Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.
Lattialaattojen vahvistaminen ammattikäyttöön

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Lattialaattojen lujituksen tarkka laskenta

Yksi rakentamisen ratkaisevista vaiheista on lattialaattojen vahvistamisen laskenta. Laskettaessa sitä on käytettävä betonituotteen laajuutta ja sen tulevaa käyttöä. Lattialaattaa pidetään tärkeimpänä elementtinä nykyaikaisen kaupunkisuunnittelun raudoitetuissa betonirakenteissa. Tällaisten tuotteiden avulla rakennusten tasot sekä asuinrakennuksissa että muissa kuin asuinrakennuksissa ovat päällekkäisiä. Rakenteen lujuuden varmistamiseksi se tarvitsee välttämättä lujittamismenetelmän metallikehyksen yhtenäisen ja säädetyn piirroksen avulla.

Esivalmistetun monoliittisen päällekkäisyyden järjestelmä.

Metallivalua olisi käytettävä tarkoituksenmukaisesti, koska päällekkäisten lohkojen lujuus riippuu siitä. Lujitustangot voidaan asettaa kahdella tavalla: yhteen suuntaan, kun ne ovat yhdensuuntaisia ​​betonipaneelin lyhyen sivun kanssa tai kaksi (kohtisuorassa toisiinsa 90 ° kulmassa). Toinen menetelmä on edullisempi, koska se vähentää tuotetun rakennuskerroksen paksuutta edellyttäen, että pinta-ala on sama.

Lujitustyön olennaiset näkökohdat

Vahvistinverkon asettelu.

Levyn paksuus lasketaan suhteessa 1:30 kokoonpanon kokoon. Esimerkkinä: jos tukirakenteiden (seinät ja pylväät) erottaminen on 6 m, niin monoliittisen tuotteen välittömän paksuuden tulisi olla 200 mm. Loppusumman vahvistamisen laskenta lasketaan suoraan lattialevyn kuormitusindikaattoreilta. Näiden tietojen perusteella betonilattian vahvistamiseen vaaditaan vaaditun tilavuuden 8-14 mm: n osuudella varustetusta metallista. Seuraavien edellytysten on täytyttävä myös:

 1. Siinä tapauksessa, että tuotteen paksuus on arviolta 150 mm, se tavallisesti metalloidaan yhdeksi kerrokseksi.
 2. Kun levyn paksuus on yli 150 mm, lujittavat elementit edellyttävät vastaavasti kaksikerroksista asennusta ylä- ja alaosissa.

Vahvistettaessa lujituksen tangot vedetään ristikon muodossa. Metallipalkkien poikkileikkaus on sama ja vahvistusverkon solujen kummallakin puolella on 150 tai 200 mm. Tangot kiinnitetään yhdessä erityisen liitosjohdon kanssa.

Rakenteen vahvuus ontto laatta.

Lisääntyvää lujuutta vaativien alueiden vahvistamiseen (suurimman paineen ala sekä useiden reikien läsnäolo) käytetään lisävahvistusta. Se suoritetaan yksittäisten metallisten sauvojen avulla, joiden pituus on 400-1500 mm, riippuen kuormitusindikaattoreista ja pituuksien pituudesta:

 1. Ylemmässä metalliristikkona on sijoitettava kannattimiin.
 2. Pohjassa - laatan keskellä.

Tukirakenteen päätehtävänä on vahvistaa levyn seinäosastoja sen muodonmuutoksen välttämiseksi. Vähintään yhtä tärkeä yksityiskohtien päällekkäisyys - kruunu. Se olisi asetettava kaikkiin pystytettävän rakennuksen kaikkiin laakeripesäyksiin, jolloin kaikki lujittavan kehyksen sauvat täyttävät siinä.

Tuotteen paksuus lopussa on oltava vähintään 60 mm. Monoliittisen betonilohkon vahvistusrakenne on lujasti vahvistettu ja suojattu vääristyneeltä.

Päällekkäisen alustan paksuus riippuu suoraan tilojen lujuuden ja äänieristyksen indikaattoreista.

Levyrakenteen vahvistus

Monoliittisten teräsbetonilattian kaavio.

Laattojen pohja vaatii runsaasti betonia ja metallia. Rakenteeltaan käytetään uurteita. Tarkastellaan esimerkiksi 6 x 6 m: n suuruisen talon pohjalla olevan raudoituksen kulutusta. Tämän pohjan runko koostuu ruudukosta, jonka pituus on 20 cm ja leveys. Sen muodostamiseksi, sinun tulee laittaa riviin 31 kappaletta rei'itetyt raudoitusraaka-aineet. Lisäksi, 90 °: n kulmassa, laita toinen rivi, joka koostuu 31 segmentistä. Ensimmäinen vyö on valmis (62 kpl). Peruskehys perustuu kahteen vyöhykkeeseen: alempi ja ylempi, vastaavasti, metallisten segmenttien määrä nousee 124 kpl: een.

Yhden segmentin pituudella saadaan tarvittava vahvistus molemmille hihnoille: 6 x 124 = 744 metriä metallisia raaka-aineita. Ylempi vahvikenauha on pääsääntöisesti yhdistetty alempaan vahvikekeen. Liitosniitit tehdään terästangon poikki- ja pitkittäiskappaleiden liitosten ympärille. Tuloksena saadaan seuraava solmujen lukumäärä: 31 x 31 = 961.

Kotelon sitomismenetelmät.

Tämän hyppääjän pituus lasketaan suoraan betonituotteen tulevasta paksuudesta.

Jos pohjalevyn paksuus on 20 cm, vahvikekerros kulkee 5 cm levyn yläosasta ja pohjasta. Tämän vuoksi segmentin pituuden laskenta on seuraava: 20 - 10 = 10 cm.

Metallisten raaka-aineiden kokonaistilavuus on noin 96 m, ja jos hihnojen rakentaminen vaati 744 m, koko metallitelan kokonaispituus lasketaan seuraavasti: 744 + 96 = 840 m.

Aluksi alempi hihna asetetaan, sitten hyppyjä kiinnitetään, sitten vahvikkeen pitkittäiset ja poikittaiset leikkaukset kootaan, muodostaen ylävyön. Solmujen perustuksen mukaisten vahvistusliitosten solmut on kiinnitetty lanka. Jokainen vyö on 961 liitäntää.

Tuloksena on 1922 solmua. Koska yksi näistä solmuista vaatii 30 cm lankaa, sen kokonaistilavuus on 567 m.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Lattialaattojen vahvistamisen laskenta

Suunnittelulaskenta

Päätyypit

Monoliittiset teräsbetonilattiat voivat olla osittain tai kokonaan ääriviivan ympärillä, kun ne kiinnittyvät tukiin tai tukeen. Monoliittisen rakenteen käytännössä havaitaan usein laattoja, jotka on kiinnitetty pitkin yhtä reunaa (uloketta) tai tuettuina kulmissa (pisteissä), esimerkiksi saumattomassa laatta. Kuormituslaskenta sisältyy tähän materiaaliin.

Vahvistinverkon asettelu.

Suunnittelujärjes- telmän mukaan ne on jaettu palkkiin (yksi-span-leikkaus, jatkuva monivaiheinen, uloke), jotka toimivat useissa suunnissa, jotka ovat yksivaiheisia (ei-saranoitu tai nivelöity tuki pitkin reunoja) tai monivaiheinen jatkuva.

Levyjä pidetään palkkeina, jos yhteen suuntaan vaikuttavat voimat ovat hyvin pieniä verrattuna toisiinsa vaikuttavilla voimilla. Palkki on litteä suorakulmainen, tasaisesti kuormattu, joka on kahdella vastakkaisella puolella, levyjen lisäksi, jotka ovat ääriviivoja tai jotka on kiinnitetty 4 tai 3 sivulle sarakkeiden suhde. Sääntelyasiakirjoissa rajojen välinen raja-suhde rajoittuu numeroihin 3 tai 2.

6-8 m: n välein monoliittisen lattian on oltava tasainen ja suurille arvoille - tasainen rengasmaiset palkit tai seinät, ontto tai rei'itetty. Aulatiloihin, joiden pituus on 12-15 m, on tarpeen käyttää dekompressiota, onttoja ja ristikkäitä kattoja, kun seisoo palkkeihin tai seiniin 4 puolelta.

Yli 7 m: n ulottuville, kastelu tulisi tehdä käyttämällä ylimääräistä esijännitettyä lujitusta luokkaan K7 kuuluvista lujista köysistä ilman adheesiota betoniin.

On tehtävä laskelma.

Paksuus teräsbetonin kesonnogo usein ribbed lattiat olisi oltava vähintään 25-30 mm.

Monoliittista teräsbetonia on vahvistettava tavallisella hitsausverkolla tai neuloksilla.

Betonilaatan vahvistaminen.

Hitsatun rakenteen työtangojen läpimittaa on käytettävä vähintään 3 mm ja neulotettu vähintään 5,5 mm. Työtanojen välisten etäisyyksien on oltava enintään 400 mm.

Yksityisissä ja korkeajärjestelyissä ei ole mahdollista tehdä ilman lattialevyjä, joita on useita eri tyyppejä: monoliitti-, palkki- ja betonielementtiä. Matala- ja yksityisrakentamisessa käytetään useimmin päällekkäisyyden itsevahvistamismenetelmää, joka betonin ja raudoituksen ansiosta on voinut lisätä voimaa. Lisäksi samaan tapaan talossa voidaan tehdä portaita, kaarituoleja ja vahvistettuja päällysteitä.

Vahvistettujen laattojen kastelu

Monoliitin tekeminen on mahdotonta ilman vahvistusta. Se toimii materiaalina nippuun raudoitetuissa betonirakenteissa - porrasaskeleita, vahvistettuja laattoja, kaarevia ja vahvistettuja päällysteitä.

Päällekkäisyyden leviäminen on tehtävä 8-14 mm: n poikkileikkauksen avulla edellyttäen, että levyn paksuus on enintään 150 mm. On kuitenkin huomattava, että vahvikkeen paksuus voi vaihdella tuotteen tyypistä riippuen. Tämä edellyttää kuormituslaskentaa.

Vahvistetut laatat tarjoavat mahdollisuuden ratkaista talon lämpimän talon rakentamisen käsite. Niitä voidaan käyttää kaupallisissa, asuinrakennuksissa ja teollisuusrakenteissa, jotta voidaan järjestää kattotiilet ja lattiakaapit.

Sementtibetonilaattojen vahvistamismekanismi.

Kattokappaleiden ja pinnoitteiden leviäminen mahdollistaa lopullisen tuloksen saavuttamiseksi lämpimät liitäntäkatot ja lisäksi suojaa kylmältä ullakkotilalta ja toimivat ullakolta ja kylmäsiltojen puuttuessa.

Vahvistetut betonilaatat sekä tavallinen betoni ovat erityisen merkittyjä, ja on suositeltavaa kiinnittää erityistä huomiota laattojen valinnassa. Vahvistettu betoni on merkitty numerolla, joka koostuu numeroista ja kirjaimista. Semanttinen kirjainten määrä merkitsee tyyppiä. Esimerkiksi PC - lattialaatta, PNO - lattialevy kevyt, HB - sisäinen lattia. Numerot, jotka seuraavat kirjaimia (sijoitettu yhdysviivalla) mahdollistavat levyn koon tunnistamisen: pituus ja leveys desimaaleina.

Epävarma dekoodauksessa on viimeinen numero, joka ilmaisee sallitut kuormat lattialaatoissa kilopaksaleissa. On muistettava, että mikä tahansa yksikkö, joka tulee olemaan viimeisessä kuvassa, tarkoittaa 100 kg / m². Esimerkiksi kuviossa 7 varoitetaan, että tuotteiden maksimaaliset kuormat ovat 700 kg / m².

Lisätietoja

Järjestelmä vahvistaminen monoliittinen laatta.

Valintamenettelyssä on huomattava, että tällaiset rakenteet voivat poiketa paitsi omalla merkinnällä ja koolla, mutta ne voivat myös olla rakenteeltaan erilaisia. Poikkileikkauksesta riippuen teräsbetonilaatat voidaan jakaa kolmeen tyyppiin: uurrettu, kiinteä ja ontto. Rakennusmarkkinoiden suosituimmat ja myydyt ovat onttoja laattoja, joilla on runsaasti arvoisia etuja.

Ensinnäkin tällaisilla laatoilla on suhteellisen pieni paino, minkä ansiosta niiden asennusta ja kuljetusta voidaan yksinkertaistaa. Lisäksi tällaiset levyt kykenevät paremmin kestämään muodonmuutoksen testit, niillä on erinomaiset ääni- ja lämpöeristysominaisuudet. On tärkeää tietää, että vahvikelevyissä olevat aukot ovat eri muodoissa: pystysuora, soikea ja pyöreä.

Vahvistuksen samanlaisten erojen avulla on mahdollista valita ne erityistilanteista riippuen alueen ilmastosta ja luonnollisista piirteistä, joissa talon rakentamista on suunniteltu. Vahvitetun betonin ostamisessa hyödyllistä tietoa on se, että jos käytetään sellaisia ​​levyjä kuin ainoa lattia tai katto, sinun on harjoitettava ristikkäisen lattialaatan vahvistamista. Kylkiluiden tulee ulottua vain toisella puolella.

Suunnittelun edut

Betonilaatan rakenne betonilla.

Luettelo työkaluista, joita tarvitaan kaiken työn suorittamiseen:

 • betonipumppu;
 • syvä värähtelijä;
 • vesi sprinkleri.

Verrattuna muihin kattotekniikoihin monoliittisilla levyillä on joitain etuja:

 • yksi päällekkäisyys painaa seiniä tasaisesti;
 • monoliittinen rakenne on kestävämpi kuin puu, lisäksi se on palonkestävää;
 • ei ole tarvetta käyttää rakennuskalustoa (nosturia);
 • monoliittisen päällekkäisyyden tukena voi toimia paitsi seinät, myös pylväät, jotka voivat tehdä talon tilavammaksi;
 • päällekkäisyyksiä voidaan tehdä ei-vakioina.

Kaikki vahvistuslevyt on suositeltava käytettäväksi julkisten ja asuinrakennusten kattoihin ja lattiaan sekä rakenteisiin, joissa on solubetonielementtien seinät, suuret lohkot ja tiilet. Tällaiset rakenteet sopivat taloon, jossa rakennuksen sisällä on noin 60% kosteutta talon lisäksi, jos seinien pinnalla on höyrysulku ja kosteus jopa 75%. Kuormattavien seinien laakerirakenteiden syvyys on vähintään 80 mm.

Teräsbetonilaatan rakenne.

Vahvistinlevyt mahdollistavat talon lämmittämisen samoin kuin nopeuttaa välittömästi rakennusprosessia ja parantaa äänen eristystä. Pieni paino betonikattiloista ja vahvistetuista laatoista voi vähentää talon kuormitusta ja talon seinämiä, samalla kun se mahdollistaa taloudellisen lisätehon saavuttamisen talon rakentamisen aikana.

Onttojen rakenteiden liittämiseksi ei tarvita suuria rakennusmateriaaleja, kuten esimerkiksi nosturia.

Jos laskelma on tehty oikein, talo on riittävän vahva ja pystyy kestämään suuria jännityksiä ja tulipalovaikutuksia ilman ongelmia pitkällä aikavälillä. Vertailun vuoksi on syytä huomata, että puun käytön päällekkäisyys voi kestää tulipaloa 25 minuutin ajan, kun taas monoliittiset lattialaatat - noin 1 tunti.

Suurten lohkojen ja lattialevyjen rakentaminen mahdollistaa monimutkaisten ja kaikenkokoisten rakennusten pystyttämisen. Monoliittirakenteiden valmistuksessa on mahdollista estää seinämien epäsäännöllisen geometrian omaava huone. Tältä osin voit luoda päällekkäisyyksiä, jotka ovat epätavanomaisia ​​kokonaismittoina. Tällaisen päällekkäisyyden tukeminen voi olla paitsi seinät, myös sarakkeet, jotka mahdollistavat talon ulkoasun vapaan käytön.

Vahvistusjärjestelmä

Vahvistettu betonilaattojen rakenne vahvistetulla tasoituksella.

Levyjen vahvistuksen perinteinen rakenne on seuraava: työtangot levyjen alareunassa, työtangot yläosassa, vahvistaminen, kuorman jakaminen uudelleen, tukee sauvaa. Käytetyillä tangoilla voi olla eroja. Joka tapauksessa on kuitenkin tarpeen laskea suunniteltu kuormitus ja tarvittava betonin paksuus oikein.

Paksuuslaskenta perustuu 1:30 osuuteen. Täten tarvittavan betonin paksuuden tuntemiseksi on välttämätöntä jakaa span pituus 30: lla. Optimaalinen paksuus on mahdollista saada.

Jos levyjen paksuus on yli 150 mm, vahvistus tehdään kahdella kerroksella, jolloin ne asetetaan toistensa päälle ja ne liitetään toisiinsa johdolla. Laskennan jälkeen on sanottava, että solujen koon ei pitäisi olla noin 200 x 200 mm mutta vähintään 150 x 150 mm. Näin ollen esimerkiksi, jos laakerin seinien välinen leveys on 6 m, vahvistetun levyn paksuuden tulisi olla 0,2 m.

Talon pääkuormitus on pohjaan lujitettuna ja ylemmän betonipainon saavuttaa betoni, mikä voi tehdä hyvin. On muistettava, että tällainen monoliittisten levyjen lujittamisprosessi on suoritettava kokonaan tuotteen koko pituudelta, ja lisäksi on käytettävä muottirakennetta, mikä on tärkein askel rakenteen asennuksessa. Tätä varten suositellaan puun käyttöä. Tällöin taloon sopivat sekä tavalliset 50-150 mm: n levyt että edullinen vaneri.

On tärkeää, että kiinnitysosat ovat tukevasti ja tukevasti kiinni ja laske laskennassa, sillä tällaisen toiminnan aikana käytettävän betonin paino nousee usein 300 kg / m². Ainoa asia, jota on vaikea tehdä ilman vahvistetun rakenteen kokoamista, on teleskooppiset telineet. Tämä on luotettava ja kätevä työkalu. Teline voi kestää 2 tonnia painoa, mikä ei ole sellaisia ​​levyjä, joissa voi esiintyä mikrokreikkoja tai solmuja.

Rebar laittaminen

Lujitettujen laattojen rakenne.

Asennettaessa tällaista päällekkäisyyttä on aivan tärkeää laskea oikein lattialevyn vahvistus. Tällaisten rakenteiden kotona on tarpeen käyttää kuumavalssattua teräsvahviketta, joka on luokassa A3. Tällaisen raudoituksen halkaisija on noin 8-14 mm riippuen kuormasta, jonka laskemisesta tehdään.

Laatta on vahvistettava kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen ruudukko asetetaan alustan pohjalle ja toinen yläosaan. Ristikot sijaitsevat betonin keskellä. Suojakerroksen, jonka muodostaa muotti, on oltava vähintään 15-20 mm. Ankkuri on sidottu neulomalla. Solukoko on 200 × 200 mm tai 150 × 150 mm.

Ristikkovarmiston tulee olla kiinteä, ilman aukkoja. Jos raudoituksen pituus ei riitä, lisävahvistus on sidottava päällekkäisyydellä, joka vastaa 40 vahviketta. Jos aiot lujittaa päällekkäisyyttä d-10-vahvistuksella, sinun on oltava päällekkäin 400 mm. Liitososien liitokset on järjestettävä porrastetusti ajon aikana. Ristikoiden ylemmän ja alemman raudoituksen reunat on yhdistettävä toisiinsa U-muotoisella vahvistuksella.

Teräsbetonilaatan kuormitukset siirretään ylhäältä alas ja jaetaan täysin koko pinta-alalle. Siksi voimme tehdä seuraavan johtopäätöksen: tärkein työvahvistus on alempi, jolla on taipumiskuormat. Yläosa saa puristuskuormia. Suunnittelun laskennassa tulisi ottaa huomioon lisävahvistusvahvistukset, mutta on olemassa joitakin yleisiä sääntöjä.

Kun alemman verkon vahvistus suoritetaan, lisäevahvistin asetetaan keskelle laakeritukien väliin. Kun laakeritukien yläpuolella oleva ylempi silmäkoko on vahvistettu. Lisäksi lisävahvistusta tarvitaan kuormien ja reikien kerääntymispaikoissa. Erillisiä piikkejä tehdään lisää vahvikkeita, joiden pituus on 400 - 2000 mm, riippuen leveydestä. Alempi ristikko on vahvistettu seinien välisessä aukossa.

Lämmitetyn vahvistetun levyn rakenne.

Ylempi verkko on vahvistettava laakerin seinämien yli. Vahvistetaan samanlaisia ​​rakenteita omilla käsillään niissä paikoissa, joissa he luottavat sarakkeisiin. Se on hyvin erilainen kuin perinteinen vahvistaminen. Nämä alueet edellyttävät lisää volumetristen voittojen lisäämistä.

Laatta kaadetaan betonipumpulla. Kaatamisen yhteydessä on välttämätöntä, että betonia tiivistetään, jolle syvälle värähtelijää käytetään useimmin. Betonin kovettumisprosessin mukana seuraa sen kutistuminen, joka kasvaa, kun betoniliuos kuivuu. Sen pinnalla voi näkyä mikrokreitä.

Muottien asennus

Ammattimainen muottiteline tällaisten levyjen kaatamiseksi voi maksaa melko suuren määrän rahaa, yhtä paljon kuin levy itse ja työ. Kuitenkin, sinun ei pitäisi olla järkyttynyt, jos talo on rakennettu omille, voit tehdä tavallisilla 50x150 mm levyillä tai vanerilla. Vaneri ja laudat tulevaisuudessa saattavat olla tarpeen katon ja katon arkistoinnin toteuttamiseksi, toisin sanoen näiden varojen käyttäminen olisi vielä välttämätöntä.

Nykyään on olemassa useita yrityksiä, jotka vuokraavat teleskooppitelineitä ja vuokralaatikoita. Vuokra-telineet voivat maksaa noin 70-100 ruplaa yhtä pinta-alasta kohti.

Muottien asennusprosessi on tehtävä vaiheittain:

 1. Jalustatelineet olisi sijoitettava riveihin ja niiden välisen etäisyyden tulisi olla 1-1,2 m.
 2. Pitkittäinen palkki asetetaan telineen päälle, jonka jälkeen teline on vedettävä haluttuun korkeuteen.
 3. Pitkän palkin päälle asetetaan poikkipalkki (työntö voi olla makuulla). Puuta on pudotettava yhteen ristikkoon, jonka jälkeen vaneri heittää sen päälle.
 4. Kun vanerilattiat on valmistettu, on tarpeen tasoittaa koko laatta tasoilla. Seuraava alkaa vahvistusta.

Kuinka vahvistaa levyä ja miksi?

Mikä tahansa rakennus on rakennettu betonilla. Vahvistukseen käytetään metalliverkkoa tai lujitushäkkiä. Monoliittiset päällekkäisyydet ovat laajalle levinneet, joiden muodostamiseksi suoritetaan tukipidikkeiden väliin asennettu betonivalukappale. Kuormitettavuuden lisäämiseksi sinun on vahvistettava betonilaatta. Tätä varten suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus, jonka on vastattava hankkeen vaatimuksia. On tärkeää suorittaa laskuja ottaen huomioon seinämien välinen etäisyys, valita raudoituksen määrä ja halkaisija.

Mikä on monoliittisen levyn vahvistaminen

Asuin- ja teollisuusrakennusten yhteinen elementti on monoliittinen päällekkäisyys, joka on vahvistettu suurihalkaisijoituksella. Lujittavan hilan tai spatiaalisen rakenteen elementtien liittämiseen ei suositella hitsin heikkenemistä rakennetta käytettäessä. Vavat on liitettävä hehkutettuun lankaan. Vahvisteilla vahvistetun monoliitin osa pystyy vastaanottamaan merkittäviä kuormia. Päällekkäinen vahvistaminen on joukko toimenpiteitä betonirakenteen vahvistamiseksi.

Useimmin käytettyjä lattiapäällysteitä yksittäisten matalien rakennusten rakentamisessa ovat betonituotteet.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Ensinnäkin hanketta kehitetään ja vahvistetaan laskenta ottaen huomioon päällekkäisyyden mittasuhteet, nykyisten ponnisteluiden suuruus. Laskelmien perusteella kehitetään vahvistusjärjestelmä.
 2. Suojusten valmistuttua muotti on asennettu pääseinien väliin. Kun asennetaan muottirakenne, asennetaan tukielementtejä, jotka lisäävät muottirakenteen kuormituskykyä.
 3. Seuraavaksi leikkaa työkappale, sitoudu kehykseen ja asetetaan suojamoduuliin. Metallirakenteiden valmistus ja kokoonpano suoritetaan aiemmin kehitetyn projektidokumentaation mukaisesti.
 4. Viimeisessä vaiheessa betoniliuos kaadetaan muottiin. Betonitoiminnan jälkeen betonipilvi tiivistetään. Betoni on ajoittain kostutettu normaaliin kovuuteen.

Kehitettäessä betonielementin vahvistamisohjelmaa suunnitellaan lisäterästen asentamista ongelma-alueille:

 • monoliittisen levyn kosketusalueilla tukipylväät, pääseinät ja kaarevat rakenteet;
 • paikoissa, joissa ponnisteluja käytetään lämmityslaitteiden, raskaiden huonekalujen tai massiivisten laitteiden asentamiseen;
 • ylätasojen aukkojen yläreunojen ääriasentoon sekä ilmanvaihtokanavien ja savuputkiputkien aukkojen ympärille;
 • betonilevyn keskiosassa, joka on yksi heikoimmista osista päällekkäisyyksiä.

Korroosionkäsittelyn estämiseksi raudoitusverkko sijaitsee erityisillä betonipäällysteillä, eikä se pääse 30-40 mm: n pinnalle. Tämän tekijän perusteella valitaan tangon pituudet ja varmistetaan vallan rakenteen liikkumattomuus betonoitumisen aikana. Vahvistustekniikan omistaminen on helppoa betonilattian parannettujen lujuusominaisuuksien sekä pitkän käyttöiän ansiosta.

Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta

Kuinka oikea vahvistaminen - vaatimukset betonilaatan vahvistamiseksi

Monoliittisen lattialaatan vahvistaminen on ratkaiseva prosessi, jonka toteuttaminen asettaa joukon vaatimuksia.

Kun työskentelet betoniteräsrakenteen muodostamisessa, noudata näitä ohjeita:

 • Käytä halkaisijaltaan 1,2-1,6 mm: n neulontankoja teräspalkkien liittämiseen. Sähköhitsauksen käyttöä ei voida hyväksyä, koska metallirakenteen rikkominen nivelissä;
 • anna tarvittava paksuus katton betonipainon suhteessa pääseinämien väliseen etäisyyteen. Vahvitetun betonirakenteen paksuus on 30 kertaa pienempi kuin tukien välinen etäisyys. Levyn vähimmäispaksuus on vähintään 15 cm;
 • Aseta metallirunkoelementit päällekkäin ulottuvin mittojen mukaan pystysuoraan. Levyn vähimmäispaksuus vahvistin asetetaan yhteen kerrokseen. Paksuus on yli 15 cm, vahvistusta vahvistetaan kahdella kerroksella;
 • käytä kaatamalla betoniseoksen muottipesään merkinnällä M200 tai uudemmalla. Näiden brändien betoni on hyvä suorituskyky, pystyy havaitsemaan merkittäviä kuormia ja edullinen hinta;
 • käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,2 cm: n teräsraudoitusvahvikehysten valmistukseen. Kun tehdään kaksi kerrosta oleva vahvike, käytä metalliprofiilin osuuden suurentamista alarivissä. Ostoreskon mahdollinen käyttö;
 • Rakenna muottirakenne höylöidyistä levyistä tai vedenkestävästä vanerista. Peitä pehmeät alueet varovasti. Rakenteen vahvistamiseksi käytä enintään 20 cm: n halkaisijaltaan korkealaatuisia puupylväitä tai teleskooppisia metallitelineitä.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen lujittavien toimenpiteiden suorittamisessa luo konstruoidun päällekkäisyyden lujuusominaisuudet.

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta

Lattian lisävahvistus - edut ja heikkoudet

Tarve vahvistaa betonilattia liittyy betonin ominaisuuksiin. Betonipassi pystyy näkemään lisääntyneet puristuskuormat, mutta se on altis vetolujuuksille ja taivutusmomenttien vaikutukselle. Betoni ei kykene itsestään vaimentamaan kuormitusta ja vaatii lisävahvistusta. Vahvojen kompensoimiseksi ja teräsbetonirakenteiden eheyden säilyttämiseksi suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus.

Betonilaatta, jonka vahvuus kasvaa lisävahvistuksen ansiosta, on luja rakenne, jossa on useita etuja. Tärkeimmät edut:

 • pitkä käyttöikä. Kasvaneen turvallisuussyistä johtuen raudoitetun betonirakenteen elinikää lasketaan vuosikymmenien ajan;
 • ei liitoksia, samoin kuin sileät pinnat kattoihin ja lattioihin. Ei ole tarvetta kalliita ja aikaa vievää viimeistelyä;
 • pienempi monoliittisen lattiarakenteen paino verrattuna kaupallisesti saatavissa oleviin betoniteräksiin. Tämä vähentää merkittävästi säätiön kuormitusta;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet. Teräsraudoituksen ja betonin ominaisuuksien yhdistelmällä voidaan lisätä pohjan lujuutta ja varmistaa sen eheys kohonneissa kuormissa;
 • lujitetun betonin rakentamisen luotettavuus. Eri suuntiin vaikuttava kuormitustaso saavutetaan vahvistamalla. Vahvistettu päällekkäisyys, joka pystyy ottamaan 0,5-8 tonnia neliömetriä kohti;
 • paloturvallisuus. Palamattomien rakennusmateriaalien käyttö takaa rakenteen palonkestävyyden. Liesi voi säilyttää eheyden pitkään kohonneen lämpötilan ja avotulen vaikutuksen alaisena;
Tämä malli painaa huomattavasti alhaisempia valmiisiin betonilaatoihin verrattuna, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen.
 • pienempi määrä kustannuksia verrattuna tavallisten paneelien käyttöön päällekkäisyydestä. Monoliittisen päällekkäisyyden rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna vastaaviin esivalmistettuihin rakenteisiin;
 • ei tarvitse käyttää erityisiä nostolaitteita ja varusteita. Monoliittisen laatan muodostamiseen ei tarvita nosturia;
 • yhtenäinen voimansiirto monoliittisesta laatasta rakenteen tai tukipylväiden kantaviin seiniin. Kuormien kohdistaminen vähentää halkeilun todennäköisyyttä.

Muista eduista tulisi huomata mahdollisuus kaataa päällekkäin epätyypillinen konfiguraatio. Tämän ansiosta voit rakentaa monimutkaisia ​​rakennuksia eri standardien kanssa. Vakava etu on kyky suorittaa interloorisia aukkoja ja tiedonsiirto-aukkoja betonisointivaiheessa.

Etujen ohella on myös heikkouksia:

 • vahvistuskammion kokoonpanon toteuttamisen lisääntynyt monimutkaisuus;
 • sementin hydratoitumisprosessin kesto ja näin ollen konkreettisen käyttövoiman määrä.

Ammattimaiset rakentajat suosivat usein monoliittisia kattoja, jotka yhdessä näiden etujen kanssa vastustavat korkean kosteuden ja huoneen äänieristyksen vaikutuksia.

Mitä materiaalia käytetään vahvistamaan lattiaelementtejä?

Vahvistettujen kattojen muodostamiseen tarvitaan seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • betoniseos, joka on valmistettu sementti M300, hieno hiekka ja keskipitkä sora;
 • teräspalkit, joissa on aallotettu pinta, luokan A4 lujitemuovista.
Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla.

Tarvitset myös seuraavia materiaaleja, työkaluja ja laitteita:

 • hehkutettu lanka vahvistuspalkkien liittämiseen;
 • erityinen kiinnitin sidontaan;
 • kosteutta kestävä vaneri tai levyt muottien valmistukseen;
 • työstökoneet taivuttamalla lujittavaa aihaa;
 • Bulgarialaisia ​​tai erikoisleikkureita leikkuupuille.

Älä unohda valmistella mittanauhaa, jolla voit suorittaa tarvittavat mittaukset.

Laskemme monoliittisen laatan lisääntyneessä kuormituksessa

Kiinteän raudoitetun betonilevyn laskenta suoritetaan aikaisemmin kehitetyn järjestelmän perusteella ottaen huomioon rakennuskoodien ja määräysten vaatimukset.

Laskentatulosten perusteella määritetään seuraavat ominaisuudet:

 • teräsbetonilattioiden paksuus;
 • vahvistusalue ja vahvistusrivien määrä.

Kiinnittäkäämme erikseen jokaiseen laskentatyyppiin.

Miten betonilevyn paksuus lasketaan

Valetun betoniteräksen paksuus määritetään seuraavalla algoritmilla:

 1. Mittaa etäisyys laakerin seinämien välillä.
 2. Jaa tämä arvo 30: llä.
 3. Kerro tulos turvallisuustekijällä 1.2.

Esimerkiksi pääseinien välisen 600 cm: n etäisyydelle rakennukselle laatan paksuus on 600: 30x1,2 = 24 cm. Suunniteltaessa kuormitettuja rakenteita on laskelmissa uskottava laskea asiantuntijat, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteet.

Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään aikaan.

Laske riviä rivejä

Lujitustasojen määrä määritetään päällekkäisyyden paksuudesta riippuen:

 • yksivaiheinen raudoitus sallitaan vähintään 150 mm: n raudoitetun betonirakenteen kanssa;
 • kaksitasoinen lujitushäkki on rakennettu lisäämällä päällekkäisyyden paksuutta määritetyn arvon yläpuolella.

Ylä- ja alarungon halkaisija on 8-12 mm. Kun tangot ovat sidoksissa, muodostuu ristikko, jonka solut ovat neliön muotoisia, joiden sivu on 200-400 mm.

Yläosan päällekkäisyyden suunnittelu ja piirustus

Rakenteellisesti monoliittinen päällekkäisyys on esivalmistettu vanhan betonin rakenne, jonka sisällä sähköverkko sijaitsee. Monoliittisen lattialevyn vahvistustekniikkaa kehitetään suunnitteluvaiheessa.

Se sisältää seuraavat tiedot:

 • lujittavan hilan mitat;
 • lujitustangot koot ja osat;
 • käytettyjen sauvojen profiili;
 • vahvistusyhteysmenetelmä;
 • lujitustangojen välinen etäisyys;
 • muotoilu ominaisuuksia hihnan voitto.

Järjestelmän perusteella lasketaan rakennusaineiden määrä ja rakennustoimintojen järjestys on suunniteltu.

Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen ulkoasun suhteen.

Lattialevyjen lisävahvistaminen - valmistelevat toimenpiteet

Kun suunnittelet monoliittisen laatan vahvistamista, valmistaudu huolellisesti töiden suorittamiseen:

 1. Suorita lujuuslaskelmat.
 2. Suunnittele vahvistinpiiri.
 3. Määritä rakennusmateriaalien tarve.
 4. Valmista materiaalit ja työkalut.
 5. Leikkaa koukku.
 6. Valmistetaan suojukset muottien kokoonpanolle.

Huomiota on kiinnitettävä konkreettisen ratkaisun valmistamiseen tarvittavaan määrään.

Esimerkki monoliittisen levyn vahvistamisesta

Tarkastellaan, kuinka monoliittista laattaa vahvistetaan kunnolla käyttämällä esimerkkiä rakennuksen katosta, jonka mitat ovat 6x6 m ja betonipintapaksuus 0,24 m.

menettely:

 1. Kerää suojamoduuli.
 2. Tiivistä rakoja.
 3. Leikkaa koukku.
 4. Yhdistä kaksikerroksinen ruudukko 20 x 20 cm: n kennolla.
 5. Asenna ristikko muottiin erikoisosissa.

Kun olet suorittanut edellä mainitut toimenpiteet, valetaan betonia.

Kuinka vahvistaa lattialaatta - askel askeleelta ohjeita

Levyvahvistus on vastuullinen toiminta, joka suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Leikkaa viilto haluttuihin mittoihin.
 2. Yhdistä alemman tason sähköverkko.
 3. Järjestä se 30-40 mm: n etäisyydellä muottien pinnasta.
 4. Kiinnitä pystypalkit tiukasti.
 5. Liitä neulanpäät.

Käytä neulomalaitteistoa elementtien kiinnityksen jäykkyyden varmistamiseksi. Varmistamalla lujitusholkin jäykkyys jatka betonitointia.

Yhteenvetona

Tietäen, miten vahvistaa laattaa, on helppo tehdä työ itse ja säästää rahaa. On tärkeää laskea ja noudattaa tekniikkaa oikein.