * 8 = 905 mm2

Nauhan kokonaispituus = Säätöpituus * 3 + Säätöleveys * 2 = 10 * 3 + 10 * 2 = 50 m (47,6 m laskimessa ottaen huomioon nauhan leveyden)

Tangojen kokonaispituus = Nauhan kokonaispituus * Pitkittäisten sauvojen kokonaislukumäärä = 47,6 * 8 = 400m = 381m

Vahvistuksen yhteenlaskettu massa = 1 metrin vahvistus (ks. Yllä olevassa taulukossa) * Vavat yhteensä 0,888 * 381 = 339 kg

Vahvistuksen määrä nauhaa kohden = yhden pituussuuntaisen vahvikkeen osa * sauvojen kokonaispituus / 1000000 = 113,1 * 381/1000000 = 0,04 m3

Arvioitu vahvistus

Jos tämäntyyppinen valikko on valittu, venytetyn vyöhykkeen pituussuuntainen työvahvistus lasketaan SP 52-101-2003: n käsikirjan mukaisesti.

Meidän tapauksessamme kiristetty vahvike asennetaan nauhan yläosaan ja pohjaan, joten meillä on työvahvistus puristetulla ja venytetyllä vyöhykkeellä.

esimerkki

 • Hihnan leveys: 0.4m
 • Hihnan korkeus: 1m
 • Betonipäällyste: 50mm
 • Merkki (luokka) betonista: M250 | B20
 • Rebar-halkaisija: 12mm
 • Armoriluokka: A400
 • Max. taivutusmomentti säätöön: 70kNm

Rb: n löytämiseksi käytämme SP 52-101-2003: n käsikirjan taulukkoa 2.2

Rs: n löytämiseen käytetään taulukon 2.6 etuja SP 52-101-2003: lle

Maksimi taivutusmomentti [M] oli aiemmin löydetty. Löydä se sinun täytyy tietää hajautettu kuorma painosta talon (mukaan lukien säätiö). Näihin tarkoituksiin voit käyttää laskinta: Paino-Home-Online v.1.0

Taivutusmomentin etsintämuunnittelujärjestelmä: palkki joustavalla pohjalla.

Laskelma selkeyden vuoksi tuotamme [cm]: ssa.

Työkappaleen korkeus [ho] = nauhan korkeus - (suojaava betonikerros + 0,5 * vahvistuksen halkaisija) = 100cm - [5cm + 0,6cm] = 94,4cm

Am = 700000kgs * cm / [117kg / cm2 * 40cm * 94,4cm * 94,4cm] = 0,016

Kuten = [117kgs / cm2 * 40cm * 94,4cm] * [1 - apt. juuren (1 - 2 * 0,016)] / 3650kgs / cm2 = 2,06 cm2 = 206mm2

Nyt on verrattava rakenteen vahvistamisen laskentaan ja poikkipinta-alaan (0,1% nauhan poikkileikkauksesta) saadun työvahvikkeen poikkipinta-ala. Jos rakentavan raudoituksen pinta-ala osoittautuu enemmän laskettavaksi, sitten lasketaan konstruktivinen, jos ei.

Vetolujuuden poikkipinta-ala rakenteellisella vahvikkeella (0,1%): 378 mm2

Vetolujuuden poikkipinta-ala laskennassa: 250 mm2

Lopuksi valitaan poikkileikkausalue rakentavalla lujituksella.

Ristivahvikkeet (kiinnikkeet)

Poikittainen vahvistus lasketaan käyttäjän mukaan.

Poikittaistehon standardit

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.18

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.21

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.21

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.23

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.20

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.105

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.106

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.107

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. Lauseke 3.109

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. 3.111 kohta

Ohjeet betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskasbetonista. 2.14 kohta

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.24

Yhteisyrityksen käsikirja 52-101-2003 Kohta 5.22

Betonipeite

Käsikirja yhteisyritykselle 52-101-2003 Kohta 5.6

Korvaus SP 52-101-2003 kohtaan 5.8 (betoni- ja betonirakenteiden opas Suunnittelu raskaasta betonista 3.4)

Laskentamäärän laskeminen erilaisiin säätiöihin

Vahvikkeen käyttö on erityisen välttämätöntä erityisesti talon perustusten kaatamisen yhteydessä. Tämä rakennusmateriaali mahdollistaa kompaktin betonin ja lisää teknisiä ominaisuuksia, joista ensimmäinen on voimaa. Vahvistimen säästämiseksi kannattaa tietää, kuinka laskelmaa lasketaan oikein säätiölle.

Raudoituksen laskeminen nauhan perustuksille

Talon nauhan perustusta käytetään useammin kuin laatta, koska seuraavat edut ovat:

 • Pienemmät kustannukset.
 • Asennukseen kuluu vähemmän aikaa.
 • Käyttäjällä on sama käyttöikä kuin monoliittinen säätiö.

Mutta nauhalevyn oikean kiinnittämiseksi on tarpeen tietää kaksi pääparametria: pitkittäisten ja poikittaisten vahvistuspalkkien halkaisija sekä niiden kokonaismäärä (pienellä marginaalilla).

Kuinka lasketaan pituussuuntaisen vahvistuksen halkaisija

Talon liuskan perustan lujituksen laskeminen merkitsee pääasiallisen sääntelyasiakirjan (SNiP 52-01-2003) käyttöä, jossa on osoitettu, että pituussuuntaisen vahvistuksen sisällön raudoitetun betoniseoksen on oltava vähintään 0,1%. eli raudoitustangojen kokonaispoikkipinta-alan tulee olla vähintään 0,1% raudoitetun betonielementin työpisteen poikkipinta-alasta.

Youtube-video:

Vahvettuun betonirainan poikkipinta-alan oikea laskenta on seuraava: Rakenteen leveys on kerrottu korkeudella. Esimerkki: talon leveys 50 cm ja korkeus 1 m, sen poikkipinta-ala on 5000 cm2. Nyt on muistettava SNiP 52-01-2003 ja jakaa tuloksena oleva luku 1000: llä, jotta löydettäisiin parametri myöhempää laskentaa varten. Vastaus: 5 cm2. Monet rakentajat, jopa laaja kokemus, yksinkertaisesti valitsevat raudoituksen halkaisijan "silmällä", ja useimmiten käy ilmi 8 tai 10 mm: n sauvat. Mutta tämä on väärä, on käytettävä sääntelyasiakirjojen mukaisia ​​laskutoimituksia ja esimerkkejä.

Nyt kannattaa käyttää kätevää taulukkoa:

Alapia kaatettaessa käytetään usein normaalia asennusjärjestelmää, jossa on neljä vahvikepäitä. Taulukosta voit tehdä kaikki tarvittavat tiedot ja jopa selvittää raudoituksen kulutuksen 1 m3 betonia kohden: 4 baaria, joiden poikkipinta-ala on vähintään 4 mm 2, halkaisijaltaan 12 mm. Jos näytät hieman alemman, voit käyttää 2 palkkia, mutta niiden halkaisijan on oltava vähintään 16 mm, mikä on erittäin tuhlaavaa.

Nykyään useimmat rakentamisyritykset eivät käytä halkaisijaltaan 8 mm: n raudoitusta betonin kaatamiseen käyttämällä yksinkertaisia ​​laskutoimituksia:

 • Kun palkin pituus on alle 3 metriä, on käytettävä 10 mm: n halkaisijaltaan lujitettua vahviketta.
 • Jos palkin pituus on yli 3 metriä, on käytettävä 12 mm: n halkaisijaltaan vahvistettua vahviketta.

Valitse läpimitta poikittaisten sauvojen nauhan perustan on oltava täsmälleen sama kuin pitkittäissuunnassa. Tässä prosessissa ei ole vakavia piirteitä.

Raudoituksen kokonaismäärän laskeminen nauhan perustuksille

Betonin vahvistamisen ja betonin kaatamisen yhteydessä vavat asetetaan päällekkäin, mikä on otettava huomioon materiaalin kokonaismäärän laskennassa. Alla oleva kaavio näyttää tarkasti valmiin rakenteen:

Kaaviossa olevat merkinnät osoittavat, että pitkittäisvarsien päällekkäisyyden tulisi olla vähintään 30 halkaisijaltaan. Esimerkiksi yhden sauvan halkaisija on 8 mm, mikä tarkoittaa, että raudoituksen päällekkäisyys on tehtävä vähintään 24 cm.

Laskettaessa materiaalin määrää betonin kaatamisen yhteydessä sinun on annettava yksinkertainen esimerkki. Pohjan leveys on 6 m, pituus on 12 m. Pohjan kokonaispituus: kerrotaan 6 m ja 12 m ja kerrotaan kahdella, vastaus on 36 m. Säätiö on yksinkertainen ja 4 sauvaa käytetään vahvistamiseen, joten 36 m on kerrottava neljällä, Vastaus on 144 metriä. Tällainen laskelma on yksinkertainen ja voidaan tehdä lyhyessä ajassa. On ongelmallisempaa laskea yhden päällekytkennän päällekkäisyys toiselle.

Oikein tapa laskea päällekkäisyyttä on vahvistaa vahvistusjärjestelmä, jonka jälkeen sinun on laskettava kaikki nivelet ja kerrottava ne 30 bar halkaisijalla. Sen lisäksi, että tämä menetelmä on oikea, se on silti melko työläs ja vaatii paljon aikaa, koska jopa 6 x 12-pohjalla on valtava määrä tällaisia ​​liitoksia. Siksi ne yrittävät pienentää laskenta-aikaa ja yksinkertaisesti lisätä 15% sauvoista lujitetun rakenteen kokonaispituuteen.

Pitkittäisten ja poikittaisten sauvojen lukumäärän laskeminen

Vahvistuksen kulutus kuutio-betonia kohden vaatii myös sellaisen parametrin kuin peruskalvon poikkileikkaus. Olkoon leveys 0,3 metriä ja pituus 0,8 metriä. Nämä arvot ovat todellisia, mutta niille olisi annettava tietty marginaali. Siksi leveys on 0,35 metriä ja pituus 0,9 metriä. Kaavion koko pituus on 2,5 metriä.

Miksi tehdä tällainen varasto? Vahvistetun kehyksen suuremman stabiilisuuden vuoksi sitä ohjataan vähän maahan. Siksi venttiilikanta mahdollistaa rakenteen luotettavan kiinnittämisen ja sen liikkeen sulkemisen betonin kaatamisen yhteydessä. Yhden puolen laskeminen on: 0,3 m kerrottuna 2: llä ja lisätty pituudella (0,9 m kerrotaan myös kahdella).

Alapinnan pisin puolelle, joka on 12 m, on tarpeen sijoittaa 6 tällaista rakennetta. Kaksi tällaista sivua on, joten rakenteiden lukumäärää on myös kerrottava kahdella kerralla ja saat 12 kappaletta. Säätiön laajaan reunaan vaaditaan ainakin 10 vahvistuskudosta molemmille puolille - 20 kappaletta ja 32 kappaletta yhteensä.

Yhden lujittavan suorakulmion pituus on edelleen kerrottu niiden kokonaislukumäärän mukaan ja vastaus on 80 m. Kehyksen laskeminen on melko yksinkertaista ja vaatii hyvin vähän aikaa, sinun tarvitsee vain täyttää kätesi.

Lankamäärän laskentamäärän laskeminen

Laattojen perustusta käytetään paikoissa, joissa maanrakennuksen minimointi on välttämätöntä. Tämäntyyppiselle pohjalle riittää puolen metrin kaivanto, mutta rakennusaineita kuten vedenpitävyys, erilaiset eristys ja pieni kerros hiekkaa tarvitaan.

Venttiilien kulutus ja halkaisijan laskeminen tehdään seuraavien sääntelyasiakirjojen mukaisesti:

 • SNiP 52-01-2003.
 • SNiP 3.03.01-87.
 • GOST R 52086-2003.

Laatan pohjan lujituksen läpimitan valintakriteerit ovat seuraavat:

 • Yhden kerroksen rakennusten rakentamisessa pienellä kuormalla alueella on käytettävä halkaisijaltaan 10 mm sauvoja. Rakennusten kulmissa on tarpeen asettaa vähintään 12 mm: n paksuinen materiaali.
 • Kaksikerroksisten rakennusten kehykselle olisi käytettävä vähintään 12 mm: n paksuisia vahvistuspalkkeja. Levyn kulmissa - 16 mm.

Kätevä laskin monoliittisen levyn laskemiseksi: https://wpcalc.com/slab-foundation/

Laskettaessa materiaalimäärää laattasäteelle on syytä muistaa, että optimaalinen on 20 cm: n porras. Kun vaiheen tunteminen, on edelleen jaettava monoliittirakenteen kokonaisleveys tällä numerolla. Esimerkki: levyn leveys on 8 m, on tarpeen jakaa se 0,2 m ja saada numero 40, joka nyt pitäisi kaksinkertaistaa (jos rakenteen leveys on yhtä suuri kuin sen pituus), vastaavasti - 80 kpl. Jos osapuolet eivät täsmää, niiden laskeminen olisi tehtävä erikseen.

Youtube-video:

Vahvistuspalkkien kokonaispituuden määrittämiseksi niiden lukumäärä on kerrottava yhden kappaleen pituudella: 80 kpl kerrottuna 6 m: llä (pisin vahvistus). Vastaus: 480 m raudoitusta levylle.

Foundation reinforcement: laskenta, asennus ja sidonta

Yksityisen talon perustuksen vahvistamiseksi on tarpeen suorittaa laskenta vahvistamisesta, sen asianmukaisesta asentamisesta ja sitomisesta. Virheellinen laskenta johtaa säätiön vahingoittumiseen tai tarpeettomiin kustannuksiin. Keskustelemme erilaisten mallien perustusten vahvistamisesta ja teräksen vahvistamisen periaatteesta sekä kaaviot ja yhteenvetotaulukot.

Perustan vahvistaminen edellyttää raudanrakenteen rakenteen tutkimista, leikkauksen valintaa ja laskentaa, valssattujen teräspituutta ja massaa. Vahvistuksen puute johtaa voiman vähenemiseen ja rakennuksen eheyden todennäköiseen loukkaamiseen ja sen ylikuormitus johtaa tarpeettomasti korkeisiin kustannuksiin tässä vaiheessa.

Mitä sinun tarvitsee tietää venttiilistä

Betonipohjan vahvistamisessa käytetään kahta rakennevahvistustyyppiä:

 • luokka AI - sileä;
 • Luokka A-III - rei'itetty.

Sileitä liittimiä käytetään kuormittamattomilla alueilla. Se muodostaa vain kehyksen. Riipattu vahvike kehitetyn pinnan ansiosta tarjoaa paremman tartunnan betoniin. Näitä tangkoja käytetään kompensoimaan kuormaa. Siksi tällaisen raudoituksen halkaisija on pääsääntöisesti suurempi kuin sileä, samassa perustassa.

Sauvan halkaisija riippuu maaperän tyypistä ja rakenteen massasta.

Taulukko 1. Vahvistimen vähimmäiset halkaisijat

Jos puisen yhden kerroksen rakennusta on tarkoitus rakentaa kiinteälle maaperälle, on mahdollista ottaa taulukon arvot vahvistusreunoilta. Jos talo on massiivinen ja kallistuvat maaperät, pituussuuntaisen lujituksen läpimitat ovat 12-16 mm, poikkeustapauksissa - jopa 20 mm.

Laskelmissa tarvitset tietoa venttiilistä GOST-2590-2006: sta.

Taulukon numero 2

Rebar kulutus erilaisiin säätiöihin

Alustat, jotka ovat erilaisia ​​suunnittelussa, eroavat toisistaan ​​alueella, jolla kuormitus jakautuu rakenteesta. Kunkin tyypin osalta raudoituksen määrä lasketaan sen vaatimusten mukaisesti. Oikea vertailu edellyttää kaikkien säätiöiden laskemista seuraavissa taloissa:

 • leveys - 6 m;
 • pituus - 8 m;
 • kantavien seinien pituus on 14 m.

Vahvistuksen laskeminen laattojen pohjalle

Tämä on kaikkein materiaalinvoimainen perusta. Betonirakenteessa on kaksi tasoa, jotka sijaitsevat 50 mm: n alapuolella ja alimpien reunojen yläpuolella. Asennusvaihe riippuu havaitusta kuormituksesta. Kivi- / tiilikarhojen runkorakenteille on yleensä 200x200 mm. Rinnankorkeuden leikkauspisteissä rungon ylempi ja alempi taso on yhdistetty pystysuunnassa järjestetyillä sauvoilla.

Vahvikehyksen pohjalevy

Laskemme referenssirakennuksen vahvistuksen (ks. Edellä).

1. Vaakatasarat, Ø 14 mm, aallotettu.

 • 8000 mm / 200 mm + 1 = 41 kpl. 6 m pitkä
 • 6000 mm / 200 mm + 1 = 31 kpl. 8 m pitkä
 • Yhteensä: (41 kpl x 6 m + 31 kpl x 8 m) x 2 = 988 m - molemmilla tasoilla.
 • Mass 1 am m sauva Ø 14 mm - 1,21 kg.
 • Kokonaispaino on 1195,5 kg.

2. Pystysuora vahvike, Ø 8 mm, sileä. Levyn paksuuden ollessa 200 mm, palkin pituus on 100 mm.

 • Vaakatason vahvistuksen leikkauspisteiden lukumäärä: 31 x 41 = 1271 kpl.
 • Kokonaispituus: 0,1 mx 1271 kpl. = 127,1 m
 • Massa: 127,1 mx 0,395 kg / m = 50,2 kg.

3. Termoprosessoidusta langasta Ø 1.2-1.4 mm käytetään yleensä neulona. Koska yksittäisen liitoksen paikka on yleensä sidottu kahdesti - ensinnäkin, kun asetat vaakatasot, sitten pystysuoraan, lanka yhteensä kaksinkertaistuu. Yksi liitäntä vaatii noin 0,3 m hienoa lankaa.

 • 1271 kpl. x 2 x 0,3 m = 762,6 m.
 • Viiran Ø 1,4 mm - 12,078 g / m paino.
 • Langan paino: (762,6 mx 12,078 g / m) / 1000 = 9,21 kg.

Koska ohut johto voi rikkoa / eksyä, sinun on ostettava se marginaalilla.

Taulukossa 3 on esitetty materiaalien kokonaismäärä laattakehyksen vahvistamiseksi.

Taulukon numero 3

Vahvistinnauhan laskenta

Nauhatyökalu on betonipalkkeja, jotka sijaitsevat kaikkien kantavien seinien alla. Se sisältää suoria osia, kulmia ja "tees". Laskenta suoritetaan suorille osille, joilla on pieni marginaali kulmien vahvistamiseksi. Hyväksy nauhan leveys - 400 mm, syvyys - 700 mm.

Suoran nauhan pohjapiirros

Laakerin sisä- ja ulkoseinien risteys

Ulkoseinien ulkoinen tai sisäinen kulma

Nauhan perustusten vahvistaminen on myös kaksitasoinen. A-III-palkkia käytetään pitkittäisleikkeisiin, palkkia A-I käytetään pystysuoraan ja poikittaiseen (kiinnittimiin). Vahvistusosa hyväksytään nauhan perustuksille, jotka ovat hieman alhaisempia kuin laatta, samoissa rakennusolosuhteissa.

Laskemme esimerkeiksi valitun vertailurakenteen vahvistuksen (ks. Edellä).

1. Horizontal longitudinal reinforcement, Ø 12 mm, aallotettu. 400 mm: n nauhan leveydelle on riittävää sijoittaa kaksi tankoa kussakin kahdessa tasossa. Laajempaan teippiin on kiinnitettävä 3 sauvaa.

 • Kaikkien nauhojen pituus: (8 m + 6 m) x 2 + 14 m = 42 m.
 • Venttiilin kokonaispituus: 42 mx 4 = 168 m.
 • Lujituksen paino: 168 mx 0,888 kg = 149,2 kg.
 • Kulmien vahvistamisen vuoksi palkkien massa on 160 kg.

2. Pystysuora vahvike Ø 8 mm, sileä. 700 mm: n nauhan syvyyteen sauvan pituus on 600 mm. Etäisyys pystysuuntaisten palkkien välistä nauhan pituutta pitkin otettuna 500 mm.

 • Baarien lukumäärä: 42 m / 0,5 + 1 = 85 kpl.
 • Tangojen kokonaispituus: 85 kpl. x 0,6 m = 51 m.
 • Tangojen massa: 51 mx 0,395 kg / m = 20,1 kg.

3. Vaakasuora poikittaisliitin Ø 6 mm, sileä. 400 mm: n nauhan leveydelle palkin pituus on 300 mm. Poikittaisten tangojen välinen etäisyys nauhan pituuden yli otettuna 500 mm.

 • Baarien lukumäärä: 42 m / 0,5 + 1 = 85 kpl.
 • Tangojen kokonaispituus: 85 kpl. x 0,3 m = 25,5 m.
 • Tangojen paino: 25,5 mx 0,222 kg / m = 5,7 kg.

4. Neulottu lanka. Laskeminen kun jokainen yhdiste yhdistetään yhdellä johtimella Ø 1,4 mm:

 • Solmujen lukumäärä: 85 x 4 = 340 kpl.
 • Kokonaispituus: 340 kpl. x 0,3 m = 102 m.
 • Kokonaispaino: (102 mx 12,078 g / m) / 1000 = 1,23 kg.
 • Kun solmitaan solmua kahdesti, lanka painaa 2,5 kg.

Taulukossa 4 on esitetty materiaalien kokonaismäärä nauhakehyksen vahvistamiseksi.

Raudoituksen laskeminen säätiölle

Säätöraudoituksen laskenta on suunnittelun tärkeä vaihe, joten se on toteutettava ottaen huomioon SNiP 52-01-2003 -standardin vaatimukset raudoitusluokan, osan ja tarvittavan määrän valitsemiseksi.

Ensin sinun on ymmärrettävä, miksi metallirauta vaaditaan monoliittisesta betonipohjasta. Betoni sen jälkeen, kun se asettaa teollisuuden vahvuuden, on ominaista korkea puristuslujuus ja huomattavasti alhaisempi vetolujuus. Vahvistamaton betonin pohja maaperän kallistuksessa on halkeilua, mikä voi johtaa seinien muodonmuutokseen ja jopa koko rakennuksen tuhoamiseen.

Vahvistuksen laskeminen laattojen pohjalle

Slab-säätiötä käytetään usein mökkien ja maanrakennusten rakentamisessa sekä muita rakennuksia, joissa ei ole kellarissa. Se on betonilaatta, joka on vahvistettu kaarella molemmissa kohtisuorissa suunnissa, joiden perustuspaksuus on yli 20 cm, verkko on tehty ylemmille ja alemmille kerroksille.

Ennen laskennan aloittamista on tarpeen määritellä palkin merkki. Laattojen perustuksiin, jotka suoritetaan kiinteissä, ei-hioma-aineissa, joissa rakennuksen horisontaalisen leikkauskyvyn todennäköisyys on vähäpätöinen, se saa käyttää 10 mm: n halkaisijaltaan AI-luokan uritetut lujitustangot. Jos maa on heikko, kallistuminen tai rakennus on rinteessä - palkki on valittava läpimitaltaan vähintään 14 mm. Alemman ja ylemmän vahvistusverkon välille pystysuorissa liitoksissa riittää melko sileä sauva, jonka halkaisija on 6 mm luokkaa A-I.

Seinien materiaali on myös tärkeä, koska rakennuksen kuormitus eroaa huomattavasti kehys- tai puutaloista ja rakennuksista, jotka on tehty tiilestä tai hiilihapotetusta betonilohkosta. Yleensä vaaleille pienille rakennuksille on sallittu käyttää halkaisijaltaan 10-12 mm: n palkkia, jonka halkaisija on 14-16 mm.

Ristikon tangot ovat yleensä 20 cm pitkittäissuunnassa ja poikittain. Tämä merkitsee sitä, että 5 metriä pitkiä tiloja on sijoitettava talon 1 metrin pituuteen. Toistensa välissä olevat kohtisuorat leikkaavat sauvat on sidottu pehmeällä, hehkutetulla langalla, jossa on virkkuukoukku tai neulomisapu.

Laskentayksikkö

Talo on valmistettu hiutaloitujen betonilohkojen pohjasta, joka on asennettu 40 cm: n paksuiselle pohjalevylle srednepuchinisty-kammioissa. Talon mitat - 9x6 metriä.

 1. Koska pohjan paksuus on merkittävä, tarvitaan kaksi vahvistusverkkoa sekä pystysuorat siteet. Vaakasuorat ristikot lohkorakenteelle keskipitkälle maahan on valmistettu lujitetusta palkista, jonka läpimitta on 16 mm, pystysuora - 6 mm halkaisijaltaan tasaisesta sauvasta.
 2. Pitkittäisen raudoituksen palkkien lukumäärä lasketaan seuraavasti: pohjan suuremman sivun pituus jaetaan ristikkorivillä: 9 / 0.2 = 45 pituusakseliset vahvikekappaleet, joiden pituus on 6 metriä, ja palkkien kokonaismäärä on 45 · 6 = 270 m.
 3. Vastaavasti löytyy ristikytkinten tangot: 6 / 0,2 = 30 tankoa; 30 · 9 = 270 m.
 4. Kahden vahvistusverkon kaarien kokonaismäärä on: (270 + 270) · 2 = 1080 m.
 5. Pystysuorat liitokset ovat pituudeltaan yhtä korkeita kuin säätiön korkeus. Niiden lukumäärää löytyy pituussuuntaisten ja poikittaisten lujitustangojen leikkauspisteiden lukumäärästä: 45 · 30 = 1350 kappaletta. Niiden kokonaispituus on 1350 · 0.4 = 540 metriä.
 6. Näin ollen tarvitset säätiön:
 7. 1080 metrin palkkiluokka A-III D16;
 8. 540 metriä bar -luokkaa A-I D6.
 9. GOST 2590: n mukaan löydämme sen massan. D16-palkin juoksumittari painaa 1,58 kg; D6 baarimittari - 0,222 kg. Laske kokonaismassa: 1080 · 1,58 = 1706,4 kg; 540 · 0,222 = 119,88 kg.

Raudoituksen laskeminen nauhan perustuksille

Nauhateoksessa kuoren pääkuorma putoaa hihnaa pitkin, eli se suuntautuu pituussuunnassa. Siten pitkittäisraudoitukseen valitaan tanko, jonka paksuus on 12-16 mm, riippuen maa- ja seinämateriaalin tyypistä ja poikittais- ja pystysuorat liitososat sallitaan pienemmällä halkaisijalla, 6-10 mm. Yleensä laskentaperiaate on samanlainen kuin pohjalevyn vahvistuksen laskenta, mutta palkin pituus valitaan 10-15 cm, koska nauhalevyn hajotus voi olla paljon suurempi.

Laskentayksikkö

Puuportaan nauhaosuus, pohjan leveys on 0,4 m, korkeus on 1 m. Talon koko on 6x12 metriä. Maaperä - hehkuttaa hiekkainen taimet.

 1. Kaistaleen perustamiseksi on järjestettävä kaksi vahvistusverkkoa. Alempi vahvistusverkko estää pohjalevyn rikkoutumisen, kun maaperä putoaa, kun yläosa lämpenee.
 2. Ristikkotila on valittu 20 cm. Perusnauhan laitteeseen tarvitaan 0,4 / 0,2 = 2 pituussuuntaista palkkia kussakin vahvistuskerroksessa.
 3. Puutalon pituussuuntaisen sauvan halkaisija - 12 mm. Kaksikerroksisen vahvistamisen aikaansaamiseksi kahden säätöosan pitkän sivun välille tarvitaan 2 · 12 · 2 · 2 = 96 metriä.
 4. Lyhyille sivuille 2 · 6 · 2 · 2 = 48 metriä.
 5. Valitse ristikytkimet 10 mm halkaisijaltaan. Pinoamisvaihe - 0,5 m.
 6. Laske nauhalevyn ympärysmitta: (6 + 12) · 2 = 36 metriä. Tuloksena oleva kehä jaetaan asennusvaiheella: 36 / 0,5 = 72 poikittaista sauvaa. Niiden pituus on yhtä suuri kuin pohjan leveys, joten kokonaisluku on 72 · 0.4 = 28.2 m.
 7. Pystysuorille yhteyksille käytämme myös D10-palkkia. Pystysuoran raudoituksen korkeus on yhtä suuri kuin perustan korkeus - 1 m. Luku määräytyy risteyskertojen lukumäärän mukaan, kertomalla poikittaisten sauvojen lukumäärä pituusmäärän mukaan: 72 · 4 = 288 kappaletta. Pituus 1 m, kokonaispituus on 288 m.
 8. Näin ollen nauhalevyn vahvistaminen tarvitsee:
 • 144 metriä luokkaan A-III D12;
 • 316,2 metriä barluokkaa A-I D10.
 • GOST 2590: n mukaan löydämme sen massan. D16-palkin juoksumittari painaa 0,888 kg; D6 bar metri - 0,617 kg. Laskemme kokonaismassan: 144 · 0,88 = 126,72 kg; 316,2 · 0,617 = 193,51 kg.

Neulelangan laskeminen: liitosten lukumäärää voidaan laskea pystysuoran vahvistuksen avulla kerrottuna 2 - 288 · 2 = 576 liitännällä. Johdon kulutus liitäntää kohden on 0,4 metriä. Johdon kulutus on 576 · 0.4 = 230,4 metriä. 1 metrin pituinen lanka halkaisijaltaan d = 1,0 mm on 6,12 g. Pohjan vahvistamiseen tarvitaan 230,4 · 6,12 = 1410 g = 1,4 kg lankaa.

Foundation reinforcement: kuinka monta vahvistusta tarvitset?

Lankamäärän laskentamallin vahvistaminen

Tämäntyyppisen perustuksen perusteella tarvitsemme vahvistamisen halkaisijaltaan 10 mm: n rei'itetyllä pinnalla (vahvistusluokka A3). Mitä suurempi raudoituksen halkaisija on, sitä vahvempi säätö.

Barpaksuuden valinta riippuu talon painosta ja maaperätyypistä. Jos maaperän kantavuus on riittävän korkea, ts. maaperä on tiheä ja epäselvä, pohja muuttuu vähemmän ja laatta voi olla vähemmän vakaa. Mitä suurempi paino kotona, sitä suurempi kuormitus säätiölle, sitä vakaampi sen pitäisi olla. Rakentaessasi kevyt puinen, runko, paneelitalo maahan hyvällä kantavuudella. Voidaan käyttää venttiilejä, joiden halkaisija on 10 mm. Ja päinvastoin, jos raskaan talon laatat perustuvat heikkoon maahan, vaaditaan vahvistus, jonka läpimitta on 14 mm - 16 mm.

6 cm x 10 m: n kokoiselle talolle on asetettava: (6 / 0.2 + 1) + (10 / 0.2 + 1) = 31 (sauvat kutakin 6 m) + 51 (10 metriä) = 82 baaria. Laattojen pohjalla on kaksi lujitushihnaa - ylempi ja alempi, joten palkkien määrä kaksinkertaistuu. Näyttää siltä,

82 * 2 = 164 sauvaa, sis. 62 sauvaa 6 m kummassakin ja 102 sauvaa 10 m kukin. Yhteensä 62 * 6 + 102 * 10 = 1392 m vahvistus.

Ylempi ruudukko on kytkettävä pohjaan, jolloin liitokset tehdään jokaisen leveyspalkin jokaisessa leikkauspisteessä poikittaissuunnassa. Yhteyksien määrä on: 31 * 51 = 1581 kpl. Jos levyn paksuus on 20 cm ja rungon etäisyys levyn pinnasta on 5 cm, liitäntä vaatii palkkeja 20-5-5 = 10 cm tai 0,1 m, liittimien palkkien kokonaispituus on 1581 * 0,1 = 158,1 m.

Pohjalevyn raudoituksen kokonaismäärä on: 1392 + 158,1 = 1550,1 m.

Kutakin asennettua parikaapelia varten vaaditaan neulomakivi, joka kaksinkertaistuu pituudeltaan 15 cm tai 30 cm.

Neuloverkon kokonaismäärä on yhtä suuri kuin yhteyksien lukumäärä kerrottuna solmujen lukumäärällä kussakin yhteydessä kerrottuna langan pituudella yhdellä sidonnalla: 3162 * 2 * 0,3 = 1897,2

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Raudoituksen lukumäärän laskeminen nauhalementtien vahvistamiseksi

Nauhan perustus taipuu paljon pienemmäksi kuin pohjalevy, jolloin nauhalevyn vahvistamiseen käytetään pienemmän halkaisijan vahvistamista. Alhaisen rakennuksen rakentamisessa käytetään vahvempaa läpimittaa 10 mm - 12 mm useammin, harvemmin - 14 mm.

Riippumattoman nauhan korkeudesta riippumatta sen vahvistamisen aikana käytetään kahta hihnaa: lujituksen pituussuuntaiset palkit sijoitetaan 5 cm: n etäisyydelle nauhalevyn pinnasta sen ylä- ja alaosissa. Pituussuuntaiset tangot tarttuvat pohjaan kuormitukseen, joten käytetään ristikkorakenteita (luokka A3).

Nauhan jalustan vahvikehyksen poikittaiset ja pystysuorat tankoissa ei ole tällaista kuormaa, ja ne voidaan valmistaa tasaisesta lujasta (luokka A1 -vahvistus).

Nauhalevyn leveyden ollessa 40 cm, neljä pituussuuntaista palkkia riittää - kaksi ylhäältä ja kaksi pohjaa. Laajemman leveyden säätiön tai perusrakenteen rakentamisen aikana liikkuvan maaperän sekä raskas talon rakentamisen vuoksi on tarpeen käyttää useampia pitkittäisreikiä kussakin hihnassa (3 tai 4).

Kaistaleen pohjan pituus 6 m: n etäisyydellä 10 m: ssä on kaksi sisäseinää 6 + 10 + 6 + 10 + 6 + 10 = 48 m

Alapinnan leveys on 60 cm ja raudoitus 6 pituusakselilla, joiden pituus on 48 * 6 = 288 m.

Ristisakset ja pystysuuntaiset sauvat voidaan asentaa 0,5 m: n välein. Peruslevyn leveys on 60 cm, korkeus 190 cm ja rungon välikappaleet 5 cm peruspinnasta. Sileän raudoituksen pituus on 6 mm halkaisijalta (60-5-5) *. 2 + (190-5-5) * 3 = 640 cm tai 6,4 m, kokonaiskytkennät ovat 48 / 0,5 + 1 = 97 kpl, ne vaativat 97 * 6.4 = 620,8 m vahvistusta.

Jokaisella tällaisella yhdisteellä on 6 risteystä raudoitustarvikkeille ja tarvitsee 12 kpl neulontankaa. Langan pituus nipun kohdalla on 30 cm, rungon neulalangan kokonaiskulutus nauhan pohjalle on 0,3 mx 12 x 97 = 349,2 m.

Pylväspohjan vahvistusmäärän laskeminen

Pylvääseen, jonka halkaisija on 40 cm ja pituus 2 metriä, voidaan rajoittaa neljällä halkaisijaltaan 12 mm halkaisijaltaan, vähintään 20 cm: n etäisyydellä, joka on sidottu pehmeällä vahvistuksella, jonka halkaisija on 6 mm neljään paikkaan.

Rei'itetyn raudoituksen kulutus pystypalkkeille 2 m * 4 = 8 m, sileän raudoituksen kulutus 0,2 * 4 * 4 = 3,2 m.

Täten 48 saraketta varten tarvitaan rei'itetty vahvike 8 m * 48 = 384 m, tasainen 3,2 m * 48 = 153,6 m

Kukin sarakkeen neljästä vaakasuorasta palkista on kiinnitetty neljään pystyasentoon. Neuloa ne 0,3 metriä * 4 * 4 = 4,8 metriä neulosta. 48 pylvästä varten tarvitaan 4,8 m * 48 = 230,4 m lankaa.

Laskentakustannusten laskeminen säätiölle

Kun lasketaan raudoituksen määrä metreinä, voimme laskea sen painon ja selvittää kustannukset. Tätä varten tarvitsemme taulukon yhden metrin raudoituksen painon riippuvuudesta halkaisijaltaan. Laskennan kaava on: (raudoituksen määrä metreinä) * (yhden lineaarisen vahvistusmomentin paino vastaavalle halkaisijalle) * (yhden tonnin vahvistus) / 1000.