Raskasbetonin koostumuksen ja mittasuhteiden laskeminen

Betoni, sementti on yhdiste, joka sitoo kaikki sen komponentit. Ratkaisun tekniset ominaisuudet - lujuus, jäätymisvastus, veden kestävyys, korroosionkestävyys - riippuvat sen määrästä ja laadusta. Seoksen osana sen hinta on korkein, joten sementin kulutus yhden kuutiometrin betonin kohdalla on akuutti - liiallinen, rakentamisen kannattavuus heikkenee, kun jähmettymisrakenteet eivät ole tarpeeksi - tarvittavat tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet eivät ole saavutettavissa.

Mikä määrää kustannukset

Tärkein vaatimus betonille - saavuttaa tarvittava voima kovettumisen jälkeen. Tältä pohjalta valitaan komponenttien laadun kuvaavat rakennustandardit, niiden suhde ja tekniset ominaisuudet. Tämä tehdään ottaen huomioon koostumuksen lujuusmerkki, suositeltava ainesosien suhde ilmoitetaan erikoistuneissa hakemistoissa. Laskettaessa, kuinka paljon sementtiä on 1 m³ betonissa, otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • brändi, tiheys, vaadittu asettautumisaika;
 • ratkaisun plastisuus ja sen liikkuvuus;
 • hiekan tyyppi, fraktio, epäpuhtauksien läsnäolo, jonka osuus ei ylitä 15%, muussa tapauksessa tämä täyteaine altistetaan esikäsittelylle - seulonnalle tai pesemiselle;
 • fraktio, tyyppi ja muut tekniset ominaisuudet - murskattu kivi - epätasaisuus, tiheys, saastuminen, jos se ylittää normin, murskattu kivi puhdistetaan;
 • lisäominaisuuksia, jotka parantavat ominaisuuksia - kovetteita tai pehmittimiä.

Tuotannossa portlandtsementin tuotemerkki katsotaan suoraan. Sen pitäisi olla kaksinkertainen siitä valmistetusta koostumuksesta - M200-liuokselle otetaan M400: n koostumus. Mitä korkeampi aste on, sitä vähemmän vaaditaan valmistelemaan halutun luokan seos.

Sävellyksen osuus

Laskettaessa betonin kuutioon käytetyn sementin määrää on tarpeen tietää seoksen merkki ja lisäksi otetaan huomioon käytetty sideaineen merkki. Komponenttien suhteellinen suhde ilmoitetaan erityisissä taulukoissa. Rakentamisessa käytetään useammin M400-M500-osaa, ja osa muodostuu massatuotteista.

Sementin laskeminen betonin kuutioittain

Jokainen, joka ainakin kerran yritti rakentaa itselleen jotain, joutui kohtaamaan ongelmia sementtilaastin valmistuksessa. Sitten osoittautuu liian paksuksi, liian nestemäiseksi. Väärän sekoittamisen seurauksena saadaan heikkolaatuista massaa, joka kuivumisen jälkeen kaatuu mistä tahansa vaikutuksesta.

Jotta sementtilaastin valmistuksessa ei muodostu kovin paksua tai hyvin nestemäistä, on tarpeen tarkkailla tarvittavien komponenttien osuuksia. Ratkaisun väärästä valmistelusta johtuen se alkaa murentua jonkin ajan kuluttua.
Jotta sementtilaastin valmistuksessa ei muodostu kovin paksua tai hyvin nestemäistä, on tarpeen tarkkailla tarvittavien komponenttien osuuksia. Kuivaamisen jälkeen liuoksen virheellisestä valmistuksesta se alkaa murentua.

Hyvänlaatuisen betonin saamiseksi sekoituksen aikana on tarpeen käyttää komponentteja (sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä) oikeissa määrissä, mutta vain laaditun laastin laatu riittää.
Kuinka paljon sementtiä kuutiometriä kohti (tämä on kuution tilavuus, jonka sivut ovat 1 m), on erityisen tärkeää tietää. Betonin sekoitukseen perustuksen alapuolella optimaalinen suhde on 1: 3: 5 (sementti: hiekka: sora).

Määritä tarvittava määrä ainesosia, sinun pitäisi tietää niiden ominaisuuksia. On tutkittava, mitä ominaisuuksia ja mitä betoniä haluat saada. Määrällinen riippuu siitä
ainesosien suhde 1 m3 betoniin. joten:
sementti - sen paino, toiminta, alku- ja loppupää;
betoniseokselle - tilavuuspaino, lujuus, liikkuvuus, veden erottaminen, vedenpitävyys;
hiekalle - voidness, koko, paino, tilavuus, kosteus, saven ja orgaanisten aineiden epäpuhtaudet;
murskattua kiveä varten, massa, juoksevuus, lujuus, kosteus, saastuminen, levyn sisältö ja neulamaiset jyvät.
Betoniliuoksen oikea sekoittaminen mahdollistaa korkealaatuisen massan saamisen, joka ei jähmettymisen jälkeen murene pienimmästä ulkoisesta vaikutuksesta.

Sementtilaskennan perussäännöt

Mitä vähemmän sementtiä liuoksessa, sitä suurempi on betonin liikkuvuus. Tämä tarkoittaa sitä, että betoniseok- sissa kovettajan määrää laskettaessa virhe on sallittu vain 1 kg ja laskettaessa tarvittavaa raakamää- rää virhe on sallittu vain 5 kg. Toisin sanoen lisäämällä pieni määrä kovettajaa liuokseen ei säilytä täyteainetta ja sideainetta. Lyhyesti sanottuna ratkaisu kuivauksen jälkeen sateen, huurteen ja lämmön vaikutuksesta yhteen kauteen tulee käyttökelvottomaksi. Mutta paitsi betoniratkaisun lisäksi myös seinät on säädetty, joten on parempi siirtää 1 kg kuin asettaa.
Jotta betonimassan osuudet laskettaisiin oikein, on otettava huomioon sementtimarkkinat, sillä sen laatuluokan on oltava puolet sellaisen laastin koosta, jota sinun on päästävä loppuun. Millaista konkreettia tarvitset riippuu siitä, mitä sinä aiot tehdä: kaataa säätiö, levitä seiniä. Ensimmäisessä tapauksessa tarvitset kovetinmerkkiä M-200, ja toisessa tapauksessa M-300 tekee. Betoniliuoksen käyttötarkoitukset määräytyvät paikoista, joissa sitä käytetään: seinien, paalujen, perustusten, polkujen, siltojen, monoliittien seinien ja kattojen valmistamiseen, lohkojen, käsiovien, palkkien, pylväiden valmistukseen. Kuinka monta käyttötarkoitusta, niin monia merkkejä on olemassa. Siksi ennen laskelmien aloittamista on päätettävä, kuinka paljon ja mitä ratkaisumerkkiä tarvitaan.
Betoniliuosta sekoitetaan 9 osaan, eli 1: 3: 5, jossa yksi osa on sementtiä, 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa täyteainetta, murskattua kiveä. Kokeneille rakentajille, jotka osallistuvat betonin valmistukseen, suositellaan komponenttien mittaamista osissa. Tätä neuvontaa voidaan käyttää. Esimerkiksi 1: 2 merkitsee sitä, että 1 kg: n merkkiä М-400 tarvitset 2 kg hiekkaa, ja merkitään merkit M-600 seuraamalla mittasuhteita 1: 3. Paras osuus 1 ov. betonin mittari on 0,8 kuutiometriä ja 0,5 kuutiometriä hiekkaa. Samanaikaisesti on mahdotonta asettaa yli 350 kg sementtiä yhtä kuutiota kohden, eli enintään 7 pussia. Ylimääräinen voi aiheuttaa halkeilua.

AS MITTAJA - VAUNA

Laskelmien yksinkertaistamiseksi osta rakennusmateriaali 50 kg: n pusseihin.
Rakennusmateriaali on parempi ostaa pusseihin, pakattu 50 kg. Tämä helpottaa laskelmia. Esimerkiksi sementin M100 valmistamiseksi tarvitset 166 kg tai 3 pussia plus 16 kg. Ja brändin M150 tarvitsee 205 kg tai 4 pussia ja vielä 5 kg.
Laukun käyttäminen eräänlaisena mittarina on taloudellinen ja erittäin kätevä. Esimerkiksi jotkut rakentajat tekevät laastin seuraavasti: 1 pussia sementtikovetteja, 5 pussia raunioista ja 3 pussia hiekkaa. Tuloksena on laadukas ratkaisu.
Matematiikan oppitunnista tiedetään, että 1 kuutio - 1 000 000 cm3. Siksi osassa 111 111 cm3, kun taas 1 cm3 3 g sementtiä, kulutus per betonikuori on 333 333 g tai 333 kg.

Sementin kulutus 1 kuutiometriin betonia kohden:
M-450-merkkinen - 469 kg;
M-400-merkki - 417 kg;
M-300 brändi - 319 kg;
M-250 merkki - 300 kg;
M-200 brändi - 241 kg;
M-150-tuotemerkki - 205 kg;
M-100-tuotemerkki - 166 kg.

Sementin syöttöaste betonin kuutioon.
Betoniliuoksen valmistuksessa sementtiä 400 käytetään pääasiassa sideaineena, kun sitä käytetään alemman laatan kanssa, sen määrää lisätään. Esimerkiksi käytettäessä M-300-laatua sementin määrää tulisi lisätä 30%.
Betonin sekoittamiseksi veden on oltava täysin puhdasta, öljystä ja muista ulkoisista elementeistä vapaata. Vesi on etukäteen melko vaikea määritellä, koska tässä on hiekan kosteutta ja raunioita sekä sementin kosteutta. Tarvittava vesikapasiteetti määritetään jo betonimassan sekoittamisprosessissa. Jotta saadaan sredneplastichesky betonia 20 mm murskattujen hiukkasten kanssa, tarvitaan 205 litraa vettä.

Korkealaatuisen betonin valmistukseen on välttämätöntä, että osat (hiekka ja murskat) ovat puhtaita ja sementti tuoreena. On suositeltavaa pestää rauniot maapallosta ja savesta ja hiekkaa tarkasti kaltevalla ruudukolla, jonka solut ovat korkeintaan 1 x 1 cm, on parempi huuhtele, mikäli mahdollista.
Betonin hiekka on parempi käyttää puhtaana, karkeana ilman tarpeettomia savi-, silt- ja orgaanisten hiukkasten sulkeutumista. Jotta estettäisiin vieraiden hiukkasten pääseminen liuokseen, on toivottavaa hiomata hiekkaa etukäteen. Betoniratkaisun vahvuus riippuu siitä, kuinka hiekka on puhdas. Likaisen hiekan sisäänpääsyn seurauksena sementin kulutus kasvaa (normaalisti noin 10-20%).
Täyteaine (murskattu kivi) on parempi ottaa pieni (murto-osa 5-20 mm). Hyviä tuloksia saadaan käyttämällä murskattua kiveä luonnollisista kiveistä, murskatuista tai pienistä jokivesistä.
Nyt tiedetään, kuinka paljon sementtiä tarvitaan tekemään yksi kuutio betonia. Rakennusaineiden määrää laskettaessa tärkeintä on muistaa, että mitä suurempi suunniteltu kuormitus on, sitä korkeampi sementtiluokka vaaditaan.

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

Määritä sementin kulutus betonikupuilla

Talon rakentaminen alkaa säätiöltä. Jos päätät rakentaa sen itse, ilman asiantuntijoiden osallistumista, sementtikulutus kuutioittain tulee varmasti esiin ennen sinua. Tämä kysymys ei ole yksiselitteinen vastaus, sillä sekä betonissa että sen tärkeimmässä sideaineessa, sementissä, on erilaisia ​​ominaisuuksia riippuen palkkaluokasta. Yritetään ymmärtää nämä rakennuksen viisaudet.

Mikä betoni on

Betonimerkki, esimerkiksi M200 - on osoitus puristuslujuudesta. Tämä indikaattori mitataan betonikupissa, jonka sivu on 20 mm 28 päivän kuivauksen jälkeen normaaleissa olosuhteissa. Erilaisista rakennelmista vaaditaan erilaisia ​​laatuja niiden käyttöolosuhteiden mukaan, betonia M100-M300 käytetään yleensä yksityiseen asuntokehitykseen.

Betonin plastisuus

Betoni, kuten tiedetään, koostuu paitsi sementistä ja vedestä - tällainen ratkaisu on erittäin hauras eikä sovi rakennusten rakenteisiin. Betonin ja veden lisäksi betonissa on täyteaineita: hiekkaa ja soraa. Niillä on myös tiettyjä vaatimuksia sekä partikkelikokoon että epäpuhtauksien määrään.

Riippuen täyteaineiden määrästä ja vedestä betoniin, liuoksen sakeus voi vaihdella: valuksesta nesteen, joka kulkee huovasta tai lapioon muuhun kuin muoviseen, seisomaan lapioon, jossa on koukussa ilman leviämistä. Perustaa, lattiaa tai jalkakäytävä tavallisella raudoituksella, jota käytetään useimmiten sredneplasticny betonilla - se liukuu lapasta 45 ° kulmassa, levittämättä samanaikaisesti.

Sementin valinta- ja säilytysolosuhteet

Sementti, kuten betoni, voi olla eri laatua, sen sitomiskyky riippuu sementtiasteesta. Halutun ominaisuuden omaavan laastin saa- miseksi tarvitaan sementtiä merkillä 1,5-2,5 kertaa betonituotannosta. Esimerkiksi betonille M200 käytetään sementtiä M400.

Sementti varastoinnin aikana menettää ominaisuutensa, vaikka se näyttää kuivalta ulkonäöltään. Sen vuoksi on parempi ostaa sementtiä vähän ennen rakentamisen alkamista ja jos käytetään vanhaa sementtiä, on tarpeen lisätä annosta liuoksessa.

Betonimittarit

Pakollinen komponentti betonin koostumuksessa - hiekka. Liuosten valmistamiseen käyttäen hiekkaa, jonka raekoko on 1,1 - 3,5 mm. Parempi hiekka, joka muistuttaa pölyä, ei sovellu betonin valmistamiseen. Myös siltin, saven ja orgaanisten jäämien kuten ruohon ja juurien saastuttamat hiekat eivät sovellu laastin valmistukseen. Hiekka täyteaineena luo rakeisen rakenteen, mikä helpottaa betonin tarttumista vahvikkeeseen, mikä lisää rakenteen vetolujuutta.

Hiekan lisäksi betonin koostumus sisältää soraa, murskattua kiveä tai laajennettua savea. Riippuen täyteaineesta, ratkaisut voivat olla raskaita ja kevyitä. Graniittikiveä painavat, kevyt täyteainepuristettu savi, kuona tai tuffi - käytetään kevyiden ratkaisujen valmistukseen. Rasvan hiukkaskoko liuoksessa ei saa ylittää ¼ rakenteen ohuimman osan paksuutta. Esimerkiksi 10 cm: n laattasäteilylle tarvitaan murskattua kiveä betonin koostumuksessa, jonka hiukkaskoko on enintään 25 mm.

Vesi on toinen konkreettinen komponentti. Liuoksen valmistamiseksi käytä kylmää vettä kylmässä tai hieman lämmitettäessä puhdasta juomavettä. Vesijohtovesi soveltuu hyvin betonin valmistamiseen. Joen vettä - vain, jos se ei sisällä kasvillisuuden ja muun orgaanisen aineksen jäämiä. Myös kemiallisen reagenssin, öljyjen ja liuottimien kanssa kontaminoitua liuosvettä on mahdotonta käyttää.

Liuoksen koostumus ja sementin laskeminen betonikuopasta kohti

Kuivan seoksen koostumus lasketaan painosta. Matalamuuton rakentamisessa käytettävien perustusten ja muiden betonirakenteiden osalta sementin, hiekan ja murskattujen kivipintojen painosuhde on yleensä 1: 4: 4. Tämä tarkoittaa, että liuoksen valmistukseen otetaan 1 osa sementistä, 4 osaa hiekkaa ja 4 osaa raunioista tai soraa.

Laske taulukon mukaan vesesementtiosuhteen (EC) määrä. Käytä taulukkoa, joka perustuu haluttuun betonityyppiin ja kovettumisaikaan sekä käytettyyn sementtiin. Tämä indikaattori ilmaisee veden määrän, joka liittyy sementin painoon. Taulukossa on tietoja betonista, jossa on raskas sora, kun rakennusaineita käytetään, indikaattoriin on lisättävä 0,05.

Esimerkiksi tarvitset betonilaatua 250, betonille kypsytyskausi rakenteellisissa olosuhteissa on 28 päivää. Käytät sementtimerkkiä M400 ja rakennusaineita. Pöydän mukaan löytyvät a / c määritetyille olosuhteille: 0.56. Koska murskattua kiveä käytetään betoniin, 0,05 lisätään indikaattoriin ja 0,61 saadaan.

Seuraava indikaattori on betonin sisältämän veden määrä laskettuna liuoksen vaaditun muovisuhteen ja käytetyn täyteaineen tyypin ja koon perusteella. Esimerkiksi keskikokoiselle muoviselle betonille, jonka hiukkaskoko on 20 mm murskattua kiveä, tämä luku on 205 litraa.

Laskelman viimeinen vaihe on betonikomponenttien määrän määrittäminen. Tarvittavan sementtimäärän löytämiseksi betonikupissa on tarpeen jakaa vesimäärän indikaattori betonissa B veteen ja sementin suhde CC:

C = V / VC = 205 / 0,61 = 336 kg sementtiä.

Muiden komponenttien lukumäärä laskettuna tietyn suhdeluvun perusteella 1: 4: 4. Tällöin on välttämätöntä käyttää kuutiometriä keskipitkän muovista M250-betonia, joka on valmistettu sementistä M400 käyttäen rakennusrommaa, jonka raekoko on 20 mm.

 • Sementti - 336 kg;
 • Hiekka - 1344 kg;
 • Murskattu kivi - 1344 kg;
 • Vesi - 205 litraa.

Jotta komponenttien painon määrittäminen olisi helpompaa, voit käyttää tavallista kymmentä litran kauhaa. Kauha sisältää:

 • 13-15 kg sementtiä;
 • 14-17 kg hiekkaa;
 • 15-17 kg murskattua kiveä.

Yleisimpiä betonityyppejä, joiden painosuhde on 1: 4: 4, voit käyttää taulukkoa.

Sementin määrän laskeminen betonikuoppaan perustan mukaan: menetelmät ja taulukot, brändiriippuvuus

Nestemäinen betoni on vesipitoinen liuos, jolla on tiettyinä suhteessa viskoosisen koostumuksen koostumus. Kovettumisen jälkeen siitä tulee voimakas, luotettava, kestävä mekaaninen rasitus ja luonnonilmiöaineisto.

Kuivaa sementtiä

Kokeneet rakennuttajat neuvovat itsenäisesti tekemään betonisekoitetta valmiiden tuotteiden sijaan. Materiaalikustannusten valmistelemiseksi tai määrittämiseksi on välttämätöntä tietää tarkalleen, kuinka paljon sementtiä tarvitaan per 1 m3: n betonia kohti. Komponenttien laskenta suoritetaan erityisjärjestelmän mukaisesti, ja monet tekijät on otettava huomioon.

Merkkisbetoni pohjan alla

Ensinnäkin on tarpeen selvittää, mikä betonibrändi sopii tietyn maan talon perustan rakentamiseen tietylle talolle. Pohjalla on oltava riittävä lujuus, jäykkyys ja liikkuvuus seoksen kovettumisen jälkeen.

M300 - sopivin sementti yksityiseen rakentamiseen

On suositeltavaa täyttää talon perusteet betonilla, jolla on kaikki tarvittavat ominaisuudet:

 1. M100 tai M200 ei ehdottomasti sovi tähän tarkoitukseen. Jotkin puutarhurit vahvistavat kuitenkin kevyitä rakenteita M200: n avulla. Asiantuntijat eivät suosittele riskiä, ​​joten rakennuksen rakenne ei ole luotettava.
 2. Kaikkien indikaattoreiden M300, M350 -merkit ovat sopivia pohjan rakentamiseen. M300 soveltuu parhaiten yksityisen rakentamisen eritelmien kannalta. M300 mahdollistaa laadukkaan ratkaisun, joka on edullinen.
 3. M400: a käytetään teollisuusrakennusten, erityistarkoituksiin käytettävien esineiden rakentamiseen.

Tupa, joka on rakennettu vankkaan pohjaan, seisoo monta vuotta tuhoamatta seinien tukirakenteita ja halkeamia.

Kuinka tietää sementin määrä

Betoni on rakennusmateriaali, joka sisältää hiekkaa, soraa tai murskattua kiveä, sementtiä ja vettä.

Komponenttimäärien vaihtelu betonissa

On olemassa erityinen sääntelyasiakirja, jonka perusteella ammattilaisarvioijat laskevat laadukkaiden seosten valmistukseen tarvittavat materiaalit. Pienikokoisten rakennusten yksityisessä rakentamisessa käytetään kuitenkin yksinkertaistettuja kaavoja.

Sementin määrällinen pitoisuus liuoksessa määrittää betonin ominaisuudet ja brändi. Pienikin poikkeama optimaalisesta arvosta vaikuttaa ratkaisun laatuun.

Aritmeettinen menetelmä

Yksilöt käyttävät yksinkertaistettua järjestelmää, jonka avulla voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan betonikuutioon säätiölle, laskin yksinkertaistaa prosessia huomattavasti. Tee näin seuraavat toimet:

 • sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä käytetään betonissa suhteessa 1: 3: 5, 1 + 3 + 5 = 9 - 1 m 3 seoksessa on 9 yhtä suurta osaa;
 • 1 m 3 = 1 000 000 cm3;
 • 1 000 000 cm 3/9 osaa = 111111 cm3 - sementin määrä, joka tarvitaan 1 m 3 betonin tuottamiseen;
 • sementin osuus 3 g / cm 3;
 • kääntää tilavuus massaksi: kerrotaan tilavuus tiettyä painoa kohden, osoittautuu massa 333333g = 333,333 kg.

Betonisoitumisprosessi Sivustossamme on kontaktien tarjoamista rakennusalan yrityksistä. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Valmistelu 1 m 3 betoniseosta, ottaen huomioon virhe, vaatii 333 kg sementtiä. Pakkaus sementillä, vakiopakkauksessa, painaa 50 kg. Siksi tarvitaan 6,66 tai noin 6,5 pussia.

Kuinka tarkka on aritmeettinen

Tämän mallin avulla voit määrittää melkein tarkasti brändin M100 materiaalin sisällön. Muiden merkkien osalta tämä laskentajärjestelmä on ehdottomasti oikea ja tuloksena oleva luku on vain likimääräinen arvo. On suositeltavaa määrittää sementin massa tarkkuudella 1 kg, murskattua kiveä - enintään 5 kg.

Kun hiiren seoksen päälle, sinun on tiedettävä, että 10 litran kauha sopii:

 • 15-17 kg sementtiä tai murskattua kiveä;
 • 14-15 kg hiekkaa.

On tunnettua, että mitä korkeampi betonin laatu (tiheys ja lujuus) on saavutettava, sitä pienemmät ovat sementtipusseja.

Arvioitu taulukkotieto

Taulukoissa esitetään sementin likimääräinen kulutus perustan alapuolelle käytetyn merkin mukaan.

 • seosta, joka on valmistettu M300: n perusteella
 • perustuu M400: een

Muuttaessasi tietyn tuotemerkin sementin määrää muuttuneen betonimerkin koostumuksessa. Taulukossa esitetyt arvot riippuvat maaperän laadusta ja murskatun kivimateriaalin koosta, ja siksi ne voivat muuttaa laskuissa ylös- tai alaspäin.

Onko järkevää käyttää M500: tä säätiölle?

Aritmeettisen menetelmän tai taulukoiden käyttäminen ei ole vaikeaa tietää esimerkiksi kuinka paljon sementtiä M 500 tarvitaan per 1 m3: n betoniä säätiölle. Vähintään 8 pussia tai 400 kg M400-liuoksen vastaanottamiseksi, jota käytetään perusrakenteiden rakentamiseen.

M500: n käyttö pienessä rakenteessa ei ole järkevää

Ei ole toivottavaa, että 1 m3: n betoni sisältää enemmän kuin 350 kg sementtiä. Ylikyllästetty säätö lopullisen kosteuden haihtumisen jälkeen altistuu voimakkaalle halkeilulle. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää M500-merkintä betonin kohdistamiseen säätiön alla. Tämä materiaali on tarkoitettu muuhun tarkoitukseen.

Oikean valinnan ominaisuudet

Sementti on murskattua mineraalijauhetta. Betoniseoksessa se on ainoa sideaine, joka pitää hiekkaa, murskattua kiveä tai soraa yhteen.

Materiaalimerkki on valittu ottaen huomioon betonointitekniikka. Virhe johtaa betonin liialliseen kulutukseen, mittasuhteiden vääristymiseen muille komponenteille. Perus, jolla on väärä kokoonpano, ei kestää kauan, ja jonkin ajan kuluttua on välttämätöntä suorittaa toistuva työ.

Kun valitset sementtiä, sinun on kiinnitettävä huomiota brändiin.

Seuraavat parametrit ovat tärkeitä sementin valinnassa:

 • puristuslujuus (tämä parametri määräytyy lujuuden mukaan);
 • epäpuhtauksien läsnäolo;
 • hionnan laatu.

Materiaalin valintaan vaikuttavat myös kovettumisnopeus, hydrofobiset ominaisuudet, alhaisten lämpötilojen kestävyys ja käyttövaatimukset.

Aiemmin käytetyssä M100-M500-merkinnässä luku osoitti lujuuden kg / cm2. Vuodesta 2003 lähtien säännöt ovat muuttuneet. Yksityiseen rakentamiseen on suositeltavaa, että lujuusluokka B32.5 (M300) on sementtiä. Tarjolla on edullisia hintoja, sillä on tarvittavat tekniset ominaisuudet perustukselle, se kestää 300 kg / cm3.

Videon kuvaus

Lue lisää vanhoista ja uusista merkinnöistä tässä videossa:

Sementtityyppejä

Tulevien osien osuuksista riippuen tämä materiaali on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

 • Portland;
 • kuona portland;
 • pozzolaani;
 • nopea asetus

Pozzolan-sementtiä Portland ja nopeasti kovettuvaa muunnosta käytetään useimmiten säätiöihin. Portland-sementti sisältää epäpuhtauksien vähimmäismäärän, mikä mahdollistaa seoksen laadun parantamisen lisäämällä lisäosia. Nopeasti kovettuvaa sementtiä tarjotaan halpa hinta, sillä on hyvät suorituskykyominaisuudet.

Kuinka paljon vettä tarvitaan

Laskettaessa vettä laastille säätiön alla on vaarallista tehdä virheitä. Suhteiden häiriö johtaa liian paksuiseen tai nestemäiseen liuokseen, joka ei sovellu rakennuksen vahvistamiseen.

Veden ja sementin suhteiden laskentamenetelmien mukaan käytetään suhdetta 1: 2. Yhdestä osasta kuivasta seoksesta kestää puolet annosta vettä. Veden määrä vaikuttaa liuoksen johdonmukaisuuteen ja merkkiin. Mitä enemmän vettä, sitä vähemmän viskoosia betonia.

Esimerkiksi sementti M400: n perusteella voit valmistaa minkä tahansa tuotemerkin betonia, kaada vettä eri määrinä:

Sementin paino (kg) taulukon vastaavan numeron avulla saadaan selville veden määrä litroina. Taulukko on voimassa, jos käytetään keskikokoista kiveä.

Ratkaisut osoittavat ominaisuuksia

Pienten yksityisten talojen rakentamisen aikana betoniseos valmistetaan usein itsenäisesti. Menettelyyn kuuluu veden asteittainen lisääminen kuivaan koostumukseen, jota seuraa liuoksen perusteellinen ja jatkuva sekoittaminen kiinteytymisen estämiseksi. Tätä varten on suositeltavaa käyttää betonisekoittimia. Kaasuttaminen on suoritettava lyhyessä ajassa, kunnes indusoitu liuos on menettänyt halutun viskositeetin.

Osien laatuvaatimukset:

 1. Sementtiosuudet uutetaan 5 - 20 mm seulomalla seulan läpi. Sopiva kuiva, löysä sementti.
 2. Hiekka ei saisi sisältää tarpeettomia epäpuhtauksia. Seulonnan jälkeen eristetään hiekka, jossa on 1,5 - 5 mm: n jakeita.
 3. Sora tai murskattu kivi - keskikokoinen, välillä 8-35 mm.
 4. Vesi ei saisi sisältää lisääntynyttä määrää tarpeettomia kemiallisia elementtejä, jotka ovat voimakkaasti saastuneita.

Märällä ympäristössä sementti vaimenee nopeasti, kokkareita muodostuu. Tämän ansiosta ne hankkivat sen välittömästi ennen käyttöä. Kokemuksen puuttuessa kannattaa valita keskikokoisesta tai suurikokoisesta murskattua kiveä. Suuri kivi antaa tiheämmän betonirakenteen ja ei salli ilmakuplia.

Korkealaatuinen perustusvalua edellyttää ilmakuplia tai -telakoita betonin massasta, jotka näkyvät aina valuosissa. Tätä tarkoitusta varten betonipaino tiivistetään erikoistuneiden tärinänvaimennusten avulla.

Selkeä vastaus on - onko olemassa yksi?

Ei todellakaan ole mahdollista vastata siihen, kuinka paljon sementtiä tarvitaan 1 m3: n betoniin säätiölle. Kaikki riippuu siitä, millaista betonia käytetään täyttämään tietyn talon perustukset. Valinta vaikuttaa:

 • tulevan talon koko ja käytettyjen rakennusmateriaalien koko, jotka määrittävät sen painon;
 • maaperän ominaispiirteet: pohjaveden taso, syvyyteen tunkeutuminen.

Alla olevassa taulukossa on esitetty komponentit, jotka ovat välttämättömiä M300: n suosituimman betonin kohdistamiseksi - seoksen liikkuvuuden mukaan:

Sementin laskeminen 1 betonia kohti: menetelmät, esimerkit ja laskimet

Ei ole yhtä rakennusta täydellinen ilman betonin käyttöä. Useimmiten he eivät käytä tuotesekoitusta (valmistettu yrityksessä), vaan tekevät itse ratkaisun. Jotta rakenne olisi vahva ja luotettava, monissa tapauksissa valintamenetelmä ei ole sopiva - kaksi kauhaa seitsemälle. Tarvitsemme tarkempaa sementin laskemista kohti yhtä betonia. Sitten voimme varmasti saada materiaalin halutulla tavalla.

Miksi sinun tarvitsee tarkasti valita betonin koostumus

Koostumuksen täsmällinen valinta on hyödyllistä ja taloudellista - silmän poistaminen, me usein tehdään valtava varasto. Tämä johtaa ylimääräisen materiaalin ja jätteen hankintaan. Lisäksi liiallinen sementtimärä ei aina johda betonikivien voimakkuuden kasvuun, päinvastoin, se voi jopa pienentyä. Ja sideaineen hinta on suuruusluokkaa suurempi kuin täyteaineiden hinta.

Jotta tiedot olisivat täydellisempää, annamme artikkelissamme täydellisen laskelman hiekasta, sementistä ja raunioista betonikupuille - tämä ei lisää suuresti volyymia vaan tekee siitä informatiivisempia.

Menetelmä sementin määrän laskemiseksi seoksessa

Ei konkreettisia rakentajien teknologia voi valita betonin koostumuksen, tekniikka ei ole niin monimutkainen eikä sisällä monimutkaisia ​​toimintoja. Matematiikan (jopa ilman integraaleja ja trigonometriaa), matemaattisten taulukoiden kykyä käyttää taulukoita ja rakentamisen termien tuntemusta on riittävästi tietoa. Artikkelissamme kuvataan, miten tämä tehdään.

Emme myöskään yritä karsia liikaa termejä, vaikka se on vaikeaa, mutta annamme tarvittavat vähimmäistiedot siitä, kuinka sementtiä kohti valitaan yhden betonia, vaikka jotkut yksinkertaistuksetkin. Emme esimerkiksi anna menetelmää koostumuksen säätämiseksi näytteiden testauksen tulosten perusteella, tietenkin, seoksen valmistaminen omiin käsiisi, kukaan ei tee.

Alustavat tiedot likimääräiseen laskentaan

Jotta emme toimisi alastomallisilla kaavoilla, ottakaamme konkreettinen esimerkki - meidän on siirrettävä perusta hankkeen mukaan:

 1. Betoni Luokka B 12.5.
 2. Rebar välike 500 mm.
 3. Sora on suurin hiukkaskoko 10 mm.
 4. Runkojen tiheys on 1400 kg / m 3.
 5. Keskikokoinen hiekka, jonka tiheys on 1300 kg / m 3.
 6. Normaalin laadun täyteaineet.

Neuvoston. Yleensä betoniluokka otetaan projektin dokumentoinnista. Jos projekti ei ole, niin voit katsoa sellaisia ​​samanlaisissa rakennuksissa. Esimerkiksi rakennamme autotallin, katsoa, ​​ehkä naapuri, joka on rakennettu samasta materiaalista, samasta lattiatasosta ja suunnilleen samankokoisesta, on projekti.

Siirry nyt suoraan tehtävään - kuinka paljon sementtiä tarvitaan betonikupissa?

Lisäksi voimme tarjota videon tässä artikkelissa:

Sementin tuotemerkki ja sen tyyppi

Ensin sinun on määritettävä, millaista sementtiä me tarvitsemme. Ei ole kannattavaa käyttää korkealaatuista sementtiä huonolaatuiselle betonille, vaan se yksinkertaisesti lisää hankkeen kustannuksia.

Optimaalisen arvosanan valitsemiseksi voit käyttää taulukkoa, joka näyttää rationaalisia materiaaleja eri luokkien betonille:

Esimerkiksi tuotemerkit 300-400 ovat sopivia, kuten yleisempiä, ottamme M400: n, kuten kuvassa tämän jakson alussa. Nyt valitaan sementtityyppi, myös tähän on vastaavia taulukoita.

Tavallisten sementtien osalta:

Nopeita sementtiä varten:

Emme tarvitse nopeasti kovettuvaa sementtiä, siksi valitaan halvemmaksi kuona Portland-sementtiä, se on sallittua maanalaisille rakenteille. Nyt tiedämme sementin tuotemerkin ja tyypin, jota käytämme ja ostatamme.

Laske vesi-sementtisuhde

Laskennan tärkein vaihe: kuinka paljon sementtiä tarvitaan 1 kuutiosbetoniin - tämä on sen osuuden määrittäminen veden kulutuksella (vesi-sementti-suhde), jota merkitään W / C: ksi. Kestävyys riippuu siitä. Tämän tutkijan kokeellinen johtaa I. Bolomein käyttämää kaavaa. Se näyttää tältä.

 • R 28 b - betonin lujuus 28 vuoden iässä MPa: ssa;
 • RU - sementin vahvuus MPa: ssa, eli sen brändissä;
 • A - kerroin ottaen huomioon aggregaattien laatu;
 • C / B - sementin ja veden välinen suhde (tulevaisuudessa vedyn ja sementin suhdetta W / C käytetään enemmän).

Tämän kaavan tarkastelun jälkeen syntyy useita kysymyksiä:

 1. miten selvittää betonin voima, jos meillä on sen luokka;
 2. plus tai miinus ennen numeroa 0.5;
 3. mitä kerrointa "A" sovelletaan.

Vastaamme heille.

Miten määrittää betonin vahvuus brändin perusteella?

Betonin luokka on vahvuus MPa: ssa, joka kestää 95% näytteestä erässä. Tämä tarkoittaa, että betoniluokan B10 sadasta sadan M100-mallinäytteestä on vastattava 100 kgf / cm2: n murskausvoimakkuutta (10 MPa) ja 5 ei. Lisäksi ero on yleensä isossa.

Siksi se ei ole yhtä suuri kuin konkreettinen brändi kerrottuna kymmenellä (konkreettisia tuotemerkkejä ei tällä hetkellä käytetä projektiasiakirjoissa), mutta hieman enemmän. Luokan lujuuden määrittämiseksi on sopivinta käyttää kokeellisesti saatua taulukkoa, joka on annettu alla.

Esimerkissämme betoniluokka on B12.5, mikä tarkoittaa, että taulukon mukaisen laskennan puristuslujuus on 163,7 kgf / cm2. Plus tai miinus asetettu ennen numeroa 0.5. Nyt noin, plus tai miinus laittaa edessä numero 0.5.

Tämä epävarmuus ratkaistaan ​​kaavan selityksellä.

 1. Miinusmerkki otetaan, jos suhde W / D on suurempi tai yhtä suuri kuin 0,4.
 2. Plus-merkki, jos V / C on alle 0,4.

Varoitus. Tässä ei ole C / B-suhdetta, joka otetaan kaavassa, mutta käänteinen B / C sille, myöhemmissä laskelmissa niitä käytetään samaan aikaan, joten älä sekoita..

Kerroin "A"

Sen määrittämiseksi sinun tulee tietää seoksen valmistuksessa käytettävien materiaalien laatu. Lisäksi on olemassa kaksi kerrointa, ne riippuvat W / D: n arvosta sekä merkkejä - plus ja miinus. Ensimmäisessä tapauksessa (suurempi tai yhtä suuri kuin 0,4), sitä yksinkertaisesti merkitään "A", toisessa "A"1". Ne voidaan ottaa alla olevasta taulukosta.

Esimerkissämme: A = 0,60, A1 = 0,4

Lisäksi määritellään V / Ts, tätä varten käytämme transformoitua Bolomey-kaavaa.

 1. V / C≥0.4: n kannalta näyttää siltä, ​​että C / B = (AxRU) / Rb-0,5
 2. V / C 0,4, niin käytämme tätä arvoa.

Määritä veden ja sementin määrä kuutioittain

Määritimme vesi-sementtisuhteen, mutta emme laskeneet sementin määrää per 1 cu. Jotta saataisiin tuntemaan hänet, meidän on tiedettävä sellainen ominaisuus kuin konkreettisen sekoittimen kartion sedimentti. Mitä suurempi se on, sitä parempi seos pinoa.

Suoravedos riippuu suoraan liuoksen vesimäärästä. Eli enemmän vettä on enemmän sedimenttiä. Mutta betonin lujuus, kuten edellä olevista kaavoista käy ilmi, riippuu vesi-sementtisuhteesta. Siksi sementin kulutuksen vähentämiseksi sinun on vähennettävä veden määrää.

Karan kartiomäärän kutistuminen on mahdollista määrittää käyttäen alla olevaa taulukkoa, jossa suositellut arvot on ilmoitettu. Nämä ominaisuudet ovat eri malleja. Kuinka kutistuminen mitataan, kerromme alla.

Seoksille, jotka eivät käytännössä kutistu ilman ulkoista vaikutusta, on jäykkyyden käsite, se mitataan sekunneissa, sen määritelmä on myös alhaisempi.

Kuten näet, rakennustyömme suositeltava kartio on 2-4 cm. Pöydässä on myös seoksen jäykkyys, nyt sitä ei tarvita. Lisäksi veden sademäärän ja aggregaattihiukkasten suurimman koon perusteella löydämme veden kulutuksen alla olevan taulukon mukaisesti.

Kaaviossa olevat viivat kuvaavat seuraavia sorahiukkasten enimmäiskokoja:

 1. 80 mm;
 2. 40 mm;
 3. 20 mm;
 4. 10 mm.

Löydämme 4 cm: n suositeltavan kutistumisen leikkauksen, jonka viiva 4 osoittaa aggregaatin koon 10 mm ja saamme 200 litran virtausnopeuden (tai 200 kg). Veden virtauksen löytäminen kovista seoksista on toinen kaavio, sen numerot osoittavat samaa.

Jäljellä on vielä laskea, kuinka paljon sementtiä tarvitaan betonia kohti, minkä vuoksi voimme moninkertaistaa veden määrän sementtisuhde. Meidän tapauksessamme 200 × 1,4 = 208 kg.

Voit myös käyttää taulukkoa, ja tulokset ovat tarkempia, koska seoksessa käytetty murskattu kivi tai sora otetaan huomioon.

Pöytän mukaan soraamme saavat 190 l tai 190 kg veden vaatimukset. Olemme määrittäneet kulutuksen kilogrammoina, jos haluat tietää, kuinka monta sementtipussia tarvitaan kohti kuutiobetonia kohti, jaamme tämän luvun yhden pussin painosta, esimerkiksi 50 kg ja saamme 208/50 = 4,16 noin 4 pussia.

Miten sedimenttikartio on määritetty

Tämä ominaisuus määritetään kokeellisesti ilman monimutkaisia ​​laitteita. Voit tehdä tämän käyttämällä metalli-kartion muotoa. Voit tehdä sen itse, määritellä tuloksena olevan ratkaisun työstettävyys.

 1. korkeus on 300 mm;
 2. pienempi halkaisija 100 mm;
 3. yli 200 mm.

Seuraavat testausohjeet.

 1. Kostutettu kartio täytetään betonilla kolmikerroksisen suppilon läpi. Jokainen kerros on viistetty 25 kertaa.
 2. Suppilo poistetaan ja betonin yläosa katkaistaan.
 3. Sitten kartio poistetaan huolellisesti ja asetetaan seuraavaksi. Tangon asettaminen karan yläosaan tiukasti vaakatasossa, jossa hallitsija mittaa kuinka paljon betonia on istunut. Tämä koko senttimetreinä on kartion kutistuminen.

On vielä yksi ehto - täytön alkaessa ja kutistumisen mittaamisen ei pitäisi kestää yli 3 minuuttia.

Jäykkyyskoe

Jyrkkyyden määrittäminen käyttäen seuraavaa menetelmää.

 1. Sama kartio, samoin kuin kutistumisen määrittäminen, on kiinnitetty laboratorion vibroplatformin levyyn.
 2. Jalusta, jossa on pyörivä ja laskeutuva levy, jossa on reikiä.
 3. Täytä, kompakti ja poista lomake samalla tavalla kuin saostuksen määrittäessä.
 4. Sitten laitteen levy käännetään ja puristetaan betonikartiota vasten.
 5. Sisällytä värähtely ja samanaikaisesti käynnistä sekuntikello.
 6. Sillä hetkellä kun sementtimaito alkaa erottua levyjen rei'istä, sekuntikello sammuu. Mitattu aika on jäykkyys sekunteina.

Betonin koostumuksen laskeminen

Laske paikanvaraajien määrä

Nyt voit laskea aggregaattien määrän, helpottaa sementin määrän määrittämistä. Vaikka käytämme valmistetta hiekka- ja soramakeita (CBC) varten, tehtävä muuttuu monimutkaisemmaksi - sen koostumusta on tarpeen muuttaa. Mutta CBC: n ja sementin laskeminen betoni kuution osalta on hieman erilainen asia, emmekä kosketa sitä vielä. Käännymme nyt suoraan paikanvaraajiin.

Raskasmäärän laskeminen

Tämä on helpoin laskelma. Karkean aggregaatin määrä seoksessa on 70 - 80%. tilavuusprosentteina. Sitoutumisia tai kohtalaisen liikkuvia seoksia, jotka sisältävät meidän, on yleensä valittu 85%. Raskasmassan massa laskettuna kaavalla U = ρUh0,85. Esimerkiksi, kun raskas tiheys on 1400 kg / m 3, saadaan U = 1400 × 0,85 = 1190 kg.

Hiekan määrän laskeminen

Hiekka vie tyhjiä raunioista, toisin sanoen jäljellä olevasta 15%, ei käytetä 85% raunioista. Nämä 15% on merkitty raunioiksi - PU, meidän tapauksessamme 0,15. Lisäksi se kuitenkin vie hiukan suuremman tilavuuden johtuen jyvien laajenemisesta, ja se määräytyy laajenemiskertoimen - α mukaan.

 1. hyvin hienolle hiekalle - 1,1;
 2. hieno hiekka - 1,2;
 3. keskikokoiselle hiekalle - 1.3.

Näin ollen meidän hiukkastemme määrä on yhtä suuri kuin: Vn= αhPU= 1,3 x 0,15 = 0,195 m 3. Tietäen hiekan tiheyden laskemme massan P = 0,195 × 1300 = 254 kg.

Arvelimme betonin laskemisen kaavojen mukaisesti, vaikka se ei vie paljon aikaa, mutta silti voit yksinkertaistaa elämääsi hieman. Betonikuoppaan sementtiä voidaan laskea laskimella, josta monet vaihtoehdot tarjotaan verkossa. Harkitse niitä kahta.

Neuvoston. Laskimme betonin laboratoriokoostumuksen eli nolla kosteuden. Mutta on vielä kenttä tai työntekijä, joka tarvitsee käyttää. Se ottaa huomioon materiaalien kosteuspitoisuuden. Esimerkiksi jos sadan kiloisen hiekan kosteuspitoisuus on 5%, sekoittamisveden määrästä poistamme 5 litraa, tämä kosteus on jo materiaalissa.

Sementtilaskurin määrän laskeminen

Kuten jo mainittiin, on olemassa monia laskimia, mutta kaikki eivät anna oikeita tuloksia. Lisäksi useimmat niistä eivät laske betonin koostumusta lainkaan, vaan antavat vain tilavuuden ja kustannukset. Toiset eivät ota huomioon, mihin tarkoitukseen betonia käytetään. Joten, jos tarvitset erittäin tarkkaa tulosta, on vielä helpompaa suorittaa sementin laskeminen betoniin manuaalisesti.

Laskin Story-Calcista

Yksi suosituimmista laskukoneista on osoitteessa http://stroy-calc.ru/raschet-betona, tässä on sen kotisivut.

Laskenta voidaan suorittaa syöttämällä vain:

 1. betonin määrä;
 2. betonin merkki (tai luokka);
 3. karkeiden ja hienojen kiviainesten tyyppi;
 4. seoksen liikkuvuus;
 5. pehmittimen kanssa tai ei.

Kaikki nämä tiedot syötetään suodattimien kautta, eikä kaikkia luokkia ole. Kuten näette, karkean aggregaatin koko, joka on tärkeä vesi-sementtisuhteen määrittämisessä, ei ole, ilmeisesti yleisimpiä 40 mm: n suuruisia.

Vaikeuksia saattaa ilmetä seoksen liikkuvuuden asettamisen yhteydessä. Tässä suodattimessa ei ole jo tunnettuja sedimenttikohtia tai jäykkyyttä, ja on olemassa aakkosnumeerisia merkintöjä. Nämä merkit ovat työstettävyys, ne voidaan määritellä alla olevan taulukon perusteella.

Jos laskennan tarkkuutta ei tarvita (esim. Raidat täyttäessä) ja sementin mahdollinen ylitys, ei ole mahdollista käyttää tätä laskinta. Siinä on kuitenkin lisäominaisuuksia. Tätä varten sinun on annettava alla oleva rasti, vastapäätä vastaavia merkintöjä, kuviossa tämä vyöhyke osoitetaan nuolella.

Kustannukset

Kolme muuta kenttää ilmestyy aggregaattien ja sementin (jälkimmäisen, jostain syystä, 50 kilogramman pussiin, vaikka toinen säiliö). Pehmittimen kustannuksia ei oteta huomioon.

lisäksi

Täällä voit syöttää tarkempia tietoja laskentaa varten. Lisäksi ne, joita taulukot tulisi etsiä, esimerkiksi seoksen veden vaatimus.

Käytetään suodattimia:

 1. menetelmä seoksen tiivistämiseksi (ilman manuaalista tai vibraattoria);
 2. materiaalin laatu (korkea, keskitaso tai matala);
 3. karkea aggregaattifraktio.

Loput tiedot syötetään manuaalisesti:

 1. karkean ja hienon aggregaatin irtotiheys ja todellinen tiheys;
 2. jyvien erotuskerroin (alpha);
 3. veden kysyntään.

Kaikki kentät ovat valinnaisia, jos tiedot eivät ole tiedossa ja jätä ne tyhjäksi, keskiarvot otetaan.

Laskentatulokset

Kun lasketaan "Laske" -painiketta alla oleviin kenttiin, voit lukea nämä laskentatulokset.

 1. Murskattu hiekka ja sementti määrä kilogrammoina tietyn määrän betonia.
 2. Veden määrä litroina.
 3. Betonin tiheys.
 4. Betonin paino.
 5. Vesi-sementti-suhde.
 6. Osuus - sementti: hiekka: murskattu kivi: vesi (C: P: S: S: V).
 7. Molempien materiaalien kustannukset erikseen ja määrätyn määrän betonia kohti.

Tulokset voidaan tulostaa napsauttamalla alla olevaa painiketta.

Laskin verkkosivustosta Nail RU

Tämä laskin on saatavilla osoitteessa: http://www.gvozdem.ru/stroim-dom/kalkulyatory/raschet-sostava-betona.php - se on hieman helppokäyttöisempi, vaatii vähemmän tietoja (tämä vaikuttaa luonnollisesti laskelmien tuloksiin, mutta ne kaikki yhtä hyväksyttävää). Sen erityispiirre on se, että se laskee paitsi hiekan, raunion, sementin määrän betonikuorella, mutta myös yhden erän tiedot.

Tietojen syöttö

Laskimessa on syötettävä seuraavat lähdetiedot.

 1. Tarvittava määrä betonia.
 2. Merkki (betonin luokka) ja seoksen työstettävyyden merkki (suodattimen läpi).
 3. Betonisekoittimen tai säiliön tilavuus, jossa betonia vaivataan.
 4. Merkkisementti (suodattimen läpi).
 5. Hiekan ja raunioiden koko.
 6. Käytetty tai ei pehmitintä tyyppi C3.

Sementin irtotiheys asetetaan 1300 kg / m 3, mutta rullaamalla vastaava merkintä sitä voidaan muuttaa.

tulokset

Kun olet syöttänyt ja painanut "Laske" -painiketta, laskin näyttää seuraavat tiedot.

 • Betonin koostumus 1 m 3: ssä, ts.
 1. hiekkaa ja sementtiä kohti laskettua betonia kohti sekä vesi ja rauniot kilogrammoina ja litroina;
 2. pehmittimen määrä prosentteina;
 3. vesi / sementti-suhde;
 4. seoksen tiheys.
 • Tiettyyn määrään betoniseosta komponenttien määrä kilogrammoina ja litroina.
 • Betonisekoittimessa olevien aineiden määrä erää kohden ja näiden erien määrä.
 • Samaa vaivaamista varten manuaalisesti - tilavuus on sama kuin betonisekoittimen määrätyn tilavuuden. Lisäksi koostumusta säädetään siten, että astiaan voidaan lisätä vähemmän materiaalia, koska tilaa tarvitaan sekoittumiseen lapioihin.


Sitä, mitä halusimme kertoa sementin laskemisesta 1 m3 betonia kohden. Toivomme, että artikkeli oli käytännöllisesti hyödyllinen sinulle, ja pystyt hallitsemaan laskentamenetelmän tai ainakin oppinut käyttämään online-laskimia. Loppujen lopuksi, kuten edellä mainittiin, betonin koostumuksen tarkka valinta ei ainoastaan ​​anna vahvuutta vaan myös säästää rahaa. Pyydä kaikkia rakennuksia luotettaviksi ja kestäviksi.