Matalien perustusten laskeminen

Jos päätät rakentaa minkä tahansa rakenteen, niin ilman laskelmia missään. Laskenta on aina tarpeen, eikä vain tavallista kustannuslaskentaa, vaan myös toinen. Esimerkiksi muodonmuutoksen voimakkuuden laskenta ja niin edelleen. Jotta voit jatkaa säätiön laskemista, sinun on ensin määritettävä rakennettavan säätiön tyyppi. Yleensä on kolme:

Kolme ensimmäistä perustetta voivat olla joko tavallisesti haudattu tai haudattu. Laattojen perustaminen sen rakentamisella yksinkertaisesti ei voi olla perusta syvälle pohjalle.

Nyt on hieman laskelmia itse. Pääsääntöisesti suoritetaan kaksi laskentatyyppiä:

Ensimmäinen laskelma, molemmat matalat perustukset ja perustukset normaali säätiöt, tehdään sen selvittämiseksi, onko säätiö kestämään koko kuorman rakennuksesta ja samanaikaisesti ei upota eikä katkaista.

Yleensä ne eivät laske itse säätiötä, vaan laskevat sen tukialueen ja laskevat sen perusteella paineen, joka on koko rakenne, mukaan lukien itse säätiö, tukikohtaisesti. Sitten tätä painetta verrataan maaperän kantavuuteen ja tehdään sopiva päätelmä.

Matala säätiö

Mitä tulee säätiön vahvuuden laskemiseen, se laskee, ja varsinkin kun kyseessä on yksityinen rakentaminen. Tosiasia on, että jopa tavallisella, vahvistamattomalla betonipohjalla on valtava turvallisuusmarginaali, joka riittää kestämään jopa erittäin raskas rakennus kahdessa ja jopa kolmessa kerroksessa.

Nyt on muutama sana laskelmat perustusten muodonmuutoksesta. Kaikentyyppisissä perustuksissa esiintyy erilaisia ​​muodonmuutostekijöitä, sekä matalissa perustuksissa että syvissä perustuksissa. Näiden tekijöiden luonne on sama.

Jotta laskettaisiin erilaisten epämuotoisten muodonmuutosten perusta, sinulla on oltava jonkin verran erikoistuntemusta rakentamisen alalla, joka kuuluu tekniikan alan koulutukseen. Yleensä tällaisten tietämyksen puutteen vuoksi laskelmia ei suoriteta.

Jos vielä todella haluat laskea pienen perustan muodonmuutoksen perustaksi, on parasta pyytää asiantuntijoiden apua - sinun ei pitäisi tehdä sitä itse.

Mitkä ovat matalat perustukset?

Matalan pohjan on yksi perustyypeistä. Kaikki matalat perustukset voivat olla ehdollisia, sanaa "ehdollisesti" olisi korostettava ja jaettava kolmeen luokkaan:

 • Matala perustukset;
 • Matala perustukset;
 • Ei-haudattuja säätiöitä;

Ei ole mitään eroa niiden välillä, samoin kuin niiden ja normaalisti syvien perustusten välillä. Joitakin eroja on vielä olemassa, mutta niillä ei ole vaikutusta laskentaan.

Matalaa perustusta kutsutaan yleensä perustaksi, jonka syvyys on enintään 70 senttimetriä. On vain yksi poikkeus - se on pylväsperusta, joka on tehty FBS-renkaista. Koska itse rengas on korkeudeltaan 90 senttimetriä, tällaisen perustuksen syvyys on 90 senttimetriä.

Matala perustus on pylväsperustainen, jossa pylvään pituuden suhde tukevan osan leveyteen ei ylitä 4.

Esimerkiksi pylväspohja, jonka pylvään pituus on 1,5 m ja tukileveys 0,6 m, on matala perustus, mutta perustus, jonka pylvästä on 0,9 m ja tukileveys 0,2 m, ei ole perusta matala.

Kaikki säätiöt pidetään hauttamattomina, joiden syvyys ei ylitä puolta metriä.

Matalien perustusten laskeminen

Kaivuri pohjan alla

Kuten jo mainittiin, pylväs- tai nauhan matala alakerroksen laskenta ei eroa samaa laskelmaa, vaan normaalisti sisennettyä pohjaa.

Jotta laskettaisiin sen tukikapasiteetin perustana, sinun on tuotettava:

 • Rakenteen massan laskeminen;
 • Tukialan laskeminen;
 • Maaperän kantavuuden laskeminen

Rakenteen massan määrittäminen

Koko rakenteen likimääräisen painon laskemiseksi on tarpeen määrittää kyseisen rakenteen kunkin elementin paino, mukaan lukien matalan perustuksen perustukset. Rakennuksen elementit ovat:

 • Säätiö itsessään on matala;
 • Paul;
 • seinät;
 • päällekkäisiä;
 • Rafter-järjestelmä ja katto;

Kokonaismassaan sisältyvät myös komponentit, kuten:

 • Lumikuorma;
 • Lataa sisäisistä väliseinistä, ihmisistä, huonekaluista, kodinkoneista ja niin edelleen;

Jokaisen rakenne-elementin massa lasketaan sen perusteella, että voit selvittää elementtien mitat, laitteen materiaalin ja siten myös tämän materiaalin tiheyden. Mitat antavat sinulle tiedoksi tilavuuden, joka kerrottuna tiheydellä antaa massan.

Kokonaismassasta on välttämätöntä vähentää niiden elementtien massaa, joissa järjestetään erilaisia ​​aukkoja, kuten esimerkiksi seinän massa, vähentää osien tai ikkunan rakentamiseen tarvittavan kappaleen massa.

Tukialueen määrittäminen

Tukialue määritetään säätiön koon perusteella. Jos matalalla pohjalla on saraketyyppi, on mahdollista määrittää vain yhden sarakkeen jalka-alue ja laskea sitten laskentamenetelmästä riippuen joko pilareiden lukumäärä tai jätä se niin.

Jos matalan pohjan perustana on nauhatyyppi, niin tukialue on pohjan pohjan alue ja laskelma tehdään niin kuin tavanomaisen suorakulmion alue löytyy.

Tukialue voidaan ilmaista millä tahansa mittausyksiköllä, joka on helppo laskea. On suositeltavaa ilmaista se kilogrammoina neliösenttimetriä, koska useimmissa viitekirjeissä maaperän kantavuus on annettu näissä mittayksiköissä.

Maaperäkapasiteetin määrittäminen

Kuten jo todettiin, yksityisten talojen rakentamisen aikana ei ole tehty lukuisia laskelmia, erityisesti kaikki laskelmat perustusten muodonmuutoksesta. Tämä johtuu siitä, että yksityisessä talossa on yleensä suhteellisen pieni koko ja siten pieni massa.

Laskenta matalasta laakerikapasiteetista edellyttää kuitenkin. Tätä varten sinun on tiedettävä maaperän kantavuus. Maaperän kantavuuden selvittämiseksi ei ole välttämätöntä ottaa yhteyttä geologiseen palveluun - tämä voidaan tehdä itsenäisesti.

Lähes kaikki maaperät kestävät tällaisen rakenteen, eli pienen yhden tarinan tai jopa kaksikerroksisen talon, lukuun ottamatta myrkyllisiä maita ja turvealueita. Jos tällainen maaperä on sivustossasi, sinun ei pitäisi edes laskea sitä, sinun täytyy vaihtaa sitä, eli poistaa kaikki maaperä ja toimittaa uusi tai muuttaa rakennustyömaata, mikä on paljon vaikeampaa.

Joten maaperän kantavuuden määrittämiseksi on syytä ottaa kourallinen maata syvyyteen, joka vastaa perustan laskemisen enimmäissyvyyttä. Koska puhumme matalasta perustasta, maaperän näyte on otettava noin 0,7 metrin syvyyteen, eikä sillä ole merkitystä, rakennetaanko nauha- tai sarakepohja.

Kun näyte on otettu, on tarpeellista kostuttaa se runsaasti vedellä, mutta vain siinä määrin kuin maa ei ole vielä hämärtynyt eli yksinkertaisesti niin, että se on märkä. Kämmenien välissä rullaamme maata pellettiin. Pelletin paksuuden tulee olla noin 12-15 mm ja pituus noin 15 cm. Ota sitten tämä pelletti ja yritä rullata se renkaaksi.

Nyt tämän yksinkertaisen toiminnan tuloksena on mahdollista määrittää maan tyyppi ja sen kantavuus. Jos pelletti putosi erilleen pieniin osiin, meillä on hiekkomaista kangasta meidän käsiimme, jos jäljellä on pari suurta osaa tai rengas on suuria halkeamia, niin meillä on taipaleita ennen meitä.

Ja lopuksi, jos rengas osoittautui tehtyä, ja käytännössä ei ole halkeamia, tai on olemassa, mutta ne ovat pieniä, sitten käsittelemme savea.

Nyt, kun kaikki tiedot ovat tiedossa, se pysyy vain matematiikassa. On syytä muistaa, että laskemalla matalaan perustan laskentakapasiteetin mukaan laskenta suoritetaan vain, kun maaperä pystyy kestämään rakennuksen painon samalla kun se palauttaa alkuperäisen muodonsa.

Jos lomaketta ei palauteta, maaperän muodonmuutos tapahtuu, on tehtävä laskelma maaperän muodonmuutoksesta tai, kuten edellä on mainittu, itse säätiö. Tällaiset laskelmat edellyttävät kuitenkin tarkkoja tietoja maaperästä, joka voidaan saada vain laboratoriokokein, mikä ei ole yksinkertaisesti mahdollista kotona.

Laskelmien suorittamisen yksityiskohtainen selvittäminen antaa esimerkin sellaisesta laskemisesta, joka on matalan perustan maaperän kantavuudelle.

Laskentayksikkö

Peruslaskentaa varten sinulla on oltava perustiedot.

Raakatiedot

Seinät ja väliseinät

Anna talon rakentaa vaahtopaloista yhdessä kerroksessa, kun se on mitoitettu seuraavasti:

Talossa on kaksi laakeri-väliseinää, jotka on myös valmistettu vaahtolohkoista, joiden mitat ovat seuraavat:

 • Kunkin pituus on 3 m;
 • Kunkin korkeus on 4 m;

Lattialla kaikkialla on sama laite - se kaadetaan betonilla eikä se levätä pohjalle.

Pohjakerros ja kattopäällyste

Ullakkokerros on valmistettu lattiapalkkeista ja puupaneeleista. Tässä tapauksessa säteenä käytettiin palkkia, jonka leikkaus oli 100 x 200. Yhteensä 11 sädettä, joista 5,3 metriä oli kulunut. Bruce, kuten kaikki levyt ovat mäntyä.

Crate kiinteä. Se on valmistettu levyt 3 senttimetriä paksu. Hiekkaa käytettiin eristeenä, joka on hajallaan koko ullakkokerroksen päällä yhtenäisen kerroksen 5 senttimetrin paksuisena. Käytettiin myös lasivillaa.

Rafter-järjestelmä koostuu palkkeista, joissa on jakso 50 * 100. Katolla on kaksi rinteä, ja kiskot on asennettu 50 senttimetrin välein. Kummankin sauvan pituus on 5 metriä. Laatikko on tehty shakkilautajärjestelyllä levyillä, joiden paksuus on 25 millimetriä. Pinnoite valmistetaan tavanomaisen aaltoliiman muodossa.

perusta

Säätiön tehtiin teippityyppi. Haavan pohjan leveys on 40 senttimetriä. Syvyys on 70 senttimetriä.

Koko säätiö on tehty betonista, vahvistettu. Samanaikaisesti käytettiin liittimiä, joissa oli 12 mm: n osa. Lujitushäkki on rakennettu vahvikkeesta, jossa on kaksi 5-vyötärää ja 25 cm pituista hyppää. Puskurit asennettuina 50 cm: n välein.

Hihnojen välillä on toisiinsa liitetty 40 cm: n pituisia vahvistusosia, jotka on asennettu molemmin puolin 50 senttimetrin välein.

tuotannon laskennassa

Joten, laskenta olisi aloitettava etsimällä peräkkäin massojen kaikki rakenneosat rakenne. Aloitetaan säätiöllä.

Säätiön massa

Sanotaan, että perustus nauha. Löydät sen massan, sinun täytyy tietää:

 • Geometriset mitat:
 • Ainetiheys;

Opimme geometriset ulottuvuudet. Säätiön pituus on yhtä suuri kuin rakennuksen ympärysmitta, eli kaikkien osapuolten pituus. Etsi kehä:

Kaksi metriä, kaksi viittä ja kaksi väliseinää on kaksi seinää, joiden alla myös säätiö kaadetaan.

Nyt, kun tiedät, että korkeus on 0,7 metriä ja leveys 0,4 metriä, voit löytää tilavuus kolmen sivun tuotteena:

36 * 0,7 * 0,4 = 10,08 kuutiometriä.

Tämä on kuitenkin koko säätiön tilavuus, mutta koska sanotaan, että säätö on vahvistettu, on välttämätöntä vähentää tästä tilavuudesta laskettavan raudoituksen määrä.

Sanotaan, että kehyksessä on kaksi hihnaa, joista kussakin on viisi vetoa. Vahvistussääntöjen mukaan vahvikehammas ei saa kulkea noin puolen metrin kulmassa. Joten meillä on vain 4 kehystä jokaiselle seinälle. Ei ole vaikeata laskea kunkin kehyksen pituutta:

10-0.5-0.5 = 9 metriä ja

5-0,5-0,5 = 4 metriä ja kaksi 2,5 metriä. Väliseinät on yhdistetty pääseinien vahvistuskoteloon, mutta väliseinän loppuun, vahvistaminen ei myöskään ole puolet metriä.

Sitten hihnojen kokonaispituus on yhtä suuri kuin:

Koska kussakin hihnassa on viisi sauvaa, sauvojen kokonaispituus on yhtä suuri kuin:

62 * 5 = 310 metriä.

Nyt lasketaan hyppääjien pituus.

Sanotaan, että ne asennetaan puoli metriä kohden. Tämä tarkoittaa, että isommalla seinän ylä- ja alareunalla on hyppyjä:

9 / 0,5 + 1 = 19 kpl, sitten pienemmällä pinnalla oleva seinä:

4 / 0,5 + 1 = 9 kappaletta ja väliseinissä:

Sitten yksi ylävyö sisältää täydellisen hyppykytkimen:

19 * 2 + 9 * 2 + 6 * 2 = 68 kappaletta. Lisäksi kumpikin on 0,25 metriä, ja kokonaispituus on:

68 * 0,25 = 17 metriä. Tästä eteenpäin saavutamme, että horisontaalisten hyppyjen kokonaispituus koko kehyksessä on yhtä suuri kuin:

Laske nyt pystysuuntaisten hyppyjen pituus. Toisaalta on yhtä paljon kuin horisontaalisia, koska sanotaan, että ne asennetaan samassa vaiheessa. Tämä tarkoittaa, että toisella puolella on 68 pystysuoraa hyppää ja toisella puolella.

Yhteensä on 136 hyppääjä, joista jokainen on pituudeltaan 40 senttimetriä. Näin ollen hyppääjien kokonaispituus on yhtä suuri kuin:

Nyt lasketaan raudoituksen kokonaispituus kaikkien pituiden summana:

310 + 34 + 54,4 = 388,4 metriä.

Nyt, kun tiedetään vahvistusosan osa ja pituus, voimme löytää tilavuuden, jota käytämme koulun kaavaa sylinterin tilavuuden selvittämiseksi, koska leikkausalue kerrotaan pituudella. Jotta saisit tietää poikkipinta-alan, sinun on käytettävä ympyrän alueen kaavaa. Lue alue:

3,14 * 0,000036 = 0,00011 neliömetriä.

Nyt moninkertaista koko ankkurin pituus ja saat äänenvoimakkuuden:

0,00011 * 388,4 = 0,04 kuutiometriä.

Vähennä tämä luku säätiön kokonaistilavuudesta, saamme:

10.08-0.04-0.04 = 10 kuutiometriä. Toinen luku, 0,04, otti huomioon, että kulmat vahvistetaan myös, mutta raudoituksen tankoja ei taivuta oikeaan kulmaan, vaan kaareutuvat ja syötetään kolmasosa kunkin seinän pituudesta, minkä vuoksi ne eivät saisi saavuttaa kulmaa itse kehyksessä.

Täten saimme selville, että säätiö koostuu 10 kuutiometriä sementistä, jonka tiheys on noin 2500 kiloa kuutiometriä kohti ja 0,08 kuutiometriä rautaa, jonka tiheys on 7800 kiloa kuutiometriä kohden. Tietäen tämän, voit helposti löytää sen massa:

10 * 2500 = 25 000 kiloa, ja

0,08 * 7800 = 624 kiloa, sitten säätiön kokonaismassa on 25624 kiloa.

Lattian massa

Koska sanotaan, että lattia on betonia, mutta se ei ole perustana, se tarkoittaa, että sen painoa ei pitäisi ottaa huomioon, koska se ei aiheuta painetta pohjan tukipinnalle. Useammin lattia riippuu perustuksista, toisin sanoen se riippuu niistä tai pohjasta, mikä puolestaan ​​siirtää kuorman säätiölle. Meidän tapauksessamme ei ole tarpeen ottaa huomioon lattian massaa.

Massseinät

Meidän tapauksessamme seinien massa koostuu kahdesta massasta:

 • Lohkojen massat;
 • Sementtilaastin massat.

Sementtilaastin massaa voidaan jättää huomiotta, koska se ei ole liian suuri verrattuna lohkojen massaan. Samalla tavalla oli mahdollista toimia säätiön laskennassa, jossa vahvistuksen massa otettiin huomioon. Lähinnä aina perustusten laskennassa ei myöskään oteta huomioon vahvistuspainoa, joka korvaa sen tilavuuden betonin tilavuudella.

Lohkojen massa havaitaan vaahtolohkojen lukumääränä kerrottuna yhden lohkon massalla. Sitten löydämme käytettyjen lohkojen kokonaismäärän, koska kaikkien seinien kokonaispinta-ala jaettuna yhden lohkon peittoalueella. Toinen arvo riippuu siitä, kuinka lohko menee.

Sen mitat ovat seuraavat:

 • Pituus 60 cm;
 • Korkeus 30 cm;
 • Leveys on 20 senttimetriä;

Jos lohko putoaa reunaan, sen peittoalue on yhtä suuri kuin:

0,6 * 0,3 = 0,18 neliömetriä, ja jos se on tasainen, niin se on yhtä suuri kuin:

0,6 * 0,2 = 0,12 neliömetriä.

Anna lohkon olla tasaiset. Sitten löydetään seinien kokonaispinta-ala, kun kunkin seinän pituus kerrotaan korkeudella:

10 * 4 + 10 * 4 + 5 * 4 + 5 * 4 + 3 * 4 + 3 * 4 = 144 neliömetriä. Koska yksi lohko, joka sijaitsee kulmassa, kattaa sekä yhden seinän alueen että toisen alueen, ei olisi syytä ottaa huomioon sitä, koska sementtiä ei otettu huomioon nivelissä, oletamme, että nämä ovat kahta eri lohkoa.

Nyt jaamme tämän alueen yhdellä korttelilla ja saamme lohkojen lukumäärän:

144 / 0,12 = 1 200.

Yhden vaahtolohkon paino on keskimäärin 17 kiloa, pyöristettynä 20: ksi, jolloin saadaan seinien kokonaispaino:

Päällekkäinen paino

Sanotaan, että kaikkiaan 11 palkkia, joiden leikkaus oli 200 x 100 senttiä, oli kulunut 5,3 metriä. Näistä tiedoista on helppo löytää palkkien tilavuus:

0,2 * 0,1 * 5,3 = 0,106 kuutiometriä - yksi palkki, sitten:

0,106 * 11 = 1,166 kuutiometriä kaikki palkit.

Etsi kaikki levyt. Sanotaan, että laatikko on kiinteä, mikä tarkoittaa, että koko talon pinta on peitetty levyt 3 tuumaa paksu, niin löydämme levytilaa:

10 * 5 * 0,03 = 1,5 kuutiometriä.

Sitten puuradan kokonaistilavuus on yhtä suuri kuin:

1,5 + 1,166 = 2,666 kuutiometriä, ja siten niiden levyjen massa, joiden tiheys on 800 kilogrammaa kuutiometriä kohden (koska kaikki puiset elementit ovat mäntyjä):

Nyt laskemme hiekan massan, ja laskemme sen tilavuuden. Sanotaan, että koko päällekkäinen alue peitetään hiekalla ja paksuus on viisi senttiä. Tiedät alueen ja paksuuden, löydät tilavuuden:

5 * 10 * 0,05 = 2,5 kuutiometriä. Hiekka-aineen massan tiheys on noin 1500 kilogrammaa kuutiometriä kohden, sitten lasketaan hiekan massa:

Tämän jälkeen ullakkokerroksen kokonaismassa on:

Katon massa

Sanotaan, että katto on kaksinkertainen, mikä tarkoittaa, että laite tarvitsee paria kattotuolia. Sanotaan myös, että niiden välinen etäisyys on 0,5 metriä, joten ei ole vaikeata laskea kuinka monta paria kattotuoleja se otti:

10 / 0.5 + 1 = 21 paria kattotuolia, jokainen raft on 5 metriä pitkä, mikä tarkoittaa, että telojen kokonaispituus on:

Raiteiden osuus on 100 * 50, joten kaikkien kannattimien tilavuus on yhtä suuri kuin:

0,1 * 0,05 * 210 = 1,05 kuutiometriä.

Laske nyt levyjen määrä. Sanotaan, että laatikko on tehty ruutupuutarhasta. Tämä antaa oikeuden olettaa, että puolet koko kattoalueesta katetaan levyillä eli puolet kahdesta rampista. Tämä tarkoittaa, että levyt kattavat kokonaan yhden katon kaltevuuden. Jäljellä on vielä tietää kaltevuuden koon.

Koska sanotaan, että sauva on pituudeltaan 5 metriä, voimme olettaa, että rinteen korkeus on täsmälleen viisi metriä, se on yhtä pitkä kuin suuremman seinän pituus, sitten verkko on 10 metriä. Sitten lasketaan kulmakerroksen alue ja vastaavasti kaikkien levytila:

10 * 5 = 50 neliömetriä.

Nyt löydämme levytilojen määrän, koska alue kerrotaan levyn paksuuden mukaan:

50 * 0,025 = 1,25 kuutiometriä.

Tällöin katon puisen osan kokonaistilavuus tulee olemaan:

1,25 + 1,05 = 2,3 kuutiometriä.

Tietäen mäntyjen tiheyden laskemme massan:

Laske nyt liuskan massa. Vakion kahdeksan aallon levyn arkki on pituudeltaan 175 senttimetriä ja leveydeltään 113 senttimetriä.

Tämä tarkoittaa, että samassa pystysuorassa rivissä yksi ramppi sopii kaikkiin:

5 / 1,75 = noin 3 lehtiä. On välttämätöntä pyöristää, jotta jäisi pohja senttimetriä 15: een ja jotta kaikki liuskekivet päällystettäisiin päällekkäin.

Sitten yksi vaakarivi tulee olemaan arkkeja:

10 / 1,13 = 10 arkkia. Täällä myös pyöristetty johtuen päällekkäisyydestä.

Sitten yksi arkki tarvitsee arkkeja:

10 * 3 = 30 arkkia, ja vastaavasti kahdelle:

30 * 2 = 60 arkkia arkkia.

Yksi tällainen liuskekivi, jonka paksuus on 5,3 millimetriä, painaa noin 23 kiloa ja laskee koko liuskekiven massan:

Nyt voit laskea katon kokonaispainon:

Rakenteen kokonaismassa

Kun kaikkien rakenteellisten elementtien massat löytyvät, voit määrittää koko talon kokonaismassan massojen summana

25624 + 24000 + 5882.8 + 3220 = 58726,8 kiloa, eli noin 60 tonnia.

Tukialueen määrittäminen

Alapatustukea määritettäessä on välttämätöntä ymmärtää, mitkä alue on laskettu. Jos säätiö on nauha, meidän on tarkasteltava suorakulmion alaa, jos sarakkeen, sitten yleensä alue on yhtä kuin neliösumien summa.

Jos perustus on pylväs ja tehty putkista, tukialue löytyy piireiden alueiden summasta ja niin edelleen.

Meidän tapauksessamme sinun on löydettävä suorakulmion alue, koska pituus kerrotaan leveydellä.

Säätiön pituus on yhtä suuri kuin ympärysmitta eli 36 metriä. Säätiön leveys on annettu ja se on 0,4 metriä, sitten löydämme tuen alueen:

36 * 0.4 = 14,4 neliömetriä tai 144 000 neliösenttimetriä.

Maaperäkapasiteetin määrittäminen

Koska olemme jo määrittäneet maaperän tyypin, meidän on vain tarkasteltava sen kantavuutta taulukossa. Oletetaan, että meillä on kangasta ja sen kantokyky on noin 2 kiloa neliösenttimetriä kohti.

Säätiön laskenta

Nyt kun tiedetään massa ja kantavuus, siirry laskentaan kantavuuden perustan. Sitä tehdään näin: tuloksena oleva massa otetaan ja jaetaan tukialueelle, me painetaan talosta ja lisäämme paineita huonekaluista, ihmisistä ja lumikuormituksesta.

Tuloksena saadaan kokonaispaine paikan päällä:

60000/144000 = 0,4166 kiloa neliömetriä kohden.

Lisätään tähän numeroon ihmisten huonekalujen massa ja niin edelleen, joka on noin 0,018 kiloa neliösenttimetriä kohti, saamme:

0,4166 + 0,018 = 0,4346 kiloa neliösenttimetriä kohti. Lisää lumikuorma:

0,4346 + 0,02 = 0,4546 kiloa neliösenttimetriä kohti.

Koska maaperän kantavuus on 2 kiloa, talon kohdalla oleva paine ei riitä aiheuttamaan luota tai muodonmuutosta, mikä tarkoittaa, että tällainen rakenne ja säätiö sekä talo voidaan rakentaa turvallisesti. Jos paine osoittautuu korkeammaksi kuin laakerikapasiteetti, peruskorjausalue yksinkertaisesti kasvaa yleensä.

Matalien perustusten laskeminen

Matalan pohjan laskeminen on välttämätöntä sen geometristen ulottuvuuksien selventämiseksi ja perustan tyypin valitsemiseksi. Se laskee kolmen tekijän laskemiseen: rakennuksen paineen suuruuden maaperään, maaperän paineen voiman ylikuulumisen seurauksena ja perustuskehyksen voimakkuuden määrittämisen.

Rakennuksen kuorma on joukko lähetettyjä kuormia yksinkertaistetussa laskelmassa - koko rakenteen massa, joka on yli 1 m 2 alapinnan alemmasta tasosta. Paisumisen muodonmuutosvoima määräytyy tietyn tyyppisen maaperän vertailuarvoksi. Kehyksen lujuus riippuu perustuksen ja käytettävän vahvikkeen geometriasta.

Rakennuksen kuormituslaskenta

Jotta rakennuksen massa laskettaisiin, on oltava hanke, jossa otetaan huomioon rakennuksen, materiaalien, rakentamisen ja sen muiden ominaisuuksien koon. Pohjaan kohdistuvan kuorman laskenta suoritetaan ottaen huomioon talven lumikuorma. Laskentamenetelmä on yksinkertainen: rakenteen yksittäisten rakenneosien massat lasketaan, tiivistetään ja jakautuvat kellarijalanjälkeen. Määritä tämäntyyppisen maaperän maaperän ominaiskäyrän kestävyys R0 ja vertaile sitä tietyn kuorman N saadun arvon kanssa. Jos R0

Esimerkki laskelmasta: tiilinen yksikerroksinen talo, jonka koko on 10x8 m, ja seinät ovat täyteläinen punatiilinen 0,4 metriä leveä seinät, joissa on vahvistettu betonilattia ja puiset katto-katot. Kattospoileri, peitetty ammattimaisella lattialla. Rakentaminen on suunniteltu raskas loemaiselle maaperälle, alue on Moskova.

Edellä olevan laskentamenetelmän mukaan kuorma on N = 23 t / m 2.

Frosty turvotus ja valikoima matala kellari

Käsiteltävä "karkottavaa maaperää" ohjaa monia. Yritetään selvittää, mikä se on. Eri maaperällä on erilainen kyky kerätä kosteutta. Karkea hiekka, kiviä ei pidä vettä, ja savi päinvastoin sitoo sen, muuttuu muoviksi ja pysyy kosteana pitkään. Jäätymisvesi laajenee, kun taas paljon kosteutta sisältävä maaperä kasvaa kokoa. Tätä ilmiötä kutsutaan "huurteiseksi turvotuksi".

Hiukkasten koostumuksesta ja koosta riippuen maaperä voidaan jakaa 5 ryhmään - ne luetellaan taulukossa 1.

Maaperäryhmästä riippuen matalan pohjan rakenne valitaan piirustuksen mukaan ja sen mitat, syvyys ja korkeus määräytyvät. Laske alapinnan alapinnan ala Af.

Matala peruslaskenta esimerkki

Kaavan (3) mukainen huokoisuuskerroin:

jossa ρs - maaperän kiinteiden hiukkasten tiheys, t / m 3, hiekkapyyhkeelle otamme ρs= 2,67 t / m 3

Maaperän tyynyn kosteusaste:

Siten saatuihin fysikaalisiin ominaisuuksiin perustuen päätelemme, että hiekkavyöhykkeen materiaali on keskikokoisen tiheän hiukan hiekkaa, hieman kostea.

Määritä maaperän mekaaniset ominaisuudet taulukkoihin 4, 5 [1]: R0= 500 kPa, Cn= 1 kPa, φn= 35 0, En= 30 MPa

3.3 Yksittäisen nauhan pohjan määrittäminen

Pohjakerroksen mitat riippuvat pääasiassa säätömaalien mekaanisista ominaisuuksista ja perustuksesta siirrettyjen kuormien luonteesta kuorman siirrettävälle tukijärjestelmälle. Säätiön mitat on valittava siten, että ehto:

eli arvioitu sade ei saa ylittää sallittua.

[1,2]: n mukaan tämä ehto täyttyy, kun seuraava ehto täyttyy:

Seinän alapuolisen kellarikerroksen mitat määritetään pituudeltaan 1 lineaarisella metrillä peräkkäisen approksimaation menetelmällä.

Arvioitu kuormitusarvo Fv= 120 kN.

Kuva 2 - Suunnittelukauden nauha

Määritä ainoan nauhalevyn alue kaavalla:

Jalkojen leveys määritetään kaistaleen alapuolella kaavalla:

Määritä laskettu vastus kaavalla:

jossa gC1 ja gC2 - työoloja koskevat kertoimet, ottaen huomioon eri maaperän työn ominaisuudet perustusten pohjalta ja jotka on otettu taulukon 16 mukaisesti [1].

k - kerroin otettu: k = 1,1 - koska maaperän lujuusominaisuudet otetaan normatiivisten taulukoiden mukaan;

KZ - kerroin otettu kZ= 1, kun b I II - maanalaisen pohjaveden alapuolella sijaitsevat maaperän ominaispainon keskiarvot lasketaan (pohjaveden läsnä ollessa määritetään ottaen huomioon veden painotusvaikutus) ja jalustan yläpuolella kN / m 3;

Maaperän tyynyn ominaispaino määritetään ottamatta huomioon veden painotustoimintaa, ts.

Koska pohjan pohjan yläpuolella olevan maan paksuus on yhtenäinen, g I II määritellään seuraavasti:

CII - maaperän erityinen tarttuvuuden laskettu arvo, joka sijaitsee suoraan pohjan pohjan alla, kPa;

db - kellarin syvyys - etäisyys suunnittelusta pohjaan, m;

Mg, Mq, Mkanssa - taulukon 17 mukaisesti otetut mittaamattomat kertoimet [1]

d1 - perusteettomat rakenteet tai syvyys ulko- ja sisäpohjasta kellarikerroksesta:

hCF - kellarin lattiarakenteen paksuus, m;

gCF - kellarikerroksen rakennuksen ominaispainon laskennallinen arvo, kN / m 3.

Määritämme b: n arvon2 kanssa R1= 509,65 kPa

Hyväksy pohjalevyn leveys b = 0,8 m.

Määritä maan R laskettu vastus2 ottaen huomioon säätiön hyväksytyn leveyden:

Todellinen paine perustan alapuolella:

Täyttömassan paino Gg= ΣVg∙ γg= 1 ∙ 0,1 ∙ 3 ∙ 16,9 0,95 = 4,82 kN / m 3

Päällekkäiskuorma P1 = 30kN

Ota tasaisen kuormituksen voimakkuus maapintaan q = 10 kN / m². Vaihda tämä hajautettu kuorma fiktiivisellä kerroksella maaperää:

Kaavalla on maaperän aktiivinen paine kellarikerroksessa

maaperän täyteaineen ominaispiirteet kellarissa käytetyissä sinusioneissa:

Laske syntyvän aktiivisen paineen olkapää pohjan pohjalle

Maadoitusvastus

Etsi eksentrisyys b = 0,8:

Koska kellarikerroksen koko voidaan määritellä eksentrisesti - puristetuille perustuksille.

Säätöpohjan vastushetki

Edge-paine on yhtä suuri

Täyttömassan paino Gg= ΣVg∙ γg= 0,6 ∙ 1 ∙ 3 16,06 = 28,91 kN / m 3

Ota tasaisen kuormituksen voimakkuus maapintaan q = 10 kN / m². Vaihda tämä hajautettu kuorma fiktiivisellä kerroksella maaperää:

Kaavalla on maaperän aktiivinen paine kellarikerroksessa

maaperän täyteaineen ominaispiirteet kellarissa käytetyissä sinusioneissa:

Laske syntyvän aktiivisen paineen olkapää pohjan pohjalle

Maadoitusvastus

Säätöpohjan vastushetki

Tällöin säätiön pohjan koko valitaan oikein.

Matala perustuslaskelma

Kaistaleen leveyden laskeminen matala

Matala perustan kaistaleen laskeminen perustuu taloyhtiön yksikkökuormituksen määrittämiseen yksikköalueella ja maaperän kantavuuden perusteella säätiön alapuolella. Samaan aikaan maaperän kantokyvyn tulisi olla suurempi kuin talon erityinen kuormitus vähintään 30% (turvallisuuskerroin):

rakennuksen kokonaispaino * 1.3 = maaperän kantavuus

Maaperän kantavuus puolestaan ​​määritellään kaavalla:

maaperän kantavuus = pohjan leveys * perustan pituus * suunnittelu maaperän kestävyys

Niinpä matalimman perustan nauhalistan leveyden laskemiseksi on tarpeen laskea talon kokonaispaino, määrittää pohjan pituus ja maaperän rakenteellinen vastus.

Talon kokonaispaino koostuu itse talon painosta, huonekalujen ja laitteiden painosta, lumi- ja tuulikuormituksesta.

Koko talon paino koostuu seinien painosta (taulukko 1), lattian painosta (taulukko 2) ja katon painosta (taulukot 3,4,5)

Rakennuseinät, joiden paksuus on 150 mm

Lokit ja puutavarat

Solukerroksen lohkot, joiden tiheys on 500-600 kg / m 3, paksuus mm 200, 250, 300, 350

100-120; 125-150; 150-180; 175 - 210

Paksun savibetonin paksuus 350 mm

Kuonan betonipaksuus 350 mm

Vahvistettu betonipaksuus150 mm

Kiinteä tiili tiilet, 250 mm, 380, 510 mm paksu

450-500; 700-750; 900-1000

Esimerkki laskelmasta. Suunnitelmissa on rakentaa yksikerroksinen talo, jonka pinta-ala on 10 * 10 m ja sisäseinämä, katon korkeus on 3 m. Sitten koko talon seinät ovat:

S = (10 * 4) * 3 + 10 * 3 = 150 m 2;

Edellyttäen, että se on suunniteltu rakentamaan tiilitalon, jonka paksuus on puolet tiilistä, valitse sopiva arvo taulukosta. Saamme, että kaikki talon seinät antavat kuorman:

750 kg / m 2 * 150m 2 = 112500 kg

Kuormitusta talon seinistä lisää kuorma lattialta.

Päällekkäisyyksien tyyppi

Ominaispaino, kg / m 2

Alakerta puupalkkeihin, eristys, tiheys jopa 200 kg / m 3

Sama, eristys tiheys 300 kg / m3

Sama, eristys tiheys jopa 500 kg / m3

Säilytä lattiat puupalkkeihin, eristys, tiheys jopa 200 kg / m3

Sama, tiheys jopa 300 kg / m3

Sama, tiheys jopa 500 kg / m3

Esimerkki laskelmasta. Hyväksymme ullakkokerroksen, jonka tiheys on 300 kg / m 3 ja kellarikerroksinen betonilattia. Yhden kerroksisen talon pinta-ala on 100 m 2, kerrosten kokonaispaino on:

100m 2 * 150kg / m 2 + 100m 2 * 500 kg / m 2 = 65 000 kg

Talon painon lisäksi sinun on lisättävä kuormaa katosta, joka koostuu katemateriaalien painosta ja kateaineiden painosta. Laske ristikkojärjestelmän paino auttaa taulukkoa

Puun koko

Pituusmäärä m 3, pituus 6 m

Puun määrä, 6 m pitkä, m 3

Laitteen koko, mm

Levyjen määrä m3, pituus 6 m

Yhden levyn tilavuus, m 3, pituus 6 m

Katteen osuus materiaalista riippuen.

Kattotyyppi

kg / m 2

Galvanoitu teräs, ammattilevy

Katon painon laskemiseksi otamme pohjan 120 m 2: n projisointialueen katon kaltevuuskulmalla 30 0.

Esimerkki laskelmasta. Oletetaan, että ristikkojärjestelmä vaatii 32 levyä, joiden koko on 200 mm * 50 mm ja 10 palkkia 150 mm * 100 mm. Erikoispakan paino 500 -550 kg / m 3 lasketaan rautasien paino:

((32 * 0,06) + (10 * 0,09)) * 500 = 1410 kg.

Lisätään kateaineen paino, esimerkiksi onduliini:

150 m 2 * 4 kg / m 2 = 600 kg

Katon kokonaispaino:

1410 kg + 600 kg = 2010 kg

Talon lunta kuormitetaan rakentamisen ilmastollisen alueen (taulukko 6) mukaisesti.

Ilmastontuotantoalue

kaupunki

Lumikuorma kg / m 2

Astrakhan, Chita, Blagoveshchensk

Rostov-on-Don, Krasnodar, Khabarovsk

Moskova, Tambov, Yekaterinburg

Pietari, Yaroslavl, Kemerovo

Perm, Salekhard, Nizhnevartovsk, Magadan

Kamchatan itärannikolla

Yksityiskohtainen kartta lumikuormasta löytyy SNiP 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset"

Taloamme rakennetaan Rostov-on-Don (II ilmastoalueella), joten otat lumikuorman:

120 m 2 * 120 kg / m 2 = 14 400 kg

Tuulikuorman laskemiseksi käytä SNiP 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset" taulukot ja kaaviot tai käytä käytännössä usein käytettyä kaavaa:

rakennusalue * (15 * talon korkeus + 40) = tuulikuorma

100 m 2 * (15 * 7 + 40) = 14 500 kg

Seuraavaksi sinun on laskettava kuorma siitä, mikä täyttää talon - huonekalut jne. Tämä auttaa taulukkoa 7

rakennus

Kuormitus kg / m 2

Asunnot, makuusalit, hotellit, lastentarhat. loma-asuntoja

Hallintorakennukset, koulut

Tieteellisten, lääketieteellisten ja oppilaitosten toimistot ja laboratoriot

Kirjaston lukutilat

Kahvilat, ravintolat, ruokalat

Konsertti, urheiluhallit

Sovitetaan päälle mahdollisten väkijoukkojen kanssa

Rakennamme asuintaloa, joten hyödynnämme hyötykuormaa:

100 m 2 * 195 kg / m 2 = 19 500 kg

Joten saimme kaikki numerot, joita tarvitaan kaistaleen leveyden laskemiseen:

Talon seinämän paino 10 m * 10 m yhdellä poikittaisella nauhalla112500 kg

Lattian paino 65 000 kg

Kattokorkeus 2010 kg

Lumikuorma 14 400 kg

Tuulikuormitus 14 500 kg

Hyötykuorma 19 500 kg

Talon kokonaispaino on 227.910 kg.

Korvaa nämä numerot kaavassa:

kokonaispaino kotona * 1.3 = maaperän kantavuus (1)

Maaperän kantavuus puolestaan ​​määritellään seuraavasti:

maaperän kantavuus = pohjan leveys * perustapituus * suunnittelu maaperän kestävyys (2)

Näiden kahden kaavan avulla on helppo laskea nauhan pohjan leveys:

Säätiön leveys = (kokonaispaino * 1,3) / (pohjan pituus * suunnittelun maaperän kestävyys) (3)

Laskennallinen maaperänkestävyys otetaan taulukosta 8 (tiivistelmä taulukosta SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakennelmien perustukset"

Maaperän tyyppi

Arvioitu maaperän kestävyys, kg / cm 3

Karkeat soramakivet hiekka-aggregaatilla

Karkeat soramakivet (raunioina) silty-saviaggregaatilla

Karkea sora (puu) hiekka-aggregaatilla

Karkea sora (puu), jossa sitsi-savi-aggregaatti

Keskipitkä hiekka

Hieno kosteushiekka

Hieno märkä ja tyydyttynyt hiekka

Pölyinen kosteus hiekka

Pölyinen märkä hiekka

Jauhemaisen veden hiekka

Savi (riippuu huokoisuudesta ja juoksevuudesta)

Laippa (riippuu huokoisuudesta ja juoksevuudesta)

Savi on tiheää (juoksevuudesta riippuen)

Keskitasoinen savi (riippuvuudesta riippuen)

Muovisäiliö (riippuvuudesta riippuen)

Savi kyllästetty vedellä (riippuu juoksevuudesta)

Saadut tiedot korvataan kaavalla (3):

Pohjan leveys = (227,910 * 1,3) / (5000 (perusta pituus cm) * 1 kg / cm 2 (veden kyllästämiseen tarkoitetun saven arvo))

Saavutamme riittävän leveyden pohjan 59,6 tai 60 cm.

Muista, että säätiön leveyden on välttämättä oltava suurempi kuin seinämän leveys.

Edellä olevasta laskelmasta on selvää, että suurin vaikeus on maaperän suunnitteluvastuksen määrittäminen rakennustyömaalla. Jos kokemusta ei ole, niin on parempi tilata geotekninen tutkimus.

Syvyyden asettaminen nauhalevystä

Määritettäessä syvyyteen asettamista varten nauhan jalka voidaan ohjata taulukolla 9

maa

Pohjan syvyys cm

Kivinen maa

Hiekka, hiekkasauma, siipi

Alhaisen syvyyden syvyyden syvyys riippuu pohjaveden korkeudesta, maaperän kallistumisasteesta ja maaperän jähmettymisestä. Mitä suurempi maaperän jäädyttämisen syvyys on, sitä enemmän vettä maaperässä on ja mitä lähempänä sitä pinta on, sitä voimakkaammat pakkasteet ovat. Nämä voimat työntävät pohjaa pinnalle ja puristavat sen sivuilta. Näiden voimien vaikutuksen vähentämiseksi nauhalevy on syvennettävä. Mutta on olemassa kustannustehokkaampia tapoja käsitellä maaperän roiskua. Se on säätiön ja maaperän eristäminen, maaperän kuivatus säätiön ympärillä, ei-tulenkestävän materiaalin (karkean hiekan) tyynyn luominen perustuksen ja sen ympärillä.

Jos työmaallasi oleva maa on erittäin kuoppaista tai pohjavesi on liian korkea, voi olla syytä kieltäytyä käyttämästä matalaa pohjapohjaa paalun tai paalutuksen hyväksi.

Miten tehdä matala nauha-säätiö omalla kädelläsi? Kodin matalien perustusten rakentaminen ja laskeminen

Ribbon säätiö on talon rakentamisen perusta. Siksi kaikki on selkeä hänen kanssaan, mutta mistä syystä matala syvyys (MZLF) eroaa siitä - matala perusta, miten laskea ja miten se tehdään?

Matala-jalkainen nauha-pohja (matala) MZLF

Ominaisuudet - rakentava toimintaperiaate

Matala perustalevy tai yksinkertaisesti MZLF on samanlainen kuin vastapuoli siinä, miten se on asetettu, mutta sillä on merkittäviä eroja:

 • perussyvyys jopa 700 mm;
 • jotka sijaitsevat maaperän jäädyttämisvyöhykkeen yläpuolella;
 • se on tarkoitettu järjestelyihin turvonnut maaperä.

Matala-teippipohjan pääominaisuus on se, että se mahdollistaa maaperän pakkasen talteenoton. Tämä johtuu siitä, että huolimatta MZLF-mallin yleisestä jäykkyydestä ja koko rakenteen painosta, se liikkuu ylös ja alas riippuen vuodenajasta. Koska säätiö ei ole syvä, mutta se siirtyy tasaisesti, siksi se ei romahda tällaisista tärinöistä.

Laitteen rakenne matala nauha-pohja

Matala säätiöt - järjestelmä

 1. Hiekka-sora-alusta
 2. Säätiönauha
 3. Vedeneristyskerros
 4. Pystysuora (tai obmazochnaya) vedeneristys
 5. Armature (halkaisija 12)
 6. Armature (halkaisija 8)
 7. sokkeli
 8. seinä

Käyttökohteet - sovellus

Kauniisti asetettu nauha-pohja soveltuu matala-asuinrakennusten ja muiden sellaisten materiaalien valmistukseen, jotka eivät aiheuta merkittävää painetta säätiön pohjalle. Tällaisia ​​rakenteita ja materiaaleja ovat:

 • hirsimökit;
 • solubetoni - vaahtobetoni, kaasusilikaattilohkot;
 • kevyt tiilen muninta;
 • kehys- ja suojarakennukset.

Kun järjestät sen suuremman leveyden perustan, voit rakentaa raskas talot palkista tai lokista. Mutta tässä tapauksessa maa jäädytetään pienempään syvyyteen ja voi olla kellarin muodonmuutos. Näin ollen, jos aiot rakentaa monumentaalisen rakennuksen - on parempi järjestää kiinteä monoliittinen säätiö.

On huomattava, että nauhan leveyden lisäämisen matalien perustusten ansiosta on mahdollista rakentaa vaikeampia koteja ullakolla. Perusnauhan (leveys ja pohja) suuri leveys vähentää maaperän jäädyttämisen syvyyttä lattian alla olevassa tilassa.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun asetetaan pohja matalalle syvennykselle

 • Maaperän tyyppi

Matala haudattu säätiö on perustettu kumpuilevilla mailla

MZLF: ää ei saa päästää biogeenisiin orgaanisiin maaperään, esimerkiksi turpeeseen, sapropeliin (makean veden talletuksiin) ja saveen. Kuvassa näkyy, että niiden ulkonäkö ei ole kovin hyvä.

Mitä lähempänä vettä on maan pintaan, sitä epävakaampi LSF on.

Matala-jalkainen säätiö - taulukossa pohjaveden taso

 • Lataa säätiöön
 • Korkeusero

Jos maastolle on ominaista merkittävä korkeusero (rinteessä sijaitseva talo), sen matalalla nauhan perustalla varustettu laite on melko ongelmallinen. Tällöin tavallinen liuskan säätö on järjestetty tai MZLF: n alainen merkittävä alue tasoittuu. Ajan ja rahan osalta molemmat vaihtoehdot ovat yhtä suuret.

Se edustaa korkeutta perustuksen alhaisimmasta kohdasta, niin sanotusta pohjasta, nollamerkkiin (maan pinta).

 • Ilmasto (maaperän jäädytys syvyys)

Rakentajien keskuudessa on melko yleistä laittaa matala nauha-säätiö korkeudella, joka lasketaan kaavalla - jäätymisen syvyys on miinus 20%. Joten voit olla varma, että säätiö nousee rakennuksen mukana.

Matala-nauhalevyn vähimmäissyvyys on SNiP II-B.1-62.

SNiP - pöydän matalimman nauhan pohjan syvyys

Taulukossa on eräiden Venäjän kaupunkien maaperän jäädyttämisen syvyys.

Maaperän jäädyttämisen syvyys Venäjän kaupungeille - taulukko

Miten laskea kuormitus nauha matala säätiö

Ensinnäkin kannattaa harkita:

 • rakenteen rakenteelliset ominaisuudet;
 • rakennuksen korkeus;
 • suunniteltu kerrosmäärä;
 • materiaalit, joista rakennetaan seinät;
 • pinnoitteen paino;
 • kaivannon syvyys;
 • tyynypaksuus;
 • perustusnauhan parametrit;
 • betonin laatu.

Laskin voi myös laskea säätiön

Matala nauhaosaston laskeminen

1. Syvyys johtuu pohjaveden läheisyydestä ja huurteen tunkeutumisesta.

2. Korkeus maanpinnan yläpuolella = 4x leveys.

Hyvä tietää. Korkeus maasta on alle tai yhtä suuri kuin syvyys.

3. Leveys määritellään kaavalla:

Missä, D - kellarin pohjan leveys;
q on pohjaan laskettu kuormitus, t / m;
R on maaperän suunnitteluvastus, t / m.kv. Tämä indikaattori, syvyys 300 mm, on annettu taulukossa.

Formula paksuus tyyny 4. Pehmuste paksuus määritetään maaston maaston lujuusolosuhteista.

Voimakkaasti kallistamalla maaperää sovelletaan kaavaa:

Voimakkaasti kuohuttavien maalien kaava Missä tn on padin paksuus;
A, C, W - kertoimet;
A ja C määritellään jäljempänä olevissa taulukoissa.
Ja W = 0,1 tai 0,06 m2 M / t lämmitetyille ja ei-lämmitetyille rakenteille.

Rivin yläpuolella - MZLF: n 300 mm: n syvyys upotukseen, linjan alapuolelle - ei-haudattuihin perustuksiin.

Rivin yläpuolella - MZLF: n 300 mm: n syvyys upotukseen, linjan alapuolelle - ei-haudattuihin perustuksiin.

Matalaa nauhalankojen kustannuksia

Vaihtelee 4-6 tuhatta ruplaa. per metri Hinta riippuu esim. Leveydestä, korkeudesta, kantta ja koosta, 6x6-talon säätiön kustannukset ovat 70-80.000 ruplaa ja 10x10 = 120-150.000 ruplaa.

Tyypit matalan nauhan perustukset (matala)

MZLF: n tyypistä riippuen laitteen tekniikka eroaa toisistaan. Siksi sinun pitäisi lyhyesti tutustua tärkeimpiin:

Nauha monoliittinen matala syvä pohja

Suoraan suoraan rakennustyömaalla, tulos on saumaton teippi

Nauha on matala pohja

Lohkot ostetaan valmiina, tai ne valmistetaan erikseen, ja ne kootaan vain rakennustyömaalla. Kiinnitysmateriaalina käytetään sementtilaastia.

Tape block matala-säätiö - järjestelmä

Jokaisella niistä on sen etuja ja haittoja. Mutta yleensä toinen elämä on kolme kertaa pienempi kuin ensimmäinen. Siksi tässä artikkelissa keskitymme yksityiskohtaisesti tähän muotoon monoliittisena MZLF: ksi.

MZLF-tekniikkaa tai kuinka tehdä matalat säätiönauhat omiin käsiisi

Opetusta pidetään helpommin, jos kaikki työ on jaettu selkeisiin vaiheisiin. Emme poiketa tästä järjestelmästä. Joten, laite matala perusta teippi seuraavat:

Valmisteleva vaihe

Oletamme, että tähän vaiheeseen olet tehnyt projektin kotona, päättänyt maaperän laadusta ja säätiön tyypistä ja otti myös huomioon kaikki edellä mainitut.

1. Paikka, jossa on tarkoitus täyttää säätiö, vapautuu kaikesta tarpeettomasta.

2. Työntekijöillä on oltava kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut. Lisäksi on toivottavaa määrittää välittömästi tämän kaiken hyvän sijainti, joten et käytä aikaa etsimään sitä.

Merkintä nauhalevyille

Tämän vaiheen merkitystä on vaikea yliarvioida. Siksi ei ole tarpeen vain "selvittää", missä kaivaa kaivantoa, vaan myös tehdä maamerkkejä köyden avulla (jos mahdollista, se on parempi lasertasolla).

Miten tehdä säätiön asettelut:

 1. tehdä mittauksia kehällä;
 2. pisteet lumenkaulat kulmissa;
 3. tarkista kulmien välinen lävistäjä;
 4. tarvittaessa siirrä majakat;
 5. tehdään sokea alue vähintään metrin etäisyydeltä majakoista;
 6. kiinnitä köysi sokea alueelle, joka näyttää säätiön reunat.

Selkeämmin merkintäprosessi on esitetty kaaviossa.

Liuskajäähdytyksen asettelu - kaavio

Kuinka kaivaa kaivantoa säätiölle

Pohjakaivo Pohjakaiva on kaivettu maaperä.

Kaivannon syvyys määräytyy matalien nauhan perustusten ja tyynyjen syvyyden mukaan.

Pohjakerroksen kaltevuus Esimerkiksi yleisin syvyys on 300 mm, pehmusteen paksuus on noin 200 mm riippuen maaperän laadusta. Sitten kaivon syvyys on 500 mm.

Maaperän tyypin mukaan on parempi aloittaa säätiön kaataminen välittömästi. Muussa tapauksessa se pudota ja osa työstä on toistettava.

Tyyny nauhan alla

Hiekkapohjainen tyyny on hiekan ja soran seos. Niitä voidaan sekoittaa, mutta on helpompi kaataa kerroksia. Jokainen kerros kostutetaan vedellä ja hyvin kiedottu. Koska tyynyn rakenne on melko huokoinen, se erotetaan pääpohjasta vedeneristyskalvolla.

Periaatteessa matalan perustan matala perustus voi olla luonnollinen maaperä, mutta sen kantavuus on paljon pienempi kuin ehdotettu hiekka- ja sora-alusta.

Tyyny nauhan alla

Kaistaleiden perustukset

Asenna koko muotti pystysuoraan. Telineet on kiinnitetty 500-600 mm: n välein. Ne ovat välttämättömiä, jotta betonipainon alapuolella muotti ei putoaisi eikä loimi.

Liuskajäähdytyksen päällysteet Hyödyllisiä neuvoja.
Yritä laudata laittaa lähellä toisiaan tiukasti ja ilman äkillisiä pudotuksia. Tällöin vältät työtä tasoittaessa valmiin pohjan pintaa vuoraukseen.

Ribbon säätiön kaataminen

Betoni on yksittäinen kysymys - voit ostaa (tai tilata) ja toimittaa betonin sekoittimella tai tehdä sen itse ja käyttää kotitekoista betonisekoitinta (ja toinen vaihtoehto on, miten betonisekoittimen saa pesukoneesta).

Betonin kaatamisen osalta menettely on vakio tällaisille töille - betonia kaadetaan valmiiseen muottiin.

Betonin kaatamisen aikana yritä lyödä sitä 40-50 mm: n välein. korkeus. Tämä mahdollistaa ilmakuplien karkottamisen, mikä voi tuhota betonia tulevaisuudessa.

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen

Jos säätiön ei pitäisi olla voimakas kuorma, tämä vaihe voidaan ohittaa. Mutta silti, liittimien kanssa MZLF on paljon vahvempi.

Suosittelemme säätiölle hyödyllistä lisäaineistoa (luonne, tyypit, laskenta)

Pienen pohjan nauhan sijoittaminen oikein:

 • Kaada käynnistyskerros. Tämän kerroksen pitäisi olla noin 30% MLF: n kokonaiskorkeudesta. Tämän toimenpiteen tarkoituksena on luoda tasainen pinta metallin kiinnittämiseen sekä suojautua kosteudelta.
 • Neulomalla varusteiden nauhan pohjaan. Tätä varten sinun täytyy sitoa se lohkoihin ja laittaa kaivantoon.
 • Kaada betoni haluttuun korkeuteen.

Esimerkki raudoituksen häkistä nauhan perustuksille

Esimerkki osoittaa, että nippu on valmistettu lanka. Tämä on suhteellisen uusi lähestymistapa yhteyteen, koska tutumpi on kosketushitsaus.

Massiivipohjaisten perustusten vahvistaminen Näin vahvistus tulee näkyviin

Betonisuojaus

Ylikuumentumisen ja halkeilun välttämiseksi muottiin kaadettu betoni peitetään kalvolla ja kostutetaan säännöllisesti vedellä.

Lämmitettävät matalat nauhat

 • Välittömästi sen jälkeen, kun säätiö on saanut tarvittavan voimaa, sinun on aloitettava talon rakentaminen. Yritä tehdä kaikki työ yhdessä kaudella. Koska säätiön alapuolella oleva maa jäätyy, ja MZLF, jota talon paino ei paina, on epämuodostunut.
 • Jos et voi aloittaa kannen MZLF: n ja sitä lähellä olevan alueen (200-300 mm) rakentamista olkilla tai sahanpurulla. Maaperän suojaaminen pakastamiselta.
 • Rakennuksen aikana yritä laittaa monivuotisia kasveja ja pensaita lähelle matala-jalkainen kellari. Ne auttavat vähentämään maaperän jäädyttämistä. Ja niillä voi olla myös huomattava määrä lunta, mikä myös vähentää huurtumisen syvyyttä.

Matala syvyys säätiö video

johtopäätös

Tässä artikkelissa selvitimme, miten tehdä matala-alusta säätiö omilla kädilläsi. Kun olet ymmärtänyt yksityiskohtaisesti jokaisen vaiheen, voit estää ärsyttäviä virheitä ja kaataa perusta, jolla talosi kestää yli kymmenen vuotta. Tärkeintä on, älä unohda, että ennen kuin aloitat rakentamisen, tilaa geologinen kysely, muuten on olemassa vaara, että maaperä alueellasi ei ole tarkoitettu MWFL-laitteelle.