Kuivatusalue lasketaan: kaivannon syvyys ja tilavuus

Jotta kuivatusjärjestelmä toimisi tehokkaasti dachassa, on tarpeellista laskea tyhjennys oikein. Vain tällä ehdolla voit estää talosi tulvia keväällä, kun lumi alkaa sulaa, ja kesällä, kun ukkosta.

Itse laskemisen mukaan voit tehdä juuri tällaisen järjestelmän.

Tärkeintä - järjestelmä

Vaikka olet käyttänyt paljon putkia ja kaivanut valtavan määrän kuutiometriä maata, et pysty saavuttamaan haluttua tulosta, jos vedenpoistojärjestelmän oikean kaltevuuden periaatetta ei noudateta. On hyvä, jos paikkatiedon topografinen kartta on varustettu korkeuksilla, mutta poissa ollessa virtaavan sadeveden suunta osoittaa, missä jätevesi tulisi ohjata. Joka tapauksessa ennen lapion ottamista tarvitset kaavion vedenpoistojärjestelmästä, jonka voit helposti vetää itsesi.

Viemäriputket on sijoitettava koko leikkauksen ympärille. Meidän on ratkaistava kaksi päätehtävää:

 1. laskea niiden esiintymisen syvyys;
 2. laittaa paikannussuunnitelma ja sitten sen alueelle putkilinjan reitti (reitit).

Ammattimainen tyhjennyspiiri

Putken syvyyden laskeminen

Jätevesijärjestelmän laskenta ja putken syvyys perustuvat kahteen pääparametriin:

  • talvella jäätymisen syvyys;
  • suojatun rakenteen perustan syvyys.

Jäätymisen syvyyden laskeminen

Jäätymisen laskennan noudattaminen on erittäin tärkeää: putkien on sijaittava maaperän jäädytyksen alapuolella. Jos keväällä, tulvan aikana, viemäröintijärjestelmä ei pysty poistamaan sulamisvettä alueelta, koska se täytetään jäällä, niin kaikki sen rakentamiseen käytetyt varat ja rahat ovat täysin hukkaan. Tämä hetki vuodessa on tärkein, hänelle on se, että viemäröintijärjestelmä on pohjimmiltaan tehty.

Jää sulattaa jäädytettyyn maahan putoamissa putkissa on hitaasti, jonka aikana tulva tunkeutuu sekä kellariin että lattiaan ja tuottaa tuhoisat toimet juoniin.

Jäätymisen syvyys vaihtelee eri alueilla ja ilmastovyöhykkeillä. Se riippuu myös maaperätyypistä, sitä huokoisempaa se on, sitä pienempi kerros jäätyy samaan lämpötilaan.

Maaperän jäädytyksen syvyyksiä Venäjän eri alueilla

Myös huurteen tunkeutumisen syvyys riippuu lumipeitteen keskikorkeudesta. Lumi on hyvä lämmöneristin. Sen alapuolella maa jäätyy pienempään syvyyteen.

Samaan aikaan, kun haluat päästä tietyn alueen maaperän jäädyttämisen syvyydestä, sinun on otettava:

 • 300 mm - putkille, joiden halkaisija on enintään 500 mm;
 • 500 mm - suuremmille halkaisijoille.

Saatu arvo on pieni, eli laskeimme putkien minimipituuden pintaan.

Laskentayksikkö:

 1. Moskovan maaperän jäädytys on 1,400 mm.
 2. Tästä arvosta, kun asetetaan tyhjennysputki, jonka halkaisija on 200 mm, on vähennettävä 300 mm.
 3. Yksinkertaiset laskelmat antavat meille vähimmäissyvyyden upotuksen - 1100 mm.

Seuraavassa kuvassa esitetään eläväisempi esimerkki.

200 millimetrin putken sijoittaminen Moskovan kaupunkiin

Pohjan syvyyden laskeminen

Kaikki on hyvin yksinkertaista täällä. Puolimittari lisätään pohjan syvyyteen, ja vedenpoiston syvyys saadaan. Tällöin vedenpoistojärjestelmä "pysäyttää" pohjaveden, joka nousee tulvan aikana ja ei pääse pohjaan.

Tyhjennysputki sijoitetaan puoli metriä alapäähän.

On muistettava, että rakennustöiden, kevään, kesän ja alkusyksyn aikana talviveden taso on paljon pienempi kuin keväällä, joten maan kuivaus ei saisi johtaa harhaan niitä, jotka päättävät, mikä syvyys vedenpoisto riittää.

Keskimäärin Venäjän keskikaistalla maaperän jäädytys on jopa puolitoista metriä. Kun otetaan huomioon tämän alueen tyypillinen lumipeite, se laskee 115 cm: iin. Rakennuksen lämmöntuotannosta ei oteta huomioon, jos kesämökkirakenteen syvyys lasketaan, taloa ei lämmitä talvella eikä ihmiset asu siinä.

Siten pohjan syvyyden laskenta on seuraavanlainen: jos pohjalla on mittarin syvyys, syvennyksen syvyys on puolitoista metriä.

Nyt kahdesta lasketusta arvosta valitaan suurin.

Talon suojaaminen tulvilta

Tärkein kohde, joka olisi suojattava tulvilta kesämökillä, on talossa. Veden pääsyn estämiseksi on välttämätöntä suorittaa jatkuvasti useita eri työtyyppejä:

 1. Koko talon kehällä kaivaa kaivanto puolet metriä leveä ja laskettu syvyys. Sen pituuden on kuitenkin oltava 2 senttimetriä metriä kohti. Kaivannon alimmassa osassa tulisi olla raudoitetun betonin kaivo. Ovien etäisyys seinämiin on kolmesta viiteen metriä.
 2. Kaada kaivannon pohjalle puolet metriä paksu. Kun sitä valmistellaan, ei pitäisi ostaa liikaa määrää, joten kuutioosan kuutio on laskettava yksinkertaisella kaavalla:

V = L x H x W, missä:

 • V - tarvittava murskattu kivi, kpl. m;
 • L - Kaivannon pituus, m;
 • H - kerroksen korkeus, tavallisesti 0,5 m;
 • W - Kaivannon leveys, yleensä myös 0,5 m.

Putkien sijoittaminen raunioihin

 1. Aseta putket.
 2. Paikalla, jossa putki lepää betonirenkaalla, on reikä, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin rei'itys.

Sivuston tyhjennysjärjestelmä on lähes valmis, se on vielä kerättävä "kokonaan", seulotaan näytteelle ja voidaan haudata.

Miten vedenpoisto lasketaan?

Pohjavesi voi aiheuttaa merkittävää vahinkoa maapallon maaperälle ja siihen sijoitetuille rakennuksille ja rakenteille, joten on erittäin tärkeää ratkaista asianmukainen vastuuvapaus sivustosta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten oikea vedenpoiston laskenta riippuu valitusta järjestelmästä, mitä maaperän ominaisuuksia on otettava huomioon ja millaisen läpäisykyvyn jätevesijärjestelmällä on oltava, jotta pohjavesi poistettaisiin mahdollisimman tehokkaasti.

Maaperän maaperään sisältyvän veden kielteinen vaikutus maa-talon kellariin, säätiöön ja muihin maanalaisiin elementteihin eliminoidaan järjestämällä viemärijärjestelmä paikan päällä. Lisäksi voit päästä eroon ylimääräisestä kosteudesta sivuston maaperän peitteessä. Laskettaessa vedenpoistojärjestelmää on otettava huomioon paitsi sellaisen kanavajärjestelmän luominen, joka vie ylimääräistä kosteutta maasta, vaan myös tämän ylityksen purkaminen alueen ulkopuolelle erityisen varustetun veden talteenottoon tai läheiseen säiliöön.

Taloissa, joissa on kellareilla varustetut talot, viemäröintijärjestelmä on erityisen hyödyllinen niille tiloille, jotka on rakennettu paikkoihin, joissa pohjavesien pitoisuus ylittää normin tai yhtenäiset hiekkasaveat.

Tarvittaessa on arvioitava huolellisesti kaikki maaperän parametrit, joissa kuivatusjärjestely on suunniteltu - laskentaan olisi sisällyttävä seuraavat ominaisuudet:

 • pohjaveden syvyys;
 • maaperän koostumus ja alueen rakenne;
 • tulvasta johtuva veden vuodenaikainen tilavuus.

Vinkki: Sinun ei pitäisi yrittää saada tällaisia ​​tietoja itse, vaan on paljon helpompaa pyytää niitä paikallisessa maarahoitustoimistossa.

Pohjavesimuodostumien mahdollisesta läsnäolosta voit esimerkiksi arvata seuraavista syistä:

 • Naapuritalot on rakennettu ilman kellareja;
 • Osittaisilta taloilta puututaan osittain;
 • Kosteutta rakastavia kasveja, kuten rogoz, rakita jne. Istutetaan lähialueille.

Tärkeää: merkittyjen merkkien puuttuminen ei varmista, ettei tällä alueella ole koskaan ongelmia pohjaveden kanssa.

Alueiden tyhjennysjärjestelmässä voi tapahtua vakavia muutoksia erilaisten teknisten toimenpiteiden seurauksena, kuten säätiön perustamisen tai uudistamisen.

Lisäksi vedenpoistojärjestelmän läsnäollessa vedenpitävyys säätiöllä ei enää ole pakollinen menettely.

Pohjan laskun laskeminen

Säätiön syvyys on 1 metri, talon ympärysmitta, ottaen huomioon etäisyyden seinältä, on 100 metriä.

Niinpä kaavion avulla havaitaan, että 1 m: n vedenpoiston syvyys vastaa 1600 ruplan hintaa. yhtä juoksumittaria kohti. Kerro tämä määrä talon kehällä - saat 160 000 ruplaa.

Jos kerättyjen jäteveden poistamiseen ei ole tilaa, sisällytetään hintaan kollektorin laite ja pumpun asema 3 renkaassa

On aivan tärkeää muistaa, että säätiön rengasvaimenninlaitteella (aivan kuten perustan seinän kuivatuksen laitteen kanssa) on järkevää sijoittaa myrskyviemäri kotona samassa kaivannossa. Se on 100% säästää rahaa ja aikaa tulevaisuudessa. Samanaikaisesti on tärkeää muistaa sääntö: tyhjennysjärjestelmät, joissa myrskyviemärit eivät sovi yhteen - ne voidaan haudata yhteen kaivantoon, mutta niitä ei voida lähettää yhdelle putkelle.

Harjoittelun aikana olemme jo tehneet yli sadan rengasmaisen pohjan kuivatuksen. Meille ei ole väliä mitä ehtoa kohde on (rakenteilla tai sivusto on jo täysin maisemoitu). Ota yhteyttä yritykseemme - ja kokoamme säätiön rengaskanavan edulliseen hintaan ja lyhyessä ajassa. Tarvittaessa palautamme kaikki maisemointiin (jos jotain on purettava) tai tarjoamme sivustosi maisemasuunnittelun "tyhjästä - avaimet käteen". Soita.

Pohjan laskun laskeminen

Ota yhteyttä puhelimitse tai lomakkeen kautta

Alustava laskenta kustannuksista 5 minuutin kuluessa

Lähtöasiantuntija, tarkat arvioinnit ja työsuunnitelma paikan päällä sekä mahdollisuus tehdä sopimus välittömästi

Kumppaneille

Kutsumme yhteistyötä rakennus- ja maisemayhtiöiden kanssa

Alihankkijoina teemme täyden valikoiman vedenpoistoa ja siihen liittyvää työtä. Myös affiliate-ohjelmassa työskentelemme suoraan asiakkaan kanssa.

Viemäröintijärjestelmän suunnittelu: esimerkki

Artikkelin sisältö:

Viemäröintijärjestelmän suunnittelu

Laskenta ja suunnittelu

Jotta kuivatus, joka on järjestetty tonttialueelle, toimisi oikein, on tarvittava läpijuoksu ennen työskentelyn aloittamista, on tarpeen laatia vedenpoistojärjestelmä.

Tämä on tekninen dokumentaatio, joka on laadittu SNiP: n yleisesti hyväksyttyjen vaatimusten ja normien mukaisesti.

Suunnittelu alkaa hydraulisten tyhjennyslaskelmien avulla. Ne auttavat määrittämään työn vaatima materiaalin määrä sekä sen ominaisuudet.

Laskelmien aikana sinun on määritettävä:

 • kaikkien maaperän muodostavien kivien läpäisevyyden taso sekä alueen kovan kallion taipumus krakkaukseen;
 • mineraalihiukkasten kestokyvyn indikaattorit, jotka voivat aiheuttaa maaperän suolaantumista;
 • paikan päällä olevien tektonisten häiriöiden esiintyminen, sen kallioiden laatu;
 • tämän ilmastovyöhykkeen sisältämien sademäärien keskimääräinen määrä tietyllä ajanjaksolla;
 • Pohjaveden pinta-ala ja koostumus alueella;
 • pohjavesien lähteen sijainti ja toiminta.

Veden laskeminen hydraulisesti

Tietenkin, jos puhumme yksityisestä juoni-alueesta, niin ei tällaista tapausta koskevaa tyhjennysohjelmaa aina tehdä, tavallisesti järjestelmän perusjärjestely on perustana.

Mutta jos on olemassa erityisiä ilmastollisia tai geologisia tiloja, projekti on vielä tarpeen.

Tontin tyhjennyskuvio

Edellä mainittujen laskelmien lisäksi on tarpeen tutkia alueen kohennusta. Määritä suurimman vesimäärän kerääntymispaikka sateen tai lumen sulamisen jälkeen. Tämä auttaa määrittämään viemäröintijärjestelmän elementtien kaltevuuden oikein ja tehostamaan sitä.

Nyt voit aloittaa projektin viemäröintijärjestelmän sivuston.

Se sisältää:

Plot Drainage Project

 • kaavamainen luonnos tyhjennysputkien sijoittamisesta syvä- ja pintaliikenteeseen;
 • Arvioidut tyhjennysputket: pituus, lohkon halkaisija, kaltevuus, laskusyvyys ja useiden viemärien välinen etäisyys;
 • vedenpoistojärjestelmän muiden osien koko ja sijainti: solmujen, kaivojen, vesivastaanottimien liittäminen;
 • luettelo aineista, joita tarvitaan tehokkaan vedenpoistojärjestelmän luomiseksi.

Viemäriverkko

Projektin ollessa kädessä on helpompi määrittää tarvittava määrä materiaalia ja suorittaa asennustyöt.

Mitä sääntöjä ja määräyksiä säännellään SNiP: llä

Jotta voidaan järjestää maanparannuksen viemäröintijärjestelmä, sinun on tutkittava tarkasti SNiP 2.06.15-85 ja 2.04.03-85 ohjeita.

Kaikilla tiedoilla on oltava työn suorittaminen.

Ensinnäkin oppia sääntöjä, jotka ohjaavat vedenpoistojärjestelmän rakentamista.

Ne ovat seuraavat:

SNiP-normit vedenpoistoon

 • luoda viemärijärjestelmä, käytä kosteutta kestäviä putkia, parempaa keraamista, asbestisementtiä tai muovia;
 • tarkkaile putkien kaltevuutta veden keräyspaikkaan Sen pitäisi olla 0,5-0,7%;
 • varmista, että varustat tarkastuskaivoja - elementtejä, joiden avulla voit ohjata viemäröintijärjestelmän toimintaa, suorittaa sen pesu ja puhdistus;
 • pystysuora vedenpoisto olisi tehtävä kellarin lattian seinämän eteen, jolloin vesi voidaan siirtää rakennuksesta viemärijärjestelmään;
 • aseta putket rakennuksen seinämille. Jos pohjalla on epäsäännöllinen muoto, on mahdollista sijoittaa viemärit suuremmalle etäisyydelle siitä;
 • aseta putket niin, että tuotteiden pohja on alapinnan pohjan alapuolella vähintään 20 cm. Putkien yläreunan ei tulisi työntyä pohjapohjan alapuolen ulkopuolelle;
 • Seinän tyhjennys on asennettava rakennuksen ympärille.

Käännettäessä se tarvitset seuraavat tiedot:

Luonnos normien SNiP mukaan

 • kaivon mitat - avoimen vedenpoiston syvyyden tulisi olla 50 cm ja leveys 40 cm, syvän syvennyksen syvyys on 70-150 cm, leveys 40-50 cm;
 • tyhjennysputken kaltevuuden indikaattorit (SNiP) - 2 cm putken putken kohdalla savea maaperällä ja 3 cm hiekoitettua tuotetta kohden;
 • Putken halkaisija - yleensä otetaan halkaisijaltaan 110-160 mm tyhjennysputkia;
 • hiekkasäkkien korkeus 10 cm;
 • sora- kerroksen paksuus on 20 - 40 cm.

Arvioitu maisemasuunnittelu

Nyt tehdään arvio, joka sisältää vedenpoiston tilan, putkien pituuden ja geotekstilien määrän.

Täältä sinun on määritettävä seuraavien materiaalien kustannukset:

 • tyhjennysputket (aallotettu rei'ityksellä) - halkaisija 110 mm, pituus yhtä suuri kuin koko kaivannon pituus tai kaivantojen kokonaispituus, jos on useita;

Aallotettu poistoputki, jossa on rei'itys

Putkiliitäntäadapteri

Pohja asetetaan maahan 1,2 metriä.

Maaperän jäädytys on 0,8 m.

Seinätelineen tyhjennys

Nyt harkitsemme esimerkkiä säätiön seinän kuivatuksesta, tässä otetaan huomioon SNiP-normit.

Ensin määritä kuivatuskaivojen määrä. Yhden tyhjennysputken pituus, ottaen huomioon 3 metrin etäisyydellä pohjasta, on 16 metriä.

Suojien koko pituus on 64 metriä. Jos viemäri on järjestetty pitkin kahta rinnakkaista viemäriä yhdeksi kaivoksi, saamme 32 metrin pituuden.

Yläosa on kulmassa, joka on vastakkainen sijoitettavaksi kaivoon.

Ottaen huomioon, että kaltevuus on 1 cm / m, saamme veden keräyksen ja vedenpoiston korkeuden 32 cm.

Jos asennat kahta kuoppaa talon vastakkaisilta puolilta, kunkin viemäriputken pituus voidaan pienentää 16 metriin, ero on 16 cm, joten se vähentää asennustöiden kustannuksia.

Seinätelineen tyhjennys

Ottaen huomioon, että maaperän jäädytyssyvyys on 0,8 m ja itseä olevan kuivatuskerroksen paksuus 0,5 m, meidän on kaivettava kaivantoa 1,3 metriä syvältä.

Esimerkkiprojekti

Ymmärtää, kuinka paljon viemäröintijärjestelmän järjestäminen sivustossa maksaa, harkitse esimerkkiä erikoistuneiden yritysten tarjoamasta hankkeesta.

 • tontti tyhjennys;
 • kaivannon järjestely, jonka keskimääräinen syvyys on 1 metri;
 • putken halkaisijaltaan 110 mm;
 • käämitysputken geofuusio;
 • asetetaan kerros hiekkaa noin 15 cm korkea;
 • kerros 40 cm;
 • geelisäteilytäyttö;
 • täyttö alustalla.

Viemäröinnin laskentaprojekti

Joten yhden metrin tällaisesta järjestelmästä maksaa noin 1550 ruplaa.

Jos tarvitset esimerkiksi kuivatusaluetta 15 hehtaarin kohdalla, tarvitset 200 metriä vedenpoistoa. Kokonaishinta on noin 295 000 ruplaa.

Tämä sisältää SNiP-normien, materiaalien ja työn mukaisen kuivatuksen suunnittelun.

Jos teet itse työtä, sinun tarvitsee vain maksaa materiaaleista.

Jätevesijärjestelmän laskentaan kuuluvat:

 • putki, jonka läpimitta on 110 mm - 80 ruplaa laiturille (50 metriä);
 • läpimitaltaan 355 mm - 1609 ruplaa metriä kohden;
 • luukku kaivoon - 754 ruplaa;
 • pohjakuori hyvin - 555 ruplaa;
 • urahiekka - 250 ruplaa kuutiometriä kohden;
 • murskattu kivi murto-osalla 20-40 mm - 950 ruplaa kuutiometriä kohden;
 • geotekstiilit - 35 ruplaa neliömetriä kohden;
 • muovinen hyvin halkaisijaltaan 1100 mm - 17240 ruplaa metriä kohden.

Suunnittelu viemäröintijärjestelmistä sivustossa

Tietenkin, voit suorittaa suunnitelman viemäröintijärjestelmät sivustolla, ja järjestää ne omiin käsiinsä, voit säästää.

Mutta voit tehdä tämän työn itse vain, jos sinulla on erityisiä tietoja ja taitoja.

Ensinnäkin sinun on tehtävä kaikki tarvittavat mittaukset ja laskelmat, jotta määritettäisiin tarvittava määrä materiaaleja ja vastaavasti niiden kustannuksia.

Sillä työtä tässä tapauksessa ei tarvitse maksaa.

Säätiön salaojitus tekevät sen itse

Liiallinen määrä vettä vaikuttaa haitallisesti säätiön tukirakenteiden laatuun ja kestävyyteen, johtaa kellareiden tulviin ja aiheuttaa merkittäviä haittoja erilaisten maisematoimintojen suorittamisessa. Tämän vuoksi vedenpoistojärjestelmän rakentaminen on pakollinen askel minkä tahansa sivuston rakentamisessa.

Viemäröinnin ja viemäröinnin käsite

Jätevesijärjestelmän toiminnot ja sen järjestelyn tarve

Vedenpoiston tärkein tehtävä on varmistaa rakenteen tukirakenteen suojelu pohjaveden aiheuttamilta haitallisilta vaikutuksilta. Jätevesijärjestelmä vähentää kellarien tulvien todennäköisyyttä, vähentää alueen vesistöjen ja tulvien vaaraa.

Jätevedenpuhdistamon laiminlyönnistä omistaja voi merkittävästi lisätä tukirakenteen käyttöiän lyhentämisen todennäköisyyttä liiallisesta kostutuksesta ja altistumisesta pakkasnopeusvoimille.

Vesi kellarissa - johtuu virheistä suunnittelussa ja rakenteessa, ilman viemärijärjestelmää

Monet kehittäjät ovat kiinnostuneita: on tarpeen varustaa vedenpoisto, jos pohjavesi on tarpeeksi alhainen, ja maaperän alueella ei ole altista pakkasella kallistumista korkealla tasolla? Vastaus on seuraava: jokainen tapaus on yksilöllinen tarkastelu. Ehdoton tarve luoda vedenpoisto syntyy seuraavissa tilanteissa:

 • jos kellari on haudattu pohjaveden alapuolelle tai jos kellarin lattia nousee alle puolen metrin pohjaveden virtaaman yläpuolelle;
 • jos kellari on järjestetty savi- tai lianmuotoiselle maaperälle. Pohjaveden kulkeutumisaste tässä tapauksessa ei ole väliä;
 • jos tekniset maanalaiset aluspaikalla, jossa on savea / tiivistä maata, haudataan yli 150 cm horisontin suhteen. Pohjaveden kulkuominaisuuksia ei tässä tapauksessa oteta huomioon;
 • jos rakennus sijaitsee kapillaarikostutuksen alueella.

Edellä esitetty päätelmä on seuraava:

 • jos pohjavesi on kriittisesti lähellä rakennuksen tukirakennetta, tai jos ne ovat niin korkeita, että alueen alue näyttää suoilta ja sen pinta-alaa ei ole lähes olematon;
 • jätevedenpuhdistusjärjestelmää ei tarvita, jos alue on kuiva ja pohjavesien taso sadekauden aikana ja tulva-aika ei nouse kriittiselle tasolle.

Vedenpoistojärjestelmän optimaalinen muunnos

On olemassa useita lajien kuivatusjärjestelmiä. Yhdessä säätörakenteen kanssa on suositeltavaa käyttää niitä 2.

Ensin rengasmainen vedenpoisto.

Säätiön renkaan tyhjennys

Tämä järjestelmä on suunniteltu suojaamaan kellarista tulvilta pohjavedellä. Sen ytimessä ovat putkimaiset viemärit, jotka on kiinnitetty tukirakenteen ääriviivoilla.

Rengasmaisen vedenpoiston periaate perustuu pohjaveden alenemiseen suojatussa piirissä, mikä vähentää maanalaisten rakenteiden tulvien riskiä. Putken syvyydestä pohjaveden suhteen riippuu suoraan siitä, kuinka paljon jälkimmäisen taso laskee. Rengaskanavien asennus tehdään tietyllä etäisyydellä rakennuksesta (yleensä 1,5 - 3 metrin päähän perustuksesta), mikä mahdollistaa vedenpoistoa rakennuksen pystyttämisen jälkeen.

Viemärit sijoitetaan jonkin verran etäisyydelle säältä

Toiseksi, altaan tyhjennys. Tällaisen järjestelmän haittapuoli edellä mainitulle vaihtoehdolle on mahdollisuus sen järjestämiseen yksinomaan rakennuksen rakentamisvaiheessa, koska se on varustettu pohjan alapuolella hiekkatehtaan tasolle. Suurempi kosteus rei'itetyillä viemäreillä (putket) tulee isäntäkaivoon ja sieltä kehittäjän valitsemiin paikkoihin (jätevesi, vesi, mikä tahansa syvennys paikan päällä tai pumpataan ja käytetään kotitalouksien tarpeisiin, esimerkiksi istutusten kasteluun).

Säiliön vedenpoiston järjestelyssä pohjustusrakenne suojataan samanaikaisesti pohjavedestä ja kapillaarisesta kosteudesta. Säiliön tyhjennys on erityisen tehokas rakennettaessa kellarineita alhaisen läpäisevän tyypin maaperään. Tällainen vedenpoisto on myös tarkoituksenmukaista, jos laitos sijaitsee voimakkaan vesijohdon alueella. Säiliön vedenpoisto välttämättä varustaa, jos rakennus sijaitsee kapillaarisen maaperän kosteuden alueella ja sillä on kellari.

Säiliön tyhjennys - innovaatio

Jotta kotisi kuivuminen olisi mahdollisimman tehokasta, kerromme sekä renkaiden että säiliöjärjestelmien järjestelyistä. Jos rakennusta on jo pystytetty, se säilyy vain yhden renkaan tyhjennyksen kanssa - kukaan ei tuhoa rakennusta säiliön tyhjennyslaitteen vuoksi.

Mitä tyhjennys koostuu?

Säätiön kuivatuskuvio

Viemäröintijärjestelmän tärkeimmät osat ovat putket, tarkastuskaivot ja vesisäiliö. Jälkimmäisen asentaminen suoritetaan, jos rakennus sijaitsee tasaisella alueella, koska ei ole mahdollista siirtää vettä alueen ulkopuolelle.

Viemäriputket

Aikaisemmin pääasiassa metalli-, asbestisementti- ja keraamiputkia käytettiin viemäröintijärjestelmän järjestämiseen.

Asbestisementtipoistoputki

Tällaisia ​​tuotteita käytettiin yksinomaan niiden laajan saatavuuden vuoksi ja niillä oli useita haittoja, kuten:

 • usein tukkeutuminen ja silting;
 • suhteellisen lyhyt käyttöikä;
 • tarvetta itse valmistaa reikiä veteen.

Muoviputket ovat paljon tehokkaampia, kätevämpiä ja nykyaikaisempia ratkaisuja - suosittelemme niitä käytettäväksi järjestettäessä viemärijärjestelmää.

Rei'itetty tyhjennysputki

Muovinen tyhjennysputki geotekstiilillä

Jätevesijärjestelmä on parhaiten kerätty rei'itetyistä putkista, joissa on jäykisteet, mikä takaa tuotteiden tasaisen jakautumisen.

Rei'itetyt tyhjennysputket

Muoviputkien edut ovat ilmeisiä:

 • pitkä käyttöikä;
 • erittäin lujat ominaisuudet. Kuten edellä on todettu, jäykisteiden läsnäolo edistää kuormien tasaista jakautumista, mikä sallii putkien tehokkaasti kestävän tuloksen;
 • vastustuskyky mätää, korroosiota ja erilaisia ​​haittavaikutuksia;
 • helppo kuljettaa ja asentaa. Muoviputket vedenpoiston järjestämiseksi painavat vähän ja taivuta hyvin, joten ne voidaan asentaa ilman lisäkomponenttielementtien käyttöä.
 • itsepuhdistuva kyky. Tarkasteltavien putkien sisäseinämät, toisin kuin ulkotilat, ovat sileitä, mikä estää epäpuhtauksien kertymisen todennäköisyyden;
 • kustannus- ja laatuindikaattoreiden optimaalinen suhde.

Muoviputket ovat paras yhdistelmä laadusta ja hinnasta.

Muoviputkia voidaan sijoittaa syvyyteen 5-6 m, ts. heidän avustuksellaan on mahdollista varustaa minkä tahansa säätiön kuivatus.

Hyvä neuvoja! Saatavilla on rei'itettyjä muoviputkia, joissa on esiasennetut suodattimet. Kun valitset yhden, on ensin keskityttävä maaperän ominaisuuksiin sivustossa. Suositukset annetaan taulukossa.

Pöytä. Suodattimien valinta riippuen maaperätyypistä

Säätiön salaojitus: tarkoituksenmukaisuus, lajikkeet, laskelmat

Pohjavedenpoisto - ylimääräisen pohjaveden tai pintakosteuden purkaminen ympäröivästä maakerroksesta erityisten kanavien, putkien, kaivojen ja keräilyjärjestelmien avulla. Se on erityisesti kysyntää korkealla pohjaveden, sateisen ilmaston ja alueilla, joilla on usein tulvia.

Säätiön salaojitus yksityiselle talolle

Mikä on salaojitus?

Säätiön vieressä olevan alueen vedenpoisto auttaa poistamaan tai vähentämään pohjaveden, tulvien tai kausittaisten sademäärien haitallisia vaikutuksia.

Jäätymisen takia talvella tapahtuu maaperäliikkeitä ja kellarien osien työntämistä pinnalle. Tätä helpotetaan maan kosteuden kyllästyneen yläkerroksen jäätymisellä. Kosteuden ajankohtainen poistaminen viemärijärjestelmän kautta poistaa tärkeimmän syyn - liiallinen kosteus maaperän rakenteen vieressä.

Maa on kyllästynyt vedellä sateisena syksynä ja kun lumi sulaa edes matalalla GWL: llä. Säätiön korkealaatuinen vedeneristys ei suojaa rakennetta kosteudelta 100%. Seinät kellareissa ja kellareissa peitetään sienellä ja muotin tahroilla. Talvella pakkasessa kosteus muuttui jäätä lisäämällä tilavuutta, rikkoen betonin huokoset. Halkeilua esiintyy joka leviää jokaisella jäädytys-sulatusjaksolla.

Säätiön kuivatuskuvio

Vedenpoiston puute heikentää maaperän kantavuutta. Pitkät sateet ja tulvavedet heikentävät tiheitä kerroksia maaperästä, heikentävät epävakaita. Tämä johtaa säätiön muodonmuutokseen, joka uhkaa koko talon tuhoutumista.

Savi-, paakkuuntuneiden, turve- ja siltatilojen maaperä, sapropel on erityisen vaarallinen. Tällaisilla maaperillä, joilla on jokin GW, on suositeltavaa järjestää vedenpoisto säätiön ympärille epäonnistumatta. Tämä auttaa välttämään kellarin seinämien kosteuden, rakenteiden jäädyttämisen, pakkasen laskemisen ja pidentää pohjan kestoa.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Jätevesijärjestelmän syvyys on jaettu kahteen päätyyppiin: pintaan ja maanalaiseen.

Pintaveden poisto

Alhaisissa GWL: ssä ja matalissa läpäisevissä maissa käytetään pintavettä. Sen tarkoituksena on kerätä ja hävittää vesi talon vieressä olevasta alueesta. Se on kanavajärjestelmä, jonka syvyys on enintään 1 m, joka voi olla avoin ja koristeellinen tai suljettu, piilotettu ristikoiden alle.

Säätiön pintavesien tyhjennys Sivustollamme löydät kontakteja rakennusalan yrityksiltä, ​​jotka tarjoavat jäteveden ja vesihuoltojärjestelmän suunnittelua ja asennusta. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä. Pintakuivatus on rakennettu seinien ympärille rakennuksen kehällä muodossa:

 • lineaariset järjestelmät - maa-ovet, vedenpoisto tai sadeveden säätäminen pohjasta, polkuja, ulkorakennuksia viemäriverkkoon, septitankki tai off-site;
 • pisteiden tyhjennys avoimet tai suljetut kuopat, jotka sijaitsevat alhaisimmissa paikoissa lähellä viestintää, pidätysseiniä, kellarihuoneita.

Maanalainen viemäröinti

Maanalainen viemäröinti on monimutkaisempaa ja usein monitasoista laitetta. Käytetään pohjavesialueiden tyhjennykseen, savimaahan alamäksissä, luonnonvesien lähellä.

Yksityisessä rakentamisessa käytetään kolmea maanalaista viemäröintijärjestelmää:

 1. Pystysuora - syvennyksistä tai kaivoista, joiden syvyys on jopa 20-50 m, josta pumppu pumpataan vettä tai tunkeutuu veden alla olevaan kerrokseen.
 2. Vaakasuora - matalilla kaltevilla rei'itetyillä putkilla, jotka on sijoitettu kuivatusmateriaaleihin, jotka johtavat vettä valuma-alueelle,
 3. Yhdistetty - yhdistää vaakasuorat ja pystysuorat viemärit.

Underground Drainage Project

Maanalaiset viemäröintijärjestelmät ovat rakentavassa muodossa:

 1. Rengas. Suljettua viemäriputkea käytetään alentamaan pohjaveden kokonaistasoa suojaamaan yhden tai ryhmän rakennusten kellareja tulvilta. Rei'itetyt putket haudataan pohjan alapuolelle ja maaperän jäädytyspisteeseen, poistuen seinästä 5-8 metriä. Tällaista vedenpoistoa käytetään hiekkasilla, reliefin rinteillä, GWL: llä pohjan yläpuolella.
 2. Seinämän läheiselle. Soveltuu pohjaveden pinnalle, joka on alle 0,5 m pohjan pohjasta, savimaat, mahdollisuus tulvien yläkerrokseen. Viemärit asetetaan pitkin seinien reunaa pohjan alla, jonka kaltevuus on 2 °. Nestemäinen painovoimavirta tai pumpun avulla valuma-ainesosissa käytetään kasteluun tai jätetään viemärijärjestelmään.
 3. Plast. Vaikeinta järjestelmän rakentamisessa. Se on tarkoitettu kestämättömien kivien, pohjaveden säilyttämisen tai muuntyyppisten vedenpoiston tehottomuuden välille. Se on keinotekoinen säiliö pohjalevyn alla. Ennen asennusta tila on täynnä raunioita, soraa ja kiveä. Säiliön tyhjennysaukon syvyys on vähintään 0,3 m.

Järjestelmien elementtejä voidaan yhdistää tai yhdistää.

Viemäröinti

Ennen kuivatuksen aloittamista laskee laskuputken syvyys, viemärin kaltevuus ja kuopat, määrittävät sijainnit. Tämä auttaa välttämään virheitä, joissa tyhjennysjärjestelmän toiminta tulee tehottomaksi tai johtaa päinvastaiseen tulokseen.

Pintakuivatus oli matalalla syvyydellä. Urien kaltevuus ei saa olla pienempi kuin 2 cm / 100 cm savessa, 3 cm hiekkasävissä. Ne sijaitsevat paikoissa, joissa vesi virtaa kovaa pintaa - polkuja, alustoja ja lähellä tyhjennysaukkoja. Ei ole suositeltavaa yhdistää syvään tyhjennykseen, koska hätätapauksessa poistettavan nesteen määrä voi olla suurempi kuin järjestelmän kapasiteetti monta kertaa.

Pohjaveden tyhjennyslaitteen kaavio

Talon perustuksen maanalaiseen laskentaan laskettaessa otetaan huomioon kaksi arvoa:

 1. Maaperän jäädyttämisen syvyys. Viemäröinti on asetettava alle pisteeseen, jossa maaperän vesi muuttuu jääksi. Putken ontelossa jäädytetty kosteus on läpäisemätön ja voi rikkoa putken seinämät. Indikaattori määritetään SNiP: n "Building climatology", SP 131.13330.2012 tai taulukon mukaan alueen mukaan, ottaen huomioon maaperä. Esimerkiksi Moskovassa paikan nollapiste on 120 cm: n syvyydessä. Sora-altaan korkeus on lisättävä arvoon 20-40 cm, ts. 120 + 40 = 160 cm.
 2. Pohjan pohjan syvyys. Viemäröinti sijoitetaan alemmaksi 30-50 cm. Jos pohja, esimerkiksi matala levy, asetetaan maaperän jäädytyksen yläpuolelle, putki asetetaan ensimmäisen lasketun arvon mukaan, ts. vähintään 160 cm: n syvyydessä

Tutkittuaan alueen topografian, he suunnittelevat sijainti viemäreitä, kädet, vesivastaanottimet, yhteys solmut (SNiP 2.06.15-85, 2.04.03-85), hahmotella vedenpoisto kuvion säätiön. Tarkastele mahdollisuutta tyhjentää vesi viemäriin, kouruun tai pumpun pumppuun asynisointikoneessa.

Viemärikaivoja sijoitetaan kierroksille ja enintään 20 metrin etäisyydelle niiltä, ​​valuma-alueilta - alueen alemmissa kohdissa. Kaltevuus - 2 cm per 100 cm vesihuoltoa. Putkien halkaisija on 110-160 mm. Laske viemäriputkien kokonaispituus, liitoselementtien määrä, geotekstiilien kulutus ja tyynyn polkumyynnin määrä.

Renkaan tyhjennysrakenne

Pohjaveden yleisen tason alentamiseksi hiekkapohjaisessa maaperässä rengasmainen kuivatus on järjestetty 5-8 metrin etäisyydelle talon seinistä.

Ring drainage Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä on tietoa viemäriputkesta.

Rengasjäähdytysjärjestelmän laite sisältää:

 1. Leikkuu. Esimerkiksi kesän lopussa reitti on merkitty tapilla, joissa on johto tai kalastusviiva. Kanavat pystysuorilla seinillä kaivetaan laskettuun syvyyteen. Hallitse bias-rakennuksen tasoa tai tasoa. Kuopien halkaisija on kaivojen alle 20-30 cm leveämpi.
 2. Kaivannon pohja on 15-20 cm paksu.
 3. Geotekstiilien asettaminen. Yhdistä kankaan keskellä kanavan akseli. Reunat kiinnitetään seiniin.
 4. Raskas tyynyn täyttö. Kerroksen paksuus on 30 cm. Keskellä ne järjestävät pituussuuntaisen masennuksen viemäreiden alapuolella.
 5. Asennus tyhjennysputkeen. Liitokset yhdistävät liittimet, kiinnikkeet.
 6. Lisää rauniot. Sen pitäisi tasaisesti ympäröidä kanava.
 7. Geotekstiilien sijoittaminen sora-ainevarastoon. Kankaat käävät päällekkäin.
 8. Asennus tarkastuskaivojen laajennukseen. Kytke tyhjennysputkistoon liittimet, rikasta käyttämättömiä aukkoja.
 9. Kaivon ja maan seinämien välisen tilan lämmittäminen laajennetulla savella, vaahtomuovilla tai raunioilla.
 10. Lähtöputki yleiseen myrskyviemäriin, tyhjennys hyvin. Jos vastaanottosäiliö sijaitsee alimman paikan päällä, vesi virtaa siellä luonnollisella kaltevuudella aktivoimatta pumppua.

Joka 2-3 vuoden välein järjestelmä pestään paineistetulla vedellä kahvojen läpi. Rengasvaimennus on tehokas laskemisen ja laskemisen järjestelmän asianmukaisen laskennan avulla.

Asennus seinän pohjan kuivatukseen

Tämäntyyppistä vedenpoistoa käytetään savimaahan suojaamaan kellareja ja kellareja tulvilta. Ennen töiden aloittamista sinun on valmistauduttava - analysoimaan sivuston maaston ominaisuuksia, laatimaan järjestelmä, laskemaan ja tuomaan materiaaleja.

Pohjaseinän seinämän tyhjennyslaite suoritetaan seuraavan järjestyksen mukaisesti:

 1. Irrota rakennetun rakennuksen pohja pohjan pohjalle. Järven leveys on 25-80 cm riippuen rakenteen syvyydestä.
 2. Aseta keräyskuopat betonirenkailta tai muoviset säiliöt, joissa on oksat ja rei'itys.
 3. Suorita pohjan vedenpitävyys pinnoitteella tai valssatuilla materiaaleilla.
 4. Lämmitä pohjalevyn lämmöneristimen pintaa, esimerkiksi penoplex.
 5. He asentavat tarkastuskaivon rakennuksen kulmissa, viestinnän risteyksissä ja vähintään 20 metrin päässä käännöksistä. Pohja on haudattu suhteessa putkien tasoon 10-30 cm, mikä auttaa saamaan hiekkaa viemärivedestä.
 6. Veistetyt geotekstiilit.
 7. Rikkareiden tai hiekan päällä on rei'itettyjä putkia, tarkkailemalla 2 cm 1 metrin kaltevuus. Liitä toisiinsa ja kaivoihin liittimet, puristimet.
 8. Peitä järjestelmä geotekstiilillä.
 9. Täytä täyttö soraa 30 cm: n paksuudella tiivistämällä. Palauta luontainen maaperä paikalleen.

Uuden talon rakentamisen aikana tehdään kaivauksia louhinnan aikana tai säätiön rakentamisen aikana.

Videon kuvaus

Raportti seinän kuivatuksen rakentamisesta - tässä videossa:

Modernit kuivatusmateriaalit

Tällä hetkellä rakennusmarkkinat tarjoavat parannetun version viemäreistä - rei'itetyt aallotetut putket geotekstiilillä tai kookoskuidun suodatinkerroksella. Ne myydään mittarissa lahdissa. Halkaisija - 110, 160, 200 mm. Ne ovat kevyitä, hyvin taivutettuja ja kytkettyjä. Rakennustyömaalla ei ole toimintaa geofabrilla.

Viemäriputket Tämä voi olla mielenkiintoinen! Seuraavassa linkissä kerrotaan viemäriverkosta.

johtopäätös

Pinnan tyhjennyslaitteelle käytetään valmiita putkijärjestelmiä, joita ympäröi vaahtotäyttö ja geotekstiiliverkko. Tämä estää viemäreiden jäätymisen. Mitään murskattua kiveä ei tarvita kuivatusmateriaalina. Sen toiminnot suoritetaan polymeerisillä palloilla. Riittää kaivaa kaivannot, valmistaa valmiita elementtejä, yhdistää ne ja viedä ne vesisäiliöön.

Menetelmät laskun laskemiseksi

Vesi on elämän perusta. Mutta se voi myös aiheuttaa paljon ongelmia, esimerkiksi jos pohjavesi sijaitsee lähellä pinnalle, vuokranantaja joutuu kellariin tulvaan, kosteuteen, sieniin ja kyvyttömyyteen kasvattaa monia hedelmäpuita, pensaita ja kukkia. Mutta nämä maan haitat voidaan ratkaista luomalla toimivaltainen vedenpoistojärjestelmä.

Ensi silmäyksellä tyhjennyslaite on melko yksinkertainen - riittää kaivaa kaivannot tai putkistot niin, että ylimääräinen vesi virtaa niitä pitkin. Mutta jokaisen alueen osalta vedenpoiston syvyys, sen pinta-ala ja tyyppi olisi asetettava erikseen riippuen pohjaveden pinnasta, maaperätyypistä, rakennuksen luonteesta, topografiasta ja muista tekijöistä. Ainoastaan ​​oikea laskeminen vedenpoistosta voi tarjota parhaan mahdollisen suojan maa-alueelle saastumisen ja pohjaveden kielteisistä vaikutuksista.

Jäteveden laskennan ominaisuudet

Ennen kuin valitset kuivatusjärjestelmän tyypin, sinun on arvioitava alue, tärkeimmät seuraavat ominaisuudet:

 • maaperän tyyppi;
 • helpotus, kaltevuus;
 • pohjaveden syvyys;
 • tulvaveden määrä.

Helpoin tapa vastata näihin kysymyksiin on kuulla paikallista maanhallintotoimistoa. Joitakin ajatuksia halutusta kuivatuspaikasta voidaan saada tarkkailemalla veden luonnollista virtausta paikan päällä rankkasateiden aikana.

Kysy mahdollisista ongelmista pohjaveden kanssa:

 • tilojen puuttuminen lähiympäristöissä;
 • kellarien ja alemman kerroksen säännöllinen tulva;
 • viljelyä kosteutta rakastavien kasvien lähialueilla.

Tarvitaan myös vedenpoistoa savea maaperässä ja matalassa laidassa. Jotta selvitettäisiin, tarvitaanko viemäröintijärjestelmä paikan päällä, kuivan kesäkauden aikana on syytä kaivaa kaivoa, jonka syvyys on 2 metriä syvältä eri tonttialueilla. Veden laskeutumisen jälkeen mitataan pohjaveden korkeus, jos se on pienempi kuin 1,5 metriä, sitten vedenpoisto on välttämätöntä. Muuten, joskus pohjaveden ongelmat ilmenevät aiemmin kuivilla alueilla epäonnistuneiden suunnittelutoimien seurauksena, kuten rakennusten rakentaminen, veden virtaaminen jokista, paikkojen uudistaminen.

Ennen vedenpoiston rakentamista on suoritettava hydraulinen laskenta, jossa otetaan huomioon alueen ominaispiirteet ja poistettavan veden likimääräinen määrä, ja jo näiden tietojen perusteella tehdään päätelmä järjestelmän alueesta, vedenpoistojärjestelmän tyypistä, kaivojen lukumäärästä ja putken halkaisijasta. Vain oikea hydraulinen laskenta mahdollistaa tehokkaan kuivatuksen, mikä eliminoi järjestelmän korjaamisen ja uudelleenkäsittelyn ajan.

Ihannetapauksessa sinun on luotava vedenpoistojärjestelmä, joka on säätiön alkuvaiheessa, joka on taloudellisin ja vähentää rakennustöitä. Jos työtä ei tehty ajoissa tai pohjaveden ongelma ilmeni ajan mittaan - sillä ei ole väliä, voit aina tehdä seinän kuivatusvaihtoehdon, joten sinun täytyy työskennellä vähän ja pari kuukautta uhraamaan nurmikoita ja sivuston kauneutta.

On suositeltavaa antaa viemäröintijärjestelmän rakentaminen ammattilaisille, jotka laskevat oikein vedenpoiston, tarvittavan syvyyden ja muut ominaisuudet. Mutta salauksen pelastamiseksi voit tehdä sen itse, vaikka sinun on mentävä kaikkiin yksityiskohtiin työn loppuun saattamiseksi mahdollisimman tarkasti ja tarkasti.

Jäteveden laskeminen eri tyyppisille viemäröintijärjestelmille

Harkitse laskentamenetelmää eri jätevesijärjestelmien osalta:

Seinän kuivatus

Sitä käytetään viemäröintiin jo rakennetuilla rakennuksilla. Tällainen vedenpoisto on rengas tai kaksipuolinen. Ensimmäistä käytetään pohjan matalassa sijainnissa ja kun pohja on läpäisemättömän horisontin yläpuolella. Kaksisuuntaisen seinän viemäröinnin käyttö on perusteltua, jos talo asetetaan vedenpitävälle maaperäkerrokselle ja tarvitaan lisää vettä vain sivuilla.

Seinän kuivatuksen laskeminen

Talon ympärille rakennettavan seinänvaunun rakentamiseksi kaivetaan kaivoja, joissa rei'itetyt putket on asetettu. Pohjan suojelemiseksi uppoamisen vuoksi valleja on kaivettava vähintään 0,7 metrin etäisyydellä, sitä korkeammat rakennukset ovat kauempana. Kaivannon syvyyden tulisi ylittää säätiön syvyys puolet metrillä. Lisäksi vedenpoiston tulisi olla syvempi kuin maaperän jäädyttämisen alaraja, sinun on selvitettävä tämä luku maanhallinnassa tai Hydrometeorologisessa keskuksessa, jos tätä ehtoa ei noudateta, talvella sitten viemäröintijärjestelmä poistuu käytöstä ja ei suorita toimintojaan. Kaivannon suojelemiseksi lietteen muodostumiselta asiantuntijat suosittelevat geotekstiilien asettamista seinän viemäröinnin pohjalle, putkien asettamisen päälle ja täyttymisen jälkeen kaatopaikoilla, voit käyttää säännöllistä maata päälle.

Putket asetetaan rakennuksen kehälle pitkin 1-2%: n kaltevuus korkeimmasta pisteestä pohjaan, josta putkisto, joka johtaa keräilijän kaivoon tai säiliöön, johtaa. Seinän tyhjennyksen jokaisessa taivutuksessa on tarpeen varustaa pienet keräyskuopat, joiden avulla vettä säilytetään ja liete laskeutuu niin, että järjestelmä ei tukkeudu. Putkien läpimitan laskeminen riippuu suoraan tulvaveden tilavuudesta, sitä suurempi on, sitä tehokkaammin järjestelmä on tehokkaasti poistettava ylimääräinen kosteus paikoilta.

Läheisen seinän viemäröinnin järjestely suoritetaan aikana, jolloin säätiö on valmis, sen vedeneristys on suoritettu, mutta rakennusta ei ole vielä rakennettu ja säätiön seinämät eivät ole vielä peitetty maalla.

On huomattava, että seinän tyhjennys voidaan täyttää paitsi maalla myös muilla materiaaleilla:

 1. Kiinnitetään betonialustat, jotka on asennettu hiekalle ja rakeille, jotka on peitetty pintavedenpoistoon. Tämä vaihtoehto sopii ihanteellisesti jalkakäytävien, jalkakäytävien ja autojen sisäänkäyntien järjestämiseen.
 2. Kuivatusmatot, jotka on valmistettu polymeeristä ja jotka pystyvät suorittamaan tehtävänsä veden poistamiseksi maaperän paineen, pakkasen ja jään vaikutuksesta, sijoitetaan ennalta kaivettuihin kaivantoihin, alustoihin tai jopa maan pinnalle.

Harkitse esimerkkiä seinän tyhjennysjärjestelmän kaltevuuden laskemisesta. Kaivo sijaitsee 10 metrin päässä rakennuksesta, sen korkeus on 30 senttimetriä maanpinnan yläpuolella. Talon ympärillä on kaivettu 7 ja 9 metriä pitkä kaivannot, eli kokonaispituus on 7 + 9 + 10 = 25 metriä. Jakaumien vaaditun kaltevuuden laskemiseksi sinun on otettava vastaanotettu summa 1% (minimikulma), jolloin järjestelmän ylemmän ja alemman pisteen välisen eron on oltava vähintään 25 senttimetriä.

Jos vedenpoistopiste on korkeampi kuin määritetty kaltevuus, sinun on käytettävä erityisiä vesipumppuja pumppaamaan ylimääräistä vettä järjestelmästä. Mutta tämä ei ole paras vaihtoehto, sillä pumppujen käyttö lisää merkittävästi vedenpoistojärjestelmän hintaa, ja kun virta sammuu päivässä tai kaksi, on tulvariski, koska järjestelmä, jossa ei ole pumppua, ei kykene selviytymään itse veden tilavuudesta.

Viemäröinti talon ympärillä

Harkitse esimerkkiä seinän tyhjennysjärjestelmän tehokkuuden arvioinnista.

Ennen kuivatuksen rakentamista on laskettava sen tehokkuus, ja tähän tarkoitukseen tehdään hydraulinen laskenta:

 • hn on rakennuksen ja viemärijärjestelmän välinen etäisyys;
 • hK on veden kapillaarisen nousun korkeus maaperässä;
 • Sts - pohjaveden alenemisen taso kehällä.

Vain, jos maaveden alenemisen taso ylittää etäisyyden arvojen ja veden kapillaarikupin korkeuden, tyhjennysjärjestelmä toimii tehokkaasti. Muussa tapauksessa olisi toimitettava toinen vedenpoisto.

Säiliön vedenpoiston ominaisuudet

Vaikeat alueet, joissa esiintyy paineistettua pohjavettä, suuri määrä jätevettä, kerrosrakenteinen vesi tai vedenlinssien läsnäolo talon alle, edellyttävät säiliön tyhjennystä. Lisäksi turvautui käyttämään säiliön tyhjennystä, jos talossa on huoneita, joiden kosteus on minimaalinen.

Luodakseen säiliön tyhjennyksen, 30 senttimetrin kerros murskattua kiveä asetetaan vaaditulle alueelle ja vaikeissa tapauksissa - puoli kerrosta hiekkaa ja puoli murskattua kiveä. Veden läpäisevän säiliön keräämän veden poisto tapahtuu yhdistämällä säiliön tyhjennys rengasmaiseen. Säiliöiden viemäröintiä käytetään, jos muuntyyppiset viemäröintijärjestelmät eivät pysty selviytymään arvioidusta pohjaveden tilavuudesta esimerkkinä - järjestämällä täysin kuivia museoita, kirjastoja, varastoja tai arkistoja.

Ring-kuivatus

Sitä käytetään alueilla, joilla pohjavesi on alhainen rakennusten suojelemiseksi saostuksesta. Tätä varten kaivetaan vallihauta talon ympärillä, sen syvyyden on ylitettävä pohjan syvyys ja leveyden on oltava vähintään 70 senttimetriä. Pohja on kalteva, noin senttimetriä metriä kohti kaivosta. Hiekkaa kaadetaan pohjaan ja geotekstiileihin ja rauniin, joissa rei'itetyt putket upotetaan. Niiden pitäisi olla syvemmät kuin säätiön alareuna. Lisäksi kaivantoa kaadetaan raunioina ja geotextileihin käärittyjä, kuopan päälle, joka on siroteltu maapallolla. Tässä järjestelmässä, kuten seinässä, täytyy rakentaa tarkastuskaivoja. Tämäntyyppistä vedenpoistoa käytetään, kun rakennusta on jo rakennettu ja ylimääräisen pohjaveden poisto on välttämätöntä. Kuvassa näkyy esimerkki renkaan tyhjennysjärjestelmästä.

Harkitse esimerkki renkaan pohjan laskemisesta. Esimerkiksi ottakaa yksikerroksinen talo 10 metriä 10 metriä, jonka perussyvyys on 1,2 metriä ja joka on rakennettu alueelle, jonka maapohjan jäätymisraja on 0,8 metriä. Keräyskaivojen lukumäärän laskemiseksi sinun on määritettävä putkien pituus. Ottaen huomioon, että esimerkiksi talon, jonka seinän pituus oli 10 metriä, ja rakennuksen ja viemärin välisen etäisyyden tulisi olla kolme, putkien pituus ulkoseinän toisella puolella on 16 metriä. Tällöin putken pituus on noin 64 metriä.

Jos pienennämme virtausta yhteen kaivoon ja oikean vedenpoiston vuoksi kaltevuuskulman tulee olla 1 astetta, sen jälkeen vedenpoiston ja kaivon yläkulman välisen eron on oltava 32 senttimetriä. Se ei ole helppoa ja maanviljelyn tilavuuden pienentämiseksi on parempi lisätä toinen kaivo, sitten ero on vain 16 senttimetriä, mikä on melko realistista tehdä jopa itsenäisesti.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Koska näytteenottopaikkamme jäätyy 0,8 metrin syvyyteen ja tyhjennyskerroksen paksuus on 0,5, kaivantoa on kaivettava 1,3 metriä syvältä kahteen kuivatuskaivon yläosaan kaksi kaivoa. Pohjaosan syvyyden mukaan kuivatuksen yläpinnan on oltava 1,6 metrin syvyydessä. Keskimääräisen tulvaveden tilavuuden takia on käytettävä putkia, joiden läpimitta on 110 millimetriä.

Pintaveden poisto

Pinnan tyhjennys voi olla pistemääräinen ja lineaarinen. Sitä käytetään saostumisen poistamiseen paikoilta, säilyttäen maaperän, polkujen ja pihan suojuksen pohjan ja eheyden.

Pistekuivausta käytetään veden keräämiseen alueilla, joilla on suurin sakkauskertymä, esimerkkinä - vedenpoistoaukot katolta. Nämä tontit on yhdistetty viemäriputkijärjestelmään ja poista sedimentit paikalta, polttamalla ne keräyskaivoon tai säiliöön. Lineaarinen pintaviemäri on monimutkaisempi, se voi olla sub-cutaway ja co-huilu. Alikyvettien kuivatuksen järjestely suoritetaan helpotuksen luonnollisissa urissa, kun taas sulkeminen tapahtuu rinteillä, jolloin muodostuu pysähtynyt hylly vettähylkyn vakaudelle. Kuvassa näkyy esimerkki sub-kyvetti- ja zakuvetnogo-kuivatuksen rakenteesta.

Pohjavesi saattaa aiheuttaa paljon vaivaa vuokranantajalle: tämä on huoneen kosteus ja kellarin tulva sekä sienen ja homeen ulkonäkö. Lisäksi ilmakehän ja pohjaveden haitalliset vaikutukset säätöön aiheuttavat sen epämuodostumisen maaperän jäädyttämisen tai kevään turvotuksen aikana ylikyllästymisen seurauksena. Mikroskooppisiin halkeamiin joutuminen pohjavesi hitaasti mutta varmasti tuhoaa pohjan, ja pinnan yli virtaava sade ja sulavisto pesee hedelmällisen maaperän peitteen, tuhoaa telakan polut ja asfaltin tai kaakelilattiat. Kaikki nämä ongelmat voidaan kuitenkin välttää, jos laadunvarmistusjärjestelmä on laadukas ja sopiva näihin olosuhteisiin. Alueen maaperästä, pohjaveden pinnasta, maaperätyypistä ja rakennuksen luonteesta riippuen asiantuntijat auttavat sinua valitsemaan optimaalisen vedenpoistojärjestelmän, suunnittelemaan ja rakentamaan sitä ja täysin vapauttamaan alueen pohjaveden kielteisistä vaikutuksista.

Pohjaseinän seinän kuivatus: vedenpoistojärjestelmän järjestelyn tarkoitus ja erityispiirteet

Maaalueet, joilla on ihanteelliset hydrogeologiset olosuhteet, ovat erittäin harvinaisia. Pohjimmiltaan niillä on luonnollisia puutteita, joita voidaan ja täytyy käsitellä. Joten, pohjaveden ja tulvaveden torjumiseksi järjestetään säätiön seinän kuivatus. Hän täysin siirtää vettä maanalaisista rakenteista, jos se on oikein rakennettu. Hyväksy, että sinun on hyvä tietää laitteen erityispiirteet.

Tarjoamme lukijoillemme perehtyä todistettuihin tietoihin seinänpoistoa koskevien periaatteiden ja sääntöjen suhteen. Luotettavat tiedot ovat hyödyllisiä itsenäisille mestareille, jotka haluavat tehdä vettä omissa käsissään. Artikkeli on myös hyödyllinen niille, jotka määrittävät salaojitusorganisaation profiilitehtävissä toimivan työn laadun hallitsemiseksi.

Täältä löydät yksityiskohtaisen vaiheittaisen esityksen kuivausseinäjärjestelmän tekniikasta sekä suosituksia vedenpoiston toiminnasta. Vaikean aiheen analyysi tarjoaa tehokkaasti apua valokuva- ja videosovelluksille.

Seinän kuivatuksen tarkoitus

Melko yksinkertainen, mutta suunniteltu tarkasti lasketun projektin mukaan, viemäröintijärjestelmä suorittaa useita tärkeitä toimintoja.

Esimerkiksi se suojaa tehokkaasti kellarista (jos käytettävissä) kellarista tai kellarista, joka on yleensä varustettu molemmilla mökillä ja pienillä maatiloilla, jotka ovat tilapäisesti asuvia. Rakennustoiminnan tarpeellisuuden määrittelyn on perustuttava kahteen "signaaliin": veden horisonttien sijainti alle puolen metrin etäisyydelle säätiön alhaisimmasta pisteestä tai todennäköisyys, että vesiputket näkyvät rakennuksen vaarallisessa läheisyydessä.

Toinen syy säätöseinän seinämän tyhjentämiseen - pohjaveden aggressiivinen koostumus. Nestemäiseen väliaineeseen liuotetut aineet vaikuttavat negatiivisesti perusmateriaaliin ja tuhoavat sen ajan myötä. Tällöin on tarpeen laskea kaksinkertaisen suojan - vedenpoiston ja luotettavan vedenpitävyyden toteutettavuus.

Jos kellarissa on sokea alue tai pysyviä vuotoja, esimerkiksi jos tyhjennyslaitteisto on asennettu väärin, on ylimääräisen kosteuden kanssa kyllästettyjä maaperä. Betonin tai tiilen rakenteiden muodonmuutoksen välttämiseksi myös veden poisto on välttämätöntä.

Joskus rakennuksen rakentamisessa on tarpeen toteuttaa toimia, jotka aiheuttavat muutoksia pohjaveden sijaintiin. Niinpä näissä tapauksissa on myös huolehdittava toiminnallisesta tyhjennysjärjestelmästä. Tässä on luettelo joitain ei-toivottuja suunnittelupäätöksiä:

 • laite lähellä suljetun alueen rakentamista ilman nesteen asianmukaista pumppaamista;
 • puutteellisesti harkittu viemäröintisysteemi ja myrskyviemärin osat;
 • laitteet lähellä uima-altaan taloa, lampia tai muuta säiliötä häiriintynyt suodatusjärjestelmä ja hätäsuihku;
 • Rakennustekniikoiden rikkominen (jätteen suodatuskerrointa ei oteta huomioon);
 • pidätinseinät on asennettu maahan ja estävät veden ulosvirtausta.

Jokainen näistä tekijöistä voi milloin tahansa aiheuttaa säätiön tulvia, mitä myöhemmin on vaikea selviytyä.

Toimenpiteet vedenpoistorakenteiden järjestämiseksi suoritetaan SNiP 3.07.03-85 (erityisesti viemäröinti) ja SNiP 3.05.05-84 (putkilinjojen) määräysten mukaisesti.

Jätevesijärjestelmän periaate

Vedenpoiston toiminta on täysin sopusoinnussa sen pääkohdan kanssa - ylimääräisen kosteuden poistaminen turvalliseen etäisyyteen. Olisi virheen olettaa, että yksi putki, joka on asetettu pitkin talon reunaa, voi selviytyä tästä ongelmasta. Itse asiassa se on koko kone- ja rakennuskompleksi, joka kamppailee ylimääräisen kosteuden kanssa, suojelee säätiöitä ja kellareja, mutta ei ympäröivä alue.

Seinän viemäröintityyppi on suositeltavaa saviä maaperän ja patojen olosuhteissa, kun sulatettu, sadevesi ja pohjavesi eivät voi itsenäisesti jättää rakennuksen ympärillä sijaitsevaa vyöhykettä. Putkien, kaivojen ja pistorasian monimutkainen rakenne poistaa ylimääräisen veden varsin tehokkaasti talousarviokustannuksista huolimatta.

Yksi suosituista järjestelmistä liittyy kahden järjestelmän yhdistämiseen - vedenpoistoon ja myrskyyn - kumulatiivisen kuopan alueella, joka sijaitsee yleensä talon vieressä olevan alimman pisteen kohdalla. Käytännössä muunnosta käytetään usein, kun tyhjennysputki leikataan tyhjennysventtiiliin, mutta tämä on mahdollista vain yhdessä kunnossa - jos jäteveden kokonaistilavuus ei ylitä asennettujen laitteiden laskemaa normia.

Jos poistovyöhyke sijaitsee säiliön vedenpinnan yläpuolella, on tarpeen asentaa pumppauslaitteisto. Suosittu vaihtoehto on upotettava vedenpoistopumppu, joka on sovitettu tehoon.

Pohjaveden ympärillä on kaksi vaihtoehtoa: perinteinen ja luotettavampi. Perinteinen - on putkien asentaminen soran täyttö-, suodatin- ja savilukkoilla. Sen suorituskyky on osoittautunut vuosikymmeniksi.

Luotettavampi nykyaikainen viemäröinti eroaa pohjan suunnittelusta. Koko leveydeltään on kiinnitetty geomembraani, jonka ominaisuudet eivät ole alempana savi linnaa.

Asennusprosessi on paljon yksinkertaisempi, jos vain siksi, että ei ole tarpeen tehdä laskelmia ja laskea savi "pistoke" kallistuskulmaa. Nyt lähes kaikki seinänpoisto-ohjelmat sisältävät geomembraanin käytön, koska se on luotettava, käytännöllinen, nopea ja tehokas.

Vaiheittainen tekniikka

Laitteen kuivatuksen prosessi säätiölle voidaan jakaa useaan vaiheeseen. Ensimmäinen askel on luoda projekti, joka jää parhaiten ammattimaiseen insinööriin. Hankkeessa on oltava yleiset piirustukset ja kaaviot, yksityiskohtainen kuvaus vedenpoistolaitteista, toimintasuunnitelma, arvio.

Vaihe 1: Suunnittelu ja laskutoimitukset

Normien mukaan viemärit asetetaan pitkin rakennuksen seinämiä pohjan pohjan tasolla tai alapuolella 0,3-0,5 m. Tämä estää kosteuden kerääntymisen ylemmissä kerroksissa ja aiheuttaa pohjaveden kulkeutumista alempaan tasoon. Kaltevuusparametrit ovat vakiovarusteita - 0,02 m per putki. Oletetaan, että kun otetaan huomioon normi, ero 40 metrin putkiston alun ja lopun välillä on 0,8 m (2 cm x 40). Nämä laskelmat ovat tärkeitä kaivukoneille.

Jos talo on yksinkertainen suorakaiteen muotoinen, kairrassa järjestetään vain kaksi kulmaa. Suuremmissa rakennuksissa, joissa on monimutkaisempi muoto, on 4 kuoppaa.

Laskettaessa putkilinjan kokonaispituutta, emme saa unohtaa, että se sijaitsee jonkin matkan päässä säätiöstä, eli haaran pituus pitkin yhtä seinää on vähintään 2 m pidempi kuin seinän pituus.

Jos ei ole mahdollista saada aikaan painovoimajärjestelmää, on tarpeen yhdistää pumppauslaitteisto. Valumuotomallin valinnassa painetta (veden nousun korkeus) ja suorituskyky ovat tärkeitä. Kotitalouksien mallien optimaalinen teho on 400-1000 wattia.

Vaihe 2: Materiaalien ja työkalujen valmistelu

Uusien rakennusmateriaalien markkinoille tultaessa vedenpoistojärjestelmän suunnittelusta on tullut paljon helpompaa. Polymeeriputket ja niiden varusteet, elastinen eriste, geomembraani, geotekstiilit - kaikki nämä tuotteet voi ostaa rakennuksen valintamyymälästä. Sinun ei tarvitse valmistaa, kuten ennen, erityisiä ratkaisuja vedenpitäviksi säätiöön tai katsella alueen ympärille savi erityisiä teknisiä ominaisuuksia.

Joten laitteen kaivaminen edellyttää seuraavia työkaluja:

 • tasolla;
 • punssi;
 • lapio;
 • ämpäri;
 • pikkaxe tai sorkkarauta;
 • kottikärryt;
 • takaisinsuojaus.

Pääasiallinen työkalu - kädet, mitä enemmän ne ovat, sitä nopeammin kaivetaan ja täytetään.

Putkijärjes- telmälle tarvitaan polymeeriputkia (HDPE, polyvinyylikloridi, polypropeeni) samoin kuin vastaavien materiaalien kytkennät ja kyynärpäät. Ei häiritse ja tiivistysaine ulkoiseen työskentelyyn. Jos putkien asettaminen vyöhykkeelle ei ole SNiP: n suositteleman ja matalalla syvyydellä alle jäätymisasteella, saattaa olla tarpeen tehdä keinotekoinen eristys, jotta estetään jään ja jääpistokkeiden esiintyminen.

Suodatinkerroksen laite valmistetaan geotekstiilien ja murskattujen (sora) täyttömäärällä 0,3-0,4 cm: n murto-osalla, tarvitset myös karkeaa hiekkaa. Vedeneristyskäytössä voit käyttää perinteistä bitumimuovia tai profiilikalvoa, mutta on parempi käyttää säätiön yhdistettyä tapaa.

Vaihe 3: Valitse tyhjennysputket

Erikseen keskitymme valuma-putkien valintaan, koska ne ovat pääosin tyhjennysjärjestelmän osia.

SNiP: n suositusten mukaan on mahdollista käyttää keramiikkaa, asbestisementtiä ja muovia, mutta äskettäin kahta ensimmäistä vaihtoehtoa ei käytännössä käytetä. Ne ovat raskaampia kuin polymeerianalogit ja niiden rakenne on hauraampi. Muoviputket ovat kevyitä, jotka ovat tervetulleita kuljetuksen ja asennuksen aikana, sekä vahva ja kestävä.

Putkien tuotantoon tarkoitettu materiaali - PP, HDPE ja PVC. Muoviset viemärit eivät vääristy maaperän paineen alla, ne sietävät pohjaveden aggressiivista koostumusta, kestävät pitkä käyttöikä (jopa 40-50 vuotta).

Suurin ero viemäreiden ja tavallisten putkien välillä on leikkaukset, jotka, kun ne on asetettu, sijaitsevat sivuilla. Reikien suojaamiseksi tukkeutumiselta maaperän ja lietteen palasilla käytetään tehokasta geotekstilisuodatinta. On sileitä ja aaltopahvia, toinen joustavampi ja samalla jäykkä.

Veden tyypin, osan ja asennuksen valinta riippuu maaperätyypistä ja veden tilavuudesta. Esimerkiksi jos rakennuksen rakennustyömaassa vallitsee makadama maa, ei tarvita lisätoimenpiteitä suodattimen luomiseksi - riittää kaivamaan kaivantoa ja asentamaan putki.

Savisotilaan sijoitetuista putkista on pakollista murskattua kerrosta 0,20 - 0,25 m, ja pölyissä tarvitaan ylimääräistä suojaa geotekstiilikäämityksen muodossa. Hiekkapohjaan sijoitetut rakenteet edellyttävät suurta huomiota: murskattua kiveä ja geotekstiilejä tarvitaan.

Vaihe 4: Purkulaite - Louhinta

Kun olet valmistellut materiaalia, voit aloittaa merkitsemällä paikka viemäriin. Työn laajuuden määrittämiseksi on helpompi sijoittaa tangot kaivantojen ääriviivoja pitkin ja niiden väliin piirretään merkkijono. Maavalli on vedenpoistolaitteen kaikkein työvoimavaltainen osa.

Vedä kaivannot, sinun on noudatettava alhaalla kulmakerrointa taajuusmuuttajan suunnassa. Tarkasteltaessa käytä tason ja maamerkkejä, joiden avulla on helppo määrittää korkeusero. Rinteiden normien noudattamiseen käytetään yleensä hiekkaa, joka on osa suodatinta. Muuten, kun käytetään tehdasvalmisteisia kannet, joissa on geotekstiilikerros, ei tarvita muuta "tyynyä" - melko hiekkaista.

Varustettu kaivannon pohjalla, on tarpeen kaivaa kaivoa kerääntymispaikalle ja toinen oja - siirtää vesi pois aidan yli (jos kaikkia vettä ei ole tarkoitettu kasteluun tai teknisiin tarpeisiin).

Vaihe 5: Vedenpitävä pohja kalvolla ja bitumilla

Lattian betoniosien vedeneristys on joka tapauksessa tarpeellista: vaikka kellarissa ei ole säilytystiloja tai säilytysastioita. Tiheä suojamateriaalikerros lisää betonirakenteiden lujuutta ja suojaa niitä säännölliseltä pesemältä pohjavedellä, jos viemärijärjestelmä ei selviydy niiden tilavuudesta.

Betoni on perinteisesti käytetty säätiön seinien käsittelyyn - vedenpitävien ominaisuuksiensa lisäämiseksi, sitä käytetään useissa kerroksissa. Betonirakenteiden liitoksissa voidaan lisäksi valmistaa lasikuituvahvisteita. Bitumikerroksen paksuus riippuu muninnan syvyydestä: korkeintaan 3 m on riittävä 2 mm: n bitumikerros, yli 3 m - enintään 4 mm.

Kun bitumi kuivuu, PPM on kiinnitetty koko säätölaitteen leveydelle - rullatyyppisen profiilipolymeerikalvon.

Kalliimmat PPM-tyypit on alun perin varustettu geotekstilien kerroksella. Kolmikerroksisia tuotteita on edelleen vahvistettu muovikelmulla. Kierrä telaa pitkin säätiötä, yrittäen jättää mahdollisimman vähän telakoita.

Kalvosuojan periaate on yksinkertainen: vesi imeytyy geotekstiilien läpi, törmää vedenpitävällä polyesterimateriaalilla ja putoaa putkiin.

Vaihe # 6: Putken sijoittaminen ympärysmittaan

Oletetaan, että kaivannon pohjan (2 cm / 1 m) vaadittu kaltevuus otetaan huomioon myös kaivamisen vaiheessa. Tavanomaisen putkien asennusmenetelmä näyttää tältä:

 • Hiekkakerros (0,15-0,20) m nukahtaa pohjaan.
 • Levitettävät geotekstiilit kulkevat kaivannon koko pituudelta, kankaan reunat on kiinnitetty kaivantojen yläosaan.
 • Kankaan päälle kaadetaan paksu kerros (myös vähintään 0,15 m) puhdasta raunaa. Jokaisen tapahtuman jälkeen tarkista kaltevuuden suuruus.
 • Aseta putket halkaisijaltaan 0,11-0,20 m sivuilla olevilla rei'illä, lyhyet palaset liitä ne liittimiin.
 • Jos putkissa ei ole suojaavaa kerrosta, ne on kääritty geotekstileihin ja kiinnitetty polymeerisangalla.
 • Käännöksissä, putoamispaikoissa ja viemäreiden liitoksissa järjestetään korjauskaivoja. On mahdollista käyttää laajakulmaisia ​​putkia, joissa on suojukset (lisäksi niitä tarvitaan putkilinjan huuhtelemiseen).
 • Viemärit peitetään kerroksella puhdasta raunioita (0,15-0,20 m).
 • Geotekstiilien vapaat reunat asetetaan päällekkäin päällekkäin, kiinnitystä varten ne peitetään puhtaalla jokien hiekalla (joissakin tapauksissa maaperälle).

Loppujen lopuksi, kun kaikki putket on asetettu ja tekniset kuopat on asennettu, ne täyttyvät - osa maaperästä palautetaan paikalleen, hieman puristamalla sitä alaspäin.

Asennettaessa putkia, älä unohda betonipäällysteitä - tarvittava suojaosa, joka on asennettu talon seinälle. Sokea alue - 0,5 m - 1,0 m.

Vaihe # 7: Tyhjennysaseman asennus

Yksinkertaisimmista ovat järjestelmä, jossa putki viedään pois rajoista ilman viemärikaivoja. Sen läsnäolo on kuitenkin tarpeen, jos:

 • johdettu vesi on tarpeen viljelykasvien tai istutusten kasteluun;
 • lisävarastointi on teknisen veden varmuuskopiointi;
 • Ei ole mahdollista purkaa vettä sivuston ulkopuolelle.

Jälkimmäisessä tapauksessa ne eivät usein varaudu säiliöön, vaan suodatuskaivoon, joka pohjan sijaan on varustettu tehokkaalla suodattimella, joka on valmistettu soran ja hiekan täyteaineesta.

Säiliön rakentamiseen käytetään tiiliä ja betonirenkaita, mutta erityislaitteiden valmistuksen edistymisen ansiosta on tullut yhä yleisempi asentaa valmiit tehdasastiat polymeerimateriaalista.

Kiinteä muovinen tynnyri asennetaan litistettyyn pohjaan ja peitetään maalla. Yläosassa on luukku, jonka kautta vesi ja laitteet ovat helposti käytettävissä.

Arvokkaita vinkkejä ja temppuja

Jos noudatat alla olevia sääntöjä, tyhjennysjärjestelmän toimintaongelmat ovat paljon pienemmät.

 • Viemäriputket asennetaan perustuspohjan alapäähän. Suurin sallittu askel ylös / alas on 0,3 m - 0,5 m. Jos lasket alle viemärit, pohjavesi ja sadevedet tyhjentävät järjestelmällisesti maaperän pohjan alapuolella, joka on täynnä rakennuksen sade.
 • Jos säätiötä ei voida suojata geomembraanilla, on välttämätöntä rakentaa savi linna.
 • Jätevesialueen (tyhjennysvyöhykkeen) kerääntymisen tason tulisi olla alapuolen tai kellarin puhtaan lattian alapuolella.
 • Jään hiekan täyttö on tehokkaampaa kuin "natiivi" maaperän täyttö.

Kun otetaan huomioon pohjaveden dynaaminen liike, varmista, että geotekstilit asennetaan putkilinjan asennuksen yhteydessä. Se on suojattava tiiviisti ilman aukkoja suodattimen "roll".

Ylimääräisen kosteuden poistamista tehokkaammin sekä seinän viemäröinnin yhteydessä asennetaan viemäröintijärjestelmä ja myrskyvoima asennetaan maan alla tai ulkoisesti.

Hyödyllinen video aiheesta

Kolme mielenkiintoista videota auttaa sinua oppimaan lisää viemäröintijärjestelmistä.

Hyödyllisiä tietoja vedenpoistojärjestelmien nimittämisestä:

Äänimerkit valuma-alueiden valinnasta:

Viemäröintivihjeet:

Ammattimaisesti suunniteltu ja asennettu seinäasennusjärjestelmä takaa kellarin ja kellarin suojan. Omien vesihuoltojen varustaminen, muista, että laskelmat ja hankkeen valmistelu on parempi antaa asiantuntijoille, ja voit toteuttaa suunnitelmat itse.