Miten löytää huoneen tilavuus

Rakennustöiden ja korjaustöiden tuottamiseen tarvitaan usein tiloja. Useimmissa tapauksissa tämä on tarpeen selvittää tarvittavien materiaalien määrä korjauksia varten sekä valita tehokas lämmitys- tai ilmastointijärjestelmä. Tilaa kuvaavat kvantitatiiviset ominaisuudet edellyttävät yleensä mittauksia ja yksinkertaisia ​​laskelmia.

1. Yksinkertaisin tapaus on silloin, kun on tarpeen määrittää säännöllisen suorakaiteen tai neliön muotoisen huoneen tilavuus. Mittanauha mittaa metrin pituuden ja leveyden sekä huoneen korkeuden. Helpoin tapa mitata lattialla pohjapaneeleilla. Kerro monista pituuden, leveyden ja korkeuden osoittimet ja saat halutun äänenvoimakkuuden.

2. Jos huoneessa on epäsäännöllinen tai monimutkainen muoto, tehtävä muuttuu hieman monimutkaisemmaksi. Jaa huoneen alue useisiin yksinkertaisiin muotoihin (suorakulmiot, neliöt, puoliympyrät ja niin edelleen) ja laske niiden kaikkien pinta-ala mittausten jälkeen. Lisää saadut arvot summalla alue. Laske summa huoneen korkeuden mukaan. Mittaukset olisi suoritettava samoissa yksiköissä, esimerkiksi metreinä.

3. Rakennustyön yhteydessä koko rakenteen tilavuuden määritys määräytyy standardien mukaan. Rakennuksen pohjakerroksen ns. Rakennustilavuus ullakolla voidaan laskea kertomalla horisontaalisen alueen alue ulkoisen ääriviivan mukaan alemmalla kerroksella. Mittaa rakennuksen kokonaiskorkeus puhtaan lattian tasolta ullakkeen eristeelle. Sekoita molemmat.

4. Jos lattiat ovat erikokoisia, määritä rakennuksen tilojen kokonaismäärä lisäämällä kaikkien osien tilavuudet. Tilavuus määräytyy samalla tavalla, jos tiloissa on erilaiset ääriviivat ja mallit.

5. Laske erillisesti rakennusten verandojen, laattojen ikkunoiden, eteisten ja muiden apuelementtien määrät (lukuun ottamatta katettuja ja avoimia parvekkeita). Sisällytä nämä tiedot kaikkien rakennustilojen kokonaismäärään. Näin voit helposti löytää huoneen tai rakennuksen tilavuuden, laskelmat ovat melko yksinkertaisia, yritä olla varovainen.

Huoneen tilavuuden kaava

Esimerkki huoneen tilavuuden laskemisesta kaavan mukaan

Alue tai seinälaskuri

Aseta huoneen mitat ja tulosta.

Kuinka tilata kuutiokapasiteetti

Huoneen kuutiohjelman alle tarkoitetaan tavallisesti sen tilavuutta, ilmaistuna kuutiometreinä. Jos tunnemme huoneen perusparametrit (pituus, leveys ja korkeus), laske sitten sen kuutiomääräinen kapasiteetti on hyvin primitiivinen. Jos rakenteessa on kuitenkin vaikea muoto, sen tilavuus on melko vaikea laskea.

opetus

1. Huoneen kuutioarvon laskemiseksi kerrotaan sen pituus, leveys ja korkeus. Käytä siis kaavaa: K = D x L x H, missä: K on huoneen kuutiomäärä (tilavuus ilmaistuna kuutiometreinä), D, W ja B ovat huoneen pituus, leveys ja korkeus, ilmaistuna metreinä. huoneen pituus on 11 metriä, leveys 5 metriä ja korkeus 2 metriä, sen tilavuus on 11 x 5 x 2 = 110 kuutiometriä.

Vihje 2: Laske aritmeettinen keskiarvo

Aritmeettinen keskiarvo on tärkein esitys, jota käytetään useilla matematiikan ja sen sovellusten aloilla: tilastot, todennäköisyysteoria, taloustiede jne. Aritmeettinen keskiarvo voidaan määritellä keskimääräisen arvon yleiseksi edustukseksi.

opetus

1. Numeroryhmän aritmeettinen keskiarvo määritellään niiden summana jaettuna niiden lukumäärän kanssa. Eli kaikkien sarjanumeroiden summa jaetaan tässä joukossa olevien numeroiden määrällä. Erityisen alkukantainen tapaus on löytää 2 numeroiden x1 ja x2 aritmeettinen keskiarvo. Sitten niiden aritmeettinen keskiarvo on X = (x1 + x2) / 2. Sano, X = (6 + 2) / 2 = 4 on numeroiden 6 ja 2 aritmeettinen keskiarvo.

Vihje 3: Kuinka laskea huoneen pinta-ala

Jos aiot myydä asuntoa, tehdä korjauksia huoneeseen, vaihtaa sisustusta ja huonekaluja, sinun on usein vastattava kysymykseen: "Mikä huoneen huone on asunnossa?" Ja likimääräinen luku ei ole täällä sopiva. Sohva, ei sovi kulmaan, linoleumin tai maton puute, voi pysyvästi pilata terveyttä. Asunnon dokumentaatiossa on virheitä. Jotta ongelman voi ohittaa, harkitse huoneen alueen määrittämistä itsenäisesti.

 • - mittanauha tai mittanauha;
 • - lyijykynä.

opetus

1. Jos huone on tyypillinen suorakulmio, sinun on laskettava alue pari minuuttia. Mittaa huoneen pituus ja huoneen leveys. Tämän jälkeen moninkertaista kaksi numeroa. Sanotaan, että huoneen pituus on 5,2 m ja leveys 3,5 m. Sitten huoneen pinta-ala on 18,2 m.

Vihje 4: Miten lasketaan ympyrän pituus

Ympyrä on osa ympyrän rajoittamaa tasoa. Ympyrällä on ympyrän keskipiste, pituus, säde, halkaisija sekä muut lajittelut. Ympyrän pituuden laskemiseksi sinun on tehtävä muutamia alkeellisia toimia.

 • Riippuen tilanteesta, saatat tarvita taidon joko ympyrän säteen tai halkaisijan taitoa.

opetus

1. Ennen kuin jokainen ymmärtää, mitä tietoja sinun pitää käyttää piirin pituuden havaitsemiseksi. Mahdollinen, kun otetaan huomioon ympyrä, jonka säde on yhtä kuin R. Ympyrän säde (ympyrä) on segmentti, joka yhdistää ympyrän keskipisteen kullekin ympyrän pisteelle. Jos ympyrä on annettu, jonka säde on tuntematon, ongelman tila ei sisällä sädeä vaan annettavan ympyrän halkaisijaa, joka tavanomaisesti on yhtä kuin D. Tässä tapauksessa kannattaa muistaa, että säteen pituus on puolet halkaisijan pituudesta. Halkaisija on segmentti, joka yhdistää kaksi ympyrän vastakkaista pistettä keskenään, mikä rajoittaa tasoa muodostaen tietyn ympyrän, kun taas tämä segmentti kulkee ympyrän keskipisteen läpi.

Vihje 5: Miten laskea huoneen pinta-ala

Suunnitellessasi mitä tahansa tilaa, sen ala on tiukasti laskettu. Tilojen tilan selvittämiseksi on mahdollista tarkastella ja löytää se asiaan liittyvissä asiakirjoissa. Jos tällaisia ​​asiakirjoja ei ole saatavilla, on sallittua laskea itsenäisesti mittauslaitteiden tuki.

 • Ruletti- tai lasersäteenmittauslaite, kulmakappale

opetus

1. Jos huone on suorakulmio, mittaa nauhamitta (on toivottavaa ottaa tarkempi laserlaite), mittaa huoneen pituus ja leveys metreinä, ja kerro siitä arvosta. Tulos tulee olemaan tilojen pinta-ala. Jotkut etäisyysmittarimallit laskevat alueet mekaanisesti.

Miten lasketaan tilojen määrä m3-laskimessa

SUUNNITTELU JA JÄTTEIDEN SUUNNITTELU

Toimintatapa: ma-pe klo 9-00-18-00 (ilman lounasta)

Huoneen tilavuuden laskeminen

Äänenvoimakkuus on kehon, rakenteen tai aineen tilan kvantitatiivinen ominaisuus.

Tilavuuden laskentakaava:

Ja - pituus;
B - leveys;
C - korkeus.

Voit suorittaa tämän yksinkertaisen matemaattisen toiminnan nopeasti online-ohjelman avulla. Voit tehdä tämän kirjoittamalla alkuperäisen arvon asianmukaiseen kenttään ja napsauttamalla painiketta.

m3 - l laskimeen
käännöslaskin cm-m

Projektiorganisaatiossa voit tilata huoneen tilavuuden laskennan teknisten tai suunnittelutehtävien perusteella.

Tämä sivu tarjoaa helpoimman online-laskimen huoneen tilavuuden laskemiseen. Tällä laskimella yhdellä napsautuksella voit laskea huoneen äänenvoimakkuutta, jos tiedät sen pituuden, leveyden ja korkeuden.

Neliömetri on alueen mittausyksikkö, joka vastaa neliön neliötä, jonka sivun pituus on 1 metri. Kuutemittari on tilavuusyksikkö, joka vastaa kuution tilavuutta, jonka reunan pituus on 1 metri. Siten näitä yksiköitä käytetään aineen eri ominaisuuksien mittaamiseen, joten fysiikan näkökulmasta ei ole täysin oikein puhua yhden mittayksikön muuntamisesta toiseen.

Käytännössä on kuitenkin usein tilanteita, joissa on tarpeen muuntaa eri mittayksiköitä (esimerkiksi neliömetriä kuutiomuutoksiin ja päinvastoin).

Nopea artikkelin navigointi

Neliömetrien muuntaminen kuutioiksi

Useimmiten tämä muunnos on hyödyllistä laskettaessa rakennusaineiden määrää, koska osa niistä myydään kuutiometreinä ja on tarkoitettu järjestämään useita pintoja, jotka sopivasti mitataan neliömetreinä. Jotta neliömetriä voidaan muuttaa kuutiometreinä, tuotteen pituuden ja leveyden lisäksi sinun on tiedettävä sen paksuus. Tuotteen tilavuus lasketaan kaavalla V = a * b * c, missä

 • V on tilavuus kuutiometreinä;
 • a, b ja c ovat pituus, leveys ja korkeus metreinä.

Esimerkiksi, sinun täytyy pukea huone, jossa on kaatopaikka.

Kuinka laskea tilavuus m3: ksi?

Seinien kokonaispinta-ala on 200 neliömetriä. Seinäpaneelit myydään kuutiometreinä. Vuoren paksuus - 1 cm Rakennusmateriaalien tilavuuden laskemiseksi on tarpeen tehdä seuraavat laskelmat:

 • Vuoren paksuus senttimetreinä käännetty mittareiksi: 1/100 = 0,01 metriä;
 • Nyt sinun on kerrottava seinien pinta vuorauksen paksuudella metreinä: 200 * 0.01 = 2 metriä kuutiota.

Niinpä 200 metrin neliön seinämien kasaamiseksi tarvitaan 2 metriä kuutio-seinäpaneeleita.

Muuntaminen kuutiometreinä neliöön

Joissain tapauksissa voi olla tarpeen muuntaa kuutiometriä neliömetreiksi eli mitata kuinka monta neliömetriä materiaalia on yhden kuutiometrin sisällä. Tätä varten sinun tulee tietää materiaalin tilavuus ja paksuus (korkeus) ja tehdä laskelmat kaavalla: S = V / a, missä:

 • S on neliömetrin pinta-ala;
 • V on tilavuus kuutiometreinä;
 • a on materiaalin paksuus (korkeus).

Näin ollen, jos sinun on määritettävä, mihin alueeseen voit vuoraa 1 kuutiometriä vuorausta, jonka paksuus on 1 cm, tarvitset:

 • Vuoren paksuus senttimetreinä käännetty mittareiksi: 1/100 = 0,01 metriä;
 • Vuoramateriaalin tilavuus kuutiometreinä jaettuna paksuus metreinä: 1 m3 / 0,01 m = 100 m2.

Niinpä seinään, jonka tilavuus on 1 metrin kuutiota, voi päällystää 100 neliömetrin seinää.

Jotta nämä laskelmat eivät näytä niin monimutkaisilta, riittää havainnollistaa kuutiometrin ja neliömetrin käsitteitä. Joten, kuvitella 1 kuutiometri, sinun täytyy mentaalisesti piirtää kuutiota, jonka sivuilla on 1 metri.

Kuvittele, kuinka monta neliömetriä on yksi kuutio, pystyt jakamaan kuution pystytaso ehdollisiin nauhoihin, joiden leveys on yhtä kuin esitetyn materiaalin paksuus. Tällaisten kaistojen lukumäärä on yhtä suuri kuin materiaalin pinta-ala.

Jaa tämä artikkeli ystävien kanssa sosiaaliseen. verkot:

Miten löytää tilavuus alueen läpi

opetus

 • Tehtävä yksi: laske volyymi, tuntee korkeus ja alue. Tämä on yksinkertaisin tehtävä, koska

Laskimen lämmitystilavuuden laskeminen

alue (S) on pituuden ja leveyden tuote (S = l * b), ja tilavuus on pituuden, leveyden ja korkeuden tuote. Korvataan kaavassa tilavuuden laskemiseksi l * b -alueen sijaan. V = S * h: llä saadaan esimerkki: Esimerkki: Sivupinnan pituus on 36 cm² ja korkeus on 10 cm.

 • Tehtävä kaksi: laske äänenvoimakkuus, tietäen vain alueen. Tämä on mahdollista, jos lasket kuution tilavuuden, kun tiedät jonkin sen kasvojen alueen. koska kuution reunat ovat yhtä suuret, sitten ottamalla alueen neliöjuuri, saat yhden reunan pituuden. Tämä pituus on sekä korkeus että leveys. Esimerkki: yhden kuoren pinta on 36 cm². Laske tilavuus ja poista neliöjuuri 36 cm². Olet saanut pituuden 6 cm. Kuution osalta kaava näyttää: V = a3, missä a on kuution reuna. Tai V = S * a, missä S on toisen sivun alue ja se on kuution reuna (korkeus) V = 36 cm2 * 6 cm = 216 cm³. Tai V = 6 cm = 216 cm³ Vastaus: Kuution tilavuus on 216 cm³.
 • Kolmas tehtävä: laskea äänenvoimakkuutta, jos tunnet alueen ja joitain muita ehtoja. Olosuhteet voivat olla erilaisia, mutta alueen lisäksi voidaan tuntea muita parametrejä. Pituus tai leveys voi olla yhtä suuri kuin korkeus, enemmän tai vähemmän kuin korkeus useita kertoja. Esimerkki 1: löytää prisman tilavuus, jos tiedetään, että toinen puoli on 60 cm², pituus on 10 cm, ja korkeus on yhtä suuri kuin leveys S = l * b; l = s: b
  l = 60 cm²: 10 cm = 6 cm - prisman leveys. koska leveys on yhtä suuri kuin korkeus, laske äänenvoimakkuus:
  V = l * b * h
  V = 10 cm * 6 cm * 6 cm = 360 cm³Vastaus: 360 cm³ prisman tilavuus
 • Esimerkki 2: löytää muodon tilavuus, jos pinta-ala on 28 cm2, muodon pituus on 7 cm Lisäedellytys: neljä sivua ovat yhtä suuret ja toisiinsa liitetyt toisiinsa leveydeltään. l = s: b
  l = 28 cm2: 7 cm = 4 cm - leveys Jokaisella sivulla on suorakulmio, jonka pituus on 7 cm ja leveys 4 cm, jos neljää tällaista suorakulmioa on liitetty toisiinsa leveydeltään, saadaan rinnakkaispipo. Sen pituus ja leveys ovat 7 cm, korkeus 4 cm V = 7 cm * 7 cm * 4 cm = 196 cm³Vastaus: Parallelepiped volume = 196 cm³.
 • Kuinka tilata huoneen tilavuus

  Äänenvoimakkuus on geometrinen termi, jonka avulla voidaan mitata asuin- ja ei-asuinkiinteistöjen kvantitatiivisia ominaisuuksia.

  Määritä huoneen tilavuus, sillä on tietoa sen lineaarisista mitoista ja muotoominaisuuksista. Tilavuus liittyy hyvin läheisesti kapasiteetin ominaisuuksiin. Varmasti jokainen tuntee termit, kuten aluksen sisäisen tilavuuden tai minkä tahansa kontin.

  Tilavuuden mittayksikkö on luokiteltu maailmanlaajuisten standardien mukaan. On erityinen mittausjärjestelmä - SI, jonka mukaan kuutiometriä, litraa tai senttimetriä on tilavuusyksikkö.

  Kaikissa huoneissa, olipa se olohuone tai tuotantohuone, on omat tilavuusominaisuudet. Jos harkitsemme minkäänlaista tilaa geometrian näkökulmasta, huone on verrattavissa parallelepipediin. Tämä on kuusisivukuva, kun kyseessä on huone, jonka päällä se on - seinät, lattia ja katto. Huoneen molemmat sivut ovat suorakulmioita. Kuten geometrista tiedetään, on kaava suorakaiteen muotoisen suuntaissärmiön tilavuuden löytämiseksi. Tämän luvun volyymi lasketaan kertomalla kolmipistepaperin kolme päämitat - pintojen pituus, leveys ja korkeus. Voit myös laskea huoneen tilavuuden yksinkertaisemmalla kaavalla - lattia-ala kerrotaan huoneen korkeudella.

  Miten selvittää huoneen tilavuus

  Joten, kuinka laske tietyn huoneen tilavuus? Ensin mitataan seinän pituus, pisin huoneesta. Sitten määritämme huoneen lyhin seinän pituuden. Kaikki nämä mittaukset suoritetaan lattiatasolla riviä pitkin alustapohjia. Mitattaessa nauhan on oltava tasainen. Käännöksen mitta oli katon korkeus. Tätä varten sinun on pidettävä mittanauha lattiasta kattoon yhden huoneen kulmissa.

  Kaikki mittaukset on tallennettava tarkkuudella kymmenesosaa. Sen jälkeen voit siirtyä suoraan huoneen äänenvoimakkuuden laskemiseen. Ota suurimman seinän pituus, kerro se pienimmän seinän pituudella ja moninkertaista tulos huoneen korkeudella. Tuloksena saadaan tarvittavat luvut - huoneen tilavuus.

  Laske huoneen tilavuus on tarpeen erilaisissa tilanteissa. Joten huoneen tilavuus, jota sinun tarvitsee tietää asennettaessa leikkauslämpöpatteria. Niiden osuuksien määrä riippuu suoraan huoneen tilavuudesta. Jos ilmastointilaite on asennettu, sinun on myös tiedettävä huoneen tilavuus, koska erillinen ilmastointilaite on tarkoitettu vain tiettyyn huonetilaan.

  Tilojen tilavuus monimutkainen muoto

  Jos huoneessa on epäsäännöllinen muoto, on välttämätöntä jatkaa rinnakkaisreikäisestä kuvasta. Tällöin huoneesta tulee suuri ja pieni volumetrinen runko. Joten, äänenvoimakkuus on mitattava erikseen suuressa suuntaissärmiössä ja sitten pienessä. Tämän jälkeen molemmat tilavuudet lisätään yhteen. Silloin tapahtuu, että huoneen rakenne on täysin epätyypillinen, puoliympyrän muodoissa voi olla kaaria ja niittyjä. Tällöin määrät on laskettava käyttäen eri kaavaa - sylinterin tilavuutta. Sylinterin tilavuus lasketaan aina yhdellä kaavalla - sen alustan pinta-ala kerrotaan lieriömäisen rungon korkeudella. Huoneen puoliympyrän rakenteet voidaan esittää osana sylinteriä, jonka perusteella lasketaan sylinterin kokonaistilavuuden laskenta ja sitten ylimääräinen osa johdetaan pois niistä puoliympyrän muotoisen niskan mittojen mukaisesti.

  Miten löytää huoneen tilavuus

  Rakennustöiden ja korjaustöiden tuottamiseen tarvitaan usein tiloja. Useimmissa tapauksissa tämä on tarpeen selvittää tarvittavien materiaalien määrä korjauksia varten sekä valita tehokas lämmitys- tai ilmastointijärjestelmä. Tilaa kuvaavat kvantitatiiviset ominaisuudet edellyttävät yleensä mittauksia ja yksinkertaisia ​​laskelmia.

  1. Yksinkertaisin tapaus on silloin, kun on tarpeen määrittää säännöllisen suorakaiteen tai neliön muotoisen huoneen tilavuus. Mittanauha mittaa metrin pituuden ja leveyden sekä huoneen korkeuden. Helpoin tapa mitata lattialla pohjapaneeleilla. Kerro monista pituuden, leveyden ja korkeuden osoittimet ja saat halutun äänenvoimakkuuden.

  2. Jos huoneessa on epäsäännöllinen tai monimutkainen muoto, tehtävä muuttuu hieman monimutkaisemmaksi. Jaa huoneen alue useisiin yksinkertaisiin lukuihin ja laske kunkin niiden pinta-ala mittausten tekemisen jälkeen. Lisää saadut arvot summalla alue. Laske summa huoneen korkeuden mukaan. Mittaukset olisi suoritettava samoissa yksiköissä, esimerkiksi metreinä.

  3. Rakennustyön yhteydessä koko rakenteen tilavuuden määritys määräytyy standardien mukaan. Rakennuksen pohjakerroksen ns. Rakennustilavuus ullakolla voidaan laskea kertomalla horisontaalisen alueen alue ulkoisen ääriviivan mukaan alemmalla kerroksella. Mittaa rakennuksen kokonaiskorkeus puhtaan lattian tasolta ullakkeen eristeelle. Sekoita molemmat.

  4. Jos lattiat ovat erikokoisia, määritä rakennuksen tilojen kokonaismäärä lisäämällä kaikkien osien tilavuudet. Tilavuus määräytyy samalla tavalla, jos tiloissa on erilaiset ääriviivat ja mallit.

  5. Laske erillisesti rakennusten verandojen, laattojen ikkunoiden, olohuoneen ja muiden apuelementtien tilavuudet. Sisällytä nämä tiedot kaikkien rakennustilojen kokonaismäärään. Näin voit helposti löytää huoneen tai rakennuksen tilavuuden, laskelmat ovat melko yksinkertaisia, yritä olla varovainen.

  Huoneen tilavuuden kaava

  Kuinka tilata huoneen tilavuus

  Tilavuus on alueen kvantitatiivinen ominaisuus. Huoneen tilavuus määräytyy sen muodon ja lineaaristen mittojen mukaan. Kapasiteetin käsite on tiukasti kudottu volyymikäsitteen eli aluksen sisätilan tilavuuden, pakkauslaatikon jne. Kanssa. Käytetyt yksiköt ovat SI: n ja sen johdannaisten mittausjärjestelmässä - kuutiometriä m³, kuutiosenttimetriä litraa kohti. Sinun on mitattava huoneen äänenvoimakkuutta, jota tarvitset mittanauha, paperiarkki, laskin, kynä. 1 Jokainen huone, esimerkiksi huone, on geometrisesta näkökulmasta suorakulmainen suuntaissärmiö.

  Lonkkapipo on suuri kuvio, jossa on 6 kasvot. ja mikä tahansa niistä on suorakulmio. Kaavake suorakulmaisen suuntaissärmiön tilavuuden löytämiseksi: V = abc. Suorakulmaisen suuntaissärmiön määrä on yhtä suuri kuin sen 3 ulottuvuudesta. Tämän kaavan lisäksi voi olla mahdollista mitata huoneen määrä kertomalla lattiapinta korkeudella.

  2 Aloita siis huoneen tilavuuden laskeminen. Määritä yhden seinän pituus, määritä myöhemmin toisen seinän pituus. Mittaa lattialle tasolevyn tasolla. Pidä nauha suorana.

  Tässä vaiheessa määritä huoneen korkeus, tehdä tämä, siirry yhdelle sen kulmista ja mittaa tarkasti kulman korkeus lattiasta kattoon. Kirjoita hankitut tiedot paperille, jotta et unohda.

  Kuinka laskea tilavuus m3 betonilaskimessa

  Tällä hetkellä jatka laskutoimituksiin: moninkertaista pituus pitkä seinän pituus lyhyt seinä, kerro hankittu tuote korkeus ja saat tarvittavan tuloksen.

  Tilojen tilavuudet lasketaan eri tapauksissa: 1) ilmastointilaitteen hankinnan yhteydessä, koska ilmastointilaitteet on suunniteltu tietylle määrälle huonetta; 2) patterien asentaminen huoneisiin, sillä jäähdyttimen osuuksien määrä riippuu huoneen tilavuudesta. 3 Jos huoneessa on epäsäännöllinen muoto, toisin sanoen se koostuu näennäisesti valtavasta suuntaissärmiöstä ja pienestä. Tässä tapauksessa on tarpeen mitata kunkin erikseen erikseen ja lisätä myöhemmin. Jos huoneessasi on alkovi. sen määrä on laskettava kaavalla sylinterin tilavuudesta. Jokaisen sylinterin määrä on yhtä kuin alustan alueen tuote korkeudella: V =? r2 h missä - tämä luku "pi" on sama kuin 3.14, r2 on sylinterin säteen neliö, h on korkeus.

  Kuvittele alkovi osana sylinteriä, laske näennäisesti koko sylinteri, näe myöhemmin, mitä osaa tästä sylinteristä alkosi on, poista ylimääräinen osa kokonaistilavuudesta.

  Kuinka laskea huoneen pinta-ala?

  Jos huone, jossa on neljä seinää ja jossa on tavallinen geometrinen muoto, jossa on suorat kulmat, sinun on mitattava kaksi seinää ja kerrottava tuloksena olevat kaksi kuviota toisistaan, saamme huoneen alueen ja tilavuus kerrotaan lopputuloksesta korkeudella. mutta tämä on vain oikeilla geometrisilla muodoilla.

  On vaikeampaa löytää alue ja koko, kun huoneen muoto on esimerkiksi väärä koko.

  Sitten sinun on sovitettava kaikki geometrian tuntemus, eli jakaa huone useita säännöllisiä lukuja, ja näiden kaavojen mukaisesti löytää niiden alue ja sitten laittaa kaikki tulokset yhteen, niin saat koko alueen. Korkeuden löytämiseksi on kerrottu kokonaispinta-alan tuloksesta korkeus.

  Tilanne on vielä pahempi kuin epätyypillisissä huoneissa, joissa on epäsäännölliset seinien ja katon kulmat. Sitten sinun on siirrettävä kaikki huoneen mitat paperille, jakaa se säännöllisiin muotoihin ja jokaisen muodon perusteella, etsiä sen alue ja tilavuus ja tiivistää tulokset.

  Huoneen pinta-ala ei sisällä ikkunoiden ja muiden lattian korkeampia esineitä, mutta ne sisältyvät huoneen tilavuuden laskentaan.

  Kuinka laskea huoneen pinta-ala?

  Tilan epäsäännöllisen tilan mittaamisen yhteydessä on suositeltavaa jakaa se suorakulmioksi tarkemman alueen laskemista varten. Laskettaessa kunkin tällaisen alueen pinta-alaa voit selvittää huoneen kokonaispinta-alan yksinkertaisesti yhteenvetämällä kaikki saadut tulokset.

  Jos huoneen jakaminen suorakulmaisille alueille ei ole mahdollista, voit yrittää tällaisia ​​muotoja kolmion tai ympyrän sektorin avulla. Kolmion pinta-ala lasketaan Geronan kaavan mukaan: S = v **).

  P - kolmion kolmiosa, joka voidaan laskea seuraavasti: p = / 2

  Talon tiilien laskeminen: laskin verkossa ja laskentatoimien tarkistaminen manuaalisesti

  Rakennustöiden ja korjaustöiden tuottamiseen tarvitaan usein tiloja. Useimmissa tapauksissa tämä on tarpeen selvittää tarvittavien materiaalien määrä korjauksia varten sekä valita tehokas lämmitys- tai ilmastointijärjestelmä.

  Tilaa kuvaavat kvantitatiiviset ominaisuudet edellyttävät yleensä mittauksia ja yksinkertaisia ​​laskelmia.

  1. Yksinkertaisin tapaus on silloin, kun on tarpeen määrittää säännöllisen suorakaiteen tai neliön muotoisen huoneen tilavuus. Mittanauha mittaa metrin pituuden ja leveyden sekä huoneen korkeuden. Helpoin tapa mitata lattialla pohjapaneeleilla. Kerro monista pituuden, leveyden ja korkeuden osoittimet ja saat halutun äänenvoimakkuuden.

  2. Jos huoneessa on epäsäännöllinen tai monimutkainen muoto, tehtävä muuttuu hieman monimutkaisemmaksi. Jaa huoneen alue useisiin yksinkertaisiin muotoihin (suorakulmiot, neliöt, puoliympyrät ja niin edelleen) ja laske niiden kaikkien pinta-ala mittausten jälkeen. Lisää saadut arvot summalla alue. Laske summa huoneen korkeuden mukaan. Mittaukset olisi suoritettava samoissa yksiköissä, esimerkiksi metreinä.

  3. Rakennustyön yhteydessä koko rakenteen tilavuuden määritys määräytyy standardien mukaan. Rakennuksen pohjakerroksen ns. Rakennustilavuus ullakolla voidaan laskea kertomalla horisontaalisen alueen alue ulkoisen ääriviivan mukaan alemmalla kerroksella. Mittaa rakennuksen kokonaiskorkeus puhtaan lattian tasolta ullakkeen eristeelle. Sekoita molemmat.

  4. Jos lattiat ovat erikokoisia, määritä rakennuksen tilojen kokonaismäärä lisäämällä kaikkien osien tilavuudet. Tilavuus määräytyy samalla tavalla, jos tiloissa on erilaiset ääriviivat ja mallit.

  5. Laske erillisesti rakennusten verandojen, laattojen ikkunoiden, eteisten ja muiden apuelementtien määrät (lukuun ottamatta katettuja ja avoimia parvekkeita). Sisällytä nämä tiedot kaikkien rakennustilojen kokonaismäärään. Näin voit helposti löytää huoneen tai rakennuksen tilavuuden, laskelmat ovat melko yksinkertaisia, yritä olla varovainen.

  2.4 Julkisten rakennusten kapasiteetin laskeminen ja niiden maakoko

  Julkiset rakennukset sijaitsevat laitoksissa ja julkisissa palveluissa.

  Palvelujen erikoistumisen ja tyyppien mukaan julkiset laitokset ja yritykset jakautuvat esiopetukseen (lastentarha- ja lastentarhoja), kouluun, terveydenhuoltoon, kulttuuriin ja koulutukseen, kotitalouskäyttöön, kauppaan ja jakeluun, julkiseen ruokailuun, hallintoon ja muihin.

  Huoneen tilavuuden laskeminen.

  Julkisten instituutioiden kokoonpano kustakin ratkaisusta alun perin laaditaan piirustussuunnitelmaluonnoksessa, jossa esitellään koko piirin asutusjärjestelmä sekä asuinjärjestöjen ja palveluyritysten sijoittaminen. Nämä kehityssuuntaukset otetaan huomioon määritettäessä julkisten rakennusten koostumusta tietyllä asutuilla alueilla. Tässä otetaan huomioon olemassa olevien rakennusten mahdollinen hyödyntäminen edelleen.

  Laitosten ja palveluyritysten kapasiteetin tai tuotantokapasiteetin laskenta tehdään suunnitteluperusteiden (SNiP) mukaisesti.

  Julkisten laitosten näkökulmien laskenta

  Standardit 1000 asukasta kohden

  Arvioitu luku 186 asukasta kohti

  maa-alue, ha

  maa-alue, ha

  Julkisten laitosten laskettujen tietojen mukaan he valitsevat julkisissa rakennuksissa vakiohankkeita tietylle asutulle paikalle. Samalla on suositeltavaa antaa etusija sellaisille vakiohankkeille, joissa suunnitellaan useiden julkisten laitosten rakentamista yhteen rakennukseen. Tämä vähentää rakennus- ja käyttökustannuksia rakennuksen yksikkötilavuutta kohden, sen ulkonäkö muuttuu mielenkiintoisemmaksi, rikastuttaa julkisen keskustan arkkitehtuuria, jossa rakennus sijaitsee.

  2.5 Rakennusten ja rakenteiden luettelo

  Julkiset rakennukset sijaitsevat laitoksissa ja julkisissa palveluissa. Julkisten laitosten ja yritysten erikoistuminen ja palvelutyyppi jaetaan seuraavasti:

  · Esikoulu (lastentarhat ja lastentarhat);

  · Hallinnollinen ja muu.

  Alueellisella palvelulla ne voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

  1) useiden asuttujen alueiden asukkaita;

  2) palvelut yhden asutun alueen asukkaille;

  3) palveluntarjoajat tietyistä sovintoratkaisun osista.

  Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat piirin keskustoissa sijaitsevat laitokset, jotka palvelevat piirin koko väestöä (kansankomissaarien piirin neuvosto, kulttuuritalo, yhteyshenkilötoimisto, tavaratalo jne.) Sekä laitokset, jotka palvelevat väestöryhmää ja sijaitsevat suurimmassa osassa, esimerkiksi (maanviljelijöiden maaseututoimikunta, valtion maatilan toimisto, kolkakt hallitus, lukio, sairaala jne.). Toinen ryhmä koostuu laitoksista, jotka palvelevat kaikkia yhtä asutun alueen asukkaita. Kolmannessa ryhmässä ovat laitokset, jotka palvelevat tiettyjen suuren asutun alueen osia ja ovat edustettuina useissa eri paikoissa sijaitsevissa rakennuksissa (päiväkodeissa, lastentarhoissa, kouluissa, ruokakaupoissa jne.).

  Tällaista palvelulaitosten järjestelmää kutsuttiin "askeljärjestelmälle". Se takaa, että palveluvirastot lähestyvät asukkaita. Näin ollen ensimmäiseen ryhmään kuuluu satunnaisesti käytettävät laitokset, toinen - määräaikaistarkoituksessa ja kolmas - päivittäinen ylläpito.

  Julkisten instituutioiden kokoonpano kustakin ratkaisusta alun perin laaditaan piirustussuunnitelmaluonnoksessa, jossa esitellään koko piirin asutusjärjestelmä sekä asuinjärjestöjen ja palveluyritysten sijoittaminen. Nämä kehityssuuntaukset otetaan huomioon määritettäessä julkisten rakennusten koostumusta tietyllä asutuilla alueilla. Tämä ottaa huomioon olemassa olevien julkisten rakennusten mahdollisuuden hyödyntää edelleen.

  Laitosten ja palveluyritysten kapasiteetin tai tuotantokapasiteetin laskenta tehdään laskettujen normien mukaan.

  Julkisten laitosten laskettujen tietojen mukaan he valitsevat julkisissa rakennuksissa vakiohankkeita tietylle asutulle paikalle. Samalla on suositeltavaa antaa etusija sellaisille vakiohankkeille, joissa suunnitellaan useiden julkisten laitosten rakentamista yhteen rakennukseen. Tämä vähentää rakennus- ja käyttökustannuksia rakennuksen yksikkötilavuutta kohden, sen ulkonäkö muuttuu mielenkiintoisemmaksi, rikastuttaa julkisen keskustan arkkitehtuuria, jossa rakennus sijaitsee.

  Online Betonimäärälaskuri

  Betonimäärittelyn ja materiaalin määrän määrittämiseksi on tehtävä tarkat laskentatavat, mikä auttaa betonin tilavuutta laskettaessa online-laskuria.

  Betonimäärälaskuri laskee itsenäisesti tarvittavan määrän laastia, joka antaa tarkimmat luvut. Kulutus lasketaan kuutiometreinä.

  Laske betonilevyn tai laastin tilavuus

  Alla laskin laskee betonin pohjaan rakennussääntöjen ja määräysten mukaisesti. Laattojen pohjan laskemiseksi on tarpeen tietää levyn pinta-ala ja paksuus levy on tavallinen suorakulmainen suuntaissärmiö.

  Laattojen pohja on suljettu betoniteräksinen kiinteä monoliittinen laatta, joka sopii koko talon alueelle jakamalla kuorma koko pituudelta.

  Laskin kuutioihin. Miten laskea kuutio-ominaisuus puutavaraa?

  Puurakenteiden rakentamisprosessissa käytettiin erilaisia ​​puutavaraa. Ennen hankintaa on tarpeen suorittaa laskelmat. Samanaikaisesti suurin ongelma on se, että tavaroiden epäyhtenäisten ominaisuuksien ja laadun vuoksi on joskus vaikeaa laskea sahatavaran määrää oikein.

  Jotta ei ostaisi ylimääräistä puutavaraa rakennettaessa taloa, sinun on tiedettävä, kuinka laskea sen kuutio kapasiteetti.

  Joissakin tapauksissa valmistajan puutavara toimitetaan pakkauksissa, jotka osoittavat tarkasti tavaroiden määrän ja arvon. Mutta tämä käytäntö on hyvin harvinaista. Siksi kysymys siitä, kuinka laskea tietyntyyppisen puun kuutio-kapasiteetti tänään on varsin merkityksellinen.

  Puutavarayksikön kapasiteetin laskennan ominaisuudet

  Tänään voit ostaa puuta missä tahansa hakkuualan yrityksessä, ja valtava valikoima valmiita tuotteita voit valita parhaimman vaihtoehdon tiettyjen tehtävien hoitamiseksi. Jos pituussuuntaisen sahauspuun leveys on yli 100 mm, sitä kutsutaan puuksi. Rakennusmateriaalilla on seuraavat vakiomitat: 100x100, 100x150, 150x150, 180x180 mm, pituus 600 cm. Jos kerroksen paksuus eroaa leveydestä yli kaksi kertaa, tätä rakennusaineistoa kutsutaan laudaksi, joka voi olla joko reunan tai reunan.

  Puun käsittelyaste, sen tyyppi ja tyyppi vaikuttavat kuutiokapasiteetin laskentaan. Usein tilanne syntyy, kun 1 m 3: n rakennusmateriaalista on erilainen määrä sekä reunoja että reunoja. Laskelmissa sinun on valittava menetelmä, jolla tämä toiminto suoritetaan. Ensimmäinen menetelmä koostuu kunkin elementin mittojen mittaamisesta niiden myöhemmällä kertoimella ja summalla. Toinen on erityisten taulukoiden käyttö (kuutiopöydät).

  Reunavarren kuutiohinnan laskeminen

  Laskennan kaikki hienovaraisuudet huomioon ottaen annetaan esimerkki, jossa on tarpeen laskea 6x6 m: n puutalon rakentamiseen tarvittava puutavara, jonka enimmäiskorkeus on 230 cm. Suunnitelmissa on käyttää palkkia, jonka osuudeksi on 15x15 cm ja pituus 600 cm.

  Ensin sinun täytyy tietää oikea määrä lokeja (lukuun ottamatta ikkunoita ja ovia), joka kulkee seinien rakentamiseen. Tätä varten rakennuksen korkeus on jaettava yhden login korkeudella: 230/15 = 15,33 tai 15 kpl. Toisin sanoen yhden seinän rakentamiseen tarvitaan 16 baaria (15 + 1 peruskruunu). Sen jälkeen tuloksena oleva arvo kerrotaan 4 seinämillä: 16 * 4 = 64 kpl. Seuraavaksi sinun täytyy tietää, kuinka paljon m 3: 64 * 0.15 * 0.15 * 6 = 8.64 m 3.

  Laskelmien helpottamiseksi voit käyttää tietoja erityisestä taulukosta. Näiden arvojen avulla voit tarkistaa aiemmin saavutetut tulokset. Pöydän mukaan 1 puun 15x15 cm tilavuus on 0,135 m 3. Tästä syystä 64 tällaisen elementin kuutiokapasiteetti on 64 * 0.135 = 8,64 m 3.

  Sahatavaran kuutio-kapasiteetin laskeminen

  Puutavara - yksi yksinkertaisimmista puutavaralajista, jota käytetään laajalti tapauksissa, joissa esineen ulkonäköllä ei ole erityistä merkitystä. Tämä rakennusmateriaali on pituussuuntaisesti sahattu loki, jossa on vaahto. Toisin kuin sahatavara, sahatavara on vain kiinteä paksuus ja pituus, ja leveys voi vaihdella riippuen siitä, mistä paikasta sahauslaji on sahattu. Näin ollen kuidun kapasiteetin laskeminen reunustamattomille levyille suoritetaan toisella menetelmällä.

  Tarkimmalla laskennalla levyt taitetaan yhdeksi pinoksi, jonka jälkeen mitataan leveän ja kapeimman elementin leveys. Seuraavaksi saadut arvot summataan ja jakautuvat kahdella. Tällöin saadaan yksi elementin keskimääräinen leveys. Tämän jälkeen pinon leveys, paksuus ja pituus kerrotaan yhdessä, ja sitten vähennyskerrointa sovelletaan.

  GOST: n mukaan sahatonta puutavaraa varten pelkistyskerroin on 0,63 ja puolipuusta 0,5.

  Esimerkiksi 150 epäkerrattomat levyt on laskettava, jos yhden elementin paksuus on 25 mm ja pituus 600 cm. Ensinnäkin 10 levyä pinotaan, minkä jälkeen mitataan leveän ja kapeimman elementin leveys. Esimerkiksi leveimmän levyn leveys on 21 cm ja kapein 16 cm. Sitten nämä arvot summataan ja jaetaan 2: (21 + 16) / 2 = 18,5 cm.

  Seuraavaksi lasketaan vastaanotetun pinon tilavuus: 0,025 * 10 * 0,185 * 6 * 0,63 (pelkistyskerroin) = 0,175 m 3. Tämän jälkeen lisätään toinen pino ja sen tilavuus lasketaan. Viimeisessä vaiheessa summataan kunkin pöllien tilavuudet, mikä on epäpohjoisen levyn kokonaiskapasiteettia.

  Kuinka laskea huoneen pinta-ala? Kuinka laskea huoneen tilavuus?

  No, se riippuu suoraan siitä, mikä huoneesi muodosta. Jos se on säännöllinen suorakulmainen muoto (joka on useimmiten tapaus), niin löydät alueen mittaamalla pituuden ja leveyden ja kertomalla nämä kaksi ulottuvuutta. Jos huoneessasi on projektioita, ne on vähennettävä pannukakkuista ja leveydestä. Tilavuuden laskemiseksi tarvitaan kolme ulottuvuutta: pituus, leveys ja korkeus. Näiden kolmen arvon kertoimella saat huoneesi tilavuuden, joka mitataan kuutiometreinä.

  Huoneen pinta-ala lasketaan kertomalla huoneen pituus leveydeltään.

  Esimerkiksi huoneen pituus on 10 metriä, leveys on 3 metriä, kerrotaan 10 x 3 ja saamme 30 neliömetriä (neliömetrin mittainen pinta-ala).

  Tilavuus on kuutiometriä (tilavuus mitataan m³: ksi), lisää huoneen korkeus pituuteen ja leveyteen ja moninkertaistaa arvot.

  Esimerkiksi sama huone on 10 x 3 -alueella, mittana mitataan korkeus lattiasta kattoon, esimerkiksi korkeat katot, kolme metriä.

  Kerro 10x3x3 = 90 kuutiometriä, tämän huoneen tilavuus.

  Jos sinun on laskettava kaikkien seinien pinta-ala (esimerkiksi tapettien ostamiseen), kaikki on sama, mutta kokonaisluvusta otetaan aukkojen alue (sekä ovi että ikkuna).

  Aukkojen pinta-ala lasketaan myös neliömetreinä.

  Ja vielä ei ole kovinkaan paljon neuvontaa, on parempi ottaa rakennusmateriaaleja pienellä marginaalilla, jos huoneen tilavuutta lasketaan esim. Split-järjestelmän hankkimiseksi (hoitolaitteen teho lasketaan), on parempi laskea pienellä marginaalilla.

  Huoneen tilavuuden määrittämiseksi tarvitsemme mittanauha, paperiarkin, laskimen.

  Huone voidaan esittää geometrisena kuvana, nimittäin suorakaiteen suuntaissärmiönä. Kuten suuntaissärmiössä, huoneessa on 6 kasvot: seinät, katto, lattia. Jokainen puoli on suorakulmio.

  Huoneen alueen löytämiseksi on tarpeen mitata kaksi seinää pohjalevyllä, toinen on pituus, toinen leveys. Kerro pituus leveydeltä, me tunnemme alueen.

  Löydämme suorakulmaisen suuntaissärmiön tilavuuden kaavalla: V = abc. Löytääksesi äänenvoimakkuutta sinun täytyy moninkertaistaa kolme ulottuvuutta.

  Voit myös löytää huoneen tilavuuden kertomalla lattia-alueen korkeuteen.

  Löytääksesi äänenvoimakkuuden sinun on mitattava seinien pituus, huoneen korkeus. Tietäen nämä tiedot sinun täytyy kertoa:

  pitkä seinän pituus lyhyen seinän pituudella ja tuloksena oleva tuote kerrottuna huoneen korkeudella - tämä on huoneen tilavuus..

  Jos huone, jossa on neljä seinää ja jossa on tavallinen geometrinen muoto, jossa on suorat kulmat, sinun on mitattava kaksi seinää ja kerrottava tuloksena olevat kaksi lukua keskenään, saamme huoneen alueen ja tilavuudelle kerrotaan lopputuloksesta korkeus (etäisyys lattiasta kattoon). Tämä on vain oikeilla geometrisilla muodoilla.

  On vaikeampaa löytää alue ja koko, kun huoneen muoto on esimerkiksi väärä koko.

  Sitten sinun on sovitettava kaikki geometrian tuntemus, eli jakaa huone useita säännöllisiä lukuja, ja näiden kaavojen mukaisesti löytää niiden alue ja sitten laittaa kaikki tulokset yhteen, niin saat koko alueen. Korkeuden löytämiseksi on kerrottu kokonaispinta-alan tuloksesta korkeus.

  Tilanne on vielä pahempi kuin epätyypillisissä huoneissa, joissa on seinän virheelliset kulmat ja (tai) katot. Sitten sinun on siirrettävä kaikki huoneen ulottuvuudet paperille, jaa se tavallisiin muotoihin ja edetä muodoltaan löytääkseen sen alue ja (tai) tilavuus ja sitten tiivistää tulokset.

  Huoneen pinta-ala ei sisällä ikkunoiden ja muiden lattian korkeampia esineitä, mutta ne sisältyvät huoneen tilavuuden laskentaan.

  Miten laskea kuutiomäärä

  Miten laskea kuutiometriä

  Aluksi on otettava huomioon se, että kaikki nykyaikaisessa fysikaalisessa tiedossa ja arjessa käytettävät mittayksiköt ovat muuta kuin tutkijoiden ahkera työ satojen vuosien ajan. Jotta voitaisiin johtaa kaikkia tuumaa, kilometrejä ja puntia yhteiseen nimittäjään, he päättivät siirtyä yhteiseen mittayksikköön. Nykyisen metrijärjestelmän perustana oli kiloa ja metriä. Kaikki muut mittayksiköt ovat johdannaisia, myös kuutiometriä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka eri rakennusmateriaalien kuutiometriä voidaan laskea.

  Kuumamittari mittaa kehon tai aineen tilavuutta. Kuutio on tilavuudeltaan kuutio muoto, jonka kylkiluut ovat täsmälleen yhden metrin pituisia. Kuumamittarin laskentakaava on hyvin yksinkertainen ja näyttää tältä: 1m3 = 1mx1mx1m.

  Mittaus kuutiometreinä riippuu sekä kiinteistä aineista (esim. Sahatavara, raudoitetut betonilohkot) että nesteestä (asuinalueiden vedenkulutus, betonin kulutus) ja kaasumaiset (kotitalouskaasun mittaus hyödyllisyyslaskelmissa).

  Kuutiokapasiteetin laskentamenetelmät

  On selvää, että jos alustavat tiedot esitetään vastaavissa mittayksiköissä (esimerkiksi litroina tai kuutiosenttimetreinä), niiden muuntaminen tilavuusyksikköiksi ei vie paljon aikaa. Kuitenkin, jos siirto kohdistuu massaan tai alueeseen, tarvitaan lisätietoa ja laskeminen on monimutkaisempaa.

  Sahatavaran kuutiokapasiteetin laskeminen:

  Kun olet laskenut reuna-alustan kuutio- kapasiteetin, sinun on käytettävä geometrian oppitunnin aikana hankittua tietoa. Sahatavaran tapauksessa sinun on yksinkertaisesti kerrottava kolme standardiarvoa. Kuitenkin ei-koko pakkaus (puutavara) otetaan huomioon. Yhden elementin kuutiokapasiteetin laskemista on ensin suoritettava, minkä jälkeen lasketaan uudelleen pakkaamattomien levyjen (palkkien) kokonaismäärä, kerrotaan tämä määrä tuloksena olevasta tilavuudesta.

  Laskettaessa kuutiokapasiteettia tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää samoja mittayksiköitä, eli muuntaa levyn kaikki mitat mittareiksi (senttimetreinä). Mittaukset tulee suorittaa parametrien mukaan: pituus, leveys, paksuus.

  Kuutkimattoman levyn kuutioarvon laskeminen:

  Kuution tilavuuden laskeminen edellyttää myös pituuden, leveyden ja korkeuden mittaamista. Ero on se, että yhden levyn kuutiokapasiteetin laskeminen on mahdotonta, joten levyt pinotaan ja mitataan eri kertoimilla.

  Jotta laskelmat saataisiin luotettavammiksi, on suositeltavaa sijoittaa levyt paaluun, sitten ottaa keskimäärin indikaattori ohuimmista ja laajimmista levyistä, taittaa kaksi tulosta ja jakaa puolet. Näin ollen leveyden keskiarvo tunnistetaan, leveys ja pituus mitataan perinteisellä menetelmällä.

  Seuraavassa vaiheessa kerrotaan pinon leveys, pituus ja leveys yhdessä ja käytämme vähennystekijää. GOST: n mukaan tämä kerroin puolipalkille ja epäterävällä aluksella on vastaavasti 0,5 ja 0,63. Laskelmien yksinkertaistamiseksi puutavaran tuottajat toimittavat tavaroita, joiden arvo on 0,7.

  Kun olet laskenut yhden pinon puusta, voit siirtyä toiseen, kolmasosaan ja niin edelleen.

  Kellarityypit ja kuutiomalliset ominaisuudet

  On selvää, että kuutio- kapasiteetin laskeminen kussakin tapauksessa on yksilöllistä. Aloitetaan pylväsperusta:

  1. Laskemme betoniterästen pylväiden määrän (kukin erikseen). Tätä varten moninkertaistamme sen sivut keskenään ja peruselementin korkeudelle.
  2. Pylväiden ympyränmuotoisessa poikkileikkauksessa kerrotaan niiden säteen neliö elementtien lukumäärän mukaan.
  3. Tulos kerrotaan tuen korkeudella.
  4. Tuloksena oleva luku kerrotaan perustuspilarin rakentamisessa tarvittavalla numerolla. Tuloksena saamme betonin kokonaismäärän.
  5. Jos kyseessä on joukko pohjaelementtejä, joissa on betonikiinnitys, on välttämätöntä käyttää parallelepiped-kaavaa ja laskea sen tilavuus.

  Kun lasketaan kaistaleen tilavuuden kuutio kapasiteetti, määritämme ensin sen poikkileikkaus. Jos se on sileä, ei ole vaikeaa laskea kuutiometriä. Tässä tapauksessa kerro rakenteen ympärys paksuudeltaan ja leveydeltään. Seuraavaksi seuraa laskennan ohjeita:

  • Esimerkiksi meillä on rakenne 10 x 10 metrin sivuilla. Perusleveys - 0,4 metriä, paksuus - 0,7 metriä;
  • Siksi rakenteen kehä on 40 metriä (10 * 4). Kun arvot on kerrottu, saamme 11,2 metriä. Tämä on kuitenkin vain osoitus ulkoseinien pohjan tilavuudesta;
  • Sanotaan, että talossa on kaksi väliseinää (joiden pituus on 10 metriä, pituus kohtisuorassa on 5 metriä, molempien leveys on 0,3 metriä ja paksuus 0,7 metriä);
  • kerrotaan yhden jakson parametrit (10 * 0.3 * 0.7 = 2.1), sitten toinen (5 * 0.3 * 0.7 = 1.05). Lisäksi lisäämme vain saadut arvot ja saamme nauhateollisuudelle tarvittavan betonin kokonaismäärän (11,2 + 2,1 + 1,05 = 14,35 m3).

  Laattojen pohjan kuutiokapasiteetti lasketaan helpoimmin. Laattapohjan kuutiokapasiteetin määrittämiseksi sinun on vain kerrottava laatan pituus, leveys ja paksuusparametrit.

  Esimerkiksi seuraavat tiedot ovat: 10, 0,4 ja 10 metriä. Laskemme tilavuus kertomalla indikaattorit, ja saamme 40 m3 - vaaditun betonin määrää.

  On kuitenkin huomattava, että laattasäiliön lujuuden lisäämiseksi on usein turvauduttu kiinnittämään levyjä jäykisteillä. Jos olet tekemisissä juuri tällaisen projektin kanssa, tarvittavan materiaalin määrän laskemiseksi sinun on laskettava levy ja reunat tilavuus erikseen ja lisättävä saadut arvot.

  Joten, merkki, joka liittyy uuniin, tiedämme jo. Jäljellä on vielä laskettaessa kuonakapasiteettia.

  Oletetaan, että meidän tapauksessa meidän pohjalla on neljä vahvistettua elementtiä, joiden osoittimet ovat 10, 0,25 ja 0,3 metriä. On selvää, että yhden jäykisteen määrä on 0,75 metriä. Kaikkien reunojen kokonaisluku on sama kuin kolmas kuutiometri (0,75 * 4). Tällöin laattaohjauslaitteen tarvitseman laastin kokonaismäärän laskemiseksi sinun on lisättävä saadut arvot (40 + 3) ja saada 43 m³.

  Huoneen kuutiokapasiteetin laskeminen

  Jos haluamallasi huoneella on yksinkertainen muoto, laske sen kuutiomäärä ei ole ollenkaan vaikea: vain moninkertaistaa huoneen leveyden, pituuden ja korkeuden parametrit.

  Jos sinulla ei ole yhtä tai useampaa huoneen ominaisuutta, mittaa ne mittanauhalla tai etäisyysmittarilla. Mittausten tarkkuuden parantamiseksi voit mitata vastakkaisten seinien korkeus ja leveys kahdesti, lisää sitten ja jakaa tulokseksi saatu arvo puoleen (etsi aritmeettinen keskiarvo).

  Oletetaan, että tunnet huoneen alueen. Kuutioarvon löytämiseksi sinun on moninkertaistettava tämä indikaattori korkeuden mukaan.

  Jos huoneessa on monimutkainen muoto, ensin jaetaan huoneen ehtona yksinkertaisiin muotoihin ja lasketaan niiden geometristen kaavojen avulla kunkin äänenvoimakkuus ja lisäät arvot.

  Massan kuutiokapasiteetin laskeminen

  Jos aineen massa on tiedossa, jolle on tarpeen laskea tilavuus (kuutiokapasiteetti), on ensin selvitettävä tämän aineen tiheys. Tämä indikaattori voidaan mitata itsenäisesti tai voit selvittää aineen tiheyden taulukossa.

  Jotta saataisiin selville kuutiometrien määrä, meidän olisi jaettava aineen massan tunnettu indikaattori tiheydeltään. Tässä tapauksessa massa mitataan kilogrammoina ja tiheys kilogrammoina / m3.

  Ei-standardit menetelmät kuutiokapasiteetin laskemiseksi

  Jos olet tekemisissä minkä tahansa epäsäännöllisen muodon kanssa ja samalla tiedä, kuinka paljon materiaalia, josta keho on tehty, voit käyttää kaikkia Arkhimedesin tunnettuja lakeja. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti laske kehon veteen ja mitata aluksesta poistetun veden tilavuus - tämä on indikaattori upotetun rungon tilavuudesta.

  On toinen tapa laskea kehon kuutio kapasiteetti. Se on melko työlästä, mutta joissakin tapauksissa se on ainoa tie ulos. Joten, sinun on mitattava kuutiometriä materiaalia. Tämä voidaan tehdä kauhalla. Jos puhutaan vakiovarusteisesta kauhasta, sen kapasiteetti on 10 litraa tai 0,01 m3. Tästä syystä sataa sellaista mielenkiintoista materiaalia, ja se on yksi kuutiometri.

  Kuten näette, kunkin yksittäisen tapauksen kalkin laskeminen on hyvin yksilöllistä. Paljon riippuu siitä, mitkä indikaattorit ovat jo tunnettuja ja mitä on täsmennettävä. Joka tapauksessa aineen (betoni, vesi, hiekka jne.) Tai tilojen kuutioprosentti on erittäin tärkeä paitsi ammattikentällä myös arjessa. Ei kuitenkaan ole vaikeaa henkilö, joka ei ole täysin riippuvainen matemaattisista tieteistä tekemään tarvittavat laskelmat.

  Kruchinina Julia Viktorovna

  Kuinka laskea vaaditun levyn tilavuus?

  Yksi tapa säästää rahaa on ostaa rakennusmateriaaleja vaadittavassa määrin, enempää eikä vähemmän. Yksityinen kehittäjä tietää hyvin, kuinka monta ja mitä näytteitä hän tarvitsee hankkia tietyn työn suorittamiseen. Mutta vaikeus on, että hallitus, harvoin poikkeuksin, niitä ei myydä - vain erissä. Ja rakentamiseen kukaan ei osta muutama kappale. Miten määrität, kuinka monta m 3 puuta ostaa?

  Kuinka valita puutavaraa?

  1. Käsittele tarvittavia aihioita, jotka perustuvat niiden jatkokäytön erityispiirteisiin. Tämä tuote on luokiteltu sahattuiksi, obapoliksi ja epäpuhtaiksi. Jos puuta tarvitaan molemmilla, ostotilavuus on laskettava erikseen kullekin tuotetyypille.

  2. Päättää vaaditut lineaariset parametrit tuotteista ja kääntää ne yhdeksi ulottuvuudeksi. Koska kuutioprosentti on m 3. Jotta laskentaa olisi helpompaa, pituus, leveys ja paksuus olisi kirjattava metreinä.

  3. Laske kunkin tyypin ja koon aihioiden määrä.

  Rakentamisprosessissa vaaditaan erilaisia ​​pituuksia. Jos tässä parametrissa ne ovat hyvin erilaisia, on tarpeen laskea jokaisen ryhmän kuutio kapasiteetti erikseen - näin voit vähentää jätettä leikkaamalla. Ennen laskemista on suositeltavaa selvittää, kuinka kauan tuotteet myydään rakennusmateriaalimarkkinoilla. Tosiasia on, että heille jokaisella valmistajalla voi olla omat vakiokoot. Tässä ryhmität tuotteet näiden arvojen mukaan ja laske sitten, kuinka monta ja mitä kortteja tarvitset. Jos teet itse pöydän ja ajattelet kaiken hyvin, on hyvä säästää rahaa.

  Puun tilavuuden laskennan ominaisuudet

  On tyypillisiä taulukoita, joiden tarkoituksena on määrittää eri aihioiden (lokit, levyt, palkit) tilavuus. Voit myös laskea laskutoimitusten avulla, jotka ovat käytettävissä aihealueilla. Mutta käytännössä "kenttä" -olosuhteissa meidän on työskenneltävä "manuaalisessa" tilassa. Eli lasketaan kortin kuutio, käyttäen vain mittanauhaa, sillä markkinoilla pino ei kerää täsmälleen 1 m 3 kpl.

  1. Edge board.

  Esimerkki (niille, jotka ovat unohtaneet koulunkäynnin).

  • Lasketaan likimääräinen (koska virheet eivät ole välttämättömiä mittausten aikana) kuusikapasiteetin, jonka pituus on 6 m ja leveys 200 mm. Käännöksen tekeminen käy ilmi: leveys - 0,2; paksuus - 0, 04 (m).
  • Tällöin kuutiomainen kapasiteetti on 1 sahattu levy, jossa on annettu parametreja 6 x 0,2 x 0,04 = 0,048 m 3. Tekniikka on yksinkertainen, tärkeintä ei ole unohtaa kääntää kaikki ulottuvuudet m: ksi.
  • Jos on tarpeen laskea, kuinka monta levyä on "kuutio", niin tehdään aritmeettinen operaatio - 1 m 3 on jaettu kubarioksi.
  • Esimerkissämme on 1 / 0.048 = 20.83. Pyöristää jopa koko numeroon - 21 kappaletta.

  2. Saumattomat tuotteet.

  Sivupintoja ei ole työstetty. Pakkauksissa olevat tuotteet ovat pääsääntöisesti uudelleenluokittelussa. Tämä tarkoittaa, että puu voi olla eri rotuja ja koot (erityisesti työkappaleen leveys) eroavat toisistaan. Pinoamisen tilavuus tässä tapauksessa on melko vaikeaa. seuraavasti:

  • Tarkasta pakkaus huolellisesti. Tehtävä on valita 2 tasaisinta levyä. Ja yksi - kapein, toinen - laajin.
  • Poista kaikki mitat kustakin ja laske keskiarvot pituuksille, leveydelle ja paksuudelle.

  Esimerkki. Yksi neliön leveys - 15 cm, toinen - 35. Taitamme ja jaamme puoleen - (15 +35) / 2 = 25 cm. Samalla menetelmällä määritetään myös muut keskimääräiset lineaariset parametrit.

  Mikä on erikoista sahatavaran laskelmien suhteen? Heillä on epätasaiset sivupinnat. Siksi kaarevuuden vuoksi näytteiden sovittaminen toisiinsa ei ole niin tiheää. Tämän seurauksena aukkoja ja aukkoja. Siksi otetaan huomioon korjauskerroin, joka riippuu paljolti kosteudesta ja puutyypistä. Sen vähimmäisarvo on 0,62, enimmäismäärä on 0,7.

  Käytännössä materiaalien laatu määritetään "silmällä", joten muutos on keskimäärin 0,66. Saadaksesi lopullisen tuloksen, sinun on kerrottava syntyvä kuutio kapasiteetti määritetyllä kertoimella.

  Jos työskentelet suurella paalulla, todennäköisyys virheestä laskelmissa kasvaa dramaattisesti. Jotta ei liikaa maksettaisi, on suositeltavaa säilyttää levyt pakkauksissa 10 kpl. Jokaisesta niistä tehdään mittaukset seuraavien kuutiokapasiteettilaskelmien avulla.

  Samalla menetelmällä lasketaan obapolille (laatta). Ero on vain kerroin. Sen arvo on 0,48 - 0,74.

  Broadcasting online-televisio, yli 1000 kanavaa täysin ilmaiseksi

  Liiketoimintalevyn kuutioiden laskeminen.

  Ennen liiketoiminta-aihion tilavuuden laskemista sahatavara lajitellaan kahteen ryhmään pituuden mukaan: yli 2 metriä ja enintään 2 metriä. Kääpiö sopii paaluun, levyjen paksut ja ohut päät asetetaan vuorotellen vastakkaisiin suuntiin ja laattapinnan ylä- ja alaosaan. Lyhyt kärkeä pinotaan telakointiin pituussuunnassa. Pinoava pino on mahdollisimman tiiviisti sijoitettava, sillä on oikeat kulmat ja sama korkeus pinoon.

  Lisäksi kertoimalla keskilinjan pituus ja leveys korkealle korkeudelle määrätään taittuvuus. Puutavarayksiköissä on kaksi kuutiometrin käsitteitä: tiheä kuutiometriä ja taitettava kuutiometri.

  Tiheän puun kuutiometri on tilavuus, joka saadaan mittaamalla jokaisen yksittäisen valikoiman (puutavara, vaneri, lokit) ilman tukien määrää kuoren ja kuoren tilavuuden välillä.

  Taitettava kuutiometri - 1 metriä kuoppaisten paalujen pinossa pinottavan puun tilavuuden mittayksikkö. Varaston kuutiometreinä lyhytpituisia lajikkeita, polttopuita, mukaan lukien tukkien tilavuus ja kuoren tilavuus otetaan huomioon.

  Siirtyminen taittuvista kuutiometreistä kuutiometreihin karkeasta puusta tehdään kertomalla puun koko puukerroin niiden arvolla.

  Muuntokerroin tiheiden kuutiometrien laskemiseksi varastoihin kuutiometreinä hyväksyttiin Venäjän federaation työministeriön päätöslauselmalla nro 53, 19.9.1995. Pyöreän ja halkaistujen polttopuiden lämmittämiseksi 1-2 metrin pituisella kuumentamisella, muuntokerroin tiheistä kuutiometreistä varastointilometreihin on 1,43. 0,7 kerrointa käytetään muuntamiseen taivutuksesta tiheään kuutiometriin.

  Huomaa: Polttopuun hinnan laskemisessa käytetään yleensä taitettavaa kuutiometriä.