Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Useimmissa tapauksissa, kaatamalla säätiö talon alle, kehittäjä ei ajattele laskeakseen vuoteidensa syvyyttä, tuen aluetta ja niin edelleen. Periaatteessa me säätäisimme kaiken, ja koko laskelma tulee alas naapureiden neuvoihin ja ilmaisuihin: "He sanovat, että he pitävät sitä. Missä hän on menossa? "

Tällainen lähestymistapa ei aina ole oikein, sillä myös lähialueilla on poikkeamia maaperän ominaisuuksissa. Se ei olisi tapahtunut niin, että naapurin talo on kokonaisuus, ja seinäsi on halkeamia kaikkialla, sinun täytyy tehdä ainakin likimääräisiä laskelmia.

Kuinka laskea talon säätiön kustannukset, olen kertonut jo eräistä edellisistä artikkeleista. Tässä artikkelissa puhumme itse säätiön koosta ja ominaisuuksista.

Maaperän vaikutus pohjan syvyyteen

Säätiön valinnan riippuvuus maaperätyypistä on hyvin kuvattu artikkelissa "Säätiö vaahtobetonialustalle eri maissa" ja millaisia ​​säätiöitä yleensä, mille rakennuksille ne on tarkoitettu, sekä niiden eduista ja haitoista, kerroin artikkelissa Työn lajit alla talossa modernissa rakennuksessa.

Maaperällä on suorin vaikutus säätiön luonteeseen ja sen perustan syvyyteen.

Pylväs- tai paalusäätiön syvyyden ei ole järkevää, yleensä pylväät (paalut) asetetaan alle 30-40 cm: n jäädytyssyvyyteen, mutta aina kiinteään maahan.

Pohjalevy asetetaan syvyyteen, joka riippuu yksinomaan monoliittisen levyn paksuudesta.

Jäljellä on vielä ymmärrettävyys maaperän perustilanteiden syvyydestä maaperän tyypistä riippuen. Tällaisen säätiön syvyyden laskeminen tehdään suositustaulukon perusteella:

Maaperän kantokyvyn laskemisen laskeminen (lasketaan tarvittava tukialue)

Maaperän kantavuudelle on helppo laskea, huolimatta ilmeisestä monimutkaisuudesta ja suuresta tilavuudesta. Koko laskelma tulee alas määrittämään talon säätiön vähimmäispituus, jossa maa voi kestää talon koko massaa, mutta silti ei saa sekoittaa, saavutamme kaiken järjestyksessä.

Vähimmäispohjan perusta-ala lasketaan seuraavasti:

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikki on yksinkertaista, kaavan mukaan lasketaan säätiön vähimmäispituus maasta, todellinen jalanjälki on laskettava, kuinka paljon enemmän - riippuu kehittäjän halusta ja kyvystä rakentaa vahvuusmarginaali.

Katsokaamme nyt, mihin kaikki kauheat arvot otetaan kaavasta laskeaksesi säätiön alueen.

Työolosuhteiden kerroin γ C

Työolosuhteiden kerroin voidaan ottaa tästä taulukosta:

* - lyhyet rakennukset, joissa pituuden ja korkeuden välinen suhde on alle 1,5

** - Pitkät rakennukset, joiden pituuden ja korkeuden suhde on yli 4

Laskettu maaperän kestävyys perustuksen alla R0

Koska koko talon massa on melkein täysin riippuvainen pohjaan perustuvasta maaperästä, on tarpeen tietää erilaisten maalien laskettu vastus syvälle, joka vastaa pohjan syvyyttä.

Jos aiot syventää pohjaa 1,5 m: n tai enemmän, niin maaperän suunnitteluvastusta voidaan ottaa suoraan taulukoista.

Soraa ja hiekkaa koskeva taulukko:

Hyvin usein meillä on savi maaperä sivustolla. Savi-maaperälle voidaan käyttää tämän taulukon suunnitteluvastusta:

Näitä taulukkotietoja voidaan käyttää suoraan, kun pohja on asetettu syvyyteen 1,5 m tai enemmän. Jos perustus on sijoitettu pienempään syvyyteen, maaperän tiheys säätiön alapuolella on erilainen, minkä vuoksi maaperän muotoilukestävyys on erilainen.

Jotta laskettaisiin alle 1,5 metrin syvyyteen perustuva säätö, käytämme yksinkertaista kaavaa

Kuinka laskea talon massa säätiön F kanssa?

Tietenkin on käytännössä mahdotonta laskea koko talon täysin tarkkaa massaa. Vuoden aikana talon massa muuttuu jatkuvasti. Esimerkiksi talvella talo on vaikeampaa, koska lumi on katolla, joka myös lopulta lepää talon pohjalle.

Mutta talon likimääräinen massa, jossa on kaikki ylimääräiset kuormat, ei ole vaikea laskea, varsinkin kun jotkin arvot otetaan noin suurimmalla marginaalilla.

Mitä otetaan huomioon laskettaessa talon massaa

Laskettaessa otetaan huomioon kaikki, mikä perustuu säätiöön, nimittäin:

 • rakenteen täysi kuorma, mukaan lukien seinien massa viimeistelyyn, lattiat, katto sekä itse säätiö
 • maksimaalinen kuorma esineistä, jotka siirtävät painon talon pohjalle (portaat, takat, sisätilat jne.)

Jos sinulla on ensimmäisessä kerroksessa olevat lattiat tulvataan maahan, niiden kuormitusta ei voida jättää huomiotta. Voit jättää huomiotta myös sellaisen lattian (kalusteet, ihmiset jne.) Kuormat.

Määritä seinien massa

Jokaisella rakennusmateriaalilla on oma paino, se mitataan kilogrammoina kuutiometriä kohden. Esimerkiksi raudoitetun betonin ominaispaino on 2500 kg / m3, mikä tarkoittaa, että yhden kuutiometrin betoni painaa 2500 kg.

Rakennusmateriaalien ja -rakenteiden lämpötehokkuuden lisäyksessä 3 olevassa "Rakennustekniikan lämpötehokkuus" kohdassa SNiP II-3-79 löytyy perusrakennusmateriaalien osuus, mutta nämä ovat rakennusmääräyksiä vuodelta 1979, koska rakennusmarkkinoilla on ollut paljon uusia materiaaleja. Tässä suhteessa on fyysisesti mahdotonta kirjoittaa jokaiselle yksittäiselle alhaisen asuinrakennukselle spesifinen paino ja jopa tällainen tarkka laskelma, jossa huomioidaan laastin nivelet, kynnet, niitit jne. Paino. - epäkäytännöllinen.

Löydät helposti minkä tahansa materiaalin tietyn painon Internetissä, ja jos olet jo päättänyt 100% siitä, mitä rakentaa talosi, voit tarkistaa tietyn painon valmistajalta tai myyjältä.

Likimääräisiä laskelmia varten voit käyttää taulukkoa, jossa ilmoitetaan seinän neliömetrin paino (ei saa sekoittaa tiettyyn painoon), ja sinun on vain laskea kaikkien seinien kokonaispinta-ala ja kerrottava taulukon arvolla.

Taulukko painosta neliömetrin seinää kohti, jonka seinämän paksuus on 15 cm.

Seinien pinta-alaa tarkastellaan yhdessä ikkunan aukkojen kanssa, ts. yksinkertaisesti kerro seinän korkeutta sen pituudesta vähentämättä aukkoja. Tämä on välttämätöntä turvallisuustekijänä laskelmissa.

Laske päällekkäisyyksien osuus

Jotta ei laskettaisi massan erikseen kutakin materiaalia päällekkäisyydelle, voit käyttää likimääräistä taulukkoa, joka näyttää yhden neliömetrin päällekkäisyyden likimääräisen ominaispainon, jotta laskettaisiin koko päällekkäisyyden kokonaispaino, kerrotaan sen pinta-ala taulukon tietojen perusteella.

Tässä taulukossa lattian talousjätteiden kuormitus on jo otettu huomioon marginaalilla, minkä vuoksi on lisäksi tarpeen harkita, kuinka paljon kylpy painaa ja kuinka paljon jääkaapia ei tarvita.

Katon erityispainon laskeminen

Laskettaessa kuormaa katolta sinun on tiedettävä, mistä materiaalista se rakennetaan, sekä laske katon pinta-ala. Sitten kerro kattotaso tämän taulukon tietojen avulla:

Itsenäisen katon kuorman ohella myös lumen luoma kuorma toimii myös talvella.

Lumikuormituksen laskeminen talvella

Lumikuormituksen laskemiseksi tarvitsemme aikaisemmasta kaavasta, nimittäin katosta, jota on kerrottava taulukon tietojen avulla:

Säätöpainon laskenta

Kaikki on yksinkertaista täällä, on tarpeen laskea tilavuus kuutiometreinä koko kellarista, ts. kuinka paljon konkreettista on täytettävä, ottaen huomioon perusosan ja sitten kerrotaan tulokseksi 2500.

Miksi 2500? Koska teräsbetonilla on erityinen paino 2500 kg kuutiometriä kohden.

Lopullinen laskelma koko talon painosta

Nyt kaikki tiedot on lisättävä, eli:

 • seinän paino
 • lattiapaino
 • kattopaino
 • lumikuorma
 • perusta paino
Esimerkki täyden kuorman laskemisesta kotona kentällä:

Älä huolestu, jos laskelmissa on täysin erilaisia ​​arvoja muissa mittasuhteissa. Taulukossa on numeromittaukset - otettu päästä (likimääräinen). Ei tarvitse luottaa heihin laskelmissaan.

Lopullinen laskelma talon pohjan minimipinta-alasta

Haluaisin muistuttaa säätiön pohjan laskentakaavan ja esittää esimerkin yksinkertaisen perustan laskemisesta:

γn - Turvatekijän turvallisuustekijä, vakioarvo 1.2

R0 - pohjan alapuolella oleva maaperän kestävyys on otettu taulukosta esimerkiksi ottamalla se 2,5: een

F - täysi kuorma kotona, viimeisestä taulukosta otamme koko talon laskennallisen massan, meillä on se 150 000 kg

γC - kerroin riippuen maaperästä ja itse rakenteesta otettuna artikkelin yläosassa olevasta taulukosta, otetaan esimerkiksi 1.1

Nyt vain korvataan kaikki arvot kaavassa:

S> 1,2 · 150 000 / 1,1 · 2,5 = 65 454 cm 2

Pyöritä tulokseksi saatu arvo 66 000 cm2: een.

Älä huoli, että tällainen suuri kauhea arvo on osoittautunut, älä unohda, että tämä arvo on vähintään 2 cm: n aluetta, mutta jotta se voidaan muuttaa m 2: ksi, on tarpeen jakaa se 10 000: een.

66 000/10 000 = 6,6 m 2

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikki on hyvin yksinkertaista, talon pohjan alustan pinta-alan on oltava vähintään 6,6 m 2. Lisää - tietenkin voit. On jopa toivottavaa, että niillä on enemmän, kuten he sanovat - voimalla. Mutta vähemmän - joka tapauksessa!

Liuskajohdon pohjan alueen laskemiseksi kerrotaan riittävästi koko levitetyn nauhan kokonaispituus leveydeltä. eli Sanotaan, että koko nauhan pituus on 50 m ja leveys 0,4 m. Lasketaan maanpinnan säätiön pinta-ala kertomalla 50 * 0.4 = 20m 2. Tämä viittaa siihen, että tulevaisuuden säätiö sopii meidän asutuskotiin suurella marginaalilla lähes kolme kertaa. Tämä puolestaan ​​tarkoittaa sitä, että jalanjälki on mahdollista pienentää. Emme vähennä pituutta, todennäköisimmin, ja leveys on melko mahdollista.

Pylväsperusta laskettaessa sarakkeiden lukumäärä valitaan tällä tavalla, so. me tunnemme yhden pilarin tukialueen, meidän on varmistettava, että kaikkien pilarien kokonaispinta-ala on suurempi kuin laskettu. Mitä suurempi turvallisuusmarginaali, sitä parempi se on luonnollisesti.

Esitään yhteenveto säätiön laskemisesta

Kuten näette, paljon on kirjoitettu, mutta tämä ei johdu laskelmien monimutkaisuudesta, vaan monien erilaisten maaperän, rakennusmateriaalien jne. Vuoksi. Laskenta itse koostuu arvojen taulukoiden löytämisestä ja niiden korvaamisesta kaavalle.

Tietenkin nämä ovat hyvin likimääräisiä laskelmia, mutta niissä otetaan jo huomioon kunnollinen vahvuus, joten tehty työ riittää laskemaan yksityisen talon perustan, jossa on pieni määrä kerroksia.

Säätiön laskentamenetelmä

Säätiön rakentaminen on yksi rakenteen rakentamisen tärkeimmistä ja tärkeimmistä vaiheista - jokaisen kehittäjän on ymmärrettävä tämä. Kun kehität projektin kotona erikoistuneen yrityksen, kaikki työ kuuluu ammattilaisten harteille (kiistanalainen lausunto), jotka vastaavat kaikista suunnittelun laskelmista, mukaan lukien säätiön oikea laskenta. Tällaiset palvelut eivät kuitenkaan aina ole tyytyväisiä sen saatavuuteen ja laatuun, mutta on tarpeen tarkistaa uudelleen tarpeettomien kustannusten välttämiseksi rakennusaineiden ostamisen yhteydessä. Tässä artikkelissa yritämme kuvailla riittävän yksityiskohtaisesti säätiön laskentamenetelmää. Lisätietoja on suositeltavaa etsiä asianomaisissa rakennuskoodeissa ja yhteisyrityksissä.

Maaperä - kuinka paljon tätä sanaa!

Myös tonttihankinnan yhteydessä kannattaa sulkea silmäsi luonnonkauniilla paikalla kauniille ja kirjaimellisesti kaivaa syvemmälle - tutustua maaperän koostumukseen. Loppujen lopuksi paitsi rakennusten rakentamisen monimutkaisuus myös rakentamisprosessin aiheuttamat kustannukset riippuvat maaperän laatuindikaattoreista.

Rakennustyömaan maaperän arvioimiseksi riittää kaivaa muutamia reikiä tai porata pari kuoppaa. Miksi muutamia? Tosiasia on, että tietyissä tapauksissa, muutaman metrin sisällä, maaperä alueella voi olla erilainen, vastaavasti sillä on erilaisia ​​ominaisuuksia. Missään tapauksessa ei pitäisi luottaa naapureiden tutkimustuloksiin - se on täynnä epämiellyttäviä seurauksia!

Kaivo kaivetaan 2 metrin syvyyteen - tämä on tarpeeksi, jotta käsitys siitä, millaista maata sinun on työskenneltävä. Alla on luettelo yleisimmistä maatyypeistä, joita kohtaavat yksittäiset kehittäjät, jotka haluavat rakentaa säätiön ja talon omilla käsillään. Jo pelkästään maaperän ulkonäön, yksittäisten kerrosten syvyyden ja paksuuden osalta on mahdollista päättää, mitkä säätiö on edullinen ja mikä on parempi hylätä.

Kallioisella ja puolikiinteällä maaperällä on suuri kantavuus, joten niille pystytään lähes kaikkiin perustuksiin. Ilmeisistä syistä paalusäätiö ei sisälly tähän luetteloon. Savi, hiekka, turve, mutainen, hiekkasauma ja huokoinen maaperä kuuluvat luokkaan, joten kun rakennetaan taloa paikkaan, jossa tällaiset maaperät ovat vallitsevia, rakennustyypin tyyppi valitaan seuraavien perusteella:

 • maaperän kerääntyvän kerroksen syvyys. Esimerkiksi tällaisen maaperän kerros alkaa pinnasta ja jatkuu koko kaivon syvyydessä. On mahdollista korvata osa tällaisesta maaperästä ei-kalliorakalla - ja rakentaa nauhatalusta tai antaa etusijalle paalusäätiö;
 • pohjaveden taso. Mitä lähempänä pinnan pohjavettä, sitä enemmän asetettuja rajoituksia säätiön valinnalle. Jos ne ovat 1 m: n syvyydessä, on parasta asettaa levyasemaan etusijalle, jos se on syvempi, niin voidaan ottaa huomioon hautattuja teippiä;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys. Jos maaperä kallistuu syvyyteen, se voidaan korvata kalliolla, joko rakentaa syvennetty nauha-pohja tai antaa etusijalle paalusäätiö. Voit käyttää myös hautaamatonta pohjalaatetta.

Lisäksi on tarpeen ottaa samanaikaisesti huomioon kolme edellä mainituista maaperän ominaisuuksista.

Pohjan alueen laskeminen

Tärkeä asema tulevan rakentamisen perustaksi on jalanjäljen laskenta. Tämä työvaihe suoritetaan alla olevan kaavan mukaisesti. Laskelmien tuloksena saatu arvo on pohjan pohjan likimääräinen kokonaispinta-ala, mikä on välttämätöntä, jotta maata ei työnnetä kuorman alle. Jos puhumme kalliimpien laattojen rakentamisesta (artikkelissa vahvistuksen laskemisesta arvostamme, miten tämä ratkaisu on "taloudellinen"), voit välttää nämä laskelmat kokonaan, koska se riittää täyttämään laatta koko talon alueella, ja tämä pohja riittää kaikkien maaperän esiin tuomien yllätysten estämiseksi.

Jokainen maaperityyppi, syvyydestä, tiheydestä ja huokoisuudesta riippuen, on omat indikaattorit kuormitukselle. On itsestään selvää, että luonnonpuristamisen seurauksena maaperän suuret syvyydestä johtuvat suuret resistanssit. Joten, jos aiot rakentaa pohjan alle 1,5 m syvyyteen, niin maaperän suunnitteluvastusta on hieman erilainen. Tässä tapauksessa se lasketaan käyttäen kaavaa: R = 0,005R0 (100 + h / 3), missä R0 on lasketun resistanssin taulukkoarvo, h on pohjan syvyys suhteessa nollamerkkiin, ks. Maaperän kosteuden lisääntyminen vähentää kuormitusta.

Luonnollisesti riippumatonta laskutoimitusta varten sinun on tehtävä kallistuminen laske- malla kuormitusta rakennetusta rakenteesta, joka tulee olemaan pohjakerroksen alapuolella oleviin maaperäkerroksiin. Tämä sisältää:

 • rakenteen kokonaiskuormitus, mukaan lukien likimääräinen - perustuksesta (alla olevan taulukon tiedot);
 • rakennukseen sijoitettavien esineiden kuorma (tulisijat, huonekalut, ihmiset);
 • lumikuorman kuormituksen paino. Keskimmäiselle nauhalle oletetaan olevan 100 kg neliömetriä kohden. m katto, etelässä - 50 kg, pohjoisessa - 190 kg.

Tuloksena olevaa jalanjälkiarvoa käytetään perustuksen suunnittelussa: nauhan leveyden valinta (kiinteän alusnauhan) tai tukialueen (pylväs-, paalutyyppisten perustusten) valintaan. Harkitse 6 x 8 m: n kivirakennuksen erityistä laskentamenetelmää. Miten varusteet valitaan säätiölle, käsitellään erillisessä artikkelissa.

Säätiön laskentamalli

Oletetaan, että rakennamme kaksikerroksisen kivitalon 6 × 8 m, jonka projektiin kuuluu muun muassa yksi sisäinen laakeriseinä. Talon paino kaikkien kuormien kanssa osoittautui olevan 160 000 kg. Maaperä - märkä savi (suunnitteluresistanssi - 6 kg / cm ²). Olosuhteiden kerroin on 1. Luotettavuuskerroin on 1.2. Korvaa kaikki kaavan laskenta-arvot pohjan laskemiseksi:

S = 1,2 x 160000 / (1 × 6) = 32 000 cm2 = 3,2 m²

Nauhatasolle: Nauhan pituus on noin (6 + 8) × 2 + 6 (sisäseinä) = 34 m, nauhan vähimmäisleveys on 3,2 / 34 = 0,1 m. Tämä on vähimmäisarvo!

Jos harkitsemme kevyen puutalon perustan edellyttäen, että vähimmäispinta-ala on 1 m², sitten paaluperustan pystyttämiseen (kunkin paalun perusalaa oletetaan olevan 0,07 m², edellyttäen, että paalun pohja on halkaisijaltaan 0,3 metriä ) edellyttävät:

1 / 0.07 = 15 paalu

Mittaa seitsemän kertaa - leikkaa yksi!

Suosittelemme tarkistamaan kaiken useita kertoja ennen säätiön suoraa rakentamista. Rakenteen tulevaisuus, sen luotettavuus ja käyttöturvallisuus riippuvat myös siitä. Taloudellisilla tekijöillä on myös merkittävä rooli, mukaan lukien rakennusmateriaalien kustannukset. Yhdessä seuraavista artikkeleista opit laskemaan betoniseoksen tilavuuden ja pystyt arvioimaan säätiön kokonaiskustannukset. Haluan uskoa, että annetut tiedot olivat hyödyllisiä sinulle!

Kuinka laskea talon perusta

Kaikki talot on rakennettu tiukasti projektiin, jonka asiantuntijat kehittävät. Yksi tärkeimmistä rakennussuunnittelupisteistä on säätiön laskenta. Mutta osa rakennuksista on rakennettava itsenäisesti. Näihin kuuluvat kylpylä-, garage-huvilat ja jopa pienet asuinrakennukset. Tällaisissa tapauksissa on tärkeää valita ja suunnitella laadukas ja luotettava perusta. Lisäksi kaiken työn perustan kustannukset ovat joskus 1/3. Jos teet virheen, talon pohja uudelleenasentaminen ei toisinaan ole mahdollista ja aina kallista. Kukaan ei palauta käyttämättömiä voimia ja aikaa ollenkaan. Kuinka laskea talon perusta, valitse oikea, voit oppia tästä artikkelista.

Säätiön rooli rakentamisessa

Talon perusta on ensinnäkin perusta suunnittelulle, jonka laatu riippuu siitä, kuinka kauan rakennus rakennetaan. Kaikki talonrakentaminen kankaista hyväksytyn asiakirjan mukaisesti, jossa säätiön laskeminen ei ole viimeinen.

Oikein suunniteltu säätiö suojaa rakennusta tulvilta ja säästää laminoitujen viilutankojen talon rakentamista ja muita halkeilua ja hävittämistä. Alusta on suunniteltava kestämään talon paino ilman ongelmia ja samalla jakaa kuorma tasaisesti maan päällä.

Säätiön laskenta sisältää:

 1. Kuormituslaskenta erilaisille maaperälajille.
 2. Kuution tilavuus (määritetään, kuinka paljon rakennusaineita tarvitaan).
 3. Lasketaan säätiön kustannukset, mukaan lukien työ ja materiaalit.

Yleisimmät virheet, kun asennus pohjaan voidaan nähdä videossa:

Mikä suunnittelun perusteet valita

Puutaloiden rakentamisessa käytetään malleja:

On olemassa alueita, joissa on järkevää käyttää sekatyyppistä alustaa, esimerkiksi nauha-pinoa. Tämä on erään tärkeimmän lajin muutos. Mutta tämä on monimutkainen rakentaminen ja rakentajat yrittävät muuttaa maaperän koostumusta yhden päätyypin alla. Tällöin kuivataan suolaista ja kuivaa hiekkaa, tai osa maaperästä poistetaan yksinkertaisesti ja peitetään kuonalla, joka on upotettu betoniin.

Valitse pohja riippuen rakenteilla olevasta talosta. Mitä raskaampi muotoilu, sitä massiivisempi on säätiö. Profiilipuun tai pyöristetyn tukin talon rakentamiseen käytetään nauha- tai pylvästyyppejä. Ja nauha, hienosyöttö.

Syvyys esiintyy laskettaessa kahta päätekijää:

 1. Pohjaveden syvyys.
 2. Maaperän jäädyttäminen tulevan rakentamisen alalla.

Pohjaveden syvyydestä on keskimäärin eri maaperä:

 • Hiekkapohja - 125cm
 • Savi ja liepeä - 150 cm
 • Hiekka ja sora - 100 cm

Tämä on talon pohjan maksimaalinen esiintyminen rakennuksen GOST mukaan, mutta se ilmaisee myös esiintymistiheyden enimmäismäärän:

 • Kuiva maaperä - 70 cm,
 • Märkä, lähellä pohjavesivarastoa - 120 cm.

Jos talossa on kellarisuunnitelma, rakenteen pohjan on oltava vähintään 40 cm lattiatason alapuolella.

Kuormitukset vaikuttavat säätöön

Käytettäessä aina vaikuttavia voimia:

 1. Lataa itse suunnittelusta.
 2. Maaperän paine kuormitettuna.

Oikealla laskennalla säätiön on kestettävä talon paino, kalusteet, asukkaat, lumi ja tuuli sekä maaperän turvotuspaine. Rakennuksen paino suunnitellessa lasketaan erityisten taulukoiden mukaan, jotka osoittavat tietyn materiaalin likimääräisen painon. Laske kuinka paljon talo maksaa, koska nämä taulukot eivät ole vaikeita. Talon paino 1 cm 2 / kg pitäisi ylittää kuorman, joka voi kestää maaperän. Joten tietyille maaperälajille tämä kuorma on yhtä suuri:

 • Sora ja karkea hiekkakivi - 3,5-4,5 kg / cm 2.
 • Hieno hiekkakivi - 2-3 kg / cm 2
 • Savi kiinteä maa - 3-6 kg / cm 2.
 • Murskattu kivi - 5-6 kg / cm 2.

Laskennassa ei ole välttämätöntä unohtaa, että pohjan rakenteella itsellään on myös tietty paino. Joka tapauksessa suunnittelulaskenta on aina yksilöllistä eri paikoille ja rakennuksille.

Kaikki säätiön kuormitukset jaetaan pysyviksi (katto, seinät, lattiapalkit, vedeneristys jne.) Ja tilapäiset (lumipeite, tuuli, jne.).

Kokonaiskerroin lasketaan (itse talo, säätiö, eristysjärjestelmä) ja käytön aikana (huonekalut, asuvat ihmiset jne.).

Kuinka lasketaan säätiön kuorma

Talon koon määrittäminen ei ole vaikeaa laskea sen perustan aluetta. Tämä tehdään kuorman oikean laskemiseksi. Kuorma riippuu materiaalista, josta talo on koottu. Normaali rakennusdokumentaatio osoittaa säätiön osuuden eri materiaaleista riippuen:

 • Tiili ja betoni - 1880-2200 kg / m 3,
 • Kotikivi - 1600-1800 kg / m 3,
 • Puutalon seinien paino:
 • Runkopaneeli - 30-50 kg / m 2,
 • Bar-muotoinen, pyöristetty ja pilkottu lokero - 70-100 kg / m 2.

Kuorman määrittämiseksi on tärkeää tietää kerrosten paino:

 • Socle päällekkäisyys - 100-300 kg / m 2,
 • Pohjakerrokset - 150-300 kg / m 2,
 • Teräsbetonilattia - 500 kg / m 2.

Kattokohtainen paino:

 • Teräslevy - 20-20 kg / m 2
 • Ruberoidi - 30-50 kg / m 2
 • Levy - 40-50 kg / m 2
 • Keraamiset laatat - 60-80 kg / m 2.

Tietäen nämä tiedot, voit laskea talon likimääräisen painon.

Katsotaanpa, miten voit käyttää näitä indikaattoreita todellisen esimerkin avulla:

Suunnitelman mukaan talo on kooltaan 8x5 ja yksi sisäseinä. Rakennuksen korkeus on 3 m. Seinien pituuden selvittämiseksi: 5 + 8 + 5 = 18 m. Laskemme seinien pinta-alan: 18x3 = 54 m2.

Kellarilevyjen laskemiseksi kootaan talon pituuden ja leveyden tuote: 5x8 = 40 m 2. Alakerrassa on samat alueet kellareilla, mikä tarkoittaa myös 40 m2.

Laskettaessa katon päällekkäisyyttä sinun täytyy tietää arkin koko. Olkoon se 6 x 2 m. Pinta-ala: 6x2 = 12 m 2. Käytetään yhteensä 8 arkkia: 8x12 = 96 m 2.

Tietäen nämä numerot voit helposti laskea jatkuvan kuormituksen säätiölle. Lisäksi tämä luku olisi pyöristettävä enimmäismäärään.

Seuraava askel on laskea säätiön paino ja alue.

Säätiön ala ja paino

Laske säätiö ei ole vaikea, ota huomioon tietty esimerkki:

Talonrakennukseen valittiin nauhatyökalu, jonka pohjalla oli vain 1,5 m. Tähän luokkaan on lisättävä 50 cm maanpinnan yläpuolella. Säätiön korkeus on 1,50 + 0,50 = 2 m. Sitten lasketaan olevan pitkä: (5 + 8) x2 = 26 m. Sisäisen osion pituus on 5 m. 26 + 5 = 31 m.

Laske säätötilavuus, pituuden, korkeuden ja leveyden tuote. Leveys 50 cm, 0,5x31x2 = 31 m 2. Edellä mainittujen tietojen mukaan laskeimme säätiön painon: Betonipaino painaa 2400 kg / m3, 31x2400 = 74 400 tonnia. Säätiön tukialue on 31000х50 = 15 500 cm2.

Jos tietyntyyppisen maaperän sallitut alueet ovat korkeammat, sinun on vaihdettava alustan leveys hihnalla ja pylväiden määrä sarakkeessa. Samalla rakennuksen kokonaispaino kasvaa, joten laskelmat on aloitettava uudestaan.

Miten laskea betonia säätiölle

Jotta ylimääräisten rakennusmateriaalien hankinta ei onnistu, on tärkeää tehdä tarkka laskelma säätiön kuutiokapasiteetista. Kuution tilavuuden laskemiseksi on tärkeää ottaa huomioon kaksi tekijää: perustan tyyppi ja sen muotoilun monimutkaisuus. Jotta lukijat olisivat helppokäyttöisiä, katsomme erilaisten säätiöiden laskemista erikseen.

Ribbonpohjan kuutio-kapasiteetin laskeminen

On helpointa laskea liuskajohdon kuutio kapasiteetti. Voit tehdä tämän lisäämällä pituuden, leveyden ja korkeuden. Leveys on 50 cm, olemme jo laskeneet korkeuden yli 1,5 m. Pituus lasketaan ympärysmitta 5+ (8 + 5) x2 = 45 m. Kuumakapasiteetti lasketaan: 0,5x45x1,5 = 33,75 m 3. Pyöristämme nämä tiedot ja lisäämme 10% (marginaali), 37 betonin kupertaa.

Pylväsperustan pylvään laskeminen

Pylväsperusta voi olla erilainen muoto (ympyrä, neliö jne.). Laske esimerkiksi pyöreiden pylväiden kuutio. Tätä varten tarvitsemme seuraavat arvot: halkaisija, poikkileikkaus, sarakkeen korkeus. Alue lasketaan kertomalla Pi: n määrä x 2: n säteellä. Poikkileikkaus sarakkeelle, jonka säde on 15 cm: 3, 14 x 0, 75 m = 0,2355 m. Säteen ja korkeuden tuntemisella voit laskea tilavuus: 0,2355x1,5 = 0, 353 m 3. Tämä luku on kerrottava pylväiden määrällä säätiössä.

Tilavuuskappaleen laskeminen laattapohjalle

Monoliittisen suorakaiteen muotoisen levyn laskemiseksi sinun on tunnettava alue ja paksuus. Suunniteltu talo on kooltaan 5 x 8, joten levyn pinta-ala on 40 m 2. Asiantuntijat suosittelevat 10-15 cm: n paksuista monoliittia. Laske 10 cm: n paksuinen kuutioprosentti: 40x10 = 400 m 3.

Joustava kylkiluut valmistetaan monoliittiselle alustalle pitkin kehää. Alueen laskemiseksi on tarpeen tietää pituus ja leveys. Rakentamassa 5x8 jäykistysreunoja kiinnitin 2,5 m: iin. Tällaisten kylkiluiden leveys on 3 ja pituus 4. Kokonaispituus on tasainen: (5x3) + (8x4) = 47 m.

Laske nyt kuutio kapasiteetti. Reunan leveys on yhtä suuri kuin levyn paksuus - 10 cm, mikä tarkoittaa, että yhden reunan pinta-ala on täsmälleen 0,1 x 0,1 = 0,01 m 2. Kerro alue 47: n pituudella = 0,47 m 3.

Kuinka määritellä vahvistus ja lanka

Luodaan jäykkä ja kestävä rakenne asennuksessa raudanvahvistuksella. Sen määrä riippuu säätiön tyypistä, kuormituksesta ja maaperästä. Suureen halkaisijaltaan varustettua kartioa käytetään sellaisen alustan saamiseksi, jolla on suurempi kuormituskyky. Mutta perustuksen paino vahvistuksella kasvaa. Jos maaperä on kovaa, pohja muuttuu vähäiseksi, mikä tarkoittaa, että raudoitus vaatii vähimmäishalkaisijan.

Nauhapohjan liitososien määrä

Nauhalevyt on varustettu halkaisijalla 10-12 mm, koska rakenne itse kestää raskaita kuormituksia. Laita se kahteen tankoon riippumatta pohjan syvyydestä. Asiantuntijat suosittelevat kiinnittimen asettamista 10-15 cm: n korkeudelle. Pystysuuntaiset sauvat ilman kuormaa, joten voit käyttää halvinta.

5 x 8-kokoiselle talolle, nauhan pohjan pituus on 45 m. 4 tankoa vahvistaen kulutus on 45x4 = 180 m. Lisätään poikittain 150 cm: n ja 50 cm: n leveydellä 40 cm: n portaissa: (8 / 0,4) x0,5 = 10 m. Lisää ne pituuteen: 180 + 10 = 190 m.

Neuletiheys tarvitaan yhdelle liitokselle 30 cm. Pituus 45 m ja askel 40 cm: 45 / 0.4-112.5. Tämä luku kerrotaan yksittäisen liitännän koolla: 112,5 x 0,3 = 33,7 m neulontankaa, joka tarvitaan 1-tason säätöön.

Pylväskannan raudoituksen määrä

Pylväspohjan vahvistamiseksi käyttäen paksua raudoitusta 40 mm: stä. Horisontaalinen vahvike ei aiheuta kuormitusta, joten voit käyttää kaikkein halvempaa. Keskimäärin 4 pylväästä käytetään yhtä pylvästä. Pilarien lukumäärän tuntemisella ei ole vaikeata laskea vahvistuksen kokoa.

1,5 m halkaisijaltaan 15 cm: n jalustan rakentamiseen tarvitaan 4 sauvaa, jonka askel on 7,5 cm ja solmio 3 pisteen kohdalla. Paksua raudoitusta tarvitaan: 1,5x4 = 6m. 30 cm (yhdelle solmulle) x3 = 90 cm. Jos säätiö käyttää 20 pylvästä, numero kerrotaan luvulla.

Neuletiheys on tarpeen yhdistääksesi yhdestä varresta 3 pistettä. Tämä luku kerrotaan tangoilla ja pystysuorilla nivelillä: 3x4x30 = 72 m.

Raudoituksen määrä monoliittiselle alustalle

Tiheää, vakaata maata varten voit ottaa ohuen vahvikkeen 10 mm: iin. Raskas rakenne ja epävakaa maaperä 14 mm. Kiinnitetty ligamentti 20-30 cm: n välein.

5x8-lomakkeelle tarvitaan 27 kappaletta ja 17 kpl leveä. Koska sitominen on välttämätöntä kaksinkertainen: (17 + 27) x2 = 88. Tämä numero on kerrottava tangon pituudella, saat vahvistuksen videon.

Miten laskea säätiön kustannukset

Laskelmien jälkeen tehdään kuutioita, raudoituksen määrää on helppo laskea säätiön kustannuksella. Muottipaneelien + maanrakennusten ja laitteiden kustannukset ja kustannukset lisätään peruskustannuksiin.

Keskimäärin avaimet käteen -rakennuksen kustannukset alkavat 15 000 m 2: sta. Mutta voit pelastaa ja tehdä kaiken työn omalla kädelläsi.

Valmiin betoniliuoksen kustannukset vaihtelevat 700 ruplasta kuutiometriä kohden, mutta voit vähentää kustannuksia tekemällä itse betonia. Tätä varten tarvitset hiekkaa, soraa ja sementtiä M250 tai 400. Sementin keskimääräinen hinta 800 ruplasta. per laukku 40 kg: ssa. KamAZ hiekka maksaa 2 500 ruplaa., Riittää täyttää säätiö.

Kustannuksia vähennetään myös silloin, kun suoritetaan osittaista työtä, esimerkiksi kaivamaan kaivantoa ja tekemään muottirakenteita omiin käsiinsä ja antamaan konkreettisia luottamusta asiantuntijoille.

Joka tapauksessa sinun ei pidä säästää talon perusteella, sillä sen on oltava luotettava ja kestävä. Ja miten laskea ja ei ylity yli, kerroimme yksityiskohtaisesti.

Ribbon säätiö - omien käsien laskenta ja rakentaminen.

Ribbon säätiö - ehkä kaikkein suosituin säätiötyyppi, jota käytetään matalarakentamisessa. Tämä johtuu pääasiassa sen monipuolisuudesta, koska on mahdollista rakentaa talon lähes mistä tahansa materiaalista. Toinen kysymys on se, että se ei ole aina taloudellisesti toteutettavissa, mutta lisää myöhemmin. Mikä tämäntyyppinen säätiö on selkeästi sen nimestä. Tämä on yksittäinen rakenne tietyn kiinteän rakennusmateriaalin teipin muodossa, joka sijaitsee rakennuksen kaikkien laakerin seinien alla.

Suunnittelulla erotetaan monoliittiset ja esivalmistetut raidat. Monoliitti - valmistettu monoliittisesta raudoitetusta betonista, tehdasvalmisteinen - FBS-lohkojen tai pienten kappaleiden (tiilien, raunioiden) perusteet.

Syvyyden mukaan kaistaleperusteet jaetaan haudattuihin ja matala-haudattuihin perustuksiin, jotka mainitaan erikseen tässä...

Tässä artikkelissa sitä pidetään tarkasti upotettuna monoliittisena kaistaleena.

Tärkeimmät edut:

 • korkea lujuus ja kyky kestää huomattavaa painoa kotona;
 • korkea luotettavuus ja kestävyys;
 • kyky rakentaa itselleen;
 • mahdollisuus perustaa kellari (kellari).

haittoja:

 • merkittävät työvoimakustannukset johtuen suuresta louhinnasta ja betonityöstä;
 • merkittävät materiaalikustannukset betonille ja raudoitukselle;
 • kohtaamme sen, epäilyttävä mahdollisuus luoda laadukas säätiö ilman rakennustarvikkeiden osallistumista (puhumme tästä myöhemmin).

On mahdotonta valita syväsegmentoituja säätiöitä rakentamisen aikana orgaanisten, löysämaiden, turvesien, kyllästettyjen, kyllästettyjen (vaikkakin kausiluonteisten) savien kyllästämiseen, hienoihin ja myrkyllisiin hiekkoihin, jotka ovat erityisen alttiita kosteudelle.

Tärkeää: Ihannetapauksessa pohjaveden taso ei saa nousta lähemmäksi kuin 2 metriä pohjan pohjalle. Muutoin mahdollisuus tällaisen säätiön valitsemiseen (varsinkin massiivisen tiilitalon rakentamisen aikana) on parempaa asentaa geologisten ja geodeettisten tutkimusten aikana, koska se määritetään maaperän koostumuksella ja sen homogeenisuudella paikan päällä. Ehkä tällainen säätiö on hylättävä tai se on tarpeen tehdä viemärijärjestelmästä. Muista, että useat maaperät, kun kostutus muuttaa suuresti kantavuutta. Tämä voi johtaa surullisiin seurauksiin.

Rakennuksen tärkeimmät virheet.

 1. ihottuma eikä perusteltu laskemalla perustan nauhan tärkeimpien geometristen parametrien valinta, kuten sen korkeus ja leveys.
 2. kaatamalla betonia suoraan kaivettuun kaivantoon ryhtymättä toimenpiteisiin sen vedeneristykseen ja eristykseen;
 3. virheitä säätiön vahvistamisen toteuttamisessa ja kotitalousviestinnän asettamisessa;
 4. muut työtekniikkaan liittyvät virheet.

Nyt harkitse, miten välttää nämä kielteiset tekijät.

Nauhateoksen laskeminen.

Laskettaessa on välttämätöntä verrata toisiinsa koko talon kokonaispainoa ja itse säätiötä maaperän kantavuudella. Ensimmäisen on oltava pienempi kuin toinen, lisäksi tietty marginaali. Tämä voidaan tehdä seuraavassa järjestyksessä:

I) Tarkastele rakennustyömaa. Kaikki tähän aiheeseen liittyvät tiedot on esitetty täältä...

Saatujen tietojen perusteella hyväksymme säätiön perustan syvyyden 30-50 cm: n korkeudella kuin arvioitu pakastussyvyys. Samaan aikaan sinun on ymmärrettävä, että laskennallisesta syvyydestä lähtien sinun on noudatettava valittuja lämpöolosuhteita talossa ensimmäisellä talvella. Yksinkertaisesti sanottuna talo on lämmitettävä. Muuten, jos talo talvella on kylmä, otetaan huurteen tunkeutumisen normatiivinen syvyys.

Alustalevyn leveyden oletetaan olevan 20 cm, mikä on vähimmäisarvo, joka kasvaa tarvittaessa tulevaisuudessa.

II) Määritä talon paino, joka vaikuttaa maaperän kantajakerrokseen.

Seuraavassa taulukossa on talon yksittäisten rakenne-elementtien likimääräinen ominaispaino:

Huomaa myös, että lumikuorma, kun rinteiden yli 60 asteen kulmakerrosten oletetaan olevan nolla.

III) Laske itse säätiön paino. Talon projektista tunnemme säätiönauhan kokonaispituuden. Sen korkeus ja leveys määritellään edellä I kohdassa. Kerro nämä arvot, saamme nauhan äänenvoimakkuuden. Moninkertaistamme sen raudoitetun betonin osuudella, joka on 2500 kg / m³, ja näin saamme säätiön painon.

Lisätään tämä luku talon painoon (piste II) ja saadaan kokonaiskuormitus laakerimaalle (P, kg).

IV) Laskemme nyt kellarin B (cm) tarvittavan leveyden vähimmäisarvoa kaavan avulla:

B = 1,3 × P / (L × Ro),

jossa 1.3 on turvallisuustekijä;

P - talon kokonaispaino säätiöllä (III kohta), kg;

L on nauhan pituus (muunnettu senttimetreiksi), cm;

Ro - kantavan maaperän kestävyys, kg / cm ². Sen arvo on karkeasti otettu alla olevassa taulukossa:

Jälleen kerran huomataan, että taulukossa olevan kantokyvyn arvot annetaan normaalin kosteuden maaperälle. Kun pohjaveden taso nousee laakerikerrokseen, Ro: n arvot vaihtelevat suuresti (esimerkiksi öljyisessä savessa se voi laskea lähes kuusi kertaa ja hienolla hiekalla - lähes neljällä).

V) Jos saadun nauhan leveyden arvo on alimmillaan alle 20 cm, niin tuloksena oleva leveys on täsmälleen 20 cm. Et voi tehdä vähemmän, koska pohjan puristuslujuus ei ole taattu.

Jos saimme leveyden, joka ylittää alun perin valittujen 20 cm: n yli 5 cm: n, meidän on toistettava laskenta alkaen pisteestä III, korvaamalla uusi leveys perustuksen määrittämisen yhteydessä.

Tällaisia ​​toistuvia laskutoimituksia tehdään, kunnes nauhan leveyden kasvu on alle 5 cm. Niille, jotka ovat hieman sekaisin, annamme pienen esimerkin.

Esimerkki teipin säätiön yksinkertaistetusta laskemisesta.

Määritetään syvennetyn nauhalistan pohjan minimileveys 2-kerroksiselle tiilitalolle (ks. Kuva). Mittaa 10 x 8 metriä yhdellä tukisivulla keskellä pitkää sivua. Seinien korkeus on 5 m, päätykorkeus on 1,5 m. Seinien paksuus on 380 mm (toinen puoli tiiliä), socle- ja interflooripinnoitteet on tehty ontolevyistä, katto on metalli. Laakerointi - maaperä, jonka arvioitu jäätymissyvyys on 1,1 m.

I) Perustuen huurteen tunkeutumisen syvyyteen, käytämme syvyyteen, jossa teippi asetetaan 1,6 metrin haavalle. Aluksi nauhan leveys on 20 cm.

II) lasketaan talon paino:

1. Talon seinämien kokonaispinta-ala sekä laatikot ja sisäinen kantava partitaali (myös taitettu puoli-tiilet) miinus ikkunan ja oven aukkojen osalta ovat 212 m² ja niiden massa 212 × 200 × 3 = 127 200 kg.

2. Kellari- ja pohjakansien kokonaispinta-ala on 160 m² ja niiden massa ottaen huomioon käyttökuorma on 160 × (350 + 210) = 89 600 kg.

3. Esimerkissä olevan katon pinta-ala on noin 185 m². Sen massa metron ja lumikuorman katolla Keski-Venäjällä on 185 × (30 + 100) = 24 050 kg.

4. Summataan saadut luvut ja saamme 240 850 kg.

HUOM! Nyt voit laskea talon painoa tarkemmalla tarkkuudella käyttämällä täällä sijaitsevaa verkkolaskuria...

III) Pohjaosan paino 1,6 metriä korkea ja nauhan kokonaispituus 44 metriä ja aiemmin hyväksytty leveys 0,2 metriä on 1,6 × 44 × 0,2 × 2500 = 35 200 kg.

Talon kokonaispaino on 276,050 kg.

IV) Kun otetaan huomioon, että ruohonleikkurin R® arvo on 3,5 kg / cm2 ja alusnauhan kokonaispituus muunnetaan senttimetriin, lasketaan tarvittava leveys:

B = 1,3 × 276 050 / (4400 × 3,5) = 23,3 cm

V) Nähdään, että saatu arvo ei ylitä alun perin 20 cm: n yli 5 cm: n. Siksi laskelma voidaan tehdä tässä vaiheessa, ja se voidaan ottaa pyöristettynä pohjan pohjan mahdolliseksi leveydeksi 24 cm.

Johtopäätös: kun säätiön pohjan leveys on yli 24 cm, voimme odottaa, että tämä maaperä ylläpitää taloa sen kantokyvyn mukaan.

Nyt muutaman sanan siitä, mikä olisi, jos maaperän kantavuus oli esimerkiksi 2 kg / cm2. Sitten nauhan leveys olisi osoittautunut 40,8 cm: ksi ja sen jälkeen palaamme kohtaan III. Nauhan massa on yhtä suuri kuin 71 800 kg, joten talon kokonaispaino on 312,650 kg ja nauhan B = 1,3 × 312 650 / (4400 × 2) = 46,2 cm leveys.

Näemme, että ero 40,8 cm: n edellisellä arvolla oli jälleen yli 5 cm, joten palaamme jälleen kohtaan III laskemalla säätiön massa, koko talon ja perustaveipin vielä hienomman leveyden. Muuten tämä aika näyttää olevan 47,6 cm. Edelliseen arvoon nähden poikkeama on vain 1,4 cm, joten voit lopettaa laskutoimituksen ja hyväksy pyöristää mahdollisimman pienen 48 cm: n alapän leveyden.

Huomaa, että 48 cm on pohjan leveys eikä koko nauha. Sitä voidaan kaventaa jopa 20 cm: iin asti (se riippuu seinän paksuudesta ja lattiarakenteesta), ja pohjaan tehdään vain laajeneminen (ks. Alla olevat kuvat). Samalla periaatteella tehdään voimakkaasti kuormitettuja esivalmistettuja perustuksia FBS-lohkoista. Aluksi asetetaan laaja pohjamatot, ja jo aiemmin kapeammat perustuslohkot.

Artikkelin alussa mainittiin, että käytännöllisesti katsoen kaikki alhaisen rakennuksen rakennukset voidaan rakentaa syvälle laidalle, mutta tämä ei ole aina suositeltavaa. Katsotaanpa miksi? Ota esimerkiksi pieni puutalo, jolle säätiö laskettiin artikkelissa "Column Foundation - laskenta ja rakentaminen omin käsin" ja yritä laskea sen nauha. Näyttää siltä, ​​että sen vähimmäisolosuhteet ovat vain 7,1 cm, ja sinun on tehtävä vähintään 20 cm. Vain yksi betoni on lähes 200%, puhumattakaan kaikista niihin liittyvistä materiaaleista ja töistä. On selvää, että sarakepohja tässä tapauksessa olisi oikeampi valinta.

Niinpä laskemalla me olemme enemmän tai vähemmän kuvitelleet nyt suoraan itse tekniikasta.

Syvään monoliittisen nauhapohjan rakentamisen vaiheet.

1) Mitä kaivaa tai kaivaa?

Joskus vastaus tähän kysymykseen on hyvin yksinkertainen. Esimerkiksi, jos aiot rakentaa talon, jossa on kellari, on selvää, että sinun täytyy kaivaa kaivo. Mutta jos kellarista ei suunnitella, niin mitä sitten?

Ja sitten sinun on otettava huomioon hankkeen erityispiirteet, rakennustyömaasi, työmekanisoitumismahdollisuudet ja päättää omasta (hyvin tai kokeneemmasta rakentajasta). Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota:

 • Paikan päällä oleva maaperä, varsinkin sen virtauskyky - olette samaa mieltä, on vaikeaa kaivaa kaivantoa tasaisesti, eikä kaatua pienimmästä kosketuksesta, seinistä kuivassa hiekkapohjaisessa maaperässä. Lisäksi syvällä ja manuaalisella työllä se ei enää ole turvallinen ammatti.
 • Hedelmällisen kerroksen paksuus - tämä pätee erityisesti, jos aiot tehdä lattiat maan päällä. Hedelmällinen kerros on poistettava kokonaan, koska se pyrkii pienentämään tilavuuttaan johtuen mädäntymisprosesseista ajan myötä. Ja koska joillakin maakunnilla tämä kerros on hyvin paksu, kaivaa kaivantoa sen jälkeen, kun se täyttyy uudelleen krakkaamattomalla materiaalilla (hiekka), tulee väistämätön.
 • Nauhan pohjan vaadittu leveys on yksi asia, jos laskenta vaatii leveyden 20-30 cm ja toinen, jos se on 50-60 cm. Koko nauhan täyttäminen tällaiseen leveyteen on melko kallis yritys. Se voidaan tehdä jo laajentamisella alustalla, mutta tähän on tarpeen rakentaa muotti. On äärimmäisen hankalaa sotkeutua muottiin kapealla syvällä, joten joskus on todella helpompaa kaivaa perusta kuoppaan.

2) Sivuston valmistus ja merkitseminen.

Ennen rakennustöiden aloittamista on ryhdyttävä toimenpiteisiin, joilla pinnan sadevettä siirretään rakennuksen kohdalta. Ei ole tarpeen kaataa betonia maaperään, joka on samentunut sateen jälkeen, eikä kukaan ole vakuutettu huonosta säästä. Kun otetaan huomioon helpotus, kaivaa tarvittaessa pieniä tyhjennyshintoja.

Yritä saada tarvittavia rakennusmateriaaleja ennen louhintaan. Mitä lyhyemmän ajankohdan aikana säätiö toimii (sokea alueen rakentamiseen asti), sitä paremmin.

Tontin merkintä käsitellään yksityiskohtaisesti erillisessä artikkelissa.

3) Lisäsuunta riippuu siitä, tulemme suoraan betonista "maahan" tai muottiin.

Kun kaadetaan kaivantoon, sinun on:

 1. taso ja puhdista kaivannon pohja;
 2. asenna eristys, jos kellarin eristys vaaditaan;
 3. asettaa kaivannon, jossa on rullan vedeneristyskerros;
 4. tee betonivalmiste - kaada vähintään 5 cm vaaleaa betonia kaivannon pohjaan ja anna sen kovettua (tämä estää vahvikekerroksen vahingoittamasta vedenpitävää kerrosta ja suojaa sitä korroosiolta maaperän kosketuksesta johtuen);
 5. Asenna vahvistin hammastettuun betonivalmistukseen, asenna kotitalousviestintä;
 6. rakentaa tasoitusmateriaalipenkki;
 7. valettu betoni.

Kun kaatetaan muottiin, sekvenssi on erilainen:

 1. tasoittaa ja puhdistaa kaivannon pohja tai kaivon pohjan osa tulevan pohjan alla;
 2. kiinnitä muotti;
 3. tehdä betonituotteita;
 4. Asenna lujitushäkki, asenna kotitalousviestintä;
 5. kaada betonia;
 6. purkaa muottiin;
 7. tehdä vedenpitävä pohja;
 8. tehdä kellarikerros;
 9. täyttömaata.

Lähitulevaisuudessa erillinen yksityiskohtainen artikkeli kohdistetaan jokaisen perusrakenteen päävaiheeseen, kuten vedenpitävyyteen, eristämiseen, muottiin ja vahvikkeisiin. ne kaikki vaativat erityistä henkilökohtaista huomiota. Ja nyt muutaman yleisen suosituksen jälkeen:

 • kohdista alusta tukevasti alustaan, erityisesti jos se tehdään kaivinkoneen käytön jälkeen. Pohjan on oltava tasainen ja tiukasti horisontaalinen. Jos rakennustasoa ei ole, tarkista hydraulitaso (se maksaa penniäkään, sitä myydään missä tahansa rakennuksessa);
 • eristämiseen, käytä ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (EPS), jonka paksuus on 50-100 mm. Polyfoam ei näihin tarkoituksiin toimi. Asennettaessa eristystä kaivannossa, se voidaan kiinnittää sivuseiniin esimerkiksi muovisilla sateenvarjoilla (sienet) tai vain paksujen langankappaleiden avulla, jotka tarttuvat maaperästä XPS: n läpi. Väliaikainen kiinnittäminen ennen betonin kaatoa riittää;
 • kun kaivaa peitetään vedeneristämällä, tee riittävät päällekkäisyydet (noin 20 cm). Ylimääräinen rulla ei säästä paljon rahaa;
 • Kun asennat lujitushihnaa, käytä neuletiheyttä tai muovisia siteitä. Hitsausta ei suositella tässä tapauksessa;
 • muottien on oltava vahvoja ja luotettavia. Uppopalkki on melko korkea ja se tuntee suuren paineen betonin kaatamisen aikana. Muottien repeämisen tapaukset eivät ole niin harvinaisia ​​rakentamisen kannalta, varsinkin kun betonia tiivistetään hyvällä teollisella värähtelijällä;
 • Täytä nauha sekoittimella. Uppopalkkisidos on erittäin massiivinen rakenne, joten edellä kuvatussa esimerkissä (2-kerroksisen talon pohja 24 cm leveä) betoniseoksen määrä on lähes 17 m³. On yksinkertaisesti epärealistista kaataa ne omalla tavallisella betonisekoittimella estääkseen kertakerroksen kertymisen karsimisen;
 • kun kaadetaan, on toivottavaa käyttää tärinää betoniin, viimeisenä keinona tehdä bajonetti, jossa on terävä vahvistus. Myös paremman ilmanpoiston vuoksi voit murskata pienen koukkuvasaran muottiin, ellei tietenkin ole varmuutta sen voimasta.
 • Voit poistaa muottipesän ja tehdä vedenpitävyyden noin 3-7 päivän kuluttua kaatamisesta (se riippuu säästä - kuumempi ja kuivempi, nopeammin).
 • Maanalaisen nauhan perustuksen täyttö voidaan tehdä natiivilla aiemmin vedetyllä maaperällä kerroksittain kerrallaan tapahtuvan tiivistymisen avulla. Karkean hiekan käyttö täällä, kuten matalan pohjan rakentamisessa, ei enää ole perustavaa laatua oleva;
 • älä yritä viivyttää sokean alueen rakentamista.

Kun tämä pysähtyy. Otamme mielellämme kysymyksiisi ja erityisesti omasta kokemuksestasi kommentit.