Kuinka laskea kuormitus säätiöön?

Rakennustöiden suorittaminen eri tyyppisten rakennusten rakentamisessa on varsin tärkeää laskea säätöön kohdistuva kuorma.

Tämä indikaattori on välttämätön perustuksen suunnittelun kannalta: geometriset mitat, tyyppi, pohja-alue ja monet muut kohdat. Laskennan tulos on maaperän neliömetrin kuormituksen indikaattori.

Kuorman laskeminen säätöön

Kuormitustyypit

Riippumatta siitä, mikä rakenne, se painaa jotenkin maan pohjaa. Tämän seurauksena tärkeiden tukirakenteiden sumentuminen ja myöhempi deformoituminen tapahtuu. Painotettu paino lasketaan ottaen huomioon niiden lajikkeet.

Seuraavat voimat vaikuttavat perustaan:

 1. Staattinen - päärakenteen paino ja sen monet muut elementit määräävät näkyvän paineen.
 2. Dynaaminen on toinen kuormitustyyppi, joka otetaan huomioon myös laskettaessa. Tukiasemaan on lisäpaine eri värähtelyille, joita esiintyy erilaisten laitteiden toiminnan vuoksi.

Lauhkeassa ilmastossa on otettava huomioon kuorma, joka tapahtuu suuren määrän sademäärää laskettaessa. Esimerkki tästä on lumi katolla - se voi aiheuttaa paljon paineita maahan.

Näiden indikaattorien yhdistelmä määrittää säätöön kohdistuvan paineen.

On olemassa muutamia kaavoja pohjaan kohdistuvan kuorman laskemiseksi. Usein tarvitaan seuraavat tiedot laskettaessa:

 1. Pohjaveden ja maaperän syvyys.
 2. Alue, jossa rakennustyö suoritetaan.
 3. Rakennusten suunnittelu, katon tyyppi ja seinien muodostamat materiaalit, kerrosten lukumäärä.
 4. Materiaalit, joiden suunnittelussa on tärkeitä elementtejä.

Esimerkki olisi seuraavat panokset:

 • Rakennus on yksi tarina.
 • Tukirakenteiden rakentamisen aikana kiinteä tiili, jonka paksuus on 40 cm.
 • Talon mitat ovat 10-8 metriä.
 • Kellarin päällekkäisyyttä edustaa teräsbetonilaatat.
 • Ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyttä edustaa teräsbetonipalkit, joiden päälle on asetettu puulevyjä.
 • Kattoa edustaa päätyrakenne. Materiaali on metallilevyä, kaltevuus on 25 astetta.
 • Maaperälaadun tyyppi, jonka huokoisuus on 0,5
 • Sen on tarkoitus muodostaa hienorakeista pohjaa, jonka paksuus on yhtä suuri kuin seinien paksuus.

Laskentakaava

Itse kaava, joka määrittää alustan alueen, on seuraava:

Tämä kaava käyttää työolosuhteiden kerrointa (YC) ja myös luotettavuuskerroin (Atn), joka tässä tapauksessa on 1,2. Tärkeä indikaattori voidaan kutsua kuormaksi (F), jota edustaa talon painon ja perustan painon indikaattorit sekä muut kuormat.

Kaavassa R0osoittaa maan laskennallisen vastuksen säätiön alapuolella. Sen lisäksi, että otetaan huomioon tukikohdan pinta-ala, jota merkitään kirjaimella S.

Tätä kaavaa käytettäessä saadaan laskettu perusala, jonka pitäisi olla riittävä. Käytännössä varmuusmarginaalin varmistamiseksi otetaan suurempi arvo. Kaikki taulukkotietoja koskevat tarvittavat tiedot on otettu niiden taulukoista. Esimerkkinä on ehdollisen työn kerroin, joka riippuu maaperätyypistä.

Tapahtuman syvyys riippuu pohjaveden esiintymistasosta ja maaperän jäädytyksestä. Samanaikaisesti kunkin pohjatyypin syvyysindikaattori on merkittävästi erilainen.

Maaperän kuormituksen laskeminen on useiden indikaattoreiden yhdistelmä:

 1. Seinien painetta. Se lasketaan kertomalla seinien tilavuuden indeksi ja taulukosta otettu ominaispaino. Tulos jaetaan koko kehän kaikkien puolien pituudella ja kerrotaan paksuusindeksillä.
 2. On otettava huomioon se hetki, jolloin säätöpaino vaikuttaa myös maahan. Rakenteen volyymit edustavat sitä tiettyä tiheyttä. Kuorman laskemiseksi yhdellä neliömetrillä maaperän osalta on tarpeen jakaa pohjan pinta-alan perusteella saatu tulos.
 3. Katto asettaa myös paineen pohjaan. Tämä indikaattori on melko vaikea laskea, koska paine jakautuu sen alapuolen sivujen väliin, joihin kiskot perustuvat. Pöydän katon tapauksessa nämä ovat yleensä kaksi vastakkaista sivua. Käytetty paine määritetään seuraavasti: katon ulkonemaa, joka liittyy pohjan kuormitetun sivun pintaan, kerrotaan materiaalin painon erityisellä indikaattorilla.
 4. Laskujen aikana otetaan huomioon myös lunta osoittama kuorma. Lumikanteen pinta-ala riippuu katon alueesta. Vaikutus on jakaa lumipeitteen alue pohjan kuormitetuilla sivuilla, minkä jälkeen tulos kerrotaan erityisellä lumikuormalla.

Online kuormituslaskin

Toisen online-laskimen ominaisuudet ovat seuraavat:

 1. Ohjelma ottaa huomioon rakenteen ulkoasun ja rakennusmateriaalin tyypin.
 2. Pidetään kaikkia kuormia, jotka ovat kentällä. Tämän online-laskimen avulla voit laskea seinien, kattojen, viimeistelyn ja muiden materiaalien kuormitusta.

Laskentavinkit

Yllä olevat tiedot määräävät, että laskelmat ovat melko monimutkaisia. Kun vastaanotat muita kuin pyöreitä numeroita, kannattaa ottaa arvot marginaalilla, koska on välttämätöntä luoda perustus, jolla on marginaali.

Myös online-laskimen ilmestymisen jälkeen ei ole suositeltavaa laskea vaadittuja indikaattoreita itsenäisesti käyttämällä kaavoja, koska tällä tavoin voidaan välttää virheitä ja muita ongelmia.

Yhteenvetona huomaamme, että kaikki rakennustyön rakennustyöt ja perusteet perustuvat laskelmien suorittamiseen. Jos tätä ei toteuteta, on todennäköistä, että voimakas vetäytyminen aiheuttaa vahinkoa laakerille ja muille rakenteille.

Säätiö laskin

• Miten ei menetä laskelmissa?
• Miten navigoida hintoja?
• Kuinka laskea rahaa säätiön rakentamiselle ja ylittämään materiaalien ja työn?
On melko vaikeaa tehdä laskelmia mieleen, ja erityisellä online-laskimella tämä prosessi kestää alle minuutin. Laskuri laskee online-tilassa yksityisen talon, mökin, kylpyammeen, saunan, huvivenerän, maalaistalon ja muiden rakennusten uuden säätiön likimääräiset kustannukset Tulassa. Laskennalle on annettava manuaalisesti rakennuksen mitat ja voit valita haluamasi perustelutyypin listojen napsautuksella ja sitten:
1) Jos tarvitset laskentapisteen, lohkon matala- tai pylväspohjan, paina vain "laskea hinta" -painiketta ja saat lopullisen tuloksen rupleleilla verkossa.
2) Jos valitsit teräsbetonipohjan, laskennan osalta on tarpeen ilmaista myös sen mitoitusominaisuudet - korkeus maanpinnasta ja pohjan korkeudesta.
3) Ja nauhalevyn, paalujen tai betonialustalle tarkoitettujen grillauslaitteiden osalta sinun on myös ilmoitettava laskimessa teipin paksuus, grilli tai betonipohjan seinien paksuus.
Tämä on kaikki säätiön likimääräinen laskelma käyttäen online-laskinta osoittautunut erittäin nopeaksi ja yksinkertaiseksi. Määritä - tämä laskin ei ole julkinen tarjous, ja jos otat yhteyttä asiantuntijoihimme verkkosivuillamme puhelimitse tai sähköpostilla, näet tarkat kustannukset ottaen huomioon lomakkeiden monimutkaisuuden, maantieteellisen sijainnin, erikoislaitteiden ja muiden yksilöllisten ominaisuuksien käyttöehdot. Yhdessä asiantuntijoiden kanssa voit laskea säätiösi 1-2 päivän kuluessa ja tehdä tilauksen.

Laske kustannukset, hiero.

Säätiön rakentaminen. Lyhyt esittelyvideo

Tilaa kanavallemme ja älä unohda uusia videoita.

Kerää kuormia säätiöön tai kuinka paljon taloni painaa

Paino-Home-Online v.1.0 Laskin

Talon painon laskeminen, ottaen huomioon lumi ja lattian käyttökuorma (laskelma pystysuorasta kuormasta pohjalla). Laskin toteutetaan yhteisyrityksen perusteella 20.13330.2011 Kuormat ja vaikutukset (todellinen versio SNiP 2.01.07-85).

Laskentayksikkö

Höyrysbetonin talo, jonka mitat ovat 10x12m yhden kerroksen asuntojen ullakolla.

Tulotiedot

 • Rakennuksen rakenne: viisi seinää (yhdellä sisäisellä laakerin seinällä pitkin talon pitkää puolta)
 • Talon koko: 10x12m
 • Kerroksia: 1. kerros + ullakko
 • Venäjän federaation lumialue (lumikuorman määrittämiseksi): Pietari - 3 piiri
 • Katon materiaali: metallilevy
 • Kattokulma: 30 °
 • Rakennejärjestelmä: kaavio 1 (ullakko)
 • Pohjan seinän korkeus: 1,2 m
 • Attic julkisivu koristelu: edessä kuvioitu tiili 250x60x65
 • Pohjan ulkoseinämateriaali: ilmastettu D500, 400mm
 • Ullakolla olevien sisäseinämien materiaali: ei mukana (harjut ovat tukeneet pylväät, jotka eivät ole mukana laskennassa pienen painon vuoksi)
 • Käyttökuorma lattialla: 195kg / m2 - asuin eteinen
 • Alakerta korkeus: 3m
 • 1. kerroksen julkisivujen viimeistely: edessä tiili 250x60x65
 • 1. kerroksen ulkoseinien materiaali: D500 ilmastettu betoni, 400 mm
 • Lattian sisäisten seinien materiaali: ilmastettu D500, 300 mm
 • Korkin korkeus: 0.4m
 • Pohjamateriaali: kiinteä tiili (2 tiiliä), 510 mm

Talon mitat

Ulkoseinien pituus: 2 * (10 + 12) = 44 m

Sisäseinän pituus: 12 m

Seinien kokonaispituus: 44 + 12 = 56 m

Talon korkeus kellarikerroksen suhteen = Kellarin seinien korkeus + 1. kerroksen seinien korkeus + ullakolla olevien seinien korkeus + kannen korkeus = 0.4 + 3 + 1.2 + 2.9 = 7.5 m

Katkosten korkeuden ja katon alueen löytämiseksi käytämme kaavoja trigonometrisesti.

ABC - isosceles kolmio

AC = 10 m (laskimessa AG: n akselien välinen etäisyys)

Kulma YOU = Kulma VSA = 30⁰

BC = AC * ½ * 1 / cos (30⁰) = 10 * 1/2 * 1 / 0,87 = 5,7 m

BD = BC * sin (30⁰) = 5,7 * 0,5 = 2,9 m (pylvään korkeus)

ABC-kolmion pinta-ala (peitealue) = ½ * BC * AC * sin (30⁰) = ½ * 5,7 * 10 * 0,5 = 14

Kattotila = 2 * BC * 12 (laskimessa, akseleiden 12 välinen etäisyys) = 2 * 5.7 * 12 = 139 m2

Ulkopuolisten seinien pinta-ala = (korkeus alakerrassa + korkeus 1. kerroksessa + korkeus ullakolla seinät) * ulkoseinien pituus + kahden palkin pinta-ala = (0.4 + 3 + 1.2) * 44 + 2 * 14 = 230 m2

Sisäseinien pinta-ala = (kellarin korkeus + 1. kerroksen korkeus) * sisäseinien pituus = (0,4 + 3) * 12 = 41m2 (ullakolla ilman sisäistä kantavaa seinää.) Harjaa tukevat sarakkeet, jotka eivät osallistu laskelmaan pienen painon vuoksi).

Kokonaispinta-ala = Talon pituus * Talon leveys * (Kerrosten määrä + 1) = 10 * 12 * (1 + 1) = 240 m2

Kuormituslaskenta

katto

Rakennusmaa: Pietari

Venäjän federaation lumisten alueiden kartan mukaan Pietari viittaa kolmanteen piiriin. Tämän alueen arvioitu lumikuorma on 180 kg / m2.

Lumikuorma katolla = arvioitu lumikuorma * kattotila * kerroin (riippuu katon kulmasta) = 180 * 139 * 1 = 25 020 kg = 25 t

Kattopaino = Kattotila * Kattopaino = 139 * 30 = 4 170 kg = 4 t

Kokonaiskuormitus ullakolla = Lumikuorma katolla + Kattopaino = 25 + 4 = 29 t

Se on tärkeää! Materiaalien yksikkökuormat on esitetty tämän esimerkin lopussa.

Attic (ullakko)

Ulkopinnan seinämäpaino = (Seinän seinämän pinta-ala + Pylväspinta-ala) * (ulkoseinämateriaalin paino + julkisivumateriaalin paino) = (1,2 * 44 + 28) * (210 + 130) = 27,472 kg = 27 t

Sisäseinien massa = 0

Mankin lattian massa = lattiamaterassi * Lattiamateriaalin massa = 10 * 12 * 350 = 42 000 kg = 42 t

Toiminta päällekkäiskuorma = Suunniteltu käyttökuorma * Ylivuotoalue = 195 * 120 = 23 400 kg = 23 t

Kokonaiskuormitus 1. kerroksen seinissä = kokonaiskorkeus ullakolla seinille + ullakolla olevien ulkoseinien massa + ullakkokerroksen massa + lattian käyttökuormitus = 29 + 27 + 42 + 23 = 121 t

1. kerros

1. kerroksen ulkoseinien massa = ulkoseinien pinta-ala * (ulkoseinien materiaalin massa + julkisivuaineen massa) = 3 * 44 * (210 + 130) = 44 880 kg = 45 t

1. kerroksen sisäseinien massa = sisäseinien pinta-ala * sisäseinien materiaalin massa = 3 * 12 * 160 = 5 760 kg = 6 t

Pohjalevyn massa = lattian päällekkäisyysalue * päällekkäisen materiaalin massa = 10 * 12 * 350 = 42 000 kg = 42 t

Toiminta päällekkäiskuorma = Suunniteltu käyttökuorma * Ylivuotoalue = 195 * 120 = 23 400 kg = 23 t

Kokonaiskuorma seinille 1. kerroksessa = kokonaiskuormitus seinät 1. kerroksessa + paino ulkoseinien 1. kerroksessa + paino sisäseiniä 1. kerroksessa + katto Paino korkki + tukemat päällekkäin kuormitus = 121 + 45 + 6 + 42 + 23 = 237 t

sokkeli

Perusmassa = perusala * Perusmateriaalin massa = 0.4 * (44 + 12) * 1330 = 29 792 kg = 30 tonnia

Kokonaiskuormitus säätöön = Kokonaiskuormitus 1. kerroksen seinissä + Jalustan massa = 237 + 30 = 267 t

Talon paino ottaen huomioon kuormat

Säätöön kohdistuva kokonaiskuormitus ottaen huomioon turvallisuustekijä = 267 * 1,3 = 347 t

Käynnissä oleva paino kotona tasaisella kuormituksella säätöön = Kokonaiskuormitus säätöön ottaen huomioon turvallisuustekijä / Seinien kokonaispituus = 347/56 = 6,2 t / m. = 62 kN / m

Kun valitaan kuormien laskeminen laakerin seinämissä (viisi seinää - 2 ulkoinen kantaja + 1 sisäinen kantaja), saatiin seuraavat tulokset:

Lineaarinen paino ulompi kantavien seinien (akselit A ja D laskin) = pinta-ala ensimmäisen ulomman rakenteellinen seinä sokkeli * paino seinämän materiaalin pohja + Pinta-ala ensimmäisen ulomman laakerin seinämä * (paino seinämän materiaalin + massa fasadi materiaali) + ¼ * Yhteensä Load seinät parvi + ¼ * (materiaalin massa yläpohjan + käyttökuormitukseen yläpohjan) + ¼ * kokonaiskuormitus seinään ullakon + ¼ * (paino päällekkäin materiaali sokkeli + tukemat päällekkäisyys kuormitus emäs) = (0,4 * 12 * 1,33) + (3 (42 + 23) + + ¼ * (42 + 23) = 6,4 + 17,2 + 7,25 + 16,25 + 1 6,25 = 63t = 5,2 t / m. = 52 kN

Turva-tekijä huomioon ottaen = ulkoisten seinien juoksupaino * Turvallisuustekijä = 5.2 * 1.3 = 6.8 t / m. = 68 kN

Suoraviivainen paino sisemmän laakerin seinämä (B-akseli) = pinta-ala sisemmän laakerin seinämä sokkeli * paino seinämän materiaalin pohja + Pinta-ala, jossa on seinä * paino materiaalin sisällä tukiseinämään * korkeus laakeri seinä + ½ * kokonaiskuormitus seinään ullakon + ½ * (materiaalin massa yläpohjan + käyttökuormitukseen yläpohjan) + ½ * kokonaiskuormitus seinään ullakon + ½ * (paino päällekkäin materiaali sokkeli + tukemat päällekkäisyys kuormitus emäs) = 0,4 * 12 * 1,33 + 3 * 12 * 0,16 + ½ * 29 + ½ * (42 + 23) + ½ * (42 + 23) = 6,4 + 5,76 + 14,5 + 32,5 + 32,5 = 92 t = 7,6 t / s. = 76 kN

Ottaen huomioon turvallisuustekijä = sisäisen laakerin seinämän painon paino * Turvatekijä = 7,6 * 1,3 = 9,9 t / m. = 99 kN

Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Laskimen käyttötarkoitus

Online-laskin monoliittinen nauha-pohja on suunniteltu laskemaan koon, muottien, raudoituksen lukumäärän ja halkaisijan sekä betonien määrän. Selvitä asianmukainen säätiö, ota yhteyttä asiantuntijoihin.

Nauhateos on monoliitti suljettu raudoitettu betoniliuska, joka kulkee rakennuksen kunkin tukiseinän alle ja jakaa kuorman koko nauhan pituudelle. Estää sumentumisen ja muutoksen rakennuksen muotoon maaperän nurjahduksen vuoksi. Pääkuormat keskittyvät kulmiin. Se on suosituin tyyli muiden yksityisten talojen rakentamisen perustaksi, koska sillä on paras kustannusten ja tarvittavien ominaisuuksien yhdistelmä.

On olemassa useita erityyppisiä nauhan perustuksia, kuten monoliittinen ja esivalmistettu, matala syvyys ja syvyys. Valinta riippuu maaperän ominaisuuksista, odotetusta kuormituksesta ja muista parametreista, joita on tarkasteltava kussakin tapauksessa erikseen. Se soveltuu lähes kaikkiin rakennustyyppeihin, ja sitä voidaan käyttää kellareiden ja kellareiden rakentamisessa.

Säätiön muotoilu on toteutettava erityisen huolellisesti, sillä sen muodonmuutoksen tapauksessa tämä vaikuttaa koko rakennukseen ja virheiden korjaus on hyvin monimutkainen ja kallis menettely.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta.

Kuinka laskea perusta yksityiselle talolle? Vertailualueen laskenta, pohjan, raudoituksen ja betonin koko

Laskenta säätiö - tämä on tärkein kysymys, josta aloittaa rakentaminen. Rakennuksen pohjan rakentamisen oikeellisuudesta tulevaisuudessa riippuu sen kestävyydestä ja elintason turvallisuudesta.

Säätiön täydellinen laskenta on varsin haastava, vain asiantuntijoiden käytettävissä, mutta yksinkertaistettu laskenta mahdollistaa tarvittavan luotettavuuden.

Nykyisissä säännöksissä esitetään tällaisia ​​laskelmia koskevat perussäännöt, jotka olisi otettava huomioon yksityisen rakentamisen suunnittelussa (ks.

Laskentaperiaatteet

Rakenteen perustan laskemiseen kuuluu sellaisten tärkeiden parametrien määrittäminen kuin syvyys, tukialue maan päällä, pohjan koko. Siinä on otettava huomioon kaikki määrittävät tekijät - maaperän geofysikaaliset ominaispiirteet, ilmasto-ominaisuudet, kuormien koko ja suunta, mukaan lukien kaikkien rakenteen elementtien paino ja itse säätiö.

Tarvittavat perustiedot olisi hankittava geologisista tutkimuksista ja luotettavista lähteistä erikoistuneilta organisaatioilta.

Ennen rakenteen aloittamista on tarpeen selvittää betonin, vahvistavien elementtien ja muiden materiaalien tarve. Säätiön rakentamista ei saa keskeyttää keskellä, joten laskutoimitukset auttavat hankkimaan oikean määrän niitä.

On huomattava, että laskelmat ovat jonkin verran erilaiset eri tyyppisille säätiöille. Tekniikoita on olemassa nauha-, pylväs-, laatta- ja paaliperus variantteja varten. Koska maaperän tilasta ei ole luotettavia tietoja talon sijaintipaikassa, on tehtävä geologisia tutkimuksia asiantuntijoiden mukana.

Maaperän olosuhteiden huomioon ottaminen

Maaperän kantavuutta pidetään tärkeimpänä ominaisuutena, joka määrittää säätiön tyypin ja koon. Se riippuu ensisijaisesti sen tiheydestä ja rakenteesta. Voit arvioida sen resistanssilla kuormituksilla - R®, mikä ilmaisee, millainen kuorma yksikköalueella on sallittu ilman uppoamista (pintatasolla). Ro on ilmaistu kg / cm2 ja sitä pidetään taulukossa, ts. viitearvo.

Vastuksen määrä riippuu maaperän huokoisuudesta (tiheys) ja kosteuspitoisuudesta. Seuraavassa taulukossa esitetään tämän indikaattorin arvot tyypillisimmille maaperäalueille.

Eräiden maametallien kuormitusresistanssiarvot:

Sora- ja murskakivilannoilla on riittävän suuri vastustuskyky 4-5 ja 4,4 - 6 kg / cm2, riippuen savesta tai hiekkasta. Karkeasta hiekkakivestä on R, 4 3,6-4,4 kg / cm², keskipitkäjyvähiekkakiveä - 2,6-3,4 kg / cm², hienorakeinen hiekkakivi - 2-3 kg / cm² kosteuspitoisuudesta riippuen.

Säiliön syvyyden kasvaessa maaperän tiheys muuttuu ja siten kuormien vastustuskyky. Sen arvo eri syvyyksissä (h) voidaan määrittää kaavalla R = 0,005R0 (100 + h / 3).

Säätiön syvyyden määrittämisessä on tärkeä rooli seuraavat maaperän tilan parametrit:

 1. Pohjaveden taso. Säätiö ei saa päästä vesisäiliöön. Tämä parametri tulee usein ratkaisevaksi substraatin tyypin valitsemiseksi. Erityisesti korkealla vesijärjestelyllä on tarpeen rakentaa pohjalevy.
 2. Talven maaperän jäädytys syvyys. Pohjan pohja on sijoitettava 30-50 cm alle jäätymisen tasolle. Tosiasia on, että kun se jäätyy, maa turpoaa voimakkaasti, mikä luo työntökuorman pohjaan.
 3. Korkean kalliomuodostuman esiintymistiheys. Säätiön pohjaa ei voida levätä sellaiseen maahan, mikä tarkoittaa sitä, että sen pitäisi käydä läpi.

Yksityisen talon perusta ei yleensä lasketa, koska edellyttää monimutkaisten tekniikoiden käyttöä. Hänen valintansa tehdään näiden käytännön suositusten pohjalta.

Vertailualueen laskeminen

Valitessasi säätiön on tärkeää määrittää oikein sen alimman sallitun alueen oikea alue. Se voidaan laskea kaavalla S = γn · F / (γc · Ro), jossa:

 • γc on käyttöolosuhteiden kerroin;
 • γn on turvallisuusmarginaalikerroin, joka on 1,2;
 • F - kokonaiskulutus maahan.

Käyttöolosuhteiden (työolojen) kerroin riippuu maaperän ja rakenteiden luonteesta. Joten, tiilirakenteiden savimaille on oletettu olevan 1,0, ja puupohjaisille - 1,1.

Hiekkapohjaisessa maaperässä: γc on 1,2 suurille ja pitemmille rakennuksille, kova pienet talot; 1.3 - pienille rakennuksille; 1.4 - suurille, ei jäykille taloille.

Kuormien kerääminen maahan (F)

Rakenteen paino

Laskennan perustana on rakenteen kaikkien osien painosta aiheutuva kuorma, myös itse säätiö. Tietenkin on melko vaikeaa laskea täsmällisesti kaikkien rakenteellisten yksityiskohtien massaa, ja siksi keskimääräiset pitoisuuden yksikköpinta-arvot otetaan.

 • kehysrakennukset, joissa eristys seinän paksuuden ollessa 15 cm - 32-55 kg / m²;
 • hirsi- ja lohkotalo - 72-95 kg / m²;
 • tiilimuuraus 15 cm paksu - 210-260 kg / m²;
 • betoniterästen seinät 15 cm paksu - 305-360 kg / m².
 • ullakko, parkettilattia, huokoinen eristys - 75-100 kg / m²;
 • sama, mutta tiheä eristys - 140-190 kg / m²;
 • lattian päällekkäisyys (kellari), puupalkit - 110-280 kg / m²;
 • Päällystäminen betonilla - 500 kg / m².
 • metallilevyt arkista - 22-30 kg / m²;
 • kateaine, tol - 30-52 kg / m²;
 • liuskekivi - 40-54 kg / m²;
 • keraamiset laatta - 60-75 kg / m²

Rakenteen painon laskeminen tietyillä painoilla vähennetään vastaavan elementin alueen määrittämiseksi ja kertomalla se tällä indikaattorilla. Erityisesti seinien alueen hankkimiseksi sinun on tunnettava talon kehä ja seinien korkeus. Katon laskennassa on otettava huomioon kaltevuuskulma.

Säätöpaino ja lumikuorma

Rakenteen jalanjälki määräytyy pohjan tasolla ja siksi maanpinnan kokonaiskustannuksina on otettava huomioon säätiön paino. Laskentamenetelmä riippuu sen tyypistä:

 1. Ribbon säätiö. Ensinnäkin, määräytyy syvyyden (NF) mukaan, jonka pitäisi olla jäätymisen alapuolella. Esimerkiksi 1,3 m: n tasolla normaali syvyys on 1,7 m. Sen jälkeen nauhan kehä (P) määritellään 2 (a + b), missä a ja b ovat talon pituus ja leveys. Nauhan leveys (b) valitaan seinämän paksuuden perusteella. Keskimäärin se on 0,5 m. Sen mukaisesti nauhan jalustan tilavuus on V = P x bl x Nf. Moninkertaistamalla se raudoitetun betonin tiheydellä (keskimäärin 2400 kg / m³), ​​saamme lasketun painon lasketun painon.
 2. Pilarin perusta. Laskeminen suoritetaan kullekin alustalle. Yhden pilarin paino määritetään betonin tiheyden tuotoksena täytön tilavuudella (V = SxHf, jossa S on pilarin pinta-ala) Lisäksi lasketaan grillimassan paino, joka lasketaan samalla tavalla kuin nauhalevy.
 3. Monoliittisen betonilevyn painon määrittämiseksi sen tilavuus lasketaan (V = SxHf, missä S on laatta-alue). Syvyys on yleensä noin 40-50 cm.

Talvella kuormitus maaperässä voi kasvaa merkittävästi lumen kertymisen katolla. Uskotaan, että kun kallistuskulma, jonka kulma on yli 60 astetta, lumi ei kerääntyy, eikä lumikuormaa voida jättää huomiotta.

Pienemmällä kallistuskulmalla kattoon pitää sitä tarpeellisena. Pitkän aikavälin havainnot antavat seuraavat kuorman parametrit:

 • pohjoiset alueet - 180-195 kg / m²;
 • Venäjän federaation keskialue - 95-105 kg / m²;
 • eteläiset alueet - jopa 55 kg / m².

Kaikkien määritettyjen painoparametrien määrittämisen jälkeen voit jatkaa vähimmäispistemäärän laskemista yllä olevan kaavan avulla. Maapallon kokonaispaino (F) määritellään seinien, lattioiden, katon, pohjan ja lumikuorman painon summana.

Pilarin ja paalun perustusten laskemisen yhteydessä kokonaiskuormitus jaetaan tukien määrästä sen jälkeen Grilli jakautuu tasaisesti tukiin.

Laskeminen betonin tarpeesta

Betonin kaatamista ei voida lopettaa täydentämättä niitä kokonaan. Tätä varten on tärkeää arvioida oikein sen tarpeellisuus. Vaadittavan määrän laskeminen suoritetaan ottamalla huomioon säätiön tyyppi:

 1. Ribbonvalinta. Laskentajärjestystä voidaan tarkastella esimerkkinä. Säätö tehdään talolle, jonka koko on 6 x 8 m. Maaperän jäädytys on 1 m, joten syvyys on 1,4 m. Nauhan leveys (määritetty laskemalla vähimmäistukialue) on 0,5 m. Säätötilavuus on V = PxblhNf, ts.. (2x6x8) x1.4x0.5 = 67,2 m³. On suositeltavaa ottaa kanta noin 8-10 prosenttia. Lopuksi 74 m³ betonia tarvitaan tähän säätiöön.
 2. Bar-tyyppi. Jos tukeen on suorakaiteen muotoinen poikkileikkaus, sen alue määritetään kahden puolen tuotteena. Pyöreän pylvään asentamista varten käytetään hyvin tunnettua kaavaa ympyrän S = 3.14R2 laskemiseksi, missä R on sarakkeen säde.
 3. Laattoalaptio. Tilavuus määritetään kaavalla oikealle suuntaissärmiölle, so. V = axbxHf, missä a ja b ovat levyn sivujen mitat (m). Esimerkiksi 6x8 m: n talo, jonka syvyys on 0,4 m, tilavuus on 19,2 m³.

On hieman vaikeampaa ottaa huomioon betonin lisävaatimus jäykisteiden muodostamisessa laattapohjaan. Ne tehdään yleensä 2 metrin välein, ja ne ovat välttämättä reunoja.

Valitun esimerkin mukaan kylkiluiden lukumäärä on pituudeltaan 4 ja leveydeltään 3. Näiden elementtien kokonaispituus on (8x4) + (6x3) = 50 m. Riveen leveys ja korkeus ovat tyypillisimmin 0,1 m. 50x0.1x0.1 = 0,5 m³.

Lujituksen tarpeen laskeminen

Ennen työskentelyn aloittamista on tärkeää arvioida oikein tarvetta materiaalin vahvistamiseen säätiön. Laskenta suoritetaan seuraavasti.

Strip-säätiö

Se käyttää tavallisesti 2 vaakasuoraa teräspalkkia, joiden pituus on 10-14 mm.

Pysty- ja poikittaissuuntaa varten voit käyttää sileitä sauvoja, joiden halkaisija on 8-10 mm.

Niiden välinen saumausaine on varustettu teräsköyden langalla.

Esimerkki talon laskemisesta on 6x8 m. Perustan kokonaispituus on 28 m. Pitkittäisraudoitukseen käytetään halkaisijaltaan 12 mm: n raudoitusta ja se sopii jokaiseen krs: aan 2 ruutua (poikkileikkaus 4 ruutua). Tangojen vakiopituus on 6 m.

Kun se on kytkettynä, se käyttää päällekkäin 0,2 m ja liitokset tarvitsevat vähintään 28 m. Vaakasuoralle raudoitukselle tarvitaan 28x4 = 112 m. Lisäksi päällekkäisyydet ovat 5x4x0.2 = 4 m. Kokonaistulos on 116 m.

Pystysuuntaista linjaa varten tarvitaan halkaisijaltaan 8 mm sauvat. Peruskorkeudella 1,4 m, kunkin sauvan pituus on 1,2 m. Ne asennetaan 0,6 m: n askeleella, ts. tangon koko pituus on 2x28 / 0.6 = 94 kpl.

Kokonaispituus on 94x1.2 = 113 m. Poikittaissuunnassa nipussa on samat kohdat. Nauhan leveys on 0,4 m, kunkin sauvan pituus on 0,3 m. Tarve määritetään 94x0,3 = 29 m. Lujituksen kokonaismäärä halkaisijaltaan 8 mm on 142 m.

Neuloverkon tarve määräytyy solmujen lukumäärän mukaan. Yhdessä osassa on 4, ja kokonaismäärä on 4x28 / 0.6 = 188. Yhdelle nipulle tarvitaan noin 0,3 metriä lankaa. Kokonaistarve on 0,3x188 = 57 m.

Laske online-mittasuhteet, vahvistaminen ja betoni

columnar

Venttiili asennetaan pystyasentoon (sauvat, joiden halkaisija on 10-12 mm), joka on kiinnitetty poikkileikkaukseltaan halkaisijaltaan 6-8 mm. Pylvästä kohti tarvitaan 4 päävartta, ja linkki tehdään kolmessa paikassa.

Tässä esimerkissä (syvyys 1,4 m) yhdelle pylväälle tarvitaan 4x1,4 = 5,6 m jaksollisen profiilin vahvistamista, jonka halkaisija on 10 mm. Käytettyjen tangot, joiden pituus on 0,3 m, ristisilloitetaan.

Niiden kokonaistarve on 3x4x0,4 = 4,8 m. Neulelanka tarvitsee 3x4x0,3 m = 3,6 m.

Online-mittalaskenta, raudoituksen ja betonin vaatimukset

laatta

Tavallisesti raudoitus on tehty 6-8 mm: n halkaisijaltaan terästangoista, jotka on asetettu ristikon muodossa yhteen riviin. Asennusvaihe on 0,3 m. 6 x 8 m: n talossa tarvitaan 6 / 0,3 = 20 tankoa ja pituus 8 / 0,3 = 27 kappaletta.

Kokonaispituus on (27x6) + (20x8) = 382 m. Sauvojen risteysten lukumäärä on 27x20 = 540, ts. neuletiheys tarve 540x0.3 = 162 m.

Laskin verkkokokoja sekä raudoituksen ja betonin tarpeet


Oikea materiaalin valmistelu mahdollistaa ongelmien välttämisen rakennuksen aikana. Ostamisessa tulee ottaa huomioon rakennustyön saatavuus. Kokemuksen puute voi johtaa suunnittelemattomaan jätteeseen.

Kaikkien perustusten rakentaminen vaatii laskelmia. Ilman maaperän todellista kuormitusta ja tilaa ei voida varmistaa luotettavaa suunnittelua.

Kokoluokan kuormitusten epäjohdonmukai- suus voi johtaa kouristusrakenteisiin ja jopa sen hävittämiseen. Tarkka laskelma voi suorittaa vain asiantuntijat, mutta jokainen henkilö pystyy suorittamaan tarvittavan arvioidun laskelman.

Lasketaan säätiö.

Rakennettaessa rakennuksia on tärkeää laskea säätiö oikein. Säätiö voidaan laskea asiantuntijoiden avulla tai itsenäisesti säätiö laskimella. Tarkastele tärkeimpiä kohtia, kuten kuorman laskenta, säätiön kuoppa ja vinkit, joita kannattaa harkita, kun rakennat projektia talon perustamiseen. Voit laskea säätiön käyttämällä säätiö laskinta.

1. Laske talorakenteen paino.

Esimerkki talonrakenteen painon laskemisesta: Haluat rakentaa talon 1 kerros korkealle, 5 m 8 m, myös sisäseinä, lattiasta kattoon korkeus on 3 metriä.

Korvaa tiedot ja laske seinien pituus: 5 + 8 = 13 metriä, lisää sisäseinän pituus: 13 + 5 = 18 metriä. Tämän seurauksena saamme kaikkien seinien pituuden, lasketaan sitten alue, kerrotaan pituus korkeudella: S = 18 * 3 = 54 m.

Laskemme kellarikerroksen alueen, kerrotaan pituus leveydellä: S = 5 * 8 = 40 m. Samalla alueella on ullakkokerros.

Laskemme katon alueen, kerrotaan arkin pituus leveydellä. Esimerkiksi kattolevy on pituudeltaan 6 metriä ja leveys on 2 metriä, yhden levyn pinta-ala on 12 metriä, tarvitsemme 4 arkkia molemmille puolille. Yhteensä 8 kattolevyä, joiden pinta-ala on 12 m, katon pinta-ala on 8 * 12 = 96 m.

2. Laske säätiölle tarvittava betonin määrä.

Rakennuksen rakentamisen aloittamiseksi on tarpeen laatia yksityisen rakennuksen rakentamista koskeva hanke, josta on mahdollista laskea rakennusaineiden rakennusaineiston tarvittava määrä. Meidän tapauksessamme on laskettava betonin määrä perustaa säätiö. Betonin määrän laskemiseen käytetään perustan tyyppiä ja erilaisia ​​parametreja.

3. Laske kellarialue ja paino.

Tärkein tekijä on pohjan alla oleva maa, se ei kestä suuria kuormia. Tämän välttämiseksi sinun on laskettava rakennuksen kokonaispaino, perustus mukaan lukien.

Esimerkki säätiön painon laskemisesta: Haluat rakentaa tiilitalon ja nosta sen alapuolella olevan nauhan tyyppisen perustuksen. Säätiö menee syvälle maahan syvyyteen, ja sen korkeus on 2 metriä.

Sitten lasketaan koko nauhan pituus, eli ympärysmitat: P = (a + b) * 2 = (5 + 8) * 2 = 26 m, lisätään sisäseinän pituus 5 metriä, lopulta saadaan säätiön kokonaispituus 31 m.

Seuraavaksi teemme tilavuuden laskennan, jotta teet tämän sinun täytyy kertoa säätiön leveys pituuden ja korkeuden mukaan. Sanotaan, että leveys on 50 cm, mikä tarkoittaa 0,5 cm * 31 m * 2 m = 31 m 2. Vahvistettu betoni on 2400 kg / m 3, nyt löydämme pohjarakenteen painon: 31m3 * 2400 kg / m = 74 tonnia 400 kiloa.

Vertailualue on 3100 * 50 = 15500 cm2. Nyt lisätään säätiön paino rakennuksen painoon ja jakaa se laakerialueella, nyt sinulla on kuormitus kilogrammaa / cm2.

Jos laskelmiesi mukaan suurin sallittu kuorma ylittää tämäntyyppiset maaperät, muutamme säätiön kokoa jalanjälkeen lisäämiseksi. Jos sinulla on teippityyppi, voit lisätä sen laakerialuetta lisäämällä leveyttä, ja jos sinulla on pylväslajike, lisäämme sarakkeen kokoa tai niiden lukumäärää. Mutta on muistettava, talon kokonaispaino nousee tästä, joten on suositeltavaa tehdä toinen laskelma.

4. Nauhasäätiö.

Kaistaleen korkeuden määrä voidaan laskea paljon helpommin kuin toiset, joten meidän on tiedettävä koko pituus, korkeus ja leveys. Tukialue vaikuttaa alussa laskettuun leveyteen, mutta tämäntyyppisen pohjan keskileveys on noin 40 senttimetriä. Aiomme ottaa myös korkeuden edellisistä laskelmista, meillä on arvo 1,5 metriä. Nauhan kokonaispituus lasketaan sekä kehä.

Rakennuksen, jonka koko on 5 x 8 metriä ja jonka seinämä on 5 metriä pitkä, kehä on 5+ (8 + 5) * 2 = 45 metriä.

Nauhan leveys 50 cm, betonin määrä on 0,5 * 45 * 1,5 = 33,75 m 3.

5. Pilarin perusta.

Laske- tettaessa betonin määrää pylväspohjaan, on tärkeää tietää pilarin poikkipinta-ala ja korkeus. Muistamme kaavan (kaavan ympyrän poikkileikkauksen löytämiseen), S = 3.14 * R2, missä R on ympyrän säde.

Kolonnin poikkileikkaus, jonka läpimitta on 15 cm, on 3,14 m 2 * 0,075 m 2 = 0,2355 m 2.

Jos tällaisella kolonnilla on korkeus 1,5 metriä, sen tilavuus on 0,2355 * 1,5 = 0,353 m 3. Tarvittava määrä pilareita suunnittelulle voidaan nyt helposti laskea.

6. Laatoitettu säätiö.

Laattojen perustus on monoliittirakenne, joka kaadetaan rakennuksen koko alueelle. Laskennan tekemiseksi tarvitsemme perustietoa eli pinta-alaa ja paksuutta. Rakennuksemme koko on 5-8 ja sen pinta-ala on 40 m 2. Suositeltu vähimmäispaksuus on 10-15 senttimetriä, mikä tarkoittaa, että tarvitsemme 400 metriä betonia betonin täyttämiseksi.

Päälevyn korkeus on yhtä suuri kuin jäykisteen korkeus ja leveys. Joten jos päälevyn korkeus on 10 cm, niin jäykisteen syvyys ja leveys on myös 10 cm, seurauksena 10 cm: n reunan poikkipinta on 0,1 m * 0,1 = 0,01 metriä, ja kerro tulokset sitten 0,01 m, koko reunan pituus 47 m, saamme tilavuuden 0,41 m 3.

7. Laske vahvistus ja lanka.

Säätiön vahvistusta käytetään luomaan vankka ja luotettava perusta. Laskettaessa tarvittavaa raudoitusmäärää on tärkeää ottaa huomioon perustan tyyppi, maaperä ja kuorma. Valitessaan on otettava huomioon maaperä ja rakenteen paino. Jos maaperä on riittävän tiheä, rakennuksen painon vaikutuksesta sen muodonmuutos on heikkoa, mikä tarkoittaa, että säätiö ei vaadi erittäin vakaata.

8. Hihnan tyyppinen säätiö. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Koska teippipohja ei tarvitse liian paksua vahviketta (10-12 mm), koska sillä on suuri kantavuus. Vahvikkeen pitkittäisillä tankoilla on pääkuorma ja ne sijoitetaan 10 cm: n päähän betonin pinnasta. Pystysuoria ja poikittaisia ​​sauvoja ei ole korostettu, minkä vuoksi ne käyttävät sileää vahvistamista.

Jos talossa on 5 x 8 m ja toinen sisäseinä, koko säätiön pituus on 45 metriä. Pehmeän raudoituksen kokonaiskulutus koko säätiön alueelle on 97,5 metriä. Lisätään myös sisäseinien pohjan pituus.

Lankaverkon koko pituus 45 m ja lanka 40 cm yhdelle liitokselle ovat 30 cm ja kokonaisluku (45 m / 0,4 m) * 3 (tasojen määrä) = 338, kerrotaan langan koosta 338 * 0,3 = 102 metriä neulontankaa.

9. Pylvästyyppinen säätiö. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Alustan pylväsmuodossa ei ole voimakasta kuormitusta, ja sen halkaisijaltaan 1 cm: n rei'itetyt vahvikkeet sopivat sen lujitukseen pystysuoraan. Vaakasuora vahvike ei koe mitään kuormia, vaan se liittää vain pystysuorat, ja sileä, 0,6 paksuinen raudoitus soveltuu siihen.

Esimerkiksi pilarin korkeus on 1,5 m ja halkaisija 15 cm, vain 4 tankoa 7,5 cm ja nipu kolmessa paikassa riittää. 1 cm: n paksuisella rei'itetyllä vahvistuksella on 1,5 m * 4 = 6 m. Yhden liitoksen vaadittava määrä tasaista raudoitusta on 30 cm ja kokonaisluku 90 cm.

Neuletiheyden määrää on myös helppo laskea. Yhteyksien lukumäärä, 3 vaakasuoraa palkkia, kerrotaan pystysuoralla ja lankojen lukumäärällä yhdellä liitännällä: 3 * 4 * 30 cm = 3,6 m ja kokonaisluku 3,6 * 20 = 72 m.

10. Laatoitettu pohjatyyppi. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Lujituksen määrä riippuu maaperästä ja rakennuksen painosta. Oletetaan, että muotoilu on vakaalla pohjalla ja sillä on pieni paino, ja sitten ohut liitokset, joiden läpimitta on 1 senttimetri, tekevät. No, ja jos talon rakentaminen on raskasta ja seisoo epävakaalla maaperällä, paksummat 14 mm: n liittimet sopivat sinulle. Vahvikotelon etäisyys on vähintään 20 senttimetriä.

Esimerkiksi yksityisen rakennuksen perusta on 8 metriä pitkä ja 5 metriä leveä. Jos pituus on 30 senttimetriä, tarvitaan 27 sauvaa ja 17 leveä. Tarvitaan 2 vyötä, joten sauvojen määrä on (30 + 27) * 2 = 114. Nyt tämä numero kerrotaan yhden palkin pituudella.

Sitten teemme liitoksen ylemmän vahvistusverkon paikoissa alemman verkon kanssa, teemme samoin pitkittäisten ja poikittaisten sauvien leikkauspisteissä. Yhteyksien määrä on 27 * 17 = 459.

Kun levypaksuus on 20 cm ja kehysetäisyys 5 cm pinnasta, yhdestä liitoksesta tarvitaan 20 cm-10 cm pituinen armatanko = 10 cm, ja nyt yhteyksien kokonaismäärä on 459 * 0,1 m = 45,9 metriä vahvistusta.

Pystysuuntaisten palkkien leikkauspisteiden määrän mukaan voit laskea tarvittavien johtojen lukumäärän. Alemmalla tasolla on 459 liitäntää ja yhtä monta yläosaa, yhteensä 918 liitäntää. Yhden sellaisen paikan nipussa tarvitaan kaistaleet, joka on taivutettu puoleen, koko pituus yhdelle liitokselle on 30 cm, mikä tarkoittaa 918 m * 0,3 m = 275,4 m.

11. Talon säätiön kustannukset.

Teemme kaikki laskelmat tuloksena, selvitämme tarvittavien betonikuppien lukumäärän ja metallirakenteen hinnan, ja nyt voit laskea kaikki kustannukset ja selvittää koko talosi kustannukset. Määritämme hinnat yhden betonikupin myyjille. Älä unohda valmistelua ennen töitä, maaperän kaivausta säätiön alapuolella, materiaalien luovutusta, työvoimaa ja rakennustyön rakentamista säätiölle.

Kuinka lasketaan säätiö (laskin)?

Rakennuksen rakentaminen alkaa projektin kehittämisestä, määrittelee materiaalien tarpeellisuuden ja laskee arvioidut kustannukset. Ennen työskentelyn aloittamista on tärkeää valita perustan tyyppi ja rakenne, joka varmistaa rakenteen vakauden ja kestävyyden. Tietokoneen perustekniikan tuntemuksen ansiosta laskin antaa nopeasti laskea betonin määrän sekä määrittää teräsvahvistustarvetta ja muita tarvittavia materiaaleja. Laskelmissa voit käyttää säätiön online-betonilaskin tai tehdä itsenäisesti laskelmia.

Kuinka lasketaan talon säätiö

Kuinka määritellä oikein materiaalin kulutus säätiössä - valmistautua laskelmien toteuttamiseen

Ennen rakennustöiden aloittamista on tärkeää määrittää oikein rakennusmateriaalien tarve. Näin voit suunnitella kustannusten määrän ja käyttää järkevästi käytettävissä olevia taloudellisia resursseja. Koska talojen rakentamista edeltää perustuksen rakentaminen, on alkuvaiheessa tarpeen laskea perustan täyttämiseen tarvittava betoniseoksen määrä. Peruslaskennan suorittamiseksi tarvitaan laskin.

Kustannuslaskentaa voidaan tehdä eri tavoin:

 • valmiin ohjelman avulla. Ammattikäyttöön tarkoitettujen säätiöiden lasku laskin auttaa nopeuttamaan laskelmia;
 • suorittaa laskenta käsin. Yksinkertaisen laskimen avulla on helppo laskea betonin määrä säätiössä suurella tarkkuudella.

Laskennassa on otettava huomioon, että betoniliuoksen määrä mitataan kuutiometreinä eikä litroina tai tonnilta. Tästä johtuen laskentamenetelmässä saavutamme betonikoostumuksen tilavuuden eikä painoa. Ennen laskujen aloittamista on määriteltävä alustan tyyppi ja rakenne.

Tätä varten sinun on suoritettava useita toimintoja:

 • suorittaa geodeettisia tutkimuksia. Ne auttavat määrittämään pohjaveden pinnan, maaperän ominaisuuksien ja syvyyden syvyyden.
 • määritä pohjaan vaikuttava kuorma. Se auttaa sinua laskemaan oikein ja nopeasti laskentataulun sivustolle lähetettyyn talon laskimeen.
Laskeminen pohjan esimerkki kylpy 6 × 4 metriä

Laske laskentaan perustuvan säätiön laskemisen jälkeen seuraavat tiedot:

 • rakennustyypin tyyppi. Ammattimaisen ohjelman avulla voit laskea nauhapohjan, laattapohjan ja pylväsrakenteen;
 • säätiön muoto ja koko. Kokoonpano ja mitat riippuvat rakennuksen ominaisuuksista, todellisista kuormista ja maaperän ominaisuuksista;
 • tuotemerkki, jota käytetään konkreettisen liuoksen kaatamiseen. Se valitaan mekaanisten kuormitustasojen mukaan;
 • maaperän jäädytysaste. Se määritetään rakennuskohteen alueellisen sijainnin perusteella.

Syöttettyjen tietojen täydellisyydestä riippuu ratkaisulaskennan oikeellisuus sekä materiaalien kulutus.

Mitkä lähdetiedot lasketaan laskimessa talon perustan laskemiseen

Jotta voidaan määrittää kokonaiskustannukset ja laskea tarvetta materiaaleja, on tärkeää ymmärtää, kuinka laskea talon perusta.

Laskin, jolla laskutoimitus suoritetaan, käsittelee suuren joukon tietoja kustakin perustyypistä:

 • nauhan pohjaan perustuen, on otettava huomioon nauhan mitat sekä sen kokoonpano;
 • sarakepohjalle jalostetaan tukijärjestel- mien lukumäärää, niiden pituutta, poikkileikkauksen kokoa ja uppoamisvyöhykettä;
 • monoliittisen laatan muodossa on otettava huomioon pohjan paksuus, pystytettävän rakenteen alue sekä kehyksen rakenteelliset ominaisuudet.
Määritelmä ja tulokset kiinteän perustan laskemisesta

Kun materiaalit lasketaan säätiölle, laskin pystyy antamaan seuraavat tiedot:

 • vaaditun betoniliuoksen määrä;
 • baarimittari (m) ja kokonaisvahvistuspaino (kg);
 • kehyksen raja-alue;
 • kuormitus maahan;
 • puun tarve muottien valmistukseen.

Verkkolaskennan tulosten mukaan voit myös saada tietoa paikkatietokehon koosta.

Talon nauhateoksen laskeminen - laskin

Betonimassan tilavuuden määrittämiseksi ja materiaalien tarpeiden laskemiseksi on tärkeää tarkastella seuraavia seikkoja:

 • pohjan pituus, joka vastaa rakennuksen kehää;
 • nauhan leveys, jonka tulisi ylittää seinien paksuus 10-15 cm;
 • maaperän tunkeutumisaste maaperään.
Nauhapinnan laskeminen

Näiden arvojen kerrottuna saamme perusalustan tilavuuden, joka vastaa betonin kuutiota. Tietäen kuutiometrin raudoitetun betonin massan, joka on 2,4-2,5 tonnia, perusmassan paino on helppo saada. Tätä varten sinun on kerrottava kokonaiskapasiteetti kerrallaan yhden kuutiometrin painosta. Suoritettaessa laskelmia käsin on pieni virhe 6-8%. On tärkeää laskea ratkaisu pohjaan tarkasti. Laskin, jota voidaan käyttää verkossa, tarjoaa tällaisen mahdollisuuden.

Materiaalien laskeminen saraketyypin pohjalta

Kun rakennat pylväspohjaa, on tarpeen laskea oikein talon pohja.

Verkkolaskuri käsittelee seuraavat tiedot:

 • tukipylväiden lukumäärä;
 • halkaisija ja korkeus paaluilla;
 • maanpinnasta sijaitsevan tuen laajennetun osan mitat;
 • grillataulun mitat;
 • grillattavan rakenteen kokoonpano;
 • käytetyn betoniseoksen merkki.

Käytettävissä olevien tietojen avulla paalusäätiön suunnittelutoiminnoista ja -määristä on mahdollista suorittaa laskelmat manuaalisessa tilassa. Tätä varten on määritettävä yhden tuen määrä ja kerrotaan arvot, jotka saadaan kokonaisten paalujen lukumäärän mukaan. Grillitilavuus lasketaan samalla tavalla kuin teippi. Lisäämällä tukien tilavuutta grillattavan tilavuuden avulla saavutamme paalarakenteen kokonaistilavuuden. Nyt laskea betoni määrä ei ole vaikeaa.

Betonilaskuri säätiölle monoliittisen levyn muodossa

Monoliittisen laattarakennuksen suunnittelussa kehittäjät joutuvat kohtaamaan ongelman laskemalla betonin määrää säätiössä.

Laskimella voit nopeasti määrittää betonimassan kulutuksen sen jälkeen, kun seuraavat parametrit on otettu käyttöön ohjelman vastaaviin sarakkeisiin:

 • pohjalevyn pituus;
 • pohjalevyn leveydet;
 • raudoitetun betonipohjan korkeus.

Laskelmien suorittaminen manuaalisesti, voimme laiminlyödä äänenvoimakkuuden, jota vahvistuskammio käyttää. Sinun tarvitsee vain moninkertaistaa rakenteen mitat ja saada sen tilavuus, joka vastaa suunnilleen konkreettisen koostumuksen tarvetta. Tarkempien arvojen saamiseksi on käytettävä ohjelmamenetelmiä.

Laskutoimitusmateriaalien laskenta (laskin) - määritetään sementin tarve

Betoniratkaisua valmistettaessa käytetään eri laatuja sisältävää sementtiä. Rakennusrakenteiden lujuus, luotettavuus ja kestävyys riippuvat betoniseoksesta tuotetun Portland-sementin ominaisuuksista ja määrästä. Materiaalin laskemisen pohjalla laskin, joka on erikoisohjelma, käsittelee alkutietojen sarjan ja kertoo, miten perustasolle tarvitaan sementtiä.

Materiaalilaskin monoliittiselle pohjalevylle

Vertailutietojen avulla voit määrittää itsenäisesti sementin määrän betoniliuoksen valmistamiseksi. On tärkeää tarkastella sitä osuutta, jonka mukaan hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä sekoitetaan. Tämä suhde on 3: 1: 5. Betoniliuos muodostuu yhdeksästä osasta, joista yksi on Portland-sementti.

Tämän suhdeluvun perusteella määritetään eri sementtityyppien lukumäärä betonikuopasta kohti:

 • M100: a käytetään 160 - 200 kg: n määränä;
 • M150 tarvitsee 200-220 kg;
 • M200 lisätään 240-280 kg: n rajoissa;
 • M250: a annetaan 300 - 30 kg.

Portland-sementin brändin kasvaessa sen määrä betonirakenteen kuutiometrissä kasvaa ja se on:

 • M300 - 320-380 kg;
 • M400 - 400-420 kg;
 • M500 - 510-530 kg.

Näiden tietojen avulla voit määrittää itsenäisesti sementin tarpeen tarkkuudella. Tarjolla on myös erityinen verkko-ohjelma, joka suorittaa viivyttelemättömiä laskelmia valmiin betonin, betonimerkin ja käytetyn sementtityypin käyttöönoton jälkeen.

Lasketaan talon säätiö - kustannuslaskin

Kun olet päättänyt laskeutumismenetelmän käyttämisestä käytetyn betoniliuoksen ja portland-sementin määrän laskemiseksi, voit selvittää säätiön rakentamisen kokonaiskustannustason.

Kokonaiskustannuksiin sisältyvät seuraavien materiaalien hankintakustannukset:

 • keskikokoinen joki tai louhos hiekka;
 • Portland sementti tarvitaan merkki;
 • srednefraktsionnoy sora.

Sinun on myös otettava huomioon ostokustannukset:

 • teräsvahvike kehyksen valmistukseen;
 • levyt, vanerilaudat tai metalli kokoonpanoon;
 • neulelanka, jota käytetään teräsvaijereiden liittämiseen;
 • laitteisto, jota käytetään muottirakenteen kokoamiseen.

Laskennan tärkeä osa on kuljetuskustannukset, jotka liittyvät tarvittavien materiaalien toimittamiseen rakennustyömaalle.

johtopäätös

Laskettaessa kustannuseriä perustuksen rakentamisessa voit määrittää tarkasti kustannusten kokonaismäärän. Voit käyttää valmiita ohjelmistotuotteita tai tehdä laskelmia omasta. On tärkeää hallita tekniikka, joka antaa oikean tuloksen. Oikea-aikaisen budjetin suunnittelun ansiosta voit jakaa rahaa tasaisesti ja varmistaa järkevä käyttö.